Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

remélem, tud valaki segíteni, mert lassan elfogy a türelmem.... Réka, mint ha a fülén ülne.. kérek valamit, elmondom százszor és semmi, vagy közli lazán, hogy nem. Belefáradtam az állandó könyörgésbe. Persze, ha kiabálok vele, utána nekem van lelkiismeret furdalásom. Nem tudom, mitévő legyek! Kezd kiakasztani. A hisztiket talán tudom kezelni, de ezt!!! Most is kértem, hogy a kádból tegye ki a játékokat a mosdóba, a tus fürdőket a kád szélére, és kiszállás, de mintha nem is hallana... semmi. A végén közli, hogy nem, azaz rám üvölti... szedjem ki én, de az meg hova vezet. Ha ezt nem csinálja meg, és megcsinálom most helyette, akkor később mi lesz? Ja és közölte, hogy anya kimegy....

Valaki adjon tanácsot!

Dorka
dorkak

Nekem is, nekem is....Levi detto, dehát oroszlánok, vagy mi.... :roll:
Mintha egy mi fürdésünket írtad le volna.
Mi egy idő után kiszedjük és csak annyit mondunk hogy nem ismerjük a nem szócskát.
Sztem a későbbiekre nem lesz ez hatással, mert nem lesz mindig dackorszak, viszont a kádban nem élheti le az életét.
A másik meg a háromig számolok és kapsz egyet a popódra módszer, de Levi erre már vigyorogva tartja is a popókáját, pedig nem játszottuk el gyakran....mondom én, ezt túl kell élni.

Az hiszem, megyek alukálni.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Dorka!

Nálunk is sok ilyen jelenség van, amit leírtál. Általában hiszti a vége. A kádból pl apa rövid úton kiszedi Rékát, ha tetszik neki ha nem. Akkor megy a bömbi, hiszti, de apa elég higgadt marad és lecsillapodik a kiscsaj. Velem más a helyzet. Velem általában alkudozik, és annak is bömbi a vége, de mire ide érünk, addigra én sík ideg vagyok, így általában óriáshiszti a vége, sok sírással. kb 10perc mire lecsillapodik. AMikor már sokadjára mondja, hogy aja öbe (anya ölbe), akkor bemegyek, felveszem és gyorsan megnyugszik.
Érdekes, hogy nálunk az "akkor jöhetsz ki/akkor megyek be hozzád" ha abbahagyod a hisztit, nem igazán működik, mert em bír megnyugodni. Engem meg fél óra után azért zavar a sírása...Pedig lehet, hogy csak kitartónak kellene lennem...

Én sokszor adok neki ultimátumot. Pl. pakolásnál rendszerint. Hogy akkor néhzet kisvakondot, ha összepakoljuk a játékait. Persze nagyrészét én csinálom így is. Az a baj, hogy ő a rendrakás közben is bele-bele feledkezik vmi játékba, és úszott akkor az egész. De próbálom tartani magam az eredetileg kiszabott ultimátumhoz, klönben a fene megette az egészet.

Amúgy én se tudom, mi a megoldás. Talán csak annyi, hogy könyörtelenül következetesnek kell lenni. Csak ez sokszor nehezen megy...És sok-sok türelem...

panna1

Niki! Ügyi vagy, hogy jól megoldottad a nagy feladatot!
Kitartást a továbbiakhoz! Apró! Neked is!
Remélem nem lesznek hasfájósak a lurkók! És csak átmeneti a pocak-nyüszi a nagy habzsolás miatt!

panna1

Szisz! Te se unatkozol úgy látom! Csak ügyesen!

Mi 7végén Nyíregyre megyünk a betervezett csütörtök Zirc-ismerősök, majd Révfülöp-Balcsiátúszás helyett, mert nem lesz átuszi.... Egyrészt örülök, mert így nyugisabb a hétvége, másrészt jövő héten sem lesz egyszerűbb. Sőt!

Kicsit félek a jövő héttől, mert úgy tűnik, jönnek melósok dolgozni a házhoz(hamarabb végzett a cég saját csapata, és időtöltésnek itt tevékenykednének).... Nem vagyok még lelkileg felkészülve az újabb nagymenetnek, ráadásul egy csomó mindent elő kellene készíteni, amire nincs időm, mert most fejezem be a melót. És persze Csabi is cseszeget, hogy inkább a ház dolgaival foglalkozzak... :?

Na állok is neki a munkámnak, hátha befejezem lassan....

panna1

Hahóóó!

Mi is készülünk búcsúba na persze még Kapolcsra is...annyi a program, nem lehet választani...még jó, hogy az átúszást elhalasztják...és persze a ház is, bár most festeni kell, rengeteget, délelőtt is azt csináltam/tuk...

Sziszka,
ez a torta nekem is tetszik...

Niki, Apróóó
nekem kicsit nehéz volt az első 2 hét egyedül, 2 gyerekkel, mert nem tudtam őket külön szobába tenni és Gabimat zavarta Boró nyöszörgése...szerencsére nem sírt és Gabi is hamar hozzászokott...most 2 napja elkezdtek együtt játszani, gurítják a labdát, kockáznak...eddig Gabinak szólni kellett, hogy ne tapossa szét Borót, de most már kúszik és mászást gyakorol, ez már Gabinak is tetszik, ráadásul az új szórakozása Borónak, hogy állni akar...ennyi idősen Gabim épphogy a fejét megtartotta...

