Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Most voltam az AFP eredményemért: a MOM érték 1,07

Egyből hívtam a védőnőmet, aki azt mondta, hogy a súlyom, a korom, a terhességi hét ...stb. figyelembevételével, az eredmény TÖKÉLETES, és jobb nem is lehetne.

Nagyon-nagyon boldog vagyok. Ahogy letettem a telefont, szinte hallottam, ahogy koppant a kő, ami a szívemről leesett.

Mindenkinek, aki még előtte áll, hasonló eredményt kívánok!

Moncsi

Kép
moncsi75

Elizabeth: persze hogy látni! Egyébképnt én is alig bírtam ki, hogy ne menjek el 4D-re már a 12-13. héten... 8) végül is azért nem mentünk mert minket is lebeszépltek róla, amit nem is bánok, mert szerintem apuka is másképp reagált volna... szóval mi most fogunk menni valamikor. Arról nem beszélve, hogy a mi babónk nem nagyon szereti az UH-t, mindig befogja a fülét, így nem is akartam kitenni sokszor ennek.

http://pregnancy.about.com/cs/ultrasoun ... sindex.htm

ezen a címen is nagyon sok Uh kép van, sokat nézegettem mikor a nemét próbálták meghatározni, hogy mit is kéne látni... 8)

Moncs: gratula az eredményhez, az tényleg tökéletes!

Üdv: Zsana

KépKép
Kép
r. zsana

Miért reagált volna apuka másképp??
Csinálnak amúgy 2D-et is, amit a doki csinált 1,5 hete, Tomi azt úgy nézte, mint akit odaragasztottak! :) Remélem ez azért hasonló élmény lesz neki, remélem!

Kép
elizabeth25

Ja amúgy ezt az oldalt is ismerem! :)

Kép
elizabeth25

el izabeth, 5,5 kiló minusz az duurva!! remélem hamarosan túlleszel rajta. 4d-vel mi 17 hetesen mentünk, de megbántam, mert még akkor sem annyira igazi az élmény, legálábbis nem mutat igazán többet mint egy 2d-s :-( Szerintem megéri megvárni, a 25 hetet lagalább, akkor már a kic pofi is látszik :) Valamiért úgy rémlett, hogy ti már voltatok 4d-n.Vagy hülye vagyok?
jaa és visszajelöltelek iwiwen :wink:

édik a pocik, meg a babák!

Lányok, ti irtok szüléstervet?
Vendég

moncsi
NAGYON örülök, hogy minden rendben van az AFPddel!!!! Hurrra!

Mi holnap megyünk 3d-re... MErt csak dec közepén néznek meg a BGBaby-t... és már jó rég látták... És csak 2,5 hét mulva lesz a AFP vizsgálat eredménye.. és hamár minden féle képpen fizetnem kell az UHért.. akkor legyen ez 3dUH...
Nu én ezek miatt megyek... Saját megnyugtatásom érdekében... :oops: :)

Kép

Kép
fenix

Elisabeth: a 2D-s 12 hetes Uh nekünk is hatalmas élmény volt!, de 4D-n teljesen más a kép... szerintem sok férfi számára rémísztő lehet, persze biztosan ez is ember függő. Az én emberem nem nagyon bírja az orvosi dolgokat és tudom, hogy Őt lehet, hogy nem megnyugtatta volna a kép amit lát, hanem inkább felkavarja... (a látható csontok, stb.)mindenesetre nem akarlak lebeszélni róla, mert mindenképp csodálatos dolog ez az egész. Nekem ezek a fenntartásaim voltak anno, így vártunk inkább, hogy nagyobb legyen az élmény,de ez is egyén függő. Mindenesetre javaslom, hogy tegyetek félre pénzt a 30. hét körülre is, mert akkor már tényleg nagyon baba formája van!

