Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ági: nem semmi ez a kórházas sztori :? Tényleg ennyit arról mennyire figyelnek a kismamákra... A babához mindenesetre gratu az a lényeg, hogy veletek minden rendben!

Konan: gratu a baba mozgáshoz!

Akik nincsenek rosszul: örüljetek neki :D Én is folyamatosan egyre jobban vagyok, de az esti rosszul léteim nem akarnak múlni, teljesen mindegy, hogy mikor és mit eszek előtte :( Pedig jó lenne már egy olyan nap amikor egy percre sincs hányingerem.

Lolababa, Netti: gratu az UHhoz. Még két helyes baba :)

Stralark, Kobak: nektek is gratu az UHhoz. Fotók lesznek majd? Látom lassan mindenki túl van a 12 hetes UH-n.

Kobak: én is kislányt szeretnék :) De a megérzéseim szerint fiú :)

Bagzerka: öcsédéknek gratu a babához.

Hasam nekem még továbbra se látszik, bár én látom rajta, hogy nőtt, na meg a nadrágjaim közül is csak az az egy jön rám, ami 2 hónapja még leesett rólam. Pattanások szolidan ugyan de jelen vannak sajnos.

És kérnék egy kis drukkot holnapra, ha lehet, fél 4re megyünk Uhra. Viszek valami olvasnivalót is asszem, mert múltkor majdnem fél órát vártam.

Kép
kistiggrincs

Húúúúúúú csajok, mennyit írtatok!!!

És milyen sokan voltatok UH-n!! Nagyon nagyon gratula ám a jó eredményekhez!!! :D Kicsit irigykedhetek? Persze csak pozitív értelemben... :lol: :lol:

Már csak 5 nap és én is megyek!! Juhhéééé! :D

Képzeljétek, megvettem az első kismamis cuccokat! :lol: 1 hét alatt akkorát nőtt a hasam, hogy a farmeromat már nem tudom begombolni! Most már rendesen látszik a pocakom. :D Az a szerencse, hogy az idei divatot elnézve totál a kismamiknak kedvez!
Lehet, hogy hülyének néztek ezért, vagy elítéltek, de én babásan is szeretnék a lehető legcsinosabban öltözködni. A kismamaüzletekben pedig katasztrófálisan trampli dolgok vannak. Úgyhogy bevetettem magam a Mangoba meg a Zara-ba. Vicces volt, mert több volt a pocakos anyuka, mint a csitri rihegő kiscsaj. :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey: Ezt én is észrevettem, hogy idén divat lett a tunika :)

Kép

Kép
starlark

Honey, Starlark!

Én is ezt vettem észre, mármint a ruhadivatot.
Májusban megyünk esküvőre addigra már 23 hetes kismami leszek.:lol: Még nem tudom, hogy varratok vagy veszek ruhát? Hátha találok olyat amibe bele is férek.
Nekem az utóbbi napokban leginkább este feszül kicsit a pocakom és mostmár látványosabban elkezdett nőni (szerintem) :lol: Biztosan összefüggésben van a feszülés+kicsi fájdalom a növekedéssel!! :o :wink:

Szép estét mindenkinek és örültem, hogy ma nem esett az eső végre :D :D

Kép
Kép
a.m.

Kobak!

Nagyon aranyos a pocakod! :D Nekem is kb. ekkora csak nekem van ott még egy kis úszógumi (mechanikai védelemnek :lol: ) plusszban!
Gratula a jó eredményekhez és a szép babaképekhez is.

Szeder!

Köszi a biztatást a mozgással kapcsolatban. :D

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok!

Köszi a gratukat a jó eredményekhez. Hát igen, már korábban is felkavarta a kismamák körében a port a kecskeméti kórház, és állítólag sok minden változott azóta, de azért még lenne mit javítani. Szóval Kecskeméten történt a fent leírt sztori.
Sajna képem még nincs, pedig nagyon szeretnék, de a dokim a magánrendelőjében nem tud képet adni, a kórház meg 10 vagy 15 ezerért adna. Így marad az a verzió, hogy viszünk fényképezőgépet, és majd úgyis szeretnénk menni valamikor 4D-re, ott majd kérek. Nálatok a kórházban kell fizetni a képért?

A pocim már nekem is szépen gömbölyödik, már olyan babás hasam van :lol: . Majd teszek fel képet én is.
Tényleg tök jó, hogy mindenki jó eredményekkel jön vissza a vizsgálatokról.

