Új privát üzeneted érkezett!

Ági! :D Nincs mit.

a.m. Köszi :D Nagyon drukkolok már így előre a hétfői napra. Milyen neműt szeretnél?Hihetetlen hogy már ilyen korán megtudják mondani a nemét. Hála az égnek jól helyezkedett el a drágám. De például az unokatesómnak, aki már 17 hetes terhes még nem tudta megmondani a doki, mert egyszerűn mindig eltakarta magát.

kistiggrincs :D Köszi. Te is teszel majd fel fotót? Meg persze aki tud, nagyon kíváncsi vagyok rájuk. Tündérbogarak ők is!
Az én pocimon sem látszik még igazából semmi.

Alíz

KépKép
roni0422

szeder!
jól van, csak nehogy megerôltesd magad!!!!!
az orr dolog lehet attól, más bajom nincs, és segít a spray!

ja a papucs sztorija hoyg a kéket régebben vettem marcimnak, és az egyik darab elkeveredett. a rózsaszínût mostanéban vettem magamnak, és egy kis simi kakaó kihányás után sikeresen beleléptem egy adagba, és, mint tudjuk, ikeás papucsot nem lehet mosni, így ment is a szemétbe. így lett a vegyes párosom :D

roni!
a másodiknál neked is ekkora lesz hamar :P

ja uh vásárláson mi is törtük a fejünket, és egyszer uh után meg is kérdeztük hoyg mennyié adják a masinát, erre kiderült hoyg valami 12 millió!!!!!! nem emlékszem, lehet hoyg 8 de lehet hoyg 34 volt, se lényeg hogy sokkal de sokkal több, mint gondoltam volna.....

köszi a hasbókokat :) és ne aggódjatok, elsôre nekem is kb 15-16 hetesen kezdett kicsike dudor lenni! most meg..... :P

azt gondoltam a 12 hét vége fele visszajön az energiám és nem leszek fáradt délutánra...hát tévedtem.... az tuti hoyg nem vashiányos vagyok, és minden rggel c vitamint is szedek. mi mást tegyek??? egyszerûen fáj ébren lenni!!! :)

na megyek, ma télleg korán fekszem!!! :D
csók,
jóóccak!
bgz

KépKép

KépKép
bagzerka

Roni: én nem kaptam fotót a 12 hetesen :( A doki szerintem elfelejtette, nekem meg csak akkor jutott eszembe, amikor már kikapcsolta az UH gépet, és mondta, hogy végeztünk.
Március 29-én tervezek menni 4Dre, utána mindenképp teszek fel fotót :)

Bagzerka: aludjál :):):) Más megoldás szerintem sajnos nincs. :)

Kép
kistiggrincs

Sziasztok!

Bagzerka!

Tudom, én is láttam tegnap a C&A-ban, de az 5000 pénz, a teszveszen meg 1500-ért tudtam volna megvenni. :?
Kellett vennem másik cicitartót, mert annyira érzékenyek a bimbóim, hogy a régi melltartóban szó szerint fájtak. :(
Jah, tényleg, nincs más, aludjál ha teheted! Én nem tehetem a meló miatt és naggyon de naggyon sajnálom magam miatta. 8)

Eszike/Lola!

A jelenlegi infoim alapján úgy néz ki a dolog hogy a Medisonban 15.000.- a vizsgálat, a Klinikán meg 10.000.-.
Csak saját véleményem a dologról:
Mindkét helyen ugyanazok az orvosok, ugyanazzal a típusú géppel dolgoznak. Tehát ha a doki bunkó egyik helyen, akkor valszeg a másik helyen is az lesz.
A kolléganőm néhány hete volt a Klinikán és a legmaximálisabb mértékig meg volt vele elégedve. Megmérték a babát, kaptak róla DVD-t (igaz, fényképet nem), azt mondta hogy valami hiper-szuper óriás monitoron nézhették végig az egész vizsgálatot a férjével. Szóval neki (és még jó néhány másik ismerősnek) jó tapasztalata van a Klinikával.
Ezek alapján azt gondolom, hogy sem nekem, sem a Férjemnek nem nagy fájdalom az hogy azért a plusz 5000 forintért (ami mondjuk egy heti kaja pénzünk) nem tolnak a váróban fotelt a fenekünk alá és hogy nem adnak fényképet. Amikor 22 forint egy fénykép előhívási költsége, akkor nekem inkább ne adjanak fotót egyet, mert az 5000-ből elég sok kijöne. De ez tényleg csak az én véleményem. :wink:

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Monee!
Köszi az infót, asszem el fogunk menni! Mert nagyon "feltüzeltetek"

Honeymoon, Ági!
Nem tudom miért nem ajánlják és csinálják az intergrált tesztet sehol. És a vizsgálat 2db vérvételből áll. Egyik a 12., másik a 16. héten.

