Új privát üzeneted érkezett!

hű csajok! láttátok az új topikot. keresztény topic, most indították! én nem is tudtam, hogy a katólikus lelkek nem igen nézik jó szemmel a lombikot. pedig szerintem jó dolog, hisz ezzel sok olyan párnak lesz gyereke, akiknek egyébként nem lehetne. ti mit gondoltok?
Vendég

ezt ott írták:

"Lombik:No igen.Nem keresztényként egyszerű,de keresztényként nehéz kérdés,hiszen elsősorban ugye a férfinak termelnie kell az anyagot,és nem a feleségével való szeretkezés közben....
aztán csak az életképes embriót(kat) hagyják életben,ameylik gyengének bizonyuk,megölik.És katolikusként ez gyilkosságnak számít,hiszen a fogantatás pillanatáról egy életről beszélünk. Betti keresztszüleinél van hasonló gond,de ők azt mondták,várnak,és ha nem,akkor örökbe fogadás."

tényleg, ti mennyire vagytok vallásosak? én vallásos vagyok, sokat imádkozom. de véleményem szerint a lombik jó dolog. nem?
Vendég

Baba!

Szerintem: nézőpont kérdése...
a vallás: én hiszem, hogy valami van, nem tom de hiszem hogy van valami és pár hete tudtam meg, hogy az ükapám is ezt mondta "nem tudja hogy mi, valami felsőbb erő, ami néha megmagyarázhatatlan, és ő ezt véli Istennek..." én úgy gondolom, hogy hiszem, hogy valami van. nem tisztán azt hogy Isten, bár sokszor imádkozom - azért mégis jó valakihez fordulni, akitől esetleg csodát is várhatunk... de néha nem hiszek benne... néha a sorsban is hiszek... és néha a budhisták tanításaiban...

ezek után a lombikról és a kereszténységről azt gondolom, hogy szintén nézőpont és belemagyarázás kérdése, mert hát ha Isten nem akarja a lombikos babákat, akkor miért találtuk fel ennek a lehetőségét (jó ezzel szemben ott az atombomba példának... :) ) de akkor úgy gondolom, hogy ha nem vesznek igénybe ilyenfajta segítséget a kereszténységre hivatkozva, akkor nagyon sok mindent elutasíthatnak ezen kívül, pl. az interbetes topicot, vagy a pap a mikrofont, vagy az autót, repülőt (ezt főleg)... egyébként meg ezen felül felfoghatják úgy is hogy ha Isten azt akarja hogy ne legyen gyerekük, akkor semmilyen módon se legyen, még lombikkal se. Ja és akkor nem is összeillő pár Isten előtt, ha nem lehet gyerekük természetes úton -szerintem. Ja és persze úgy is fel lehet fogni, hogy ha az a dolguk, hogy "azt" a gyereket fogadják örökbe, akkor Isten miért nem hagyta, hogy az övékként szülessen meg...
Szóval ezek ilyen dolgok, mint a vers elemzés - szerintem nem lehet egyértelműen magyarázni...

Kép
Kép
Kép
konkri

hmmmm....

Érdekes és elgondolkodtató...
Vendég

Vörösbegy! Megnéztem a szobát. Király! A névtáblás 5leted lenyúlom... :)
Jaj, lehetne már szombat!!! Vagy péntek éjjel :) egyedül leszek, azt fabrikálok, amit akarok... aztán vasárnap!!!

Az előbb hívtam az uram, mondtam, hogy vasnap estére hívjuk össze a családot hozzán dvd-re... :) Jaj, legalább a sógornőm nem fog káromolni, hogy nem is bizti, hogy Marcell baba kukacos... (féltékeny, de ő állítja, hogy minket óv a csalódástól - engeeem? minket? gyerek-gyerek... :) )

Ja egy kis poén:
Egy barátunkmondta a múltkor, hogy nem mindegy, hogy mi lesz, majd 18 évesen eldönti, hogy mi akar lenni, fiú vagy lány :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Lego!

