Új privát üzeneted érkezett!

Csillag,
nem Te vagy a kakukktojás, hanem én, mert én nem szeretem a gofrit :-)
Vendég

Ti használtok pocira vmilyen krémet a csíkok meg a szárazság ellen?
Én már 2féle olajat is probáltam de ugyanolyan száraz (az egyik chicco, a másik sima dm-es. valszleg valami a kettő között kéne)
Vendég

Csillag nyitva az ablak? Küldöm, lassan megsül. Igen, fáról szedett saját termés, a lekvárok már a polcon sorakoznak belőle :)
Gofri: pudinggal esszük 8)
Legközelebb én is megpróbálkozok valami csellel, bár csak lehet, hogy már most huncutkodik a babó, ugyanis mikor felöltözve vártam, hogy a papírjaimat megírjuk, egyből megindult mocorgás :shock:

Gio sima mandulaolajat használok, melyet gyógynövény boltban vettem. Csak úgy töményen... lehetne vmi krémhez is keverni, de én natúr használom, és szeretem.
Vendég

KÖszi Gabi! Ez tök jó 5let!!
Vendég

Van olyan aki nem szereti a gofrit? :D Oké, akkor te vagy a kakukktojás. :wink:
Pocira és nagy dobozos Dove testápoló vajat/krémet használok, amikor eszembe jut. :oops: Olajat én nem tudnék elviselni magamon, vagy nektek tökre beszívódik?

Gabi, már érzem is az illatát. :D
Pudinggal nem is rossz ötlet, azt még el tudom képzelni.
csillag25

Csillag a muffin mellé csomagolom az olajat is, bátran próbáld ki. Én is azt hittem, hogy nem bírom elviselni, de teljesen felszívódik pillanatok alatt és már lehet is ruhába bújni, nem hagy nyomot sem :)
Vendég

NEkem is az a tapasztalatom hogy gyorsan felszívódik, sőt, olyannyira, hogy 2 órán belül már újra száraz a bőröm :?

Ez a fáról szedett barackból készült muffin azért csodálatos lehet! Irigy-irigy vagyok :D
Vendég

Sziasztok!

Most már én is vagyok végre!
Sajna rossz volt a gépünk eddig,de párom elintézte,hogy sikerüljön végre újra babaneteznem!
A héten érdeklődhettem az AFP eredményem után és szerencsére jó lett!Majd a leletet a 18hetes kórházi UH-án kapom meg.
Amúgy jövő héten vasárnap megyek 4D-re!Kivételesen lehet,hogy én is iszok egy kis kólát,hátha tevékeny lesz tőle Bogyóka!

A szülés alatti fájdalomcsillapításról......hát én a gerincbe biztos nem adatnék mert félnék attól,hogy rosszul adják be és....nem tok többé lábra állni!Azt gondolom végig lehet csinálni ezt,fáj,fáj...de végüli csak kb6 órát kell kibírni!Azt meg ki lehet !Én mindkét fiamat simán ,fájdalomcsillapító nélkül szültem...szóval most is így lesz!

Sajnos ma derült ki,hogy nálunk nem csak orvost,de szülésznőt sem lehet fogadni! :shock: :shock: :shock: Szerintem ez felháborító!!!!!!!Jogom van biztonságban érezni magam szülés alatt,és nem szeretnék kifogni valami köcsög szülészt vagy szülésznőt szülésemkor!!!Na de az legyen még a legkevesebb ,de ha még a szakmájához sem ért eléggé....!!!!!Akkor veszélyezteti a babát és engem is!Nem hiszem el,hogy ilyet megtehetnek!Na de ennek még utánnajárok!Megpróbálom kiharcolni magamnak! :)
Vendég

Jaj, nagyon aranyos vagy, köszi! :D Akkor ki kell próbálnom, főleg ha nyomot sem hagy.
csillag25

Csillag!
Persze ez azért elég szélsőséges példa volt,de azért én tudok olyan mozdonyvezetőt is (nem egyet) aki úgy lett karácsony este "beriasztva". De tényleg szélsőséges eset volt.Viszont a véleményem marad: gusztustalan összeget mondani egy orvosnak!Főleg,hogy sokszor úgy is elkérik ha éppen ügyeletében történik a szülés.
De természetesen az a fontos,hogy annál szülj akinek a kezében biztonságban érzed magad és ha benneteket erkölcsileg nem zavar az "eenyiért vállalok szülést" dolog akkor miért ne.
Csak engem nagyon felháborít!

Bár tudom,hogy fővárosi viszonylatban iszonyú összegek röpködnek és az orvosok is könnyebben mondanak ki számokat.ÉS sajnos sok esetben a szülők a környezet áldozatai is.Én ezt is megértem!

Anita!
Úgy lett 12 hét,hogy Zizukám kifele jövet úgy szétszaggatta több irányba a méhszájat,hogy csak na.A szülésznő csak annyit mondott: ne akarjam inkább tudni,hogy néz ki.Arra emlékszem,hogy ezerszer jobban fájt a méhszáj varrása,mint maga szülés-vajúdás.Ja és több adag "cérna" kellett hozzá.Aztána külső varrat is elkezdett begyulladni,így mindent összevetve kitolták a gyermekágyat 12 hétre.