Járok szülésre felkészítő tanfolyamra, ajánlom mindenkinek. Pont tegnap voltam, és pont szóba jött az integrált teszt. Az előadást tartó orvos is mondta, hogy ez egy nagyon fontos vizsgálat, és 25000 Ft-ba kerül. De egy szóval nem mondta, hogy ezt itt a klinikán mindenkinek ingyen megcsinálják. (lehetséges, hogy ő sem tud róla????) Nekem a klinikán azt adták be, hogy ez egy teljesen új dolog ez a vizsgálat...
És az előadást tartó orvos azt mondta, hogy erre nem szabad sajnálni a pénzt, ennyit megér a gyermekünk egészsége.
Aztán ő mondta el, hogy a 12. héten és a 16. héten leveszik a vért, és a két eredményt, meg a 12. heti UH eredményét összevetik, és kijön valamilyen arány. Van valami táblázat erre. Mondta, hogy ez csak szűrővizsgálat, és egyáltalán nem 100%-os.
És ez nem csak a Down-kórt szűri, hanem több más rendellenességet.
Mondta, hogy a Down-kórnak egyéb más jelei is vannak, amit az UH-n lehet észrevenni. (például ha nincs meg az orrcsont, vagy a kézen a kisujjon nincs meg a középső újperc)
Bocsika, nagyon hosszú előadás volt, és nagyon érdekes.... remélem nem untatok senkit.
Ha tehetitek menjetek el ilyen tanfolyamra, rengeteg dolgot megtudtok, amit a kezelőorvos nem mond el.
Vendég

Kistigrincs!

Ha fényképet szeretnél kérni, azt a vizsgálat elején kell mondani az orvosnak. Nálunk ki is van írva az UH ajtóra.
Vendég

roni!
csúúúcsszuper a kép a babóról. Komolyan mondom, jobb mint amit a 4D gensis oldalain láttam! Gratula a kis kukishoz! :D :D

bagzerka,
a papucsoddal egész napra moyolyt varázsoltál az arcomra!! :D :D

Képzeljétek, tegnap megmuattam a páromnak a kis rucikat, amiket vettem. Örömében olyan hangokat kezdett hallatni, hogy egy pillanatig aggódva figyeltem. :D :D Aztán el kezdte szagolgatni őket. :D :D de mondtam, hogy babaszaga majd csak akkor lesz, ha már baba is van benne. :D :D
Olyan aranyos, számolja, hogy mennyit kell aludni még a köv. uh-ig!! :lol:
HOLNAP VÉGE ! HÉT UTÁN MEGYEK UH-ra!!! Drukkoljatok nekem reggel!! :wink:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok!

Kistigrincs!Sebaj, majd legközelebb!! :D Az a lényeg, hogy te láttad, és átélted, és minden a legnagyobb rendben van! :D

Mivel lecsúsztam az integrált tesztről, a 4-es tesztet tudom márcsak megcsináltatni. Ez 85%-os biztonsággal tudja megadni azt az arányt, hogy hány %esélye van a gyereknek, hogy valamilyen fejlődési rendellenessége van.

Alíz

KépKép
roni0422

A bp.-i Árkád C&A-ban ma meg holnap van 20%-os újranyitási kedvezmény. Ez azt jelenti hogy 100% pamut body-k 400 - 600 Ft között vannak. Plüss rugik meg 1800 - 2200 Ft között. illetve természetesen minden másra is érvényes a kedvezmény.!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey! :D :D Köszi !Természetes ezerrel drukkolok a holnapra!!Nagyon kíváncsi vagyok rá!!DRUKKKKKKKK!!!!Jó fej lehet a férjed! :D
Honey!Azt hiszem te mondtad, hogy mecsináltatod az integrált tesztet, végülis megcsinálatattad?
Bagzerka papucsa nekem is mosolyt csal az arcomra....nagyon állat! :D

Alíz

KépKép
roni0422

Még nem csináltattam meg, de meg fogom.
A holnapi adataimat be kell olvasnom a Géndiagnosztikai központnak - mert ha esetleg úgy járok mint te, hogy már túl nagy a babó ( ami nem valószínű), akkor sajna nem csinálják meg.
De ha a méretei még beleférnek a megadott intervallumba, akkor jövőhét pénteken megyek az első vérvételre. ( és a 16. héten a másodikra )
Nem olcsó, de annyi minden más baromságra elköltöm ugyan ezt a pénz. Akkor a gyerekem megér ennyit.

Bandázs dologban lenne egy ultra dilettáns kérdésem: lehet, hogy én csinálok valamit nagyon rosszul, de sajna rajtam a bandázs nem segít. ha kikapcsolom a nadrágomat, akkor 3 lépés után leesik rólam - és a bandázs sem tartja meg. :( Ha meg nem gomdolom ki, akkor meg kényelmetlen.
Én csinálok valamit rosszul? Hisz annyi nőnek működik ez a bandázs dolog.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok!

Roni!
Csodálatos ez az UH kép. Nagyon-nagyon tetszik és nagyon-nagyon gratulálok Kismanó-kisfiúhoz. :D Régen volt ez téma és lusta vagyok utánanézni: mi is lesz a neve? Vagy még nem tudjátok? Teljesen lázba hoztál ezzel a képpel! Legszívesebben azonnal elrohannék egy 4 D UH-ra...!

