Új privát üzeneted érkezett!

na en is kiprobalom majd ezt a besotetitek es lerakom aludni dolgot, de a lanyomat ismerve iszonyat hiszti lesz belole, es addig bombol majd amig fel nem veszem.
este is mindig ezt csinalja.
nappal is csak cicin/kezemben alszik vagy ha elvisszuk setalni. ha egyiksem akkor nagyon sir, amikor faradt.
tegyem le, es maradjak ott vele? vagy csukjam be az ajtot es hagyjam sirni?
este ha leteszem es sir, felveszem megnyugtatom, leteszem (meg a feje hozza sem ert a matrachoz es mar megint sir), hagyom sirni par ercet, felveszem, megnyugtatom stb. ezt mi akar 3 oran keresztul jatszuk. addigra en testileg, idegileg es erzelmileg egy roncs vagyok es az agyunkban kot ki a bebi.
olyan meg sosem volt, hogy a jatszoszonyegen, pihenoszekben vagy barhol magatol elaludt volna.

manna te hogyan szoktattad ra domit?

nekunk nem lesz jarokank vegulis, mert nincs ra keret. ami igazan tetszene, az ami suzynak is van, de nagyon sokba kerulne a postakoltseg nemetorszagbol.
sajnos apa businesse nem megy valami jol eppen. valoszinu a valasag miatt nem nagyon epitkeznek a nepek. ha nem tortenik valami, akkor a jovo honapban mar a szamlakat se tudjuk kifizetni. :cry:

KépKép
KépKép
mush589

bébic: fürdés 3-ban....azért az nálunk elég mulatságos lenne, a panellakás kis kádjába, még apával se férünk be kettesbe csak ha állunk:DDDD

meghozta a postás a mei tait,fel is kötöttem Rékát, úgy, hogy felém nézzen és a lábai nem bent hanem kint lógtak, furcsállta nem tetszik neki, biztos, mert beteszi normál pózba a csípő ízületet és fáj neki.
kíváncsi leszek mit mondanak majd a 4 hós kontroll ortopédián, mert, hogy terpeszrugit kellett hordanunk amit persze Réka nem bírt amíg hasfájós volt, mostanában kezdtem neki újra feladni, de nem bírja sokáig pár óra után sír, pedig azt mondták, hogy nincs semmi baja a csípőjének a bal egy picit éretlenebb ezért kelett hordani a rugit.
csak amíg hasfájós volt, nem tudott benne rugdosni és pukizni.

KépKép

Kép
orsimorsi

na puszilunk mindenkit elmentünk miniszabiznk a Bánki tóhoz!!!! Első közös út!!!! Úgy izgulok, mintha nem egy hátizsákkal jártam volna Európát fél évig az egyetem alatt....most meg négyszáz táskám van....

Kép
mannababoca

zsebi. ezt is neztem. koszi a valaszt!
a masik fisher pricet azert neztem mert az tobb iranyba hintazik.
es szereti szabi, amikor hintazik?

KépKép
KépKép
mush589

Manna: Perszepersze, értem én, ezért is írtam, hogy nem vagyunk egyformák. :lol:

Én például félek is nappal betenni a kiságyába. Nála annyira kialakult ez az este van, fürcsi-hami-kiságy=alvás, hogy attól félek, nem tudná hova tenni, ha hirtelen nappal is ott kellene feküdnie. Plusz tartok tőle, hogy ha nagyon erőltetném, megutálná a kiságyát, és ez belekavarna az esti elalvásba meg az éjjeli alvásába... :?
Vagy az hülyeség?
(mondjuk a legfőbb gond az, hogy nem tudok besötétíteni nála, mert a függönye nagyon átengedi a fényt, és lövésem sincs, mikor jutok el neki másik függönyt venni... :? :roll: )
bébic

