Új privát üzeneted érkezett!

Na, ma Hanga benyomott 120-at. :shock: Alexának még elég a 80-100, mikor mennyi. Híznak is szépen, 4 nap alatt 170-180 grammot sikerült.

Katáról újabb hírek nincsenek? Drukkok mennek!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Törpi!
Kétszer-háromszor nyugodtan kenheted.
Az én eddigi tapasztalatom az, hogy az első fogak gyötrik meg őket jobban, nem tudják, mi van, a többi már picit könnyebb. Ha már érzed a fogat, az jó, akkor áttört, onnantól könnyebb lesz a babának. Jelzem, nekem az összes gyerekem kettessével növesztette a fogát...
vovanda

Törpi!
Nekem az a tapasztalatom,hogy amelyik gyereket meggyötrik a harapó fogak,az a rágók előjöttét már könnyen átvészeli.De akinek egy nyik nélkül kibújnak a harapók,,nagyon megkínlódik a rágókkal.Szóval akkor inkább az első 8fog legyen problémás,mert azok aránylag gyorsan és egymás után közvetlenül bújnak.

Kép

Kép
edit73

Timi, nagyon ügyesek a csajok, hogy már most ilyen szépen alszanak éjszaka. Kajával meg úgy jársz, mint én Emmámmal, nyaka sem volt 3 hónapos korára :lol: Annyit zabált, hogy nem akartam elhinni a mérlegeléskor. De aztán most már szépen megnyúlt, és egy elégedett, mosolygó csoda. Nappal :roll:
Szemészeten miért voltatok? Vagy ez kötelező lenne? Nekem a kórházban, mielőtt hazajöttünk megnézte egy szemész, azóta meg nem mondta senki, hogy mennünk kéne bármikor is.

Nyuszi, nem kér kaját Emma, azért nem adok neki. Ha mégis megkínáltam, csak 60ml-t iszogatott, azt sem nagy elánnal. És azután sem aludt vissza. Nem tudom, mit akarhat ilyenkor. Mírának szoktam adni, mert ő zabál egy nagyot és kidől reggelig, de most nem olyan volt a sírása, mint aki éhes. Kicsit nyüszizett, duzzogott, hogy nem veszem fel, aztán lenyugodott. Azután kezdte a műsort újra, amikor hallotta Emmát a másik szobából. De hát mégse vihetem a szentemet az alsó szintre :lol: :roll: :roll:

T-pk, szerencsés vagy, hogy van mindig annyi tejed, amennyi a csajoknak kell. Fogak elég korainak tűnnek, de nem lepődnék meg, hallottam már ilyenről. Valószínű azért nem érzed, mert még csak a csíra bántja őket. Barátnőmnek a 4. hónap óta szakad a nyál a kisfia szájából, derékig lucskos, napjában többször öltöznek át. De csak 7 hónaposan bújt ki az első fogacska.

Vanda, nekem is úgy tűnik, hogy a határozottabban fehérlő fog mellett haloványan ott figyel már a másik is, nem lepődnék meg, ha pár nap különbséggel bújnának ki. A próféta szóljon belőled, és remélem, tényleg csak az első ilyen keserves. Szegénykém úgy tud sírni, olyan fájdalmasan, pedig ez annyira nem jellemző rá :(

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812

Sziasztok!

T-pk,tényleg nem fogadják el az üveget?Akkor idővel neked sem lesz egyszerű.Reméljük sokáig lesz tejed!

Törpi,nálunk sajnos még a külön szoba sem megvalósítható.Reméljük fogacska hamar kibújik.

Elromlott a fiam :( Ma éjjel 1.30-kor kelt,megetettem,bár nem tudom mennyit evett ciciből,mert nem mértem,túl sokat nem hiszem,aztán kaki,aztán próbáltam tápit,de mindig kitolta az üveget.3.30-ig fenn volt,másodjára sikerült úgy lerakni,hogy aludt is,én meg 4 körül elaludtam,de Noémi 5.20-kor kelt.Most ő alszik,és megint Balázs van ébren :x