a kérdésedre válaszolok gyorsan, mert étteremben vacsiztunk és éppen a kidurranás határán állok :oops:
szóval voltam egy röntgenes konferencián még tavaly, ahol az ország legnagyobb sugárvédelmi főorvosa tartott előadást...konkrétan az UH-ról, MR-ről, CT-ről...az új technikákról...jó pár 10 éve léteznek, de még nincs mögöttük generációs tapasztalat...főleg a magzati ártalmakra nézve...az UH leegyszerűsítve rezgéshullám, erős dózisban akár vesekövet zúzhat szét...a sima 2D UH esetén is már korlátozták a vizsgálatok számát a terhesség alatt, mert kimutatott, hogy a magzatot felébreszti, zavarja, erős mozgásra készteti...ilyen szempontból nincs lényeges különbség a 2d és 4D UH között, csupán az idő miatt veszélyes...mert egy sima 2D UH általában 4x van a terhesség alatt és pár percig tart...a 4D UH pedig hatalmas biznisz lett és főleg a kismamák között, akik legrosszabb esetben szinte hobbiból járnak, és a vizsgálat nem ritkán akár 30 percig is tart...feltétetelezik és vizsgálják, hogy a napjainkban gyakran előforduló tanulási nehézségek, hiperaktivitás hátterében felismerhető-e a magzati életben gyakran végzett UH vizsgálat...ami nálunk még nem gyakorlat, de biztosan láttatok már kismama könyvekben olyat, hogy terhesség alatti MR felvétel...sok "fejlett" országban ez a legújabb divat...
szóval engem a következő 28 hetes UH-ra is a 4D-re jegyeztek elő, mert régi kollegám aki csinálja, de én nem engedtem és nem is fogom pár percnél tovább mozizni...

Konkri! nyugodtan "lenyúlhatod", örülök, hogy tetszik :lol:

Vallás: gyerekkorom meghatározó élménye mikor a nagymamám vitt magával misékre...az alapot megadták...de hiszem, hogy az az igazi hit, ami magától alakul ki, nem azért, mert hordanak, vagy mert belém nevelik...azt hiszem igazán hívő ott legbelül csupán pár éve vagyok...de nem járok rendszeresen templomba, viszont most fontosnak tartom majd Isten előtt összekötni az életünket Ákossal...

Jó éjt, megyek pihegni :oops:

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Konkri, nem szigorúak voltak a válaszok, hanem bent levegővételnyi időm sincs, és gyorsan összefoglalom a dolgokat mostanában a topikokban....Bocsánat érte.

Vallásos dolog:hiszek Istenben, van saját Jézuskám, utálom a papokat....és hogy mi a véleményem a konzervatív nézetről:
hát ha egy ilyen nagyon vallásosnak nem jön össze a gyerek, vajon nem akarna lombikot???És az életképteleneket megölik, meg, de nem a szószoros értelemben, pláne nem jogilag, de ha beültetnék, meghalna....szóval engem feldühít, pláne hogy majdnem mi is lombikoztunk. És sok lombikos ismerősöm van, nekik csak így "ternészetellenesen, Isten-ellenesen" jött össze a bébi....hát asszem ők magasról leszarták (bocsánat) ezt a baromságot, amiket összehordanak némely konzervatívok...

Na bocs,de kiakaszt egy-két téma meg az eemberi butaság......

Baba, annyira drukkolok, de semmi baj sem lesz!!!!!!!!
Vendég

Ja, és még egy hét, és jön nekem a harmadik trimeszter, az előszelét már kezdem érezni, gyengülök, fáradok és mingyá alszok....meg dagad a lábam estére, fasza....de ehetnékem nincs...érdekes.
Vendég

Lafi!
egyetértek veled a vallásos véleményedben...én is hiszek Istenben, de ha kellett volna lombik, akkor mentünk volna...hát igen a vége nem olyan könnyű...mostmár próbálj minél többet pihenni!
most hétvégén jöttök haza?