Húúúúúúúúúú Gabi! Én vagyok az a galád, aki elvitte előled a cuccot! Nagyon sajnálom! Már én is napok óta megfigyeltem és ma reggel ütöttem le, de ezt meg most olvasom, hogy te is erre vadásztál! Ha gondolod én szivesen megosztom veled, ha neked is elég 1-1 belőle. És ne haragudj, ha előbb látom, hogy te is akarod nem ütöttem volna le! :( :oops:

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

manna. jo pihit.

pampers. itt most ujat csinaltak a 3-as meretbol, es ez nekunk is atazik ejszaka. :evil: pedig amugy megvoltam elegedve vele.
4esbol meg huggiest vettunk,mert a pampers hianycikk. jo a huggies? itt babylove nincsen.

KépKép
KépKép
mush589

mush: én azt néztem ki Rékának ami ide oda hintázik,de a keret nem engedi meg, kb 35 foritn itthon
de az egyik bnőmnek van és kisfia imádta, sokat aludt benne.
kivitte a nappaliba és pont rálátott konyhából.
nem pont ugyanilyen egy régebbi kiadás van nekik.

KépKép

Kép
orsimorsi

cili.amiko igy kiteszed dant, akkor nem sir?

KépKép
KépKép
mush589

bébic:
Egyáltalán nem hülyeség, amit írtál!
Én mindkét gyereknél azt csináltam/om, hogy a kiságyat CSAK alvásra használjuk. Mégpedig azért, mert, ha napközben beleteszem,akkor játszik benne. Azt akarom, hogy a kiságyat az alvással kösse össze, és ne jusson eszébe este ,vagy bármikor alvás helyett játszani. Ez nálunk bevált, Annát sem kellett altatnom a mai napig úgy van, ha beteszem az ágyába, befordul és alszik, mert tudja, hogy az ágy CSAK arra való :) Bencénél is már kialakult ez.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Manna: Jó pihit, ne izgulj, bizti tök jóóóóó lesz! :lol:

Orsi: Ja, nemúúúúúúgy 3asban! :lol: :lol: :lol: Nagy a kádunk, de azért nem ekkora! :lol: Csak együtt fürdetjük a kicsit, nem együtt fürdünk vele. (még...hehe :lol: :wink: )
bébic

Mush általában akkor teszem ki amikor már látom rajta, hogy kezd álmosodni. Felöltöztetem és beteszem a kocsiba, majd kicsit tologatom az udvaron (jó döcögős), és ha szerencsém van elalszik.

Kép

Kép
dcili81

bébic:ja nálunk is együtt fürdünk ha így nézzük én fürdetem ő meg amikor kiveszem a kádból becsomagolja és ő viszi át a szobába:) :D :D

KépKép

Kép
orsimorsi

Mági!
De napközben nem ott alszanak a gyerkőcök?

Musi! Szerintem egy próbát megér. Próbáld meg, hogy bementek a szobájába, mikor látod, hogy álmos, sötétits be, üljete a hintaszékbe és énekel neki egy kicsit amig el nem lazul. utána puszilgasd meg és tedd be a kiságyba. Gergőnek elég, ha simán lerakom, de tudom, hogy Sophie mennyire igényli a közelséged, ezért szerintem kell neki az a kis idő veled mielőtt leraknád.

Kép
Kép
Kép
erika26

Basszus akkora csomó volt a mellemben, hogy 2,5 dl tejet fejtem le....

Kép

Kép
dcili81

Ma valami van a levegőben az tuti (ja, a front....), már bő 1 órája alszik az ágyon....mondjuk azt is megfigyeltem, hogy esős időben (merthogy itt esik, pfúúúújjjjjj :x :evil: :? ) aluszékonyabb Kismanó, szóval ennyi jó azért van benne... :P

Mush, Cili: Ez nálunk is bevált, kiviszem, tologatom kicsit a teraszon (nekünk térköves a terasz, így az is nagyon zötyög, és esőben sem gond így kivinnem) és már alszik is. (igaz, nem sokat...)

