Új privát üzeneted érkezett!

na én béna 2x küldem el :oops:

Kép
Kép
anitaaa03

Sziasztok!
Megérkeztem, elköltöttem egy kazal pénzt, vettem egy csomó-csomó kismama ruhát féláron. Ja, és még 4D-s uh-ra is kaptam időpontot meg kedvezményt, úgyhogy az erre a hónapra szánt "magamra költöm pénzt" bőven elköltöttem. Jövő hét pénteken megyünk uh-ra, és addigra megbeszélem a kis poronttyal, hogy mutogassa meg, hogy mi van a lába között.
A boltban egy fiatal pasi maga elé engedett, mert látta, hogy egy ásványvizem és pocakom van. Nem semmi.
Délután elutazunk vidékre a szüleimhez, várom már nagyon, bár csak egy napra, de azért jó lesz.
Az én férjem, mikor először mondta a hasamnak, illetve a porontynak odabent, hogy "szeretlek", én úgy meghatódtam, hogy elkezdtem bőgni...tényleg nagyon megható, amikor reggel megy el dolgozni, megpuszilgat, és aztán a hasamat is.
Hú, most én is kiírom magamból, ami eszembe jut. Igen, a szülés. Nálam ez változó, bár még annyira nem is a szülés miatt aggódom, hanem, hogy milyen szülő leszek, hogy milyen lesz, mikor itt lesz egy gyerek, akinek mi leszünk a szülei. Azért amikor az orvosom kérdezte, hogy akarom-e látni a szülőszobát, mondtam,hogy még annyira nem...azért időnként az is eszembe jut, hogy milyen lesz a szülés, de majd megkérem a gyermeket, hogy jöjjön ki gyorsan, és legyen kíméletes az anyukájával.
:lol:

Kép
tedorka

Sziasztok!
Megérkeztem, elköltöttem egy kazal pénzt, vettem egy csomó-csomó kismama ruhát féláron. Ja, és még 4D-s uh-ra is kaptam időpontot meg kedvezményt, úgyhogy az erre a hónapra szánt "magamra költöm pénzt" bőven elköltöttem. Jövő hét pénteken megyünk uh-ra, és addigra megbeszélem a kis poronttyal, hogy mutogassa meg, hogy mi van a lába között.
A boltban egy fiatal pasi maga elé engedett, mert látta, hogy egy ásványvizem és pocakom van. Nem semmi.
Délután elutazunk vidékre a szüleimhez, várom már nagyon, bár csak egy napra, de azért jó lesz.
Az én férjem, mikor először mondta a hasamnak, illetve a porontynak odabent, hogy "szeretlek", én úgy meghatódtam, hogy elkezdtem bőgni...tényleg nagyon megható, amikor reggel megy el dolgozni, megpuszilgat, és aztán a hasamat is.
Hú, most én is kiírom magamból, ami eszembe jut. Igen, a szülés. Nálam ez változó, bár még annyira nem is a szülés miatt aggódom, hanem, hogy milyen szülő leszek, hogy milyen lesz, mikor itt lesz egy gyerek, akinek mi leszünk a szülei. Azért amikor az orvosom kérdezte, hogy akarom-e látni a szülőszobát, mondtam,hogy még annyira nem...azért időnként az is eszembe jut, hogy milyen lesz a szülés, de majd megkérem a gyermeket, hogy jöjjön ki gyorsan, és legyen kíméletes az anyukájával.
:lol:

Kép
tedorka

tedorka jó utazást.és amint látom neked is sikerült 2x elküldened :lol:

