Új privát üzeneted érkezett!

Tejóég, most látom, hogy állandóan itt kotyogok, eldugulok most már! :oops: :oops: 8)
Musi, majd szólsz, hogy mit kell tennem?

Szép álmokat mindenkinek!
bébic

Bébic: aha, a Babamókához van.
Fix alvásidőket én is beszúrok a napirendbe, délelőtt és délután. A délelőttinél játék közben látszik Koboldon, ha fáradt, és akkor leteszem a kiságyba, délután meg a séti közben alszik. Délelőtti alvása ált. 1/2-3/4 óra, de vannak kivételek, pölö ma. Leraktam olyan 1/2 11 körül (mert 1/2 dél körül van hami), negyedórát nyekergett, aztán 1/4 2-ig durmolt :shock: . De éjszaka nálunk is jól nyomja, és reggel sem sír, akár félórát is képes magát elszórakoztatni ébredés után :lol:

Mush: a Micimacis nagyon tetszik, meg az elefántos is :) A kétfontosból itt is van magyar nyelvű vaterán 700 pénzért, de az nem tetszik :P. Megmutizom apának, és lehet, hogy megkérlek, hogy küldjél nekem ilyet, és megdumáljuk, mit adjak érte cserébe (vagy akár ki is fizetem...)
Zoknin még agyalok, de ha esleg találsz, akkor szólj.
Csak ne lenne ilyen rohadt drága a posta...

Zsiráf: de sajnálom, hogy így megijesztett az ortopéd néni :( Ettől én is félek, mert Kobold is 95%-ban hanyatt fekszik, és nem tudom, milyen az, ha lapos a feje. Dokinénink még nem mondta, hogy az lenne.
Egyébként nekem az a véleményem, hogy tényleg kicsit széles Laja baba feje, de szerintem egyáltalán nem látványosan. Nagyon cuki. Ha nem mondod, hogy ez meg ez miatt, akkor nem is feltűnő. Ilyen a formája és kész. És mi van azokkal a babákkal, akiknek a szeme sarka meg már szinte a halántékukon van? Azoknak meg olyan a fejformája.
Egyébként hátulról lapos? Nagyon észrevehető? Mit mondott a dokinéni, hogy az "esztétikai" dolgokon kívül lehet más "baja" is ettől?

Kép

Kép
gabilany79

bebic.
abban a konyvben honaprol honapra le van irva, hogy mit kene tudnia a babanak, mi az amit lehet hogy mar tud.plusz kerdesek es valaszok. eleg szeles temakort erint, en rendszeresen hasznalom,nekem bejott.
ha kell a babamasszazsos dvd-t is szivesen elkuldom, de azt kernem majd vissza.
meg varok 1-2 napot, hogy kell-e masnak is. jovo heten kuldok csomit anyumnak, abba beleteszem, es o tovabb kuldi. aztan neki majd lehet utalni. vagy szerintem te el is mehetsz erte erzsebetre. jo igy?

babam, bukott egy hatalmasat. atoltoztettem, beadtam a homeosbogyot a fogzasra (gyonyoruen nyitotta a szajat, hogy beleszorjam a port), betettem a kisagyba, megy a forgo, de nagyon reklamal. azert meg varok egy kicsit.
ja elkezdodott a fogzas, mar van kt icipici dudor. tarthat napokig, hetekig.
:?

KépKép
KépKép
mush589

Mush:
[quote]j írta:ovo heten kuldok csomit anyumnak, abba beleteszem, es o tovabb kuldi. aztan neki majd lehet utalni.

Ha ez így megoldható, akkor micimacisat énisénisénis :lol:
Zoknit meg megmutizom apának, és holnap még megmondom. Azt is lehet így, hogy anyudnak csomiba téve? Persze ha így lesz, akkor az árán felül a postaköltségbe is beszállok.