Mági:
[quote]A írta:zt akarom, hogy a kiságyat az alvással kösse össze, és ne jusson eszébe este ,vagy bármikor alvás helyett játszani.

Köszi a megerősítést! :lol: Ugyan így vagyok vele én is! Ezért is nincs pl. játék ott neki, csak a feje felett lóg egy zenélős bizbasz, de sokszor még annak is leveszem a forgórészét.
bébic

Egyébként az éjszaka nálunk változatlan. Anyukám azt mondja, hogy haggyamsírni, na ezt tuti nem bírnám és nem is akarom. Úgy gondolom, hogy tudja, bármikor számíthat rám és ha hagynám sírni akkor nem bízna bennem. Lehet hogy hülyeség, de így érzem.
tt rontottam el, hogy mindig egyből odamentem hozzá és a szájába dugtam a cumit. Nem tudom, hogy szoktassam le erről és hogy vegyem rá, hogy magától visszaaludjon, de valamit muszály megpróbálnom, mert ez így nagyon fárasztó. Hulla vagyok egész nap és nincs kedvem semmihez.

Kép
Kép
Kép
erika26

Erika: Azt hiszem, lemaradtam valamiről, bocsiiiii :oops: Miért változatlan, mi a baj?
bébic

Mush! Azért linkeltem be a tesz-veszes bb kengurut, mert Angliából postázzák! :)

Zsiráf! Én annó december-januárban írtam erről, hogy a gyereket forgatni kell, mert a feje ellaposodhat. Én Leventével jártam így és bár azt mondták még helyre alakulhat a kobakja, nem alakult! :( :( Pedig utána forgattam rendesen, de a mai napig látszik!
Most Milánt, tanulva a korábbiból első perctől forgattam. Csak akkor van háton ha ébren van, éjszaka az oldalán altatom, nappal meg hason.

Aida! Tényleg orvos minél előbb! Lehet, hogy nincs semmi gond, de mindenképp lássa orvos!

Manna! Az hogy hányszor kell elhangzania a nemnek az gyerekfüggő, nyilván lehet ezen valamit változtatni neveléssel, de eléggé meghatározza a gyerek temperamentuma, egyénisége, ami már a génjeiben van. Valamikor én is így gondoltam, mint te, hogy majd én úgy csinálom, hogy szót fogadjon, de nem működik. Ha olyan kedve van első szora csinálja, amit kérek, ha meg épp olyanja van vigyorog rám ezerrel és még azért sem csinálja, vagy fél szemmel les és lopva csinálja a rosszat.
És mindaddig azt gondoltam én rontok el valamit, amig egyszer a spectrumon talán, volt egy műsor, pici gyerekek fejlődését, egyéniségét, stb vizsgálták és bebizonyosodott, hogy vannak gyerekek akiknek elég egyszer szolni és vannak akiknek nem érdemes szólni, hanem amit nem akarsz, hogy a kezébe kerüljön azt jól el kell rakni. Na ilyen az én nagy fiam is, a kisebb meg remélem könnyebb eset lesz, ő már most is sokkal nyugodtab baba, mint Levente volt, pedig körülötte zajlik az élet ezerrel.
Az meg hogy hol marad meg a gyerek a megfelelő időpont elkapásán múlik. Nyilván az a gyerek, amelyik sosem fekszik a kiságyába később sem marad meg ott. Ugyanez igaz a járókára is. Ha időben belekerül,még mielőtt felfedezné a lakást magának, akkor nem fog ellene tiltakozni. És nyilván az a gyerek, amelyik pihenőszékhez, babycomp-hoz, stb hozzászokik nem fog nyugton feküdni a hátán ésfelfedezni a kezét, lábát,stb, met ő megszokta, hogy többet lát a környezetből és érdekesebbnek tartja azt, de a saját maga felfedezése is nagyon fontos lenne a fejlődése szempontjából!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Erika:
De nappal is ott alszanak. Bence, amikor látom, hogy álmosodik, akkor beteszem a kiságyába, és alszik. Annánánl még egyszerűbb, mert fél2-2 között bemegyünk, leteszem az ágyába, szép álmokat kívánok, rácsukom az ajtót, és ő is alszik. Szerintem már egyfajta Pavlovi reflexet vált ki belőle az ágy, mert ahogy beteszem, hiába nem volt előtte álmos, az ujját bekapja, és csukja be a szemét :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Olyan kérdésem van, hogy az normális, ha Dani állandóan próbálkozik az üléssel? Fekszik, de a fejét folyamatosan emelgeti...

