Új privát üzeneted érkezett!

Igen igen, ma reggel teszteltem egy halovány 2 csíkosat. :lol: Tegnap kellett volna megjönnie... Júl.1-én volt az utolsó mensim, tehát kb. 4 hetes terhesség. De a fogantatás sztem 15-e körüli. Amúgy egy kicsit be vagyok tojva, mert pont akkortájt volt ez a RÉkától elkapott torokhólyagos (herpeszes?) vírusom... Nem beszélve arról, hogy egyik este, mikor szólóban voltunk apjával, jól be -Mojito-ztunk... :oops: Hát remélem nem lesz semmi gond, és tényleg igaz lesz ez a nagy mondás, miszerint az elején a mindent vagy semmit elv érvényesül...

panna1

pANNA NEM LESZ SEMMI GOND :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: +++++++++++
Vendég

Julcsi!

Plüss Kisvakondot mi szereztünk be RÉkának (a keresztszülők ajándéka volt). Több helyen láttam. A legtöbb:
http://kisvakond.net/

De itt elég drága a házhozszállítás (1700,- Ft) Mi végül itt vettük, de férjem bement az üzletbe (Bp. III. ker). Azt mondja kicsit hátrahőkölt a rengeteg Kisvakond láttán :lol:

A másik verzió:
https://www.negy.hu/index.php?lang=1&mo ... &ean=45906

Itt 765,- Ft a szállítási költség, és picit olcsóbb is. Mi ezt az előző linkben lévő sapkás Kisakondot néztük ki neki. Ha valami másikat választasz, annak is érdemes utánakeresni a neten, hátha máshol olcsóbban jön ki.
A kisvakond.net-en sztem a létező összes változat rajta van.
Remélem tudtam segíteni...
Mi ezt a sapkás Kisvakondot n

panna1

Köszönöm én is a névnapi köszöntéseket!

Panna, szuper hírek, így te is kaptál ajándékot Réka szülinapján! Vicces ez a Mojito, én egy Rómeó és Júlia nevű havanna szivart szívtam el, mikor még nem tudtam, hogy terhes vagyok Muc2-vel, és jól el is szédültem :). Remélem nem ártott meg neki, néhány nap múlva kiderül! Nagyon jók az új képek Rékáról, nagyon hasonlít rád!

Boni, most az ÁEK-ba szülök majd, az új dokim ottani.

Zsófi, hát, még mindig nincs neve Muc2-nek, majd a kórházban eldöntjük.

Továbbra sincs jele semminek, kíváncsi vagyok, mit mond a doki holnap este.

sushy

HEhe erről a szédölgésről jut eszembe én szombaton ittam egy pohár vörösbort, amitől úgy kifeküdtem pár mp alatt, hogy apának kellett felszedni :lol: mondtam is hogy már nem bírom a piát :lol: :mrgreen:
Vendég

Boni, ha ez a pia-baba dolog így összefügg többeknél, nem lehet hogy Te is babás vagy, csak még nem tudod? :wink:

yuyu79

Julcsi nekem ez meg se fordult a fejemben :roll: de szerintem nem.
Vendég

Panna,
Ezer gratula! :wink: :wink:

Anna,
Utólag is sok sok boldogat! Mennek a drukkok neked is! Amúgy miért váltottál dokit? Én is most keresgélek másikat, mert az előző szakmailag nagyon megbízható, de emberileg...

Erről jut eszembe, Szent Imrés babások közül ismeri valaki Dr Kovács Zoltánt? Mert most őt ajánlották, és lehet, hogy elmegyek hozzá majd ha esedékes. Csak kíváncsi lettem volna, mi másnak is a véleménye róla.

Kép
Kép
dia123

Vagy Dr. Dékány Ágnest ismeri a Szt Imréből valaki?? Róla is jókat olvastam...

Kép
Kép
dia123

Sziasztok!

Nalunk a helyzet valtozatlan, egyenlore Oliver jol erzi magat odabent. Szerencsere ez az ido jo most nekem, de azert egyre jobban faj a medencem, lassan kibujhatna mar...

Panna - micsoda jo hirek! :) Biztos rendben lesz minden! Rekanak boldog szulinapot!

Dia, majd ird meg, hogy mi volt a dokinal.

Megyek, pihenek.

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Sziasztok!

Nagyon boldog szülinapot a kis ünnepelteknek! :)

Panna szuper hírek! Talán a herpes nem olyan nagy gáz, mert így a te immunrendszeredtöl már ismerni fogja és ha kibújás után valaki herpeszes lenne, minimális védettsége azért lenne ellene, feltéve, ha ugyanarról a vírusról van akkor is szó.

