Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hébe-hóba olvasgatlak Titeket, és nagyon tetszik a társaságotok. Szeretnék én is csatlakozni hozzátok, ha nem bánjátok. Már megakartam ezt tenni, de keresztelőre készülődünk, és kiakasztanak a rokonok.

Győri vagyok. Helka lányom febr. 8.-án született, Bendegúz fiam is februári, de ő már 3 éves. Holnap teszek is fel képet róluk.

Dea

Kép
Kép
deus

Szia Deus udv!
Anyukam is febr 8-an szuletett :) kedves datum.

Kép

Kép
editmk

Agci, Deus, üdv nektek!

Agci,
mi először a DM-es 50-es naptejet próbáltuk, de Emőnek nagyon érzékeny a bőre, s kiütötte. Most gyógyszertárban vett La Roche-Posay (jé, jól írtam, csak a kötőjel maradt ki!) van, 2 napja kenem vele, ez nem okozott kiütéseket, így valszeg már nem is fog. Szintén 50-es. És krém. A spray-vel félnék, hogy a szemébe/orrába/szájába fújom véletlenül. Mondjuk már a naptej is rákerült egyszer a szája szélére... :oops:

Deus,
mivel akasztanak ki a rokonok? Dea a keresztneved?

Ma is volt ligás csoport. Nagggyyyon jó volt. Képek itt: http://soroksar.lll.hu/keptar A harmadikon Emő baba alszik (és más képeken is vagyunk...) Ú, ciki, de most nem tudom hogyan is kell számmal írni azt, hogy "harmadikon". Kell pont, vagy nem? Az itthon töltött 6 év alatt kicsit elhülyültem ilyen téren, s most nincs is kézközelben a helyesírási szabályzat...)
ktc

Ja, és beállok az MT-sek sorába, van nekem is Gremesém. :oops: Talán holnap megkapom. Szintén vándor volt. Így a saját topic-vándorunkból most kiszállok, Szana, te jössz Pammut után. Tényleg, hol vagy? Rég írtál! És akik még hiányoznak: csipike, hbarbi, lara, monyo, szintus, andee, benettke - remélem, nem hagytam ki senkit!

Nóri,
a talira azért még kendővel megyünk!
ktc

Katica!
Én az arcára nem fújnám a spray-t, hanem a kezemre, és onnan kenném be az arcát. Mondjuk nekünk most krém van, de mivel minden nap kint vagyunk a kertben meg visszük a kutyukat sétálni, lehet, hogy a nyáron még kell majd vennünk valamit. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti, én sem fújnám az arcára, de attól még oda kerülhet - könnyebben, mint a krém, nem? Aki használt már napsprayt, van ilyen tapasztalata? Én is naponta 2-3-szor kenem, ahányszor kimegyünk. És mi mindig minimum 1 órát kint vagyunk (út oviba-vissza naponta kétszer, s estefelé még egy játszóterezés).
ktc

Nóri ok, tényleg nincs messze, majd adj valami pontosabb adatokat, meg telszámot ha van. holnap nem biztos hogy el tudok menni a cuccokért, de hétvégén tuti, ha az jó a csajnak.

Egy savanyúkáposztás pont van a 10 ember között, akit ismerek, ha szeretnétek káposztát vagy bármi más savanyúságot, akkor adjátok le az igényeket. :) tényleg isteni minden, amit csinálnak.

Amikor még szinte csak szopizott Dani, és már elmúlt a hasfájós időszaka, akkor már ettem mindent, k betűseket is. Eleinte bevettem homeopátiás bogyót, biztos, ami biztos, de utána megpróbáltam anélkül is, és nem fájt semmitől a pocakja. Homeopátiás cucc neve: Lycopodium. Álítólag káposztát is lehet enni, akkor sem fog fájni a pocakjuk.

Kép

Kép
koviki

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zarja 2010.06.11 06:36-kor.

zarja

Agci! Megelőztél a naptejes kérdéssel! :)

Én még szúnyogriasztót is kérdeznék, hogy milyet használtok, ami nem árt a babáknak?