Gio!
Én is próbálkoztam minden félével,de mégis lett 2 csíkom :oops: Állítólag a sima babaolaj is nagyon jó.Most majd azzal próbálkozom.
Vendég

Gio mindíg ennyire száraz a bőröd, vagy csak most? Nincs véletlenül egy jó bőrgyógyász ismerősöd? Lehet, érdemes lenne valami komolyabb kenőcsöt használni... Máshol is ennyire száraz a bőr, vagy csak a pocidon?

Tulipános hétvégi menü? Te mindíg olyan jókat szoktál főzni. Ötlet? Nálunk lehet vasárnap vendégek lesznek, fogalmam sincs, mit főznék nekik.
Vendég

Gabi aranyos vagy,de csak jól hangzanak..... :D :D :D ...na jó azért finik!
Én babgulyást csinálok holnap,és márol maradt még töltött cukkini,azt fogjuk megenni! :P
Jah és mivel van egy vödör nyári almám,lesz almás pite is!
Vasárnapra még nem tudom mi legyen!Már napok óta kívánom a tejszínes-gombás tésztát...ha kapok holnap a piacon,akkor az lesz vasárnap....Bár a babgulyáshoz inkább pogácsa illene! :roll: :)
Vendég

Tulipános
te merre is laksz hogy nem lehet dokit fogadni?
Azért nem mindenkinek 6 óra a szülés:) Te a szerencsés táborba tartozol!
Egyébként igazat adok Neked, csak saját magammal szemben vagyok én pl. még bizalmatlan, mert teljesen kiszámíthatatlanul tudok reagálni a fájdalmas helyzetekre. Van amikor hihetetlen önuralommal van amikor elképesztő nyavalygással. Meg én láttam mit jelentett a testvéremnél hogy ő beadatta - mondjuk neki még fejfájása sem volt utána.

Gabi,
nem általában nem annyira száraz a bőröm, most a poci és cici ahogy nő, ezért viszket és szárad szerintem, tehát komolyabb kenőcsért egyelőre nem hisztiznék:-)
Amúgy valszleg a csíkok esetén mindegy a krém,mert akinek hajlama van rá az reped és kész. Remélem nekem nincs, aztán majd persze kiderül késő ősszel hogy is van ez.

Sprite,
hú nem lehetett semmi ez a méhszájszakadás. Ilyet még nem is hallottam. Ez vajon mitől függ? A baba méretétől, vagy a mi belső méretünktől? :shock:
Vendég

Ó házi almás pite.....Nagyon bonyolult elkészíteni?
Vendég

Gioia :a szülés mindkét fiamnál 12 óra volt,de az elviselhetetlen rész az a maradék 6 óra volt!Szóval..sok volt! Ráadásul a második szülésem sokkal fájdalmasabb volt!
Vendég

Olga, mégegyszer: a doki nem mondott összeget, mi jártunk utána és még csak fővárosi sem vagyok.
De azzal egyetértek, hogy ha egyébként is ő lenne ügyeletben -amit persze nem lehet előre tudni- akkor nem túl szép dolog elkérni annyit.
De ő már nem nagyon vállal szüléseket, abban sem vagyok biztos, hogy ügyeletet, így "kivételesen" vállalta el nővéremet is. És ha már az elejétől magánba járnék hozzá és 50.000 Ft-ba lenne eddig -mint Anitának- akkor a végére közel annyi jönne össze a szüléssel. Az sem mellékes, hogy az elején ő szólt fel az uh-ra, hogy a férjem is bejönne velem. Szóval van szava a kórházban.
csillag25

Dehogyis bonyolult!Én linzer jellegü tésztából csinálom és diót is szórok az alma alá..attól nadon finom lesz!
Vendég

Tulipános,
ez olyan érdekes hogy a 2. szülés fájdalmasabb vagy nehezebb. Majdnem mindenkitől ezt hallottam az ismerőseim közül aki már több gyermeket szült. No persze olyan is volt aki amikor az ötödiket szülte mosolygott:) - nem a végén..közben! :)
Vendég

Gioia sajnos így volt!Fájdalmasabb volt!Sokkal fájdalmasabb mint az első!
Basszus most hívott apám,hogy öcsém akinek 1hónapja van jogsija felborult az autóval.......a kocsi totálkár, de neki hálistennek semmi baja nem lett!..Sajna túl magabiztosan és figyelmetlenül vezetett...és ez várható volt...,de nem hallgatott senkire!Remélem ebből tanult,és ezentúl jobban vigyáz majd!!!
Vendég

Tulip,
jaj, sajnálom, de hál'Isten hogy a tesódnak semmi baja!! Ütközött vkivel vagy ő pördült meg?
Vendég

