Új privát üzeneted érkezett!

Boldog hofordulot Marcinak es Pankanak!

k vitamin:
lehetett valsztani, hogy oralisan adjuk be idorol idore, vagy kap egy injekciot, mikor megszuletett. mi az tobbit valasztottuk.

KépKép
KépKép
mush589

Jaj most kaptam a hírt hogy az egyik barátnőm éppen megy szülni.(júni 17-re van kiírva)remélem rendben lesz vele minden.
Ilyenkor olyan jó egyet nosztalgiázni,eszembe is jutott mikor én mentem szülni.Akkor is esett az eső(mint most).....jaj de jóóóóó volt :lol: :lol:

solya051020
Káld

Hát ez meg lemaradt,képzeljétek tegnap végre megtört a jég Oli hasra fordult meg vissza,nem is egyszer és még videóra is tudtam venni :lol:

solya051020
Káld

Solya: ááááá, csalóka a kép! :P :P :P :wink: :wink:
De amíg nem úgy kell arrébb gurítanom, ne aggódjak, ugyeeeee? :lol: :lol: :wink: 8)
bébic

Aida: Én is adnék neki egy kúpot estére. Baja nem lesz tőle alapon...

Megjöttek a kééééépek, mindjárt rakok fel.

Lányos apukák RETTEGJETEK!!!

Kép
mannababoca

Kép

Kép
mannababoca

Bébic:semmi képpen ne aggódj,úgy édi ahogy van :wink: :lol: :lol:

solya051020
Káld

Hát, én nem dugdosok a fiam fenekébe semmit, ha nem muszáj.... :roll: Minek gyógyszerezzem, ha nincs is baja?

Solya: Mennek a drukkok barátnődnek!
Oli nagyon ügyeeees! :lol:
bébic

Manna: Jó a kép, naaaagyon művészi! :)
bébic

Manna! Nagyon jó a kép!!! :lol:

Solya! Oli nagyon ügyes! A grízes tésztának másik neve is van, darás tészta. Egyébként kevés olajon aranybarnára kell pirítani 1 dkg cukrot, ráönteni 10 dkg búzadarát, majd az egészet szép barnára pirítani. 1,5 dl nagyon forró vízzel felöntjük, kicsit megsózzuk, fedő alatt puhára pároljuk. Amikor morzsáira esett, összekeverjük a kifőtt szélesmetélttel. Tálaláskor megszórjuk porcukorral és baracklekvárt teszünk a tetejére.

Aida! Ha Noel a te tulajdonságaidat örökölte, ne csodálkozz, hogy vékonyka! :wink: Minden esetre tényleg nem árt ha kivizsgálják, hátha lehet az étvágyán javítani egy kicsit.

Mi Zalánnal anno úgy csináltuk (amikor már csak reggel és este volt szopi), hogy a délelőtti tejpép és az ebéd főzelék után innivaló-desszertként gyümölcslevet kapott, napközben, étkezések között ha megszomjazott, vizet.

Kép
Kép
szeles4

Manna: nagyon tuti a kép!!!!!!!!!!!!!!!

Bébic: mi sem dugdosunk popóba semmit. Dokinéni mindig azt mondja, hogy preventíve ne. Inkább adok neki homeós bogyeszt, és nem tudom, hogy ez miatt nem lázasodik be sose vagy csak ilyen fajta :roll:
Édi a kis kidőlősöd :lol:

Susy: hát, még nem váltottunk ki hamit. Egyrészt eddig csak gyümiztünk, ami inkább csak desszert, nem teljes értékű étkezés, másrészt mindent el akartam olvasni a hozzátápiról, mert nem nagyon tudtam ,hogy is fogjak bele, de ugye ez is olyan, mint egy csomó babás dolog, mindenki mond százfélét, hogy mi a tuti, és ennek az lett a vége, hogy tök elbizonytalanodtam azon, hogy hogy is kéne, harmadrészt annyit szenvedtem a tejcsiért, hogy iszonyat sokat őrlődök/tem az egész elválasztás dolgon, mikor kezdjem el, persze erre is mindenki mást mond, hogy hogyan kell csinálni.
Viszont az elmúlt napokban beszélgettem barátnőmmel erről, neki két gyerkőce van, a második 1,5 hónappal idősebb, mint Kobold, és jól megbeszéltük ezt a témát, és úgy döntöttem, hogy alapvetően az ő tanácsait fogom követni, a többi meg majd alakul, mert azért nem mindennel értek egyet, ahogy csinálja, dehát nem is kell.
Szóval eddig szinte csak kóstolgattunk, és tegnap este szántam rá magam, hogy elkezdem komolyan venni a hozzátápit.

