Új privát üzeneted érkezett!

köszi roni!
A Te babád is nagyon felismerhető és aranyos!!
azért látszik szerintem az enyém picit jobban, mert 1 héttel idősebb, így megváltozott a szülési dátumom.

Minyu, lécci majd írd be: szept. 14.

Kép

Kép
judit(bálo anyuja)

Judit: nagyon jók ezeke a képek!!! Abszolút jól kivehető a baba :)

Kép
kistiggrincs

márti!
köszi :)

judit!
a másodikon tisztára olyan, mintha vigyorogna!!! :D

na ma tényleg korán fekszem, érzem hoyg megfáztam, fáj a torkom, fülem.... de nem hiányzott ez most.

-ja!!!! tegnap voltam gyógyszertûrban, és eszembe is jutott hogy hamár ott vagyok, veszek fejfájásra is, háta éesz még... kikérdeztem a csajokat, és kis kutatás után közölték hoyg semelyiket nem ajánlják terhesen!!!! :O mert az egyik a 12. hétig lehet, a másikat az utsó 3.adban nem...meg összevissza (olvasták a gépbôl mindne gyógyszerrôl külön) szóval abban állapodtak meg hoyg semmit inkább...... tudom, mindenki mást mond mindenre, ezt már megszokhattuk, szóval akkor ezt is megosztom, csak hoyg tudjátok, van, aki így gondolja.... én nem vettem végül semmit....

na alszom, pááá
bgz

KépKép

KépKép
bagzerka

Sziasztok!

Voltam ma 12 hetes UH-on és vérvételen, hát katasztrofális volt!! A dokim által adott beutaló sz.r-t sem ért, kb. 1 órát kellett várnom, mire kaptam beutalót az UH-ra (10en voltak előttem),de vérvételre nem kaptam rögtön pedig kértem, mondván, vissza kell menni az UH eredménnyel, és csak aztán adnak a vérvételre is. Én naív azt hittem, legesleges legkésőbb délre beérek a munkahelyemre, de csak 1-re sikerült. Az UH-on 2, azaz kettő órát kellett várni, ráadásul egy 12 hetes másik kismama kérdezte, hogy mikor is mehetünk, mert ő úgy tudja, vérvétel csak 1/2 10 - ig van. Kiderült, csak ez a 12 hetes, fél 2-ig van (biztos tudják sokan vagyunk), mert a többi csak 10-ig van, és ezt jó, ha megjegyzem a későbbiekre nézve. :? Az UH-os csaj mondja, hogy nem érti, minek küldtek minket oda, mert a 12 hetes csak fél 1 és 1 között van, na erre bosszankodva megállapítottuk néhányan akik erre vártunk úgy fél 10 tájékán, hogy akkor minket most jól megszívatnak, mert fél 1 - ig ott fogunk ülni. Pedig én telefonon dierkt rákérdeztem, hogy hánytól van, és mondták, hogy 9 - től. No comment. Aztán mire majdnem kiürült a dugig lévő váró, egyszercsak az egyik 12 hetesünket behívták. Örültünk, mint majom a farkának, hogy de jó, mégse kell kivárni a fél 1 - et. Majd két-három ember után, meglepődve hallottam én is a nevem, és a következő és az utána következő is közünk való volt. :lol: Így 1/2 12-re bent is voltunk. De ugye még visszamentünk a vérvételi beutalóért, majd vérvétel, és mire én végeztem, 1/2 1 is elmúlt. Szóval, amit csak lehet, a doinál fogok csináltatni, és csak a kötelező vizsgálatokat végzem a kórházban. Nincs nekem erre ennyi türelmem és szabim.
Volt közöttünk egy kb. max. 14 éves lány is. Teljesen meglepődtünk, mikor megláttuk az első beutalóra várva (és "fehérbőrű" volt). Az anyukájával volt. Ők eléggé elhúzódtak, nem kommunikáltak velünk csak a végefelé, de azt beszéltük, hogy talán még az általánost se járta ki. Nem itt lenne a helye, meg hogy minek akarja megszülni. Teljesen tönkreteszi az életét. ...
Ja volt egy másik lány, aki még csak 11+0 napos volt. Kérdeztem, hogy biztos ma kell jönnöd, nem lesz korai? Neki a védőnője a mai napot mondta, pedig ő is 2x rákérdezett, hogy biztos-e? És szegény, ő is végigvárta az UH-ot, és ott mondták, hogy menjen vissza 1 hét múlva. Tehát gyakorlatilag fölöslegesen ment el a fél délelöttje, és persze a vért se vették le. Nagyon durva.