Kép

Kép
dcili81

Cili:
nemhogy normális, de nagyon jó ! :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Akkor megnyugodtam! :D :D :D
Egyébként Dani pont ellenkezőleg imád hason lenni és üvölt, ha hanyatt akarom fordítani! De már ne is stresszeli magát, simán arra forog amerre éppen kedve van....

Kép

Kép
dcili81

Na, hát pont ezt írtam én is! :lol:
Kiságyban csak alvós plüss, semmi más, így tudatosul benne, hogy az alvásra való. Este ezért nincs is gond, letesszük, és egy hang nélkül csicsi van, nappal meg már csak némi méltatlankodás van, de sírás szinte alig.
Babakocsiban csak akkor alszik, ha tolom egyenes vonalú egyirányú mozgással :twisted: Ha csak oda-vissza ringatom, akkor se alszik be...

Enikő: ugyan, ne hülyéskedj már, én csak tegnap fedeztem fel, és ezért is írtam, hogy ez van, lemaradtam és kész :wink: :lol: Előfordul. Ha nagyon akartam volna, azonnal leütöm. Ráadásul tök belelkesültem most az ujjbábba csörgőt varrok és azt rá a zoknira ötletemtől :lol:

Mush: amit átküldtem alvós "könyv", abban vannak jótanácsok altatásra. Az is azt az irányvonalat követi, hogy az ágy alvásra való, és meg kell tanulnia a gyerkőcnek egyedül elaludni. Nálunk is volt sírás az elején, de egyre kevesebb lett, és most már szinte nincs.

Bébic:
[quote] írta:n például félek is nappal betenni a kiságyába. Nála annyira kialakult ez az este van, fürcsi-hami-kiságy=alvás, hogy attól félek, nem tudná hova tenni, ha hirtelen nappal is ott kellene feküdnie. Plusz tartok tőle, hogy ha nagyon erőltetném, megutálná a kiságyát, és ez belekavarna az esti elalvásba meg az éjjeli alvásába...

Ettől én is féltem kicsit, de úgy tűnik, hogy szerencsére nincs összefüggés :)

Kép

Kép
gabilany79

együtt/különalvás kiságy/máshol alvás

sztem nem lehet általánosságot levonni, hogy ez vagy az jó vagy sem.
amikor terhes voltam azt gondoltam, hogy megszoptatom elalszik magától, cumi nélkül a kiságyba gyereket kapok, nem így lett.

megpróbáltam kitalálni, hogy jó mindkettőnknek.
Van, hogy csak cicin alszik el este velem együtt a nagyágyba én is bealszom és akkor ébredek amikor újból éhes.
van, hogy cicizik de utána eltol magától átteszem a kiságyágyba és negyed órán belül alszik, picit még fészkelődik nehezen alszik el de elalszik.
van, hogy cicizik elalszik mellettem és utána teszem át a helyére.
napközben meg csak a nagyágyon hajlandó elaludni van, hogy velem, van, hogy nélkülem is elnyomja az álom.

Nincs recept arra kinek hogy jó, melyik babának mi esik jól, minden gyerek más van aki sok figyelmet és közelséget igényel van aki kevésbé.
Nem hiszem, hogy ez szeretem vagy nem szeretem a gyerekem kérdése, mindenki döntsön el magába, hogy mi a jó nekik és ahhoz tartsa magát.
Igen lehet, hogy nem a legjobb, hogy a napközben a nagyágyon és nem a helyén alszik, mert ha elkezd pörögni forogni vagy mászni izgulhatok, hogy mikor perecel le róla.