WC-szűkítővel Gabim minden evés után a wc-be pisil...a bilire nem hajlandó ráülni...úgyhogy második napja wc-zünk...nem hittem volna...bár pelusa van még, de már ez is haladás, legalábbis számomra...
danyuci

Danyuci ügyesek a gyerekeid :D Nekem is a Peti gyorsabb mozgásfejlődésű lesz úgy tűnik, már pár napja oda-vissza forog. De hogy Boró :D ég nincs fél éves és már állni akar, nem semmi...

Csatlakozom az előttem szólókhoz, Eni se nagyon akar szót fogadni, az Apjának még csak-csak, de nekem... :evil: De nekem most az okoz nagyobb fejtörést, hogy egyre nehezebben megy nap közben a szoptatás, mert a Peti egyből az Enire figyel, ha meghallja a hangját, ő pedig képtelen nyugton maradni. Jön oda, hogy "eszel, Peti baba?" aki erre persze nem eszik :roll: Ez ellen van valakinek ötlete??

Szilvi, Neked utólag sok boldogat, és minden, a napokban ünneplő 2 évesnek is!

Sziszka, már hiányoltalak magamban, örülök, hogy megvagytok!! Jó készülődést, remélem fincsi lesz Málnus tortája :wink: Jó, hogy nem tejallergiája van a jelek szerint, de akkor mi a csoda lehet?

yuyu79

Sziasztok!

Niki, köszi a gyors infot! Remélem jól sikerült a mai napotok így sokan!
Közben megkérdeztem anyósomat is a dioscorea villosa-ról, gondoltam leírom, mit mondott a könyvecske. Szóval igen, hirtelen fellépő nagyon fájdalmas gyomor és bélrendszeri panaszokra jó, de inkább a ch 5 vagy ch9 potenciál, a c15 már hát és idegi panaszokra, becsípősésekre jobb. Legalábbis ez a fáma.
Szóval hajrá, hajrá próbálkozzunk, aztán csak kinövik ezt is. Reméljük.

Danyu, mikor lesz fogadóképes a házikó? Kitartást, nem semmi két picivel ezt csinálni. Még szerencse, hogy ennyire békés két gyerek. Borónak meg akkor hurrá a mászáshoz, álláshoz.

Julcsi, jó kérdés, bár mi még nem tartunk itt, de én is gyűjtögetném az erre vonatkozó ötleteket....

Megyek teregetni...fiúk a Dunánál apummal,kutyát fürdetnek, remélem mindenki egyben hazaér!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok,

látom, mindenhol az a probléma, mint nálunk.... Hát nem semmi... Köszi az ötleteket... Következetes vagyok, (bár Apa szerint nem mindig... :? ), Hát remélem, ez az időszak hamar elmúlik.... Apró, mi is szoktuk mondani, hogy a nemet nem ismerjük, de ez nem hatja meg. Én még azt találtam, ki, hogy ha nem rakja a helyére a játékot sokadik kérésre, akkor az világgá megy, és ha majd jól viselkedik, visszajön, de már jót mosolyog rajta, ráadásul az sem megy, hogy a szekrényem játékraktár legyen.... :)

Boronak nagy nagy gratula a mászáshoz, álláshoz! :) Nagyon ügyes kiscsajszi!!!!

Azon gondolkoztam, hogy Réka nagyon erős, és nagyon akaratos egyéniség.... nagyon megszokta, hogy itthon körülötte forog a világ, nem is tudom, hogy mi lesz, ha tesó lesz. A bölcsiben is közölte a gondozónővel, hogy a nála kisebb gyereket, akit etetni kell, ugyan rakja le a kezéből és ne etesse, hanem inkább neki adjanak enni.... Mikor mondta a gondozó néni, hogy Réka, akkor a Nusi éhen marad, Réka lazán közölte, hogy nem baj.... Lehet, hogy mindnél később lesz tesó, annál nehezebb lesz a helyzet vele. Szerintem amúgy sem állt sorban, amikor a türelmet osztogatták....

Hétvégén Szegedre megyünk.... Már régen voltunk lent, de szerencsére vasárnap már jövünk haza!!! :D Mert ugye hétfőn munka, és Rékának tábor van... Utána viszont PIHENÜNK!!!!!!

Szép hétvégét nektek!!! A szülinaposoknak boldog szülinapot! Mi is készülünk Rékáéra. Jövő héten megveszem az ajándékát! Két hét múlva ünnepelünk, így addigra kell majd valami tortarecept is!

Most már tényleg elköszönök!!

Szép hétvégét!

Dorka
dorkak

Sziasztok!

Aproo,
Először is ezer gratula Nektek! :D :D Majd meglesem a képeket is! :wink:

Szülinapoksok/névnaposoknak meg sok sok boldogat utólag is! :)

Tegnap előtt este szerencsésen hazaérkeztünk, nagyon nagyon jó volt ez a nyaralás! Az utazás kicsit nehézkes volt gyerekkel mert a sok várakozás/ülés nehezen ment, viszont a repülőt nagyon élvezte Virág! Aztán az ottlét nagyon jó volt, imádta a sok pancsizást, volt 2 gyerekmedence, sok csúszda, hullám medence, mindent nagyon élvezett. A tengerpartról nem is beszélve! Az török emberek nagyon kedvesek voltak, egy rossz szavunk nem lehet! Szóval egy hétig mást sem csináltunk, mint pancsiztunk, rengeteget kajáltunk és pihiztünk! Na meg a kedvencem, hogy úsztam delfinekkel, ami már nagyon rég óta hatalmas álmom volt, ami most valóra vált! :D :D Hihetetlen élmény volt!
Szerencsére senki sem lett beteg, bár egy kicsit hasmenése volt Virágnak meg egy nap volt hőemelkedése, de aztán semmi komoly. Most meg próbálunk visszarázódni a mindennapokban, de vágyunk ám vissza! Szóval aki menne Törökországba, nagyon tudom ajánlani, mind az országot mind ezt a szállodát. :wink: Képek a Picassan már fent vannak, megpróbálom majd belinkelni a linket.