Kép
Kép
anitaaa03

Anita, nálunk az eddigiek is hasi uh-k voltak -persze totál telt hólyaggal kellett menni- így velem volt a párom mindig. Itt az volt a rizikó, hogy beengedik-e? Mert csak 18 év alatti személlyel mehet be kísérő. :shock: Nem is értem miért, nem hátráltat ő ott senkit meg egyébként is miért maradjon le az apuka élete egyik fontos eseményéről, ha követheti is? De ha jól emlékszem ősszel még hüvelyi uh-n is bent volt, ami akkor nagyon kellett, ott derült ugyanis ki, hogy üres a petezsák. :(
Szülésnél is bent lesz, nem zavarja a hüvelyi uh látványa -egyébként is a fejemnél állt- őt maga a tudat zavarja, hogy nőgyógyász, ultrahangos, mindeki előtt kitárulkozni, független attól, hogy ő látja-e. :roll: De hát ilyen az élet, gondolhatja, hogy nekem sem kellemes. Főleg mikor a befejező műtétnél műtősfiú, asszisztensek szóval vagy 4-5 ember cikázott még a lábam körül/között. :?
csillag25

nálunk eddig hüvelyi volt a múlkor amikor elmentem 16 hetesen a keményedés miatt akkor nézte hasin de akkor csak ránézett.nálunk tuti bejöhet mert magánba járunk.ő nem mondta hogy zavarná-e de engem zavart volna a szülésnél ő is bent volt lessz de akkor nem igazán van ideje az embernek azzal foglalkozni hogymit lát..tényleg gáz hogy nem akarnak beengedni én vácra járok és a fiammal annó sztkba is bejöhetett a párom aztmondták hogy nyugodtan.

Kép
Kép
anitaaa03

na szép...tényleg kétszer küldtem el, milyen béna vagyok...
tedorka

Na szóval, szülésnél nem hüvelyi uh lesz, -jól összeírtam- de az sem zavarta, a picink világra jöveteléről meg semmi pénzért le nem maradna. :D Persze olvastattam vele olyan szüléstörténeteket, amiben a szülő nő egészen másképp akarta akkor és ott, mint amit elterveztek, így fel van arra is készülve, hogy ha olyanom lesz leordítom a fejét vagy kiküldöm, hogy hagyjon békén. :oops: Azért remélem nem így lesz, de meg van beszélve, hogy nincs sértődés. :D
csillag25

Ja, itt nincs magán, csak a kórházi uh, így nem sok választásunk van. Babamozira lehet menni ugyanoda 10.000 Ft-ért, ahol persze már hivatalosan is ott lehet az apuka. :roll:
csillag25

Ne aggódj Anita,nem tudsz elkeseríteni...egyébként félreértettük egymást...úgy akartam írni,hogy a totál nyugodt terhességem is lehet az oka annak,hogy nincsenek aggodalmaim,de ettől függetlenül tökéletesen tisztában vagyok a szenvedessel. Azt tudom,hogy a terhességnek és a szülés kimenetelének sokszor nincs köze egymáshoz,és hogy a könnyű szülés is nehéz. Egész egyszerűen csak nincs indokom félni tőle. Az egyetlen,amitől tartok,hogy nem csinálhatom,ahogy akarom,mert még mindig nem talaltam meg a megfelelő helyet,ahol lehetne.

Kép
pumipumi

semmi baj csillag értettem a lényeget :) és akkor így saját orvosod sem lehet?

Kép
Kép
anitaaa03

hát igen a rövid isnehéz én már úgy várom a karácsonytvagy az újévet szeretnékmár túl lenni rajta

Kép
Kép
anitaaa03

Sziasztok Csajok!

Sajna most nincs időm visszaolvasni, majd holnap talán már lesz, mert borzalmasan el vagyok havazva. Totál lótás futás minden nap! Szóval bocsi a hanyag jelentkezésakért!

Remélem mindenkivel ok minden!

Nekünk úgy néz ki kiscsajunk lesz, szóval Lili érkezik a családba.

Bocsi most ennyi volzt. Este írok, rohannom kell.
Ja unokahhugi folyamatosan javulgat!!!

