Új privát üzeneted érkezett!

Pocak
hűűűű de klaaaasz :D Akkor istenien fogsz aludni az tuti.... :)
Hát ez a kendő olyan, mint egy kenguru, csak sokkal sokkal kényelmesebb a babának is, meg neked is....
Nehéz lenne így elmondani, de én az elől-keresztkötést alkalmaztam. Míg picike volt feküdt a mellkasomon, mikor nagyobb volt akkor már kibújtattam a lábikóit és ült, hol befelé nézve, mikor nagyobb volt akkor meg már kifelé nézve....
Így furi, nem bizti, hogy érthetően magyarázom.... :D
http://images.google.hu/images?q=hordoz ... =2&start=0

A hátamon soha nem vittem, azt egyszerűen nem bírtam ki, hogy ne lássam.... Van aki szereti azt is, Én nem :roll: :oops:
Nekem nagyon bevállt, mert ezzel nem fájt a derekam, a kengurutól szét akart szakadni, pedig 2hetes volt Bálint, akkor jött a kendő.... Imádom :lol:
Vendég

Edi, én is sokat kendőztem Emmával :wink: Meg nemcsak kendőt, hanem mindenféle hordozót használtunk :) Volt kenguru (Baby Björn), az nem túl sokáig, mert húzta nagyon a vállam. Aztán volt Ergo, azt használtuk a legtovább, valóban még másfél éves korában is volt hogy abban cipeltem :) Meg van háti hordozónk, de azt csak kiránduláshoz használtuk :)
Kendőben nekem rugalmas van: az vékonyabb, meg talán egyszerűbb a kellő hosszra kötni mert kicsit nyúlik :)
Anno sokat mentem Emmával gyalog (távolsági+BKV), és akkor jobban preferáltam a hordozót mint a babakocsit, de sokszor mindkettő volt velünk :)

Barbi

Kép

Kép
barbuss

Edi, ah mar ertem, hogy mukodik. Balintod is szerette? Es figyelj mar ezt mikor hasznaltad, otthon amikor tettel vettel es a kicsi veled volt, vagy amikor mentel ide-oda? Vagy (riszaltad) igy is ugy is??? :lol: :lol: :lol:
pocaklako

Emi, ne aggódj, érezni fogod Te is a babót hamarosan :wink: Próbáltad, hogy este hátadra fekszel és csak befelé figyelsz? :wink:

Poci, de jó! Az tényleg sokat segít a kényelmes alvásban! :P

Edi, na egyszerre írtuk: nekünk sem jött be a kenguru, pedig állítólag a Baby Björn az egyik legjobb kiképzésű :? Hááát...

Barbi

Kép

Kép
barbuss

Csajok meg kell, hogy mutassam a legujabb szerzemenyt, mar napok ota kineztem, ki sem birtam volna, ha nem lesz az enyem.
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... fresh=true
pocaklako

Pocak
riszáltuk így is - úgy is :D:D Otthon is volt, hogy benne volt a manófenék, mert sheol nem volt jó, csak anyán, és így kényelmesebb... De ha vásárolni mentünk Anyuékkal, akkor kocsiban a bébihordó, kiszállás és hordozókendőbe a törpi. Vagy sétálni is mentünk úgy, ha nagyon nyűgös volt, mert sajnos Bálintom utálta a babakocsit, majdnem 1 éves volt, mikor hajlandó volt megmaradni benne, kicsinek visított benne akármit csináltam. Szüksége volt Anyára :lol: :lol: :lol:
Jahaaaaaj, de éééédes szerzemény:D:D:D Olvad olvad irigy irigy :D:D:D:D:D

Barbi
Akkor ebben egyetértünk:) A kenguruk nem jók. A kendők annál inkább:) Most is biztosan sokat fogjuk használni:)
Vendég

Hűűű lányok.... rajtam van az álomkór.... Úgy nem szeretem, hogy éjjel felébredek pisilni, és utána 1,5órát minimum forgolódok mire visszaaludnék, és 6:10kor meg csörög az a ..... óra :?