KépKép
Kép
r. zsana

Jaj Moncsi!!!!
Megkérdezhetem...ha pofátlan vagyok.. nyugadtam elküldhetsz!!!
Az mondtad, hogy a súlyod, a korod, a terhességi hét ...stb. figyelembevételével tökéletes az eredmény... Hát a születési hét - az nekünk ugyanaz... És mi a súlyod, korod??? és főleg a STBdre vagyok kiváncsi :D

Köszönöm!!!!!

Kép

Kép
fenix

Elisabeth
Szerintem nyugodtan mehetsz a 4d-re, bár az igaz, hogy ilyenkor olyanok, mint egy kis ufo, de a mozgást ilyenkor lehet látni a legjobban. Én ebbe a korban csak 2d-en voltam, de így is csodás volt látni, ahogy járt a keze-lába, ásítozott, akkor képzeld milyen a 4d-n. Ja, szerintem ez hasi uh lesz.
Kb. így fog kinézni, hát nem édes?
Kép

Csajok nem tudom ti, hogy vagytok vele, de ettől az időtől tiszta depis vagyok.

Kép
mary79

Bacilivi: én is gondolkoztam ezen a szülési terven, de eddig aki megcsinálta, az mind azt mondta, hogy az egész borult. Mindenesetre szerintem ha megnyugtat akkor csinálj tervet. 8) Én nem fogok, max az agyamban (de szerintem ezt mindenki átgondolja), mert úgy sem fog összejönni, és nem akarok csalódni.

KépKép
Kép
r. zsana

mary
Ez a Te Babád képe?
fenix

Fenix

'75-ös vagyok, 03.01.... hmmm szóval közel a 32-höz, a súlyom most éppen 72 ( szóval van mit rajtam fogni- a lényeg a férjem imád így is, bár vékony voltam, amikor megismert), de függ még a bőr színétől (fehér, vagy fekete az ember).

Már nagyon kiváncsi vagyok a Te eredményedre is, de nyugalom, minden rendben lesz!!! Megérzés :)

Kép
moncsi75

...ja és + a magasságod, én 167 cm vagyok. Egyébként sokszor azért nem pontosak (félrevezetőek) az eredmények, mert a védőnők nem írják rá a vizsgálatkérő lapra az összes adatodat. Nem is csoda, hogy sok kismamát felesleges aggódásnak teszik ezzel ki.

Kép
moncsi75

R.zsana, a párom nem félős, főleg az ilyen dolgoktól nem! A legdurvább horrorfilm után, nem hinném, hogy ilyen dolgok rémisztőleg hatnának rá! :)

Mary, én is néztem már ezt a képet a b.neten itt, szerintem csodás, és akárki, akár mit mondd, én már alig várom, és tudom, hogy csodás és jó lesz! :lol:

Kép
elizabeth25

Zsana én kérdeztem a nagy méretű szopis melltartót mert itt Tarjánban úgy látom minden kismama kiscicis a választékl alapján.Pestre meg nem nagyon tudok felmenni.Tud valaki jó weboldalt ahol esetleg lehet neten rendelni?

nika70
Salgótarján

moncsi
Hát szinte biztos vagyok benne, hogy minden rendben lesz... Mert miért ne lenne.... De papir akarok szorongatni a kezemben.. erről a tényről!!!! :D

Hát akkor, gondolom, más lesz az eredményem.. ha annyi minden befolyásolja.. Én 77-es vagyok...06-07)).. 174cm és most 67,5kg...
Ja!!! és fehér ember vagyok... Remélhetőleg a gyrmekem is az lesz :D

Kép

Kép
fenix

...gondoltam felteszek magamról egy képet, és addig kicsinyítettem, hogy tiszta bohóc szám lett! :)

Fenix, igen, jól gondolod, minden rendben lesz!!!

Kép
moncsi75

Fenix
Az eredményed lehet velem azonos, mert szorzók vannak, és úgy jön ki a végeredmény. Tudod a 6x5 is 30 és a 10x3 is :)

Kép
moncsi75

...tiszta zizi vagyok ma, vagy csak a boldogság teszi...
mára ígérem ez az utolsó hozzászólásom.