Lanta!
Aranyos vagy, hogy érdeklődsz! :P Most már egészen jó a fogam helye. Igaz még enni nem tudok azon az oldalon, mert az ínyem és a csont alatta még mindig gyulladásban van, de legalább már nem fáj. Viszont minden fogmosinál vérzik mint állat...! De hogy ne ússzam meg ennyivel: holnap ismét megyek a fogdokihoz, mert a másik oldalon meg lyukas fogam lett időközben. Ha valami édeset eszek, akkor visítani tudnék. :evil: Mondjuk van ennek jó oldala is: nem eszek annyi édességet. :wink: Na ez lesz holnap délelőtt. Délután viszont megyek a nőgyogyimhoz. Megkukkantja a leleteimet és elbeszélgetünk a császár - nem császár témáról. Kiváncsi vagyok! Lehet, hogy egy UH-t is ki tudok tőle csikarni. :roll:

Honey!
Nagyon drukkolok neked holnapra!

Kistigrincs!
Én is jártam már így! :cry: Legközelebb biztosan lesz neked is képed róla! :D

Kép
Kép
konan

Judit, Dorka, merre vagytok?
Régen írtatok!

Dorka, Te holnap mész uh-ra, ugye?
Vendég

Honey, én úgy csinálom a bandázzsal, hogy a nadrágomat a gomb és gomblyuk között összefogatom befőttes gumival.Az kicsit összetartja, de éppen annyit enged, ami kell. :oops:
Nem túl esztétikus látvány, de úgyis eltakarja a bandázs. :lol:
Vendég

Konan! :D Örülök, hogy azért egy kicsit jobban vagy a fogaddal. Már én is akartam kérdezni. Köszi egyébként. Te mikor mész?De, gondolkodtunk már nagyon sok neven, de sajna nem jutottunk dülőre... :roll: Lehet, hogy az apja nevét kapja meg. Csabika... :D

Alíz

KépKép
roni0422

Köszi luca a tippet!! :D :D :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Roni!
A holnapi fogtömés szerintem tiszta felüdülés lesz a szájsebészethez képest! :lol:
Hogy mikor mennék 4 D-re. Azonnal!!! :wink:
De félretéve a tréfát, úgy gondoltam, hogy a párom születésnapjára időzítjük a 4D-t. De lehet, hogy mégsem bírom ki addig. Április 30 még nagyon messze van! Addigra már 22 hetes leszek. Akkor már a 2. 4D-s UH kellene. :wink:
Meglátjuk, mindenesetre ma megkérdezem a páromat, hogy mit szólna jövő héten egy ilyen UH-hoz. Úgyis mindjárt jön értem és megyünk ebédelni.
Név: párom azt szeretné, ha lány akkor az én nevemet kapja, ha pedig fiú (amit mind a ketten inkább szeretnénk), akkor lehet, hogy az ő nevét kapja és akkor nekünk is lesz Csabikánk! :D

Üdv: Anikó

Kép
Kép
konan

Eszike: itt eddig automatikusan adták, azért nem is jutott eszembe kérni. Mostmár mindegy :)

Honey: drukk a holnapi UHra, és köszi az infot az C&A-ról, lehet elnézek :)

Konan: örülök, hogy jobb már a fogad, a lyukasat meg sajnálom, de gondolom azért nem lesz olyan borzalmas, mint az előző beavatkozás.

Kép
kistiggrincs

Fölhívtam a védőnőmet, hogy a kórházi UH-ra tud-e beutalót adni, mert menni szeretnék a tartós láz miatt. Mondta, hogy azt vagy a dokim, vagy a kórházban adják. De szerinte nem érdemes menni, mert úgyse lehet látni semmit még ha lenne is, mert a 8. hétre már minden szerve kifejlődött a babának. Nem baj, én azért elmegyek megnyugtatásképp. Így a holnap de. – i programom már megvan.
Most kicsit figyelmesebb leszek, és megkérdezem még az elején, hogy mennyiért adnának képet, mert olyan rossz, hogy még mindig nincs. Persze, ha tényleg 10 – 15 ezret kérnek, akkor inkább marad a magándoki és fényképező verzió egyenlőre. Meg később mi is szeretnénk 4 D-re menni.

Eszike!
Lehet, hogy csak minket nem tájékoztatnak kellőképpen, de itt (Kecskeméten) is vesznek le vért a 12. és 16. héten. A 12 hetesen már túl vagyok, mint írtam, akkor a PAPP-A - t, és még valami HCG-t néztek, a 16. héten nem tudom mi lesz a vizsgálat tárgya. A tájékoztatómon ez áll a 16. hetes vérvételről: vérkép, fertőző májgyulladás (hepatitis), nemi betegség (lues), AFP (velőcsőzáródási rendellenességek kizárása).

Honey! Aranyos a párod. És megy a drukk holnap reggelre!!

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Szeder
Egyetértek veled,annyi mindenre költ az ember…. De a 4D-n a pénzedért olyan csodás maradandó élményt kapsz amit kár lenne kihagyni. :lol:

Honey
Nekem a 12 hetest először hüvelyivel nézték majd a végén a nyaki tarkóradőt hasival.
A hasinál tényleg előnyös a telt hólyag mert kiemeli a méhet..de már ahogy nő a baba megoldja ezt a problémát..

