Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! Olvasgattam a topikot, és gondoltam miért is ne csatlakoznék hozzátok. Ugyan június 30ra vagyok kiírva, de ahogy elnézem vagyunk többen 14 hetesek.
beyuska

Kép
krissy3

Tudnátok segíteni hova kell bemásolni a vonalzó kódját?
kszi
beyuska

asszem sikerült megoldanom a problémát

Kép
beyuska

szia beyuska.
az aláiráshoz másold be.
krissy3

vagy mégsem, sebaj megnézem egy másik topikban hogy kell

Kép
beyuska

köszi, keresek egy másik tickert, mert ennek túl hosszú a linkje
beyuska

próba

Kép
beyuska

Sziasztok!

Boldog új évet mindenkinek!

Beyuska üdv és gratula :) első baba?

Kép

Kép
lidike

Halihó!
Mindenkinek Boldog Új Évet!

Krissy, Tabati! Szép pocakotok van! Jók a képek. Nagyon aranyos kismamák vagytok :D !
Krissy. Én is Elevitet szedek, és arra gondoltam, az utolsó 3 hónapban abbahagyom. Szerinted? Nem szeretnék nagy babát.

Beyuska! Üdv köztünk! Egy napra vagyunk kiírva. Vagyis nekem a kiskönyvembe júni 29-et írtak, de maradok a 30.-nál, mert mensi szerint akkor kell érkezni a babónak. Bár úgyis akkor jön, amikor ő gondolja. :lol:

Én tegnap fél 2-ig bírtam a szomszédban a házibulit, aztán hazajöttem aludni. Egy korty pezsgővel koccintottam, de nem esett jól. Viszont rengeteget táncoltam, és nagyon jól éreztem magam. Sajna ma meg olyan rosszul vagyok, mintha tegnap végig ittam volna az alkohol felhozatalt. :cry: Nem tudom, mi ez a rosszullét, kezdtem már azt hinni, hogy lassan elmúlik. Remélem ez nem azt jelenti, hogy egész évben rosszul leszek.

Többiek, hogy telt a szilveszter? Ti jól vagytok?
Vendég

Gabi! Megnéztem a babakocsit! Nagyon tetszik, szerintem jó választás lesz! :D
Én a bölcsön még gondolkodom. Sokan ajánlják az első pár hónapra, de utána meg a kiságy kell. Nektek mi a tapasztalatotok?
Vendég

Sziasztok! :)

Most csak egy extra rapid bejegyzés, mert mennem kéne etetni ( :oops: ). Hál' Istennek -ma már- a kismama vitamin nem jár azzal, hogy óriás bébik születnek. Különben jól néznék ki: 2007 májusa óta minden nap szedem az Elevitet... Tehát minimum viziló, elefánt vagy hasonló méretekben kéne gondolkodnom. :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: De Kistesó -eddig- akkora, amekkora kéne, hogy legyen. :wink:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok

Hát én sem hinném hogy a vitaminon múlik hogy mekkora lesz a gyerek. Pl Bettivel végig szedtem 3350 lett, Norbival és Rékával a 16. hétig mert nagyon székrekedésem volt a vassal együtt, és Norbi 3600 g, Réka 4000 g volt. Úgy hogy nem hiszem hogy ezen múlna.

Norka nekem a harmadiknál volt bölcső az első 6 hónapban, szerette Réka, és jó is volt, mert nekünk a szobába nem fért más. Most ugyan férne, de még nem döntöttem el igazán hogy bölcső legyen vagy kiságy. Most is velünk lesz egy szobában.
Az előzőnél főleg a hely hiány miatt döntöttünk a bölcső mellett.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Krissy!

Tényleg hasonló a pocakunk, de mondjuk te jóval vékonyabb vagy, mint én... :oops: :lol: Cseresznyebefőttből most esszük férjemmel a mai második üveggel! Kívánom és kész! :D

Viszont egész délután fájt a fejem és nem nagyon javul, megmértük a vérnymásom, picit magas, 138 a felső érték, az alsó rendben.

Norka!

Én is pont így érzem magam, mintha szolidarítanék a sok másnapossal. Csak nekem szerintem a fejfájástól van hányingerem. Kicsit többet táncoltam, mint máskor, lehet, hogy túlságosan elfáradhattunk...? :roll:

Kép
Kép
tabati

Krissy, Tabati!

Nagyon cuki pocitok van! És hasonlóak is tényleg :D

Tabati! Gyors javulást a vérnyomásodhoz!

Pagika!