Mára meg sajna lebetegedtem. 38 fokos volt a lázam, vettem is be algopirint, amitől plusz az alvástól lement 37,5-re. Kedves párom reggel elment a gyógyszertárba gyógyszerért(csak fúvókásat kapott + strepsilst), mert nagyon fáj a torkom. Csúnyán is köhögök. Most már csak hőemelkedésem van 37,1. A torkom is jobb, de még fáj. Iszom a sok mézes tejet, hátha az is segít.

Na megyek, mindenki vigyázzon magára, én is a főnökömtől, fiától, és nagybátyámtól kaptam el :(

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Ági: 10-15 EZER?????? az UH gépet vetetik meg vagy mi a frász?

Itt 500Ft-ot kérnek egy képért, a dokim magánrendelőjében is annyi igaz ott jobb minőségű papírra van nyomva.

Sőt itt kérni se kellet a doki rákérdezett szeretnék-e.

Kép

Kép
starlark

Szeder!

Dehogy! Csak érdekelt! Szerintem semmi gond nincs ezzel, mert mindenki ott szül, ahol biztonságban érzi magát és a lényeg, hogy a dokidban bízz! A többihez meg senkinek semmi köze! Választott doki+szülésznő esetén meg szerintem nem sok helyen lehet 6 számjegyen alul megúszni a dolgot!

Honey!

Vannak ám nagyon jó kismamaruhaboltok is, nem is feltétlen nagyon drágán lehet 1-2 helyen vásárolni! És érdemes végignézni a Quelle kismamacuccait is! Én sem vagyok az a vakondnadrágos típus! :lol:

Akik már gyakorlottak 4D-s uh-ügyben! Lehet, hogy hülye kérdés, de a 12. heti hasi vagy hüvelyi? Jó lene tudni, mert a férjem ettől függ, hogy bejön-e?

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

A.m! Mi is megyünk esküvőre, csak mi június végén, én úgy döntöttem varratni fogok ruhát, az a biztos. :D

Lányok, rajtam még nem látszik semmi :( Mondjuk vannak nadrágjaim, amit már nem tudok fölvenni, de akkor is!!!

Kép
Kép
petra1980

Márti, ez az uh kérdés engem is nagyon érdekel!Nekem a lányaim is jönnek...

Ki nem volt még 12. hetin?????
Már nem sokan maradtunk!

Nálunk is 500,- Ft egy fotó, előre kell befizetni csekken.A videó meg azt hiszem, 1000,- Ft.

Honey, én a C und A-ban (bocs, ezen a német billentyűzeten nem találum az und-ot :oops: ) is jó kismamis cuccokat láttam!Nem kimondott kismamaruhák, de olyan a szabásuk.Tényleg kedvez most nekünk a divat! :lol: Már tavaly is voltak ilyen cuccok, de most még több van.

Ott vettem bandázs-övet is, így még tudom hordani a nadrágokat begombolás nélkül. :lol:
Vendég

Jó reggelt mindenkinek!

Nyugi Petra én ma vagyok 15 hetes babás és még csak most kezd talán látszani rajtam. Ne aggódj az első babánál csak később kezd el látszani ált.

Kép
Kép
a.m.

Jó reggelt babások :)

Márti és luca!
A 4D uh. az hasi a 12. héten! Nyugodtan mehet a párotok és a gyermekek is!
Nagyon klassz dolog ez az ultrahang úgy éleveztem, már alig várom a kövtekezőt :)

szeder74

ági!
Mielőbbi gyógyulást neked!!!

szeder74

Sziasztok!
Hát kismama divat ügyben én sem tartozom a kisvakond-nadrágos típushoz :oops: (bocsi, ha valakit ezzel megbántanék). Most kaptam néhány kismama-gatyót, meg olyat, amiből a tesóm kifogyott, az még 1-2 hónapig jó lesz. Felsők terén meg tényleg nagyon kedvez nekünk a mostani divat!!!
Mi is megyünk esküvőre június végén, mint Petra. Ráadásul a húgom esküvőjére, úgyhogy tényleg csininek kell lennem!!! VAgy Pesten fogok körülnézni vagy marad a varratás! A mostani Kismamában láttam egy elég jó szabású rucit, lehet az fogom megvarratni...
Egyébként itt Győrben a gyerkőcnek sem találtam öltönyt 104 - 110-es méretben :( . Azt is Pesten fogjuk beszerezni.

Ja, Luca, a videó 1500 Ft már! A kép árát jól tudod, az 500 Ft. Én most csináltattam mindkettőt, mert egyedül mentem és persze a férjecském és Balázsom is kíváncsi volt Picurra!