Roni
A koraterhességi uh alapján pontosabban meg lehet mondani a kort mint mensi alapján.
Nekem a műszeres befejezés után mindig 28 napra jött meg és uh szerint mégsem a 14.nap körül fogant hanem hamarabb….ami igaz is lehet mert egy napos késésnél már szinte erősebb volt a 2.csíkom mint a tesztcsík!! :D

Bagzerka
Micsoda pocak!!! :)
Már az enyém is kezd kerekedni. A hétvégén mikor altattam Hencit közben kérdeztem ki alszik anyu pocakjában? Erre a kisédesem válasza: a LABDA!! :lol: :lol:

Kistiggrincs
Pontos házszámot nem tudok. Ha a Keleti felől gyalogolsz a Blaha felé akkor bal kéz felől lesz a bolt. A Rákóczi út kezdetén, sarok épület és hatalmas..meg fogod látni. Angol turi-gyermekruhaáruház van kiírva.
Hol vetted a kismamaövet? Én a CundA-ban vettem,szövetgatyóhoz jó de a farmart már nem tarja meg… :(

a.m.
te is 4D-re mész? A 16 héten már tuti látni fogjátok a nemét ha nem lesz szégyenlős a pici. :wink:

Röné
tegnap voltál uh-on? Minden rendben ugye?
holka

Ági
azt el tudom képzelni,hogy az egész 4D-s vizsgálat 10-15 ezer de egy kép annyi lenne az kizárt!!
Nekem ugye ingyen csinálták a 4D-t csak a képért kellett fizessek 900 ft-ot.

Honey
és van választék bőven vagy kifosztották már a boltot az Árkádban?
holka

Holka: köszi az útvonal leírást :)
Bandázs: én is a C&A-van vettem, farmerhoz eddig nem próbáltam, csak a vastagabb szövet nacimhoz. Majd ha lesz farmeros tapasztalat beszámolok. :)

Kép
kistiggrincs

Heninek betanítottuk,hogy onnan fogja tudni,hogy szülinapja van,hogy azon a reggelen úgy fog ébredni,hogy lufik lesznek
a szobában. Ma reggel Petim elment a lufi boltba és teljesen elvarázsolódott... :lol: minden színből vett néhányat így össz 60 lufit kell felfújnunk péntek éjjel!!!!! :shock: :lol:

Kicsit rossz,hogy nem fogok sütni tortát Heninek, de a dédiék rendeltek neki egy szépet és akkor fölösleges lenne délután végig a konyhában lennem....pedig úgy tevékenykednék,azt érzem annyi energiám van a világot körbe tudnám futni!!! De vigyáznom kell a kishercegre is :D

Kistiggrincs
Lehet Luca ötletét kipróbálom az öv alatt ugyse látszik...
holka

Sziasztok!

Beleolvastam a márciusi babavárókba és meglepődtem a táblázatukon. Felvan tüntetve, hogy ki milyen módón szült..hüvelyi vagy császár. Érdekes adat fogadott. Eddig, aki megszülte a gyermekét minden második anyuka császárral hozta világra gyermekét. Kiváncsi lennék, hogy mi lehet a háttérben? Az anyuka döntése, vagy épp indokolt volt a császár??!!

Ti, hogy álltok a kérdéshez??
Nagyon érdekelne, mert nekem is vegyes gonolataim vannak-e téren. Bár még van időnk ezen gondolkodni, de foglalkoztat a gondolat.

szeder74

Én hüvelyi úton szültem a babám és minden vágyam volt így szülni.
Bár nekünk kicsit problémás lett a vége mert minden jól alakult de mégis valami visszatartotta a babát...azt gondolták esetleg rövid a köldökzsinór. Egy utolsó lehetőséget kaptunk a kitolásra (ez akkor már a 3. nekirugaszkodás volt) ha nem sikerült volna akkor mentünk volna azonnal csárárra. Az ok végül kiderült az volt,hogy Heni a halántéka mellett tartotta az öklét így nem tudott olyan könnyen kibújni az egyik oldalon végigszántott mindent a kezével. De én epiduralt kértem így negyedére csökkent minden szülési fájdalom. Nekem fantasztikus élmény volt!!! És a páromnak is! Megsimogathattam a kis feje búbját mikor még csak az volt kinn...sose felejtem el azt az érzést!!! :) Csak azt hajtogattam de édes és sírtam örömömben!!! :)
Én a következő babáimat is szeretném hüvelyi úton szülni de természetesen ha adott esetben császárra lenne szükség akkor nincs mese...
Persze biztos van rá példa de azt azért kevésbé gondolom,hogy anyukák csak úgy kérnék a császárt...
holka

Ja és esetemben azért volt ez az utolsó próbálkozás mert kitolás közben 80 körülre esik a szívverése a picinek és az nagyon kevés...
holka

Hellóka,
Olvaslak ám titeket folyamatosan, csak mert az is olyan jól esik
De csak napközben megy a munkahelyen, viszont ott meg nem olyan könnyű állandóan képben lenni.
Estére meg olyan hulla vagyok, hogy már nincs kedvem bekapcsolni a gépet (eleget bámulom napközben)