Amúgy velünk azt hiszem minden ok. Nem voltak közlékenyek. A 12 hetesek közül én/mi vagyunk a legnagyobbak, pedig volt egy lány, aki 13+0. Csodálkoztam is.
CRL: 66 mm
tarkóredő:1,6 mm
orrcsont: 3,5mm.
Tudja valaki, hogy az orrcsont az a vastagság vagy a hosszúság mérete? Amúgy normálisak ezek a méretek? Azt hiszem íram, hogy 12+0 vagyok ma.

Na megyek, mert hulla vagyok.

Bocs, hogy senkire se reagáltam, de ma még nem volt erőm visszaolvasni titeket.

Üdv mindenkinek.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Jó reggelt Kismamk!

Gartulálok az Uh-s kismamiknak! Judit: nagyon szépen látszik a baba minden képen,jó ,hogy ennyi képet kaptál!

Sajnos a család le van betegedve. A szüleim is (bár nem együtt élünk csak egy városban) és tegnapra a férjem is belázasodott :cry:
Nem győzetm ápolni szegényt. Ma csak kicsit ment be dolgozni éls remélem hamarosan hazajön. És persze azért bennem van a para, hogy én is elkaphatom.Most "karantén" van. Külön szobában alvás, gyakori szellőztetés stb... Reménykedem, hogy nem lesz gond. :shock:

Ági! Szerintem tök jók az értékeid , az orrcsontot még nem hallottam, hogy mérték volna valakinél. Az nekem új. :)

Judi!
Szerintem a 0,7mm miatt ne izgulj,az a baj ha 3 mm feletti.Ez biztos jó érték. :D

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok!
Jaj de jók a képek...öröm őket nézni!
Gratulálok mindenkinek a jó eredményhez!
Ági!
Én sem hallottam, hogy mérték volna az orrcsontot eddig valakinél, nálam sem mérték. A lényeg, hogy van orrocskája!!! Most ez a fontos, ha nem lenne, akkor az nem jelentene jót. Úgyhogy nyugodj meg!!!!

Judit!
Nekem 0,9mm volt a tarkóredő. A lényeg, hogy nem haladhatja meg a 3mm, a.m. is írta én csak megtudom erősíteni.

Fejfájás:
hát igen, tényleg mindenki mást mond. Nekem a panadolt ajánlották, hát én vettem is be, mert olyan migrénem volt tegnap, hogy azt hittem kipottyan az agyacskám :oops:
Nem tudom elviselni a fejfájással járó migrént. Az valami kegyetlen! Kezdem azt hinni, hogy most így kismamaként többször és intenzívebben reagálok a frontokra.

szeder74

Sziasztok Kismamik!

Először is: tegnap éreztem babócát mozogni!!! :P :P :P Annyira de annyira jó érzés volt! Már tegnapelőtt este is éreztem egy kicsit, de mivel nem ismételte meg a mutatványt, így elhessegettem a dolgot, hogy biztos csak a beleim mocorognak. De tegnap határozottan: IGEN, IGEN, IGEN!

Roni!
Nagyon nagyon cuki a babókád! Örülök, hogy minden rendben van! Csatlakozom A.m.-hez. Nekem is az jutott először eszembe, hogy pont olyan, mint az én UH képem. Csak ő ránk hasonlít a Ti képeteken lévő babó pedig egyértelműen rátok! :wink:
Ez is aranyos: más szemmel néz-e rád a doki? :mrgreen:
Egyébként a babó mérete gondolom tudod a CRL. Nincsen rajta a papíron, amit a doki a vizsgálat végén adott?

Holka!
Teljesen egyetértek veled UH ügyben. Mármint hogy igazán felkészíthetnék az apukát, hogy mi is fog történni. Én megtettem volna, ha tudom, hogy mi fog történni. De mint mondtam Tamásnál nem volt hüvelyi UH, így nem számítottam rá. Ott bent a dokinál meg már mit mondjak? Mondjam a páromnak, hogy légyszi menjél már ki??? :? Na mindegy túl vagyunk rajta! De így pont a legutóbbi UH-ra nem jött el, amikor először csinált a doki hasi UH-t a 12 hetesen. :cry:
Együttérzek veled! Én is folyton úgy érzem, hogy ehetnék, de nem tudom, hogy mit, és ilyenkor következik az, hogy amit találok. Tulajdonképpen bármit, bármikor. Ha így folytatom szép kövér kismama lesz belőlem! :(

Mirci!
Mostanában nekem is előfordul, hogy bele bele szurkál a hasamba valami. És nem csak köhögésnél. De egy pillanatig tart csak és elmúlik. Az első harmadban nem éreztem ilyet. De nem vérzek és nem is barnázom. Viszont van folyásom és szerintem átváltott valami gombás dologba, úgyhogy jövő héten ha megyek a dokihoz ezt is megemlítem neki. Gondolom kapok rá valamit. Lehet egyébként hogy ez összefügg a szurkálással.