Erről a híres EDÁ-ról én is tudnék mesélni. Az első szülésemnél felajánlották, én pedig kértem. Két fájás között adták be, először vékony tűvel az érzéstelenítőt, hogy ne fájjon az igazi nagy tű. A férjem majdnem feldobta a talpát, mikor meglátta azt az óriási tűt. :oops: Két fájás közt mozdulatlanul kell begörnyedve ülni, majd szúrnak. Nem mondom hogy nem fájt. Sajna az első szúrás mellément, megpróbálták meégegyszer, gondoltam kibírom, adják. De ez is mellément, ekkor már folyt a könny a szememből, mert már a hócipőm tele volt és már nagyon kényelmetlen volt az egész. Aztán harmadszorra megint megszúrtak, azt mondták most jó. Ha ezt beadják utána már csak háton lehet vajúdni, mert ugye a kanül az bent van a gerincben. Háton vajúdni sem éppen kellemes órákon át!
Persze gátvarrásnál ugráltam az ágyon, akkor derült ki, hogy érzéstelenítés nélkül varrogatnak ott alul, ugyanis harmadszorra is félreszúrták az EDÁ-t. Ennyit erről. Ezek után álmomban sem jutna eszembe még egyszer ilyet kérni.
A második szülésnél nem volt semmilyen fájdalomcsillapítás, idő se lett volna rá, sokkal jobb élmény volt a szülés.
Most sem fogok kérni semmit és a fájdalomcsillapítás nélküli szülés nem egyenlő azzal, hogy üvölt az anyuka mint a sakál. :wink:

Sprite! Kemény dolog ez a méhszájszakadás és állítólag a hüvelyrepedés is. Ez a két legkeményebb dolog. Elhiszem, hogy nagyon fájt a varrása. Engem is majdnem egy órán keresztül varrtak a másodiknál, óriási baba volt, de szerencsére "csak" a gátam repedt végig. Ott pedig két sorban varrt a doki, mert először az izmokat kellett toldozni, utána a bőrt. Így nekem is kitolódott a gyermekágy, még két hét után is alig bírtam felállni, mindig sírtam ha meg kellett tennem.
De ne rémisztgessük a lányokat!
:oops: 8)

Az almás pite nekem is jöhet! Én mindig télen csinálok, nekem az olyan téli süti. Nyáron inkább a meggyes és barackos pite a sláger.

Lányok, az is lehet, hogy csak ez az egy jó gofri recept létezik! :D

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Nekem is sokkal fájdalmasabb volt a második szülés mint az első. De azt mondta a szülésznő, hogy azért mert az elsőnél 6 óra alatt tágultam ki, most másfél óra alatt, ami sokkal intenzívebb fájdalommal járt. Hiszen csupán ennyi idő volt a tágulás. De ha tulipános neked mindkettő 12 óra alatt volt meg, akkor ez mégsem állja meg a helyét. :shock:
Remélem a harmadik majd kipottyan és meg sem érzem. :D

De jó, hogy a tesódnak nem lett baja, nagy szerencséje volt! A tanulság pedig így meglett, ezután biztosan sokkal óvatosabb lesz. Bár sokszor nem is rajtunk múlnak az ilyenek, hanem a másik autóson. :cry:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Pókica,
tudom hogy a szülés nem egyenlő az üvöltéssel...Bent voltam az egyik barátnőmmel:-)
Sajnálom hogy ilyen rossz élményed volt az Edával, én még rosszat nem hallottam róla.
De az igazán klassz hogy EDA nélkül is szép volt a szülésed.
És tényleg ne rémisztgessetek!! :-) Minden szervezet más és más, totál más reakciókkal:-) MOndjuk Nektek akik már a többediket várjátok nyilván más a szülésre készülni, de első babánál még van az ember lányában egyfajta boldog tudatlanság- már ami a nehezét illeti. :)
Vendég

Ha voltál már bent szülésen, akkor az azért nem boldog tudatlanság állapota, tudod mire számíthatsz, mi hogy fog történni.
A boldog tudatlanság az mikor a szülésznő körbevezeti a kismamát a szülészeti osztályon és a szülőszobához érve ennyit mond: na és ez a szülőszoba. :lol:
Nekem az első szülés előtt inkább az ismeretlentől való félelem érzésem volt.
De azért gondolni lehet, hogy egyáltalán nem vészes dolog, hiszen itt vagyunk sokan akik a 2-4 babájukat várják. :D

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Hát igen:-) És ha már 3x, 4x is belevágtatok akkor valóban túlélhető:-)

Nem. Látni egy szülést és átélni azért nem ugyanaz:-) Hisz csak a kezét szorítja az ember. Bennem akkor csak drukk érzés volt, hogy minél hamarabb kibújjon a babója és ne kelljen már tovább erőlködnie. Óh, hol voltam akkor még a szülés gondolatától :-)) MIndenesetre örültem akkor hogy nem én fexem ott széttárt lábakkal
Mostmár nyilván felnőttesebben gondolkodom :oops: 8)
Vendég

De legalább már láttál "élőben" szülést! Más az üres szülőszobát bámulni és ott lenni, bent lenni egy szülésnél. Hát igen, azért átélni más, valóban. :D
Na, apa ásított, most megyek is mert elalszik!
Jó éjt!

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Hú, ti aztán tudtok írni! Egy nap alatt 3 oldalnyi hozzászólás, ez igen! :lol:

Próbálok mindenre válaszolni amit kérdeztetek: első baba, 33 éves vagyok, és azért biztos, hogy fiú, mert méhlepény-biopsziát csináltak down-kór gyanú miatt a kombinált teszt pozitív eredménye miatt. De kiderült, hogy minden rendben, úgyhogy annyi előnye volt, hogy mostmár nem tudnak majd riogatni az afp-vel és egyéb rendkívül megbízható találati arányú hülyeségekkel.:roll:

Nekem Turi dr-nő az orvosom, mert cukorbeteg vagyok (mármint rendes, nem terhességi) és azokat mindig ő csinálja. Viszont ha bárkinek kiderül a terhességi cukor a 24. héten (remélem senkinek sem fog!) akkor szívesen adok tippeket!