Hát nekem sok választásom nem volt - 37. hétre jött a baba. Jobban mondva nem jött, csak kb a 25. héttől folyamatosan csökkent a magzatvizem. a 37. héten feküdtem volna be, hogy eldöntsék feltöltenek-e, amikor még az a kevés is hirtelen elfolyt, ami még volt. Még szerencse, hogy a kórházban történt, amíg épp arra vártam, hogy megmondják, melyik szobában fogok feküdni. Úgyhogy ott rákapcsoltak a figyelőre. Fájásaim nem voltak, illetve amikor volt egy pici, a baba szive lassult. Nem is volt még beékelődve a feje, 0 tágulás. Úgyhogy a doktor azt mondta, hogy semmi értelme gyorsítót adni, azzal is iszonyat sokat kéne még szenvedni, és nem is biztos, hogy bármi történik. Meg hát ha már ekkora fájásra a gyerek szive így reagál, mi lenne a nagyobbakra. Így aztán császár lett. De csak gerinc érzéstelenítéssel deréktól lefelé, és a párom így is benn volt :D El is vághatta volna a köldök zsinórt, de nem merte. És én is rögtön adhattam neki puszit. Úgyhogy nekem így is nagy élmény volt.

Kép
Kép
csibe21

Ja és így aztán én úgy vagyok vele, hogy majd a sors hozza, hogy fogok szülni, egyik féle ellen sincs kifogásom - a baba érdekeit fogom nézni

Amúgy meg olyan szép szabályos volt már az elejétől Merci így, hogy császáros volt. :) Persze tudom, hogy a hüvelyi után is csak pár napig szokott csúcsosabb lenni, úgyhogy nem gáz

Kép
Kép
csibe21

Csibe!
A gerinc érzéstelenítés tényleg olyan fájdalmas? Amikor én szültem, akkor még ilyen szóba sem került. Altattak és kész. Senki nem kérdezte, hogy hogyan szeretném és igazából nem is hallottam akkor még ilyen fajta szülésről, most pedig már kérni is lehet. Változnak az idők!
Egyébként azzal, hogy császárral szültem kimaradt az életemből az "igazi" szülés élménye. Ennek van jó és rossz oldala is. Azt hiszem.

Kép
Kép
konan

mármint a baba feje csúcsosabb :D
kicsit szét vagyok csúszva
tegnap este jöttünk haza Prágából kocsival - nem én vezettem, de utasként sem volt leányálom, pedig nem is olyan hosszú út, mint gondoltam (5 óra)

Kép
Kép
csibe21

Nem fájt az érzéstelenítés
Én is paráztam tőle, de előtte beadtak egy helyi érzéstelenítő injekciót (azt se nagyon éreztem), hogy ne érezzem a nagyot
Tényleg nem éreztem utána már. Szorítottam az aszisztensnő kezét, aki egy idő után mondta, hogy most már elengedhetném, mert rég kész vagyunk :oops:

Kép
Kép
csibe21

Sziasztok!!

Honey holnapra megy a drukk!!! Jó fej a párod!! :lol: :lol: :lol:

Konan örülök, hogy a foghelyed rendben van a holnapi töméshez pedig kitartás! Azt hiszem azt Én sem fogm megúszni de még van időm felkészülni mert csak ápr. 24-re kaptam időpontot!! :lol:

Én is rendeltem bandázst ha valaki még próbálja farmerral az írja meg a tapsztalatokat!! Csípős fazonú farmernál is jó?? El nem tudom képzelni mi tartja fent! Majd írjátok meg jó?? Köszi!!

Szülés: Én császárral szültem de a terv nem az volt!! Nekem sajnos nem volt jó élmény a vajúdás :( Nekem úgy indult, hogy pénteken már egy ujjnyira nyitva volt a méhszáj egész hétvégén pipiskedve lépegettem mert akkor költöztünk be a házba! Hétfő reggel nst újabb vizsgálat! Egy ujjnyi nem változott! De mondta a doki lehet vérezni fogok mert kicsit drasztikusabban vizsgált meg! Hazajöttünk hát véreztem is egy picit! Aztán délután 1/2 5! Elkezdett fájni a hasam de olyan szinten, hogy azt sem tudtuk mit csináljunk! Nem volt semmi rendszer így inkább elindultunk! 6 után értünk a kórházba nst-re fel doki mpondta hajnalig nem lesz baba Ő elmegy haza majd jön ha kell! Na átöltöztem és onnantól kezdve elkezdtem hányni amitől nagyon megijedtem mert még senkitől nem hallottam a vajúdás közben is hányást! Na mindegy teltek az órák tágulni nem tágultam baba szívhangja már nagyon szar volt! 10 felé visszahívták a dokit! Újra vizsgálat még minidg csak egy ujjnyi, megpróbálta megrepeszteni a burkot nem sikerült!! Aztán mondta menjek el pisilni és fel az asztalra aztán Én akkor is hányni mentem! Erőm már semmi! Aztán jött az oxigénmaszk! De semmi nem változott és a szívhang már nagyon rossz volt! Aztán műtő és 23:58-kor gerincérzéstelenítés után megszületett Kornélia! Amikor kivették nem is vett egyből levegőt amit két nap múlva tudtam meg de hála az égnek nem lett belőle probléma!!! És ott abban a pillanatban Velem madarat lehetett volna fogatni! Gyönyörű volt!! Mivel most meg nem telik el a két év a két babóca között így a második szintén császár de nem bánom!! Így is szuper élmény volt a vége és az utána lévő boldogság az leírhatatlan!!! Mi is csak sírtunk és vártuk, hogy hozzák már a kislányunkat!! Bocsi kicsit hosszú lett!! :?

