Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Nekem igen izgalmasra sikerült a napunk, ugyanis voltunk a Thorpe parkban, ami UK legnagyobb vidámparkja. Mondjuk én már eleve úgy mentem, hogy családi nap lesz, én nem igazán fogok felülni semmire, mert nem rajongom az ilyesmiért, de mivel úgyis max két percig megy egy dolog, így a többiek mennek, közte meg nagyokat fogunk sétálni.
Hát, nem így alakult.
Ugyanis minden jóhoz több, mint egy órás sor volt, a sorba ugye mi a babával már be sem állhattunk, úgyhogy jó korán el lettünk hagyva, majd jó sokat vártunk kettesben. Tűzött a nap, árnyék sehol, árnyék, plusz ülőhely egyáltalán sehol, a gyerek pedig félt a zajoktól (a gépek kattogása, az emberek sikítása, plusz a hangszórókban nyomatott effektek), úgyhogy kb két percenként teljes erőből felsírt, alig tudtam lenyugtatni.
Fasza. Egyszer csörög a telefonom, látom, hogy Feri az, gondoltam, hogy végeztek, kipróbáltak mindent, tarthatunk családi napot, de nem, csak azért hívott, mert még éppen akkor álltak sorba a második!!!! hullámvasúthoz csupán és kérdezte, hogy azon kívül még két dolgot kipróbálhat-e. Nah, akkor elpattant a cérna és nem hisztiztem, hanem konkrétan kiabáltam, hogy ez így nekünk baromira nem jó, rajtam kívül már csak Kristóf érzi magát rosszabbul és ez még kb 3 órás sorban állást jelentene.
Komolyan mondom, hogyha nem a puszta közepén lett volna a vidámpark, akkor onnan utaztam volna haza.
Jah, igen, azt nem is mondtam, hogy a parkba érve vettük észre, hogy valami van a babakocsi kerekével, eléggé kilazult, valami elkopott, vagy nemtom, de Feri szerszámok nélkül nem tudta megcsinálni, így még az sem volt megoldás, hogy mi addig sétálunk, mert nem igazán mertem használni a kocsit.
A hasam pedig a sok lenyelt idegnek köszönhetően akkor már vagy két órája görcsölt.
Végül meggondolták magukat, ők is feladták, mert nem haladtak semerre, így végül visszatértek hozzánk, ettünk, ittunk, nézelődtünk, hazajöttünk. És asszem, hogy napszórást kaptam. Az tuti, hogy az elkövetkezendő egy évben a Thorpe parkról még hallani sem akarok, nemhogy ott lenni. :evil: :evil:

Babamozgás: a múltkor én is úgy éreztem egymás után három este, mintha éreznék valamit, de sztornóztam a gondolatot és azóta nem is figyelem. Én még hihetetlennek tartom, hogy érezhetném, úgyhogy várok még a figyeléssel, majd valamikor úgyis határozottan jelentkezni fog.
Hogy őszinte legyek én Kristófot sem figyelgettem, egyszer-egyszer úgy éreztem, hogy talán mozog, de annyira nem voltam benne biztos, hogy figyelmen kívül hagytam és csak az első határozott mozgást tartottam számon magzatmozgásként, a bugyborékolást még nem.

Pocak: most úgy nézek ki, mint Buddha. Bendőm van. Ez nem pocak, nem hasika, ez bendő. Nem is érzem, hogy puffadnék, a wc-vel sincs gondom, a baba miatt sem lehet ekkora, még is ekkora.
Ráadásul tegnap vettem egy lila leggings-et, amiből S-es méret volt és L-es. S-est nem akartam venni, mert az hamarosan úgyis nyomná a pocakomat, vettem L-est. Nah, ez tuti jó lesz szülésig, ugyanis javában köldök felett van a vége, akkorára nyúlik, hogy még Feri is beleférne mellém. Ennek a remek szabásnak köszönhetően hatalmas hasat csinál, kb akkorát, mint a kismama cuccok. :roll: :roll:
Vendég

ananácska: Én is ezt mondtam apának, hogy nem is hasam van, hanem bendőm. Ő meg röhögött, hogy még nincs tejem ne érezzem magam azért tehénnek. :D Pedig úgy látom nem vagyok egyedül. A vidámparkkal én is így jártam a múlt héten, nekem a barátnőméket kellett kísérgetni és majd felfőtt a fejem. Nekem mondjuk nem kellett egy 8 hónapost nyugtatgatnom, nagyon sajnálom hogy így jártatok.
vicky79
Budapest III. kerület

Most már szinte biztos vagyok, hogy napszúrást kaptam. A fejem majd szétrobban, 38,1 a hőm, asszem, hogy ez már láznak tekinthető és hánytam is.
Legszívesebben beborulnék az ágyba, de még ez sem megoldható, tekintve, hogy Feri dolgozik és Kristófot legkorábban is egy-másfél óra múlva tudom elaltatni.
(megjegyzem, hogy én még hányni sem tudok nyugodtan, mivel egyedül vagyok a gyerekkel, így a mosdó ajtaját nyitva kell hagynom, kísért Kristóf és a kutya is, Lara végig ugatott, ahogy rókáztam, Kristóf meg rajta kacagott jó hangosan. Kicsit már groteszk volt. )