Üdv Deus! Szép neve van a kislányodnak!

Kép
Kép
molmar

Molmar!
Én Galaktív Bio szúnyogriogató sprayt használok a gyerekre+rám és tényleg lekanyarodnak rólunk a dögök. (DM-ben is kapni a naptejeknél)
Igaz, Kakti valamelyik nap azt mondta, hogy az nem jó, de arra már nem válaszolt, hogy miért. Kakti?
Mindegy végül is, mert nekünk bevált.

Rá van írva, hogy szoptatóknak, csecsemőknek is.
Itt a Balcsin most nagyon durva a helyzet.
100 csípés/óra. Pedig már a 60 is kritikus.(rádióban mondták)

Naptej: Babé 50+

Szia Deus, Ágci!

Bázzeg...
Nem értettem miért cikáz ennyi vérszívó felettem, mikor csak szúnyoghálós ablak van nyitva.
Anyós zuhanyzáskor kinyitotta a fürdőszoba ablakát (azon nincs) és úgy hagyta.:twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Már a negyvennyolcadikat ütöm le.
Nem baj, majd reggel elvitetem vele magamat a siófoki kórházba egy kis transzfúzióra.
Szerencsére a kölköt behálóztam.

Kattkat

Kép
kattkat

Nem válaszoltam (Galaktív Bio ügyben), mert meg kell mondjam őszintén, nem emlékszem, mit mondott érvnek. :oops: :roll:
Igaz, akkoriban (3 éve kb.) még nem is volt ráírva, hogy "csecsemők kismamák bőrén is alkalmazható".
Nekünk ilyen van:
Kép

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

SZép jó reggelt Mindenkinek!

Rutinos blogolók, segítsetek, plííííííz!!

Kérdéseim vannak, melyekre nem lelem a választ:
- honnan választottátok ezeket a jó kis háttereket
- honnan lehet tudni, hányan olvasták a blogot
- hogyan lehet azt az üzenőfalat beletenni

Előre is köszönöm a segítséget! Szép napot Nektek, én készülődök a hétvégére :D

dalika

Judit!
Nem könnyű elmagyarázni!
Angollal mennyire állsz jól?
Az üzenőfalnál (pl. a mi blogunkban) van egy c-box felirat a jobb alsó sarokban. Arra kattintva feljön egy oldal, ott tudsz üzenőfalat létrehozni, és a blogodba HTML linkként kell beágyazni.
A számlálónál is hasonlóan működik.
Hátteret meg pl. itt találsz:
http://darabka.blogspot.com/
Itt az is le van írva, hogy kell használni.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Köszi a válaszokat. Most elindulunk sétálni, és hazafelé beszerzünk egyet. Pont ebből a La Roche-ból van egy kis termékmintánk, tegnap használtuk, jó volt. Anyu meg a Babe-t mondta.
Molmar: a szúnyogriasztó lett volna a következő kérdés :)

Ági

KépKép
agci

Köszönöm Kakti! Megpróbálom :D

dalika

jó reggelt! (Üdv az újabb topiklakóknak :)

Tegnap nagy nehezen elolvastam mindent és elkezdtem válaszolni aztán elment az utcában az áram :(

néhány komment:
ovis nemi téma: Eszter idejében volt az oviban egy olyan csoport ahol a gondozónéni nem engedte, hogy a gyerekek másképp aludjanak,mint hanyatt fekve, mindkét kéz a takaró tetején, mert félt, hogy alvás közben magukhoz nyúlnak a kicsik

:shock: :twisted:
kattkat: napernyő helyett én tetrát teszek a babakocsi tetejére, jól letakarja, járja a szellő, baba nézelődik :)
dalika:: nagyon jó a kádas kép :) irigy -irigy :)
zsizell: gratula az átforduláshoz:)
Nóri:a lányok minden lehetséges opciót felsoroltak a MT pánttal, inkább azt mondd el, milyen színek jöhetnek számításba :)

zamionpálma a kedvencem, sok van belőle a lakásban :(
McLeod lányait imádom ( a letöltős oldalon az is rajta van :)

naptej épp tegnap vettem vichy 50+spray-t 200ml 4000Ft akciósan. én előbb kézre fújok, onnan viszem fel a gyerekek bőrére

kedvenc pasijaim tiniként Bery Ary (szerelem első vérig) Johnny Depp, Tom Cruise, azóta Nicolas Cage,Harrison Ford, Josh Hartnett