Izgi lassan a helyzet, Mazska, Sushy! :)
Én tegnap megjártam magammal a kórházi ügyeletet. Délelöttöt bögéssel töltöttem, annyira összevesztem a párommal a szokásos dolgokon és még csak észre se vette... Délután átmentem a barátnömhöz, ahol a szokásosnál is nagyobb dzsuva fogadott. Már a férje is megjegyezte, hogy szívem itt már túl nagy a kosz, mire ö, hogy akkor ideje lenne, hogy a becses férj nekiálljon...
Ott ültem és beszélgettünk, mire egyszer csak nagyon elszédültem és mivel két óra elteltével is ugyanott tartottam, valamint baromi hányingerem lett, eljött értem a párom (telefonban kérdezte, hogy miért nem a barátnöm férje visze be, gondolom arra akart kilukadni, hogy ha annyira sürgös...). Ott majdnem éjfélig ültem várva a laboreredményekre, közben rengeteg szülés volt, volt komplikációs is, meg 600 gr-os bébike, szóval rám nem nagyon jutott figyelem, a párom is visszament a gyerekekért. Szerencsére nem Help-es vagyok, így az orvosi javaslat ellenére és megfigyelés elöl menekülve aláírtam mindent és hazajöttem. Ma nem szédülök, de hányinger maradt. Már sok-sok nap óta ez megy.
A doki szerint feltehetöleg a sok stressz miatt lázad a testem. Elképzelhetö. Könnyebb mindenesetre egyhamar nem lesz.

Vakond a tescoban van a beltéren olyan kis vakondboltban Soroksáron. Mi is ott vettük a mi készletünket. :)

Megyek, mert leragad a szemem.

Puszi: én
Vendég

Kedves Ünnepelteink!
Szeretnék mindenkinek utólagosan is Nagyon Sok Boldogságos Születésnapot Kívánni! Természetesen Névnaposainknak is sok Boldogot!
Remélem mindenki jól ünnepelt, nézzétek el az elmaradásom igyekszem pótolni szülinapos képeket pedig várjuk !
Kép Kép Kép

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Ezen kívül most csak egy gyors kérdés:
Ha én lemondok a Gyesről amit ugye a 3évben kapnánk és táppénzre megyek aug 15től akkor is kellene lemondó nyilatkozatot tennem? Valaki tud erről valamit SophiÍZsófi???????
A munkaügyisem csak annyit mondott hogy 15dikével menjek táppénzre aztán majd intézik a többit, de a bölcsibe meg kérnének valami papírt? ( Ja igen felvettek minket a bölibe :) )

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Boldog Szülinapot Marcinak és Majának!

Barbikám de ott lennék veled! azt hiszem nagyon segítene ott neked egy normális ember..na jó én se vagyok teljesen százas, de azért pár fokkal jobb :wink:
Vendég

sziasztok!

Várhalmi ikreknek nagyon sok boldog 2. szülinapot! :)

Panna, nagyon örülök a halvány 2 csíkosodnak! :) ne aggódj, sokan még később sem tudják, hogy terhesek, és simán buliznak tovább, szóval nem hinném, hogy ez a döntő! nem lesz semmi, de semmi baj! növesztgesd a pocakod szépen! :)

Mecsi, IGEN, a GYEDet akkor is le kell mondanod, ha Áron 2. szülinapja után mész táppénzre. nekem egyébként azt javasolták, hogy vegyek ki némi szabit is, mielőtt táppénzre megyek... szóval, ha meg tudod oldani, akkor szerintem gyere el szabira, 1 hétre, esetleg kettőre, és utána a betegállomány! a GYES pedig, nem akarlak elszomorítani, de csak addig jár, ameddig ketteske meg nem születik, és azt is a MÁKnál írásban le kell mondani, hogy kaphasd a nagyobb mértékű TGYÁSt, illetve GYEDet ketteskére... szóval mikor megszületik a baba, akkor apának irány a MÁK lemondani a GYESt, és csak utána igényelhetsz bármit a cégnél, szóval csak egy juttatás jár egy családban!

Barbikám, nagyon sajnálom, hogy az ügyeleten kellett dekkolnod tegnap! :( remélem, hogy hamarosan kibújik ez a kisfiú már a pocakodból és legalább ennyivel kevesebb lesz. persze, biztosan úgy is marha nehéz, de legalább már kint van, nem kell azon aggódni, hogy csak rendben megszülessen! az is valami! :)

na, én ma kénytelen vagyok tüsténkedni, mosnom kell, mert hegyekben áll a mosnivaló, meg pakolni és porszizni is... :(

szép napot nektek!

puszi!!!

sophie27

Julcsi,
mi Gulliverbe vettük a kisvakondunkat...