Szóval a lényeg, hogy 0,8 felett és 2,5 alatt legyen! De ha véletlenül nincs ebben az intervallumban, akkor se aggódjon senki. Kell további vizsgálat, de felesleges előre agyalni rossz dolgokon!

Na akkor mára (részemről) tényleg ennyi. :)

Kép
moncsi75

r.zsana, hát pont ezen agyalok én is, hogy oké, hogy leirom, hogy mit szeretnék a szülésnél, de ugye még sosem szültem.honnan kéne tudnom, mi lesz jó nekem????? pont ezért nemigazán értem az egész lényegét. ezért kérdezem, kinek mi a véleménye a szülésitervről????
Vendég

Drukkoljatok majd este 7-kor! :)

Kép
elizabeth25

Sziasztok!

Bacilivi!Igaz,tőlem még távolabb van a dolog,de azt tudom, hogy minél többet szeretnék megtudni a lehetőségekról.Hogy milyen alternatívák vannak,labda,kád,érzéstelenítés,kísérők,császár stb.Szülési tervet nem tudom, hogy tudok-e majd készíteni,mert én sem szültem még soha, de azt már most tudom, hogy nem akarok kiszolgáltatott lenni, és én szertném megmondani,hogy mi az,ami nekem jó lehet.Hogy ehhez kell-e szülési terv,vagy elég az,ha az adott helyzetben mondom el,hogy éppen mit szeretnék, és hogyan,azt még nem tudom.De nem fogok ragaszkodni semmihez,ha bármi veszélyt rejt,vagy ilyesmi.Szóval nekem a legfontosabb,hogy tájékozódjak.És akkor jó alkalom ez,hogy péterfyseknek szóljak, ha véletlenül nem tudnák,dec.4., 17.30-tól a 4. emeleti tanácsteremben Abkarovics tart előadást az EDA-s szülésről. Én megyek!

Kép
babzsák

Szia Elizabeth25!

Drukkolunk 7-kor, de miért is kell!
Hiszen a babádnak nem lehet semmi baja, nem is szabad semmi ilyesmire gondolni.
Egyébként miért mentek ilyen korán, van valami előzménye a dolognak?

Ancsa

Kép

Kép
ancsa800418

Kislilla: köszi szépen a hosszú választ a keményedésre! Aranyos vagy. Valahol olvastam, valaki mondta, h a keményedések hátterében fertőzés is állhat, Hát remélem ez nem igaz és akkor ez már kiderült volna mivel a vizeletet is mindig nézik..

Lányok! Köszi mindenkinek a dícsérő szavakat! Híztam én is azért, már kb 5-6 kg-nál járok és valaki kérdezte még: kislányunk lesz!!

Kép
gyanixi

Elisabeth
Így is kell hozzáállni! Várjuk az élménybeszámolót!

Kép
mary79

Ancsa, mert így látjuk jónak! :) (igen amúgy van!)

Kép
elizabeth25

Elizabeth!

Drukkolunk, már csak 2 óra és láthatod a picurkádat.

Ancsa

Kép

Kép
ancsa800418

:D Sziasztok!

benkoka!
Én megtudlak hívni az IWIW-re, legalábbis remélem, hogy kapok meghívót, amugy a My Vip-en is fent vagyok. Küld el az E-mail címedet levélben s megpróbállak meghívni.

r. zsana.
Meg néztem a 3D-s képeket tök arik, ez jó ötlet, hogy valamennyire követni tudjuk az eseményeket.

moncsi75.
Gratula az AFP- eredményhez!!!!