Most meg ragad a szemem... azt hiszem nem fog menni ez a 8.hónapig dolgozzunk.... Úgy érzem Június elején befejezem a munkát, mert nehézkes már :D
Vendég

Barbus
szuper a babakocsi :lol: :lol: :lol:

Edi
ez a kendő is szép :wink: én Olivérrel sosem kendőztem,valahogy jobban bejött a kenguru és a babakocsi,aztán mikor 1 éves lett onnantól kezdve ő már babakocsit sem akart,csak séta :lol: :lol: de sokaktól halottam hogy szuper a kendő :lol: ne dolgozz túl sokáig,megértem hogy fáradt vagy :oops: legyen egy kis időd majd a baba megérkezése elött jól kipihenni magad :wink:

Poci
megzabálom ezt a cipőcskét :lol: :lol: én nem vettem annó Olivérnek,téli baba révén mindig overálba és bundazsákba volt,most sem veszek egy ideig,a nagy melegbe majd meztélábaskodik,na meg zokni stb...de mindig tetszettek ezek a falatka cipők :P :P

bibar

jáááááj Sziasztok lányok!!! :oops:

visszaolvasni még nem volt időm de folyamatban :D

Na szóval voltnk tegnap Uh-n....háááát adoki nagyon jófej én meg itt paráztam...igazi német speckó :D
Minden rendben mindene megvan a drágának...olyan cuki volt...aludt és mikor a doki elkezdte zaklatni ááááásított egy nagyot....hááát besz@rtunk :lol: :lol:
ééééééééés az otthoni dokival ellentétben azt mondta a doki hogy valószinü KISLÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁNY!!!!!!!!!!!!!!!áááááááááááááááá :lol: :lol:

Kép

a drágááám...tiszta anyuci :oops: :oops:

Uh-után elmentünk rucikat venni de még szigorúan krémszínüt(unisexet)
meg fürdővíz hőm. mérőt némósat meg hajkefét meg ollót és csipeszt meg fogkefét.... :D

amúúgy most mááár szinte egész nap rugdos a drágaság...tegnap mondta a doki hogy hátsó fali a méhlepény ugyh mindenképpen hamarabb érzem majd...éééééés tessék :!: :!: :D

na visszaolvasok! :D

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
mokibuci

Csajszik, köszi a dokis véleményt is, még rágódom kicsit, lehet, hogy még megvárom a következő találkát, nem akarom elkapkodni.
Meg hát biztos nem véletlenül ajánlották őt...
Edi, édes voltál :D ! Amúgy közelebb is lenne a Margit :) ! De te ott meg vagy elégedve a dokiddal? Majd lehet, hogy még priviben kérdezek pár dolgot a kórházzal kapcsolatban.
Nekem is most leragad a szemem, le is dőlök szerintem.
Edi, még azért a májust is gondold meg :wink: ! De majd úgyis érzed, hol a határ.
A kendőt én is népszerűnek látom, de nem lehet elrontani a megkötését :oops: ? Én ettől az egy dologtól félnék, hogy béna vagyok, és nem fogom tudni megkötni, vagy nem olyan bonyolult?

Moki,
örülök, hogy nálad is minden okés! Gratulálok a kislányodhoz :D !

Anikó

Kép
mamaki73

Emi, én se érzem még igazából.Sőt!Az Angel Sounds-al sem hallom. Biztos bennem van a hiba. Bár van néha olyan érzésem, hogy ez most lehet, hogy ő, de csak vagy 2-3x volt ilyen, és inkább a beleimnek tulajdonítottam a dolgot.
Nekem valamiért nem szimpatikusak a kendők. Idegenkedem tőlük.Igaz, ki nem próbáltam, szerintem már nem is fogom. Mi Baby Björnöztünk, nekem bevált, de olyan 6 hós koráig bírtam csak el.Mondjuk utána terhes is lettem, meg jött a tél.... Én

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

szép napot mindenkinek!!

Köszi a hiányolást!:)

Poci: hogy sikerült a pizza?:)

Edi: szupi a babakocsi!!! Mikor mész élőben megkukkolni?? Vagány a színe nagyon!! Én is, én is fiút szeretnéééék!!!:)

Hízás: Hát, ma reggeli mérlegelés szerint, mióta terhes vagyok, fogytam 8kg. Mondjuk volt miből...:) Pedig már nincs diéta, meg semmi, és kilók csak úgy menekülnek.:)

Barbuss: örülök, hogy jöttél!! A ti kocsitok is klassz! Ennyi pénzért meg pláne!:) De tényleg praktikusnak néz ki!!
Mi is hétfőn megyünk afp-re!! Nekem azt mondták, hogy nem kell éhgyomor!! Én fél 11-re megyek. Majd csak a cukorterhelésre kell éhgyomor! Legalábbis ezt mondták:)

mokibuci: Édi kiscsajszi!!:) Gratula!! Mekkora?