Veszek egy hidegebb zuhanyt, ha ettől nem megy lejjebb a hőm, akkor jöhet a paracetamol.
Vendég

Geri: hát nem is tudom, hogy elmennék e állapotos dokihoz. Jobban aggódnék az ő egészsége miatt mint a sajátom miatt. Megszűnnek nálatok a hipochonder betegek

Vicky: csak támogatni tudlak, hogy anyukád kéretlen segítségéből nem kérsz. Tudom milyen. Én se vágyok rá. Inkább egyedül. De most jöttem rá, hogy nem is leszek annyira egyedül: annyi, de annyi ember van körülöttem, aki mind arra vár, hogy segítsen nekem.

Jaj Kakti, ezért nem volt érdemes elmenni dokihoz. Hogy újabbhoz küldjön el. De legalább vigyáznak rád, ez is egy jó pont.

Jaj Annácska kedves, ez állatira nem vicces, hogy ennyire rosszul vagy. Remélem drága párodnak azért legalább lelkiismeretfurdalása van. Én tennék róla, hogy legyen!

és én: szar volt a hétvége. Szombaton a Zsolti anyjánál voltunk és ott döglöttünk, utáltam már a semmitevést, így hazajöttem, ők elmentek éjjel fesztiválozni, vasárnap hajnalban felkeltem kivittem őket pecázni, én visszaaludtam, aztán takarítottam és a változatosság kedvéért dolgoztam egy kicsit (tényleg kicsit). Aztán mozoghatnékom támadt, felhívtam a Zsoltit, hogy peca után menjünk ki az erdőbe egy órácskát sétálni. Erdő nem, tópart igen. Mondanom se kell, hogy ott főttem 2 órát a tóparton. Utánna felraktam a hazafelé menő buszra. Ne ennyit ér neki az a drága idő; amikor velem lehet. Most egész héten duzzogni fogok!

zarja

Zarja: nem Feri tehet rola, most csak igy osztottak a lapokat. Egyutt dontottuk el, hogy megyunk, en is nagyon kivancsi voltam ra. Csak arra nem szamitottunk, hogy epp ma lesz 30 fok arnyekban, ugyanis ebben az orszagban ilyen evente egyszer van, egyebkent szinte minden nap esik, fuj a szel. Egesz heten hideg volt es rossz ido, neha fulledt meleg, de tuzo napra nem gondoltunk. Raadasul a hihetetlen jo ido es a vasarnap oda vonzotta a csaladokat, kb haromszor annyi ember volt, mint amennyit gond nelkul el tud latni a park ugy, hogy ne legyen minden cuccnal hatalmas sor.
Azt sem gondoltuk, hogy ekkora tomeg lesz es ekkora hangzavar es hogy Kristof ezt nem fogja birni, meg soha sem voltunk ott, nem lattuk. Es tekintve, hogy nem volt valami olcso a belepo, igy en mondtam neki reggel, hogy menjen, amire akar, legalabb az egyikunk kapjon valamit a penzeert, ha en ugysem csinalok semmit. Vegulis igy is ket dologra jutottak fel, pedig kilenctol haromig ott voltunk. Igaz, az utolso harom orat mar egyutt toltottuk, mindenfele dolgot probalt meg nekem nyerni, tobb kevesebb sikerrel, voltak vicces jatekok, azutan ettunk egy nagyot es indultunk haza.
Szoval a napszurasrol nem o tehet, ezt az elet hozta igy. Arrol sem o tehetett, hogy sokat kellett varni es hogy emiatt szar volt a nap, csak azert kiabaltam vele, mert az ember altalaban azon tolti ki a merget, aki a legkozelebb van. :(

Most sikerult Kristofot elaltatni, inkabb magam mellett hagyom, hogy nehogy megebredjen es lecsukom a laptopot is, alszom en is egy jot.
Vendég

Sziaszok,

Nálunk nem volt ilyen mozgalmas a mai nap, mint nálatok Ananácska-jobbulást. A rossz éjszaka miatt egésznap kóma+ rossz tüsszentés miatt begörcsölt a hasam :roll: :(

Gery, gratulálok a tesód babájához!

Nyunyi, üdv !

Kakti, szorítunk a holnapi kombira :D

Jó éjszakát mindenkinek!

Kép
csipike09

Annácska, remélem, hamar jobban leszel!

Nyunyi, üdv körünkben.

Vicky, minden elismerésem! Csak 1 ismerősöm van, akinek mérnie kell a cukrát, egyszer láttam táborban, hogyan csinálja. De azt szerencsére nem láttam, amikor beinzulinozta magát. :?

Csipike, a tüsszentést én is utálom, igyekszem megfogni ilyenkor a pocakom. Múlt éjjel viszont még az orrom is vérzett, amikor rámjött a tüsszögés, ennek következtében ma ágyneműt cseréltem.