Leviről orvosi téma: tegnap voltunk kontrolon, gyógyszer mellet javultak a véreredmények, de sajnos igaz a hír, túl zsíros a tej, doktornő javasolta hogy napi 3x szopi, 3x főzelék hússal, 1x gyümölcs :shock: Hát dobtam egy hátast, hogy aki semmit nem evett eddig, most érdekes lesz ráállni. Korábbi tapasztalatból merítva vettem egy vilmoskörte desszertet és rájöttem, hogy alulértékeltem a gyerekem :( Volt vagy 2 finnyogás aztán már röhögve kapkodott a kanál után, tátotta a száját mint valami kis kacsa és dühöngött, hogy elsőre, csak a bébidesszert negyedét adtam :) Hát az van. Eddig még allergiás reakció nincs, kaki is volt :)
Esztert szerencsére még nem műtik, visszatérünk rá 1 év múlva ha addig nem lesz gond. (3 havonta kontrol)

Bocsi ha hosszú voltam)
stephie

Jó reggelt!
Vecsési különítmény egyik tagja jelentkezik! :D
Nóri,én a NAGY Vecsés másik végében lakni,de én is szívesen segíteni,ha kell(bár látom már Vikivel megbeszéltétek),mert tényleg nincsenek nagy távolságok,városon belül.
Savanyú káposztát is tudok finomat,szóljatok nyugodtan.
Én már ettem mindenféle tiltott "k" betűs dolgot(kelkáposzta,savanyú káposzta,karalábé),sőt epret,meg bármit ,amit kívántam,de eddig nem lett baja a baby-nek(kopp-kopp).
Kakti,Baranyainál dolgozik egy ismerős csajszi.Amúgy nem tudom még kiket ismerek lehet van olyan,mert anyám,nővérem fodrász,általuk elég sok embert megismertem,csak sokszor nem tudom ki-kicsoda,kit honnan ismerek. :oops: :oops: :oops:
Ja és köszi a szúnyogriasztós,naptejes tippeket jól jöttek nekem is. :)

Lilypie Pregnancy tickers
erika87

kakti: Csak amit még régebben priviben beszéltünk.

stephie: Hajrá Levinek a kajához.

Naptej: Én már írtam hogy pici méretű, mindenhova vihetőben dm-eset vettem. Viszont most eszembe jutott, hogy tavaly kaptam a www.daylong.hu címmel rendelkező cégtől mintákat és náluk lehet kapni jó babás naptejet. Nem a legolcsóbb, bár drágább is van. Nekünk jó volt apa ekcémás bőrére.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky:
most nézem, ez a daylong baby csak 30-as faktorú. érdekes...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Morgen!

No Eszter! Kár volt kitörölni a hszt! Hehe! Én már olvastam este! :lol: És sztem tök igazad van abban, hogy ha akkor Bulcsú bármikor szopizhat, lehet többre jutottatok volna! (aztán lehet, hogy nem, de ez a Prototípusok sorsa... Én is elcsesztem az enyémet! :D Sebaj, jöhet a következő)

Nem akartam nagyon magyarázkodni a témával kapcsolatosan, mert én sem azt mondom, hogy ne igény szerint szoptassunk! Sőt! Csak én azt hiszem beleestem abba a hibába, hogy megtaláltuk az összhangot úgy, hogy kb ha sírt, kapott enni és ennyi. Ez újszülöttként tök ok. Most viszont nem így van. Egy dolog az, ha éjjel simán alszik a ded. Na az enyém utóbbi időben nem. Pedig régebben igen. Én csak arra gondoltam, kevesebb már neki a kaja, vagy nem eszik annyit napközben és az ÉHSÉG ébreszti. Pedig nem! Valami felébreszti és persze nem veszi rossz néven, ha cicit dugnak a szájába. :lol:

De tényleg nem magyarázkodni akarok! Főleg, hogy abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy soha semmi nem volt még a gyerek szájában (na jó, zokni és elefántláb kivétel) mint cici! :D

Nóri
Kép
Kép
norcogomorcogo

Viki,írtam privit a címemmel,telefonszámommal.

erika87

Hahó!