Úgy veszem észre,betett a második tejcsatorna elzáródás a tejemnek,elsőnél még aznap jött a néni kimaszírozni,de most ugye nem tudott,így két és fél napig csak 20-30-akat tudott enni Balázs belőle,lefejni meg talán 60-at sikerült összesen...és azóta a max 60-80 mili van benne,szegény Balázs küzd vele.Próbáltam fejni,de talán ha 10-et még tudok :( Jön 3-4 nyomásig,aztán semmi.Kis maszírozás,megint jön 1-2 nyomásra,aztán megint semmi.Nyilván hosszú volt a kiesés...pedig jó lenne,ha még visszaállna,mert Balázzsal is küzdele megint ez az üvegezés.
Vendég

csajok,én arra gondoltam,hogy lehet Noémi refluxos.Olyan,mintha fájna neki az evés,egyre hamarabb elengedi a cicit is,és sír,és sír a cumisüvegtől is.Ha mégis elkezd anni,akkor is fura hangokat hallat,hétfőn felhívom a dokit,és kérek egy ultrahangot.
Vendég

Törpi!
Korababákkal az elején elég sokat kell szemészetre járni. 3 hónapos korukig azt hiszem, 4szer vagy 5ször voltunk mi is.
vovanda

Lehet Noémi meghallotta,hogy dokibácsihoz megyünk,mert ma egyszer 80-at,3 óra múlva meg 90-et evett üvegből,szó nélkül :shock: :D

Asszem ezentúl nem adok neki cicit,lefejem a tejet,és üvegből kapja,mert most felcsillant a remény,hogy eszik üvegből.Megmondom a frankót,amennyire nem volt öröm a szoptatás az elején a fájdalom miatt,aztán meg a cirkuszok miatt,most rendesen bőghetnékem van,hogy nem lesz több szopi.De meg kell tennem,mert különben csak kínlódás az evés...csak olyan car érzés. :cry:
Vendég

Timi! Tök jó, hogy ilyen sokáig tudnak aludni a picik! De nappal is csak 4 óránként esznek?? Nem túl ritka az nekik? :roll: Mekkora most a súlyuk???
Nekünk nem kellett szemészeti szűrésre mennünk, nem értem, miért... :roll: (A kórházban se nézték őket, legalábbis nem tudok róla)

Edit, JOBBULÁST!!!!!!

Nyulasz, :cry: Kérdezted a gyerekorvost, hogy mi lehet az oka, hogy nem kell se a cucli, se a cici??? Ha nem lesz több szopi, én is el fogok keseredni biztosan....
Nálunk pocifájás tűrhető állapotban van, illetve lehet hogy már nincs is, csak megszokta Letti baba, hogy a karunkban alszik el (még mindig sokat sír, de néha nem vagyok biztos benne, hogy fáj-e a hasa egyáltalán)?? Illetve persze van erőlködés meg pukika meg böfi előtti felsírás, de úgy érzem, már jobban tudja kezelni ezeket a pocidolgokat... :roll:

Apropó, ti mit tesztek az ellen, hogy a babák felkeltik egymást?? Nálunk ez egyre zavaróbb: Lettit épphogy elaltatjuk és letesszük a kiságyba, Ajsika akkor kezd el ordítozni (akkora hangja van, hogy ha nem hallanám, el se hinném!! :shock:), és persze tuti feltrombitálja Lettit, aztán meg mély álomba zuhan (csak ordítva tud elaludni). :? Én már mondtam Apának, hogy legalább külön ágyba tegyük őket (még mindig egymás mellett alszanak), ha nem is külön szobába. Bár lehet hogy az se megoldás... :roll: Néha Ajsikát átvisszük a másik szobába büntiből, és ott ordíthat kedvére, de így meg az egész lakásban csendben kell lenni, miután ő is elaludt. :?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára rana33 2009.12.27 15:45-kor.

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Rana: nagyon szépek a lányok!
Nap közben is többnyire a 4 órát tartják, attól függ, hogy mi a kaja. Ha tej, akkor 3 óra, ha tápszer akkor 4. Éppen tegnap mértünk pucér súlyt: Hanga 2910 g, Alexa 2540 g. A védőnő szerint teljesen rendben van, hogy így esznek, főként, hogy megeszik evésenként a 100-at jelenleg, de tegnap Hangának egyszer kellett még 30-at adni plusszban. És ha 4 nap alatt 170-180 grammot híztak, akkor azt hiszem teljesen jók vagyunk. Ha akarnám sem lehetne őket sűrűbben etetni, mert nem hajlandók. Néhány napig próbálkoztunk, keltegetni őket, mondván idő van, de nem ettek, úgyhogy akkor esznek, amikor ők kérik. Így álltak be a 4 órára.
Nálunk Alexa a nagyhangú, iszonyatosan tud kiabálni, ha éhes, de Hanga nem kel fel rá. Ők kezdetektől külön ágyban alszanak. És a zajt szeretik a legjobban, akkor nagyon be tudnak ájulni. A porszívó a legnyerőbb, lehetőleg a szobájukban!