Zarja, nagyon sajnálom, hogy így alakult a hétvégétek. Minden tiszteletem a tiétek, hogy képesek vagytok végigcsinálni ezt a különlevős időszakot!

Kakti, ez a visszeres dolog nem jó hír. Nekem a védőnő mondta, hogy figyelni fogja a lábam. Én már nem is számítok rá, hogy kedden fotót hozok nektek, szerintem a MÁV-ban sem adnak.

Mozgás: tegnapelőtt este mintha éreztem volna, de hát ráérek még vele. Bori annak idején egyértelmű volt, valószínűleg csuklott, mert ütemesen éreztem a dobolást... Igaz, később is volt.

A mi hétvégénk felemás volt. Szombaton nagyon nehezen találtam ki, hová menjünk Borival délelőtt, végül egy hobbi boltba mentünk be a városba (tömegközlekedéssel persze, hiszen azt imádja!), mivel kedden az óvónénijénél lesz, amíg én UH-zom, s rossz időt ígérnek, vettem neki 3 dekorgumi-figuracsomagot, legyen mit ragasztgasson a lapra. Délután is ketten voltunk, Sanyim elkéretőzött motorozni, késő este ért haza. Mi fagyizni voltunk a közeli cukiban. Férjem Esztergomból hívott, hogy még mindig milyen szép hely, arra gondolt, milyen jó lenne, ha most mi is vele lennénk. Ebből jött az ötlet, így ma Esztergomba mentünk. Odafelé hegyi utakon autóztunk, a Bazilika környékén sétáltunk, majd kisvasutaztunk, azzal átmentünk Párkányba is. Bori imádja a hidakat és a Dunát, így volt öröm! Jól el is fáradt, hazaúton elpilledt, de ő autóban nem igazán tud aludni. Itthon gyors ebéd, apja ment vele aludni, közben én is ledőltem. 1 órát aludtam, mire Sanyi idegesen jött ki, hogy még mindig ébren van a kisasszony... Na, lett is ebből óriási nyűgölés később! Viszont 8-tól alszik szemünk fénye.

Sanyi tök ideges volt (persze, fáradt is). Nem akartam szembesíteni a ténnyel, hogy ő 1 napot sem bír ki veszekedés nélkül a lányával, míg nekem 6 teljes nap jut vele minden egyes héten. Én is szoktam kiakadni, na de nem ilyen gyakorisággal. Azt hiszem, nekünk, anyáknak az anyasággal együtt a tűrőképességünk is nagyon megnő.

Na, most én lettem hosszú. Dicséret annak, aki végigolvassa! 8)

Jó éjt!
ktc

Nem tudom megállni, hogy ne üljek be a géphez ismét elújságolni a jó hírt!
Hallottam a pici babánk szívhangját! :D :D :D
Már pár napja elővettem a szívhanghallgatót, de az imént be is üzemeltem. Holnap már úgyis egész 12 hetes leszek, így vettem a bátorságot egy próbához. Arra rájöttem, hogy a szívhang hallgató tavaly óta nem javult meg (az egyik utazás során megütődött és azóta a belső hangokon kívül iszonyatos zúgást, sípolást is lehet hallani vele). Tehát nem volt túl könnyű a mellékhangokon túl kiszűrni a szívverést, de próbaképpen először megkerestem az én hasi artériámat, azt is hallani lehetett, majd középtájon is szétnéztem és simán megtaláltam a sok-sok apró hihetetlen szapora kopogást. :D :D
Vendég

Bea!
Ez tök jó! Főleg, hogy Te még sosem láttad a kicsikédet! :oops:
Azért nem lehet valami fényes, mert lényegében semmit nem tudsz róla. Eddig csak "sejtetted", hogy van. Másfelől érzelmileg biztos jobb, hogy ha bármi miatt életképtelen a magzat, legalább nem látja előtte az anyuka. A 12. héten meg már minden rendben. Jövő pénteken mész ugye!? Remélem tök jó élmény lesz! :lol:

Én nem veszek szívhangfigyut, mert már annyira érzem, hogy nemsokára felerősödnek a mozgásai. 4 héten belül tuti minden érezhető lesz. De addigra már majdnem 18 hetes leszek! :roll: Nagyon megy az idő!

Megiszom egy kávét, aztán irány a védőnéni! Grrr! :roll:
Vendég

Ja Bea! Nem szoktál GAP üzletben járni véletlenül?
Vendég

Bea!

Ez nagyon jó. Végre valami pozitív visszajelzés neked is.

zarja

Nóri: ritkán, mert közvetlen (tehát babakocsival megközelíthető) körzetünkben nincs. De úgyis tervezünk még hazautazás előtt vásárlást, szóval járhatok.
Mit szeretnél onnan?
Vendég

Bea, a szívhang remélem kárpótolt a rossz vidámparkos élményért :wink:

Nóri, védőnőhöz nekem is kell mennem ma, nem irigyellek sem téged sem magamat érte :wink:
Mondjuk itt sajnos olyan a védőnéni csapat, hogy sokra nem számítok, de azért 12 hetesen már gáz kiskönyv nélkül :oops: :oops: :oops: Gondolom Luca után Neked se sok újat tudnak mondani... legalábbis nálunk sajna ez a helyzet.

