Új privát üzeneted érkezett!

Hali Csajok!
Nagyon átlóztam, nem is írok név szerint, csak gyorsba a hirtelen jött gondolataimat/tapasztalataimat.

CUMI: érdemes próbálgatni akkor is, ha köpi a gyerkőc. Nekem pl. Réka most lett cumis, hogy látta Danit. Eddig nem kellett. Most igen, és működik megnyugtatásnak.

SÍRÁS: 1-2-3 hónapos babát NEM kényeztetsz el azzal, ha sokat van ölben. Nekem Balu iszonyat sírós volt, kizárólag ölben volt jó. Van ilyen baba, el kell fogadni. Elmúlik idővel, sőt, szerintem ikreknél picit még hamarabb is, mert felfedezik, hogy a tesó mindig ott van. Enyémek már nem sírnak altatáskor (csak ritkán) már 6-7 hós koruk óta, mert egymással dumálnak, elvannak, amíg be nem alszanak.
Pihenőszék/hordozó esetleg beválhat, cipelést könnyíti a kenguru/kendő/mei-thai.

JOBB LESZ: 3-4 hónapos kor szokott nagy változást hozni. Az eleje egy babával is húzós, nincs "visszajelzés", csak a sírás. Amikor már elkezdenek tudatosan mosolyogni, felfedezni a játékokat, egymást, onnantól sokkal jobb.

Hirtelen ennyi, kitartást mindenkinek, ahogy nőnek, egyre több a pozitívum.

Tigriske!
Normális, hogy félsz, sosem szültél, ez teljesen természetes.
Hányás: alkati kérdés. Engem petesejt punkciókor altattak életemben először 10 percre, iszonyat rosszul voltam utána, a spinállal nem volt bajom.
vovanda

Tigris, ugyanígy voltam én is, mint Vanda. Punkció után, azt hittem végem, olyan pocsékul voltam. A csaszinál viszont én kaptam érzéstelenítőt is, majd altattak :oops: , és akkor mégsem volt semmi gondom. Ja. és a mai napig kissé hebehurgya nőci vagyok, de a két gyerek mindig maximálisan el van látva. Az agyatlanságom csak magamra vonatkozik, a gyerekek dolgaira valahogy olyan mértékben vagyok képes koncentrálni, hogy nagyon ritka, ha valami apró hiba becsúszik.

Rana, sajnálom, hogy nem az elképzelés szerint alakult a Karácsony este. De a jövő évi már milyen tuti lesz, mikor menni fognak már? :lol: :P

Nyuszi! HURRRRRRRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! Hát eljött ez a nap is! Ügyesek vagytok, nagyon.
Cumi esetében én meg pont fordítva működtem. Ha a szájába vette Emma az ujját, azonnal cseréltem neki cumira. Gondoltam arról könnyebb leszoktatni, mint a kezéről. Bár tény, hogy éjszaka nem találja meg olyan könnyen az álmában elkent cucut, mint az ujjacskáját :lol: :lol:

És nem bírom kihagyni a következő képet. Totál ez jellemző a kis családomra :lol: :lol: :lol: :lol: Kép Alul Emma mosolyogva, felül Míra ordítva - fennakadt

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812

Rana, kérdőjel helyett felkiáltót akartam írni. Csak meghint szét vagyok zuhanva kicsit.

Emma nem akar vacsizni. Eddig csak reggel nem kérte a tápszert, de most már este is másfél órámba telik, mire nagynehezen megeszi. Több fajtát is próbáltam, egyik sem volt sikeresebb a másiknál. Mit tegyek? Adjak neki tejpépet vacsira is, lefekvés előtt? És reggelire? Találkoztatok már ilyesmivel?
Amúgy a pontosság kedvéért, reggel 7-8 között van nekik tápi, aztán 10-11 között gyümölcs, 1-2 óra között főzelék ebédre, uzsi a délutáni alvás után, ami elég gyakran 5 utáni ébredéskor van, ilyenkor tejpépet esznek, és este 8 körül kezdődik a kínlódás a tápszerrel. De csak Emmának. Tipp? Valaki? Túl korai még a vacsi, egész nap telezabizza magát, és estére már több szünet kell a vacsiig? De eddig akkor miért nem volt sok? Vagy tényleg a pocsék ízű tápszert nem szeri már a főzelék, gyümölcs és ízesített tejpépek után?