Kép

Kép
gabilany79

Na, még fent kukorékolok, nem szabadultok tőlem... :P :P

Mush: Kirrrrálllyszupiiiiiiiiiiiitökjótökjó! :lol: :lol: Párom el is tud majd ugrani érte anyudhoz! Drága vagy, előre is nagyon köszi! Cupp!
A könyvet is megfontolom, jónak tűnik így, ahogy leírtad.
A masszázsos DVD-t is köszi, az asszem nem kell, inkább tornázunk majd.

Gabi: Ákos is délelőtt olyan 10-11 körül alszik, kábé ugyanannyit mint Kiskobold. A délutáni szunyái nagyon változóak még, ma pl. összvissz fél órát aludt olyan fél 4 felé, és érdekes módon nem volt nyűgös most este sem, csak már nagyon álmos, be is aludt már az első cicin 2 perc után...
bébic

ZSiráf!
Èn se igazán látom igy szemböl,hogy baj lenne a fejével.
Vinzent is szinte egész nap háton van,de nem lapos hátulról. Neki a bal oldala kicsit deformált (nem feltünö),mert régebben mindig arra fordult. Szerencsére már a másik oldal is játszik!

Bébic!
Ha rendelsz könyvet , majd ird meg jók e!

Gabi!
Èn hiába teszem le Manót, sokszor a fáradtság ellenére se hajlandó nappal aludni! :roll: :roll:
susy75

Susy: Okesz! :lol:
Nekünk a buksival kapcsolatban már akkor mondta a védőnő, mikor hazahoztuk, hogy figyelni kell rá, mert elfekheti. Így ha nappal nem is, de éjjel mindig váltott irányban fektettük le, így legalább éjjelente megvolt a váltott terhelés a fejecskéjének.

Zsiráf: Ti miért adtok 2 csepp Vigantolt?
bébic

Bébic:
[quote]b írta:e is aludt már az első cicin 2 perc után...
Ha nem teszem le, akkor Kobold is ezt csinálja (néha akkor is, ha leteszem, és csak keveset alszik...)

Susy: ez néha nálunk is így van. Én délelőtt úgy csinálom, hogy besötétítek nála, lerakom a kiságyba, megpuszilgatom, és behúzom rá az ajtót. Először volt sírás, most már nem jellemző :D Viszont mindig vigyorogva ébred :) Persze van, amikor nagyon sír, olyankor felveszem, kicsit ringatom, és aztán újra megpróbálom letenni, ez általában beválik.

Kép

Kép
gabilany79

Ja, Gabi, még egyszer is ezer hála a Normaflore-ért! Azóta (kopp-kopp-kopp) bár nincs minden nap kaki (mondjuk volt tegnap reggelre egy orbitális, és nagy meglepetésre ma délután is egy emberes adag :lol: :lol: ), de nem küzd vele, nem bántja, sőt, a pukik is jelentősen lecsökkentek neki, és a hasfájása is elmúlni látszik. (már nem is adjuk neki a Gripe Water-t)
Mondjuk lehet, hogy kezdi végre kinőni is ezeket.

Susy: Nem lehet, hogy nem eléggé fáradt Vinzent és azért nem alszik el?
bébic

[quote="gabilany79"] írta:gabilany79n délelőtt úgy csinálom, hogy besötétítek nála, lerakom a kiságyba, megpuszilgatom, és behúzom rá az ajtót.

Na, én ezt nem tudom megtenni, sajnos ő képes addig sírni, amíg ki nem veszem. Este minden szó nélkül elalszik a kiságyában, viszont nappal képtelen ott aludni. Valszeg ezt szokta meg, de végül is nem bánom, mert az éjjel a lényeg úgyis, hogy akkor tudjon a saját helyén, a saját ágyában (el)aludni. Nappal meg mindegy, hol van, hamarosan már úgyis úgy fog cikázni a lakásban, mint egy kis villám. :lol: :P :wink:
bébic

Na, most már tényleg befogom, Apa is takarodót fújt, jóéjtpussz mindenkinek! :D
bébic

Bébic: nem az a lényeg, hogy mitől, hanem az, hogy megoldódott (kopp-kopp) a kaka-gond.
Egyébként ugyanígy vagyok én is, ha este letesszük, 3 perc és alszik magától, szóval pont mindegy, hogy napközben hogy sikerül elaltatni (mert azért nálunk se megy mindig úgy,ahogy leírtam). Főleg, hogy a délelőtti szunya előbb-utóbb úgyis elmarad...