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Nem most, hanem a 13-ai hétvégén!!!!!!!!!!!!!Hívlak és megdumáljuk, ha gondolod és neked kényelmesebb, kimehetek hozzátok, ha meghívsz (na kicsit bunkó voltam, de tényleg, neked kényelmesebb otthon ülni vagy feküdni és én még jól bírom)
Vendég

:lol: Lafi a gondolatolvasó :lol: pont erre gondoltam, hogy majd a babaszobában dumálunk...13-án lagziba megyünk (mit veszek fel?????) péntek este, vagy vasárnap jó nekem...de majd megbeszéljük :lol:

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Lombik: sztem nem Isten ellenes, mert életet csak Isten adhat és sok lombik próbálkozásból nem lesz baba. Mint ahogyan sok megfogant baba nem születik meg mert elhal a terhesség. Nem is értem mit kell ezen beszélni. Ha nem Isten döntene akkor sokkal magasabb lenne a sikeres lombik arány mert az ember gyártaná a babát. Az ember sztem csak esélyt ad. És én rettentően tisztelek minden anyát aki lombikozott mert az egyik legjobb barátnőméknek igy lett 1 babájuk és utána 3 sikertelen beültetés és most már nem is próbálkozhatnak (anyagi okok + sperma teljes hiánya :(). A nőnek akkora szenvedés mind testileg, mind lelkileg, hogy ez nekem már a csoda.

Vörösbegy: ez tök elgondolkoztatott! mi nem voltunk Botival 4D-n, a barátnőm volt a fiával és az én fiam nyugis az övé finoman szólva nem. Ez persze lehet amúgy is igy lenne, de az biztos, hogy érdemes lenne statisztikailag foglalkozni ezzel! Mi most sem megyünk 4D-re, valahogy engem sosem izgatott a dolog. Én azt várom hogy megszülessen és szopizzon :).

Ma voltam cukiterhelésen, nem volt semmi extra. Én is irtó sok CH-t eszem! Sztem csak azért nem hizom mert rengeteget gyaloglok minden nap meg itthon is sokat mozgok. Kiváncsian várom a terhelés eredményét, csak hétfőn megyek a leletért doki előtt.

Kép
Kép
normajeane

Lego,
A családom nagyon nem akarta hogy ott legyek a szülésnél mert féltettek. Amikor indultunk a kórházba éjszaka nővérem mondta hogy ne menjek de kierőszakoltam hogy ott legyek amúgy anyukám ment volna. Attól féltek hogy beindul nálam is a szülés vagy ilyesmi. Jól viseltem nagyon szép élmény volt nem ijedtem meg inkább megnyugodtam.

Vörösbegy,
Nem az egész szobáról tettem fel képet csak a falról képekről függönyről meg a bordűrröl. Majd ha minden a helyén lesz akkor teszek fel a szobáról de még rengeteg dolgot kell vennünk.

Vallásos lombikos téma:
Azt hiszem az véleményem sejthető ott van a vonalzómon vagyis inkább úgy mondom hogy a pocimban :wink:

Baba,
Drukkolok holnapra de minden rendben lesz!!!

Ma mi is megvettük a babakocsit :D olyan jó nézegetni :lol:
Vendég

Pandácska! láttam a babakocsitokat, nagyon szép, gratulálok! a mózes az autósülés is?

Normajeane! vizsgálják az "új" diagnosztikus eszközök hatását a magzati fejlődésben...feltételezések vannak és összehasonlítás abból a korból, mikor még nem UH-ták a babákat...a prof. azért volt elég ideges, mert szerinte a kismamák figyelme csak arra van irányítva, hogy a félórákig tartó babamozi milyen modern és jó és hasznos...és mivel valóban látványos, hatalmas üzlet lett...nem azt mondom, hogy nem kell menni, mi is megyünk, de pár percre...ami a lényeg, plussz egy kis pofinézés :lol:

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Szervusztok Kedveskéim!

Kép

Íme a mi kislányunk,amint éppen bújócskázik! :D :lol:

mazsolasyl

Kép

mazsolasyl

Kép

mazsolasyl

Jó reggelt!

Mazsi
Nagyon édes,formás baba.Gratulálok!Nevetek már van??? Emőke biztos nagyon örül a hugicának.:)

Vörösbegy
Igen,erre a válaszra számítottam,csak olyan sejtelmesen írtad,hogy eü okokból... :roll: Meggondolandó...abban egyetértek,hogy pár perc alatt is átélhet az ember olyan boldogságot a baba látványától,mint fél vagy akár 1 órán át. Én minden UH után a fellegekben járok,vigyorgok...a hormonok... :D :D

Pandi
Szuper a kocsi.Látom Peg perego...hirtelen felindulásból???? Ilyet is terveztetek???