Kép
Kép
lanta

Találtam egy nagyon jó oldalt, ahova az összes UH rövidítést leírták. Íme:
AC (abdominal circumference) vagy AU (Abdomenumfang) haskörfogat:
A késői terhesség idején mérendő legfontosabb érték, mely nem a magzat korára, sokkal inkább hosszára és súlyára, azaz egészséges növekedésére vonatkozó információval szolgál.

APD/AD (abdomen anterior-posterior diameter). A has (abdomen) mérete, a gerinctől a hasfalig mért távolság.

ATD, TAD (Abdomen transversaler Durchmesser, diameter) a has szélessége has, a has két oldala közötti távolság.

BPD (Biparietaler Durchmesser, biparietal diameter) vagy bip-s a fej szélessége, a két halánték közötti távolság. A 13. hét után mérhető, ekkor mintegy 2,4 cm, a terhesség végén 9,5 cm körüli értéket ad. A babák alkati különbözősége miatt azonos súlyú babáknál a BPD értéke eltérő lehet. Méretéből (az AC és FL értékekkel együtt) 10%-os közelítéssel megadható a magzat súlya.

FS (Fruchtsackdurchmesser) A petezsák átmérője, mely az ötödik terhességi héttől látható, a terhesség korai bizonyítéka.

FL (Femur Länge, femur length) a combcsont hossza: A magzat leghosszabb csontja, mérete a baba hosszanti növekedéséről ad információt. Jelentősége a BPD-értékhez hasonló. A 14. héten 1,5 cm körüli csont a várandósság végére 7,8 centi körülire nő.

Gest. hét, gesztációs azaz terhességi hét.

HL vagy HUM (Humerus Länge, humerus length) a felkarcsont hossza.

SSL (Scheitel-Steiss-Länge) vagy CRL (Crown-Rump Length), azaz ülőmagasság:
Nyújtott testhelyzetben lehet a legpontosabban mérni a baba feje tetejétől a farkcsontjáig húzódó ülőmagasságot. Segítségével lehet a legpontosabban meghatározni a magzat korát a 7. és 13. terhességi hét között, a 20. hétig mérik.

TTD (Transverse Thoracic Diameter) vagy thq (thorax-quer) mellkasi átmérő.

HC (head circumference), HU (Hauptumfang), KU (Kopfumfang) fejkörfogat.

OFD vagy FOD (Fronto-occipitaler Durchmesser, fronto-occipital diameter), a homlok és tarkó közötti távolság, azaz a fej hosszanti mérete.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

holka,

igen, vannak jó cuccok, de inkább csak annyk ajánlom, aki már tudja a baóca nemét. mert semleges színű bébicuccokból már nem nagy a választék. Viszont a kék / rózsaszín rugik tüneményesek!!!
Én csupa sárga, meg zöld meg vajszínű cuccott vettem. Azért így is sikerült 10 perc alatt 9 ezret elvernem . :D ( 5 plüss rugit vettem, kis felsővel )

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

szülés: én is császárral szültem, de szintén nem tervezett volt. (halkan jegyzem meg, én még nem találkoztam személyesen olyan elsö babással, aki csak és kizárólag császárralakarna szülni. Sztem azzal mindenki tisztában van, hogy elég nagy kockázat a csaszi) Nah, szóval nálunk már 36 órája elfolyt a magzatviz és 20 órája vajúdtam és mivel a 4 ujjnyinál elöbbre nem haladtunk, én meg totál elkészültem az erömmel :oops: , igy megcsászároztak, ahol kiderült, hogy arctartásban indult volna kifelé, valszeg ki sem fért volna... Most reménykedek a normál hüvelyi szülésben, de ha bármi gond adódna, ill. ha a doki vagy a védönö úgy látja, hogy téraránytalanság lépne fel, akkor természetesen semmi ellenvetésem nemlenne a császár ellen.
Én is epidurállal szültem (6 órás tüvel) és nemfájt maga a szúrás, utána a seb viszont :(

Lanta :)
Én is hánytam a szülöágyon, nekem azt mondta a szülésznö, hogy 2-3 ujjnyinál szokott ez lenni, mert akkor ér el az oxitocin bizonyos szintet, ami hányásra készteti a kismamát. (ö csakmosolygott, és azt mondta, "a hányásnak nagyon örülünk, az jót jelent" :shock: :D )

Én pedig nagyon büszke vagyokmagamra, mert átalakitottam 1 régi farmer rövidgatyámat és egy miniszoknyámat kismamásra :) És tök jó lett.

pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Holka!

Ezen most elcsodálkoztam. Mármint, ha már nem sikerült volna mégis az utolsó kitolás, akkor mentél volna császárra. Én eddig úgy tudtam, ha a baba már a szülőcsatornában van, akkor mindenképp csak természetes úton tud megszületni, császárral nem. Akkor most mi az igazság?

Én még nem gondolkoztam, hogy hüvelyi vagy császár. Nekem nincs viszonyítási alapom, első baba. Egy kicsit félek azért az egész szüléstől, de majd minden megoldódik remélem.
Ti vetettek le köldökzsinór vért szeptemberben?