Nyulasz: én naponta 1-2x szoptatok, a többi alkalomra inkább fejek. Sokkal időtakarékosabb megoldás és üvegből is ugyanúgy hasznosítják. :wink: Az már más kérdés, hogy a meghitt összebújás hiányzik ilyenkor, de valamit-valamiért. :? Délután azért mindíg összebújunk egy kicsit.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Csak egy gyors bekukk:
ma átfordult Flóra :lol: :lol:

t-pk

Nyuszi!
Tudom, hogy szar érzés, de ne edd magad!!!

Rana!
Szépek a csajok!
Sírás: vannak sírósabb babák, idővel javul. Nekem Balu volt igazi bömbölde... És idővel megszokják egymást, enyémek már elég ritkán bömbölik fel egymást.
vovanda

Sziasztok!

Balázs még alszik,este fél8-tól.Noémi bezzeg 4 után felkelt,de azért ez már nem olyan rossz.Este Noémit 7-fél10-ig etettem.Próbáltam,hogy cumisüvegből tápit,és majd utána fejek,de tizesével lehetett megint beletukmálni.Végül mégis cicire tettem.Most reggel is azt kapott.

Rana,
Nagyon cukik a csajok :D Szépek vagytok!

...nem tuom mit lehet tenni a felébresztés ellen.Nálunk nincs ilyen,mármint nem sírnak este,így amelyik már elaludt a pihiszékben,azt beviszem a szobájukba.
Egy ágyban alszanak?Légzésfigyelőt nem is használtok?Vagy az a rájuk csiptethető van?

Ja,a mi gyerekorvosunk semmit nem mond erre,szerinte ne izgassam magam,mert szépen fejlődnek...ja,csak kikészülök az etetésekkel.

Timi,hát ha 4 óránként kérnek,annak csak örülj akkor.Én ebben az időben 2 óránként etettem,aztán lehet sokszor nem is voltak éhesek :oops: Nem hiába 2 hónapos korukra megduplázták a születési súlyukat :lol:

T-pk, :D hasról hátra?

Vanda,ja,nem eszem magam...annyira :oops:
Vendég

de rossz,hogy így jön be a babanet :(
Vendég

hátról hasra...

t-pk

T-pk: gratulálok! Nagyon ügyes baba!

Nyulasz: ha így folytatják a lányaim akkor nálunk is meglesz 2 hónapra a duplázás. :shock: Alexára két napja még a 44-es ruha is hajszálnyit nagy volt, most meg éppen passzol rá. Azért az átaludt éjszakát nagyon várom már! Nem panaszkodom, mert tényleg 3-4 órákat tudunk egyben aludni, de azért csak nőnek a karikák a szemem alatt. :wink:

Katáról nincs hír?

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Timi,majd eljön az idő,mikor arra ébredsz,hogy reggel van :D

T-pk, nagyon ügyes :D Balázs már fordult többször hasról-hátra,de az inkább elbrulás volt :lol: nekünk hátról még csak oldalra megy.

Rana,boldog 2.hónapot :D
Vendég

Rana: nagyon szépek a lányok!

T-pk: gratulálok! Ügyes baba!

Kata nem írt azóta újabb infót!

Kép
tigriske1978

[quote="vovanda"]
írta:
vovandaSírás: vannak sírósabb babák, idővel javul. Nekem Balu volt igazi bömbölde... És idővel megszokják egymást, enyémek már elég ritkán bömbölik fel egymást.