törpilla812

Törpi!
Este is nyugodtan mehetne neki főzelék Délbe-este ugyanaz mehet.
Miért délelőtt adod nekik a gyümit? Nálunk ebédre főzi,uzsira gyümi vacsira tápi volt a menetrend.Én nagyon odafigyeltem arra,hogy délelőtt egyenek többet és a késő délutáni,esti órákban legyenek a könnyebb kaják.Nekünk nem vált be a "tömjük meg vacsira és akkor tuti aludni fog éjszaka" módszer. Mert ha este többet ettek a megszokottnál,akkor éjszaka ment a hasfájós nyüglődés. És Beninél ez még mindig így van.

Kép

Kép
edit73

Tigriske,kutyusnak örülök,hogy rendbejött...para,igen,én is paráztam,még sokszor most is úgy érzem,hogy alkalmatlan vagyok két gyerekre :oops: ...remélem ők nem ezt érzik,de annyira fáradt,nyügi vagyok,lehet a hormonok,a vitaminhiány,vagy vas hiány,hullik a hajam csomókban,a mérlegre már rá sem merek állni...persze apa szerint jól csinálom.

Timi,mi 2.5 hós koruk óta alszunk éjszaka,eleinte este 8-9-től 4-5-ig,de szépen tolódott ki az ébredés.Persze 5-től fenn vagyok,mert hol egyik,hol másik nyöszörög egyet,bemegyek,de csak fordulnak a másik oldalukra...mondjuk ma Balázs 5-kor felkönyökölt,és vigyorgott,mikor bementem,de simiztem a hátát,és visszaaludt.

Törpi,igen,nem kicsi kínlódás után elérkezett a nap,hogy Noémi eszik. :lol: Oké,még most sem a tankönyvi mennyiséget,de ez nem is érdkekel,Balázs sem a tankönyvit eszi.7.5 kiló Balázs,és most 150-160-at eszik 5x.Noémi 5.5 kiló,és 100-120 megy.Ez van.És ma száműztük a mérleget is :lol: Mivel már nincs szopi,nem is kell :lol:
A kajátokhoz nem tudok hozzászólni,mi most pihentetjük ezt a kanalazós dolgot. :oops:
Jó a kép :lol: édesek nagyon.Nálatok mennyi a külömbség kilóra?
Vendég

Törpi,boldog 8.hót :D
Vendég

Törpi!
Ha HA-s tápot nyomtok, váltsatok simára, nekem is bojkottálták, miután elkezdtünk rendes kaját enni és rájöttek, hogy a táp keserű. :D

Nyuszi!
Már akartam írni: JIPPIÁÉÉÉÉÉÉ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tudtam én... Mérleget kukába, enyémek 11 hósan nem voltak mérve. :oops: :lol:
Súlyuk jó, Cirmikém szerintem most van 7 kiló körül, Duracell meg 9, de majd az 1 éves státuszon méretkezünk és megírom a paramétereket. :D
vovanda

Nyuszi, köszönjük :-) Továbbra is 1600-1700g a különbség a csajok között. Míra nem egészen 6900, Emma 8500. Ez volt másfél hete. Legközelebb január végén jön a védőnő a mérleggel. Múltkori mérés óta (3 héttel korábbi) 250-300 grammot híztak. Nem tom, mennyi az előírt, de engem sem nagyon érdekelnek már az ilyen dolgok. Eszik, alszik, mozog, fejlődik, más nem fontos.

Edit, nekem a doki is ezt mondta, meg babatársak is gyümit kapnak tízóraira. Sógornőm kimondottan kiakadt, mikor mondtam, hogy a délelőtt megmaradt gyümölcsöt adom uzsira a csajoknak, tejpéppel. De nem Te vagy az első, aki a gyümit délutánra is javasolja. Kicsit tanácstalan vagyok ilyenkor, mivel is teszek jót. :o :shock: :?

