Mush! Azért linkeltem be a tesz-veszes bb kengurut, mert Angliából postázzák!
Zsiráf! Én annó december-januárban írtam erről, hogy a gyereket forgatni kell, mert a feje ellaposodhat. Én Leventével jártam így és bár azt mondták még helyre alakulhat a kobakja, nem alakult!
Pedig utána forgattam rendesen, de a mai napig látszik!
Most Milánt, tanulva a korábbiból első perctől forgattam. Csak akkor van háton ha ébren van, éjszaka az oldalán altatom, nappal meg hason.
Aida! Tényleg orvos minél előbb! Lehet, hogy nincs semmi gond, de mindenképp lássa orvos!
Manna! Az hogy hányszor kell elhangzania a nemnek az gyerekfüggő, nyilván lehet ezen valamit változtatni neveléssel, de eléggé meghatározza a gyerek temperamentuma, egyénisége, ami már a génjeiben van. Valamikor én is így gondoltam, mint te, hogy majd én úgy csinálom, hogy szót fogadjon, de nem működik. Ha olyan kedve van első szora csinálja, amit kérek, ha meg épp olyanja van vigyorog rám ezerrel és még azért sem csinálja, vagy fél szemmel les és lopva csinálja a rosszat.
És mindaddig azt gondoltam én rontok el valamit, amig egyszer a spectrumon talán, volt egy műsor, pici gyerekek fejlődését, egyéniségét, stb vizsgálták és bebizonyosodott, hogy vannak gyerekek akiknek elég egyszer szolni és vannak akiknek nem érdemes szólni, hanem amit nem akarsz, hogy a kezébe kerüljön azt jól el kell rakni. Na ilyen az én nagy fiam is, a kisebb meg remélem könnyebb eset lesz, ő már most is sokkal nyugodtab baba, mint Levente volt, pedig körülötte zajlik az élet ezerrel.
Az meg hogy hol marad meg a gyerek a megfelelő időpont elkapásán múlik. Nyilván az a gyerek, amelyik sosem fekszik a kiságyába később sem marad meg ott. Ugyanez igaz a járókára is. Ha időben belekerül,még mielőtt felfedezné a lakást magának, akkor nem fog ellene tiltakozni. És nyilván az a gyerek, amelyik pihenőszékhez, babycomp-hoz, stb hozzászokik nem fog nyugton feküdni a hátán ésfelfedezni a kezét, lábát,stb, met ő megszokta, hogy többet lát a környezetből és érdekesebbnek tartja azt, de a saját maga felfedezése is nagyon fontos lenne a fejlődése szempontjából!