Meme

Kép
hmeme
Németország

mOKI, DE JÓ, GRATULÁLOK!Irigy-irigy!!!!Jajj, de lassan telik az idő, még két hét.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

na igen ....a hízásos dolognál megakadt a szemem...erről asszem tegnap beszéltetek....
én tegnap erre paráztam rá.....az a "gond" hogy én még semmit sem híztam sőt további egy kilót fogytam íííígy vagyok most 46kg.

szerintetek ez nem baj....

mondjuk mindehez kemény 153cm vagyok :lol: :lol: de ez még így is kevés pláne így babásan.....NEEEEEM???????

jah Edi:
apa ugyebár szaralak erre számítani lehetett...sajna.....
de minden tiszteletem a tiéd továbbra is :oops: :D

Bibar:
igeeeeeeeeeeeeeeeen kislányt szeretnééééééééénk és most talán már biztosabb...bár még mindig neeeem :lol:

Meme:hááát nagyon nagy a kisasszony az ülőmagassága 13cm plusz a combja még kettő...tehát úgy összesen 15-16cm a kis óriás

:D

mokibuci

Moki
ÉLJEEEEEEEEEEEEEEEEEN , hajrá az a pinky manóseggű :D:D:D
Gondolom madarat lehetett fogatni veled uh után :P Olyan kis szépséges ám.... juhuuu irigy irigy már úgy mennék uh-ra én is :D:D:D
Nagyon örülök :D:D:D Akkor ezért érzem én is hamarabb a rúgkapálást, mert a hátsó falon van a méhlepény :P Az enyém is bulizik, éppen most is :D:D:D Manólánynak manópocaklakó kell :D:D:D Szerintem szupercsini lehetsz nyugi :D

Maki
Dehogy lehet elrontani, keresztbe van a hátadon, és elől kötöd meg, de szerintem lesz babás séta, majd jól megmutizom hogy kell :D Kérdezz bátran priviben, ne kímélj :D:D:D

Meme
Vééégre írtál, már hiányoltunk ám :D:D:D Nem tudom még, de szerintem még a héten beiktatom:D A youtubon van róla kisfilm, félelmetes mit bír ez a kocsi :D

Niki
Amíg nem próbáltam ki, volt hogy abszolút hülyeségnek tartottam stb stb.... Aztán a nagy unszolásra kipróbáltam és láss csodát, isteniiiiiiiiiiiii :D
Szóval azért szerintem ne zárkózz el tőle ennyire, bár ha neked a kenguru bevállt, akkor nem erőltetem, hogy próbáld ki :lol:
Vendég

Moki: egy ÓRIÁS!!:) Olyan jó, hogy eddig mindenkinek olyan nemű gyerkőce lesz, amilyet szeretne!! Na, majd hétfőn megtöröm a sort:) Mindenki azt mondja, hogy kislány lesz! Apa ismerősei is kérdezgetik, és kislány lesz?? Mert hogy ő olyan kislányos apuka. Nem kiabál, szelíd, nyugodt! Mondtam neki, hogy ezentól minden nap fél órát kötelező kiabálnia...hátha kinő a gyerek kukija:D De ha tényleg kislány..hát őt is nagyon nagy szeretettel fogjuk várni!!! :) Csak mutassa meg magát végre!:)

Meme

Kép
hmeme
Németország

Edi, igazából nem zárkózom el. Csak már megvan a Baby Björn, és jó is volt, szóval fölöslegesnek érzem még egy hordozó eszközt venni. Így is megvolt az első manó beruházást. Megvettem a testvérülőkét, igaz tesz-en de így is 30 ropi volt. A hajam égnek állt, de egy tizessel kevesebb, mint simán. Azt ígérte a csaj, hogy szerdán postázza. Ilyenkor kicsit mindig para vagyok, hogy nehogy átverjenek. Ez nagyon sok pénz.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Meme, akkor nem vagyok egyedül. Én is nagyon izgulok, de "tartok tőle", hogy nekem sem fog teljesülni a vágyam. Bár, hátha....... :)

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Sziasztok Lányok!

Bibar: örülök, hogy nincs fejfájásod már, nem kérünk több havat, inkább jó sok tavaszt! Sok-sok napocskát és csicsergő madárkát. :lol:

Hordozókendő valóban jó dolog, nekünk is volt. Nem emlékszem, hogy pontosan meddig hordtuk, de szerintem amíg bírod egy éves kor fölött. Mert ugye nő a popi súlya, azért idővel már nehéz. Amit én nagyon szerettem, hogy ugye szabadon marad a két kezed, mondjuk egy bevásárlásnál az isteni tud lenni :) Arról már nem is beszélek, hogy ott van közvetlen közeledben, Babának is sokkal megnyugtatóbb. Nálunk nem nagyon volt sírás-rívás. Egyszóval én is csak ajánlani tudom.
Amit Edi is mutatott, nekünk is az vált be, a Nandu (világoskék volt). És több méretben kapható, ami nem mellékes szerintem.
Aki ilyet tervez, szerintem érdemes 4 m fölöttit venni, mert azt lehet jól megkötni. Ha jól emlékszem, enyém L-es és azért még 20 cm-es hosszt el tudtam volna kényelmesen viselni.
És nagyon sokféle módon meg lehet kötni, ehhez adnak leírást is. Ki kell próbálni, kinek melyik válik be. Én általában elől hordtam, ülő helyzetben volt a baba előttem. Sajnos én későn vettem meg, de pici korban is bölcső formában magunkra tudjuk kötni.