Solya: szorítok a barátnődnek :)

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok!

Gabi - aranyos vagy, hogy eszedbe jutottunk, és köszi a többieknek is a köszöntést!
És Bocika - Marcinak is boldog hófordulót!

Bébic - Ákos nagyon édes, ahogy így kidőlt!

Manna - nagyon szupi a kép, tényleg profi, mintha egy magazinból lenne! Még!

Ez a vigantolos dolog akkor elég fura, hogy Angliában nem kell, itt meg igen, pedig Angliában kevesebb a napsütés, nem?

Solya - gratula a forgolódáshoz!

Panka is berreg mostanában (ő is úgy kb 2 napja), mivel mi nem hozzátáplálunk még, ő szopi közben csinálja, meg újabban miközben cumisüvegből tápizott - nagyon vicces:) De azt hiszem, lassan én is elkezdek majd kóstoltatni - már én is beszereztem az almareszelőt.

GYED - nekem se szóltak maguktól a mh-ről, és nekem nem is intézik, csak kiadják a szükséges papírokat, aztán mehetek én (vagy férjem) az OEP-ba. Vagy nem tudja valaki, lehet ezt vajon postán is intézni? (Mondjuk ha lehet is, az tuti jóval lassabb)

Orsi - akkor most egy kicsit újjászülettetek!

Kép
trombibébi

Laura:köszi így már tudom milyen az a tészta,de azt a nevét(grízes) nem ismertem :D

Cili:ti szedtek Maltofer cseppet ugye?nektek meddig kell szedni?mennyit szedtek belőle?hogyan adod be Daninak?és ha abba hagyjátok akkor lesz megint vérvételetek hogy használt e ez a csepp?bocsi a sok kérdésért :oops: :D

solya051020
Káld

Gabi!
Èrtem. Eddig mi is "csak úgy" ettünk gyümit. Èn is mostanság terveztem elkezdeni rendesen, bár ehhez hozzájárult az is, hogy múlt héten kiokosodtam és már nagyjából tudom mit,mikor stb. :wink: :lol:
susy75

Trombibébi:

Kép Kép

Kép
mannababoca

Gabi: A holnapi napot én is a hozzátáplálásos olvasásra szánom...

Kép
mannababoca

Jó estét!

Trombi Pankája! Isten éltessen sokáig Téged is! (bocsánat, hogy kifeelejtettelek benneteket!)

Valaki kérdezte, milyen lett a hajam. Hát, készült fotó, amit én csináltam magamról, tükörben. Hajat nézzétek, ne a fejet!
Kép

Ma hívott a főnököm, nem akarok-e lassan visszarázódni a munkába. Június 2-a itt van a kertek alatt, úgyhogy nem árt. Pénteken megyek aktivitás-ötletelésre, szerdán értekezletre, utána szerdán meg már én tartom az osztályvezetőit. Jó érzés, hogy várnak, de nekem egyre rosszabb, hogy közeledik az idő, mikor itt kell hagynom Hunit! :cry:

Egy ma esti fotó a tesókról:
Kép

És Hunor úgy döntött, elkezdi a hozzátáplálást egy egész kutyával:
Kép

Szép estét mindenkinek! Laura

Kép
Kép
szeles4

Hozzátápiról szerintem egész jó írások, receptek találhatók itt:
http://picibaba.hu/picibabaval/bebietelek/

Oltások után a mi dokinénink szerint sem kell megelőzésként kúp. Boginál és Gergőnél még kellett, de a dokinéni szerint az oltóanyag összetétele sokat változott azóta, és nagyon kevés baba lázasodik be. Szerencsére nálunk sem volt még gond.

zsebi_baba

Szeles: Nekem nagyon tetszik a hajad!!! Sajnálom, hogy vissza kell menned, nehéz lehet, de gondolj úgy rá, hogy Huniért is teszed!