Judit!
Fúúúúú de jók ezek a képek! Nagyon aranyos a babucid!!! Olyan jó látni, hogy már ilyen nagy és formás és aranyos és minden...! :P

Kép
Kép
konan

Sziasztok!

Jó sokat termeltetek!

Gratulálok a jó képekhez! Nagyon jó érzés látni őket. Alig várom a jövő hetet, hogy én is láthassam a babámat. Velem most az anyukám jön, majd apa a 15. héten :D

Nekem az Istenhegyi úton azt mondta a dokim, hogy először megcsinálja az UH-t (14000.-), és ha indokolt, akkor a vérvétel. A kombinált együtt 28000.- lenne. Nem bánnám, ha nem kéne a vérvétel plusz 14000-ért. Épp elég az UH ára is, de megéri!
Nagyon kedvesek ott a klinikán, a gépek és a doki is profi!

Az oldalsó szurkálás normális, mert nyúlnak aszalagok.. Ha vérzéssel jár, vagy állandó a szúrás, feszülés, akkor viszont jobb egy orvost felkeresni!
Este operett gálán voltam, hát nem igazán volt kényelmes 2,5 órán keresztül ülni... Sokat is szurkált a hasam végig.

Lányok, én egész héten nem voltam rosszul, és mintha az olmos fáradtság is csökkent volna a héten! Tök jól érzem magam a bőrömben. Már rendesen látszik a hasamon, hogy ez bizony babás pocak :lol: Többen is megjegyezték tegnap, hogy húú, látszik ám már rendesen. Ennek örülök nagyon.

Rönééé

Kép
röné

Ági!
Az orvosnál történtekhez: No comment! :evil:

Szeder!
Hát igen! Érzékenyebbek vagyunk a frontokra (is)! Nekem is többet fáj a fejem, mint korábban. Egyébként a kitörésem is nagyobb volt a kelleténél. Most hogy átgondoltam és lehiggadtam már egészen másként látom a dolgokat. Nem olyan szörnyű ám a helyzet, mint ahogy (ezek szerint) az általam leírtakból kitűnt! :roll: Túlságosan belekeseredtem a sérelmembe! :lol:

Nem sok kedvem van mostanában dolgozni. Sokszor azon kapom magam, hogy nem is csináltam órákig semmit csak itt lógtam a neten és olvasgattam mindenféle babás dolgot. De még otthon sem szeretnék maradni egyelőre. Bár a mai nap gyorsan elmegy, mert csak 1-ig kell dolgozni, igaz kivételesen vasárnap is dolgozom.

Akiknek nem az első babó!
Volt közületek valaki császáros? Tudja már hogy hogyan fog szülni?

Kép
Kép
konan

Lányok!
Van akinek hasmenése van közületek?

Képzeljétek nekem már 5 napja.
De nem görcsölget a hasam, semmi fájdalmat nem okoz.
A lényeg, hogy amikor kakikálni megyek nem székrekedésem van, hanem olyan állagú, mint modjuk a sütötökpüré, csak ugye a színe nem olyan...
Bocs a részletes leírásért..

Várom az orvosom visszahívását, mert mostmár igencsak kezdek félni, hogy mi lehet ez.

Olvastam mást topikban, hogy a kismamák panaszkodnak hasmenésre így kismamaként is. Hááát nem tudom, tőletek még nem hallottam senkitől.

szeder74

Röné!
Ezt már nekem is mondták mostanában. Hogy már tényleg látszik! Bár én még mindig úgy látom magam a tükörben felöltözve, mint aki csak hízik. Mint egy jóllakott krumpliszsák! :wink:
És örülök, hogy neked is múlnak a kezdeti kellemetlenségek. Én is ezt élvezem leginkább. Este már előfordul, hogy egy filmet is végig tudok nézni. Na nem gyakran, de előfordul! :wink:

Kép
Kép
konan

Sziasztok!
Köszi mindenkinek a dicsiket!