Mindenkinek puszi!
Vendég

De orvosom az lehet, még szülésznő is, csak egyenlőre nem fogadtuk fel külön a szülésre. Eddig is hozzá jártam magánba -a terhesség előtt- nővérem is nála szült, így biztos gondolja, hogy jól fog járni... A terhesség alatt meg valahogy mindig úgy jött ki, hogy mikor kész lettünk az uh-n, mentünk és megkerestük őt a kórházban, megnézte az eredményt és ennyi. Eddig "olcsón" megúsztuk, de majd...
A 12. heti uh-ig az előzmények miatt sem erőltettük, most tartunk ott, hogy ha a 18. heti uh-n minden rendben, akkor bejelentkezünk hozzá magánba és majd ott felkérjük és megbeszéljük a továbbiakat. Kiváncsi vagyok utána majd magánba kell hozzá menni mindig, vagy működik továbbra is úgy, hogy uh után megkeressük őt nappal.
csillag25

hát ennek isvan előnye én már 50et költöttem magánrendelésre :oops: :(
de ez van sajna mindennek meg van az ára

Kép
Kép
anitaaa03

Najda, gratula a kiscsajhoz! :D A Lili név nekünk is nagyon tetszik, meg persze a Jázmin. Ezért tuti fiú lesz. Hi-hi. :) Örülök, hogy unokahugi javulgat.
csillag25

Sziasztok.
Vagyok én is, csak most a héten 2 nap is vizsgáztam.
Szerdán írásbeli és 1 szóbeli, ma pedig a gyakorlat.
A szerdai jegyemet nem tudom még, de a mai az 4-es lett.
Még 16.-án megyek akkor 3 szóbeli lesz, mert szerdán lett volna egy szóbeli még, de az elmaradt.

15.-én megyek a következő uh-ra, talán kiderül, hogy most mi lesz fiú vagy lány. Utóbbinak örülnék, de ha megint fiú lesz az sem baj a lényeg, hogy egészséges legyen.
Amúgy jól vagyok, csak ami az utóbbi időben volt fülledt meleg azt nem igazán bírtam elviselni.
Gondolom ezzel ti is így voltatok.

manocskak

manócskák gratula a vizsgádhoz hát én is reménykedtem a kislányban de ez van így legalább nem lessz semmi újdonság :D

Kép
Kép
anitaaa03

időjárás nekem a nagy meleggel nem volt semmi bajom alig várom hogy vissza térjen ellenbenezzel ami most van megérzem a hasamon is :(

Kép
Kép
anitaaa03

Hát igen, nem olcsó mulatság. Mi a végére spórolunk, ugyanis nála 100.000 a szülés. És valószínű addig még magánba is elmegy legkevesebb 5x 5.000 Ft. A szülésznőnek nővérem 20-at adott, bár szerintem nincs arányban, mert végig ő volt mellette, tartotta, masszírozta stb. Én valószínű inkább a férjemre fogok támaszkodni -szó szerint és átvitt értelemben is- bár a szakmai jelenléte fontos lesz. Nővéremnek nem volt bent a férje.
Nálad mennyi várható a szülésnél?
Ja eddig 1x volt 4D 10.000 Ft-ért, még tuti akarunk a 30. hét környékén és lehet, hogy most is 20. hét körül, de ez még (pénz)kérdéses.
csillag25

Anita! Neked nem fizeti vissza az egészségpénztár? Mert én úgy voltam magánorvosnál, hogy kaptam a végén számlát, amit az eü pénztár elszámolt. Az is az én pénzem, csak valahogy mégis más.

Kép
tedorka

Számlát?! :D :D :D
csillag25

őnem mond árat a szülésre de én ennyire nem szálok el attól is függ még hogy hogy fog menni a dolog de én 30 körül gondoltam a barátnőm is annyit adott januárban és őt császározta+vérzékeny.
4d-én mi is voltunk már egyszer készültünk ezidőtájt is de nemtudom lessz-e belőle valami a 25. héttől a dokim is csinál+3000ért mert olyan a gépe csak ő aztmondta hogy elötte nincs értelme.
tedorka nekem nincs egészségpénztáram azt sem tudom mi az és hogy működik :oops:

Kép
Kép
anitaaa03

Mi is vissza tudjuk igényelni a magándokis pénzt,szerencsére,ez azért nagy segítség!
Én annyira utálom az olyan dokikat,akik előre megmondják,hogy na ennyi és ennyi a szülés.Tuti nem járnék ilyenhez!!!A mozdonyvezető sem jön ki az emberek közé,hogy X összeget kér,hogy biztos megálljon a vonat.
Természetesen szülés után ha pénzt akarnak neki adni mert tényleg megvoltak elégedve stb ,nyugodtan fogadja el,de az,hogy előre közli szerintem felháborító.Nélküle is megszületik az a baba!