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Minyu ez érdekes! Az Én szülésznőim nem mondtak ilyet!! Sőt abszolút nem is vígasztaltak azért is voltam megijedve nagyon, hogy ez most normális?? Pedig Én meg csak egy ujjnyira voltam amint a kórházba értünk onnan kezdődött addig semmmi nem volt! Na de most már tök mindegy!! Én most attól félek, hogy így fájások nélkül milyen lesz az érzéstelenítő!! Mert abban a pillanatban egy megváltás volt, de így simán nem tudom... :roll:

Kép
Kép
lanta

örülök hoyg ilyen nagy örömöt okozott a papucskám :D:D nem gondoltam volna :P

honey!
édes a párod, bizony!!! és tök jó hogy feltetted a leírást!!! el is mentem magamnak, még jól jön :)

holka, ez a labda beszólás nagyon éédes!!!!!! :)
ez a 60 lofi meg...jujj, lila lesz a fejetek a végére :D

szeder!!!
ez tényleg elég durva arány!!!!! a mi előző kis csapatunkban sztem nagyjából kb 25 emberből úgy 5-6 volt császár! -ha jól emlékszem- de tényleg sokkal kevesebb volt a csázsár, mint a hüvelyi! és kb 4en elsőre is gátvédelemmel szültünk!!!
és asszem már fejteettem a dolgot, de én az abszolút természetes szülés híve vagyok, csak az kelljen plusszban, ami tényleg nagyon szükséges és anélkül nem halad a szülés, akkor oké, de csak úgy nem kértem semmit, és nem is tervezek. -azt hozzátenném atzért hoyg szülés közben amikor teljesen bedurvult a dolog, én, a legtermészetesebb szülést akaró anyu, megkérdeztem hyog akkor szépen sorolja hoyg hoyg lehetne ezt csillapítani, ekkor közölte a szülésznő hoyg sajna épp erősíteni kell, nem csillapítani :O :O kissé elkenődtem... de nálam tényleg nem haladt a dolog rém sokáig. szóval kellett és beleegyeztem, persze!
-ja, mielőtt félreértené bárki is, nekem semmi bajom a császárral sem, ha indokolt. és a szülés tényleg az a műfaj, amibe sztem senkinek semmi beleszólása, mindenki szüljön úgy, ahoyg neki a legjobb és legnagyobb biztonságban érzi magát!!!!!!!!
-és nekem a hooossszas (összesen az 5perces fájásoktól a babáig eltelt nekünk 32 óra!!!) szóval még ezután sem volt cseppet sem csúcsos simi feje! nagyon szép, szabályos, 35cm-es kis fejecske volt, kérdezték is hoyg császár volt-e.... hát nem. szóval sztem ez is okozhatta a hosszú szülést hoyg egyáltalán nem deformálódott a feje, így sokkal nehezebben jött ki!! na de a vége így is az lett hoyg hüvelyi úton, gátmetszés nélkül szültem!!!!!!!

lanta, te hol szültél?? csak nem a mávban?? -ez csak tipp :) és abszolút szokás vajúdás közben hányni!!! nekem is megvolt :D elvileg a tágulással járhat. mondjuk nekem magától távozott minden minden irányban...

KépKép

KépKép
bagzerka

ja, és sztem ez itthon nem annyira "szokás" kérni a császárt!!! illetve talán, ha olyan dokit fogsz ki, aki ezt megengedi, akkor talán, de senki sem hirdeti! ez inkább külföldön "divat" egyenlőre, és megjegyezném, szerintem szerencse hoyg nálunk nem elterjedt a baba berendelése x napra... szóval ez a saját véleményem, nem szeretnék ezzel senkit sem megbántani!!!!

és ági, én is úgy tudom, hogy ha be van illeszkedve, akkor már nem lehet onnan kivenni.

jajj, most írt a barátnőm, akinek 5,1 lett a nyakiredő...és nem lett jó az eredménye!!!! :cry: :cry: :cry: szóval szegények!!!!

KépKép

KépKép
bagzerka

Bagzerka nem ott szültem hanem Esztergomban!! Utána már Én is megkérdeztem ott pár emebrkét a hányásról! De itt a környéken még senki nem hallott róla! Ennyivel is okosabb lettem :lol: :lol: :lol:
Nem semmi a 32 óra! Gratulálok!!! Ja és Nekem olyan pici volt Kornélia hogy csak ki kellett volna pottyanjon belőlem!! De nem tudott szegénykém, ugye a köldökzsinór is a nyakán volt! :( Sem a férjem sem Én nem vagyunk kis darabog azt hittük mekkora babánk lesz aztán 2,90 kg lett csak és 49 cm!! A pocim sem volt nagy és Én most is kiegyeznék ekkora pocival de a baba azért legalább 3,20-ig hízhatna :lol: :lol:

Kép
Kép
lanta

Bagzerka nagyon sajnálom a barátnőd!! És akkor most ilyenkor mi van?? Már bocs a hülye kérdésért!!