Na most ennyi, igyekszem alaposabban visszaolvasni, hogy képben legyek, és majd akkor még jövök!

Kép
Kép
dia123

dia, üdv újra itthon, örülök, hogy jól éreztétek magatokat!

Apró, nincs mit:) remélem gyorsan elmúlik ez a hasfájós időszak nálatok is. Nálunk (lekopogom) tegnap óta erősen javult a helyzet, úgy tűnik kezdünk beállni a 3 óránkénti etetésre, éjjel is csak 2x keltünk, az esténk sem volt vészes (megint egyedül voltam a gyerkőcökkel). Vettem Dominak Nüby márkájú cumit, ezt már "szereti", pocakfájás nem nagyon volt tegnap du. óta és altatáshoz kíváló a cumi;) ha tele a pocak és egy kicsit ölben is volt, akkor irány a kiságy, ha elkezd nyöszörögni, akkor cumi be és már alszik is:) ha jól bealudt, akkor pedig ki is köpi a cumit. Ez Barnusnál teljesen másképp volt, mert ő bealudt a cicin, Domi viszont nem.

sniky

sziasztok lányok!

most csak gyorsban...

Pistikének utólag is boldog születésnapot, láttam Katica képeit az iwiw-en, nagyon klasszak! Lucának pedig a mai napra boldogat! :)

Dia, üdv újra itthon, most ez a delfinekkel úszást nagyon irigylem. én is nagyon vágynék ilyesmire, szóval lehet, hogy egyszer, ha úgy adódik, benevezünk majd mi is egy ilyenre! képeket mindjárt lesem!

lányok, hideg front nem hozott újabb topic babát? Anna, Mazska, Barbi!?!?!?!

Aproo, Niki, nagyon ügyesek vagytok a két gyerkőccel, szépen belerázódtok Ti is!

Julcsi, hát jó kérdéseid vannak, én is kíváncsi vagyok, hogyan kivitelezhető ez a szopiztatás, főleg, ha a kisebbik is már ilyen kis nyitott a külvilágra... :roll:

Szilvi, utólag is nagyon boldogat! jó nyaralást nektek! remélem, hogy jó időtök lesz!!!

bocsánat, ha valakit kihagytam az ünnepeltek közül! :oops:

mi ma anyósomnál voltunk, mert a párom nagyija ma köszöntött, a nagy nap szerdán lesz, kíváncsi leszek, hogy mivel rukkol elő apa... :P

szép napot, és jó felfrissülést ebben a klassz klímában, ami ma fogadott minket!

sophie27

jó reggelt! szebb reggelt! már, ami az időjárást illeti...

csak azért jöttem, mert

Málnusnak és Noelnek nagyon boldog 2. születésnapot kívánunk sok puszival, Beni és Zsófi!

sophie27

ja, Dia, és mi a picasad címe? nekem nem vagy ismerősöm ott? :( próbáltam tegnap meglesni a képeid, de nem találtam meg! :(

sophie27

Sziasztok!

Málnusnak és Noelnak nagyon nagyon boldog születésnapot kívánok!!!

A képeket remélem itt megtudjátok nézni:
http://picasaweb.google.hu/lh/sredir?un ... feat=email

Kép
Kép
dia123

Nagyon boldog szülinapokat a sok kis ünnepeltnek! Képeket és recepteket ne feledjétek! Mi lassan elindulunk a tóhoz. Van vagy 20 fok kint, a víz tán melegebb... :) Egész jövö hétre 20 fok és esö a jóslat. :(
Iminek megjött a papír a suliból, hogy mit kell beszerezni. Holnap el is baktatunk a füzetekért. Szerencséje van, mert nem Eni volt és hön szeretett tanárnöjét kapta meg - gondolom ö is dolgozott rajta, hogy még véletlenül se legyen velünk több dolga -, hanem a paralell osztályét, ami mindig olyan kedves és érdeklödö volt. Remélem a gyalorlatban is hozza a formáját! :)
Eni szegény meg azt a tanárnöt kapja meg, akivel már Imi beiskolázása miatt összetüztem, az az öreg boszorkány típus. Kíváncsi leszek, hogy milyen lesz ö a gyakorlatban Enihez, de annyi biztos, hogy felkötheti a gatyát!
A csütörtöki osztályzáró ünnepet derekasan elmosta az esö. Mivel én elfelejtettem, hogy nem aznap, hanem elözö nap volt fürkész idöpontom, ki kellett egy újat sajtolnom a dokiból. Kaptam is, csak ugye pont az ünnep közepére. Hiába kértem a páromat, hogy váltson le, mert nem szívesen hagynám ott a gyerekeket, mert az idöjárás miatt nem lehet tudni mikor lesz vége és még csak most kezdik a grillezést, szarban hagyott. Nagyon pipa voltam. A gyerekek maradni akartak, esö esett, én másfél órával késöbb értem vissza pont a végszóra. :(
Mielött elindultam volna volt egy érdekes beszélgetésem Eni kis barátnöjének az anyukájával. Neki 3 gyereke van, az elsö minden külsö segítség nélkül jelessel csinálta végig az általánost, de a második már az iskola 3. hetén akkora gondokkal bírt, hogy az anyukát berendelte a tanárnö az iskolába. Amit elmondott, akár Eniröl is szólhatott volna. Ö is át akarta más iskolába rakni a gyerekét, de nem kapott helyet és öt is meg akarták buktatni a jó ill. közepes jegyeivel. Ez egy elitképzö, aki nem kitünö, az nem ember, azt évismétlésre próbálják rávenni. Ö ezt nem lépte meg hozzánk hasonlóan, mert a középsö és a legkisebb gyereke akkor egy osztályban lenne és az nagy frusztráltsághoz vezetne érthetö okokból. Szóval jó érzés, hogy nem vagyunk egyedül a tapasztalatainkkal, csak mindenki másképpen reagálja le. Ö is rengeteget gyakorolt a gyerekével, ezért is örül a szünidönek, végre nem kell korán kelnie, nem kell a házi feladatokkal molyolnia, stb. :)
Mi biztos minden nap gyakorolni fogunk Enivel, mert fel kell zárkóznia atöbbiekhez és a jegyeinek javulnia kell, különben elúszik nagyon gyorsan a továbbtanulás minden lehetösége. BW és Bayern tartományokban a legkeményebb az iskola, de talán a bajorok rátesznek a mi rendszerünkre még egy lapáttal. Nagyon csak a krém krémje kerül gimibe, a többit kiszórják...