Vanda, én a Beba éjszakai tápszerét próbáltam nekik adni a HA-ssal vegyítve. Aztán rájöttem, hogy jobban ébrednek tőle, így most már csak tápszer megy. Meg Míra 3-szor ki is hányta, nála azóta egyáltalán nem próbálkozom. Aztán hogy a HA mentesség, vagy csak ez az éjszakai volt az oka a rókának, nem tudom. Mindenesetre asztmám van, a gyerekeimnél nagyobb így az öröklődés veszélye, valamint mindkettő bemutatta már a hörghurut számát, ami ugye az allergia előfutára is lehet akár. Szóval a dokim nem mer sima tápszerre váltani, én meg nem vagyok olyan tökös, hogy ellentmondjak neki. Pedig már én is gondolkodtam a dolgon.

törpilla812

Vanda,mérleg a kukában :lol:
Hű,már csak 5 nap,és buli lesz :D Ilyenkor Balu is kap ajándékot?

Törpi,nálatok a védőnő jön a mérleggel? :shock: De jó dolgotok van :lol: Mi jan.14-én megyünk oltásra,majd akkor lesznek mérve.Tegnapelött még megmértük őket,Noémi 5500,Balázs 7500.

Most,hogy abbahagytuk a gyümi kostólgatást,ha majd újra kezdem,akkor megint pár kanalanként lehet csak,vagy az azért volt,hogy nem fáj-e a hasuk tőle?Jajj,ezt a kanalazást egint nem várom. :? Itt áll a szekrényben a tejpép meg a sinlac is.Sinlaccal próbálkoztam,de nem megy még a kanalazás.Olvastam valahol,hogy azért sem érdemes hamar kezdeni a kanalazást,mert ilyenkor még a szopóreflex működik,és ezért nehezebb kanállal megetetni őket.Szóvaé késöbb könnyebb lesz,vagy ha nem gyakoroljuk,akkor nem fog menni?Vagy könnyebben megtanulják?
Vendég

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon köszönöm a megnyugtatást. Kicsit kevésbé félek és remélem én nem leszek rosszul. Azt szeretném ha csaszi után mihamarabb mehetnék a lányokhoz.

Remélem Móni jól vagy!

Ha nem írnék már, akkor BUÉK mindenkinek!

Kép
tigriske1978

Sziasztok!

Törpi!
Enyémek sose voltak nagy gyümi-evők.Mi csak délután ettük gyümit.nekünk ez arra volt jó,hogy az ebéd után kiéhezzenek vacsira.Merthogy az enyémeknek 8-9hósan már sok volt a 3,5óránkénti evés.De másképp meg nem fért bele a napba az 5szöri kaja.
Teljesen jól csinálod így is!!Semmi jelentősége annak,milyen sorrendben adod a kajákat.Ha gondolod,kipróbálod,amit ajánlottam.Ha más ötletét próbálod ki és beválik,az is nagyon szuper.
Délelőtti gyümi a délutáni tejpépbe, teljesen oké.Semmi bajuk nem lesz tőle!!!Sogornőd nem tudom,miért akadt ki.Ha nem kell valamit elpazarolni,akkor miért ne ehetnék meg a babák.Nem 3naig az azstalon azsalt kajáról beszélünk.

Nyuszi!
Később más lesz a gyerekek hozzáállása is.Ezért könnyebb lesz valamivel.De az eleje így is,úgy is küzdelme.Sinlacot nem próbáltad jobban higítva,cumisüvegben? Vagy most még nem fontos?

Kép

Kép
edit73

Törpi!
Szója alapú tápra kérdezz rá a dokidnál, annak jó az íze, Balu a Humana-t itta, enyhe tejallergia miatt.
Amúgy passz.
Gyümi: nekem is ott áll kb. 1 deci gyümi a tízóraiból, majd az ebédhez megkapják...
Amúgy csak annyit érdemes megfigyelni, hogy ha délután gyümit esznek, kibírjűk -e vacsorától reggelig. Ha kibírják, akkor nincs gond, enyémek (illetve a kis Duracell) nem bírja, igazi haspók, úgyhogy mi délelőtt gyümizünk.