MEGSZÜLETETT GERGŐ!!!!!2007.03.12.én.
GERGŐ ÉS ANZSIKA
tinnyei

babzsák, na ezzel én is igy vagyok, hogy tisztában szeretnék lenni a lehetőségekkel, viszont orvos nem vagyok, ezért nem irhatom le pl, hogy nem karok gátmetszést (egyébként nem akarok :-) )mert ha a helyzet a szülésnél azt kivánja, hogy metszeni kell, akkor a doki biztos jobban megtudja itélni mint én.

valaki úgyemlékszem profi a málnalevél teában. mikortól is kell inni és mennyit? és miért is olyan jó tulképp?
Vendég

Elizabeth: Bocsika de elsőnek iwiw-re mentem és láttam bejelöltél utána jöttem csak ide,úgy hogy tárgytalan a honnan is ismerjük egymást levelem:)!Nagyon örülök ,hogy bejelöltél és ha vkinek van még iwiw-je nyugodtan jelöljön. A nevem Bacsó Bernadett csak 4 is van belölem ! A 4Ds ultrahang engem is érdekelne nagyon pont hétfőn mondta a védőnő hogy nyugodtan mehetek már most is ha akarok,meg majd még egyszer a vége felé. Lányok vki akar szülni v szült már a Délpesti Jahn Ferenc kórházban? Nem tudjátok milyen lehetöségek vannak ott?
Vendég

Elizabeth: Bocsika de elsőnek iwiw-re mentem és láttam bejelöltél utána jöttem csak ide,úgy hogy tárgytalan a honnan is ismerjük egymást levelem:)!Nagyon örülök ,hogy bejelöltél és ha vkinek van még iwiw-je nyugodtan jelöljön. A nevem Bacsó Bernadett csak 4 is van belölem ! A 4Ds ultrahang engem is érdekelne nagyon pont hétfőn mondta a védőnő hogy nyugodtan mehetek már most is ha akarok,meg majd még egyszer a vége felé. Lányok vki akar szülni v szült már a Délpesti Jahn Ferenc kórházban? Nem tudjátok milyen lehetöségek vannak ott?
Vendég

Na,most hallottam az RTL-en az esti ajánlót.lesz a kórház-témáról is,már írta valaki.De úgy beszéltek,mintha eldőlt volna,hogy fizetni kell,ha nem a "körzetben" szülünk...

Kép
babzsák

Sziasztok!Én is így hallottam,már annak is kell fizetni aki ott szül ahol kell neki!Ez szép,már csak azt nem tudom,hogy ez még+amit a választott orvosomnak akarok adni?!

KépKép
vicuska

Igen, nekem is elég határozott nyilatkozatnak tűnt, de szerintem ez még nem ennyire lejátszott.

KépKép
evica76

Megnéztem az RTL-es híradót.Azt mondták, akkor is fizetni kell,ha jó kórházban,de választott orvosnál szülünk.Tehát ha éppen nem ügyel a dokink. Max.100 ezret.K..va jó...
De nem volt egyértelmű,hogy ezt már elfogadták???ááááááááá

Kép
babzsák

Azt jól hallottam,hogy akkor is kell fizetni ha körzeten belül szülünk és nincs ügyeletben az orvos és behívják akkor maga a kórháznak kell fizetnünk ?????????????
Vendég

De ez a szülésnél "csak" 24ezret jeletn.

KépKép
evica76

Nem nagyon értettem én sem a lényeg,hogy biztos kell fizetni,ha nem az ügyeletesnél szülünk.

KépKép
vicuska

24ezer de kinek?A kórháznak?+az orvosomnak is?!

KépKép
vicuska

Én úgy értelmeztem, hogy ha valaki nem a 3 legközelebbi kórházban szül,akkor fizeti a kórházi ellátását,de max. 100 ezret.Viszont,ha mégis a megfelelő kórházban szül,de behívatja a saját orvosát,ha éppen nincs ott,akkor a fizetésének egy részét kell kifizetni,szintén a kórház javára.De pl. én nem a körzeti kórházban szeretnék szülni, és választott orvosnál, így fizetném mind a kettőt. És plusz,amit az orvosnak adok,mert nála akarok szülni,és ugye adni kell...Fasza,már ha így kigondoltam

Kép
babzsák

Sziasztok!