Vanda, a próféta szóljon belőled! (Egyébként anyukám is pont ezt mondta! :D )

Nyulasz, kösssz. :) 1 ágyban alszanak amúgy, igen (tieid nem?), légzésfigyi csak az a csiptetős van (azt se nagyon használjuk, mert lerúgják magukról... :oops: ), de majd ha külön ágyuk lesz (lehet hogy emiatt is külön kell majd őket rakni), venni akarok rendes légzésfigyit. Tieid elalszanak a pihenőszékben? Enyémek pár perc után bőgnek benne... :(
Komolyan 3 órát etettél tegnap???? :shock: Hogy bírod???????

Timi, ja értem. Igen, tápival tovább bírják, nekünk is mondták a kórházban.

Tegnap este amúgy elég gáz volt, Aletta este 10-től hajnali 1-ig sírt, közben egy szopi volt, akkor is el-elbőgte magát meg csakodott a kis kezével (hasfájás?????? :roll: ), aztán végül Apán aludt el, és hajnali 4-kor tettem be a kiságyba. Ma bezzeg mintababa mindkettő, csak így is maradjon este is!!!. :)

Tényleg elég furi lett ez a Bnet.... :roll:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Rana!
Lehet segít az alváson, ha külön ágyba teszitek őket. Most már mozgolódnak álmukban, lehet, hogy zavarjál egymást.
vovanda

Vanda! Hát már araszolgatnak, mint a kis kukacok, néha a másik gyomrában kötnek ki, de ez a ritkább. A baj a hangos sírással van.... :? Bár lehet hogy jobb, ha megszokják egymást...

Képzeljétek, Lettikének kifakadt a BCG-oltás helye, gennyedzik meg vérzett is... :( Lesz ez még rosszabb is, vagy innentől javul a helyzet?? (A védőnő szerint 4 hónapos korban tetőzik) Jól emlékszem, nem érheti víz, ugye?? Hogy fürdessek így??? Alkohollal fertőtlenítsem? Most csak egy gézlapot tettem rá, hogy a ruhácskája ne legyen olyan. Meg nem fordítom a bal oldalára, így viszont szopcsizni csak a jobb cicimből tud, ha tandemezünk... :?

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Rana!
Nem kell vele csinálni semmit. Fürdethetsz is nyugodtan, csak nagyon ne mosd azt a karját... Hamar elmúlik és nyugi, nem fáj, fordíthatod arra az oldalára nyugodtan.
vovanda

Rana,mi kezdetektől külön ágyban altatjuk őket,egyrészt a légzésfigyelő miatt,másrészt már hazahozatal után sokat kúsztak az ágyukban,Noémi egészen a sarokig,szerette,ha a feje búbjánál van az ágy,biztos biztonságérzetet adott neki.Balázs inkább keresztbefordult.Érdekes,mert már nem csinálják,de az első hónapban sosem ott keltek,ahova letettem őket.
Kép Kép

Igen,katasztrófa volt megint az etetés...ma beszélek egy gasztroenterológussal.
Vendég

ja,és még alszanak.fél5-kor Noémi felvert,de mire pisiltem visszaaludt.Balázst fél9-kor sikerült letenni,Noémit fél10 után.Igen,a pihiszékben alszanak el,ébren nem tudom őket letenni az ágyukba,de így működik a dolog.
Vendég

Timi,boldog első hónapot! :D
Vendég

Nyulasz: köszi! :D

Lányok kaptak plüssmikit, betettem az ágyukba. Tegnap óta Hanga folyton abba a sarokba kúszik, ahol a miki van. :D Alexa meg begyűri az arca elé a feje alatt lévő pelust+cumit is, hogy nyomja az arcát. Ha kisimítok mindent, két perc múlva visszadolgozza. Ja, és forog keresztbe. :D

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Nyulasz, akkor Noémid a mi Ajsink! :lol: Ő is bekúszik a sarokba, csak úgy alszik el (állítólag az anyaméhre emlékezteti őket), és felsír úgy, hogy mire visszaérek a wc-ről, már édesdeden alszik megint! :lol: :lol: :lol: Szegénykék ma két szurit kaptak, nekem jobban fájt, mint nekik... :cry:
Rendelek én is a gyerekeknek karácsonyra olyan játszószőnyeget ami nektek van, nagyon szupi!!! :wink:

Vanda, köszike. :)

Timi, boldogot és sokat! :wink:

Rota ellen oltattok??? Mi a véleményetek???????? :?: :?: :?:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Rana,nektek meg boldog 2.hót :D Jó ajándék lesz :wink:

mi rotát nem,csak a prevenárt adattuk...akit én kérdeztem,az ezt mondta,én meg hallgattam rá. :roll:
Vendég

Sziasztok!