Na, de én is lelövöm magam, csak előtte még ciciztetek egy utsót. Hátha kiszippantja a dugót...
Tsók!

Kép

Kép
gabilany79

elvileg csak esztétikai kérdés,de szeretnék mindent megtenni amit lehet...
A gyerekorvosunk nem mondott eddig rá soha semit,sőt a Dévényes sem...
Holnap elviszem a dokinéninkhez, megkérdezem mi legyen..

Egyébként apa 4 honapos képén detto ilyen,majd szkennelek..

Gabi, megismernéd, mert látványosan lapi...Megprobálom éjjel az oldalán altatni, mert hason nemfog menni az tuti.. :?

Bébic,koszi Neked is,és a bókot is..

Kép
Kép
zsiraf8

Bébic! Igen, szerintem ennyire rossz. Végig sem olvastam.

Musi! A Johnsonok sokaknál allergiát váltanak ki. Hanának a Gabi sem jött be, most a lanolinos Baba fürdetőt használjuk. Gondolom ott ez nincs.

[quote]e írta:stére lett menetrendszerű csomósodás (a hülye szopis cicifixtől, utálom

Gabi! Hát attól meg hogyan?

Baby on board tapadókorongos:
http://www.vatera.hu/baby_on_board_tapa ... 21790.html

Kép
zölddisznó

Bébic,most 2 csepp olaj az adagunk, mert a 3 hós kontrollon mondta a dokinéni, hogy mivel hirtelen nőtt nagyot (2 és 3 hó közöttmásfél kiló),nem csontosodott hozzá elég gyorsan. Ezért kell olajbol 2 csepp.Majd holnap egyeztetek erről is...

nna, én is elteszem magamat holnapra, szép éjszakát mindenkinek.

Kép
Kép
zsiraf8

Zsiráf! zerintem optikailag csalóka, hogy Laja szemei közel vannak egmáshoz, és ez szélesíti a buksiját.
Amúgy sajna nem értek hozzá.

Kép
zölddisznó

bebim vegre kidolt. jo negyven percig uvoltott, mint a sakal. se cici, se cumi, se ringatas nem volt hatasos egy jo darabig.

http://www.mothercare.com/Mothercare-Pr ... 1&mcb=core
lanyos anyukaknak? :wink:

mg ilyet is talaltam plussallat kedveloknek:
http://www.mothercare.com/Me-You-baby-b ... 1&mcb=core

koszi a furdos hozzaszolasokat. hat igen itt azok nincsenek. majd korul tekintek organic fronton.

zsiraf. nem semmi a doki neni. kincso is sokat van hanyatt, neki is picit lapos a feje, de nem mondtak hogy gond lenne. fel a fejjel.

KépKép
KépKép
mush589

KépKép
KépKép
mush589

Mush: jaja, ezeket megtaláltam... a vaterás már megfigyelés alatt áll, még meg kell mutiznom apának :oops: :D

Zöldi: én csak akkor hordok cicifixet, ha elhagyom az udvart :lol:, és ami van, annak ugye ilyen lehajtható az eleje, de belül is van egy háromszög alakú rész (olyan, mint a pánt meghosszabbítása, nem tudom jobban elmagyarázni, biztos tudod, mire gondolok), ami most valamiért bevághatott ciciben oldalt (nem is értem, már régóta megvan, és eddig nem volt gond), és azért gondolom, hogy ez volt a bűnös, mert gyakorlatilag ennek mentén, majdhogynem "vonalban" csomósodott kővé a deformcici (ami eleve hajlamosabb) külső oldala.
Mindegy, most Kobold nem járt sikerrel (és apa sem :(), holnap újra nekifutunk....