Ági, remélem jobban vagy már! Torokfájásra ajánlom a sós vizes öblögetést, nekem az használt! Csak nehogy lenyelj belőle, mert abból öklendezés lehet... :shock:

Na, itt szépen süt a napocska, úgyhogy azt hiszem a mai program a szabadban lesz!!! :D Csak maradna így is!!!

Kép
Kép
netti77

Ilyen se volt, hogy de. leülhettem volna gép elé hétköznap. Bár inkább dolgoznék, mint itt krahácsolnék. Úgy fáj a torkom, és a köhögés is rossz. Éjszaka még mindig 37,8 volt a lázam, vettem is be algopirint, mert nem akarok ártani a babának. Ma reggelre már csak 36,7 volt, de azért nem mentem be dolgozni.

Szeder!
Köszi, próbálkozok minél előbb gyógyulni. :lol:

Netti!
A sós vizes öblögetésnél a víznek hidegnek kell lennie vagy langyosnak? És milyen arányban kell a só illetve a víz?

Tényleg, hányan vannak, akik még nem voltak 12. hetes UH-on? Mikor mentek?

Na, megyek visszafekszek. Majd még benézek, mi van veletek.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Sziasztok!

Gratulálok az összes orvosnál és uh-n lévőknek!! A sok jó eredményhez és a szép babákhoz!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Ági mihamarabbi jobbulást Neked! Pihenj sokat!!! :lol:

Azt Én is már néztem hogy az idei divat nagyon kedvez nekünk!!! :)

Ja és Én még nem voltam 12. heti uh-n!!! :cry: Majd jövő hét kedden!!!

Kép
Kép
lanta

Áhi!

Én is szurkolok neked, hogy minél hamarabb meggyógyulj. Igyál sok forró teát is. :)

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok!

Én sem voltam UH-n ma megyek fél négyre.

Kép
kistiggrincs

Sziasztok!

Köszönjük az új babafotókat! Gratulálunk hozzájuk, és Konannak külön gratula a kislányhoz. Nektek is jó hamar megtudta a doki állapítani!

Én még hátra vagyok az UH-val. Szerdán megyünk mi is. Mr nagyon izgulok :D

Eddig én az Istenhegyi úton minden alkalommal kaptam a képet, a doki autómatikusan a kezünkbe nyomta! És a sima UH nem drágább mint pl. itt fehérváron egy privi rendelésen! Szerintem most is fogok kapni (apa is, mert ő most nem lesz ott).

Roni, nem BP-n fogok szülni, hanem itthon. Csak mi a vetélések miatt elkezdtünk kivizsgálásokra járni az Istenhegyi útra. Volt egy kis gond is velem, amit kezelni kellett és ez alatt az idő alatt estem újra teherbe. Az ottani dokimhoz mentem vissza kontrollra, ő állapította meg a terhességet, ő írta fel a gyógyszereket, ezért megyek még oda is.
De ez az uccsó vizsgálat ott, utána marad a fehérvári orvosom. Esetleg még 4D-re meglátom, hogy hova megyek el. Illetve majd még egy kontroll lesz más okból, de az majd csak a szülés után.

Tegnap sokat utaztunk, és megint jelzett a szervezetem, hogy ez most bizony sok... Este kétszer volt hazafelé úton rókakoma :cry:
Pedig már úgy örültem, hogy elmúlt...

Lányok, én babakocsiztam pénteken, és megállapítottam, hogy nem lesz könnyű dolgom a járgány kiválasztásánál. Nagy a választék, rendeteg a mutatós, de sz...r babakocsi, és horribilisek az árak... :?

Rönééé

Kép
röné

Agi, jobbulást!!

Kistigrincs, várjuk a híreket!

Rönééé

Kép
röné

Ja, Petra: nem vagy egyedül, rajtam se látszik semmi. Van néhány nadrágom, amit nem tudok begombolni már, de ennyi.

Ha ma mindent rendben találnak az UH-n (és miért ne találnának) akkor hazafelé bemegyek egy C&A-ba és veszek egy bandázst :)

Kép
kistiggrincs

Jó reggelt mindenkinek.

Ha tudtok pesten jó, de nem drága kismamiboltot, akkor nagyon örülnék ha megosztanátok velem. ( főleg nacit meg szoknyát szeretnék venni, mert a felsőket meg tudom venni a sima boltokban is. )

Köszi, Luca a CA tippet, majd megnézem.
Egyébként most csüt.-péntek lesz az Árkád C&A-ban újranyitási kedvezmény. -20% Nagyon cuki babacuccok vannak!!!

Én pénteken megyek uh-ra.
Most be vagyok kicsit parázva. Mert egész hétvégén dobozoltam a költözéshez, és kicsit túllőttem a célon. tegnap este úgy szurkált a hasam, hogy már fél 7-lor lefeküdtem.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok!