Panna,
gratulálok!

ZSófi,
kíváncsi leszek, hogy sikerül a nagy napod...

Boni,
tetszik a tatyó, képet kérünk majd a bábról is...

Apró,
idén Karácsonyra szerettünk volna beköltözni, de sztem csak jövőre lesz belőle valami...még rengeteg a munka...

Dia,
delfinúszást én sem hagytam volna ki...

Sziszka,
milyen volt a búcsú? mi sajnos nem jutottunk el, de Kapolcson voltunk és egy 5 gyerekes családnál, ahol mindent maguk csinálnak és rengeteg az állat...Gabit alig lehetett hazavontatni, 1 kiscsacsi lett a kedvence és persze a traktorban ücsörgött órákon át...Boró mindkét programnál aludt a kendőben :lol:

Barbi,
lehet, hogy most mínuszban vagy, de mindig irigykedem energiád és kitartásod miatt...talán a férjed felébred most már az "álmából"...

Mennem kell...
danyuci

Zsófinak nagyon boldog születésnapopt kívánunk!
l.veronika

Sziasztok!

Zsóf,
Nagyon nagyon boldog születésnapot! :D :D

Ikreknek is sok boldogat!!

Mecsi,
Örülök, hogy jöttél! Nekem a munkahelyem azt mondta, hogy a GYED-el nekem semmit nem kell tennem, a munkaügy fog vele foglalkozni. De ezen a fórumon szerintem megkapod a választ a kérdéseidre (Szakbarbárnak érdemes címezni a kérdéseket vagy Zsanna-nak): http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9036766

Panna,
Egyből összejött babóca akkor? :)

Barbi,
Sajnálom a történteket. Kitartást!!

Kép
Kép
dia123

Zsófinak , Marcinak és Majának sok boldogságot szülinapjuk alkalmából!!!

yuyu79

Zsófikám tudtam valamit elfeledek..Nagyon boldog szülinapot! remélem szép meglepid lesz!

most jövök fogászatról, mindkét oldalam lezsibbasztva egyszerre 3 fogamat tömték.. kész vagyok.. miért nem inkább szupermodell és génius géneket örököltem? :lol:

Vera itthon vagytok? nem jöttök el valamikor állatkertezni?
Vendég

Zsófinak, Majának, Marcinak boldog szülinapot!

Köszönjük a gratukat, remélem tényleg nem lesz semmi gond.

Azt hiszem kicsit lemaradtam... Múltkor elküldtem a gyes-igénylést, de azt nem tudtam, hogy le is kell mondani a GYed-et... Nem szűnik az meg automatikusan?

panna1

Sziasztok!

Minden ünnepeltnek nagyon boldog és örömteli születésnapot!!!!!

Panna, nagy gratula a két csíkhoz!!!! Nagyon irigyellek, bár még nálunk Apa nem tervezi... :?

Igen, le kell mondani a GYED-et, mert ugye az egyiket a TB, a másikat a MÁK intézi... és ugye ezek nem kommunikálnak egymással, így nekünk kell sorban állni és várakozni, kicsi gyerekekkel.... Ez van...

Dorka
dorkak

Sziasztok!

Csak csendesen írnám, hogy nekem a miskolci egészségpénztárban azt mondták, nem kell lemondani a GYED-et, hiszen két éves korában automatikusan megszűnik... Én nem mondtam le, majd augusztus elején kiderül, van e bibi belőle :roll: . Az Államkincstártól megkaptam a határozatot, hogy jön a GYES.

Judit

Kép
Kép
csutak33

Nekem ezt írták a HR-ről, hogy nem kell lemondanom a GYED-et, szó szerint "A GYED-et nem kell lemondanod, a TB számfejtők lezárják."
Bár a munkahelyen TB kifizetőhely, lehet, hogy azért nekem más.....

Kép
Kép
dia123

Nekem viszont le kellett mondanom.... Úgy hogy szépen várakoztunk két órát, Rékus addig szétszette a termet... Viszont most jutott eszembe, hogy valószínűleg azért, mert Réku bölcsibe ment... és előbb mentem GYES-re... Bocsi, ha félrevezettem valakit!!!! :oops:

Dia,
nagyon jók a képek! Nagyon szuper lehetett a nyaralásotok! (ezt múltkor elfelejtettem írni, pedig megkuksiztam őket... :)

Dorka
dorkak

Zsófi!

BoLdOg SzÜlEtÉsNaPoT!
danyuci

Nekem sem kellett lemondani GYEDET... :)
Vendég

sziasztok!

köszönöm a sok-sok köszöntést! apa lassan érkezik... aztán majd beszámolok, hogy mi volt :P

és akkor a tavalyi túrós recik!