Én már alig várom,hogy szülhessek!Szrintem nem volt olyan eget rengetően vészes.Bár Zizu 2óra 20perc alatt meglett.Na jó az azt követő 12!!!hét gyermekágy nem volt olyan vicces....sőt
Vendég

nahát olyanálmos lettem :( tönkre tesz ez az idő remélem nem hazudik az előre jelzés és vasárnaptól jó idő lessz

Kép
Kép
anitaaa03

olga engem is jobban megviselt a szülés utáni időszak.12 hét?addig véreztél?vagy mire értedted?

Kép
Kép
anitaaa03

adhatnátok valami jó ötletet a hétvégi kajához valahogy megint nincs étvágyam :( ja és 2 hete mértem a hasam körfogatát és ugyan annyi volt akkor is mint ma.nem gáz hogy azóta nem nőlt a hasam?bár a köldök és a szeméremcsonti közt nem szoktam mérni lehet ott nagyobb lett a távolság :oops:

Kép
Kép
anitaaa03

Még annyit hozzátennék, hogy nem közölte a fődoki, hogy ennyi vagy annyi, mi érdeklődtünk utána mennyit szoktak neki adni... Így ha netán otthon karácsonyi vacsorát fog ülni amíg én szülök, nem kap semmit, nem egyeztünk meg semmiben. Biztos vagyok benne, hogy magánrendelésen sem fog kitérni az anyagiakra, főleg, hogy ismeri már a családot, én is nála születtem anno, a befejező műtétem is ő csinálta ősszel, anyukámat is többször műtötte már. Nekem jó érzés, hogy biztonságban vagyok, mert van aki figyel rám. Az sem utolsó szempont, hogy óvatosan bánik velem, ugyanis nála még sosem mondtam a rákszűrésre, hogy fájt, max. kellemetlen, de voltam már másnál is egyszer, hát az nem egyszerű kenetvétel volt... A laminária felhelyezésről nem is beszélve, amit meg sem éreztem, mások meg elég nagy fájdalomként élték meg. Szóval nekem megér ennyit, főleg, hogy mióta babát várok még kedvesebb is.
Remélem több műtétre nem lesz szükségem, bár ez hamarosan kiderül. Februárban nem lett teljesen negatív a rákszűrés, de azt mondta ez nem akadálya a teherbe esésnek, 6 hónap mulva kontroll. Ez most lenne időszerű, kicsit izgulok is miatta.
csillag25

csillag ne izgulj biztosminden rendben lessz.
megkérdezhetem hogy milyen műtéted volt ősszel ha esetleg bár írtad akkor bocsi de nem emlékszem :oops:

Kép
Kép
anitaaa03

Sziasztok!

Elég ritkán tudok sajna jönni, még az olvasó üzemmódomat se nagyon használom, csak átfutok nagyjából mindent, néha ki-ki maradnak részek.
Igyekszem betartani az orvosi utasítást és fekvéssel tölteni az időmet, amikor felkelek pedig végzek egy kis házimunkát, főzés stb...
Kevesebb időm is van pihenni, mert a lányunk lovastáborban van egy hétig, így csak enyém a fiunk egész napra. Tegnap is kint az udvaron fekve csináltam a homokteknősöket. :wink:

Látom lassan kiderülnek kinek ki lakik a pocijában és nagyon örülök, hogy eddig mindenki csak jó hírekkel jött!

Jövő héten teli leszünk élményekkel, mert jó sokan megyünk uh-ra. :D

Csillag!
Örülök, hogy végre eljött a te időd is, mikor nem kell hányással küszködnöd! Ez annyira jó! :D

Ha magándokihoz járnék, már én is otthagytam volna egy kisebb vagyont. De ez a terhesgondozás nálunk ami van, nekem nagyon bejön, jobb mint a magándoki volt, TB-ben pedig már úgyis kifizettem. :)
Két hét múlva lesz az első találkám a szülésznővel, nagyon kíváncsi vagyok rá, a barátnőm nagyon ajánlotta, ezért fogadtam fel. Már izgatott vagyok.