Nyuszi!
Valószínűleg pár kanállal fognak elfogadni először, nem kell erőltetni, belejönnek. Ne izgulj, minden gyerek megtanulja, enyémek most már kimondottan szeretnek kóstolgatni, főleg azt, amit mi eszünk. A kenyérhéjnál pedig nincs finomabb. :D
vovanda

Edit,nem próbáltam annyira higítva a sinlacot,úgy csináltam,ahogyan a leírásban van.Végülis nem tudom fontos-e adnom. :roll:

Vanda,olyan furán próbálják leszopizni a kanálról :lol: ja,majd belejönnek,végülis nem lehet cumisüvegen élni iskolakezdésig :lol:

Tigriske,nemá,hogy elköszönsz idénre,holnap tessék beszámolni,hogy mi volt a dokinál :wink:

Móni pedig lehet már babázik is...végül kivel üzen? :roll:
Vendég

...és egy kép:
Kép
Vendég

Törpilla: na én is hasonlóra számítok a lányoktól! Nagyon aranyosak! :lol:

Nyulasz: nagyon szépek és olyan nagynak tűnnek! Csak a ruhák miatt?

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Mónival vajon mi lehet??????

Tigriske!
Jelentkezz,ha voltál dokinál!!!Légy szíves!

Kép

Kép
edit73

Timi,csak a ruha miatt :lol:
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vovanda 2012.07.18 20:26-kor.
vovanda

Sziasztok!

Bocsi, hogy csak most, de tegnap már nem voltam doki után gépalkalmas. Az orvos csak a fejüket tudta megmérni: 78, 77,76 mm. Teljesen megfelelnek a koruknak. A nagy kavarodás miatt nem nézett lábméreteket. Az mondta, hogy nagyon kíváncsi, hogy mikor akarnak kibújni a lányok, de nagyon gratulál, mert már most tök jók vagyunk. A súlygyarapodásra nem szólt semmit, pedig elértem a 10 kg-ot. Napi 3x kell szednem a vérnyomáscsökkentőt. Találtam homeós bogyót a vizesedésre és teljesen elmúlt. A gyógyszertárban rendeltem vizeletfehérje-tesztcsíkot, így ezt is napi szinten tudom ellenőrizni. Így most jön a várakozás. A doki azt mondta, hogy az első jelre irány a kórház. Az igazság az, hogy egy hét alatt nagyon sokat romlott az állóképességem, így nagyjából egész nap ülök vagy fekszem, mert negyed óra után elkezd fájni a hasam alja és a derekam. De ezt a 4 hetet már fekve is kibírom, vagy féllábon. :lol:

Nyulasz, Vanda! Nagyon tetszenek a képek! Olyan helyesek!

Szóval mindenkinek BUÉK!

Kép
tigriske1978

Vanda,itt is :D

Tigriske,ez aztán szép :D Micsoa egyforma méretek...és már 32.hét,hát tényleg nagyon-nagyon ügyesek vagytok!Pihenj sokat,minden nap számít,de biztos minden rendben lesz már.Csak ámulok-bámulok,hogy 10 kg a hízásod,tényleg ügyes vagy,ez szinte csak a gyerekek,magzatvíz,méhlepények meg egyéb dolgok,szerintem te nem is híztál.Én 20-at híztam,és a kórházból 10 plusszal jöttem haza.Ja,és csak két gyerek volt :lol:
Ezek szerint nem kell befeküdnöd,tényleg édekes :roll: És meddig engedik a terhességet?Erről nem beszéltetek?

Nagyon boldog új évet kívánok mindenkinek!
Vendég

BÚÉK mindenkinek!!!
vovanda

Sziasztok!