Jaj annyira jó azoknak akik már érzik a babát, remélem hamarosan nálunk is jelentkezik :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Jó reggelt Csajok!

Gratula mindenkinek a jó hírekhez... :D

Üdv az újaknak!

Mi tegnap a Tiszánál voltunk barátokkal pancsizni... Jó volt csak kicsit fújt a szél úgyhogy nem mertem túl sok időt a vízben tölteni nehogy megfázzak. De jó volt a levegőn lenni egész nap.

Nekem még nagyon messze van, hogy újra láthassam a csöppemet. De van pár tennivaló a hétre is... Fogorvos, ekg, jövőhéten védőnő... Hétvégén a bátyámnak lesz szülinapja úgyhogy megyünk bográcsozni meg köszönteni... Csak már ott tartanánk... :?

Nem bánnám, ha kicsit gyorsabban telne az idő. De jővőhéten már 20.-a, kicsit hosszabb otthonlét és persze az sem elhanyagolható, hogy 23-án leszünk 1 éves házasok :lol:

A babamozgáshoz én még nem tudok hozzászólni, nekem még szerintem odébb van hogy érezzem... Nem jó legfiatalabb állapotosnak lenni :cry: Ti már mindnen túl vagytok ami rám még ezután vár... Irigykedem :evil:

Szép napot mindenkinek...

Reni

bellerreni
Eger

Na megjöttem védőnénitől. Minden negatív. A súlyom is. Eddigi hízás -0,5kg !!! :lol: :lol: Hát ez remek!

Bea!
Igazából csak egy kabát meg a hozzá való overall kellene Lucának, csak mivel a melegítői még jók, így ha nem muszáj, nem fizetnék tetemes postát rá Amerikából.
(micsoda egy pofátlan nőszemély vagyok :oops: :oops: ) Szóval tényleg csak ha nem gond és ha amúgy is mentek arra.
(a kamion sofőrt szoktuk beküldeni minden helyre - patika - stb ha kell valami fontos kintről, de mondjuk ruhát nem hinném, hogy rá lehetne bízni! )

Idén már tuti nem megyek Londonba. Uram mondta, hogy nézzek repjegyet 3-nak az aug. 20-i hosszú hétvégére Amsterdamba, vagy Londonba. Hát kicsit meglepett, hogy 3 emberre 300eFt lenne a jegy legolcsóbban. Jó, elég későn kapcsoltunk.
Vendég

Ja és a legnagyobb, úgy néz ki, nem kell AFP-re mennem. Nem kötelező. Amúgy labor nem kell, mert 24. héten kell úgyis menni. A kombim kitűnő. Szóval még megbeszélem a dokimmal, de úgy néz ki, egy szurkát kihagyok! :lol: Kaptam időpontot 28.-ra, de majd lemondom!
Vendég

Sziasztok!

Én is gratulálók a jó hírekhez!

Együttérzek a védőnéni látogatókkal :? (nem is tudom miért nem elég a nődokiknál való megjelenés)

Reni, előre is gratulálok a házassági évfordulótokhoz :D

Babamozgás: szerintem mindenki érzi már, csak nem tudja, hogy az az :D :D

Kép
csipike09

Sziasztok!
Nálunk szerencsére egyáltalán nem gáz a védőnő, úgyhogy nem ráz a hideg ha menni kell hozzá. Bár most egyelőre elég lesz felhívnom hogy mi volt a kombinálton.

Csipike, én még nem érzek semmit. Lehet hogy nem is fogok túl korán, már nem is emlékszem szinte mire kell figyelni, olyan régen volt. :oops:

Reni, ne bánkódj, így legalább tőlünk mindig tudni fogod hogy éppen mire számíthatsz, vagy mi a következő lépcsőfok.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csipike előre is köszönöm...

Csilla. Végülis igazad van... :roll:

A védőnéni nekem sem mumus, csak nagyon fiatal és úgysem fogok rá hallgatni... :lol: Fiatalabb mint én, friss diplomás és egyébként is, aki még nem szült nekem ne akarja megmagyarázni, hogy mit mikor hogyan... A múltkor is jól félrevezetett és utána meg tudjátok nekem mondta a dokibácsi, hogy ne hallgassak rá, majd ő mindent mond, hogy mikor hova...

Reni

bellerreni
Eger

Reni!
Foglak én még "nemszeretni", amikor beelőzöl a szülésnél! :lol: :lol:
Vendég

Nóri!

Csak nem :lol: De amúgy bárcsak ott tartanánk már... :roll:

Babamozgás: Uhhh az a videó amit valaki kirakott nagyon kemény... Kicsit megijedtem :shock: De az amikor olyan nagyon mocorog odabent meg rúgdos az fáj egyébként?