Kép
mannababoca

Aida: Eszembe jutott vmi, mi lenne, ha leírnád ide nekünk, hogy nagyjából hol, mennyiért, stb. keresel albit, van-e vmi különleges igény, hogy jó lenne, ha lenne, sötöbösötöbö.
Sokszor raknak fel ismerőseim pölö iwiw-re hirdetést, majd nyitva tartom én is a szemem (meg gondolom a többiek is segítenének, bár senki nevében nem akarok ám itt kotyogni :oops: ), csak így könnyebb lenne, nagyjából tudná az ember, mire figyeljen.
Több szem többet lát....

Na?
bébic

Gabi: Köszi! :lol:
Rendben vannak már a vacsijaitok?

Trombi: Neked is köszi! :D
Én úgy tudom, lehet postai úton, nekem a könyvelő anno a TGYÁSt tuti, hogy így intézte.

Ahogy Solya előhozta a Maltofert, eszembe jutott vmi, Zöldi, olyan lehet, hogy bár jó húsban van a babó (mint pölö Ákos) de mégis vérszegény?

Manna: A másik képek is jók nagyon! Nehéz ilyen képeket készíteni?

Szeles: Jó nagyon a séród! :lol: :lol:
Édik a gyerkőcök!
Elhiszem, hogy nehéz otthagyni a gyerekeidet, de ahogy Manna is írta, értük (is) teszed! Meg gondolom szereted is, amit csinálsz, így örömödet is leled benne.
bébic

Manna: nagyon jók a képek! A második totál olyan, mintha azt mondaná: "Helló, csajok!" :lol: :lol:

Laura: tök jó lett a hajad! És édesek a fiúk :)

Kép

Kép
gabilany79

Laura:nagggggyyyyyon jóóóóó a hajad,nagyon tetszik :lol: :lol:
És a fiúk sem semmik :lol:

Manna:komolyak a képek nagyon,nekem a mesztelenkedős a nyerő :wink: :lol:

solya051020
Káld

Na megyek rúzs és nyújorkot nézni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

solya051020
Káld

Jóéjt mindenkinek, én is megyek, legurítom a Zuram az ágyról, mert úúúúúúgy horkol.... :twisted: :twisted: :twisted:
bébic

KépKép
KépKép
mush589

Manna!
A képeket ti csináltátok vagy profi fotós?
susy75

Suzy. Mannanak egy profi fotos baratja csinalta.

KépKép
KépKép
mush589

Jurmine: én is megkapom az idősektől, hogy miért nem adok teát. Sőt attól a doktornőtől is akit sikeresen lecseréltünk. recept: köménymag és saharin a vízbe. Brrrr! :twisted: :twisted: :twisted: Csak én leszek idegbajos ettől. Én nagyon szeretném 6hónapos koráig csak szopiztatni. De hogy melegebb lett az utobbi pár napban észrevettem, hogy szomjas és csak egy-két kortyért kért cicit, és hát a tejcsi is vhogy kevesebbnek tünik.

Boldog hófordulót Pankának!!!

Mági: nagyon szép Bence méretek! :D Gratula!

bébic: nagyon édes. És milyen jó kis pocija van. :)

Aida: szrintem ezt a kúpos és hozzátápis dolgot is minden doki másképp látja. Dokija válogatja melyik mit mond mi a tapasztalata és lehet mindegyiknek valami igazsága mert minden gyerek más.

manna: isteniek a képek! Nagyon jó kis pasi Domi! :D

Solya: gratula a forgáshoz! :D

Laura: jó lett a hajad. és nagyon édik a fiúk!
Vendég

Jó reggelt!

szorsolya: saharin :shock: na azt hiszem ez viszi a pálmát. De a dokink nekünk sem semmi.

Manna: szupermodell lett a kisfiad :lol: nagyon szupik a képek. Azt megtudnád mondani, hogy mennyibe került volna, ha nem ajándékba van?