Tyű mennyit írtatok :) És milyen sok szép fotó! :D

HÜVELYKUJJ: már aki jobban ebben bízik, szerintem rosszabb mint a cumi. Mert ez mindig kéznél van, és nem lehet tőle elvenni. A cumiról könnyebb leszoktatni! A dokim is ezt ajánlotta. Másrészt, nagyon csúnyán eldeformálódhat az ujjacska a sok szopizástól :(

LÁNYOK: aránylag szeretik a fiúkat, de Vera valakinek azt mondta, hogy nem. Azért nekem még ilyet nem mondott! Bár minap annyit azért beszólt, mivel nem tudtam épp ugrani, hogy nem vagyok az anyukája. Hát ez nem esett valami jól! Azt hiszem ő jobban féltékeny. Johi érzékenyebb lett. Könnyebben elsírja magát, és akkor más nem segít, csak ha megszeretjük! De ez segít, úh ennek örülök :)

TIGRISKE: nekem is voltak félelmeim. Még ma is vannak, az aktuális témában - tudom e őket szoptatni, elég e a tej stb. Valaki mondta, hogy az aggodalmaskodás a terhességtől kezdetét veszi, és aztán már többé el se múlik. Mindig lesz miért aggódni már am i a gyerekeket illeti!
Szép méretekkel bírnak a csajok! Egyébként én 11kg-ot szedtem fel, és az le is ment. Te három babót hordasz, szóval alapjába véve szerintem simán lemehet az a 10kg rólad is! Főleg hogy vizesedsz!!!

EDIT és TIGRISKE: minden tiszteletem a tietek. Három gyereket egyszerre :shock: Nekem a kettő is sok a lányok mellett. Edit amúgy jutott időd a nagyobb fiúcskára??? Hogy oldottad meg az "osztódást" :D

TÖRPI, NYULASZ, VANDA: nagyon helyesek a skacok :D

Nálunk pedig a helyzet: Bálint már 2670g Gergő pedig 2960g. Ma egész nap a cicin lógnának. Eddig Geri volt csimpi, de az elmúlt napokban inkább Bálintot nehéz az ágyába lerakni. Úh mi is ölben altatjuk hol az egyiket, hol a másikat. Néha már sikerül ügyesen tandemben szopiztatnom.

BUÉK mindenkinek!

Kata
labkat

Nyulasz! Nem beszéltünk, mert már mondtam a dokinak a január 25-ét. Szerintem Ő úgy gondolja, hogy előbb beindul.

Kata! Örülök, hogy jól vagytok és megy már a tandem szopi.

Egy kis összehasonlítást csináltam a mai és a december 6-i pocakom között. 3,5 hét alatti növekedés: Kép

Kép
tigriske1978

Hú TIGRISKE, azért látványos a növekedés :D Tetszik a tigriskés pólód :D

Kata
labkat

Szerencsés, sikerekben gazdag, Boldog Ikerbabás Új Évet kívánok Mindenkinek!!!!!

Kép

Kép

puszi Trix
trix78

UTÓLAG KÍVÁNUNK MINDENKINEK BOLDOG ÚJ ÉVET!!!!

Tigriske!
Én +15kg-mal szültem,4 maradt rajtam.Amit te felszedtél,az csak a babák és egyéb. Ügyi vagy!!Innentől minden nap ajándék.Én a 32.hét betöltével megnyugodtam.Mármint a babákat illetően.Mostmár ha jönni akarnak,se lehet gond,max hízniuk kell idekint.
Viszont a 32hét betöltével kezdtem el igazán parázni a szülés miatt.Emlékeszem,a kórházban mindenkit a császárról kérdezgettem.Aztán túl voltam rajta és nem is értettem,hogy miért féltem tőle. (Pedig azért a 220/120-as vérnyomásommal adtam okot az aggadolomra a dokiknak)