Nem jelentkeztem egy ideje, gondoltam már írok ide is kicsit.
Sajna a fórumot teljesen nem tudom követni, de azért olvasgatok. Látom mindenki többé-kevésbé rendben van.

Az utolsó szusszra végül én is megcsináltattam a kombinált tesztet múlt pénteken. Az előzményeket nem írom le (a babával nincs baj!), az a lényeg hogy nálunk Pécsett is ingyen megcsinálják. A 15. hétig van skála, uh. még senki nincs elkésve ha akar menni.
Viszont! pl. itt nálunk hiába van ingyen, az orvosok nem ajánlják a kismamiknak, ami szerintem felháborító. :evil:

Kismama divat:
Csajok, én mindenkinek a legmaximálisabban ajánlom hogy nézzen körül használt kismami cuccok után a neten. Olyan "filléres" áron jutok hozzá szuper (semmi kisvakond! :D) ruhákhoz, hogy az hihetetlen. Boltban súlyos ezreket kellene ugyanezekért a cuccokért fizetni. Kell kotorni, gyakran megnézni, de az eredmény az csúcs. Én teljesen meg vagyok elégedve!
Ma épp egy fürdőrucit Teszveszeztem potom 3000 forintért és egyszerűen szuper, csinos, divatos és ugyanennyiért el fogom tudni adni, ha már nekem nem kell.
Én ezekkel a ruhákkal is úgy vagyok, mint a bébi cucokkal, hogy egyszerűen a terhesség alatt nem tudod annyit hordani, hogy teljesen elhordd őket.
Ez ügyben ajánlom a Teszveszt, Vaterát és a Babaszoba/Csevegő/Kismamaruha részlegét! Én már majdnem profi vagyok, kérdezzetek ha valakit érdekel! :wink:

Az én bébim jól van, csinálja kifelé magának a helyet, legalábbis én így képezelem. Olyan érzésem volt a napokban az alhasamnál, mintha erős izomlázam lenne.
Péteken a kombinált teszt miatt viszont ismét találkoztunk és végre én is láttam "élőben" Őt. Nagyon aranyos volt. :lol: Megvan az összes alkatrésze, mocorgott kicsit nekem a vizsgálat alatt. Rúgott egyet a lábával, fickándozott és kinyitotta a száját. Volt lábközi kukucs is, de a doki nem nyalatkozott, uh. lehet hogy még lányom lesz. :D

Napsütést Nektek is!
Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Hahó!
Abszolút egyetértek Moneeval rucivásárlás ügyben, én isezeken a helyeken nézegettem kismamaruhákat, bár a nadrágokkal bajban vagyok, mert hiába mértem, melléfogtam :( (de még belepocakosodok ebben a szezonban :) ) Nekem mondjuk Nándi után maradt ugye kismamaruhám, de vele télen voltam nagypocis, igy melegebb ruháim vannak. :?

ooopsz, hiv a ded...

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu és mindneki!

Szintén tapasztalat ez ügyben (bár ez főleg a nadrágoknál szempont) hogy a kismama ruhák valami rejtélyes okból legalább 1 számmal nagyobbak, mint az általános rucik.

Én eddig jobbára 42-es nadrágokat hordtam. Ez volt jó hasban, fenékben és hosszban is.
A kismami 42-es viszont szó szerint lobog rajtam. Így én a 40-es rucikra utazok, de az a Dorothy P. nadrág ami épp rajtam van (2000-ért vettem a C&Aban) asszem pont 38-as és nagy egy kicsit.
Szóval aki használtan akar venni (próbálás nélkül) az számoljon ezzel és mérjen! A méréssel sok tévedés elkerülhető, nem lesz nagy csípőben a nadrág, nem szorítja a combot és nem fog boka föléig érni.

Mellesleg én még meg fogok próbálkozni azzal is hogy normál nacikat kismamásítok. Majd referálok róla hogy sikerültek a próbálkozások. Max. Gwini kinevet majd... :lol:

Monee

Monee

monee85

Sziasztok!
Most csatlakoztam a fórumhoz.
15 hetes terhes vagyok, szept. 2-re várjuk a babát.
Már január első napjaiban megtudtam, hogy terhes vagyok.
Most gondoltam, hogy csatlakozom, mert azért jó a terhes dolgokat valakivel megbeszélni.
Van köztetek pécsi, aki a klinikán fog szülni?
Én szerencsés vagyok abból a szempontból, hogy se hányás, se émelygés, se rosszullét nem gyötört eddig. És szerencsére még nem is híztam semmit, pedig nem vagyok egy vékony alkat.
Még a pocim sem igazán látszik, mert van némi zsírréteg a hasamon, meg a csípőm és széles a magasságomhoz képest. És azt mondják ilyenkor van helye a babának még ott bent, ezért nem nő kifelé.
Bár már kismamanaciban járok, mert ez elég kényelmes, nem nyomja a pocimat a nadrágszíj, de elvileg még nem lenne rá szükség.
Jövő héten megyek AFP-re, nagyon izgulok.
Most éppen azzal vagyok elfoglalva esténként, hogy tapizom a hasamat, hogy érezzek valamit: egy kis kidudorodást valahol, vagy egy kis mocorgást. De egyelőre semmi. :(
Ja, és úgy ézrem kislány lesz. (Első gyermek)

A 12. heti UH nagy élmény volt számomra. Egyáltlán nem számítottam rá, hogy ennyire mozgolódik egy pirinyó kis test. Nagyon meglepődtem, és teljesen felvillanyozódtam. Aki még nem volt 12. UH-n annak javaslom, hogy vigye el a párját is, mert főleg első gyereknél, ez egy rettentő nagy élmény. Én anyukámmal mentem, aki 2 gyereket szült, és láttam rajta, hogy ő is tisztára elérzékenyült. Pedig az UH nem volt több 5 percnél.

Na sziasztok, ha van valami kérdés szóljatok!
Vendég

Üdvözöllk körünkben Eszike!

Akkor velem egy idős kismami vagy + 1 nap javadra a terminus szerint. Nekem szeptember 03. a szülés várható ideje.
Habár:
Most nekem változott a kiírt dátum, ugyan 14 hetes 4 napos papírforma szerint a babám, de az ultrahang miatt 15 hetes 4 naposnak tartanak nyilván és e szerint is kell mennem a következő vizsgálatokra.
Ezek a dátumok..már lassan bele zavarodok :)

Jó csevegést itt a topicban :)

szeder74

Eszike!

Én pécsi (na jó, Pécs melletti - Ócsárd) vagyok. :D
De nem a Klinikán szeretnék szülni, hanem a Megyei Kórházban. :)
Nálunk is első baba és tényleg tök jó volt a Párommal menni az UHra.

Jó pocisodást Neked is!
Monee

Monee

monee85

Szia Szeder!
Én is az UH szerint vagyok 15 hetes és 2 napos ma.
Ezekbe a számolgatásokba én is belezavarodtam teljesen.
Az első Uh-n is csak csodálkoztam, hogy 5 hetes és 3 napos voltam, aztán elmentem a védőnőhöz ő meg kiszámolta, hogy 7 hetes vagyok igazából. Kérdeztem, hogy most akkor mihez tartsam magam?
Azt mondta, hogy mindig az UH eredmény a mérvadó.
És legutoljára a 12. héten már meg is egyezett a naptári számítás, az UH szerinti számítással.

A fejfájással hogy álltok?
Nekem kb. 3 hete szinte szüntelenül fáj a fejem. Leginkább a jobb oldalon, a homlokom és a halántékom környékén. Már mindenfélét kipróbáltam, de nem szűnik. Ma homeopátiás szert vásároltam... Azt is az interneten kellett kinyomoznom, hogy az én fejfájás-típusomra melyik szer a hatásos. Mert a: "kérdezze meg kezelőovosát, gyógyszerészét" az nem jött be. Egyszerűen sehol-senki nem nyilatkozik ez ügyben. Küldözgetnek jobbra-balra, senki nem akar konkrétan mondani semmit. (félnek a következményektől?)
Vendég

Eszike!

A fejfájás az nálam is szinte minden nap napirenden szerepel. Igazából a frontokra vagyok hiperérzékeny. Jön egy erősebb front és már kész is vagyok tőle. Akkor az egész napom oda... :twisted:
Homeopátiás szert szeretnék én is beszerezni, de még nem tudtam ezügyben előbbre jutni.
A panadolt ajánlotta a nőgyógyászom. Van, ha már nem bírom, akkor beveszek egyet belőle.
Előre félek minden egyes naptól, hogy vajon jön-e front? Nagyon veled érzek most tudom milyen lehet :?

Bocsi a kérdésért, : megkérdezhetem, hogy hány éves vagy?

Van egy tábla itt az topicunkban ott minenkinek lehet látni a születési dátumát. (én 33. éves vagyok. ez a harmadik gyermekem akit most nagyon - nagyon várunk, van már két nagy fiacskám..és most pici lányka van a pocimban :) )

szeder74

Üdv köztünk Eszike!