Aida: nálunk se kell előre kúpot adni. Estére hőemelkedése szokott lenni, de mi akkor sem adtunk, mert 2 óra múlva is ugyanannyi volt a hője. Reggelre elmúlt, bár ha nem lett volna itt a párom akkor én adtam volna neki, de csak már a hőemelkedésre.
Amúgy a süti nagyon tetszett, receptet felraktad már?

KépKép
jurmine

Jó reggelt!

Lányok! Emlékszik valaki, hogy hanyadik oldalon van belinkelve a Babaszakácskönyv? Amikor elszállt a gépünk, az is törlődött.
Help me, please!

i bi l ;> n- llk; n Ez azt jelenti, hogy "Jó reggelt: Hunor"

Kép
Kép
szeles4

Jó reggelt Mindenkinek!

Gabi, köszi még egyszer a fáradozásod!!! Én adtam nekik kecskeméti sütőtököt, őszintén megmondva nem is néztem, hogy van-e benne cukor :oops: . Nagyon izlett nekik, azért nagy gondot nem csinál ugye?

Manna, csúcs szuperek lettek a képek!!!!

Aida, tényleg elég vékony Noel, de hosszúnak sem olyan hosszú, de tényleg okozhat a vérszegénység nemhízást.

Solya, mi is szedünk Maltofert+ folsavat is, és igen sokat javít a vérképen. Már nem vészesen vérszegények , de még mindig szedniük kell.
Gratulálok a forgáshoz, jó hogy sikerült megörökíteni!!!

Én adtam nekik lázkupot az oltás után, de a 2. után még így is belázasodtak.

Bébic, Tibcsike most 8100g és mégis szednie kell a vasat, már nem vészes a vérkép, de még tölteni kell a vasraktárokat.

Mi tegnap azt hittük megzabáljuk a fiainkat, annyira édesen dumáltak egymással, Tibcsike produkálta magát Máté pedig hangosan kacagta. :lol:

Szeles, tuti jó lett a hajad!

verzso

Képzeljétek, hogy jártam. Megnyertem 1Ft-ért egy kis kalapot teszveszen+ 160Ft-ért egy kisinget. Utaltam a postaktg-et és az ing árát, aztán írt az eladó, hogy bocsi, a kalapot mégsem küldi mert el van szakadva. Én írtam neki, hogy azért küldje el, mert jó lesz babajátéknak(nővérem kislányának), azt írta erre, hogy kidobta, küldjön-e helyett valami mást, mondtam, hogy igen(valahogy olyan gyanús volt az egész). Azt válaszólta, hogy mégis csak kalapot küld, mert a barátnőjének van egy. Erre ma megjött a csomag és láss csodát a megnyert kalap van benne, hibátlan állapotban. Na akkor erre milyen értékelést írjak????? :roll: :roll:

verzso

Verzso: Olyat, hogy kamuzott az eladó!!!!!!!!!

Köszönöm a dícséreteket, főleg Suzy neked! Nem én csináltam....hanem egy fotós barátom.

Bébic: Nem is nehézség kérdése az ilyen kép, hanem ehhez műtermi beállítás és profi gép kell. Erre jön még a személyes kvalitás, amely jelen esetben szerintem nagyon számított.

Jurmine: Nem tudom mennyi lenne a dolog nem baráti alapon, szerintem 30-40 ezer körül.

Nyügig vagyunk, biztos az idő miatt....

Kép
mannababoca

Nyomi egy idő van :(

Verzsó: nagyon szívesen máskor is :)
Szerintem nem okoztál nagy gondot a sütőtökkel, ha nem folyamatosan kapják. Én azért akartam cukormenteset keresni, mert ha esleg megszereti Kobold, és sűrűn enne, akkor ne terheljem felesleges cukorral a szervezetét. Meg inkább eredeti ízükkel ismerje meg a dolgokat.
Teszvesz: mivel megkaptad a cuccot végül, szerintem semleges értékelést adj, de semmiképp se pozitívat, és írd le, hogy mennyire macerás volt a biznisz.

Bébic: drága vagy, hogy érdeklődsz. Sajnos el kellett venni apától a közös vacsit, én adom Kristófnak a tápit is, és így nem sír, de apa ott ül velünk és együtt fektetjük le.

Manna: jó "szakirodalmazást" hozzátápihoz.