Puszi: mi
Vendég

Sziasztok!

Mi meg egyben, de egyre tobb joslo fajas jon, remelem jovo heten mar megerkezik Oliver is.

Dia - megneztuk a kepeket, nagyon jo nyaralas lehetett - latszik, hogy jol ereztetek magatokat! :) Remelem jovore mar mi is eljutunk valahova.

Furdetes - probald meg esetleg jatekba forditani a visszapakolast. Mi ilyenkor versenyzunk, ki tud tobbet visszapakolni, vagy szinek, meretek szerint sorba tenni - ez altalaban bejon. Ha valamit jol csinal, megdicserjuk es akkor nagyon buszke magara es minden egybol gyorsabban megy. Persze, ha nagyon faradt, akkor ez nem jon be, akkor van, hogy ott hagyjuk es kesobb mi elpakolunk (de azert nem ez az altalanos). Turelem kell hozza. Kitartast!

Az unnepelteknek sok boldogsagot! Hihetetlen, hogy mar 2 evesek a gyerekek - olyan gyorsan eltelt az ido!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Drága Pistike utólag , Málna Nono nagyon boldog szülinapot nektek mára! !

Dia jó lehetett a képek nagyon jók... VIrág egy tünemény! ! :lol:

BArbi éjen a másik tanárnéni! Párod? te hogy bírod?
Vendég

Pistikének, Noelnek, Málnusnak boldog második szülinapot!!!

Dia szépek a képek, jó lehetett :D

Mazska, akkor Te leszel a következő? :wink: Várjuk a híreket, kivel üzensz? :D :D

yuyu79

Niki, örülök, hogy alakulnak a napjaitok és az éjszakáitok :D Nem tudom, a miénk most milyen lesz... Eni ma nem aludt napközben semmit, hazajöttünk sógornőméktől, akkor meg fél 7 előtt elaludt... Peti is csak 3x fél órát aludt ma, de ő meg csak most aludt el fél 9-kor. Eni lehet hogy jó korán kelni fog :roll:

yuyu79

Sziasztok!

Jaj, annyira furi, két éve minden reggel már nagy izgalommal jöttünk fel a fórumra, hogy lesz-e újabb babahír.
Most meg csomóan újra babázunk, mások meg a (majdnem)2 évesük kis popóját próbálják utolérni. És sokan pocakosodnak vagy fognak heteken belül!!!
Tegnap az első sétánk alatt láttam gólyát ám! Merre irányítsam? :lol:

Isten éltesse Pistikét, Málnust, Noelt! Tessék jönni mesélni, milyen volt a nagy nap?

Mazska, juj, nagyon izgííííí, szorítok.
Ha tudsz, azért picit sűrűbben jelentkezz be egy uff-ra, hogy mizu Veletek! És tényleg, ki hozza a nagy hírt?

Dia, eszméletlen jó helyen jártatok. Tedd el a címet, majd talán pár év múlva kérek tanácsot. Tényleg a tenger totál ki volt pucolva, vagy azért lehetett búvárkodni. Szóval voltak halak, sünik, polipok, korall, egyebek?
A delfinúszás meg....jaj, irigykedem!

Zsófi, mikor mész fürkészhez?
Többi pocakosunk?

Julcsi, akkor szaladj lefeküdni gyorsan!

Ja, tavalyi Niki/Sziszka féle torta recit feldobná vki ide? Mert akkor nem csináltam, gondoltam, most több időm lesz majd....hahahah....de azért hátha belefér. Nagyon bonyi és hosszadalmas?

Na, nekünk szupi napunk volt, de az elmúlt két óra leszívott, Zéti kicsit nyügi volt. NA, de csak két óra! Anyám, Levi ilyenkor átlag 5-6 órát vonyított szegénykém. Szóval szavam sincs egy szál se, de megyek aludni. :D

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Köszönjük a bókokat, tényleg nagyon jó kis hely volt!
Aproo, igen, voltak halak meg teknőst is láttak többen akik kicsit messzebb beúsztak. Korallok azok nem voltak a partközelbe viszont, csak sziklák.