Szülés téma: az még annyira messze van, hogy egyelőre nem is igazán jut eszembe. Meg nálam nem lehet előre tudni, hogy rendes szülés lesz vagy császár, mert cukornál ha túlságosan megnő a baba vagy elöregszik a lepény a végére, akkor (általában pár héttel előbb) kikapják a gyereket. Szóval nem nagyon tudom előre, hogyan szeretnék szülni, mert nem rajtam fog múlni, de azt egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy fekve hogy lehet vajúdni, szóval ha rendes szülés lesz ahhoz tutira ragaszkodni fogok, hogy felkelhessek. Az eda-t szerintem érdemes csak akkor kérni közben, ha tényleg nem bírja az ember, mert én is hallottam olyanról, hogy rosszul kötötték be és azóta is fáj a helye időnként.

Nekem kb. a terhesség eleje óta viszket a bőröm, valszeg a nyúlástól, baromi idegesítő (viszont nem volt hányingerem egyáltalán :lol:). Használ rá a baromi zsíros testápoló, pl. amit a DM-ben lehet kapni babylove vagy valami hasonló néven, más kérdés, hogy fél óra mire a bőr felszívja és addig ragad tőle az ember, szóval türelem kell a kenegetéshez.

Én a baba mozgását már a múlt héten éreztem, de csak ha azon az oldalamon fekszek, ahol éppen bulizik. Az ultrahang alapján elég hiperaktív, persze lehet, hogy csak nem szereti, ha nézegetik, nekem legalábbis volt amikor úgy tűnt, hogy menekül az uh. elől. De az is lehet, hogy csak sürgős úszkálhatnékja volt. :lol:

/
lemonsong

Sziasztok...hát lehidaltam korareggel és nagyon tele a hócipőm. Ma kellett hívnom a nődokit , mert jövő héten elutazik nyaralni, hogy mi a helyzet az afp-vel és az akkor levett vizelettel. Erre nem szerepel a gépben...Olyan mintha nem is lettem volna jelen. Holott 2-án én voltam abban a terhesgondozóban az első!!!! És azt mindannyian tudjuk, hogy az afp eleve megbízhatatlan, főleg ha még nem is időben csinálják....Elegem van már ebből a qrva egészségügyből.Most persze nekem kell elmenni majd a kórházba és rohangálni a leleteim után és ha nem lesz meg, újra le kell vetetni a vért...de akkor már nem ugyanaz az eredmény lesz, én meg majd idegbetegként rohangálhatok sok pénzért genetikai uhura vagy 25ezer forintos vértesztre, hogy megnyugtassam magam.

Bocsánat a kirohanásért....
Vendég

Csillag!
Nem szóltam :wink: Azt hittem,hogy összeget mondott,úgy nektek a szemetekbe.Akkor csak nagy általánosságba írtam amit írtam.

Gio!
Konkrétan nem mondták el,hogy mitől történt,de utánna jártam és a sok mindennek köszönhetően,aminek nem kellett volna megtörténnie.Ezért nagyon sok mindent máshogy fogok csinálni,máshogy készülünk a szülésre.Ami volt,de nem kellett volna:
kézzel tágítás, akkor is nyomattak,amikor nem is volt toló fájás,hasba könyöklés,fekve szülés és burokrepesztés.

Pókica!
Nem rémísztgetek én senkit,nem áll szándékomban :D Én mindettől függetlenül is szívesen emlékszek vissza és alig várom,hogy újra szülhessek.Ez most gyökeresen más lesz!!!Reményeink szerint!

Nálunk ma és holnap falunap van,palacsinta fesztivál,szóval nem kell főznöm!Juppi!Megyek és tele zabálom magam nutellás palacsintával.Holnap pedig tárcsán sütünk mindenféle fincsi dolgot.

Gabi!
Nálatok mikor is lesz a falunap?Szinte minden évben átnézünk,szerintem idén is.Akár össze is futhatunk egy üccsire vagy valami.
Vendég

Sprite,
a hasbakönyöklésről már hallottam, egyik bnőmnél is volt, de neki pl. muszáj volt, mert a gyerek megindult, aztán kissé beszorult, úgyhogy 3 orvos tolta ki. Azt a szülőágyat nem szokták szüléskor függőlegesbe állítani? -én azt hittem , hisz a gravitáció ősi törvény :-)
De imádom a falunapokat, jó kis sült kolbász, vidámság . Nagyon jó szórakozást Nektek!
Vendég

Sprite jó étvágyat a palacsintához! Hallottam róla, hogy ismét sül, de mi biztosan kihagyjuk. Nálunk jövő hét, tehát biztos nem találkozunk, hiszen mi horgászni leszünk családdal és barátokkal.

Kismamik! Olvasva történeteiteket, egyre jobban biztos vagyok benne, hogy számoma a legfontosabb a bizalom, az orvosba, szülésznőbe, kórházba vetett hit. Sajnos elszomorító amiket írtatok, még akkor is, ha ez a valóság.
Biztos vagyok benne, hogy itt, azok közül, akik már nem az első babát várják, vannak pozitív tapasztalatok, én kifejezetten azokat is szívesen olvasnám :)
Őszintén kívánom mindenkinek, hogy problémamentes szüléssel és megelégedett kórházi ápolással legyünk túl a decemberen.