Reni

bellerreni
Eger

Hogy Nóri mondta a GAP-ot, gondoltam felmegyek a NEXT oldalára és körbenézek. Nagyon édes dolgokat láttam, gondoltam rendelek. :oops: DE csak gondoltam, mert nem szállítanak ide, DE a Litvánokhoz, Lettekhez, Szlovénokhoz és az Észtekhez igen :roll: Ki ért ezt?! :shock: Oda miért? Ide miért nem? És azt sem értem, itt miért nincs akkora választék mint kinn? Pedig rengeteg érdeklődő/vásárló van!! Most anyári leértékelésen (50%-70%) tolongás volt!!!! Nagy karton dobozokat pakoltak tele (főleg a gyerekesek). Mi csak lestünk a barátnémmal :shock: :shock:

Kép
csipike09

Reni!

Nem fáj, amikor kinyomja a bőrt. Inkább az tud fájni, amikor nem látszik. Szóval amikor valamelyik belső szerved fele támaszt be a kis drága! De addigra megszokod az alien mozgást a hasadban, mire ilyen brutál lesz a látvány :lol: :lol:
Nagyon fokozatosan jönnek a mocorgások. Az elején csak Te fogod érezni belülről. A párodnak ez az élmény később jut csak. Szóval ne azt várd elsőre, hogy jól oldalba rúg valaki!
Vendég

Reni, nem fáj. Csak vicces, amikor a gyerek arrébb löki a biztonsági övet :D :D (akkor még nem volt-legalábbis nekem-övterelő) Kellemetlen, az amikor hólyagon rug. Ja és ő fogja majd meghatározni melyik oldaladon alszol :roll:

Kép
csipike09

Csipi!
Nekem van egy tuti forrás Nextre. Általában 400-420Ft-os szorzóval dolgozik, de abban már benne van minden. Az áfa, a külföldi és az itthoni szállítás is. Én Lucának 99%-ban onnan veszem a ruháit és imádom. A minőséget, kinézetet...stb.
Viszont aki itthon csinálja az üzletet, nem nagy hozzáértő, mert eleve 630Ft-tal szorozza a fontos árat! :evil: :evil: Szóval 100* jobban megéri kintről hozatni, mint itthon venni!
Ha kell elérhetőség, szívesen megadom. Nagyon tutik, már évek óta tőlük vásárolok és soha nem volt gond!
Vendég

Nóri, azt megköszönném :D Már azon gondolkodtunk a bartnémmal, h vmelyikünk kimegy és bevásárol.

Kép
csipike09

A babamozgás nekem az esetek döntő többségében nem fájt, még akkor sem, ha nagyon látványos volt. Max kicsit kellemetlen volt, feszített.
Viszont a végén, amikor már teljesen beilleszkedett Kristóf feje, akkor már tudott fájni. Általában esténként, amikor lefeküdtem, akkor a húgycsövemet kezdte el fejelgetni. Az fájt, visongtam is. Konkrétan olyan érzés volt, mint amikor fel van fázva durván az ember lánya és pisilés közben úgy érzi, mintha kést szúrnának a húgycsövébe. Épp ilyen volt.
De az már nem tartott sokáig, csak az utolsó két hétben volt, meg amúgy is, akkor már kint volt az aranyerem és az elvonta erről a figyelmet. :lol: :lol:

Ezek a különbségek, amelyek a terhességi korunk között vannak akkor lesznek zavaróak, amikor a banda egyik fele megszül, eltűnik a kórházba, majd a babázás miatt nem jutnak géphez, a másik fele meg itt ül és szenved, mert már szülni akar. :D
Ha már meglesznek a babák, akkor nem lesz ez durva, legalábbis az az anyuka, akivel én összejárok akkor szült, amikor én húsz hetes voltam, tehát négy és fél hónap van a babáink között. Ez rengetegnek tűnt akkor, most meg a két gyerek ugyanolyan szinten van szinte, legalábbis méretre Kristóf nagyobb kevéssel, mozgásfejlődésben meg ugyanazokat tudják kb, csak a kislány már többet gyakorolt és ez látszik. Szóval a babáink majd felzárkóznak! :D

Nóri: küldd át, hogy mit szeretnél, ha van link, akkor az is jó. Ők egyébként szállítanak házhoz, ugye? Mert lehet, hogy akkor megrendelem, akkor legalább tutira lesz méret.
Vendég

Nóri, én is kérhetnék elérhetőséget a Next-hez?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Sziasztok!!

Utálom a hétfőkeeeeeeeeeeeeeeeeet :shock: :shock: :shock: :shock:
Csajok! Valakinek nem dugul orra az folyton mióta terhes??? Nekem sose szelel rendesen.... :roll: :roll:

Edit

Kép
ézsóné

Babamozgás: a második terhességnél én a 15.héten már egyértelműen éreztem a mozgását.
Most kb. 3-szor mintha már érezni véltem volna, egyszer éjszaka, elég hosszan, a többi alkalommal pedig akkor amikor háton feküdtem, de én is úgy vagyok vele, hogy biztos rosszul éreztem, mert még korai, de az érzés meg annyira olyan volt mint a korai magzatmozgás, hogy nem tudom...