Egyidős terhesek vagyunk!Gratula a babához! :D

Kép
Kép
a.m.

Eszike: Üdv :)
Fejfájás sajna nálam is játszik, hálisten nem olyan erős mint mikor migréne van az embernek, de zavaró nyomasztó és totál lehangolt vagyok tőle. A migréneim miatt a fejfájás fájdalom küszöböm igen magas még nem kellett gyógyszert bevenni, de ha a homeo bogyó neked bejön mindenképp írd meg légyszi :)
Eddig quarelint szedtem de azt most félek beszedni mert jó nagy löket koffein van benne... :(

Kép

Kép
starlark

Sziasztok!
Húúú, ma is biztos valami front van, legalábbis az én gyerkőcöm meg van kergülve teljesen! Szerencsére most alszik, mert délelőtt teljesen kikészített. Igaz, ma én sem vagyok olyan türelmes hozzá.... :oops: Meg nagyon húzódik a hasam alja is. :shock:
Ja, és elkezdett fújni a szél is, de nagyon. :(

Ági, a víznek langyosnak kell lenni, én 1 bögre vízbe (kb. 2 dl) 1 púpozott teáskanál sót raktam. Egyébként a homeos dokinéni nekem ilyen vírusos torokgyuszira Phosphorus C12-t javasolt. Napi 2x5 golyócska. Esetleg próbáld ki, ha hozzájutsz!

Szeder, Eszike, frontos fejfájásra a doktornő az Acidum Phosphoricum C12-t javasolta. 1x5 golyócska 1 dl vízben oldva: 5 percenként 1 műa. kiskanállal. 1 óra után pedig 1X5 golyócska nyelv alatt elszopogatva.

Eszike, üdv közöttünk! Ezek szerint első babóca... Nevek vannak már?

Kép
Kép
netti77

Netti, köszi a tippet.

Lányok, segítsetek!!! Reggel óta lázas vagyok. Sőt, éjszaka is. Fél órája 38,4 volt. Bevettem egy algopirint, de ez nem mehe így, hogy állandóan gyógyszert veszek be. Most izzadok, mint egy kutya, 38,1 vagyok. Már gondolkodtam a hűtőfürdőn is, de egyébként is fázok, mi lenne, ha beleülnék a langyos vízbe. Van valakinek ötlete mit tehetnék? Mikortól kell elkezdeni a csillapítást? A párom ki van akadva, hogy ez nem normális amit csinálok. Mármint fölmegy a lázam, és rögtön lecsillapítom. Mondja, hogy a láz megöli a bacikat, de így nem tudja. Mondom nem csak a bacikat, hanem a babát is. Azt olvastam, terheseknél mindenképp csillapítani kell, de azt nem láttam sehol, hogy meddig szökhet fel max. Valaki tud valamit erről?

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Ági!

Czeizel szerint 38 fok fölé nem szabad, hogy menjen a láz,mert árthat a babának!!!. :(
Nem tudod esetleg a háziorvosodat felhívni ez ügyben?? Szerintem beszélned kéne vele gyorsan. Fontosabb az, hogy ne menjen fel a lázad, mint az, hogy ne szedj rá gyógyszert. Ezt a műsorát én magam láttam a tv-ben nemrégen!
Szorítok nagyon!

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok!

Gratula mindenkinek az UH-ákhoz!

Starlark!
A quarelint azt nyugodtam szedheted. Én is azt veszem be ha fáj a fejem. kb hetente-kéthetente. Az orvosom direkt ezt javasolta az összetevői miatt.

Ági!
Én úgy tudom, hogy 38 felett már csillapítani kell a lázat. A rubophent nem próbáltad?

Ritkán jövök most, mert nagyon el vagyunk havazva. Készülünk a márc. 30.-ai babaruhabörzére. Készítjük ezerrel a kismamacuccokat, hogy jó sok árunk legyen. Most nagyon jó anyagokat kaptam. majd teszek fel képeket a tavaszi cuccokról! Én már vettem is ki magamnak melegítőgatyót. Sokkal kényelmesebb. belefér estére is a nagy hasam. :wink:

gwini

ági,
tényleg nagyon nem jó ha lázas vagy. De mivel már te is túl vagy 12-en ezért nem olyan iszonyat gáz a helyzet mint ha csak 6-8 hetes lennél.
Én is biztos azonnal a lázcsillapításra koncentrálnék. De szerintem első körben inkább a természetes módszert próbáld. 1 kád langyos vízbe beülsz és folyamatosan, fokozatosan hűtöd le a viet. Kb 3-5 percenként engedsz hozzá annyi hideget, hogy tényleg érezhető legyen a különbség. Így kevésbé rossz, mintha rögtön hidegbe kellene ülnöd. Sajna kb minimum 15 perc mire hatni tud, és nagyon valószínű, hogy többször is meg kell ismételned a nap folyamán. Mert nem hat olyan gyorsan mint a gyógyszer.
Az aszpirin C pezsi tablettát nem kérdezted dokitól? Lázcsilapít hatása is van és van olyan doki aki fenyegető vetélésnél felírja. Akkor nyilván nem árthat a babának.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

hello gwini,
már hiányoltunk.
Barnázással mizujs? Elmúlt?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Ági ez nagyon nem jó!! Szerintem is beszélned kéne valami orvossal!!! Én is úgy tudom 38 fölé nem szabad, hogy menjen!! Nagyon szorítok írj, hogy mi újság van jó???

Eszike üdv. közöttünk gartula a babókához!!! :lol:

Mostanában Nekem is minden nap fáj a fejem, tegnap még a gyógyszer sem segített nagyon :( Nagyon rossz!!!

Kistiggrincs jelentkezz amint tudsz!!! :lol:

Kép
Kép
lanta

Halihó mindenkinek!
Köszönöm a gratulációt! Húúúú, mennyi kérdés hirtelen.
Bocsi, a profilomat még nem tudtam beállítani, de rajta vagyok (mert közben dolgoznom is kéne).
29 éves vagyok, első baba.
Nevekről már beszélgettünk, még nem annyira komolyan, de szóbajött. Mivel én lányra számítok, és lányt érzek, ezért van 2 lehetőség, ami egyelőre a páromnak is tetszett: Noémi és Vivienn.
Fiúnév, pedig a jól bevált régi hagyományokra hivatkozva a párom neve lesz: Gyula.

Fejfájás: Igen-igen, szerintem is a front miatt fáj a fejem, régebben is érzékeny voltam a melegfrontra, de most marhára elviselhetetlen. Főleg azzal a tudattal, hogy nem vehetek be gyógyszert. Én már kutattam-kerestem ezer felé, hogy mit lehetne bevenni, mert azért ez így nem megoldás, hogy napokig semmire nem vagyok képes, csak görcsölök, nyűgös vagyok, és türelmetlen. Tegnap este végső elkeseredésemre bevettem egy negyed algopirint, hogy legalább egy kicsit tudjak aludni, mert ma dolgozni kellett jönni. Így a munka is elég nehézkes, főleg számítógép előtt.
Na a lényeg: találtam egy szert a neten (de itt a fórumban is megtalálható a homeopátiás szerek között): Lycopodium clavatum 9ch a neve. Már egy bogyót be is vettem, és most éppen nem fáj a fejem, dehát ugye ez nem bizti, hogy a bogyótól múlott el.
És a nagy dilemma a homeopátiás szerekkel kapcsolatban, hogy ezer féle gyógykészítmény van, attól függően, hogy milyen típusú a fejfájás.
Még pár napig próbálom, eszegetem, és ha tényleg javít az állapotomon, akkor szólok.
Nekem a fejem a jobb oldalon fáj, a homlokom és a halántékom környékén, meg néha a jobb arcüregem is belefájdul, meg átsugárzik idővel a jobb fülemre is.
Nem tudom ez nálatok hogy van....

Láz:
Én 2-szer kaptam el idén az influenzát, és egyszer küzködtem lázzal is. Azt mondják, hogy algopirint be lehet venni (de nem túl sokat--- én negyedeket mertem csak bevenni), de csak 38 fok felett. Az alatt nem kell és nem is ajánlatos semmit bevenni.
38 felett viszont már káros lehet a babára a láz (vetélést okozhat)
Amúgy erre is van homeopátiás szer. Ha az influenza miatt vagy lázas, akkor van egy nagyon jó: Oscilococcinum (ezt most nagyon reklámozzák) 3 napi adag van egy dobozban, és nekem hatott. Lázra és influenzára is tökéletes volt. Vegyetek, megéri!

Hűtőfürdő:
A hűtőfürdő az természetesen nem arról szól, hogy hideg vízbe kell belecsücsülni. Sőt nem is kell beleülni (mert még a végén felfázol), tusolással is megoldható. Megnyitod a melegvizet, úgy hogy neked is kellemes legyen, aláállsz, és szépen fokozatosan veszed vissza a meleg vizet, és lassan hűtöd ezzel a testedet, amég nem érzed kellemetlennek! Próbáld ki, így nem olyan cidris! Ebből elég 5 perc is, nem kell a jéghideg víz alatt állni sokat, és nem is lehet a babával.