Nem tudom, Nóna hogy van. Remélem jót nyaralnak, és hamarosan jelentkezik!
Vendég

Lemon,
gratulálok a kispasihoz!! :-) És már 14 hetesen érezted a mozgást? Számomra ez olyan hihetetlen:-) A dokim legutóbb azt mondta, hogy első gyereknél a 20. hét előtt ne várjam. De ez biztos mindenkinél változó. Amikor ilyet hallok hogy a kombi teszt pozitív volt majd a komolyabb - s durvább - vizsgálat egészséges magzatot jelzett mindig elgondolkodom ezeken a hiperszuper mostanság divatos kombinált-integrált-quartett teszteken. Én is gondolkodom most a négyesen, ha elcseszték az afp-met, ugyanakkor ez sem biztos, hiába állítják, hogy több mint 95%os a biztonság. Eleve 30. életévet betöltve gondolom másik rizikófaktorban kerül az ember ezeknél a vizsgálatoknál, tehát eleve mínuszból indul.
Akkor Neked a cukor miatt most mégjobban kell vigyázni az étkezésre is? Dolgozol még vagy már pihiben? A magzatvízvizsgálat után eleve ajánlott gondolom pár hét nyugi, ugye?
Vendég

Sziasztok!
Nem írok sokat, mert csak nyafognék, ahhoz meg nincs kedvem.. :(
Beutalót még mindig nem szereztem az afp-hez, egyszerűen nem érem el az orvost. A kapott mobilszám folyamatosan ki van kapcsolva, ha a klinikát hvíom akkor meg "műtőben van nem tudom adni" a válasz...
Valószínűelg az előzmények miatt, de tegnapegész délelőtt nagyon fájt a hasam, hiába vettem be a MagneB6-ot, semmit nem használt. Délelőtt muszáj volt intézkednünk (kávé szerződést kötöttünk a pub-ba), de délután itthon voltunk és egészen estig aludtam, meg most is későn keltünk fel, és máris jobban érzem magam. Kicsit vissza kell vennem a tempóból, meg az idegeskedésből..
Jó hétvégét mindenkinek!!
Vendég

Szerintem nagyon jó, ha a negatív tapasztalatokat is elmondjátok a szüléssel kapcsolatban. Igaz, risztó, de végülis ilyenekből gyűjthet tapasztalatokat, és döntheti el egy első szülő kismama, mit is engedjen a szülése során, és mit ne, mert az kockáztokat jelenthet. Illetve azok a kismamák is, akik már szültek, de első szülésük pikk-pakk, gond nélküli sima volt. Sajna szerintem annak ellenére, hogy nem szeretjük a dokikat, nem nagyon bízunk bennük, és ha lehet elkerüljük őket, ilyen helyzetben igenis rájuk bízzuk a döntést, és elhisszük, ha ő azt mondja akkor most belekönyökölök a hasába, vagy burkot repesztek, elhisszük, hogy arra van szükség, és el sem gndolkodunk, hogy lehet más út is. egyfelől, mert nem is ismerjük a következményeket, és azt, hogyan lehet elkerülni a kellemetlenebb szülésindító módszereket, és hogy mikor is szükséges. És hogyan is tudhatnánk, ha egyszer a dokik sem tudják, és súlyos károkat okoznak. Bár az elgondolgodtató, hogy mi van, ha nem így tesz, hanem máshogy Sprite? Jobban vagy rosszabbul jártál volna?
Vendég

Az EDA-tól nem zárkózok el, de ha nem lesz rá szükség, úgy érzem, bírom a fájdalmat, nem kérek. De ha már nem bírom tovább, szerintem jobb lesz, ha elfogadom. Olvastam, hogy elvileg a vízben vajjúdás hozzásegít , hogy csökkenjen a fájdalom, és a vízben vajúdok nagyobb része nem is kér fájdalomcsillapítót. Imádok meleg vízben ázni, bízom benne, hogy a szülés során is segít majd. És persze, hogy lehetőségem lesz kipróbálni.

Én egyébként a gátmetszéssel is úgy vagyok, hogy védjük, ne vágjuk. Állítólag, ha EDA-t kér valaki, ott általában gátmetszésre kerül sor (hacsak nem tiltotta meg) mert mivel nem érez fájdalmat, nem tudja az anyuka szabályozni a kitolást, így könnyebben reped. Ez számomra kicsit fura, mert ha nem érez fájdalmat, ha azt mondják várjon, ne nyomjon, nem nyom, nem? De ha érez fájdalmat, és benne van a nyomásban, esetleg már nem tud megállni, azt várja a kismama, hogy legyen túl rajta, és itt jobban bekövetkezhet a repedés. Nyilván rosszul gondolom, ha az okosok zt írták, de szerintetek? Személyes tapasztalatok?