Nem tudom már ki kérdezte a tortát, de én idén pillangó alakú tortát készítek Virágnak, a krémet még nem tudom milyen lesz, de valszínű vaníliás + valami gyümi mint pl banán. El sem hiszem, hogy jövő héten már Virág is 2 éves! :shock:

Mazska,
Én is szorítok érted, nagyon izgi!!! Küldheted nekem is az SMS-t és ide megírom a többieknek, ha gondolod! :)

Hiszti: nálunk is nagyon elkezdődött ez az időszak, de igyekszem ilyenkor nem megadni amit kér, mert akkor nagyon rászokik a hisztire ha megkapja amit akar. Megvárom amíg lenyugszik, és mondom neki hogy kérje szépen és ha kéri szépen, akkor megadom neki amit szeretne. Na meg nálunk az "akarok" szó nagyon dominál most, próbáljuk a "szeretnék"-re rászoktatni, de nehéz mert néha mi is úgy kérdezzük tőle, hogy pl "akarsz inni/enni" stb. Szóval nagyon oda kell figyelni. :roll:

Bútor: már nem emlékszem ki tette fel pontosan, de nagyon szép bútor. Azonban most nem merek venni ilyet, mert még nem tudjuk, hogy Virág kap-e majd új bútort és a kistesó örökli az övét vagy hogy lesz. De azért köszi!!

Szerdán megyek dokihoz akihez jártam terhesgondozásra, mert valami nincsen rendben, legalábbis szerintem. Idáig még nem is jött össze babó, pedig Virág-al nem voltak ilyen gondok :(

Kép
Kép
dia123

Na Mazska, csak neeem?? ;-) Vagy csak pihengetsz? Már amennyire Laura engedi :lol:

Egész jó éjszakánk van, mindkét gyerek egyszerre kelt fel fél 4-kor, Peti evett, aludt tovább negyed 8-ig. Eni is visszaaludt egy idő után, és ő is majdnem 7-ig aludt.

yuyu79

Columbine Ági Lilijének nagyon boldog 2. születésnapot!!!

mindennapos kismamáink!? tessék bejelentkezni naponta, már, ha megoldható, hogy tudjuk, hogy mi van veletek!

pl. Anna ezer éve nem volt, de csak tudna róla valaki, ha már babázna, vagy nem!?

nekem is írhattok sms-t, ha megszületett a baba!

Boni, remélem, hogy ti is jól vagytok! Zsigi nem semmi zsivány srác! :) azért jó, hogy nincs komolyabb baja!!!

nálunk nagy a készülődés, mármint csak érzem... szerintem össznépi muri lesz, csak titokban van tartva előttem még! jó lenne, ha apa szabin lenne szerdán, de biztosan nem lesz! :(

Dia, nagyon jók a képeitek! azért nem semmi volt ez a szálló! azt megkérdezhetem, persze, csak, ha nem túl indiszkrét, hogy végül mennyiért tudtátok foglalni az 1 hetet!? az all inclusive mellett azért borravalót gondolom, hogy illik adni! ja, és a delfinekkel úszás! az hogy sikerült!? láttam, hogy ilyen delfin show-n voltatok, hogyhogy bemehettél közéjük?

szülinapról fotókat várjuk nagyon!

Aproo, nekem azt hiszem, hogy megvan a tavalyi reci, én azt csináltam, nem volt valami nagy ördöngősség... mindjárt utánanézek! amúgy én Niki és Dia receptjét tudom csak, az volt a mascarpones túrós csoda! :)

mi is bevásároltunk Beninek a 7végén, megkaptuk a déditől a pénzt, abből IKEAs vonatszettet vettünk, kap még könyveket, meg vettem egy Ormi elefántot (tudjátok a Zelefántot a Micimackóból), ilyen lesz a tortája is (csokis), először azt gondoltam, hogy én csinálnám meg, találtam tök jó leírásokat a maricpános tortákhoz, de aztán kiderült, hogy aznap van a nőgyógyászom is, meg az uh is, szóval letettem róla, és kényelmesek leszünk, megrendeljük neki egy szupi cukiból! lesz egy óriási lufija is, héliumos, meg gondolkozom még egy kis hátizsákon, valami állatoson, játszóra jó lenne, ha le tudnánk vinni. igazán nagy ajándékot nem kap idén, a futóbicaj lett volna, de egyáltalán nem érdekli, azért nem veszem meg, hogy itt porosodjon... ez van!

az idei év az én szülinapomtól lesz kicsit anyagi csődös, de ilyenek ezek a kerek évfordulók! igaz, nem tudom pontosan még, hogy mit kapok, de Beni megtalálta a rejtekhelyet, szóval a márkát már tudom is, gondolom, hogy valami ékszer lesz, de nem néztem meg, és nem is fogom, mert akkor aztán tényleg elvész a meglepetés ereje, azt meg igazán nem szeretném... (ja, egyébként valami swarovski motyó... :P)

hát kb. ezek vannak, élvezem a jó időt, csak az eső ne esne... :S persze, tudom, semmi sem jó nekünk! :(

na, megyek, rámolni, mert szerintem lesznek vendégeink szerdán, és még takarítani is kellene addig... nehogy már leégjen az arcom, hogy így nézünk ki... :S

sophie27

Sziasztok, vagyok, csak nagyon lusta vagyok :oops: :lol: .

A kánikula alatt egyébként felköltöztünk budára a hegyre anyukámékhoz, és csak most jöttünk le vasárnap.

Muc2 téren semmi fejlemény, se fájás, se semmi, csak rugdos a kis lurkó, de ez nem újdonság. Mondjuk péntekig történhetne valami, mert császár után nem szívesen indítanak be szülést, és nem is jó túlhordani. Majd meglátjuk, max. futok néhány háztömbkört, hátha :lol: .

Lilinek boldog szülinapot kívánunk!

Zsófi, neked is előre, mikor lesz a nagy nap?

Dia, remélem minden okés lesz a dokinál!

sushy

Sziasztok!