Konan!Képzeld nincs rajta. És most meg mondom őszintén, nem igazán vagyok megelégedve a dokimmal. Sőt!Fel is vagyok háborodva. Szerintem ezek az adatok alapvetőek, és rajta kellene hogy legyenek a vizsgálati papíron. Annyi volt rajta hogy 25 mm a fej átmérője, és hogy normális a tarkóredője. Jó a magzatmozgás meg a szívműködés. ENNYI! ja meg annyi volt még hogy D 17 cm. Ez mit jelenthet?Úgyhogy úgy döntöttem, hogy jövőhéten elmegyek egy másik dokihoz 4D Uh-ra, kíváncsi vagyok rá nagyon. Biztosan meg fogja adni ezeket a paramétereket magától!

Röné!Fehérváron is van 4D UH. Illetve teljes terhesgondozás, valamint genetikai szűrés.

Ági! GRatula a jó eredményekhez. Nagyon örülök. Kép nincs?

Alíz

KépKép
roni0422

Szeder!
Nekem volt hasmenéses időszakom még a legelején. Bocsi: csak úgy folyt, mintha pisilnék. Kb. 1 hétig tartott. Nekem a sok gyomorsavtól volt, de marta a gyomromat is. Eleinte csak a hasmenés volt, aztán a sav már annyira kimarta a gyomromat, hogy rettenetesen fájt. Nem állítom, hogy Neked is ez van, de a terhesség alatt sokszor megnő a savtermelés. Szerintem mindenképp beszélj az orvossal emiatt! Nem hiszem, hogy babócával összefüggő baj lenne! Nyugi! :wink:

Kép
Kép
konan

Szeder!Nekem volt hasmenésem, kb 3 vagy 4 héttel ezelőtt. 5 napig tartott. Nekem azt mondta a dokim, hogy valószínű vírus. Szedjek rá Smecta-t. Semmi mást. Nekem annyira erős volt, hogy bármit ettem kijött. Akkor is volt ingerem, mikor már nem tudott belőlem semmi kijönni. Sőt. erős hasgörccsel járt.

Konan! Hassal kapcsolatban detto. Azt érzem, hogy puffadok, de semmi más.

Alíz

KépKép
roni0422

Roni!
Egyetértek veled. A dokik olyan felületesek tudnak lenni az információ átadásában. Gondolom, ami nekik természetes, arról nem is beszélnek. Az, hogy a kismama szeretne többet tudni, az nem nagyon érdekli őket. Sőt ha rákérdezel valamire még meg is tudnak lepődni.
Itt egy link az UH-n történő eligazodáshoz, de még ebben sincs így, hogy "D", sajna nem tudok ebben segíteni.
http://www.hoxa.hu/?p1=cikk&p2=41

Kép
Kép
konan

Ági!
Hát ez a magyar egészségügy..csatlakozom: no comment..

Konan!
Köszi, hogy reagáltál :)
Igen én is utána olvastam itt a neten. Amikor nem tudok valamit beírom a google-ba és ott nézegetem a kidobott oldalakat.
Azt találtam,hogyha nem jár hasi görcsökkel, akkor nem vírusos nyavaja..nem tudom..remélem nem lesz baja a babámnak.

Most várom még mindig az orvosom visszahívását, hátha tud megnyugtató választ adni.

szeder74

Köszi Konan!Megnézem. Tényleg nagyon felületesek tudnak lenni, de ennyire? Azért ezek az adatok szerintem annyira alapvetőek, hogy meg sem kellene kérdezni.
Szóval jövőhéten majd tudok szolgálni egy kicsit több infóval és remélem szebb képekkel tudok szolgálni. Az biztos, hogy felírom a kérdéseimet.

Alíz

KépKép
roni0422

Arra az esetre, ha ennek a dokinak sem lenne egyértelmű, mit is kéne válaszolni.

Alíz

KépKép
roni0422

roni!
köszike neked is. -akkor nem én vagyok az egyedüli akinek hasmenéses dolgai akadnak :)

szeder74

Sziasztok,

szeder,
menj el dokihoz, mert most vírus van. Nálunk a fél cég kidőlt! . Igaz, főleg a gyerekek körében dívik ( a szülők az ovisoktól kapják el ) , de attól még te is simány elkephattad.