Poci: majd meglátod, mennyire jó az a szopis párna. Nagyon kényelmes tud lenni már most is. Elővadásztam én is és már csak azzal tudok aludni jól.
Édes az Adidas pici cipellő. :) Az ára meg aztán végképp tökéletes.

Móki: hatalmas gratula a kislányodhoz!! Édes lehetett, ahogy ásítozik! :lol:

Maki: szerintem nem annyira bonyolult megkötni a kendőt, mint amennyire látszik. Egy-két alkalom után már sitty-sutty menni fog!

Edi: álomkór ismerős, esetleg egy kávé, tea? Főzök Neked szívesen és küldöm, jó?
Júniusig tervezel dolgozni? Mert akkor hosszú kávét főzök. :lol: :?

Manorka

Kép

Kép
Flóra/Zoé Baba érkezik

doki: ápr.12.
4D UH: ápr. 30. - uhhhh, de soká
manorka

Edi:
köszi a hiányolást!:) Jövök jövök, csak apa délelőtt itthon van, és akkor kényeztet egy kicsit.:) én meg őt:) Jól megmasszírozza a fenekem, hogy ne fájjon:) Aztán mikor elmegy dolgozni, akkor tudok jönni:)

Annyira mosogatnom kéne...de annyira úúútálok...:(

Mit főztetek ma? Mi babgulyást ettünk:) Fini volt! Holnap meg tökfőzeléket csinálok:)Lehet hogy fasírttal...vagy pörkölttel...hmm, na majd apa ítélkezik:)

Poci: Örülök, hogy végül csak meglett az a pici cipő!:) Te merre jársz? Pihi?:)

Meme

Kép
hmeme
Németország

Meme
Folyik a könnyem úgy nevetek azon amit írtál.... kész vagyok Tőled :lol: :lol: fekszik a humorod nééékem nagyon.....
Szinte elképzelem ahogy mondod apának ezt a kiabállni kell, hátha nő a kuki tőle... :lol: :lol: :lol: Szerintem fiad lesz :P :wink:

Niki
Én kedvelem a Teszvesz-t, olcsóbban kilehet fogni jó dolgokat... igen, 10e felett én is frászba szoktam azért lenni, hogy juhuu csak érkezzen meg a csomi. De, ha jók az értékelések, akkor nem hiszem, hogy gond lenne. Én alapból nem üzletelek olyannal akinek van negatív értékelése, legalábbis olyan negatív ami arra int, hogy link....

Niki,Meme
Én is beállok az izgulósok táborába, mert oké oké, hogy azt mondták 4D-n hogy fiú, de még azért nem volt kinőve az a kuki rendesen, majd ha most is látom, na akkor végre repkedni fogok.... Ha mégis visszanőtt, hát itt a feladat, egy pinky manófej....
Vendég

Edi: mikor mész Uh-ra? Csak nem csinál olyat, hogy visszanő...:) Ha meg mégis...kislánnyal is meg kell tanulni bánni:) Akkor majd a második lesz fiú...:) legalábbis én ezzel nyugtatom magam:)

Érdekel valakit a kresz módosítások, meg hogy a bírságok hogyan változtak 1-jétől??

Meme

Kép
hmeme
Németország

Meme: irtam Neked, nem kaptad meg??? A pizza nagyon jo lett, es ma megcsinaltam az Anyukad fele kakaostekercset is. Tenyleg mind a ket recept jol sikerult. (az en sutotudomanyomhoz kepest), meg az olaszomnak is izlett a magyar pizza recept. Egy percet azert sulhetett volna meg, de teljesen jo lett az ize, a so is pont annyi volt, sima margheritat csinaltam amugy. Ha meg lenne egy isteni pogi recepted, annak nagyon orulnek.
Mivel ma van az elso nap, hogy nem faj a pocak, az elobb elmentunk a partra setalni egyet, gyonyuruen sut a nap (7-bol 1 nap haladas) elvittuk a blokit is setalni, most meg elindulunk agynezobe. Ki kell hasznalni, hogy ma nem szur, nem faj, nem feszit.
Ja ebedre tejszines gombas -borsos tagliatelle volt, meg a kakaos tekercs. Tokfozelek....huu de becsuszna most.

Manorka: aranyos volt a hosszukaved...jot nevettem rajta. :D

Niki: ti kislanyt vagy kisfiut szeretnetek masodiknak?