Üdv Ági és Dea! (Mégegyszer kérdezem: szegedi anyukák, hol vagytok?? Nem ér bújkálni!! :))
Csupa olyan dologról volt szó, amiről kérdezni akartam. :) (naptej, szúnyogriasztó)

Napernyő helyett én is textilpelust lógatok a babkocsira. Bevált nekünk is. ;)

Szilvi, tényleg mozgalmas napotok volt tegnap! :) Gratula az átforduláshoz, nagyon ügyes Samu! Nálatok van már a mei tai? És milyen a lakás?

Hú, én nagyon odafigyelek a kajákra, főleg a tej miatt. De már nagyon várom, hogy visszatérhessek a normális, "bármitmegehetek" vonalra.

Dalika, olyan édesek a gyerkőcök a fürdőkádas képen! :)
Nekünk is kicsi a fürdőszobánk, nincs kádunk, így sajna az együtt fürdés nálunk nem játszik, viszont már volt róla szó, hogy veszünk egy kis, felfújható medencét (amibe én is beleférek :D), aztán majd jókat strandolunk a nappali közepén! :) Botinak is kicsi már a fürdető kád...
:?

Reni, a szemed javult már?

Hűű, Anita Levi is kóstolgat már? :) De jó! És milyen ügyes! Nekem most megint olyan, mintha kevesebb tejem lenne, így este én is azon morfondíroztam, hogy ha el kellene kezdeni a hozzátáplálást, mivel nyitnánk? Ja, és, ha kevés a tej, Boti csak tejmentes tápszert kaphat, akkor meg előtte fel kell hívnom a doktornőt... Jövőhéten szombaton meg utazunk a szüleimhez, és kicsit aggaszt ez a téma... És ráadásként itt van ez a kánikula is...

Kép
erusverus

Na én még a naptejjel kapcsolatban akartam írni, hogy nekünk Vichy spray van. 50-es. És tök jó is, csak valahogy a fehér ruhákat úgy összefogja, hogy zöld lesz és SOHA, SEMMIVEL nem jön ki! :shock:

Még van itthon 1adag, de ha elfogy, BABE-t, La Roche-Posayt, vagy Biodermat veszek. Illetve a legtöbb gyógyszertári bébi verzió csúcs. És a legtöbb patikában van minta belőle, szóval tessék kuncsorogni! Nem olcsók ezek, hogy beválasszunk vmi fostalicskát! :lol:

Nóri
Kép
Kép
norcogomorcogo

kakti: Azt én is néztem, hogy csak 30-as a baby, de szerintem elég kell hogy legyen. Mi csak a tengerhez vittünk 50-est.
vicky79
Budapest III. kerület

Bori!
Mekkora az a melltartó, amit emlegettél? És mennyiért válnál meg tőle? :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nóri!
Mit mondtak a gluténról? Engem nagyon érdekel! Tudod, mondtam már, hogy van gluténérzékeny a családban. A mi dokinknak az a véleménye, hogy minél hamarabb (6 hós kortól) kell kóstoltatni gluténtartalmú cuccot. Te mit hallottál?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Boti keresztelőjét szeptemberre halasztottuk, mert apósom méhészkedik és kb. minden hétvégéje foglalt.

Hozzátáplálás: aki már csinálja és mellette teje is van! Hogyan kell? Minden etetéskor meg is szoptatjátok? És melyik jön előbb? Tej vagy a rendes kaja?

