Új privát üzeneted érkezett!

Boci: Védőnő nálunk ugyan ezt csinálta!!!
Anno: nehogy merjek neki adni 6 hós kora előtt anyatejen+tápin kívül mást!
Erre 4 hós oltáskor: hát, majd ha betölti az 5. hót, kezdjek el adni neki gyümilevet tízóraira, de úgy, hogy akkor csak azt, előtte ne etessem mással..... :?
Mostakkor mivaaaaaan?! :shock:

Zsebi: Köszi, az még tényleg odébb van. (miért emlékeztem én úgy, hogy vmikor tavasszal van?! :roll: )

Orsi: Hát ja, akkor kezet foghatunk, szegénykéim. :(
Milyen az a vörös nestea?
Nagyon édi Rékuci, nekem az első kép tetszik, olyan mintha szalutálna! :lol:

Solya: Komoly???!!!! :lol: :lol: :lol: Ismerek egy Kovács Lacit, de úgy tudom, több is van otthon belőlük, nem tudom, ő melyik... :D

Boci: Sajna Apája nem látta.... :cry: De rögtön dobtam neki egy SMS-t! :)

Cili: És te hogy adod a Dentinoxot be, hogy ne nyelje le?

Jurmine: Köszi! Ne aggódj, hisz mi egy hónappal előbbre is járunk korban!

Pocifájás: Na, szerintem annyi cuccot-módszert, amennyit mi kipróbáltunk, ember nem próbált ki, és semmi sem segített. :( Csak az idő....egyszerűen kinőtte.

Fog: Amennyire tudom, igen, mert a szoptatás az anya szervezetéből is von el tápanyagot rendesen. Én kalciumot szedek, terhesség alatt néhány naponta, mióta szültem, azóta napi 1 szem Béres 500 mg kalciumot este.
bébic

Hát pedig ezeknek elég kell, hogy legyenek...
Lehet egy kivizsgálás nem ártana...

Nem tudom mit süssek hétvégén...

Kép

Kép
dcili81

nekem az egyik kedvencem amikor ketten vagyunk...
az a címe igenis anya értettem, úgy lesz ahogy te akarod(mondom én)

KépKép

Kép
orsimorsi

....ja, és plusz napi fél elevit még.
Tejet meg csak terhesség alatt ittam, szülés óta babapoci miatt nem, csak tejtermékeket.
bébic

Boci! Teljesen jó gyarapodás. Olyan meg NINCS, hogy mennyit bír ki két evés között. Hanna van, hogy 2 órát is alig, és (ezt a nyűgös hetet leszámítva) este 10- reggel hatig. Napközben meg ha sétálunk, eszébe sem jutna enni.

Kép
zölddisznó

A Béres kálcium az tabletta?

Félek a fogdokitól nagyon nagyon :oops:

KépKép
jurmine

Jurmine: Igen.
bébic

Zöldi az itteni doki (min 200 éves), kérdezte tőlem, hogy mennyi időközönként eszik a baba. Mondom változó, van amikor 2 óránként, van, amikor 5-6 órát is kibír. Teljesen el volt hűlve, hogy 2 óránként nem etethetem, mert az túl sok...
Kérdem én mit tud egy pasi a gyereknevelés ezen részéről????? ÁÁÁÁ annyira kiborultam, hogy nem is beszélgettem vele tovább...
És ha 2 óránként éhes, akkor mi van?
Bár sógornőm nem ad a gyerekének enni 3 órán belül, szigorúan kivárja az etetések közötti minimum időt.... no nem tudom, én ha sír megetetem tök mindegy mennyi az idő

Kép

Kép
dcili81

csak gyorsan, mert megyünk

Jurmine: Ca Sandoz pezsitabiban szerves kötésben van a Ca, úgy felszívódik, nem lerakódik, napi 1 bőven jó.