Moki: gratuli a kis asitohoz..szerintem mar kislany lesz..tuti..jonas is azt mondta asszem. :D :D

Bibar: szerintem az enyem babam se fogja rongyosra hordani a kiccipot, de annyira cuki volt, hogy nem volt szivem ott hagyni, aztan meg lehet masodik baba is, bar ez tuti fius kiscipo.
pocaklako

Meme: én is jókat mosolyogtam a kiabálós mondatodon :) egyébként meg a csöndes lányos apák idővel, ahogy nő a csemete, nem lesznek ám annyira csöndesek. Vagy azért mert játszik este 8-kor még Apa és a kislánya (mondjuk gorillát utánozva) vagy azért, mert kihúzta a gyufát a manó és estére már elfogy a cérna. Nálunk minden második este valami műsor van, folyton rájuk kell szólni, hogy halkabban!
De azért, ha azt mondod, hogy attól nő a kuki most, akkor persze kiabáljon csak! :lol:

Edi: én nem hiszem, hogy a kuki vissza tudna már húzódni :D Ki volt az nőve rendesen. LÁÁÁÁÁTTTTAAAAMMM!
Nekünk tegnap azt mondta a doki, hogy minden baba kislánynak indul, tehát inkább arra van esély, hogy lányból fiú lesz, mint hogy kuki visszaúzódjon, mint a csiga-biga a házába. :lol:
Kis Édes Botond lakozik a pociba!

Manorka

Kép

Kép
Flóra/Zoé Baba érkezik

manorka

Manorka
Jött közben ügyfél, így csak most tudom elküldeni....

Küld azt a kávét légyszikeeeeeeeeee :D:D:D Úgy Május végéig szerintem :P Jóóó erős legyen , és csak akkor hasson, ha meló van :P:P

Köszikeeeeeeeeeee
Vendég

Lányok, mostanában volt valakinél esetleg orrvérzés?
Nálam pár napja délelőttönként 2-3 alkalommal előfordult.
Tegnap elfelejtettem rákérdezni a dokinál, de pont most olvasom a babanet 16.hétről szóló levelét, hogy a szív többet pumpál, hogy a baba több oxigénhez jusson, emiatt előfordulhat orrdugulás, orrvérzés is.
Sosem voltam egy orrvérzős fajta, erre tessék, már szombat óta, szinte minden nap volt eddig. De normális, hogy naponta és akár több alkalommal is egy nap? :roll:

Manorka

Kép

Kép
Flóra/Zoé Baba érkezik

manorka

Poci:
Örülök, hogy jól sikerültek!! Majd körbenézek pogi ügyben is:) Semmit nem kaptam, gondoltam is, hogy biztos olyan jó lett, hogy elnyomott a pizza este:)
Jó ágykukkolást! Remélem találtok valami klasszat!:)
Nem tudom, hogy mi az a tagliatelle...de biztos fini lehet:) Valami leves szerű??:)

Manorka: Bár már ott tartanánk, hogy a manó kihúzza a gyufát:) De ha lány lesz, ha fiú..egyelőre nem tudom elképzelni, hogy apa kiakadjon. Ez a gyerek, ha rajta múlna ugy el lesz kényeztetve, mint a fene...de én igyekszem majd tudatosan nevelni (apát is :) ). Aztán hogy mi lesz belőle...majd 20 év múlva kiderül:)

Meme

Kép
hmeme
Németország

Poci, az én titkos vágyam az kislány. :oops:
Át tudnád küldeni a pizza receptet priviben?

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Edi megy a kávé! Ezek olyan fajták, hogy melónál hatnak biztosan! :lol:
Egészségedre!!!
Kép Kávé 2 személyre, hátha az ügyfél jó képű! :)

Kép capuccino Edinek, enyhe fáradtságra

Manorka

Kép

Kép
Flóra/Zoé Baba érkezik

manorka

Sziasztok!
Napok óta olvasgatlak titeket! Gondoltam írok is! Bár nem tudom mennyire tudom tartani a lépést veletek, mert van egy másik "zárt" topik is ahova írok, az még akkor jött létre, mikor Lizyvel voltam pocakos!
Most ezt elküldöm, és majd még megpróbálok bővebben is írni, csak meg akarom nézni, hogy működnek e a vonalzók!!

d.dodó

Pocak
Na teesék, írtad a pizzát, most csorog a nyálam.... olyan vagyok lassan mint egy rossz kutya :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
örülök, hogy jól vagy, a séta meg szuper... :D Legalább kimozdúlsz kicsit :P Apa is örült gondolom:D