Kép
Kép
lanta

Hát lehet, hogy nem jellemző, de bizony már nálunk is lehet kérni (persze lehet, hogy csak a magán orvosodtól, akinél aztán majd szülsz - de nem kell ahhoz magán korzház)
Ugyanis a barátnőm határozottan megmondta, hogy neki időzített császárja lesz. Augusztus végére van kiírva, de ő 2 héttel előbb szeretne szülni, és ez is van leegyeztetve az orvosával.
Nem mintha én ezzel egyetértenék, de azért nem is ítélem el érte. Az ő döntése, attól még ugyanolyan jó ember, mint amilyennek eddig ismertem

Kép
Kép
csibe21

Ági
A medencének van bemenete,ürege és kimenete. És a császár feltétele,hogy a fej még ne legyen a medence üregében. Még ezen ponton vártuk,hogy átjöjjön a fejecske de nem akart...aztán végül mégis sikerült ügyesen átjönnie :D Onnan már gyorsan ment minden :D

Konan
Nekem se fájt az epiduralis beadása. Előtte csak a bőr érzéstelenítő szurit lehet érezni....az meg olyan mint a fogászaton kapott érzéstelenítő...
holka

Tényleg, bgz, ilyenkor most mit lehet tenni a barátnődék esetén? További vizsgálatok?

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

lanta!
nemtom, nem beszéltem vele, és gondolom most nem is ecsetelné szívesen :(

csibe!
persze én sem ítélek el senkit!!!! pont azt mondom hoyg mindenki úgy csinálja, ahoyg tetszik. csak tőlem távol állna, meg annyira csodálatos dolog megküzdeni a babánkért, meg állítólag a picinek sem mindegy hoyg hoyg jön ki, és hoyg igenis kell nekik is a születés élménye. de tudom, manapság már úgy oldják meg mintha megszületne, nem csak "kiemelik". nekem ez mondjuk kissé extrém, ez a betervezéses. de biztos megvan barátnődnek is az oka rá :)

KépKép

KépKép
bagzerka

Roni!

Köszi a drukkot így előre is.
Nekünk teljesen mindegy, hogy milyen nemű lesz a baba (csak egészséges legyen),mert az első lesz. A neveink már megvannak: ha lány akkor Lili ha fiú akkor az apucija nevét kapja:Gyula
Egyébként az összes előrejelző lányt mond. :D De tényleg mindegy mi lesz.

A szülésről: teljesen egyet értek Bagzerkával. Én is szeretnék természetesen szülni aztán az élet meg majd produkál valamit.... :wink:

Mostanában csendben voltam Vuk ügyben és inkább nem írtam róla semmit,de a mai nap után muszály. Ilyen durva még sosem volt. 3-szor jött rám. Sajnos egyszer a kórházből kijövet az utcán, aztán meg a kocsiban vezetés közben. Volt nálam zacskó,de ..... :shock: :shock: :shock:
Pedig ez már a 16.hetem. :(
Szerintem kitart ez a rosszullét amíg meg nem mozdul. :shock:
A héten szinte minden nap volt. Hát ez van és bocs,de meg kellett osztanom veletek. Köszi, hogy "meghallgattatok" :)

Kép
Kép
a.m.

Bagzerka
Nagyon-nagyon sajnálom a barátnőd, sok erőt kívánok Neki!!!

Bizony arra már volt példa,hogy az egyik kismama retteget a szülési fájdalomtól és minden orvosi vizsgálat és professzori vizit kapcsán közölte, már az 5. hónaptól, hogy ő csakis császárral akar szülni.... mehet a császár csak indokolni kell...okot pedig mindig lehet találni....
holka

a.m.
Jaj,szegény!!! És mindennap jelentkezik vuk?
Nekem is lánykát jósoltak a kalkulátorok de kiskukacos lesz :lol: :lol: .

Esélyes neveink: Bálint,Benedek,Soma,Roland és Dániel. Nem tudom melyik lesz a befutó... még az is lehet egy újabb név lesz a nyerő.. :D mindegy van még időnk...
holka

Bagzerka!

NAGYON-NAGYON sajnálom a barátnődet. :(

Holka!

Sajna az utóbbi időben szinte minden nap jön. A héten 3 nap volt... :(

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok!

Bagzerka!

:(:(:(
Tényleg nem vagyok egyáltalán képben ez ügyben, de úgy tudom hogy ilyekor a szülők eldönthetik hogy megtartják-e a babát. Ha nem szeretnék, akkor megszakítják a terhességet és meg kell szülni a magzatot, rendesen, természetes úton. Ekkora korban az abortusz már nem megy. De Bagzerka, majd írj hogyha van infod, én nem biztos hogy pontos vagyok. Belegondolni is szörnyű! :(

Az első szülés gátvédelemmel dolog engem naggyon, de naggyon érdekel. Szeretném tudni hogy hogy csináltátok... Gátmasszoltatok előtte, jó volt a szülésznőd, a dokiddal meg lehetett beszélni, vagy hogy?
Én is természetes úton szeretnék szülni, beavatkozás nélkül, de megmondom őszintén a gátmetszéssel kapcsolatban komoly kételyeim vannak. Baromira félek tőle, nem akarom hogy nekem csináljanak. :(

A babám ma egész nap azon fáradozott hogy kifúrja magát a hasfalamon keresztül, uh. most lefekszek, hátha attól megnyugszik. :)

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?