Cili, Zöldi: védőnénink ugyanez. 5 hós kontrollon a mellettünk levő pelenkázón az 5 hós kislány csak szopizott, és védőnéni szerint keveset hízott (200valamennyit), és már ki kéne négy órát is bírnia nem csak kettőt, tápit neki de mán, meg hozzátáplálást elkezdeni, lehetőleg csülökpörivel! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gabilany79 2009.05.13 16:37-kor.

Kép

Kép
gabilany79

[quote]L írta:étezik, hogy a szoptatás tönkreteszi az összes fogamat?

Zsörmi! Inkább aterhesség altt alakulhatott ki calcium hiány, de most is több kell, mint normál esetben.
Ne félj, nem lesz veseköved, ez marhaság!

ili! És azt nem kérdezte a doki, hogy ugyammá' mennyit eszik 2 óránként? Mert Hanna - amikor ,ég mértem - volt, hogy csak 70-80-at. Nehogy má! az sok legyen!

...no megyünk vissza sétálni, aztán plázacica leszek, mert jön apa és vesz nekem egy új telót...bedöglött enyém is :twisted:

Kép
zölddisznó

Ezt vettem nemrég a teszveszen:

Kép

Kép

Kép
dcili81

Zöldi én nem mértem, de annyit evett, amennyi jólesett neki. Ha 200-at evett volna az sem érdekelt volna. A doki meg bek....ja...

Kép

Kép
dcili81

no etetés....

Kép

Kép
dcili81

Egy zoknilevevős-lábevős fotó:
Kép

Kép
Kép
szeles4

Köszönöm a válaszokat! :wink:

KépKép
jurmine

Zöldi: köszi, én is így gondoltam. Csak annyira kiakasztó hogy ilyenek adnak "tanácsot" egy friss anyukának. Nem is tudom mi lenne velem, ha itt nem oszthatnánk meg egymás között a tapasztalatainkat!!!!

Szeles: te nem adsz enni ennek a gyereknek???? :lol: :lol: Máris csülökpörit eszik?????!!!!! :lol: :lol:

Jurmine: a hétvégén beszélgettem pár kisgyerekes anyukával. A többségnek akkor kezdett el romlani a foga, mikor abbahagyta a szoptatást!

Cili: édes a napozó!!!! :lol: :lol:
Vendég

Először is köszönjük a köszöntéseket és dicséreteket!

lyndee:mekkora szemekkel tud nézni Arni. Zabálni való. :D

lbernuska:a nappali alvásaink nekünk is ilyenek. vmelyik nap az esti is ilyen volt. Minen éppen akkor érdekelte.Álmos is volt és izgatott is. Ebből lett egy óriási sírás.

bébic:Én is kávézok szopi melett. :roll: És eszek mindent. És néha megengedek magamnak egy kis kólát is. Éljen a hasrafordulós Ákos. Nem igaz, hogy nem nagy dolog. Én fel is írtam a napját a naptárba.

Zöldi: Hajasbabám az első két képen az földön van. Mert tegnap kaptuk a habtapit akkor lett felavatva. Az utcsó képen az ágyon. A játszószönyeg azért van a habtapin mert még nincs mindekettőnek hely.
Kiváncsi lennék a kipárnázásra. Nekem is az az aggodalam, hogy lemászik.

Bocika: védőnéni dinka. Most tuti Marci a nővésre gyúr. Ez szerintem elég súlynövekedés.

orsimorsi: szépek vagytok! tuti jó a kalapos kép. :D :D

Solya: gratula a barátnődnek! Védőnő :twisted: :twisted: :twisted:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.05.13 20:55-kor.
Vendég

jurmine: Ennyi haja volt odettnek csak kissé rövidebb. viszont születéskor szinte teljesen fekete volt a szine és egyre világosodik. A haja töve már tiszta szőke. Neki nem hullik az anyjának annál jobban. Na jó egy poci folt van a buksiján hátul a fekvéstől.

cili: tuti a napozó. :D
Vendég

nagyon edesek a kepek!!! az osszes baba olyan cuki!

szeles. koszi a receptet!

berni,solya. nalunk minden nappali alvas ilyen. egy kesz cirkusz. sokszor az esti is, de mostanaban azert az elso esti altatas valamivel jobb, de utana 1-3 ora mulva felebred, es akkor nagyon nehez visszaaltatni.

zoldi. irok privit!

solya.boci. vedono, doki :evil:

mikorra kell megduplaznia a sulyat a bebinek?