ági,
durva ez a korházas sztori!! melyik városba/kórházban volt?
Szegény lány, akiről írtál.... mire annyi idős lesz mint én, lesz egy majdnem gimnazista gyereke!!! JESSZUS!!! :shock:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

elmondok nektek egy tök hüly egondolatot, ami a fejemben van 1 hete....

szóval most már annyira jól vagyok, annyira nem fáj semmim, se barnázás, se hasfeszülés se hányinger, se fáradtság, se hangulat ingadozás.... hogy hülyén hangzik, de nem is érzem hogy terhes lennék!
persze tudom, hogy az vagyok (elég ha esténként leveszem a melltartómat és majd pofára esem... ) :lol: - szóval ez most nem paramami megállapítás volt. Hanem amolyan rég nem éreztem már magam ilyen kiegyensúlyozottnak.
És minden, de totál minden félelmem elmúlt!

van még valaki így közületek?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Roni, hol van a 4D-s Uh itt Fehérváron? Genetikai gondolom a nővédőben meg a kórházban. Be kell rá jelentkezni? Várakozási idő? Én BP-re elsősorban azért mennék, mert elkezdtünk nálam és páromnál genetikai kivizsgálást, és a terhességemet is ott állapították meg. Az ottani doki írta fel a sok gyógyszert, úgy gondolom, ő is adja ki a leállás mikéntjét. Azért még meggondolom, de Fehérvárroól semmit nem tudok igazán. Annyit, hogy a kórházban csinálnak genetikait.

Kismamatornát, intimtornát illetve kismamajógát tudsz valahol??
Érdekelne nagyon.

Hasmenéses lányok! Én az ellentét vagyok, anniyra nehezen megy a dolog, hogy az már nem normális. Most mindenféle magokkal próbálkozom (Gyógyszertárban ajánlották).
Szóval néhány napra szívesen elcserélném a székrekedésemet egy kiadós hasmenésre :lol: :lol: :lol: !

Rönééé

Kép
röné

Honeymoon, épp az előbb írtam, hogy tök jól érzem magam. Semmi bajom, kiegyensúlyozott vagyok. Viszont én naggggyon terhesnek érzem magam. Egyszerűen a tudat. Ja, és a melleim :lol: Meghát a hasam is mutatja napról napra a dolgot.

A kiegyensúlyozottság csak jó jel lehet!

Rönééé

Kép
röné

Sziasztok!

Gratulálok az uh-khoz és a vizsgálatokhoz!! A képek nagyon jók!! Sajnálom Roni, hogy Neked nem a legjobban sikerült!! De majd aD-s meglátod nagyon jó lesz!

Hamenéshez nem tudok sajna hozzászolni mivel Én ma a 6. nap végre sikerült elmennem reggel!!! Ez szörnyű!! Hiába a sok folyadék a sok gyümölcs a rostos kaják!!! :(
Szeder remélem nem lesz gond, majd írd meg mit mondott a dokid!!

Konan Én császáros voltam és Én úgy tudom, hogy ha 2 éven belül jön a következő baba akkor a második is biztosan császáros lesz, ha több év eltelik akkor már lehet természetes úton is!

Ági nem semmi ez amit leírtál! Még jó, hogy ilyen türelmes vagy! :) Még jó, hogy a kismamák érdekeit nézik nem??

Röné örülök, hogy már Te is jól vagy!!!

Lolababa, starlark Ti merre vagytok a beszámolóval??? Már lyukas az oldalam!! :lol:

Kép
Kép
lanta

Röné Neked mit ajánlottak a gyógyszertárba mert már egyszerűen nem tudok Én sem mit csinálni!!

Honey ugyanígy vagyok mint Te! És Én még a melleimen sem látom, most nem nől úgy mint Kornéliánál de biztos a szoptatás miatt! Nem tudom! De Én azért már várom az uh-t, hogy lássam minden rendben van!!! Még másfél hét!!! Nekem tegnap a fejem fájt piszkosul be is vettem egy panadolt amitől aztán el is múlt! De Én meg úgy vagyok egyik pillanatban ki tudnék ugrani a bőrömből a másikban meg olyan befordulós vagyok!! Érdekes dolgokat tudnak művelni ezek a hormonok!! :lol:

Kép
Kép
lanta

honey, lanta és a többiek!
Nekem is ez az érzésem van, mint nektek, mégpedig, hogy nem érzem magam terhesnek!!! Én is tudom, hogy kismama vagyok, de ami nap, mint nap emlékeztetett arra, hogy másállapot-ban vagyok, azok a kellemetlen tünetek elmúltak.
Fura, nem fáj semmim, nem feszül a hasam és nem szúrkál -csak ez a hasmenés ne lenne- szóval nem fáj a hasam a melleim meg estére kezdenek el érzékenyek lenni főleg, amikor leveszem a melltartómat.
Hasszurkálás lesz ám még, már akinél volt ne bízza el magát, a védőnőm szerint a 18-20. hétig várható bármikor! :? Addigra emelkedi ki a méhünk a kismedencéből. De én örülök is neki, mert azt jelenti, hogy nő a baba!!