Sütöttem ma gofrit...életemben először! Annyira de annyira finom lett! majd ha a kiscsajszi hazajön a táborból, csinálok neki is, ezt kár lenne kihagyni.
Alig lesz pár napot itthon, csak 3 napot. Utána megyünk 4 napra megint horgászni, aztán egyből visszük le a nagyszüleihez a Balcsihoz. Nem is fogom látni egy csomó ideig. :cry:
Teljesen szétszórt vagyok, annyira érzem a hormonok hullámait! A sok állatos reklámon is képes vagyok sírni!

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Olga, csak hogy a példádnál maradjunk. A mozdonyvezetőt nem is fogom felhívni az éjszaka közepén, hogy akkor indulnánk. :oops: Valószínű a téli pihenését/síelését sem hozzám igazítja a m.vezető.
csillag25

pókica nem javult a keményedésed?mikor kell vissza menneddokihoz?

Kép
Kép
anitaaa03

csillag egyetértek a mozdonyvezető témában

Kép
Kép
anitaaa03

Anita, üres petezsák miatt a 9. héten missed. ab. műtét.

Pókica, örülök, hogy összefutottunk megint. :) Igen, most már kezdem élvezni a várandósságom. :D Pihenj sokat és amikor tudsz gyere.
Gofri, hmmm :D Küldenél pár darabot? Nyitom az ablakot. :D :wink:
Nekünk is volt gofrisütő, aztán elvittük anyámékhoz, hogy frissen süssünk nekik is és ott maradt. :( Pedig hogy megenném most. Na majd mondom nekik, hogy most ők sütnek, mi megyünk enni.
csillag25

most már értem és sajnálom :(
a gofri tényleg finom frissen

Kép
Kép
anitaaa03

Anita, örülök, hogy egyetértesz. :wink: Persze azt én is tudom, hogy valójában nem ér ennyit a doki ténykedése -főleg ha komplikációmentes a szülés- de ha esetleg baj lenne, akkor tudom, hogy a legjobb kezekben vagyok. Itt ezt kell megfizetni. Kicsit drága "biztosítás". :)
csillag25

Semmi gond, már túl vagyok rajta.

Pókica, tejszínhabot is küldjél légyszi, mert nincs itthon és én azzal szeretem. :D Nem is vagyok telhetetlen, igaz? :wink: Van egyáltalán olyan aki hab nélkül szereti? :shock:
Ja, és a receptet is elküldheted. Persze ha mindig küldesz nekem amikor sütsz, akkor nem szükséges. :oops: :D Ha jól emlékszem én a mindmegette oldalon lévőt csináltam.
csillag25

Hú, tejszínhab, na látod az nincs! Sőt, én még sosem ettem úgy!
:oops: Az hogy van? Lekváros gofri tetejére teszed a tejszínhabot?
Az a bajom a tejszínhabbal, hogy ezeket a tubusosakat amiket lehet venni, nagyon nem szeretem viszont szifonunk meg még nincs. Egy időben ráálltunk a boltokra, hogy találjunk, de nagyon drágán árulták, 7-8 ezer ft-ért, így gondoltuk majd akkor veszünk mikor tényleg muszáj.
Szedem a MagneB6-ot folyamatosan, bár van mikor elfelejtem és kimarad. :oops: Még mindig vannak keményedések, dokihoz kedden kellene mennem, de eltoltam egy héttel, mert csütörtökön megyek a genetikai uh-ra és szeretném ha a doki látná az eredményt. Így keddhez egy hétre megyek.