Diáé

[quote="dia123"]S írta:dia123ziasztok!

Most csak gyorsan, mert megyünk Ceglédre az aquaparkba! :D :D

Köszönjük a bókokat! Igen, nagyon örült Virág minden ajándékának, zabálnivaló volt!

Én is boldog szülinapot kívánok a szülinaposoknak!

Mecsi,
A tortadekor-t a Tesco-ba vettük. Volt kék macis is, meg aszem barna macis is, de apja a rózsaszínt akarta. :wink:
Íme az én mascarpone-s recim:
Hozzávalók
75 deka túró
25 deka mascarpone
2 pohár joghurt
6 deci tejszín
2 zacskó instant zseléfix
5-6 kanál porcukor
Vanília kivonat, vagy 2 zacskó vaníliás cukor
Elkészítés
A túrót átpasszírozom, vagy nagy teljesítményű botmixerrel kikeverem. A cukorféléket a joghurttal habosra keverem. Beleteszem a túrót és a mascarponet. Jó alaposan átkeverem. A tejszínt felverem habnak, hozzáadom a zseléfixet, Az egészet óvatosan összevegyítem és felhasználásig hűtőbe teszem.

sophie27

sajnos a Niki félét nem lelem! :(

na, megyek, fel kellene keltenem Benit... mert az ő szobája még romokban hever... :P

sophie27

Na megjöttem dokitól. Sokkal nem lettem okosabb sajnos. Megvizsgált meg vett citológia mintát. Gondolom ha nagy baj lenne akkor azt látta volna. De mindenesetre kell mennem vérvételre aug közepén, hátha a hormonokkal nem stimmel valami, aztán hüvelyi UH szeptember elején. Ráadásul jövő héttől szeptember elejééig szabin lesz, szóval az előtt nem leszünk okosabbak. Csak reménykedni tudok, hogy nem nagy a baj. :roll: Annyit mondott, hogy addig is nyugodtan próbálkozhatunk, ezért gondolom, hogy nem sejt nagy bajt.....

Kép
Kép
dia123

Dia örülök,hogy nincs láthatóan baj! remélem citológia is rendben lesz :lol: lehet csak a szülés utáni hormongebasz.. esetleg próbáld meg a barátcserje kapszulát, nekem is az segített beállitani a ciklust és rendezni a dolgokat :roll:

képet a mascarpone tortához tudtok?
Vendég

Dia! Akkor remélhetőleg tényleg semmi komoly! Az azért elég rossz, hogy szeptemberig most várnod kell mindenféle vizsgálatra... De hátha addig kistesó bekopogtat, és rendbeteszi a dolgokat :wink:

Nem tudom, hogy elsőre összejött-e. Talán múlt hónapban már összejöhetett volna, de az az igazság, hogy akkor még haladékot kértem magamtól magamnak :D. Még most is kibékültem volna azzal, ha csak a jövő hónapban kopgtat a gólya, de így is jó. Legalább így várhatóan nem leszek 2bikával(férjem az) meg egy oroszlánnal megáldva... :lol:

panna1

Tök gáz, hogy én is el akartam menni dokihoz, még terhesség előtt, de hol időhiány hol feledékenység miatt nem sikerült. :oops:

Dorkak! Fűzzed apát, hajrá kistesó! :wink:

panna1

Sziasztok!

Isten éltessen minden babót, aki a napokban ünnepel(t) és Zsófi, Téged is!

Dia, remélem semmi komoly!

Panna, Neked nagy gratula!

Bocsi, de most csak ennyire futja, váratlanul ma estére egyedül maradtam, mert baleset volt az MO-on. Anyósomék meg ottragadtak szegények a dugóban. Nem volt vészes, bár Zéti még nem óhajt elaludni én meg már nagyon akarnék.

Szóval holnaptól hármasban nyomjuk a fiúkkal, de előtte még jön az éccaka....Zéti 3 napja hajnali 3-4 között iszonyú pocakfájós, visít mint a fene, aztán egész nap alszik. Ez Levi miatt szuper, de mivel amúgy is óránként kel éjjel, ez nem túl fényes ránk nézve apával.... :roll: :oops:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

sziasztok lányok!

Hát köszönöm a gyors választ. sztem holnap felhívom még1x a munkaügyisem és inkább letisztázom vele. Nekem is Úgy rémlik a GYEDet nem kell lemondanom ,csak a Gyest -mert elvileg a bölcsi erről kér valami papírt . Viszont ha elmegyek egyből táppénzre akkor ezért nem is kell megigényelnem a Gyest.
Zsófi én sajna nem megyek szabira mert félő hogy még így terhesen is behívnának szabiról dolgozni mert elvileg megtehetik! és nekem egy nap is óriás dózis cigifüsttel járna na meg persze a formaruhám már nem is jönne rám :lol: :lol: :lol: Na akkor holnap okosodok hogy smint.