Egy valami azért minden nap emlékeztet arra, hogy mégis van a pocimban élet: mégpedig a kicsim mozgásai..imádom :)

szeder74

egy hasznos oldal az uh leletek értelmezésében:
www.ultrahangvizsgalat.hu
sok magyarázat van az oldalon.

Kép
winona

húúú most olvasom, hogy mit írtam.
próbáljátok meg összerakni...nagyon elúsztam a mondatokkal..máshol jár a fejem...bocsika!!

szeder74

szeder:Te ilyen korán érzed már?én csak lüktetést érzek a hasamban......fura....

Kép
winona

Nekem is van orvosos sztorim - bár nem az orvos volt a hunyú (elsősorban)
Elmentem végre a körzetihez, hogy írja alá a papírokat, hogy minden rendben. Én sokáig dolgozom, épp hogy odaértem 7.20-ra este. Senki nem volt, ücsörögtem. Kijött az utolsó páciens. Várok, hátha egyszer kinéz valaki. Egyszer csak jön egy pasi. Kérdezi, hogy van-e az asszisztens (ugyanis, ha csak gyógyszert iratnak fel, azt az aszisztens is megteszi, és a doktornő melletti ajtón be lehet menni). Mondtam, hogy nem tudom, én a doktornőre várok.
Erre ő kopog, bemegy. Várok tovább - 7.45. Nem jön ki, gondoltam benézek én is ott. Hát azt hiszem ott esek hasra - simán bement a doktornőhöz a másik szobából. Persze a doktornő - mivel az utolsó beteg óta ki se dugta az becses orrát - nem tudta, hogy én várok. De az a bunkó pasi tudta. És még ha a doktornő be is hívta, hogy akkor már ha itt van jöjjön be, mondhatta volna, hogy van kinn valaki, aki előttem vár. De nem. Hát én lehet, hogy most az állapotom miatt vagyok túl érzékeny, de majdnem elbőgtem magam, hogy milyen bunkó emberek vannak. Azért még ott beszóltam neki, hogy köszönöm, hogy szó nélkül elém jött. Én kb 8-kor kerültem be. 8-ig van rendelés - erre a doktornő benyögi, miért jönnek ilyen későn? Na ez betett - egyáltalán nem kedvesen böktem oda, hogy 7.20 óta itt ülök és ha az a paraszt nincs, már rég kész lennénk.

Na ennyi.
Egyébként nekem is ez az első nap, hogy úgy ébredtem, hogy nem érzem rosszul magam. Remélem, ez így is marad most már. Bár valóban így a mellemen kívül semmi sem mutatja a terhességem. Van hasam, de az amúgy is van :oops: Én még nem látom, hogy alul kijjebb állna. Max annyi, hogy egyáltalán nem tudom behúzni, mert nem esik jól. És most olyan, mintha egy kisebb lufi lenne benne. De azért még össze tudom gombolni a gatyáimat.

Kép
Kép
csibe21

wiona!
igen érzem igen talán lüktetésként lehetne megfogalmazni. Van olyan nap, hogy többször is, de van úgy, hogy 1-2 szer. Ha ritkábban érzem kicsit elkenődök, de azt mondta az uh. a doki, hogy akkor befele a (gerinc fele) mocorog olyankor a keze lába és azt még nem lehet érezni, mert ahhoz picike.
Nekem hátsófali méhlepényem van, állítólag, azok hamarabb érzik, mint akinek melsőfali méhlepénye van.
Azért már várom, hogy az az igazi nyüzsis mocorgást érezzem, akkor sokkal nyugodtabbak leszünk meglátod!!

szeder74

csibe!
Szerencsés vagy az ugye tudod? Nekem már kismamanacit kellett vennem, mert nem tudtam begombolni a régi gatyáimat.

Képzelejétek!
Tegnap hallottam egy ismerős csajsziról, hogy a -7. hónapot betöltötte már- és szorítja le a hasát.. :? Idióta! Az elejétől kezdve nem örül a terhességnek, pedig állítólag akarta is a babát. Én még ilyen rosszindulatú kismamáról még életemben nem hallottam! A babáról csináltak neki is fotót, és úgy jellemezte: olyan, mint egy E.T. !
Hát kivagyok az ilyen nőktől. Akkor minek vállalta? Ráadásul az első babáját várja..és az elejétől azt hajtogatja, hogy útál terhesnek lenni!!!
Leszorítja a hasát...hm no comment ehhez már nem is tudok mit szólni!!!
Gondoltam megosztom veletek, fújjonghatunk rá közösen :) Szegény babáját sajnálom, hogy ilyen anyja lesz!!