Kép

Kép
gabilany79

Jó reggelt!

Elsőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőő, de nem akartam!

Kis drágám ma igen korán ébresztett. Tegnap este fél 9 után elaludt magától, 11-kor felkelt enni, és utána fél 3-ig zenés táncos bábjátékkal szórakoztatta az anyját. Majd szopi után kidőlt, és 5-kor megint felkelt enni, de két korty után elaludt és egészen 6-ig nyomta! Szóval a tegnapi éjszakát egy ige gyenge 2,,-val értékelném. HULLA VAGYOK!!!!!

Hát most úgy jön le, hogy a párom ilyen meg olyan pedig ha kell meg is főz, ki is takarít, de elkezdődött a szezon kevesebbet van itthon, majd megszokom!

Remélem ti többet tudtok pihenni, megyek megpróbálom lelőni, hátha sikerül még aludni egyet!

Kép

Kép
dcili81

Jó reggelt!!!!!!!!!!

Bébic: Igen, köszönöm, tőled jött az ötlet. Nálunk szerencsére apa fürdet este, azaz bevonulnak a fürdőszobába, vetkőzés-fürdés-öltözés szeánszra, így van egy órám, hogy leüljek pihenni az esti szopi előtt. Újabban együtt fürdenek, miden apának nagyon ajánlom, hatalmas élmény mindkettőjüknek! Amikor bemegyek, csak ülnek a melegben, mint egy törökfürdőben és hajkúrásszák a halakat a kádban..:)

Nekem a szülők kis könyve és a szülők nagy könyve is megvan Ranschburgtól. Én a nagy könyvet ajánlom! A kis könyv csak egy rövid összefoglaló.

Lányok a gyógyszertári fürdőkenőcsöt meg lehet kapni recept nélkül is! Csak kicsit drágább, de így semmi annyi mint a híres löttyök!

Mush!!!! Tényleg küldenél nekem! KIFIZETEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A micimackósat szeretném! Lécciléccilécci!

Zsiráf! Szerintem egyszerűen tedd hasra, majd szépen megszokja. Ha sír ülj oda mellé és dumálj neki, menjen zene vagy játszatok úgy, hogy az oldalán fekszik. Sajnálom!

Lekopogom, tegnap fél 5-kor kelt, ma pedig először négykor de sikerült visszaaltatni, így fél 6-kor szopiztunk először.

Cili! Sajnálom. :(

Kép
mannababoca

jo reggelt. mi is koran, n8kor keltunk. de mi meg mindig minimum ketszer ebredunk ejszaka is
ma reggel szokasosan a cicire teve a fejet aludt. majd ebredeztunk, megszolalt "errrrrrrrgh???", kerdon ram nezett, lehuzta a felsomat es racuppant a cicire. azt hittem megzabalom.

na, akkor akinek kell barmelyik baby on board sign vasarnap reggelig tudassa velem. koszi.

manna. persze.

berni. kincso is nagyon igenyli hogy uljon a kezunkben. persze nem egesznap van igy.

KépKép
KépKép
mush589

Reggelt!

Na, mire megmutiztam volna apának a Lamaze játékot a vaterán, elkelt :( :( :( Így jártam....

Mush: én kérek egy micimacisat! Köszi! Kép

Kép

Kép
gabilany79

a fene gabi. azert szolj, ha nezzek ebayen. azt is be tudom tenni a csomagba es akkor kevesebb a postakoltseg.

KépKép
KépKép
mush589

ilyesmiket erdemes venni?
Kép Kép Kép

esetleg tapasztalatok?

gabi, bebic, manna. jegyezve. szoval a bigyo 4 font, mondjuk 200ft fejenkent a postakoltseg innen oda (hozzajarulas a nagycsomihoz, amiben majd kuldom).az hogy mennyi a posta anyumtol hozzatok azt meg majd meglatjatok a boritekon. aztan neki majd kuldhetitek a penzt. ez igy jo?