Netti!
A 12-13. hétben nekem is állandóan húzódott a hasam alja. Azt hittem gond van, de ez természetes. 2 hétig tartott nekem, azóta semmi húzódás.

Puszika
Vendég

Itt van pár új cucc!
Ez egy vékony szreccs farmerszerű anyag:

Kép

Kép

Kép

gwini

Honey!
Még van barnázásom, de mindig csak kevés. Van, hogy pár napig nincsen, aztán megint van. Már nem foglalkozom vele. Pénteken megyek megint Uh-ra.

Eszike!
Miért nem veszel be gyógyszert a fejfájásra? Algopirynből még akár naponta is be lehet venni. Nem árt a babának. Nekem a quarqlint vagy az algot javasolta a dokim. Azt mondta, hogy heti 1 db semmit nem árt. A szenvedés az többet árt a babának. Én már a Nórinál is szedtem, ha fájt a fejem és nem lett semmi gond!

gwini

Monee 85!
Akkor mi lehet, hogy ismerjük vagy ismerni fogjuk egymást.
A párom családja Kisdérben lakik, és egyelőre rengeteget vagyunk ott.
Én meg szentlőrinci vagyok.
Szerintem a sógornőmet ismered is, az anyukája most is ócsárdi.
De sógornőm Kisdérbe költözött miután megszületett a babájuk.
Vendég

Gwini!
Az orvos és a védőnő is azt mondta, hogy ne szedjek semmit lehetőleg. Egyik sem beszél értehetően tárgyilagosan. Csak kertelnek.
Azt mondták, hogy semmit, de semmit, vészhelyzetben Algopirin az én belátásom szerint.
Magyarul rám van bízva, de nem javasolja senki. És több dokit is megkérdeztem.

Hol találom azt a táblát, ahol fent van, hogy ki hány éves?
Bocsi még nem ismerem ki magam!
Vendég

Gwini: Azért tartok a quarelintől mert ugye azt mondják kv-t meg fekete teát se igyon az ember lánya, most a quarelinben jó nagy adag koffein van. /Fű alatt bevallom egyetemen éjszakai tanuláshoz kiváló ébren és frissentartó szer volt.../ És csak felet szedtem mert szívdobogást csinált ha egészben ment le.
De én amúgy is érzékeny vagyok a koffeinre még a nescafé és bepörgetett egy időben :)

Rizsi nem tudom mit reagálna rá, egy biztos a szőlőlevet utálja :)

Ijj pedig ha most bevennék egy felet, fejfájás, álomkór, egykedvűség minden el lenne fújva...

Kép

Kép
starlark

Lányok!

Gwini már célzott rá, de nézzetek be március 30-án a Babymarkt babaruhabörzére! Én eddig mindig kint voltam, egyszerűen minden van, ami babának, mamának kellhet. Vannak használt cuccok, de sok az új is, tök márkás holmik olcsón! Én pl. a Cristina Mode egyébként méregdrága kismamanacijai közül lőttem egyet magamnak 1990.-ért! De a vadiúj, márkás babakocsiktól a babaágyneműig, játékok, kézzel horgolt babaholmik, szoptatós párna, rengeteg kismamacucc van, minden, amit el tudtok képzelni. A Libero is mindig kint van akciókkal és aki már pocakon kívüli gyerkőccel is rendelkezik, ne hagyja otthon, van játszóház és ingyenes gyermekmegőrzés. Ja, és Hungexpo, B pavilon.

Márti
borossné becz márta

Mikor lesz?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Bocsi!!! szőke voltam!!! :oops: :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Ági
a 38 feletti lázat csillapítani kell!!
A hütőfürdővel azért vigyázz nehogy tüdőgyulladás legyen belőle,inkább a végtagokra tegyél borogatást...
holka

Ági :)
Jó sok infót kaptál már, remélem,márjobban vagy. A hütöfürdönél NEM SZABAD hideg vizbe ülni, az a szervezetnek nagy sokk-hatás. Testmeleg (tehát 38 fokban) kell kezdeni, fokozatosan hüteni 31-32 fokig, abban ülni még 2-3 percig és kimászni, jól megtörölközni. Nagyon rossz, de gyerekeknél is ez válik be legjobban. 38 fok fölé ne menjen, az alatt valóban nem kell csillapitani, mert akkkor pusztulnak a bacik.
Vigyázz magadra, pihizz.
Homeós bogyók közül Belladonna jó lázra!
(fejfájásra nemtom, melyik jó :( )

Kép
Kép
Kép
minyu

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?