Csorike ma egesz nap hasizmozott.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mush589 2009.05.13 21:31-kor.

KépKép
KépKép
mush589

gabi. nekem jo aug elso harom hetvegeje (1,8,15), aztan mar jovunk vissza. felteve, ha vki el tud majd vinni.

lanyok! lenne majd valaki, aki el tud minket vinni (meg vissza) gabi partyjaba augusztusban Pesterzsebetrol?

KépKép
KépKép
mush589

csak gyors bekukk, reklám van a gyilkoselmékben (most nem felejtettem el)

Laura, Orsi, Mush: dejódejódejó! :D

Bébic: Balatonmária júni 20-27.

Csók!

Kép

Kép
gabilany79

olyan kenyenc lanyom van, mostanaban simizni kell a hatat, hogy elaludjon.
ma este hason sikerult es meg a szundikendojet is fogja. :lol:

jurmine. nalunk sincs meg action. majd lesz! :wink:

KépKép
KépKép
mush589

Bébic! Szerinte sem valószínű, hogy a krumpli a ludas.

Szorsi! Holnap lefotózom Hanna "dühöngőjét"

Oké Musi.

Kép
zölddisznó

Zöldi: szerinted? Mondjuk nem pont olyan, mint a kutyás, úgyhogy lehet, hogy nejjó...
http://www.vatera.hu/katicas_autos_nyak ... 91523.html

vaaaaagy

http://www.teszvesz.hu/item631795818_fe ... esign.html
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gabilany79 2009.05.13 22:00-kor.

Kép

Kép
gabilany79

zoldi. sikerult telcsit venni?

KépKép
KépKép
mush589

gabi. ez nagyon cuki!

zoldi. azt a masikat miert nem lehet hasznalni? amit a nyakakore kell tenni, mint a nagyoknak a repulon? nekunk azt mondtak, hogy az autosulesben hasznaljuk nyugodtan. :roll:

KépKép
KépKép
mush589

Sziasztok!
Több oldallal vagyok elmaradva, de igyekszem legalább elolvasni. Mi mostanig szinte minden nap mentünk telket, házat nézni. Eléggé sürget az idő is, lehet jövő héten már szerződést kötünk (bízom benne, hogy nem bánjuk meg)

Mi hétfőn voltunk 4 hós oltáson. Milán 8,5 kg és 74 cm. És megvan al első fogacskánk! :D

Orsi! Teljesen ledöbbentem ezen a kiugrós történeten. Még belegondolni is rettenetes, hogy mi történhetett volna! Nem lehet könnyű ezt neked feldolgozni! :shock:

Zöldi! Aventet ne vegyél! Orrán-száján folyik mindenik! Nekem minden nap bosszúságot okoznak, okoztak!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő: aztamindenit! Mivel eteted Milán babát, hogy ilyen nagy? :) Gratula a fogacskához. :D
Telekre vagy házra kötitek a szerződést?

Na, mostmár viszont fürdök, mert úgy járok, mint a múltkor.... :twisted:

Kép

Kép
gabilany79

Gabi! Házra kötünk úgy néz ki!

Milánt tejjel és táppal etetem, de nagyon keveset eszik! Napi szinten kb 800-at eszik! És hihetetlen módon pörög! :lol:

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Gabi! Ezek jók!

Musi! Apa későn ért, Pannon bezárt.
Nehéz eltalálni, hogy pont akkora legyen a nyakpárna, hogy ne billegjen rajta a fej, vagyis rásimuljon az a kis gödör, ami a nyakánál van. Ha túl vastag a párna, akkor billegni fog. Jobb, ha inkább körbeveszi a fejét.