Kép
erusverus

kakti: Nekem van egy egész szépfehér szoptatós 90E-s melltartóm. Én nem sokat használtam. Elvigyem hétfőn?
vicky79
Budapest III. kerület

Tegnap végre sikerült jól kötnöm a mei tai-t. Most is abban aludt be Levi. Ha elalszik én leteszem. 1. 7kg. 2. MELEG. Csak úgy árad a hőség a kis kobakjából. 3. Így is fájnak a vállaim.
Képet is kicsinyítettem, megpróbálom feltenni ide. Ha Ok. feltöltöm a többit is. ÉS nem úsztok meg pár fotót :twisted: .

Kép
pammut

Vicky:
egy próbát megér, bár a 90 szerintem kicsit sovány nekem... :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

JUPÍÍÍ. Köszi a segítséget Kattkat, Funky. A fotón én, mint saját öreganyám, (ált. azért nem vagyok ennyire ronda) és persze Leventém még a Nandu kendőben, kenguru kötéssel.
pammut

Majd elviszem. Ha jó akkor majd megbeszéljük.
vicky79
Budapest III. kerület

Erusverus
Mi még nem kezdtük el. de az emlékeimet leírom...
ha még sokáig akarod szoptatni akkor kaja előtt kell szoptatni...ha nem, akkor csak kaja után, ez az elválasztás.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Pammut, aranyosak vagytok így, összekötve! ;) :) Ügyes vagy! És milyen dús haja van Levinek! :) Jöhet a többi kép is!

Kép
erusverus

Oh, köszi, Judy, ez is egy (régi) kérdés akart lenni (elválasztás), de te már meg is válaszoltad! :) És ez ennyire egyszerű, vagy a fejéssel is kell variálni valamit??

Kép
erusverus

Belelkesedtem :oops: . Vasalás helyett :oops: .

Kép

Kép

Kép

Kép

A barna kendő egy szépséges Didymos indio, ez nem meleg!, a kék egy Girasol, és Gremese gyönyörű vándor mei tai-ával 2 kép. Kupit nem nézni, nagyfiam most jött meg a táborozásból!
pammut

Hihi!

Nézem: ez meg ki? Hát a Pammut Inkognitó Bori! :lol: Helyesek vagytok! És szép a konyhád! :D

Kakti és mások!

Írok majd az allergiáról is, csak el vagyok havazva... :roll:

Erusverus!

Ahogy Ági írta, van elválasztás - kaja, UTÁNA esetleg szopi

és elválasztódás - kaja ELŐTT a szopi!

Én zöldséggel kezdenék, mert (ahogy vki már írta) a gyümit tuti szeretni fogja. Krumpli, répa...stb anyatejjel pürésítve. Lehetőleg bio, mert ezek nagyon megszívják magukat méreganyaggal. Sztem ha üvegessel kezdesz, később nehéz házikosztra szoktatni, de ez az én tapasztalatom...

Nóri
Kép
Kép
norcogomorcogo

Pammut,hú de jó kis kendőgyűjtemény!Melyiket szereted a legjobban és Levi melyiket?Van amelyikben jobban elvan?Gyönyörű a kisfiad!

erika87

Bori, tényleg szép az a barna kendő. Kicsit bánom, hogy én nem próbáltam kendőzni... Szerintem is jól kötöd fel Levit! Neked melyik kényelmesebb, a mei tai vagy a kendő?

Kép
erusverus

Köszönöm a dicséreteket. Szerintem valamennyi topik babánk jó sikerült darab :D .
Nóri A konyhánk a házunk legszebb része. A képen a térelválasztó pult széle. És totál zöld. Életem egyetlen határozott lakberendezési kívánsága. Nekem zöld konyha kellett :lol:.

Erika
Van még egy piros-barna-sárga kendőm is :oops: , csak azzal még nem készült kép.
Most a melegben a szép világos indio a kedvenc. Mintha nem is volna. Hűvösben a sötétkék Gira volt a favorit, puha és meleg. Levi mindegyikben egyformán van. Ha sírdogál és meglátja kezemben a kendőt már el is hallgat és türelmesen vár míg anya "felöltözik". A mei tai-t is szereti. Csak leülni ne akarjak :lol: . Azt semmiben nem kedveli :wink: .
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pammut 2010.06.11 08:49-kor.
pammut

kakti, nekem 90C-s meg 85C-s van, megnézed hétfőn, aztán kitalálod, jó?

boruska

Nóri, köszi a hozzátáplálásos infókat! Ha nem tudok majd anyatejjel, akkor mivel pürésítsek? És ha kaja után még megszoptatnám, de nem kéri a tejcsit, akkor gondolom, le kell fejni, de meddig kell ezt csinálni?