KépKép
KépKép
mush589

Sziasztok!
Mush! Én egy elefánisat kérek szépen! Kösziii!!!!

Napközbeni alvásnál én is elkezdtem, hogy beszoktatom ebéd után a kiságyba, hiszen nyáron a nagy melegben úgysem fogunk tudni kimenni olyankor. És láss csodát, még az én napközben alig alvó gyerekem is durmolt a kiságyban másfél órát :) .

zsebi_baba

Nekünk ilyen van: http://shop.unas.hu/shop_artdet.php?sho ... nas_862308

Nem mondom, hogy nem jó, mivel nekünk pihenőszékünk nincs, így ebbe teszem néha napközben, de annyira nem vagyok tőle elájulva, mert Szabi mégiscsak ölben érzi magát legjobban. Egyébként azért ezt a típust választottuk, mert ez tovább használható, ha levesszük az állványról.

zsebi_baba

Mush: köszi! Most azt találtam ki, hogy kaptunk sógornőmtől egy csomó színes állatfigurás ujjbábot, és valamelyikbe belevarrok egy pici csörgőt (hobbiboltban lehet venni), és azt varrom rá zoknira, és akkor már kész is :lol: Válságban az embernek kreatívnak kell lennie :P

Kép

Kép
gabilany79

Guttenmorgen! :D

Ma Kismancs fél 8ig aludt, már kezdtem aggódni....
Most meg olyan hisztit levágott, hogy csak na (szerintem a hüle borús idő meg a hidegfront zavarja :? ), aztán elfordította a fejét oldalra, becsukta a szemét, sóhajtott kettőt és elaludt. Eszem a kis szívét! :lol: :lol: :lol:

Zsiráf: Á, értem, nem is tudtam, hogy ilyenre is figyelni kell! :shock:

Mush: Kösziköszikösziiiii! A zsozsót én is úgy utaljam, vagy párom ha megy érte, kápéban is odaadhatja Anyudnak?
Ari lehetett reggel a kis "morgós" Kincső! :lol: És hogy kiszolgálja magát! :lol:

Cili: Sajnálom, vajon mi lehet az oka?

Gabi:

[quote]N írta:a, mire megmutiztam volna apának a Lamaze játékot a vaterán, elkelt

...és ha jól látom, valaki innen a topikból vitte el....

Manna:
[quote]S írta:zerintem egyszerűen tedd hasra, majd szépen megszokja

Húha, ez nekem kicsit "keménynek" tűnik így.... :roll:

Zöldi: Köszi, akkor azt a könyvet messziről elkerülöm!
bébic

Én a fürdetést este semmi pénzért nem hagynám ki, imádom! Együtt fürdetünk, és nagyon élvezzük! :lol: Már alig várom, hogy átmenjünk a nagykádba, de szerintem azt majd csak akkor, ha már ülni tud.
bébic

Bébic:
[quote]. írta:..és ha jól látom, valaki innen a topikból vitte el....

ez nekem is eszembe jutott... ez van, szemesnek áll a világ, túl sokáig halogattam 8) :P

[quote]M írta:ár alig várom, hogy átmenjünk a nagykádba, de szerintem azt majd csak akkor, ha már ülni tud.

Dettó.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gabilany79 2009.04.17 09:25-kor.

Kép

Kép
gabilany79

Lányok, használ valaki dm-es Babylove pelenkát?
Van még egy kuponom, gondoltam ma elhasználom, csak nem tudom, melyiket vegyem. Mi amúgy 3-as Liberot használunk, annak melyik Babylove-os felel meg?
bébic

Jujj! Úgy örülök! Noel apuját rávettem, hogy vegye meg Noelnak azt a bébitornázót amit olyan régóta szeretnék neki és ma érkezett meg!! Apum szerint buta műanyag, de nekem nagyon bejövős alig várom hogy Noel aláfeküdjön. :D

Íme:

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25

Senki nem válaszolt hogy most aggódjak meg hívjam az orvost hogy nem hízik Noel a tápi meg az anyatej ellenére sem már 3 hete vagy ne!??? Lécci vki, esetleg tapasztalat!!!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

bébic, babylove márka nekem minden babaholmiban bejött! :) Fürdetőkrém, pelenka, törlőkendő. Én ajánlom! És megfelelő árban van.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Bébic!
Èn is vettem egyszer babylove pelust. Nem rossz ,de maradunk a Pampersnél. Szerintem kuponnal megéri!