De egyenlőre csak ott alszik el, ha megpróbálom betenni ébren az ágyába, csak sír amíg ki nem veszem és mellé nem fekszem, utána van, hogy 2 percen belül elnyomja az álom van,hogy még dumál meg nyöszörög, de elaszik, van, hogy így sem akkor felöltöztetem és ki a levegőre.
A kocsiba elalszik a zötyögésre és akkor van, hogy alszik egy fél órát de van, hogy 4 órát sétálok vele egy mukkanás nélkül
Minden nap más, nincs csoda módszer nálunk, hogy így és akkor az a tuti biztos, kísérletezek,megpróbálom megfejteni az igényeit, ez egy hosszú tanulási folyamat mindkét fél részéről.
Nem hiszem, hogy vki azért jobb anya, mert neki csak a kiságyba alszik el vagy épp csak vele.
Mindenki jó anya....
Azt, hogy jól csináljuk vagy sem az idő úgyis eldönti.
bocsi ha sok voltam

KépKép

Kép
orsimorsi

Bébic!
Gergő éjszaka fél óránként-óránként kel, mert mikor beteg volt, meg elindult a fogzás sokat volt fenn éjszaka. Én mindig egyből mentem, persze sokszor muszály volt kiszívni az orrát, vagy megnyugtatni. De amikor jól volt akkor is felkelt, a szájába dugtam a cumit ettől megnyugodott és visszaaludt. Mostmár megszokta, hogy hafelébred kéri a cumit és csak így alszik vissza.
Mostmár bánom, hogy rászoktattam, de nem akartam, hogy az ujját szopizza, mert én is szopiztam és elalváshoz még egész nagy koromban is kellett, anyuék nem tudtak leszoktatni róla.
Szóval most tanácstalan vagyok. Már annyi mindent olvastam, de nem tudom mi lenne a jó.

Mági! A kiságyat mi is csak alvásra használjuk. Remélem Gergő is ilyen ügyi lesz mint Anna.

Kép
Kép
Kép
erika26

Én egyenlőre úgy vagyok vele, hogy örülök, ha nappal elalszik, bánom is hol...
Este semmi gond, mert apa elringatja, de pl tegnap magától aludt el apa mellett, és aztán belerakom a kiságyba. Éjjel szopi után is megy vissza és eddig (kopp-kopp) semmi gondunk nem volt, remélem ne is lesz!

Kép

Kép
dcili81

Enikő, Orsi: Mindketten nagyon jól szóltatok, egyetértek! :D

Erika: Sajnálom, hogy így alakult. :( Olyan jó lenne valami okosat és használhatót mondani.... :roll:
Bár én nem vagyok híve, de Tracy Hogg-ot is nézted már?
bébic

Bébic!
Olvastam igen, de ha az olyan egyszerű lenne ahogy ő leírja.
Próbáltam úgy visszaaltatni, ahogy ő írja, biztosan sikerülne is, de annyira fáradt vagyok, hogy nincs erőm és örülök ha gyorsan visszaalszik és én is alhatok egy kicsit. Pedig biztos megérné. Mondjuk ő azt is írja, hogy 1-2 éjszakára tegyem magam mellé, hogy kipihenjem magam és legyen erőm és kitartásom, de én ettől félek és nem is biztos, hogy tudnék úgy pihenni. Szóval fogalmam sincs mit csináljak.