EGyre jobban nem szeretek eltűnni ennyi időre innen mert nagyon nehéz visszarázódni.

Velünk minden rendben , nagyon cserélnék Mazskával vagy Annával ! Már most 100cm :lol: a haskörfogatom :shock: :shock: és csak hízok amit nem is csodálok mert a csoki éhségem csilllapíthatatlan. Sajnos! Ez az idő meg egyenesen tönkretesz. Hát én már csak ilyen nyavalygós vagyok.
Kisbékalány múlt hét óta elkezdett csuklani is, hát még ebben is hasonlítanak.
Áron igazi kis hisztigép, bilizés nuku, csak a füvet szereti locsolni, közben fogná a kukiját persze szanaszét pisi minden , de a szobába meg nincs fű hát majd valamit csak kitalálunk.Beszédileg elég sok szót megtanul és kezdi is összekötni őket , de nagyon tud még inkább halandzsázni.
Aztán voltunk vendégségbe és mindenhol elaludt másnak az ágyában, ezen felbuzdulván mi is szétszedtük az ágyát kiságynak. 1-2nap alatt megszokta, és nem is esett még le, de már voolt hogy a másik kis kanapé darabról szedtük le. mert átmászott álmában.
Mi a szülinapot mamáéknál tartjuk lent családdal , jó nagy buli lesz. Favonat szettet veszünk, meg ágynemüt kap plusz pár apróság és mi is kisvakondon gondolkodunk. Bár tortában szerettem volna neki vakondosat de akkora amekkora kéne horror árban lenne.
Anyósom megvan nem túl jól, de persze megint alig pihentem mert ellepték a házat a hangyák így hát takaríthattam. Voltunk a kaposvári élményfürdőben is ,hát Áront le se lehet lőni a csúzdákról, mindegy milyen kicsi nagy meredek ő menni akar.
Röviden ennyi rólunk holnap remélem sikerül reagálnom is. Csak amit gyorsban láttam.

Zsófi nagyon Boldog Születésnapot Neked!
Várhalmi ikreket Istenke éltesse Születésnapjuk alkalmából!
Jó látni a sok kis új babókat mindenki nagyon szép!
Panna nagyon gratulálok a teszthez!!!
Sziszka bocsánat hogy nem írtam semmit tejallergiáról ,de én nem is néztem utána csak nem adok tejeset, és próbálok úgy főzni ami elég unalmas.
Dia hajrá kistesó project!

Na most elteszem magam holnpra, mostanság amúgy is alig tudok már aludni. Az uram azt mondta álmomban úgy vonszolom magam mint egy vénasszony. :wink: :wink:
Kép

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Jó reggelt!

JázminAndi Vikijének Ritus Zorkájának nagyon boldog szülinapot kívánunk!

Panna ügyesek voltatok és kész.. :wink: :lol:

Aproo kitartás, biztos nehéz lehet de megoldod :lol: és Nektek is van tesóbabakocsi hogy játszóra menjetek? vagy kendőzöl?

Mecsi
gondolod hogy annak tudatában,hogy ennyi idős pocos vagy behívnának? :twisted:

hát miért nem csinálsz Áronnak Vakondtúrás tortát a kisvakonddal? és mellé pedig egy nagyobb sütit a vendégeknek...

Na lányok tegnap este nekiálltam böngészni

valószínű én vonatos tortát fogok csinálni a Zsiványomnak a szülinapon. az egyszerű piskóta lekvárral töltve és kívül csokimázas de amit belinkeltem az krémsajtos

ha jönnek a kis barátai 14én akkor pedig egy fehér csokis mascarpone tortát..

most pedig linkáradat

fehércsokis mascarpone http://kreatorta.blogspot.com/2010/04/e ... torta.html
túrótorta http://egeszsegesmegoldasok.freeblog.hu ... tjeinkkel/
piskótacsigás meggyes http://mohakonyha.blogspot.com/2009/07/ ... torta.html megjegyzem szerintem a charlotte nevű süti is remek torta lehet és egyszerű
tortaáradat http://kiprobaltrecik.extra.hu/tortak.htm#ettt
túrókrémes sakktáblatorta http://www.tortaimado.hu/2007/12/trkrme ... torta.html
vonattorta http://www.ritakonyhaja.hu/nassolda/tor ... ecept.html
vakondtúrás torta kisvakonddal http://www.nosalty.hu/vakondturas_torta_recept_1082
több desszert http://www.nosalty.hu/fogas/desszert
autó torta http://www.ritakonyhaja.hu/nassolda/tor ... ecept.html
ez egy formatortás segitő link http://www.babaszoba.hu/csevego/temak/X ... Bf_page=14

túrórudi torta http://sutiimadokklubja.network.hu/kepe ... rudi_torta

elkészült Süsü a sárkány ujjbáb is..