Nóri, kombiteszt: neked volt UH leleted a dokidtól, ergo csak vérvétel kellett. Nekem mindenképpen kell másik UH, mert amit csinált az szerintem semmit nem ért. Variálni meg már nem merek, inkább elmegyek a holnapira, mert kicsúszok az időből.

Nóri, neked volt egy táblád, amiben meg lehetett látni, hogy bizonyos BPD vagy CRL az hány hetes terhességnek felel meg. Még régebben feltetted vagy a linket. Megvan ez még neked?
lara

Sziasztok,

Jó kis álmos idő van itt! Szerencsére már szabin vagyok, lényegében nem kell semmit sem csinálnom - illetve kiteregetnem, de az nem munka :)

Férjem elment ügyeket intézni, én meg megyek 2-re kozmetikushoz.

Szerdán reggel utazunk, szóval kedden elég lesz összepakolnom.

Az egyetlen bajom, hogy a kocsi mégsem lesz kész ma, úgyhogy mehetek gyalog a kórházba holnap hajnalban a vérvételre...:(

Viszont voltam végre védőnőnél - egy helyettesnél, mert az igazi szabadságon van. Igazi édelgős védőnéni volt, nekem már egy kicsit sok is volt belőle, de legalább nem csesztetett, hogy mit egyek, meg mit ne, meg hízás, meg ilyenek. Mindenem OK, tök átlagos, tünetek szempontjából szerencsés kismama vagyok. Meg csinált kiskönyvet, szóval minden sinen van.

Ti híztatok már? Én kb. 1-1,5 kilót, aszondták, az tök normális a 12. hétre. Mondjuk nem hánytam, szóval minden, amit megettem, hasznosult :) 'Szerencsére' nagyon jól hasznosítja a szerezetem a kalóriákat :lol:

Edit: nekem dugul, de allergiás vagyok, és most nem szedhetek rá semmit, úgyhogy nem meglepő. Nem vagy allergiás?

boruska

Na akkor ide küldöm:
fuenzalida@hotmail.co.uk

Őt Fuenzalida Ramirez Diananak hívják. De magyar! :-)
14-én jönnek haza a nyaralásból, addig nem tud írni. Általában két hetente küld haza cuccot kamionnal. A tesója vecsési, a férje a III-kerületi Praktiker mellett dolgozik. Minden nap 16:30-körül van az Eurocenternél átadás. Vagy lehet egyeztetni telefonon.
Ha vidékre kell, az árra rájön még némi szállítási ktg.

Bea!
GAP csak Amerikában szállít házhoz szerintem (hogy rohadjanak meg)
De ha amúgy nem jársz üzlet közelében, nem gáz, mert megvárom a szeptembert, úgyis lesz némi ruha, aminek nem tudok majd ellenállni. Csak most ezért a két darabért nem szívesen fizetek amerikából postát, mert az kb 10eFt.

Amúgy ez kellene:
http://www.gap.com/browse/product.do?ci ... =664551002
http://www.gap.com/browse/product.do?ci ... =664553002

rózsaszínben, 3 éves méretben
Vendég

Lara!
Itt meg tudod nézni. Te most 13. hetesnek számítasz. Ott 62mm CRL érték van megadva. Mármint a hét végére. Szóval Neked most olyan 48-68mm között lehet a babád. De a 62mm az mondjuk pont időszerű.

http://www.babaszoba.hu/articles/hetrol_hetre/13
Vendég

Nóri, köszi!

Edit, nekem nem dugul az orrom, a fülem annál gyakrabban.
Te mint szakértő, segítenél nekem még abban, hogy táppénzből, TGYÁS-ból, GYED-ből mit vonnak le? Köszi előre is. :)

Csajok, én tiszta eufórikus hangulatban vagyok a pénteki vizsgálat óta. :lol: És jövő szerdán újra láthatom, ráadásul valószínűleg sokkal jobb minőségben.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Nem tom, nekem semmi bajom a védőnővel. Sőt kifejezetten jó érzés vele találkozni, abszolút segítőkész, mindent elrendez a kórházban, nekem csak időben oda kell tolnom a képem. Sajnálni fogom, ha elmegyek innen. Ki tudja milyen házsártos nőszemélyt fogok ki Kváron.

Edit: az éjjel már a falba vertem a fejem, mert arra ébredtem, hogy nem kapok levegőt. És ez így ment hajnalig, mert levegő hiányában aludni se tudtam. Már mindent kipróbáltam, de semmi. Így átvirrasztottam az éjszakát.