Kép
Kép
Kép
erika26

Erika: És nincs semmilyen segítséged, aki tehermentesíteni tudna picit? Vagy aki felkelne hozzá éjjel legalább néha?
bébic

Bébic!
Mire apa meghallaná, hogy fent van én már rég felkeltem hozzá, meg ő korán is kel és egész nap vezet, úgyhogy nem szeretném, ha fáradtan menne dolgozni. De megnyugtattak, hogy 8-9 hónapos korára már vissza tudja rakni magának a cumit. Az meg már mindjárt itt van. :D
De komolyan úgy szeretném élvezni ezeket a hónapokat, tényleg olyan hamar elmegy, de nagyon megkeseríti ez a nemalvás.
egyébként meg Gergő nyugodt, kiegyensúlyozott baba és tényleg nem sír ok nélkül, ezt a rossz szokást meg én alakítottam ki úgyhogy csak magamat okolhatom.

Kép
Kép
Kép
erika26

Hú, ti aztán tudtok írni. KIcsit elmegyünk sétálni és tele az oldal! :lol: :lol: :lol:

Bébic!
Hát igen, ezek a dec 1-ei Manók már csak ilyenek. De most aludt egy órát a babakocsiba.
Ùgy látom gondjaink is hasonlók. Mi most akarjuk kitalálni, hogy tudnánk sötétebbet varázsolni a hálónkba. Mert a tetöabalkon nagyon átjön a fény. :? :shock:

Erika!
Köszi a tanácsot, ki fogjuk próbálni!
Nem irigyellek az éjszaka miatt!!! Pedig valahogy muszály lesz leszoktatni róla!

Cili!
Látom még mindig van tejcsi böven!

Olyan jó kis recepteket találtam most egy Meglepetésben!
:P :wink: Ja, és már kiszemeltem jövöhétre is az ujdonságot a receptes topikunkból. :D
susy75

Erika: Értem. És sajnálom. De remélem hamar megtalálod a legjobb megoldást, és azért nem kell a 8.-9. hónapig várni! Az még mégegyszer ennyi idő! :shock: :P

Susy: Ákos is aludt, igaz, ő itt a nagyágyon, negyed 1-től majdnem 2-ig. :shock: :shock: (Ilyen hosszan nappal talán még sosem aludt egyhuzamban úgy, hogy oda sem kellett mennem hozzá....csak mikor még nagyon kicsike volt)
bébic

Orsimorsi! Szerintem elég neki az anyatej, enyémek mindkettő kevesebbet cicizett mégis sokkal gyorsabb és enyhébb lefolyású volt náluk a betegség, mint nálam (szerintem az anyatej miatt)

Bébic! A pelenkán a súlyt nézd! Neked ha jól tudom a 9 kg-ig (3-as) kell!

Cili! Nagyon édes Dani és jók a rucik is!
Adsz már neki kenyérfélét?

Esti, délutáni alvással kapcsolatban: tapasztalatom szerint ezt a gyerekek alakítják (kivéve a sirnihagyós módszert). Leventével 1,5 éves koráig simán ment az elalvás, megette az esti tejet, betettem az ágyába és elaludt. Aztán 1,5 évesen nem akart egyedül elaludni, mellette kellett lennem, amig elaludt és utána betettem az ágyba. Most január óta megeszi a tejét, eti mese, megy ágyba és elalszik.
Délutáni alvás: amig pici volt mindig magától elaludt, játszott, aztán egyszercsak elaludt (hihetetlen pózokban), volt egy időszak, amikor altatni kellett, most meg megint magától alszik el, természetesen előtte mese kell.
Milán még nem nagyon aludt el magától, pedig ugyanúgy csináltam mindent mint Leventénél, de NEM ALSZIK EL MAGÁTÓL. Mikor látom álmos már, felveszem, 1 perc múlva alszik is és teszem le hasra!
Szóval szerintem teljesen gyerekfüggő, hogy kit, hol és hogyan lehet elaltatni, de a legfontosabb, hogy mind a babénak, mind a mamának az megfelelő legyen!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő kinézte apja szájából, és kíváncsiságból odaadtuk neki, de nem ette meg, csak nézegette...

Letettem a hátára, és mire térültem fordultam a hasára pördült....

Kép

Kép
dcili81

Sziasztok!