A gofri recept: 40 dkg liszt, 3 tojás, 12 dkg cukor, 12 dkg margarin, 1 cs. sütőpor, 1 cs. van. cukor, pici só, reszelt citromhéj, 1/2 l tej
A margarint a tojások sárgájával, cukorral, van. cukorral kikeverni, beletenni a liszttel kevert sütőport és végül a tejet, ezt összekeverni majd beleforgatni a felvert tojásfehérjét. Azonnal kell sütni.
De tényleg csak frissen a legfinomabb, így apa most kimaradt a nagy élvezetből! :oops:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Jaaaa, hogy lekváros. :D Arra tényleg nem passzol. :oops: Vagy simán tejszínhabos, vagy kis csokiöntet -instant kakaó kis tejjel keverve- és arra a hab.
Hát igen, a flakonos tejszínhabok nem az igaziak. Mi is akartunk habszifont venni, de mikor megláttuk az árát. :shock:
Multkor életember először -a férjem rábeszélésére- vettem egy completa habot és igencsak meglepődtem milyen különbség van a 250 Ft-os hab és a 450 Ft-os között. Na most azzal ki tudnék egyezni. :)
Meg még a régi poharas Fincsi nevű tejszínhabról szoktam álmodozni, de lehet, hogy csak az idő szépíti meg az emlékeket. :D
Köszi a receptet, ez tök ugyanaz mint a mindmegette oldalon. Akkor ugyanolyan finomat ettünk. :wink: Egyetértek, csak frissen, illatosan!
csillag25

Ha jól értem, akkor 21-én kedden mégy dokihoz. Én akkor megyek a genetikai uh-ra, aztán megmutatni a dokinak az eredményt és ha belefér a védőnőhöz is aznapra vagyok visszarendelve. 13 órára uh, védőnő 13-15-ig van, természetesen nem egy helyen a városban...
Akkor mindketten jövünk majd a hírekkel, Te az uh-val kicsit előbb. :)
csillag25

Pedig ez a nagymamám gofri receptje, ő nem hinném, hogy a netről nézte volna. :lol:

Akkor neked is húzós napod lesz 21-én! sajnos nem tudok jönni aznap a doki hírekkel, mert miután megjártam a dokit, azonnal indulunk is a nagylánnyal Badacsonyba. A dokinál kb du. 3-kor végzek, nagy menet lesz megtenni még aznap az utat oda-vissza. :roll:
Másnap a férjem megy kivizsgálásra az ORFI-ba, utána való nap megyünk az Istenhegyire a 4D-re és következő nap talizom a szülésznővel Pesten. kemény egy hét lesz, már alig várom, hogy vége legyen és csakis jó híreket kapjak. :D

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Hú hogy beindultatok!:-)

Anita, görög sali vmivel? Én most erre cuppantam rá , ma meg is vettem a hozzávalókat kb. 3 órás shopping után. Csorgott a nyálam annyi jó kis ruci van mindenfelé:-)

Szülésügyben : ti hogy álltok a fájdalomcsillapítás témakörhöz? Hugom az első babánál kért gerincbe - tévedés, hogy az ember nem érzi mikor kell tolnia:-)- és a vajúdásból 2 óra nem volt kellemes, de a szülés és az utsó óra nagyon meghitt és nyugodt volt. Megvallom én eddig úgy gondoltam hogy jobban félek a gerincbe adott injekciótól mint a szüléstől, de mostanság már gondolkodom rajta, mert eddigi életemben azt tapasztaltam hogy nem vmi nagy a fájdalomküszöböm és végigordítani, ezáltal lefáradni nem szeretnék mert csak a babóval szúrnék ki.
Sokan azt mondják amúgy hogy sokminden agyból dől el. Sok szépséges születéstörténetet (is) hallottam már.
Vendég

Hát, vagy Ő nézte a netről, vagy az Ő receptjét tették közzé, mint legjobb gofrirecept. :lol: :lol:
Hú, neked meg kemény heted lesz az én egy napomhoz képest. Akkor még jobban várunk majd a hírekkel. :D Azért óvatosan az úton, nehogy baj legyen a sietségből, vigyázzatok magatokra nagyon és azért próbálj pihenni is.
csillag25

görög salinem igazán jön be :oops:
én is gondolkodom fájdalom csillapításon de tuti nem gerincbe mert van egy távoli ismerősünk akinek műtét miatt adtak és lebénult mert kicsitfélre csúszott.ha nincs más módakkorinkább most is tűrök.
énjövőhét szerdán megyek védőnőhöz és remélem meg lessz az afp eredménye aztán csütörtökön készlök dokihou uh-ra