Baj van. Ma közöltem, hogy szept 14-gyel távozom. Kiakadtak a melóhelyen, hogy ők azt számolták, hogy majd csak októberben. (De akkor hogy készülök fel arra az őrült szakvizsgára?) Szóval most éppen mindenki a lelkiismeretem piszkálja, hogy maradjak még egy kicsit. Nem akarok. Egész nyáron itt benn dolgoztam, arról nem tehetek, hogy ők nem voltak képesek felkészülni és így nem voltunk helyszínen. Mert hogy még 4 körjegyzőségre ki kell menni helyszínre. Egy hét a felkészülés egy hét hogy kinn vagy, az akkor is csak 2 hónap. TEhát még belefér az idénbe. Szerintem. Most miért én vagyok a hibás, hogy ők elszórakozták a nyarat. Én bezzeg az összes önkormányzatommal végeztem, csak a gépbe nem tudtam rögzíteni (mert még nincs központilag frissítve) meg arra várok, hogy elkezdődjön az iskola. Szóval most már a közhangulat is szar. Uh, haza akarok menni!

zarja

Zarja, szerintem sz@rd le őket. Az én melóhelyemen sem csipkedik magukat hogy utódot találjanak. De engem nem érdekel. Eddig mindig a céget helyeztem a saját érdekeim elé (rá is fizettem), de most a bébi lesz az első, az tuti.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Sziasztok!

Megjöttünk a nyaralásból. Jó sok minden történt azóta, több, mint egy órámba telt visszaolvasni Titeket :)

A tenger szuper volt, istenien éreztük magunkat, ez most inkább egy nyugis pihi volt, nem ugráltunk túl sokat. Fini kaják (hol bentmaradt, hol nem :( ), összebújás, olvasgatás. Egy apró szépséghiba azért becsúszott, a folyás, ami a nyaralás előtt jelenkezett, bizony egy fini kis gomba volt :twisted: Két nap után nem bírtam, elmentem dokihoz. Nagyon kulturált, jól felszerelt rendelő, tündéri orvosnő, és képzeljétek, ránézett az UH-ra, majd megkérdezte, tudom-e a nemét. Mondom nem, miért ő látja? Azt felelte igen, de nem volt hajlandó elárulni, mondván, ez nem az ő dolga. Udvaroltam még egy darabig, hogy lécci-lécci, de hajthatalan volt. Ebből én arra a következtetésre jutottam, hogy tuti fiú, valószínűleg a fütykösét láthatta, ha ilyen gyorsan el tudta dönteni, milyen nemű. Meregettem a szemem vadul, én persze semmit nem láttam. :D Szóval Bence. Nagyon szeretnénk kislányt is, persze örülünk a kissrácnak is, iszonyúan. Bár én mindig lányos mamának képzeltem magam, még át kell szokni gondolatban.

Ma még pihi, nem dolgozom, de holnaptól megint pár nap munka. Jövő héten meg elmegyek salsa táborba egy hétre. Gyakorlatilag három hónapja nem mozgok, löttyedtek az izmaim, marha kivácsi leszek, hogy fogom bírni a napi két táncórát + az esti bulikat. Szerintem sehogy...

Engem fáraszt a munka. Halál pörgős vagyok, az ügyfelek is ezt szokták meg, most viszont annyira nem esik jól, amikor mostdeazonnal, "tegnapra" kell valami.

A toxoplazmát nektek melyik vérvételen nézték? Én most visszakerestem az első szuri eredményét, és ott van valami olyasmi, hogy vércsoport ellenanyag szűrés negatív, meg "direct coombs" negatív. Ez lenne az?
juci-77

Boruska: szerintem nem híztál sokat, teljesen normális. Én több helyen azt olvastam, hogy 1-3 kg az első trimeszterben normális, ha valaki egyáltalán nem hányt, akkor amiatt, ha valaki hányt, akkor pedig a hányinger elleni keksz csipegetés miatt.
Én még nem híztam, de majd bepótolom, emiatt nem aggódom. Amennyivel vastagabbnak érzem magam azon se lepődnék meg, ha csak az itthoni mérlegem rossz lenne és valójában már híztam volna.

Nóri: tényleg furcsa, hogy nem szállítanak, illetve, hogy UK-s honlapjuk sincs. Nem hittem volna.
Megnézem majd neked, 1-2 héten belül megyünk szerintem olyan helyre, ahol van nagyobb GAP üzlet.

Ki hogyan tudja, mikortól kezdődik a 2. trimeszter? Mert hallottam már olyat, hogy betöltött 12 héttől, tehát nekem mostantól, de olyat is olvastam már, hogy betöltött 13 hetes kortól.
A terhestorna miatt érdekelne, mert még nagyon jól bírnám az első trimeszteres guggolásokat és kitöréseket, de gondolom van valami oka annak, hogy a 2. trimeszterben már nem szabad, szóval ha nem szabad, akkor már ezen a héten nem csinálom.
Vendég

Juci: nekem a 16 hetes Afp-nél nézik a toxot.
Csuppancs: táppénz: adót vonnak belőle, ha nem futja ki az adórészt a havi 11340 ft adójóváírás..gyás: szintén mint a táppénz, gyed: a gyáshoz képest pluszba még vonják a 9.5% nyugdíjbiztosítási járulékot is!

