Sziasztok!
Voltam ma 12 hetes UH-on és vérvételen, hát katasztrofális volt!! A dokim által adott beutaló sz.r-t sem ért, kb. 1 órát kellett várnom, mire kaptam beutalót az UH-ra (10en voltak előttem),de vérvételre nem kaptam rögtön pedig kértem, mondván, vissza kell menni az UH eredménnyel, és csak aztán adnak a vérvételre is. Én naív azt hittem, legesleges legkésőbb délre beérek a munkahelyemre, de csak 1-re sikerült. Az UH-on 2, azaz kettő órát kellett várni, ráadásul egy 12 hetes másik kismama kérdezte, hogy mikor is mehetünk, mert ő úgy tudja, vérvétel csak 1/2 10 - ig van. Kiderült, csak ez a 12 hetes, fél 2-ig van (biztos tudják sokan vagyunk), mert a többi csak 10-ig van, és ezt jó, ha megjegyzem a későbbiekre nézve.
Az UH-os csaj mondja, hogy nem érti, minek küldtek minket oda, mert a 12 hetes csak fél 1 és 1 között van, na erre bosszankodva megállapítottuk néhányan akik erre vártunk úgy fél 10 tájékán, hogy akkor minket most jól megszívatnak, mert fél 1 - ig ott fogunk ülni. Pedig én telefonon dierkt rákérdeztem, hogy hánytól van, és mondták, hogy 9 - től. No comment. Aztán mire majdnem kiürült a dugig lévő váró, egyszercsak az egyik 12 hetesünket behívták. Örültünk, mint majom a farkának, hogy de jó, mégse kell kivárni a fél 1 - et. Majd két-három ember után, meglepődve hallottam én is a nevem, és a következő és az utána következő is közünk való volt.
Így 1/2 12-re bent is voltunk. De ugye még visszamentünk a vérvételi beutalóért, majd vérvétel, és mire én végeztem, 1/2 1 is elmúlt. Szóval, amit csak lehet, a doinál fogok csináltatni, és csak a kötelező vizsgálatokat végzem a kórházban. Nincs nekem erre ennyi türelmem és szabim.
Volt közöttünk egy kb. max. 14 éves lány is. Teljesen meglepődtünk, mikor megláttuk az első beutalóra várva (és "fehérbőrű" volt). Az anyukájával volt. Ők eléggé elhúzódtak, nem kommunikáltak velünk csak a végefelé, de azt beszéltük, hogy talán még az általánost se járta ki. Nem itt lenne a helye, meg hogy minek akarja megszülni. Teljesen tönkreteszi az életét. ...
Ja volt egy másik lány, aki még csak 11+0 napos volt. Kérdeztem, hogy biztos ma kell jönnöd, nem lesz korai? Neki a védőnője a mai napot mondta, pedig ő is 2x rákérdezett, hogy biztos-e? És szegény, ő is végigvárta az UH-ot, és ott mondták, hogy menjen vissza 1 hét múlva. Tehát gyakorlatilag fölöslegesen ment el a fél délelöttje, és persze a vért se vették le. Nagyon durva.
Amúgy velünk azt hiszem minden ok. Nem voltak közlékenyek. A 12 hetesek közül én/mi vagyunk a legnagyobbak, pedig volt egy lány, aki 13+0. Csodálkoztam is.
CRL: 66 mm
tarkóredő:1,6 mm
orrcsont: 3,5mm.
Tudja valaki, hogy az orrcsont az a vastagság vagy a hosszúság mérete? Amúgy normálisak ezek a méretek? Azt hiszem íram, hogy 12+0 vagyok ma.
Na megyek, mert hulla vagyok.
Bocs, hogy senkire se reagáltam, de ma még nem volt erőm visszaolvasni titeket.
Üdv mindenkinek.