Kép

Kép
gabilany79

Gabi, Szorsi,

Köszi, átmostam ecettel a gépet, meglátjuk. Azóta olyan jó ecetillat van a lakásban.

Solya,
Gratula az oda-visszaforgásért.
Barátnő ?
Azelőtt nekem is előltöltős volt soha semmi gond, na de ezzel brr utálom.

Boldog hófordulót Pankának és Marcinak is.

Aida,
Kúp csak akkor ha már gond van, doki-védőnéni azt mondta minek előre ???

Manna,
Szuppppppper képek.

Szeles,
Haj, fej jó :D

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Még mindig nincs meg a vizsga eredménye, megőrülök...
Tanulás kilőve, szombati vizsga áttéve jövő hétre...
Napok óta migrén, most megint áldozás a nagy fehér porcelán előtt. Unom már... tuti egy fogyókúra...
Kiszakad az agyam

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Sziasztok!

Susy, Gabi! Szerintem én is kb akkor kezdtem a hozzátápit, mint Gabi, és mi kb 2 hete ebédre már csak főzeléket eszünk. Mondjuk nekem az volt az az étkezés, ami már előtte sem szopi volt, hanem tápi, így a szopcsik száma nem csökkent. És ebéd után vizet iszik Szabi! Máskor nem kell neki, de a főzelék után iszik pár kortyot.
Így most délig csak szopcsi van, délben főzelék, délután fél adag tápi 5 óra körül, a többi szopcsi, és este egy egész adag tápi lefekvés előtt.

zsebi_baba

Holnap jönnek vezetni a csatornát az utcában. :) és :( Jó, hogy végre meg lesz, de jó nagy felfordulással fog járni!

zsebi_baba

Zsebi: pont ugyanígy akarom én is. Ebédre kóstolgatjuk most az alma-krumplit, aztán a többi főzeléket, és végül kap desszertnek sima almát vagy őszit és/vagy most még tápit, később, ha már egész adagot tud enni, akkor vizet.
Azért gondoltam így, mert rájöttem, hogy a minden kaja előtt szopi már inkább csak miattam van, nem azért mert lenne tej (déli szopi után simán betolt még 150-180 tápit, szóval...). Így délben nincs cici, viszont délutánra így most egy darabig több tejcsi van, és legalább van még értelme cicire tenni. Persze tudom, hogy ezzel apadni fog a tejem, de sajna egyértelmű, hogy az utóbbi időben apad az magától is :(
Csatorna: nálunk brutál felfordulás van, ráadásul nincs úthelyreállítás, mert a mellékutcákban nincs rá keret, és tök összevissza csinálják. Most pölö az utcánk fele kész van, erre átmentek másik utcába. A fene se érti...

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok!

Laura! baba szakácskönyv 487. o. Nagyon jó a hajad. Sajnálom, hogy vissza kell menned, biztos nagyon nehéz, de tényleg a gyerekeidért teszed.

Manna! Nagyon szép képek! Rakjál még fel légyszi!

A mi éjszakáink megint szörnyűek. Kivagyok. Óránként - két óránként kel, de ma éjszaka nem mentem be hozzá és kb. 5 perc nyöszörgés után visszaaludt. Szerintem megint elrontottam azzal, hogy az első nyekergésnél berohantam hozzá.

Kép
Kép
Kép
erika26

uncsitesóvalKép
másik uncsitesóvalKép
tegnap esti fürcsi után Kép
ezen látszik a borostyán lánc Kép

Kép
Kép
Kép
erika26

Gabi! Csatorna: ne is mondd! de közlekedni lehet valahogy?

Hozzátápival én inkább a saját fejem után és a saját tapasztalataim után megyek, mert tényleg mindenhol mást lehet olvasni, hallani. Inkább csak azt nézegetem, hogy mikor mit lehet adni. Eddig volt az alma, krumpli, alma-krumpli, sárgarépa-krumpli, brokkoli-krumpli és valamelyik nap franciasalátát csináltam, akkor nem főztem külön, hanem a franciasalátának-való sárgarépa-zöldborsó keverékből adtam a krumplihoz, igaz, csak pár szem zöldborsót. Meg párszor kész bébiétel, amiben paszternák, banán, őszibarack szerepelt. Úgy veszem észre, nem válogatós típus Szabi sem, mint ahogy a két tesója sem szerencsére!