Bezzeg mi! Ugye csajok!!!
Domborítunk! - mintha muszáj lenne :) :)

szeder74

minyu!
én még nem iratkoztam fel a táblázatba.
terminus: szeptember 03.
kórház: telki
testvérek 2 fiúcska
köv. vizsgálat: 03. 18.

szeder74

minyu!
bejegyzel engem is ?? :) köszönöm szépen :)

szeder74

Szeder!
Nekem is már fogynak a begombolható gatyók. Már csak 2 van. De neked sem az első baba, nekünk korábban látszik és korábban érezhető a mozgás is. Nekem is hihetetlen volt hogy már érzem, de biztos vagyok benne, hogy őt éreztem tegnap. Persze az lesz az igazi, amikor már kívülről is érezhető a mozgás.
Ez a történet pedig amit leírtál nagyon szomorú. Túl sok a felelőtlen nő, túl sok az eldobott/nemkell gyerek. Miért nem lehet ezt komolyan végiggondolni? Egy másik életről csak is felelős döntést szabad hozni! Ha nem kell, miért nem veteti/vetette el? Ha már nem vigyázott és teherbeesett. Annyi megoldás van már.
Nekem sem az első sem a mostani babámnál eszembe sem jutott az hogy "elvetetni". De soha nem ítéltem el emiatt senkit. Még mindig jobb, mint nem szeretni, kukába, bokorba dobni, wc-n lehúzni és még ki tudja miket nem hallani. Rémes és nagyon elszomorító! Nem hiszem, hogy az ilyen hozzáállásból rendes anyuka lehet. Bocsi, ha túl hosszú lettem, de nagyon felháborít az ilyesmi!!! :evil:

Kép
Kép
konan

minyu!
szül. időm: 1974. 12. 26. (lassan összerakom, hogy milyen adatok kellenek)

szeder74

konan!
csak azért írtam meg nektek, mert kiakaszt, hogy akarja a gyereket, de így viselkedik. Akarja! Érted? és mégis így várja. No a tetejében kisfiú lesz neki, hát ettől mégjobban kivan. Tiszta dilo a csaj. hagyjuk is, mert csak erősödik bennem az útálat iránta.

szeder74

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára honeymoon 2011.07.05 14:12-kor.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

honey!

Hát igen. Tudod nem feltétlenül , sőt biztos vagyok benne, hogy nem a beosztástól és a diplomától lesz valaki jó vagy rossz ember.
Igen, az az elvárás, hogy tanult, van agya, akkor majd ő jól fog mindent csinálni.
Háát sajnálom előre a második gyermeket! Szegény pici...az már tényleg tiszta őrület, hogy még gombásodott is szegényke. Az ilyen nem érdemel gyereket! A főnök csaj egy Idióta!!! DE nagyon!

Készítettem a fiaimnak is vonalzót. Azt veszem észre, hogy nem jól számolta Bencét...no majd megnézem, hogy miért rossz.

szeder74

roni
Ezek az uh-ra vonatkozó adatok nem a babádé:
a D (diameter vagyis átmérő röviditése) =sugárzóátmérő
felette pedig a 3,5 MHz azt jelenti,hogy a vizsgálathoz 3,5MHz-es vizsgálófejet használtak.
holka

Judit tüneményes a kistesóbaba!! :lol:
Ági :D :örülök,hogy minden rendben a picivel!!
holka

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára honeymoon 2011.07.05 14:13-kor.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

szeder,
mit szólnak a fiuk a hugihoz? :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok!

Márti, akkor együtt izgulunk jövő csütörtökig. Örülök, hogy jobban vagy!

Nekem még néha van émelygés, de az állandó éhségérzet nem múlt el. :D

Kép
Kép
petra1980

Én is szívesen eljárnék terhestornára, de errefelé nálunk nem sok lehetőség van, sajnos.

Kép
Kép
petra1980

Lanta, nekem a gyógyszertáros nem adott semmit, azt mondta próbáljak meg olajos magvakat joghurtba keverve. Főleg lenmagot, szezámmagot ajánlott
Anyukám a csontritkulása miatt csinált egy ilyen pirított magos mixet, ami ezáltal nagyon egészséges, tele van Ca-val is. Van benne lenmag, szezámmag, tojáshéj, meg még egy csomó magféle.
Nem mondhatnám, hogy ízletes, de 1-1 kanállal egy Aktiviába vagy joghurtba, kefirbe elmegy és megéri leküzdeni. Ezenkívül én reggelente ha el nem felejtem, egy kiskanál szilvalekvárt eszem éhgyomorra! Sok aszalt gyümi, köztük szintén aszalt szilva. Nálam ezek nagyjából hatnak!