Ugy latom, nezni fogjuk paran a ma esti eszosztast :?

A legszomorubbnak azt tartom, hogy a sajat domkim sem tudja megmondani, vszleg mennyi lesz a szules ossz-vissz, csak annyit tud, o most mennyit kerne. Azt mondja, jan. 1tol meg lehet ez a korhaznak fizetosdi is plusszban, es akkor meg nem beszeltunk a levegoben logo uj biztositasi rsz.-rol, amiben ugye mindenkinek szamlat KELL adni, ami meg tudjuk mivel jar. A nemzetkozi helyzet fokozodik... Szoval, majd jovore visszaterunk a piszkos anyagiakra :evil:

Orulok a sok jo AFP-s eredmenynek, nekem jovo heten lesz meg, en is a 2 hetig varokhoz tartozom.

Egesz nap csak olvasgatlak benneteket, nincs nagyon idom irni melo kozben.

30. heten tul levok! Ti meddig meloztatok? Gondoltam 2 honap tappenz eleg az itthonulesbol, csak hat nem tudom, hogy fogom birni a vege fele a melot.

Szep estet mindenkinek, irjatok sokat, es tegyetek fel szep UH kepeket, hadd acsingozzak! Az a tutifull kukis kep nagyon jo!!!!! Most az nalam a best :lol:

Kép
Kép
-macsek-

Sziasztok lányok!

Már elég régen volt időm leülni a gép elé,csak pár levelet tudtam most visszaolvasni..
Én is néztem az RTL-es híradót,és ez valami egészen elképesztő. Ezzel csak azt érik el,hogy a kórháznak is és a dokinak is kell fizetni. Magyarán a dokinak kevesebb jut.. Vagy a másik megoldás: rengeteg indított szülés lesz,akkorra időzítve a szülést,amikor ügyel a választott orvos. Nekem volt indított szülésem, és "indult" szülésem is. Hát,a kettőt nem lehet összehasonlítani. Az indított szülésnél sokkal intenzívebbek a fájások,nem feltétlenül intenzívebb eredménnyel. :( De ha nincs más választás...

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Szia mindenki!

Néztem a híradót, és belegondoltam, hogy lassan tényleg "fölösleges" orvost választani, hacsak nem ultra gazdag az ember lánya. Én valószíűleg a Dél-pestiben fogok szülni, saját dokim is van, de ha épp nem ügyel, amikor a manó ki akar bújni, megette a fene az egészet...

Ha jól emlékszem, valaki kérdezte, mit lehet tudni erről a kórházról. Nos nekem a doki azt mondta, hogy nem feltétlenül vannak alternatív lehetőségek, de amennyire lehet, figyelembe veszika kismama igényeit. Az apuka (vagy bárki más, akár többen is) bent lehetnek a szülésnél, és a baba 24 órán keresztül az anyuka mellett van. Szerintem ez a lényeg.

Nika70 köszi! :lol:

Elizabeth túl vagy rajta? Milyen vot?

Kép
fable

Macsek én még csak a harmadik hónapban járok, de szívesen tölteném már itthon az időmet. Sajnos az én munkahelyem nem túl rugalmas. Ha táppénzre megyek, nagyon kevés pénzt kapok, mert persze nem annyit keresek, mint amennyire bejelentettek. Ameddig bírom fizikailag (és főleg ideileg), dolgozom, hogy tudjunk picit félreteni.
Nálad mi a helyzet?

Kép
fable

Szia fable!

A melom nem nehez, szellemi, es napi 8 oranal nincs is tobb belole. Nagyon rendesek bent velem, a fonokom is - bar neha azert erzem rajta, hogy mar keszul lelkileg a -1 munkaerore, amit a tobbieknek kell potolni. Apr. legvegere varom a picit, ugy tervezem, marciustol megyek tappenzre. De mivel mar most sokkal faradekonyabb vagyok, el tudom kepzelni, hogy nem birom addig. Vagy tovabb? Nem tom.