Úgy döntöttem visszaveszek a CH-al...nem érzem,hogy szükségem lenne ennyi édességre,csak a semmittevés "eteti" velem. Most ha megkívánok valamit inkább iszok egy pohár vizet,bekapok pár gerezd almát,kicsi banánt...Drukkoljatok,hogy sikerüljön visszafognom magam.
Mértem haskörfogatot:94cm...haladunk. :lol:
Vendég

Lego
Köszi!Van már nevünk,Vivien :D
ÓÓÓ,Emőke nagyon várja,a múlt héten még a suliba is bevitte a képeket az Ő kistesójáról,és azzal dicsekedett a tanítónéniknek! :)
Uh után én is 1 méterrel a föld felett járok,na,nem mintha anélkül nem :lol:
Csajok,én annyira boldog vagyok! :D :D

Vörösbegy
Annyira szép lett a babaszobátok!Nekem a léghajó különösen tetszik!Lehet,hogy csinálok én is egyet :lol:

Lafi
Ha lesz időd beírhatod a nevet,meg Emőke már 10 éves! :lol:

mazsolasyl

Kép

Baba várunk és drukkkkkkkkkkkk!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Jó reggelt Csajok!

Ismét egy reggel, de már csak egyet kell kibírni! :)

Baba! százmillió szorítás!

Jól indul a reggel, a csini rózsaszín ingem jól összekakaóscsigáztam :) - na kreáljon még valaki ilyen szót! :)

Tegnap kérdeztem az uram, hogy a következő babát mikortól kezdjük el próbálni készíteni - na jól állok ma fogalmazás terén. Persze ez még korai, de tervek vannak. Szeretnék gyorsan kettőt egymás után. Nem szeretnék egy-két évre munkába állni, úgy hogy tudom, hogy bármikor beeshet egy újabb baba. És nem szeretnék két évesen megvállni Marcelltől (mai gyes tarifa miatt). Ezért tegnap egyetértésben megbeszéltük, hogy ha a terveinket nem módosítja semmisem (egészség, teherbírás, anyagiak...), akkor Marcell egy éves kora után ismét próbálkozunk majd. Így lesz egy kicsi és egy kisebb gyerekünk. Követem Norma és Vörösbegy példáját. Így ha még belefér az álmaimba, akkor a hiteleink lejárta után 6-7 év múlva próbálkozhatnék még, ha úgy szeretném. Majd kiderül. Most minden esetre csak Marcellre koncentrálok! És már el sem tudom képzelni, hogy milyen lenne ha Marcell kislánynak készülne... Jaj, ő az én kisfiam! :) De azért a 2008. május első vasárnapjanekem még mindig olyan távoli. Azt már felfogtam, hogy gyerekem lesz, de azt hogy én anya leszek :shock: ez még mindig olyan hihetetlen. Ez egy olyan felelősség teljes státusz és a státuszokat nem adják csak úgy... azt ki szokták érdemelni. Nem lehetne, hogy előbb bizonyítsak, s aztán neveznek anyának? Tudom persze, hogy más szülni és más anyává válni... De gondolom az első gyerekes anyukák hasonló cipőben járnak - mármint a még hihetetlen és felfoghatatlan jövő miatt.

Nem tom ti hogy vagytok vele, de én most elég pozitív vagyok. Tenni vágyó és pozitív gondolkodású - nem lehet semmi baj, könnyű szülés lesz, mindenki egészséges lesz...

Ja Lafi! Nem izé... na... így írásban elég nehéz a hangsúlyok nélkül... szóval gondoltam, hogy nem azért írtál ilyen szorosan, mert nem akarsz, hisz válaszoltál... látszott a válaszon, hogy akarsz, de többre nem futja és nem bunkóságból vagy ilyesmi... :)
Nem bántottál meg és nem sértődtem meg. Sőt! Őrültem, hogy választ kaptam a kérdéseimre.

Na szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
konkri

Mazsolasyl: gratulálok gyönyörű képek...még az a mosoly :lol: a névválasztás is nagyon jól sikerült! üdv Vivien! :lol: a léghajót nagyon könnyű elkészíteni én igaziból rizslámpából akartam megcsinálni, de nem kaptam sehol :?