Én DM-s Babylove olajat használok a striák ellen. Nekem bejön. Jó puha tőle a bőröm. Szerintem is nehezen szívódik fel, de mivel én este fürdök, bekenem, és lefekszem, nem zavar. És a ruhák érdekes módon nem lesznek olajosak, nem fogja meg.
Vendég

A gátmetszés és az Eda között sztem nincs összefüggés. Nagyon szép dolog a gátvédelem, jó lenne ha nem kéne vágni, de ez az amiben én pl. maximálisan az orvosra fogok hagyatkozni, mert inkább vágjon minthogy a szélrózsa minden irányába szétrepedjek. Ez is egy kicsit hajlam és bőr kérdése. Kenegethetjük, masszírozhatjuk a gátat mint a pocit, ha repedésre hajlamos, akkor pl. a poci 10 liter olaj ellenére is csíkos lesz. Nekem közeli barátnőim illetve családbeli tapasztalatok ezt mutatják.
HUgom, aki Edaval szült, fájdalmat nem, de azt hogy mikor és hogy kell nyomni, pontosan érezte. És sajna nem úgy van, hogy akkor kérheted ha már nem bírod tovább, mert akkor már nem kérhető. Aki bnőmmel én bent voltam a szülésen és végül 3 doki nyomta ki belőle a babót, az utsó órában már remegve könyörgött Edáért, de akkor már nem kaphatta. Ugyanakkor meg van több vidéki kórház ahol eleve nincs is lehetőség erre az fájdalomcsillapítási módra, sőt még orvosválasztásra sem.

O'hara,
biztos írtad, vagy benne van a táblázatban, Te hol fogsz szülni?
Gombi,
hát Te sem vagy egyszerű helyzetben ezzel a kórházzal és dokkerral. De még van 8 napod Afpig, addig sikerül sztem megszerezni a beutalót. Nem a kórházban veszik le a vért amúgy? Nekem oda elég volt a doki bejegyzése a kismamakönyvbe. - mondjuk sokat nem ér, ha most meg nem találják azt sem, hogy ottvoltam...
Vendég

Gio, nekem muszáj volt a kombináltat csinálni, ha akartam egyáltalán bármilyen szűrést, mert cukorbetegeknél az afp eleve torzít, konkrétan semmire sem jó. Persze mint kiderült, a kombinált sem... :evil: Pedig tényleg 95%-os pontosságúnak állítják, de mikor kiderült, hogy mi van, természetesen mindent utánaolvastam a neten, és a helyzet az (más fórumokból leszűrve), hogy kb. 50 pozitív eredményből csak 1-2 baba volt tényleg beteg, és azoknál általában látszott az ultrahangon is egyértelműen. Viszont olyan eset is volt, hogy a negatív teszt ellenére down-kóros volt a baba. Szóval ez is ugyanolyan módszer mint a többi valószínűségszámítós, csak arra jó, hogy felhívja a figyelmet a problémára, és eldönthesse az ember, hogy akar-e biztosra menni és bevállalni a hasbaszúrós cuccokat. Viszont legalább jóval korábban lehet csinálni, mint az afp-t, mert később nagy hassal szerintem még sokkal rosszabb, ha ráhozzák az emberre a frászt.

Egyébként a mintavétel után tényleg kell pihenni, legalább egy hetet, én görcsöltem is pár napot, de már szerencsére elmúlt. Elvileg még járok dolgozni, de leginkább úgy, hogy hol bemegyek, hol nem, attól függően, hogy épp hogy vagyok. Szerencsére nagyon megértő munkahelyem van, de már jó régóta is dolgozom itt, és eddig nem nagyon lógtam soha. :lol:

A baba mozgását meg szerintem csak azért éreztem ilyen baromi korán, mert egész nap feküdtem, és akartam vagy sem, végig a hasamra koncentráltam, hogy épp görcsöl-e. Meg nekem hátul van a lepényem (a biopsziánál ez is kiderült, jó mélyre kellett matatni :lol:) és elől az egyik oldalon éreztem kaparászást, olyat, mintha belülről hozzádörgölőznének. Aztán már tudtam mire kell figyelni, és azóta is csinálja, általában bal oldalon, tök vicces érzés.

A cukorbetegség miatt meg korábban is diétáznom kellett, ez sajnos nem múlik el, de most azért jóval komolyabban veszem, teljes fegyelem van kajaügyileg, mert szegény gyerek anyagcseréje is az én nyakamban van, így nem nagyon merek bűnözni. :lol:

/
lemonsong

Lemon
és spontán jött a babó vagy lombikbébi? Egyáltalán helytálló az a hír/esztelés, hogy cukrosann nehezebb a teherbeesés? Itt van most a médiából Erős Antónia az ikerbabáival, bár az nem derült ki hogy nála mesterséges megtermékenyítés volt-e.
Vendég

Ja, azt én is hallottam, hogy ha túl későn adják be az EDA-t már semmit sem ér. De előre eldönteni, hogy akkor vagy igen vagy nem tutira, elég nehéz, ha az ember még nem tudja mire számítson.