Tapasztaltabbak irhatnanak, hogy mennyire fokozodik a faradekonysag. Persze, gondolom, ez is egyedi. Azert ma 4 ora is eleg lett volna!

Na, jok legyetek, ranyomulok a Baratokkoztre :oops:

Kép
Kép
-macsek-

Sziasztok Lányok!

Ijesztgettek a kórházas témával kapcsolatban de rendesen... Nem tudom, hogy fenn tudok-e maradni, mert már most lecsukódik a szemem, de ugye ha elaludnék megírjátok, hogy mi volt.

Tudja valaki, hogy hol lehet utána nézni ki hova tartozik? Pl nekem a VIII.kerületbe van bejelentve az állandó lakcímem, mivel a VII.-ben lakom, tegnap oda bejelentkeztem, vagyis ez a tartózkodási helyem. Ha minden igaz a VII. kerület számít, nem? De akkor is melyik 3 kórház tartozik ide? OK a Péterfy, és a kettő másik????? Valaki segítsen!!!! :)

Én amúgy a MÁVba járok, 1 buszmegállóra van, de az már VI. kerület, most szülhetnék vajon ott?

Babzsák:
Te Péterfys vagy? Írj már kicsit a kórházról, lehet, hogy elmegyek a 4.-eire előadásra is. Ugyanis én egyenlőre nem a dokimhoz ragaszkodom, hanem a MÁV kórházhoz, mert eddig nagyon szimpi volt ott minden, viszont úgy gondoltam körülnézek a Péterfyben is, hátha mégis váltok...

Zsana:
tegnap nekem is ilyen éjszakám volt, amit meséltél, hajnalban félálomban voltam sokáig, és állandóan forgolódtam, a babó pedig boxolt... :) De olyan enyhén, még nem fáj... :)

Kép

Kép

Kép
luisa

Luisa!
Bitos leírja valaki a házon kívül tartalmát,lehet,h én is fent maradok...
Tényleg Péterfys vagyok,ill. az korrektebb, ha nem lesz új tv,ott szülök.Én eddig csak jót mondhatok,nem csak a szülészettel kerültem kapcsolatba...Van koraszülött osztály is, ha netalán kéne, 4 szülőszoba,minden van, csak kád nincs, Szerintem az orvosok nagyon jók.De van honlapjuk,www.peterfyszuleszet.hu, azon megtalálsz mindent!(remélem tényleg ez a cím)

Kép
babzsák

Babzsák, köszi, nézem a weblapot...

Kép

Kép

Kép
luisa

Sziasztok, megjöttem!

Szerintem elmondok azzal mindent, hogy ott is sírtam , uh-ng közben, és itthon is megnéztük a 15 perces dvd-t, azt végigbőgtem, de még párom is könnyezett! :)

Átállítottam a tickeremet, mert előrébb vagyok egy héttel, a baba is május 28-29-re várható! :)

Kép
elizabeth25

Sziasztok! Rettenetesen sok hozzászólást kellett átolvasnom, pedig csak két napja nem voltam. Üdv az újaknak!

Megjöttünk a 4D-ről. Nagyon nagy élmény volt. 100%-ra kislányt mondtak, bizonyítékot is láttunk rá. Sajnos az arcáról nem tudtak túl jó képet csinálni, mert végig előtte tartotta az egyik karját. Semmivel sem tudtuk rávenni, hogy elvegye onnan. Azért képet megpróbálok 2 képet feltenni, remélem, látszik az arcából valami.

Most is farfekvésben van, de legalább már nem harántfekvés. Viszont nagy baba Dominika, 32 hetesnek felelnek meg a méretei. És már 1850 gramm! Mondta is a dokinő, hogy szép husos baba.

Kép Dominika Kép

KépKép
nanett

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?