Lego! drukkolok a CH megvonási kísérletedhez, most miután befaltam 3 szelet lekváros kenyeret (saját befőzés nem lehet ellenállni)...megfogadom hogy szolidáris leszek Veled és ma már semmi édesség :lol: együtt hátha könnyebb!
UH...nehéz ügy, mert az előadást végighallgatva megfogadtam, hogy én soha nem megyek 4D UH-ra, mégis voltam...de szerencsére nem felejetettem el a prof. szavait és kértem, hogy hagyja abba, már mindent láttunk...

Lafi! mindjárt 3. trimeszter, grat... :lol: de ahány helyen néztem, mindenhol máshonnan számítják :)

Konkri! a kis korkülönbség nagyon nehéz eleinte, de utána a világ legszebb dolga 2 együtt felnövő testvér, akiknek azonosak a problémái, az érdeklődése, az örömök...hihetetlenül közel állnak egymáshoz...és nagyon jól elvannak együtt...első anyák napja...soha nem fogod elfelejteni azt a napot, mikor már Te is virágot kapsz :) a kisfiadtól :P

Baba!!!!!!!!!!!!! hatalmas drukk és nem lesz semmi baj!!!!!!!!

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Hello!

Na ezzel a vallásos dologgal én is valahogy úgy vagyok, mint Lafi. Legalább is az fogalmazódott meg bennem, mint amit Lafi írt. Amelyik baba a "lombikban" nem fejlődik, az kiválasztódik a természet során is... Abszolút elutasítom az ilyen baromságokat!!! (Amúgy a vallásos kismamák nem mennek el AFP-re sem???) Másik fele a dolognak, hogy mégis KI TALÁLTA KI, vagy honnan szedik, hogy Isten elutasítja a lombikot??? Hm??? Valami nagyokos belemagyarázza... Szerintem mindenkinek megvan a maga Istene -nevezzük bárminek- szeresse, higyjen benne, de bizonyos mértékig. A vak vallásosság az már szerintem túlzás... Na nem akarok senkinek a lelkébe gázolni, ezért nem is folytatom. Mellesleg én is hiszek "valamiben-valakiben", hisz' Csodababám van...

Mazsi!!! Nagyon nagyon szép a kislányotok! Gratulálok!!! :)

Pandi :) Gratu a babakocsihoz! :) Tegnap beugrottam Zilába sütiért, de nem volt répatorta... :evil: (Ja jövőhéten kondi??)

Na most megyek... Legyetek jók! :)

Kép
Kép
sleepin

Baba!
Én is küldöm a drukkokat!!!Minden rendben lesz!!!

Lafi
3 trimeszter...nos igen,az én számításom szerint már a 27.héten elkezdődik. A 40 hetet 3 felé osztani..hááát...kb 1 trimeszter 13 hét meg 2 nap...Kb így számolj!!!
Hoppá!Akkor grat a 3.trim-hez. :lol: :lol: :lol:

Konkri
Anyák napja!!Csodálatos ünnep!És TE vagy az ünnepelt,a kisfiad által.Ő adta Neked az ANYA "rangot",de mégis Ő-ŐK köszönik meg,hogy világra hoztad! Dupla ünnep. :):):) Kívánom,hogy évről-évre egyre többen köszönhessék meg Neked!!! :wink:
Kis korkülönbség...támogatom. Bár lányaim közt 3 év lesz...ez még elfogadható. És ki tudja mit hoz a jövő..lehet 6-7 év múlva mi is benevezünk majd még egy bébire.
Vendég

Oppsz,lemaradt.
Vörösbegy
Köszike. :lol: :lol: :lol: Gyors csináltam fincsi maciskávét,tejjel...majd utána kezdem. :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

:lol: akkor még én is iszom egy capuccinot :lol: utána vegyük komolyan!!!!! :P

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Rizslámpa-léghajó:
IKEA!!! A közepes méret pár száz forint.

Néha érdemes körülnézni, ötletet meríteni, és akciós cuccot venni...

Kép
Kép
Kép
konkri

Jah, majd elfelejtettem:
Mazsi, nagyon édi bébi! Sztem tök kislányos és mintha picit szégyenlős lenne.

Hát úgy látszik eza lombik kérdés számunkra elég egyértelmű, de talán aki ennyire vallásos okokból nem vállalja be, az durván fogalmazva nem is érdemli meg ezt a 9 hónapot, amit most mi átélünk... az érdemli nem jó szó, de mit tudom én... ezt a csodás időszakot kihagyni vallásos okokból??? áhhh...