[quote]Z írta:öldi! Aventet ne vegyél! Orrán-száján folyik mindenik! Nekem minden nap bosszúságot okoznak, okoztak!

Enikő! Már vettem...és jó, nem csöpög, ha rázo, akkor se. Lehet, hogy csak a tied selejtes.
Szurkolok a szerződéskötéshez!

Kép
zölddisznó

Zöldi!Nekem van min. 10 cumisüvegem és két itatópoharam és mindenik selejtes,, mert az avent egy selejt (sajnos). Az itatópoháron a csőrön van egy luk, na ott pl. mindig folyt, amikor ivott a gyerek. A cumisüveg pedig, amikor a tápit összerázom benne az oldalán folyik le, pedig már úgy ráhűzom, hogy görcsöt kap a kezem.
Köszi a szurkolást!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

luk-lyuk

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

sziasztok,
oduból kimerészkedve, hmmm hol van az a fránya front, oh csak nem elment ???
tehát összegezve a tegnapot: Marcival egész nap ágyban, szundi ezerrel, kb. este 10-re éreztem úgy h már nem zavar a fény és a hang.
Lekopogom, remélem marad így rossz azért h 3 napból 2 így telt el.
Éhes vagyok irány a konyha :shock:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Jó reggelt!

Angyal fiam van! Este 3/4 9-től reggel 3/4 7-ig aludt és most is alszik! :lol: :oops:

Képzeljétek! A szüleimnek letelt egy nagyobb értékű életbiztosítás. Azt tervezik, hogy kívülről felújítják a házat, belül meg a konyhát, lépcsőházat. Aztán a hugom súgott, hogy számítsunk belőle 200.000 Ft-ra, ők már megkapták. Vasárnap mennek anyukámék 1 hétre Hajdúszoboszlóra, tegnap hívott, hogy itthon leszünk-e, mert beugranának! Olyan jó, mert egy részét el tudom rakni a nyaralásra, rendbe tudjuk tenni az autót és még egy kis nyári ruhatár-frissítésre is telik belőle!

Enikő! Nem semmi méretei vannak Milánnak! És már foga is van? Hova siet ez a fiú? :lol: :lol:

Kubu! Örülök, hogy jobban vagy, remélem, így marad!

Kép
Kép
szeles4

Jó reggelt!

Most csak gyors, mert az úrfi naggggyon nyűgös...... :( (ilyenkor még szunyálni szoktunk, így én is az vagyok.... :? )

Zöldi: Köszi neked is és tesódnak is! Még pár pötty van, de már kevesebb, mint tegnap.

Enikő: Ejha! :lol: (Mondjuk mi is 8,5 kg vagyunk... :P centit nemtok )
Gratula a fogacskához! :lol:

Avent: Nekünk csak az van és semmi baj vele. Enikő, a nyaknál ersztés ismerős, nem az a titka, hogy liluló fejjel szorítod rá :lol: , hanem kicsit vissza kitekered, aztán megint rá. Ált. a második ilyen "igazítás" után már semmi gond.

Kubu: Ez szuper, maradjon is így! :D

Szeles: Huni tényleg nagyon ügyi! Kis szunyabajnok! :lol:
Hű, az mindig jó, ha pénz áll a házhoz! :lol: :lol:
bébic

Mindjárt visszaolvasok!

A nyűgösségről annyit, hogy Domi fél3-tól 4-ig kukorékolt. Nem sírt, de egyszerűen nem volt hajlandó aludni... :shock: :? Nu, ilyen még nem volt. Lehet, hogy az idő? Vagy arra is gondoltam, hogy későn teszem le a bizonyos délutáni alvásra. Tegnap pl. fél5-től fél7-ig aludt az ágyában. Nem tom. Remélem egyszeri eset!!!!!!!!