Köszönöm a köszöntéseket, de idén is eltörpülünk a manók mellett, és én is szeretnék a már ünneplő és a most ünneplő kicsimanóknak sok-sok boldog szülinapot kívánni.

CSak gyorsan ismét, mert alig van 10 percem, Zalán alvása kb ennyi. Voltunk kórházban megműtötték szegénykém fenekét, mert volt rajta egy tájog, de már rendben vagyunk, csak kezelgetnem kell. A költözéssel finisben vagyunk így semmi időm sohasem. Egész nap rohanok vagy a gyerekek után, vagy a gyerekekkel a munka után. Eredmény a szülés óta 9 kg mínuszban. Vagyis 77-el szültem 70-el hazajöttem és most hogy Zalus 6 hónapos 61-et mutat a mérleg.

Néha igyekszem visszaolvasni, de anyumék laptopja kész csőd, majd ha ösze lesz rakva a régi gép akkor visszatérek érdemlegesen is. KÉpet is csak akkor tudok ide rakni, addig ha valakit érdekel facebook vagy iwiw.
Na megyek puszi nektek!

Ritus

Kép
rituspoc

Zsófi, kiváncsi vagyok mit szervezed a Zurad :lol: Remélem jól fog telni a nagy nap :wink: minden szempontból, mármint ezt a vizsgálatokra értem :)

Köszi az emlékeztetést, szóval Lilikének sok boldogságot!!

Én is várom a szülinapos képeket, akik már túl vannak rajta... Eninek már megvettük a futóbicajt, de azt nem tőlünk kapja, így kellene még valamit vásárolgatnom, ha elszabadulok egyszer...

Egyébként tud valaki Ágiékról? Gondolom belevágtak a nagy kalandba, mert iwiw-en láttam nemrég, hogy valami háziállatnak kerestek új gazdit éppen :wink: Jó lenne tudni, mi a helyzet náluk...

Épp akartam írni, milyen nyugi van most nálunk, erre felébredt a Peti... ez volt a 2. 20 perces alvása ma délután :roll:

yuyu79

Ritus, akkor jó költözést, és várunk vissza...Jól lefogytál Te is... nálam kb ugyanez a helyzet kilókban, most még hamarabb lefogytam, mint Eni után :wink: Hiába, 2 gyerek mellett már nem sok pihenés jut. Mi majd valamikor 1-2 hónapon belül költözünk, úgyhogy együttérzek Veled :roll:

Zalán is ilyen rövideket alszik most? Hát ez így nem a legjobb. Peti most megint elaludt úgy látom, miután jól lebukott engem :lol:

Zorkának előre is boldog szülinapot, és vigyázzatok Magatokra! Ja és Zalánnak jobbulást!!

yuyu79

Na most csak 5 perc volt az alvás :(

yuyu79

Sziasztok!

A ma szülinapos Lilinek Nagyon boldog második évfordulót!

Málnus, Noel, Pistike! Nektek is nagyon boldog szülinapot!

Ritus! Nem semmi ami a kilóidat illeti! Őszintén szólva én se aggódok azon, hogy esetleg vmi majd rajtam marad esetleg kistes után (már ha lassan bekopogtat)...

Dia! Remélem nincs semmi gond! Nőgyógyi megállapítja, hogy rendbe vagy teljesen!

Hétvégén mi NYíregyen voltunk, ott RÉkát megköszöntötték anyumék, tesómék. Megkapta végre a plüss kisvakonját, nagyon nagy a szerelem...Mi vagy ma, vagy holnap köszöntjük, tehát a kiskonyhát is lassan birtokba veszi.
Én le vagyok törve, mert rossz hírt kaptam sajnos. Egy kedves középiskolai osztálytársam meghalt, valószínű, hogy szívinkfartusban (még nem sikerült kideríteni pontosan).. Egy ritka jó lelkű srác volt, és a felesége meg az ő családja rendesen kisemmizték a hírek szerint az elmúlt években. úgy hogy gyakorlatilag 33 évesen 10 évnyi munka után a ruháival kellett elköltöznie otthonról... Igazságtalan az élet. Úgy sajnálom szegényt, a szülei érzéseibe pedig bele se merek gondolni, egyből bőgök. :cry:

panna1

Dia!
Végigfutottam a képeiteket. Tényleg nagyon szép helyen voltatok, és látszik, hogy nagyon jól éreztétek magatokat.Örülök, hogy nem kaptatok el semmi betegséget!
Virág ugrándozós videója nagyon aranyos, azért meg én is irigykedek, hogy delfinezhettél! Az tuti, hogy ha ki bíja fizetni az ember, nem szabad kihagyni, mert életre szóló élmény lehet!

Elhiszem, hogy nehéz most visszarázódnotok az itthonlétbe (pláne ilyen időben), Törökorszég szinte egy más világ. de a képeke időről időre végignézve megint kicsit elrepülhettek oda :lol:

panna1

Régen raktam már képet RÉkáról, igaz ezek még nem szülinaposak, azt majd a jövő héten. Meg lassacskán hozom majd a ház fotókat is...
De akkor most a 2 éves kis csibész:
Kép huncut
Kép komoly TV nézés
Kép dinnyézés
Kép dinnyeevés után
Kép lazázós barackos
Kép unokatesókkal fagyizós

panna1

Boldog születésnapot kívánok én is Lilinek! :D
Én is kíváncsi vagyok mi van velük. Tud valaki valamit? Vagy maga Ági is jöhetne mesélni egy kicsit :wink:

Zsóf,
Hát nem ocsó ez a szálloda, normál áron 200 körül vagy afelett/fő főszezonban. Viszont mi last minute-ba mentünk (2 héttel előtte foglaltuk), így volt 115/fő. Erre még rájött a reptéri illeték ami 25 volt/fő (Virágnak csak a fele). Ezért is akartuk kihasználni azt, hogy Virág még 2 éves kor alatt van, mert neki ingyen volt a szálloda. De szerintem ennyiért all inclusive-ba megértre, nem nagyon volt olcsóbb. Na de azért minden évbe nem megyünk ilyen útra, utoljára a nászutunkon voltunk Egyiptomba 4 évvel ezelőtt. :wink: Igen, egy-két eurót adtunk itt-ott, pl a takarítónéniknek meg a kedvenc pincérünknek, de semmi több. Szóval a fent említett árban minden szolgáltatás benne volt. A delfinúszás meg úgy volt hogy fizetős, a show után aki szeretne úszni, fizetni kell egy kisebb vagyont és ha van még hely, akkor lehet menni. Az én helyem volt az utolsó!! De ez volt az egyik álmom, és megbeszéltük apával, hogy ez most belefér de itthon jobban odafigyelünk a kiadásokra. De megérte, egy életre szóló élmény volt. :wink:

Panna,
Szuper édik a képek! Milyen nagy már Rékus is!! Sajnálom az osztálytársadat....:cry:

Ritus,
Hajrá költözés meg lement kilók!! :)

Kép
Kép
dia123

Köszi a drukkokat, remélem én is hogy minden rendben lesz a nődokinál. Már néhány hónapja valami nem okés, van hóközi vérzésem is (nem sok de akkor is, sosem volt ez) és a mensi előtti napokon is vérezgetek kicsit (most legutóbb 5 napig előtte!!). Szóval sztem ez nem normális, és így eléggé nehéz kiszámítani az ovulációt. Idáig próbáltam az egyéb jelekre hagyatkozni, de nem sikerült. Tapasztalt már valaki hasonlót??

Kép
Kép
dia123

[b]Lilinek boldogságosat![/b] :lol:

hú de jó lenne a komplett táblicsku súgónak :oops:

ZSófi remélem lesz nagy meglepi! :lol:

Zsiga egy hátizsákot kap tőlünk teszin lőttem
Kép

Aushanben láttam hasonlót Thomasosban, Micisben 20*24es

illetve egy Süsü ujjbábot varrok neki a többi mellé

meg a fa építőkockákat.

Torta valószínű ugyanolyan lesz, mint tavaly ..túrótorta.. de ez képlékeny.. mascarponés linket szívesen venném....

Anna vigyázz magatokra! megint Sote 2-n szülsz? kisMuc várja már?

Mazska kitartás..póló nem tudom.. drukkolok és sms nekem is jöhet

Ritus szegény Zalán.. örülök,hogy jól van... kitartás költözéshez!

Aproo köszi megvannak a gólyák a még tesóra várakozóknak! Kép

PAnna Répa tiszta te :lol: :roll: :lol:o
Vendég

Sziasztok!

Meg mindig semmi valtozas, holnap megyek majd CTG-re meg dokihoz. Szerencsere itthon van Toomas, igy ma az allatkerti jatszohazba vittuk el Laurat, meg fodrsznal voltunk - probalunk meg programokat kozosen csinalni, utana par hetig ugysem lehet majd. Igy, hogy nem nekem kell emelgetnem Laurat azert sokkal konnyebb.

Nalunk Oliver fog egy babat hozni Lauranak, es a szulinapjara hozza fog majd kiegeszitoket kapni, meg egy furdos jatekot. Tortat iden lehet, hogy rendelni fogunk inkabb, mert nem tudom mennyi idom lesz. A mascarpones egyszeru volt, en tavaly azt csinaltam, ha megtalalom, felteszem majd.

Dia, Boni - koszi - majd kuldok sms-t, remelem hamarosan! :) Dia, remelem rendben lesz minden a dokinal!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Ritus! Még neked akartam: Remélem gyorsan rendbejön Zalán popsija És begyógyul gond nélkül! Tesómék kisfiánál is volt, sajna neki többször kellett műteni, mert nem tisztult ki rendesen többször is begyulladt. De ez valószínű, hogy a szalmonella-fertőzésnek is köszönhető volt.

Dia! Mióta vérezgetsz amúgy? Tesztet csináltál? Ha nem terhesség(meg ha az is), tényleg irány a doki! Remélem semmi komoly!

Boni, Apró! Lassan jöhet erre is a gólya! :wink:

panna1

Boldog szülinapot Bende Nikijének és Panna Répájának!
Vendég

Dia sajnos sok mindentől lehet vérezgetés.. minél előbb menj dokihoz, mert a vérezgetés jelezhet esetleg terhességet és akkor pogihiányra utal, amire gyógyszert ajánlott szedni..

Panna rettenetesen sajnálom az osztálytársadat.. egyébként nemhiába van ennyi hajléktalan férfi :roll:
Vendég

szép jó reggelt!

Boni beelőzött a mai 2 éves köszöntéssel, így csak ismételni tudom... nagyon boldog születésnapot Bende Nikijének és Panna Rékájának! :)

Ritus, Zalánnak gyors gyógyulást! ez a tályog amúgy mitől alakulhat ki??? nagyon sajnálom, hogy műteni kellett, de remélem, hogy ez egyszeri alkalom volt, és többé ilyesmi nem lesz!

amúgy nagyon jók a képek. meglestem őket a facebook-on! :)

Dia, köszi az infót! elraktározom a szálló nevét. mi amúgy már voltunk Törökországban, 2006-ban, de az az európai oldalon volt, Isztambulban, az is fantasztkikus volt, átkeltünk többször is a Boszporuszon, de azért az a riviérás rész egészen más világ lehet... :)

a lányok már leírták, hogy tényleg irány a doki. amúgy van egy olyan gyógyszer is, amivel a vérzést tudják rendbetenni, norcolut, lehet, hogy ezt kell majd szedned, de a nőgyogyid biztosan fog tudni segíteni! fel a fejjel, hamarosan nálatok is jön a kistesó! :) amúgy vicces, hogy ezek szerint én vagyok az utcsó babás, akiről már tudunk is!?