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri! tudom hogy Ikeában van, régen is ott vettem, de sajna Kecskeméten nincs Ikea és az itteni boltválasztékban nem volt :? így egy Tesco akciós strandlabda lett a léghajó gömbje 41 ft-ért...de később lehet, hogy lecserélem rizslámpára :lol: ha majd fent járok a fővárosban :lol:
vallás, a bigott, fanatikus vallásos emberek nézeteivel nem tudok azonosulni, de az ő dolguk...a gyerek számomra fontosabb a vallásnál...

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Vörösbegy!
Szívemből szóltál,igen,ez a legjobb kifejezés: a gyerek fontosabb a vallásnál... Ezért nem is véleményeztem a dolgot,csak elgondolkodtam rajta,de Erika most kimondta amire gondoltam.

Később dobok képeket,rendezgettem a babaholmikat...
Vendég

Képzeljétek,egy másik babás fórumon (nagyon-nagyon rég írtam oda-de most csak olvasgatom), az egyik anyukának megszületett a 26-27.hétre a picilánya. :) :o :roll: :) Olyan édes,picurka.Ahogy olvastam minden rendben van vele,bár valószínűleg januárig a kórházban kell maradnia... :roll:
Vendég

Jesszus, Lego, hogy indult be nála ilyen hamar???,Te jó ég, velem egyidős terhes..........ill. lenne.....
Vendég

Képzeljétek, azt el is felejtettem mondani, hogy drága Bendegúzunk már születése előtt modell lesz, ugyanis felkerül a honlapra, megkérdzte az UH-s néni, hogy beleegyezünk-e. Hát már hogy a viharba ne???!!! :lol: Most fogják újítani a honlapot! :)

26-27. héten... azta... Hát azt hiszem 24. héttől illetve 900 gr.-tól számít életképesnek. Valami ilyesmi rémlik...

Kép
Kép
sleepin

Hahó!

Baba! Várjuk a híreket!!

Úgy tudom 500gr-tól mentik őket ha tudják. A 24. héttől nem koraszülés. Általában fertőzés miatt indul be ilyen korán a szülés, sajnos elfolyik a víz :( és onnan nincsen megállítási lehetősége a dokiknak sem.

Amúgy nagyon jó képeket csinálnak a 4D-sek! Mondjuk nekem tök egyforma az összes bébi, be kell valljam.

Kép
Kép
normajeane

Ja! nálunk Bulcsú név elvetve. Új még nincsen, egyelőre nem idegelem ezen magam, remélem bébike majd megsúgja.
normajeane

Norma, kár, szép név!
Vendég

Konkri,Sleepin
Köszi :D :lol:

Konkri
Aha,kicsit szégyenlős volt most a Drágám!

Sleepin
Te sem panaszkodhatsz,Neked is gyönyörü babaád van :D

Hűűűha!:shock:Azért csak maradjanak még bent a mi babáink!Nekem is most ez a legnagyobb félelmem,hogy idő előtt születik meg! :? Ráadásul párocskámnak is vissza kellett mennie,és nagyon nem jó így egyedül lenni!Na jóóóó,itt vannak a gyerekek,de az más.....

mazsolasyl

nekem is ez most éppen a rémálmom...a koraszülés...
Norma: 24 héttől nem vetélés, hanem szülés, de a betöltött 37 hét előtt koraszülés...és mivel gyakran jártam röntgenezni a koraszülött intenzívre még jobban rettegek...
de nem lesz egyikünknél sem semmi baj... :lol:

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy

Lafi
Fertőzés miatt indult be a szülés.Görcsölt,rendszeresen,bementek kh-ba,ahol megállapították,hogy 1 ujjnyira nyitva van.Elkezdték a terhességmegtartó kezelést,de nem szüntek a görcsök.REggelre 2 ujjnyi volt a méhszáj.Rendes hüvelyi úton szülte meg a kislányt,könnyen,gyorsan. :) :roll: Nem emlékszem pontosan,kb 850g-al született.