Kép
Kép
anitaaa03

Anita látom körbe vagy véve néhány rossz tapasztalattal. Én meg sem hallom a rémhíreket, különben végigparáznám az egész terhességet..
De Te azért már 2 babó lévén tapasztaltabb vagy. Első szülés könnyű volt?
Vendég

Én most úgy gondolom, hogy át akarom élni a szülést minden fájdalmával együtt. Lehet, hogy csak azért mert még nem tudom mi vár rám? :oops: Aztán majd könyörgök egy kis fájdalomcsillapítóért, amikor már nem lehet semmit... Gerincbe tuti nem akarok, ha lenne valami más megoldás ami nem árt a babának sem, nem lassítja a szülést sem, akkor elgondolkodnék rajta. De ha nővérem kibírta egy hang nélkül és csak valami nemtommit kapott a vége felé az infúzióba, akkor én is végigcsinálom. :evil: Remélem "nemtommi" nélkül is. Főleg, hogy a doki -na ez a beszólása nem tetszett, akkor meg is haragudtam rá- azt mondta a nővérem szülése után, ezt nehéz lesz túlszárnyalni...
Valaki tud valami egyéb jó fájdalomcsillapítót, amit esetleg kérhetek ha meggondolom magam, mert azért mégis csak én leszek ott a legfontosabb meg a baba, nem az, hogy nővérem milyen frankón csinálta.
csillag25

Sztem a többi fájdalomcsillapító-legalábbis tapasztalt többször szült barátnőim szerint placebo az EDA-hoz képest.
A tesómnak a doki javasolta az érzéstelenítést mert pl. a tágulást megkönnyíti és nincs akkora stressz a babán.
Hát gondolom ahány ház annyi szokás. Még én is gondolkodom, aztán majd kiderül decemberben :-)
Vendég

Sziasztok kismamik!

Lám-lám, egy-két ritkán olvasott fórumtársunk nagy örömömre beköszönt :) Gyertek sűrűbben!

Megjöttem dokitól, sajna se kép, se több információ :( a mi gyerekünk nagyon-nagyon szégyenlős, az arcát a lepény mögé rejtette, a nemét sem tudtam meg a keresztbe tett lábak miatt :( 2 hét múlva újra próbálkozunk, amit nem bánok, hiszen egy potya uh :)

Csatlakozom a gofrievőkhöz, tudom már, mit sütök holnap :wink: a recept ugyan az, amit én is szoktam csinálni, csak nekem a nagymama testvérétől való, és még sosem ettem tejszínhabbal.

Most pedig megyek, szedek a fáról sárgabarackot, és sütök barackos muffint, valamint előkészülök a holnapi barackkrémleveshez.
Vendég

Érzéstelenítés.... valamikor még évekkel ezelőtt mifelénk a szokás a méhszájba adott érzéstelenítés volt, mikor már legalább 2 ujjnyira nyitva volt. Ez kb. 2 óráig hatott, mire a vége fele tartott a szülésnek a kismama, addigra a fájásokat teljesen érezte, de legalább közben pihent/erőt gyűjtött egy kicsit.
Erről többet nem is tudok, azt sem, hogy létezik-e még.
Vendég

Gabi sajnálom, hogy semmi új infó, de azért biztos jó volt látni babókát. Én megint a pár korty kóla, kis csoki és lépcsőzés haditervet fogom bevetni, remélem ettől megélénkül majd babó és nem összezárt lábbal fog csücsülni. Vagy túlzottan ficánkol majd és nem lehet elkapni a "lényeget". :)
Húha, kezdem úgy érezni, hogy én vagyok a kakukktojás tejszínhab ügyben. :oops: Mindenki lekvárral eszi?
Hmm, saját fáról szedett barackkal készült muffin? Az is jöhet, még nyitva az ablak. :D Jó is az a kert és saját gyümifák, már csak kiülni is.
csillag25

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?