Van gépünk! :lol: Igaz, ma sírógörcsöt kaptam, mert kiderült, hogy az összes adata elveszett a gépről, köztük a Hunorról készült képek. Innen-onnan megpróbáljuk majd összeszedegetni, de mind nem lesz meg.
Most családilag közelharc folyik a gépért, de megpróbálok visszaolvasni és majd még jelentkezem.

Remélem, mindenki jól van!!!

Üdvözlettel: Laura

Kép
Kép
szeles4

Cili! Nálunk is ugyanez van: Mintha fel akarna ülni, folyton emelgeti a fejét és húzza fel magát! :lol:

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Bizony, én láttam tegnap Enikő Milánját, hát el voltam ájulva tőle :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Már megint csak egy gyors. Remélem nem haragszik meg senki hogy nem reagálok, de nincs időm. Mire idejutok megy a reklamálás. Most próbálom én is a kiságyban altatni, de már 15 perce sír! :cry: :cry: :cry:

Voltunk tanácsadáson, aranyos volt a helyettes doktornéni. Sőt talán alaposabb is mint a doktorbácsink. Marcink 6570 gramm és 60,5 cm! Meg lettünk dicsérve. Hát nem egy hosszú gyerek, igaz apa is csak 167cm magas!!! 8) 8) Kapta a 4 hós kötelezőt és az első Prevenárt! Na megyek, nem bírom hallgatni! :cry: :cry: Pedig még annyi mindent akartam írni!
Vendég

Mági! Enikő!
Csak nem tegnap volt januári forumtali?

Kép
Kép
Kép
erika26

Erika:
Megnyerted a 2 forintos kérdést :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes! :lol: :lol:

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok Csajok!

Úgy tűnik, a mi altatás módszerünk a leggázabb (kívülállónak). :-D Zsófi mindig kézben alszik el. A legtöbbször cicin, de ha már nincs tejci, akkor cumi és ugyanúgy befordul vele, mintha szopizna. Nem szoktattam le erről, mert imádom, amikor az ölemben szuszog az a meleg kis csomag. :-D :-D Valamelyikőtök írta, hogy minden gyerek más és az altatásnál az a lényeg, hogy a babának és a mamának is jó legyen. Hát ez nálunk nagyon is meg van. Aztán hogy mi lesz később, amikor már 10 kilós lesz??? Passz. Bizti lesz akkor is valahogy. Amúgy Zsófi soha nem aludt el egyedül, de nála nem a sírás volt az, ami gátolta ebben, hanem az, hogy felpörgette magát, ha egyedül volt, nem bírt megnyugodni. :-D

Ja és én napközben is igyekszem a kiságyában altatni. Van a nappaliban egy utazóágya, de oda csak ritkán rakom le, mert akkor nem tudok tenni-venni. A babakocsiban alvás nálunk is csak intenzív mozgás hatására következik be. Autóban hordozóban alvás is ritka már...

Zsiráf!
Szerintem Laja nagyon helyes kissrác! És tény, hogy kicsit szélesebb a feje, mint az átlag, de szerintem ez nem para egyátalán. Nekem korábban mondták, hogy altassam hason Zsófit, mert "behorpadhat" hátul a feje. De szóba sem jöhet nálunk a hasonfekvés. Oldalfekvés a terpeszpelus miatt esett ki korábban, csak és kizárólag a hanyattfekvés megy jó ideje. És kicsit Zsófi feje is lapos hátul. Remélem, annyi haja lesz, mint nekem és az majd kompenzálja, ugyanúgy, mint nekem. :-D

Manna!
Jó wellnesselést! Majd írd meg, milyen volt az első pihi hármasban. :-D

Szeles!
Bassszus, sajnálom, hogy elszálltak a képek!!! Ez nagyon bosszantó lehet!

Hétvégén én sem jövök. Holnap reggel indulunk anyumékhoz Győrbe. Ottalvós lesz, most először Zsófival. Kíváncsi leszek, hogy bírja majd... Jó víkendet mindenkinek!!!