24.héttől már nem vetélésről,hanem szülésről beszélünk.Koraszülés 37.hét előtt van.Általában a 24 héttől 80-90%-ban életképesek a babák,bár még sokáig intenzív kezelésben részesülnek.Hétről hétre,sőt napról napra jobbak az esélyek.
Vendég

Vörösbegy:)
Megelőztél.:)
Vendég

Sziasztok!
Én is rettegek a koraszülsétől, igaz, hogy a Vincus a 36.héten született, tehát nem volt anyira pici. De így is tüdőgyuszit kapott, besárgult, 2 hétig a PIC-en volt.
Plusz még foglalkoztat a tágulást segítő málnalevél tea is. A homeos topicban azt írták, hogy eléggé hatásos..

Lafi: változtattak a gyógyszer szedéseden?
Vendég

Blongyi, magam változtattam, 2*fél szemre, fél reggel és fél délben és tök normálisnak tűnik minden....méééég. nem kiabálom el. a napi egy szem nem volt ngy ötlet....
szóval rosszabb esetben is 135ig megy fel, de nagyjából 130 alatt vagyok!!!! :lol:
Vendég

Blongyi
Nincs tapasztalatom,de biztosan sokaknak segíti a tágulást.Ártani nem árt...tehát én is iszom majd.
Milyen a Te vérnyomid?

Lafi
Remélem most már beáll 130 környékire,ez elég jó érték. :wink:

Volt a védőnő...holnap cukorterhelés,toxop. Meg a 2 szúrás közt beugrok dokimhoz.

Alakuló Hédibirodalom:
ruhák
Kép

ágy,pelenkázó,bkocsi...stb...

Kép
Vendég

Nálunk ilyen a felirat a szobán,később Hédivel kiegészülve:

Kép
Vendég

Hédibirodalom csini!!!!!!!!!

Baba??????????tudom, te is ideges vagy, de mi is!!!!!!!!!!!mi van már?????????

Ma megyek az endokrinológusomhoz, kapom majd a lecseszést asszem a hízás miatt....szégyenlem magam, de hát nem megy több, keményebb diéta....plusz három (vagyis 0, ha beleszámítom a 3 kg fogyást....), elméletileg nem szabadott volna hízni, doki nem akarta hogy hízzak is egy dekát.szóval le fog cseszni, evvan.

Na meg a fejem is fáj, jó kis nap ez! :cry:
Vendég

Lányok!!!

Ez rettenetes!!! Baba most hívott, az eredménye sajnos nagyon rossz. Nem Down kór, hanem egy másik kromoszóma rendellenesség áll fent nála. A baba nagy valószínűséggel nem marad életben, így be kell feküdnie, és meg kell szülnie a babát. Nagyon sírt szegénykém a telefonban, próbáltam vígasztalni, de szerintem erre nincs vígasz! Kívánom Neki innen is, hogy mielőbb legyen túl a legkevesebb lelki sérüléssel ezen az egészen!!! Én is elsírtam magam. Ezt nem lehet felfogni!!!!

Kép
Kép
sleepin

Pontosítok, nem maradt volna életben. Méhen belül meghalt volna. :cry:

Kép
Kép
sleepin

úRISTEN!
BORZALOM....SZEGÉNYKÉM, JAJJJ NAGYON SZORÍTOK NEKI, HOGY LEGALÁBB NE SZENVEDJEN TESTILEG ANYIT :cry: :cry: :cry: :cry:
Vendég

Jessszusom!!!!!!!!!!!!!!!!!! :cry: :cry: :cry: :cry:

Jajj Baba!Istenem ez szörnyűű.Annyira biztunk BENNE! Édes kicsi élet.:( Sajna erre nem lehet vigasztaló szavakat mondani,kívánom,hogy minél előbb próbálj lelkileg helyrejönni.
Sok sok puszit küldök neki Viki és +++++++++++++++.
Mikor kell befeküdnie?
Vendég

MOST KIVAGYOK :( RÉMLENE, HOGY NEM IS VOLTAK ANNYIRA ROSSZAK AZ EREDMÉNYEI, HOGY 1 % KÖRNYÉKI VOLT A RIZIKÓ...
MOST MÁR PARÁZOM MAGAM IS...MI VAN HA NEKÜNK IS VAN VALAMI BAJUNK AMIT ESETLEG NEM VETTEK ÉSZRE? VAGY EGY ILYEN MINTAVÉTELNÉL KIJÖN MÁS BETEGSÉG IS ,MINT A DOWN?
SZEGÉNY BABA-MAMA...
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?