Szeder, tök jó, hogy te már ilyen korán érzed a babát!

Nekem még vannak begombolható gatyák, de már nem kényelmesek, így gyakran a kismamanacimhoz folyamodok. A felsőkkel is bajban vagyok, szinte az összes szűk mellbe.. :roll: Apának ez persze baromira tetszik!

Szeder, az ilyen nő nem érdemli meg hogy nő legyen, és hogy gyereke lehessen. Tényleg állat, bár még azok is óvják a kicsinyeiket. Talán a kígyó szó jobban illene hozzá, azokban nincsen anyai ösztön, anyai érzés...

Egyébként én is E.T-hez hasonlítom a kis porontyomat, de én szeretettel gondolok rá, és nem negatív értelemben mondom. Valahol mondtam is, hogy nekem most épp kicsi E.T-m van.
Bocs, ha ezzel valakit sértek.

De jó, mindjárt vége a mai melónak, jön a hétvége, bár nem lesz most pihenés, lakásfelújítás van :?

Rönééé

Kép
röné

Ági!!!
nagyon dühítô, amiket leírtál! ez hol történt????? legalább megvagy velük és jóók az eredmények! és orrcsont mérést még énsem hallottam sehol :)

szeder!
arészletes leírás alapján :D szerintem ez nem hasmenés, csak lágyabb dolog! amit konan írt, na az az!!! szóval én emiatt nem aggódnék! nekem csomószor iylen, amióta babás vagyok, hát énörülök hoyg nem kell erôlködnöm, hanem ilyen kis kellemes az ügy! :) azért igyál sokat.
nekem is volt olyan barátnôm, aki nehezen tudta elfogadni a babásodást, de az utólsó idôkre meg tök beleszeretett!!! most meg imáádja a kis 2 naposát :) van remény!

honey! örülök hoyg jól vagy!!! :) és nem válaszoltál a kismama jóóga dologra, pedig tettem linket is, hoyg arra gondoltál-é ?

tök jó hogy írtátok a mozgásosdit, én ugyanis most hívtam fel a dokim hoyg már érzem egy ideje, de 2-3 napja meg nem annyira, elsôre nevetett egy kicsit, majd modóndta hoyg szinte biztos benne hoyg semmi baj, úgyis megyek hétfôn, majd menézzük. szóval ez megnyugtatott, meg magamtól is arra gondoltam hoyg most arrébb költözhetett vagy másik irányban van,és ezért nem érzem. vagy érzi rajtam a megfázásos gyengülést és tartalékol :)

ja én is jól vagyok, de 4 körül majd elalszom bent! és az étvágayam is megjött :) szóval kiváncsi vagyok mennyi lehetek most :P különben egész jó minden! tegnôa mondjuk hányingerem lett, de nem alapból, cak volt egy múcsing az ebéd húsomban, és az tett be :D finnyás vagyok, mi??!

na, befekszem simike mellé még kicsit.
pááá
bgz

KépKép

KépKép
bagzerka

Röné köszi! Már a johurt lenmag, szezámmag meg zabpehely keverékét kipróbáltam, itt kaptam meg ezt a receptet de sajna nem jött be! Még ez a szilvalekváros cuccot kéne kipróbálnom! Azt hiszem holnap reggel akkor el is kezdem éhgyomorra!!! :lol:

Kép
Kép
lanta

Holka! Köszi, köszi!!!!Sejtettem, hogy nem a babáé..... :oops:
De nem erre való az orvos, hogy elmagyarázzon mindent, amit mi nem tudunk?Köszi mégegyszer.

Röné!
http://www.ddgroup.hu/html/aktualitas.html
Itt megtalálod az intézetet. Itt csinálják a genetikai vizsgálatot is!
Állítólag nagyon jó. A Bácskai dokit nagyon dícsérik, hogy neki rendkívül jó szeme van a babához, illetve a genetikához.

Több helyen is van kismamatorna, szeretnék majd menni. Azt hiszem a köfémen meg a belvárosban a nővédelmi központ környkén van, de majd megkérdezem a védőnőt, mert ő ajánlotta őket.

Alíz

KépKép
roni0422

Lanta! Köszi a vígaszt... :)

Alíz

KépKép
roni0422

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?