Bébic, Gabi!
Nem tudom miért nem alaszik napközben, bár nincs mindig igy. Ha álmos akkor egyszerüen beájul a járókában.
Még azt, hogy elvigyem a kiságyba besötétítsek nem próbáltam! :shock: Viszont cserébe éjjel tényleg jól alszik.
Tegnap este 9-kor elaludt, hajnal 5-kor kelt szopira,aztán tovább durmolt 9-ig.

Cili!
Sajnálom a rossz éjszakát!

Hú micsoda üzletelés van kocsis öntapadó téren! :lol: Nekem is tetszik,majd megnézem a német ebay-en! :wink: :wink:
susy75

Susy, látom akkor Vinzent is jól alszik éjjel! :) Noli is este 10kor feküdt, kelt fél6kor enni, aztán tovább 8ig. :D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Bébic: Mi kemény? Sajnos kénytelen lesz megszokni, mert mozgásszervileg is fontos, hogy hason legyen a gyerek napoközben, legalább fél-fél órát. Szerintem ha leülsz mellé, mesélsz neki, beszélgetsz vele, érzi, hogy ott vagy és szereted, akkor nem kemény. Ez az ő érdeke, érted szenvedek, nem ellened.

Amúgy én mindig ott vagyok mellette, de igenis beszoktattam a kiságyba, külön szobába, délutáni alvásra, és most a járókába. És nem azért mert nem szeretem, hanem mert szeretem és azt szeretném, hogy egy kiegyensúlyozott baba legyen, aki tudja hogy mit lehet és mit nem. És a mit leheten belül a legnagyobb biztonságban és szeretetben nevelem. Sok ismerősöm, csak úgy hagyta felnőni, mert itt nem marad meg, meg ott nem marad meg, meg nem alszik külön, meg nem alszik a kiságyba. A mai napig szenvednek együtt, a gyerek is, mert mindig tízszer hangzik el a nem szó, persze mindig igen a vége...így egész nap a ne csináld ezt, ne csináld azt megy. Én szeretném ha a dackorszakot leszámítva egy nemmel megoldanánk a dolgokat. Mert szeretem mindennél jobban!

Az esti fürdetést azért engedem át kizárólag apának, mert szerintem apának is szüksége van rá, hogy kettesben intim módon szeresse a fiát, én egész nap ezt teszem. Így a fürcsi az övék!

AIDA: Azonnal hívd. Ha nem hízik egyáltalán természetesen azonnal hívd vagy vidd el! Ez nem játék, itt nem a 8,9,10,11 dekáról van szó hetente, hanem a nulláról!

Kép
mannababoca

manna, jujj ilyen nagy a gond!? Akkor hívom, köszi. Jaj ma már nem tudom mert nincs, hétfőn viszont mindenképp akkor! Köszi. Azt hittem ez lehet normális hiszen nyúlt és hosszra nő, de jó hogy tudom hogy nem.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

mush:szeretnék én is én is:)
az elefántosat.
írtam privit is ha nem lenne időd a fórumot olvasni.

bébic:mi használunk dm-spelust de csak nappalra, éjjelre a huggies vált be, a papmers jó volt csak a 3-s méretbe csalódtam állandóan átnedvesedett reggelre a felső része a pisitől

körkérdés:nagyon fája torkom apa hozta haza vírusos torokgyuszi szedem a homogen9-t, megiszom az aloe gélt.
de mi van akkor ha a Rékais elkapja, én alig birok nyelni, mi lesz ha ő se fog tudni, mert annyira fáj neki
vajon elég még az anyatej védőképessége, vagy mellette lehet vmit adni neki?
és ha esetleg kialakul akkor mit lehet adni mint fájdalomcsillapító a torkára?