Kata!
Nagyon ügyes vagy!Le a kalappal!Mennyi idősek is a lányok?
Azt ne felejtsd el,hogy nem minden gyereken jön ki azonnal a féltékenység!!!De az a jó,ha az első hónapokban kitombolja magát a tesó(k),mert akkor utánna tuti szeretni fogja(k) őket.
Mi ugye május 2-án születtünk,23-án mentünk haza.3hét múlva kezdődött a nyári szünet Dának.Egész nyáron mással volt.Illetve ha itthon is volt,nem volt időnk rá.Aztán a suliban szeptemberben elszabadult a pokol. A féltékenység ott jött ki rajta.Mikor elmondták a tanárai,hogy az addig nyugodt,jó magaviseletű gyerekem miket csinál (csúnyán beszélt,verekedett),ajd lesült a képemről a bőr.
Onnantól kezdve változtattunk mi is.Rendszeresen mentem érte a suliba és az a fél óra,amíg hazasétáltunk,csak a mienk volt.Aztán pl a szülinapján hármasban mentünk élményfürdőzni- na ez megint nagy ajándék volt neki.
Tudom,nagyon nehéz megoldani azt,hogy hova tedd a piciket,de érdemes.És nem csak érdemes,de nagyon-nagyon fontos!!!Ezt majd akkor érzi igazán az ember,ha már gond van.Én azt ajánlom neked,hogy legyen egy héten egy délután(lehetőleg a hétnek mindig ugyanazon napján) 2-3órád,amikor a lányokkal csinálsz csak programot. Ehhez muszály lesz a nagyikat vagy a férjedet segítségül hívni!! Persze most még kicsik a fiúk,de mire eljön a tavasz,érdemes ezt a dolgot megszervezni.
Amúgy nálunk sokszor volt az,hogy a mama vigyázott a fiúkra,míg én Dáviddal tanultam.

Kép

Kép
edit73

Boldog új évet kívánok mindenkinek!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Kép

Vanda, szépek a gyerkek! Gazdag Jézuska volt! ;)

Tigriske, tényleg ügyik vagytok, ha már most megszületnének sem lenne semmi probléma az ég világon! És szép egyformák, kiváncsi leszek a születési méreteikre!!! De persze minél többet vannak bent, annál jobb! :wink: AMúgy nekem ugyanilyen aggodalmaim voltak, hogy 1. lesz-e tejem 2. elég lesz-e 3. hogy fogom életben tartani a gyerekeimet (le ne essenek, meg ne fulladjanak, stb) 4. hogy kell pelenkázni, fürdetni, szopiztatni, stb 5. jó anya leszek-e 6. jó feleség maradok/leszek-e 7. nem leszek-e depressziós 8. nem hízok-e el nagyon 9. tudom-e majd, mi a bajuk, ha sírnak 10. tudom-e majd, mit kell tennem, ha betegek. És most csak azokat írtam le, amik hirtelen eszembe jutottak! :lol: Majd meglátod, ha ezek a kételyek nem is tűnnek el maradéktalanul, de időd viszont nem lesz többé, hogy ezeken töprengj!!! :lol: Elkap majd a napi rutin gépezete, és majd csak azt veszed észre, hogy teszed, amit kell, és milyen ügyesen!! (Mindenki meg fog dícsérni, még ha te bizonytalankodsz is néha!!)
Tényleg jó nagyot nőtt a pocid!!! :)

Én is tisztellek benneteket, hogy 3 (egykorú, mert van, akinek még van több is!) gyereket bevállaltok! Én kettővel is alig bírok egyedül!

Nyulasz, sztem szép nagypk a babák is! :lol: :wink:

Hízás: Én 15 kg-ot híztam a terhesség alatt, és szülés után pár nappal 2 kg -mal voltam nehezebb, mint terhesség előtt, a régi farmeremben mentem az 5 hetes újszülött kontrollra! Én se vettem észre, hogy vizesedtem volna, pedig igen, mert egyszercsak azt vettem észre, hogy milyen vékony a lábam! (El is felejtettem, hogy milyen volt, meg ráadásul ami izmom volt terhesség előtt, az is elsorvadt rajta! :lol: :lol: :lol: Aztán elbíztam magam, és itthon csak ettem meg szoptattam meg neteztem (ki se mozdultam a rossz idő és az influenza járvány miatt), és ma már tök dagi vagyok (alig jönnek rám a régi ruháim), úgyhogy megmérni sem merem magam.... :? :oops: :( Na, így gondolhatjátok, hogy meg is van az újévi fogadalom!!! :lol:

Nem tudjátok véletlenül (persze hogy tudjátok! :D ) a gyerekorvos által felírt popsikrém halványsárga színű?? Van itt egy kenőcs, "x. sz felírat" néven, és nem tudom, mi lehet (nem én mentem a receptért és a gyógyikért).... Kizárásos alapon popsikrém, de gondoltam megkérdezem, mielőtt a gyerekekre kenem. Eddig Sudocrem-et használtam néha-néha, de most vhol azt olvastam, hogy szigorúan csak az orvos által felírt cuccokat lehet használni... :oops: Mondjuk nem szokott kicsípődni a popika, csak nagyon ritkán egy pindurit. Ja, és most vettem észre, hogy a zöld Pampers törlőkendő, amiből jól bevásároltunk és már egy ideje használjuk, nagyobb gyerekeknek való. :shock: Így gyorsan elszaladtam venni fehéret (Sensitive).
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára rana33 2010.01.01 13:39-kor.