Kép
mannababoca

Kubu! Huh! Remélem elvonult a fejfájdítós front, és ez a csendes eső már nem kavar be nálad. Nagyon kell ez most.

Szeles! Akkor most szebb a világ azért, ugye? :) De jóóóóó!

Bébic! Szivi.

Manna! Jó sokat olvasol vissza ;)
Hann ezt tegnap csinálta, pont másfél órát volt fenn éjszaka közepén.
Ő mostanság azért ébred, mert álmában is hasra akar fordulni, és hát a gonosz rács... meg a hálózsák sem ideális partner ehhez...Ilyenkor magam mellé teszem egy kis cummantásra, és eszik is rendesen, de ha nem fárad ki benne eléggé, akkor - még továbbra is csukott szemmel - máris jön a hasrafordulási kísérlet.

...asszem ma nem megyünk Kopaszira, jól látom?
Ha egész nap esik, kénytelen leszek megint plázaciculni. Hannám imádja. Anyja kevésbé.

Kép
zölddisznó

Helló Csajok!

Cudar éjszakánk volt!!! Zsófi tegnap estére benáthásodott, de kegyetlenül. :-( Szörcsög az orra, éjjel, az amúgy sem mély alvásának ez a hang még jobban betett. Sokat nyekergett, szívtam a nóziját, aztán hajnalban már köztünk kötött ki az ágyban. Félálomban pakoltam vissza a cumit a szájába, amikor kezdett nyűgösködni.

Szerintetek ezzel kell dokihoz rohanni, vagy van valami otthoni praktika a gyógyításra? Persze azért du felhívom a gyerekorvost. Láza nincs, tüsszög és tocsog az orra a náthától. (Szerintem jól megfázattam hétfőn. Leizzadt Ringatón, a kocsiban még jobban, aztán hazafelé bementünk a postára, ott meg tök nagy huzat volt. :-( )

Kép
Kép
lbernuska

Szeles!
De jó, hogy pénz áll a házhoz! :-D Ránk is ránkférne egy ilyen gyorssegély. Most cserépkályhát akarunk építettni a nappaliba, mert a GYED mellett nem fogjuk tudni fizetni a téli gázszámlát.

Zöldi!
Ez a félálomba hasrafordulás megy nálunk is! De ha rásegítek és hasrafordítom, az sem jó. :-D

Bébic!
Én szoptatás alatt a kajákkal nem fogtam vissza magam. Kelkáposzta főzitől a Bonduelles kukoricán át az eperig minden volt. Én csak az italoknál tanusítottam önmérsékletet. Úgy gondoltam a koffein meg az alkohol nem kell a tejbe. De gondolom abból sem lett volna gond, ha iszok egy tejeskávét. Ez nálam inkább elvi kérdés volt.

Gabi!
Az augusztusi tali-megbeszélésről lemaradtam. Ez családi banzáj lesz, vagy csak anyukák+babák talija? Lehet még csatlakozni? Nekünk az aug. 8. jó!

Kép
Kép
lbernuska

http://homeopatia.info.hu/index.php?lan ... icle_id=94
Berni! Talán itt találsz valamit. Jobbulást Zsoff-nózinak!

Kép
zölddisznó

Sziasztok!

Zsebi: Megnéztem az oldalt, nagyon kedves kis házikó, én is mondom majd a páromnak, hogy menjünk le egy hétvégére.

Solya és Boci! Találkozzanak a védőnőitek és menjenek el együtt a sunyiba.

Enikő: Ha sok pénzt költesz egy ügyvédre, leharapom a fejed!

Kubu: Jobbulást! Szegénykém, rémes lehet ez a migrénes fájdalom!

Zöldi: Hátha még eláll! Ha eláll délután kettőig, nem megyünk el? Akkor Domi is biztos Hannára gondolt éjszaka. Különben azt hittem megzabálom, mert nem sírt, sőt kifejezetten jó kedvű volt. Amikor a kezemben sétáltam vele a szobájában és azt hittem, hogy elaludt, megfordultam vele és ahogy meglátta a kockás fülű nyulat a polcon, majdnem kiugrott a kezemből. :D :D :D

Nekünk egyelőre az aug. 8-a tökéletes!