Columbine Ágiékról én is hallanék, sajnos csak a facebook-on olvastam, hogy kimennek a párjával, gondolom, hogy ott kapott munkát, mint pilóta!

Mazska, továbbra is kitartást! már nincs sok hátra, és talán ez a kis felfrissülés is jót tesz neked, így legalább pihenni tudsz! nem?

Panna, nagyon sajnálom a volt osztálytársadat! ilyen fiatalon! :(
Réku nagyon édes, szülinapos képeket hozzál ám! :)

Boni, köszi a hátizsákos infót! meglesem akkor... és vajon melyik részlegen kell keresnem? a tanszeresnél, vagy a játékoknál?

Anna, Muc2 nevét nem árultad még el... vagy titkos!? :) drukkolunk, hogy azért ő se húzza már nagyon tovább! láttam az új képeket Emmáról, nagyon cuki, főleg sapiban, olyan komoly csajszi már ő is! :)

Julcsi, nem viszi túlzásba Peti az alvást... :roll: remélem, hogy lesz ez még jobb is! :)

ma jön anyósom, megyek a bőrgyógyászatra is, meg bevásárolok, pár cucc kellene még. holnap van a nagy napom, Beni szülijét pedig pont 12-én tartjuk anyósnál, mert akkor megyek be a XI. kerületbe amúgy is a nőgyógyászhoz, meg az ultrahangra! szóval oda gyűlünk csak szűk családilag, nagyszülők, testvérek, meg a dédi(k)!

sophie27

ZSófi tanszereknél láttam!!!
Vendég

Sziasztok!

Köszönjük a köszöntéseket, este most már tényleg megpróbálok jönni bővebben, és hozok képeket is :)

(kicsit összejöttek a tennivalók, de most már a szülinapon és szilvalekváron is túl vagyok)

Nagyon jó kis szülinap volt, majd mesélek :)

Panna, hihetetlenül aranyos Réka!!!! Imádni való, és nagyon nagyot nőtt!!!!

Dia, a ti képeiteket is meglestem, fantasztikusak! Különösen a delfinesek tetszenek, de az egész olyan, mint egy álomvilág! Ha belegondolok, nem is volt annyira drága így, hisz csupa luxus minden!

Lilinek mi is nagyon boldog szülinapot kívánunk, és utólag Pistiknek is!

Szép napot mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Nikinek és Rékának is Nagyon sok boldog születésnapot kívánunk!

<
sziszka78
Tolna

Annáknak utólag is boldog névnapot!!!

sophie27

Köszönjük a köszöntést, és a dícséreteket, aranyosak vagytok!

Hááát, ez a gólya bizony extra gyors volt :wink: :D

panna1

PAnna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!csak nem? :lol:
Vendég

Sziasztok!

Boldog születésnapot Rékusnak és Nikinek!! Isten éltessen sokáig!!!

Panna,
Na mesélj csak!!! :wink: :D

Köszi lányok az aggódást, remélem hogy nem kell gyógyszert szednem. Panna, ez a szokatlan vérzés május óta van, nem is tulajdonítottam nagy jelentőséget neki csak most amikor 5 napig előtte volt. Ez már tényleg nem normális sztem. Terhes nem vagyok, legalábbis a teszt szerint. Majd megírom, mit mondott doki honlap. Szurkoljatok!

Sziszka,
Örülök, hogy jól sikerült a szülinapozás. Várjuk a képeket! :)

Boni,
Aranyos a tatyó!! :wink:
Jobban vagy már?

Kép
Kép
dia123

Dia lehet hogy méhszájseb ? mindenképp irj ha megjöttél dokitól jó?!

már jobban szerencsére..

köszi tatyódicséretet, nekünk is nagyon tetszik, olyan fiús és egyedi.. :oops: :lol: nekem retrohangulata van :lol: még pár öltés és Süsü is kész

:lol:

ne feledjétek a mascarponés torta recit!
Vendég

Nikinek és Rékának boldog szülinapot, nagyon jó szülinapozást!!!

Na Panna, akkor kaptál egy kétcsíkost Répa szülinapjára?? Ez csúcs :D :D :D És hány hetes lehetsz?

Mindenki hozzon ám szülinapos képeket meg beszámolót!!

Ági azt írta nekem iwiw-en az üzifalon hogy be fog nézni ide hozzánk, mielőtt kimennek, többet én se tudok...

Zsófi, azért vannak jobb napjai is a kisfiamnak, nem mindig alszik ilyen keveset. Olyan is előfordul hogy alig van ébren
:wink:

Na, Eni épp elalvóban van, csak kár hogy Peti meg már kialudta magát :lol: Mostanában ritkán van olyan, hogy együtt alszanak :roll:

yuyu79

Annáknal boldog névnapot!!

Boni, Süsüről majd rakj képet, ha előbb nem, majd ha megkapta Zsiga :wink:

Ki is vett plüss kisvakondot? És hol? Nálunk is kisvakondőrület van :D Tegnap láttam a neten vakondtúrás tortát marcipán kisvakonddal a tetején, szerintem tök jó ötlet az is...

yuyu79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?