A kórházi listámon rajta van, hogy vigyek csomag nadrágpelenkát. Szerintetek milyet vegyek? És hány darabosat vigyek be a három lánynak? Anyukám bármikor tud hozni másikat, csak valami kezdő mennyiségre gondoltam, tehát nem a 84 darabosra. Vagy vigyek olyan sokat? És egyébként melyik fajta/márka? És hány kg-os? A legkisebb amit találtam az 2-4 kg-ig van.

Kép
tigriske1978

Elszállt a hsz-m :evil:
Újra röviden:
Az alvási problémákhoz nem tudok érdemben hozzászólni, mert attól tartok, csak romlik a helyzetetek :? Nálunk Míra édesdeden alszik reggel fél7, fél8-ig, Emma meg kel, csak még mindig nem tom miért. De ma éjjel legalább hagyott aludni. Magam mellé vettem 4-kor, aztán 7-ig nyugi volt. Legalábbis én erre emlékszem. Ő meg nem hajlandó nyilatkozni :roll:

Rotát én sem adattam, bár én akkor épp az aktuális anyagi helyzetünk miatt, ugyanis darabja 20e. Van egy ismétlő oltás egy hónap múlva, ami szintén ugyanennyi. Akárhogy is, ez 80 a két gyerkőcnek. A dokim szerint pedig ez csak egy fajta a 2000 másik fosós-hányós vírus mellett. Nem volt nehéz lebeszélnie. És bízom abban, hogy az én lányaim mindennek ellenállnak :? :shock: :roll:

Tigris, anno már volt erről szó, de sajna nem emlékszem, ki kérdezte. A lényeg, hogy van koraszülött pelus, az kellett szinte mindenkinek itt az elején. A márkája asszem libero, de talán vkinek jobb a memóriája. Amúgy az én kórházamban nem kellett, hiába volt a listán szerencsére.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812

Tigriske, sztem minden kórházban adnak pelust. A gond csak az, hogy pl nekünk Libero 2-es méretet adtak, ami nagy volt a lányokra (még most is nagy), ezért mi szépen elrakosgattuk amit adtak (jó lesz később), és hozattam be a férjemmel Pampers 1-es méretet (2-5 kg). Abból viszont kellett bőven, vagy 8 db egy nap a két lánynak. De lehet hogy a ti kórházatokban normális méretűt adnak. :roll:

Törpi, azt értem, hogy van más fosós-hányós vírus is, de a Rota a legkomolyabb, nem??? (3-4 nap kórház, infúzió, stb...) :roll:

Nyulasz, a Prevenar nem is volt kérdés, nekünk azt hozta a drnő és már döfte is.... :roll: A rotát kell átgondolnunk nagyon...

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Rana, nálunk Dorkának volt rotája, nem mondom, hogy nem volt szörnyű, de itatható volt és így megúsztuk a kórházat. Én úgy láttam, hogy három-négy napig minden kijött belőle, de ezek szerint vmi mégis maradt. Igaz állandóan lestem, hogy mutatkoznak-e már rajta a kiszáradás jelei, szóval volt para, de nem jár minden esetben kórházzal a dolog.

Judit

jucicuki

És sajnos a rotának is több fajtája van és az oltás nem mindegyik ellen véd, ezt sokszor nem reklámozzák az orvosok...

jucicuki

Tigriske!
A Libero gyárt koraszülött pelust, de azt hiszem, csak neten lehet rendelni. Rékának a newborn a hónaljáig ért, de mi kaptunk pelenkát a kórházban.
A Libero honlapjára menjél fel, szerintem ott ki tudod deríteni, honnan lehet megrendelni. Ha már olyan 1900 gramm körül lesznek, jó a newborn is, csak meg kell húzni a derekán, hogy ne jöjjön ki a cucc.
vovanda

Csak egy gyors bekukk, hátha érdekel valakit...
eladó 2 DB CSÍPTETŐS, RESPISENSE Hordozható miniatűr légzésfigyelő.

Szeptemberben vettük őket, de nem használtuk. Úgy gondolom, ha eddig nem tettük, akkor ezután sem fogjuk - mert a kiságyukban van másik, igazából majdnem mindig abban alszanak.