Kép
Vendég

jelzem, hogy a Tescoban azt hiszem még ma akciós a kis pici színes autók (miről egyszer tettem képet) és a fa vasúti kocsik 199 ft mi be is ruháztunk rájuk. kivévre a Bécsi úti és KEszthelyi TApolcai

http://www.tesco.hu/popupimage.php?oid= ... c334e5b5fb
Vendég

Mazska most üzent!!!

Sziasztok!Pocaklakó létemet megunva ma éjjel 1.46kor kibújtam a Nagyvilágra 3500gram és 51 cm vagyok. Én is, anya is jól vagyunk.Majd találkozunk. Birk Oliver

szeretettel gratulálunk a család férfi és nő arányának kiegyenlítéséhez! nekik!és sok tejcit!
Vendég

Boni megelőzött, épp akartam írni a jó hírt Petráékról. Mi is gratulálunk és nagyon sok boldogságot kívánunk a kis Olivérhez! :D :D

Kép
Kép
dia123

Zorkának és Vikinek nagyon nagyon boldog születésnapot!!

Boni,
Nagyon édes a süsü bábocska, ügyes vagy nagyon!! :wink:

Kép
Kép
dia123

Sziasztok!

Először is sok boldogságot Olivérnek!!!! Isten hozott Kisember!!!!

A szülinaposoknak is sok boldog születésnapot!!! Sajnos én nem tudom követni, hogy ki mikor tartja... :oops: Gondolom táblázatból tudjátok... Született még valaki két éve aug. 6-án, mint Rékum?

Mecsi,
Apa mehet GYES-re (már mint igényelheti) ha Te táppénzre mész... Egy kis plusz bevétel. Alanyi jogon jár! A barátnőm is úgy csinálta. És amikor megszületett a második kislánya, akkor lemondták a GYES-t és TGYÁS-ra ment... Kitartást ebben a nagy melegben!!!

Panna,
azon vagyok :lol:

Nálunk Réka plüss elmót kap, mert ugye nálunk az megy... a többit meg még nem tudom... De az már megvan. 50cm nagy... és lehet a pocakjába pakolni.. és remélem, hogy nem itthon ünneplünk, mert az akkor azt jelenti, hogy sikerült elutaznunk pár napra...

Boni,
nagyon édes lett a Süsü... a tortákat meg megkukucskálom, mert ha nem itthon ünneplünk, akkor majd később sütöm meg neki... Biztos a családdal is fogunk ünnepelni...

Szép napot Nektek!

Dorka
dorkak

Dorkák, 6.án a tábla szerint csak Réka született! :lol:
Vendég

Jó reggelt!

Vikicának és Zorkának nagyon boldog 2. szülinapot, Olivérnek pedig 0. születésnapot! ;)

Boni, nagyon szép lett a Süsü ujjbábocska! annyira ügyi vagy! a tortás linkeket gyarapítva... én ilyen elven szerettem volna Beninek Zelefántosat csinálni...

http://www.recept-oldal.hu/cikkek/torta ... itty-torta

Mecsi, ha Te egyből táppénzre mész, akkor apa igényelje meg a GYES, amíg a pici megszületik! ;) az is pénz... nem? amúgy GYES mellett lehet dolgozni 8 órában, és a bölit sem befolyásolja, a barátnőm is GYES mellett dolgozik, igaz, ő csak 6 órában, és a gyerek bölcsis! szóval hajrá MÁK ügyintézés!

Dia, remélem, hogy nincs semmi komoly gond, de, ha a dokibácsi engedi, hogy próbálkozzatok, akkor nincs mitől tartani! remélem, hogy jön az újabb pocaklakó áradat... de figyi. most nem úgy van, hogy Te mész vissza dolgozni arra a bizonyos 180 vagy 360 napra!? akkor ezt hogyan tudod kivitelezni? vagy most mégsem mész vissza a melóba? :oops:

Aproo, kemény menet lehetett tegnap, illetve mától méginkább... :S drukkolok, hogy minden okés legyen! Bergonnal mentek a játszira? vagy hogy?

és akkor a tegnapi szülinapról pár szóban...

