Hát izé! Én 2009!!!! januárt írtam!
Mert Csanád 8,5kg és egy soványka 1éves is annyi kb.
És persze pont Editet akartam bevédeni, de látszik ezt is szarul csinálom!!!!!!
De most meglepetésként nem törlöm magam, jó?
Tudom, tudom, tudom. Pont most írtam, hogy ne ítélkezzünk senki felett! DE! (kibebaszott nagy pofám nem bír magával...)
Szóval Viki! A gyümölcslé nem innivaló, hanem ÉTEL egy ekkora gyereknek. Sőt, nagyobbnak is. A bölcsiben tízóraira kapják.
- elveszi az étvágyat
- cukros (még ha gyümölcscukros is)
- árt a fogaknak (annak is, ami még nem nőtt ki)
- iszonyúan rá lehet szokni és ha most azt kap Barbus, ne csodálkozz, ha SOHA nem fog vizet inni, és csak a Kubu lesz jó neki
Nem folyadékpótlásként kell alkalmazni. Arra csakis a víz való. Nem a gyümilevet kifogásolom.Sőt, annak a babának, aki nehezebben kakil, gyümölcspép helyett frissen facsart, ROSTOS leveket szoktak adni.
Amit a boltban veszel üvegben csak kétes vitamin tartalmú hőkezelt lötty.
Nem mindenáron kell beletuszkolni a folyadékot. Luc full tápos volt és fél éves koráig a napi bevitt folyadékmennyiség nem érte el a fél decit sem. Később sportkupakos Jana üvegből kapott vizet.
Egyébként a tápszer is tartalmaz vizet. Méghozzá elég sokat. De a hozzátáplált babáknak valóban van szüksége plusz folyadékra. De az semmiképp ne legyen gyümölcslé. Akkor inkább tea, vagy bármi. De a gyümölcslé értéktelen, haszontalan cucc!
http://www.babaszoba.hu/articles/Gyumol ... F-44C141CD
Itt a cikkban is az van, hogy testsúlykg-ként 10ml. És hogy minél előbb át kell szoktatni a pépre!