Én a Szent-Istvánban fogok szülni. Ott elivleg csak akkor vágnak, ha muszáj. Szóval ez jól hangzik, egyezik az elképzelésemmel. Nem örülnék, ha ha kell ha nme nyiszatolnának. Utánaolvastam a gátmetszés fontosságának, helyességének, és ha lehet annak hinni, amit az okosok írnak, sokszor jobb a repedés, mint a vágás. Könyebben gyógyul, és nem olyan magas fokú seb, mint a vágás. Persze ott van az is, ha nagyon szabálytalanul reped valaki, akkor nyilván nem így gondolkodik, ott a varrással is megszenvedne.
Vendég

Lemo! Sajnálom, hogy ezen keresztül kellett menned, de öröm az ürömben, hogy a pihi, és a pocira koncentrálás miatt ilyen hamar érzed a picrkád. És mi lesz Maki neve?
Vendég

Most hallok 2 napon belül már másodszor a Szt. Isvánról. Egy ismerősöm is ott fog szülni és azt mondja hogy a párja is bent aludhat? Tényleg? Nálatok is így lesz O'hara?
Én egyelőre - nyilván a gátmetszést pártolók szakirodalmát olvasva - úgy vagyok vele, hogy inkább vágás mint repedés. Kolléganőm nagyon kínlódott a szanaszét repedéssel, no meg a doki is mire mindent összevarrt. (hát mindannyian tele vagyunk azért rémtörténetekkel :-) )
Vendég

Gio, spontán gyerek a Maki :). De annyi igaz belőle, hogy ha cukorbeteg vagy és nincs rendesen beállítva a cukrod, akkor nehezebb teherbeesni. De ez főleg azoknál gáz, akik nem tudnak róla, hogy cukrosak, vagy még éppen nem betegek, csak már kezd kialakulni a rezisztencia, mert ez általában évekig tarthat, és közben nem jönnek rá, hogy miért nem sikerül. Akinél már kiderült, azok figyelnek rá, hogy kb. normális legyen és onnantól nincs különbség.

Ikreknél midig gyanús, hogy lombik-e, bár állítólag azért is nő az ikrek száma mert a nők egyre később szülnek és a korral nő a hajlam az ikerszülésre is. Szerintem nem ciki egyáltalán, ha nem spontán jön a gyerek, ez egyre gyakoribb, körülöttem is a közvetlen ismerősök között is van több, de gondolom a celebek nagy része soha nem fogja bevallani.

O'hara, még nincs neve a Makinak, egyébként is egy gyenge pillanatomban - amikor még nem tudtuk, hogy milyen nemű lesz - belementem, hogy az apja válasszon fiúnevet. De szerencsére nincsenek elszállt ötletei és nem hiszem, hogy olyat választana, ami nekem nem tetszik. Bár felőlem Balambérnak is nevezheti, csak több gond már ne legyen vele. :lol: De most hétvégén megpróbálom kifaggatni, hogy melyik legyen a befutó!

És nálatok? A többieknél milyen nevek futnak?

/
lemonsong

Mi rövid nevekben kell gondolkodnunk, mert nagyon hosszú a vezetéknév. Lánynévnél amik felmerültek: Adél, Sára, Dóra, Flóra, Petra, Fanni, Lilla, Emma, Blanka
Fiú esetén : Áron, Ábel. Soma, Ádám, Álmos, Máté, Botond. Bár az Ádám azt hiszem kilőve hisz karácsonykor van a névnap és kiszúrás lenne a gyerkőccel :-)
Szval még jó sok 5let van a palettán és persze férjecskémmel is kell egyeztetni.

Most olvastam vhol hogy 2009-ben az alábbi fiúneveket engedélyezték:
Alehandró, Gorán, Kárlító, Fernandó, Vaszilij. Szegény gyermekek....:-)
Vendég

Sziasztok!
Ritkán jövök, de általában olvasgatni van időm.
3 érdekesebb téma is felmerült:
1. doki aki pénzt kér: enyim doki megmondta, hogy mennyit kér, és nekem ez volt jó. Nem volt az, hogy a következő gyerekemet nem vállalja, mert nem adtam eleget az elsőnél, és szerintem jogosan méri fel ő, hogy mennyit ér a szabadideje, amit esetleg a szülésemmel megzavarok. Én meg jogosan mérem fel, hogy megér -e nekem ennyit az ő szabadideje. A munkahelyemen én is jobba örülök a pénzbeli prémiumnak, mint a doboz csokinak...Előbbiből úgyis olyan csokit vehetek, amit tényleg szeretek. De lehet, hogy ez a közgazdász létemből fakad. :)
2.szülés milyensége: lehet, hogy hülyeség, mert ugyi nem értek hozzá, de azt a dokit, akinél szanaszét szakad a méhszájam, vagy a gátam, szerintem nem szabad legközelebb is választani. Többek között szerintem ugyanis ahhoz is kell értenie, hogy mikor kell siettetni, és mikor kell gyorsítani egy szülést, illetve mikor-mivel kell tágítani a mamit, vagy téraránytalanság miatt csaszit elrendelni. :shock: Van ismerősöm, akinek szülés után egy évig fájt a házasélet, mert olyan sebeket szerzett. Nekem csaszival is minden rendbe jött a 6.hetes kontrollra. Pedig nem vagyok egy sport-lady. Dokim erre azt mondta kissé morbidan, hogy inkább egy gátvágás, vagy császár, minthogy egy kamion is meg tudjon fordulni odalenn. :oops:
3.második szülés: itt én kakukktoji leszek, mert ugyi császárom volt. Sajnálom, hogy nem tudtuk elkerülni, de a végén már megváltás volt a műtét. Ennek ellenére örömmel várom a következőt. Nagyon sok részletre már másnap nem emlékeztem. Ugyhogy kezdő kismamik megnyugtatására csak annyit, hogy talán nektek is segít majd a (rossz) memória. :wink: Pókica, sajna téged megint nem értelek: két egymás utáni hsz-ben azt írtad, hogy a második sokkal jobb élmény volt, mint az első, aztán azt, hogy a második sokkal jobban fájt, mint az első, mert össze-vissza kellett varrni téged. :shock: Remélem a harmadik lesz a legeslegszebb, és akkor pedig nem is lesz szükség szabás-varrásra sem. :wink:
Gyerkőc felébredt, este jövök.
Szép napot,
M.