Manorka
háááát remélem, hogy nem nő vissza neki. Botifiút már nagyon várjuk :P Ő lesz anya szerelmetes hercege az tuti :P az már most is.....
Vendég

Meme: nagyon hamar el fog szaladni az idő, majd meglátod. És is csak pislogok, hogy még csak most született és máááár 3 éves. Bizony, valakinek majd a sarkára kell állni, mert fegyelem kell, különben a kismanó nagyon el tudja irányítani a felnőtteket. Nálunk a legujjabb, hogy lányom odajön hozzám, megkérdez valamit, hogy lehet-e, válaszom: NEM!, majd odamegy apjához azzal, hogy anya megengedte ezt-meg azt, pl. hogy adjon neki gumicukrot, mikor én azt mondtam, hogy nem. Szóval nagyon résen kell lenni. Mióta pedig kistesó van Apa fürdeti, öltözteti esténként Nórit és ugye eddig ment a játszás esténként, most meg Apa tépi a haját, hogy Nóri háromszor kiszaladt a fürdőszobából fogmosás közben. Hát igen... és ilyenkor megy a kiabálás, de lányom nem érti, hiszen az van benne, hogy Apával esténként játszik :D Ráadásul kb. két naponta kiszalad ugyanúgy a fürdőből és hangosan hahotázik rajta, hogy Apa dühöng. Pedig nálunk is elég halk szavú volt Apa. :lol:

Manorka

Kép

Kép
Flóra/Zoé Baba érkezik

manorka

Manorka
Isteniiiiiiiiiiiiiiiiiiii, nyamm köszönööööööööm szépen :D
jót nevettem ezen az ügyfél hátha jóképű :lol: :lol: :lol: :lol:

Meme
Az egy tészta :D Én személy szerint a gnocchit imádom, az meg a krumpliból készüld kis nudliszerű valami.... :D

jahajjj már megint ennék :D:D:D ez vicc.....

Manorka
Nekem az orrom dugul rendesen, és nehezen kapok levegőt néha..... de orrvérzés még nem volt, viszont azt hallottam ez velejáró dolog is lehet....
Vendég

Szóval! Vonalzók működnek! Üdvözlök mindenkit! Teljesen az elejéről elolvastam már mindent, igy nagyjából képben vagyok!

Én Svédországban élek, már lassan 3 éve. A párom is magyar, csak itt volt munkalehetőség, és igy kiköltöztünk! És nem bántuk meg, nagyon szuper ország. Gyönyörű hely, család, és gyerekcentrikus ország.
Laura Alice (Lizy) kislányom is már itt született. Teljesen jó az ellátás, még ha kevésnek is tűnik az orvosi vizsgálat. Ha érdekel benneteket írhatok róla bővebben is.

Azért is lehet hogy nehezebb lesz lépést tartanom veletek, mert hétfőn elkezdődött a suliban a következő félévem, igy ott vagyok naponta. De szerencsére nem vészed az órarendem. De azért mellette ugye már anya is vagyok, feleség, és háztartás beli is.

Kérdezzetek nyugodtan, szeretek beszélgetni!

d.dodó

szijjja Dodó!!!!ahha csak nem Laura a kislányod.... :lol: :wink: :D

hááát igen Svédországba én is kiköltöznék...

na azért Deutschlandban sem olyan rossz :lol:

jajjjj lányok elfelejtettem írni a tegnapi UH árát......kapaszkodjatok....105 EURO volt :!: :!: kb.:30 Ezer Ft!!!

azt hittem leesek a székről....

mokibuci

Edi: nagyon szívesen, szólj nyugodtan, bármikor küldök egyet Neked! És persze a jóképűnek! 8)

Üdv köztünk Dodó! Graula a Babához! Lizy hány éves? És mit tanulsz? Szép helyen laktok biztosan. Mennyi az átlaghőmérséklet ott? Nem is terveztek hazajönni?
Na, én most megbombáztalak kérdésekkel. :)

Olyan hamikról beszélgettek itt, tészták, főzelékek, pizza, stb. hogy már én sem bírtam ki, ennem kellett :lol:
Kollektív hízás lesz itt, ahogy látom. :lol: Elég csak topicot olvasni és minden kismama lábujjhegyre állva kioson a konyhába egy adag hamiért :) De nem is lehet máshogy kibírni. Nőjjenek csak azok a Babócák! :lol:

Manorka

Kép

Kép
Flóra/Zoé Baba érkezik

manorka

Moki
atyaég :shock: :shock: jó árban volt :wink: :wink: :wink:

Dodo
üdv a csapatban :wink: :wink:

Pocak
nem ér ilyen fini kajákat mondogatni :wink: :wink: olyan éhes leszek tőletek :wink: Meme babgulyására is összeszaladt a nyál :wink: :wink:

lányok mindenkinek az lesz amit szeretne,nem fejlődik vissza a kukac és stb :lol: :lol: :lol: na majd én megmutatom,ugye lányt szeretnék és az is lesz és kész :lol: :lol: :lol:

Manorka
a vérnyomásod rendben van??ha magas akkor szokott vérezni,azért majd a védőnővel nézesd meg :oops: :oops: de egyébként természetes ez is mint az orrdugulás.
orrdugulás nekem is minden este van :oops: :oops:

bibar

mokibuci!
De, Laura....Laura Alice. Deutschlandban lakik nővérem, meg most hugom is ott dolgozik! :)

manorka!
Lizy 1,5 éves volt 7-én (de megsugom, a vonalzó is mutatja! :) )
Én svédettanulok. De a bevándorlói szintről már 2 osztály megvan, most már svéd általános iskolai szinten tanulom a svédet (már a bevádorlóival is el lehetett volna menni dolgozni, de nem volt meló, igy elkezdtem a másik sulit, aztán meg beköszöntött a tesó baba).
Átlag hőmérséklet nem tudom mennyi lehet, de a mostani tél durván hideg, és nagyon havas. Most is vagy 50cm hó van. És állítólag míg otthon voltunk (az ünnepekre decemberben, jan 11-ig), akkor itt -20 fokok voltak. Most eddig mióta visszajöttünk 'csak' -10 volt a legdurvább.

d.dodó

Dodó
Üdv itt....
Gratula a tesóhoz....
Laura vonalzója egyébként nem látszik :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.01.19 16:44-kor.
Vendég

Bibar: nem magas, sőt alacsony. Reggelente 80/55. Délutánra 90-110 között mozog, mikor hogy. Itthon is szoktam mérni, illetve mostanság mindenhol megmérték. Tegnap házi doki, múlt héten védőnő, előtte nődokinál. Szóval nem értem, hogy miért vérzik. :(
És felkelés után tapasztalató először.

Dodó: sajnos én nem látom, csak a terhes vonalzódat. Ezért kérdeztem Lizyt.
Nyelvtanulás, az talán pont jó, mert mire megszületik a Babóca, már jó sok mindent tudsz majd neki tanítani.
Hű, jó nagy hó van nálatok! A hideg pedig, nos igen.... ezért kérdeztem rá.
Mi Dublinba szerettünk volna kimenni, de addig jutottunk csak, hogy 3 hétre kimentünk, hogy bírnánk-e az ottani klímát. Én voltam az, aki nem kedvelte a csontig hatoló hideget és a párás levegőt. Azt gondoltam, erősebb leszek, de nem. Az akkor 1 éves lánykám nagyobb hős volt, mint én. Pedig kb. 5-6 fok volt, de a párás szél sokkal nagyobb hidegérzetet keltett.

Manorka

Kép

Kép
Flóra/Zoé Baba érkezik

manorka

Juhuuuu lányok, zárunk és megyek hazaaaaa.... :) de jövök ám vissza, ne örüljetek :D:D:D:D :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Remélem látszik már a vonalzó! Mert én eddig is láttam, igy nem tudhattam hogy ti nem, bocsi!

manorka!
Hát amelyik nyáron kijöttünk, én is mondtam ha minden nyár ilyen lesz, nem maradok. Amugy is fagyos voltam mindig is. És akkor nyáron vastag pulcsi, esőkabát, gumicsizma volt az oltözékünk. De egész jól edződöm...itt 25 fokban már éget a nap, és csak a vízparton lehet kibírni! :) Szóval sültem már le svédben is! :P

d.dodó

Na, még akkor megpróbálok kicsit írni.
Jó ételeket írtok. Én is "folyton" éhes vagyok, és rá kellett jönnöm, hogy azért mert savam van! Ugyhogy most rákerestem lugosító ételekre, és próbálok olyanokat enni. Sajna nekem a 12. héten kezdődött a hányinger...hát nem hiányzott mit ne mondjak. Igy arra is figyelnem kell, hogy sokszor keveset egyek. Ne egyek sok szénhidrátot, mert növeli a savam. Igy pl 6-kor ettem tegnap is utoljára kenyeret vacsora gyanánt, de mivel lefekvésig még éhes lettem, igy salátát ettem (jégsaláta, uborka, piros paprika, olivaolaj, kicsi só, és citrom leve. És ilyen puffasztott búzatallért ettem hozzá....hogy ennek volt e az a jó hatása, hogy reggel végre nem hánytam, vagy sem, nem tudom. De ez a puffasztott buza reggel is bevállt egy bögre ízesítetlen gyömbérteával. Más fajta teát, főleg ízesítve meg se tudok inni...édeset szinte egyáltalán nem kívánok! De remélem hamar rendeződik ez a hányinger.