KépKép

Kép
orsimorsi

Zsiráf:
H nem szeret hason lenni, akkor nem tudod ráerőltetni. Anna sosem bírta hason, Bence kicsit tovább, de alapvetően háton szeretnek. Én 2 etetés között ,amikor jókedvű, akkor hasra teszzem, amíg nem kezd el nyafogni. Beni egyre többet bírja, de nem hinném, hogy lapos maradna a feje...

Vera:
Azért a járókát egyáltalán nem nevezném börtönnek :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

[quote]A írta:múgy én mindig ott vagyok mellette, de igenis beszoktattam a kiságyba, külön szobába, délutáni alvásra, és most a járókába. És nem azért mert nem szeretem, hanem mert szeretem és azt szeretném, hogy egy kiegyensúlyozott baba legyen, aki tudja hogy mit lehet és mit nem. És a mit leheten belül a legnagyobb biztonságban és szeretetben nevelem. Sok ismerősöm, csak úgy hagyta felnőni, mert itt nem marad meg, meg ott nem marad meg, meg nem alszik külön, meg nem alszik a kiságyba.

Manna!
Èn is jót akarok Vinzentnek,de ö már pici kora óta kialakította magának, ha aludni akar, akkor itt a nappaliban elalszik a
járókában/bölcsöben. Tényleg nem akartam felvinni az emeletre a saját ágyába, mert eddig ez így müködött. Az utobbi napokban viszont valahogy kihagyta a déltáni alvást. :roll: :roll:

Aida!
Igen, szerencsére jól alszik, de akkor Noel is! :wink: :wink:

Gabi!
Ès Kiskobold mikor ébred reggel, hogy délelött már megint el tud aludni?
susy75

Lányok, köszi a tapasztalatokat, csak nemtom, melyik méret kell, ami megfelel a 3as Liberonak....

Orsi: Mi is kaptunk egy csomag 3as Pamperst, és utálom (amúgy a Pamperst alapból), az is átnedvesedik elöl. Így csak nappalra adom rá, és már alig várom, hogy elfogyjon...
Jobbulást neked! (sajnos azt nemtom, mit lehet adni a kicsinek, de rmélem, nem kapja el!)

Manna: Csak a mondat volt az, nekem olyan keménynek hangzott. De köszi a kioktatást. :lol: 8) :wink:
És biztosan jól csinálsz mindent, úgy, ahogy neked-nektek jó, de nem vagyunk egyformák, a gyerekeink sem azok. Lehet, hogy Domi jobban partner neked mindenben.
És attól még szeretheti valaki a gyermekét mindennél jobban, ha másképp gondolkozik. (és nem lesz feltétlenül engedetlen gyerek sem)
Mi pedig azért fürdetünk hármasban, mert én azt szeretném, hogy a fiam azt lássa, hogy 3-an vagyunk egy család, nem azt, hogy van anya+én, meg apa+én...
Szóval így is fel lehet fogni....
bébic

Susy: Ákos is kihagyta néhány napja! (úgy látszik, az egy napon születés jelent valamit, ezek a Manók összedumálnak a hátunk mögött! :lol: ) Mindig szokott az uzsi és a vacsi közt egy nagyot durmantani, de a héten kihagyta. És fura módon nem volt nyügi este....rejtély...
bébic

Sziasztok!

Susy! Gergő 8-9 között kel reggel és 10-11 körül már le kel fektetnem, mert álmos. Én is úgy csinálom ahogy Gabi, felviszem a szobába, besötétitek, megpuszilgatom, lerakom az ágyába és azt mondom neki, hogy most aludjon egy kicsit, mert fáradt. Ilyen korban már zavarják a külső ingerek és szükségük van arra, hogy nyugodtan intim helyen pihenjenek. Biztos, hogy Vinzentnek is szüksége van az alvásra csak zavarják a zajok, fények. Próbáld meg lerakni a szobájába amikor látod, hogy fáradt.