Szopival kapcsolatban: úgy tudjuk mi is tartani ezt a menetrendet, hogy sokszor teszem cicire. Tegnap épp voltam nőgyógyásznál a Mirenát ellenőrizte, meg rákszűrést csinált, és kérdezte, hogy hányszor szoptatok. Nem akartam neki mondani, hogy hát.... vagy nyolcszor... tuti hülyének nézne, úgyhogy azt mondtam, háromszor :) Párom szerint Szabi még egy évesen is szopni fog :) De én nem bánom, mert úgy látom, nem csak az éhség miatt szopcsizik, néha csak úgy megnyugtatásképpen is.

zsebi_baba

Erika! Nagyon éde Gergőd! Mire való a borostyánlánc?

zsebi_baba

Zsebi: most már lehet közlekedni. Magát a csatornát rögtön visszatömték, ahogy fektették, csak a munkarendet nem tudom, melyik hülye találta ki, ugyanis kb. egy hétig azt a három párhuzamos utcát csinálták egyszerre, amin el lehetett jutni postára, dokihoz, gyógyszertárba. És akkor gyakorlatilag a szomszéd falu felé kellett hatalmasat kerülni, ha be akart jutni a "központba" az ember. Na, az szívás volt, még szerencse, hogy nem kellett dokihoz menni, a többit meg megoldottuk máshogy.

Erika: nagyon cuki Gergőd van :D

Kép

Kép
gabilany79

Zsebi! Fogzásra ajánlják. Megvan már az engedély a fizető vendéglátóhelyre? Menyivel előtte kell majd foglalni? Vagy ezt még nem lehet kiszámítani? Mi talán szeptemberben mennénk le egy pár napra, ha lehet.

Kép
Kép
Kép
erika26

Szorsolya: Boldog 5. hós fordulót Odettnek! :lol: :lol:
Vendég

Gabi! Akartam már kérdezni, hogy az augusztusi talit, hogy gondoljátok? Gondolom azért már előtte 1 hónappal el kell kezdeni szervezni nem? Mindenki visz majd ezt--azt, vagy ti vásároltok és szétosztjuk a költségeket mint egy osztálytalin? Mert mi is mennénk ha nem baj.

Kép
Kép
Kép
erika26

Kukucs!

Szorsi: Köszi, vannak combikák is rendesen.... :oops: :lol:
Szaharin???!!! Miért nem mindjárt aszpartam? :shock:
Boldog 5. hót Odettnek! :D

Verzso: Értem, és kösziii. Akkor ez nem súlyfüggő....És honnan tudom, hogy vérszegény a kicsi?
Teszvesz: passz. :( Mindenesetre nem volt szép dolog az illetőtől...

Manna: Értem. Akkor nagyon ügyes volt a fotós is és persze a modell is! :lol:
Hűha, az nem is kis pénz.... :shock:

Gabi: Sajnálom, hogy Apa nem tudja etetni már. Nem lett nagyon szomorú emiatt? :( Ennek amúgy mi lehet az oka?
(Ákos is csinált hasonlót, igaz, nem az apjával, hanem apukámmal. Mikor ott vagyunk vagy ők itt nálunk, sokszor apu adja neki a tápit, nagyon élvezi. :) De most, hogy otthon voltunk, néhány korty után lekezdett nyöszörögni-tekeregni, és végül csak tőlem fogadta el a kaját....)

Most mi is alma-krumpliztunk, hát, jobban tolta befelé, mint eddig bármit! :shock: :D
Az nem baj, ha én nem ebédre adom, hanem tízóraira? Vagy ez hülyeség? (a krumpli miatt kérdezem)

Kubu: Szegényke, megint a fejed? :( :(
Amúgy itt is f*s idő van, és csak 15 fok.

Erika: :( :( Sajnálom az éjszakákat, ez mitől lehet.....? :roll:
Nagyon édi Gergőd van! :D

Csatorna: Fú, mi megúsztuk, csak egy kis papírmunka maradt, mire ideköltöztünk, szerencsére a munkálatok már megvoltak.
bébic

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?