De aki esetleg egy ágyban szeretné altatni az ikreket, akkor nagyon hasznos lehet.

http://www.pharmashop.hu/respisense_legzesfigyelo.html

Akit érdekel írjon privit.

t-pk

Köszönöm szépen a pelus-infókat!

Kép
tigriske1978

Tigriske,nálunk semmit nem adtak a péterfy kórházban,én a newborn pelusokat vittem,de még ránk is nagyok voltak.Persze amikor fürdették őket,akkor adtak rájuk pelust,nem tőlem kértek.De kórháza válogatja.Van ahol mindent adnak.
Ezekből az újszülött pelusokból én csak 28 darabost láttam.Mi használtunk liberót,huggiest és babylove-t is.Nekem a huggies jött be,mert gumis a dereka,és nem is olyan magas,mint a liberóé.Most meg a babylove-s a nyerő,bár kétszer deréknél kifolyt a kaki,így megint vettem huggiest,mert az ott gumis.
Vendég

Juci,gratulálok Meglepkéhez :D :D :D
Vendég

Sziasztok Lányok!

Jó régen voltam, bocs, hogy így eltűntem, de alig van időm a Babók mellett.
Nem is tudom, hogy honnan kezdjem.

Már elmúltunk 2 hónaposak, mi is megkaptuk a kötelező oltásokat. Rotát még nem adattunk, még gondolkozunk rajta.
Szépen fejlődnek a Picik. Nándika 4510 gramm, Tamika 3740 gramm volt tegnap este.
Szerencsére van tejem mindkettőjüknek és minden evésre elég is egyelőre.
Áttértek a cicire, korábban csak cumisüvegből ettek. Így most már sokkal könnyebb az etetés nem kell szenvednem a mellszívóval. Amíg üvegből ettek, nekem is volt tejcsatorna elzáródásom, magas lázzal kísérve, de megoldottam szerencsére a problémát saját erőből, meleg vizes fürdő, borogatás, masszírozás, Babák cicire tétele.

Igazából biztos furcsán hangzik, de tényleg nem volt nagyon időm eddig fórumozni. Olvasni igen, képben is vagyok Rólatok, de írni azt nem.

Segítségem eddig szinte mindig volt, de néha 2 ember sem elég. Szerintem optimálisabb lenne a 3 ember, de már kicsit unom, hogy soha nem vagyunk Velük négyesben. Bár azért azt nem mondom, hogy nem volt szükség segítségre. Viszont jövőhéttől ez a rendszer megszűnik végre és élvezhetjük a családi idillt.

Elég nyűglődősek a Drágáim, szopi után sokat kell Őket függőlegesben tartani, büfiztetni. Van hogy evés után egy órával tudom csak Őket letenni. Sokszor két evés közt is felkelnek és akkor sírnak, fel kell Őket vennem és járkálni Velük, azt nagyon szeretik.
Mostanában nagyon sokat küzdenek a pukival, erőlködnek rengeteget, sokszor még szopi közben is.
Sajnos kakifronton sem vagyunk túl sikeresek. Próbálkoztam már több mindennel, de a végén általában a glicerines kúp a segítségünk. Pedig az étkezésemre is nagyon odafigyelek, nem tudom mi lehet az oka.
Van valami ötletetek tapasztaltabb Anyukák, hogy mi lehet a gond?

Voltunk hasi ill. koponya UH-on. Minden ok a Babókkal. Tamikánknak sajnos van köldöksérve, ami kinőhető. Remélem vissza fog húzodni.
A csipőszűrésen pedig Tamcsinál befelé forduló lábfejet diagnosztizáltak. A bal kis lábára kaptunk egy cipőcskét azt kell hordania. Remélem nemsokáig.
Amúgy szerencsére egészségesek, minden ok Velük.
Imádnivalóak!

Sajnos a szülésemről még semmit sem írtam eddig Nektek, ha érdekel Benneteket és lesz mostanában majd egy kis időm, írok róla. Annyit röviden azért elmondok, hogy a PIC tényleg jó ha van a kórházban, sajnos nekünk is volt hozzá szerencsénk.

H1N1-et mi is beadattuk, remélem a Babók tényleg védetté válnak ezáltal.