Kép
Kép
lbernuska

Trombi!
Neked pedig nagggyon szépen köszönöm a dm pöttyöt!!!

Kép
Kép
lbernuska

megprobaltam. 1 oras uvoltes lett a vege. se a kezemben se a cicin nem tudott megnyugodni, vegulis elvitte anyosom setalni. addigra mar en is kozel voltam a sirashoz. :cry: :cry: :cry:

orsi. eniko. igen ez mind egyeni, hogy melyik babanak mi a jo.

mi ugy egyutt alszunk kincsovel, de kozben allandoan rettegek, hogy ha nem teszek valamit, akkor meg 5 evesen is az agyunkban fog aludni. aztan szeretek en vele aludni, de nagyon faj a hatam. a konyv amit en olvasok az szorgalmazza a szulovel alvast, szerintuk az vezet a kotodest segito neveleshez.
de amikor itt olvasom, hgy mas babaja milyen szepen alszik egyedul, meg kisagyban, meg reggelig, akkor irigykedem, emiatt meg lelkiismeretfurdalasom van. szoval pocsekul erzem magam a boromben az egesz miatt. es nem tudom, hogy mit tegyek. beletorodjek, hogy velunk alszik vagy eroltessem a kisagyat?

szerintetek levegyem a forgot a kisagybol?
van bent meg egy susu aztan annyi.

na megyunk setalni meg egyet, kisutott a nap!

KépKép
KépKép
mush589

mush:
Emiatt ne legyen lelkisimeret furdalásod! Minden gyerek más! Kincsőel kicsit macerásabb az alvás, de biztosan más területen könnyebb vele.
Nem minden babával lehet megoldani, hogy magától aludjon el.
Szerintem ne erőltesd, ha jó nektek még így együtt, akkor élvezzétek ki ezeket a perceket :wink:
Ilyenkor én mindig arra gondolok, hogy egy 5-6 éves gyerkenk már csak meg lehet magyarázni, hogy mit miért kellene másként csinálni. nem fog az ágyatokból férjhez menni :wink:
Ha pedig át szeretnéd szoktatni a kiságyba, akkor szerintem kezdd a nappali alvással. Mindig csak addig tartsd az ágyban, amíg még nem törik el a mécses, és maradj vele, hátha... Nem biztos, hogy sikerül, de lehet, hogy a huszonvalahanyadik alkalommal egyszer csak bent marad :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mush! Egyet értek Mágnessel! Ne törődj azzal, hogy más hogy altatja a gyerekét, te úgy altasd, ahogy nektek a legjobb. Ha jó nektek így, hogy együtt alszotok akkor aludjatok addig, amig jó, ha meg nem jó, akkor próbálkozhatsz esetleg azzal, hogy elalvás után mindig beteszed a saját ágyába (csak ki kell várni a pillanatot, amikor már mélyebben alszik!).

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

[quote="orsimorsi"]
írta:
orsimorsiVan, hogy csak cicin alszik el este velem együtt a nagyágyba én is bealszom és akkor ébredek amikor újból éhes.

en ezt jatszom egesz ejszaka! :lol: :wink: :cry: :oops: :?

KépKép
KépKép
mush589

hahó!

Na látom ma sem unatkoztatok,jó sokat írtatok.Később megpróbálok visszaolvasni.

megvettem a BB kengurut,íme:

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=58

ez most akciós volt.
nagyon kényelmes,alig várom hogy kipróbálhassuk. :lol:

ugye csak 6 hótól lehet úgy használni hogy nekem háttal van?

KépKép
lyndee

[quote="dcili81"]
írta:
dcili81
Letettem a hátára, és mire térültem fordultam a hasára pördült....

Hihi, azt hiszem, elkezdhetsz nagyon odafigyelni a kis izgőmozgóra! :lol:

Enikő: köszike, akkor abból is a 3ast vadászom.
bébic

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?