Várok még tapasztalatokat ez ügyben! Köszi előre is!

Kép
erusverus

Erusverus Mei tai-t még nem kötöttem annyit, hosszútávra nem tudom mennyire kényelmes. A kendő talán jobban körülöleli még ezeket a kis plötyi babákat. A mei tai-t könnyebb és gyorsabb felvenni. Meg talán a nagyobbnak több szabadságot ad. És be kell látnom, hogy tényleg igaz: kinek ez a hordozó jön be, kinek az. Próbálgatni kell, ha van rá lehetőség. Ezért is ezer köszönet Gremesének :D .
A Mamamin most terveznek egy vándor kendőt. Kezdőknek. Ha esetleg valaki nagyon nagyon szeretne próbálni, de a posta ktg-en kívül többet nem szánna rá.... Ja, a kendő egy Didymos Jakob (nekem is ez a már emlegetett piros-sárga-barna).
pammut

Pammut, a végén még engem is megfertőzöl ezzel a kendőmániával! :lol: Természetesen jó értelemben véve! :) Gondolkodóba estem... Lehet, hogy kipróbálnék egy kendőt. 8)

Kép
erusverus

Pammut, húú de nagyon szép ez a didy kendő. Hát még aki benne szunyál. :)

Most nagyon amatőrnek fogok tűnni, de a talira a tápszeres babáknak otthon megcsináljátok a kaját, és úgy hozzátok el ebben a melegentartó valamiben? vagy termoszban? vagy külön víz, külön táp? tök komolyan kérdezem, tényleg ilyen pancser vagyok. :oops: :) mi eddig vagy két evés között indultunk útnak, vagy olyan helyre mentünk, ahol meg tudtam csinálni a kaját. vagy úgy, hogy még volt a ciciben kaja. nagyon irigylem a csak anyatejeseket...remélem a következő gyerekkel ügyesebb leszek :oops:

Kép

Kép
koviki

Kendőt én is szeretnék venni,csak még nem tudom milyet...de úgy látom más a kényelmes télen és más nyáron,vagy van olyan ami mindig jó?Vékonyabbat érdemes venni,vagy milyet?Jó lenne egy hordozós klub a környéken!Na majd hétfőn jól megnézem kinek mije van! :D Mini hordozós tali lesz,ahogy olvasgatom,szinte mindenkinek van valamije közületek. :)

erika87

Vagyis akarom mondani valamilyen hordozó eszköze! :oops:

erika87

koviki: Én a tápot úgy szoktam hurcolni, hogy megmelegítem a vizet, bele a termoszba és akkor keverem be amikor eszi.

erika: A mt tényleg meleg volt, de egész jól felszívta az izzadságot. (Abból kiindulva hogy sokáig száradt. :) ) Bár így is eléggé beleizzadtunk.
vicky79
Budapest III. kerület

Nóri: na ha tegnap írod ezt a vichy-s hozzászólást akkor tuti nem veszek...így most csak reménykedhetek, hogy valahogy megússzuk a ruhák bezöldülését

erusverus hozzátápi: emlékeimben én is mindig anyatejjel pürésítettem és így könnyen elfogadta épp úgy ahogy Nóri írta, viszont én most a hamarabbi felgyógyulás eredménye érdekében kezdtem a pürés gyümölccsel, de a következő a krumpli és répa lesz

pammut: nagyon jók a kendős képek Levi a didymosban olyan kisbabás, a MT-ban meg nagyfiús :)
stephie

stephie: Te itatod Levit a püré mellé? Csak azért kérdezem mert én itatom Barbust, de nem tudom hogy tényleg igényli-e, vagy csak én gondolom. Mert persze megissza, de nem tudom kellene-e neki ha nem adnék.
vicky79
Budapest III. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?