Mindegyikőtök Babái nagyon gyönyörűségesek, szeretem Őket nézegetni.

Edit: az öltözködést még nem nagyon szokták meg a Babák, nem szeretnek meztelenkedni. Amúgy a fürdetésnél jön ez csak elő. Sajnálom a betegséget, remélem már jobban vagytok!

Timi: megkésve bár, de nagyon gratulálok a szép Babákhoz, sok boldogságot, jó egészséget és rengeteg tejcsit kívánok nektek!!! Ügyi vagy, hogy csak 4 óránként esznek, én ezt kb. 2 hónapos korukra értem el.

Labkat: mennek a drukkok, remélem minden ok veletek!!!

Tigriske: megpróbálok mihamarabb válaszolni a privire!

Pelustéma: nekünk a libero jött be leginkább és a newborn-nal kezdtünk. Próbáltam egyébként a pamperst is, az nem jött be annyira. Most már a második méretet vesszük.

Reunion: vigyázz Magadra és a Babókra! Kitartást még a hátralévő időhöz!

Bocs, hogy nem reagáltam mindenkinek, de most örülök, hogy ennyire futotta.

Puszi Mindenkinek, vigyázzatok Magatokra és a Babáitokra!

Kép

puszi Trix
trix78

mi holnap kezdenénk a gyümölcsöt,most viszont elbizonytalanodtam,mert mindenhol azt olvasom,hogy 6 hónapos koruk elött nem érett a gyomruk egyéb táplálékra.Most hogy is van ez?

És az almát nyersen reszeljem le,és úgy kapják?HELP!

Trix,cipőcskét remélhetőleg hamar el lehet hagyni!
Nekünk egy kiskanál laevolac segített.Kétszer volt gond Balázsnál...én sem tudtam mitől lehet.
Ja,a járkálást enyémek is szerették.Pihiszéketek nincs?Én kaja után abba rakom őket,mert háton vagy hason ha ébren vannak nagyon kapálóznak,és akkor tuti bukás a vége.fél óra,aztán ha elalszanak jó,ha nem,akkor járóka,vagy játszószőnyeg vagy a mi ágyunk.Nemsokára jobb lesz nektek is,mi már nem sokat cipeljük a feneküket,mert már a pihiszékben is sokszor elvannak egy-egy játékkal,meg a járókába is van játékhíd,és nézik a lelógó játékokat,meg a zenékő korforgót.

Képeket is kérünk :D
Vendég

Nyulasz: köszi a tippet a kakira, ki is fogom próbálni. Már Te vagy a második aki ezt ajánlja. Holnap vetetek is Apával.

Akkor egy-két kép a Babákról:

Nándó Kapitány:

Kép

Kép

Kép

Tamóca Babóca:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

puszi Trix
trix78

Trix: köszi! Nagyon szépek a babáid és nagyon hasonlítanak egymásra! :D

Nyulasz: mi 6 hónaposan fogjuk kezdeni a hozzátáplálást. Nekünk a védőnő eleve nem ajánlja előbb, mert akárhogy, de minden vegyszeres, talán a saját termesztésűről tudhatod, hogy kevésbé és korábban elkezdve nagyobb az allergizálás veszélye.

Ha nem baj én is hoztam képet, nem tudok betellni velük:

Hanga:
Kép

Alexa:
Kép

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Trix!
Nagyon szépek a babók!!!
Kaki: kaja előtt 1-2 kávéskanál kamillatea, nálunk hamar megoldotta agondot.
Köldöksérv: nekem mind3 gyereknek volt, 1 éves korra szinte biztos, hogy kinövi.
vovanda

[quote="jucicuki"] írta:jucicukis sajnos a rotának is több fajtája van és az oltás nem mindegyik ellen véd, ezt sokszor nem reklámozzák az orvosok...

:shock: Ezt tényleg nem reklámozzák... :roll: :(

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

[quote="trix78"] írta:trix78
Elég nyűglődősek a Drágáim, szopi után sokat kell Őket függőlegesben tartani, büfiztetni. Van hogy evés után egy órával tudom csak Őket letenni. Sokszor két evés közt is felkelnek és akkor sírnak, fel kell Őket vennem és járkálni Velük, azt nagyon szeretik.