Kép
Kép
Kép
erika26

Na hogy valami jót is mondjak ne csak mindig panaszkodjak...
Negyed 8-kor visszafeküdtünk aludni, és egészen fél 9-ig húztuk!!!!
Gyors szopi, hatalmas kaka, öltözés és nekiindultunk a nagy csavargásnak! Hát a KIK-től nem voltam elájulva, de a Müllerben egy csomó mindent vettem. Daninak is, meg a párom nagylányának is bevásároltam. Aztán átmentünk az ALDI-ba, vettünk ezt-azt, és mikor beültünk a kocsiba, eleredt az eső, úgyhogy igen, megcsináltuk!!!!!

Danim hazafelé aludt fél órát, hazajöttünk, evett és most megint kint van a levegőn, hátha sikerül még egy kicsit aludnia. Rám is rámférne a szunya, de gyorsba elpakolok.

Kép

Kép
dcili81

És vannak új képek!

Kép

Kép

Kép

Kép
dcili81

Susy: nálunk is úgy van, mint Erikánál, 8 körül kelünk (nem mindig tudom, mikor ébred, mert van, hogy fél órát is eldumálgat meg játszogat magában), és 10-11 körül már álmos. Olyankor kicsit bepirosodik a szeme körül, meg dörzsölgeti a szemét, fülét, esleg ásít, és kicsit nyügibb, a játék se köti már le annyira. Ma pölö 20 percet aludt, azt hittem, hogy akkor szopinál bealszik, mert még látszott, hogy fáradt, aztán mégse :? :roll:
Egyébként, szerintem amíg nem sír nagyon, és magától alszik el, addig nagy gond nincs, csak annyiból jobb ez az ágybatevős dolog, hogy el tudja majd különíteni, hogy mikor van alvásidő és mikor játékidő (ezért nincs pölö semmi a kiságyában csak egy alvós plüss). Nálunk muszáj volt különválasztani, mert inkább sírt játék közben a fáradtságtól és nem aludt el, és úgy belelovallta magát, hogy hiába vettem ölbe, az se számított. Így meg pár perc méltatlankodás után már alszik is.

Kép

Kép
gabilany79

Aida: súlygyarapodásról ezt olvastam Cili szakácskönyvében:
"Amíg a pici nem duplázza meg a
születési súlyát (általában 4-6 hónapos kora körül), a minimális heti
súlygyarapodás 100 gramm, ezt követıen a heti 50 gramm is bőven
elég, amikor pedig már kúszik-mászik, az sem gond, ha egy-egy
héten nincs súlygyarapodás, persze havi szinten ilyenkor is kell
valamennyit híznia (az ideális a 200-500 gramm körüli hízás havonta
1 éves korig)."

Kép

Kép
gabilany79

Aida: Én nem szeretem az ilyen elvárt súly dolgokat, de azért hetente minimum 8 deka szerintem kell….ha pedig három hete áll a súlya akkor biztos nem stimmel valami.

Suzy: Persze hogy jót akarsz! Én csak azért rakom be az ágyába, mert ha ezt megszokja, akkor másfél – két évesen is könnyebben alszik talán délután egy órát.

Bébic: Nem akart kioktatás lenni. Igazad van, ha rám hallgattok, mindenki azt csinál amit akar!!! A fürdetést is megértem, de én látom a férjemen, hogy kell neki az a fél óra kettesben a fiával….én meg tudok pihenni…

Erika: Én is pont így csinálom…besötétítek…megpuszilgatom. Ja és még valami, ha nem szokja meg a délutáni alvásra az ágyat nekem az a problémám, hogy a nappaliban aludva itt nem lehet tenni-venni, esetleg egy pici tesót szoptatni…Nekem a kiságyban mindig hosszabban és nyugodtabban szundított, mint mondjuk a kanapén.

Kép
mannababoca

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?