5 körül jött a férjem egy virággal a kezében és egy doboz tortival :P aztán megláttam, hogy a folyosón ott várakoznak még anyuék és anyósomék is. bejöttek, kaptam mindenkitől virágot, meg az ajándékokat.

a férjemtől egy swarovski kristályos bedugós virág mintájú fülbevalót! :P nagyon szép, persze nem tudom, hogy mikor lesz alkalmam felvenni, mert a játszóra azért mégsem merem, de tényleg örök darab, és emlékezetes szülinap lesz. mától persze minden a régi kerékvágásban megy, kivéve, hogy reggel 9:10ig aludtunk, szóval kicsit nyomi vagyok, de ezt leszámítva a tegnapi letargiám elmúlt, ez is szülinap volt! :)

sophie27

Zsófi,
örülök, hogy jól sikerült a szülinap!!!! Biztos nagyon szép a fülbevaló!!!! rendes volt Benitől, hogy hagyott aludni... :lol:

Mecsi,
Amúgy én is nyolc órában dolgozom, Réka bölcsis, és GYES-en vagyok. Így szerintem nem szabad veszni hagyni a pénzt! Nagy szerencséd van, hogy Áront felvették a bölcsibe... A mi kerületünkben pocakos, vagy kistesós családokból nem szokták felvenni a gyerkőket...

Dorka
dorkak

Zsóf,
Örülök, hogy jól sikerült a szülinapozás! Biztos nagyon szép a fülbevaló! :wink: :)
De, megyek vissza dolgozni, aug. 5től töltöm a szabikat, október elejétől meg már bejárok konkrétan az irodába. Ugye most úgy van, hogy 180 napig kell visszamenni dolgozni, hogy a magasabb TGyás meg GYED járjon ketteskével is. Nálam minden attól függ, hogy hogyan jön össze kistesó, hogy mennyit megyek vissza dolgozni, de a 7. hónapig valszínű megint dolgozni fogok ha bírom, ezért már most tuti meglesz a 180 nap, sőt még több is. De az is lehet, hogy most küzdenünk kell tesóért, ezért ki tudja, mennyit kell majd dolgoznom..... :roll:

Hát csajok, nem tudom hogy ez a szobatisztaság mikor fog nálunk eljönni, de egyet értek Pannával, hogy ha erőltetni kell, akkor még tuti nem érett rá a szobatisztaságra. Most sikáltam fél órán át a fürcsiszobát. Tegnap is levettem Virágról délelőtt a pelus és csak bugyi+nadrágba volt, és 2 órán belül háromszor pisilt be. Mindig szépen odavittem a bilihez, hogy ide kell pisilni/kakilni, csak szóljon. De nem nagyon hatott. Ma reggel is csak bugyi+naci, és persze hogy bekakilt (pedig ma reggel már volt egy kaka a wc-be). Ráadásul hasimasija van egy kicsit, szóval minden tiszta kaka, ráadásul belenyúlt ahogyan vettem le a kakis nacit, keze is tiszta piszok volt meg az enyém is, szóval gondolhatjátok milyen élmény volt megpróbálni kezet mosni. Aztán az egész gyereket betettem a kádba, és úgy mostam le mindenét. De nem igaz, hogy ha már érett a szobatisztaságra, akkor ennyire nem szól, pedig már nagyon régóta próbálkozunk, wc-re szépen rácsücsül ha oda viszem meg sokszor bele is pisil/kakil, de magától még nem szól. Szóval lehet, hogy elnapolom még egy kicsit ezt a dolgot. Én se bírom ezt idegekkel, minden állandóan pisis/kakis, még mindig hányingerem van..... :roll:

Kép
Kép
dia123

Dia,
kitartást, tudom, miről beszélsz :? Nálunk ugyan ez a szitu. Ha odaviszem és ráültetem a bilire, akkor pisil.... de magától nem szól. Én reggel, mikor felkel, akkor szoktam bilire ültetni, na meg este. Ugye most táborban van napközben... ott látja a nagyokat, hogy hogy csinálják... de nekem sem szól. Tegnap, amikor hazaértünk, ráültettem... nem jött semmi, aztán bugyit adtam rá (Ő kérte)... aztán fürcsi előtt megint ráültettem, akkor sem volt eredmény.... még volt öt perc, mielőtt betettük volna a kádba (vízengedés, stb), hát addig nem belepisilt a bugyiba... és persze nem szólt. Akkor néztem, amikor vetkőztettem... Persze nálunk sincs erőltetés, meg ha ügyesen van eredmény, mindig ragasztunk a wc falára egy kis matricát... de még így sem szól... Simán elrohangált kakis bugyival Anyuéknál a kertben.... csak lestem utána, hogy mintha furcsán állna rajta a bugyi... hát persze... egy nagyadag kaki volt benne... Na mindegy, majd csak sikerül nekik ez a dolog!!!