Trix, ismerős a helyzet! :lol: Egyébként üdv itt újra, és édik a tieid is!!!! :D Kakigondokra jól jön a szélcső is. Nekünk is van. :wink:

Timi, a tieid is zabálnivalóak!!! :)

Pelus: Én a Pamperst szeretem, a Babylove-től kipörsent Ajsika feneke... :( Bár a Liberot még nem próbáltuk. A Huggies se rossz. Pampersből 1-est és 2-est is használunk még.

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Ti amúgy mindig háton altatjátok a babáitokat???

AZ a baj, hogy mi mindig hason altatjuk őket, sztem már annyira megszokták, hogy háton nem is aludnának el... Szerintetek ez nagyon gáz??? :roll: :roll: :roll:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Rana: mi is főleg hason altatjuk őket, a PIC-en etetés után mindíg hasra kellett rakni őket és nagyon megszokták, na meg én is. Azért néha hanyatt vannak, de Hanga kimondottan reklamál, ha nem hasra rakom. Alexa azért oldalt jobban szeret, hiába rakom hárta, már fordul is az oldalára, aztán ha elalszik, akkor szépen elnyúlik háton.
Nektek hogy tetszik a babakocsi? Nagyon könnyű tolni, de nekem a tolókar nincs túl jó magasságban, meg eléggé bent van és állandóan belerúgok alul a fékbe, a hátam meg megfájdul, pedig még csak fél órákat sétálunk. :(

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Timi! Hát igen, mi is most próbáljuk szoktatni őket aháton alvásra, mert a gyerekorvos kimondottan tiltja a hason alvást éjszaka (gondolom a bölcsőhalál miatt)...

Babakocsi: gondoltam, hogy majd használat közben derülnek ki a hátulütői... (a puding próbája az evés, ugye). A tolókar tényleg szar, mi is belerúgunk menet közben a keresztrúdba. Ráadásul úgy emlékszem, hogy állítható a tolókar magassága, de nem tudjuk megfejteni, hogy hogyan, Apának meg ez az alapbeállítás nagyon alacsony... :( Azért is haragszom, hogy ha vízszintesre vannak állítva a fekvőfelületek, az alsó tartó rekeszbe nem lehet pakolni... Ez egy jó nagy bevásárlás után derült ki, cipelhettük kézben a cuccokat!!!
:evil: :evil: :evil: Bár lehet, hogy ez minden babakocsinál így van.... :roll: A patentokat gyakorlatilag lehetetlen bepatentolni, de ha mégis sikerül, akkor az életben nem szeded szét többet.... :evil: :evil: :evil: Ja és nekünk az egyik biztonsági öv kapcsai fordítva vannak bevarrva, tehát meg kell csavarni ahhoz, hogy be lehessen kapcsolni őket (vagy valakivel át kell varratni...). :? Na mindegy, egy darabig elleszünk ezzel, nemsokára meg eljön a sportkocsizás ideje.... :roll:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Rana!
Van légzésfigyelőtök? Vagy a PICen volt alattuk? Ha igen és soha nem jelzett, akkor hagyd a fenbe, tedd őket hasra, hasfájásra még mindig ez a legjobb módszer. Nekem az összes hason aludt mindig.
vovanda

Sziasztok!

Trix,nagyon édik :D Az a fürdés utáni,hát megzabálom :lol:

Timi,elhiszem,hogy nem tudsz betelni :D frizura nagyon komoly :lol: Szépek vagytok!

Rana,mi is hason alszunk.Babakocsiba háton,meg ha a járókában elalszik valaki,akkor ő is háton.Szerintem semmi gond vele.

Babakocsi :evil:

Na megyek,mert asszem kelnek...

Ja,még egy kérdés,ébredés után mennyivel etetitek őket?Én eddig azonnal cicire tettem őket,aztán két hete először pelust cserélek,úgy tűnik nem halnak éhe annyi idő alatt,de két napja meg azt vettem észre,hogy utána hiába etettem őket,valamennyit ettek ciciből,aztán csak vigyorogtak.Csak jóval késöbb sikerült őket megetetni.

Tegnap ettem almát,és odatartottam a szájukhoz,olyan édesek voltak,dugdosták ki a nyelvüket,aztán Balázs majdnem beszippantotta :lol: Asszem neki izleni fog :D
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?