Amugy nálunk akiinek van kedve, majd lehet tippelni, hogy lány lesz e vagy fiu, mert mi majd csak szüléskor tudjuk meg! Egy szem UH van itt majd a 18. héten, és akkor sem mondják el a baba nemét. És haza nem hiszem hogy megyünk már addig. Amikor otthon voltunk 10 hetesen és pár naposan meg még nem látszódott a neme.

d.dodó

Ja, de a 10 hetes UHn minden a legnagyobb rendben volt. Méretének megfelel. Július 23-ra vagyok kiírva.
Annyit mondott a doki, hogy mivel mellső falon van a lepény, valószínű később fogom a mozgást érezni, de ez sem biztos. Lizyvel ahhoz képest, hogy első baba volt, elég hamar, a 15, héten éreztem.

Amugy nekem a saját megérzésem az, hogy fiu lesz.

Na, de most már lelövöm magam, mert velem lesz tele az oldal.

d.dodó

Dodo
nem látszik a másik vonalzód sajna :cry: :cry: de jó,meglepi baba :wink: :wink: akkor nem is lesz több uh csak a 18 hetes??de fura :shock: :shock: és külön 4d -és sincs??
50 cm hó,nem semmi :wink: :wink: azt hiszem fájna a fejem egyfolytában :roll:

Manorka
akkor passz :roll: azért kérdezd meg majd a dokit!de bizti csak valami terhességi plussz tünet :wink: :wink: én sem birom a hideget:)

Edi
jaj de jó,jó pihit:) :lol: :lol:

bibar

hihi inkább ne küldjük Dodót 4d-re mert megfizethetetlen lenne....már ha van....
mert itt nagyoooon drága :D

Az gááááz hogy én meg látom a Laurás vonalzót....???? :D
ott van hogy "Édes kicsi lányunk" és hogy Laura Alice 1 year, 6 months 1 week and 5 days meg hogy familyticker.com.... :D

Manorka: én olvastam erről azt írják hogy a tested most jobban pumpálja a vért és ezért van szóval most a vérnyomáshoz semmi köze nincs....meg azt is írják hogy ettől dugulhat is az orr sőőőőt a hüvelyváladék is ettől sok.... :oops:

mokibuci

Manorka:
Az orrdugulás általában azért jelentkezik a terhesség alatt, mert az orrnyálkahártyába több vér jut, ezért megduzzad a nyálkahártya, Te pedig nem kapsz levegőt. Ha emellé orrvérzés is társul, még rosszabb a helyzet.

Az orrvérzés inkább a téli hónapokban szokott kialakulni, amikor a fűtés miatt egyébként is jobban kiszárad az orrnyálkahártya. Nem szabad orrcseppet használni és gyógyszert szedni rá! Párologtatással és C-vitamin szedésével segíthetünk a tüneteken.

Az orrvérzés teljesen ártalmatlan terhességi tünet, de súlyosbodhat terhességi magas vérnyomás esetén. Ha már a terhesség vége felé járunk és egyre gyakrabbi orrvérzést tapasztalunk, érdemes beszámolni róla orvosunknak is.

Az orrdugulást terhesség alatt az öszrogén okozza, emiatt duzzadnak meg az orr nyálkahártyái, és emiatt jelentkezhet köhögés is. A legjobb megoldás a duzzanat csökkentésére az orrcsepp, de a terhesség alatt nem szerencsés a hagyományos orrcseppek (pl. Nasivin) használata, helyett érdemesebb homeopátiás orrcseppet használni: az Euphorbium nevű orrcsepp csak homeopátiás összetevőket tartalmaz, így biztosan nem károsítja a babát. Megtisztítja az orrnyálkahártyát a rászáradt váladéktól és megakadályozza a kiszáradást is, ezáltal elkerülhető az orrvérzés.

Jó megoldás lehet a tünetek enyhítésére a kamillás gőzölés is, de terhesség alatt nem tiltott az infralámpa és a Bioptron lámpa használata sem.
:D :D :D

mokibuci

Juhuuuu itthon ágyban,párnák közt :D :lol:

Moki
Most esett le a hormonagyamnak, hogy mennyi volt az uh....jesszus :S

Dodo
sajna én sem látom a kislányod vonalzóját :S Nem értem, pedig a kismamásat látom... :?

Bibar
bízony pihi van, nem is kicsi :D Végül kiokoskodtam ma, hogy május végéig fogok csak dolgozni, mert valahogy nem vagyok olyan energikus mint az elsővel... Egyszerűen fáradok hamar, és az utolsó két hónap jobb lesz, ha pihivel fog telni inkább... :lol:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?