Edit

Kép
ézsóné

Edit, köszi! Akkor lehetséges hogy 91.700-as (a mostani bruttóm 70 %-a) tp. alapból 86,5-öt kapok táppénzként és tgyásként, és 77,8-at gyednek? Vagy ne fárasszalak?
Akkor ezek szerint érdemes most átlépnem másik nyugdíjpénztárba, hiszen a GYED-ből vonják majd. Ugye?
Légyszi nyújtsd majd be a számlát a tanácsadásért. :)

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Juci! Az ellenanyagszűrés az arra vonatkozik, hogy ha esetleg te Rh - vércsoportú vagy és a magzatod Rh + vércsoportú lesz akkor a szervezetet egy úgynevezett "ellenanyagot" termel a magzat ellen ami a következő babánál jelentene nagyobb gondot... Hát ez nagyon lerövidítve és nagyon lebutítva, de a lényege ez úgyhogy az biztos, hogy nem a toxo... Azt a direct valamicsodát nem tudom mi lehet...

Ananácska én úgy tudom, hogy a 12. betöltött héttől kezdődik vagyis ha 12+1 akkor az már a 2. trimeszter.

Olyan farkaséhes vagyok egész nap, hogy el sem hiszem... Ha eszem akkor jól vagyok, ha egy kicsit ürül a pocak rögtön jönnek a rosszullétek :shock: Van valakinek még ilyen?

Reni

bellerreni
Eger

Ananácska! Azon az oldalon amit Nóri feltett, az a babaszobás link azon meg azt írja a jobb oldal alján, hogy a 15. héttől van a 2. trimeszter... Nézd csak meg... Úgyhogy én már nem tudom mi az igazság :cry:

bellerreni
Eger

csuppancs: ha megvan a folyamatos két év biztosítási jogviszonyod, akkor a tp. alapja a tavalyi év jövedelme, és annak a 70%-a a táppénz, aztán a gyás, és 9.5%el kevesebb a gyed. Egyébként igen, ha akarsz nyugdíjpénztárat váltani hajrá :lol: :lol: :lol: :lol:
Számla??? A palacsinta megteszi :wink: :wink:

Edit

Kép
ézsóné

Palacsinta, rendben. Mikorra, hányat (tudom, akkor nem kell), milyen töltelékkel?
A tavalyi évben is ennyi volt a jövedelmem.

Bea, én olvastam olyat, hogy a 13. hét még az első trimeszterbe számít. Végül is ha tényleg harmadokról beszélünk, akkor logikus is.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Sziasztok!

Életben maradok...
Levették a véremet hosszas viszontagságok után.
Úgy kezdtem, hogy reggel ittam egy nagy pohár vizet, mert tudtam, hogy vv lesz. Aztán mikor odaértem a Bolgárkerék utcába, ott is ittam egy fél pohárral. Aztán mentem be a vv-re, és egyik karomból sem akart folyni a vérem. Pedig megtalálták a vénát, de valószínűleg be volt sűrűsödve kicsit a vér. Akkor kitaláltuk, hogy iszom még vizet, és kicsit később újra. Ittam 4 dl-t, majd 20 perc múlva visszamentem a vv-re. A vénámból megint nem akart jönni. És akkor megpróbálta a kézfejemből, onnan meg úgy folyt, hogy utána fel kellett mosni. Mondta is a néni, hogy bárhol vetetek vért, legközelebb szóljak, hogy a kézfejből vegyék. (Ehhez képest eddig mindenütt levették a vénámból).
Na, mindegy. Legkorábban pénteken lesz eredmény. Majd beszámolok róla.

Edit!
Végre valaki!
Nekem nem szokott igazából bedugulni az orrom, de valami váladék-szerű trutymót mindig érzek a torkomnál (mint amikor meg vagyok fázva). :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

0Csuppancs, akkor kb annyi lesz,amit számoltál. Ugye még az adósávok,stb változnak jövőre. :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Edit, köszi! Bocs hogy még én is nyaggatlak a hülyeségemmel, de olyan jó hogy van valaki aki tutira ért hozzá.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Kakti! A torkomban azt a gombócot nagyon sokszor érzem én is... :? Sokszor volt, hogy a hányinger kerülgetett attól, hogy ott van valami a torkomban...

Az orrfolyás nekem csak az elején volt, most már csak ritkán van tele az orrom, de az egy orrfújással elrendeződik :roll:

bellerreni
Eger

De mondtam én egy szóval is, hogy baj ha nyaggatsz???????? Úgy őszintén... semmi gáz, ha tudok szívesen válaszolok!!! :lol: :lol:
Mi kismamák tartsunk össze! 8)

Edit

Kép
ézsóné

ézsóné: Akkor én is nyaggatnálak. Most az előző év, ami alapján az átlagot számolják, az az előző tárgyév vagy a szülés napját megelőző 365 nap? Csak mert elméletileg februárban lesz az idei bónuszunk kifizetve (már ha tényleg kapunk) és akkor nem mindegy, hogy ez még beleszámít-e.
vicky79
Budapest III. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?