macianyu

Timi!
Vannak egyágyas szobák, ahol valóban bent maradhat az apuka is éjszakára, de ezek a szobák mindig foglaltak. Én nem is szeretném, ha a férjem bentmaradna. Azért csak kórházról van szó. Szép apukáktól, ha a szülésen ott vannak. Később ráadásul szerintem jó is, ha egyedül lehetünk, és lábadozhatunk, pihenhetünk. Gondolom én persze, más nylván ragaszkodna a férj jelenlétéhez. Ő csak élvezze ki azt a pár napot, ünnepelje a haverokkal a pici születését, és készülődjön otthon az érkezésünkre. Én pedig addig édeskettes szokom a picurt, próbálom kezelni a fájdalmat.... Egyágyas szobába sem szeretnék kerülni, első babánál szerintem nagyon jól fog jönni más anyukák tapasztalata segítsége, ha a nővérek nem lesznek esetleg túl lelkesek.
Vendég

Macianyu, akkor most várhatóan hogyan fogsz szülni? Jól tudom ugye, hogy nem kell már megvárni a császár után 2 évet, hogy elkerülhető legyen?
Vendég

Ezekkel a nevekkel én is találkoztam! :D
Sajna a mi neveinkre is ferde szemmel néznek sokan, úgyhogy akár lehetne a gyerkőc akár Alehandró is, akkor sem ütköznének meg jobban. Magyar neveket akartunk választani, de sjna a többség elcsépelt, gyakori lett. Vagyis nem sajna, mert örülök, hogy nem az Evelynek gyarapodnak. Évek óta eldöntöttük, hogy a fiúnk Levente lesz a lányunk Csenge. De mivel mindkettő gyakori lett, ezért a fiúnk Zétény lesz. Ez már tuti. Sőt, a második fiúnk neve is megvan: Kolos.
A lánynévvel hadilábon állunk. Magyar név közül kettő tetszik, ami elég ritka, de szerintünk szép: Aisa, Zselyke. Persze mindenki úgy néz ránk, mintha káromkodnánk, és jön, hogy mit fognak szólni a gyerkeek... A gyerkeke pont meg fogják szokni, hogy így hívják gyerkőcöt, csak a szülők fognak megütközni. További lánynevünk (amik már nem magyarok): Zília, Lívia, Zoé. Bár a Zoét a férjem csak második kislánynak szeretné adni. De annyi lánynévre gondoltunk már, ami végül kiesett, hogy ezek még messziről sem fixek.

Gio! Szépek a nevek, amiken gondolkoztok. Dóra, flóra, Petra, Fanni nálunk is sóbajött, csak a fenti okok miatt kihúztuk.
Vendég

Most, hogy a jövő héten már 5 hónapos terhes leszek, elkezdek babakelengyét vásárolgatni. Mekkora paplan, párna kell, ami újszülöttnek is jó? Csajok, ti még nem kezdtek neki? Tudom, sokan őszre tervezik, de egyfelől már nem férek a bőrömben, ráadásul, nem a terheségem végén akarok futkozni. Akkor elég lesz a költözés, felújítás.
Vendég

Sziasztok!Kulcsár Bogi vagyok,4.éves dietetikus hallgató.Most írom a szakdolgozatomat:Gyermekvállalás örömei és veszélyei 35 éve feletti várandósok körében címmel.
Ha valakinek van kedve és ideje kitölteni a kérdőívemet,kérem írjon emailt nekem,és én elküldöm neki.Olyanok jelentkezését várom,akik jelenleg várandósak.
címem:bogibogarka26@gmail.com
köszönöm
bogibogarka

O'hara,
nagyon klassz nevet választottatok!!!! Nekem is nagyon tetszik a Zétény pl., de a vezetéknevünk z-re végződik, így kiesett. És sztem nagyon különlegesek a lánynevek is, nem összehasonlíthatók a szappanoperásokkal 8)
Én is úgy vagyok vele mint Te, inkább 2 vagy többágyas szobát választanék, jól jöhet még az eszme és tapasztalatcsere más anyukákkal. Ami kicsit feszélyez, hogyha esetleg busójárásként jönnek a látogatók...Az elég zavaró lehet hisz mindenki vérzik. szét van esve, alig bír menni és mindig kerülgetni vkit nem túl jó. Ugyanakkor a Jánosban 8-9 ezret kérnek egy egyágyas szobáért és annyit sztem nem ér. Max. ha külön étlap is járna hozzá :-))

Macianyu,
hogyhogy dec.22-re vagy számolva a vonalzód szerint, ha én dec 16-ra 17 hét 3 nappal? Vagy kalkulátora válogatja? :-) Összezavarodtam:-)
A doki és pénzkérdést így is fel lehet fogni és akkor nem agyal az ember, tudja mennyi az annyi. Én úgy gondolom hogy szeretném ha mi dönthetnénk el mennyit adunk és nem kilóra menne min egy húsboltban, hisz ez hálapénz vagy mi aminek nem illene hogy legyen tarifája.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?