Kép
mannababoca

Sziasztok!

Gyors bejel, mert visít!!!!

Voltunk méreckedni, 8420 gramm és 70 cm. 12 dekát hízott egy hét alatt!!!!!

Viszont valamit benyalhatott, mert picit piros a torka, meg fájlalja a fülét, és kicsit többet kell szívni az orrát is... :( :(

Kaptunk valami löttyöt, és hétfőn vissza kell vinni kontrollra!

Remélem mindenki jól van, majd később megpróbálok visszaolvasni!

Sziasztok!

Kép

Kép
dcili81

jo reggelt!
nem tudtam meg visszaolvasni, de ezt meg KELL irnom, annyi nem alvos panaszkodos ejszaka utan. most ejszaka 10-kor elaludt, es reggel 5-kor kelt fel eloszor!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
aztan evett es sikerult a kisagyba visszacsempeszni, igaz csak 40 percre, majd atvittem hozzank, es csak most ebredtunk fel 15 perce. miota megszuletett nem aludtam ennyit!
nagyon irigylek minden anyukat, aki ezt minden ejszaka megkapja.
annyira halas lennek, ha ez igy maradna!!! nem szoktam imadkozni, de ezert most fogok.
hajnali 3-kor mar majd szet durrantak a cickok, de lusta voltam fejni. 5-kor viszont csak az egyiket uritette ki (utana kiterult az agyunkban, es ugy nezett ram, hogy anya telezabaltam magam :wink: ). igyn6-hn6 en fejtem apja meg szorakoztatta.

KépKép
KépKép
mush589

manna. Kincso siznte minden ejszaka csinalja ezt a masfel oras fent letet (most is 5-f7 kozott nem aludt, de most nem bantam).

itt is nagyon fos ido van! remelem majd elall es mi is tudunk menni setalni.

KépKép
KépKép
mush589

CSAJOK

SIKERÜLT A MATEK VIZSGÁM JUHÉJ 6BÓL 1 VIZSGA LETUDVA, IGEN IGEN NAGYON KÖSZÖNÖM A KROSSZOKAT

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Musi! Annnyira jóóóóóóóóóóóóó! Jeeeeeee!

Manna! Akkor 2-kor újratárgyalást rendelek el! Ha akkor oké a helyzet, kb 3-ra odaérünk, és kb 5-ig tudunk maradni, mert 6-kor plázaciculunk egy barátnőmmel...no meg telót veszek.

Kép
zölddisznó

Kubu jeeeeeeeee!

Kép
zölddisznó

Sziasztok!!!

Mevolt a mázsálásunk 7660g és 66cm,igaz többre számítottam de betudom a betegségnek,és azért így is átlag felett vagyunk :D Érdekes módon a drága védőnő egy szót sem ejtett a hozzátáplálásról,vagyis annyit mondott hogy megvárjuk a 6hónapot,addig semmi ne legyen csak cici.Hát mondom remélem addig "nem fogy" el a tejem :lol: :lol:
Itt megint olyan ronda,gusztustalan idő van,hol esik,hol nem az embernek még nézni sincs kedve..pedig még főznöm kellene.A mai menü rizs leves lesz,tök főzivel,meg túrógombóc.
Remélem Oli is segít ebben nem lesz olyan "rossz" mint tegnap,óránként,félóránként tettem cicire,mert csak úgy volt hajlandó lenyugodni,tiszta nyügi volt,meg hisztis.
Na most meg vissza olvasok :D

solya051020
Káld

kubu. gratlalunk!!!!

KépKép
KépKép
mush589

jó kedvű = jókedvű (gratulálok a kismama agyamhoz)

Kép
mannababoca

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?