DIA, KITARTÁST!!!! :wink:

Dorka
dorkak

Nagy gratuláció Mazskáéknak Oliverhez és boldog névnapot Vikinek meg Zorkának!!! Valahogy éreztem hogy lesz itt valami örömteli hír ma :lol:

yuyu79

Sziasztok!

Isten hozta Olivért!

Vikica, Zorka, Titeket meg szintén a Jóisten éltessen sokáig!

Zsófi, nem, nem megyünk játszira, mert a szupi messze van gyalog, a közeli meg nincs körbekerítve és minden gyerek simán kimotorozik a két útra ami körbeveszi. Ráadásul a kocsik kicsit sem lassítanak. Marad a kert és délután majd apája viszi mocizni mindig. Evvan, nem merek még menni Levivel, mert a motorral úgy elhúz, hogy csak na.
Naja, kemény menet volt, anyósomék este 8 körül telóztak, hogy nem jönnek, mert hatalmas baleset van az MO-on és beragadtak.
Így este minden rámszakadt. Nem volt gáz, de mivel Zéti egész nap aludt, este fél11ig fenn volt, majd 1ig kicsit szunyt és onnan 5ig semmit. És Levi rá másfél órára kelt. Szóval most nem látok ki a fejemből, megyek is ledőlök...

Boni, szuper a bábocska, tortareciket meg megnézem ha apus hazaért.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Szóval tehát munkahelyi szitum: Gyed megszünik alapból magától ezt nem kell lemondanom, Gyest meg azért nem kell intéznem , mert meg se kell igényelnem mivel 14dikéig kapom a Gyedet 15től már táppénzen leszek és ez már munkaviszonynak számít. Így csak doktornéninek kell vinnem a táppénzre a javaslatot aki szépen kiír és vinni a munkaügyisnek . Bölcsibe meg munkáltató igazolást fogok vinni, hogy dolgozok, nekik ahhoz közük nincs hogy táppénzen vagyok!
Most még azt kell megkérdeznem hogy apa igényelhet e, mert elvileg max 8órás munkaviszony mellett lehet igényelni a GYest, de ő mindig túlórás és ez már kérdőjelezi a dolgot. Dia köszi a linket írok az emberkéének!

Tegnap este nem hiába nem tudtam aludni. Emlékszetek két éve mikor várandósak voltunk ha aludtam mindig szült valaki :) most lehet fordítva lesz. Ettől eltekintve Isten hozta Olivér babócát, sok szépet és jót a családnak!!!!
Kép

Vikit és Zorkát is Istenke éltesse sokáig Nagyon Boldogot nekik is!
Kép

Mi ma egész nap játszóztunk , én meg most jól befagyiztam. Holnap megyek dokinénihez kérni a táppénzre javaslat papírt.
Aproo neked kitartás az egyedül léthez!

Még jövök!
:P :lol:

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Zsófi boldog szülinapot!

Mazska gratulálok Oliverhez! Ügyesek voltatok! Most Sushyn a sor, aztán már én jövök. :)

Mecsi ide küldted nekem a borítékot vagy anyámék címére? Csak azért kérdezem, mert nem jött eddig semmi és sose tünt még el semmi küldemény, ha korrektül volt megcímezve. :(

Kicsit most zabos vagyok, mert a higiéniailag katasztrofális barátnöm amíg én a kórházban dekkoltam, megfüzte a párom fejét, hogy holnap a gyerekeim náluk aludjanak. Olyan kosz van ott, hogy az borzalmas. Mondtam, hogy Döncit akkor se adom és különben is csak a gyerekeknek nem akarok csalódást okozni, azért megyek bele a buliba, de ök mindet akarják. Most éppen vitázunk ezen. Nem szeretem, ha kommandóban akar valaki nekem segíteni. Nagyon érzékeny vagyok? Nem lenne semmi bajom, ha nem lenne az az örületes kosz ill. az a minden mindegy stílus, a gyerekeik nem ugrálnának utcai cipöben a bútorokon, nem ülnének az asztalon, idönként, legalább a nagydolog és evés elött kezet mosnának és ilyesmik. Visszakapok majd 3 beteg gyereket (nem feltétlenül kell így lennie, de könnyen meglehet) pont a szülés elöttre, ök meg mennek nyaralni és az egész kégli az utolsó ill. az elsö napokra 6 féle állattal a nyakamba szakad. Nem egy egyszerü helyzet.

Na megyek, mert megint csak rontom a levegöt.

Puszi: én
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?