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

rana: szoptatás alatt megengedett a dundusodás. Majd 2 év múlva meglátod a régi leszel!!!
Popsikrém sárgás színű, hőre lágyuló, azaz nagyon krémes lesz! Kicsit hal szaga van vagy mi...

Na mennem kell, hív Bálint!

Kata
labkat

Kata, hát igen, de két év! :shock: :roll:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Kata!
Muszáj lesz időt szakítani a lányokra (baromi nehéz). Nekem bébiszitterem van, meg a párom is sokat segít. Mind a kettőnkkel meg van a fix napi fél órája a nagynak, így nincs dráma.
Amikor hazajöttem a babákkal, a párom 2 hétig itthon volt, így Balut oviba én hoztam-vittem. Aztán üzembe helyeztük a szittert is, váltva jártunk Balázsért. Este az ikrek kicsit korábban mennek aludni, amíg kellett őket altatni, az apjuk megoldotta, én meg Balázsnak meséltem. Mostanság reggelente a párom viszi oviba, este pedig együtt fürdenek, így nekik is van édes kettes. Ki fog alakulni, az eleje nehéz.

Rana!
A látszat csalóka. Cakk-pakk az összes családtag (értsd bele a tesóm 4 gyerekét, és a mi szüleinket is) kb. 25000 Ft-ot költöttünk. :D
vovanda

Edit, Rana! Hát izgulok én is már rendesen. Tegnap egész éjjel a wc-re járkáltam, hogy szivárog-e a magzatvíz, mert hát mégiscsak elmúlt a 32. hét, de szerencsére nem történt semmi, csak folyamatosan azt álmodtam, hogy szülök. Mostmár tényleg csak hízni kell a lányoknak, így én is nyugodtabb vagyok.

Kép
tigriske1978

Tapasztalt anyukák!

Tudom, hogy már volt szó arról, hogy melyik a legjobb esernyőre csukható babakocsi (ikres), de nem tudok visszaolvasni. Kinek mi a tapasztalata? Tavaszra szeretnék egyet becserkészni használtan és ahhoz időben el kellene kezdenem kutakodni.

Tigriske: le a kalappal előtted! Nagyon ügyes vagy! Én 25 kg-ot híztam, ebből most 8 van rajtam, ami elég sok a lelkemnek, dehát a tej többet ér, mint az én nyűgöm. Irigykedek is ám, akinek pik-pak lement! :wink:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Timi!
Nekem Hauck van, ezt már csak használtan lehet megvenni. Helyette van Esprit, méretre-súlyra ugyanaz, árban megfizethető. A McLaren gyárt még esernyőre csukhatót, ez elég borsos. A Brendon honlapján meg tudod őket nézni, mi a rendon Outletjében vettük, szinte féláron.
vovanda

Vanda: köszi! Rémlett is, hogy nektek olyan van, amit már nem gyártanak és nektek az nagyon bejött. Espritet nézegettem, kezdek beleszeretni, csak nehogy úgy járjak vala, mint a mostanival.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Timi!
Az Esprit gyakorlatilag a Hauck klónja, eredetileg mi is azt néztük, csak akkor volt a Hauck kifutóban és nagyon olcsó volt.
Nézz szét Teszveszen, ott esetleg még találsz Hauckot. pár hónapja a hajam téptem, tüneményes Micimackós Hauck ikerkocsit árult valaki... :lol:
vovanda

TIGRISKE: most már érted izgulunk!

REUNIONNAL MI VAN? NINCS SENKINEK INFÓJA???????

Kata
labkat

Sziasztok!

Mónival mi lehet? Senkinek nincs telószáma??

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Elég kemény napom volt a mai. Meghoztam életem legnehezebb döntését. A kutyusunkat elvitte a férjem vidékre egy tündéri nőhöz, aki egyedül él és imádja a kutyákat. Egyenlőre ott lesz és ha jól kijönnek akkor marad véglegesen is, ha nem akkor mondtam neki, hogy hozza inkább vissza. Mivel Ő szobakutyus, így ha beindul a szülés nem fogunk tudni hazarohangálni kiengedni, sétáltatni stb. Ésszel tudom, hogy a kutyának ez a legjobb, de a szívem szakadt bele. Önző módon egy kicsit azt szeretném, ha fél év múlva visszahoznák, de tudom ez lehetetlen.
Így most nekiálltam a mosás, fertőtlenítés akciónak a férjem segítségével, aztán anyukám majd megcsinálja a felmosás részét, így teljesen nyugodtan várhatom a lányokat.
Kata! Nem kell még izgulni értem, hisz van még 4 hét a szülésig. :lol:
Én is nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lehet Mónival, de nem tudom a telefonszámát én sem.
Ha velem történik valami, akkor vagy küldök sms-t (Katának és Trixnek megvan a száma) vagy a férjem megígérte, hogy ír nektek.

Kép
tigriske1978

Vanda: köszi! Nézelődöm, majd március környékére gondoltam a beszerzést, de, ha előbb meglátok jó áron, akkor lecsapok rá. :wink:

Tigriske: :( Sajnálom a kutyust! Mármint, hogy döntened kellett! Tudom mit érzel, nekem is kellett így döntenem régebben, bár más okból és "csak" 1 évre. Mindenki számára a legjobb döntést hoztad!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Tigriske,biztos jó helyre kerül a kutyus,sajnálom,hogy így kellett döntenetek,de megértem.

Timi,az ikresek.hu-n van fenn több kocsi is.
Vendég

Timi, Nyulasz! Köszi!

Lenne egy kérdésem tapasztalt anyukák. Ha sokat fosik a gyerek és nagyon gáz állapotba kerül a bőre, akkor mit lehet vele tenni? Hiába a sokszori tisztába tevés, az érzékeny bőrre használt popsitörlő, a Sudocrem, a kamillázás.

Kép
tigriske1978

Nyulasz: köszi, ott nézelődöm! :wink:

Kép

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Timi!
Ezeket a zabálnivaló pofikat!!!! :lol: :lol: :lol:

Tigriske!
Sajnálom a kutyust,de biztos jó helyre került.
Miért kérded a hasmenést? Szerintem ilyen esetben irány az orvos!!!

Kép

Kép
edit73

Tigriske!
Bepanthen és doki.
vovanda

Sziasztok!

Timi,de édesek vagytok :D Jól kigömbölyödtek :lol:

Vanda,várjuk a szülinapi fotókat :D
Vendég

Balázs 4-kor felébredt,kilógott a karja az ágyból,és nem tudta visszahúzni,aztán fél5-ig próbáltam álomba simogatni,de nem sikerült,végül 5-kor megetettem,most alszik.Gondolom Noémi meg nemsokára kel,én meg álmos vagyok.
Vendég

Nyuszi!
Szarozik a gépünk, ha rendbe hozták, rakok.
Rékának torokgyulladása van, Balum bárányhimlős... :?
vovanda

Teljesen tanácstalan vagyok.Balázsnak már nagyon szűk a hordozó,közelít a 8 kilóhoz,lehet már van is annyi,és alig fér el benne.Kaptunk két concord ülést,de ezek csak 15 kilótól használhatók,nem lehet háttal bekötni,és csak ha már tudnak ülni akkor jó.De addig tuti nem húzzuk ki a hordozóval,most akkor kell venni egy köztes ülést?0-18 kilóig,vagy 9-18 kilóig?
Vendég

Nyulasz!
Nekem 0-18 kilósak vannak. Kb. 15 kilóig jól használhatók, utána meg elég az ülésmagasító (háttámlás).
Mondjuk nekem ezek meg voltak már, az egyik Balué volt, a másikat a tesóm gyerekei használták. Nem vadiúj egyik sem, de a célnak megfelel.
vovanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?