A táblázatot Stike nekem küldte át (nem az én kérésem volt) és mint azt jeleztem is az ünnepek alatt nem foglalkoztam vele, úgy gondolom ez érthető (bocsi, de a családom kicsit fontosabb volt, mint a táblázat)! Amúgy szegény Stike nem tudhatta, hogy a cukrom miatt igen sok egyéb adminisztráció is van, mivel hetente megyek miatta dokihoz! De vasárnap miután az orvostól hazajöttünk majd felteszem a táblát. :lol: :lol: ! Egyébként meg szívesen átküldöm, ha Te szeretnéd csinálni! :D :D

Tickerplayground.com
breki76

Breki! Nem azért kérdeztem, hogy NA, mi van már azzal a táblázattal, hanem csak érdeklődtem! Ne vedd sértésnek! Sőt, inkább Stikére lennék kíváncsi, nem a táblázatra. Gondoltam, hátha olvas azért minket, és akkor írna is.
Krissy! Nekem is kb. akkor a pocim van, mint neked. Csak sajna én nem tudok feltenni képet, mert az uh képet is próbáltam beolvastatni, de nem jött össze. Új gépünk van, és telepíteni kellene a másolót, de nem találjuk a cd-jét. Szóval majd ha kölcsönkapnám a sógorom fényképezőgépét (mert a köv. uh-ra el akarom vinni magammal, ha nem kapnék képet, akkor lefényképezem), arról simán fel tudnám tölteni a gépre. Nekünk meg kameránk van, de az is most apósoméknál van. (már dec. közepe óta)
Na, de a lényeg, hogy tényleg aranyos pocitok van már!
TAbati, én meg a meggybefőttet nyammogom!
A vitaminokról meg azon az állásponton vagyok, hogy szerintem sem azoktól lesznek nagyobbak a gyerekek. Ez is genetika, ill. inkább én annak tudnám be, hogy a sok növény, meg állat, amit megeszünk már eleve egy csomó tömegnövelő szert kapnak, génmanipuláltak, és ez ugyanúgy bejut a mi szervezetünkbe is. Akkor már ezektől hamarabb el tudnám képzelni. Hallottátok, hogy sok temetőben pl. probléma, hogy a testek nem bomlanak le annyi idő alatt, mint eddig, és nincs hely. Az a sok tartósítószer miatt van. (na, jó, most ez egy kicsit morbid volt, bocsánat, de én ezen is teljesen ledöbbentem) A vitaminokra meg azért is van szükségünk, mert a mai élelmiszereknek a vitamintartalma már csak olyan 40-50%-a a kb. 20 évvel ezelőttiekének. Szóval hiába eszünk sokkal több zöldséget, gyümölcsöt,a kkkor se kerül elég a szervezetünkbe. Szerintem, de mindenki úgy gondolja, ahogy akarja.

Kép
pagika

Pagika!

Okés! Amíg nem fekszem be a kórházba csinálni fogom a táblát...utána tuti nem!!!! Ezt már most biztosra mondom!

Igen engem is érdekelne, hogy mi van Stikevel??? Szegénynek nem lehetett túl happy a Karácsony!

Tickerplayground.com
breki76

Néhány kép a Babáról

Kép Kulcsolós lábú

Kép lábnyújtogatós

Kép rugdosós, fordulós

Kép Rugós és boxolós

:lol: :lol: [/img]

Tickerplayground.com
breki76

Sziasztok!

Vitaminos téma: én nem szedtem semmit Domival mégis 4290 gramm és 61 centi lett és bébike is egy héttel nagyobb már most a koránál :lol: :lol: .Pedig egyikünk sem 'nagydarab' :shock: ,de úgy látszik,hogy csak nagy gyerekeket tudunk csinálni :lol: :lol: .

Breki a cukrod miatt kh-ba kell menned? :cry:

Pagika teljesen egyetértek veled,a barátnőm környezetmérnök és ő mondta,hogy azért menstruálnak a lányok már 10 évesen,mert pl. a tojás is tele van növelőszerekkel :shock: :shock: :? :? .Egyszerűen hihetetlen :shock:

Kép

Kép
lidike

Remélem nem, de általában a cukrosokat a szülés előtt már jóval befektetik! :cry:

Tickerplayground.com
breki76

Breki! Ok.
Meg az ikrekeseket is. Szóval valószínű az utolsó egy (netán 2, nagyon nagyon rossz esetben 3) hónapot én is ott töltöm. Most hallottam, aki 6 hónapot töltött kórházban, mert hogy veszélyeztett terhesség az iker, és ő még azon felül is valamiért az volt. Szegénykém. Ezért én is inkább itthon pihenek, betartom az orvos utasítását. És ez lebeg a szemem előtt, hogy inkább itthon,minthogy a kórházban.
Breki, ennyi képet kaptál, vagy te fényképezted? De jó, hogy ennyi képed van! És milyen cuki!

Kép
pagika

Sziasztok! Úgy látom akkor a vitaminkérdésben is mindenkinek más a tapasztalata. No, nem baj, majd meglátjuk nálam hogy lesz... Egy biztos én szedem a Flavon lekvárt, mert abban hiszek. Nemsokára megérkeznek a laboros eredmények és meglátom milyen a vérképem, így talán következtetni is tudok majd, hogy jó-e vagy sem.

Pagika!Sógornőmet a 3-as ikrekkel a 20. héten fektették be és a 33. héten szült. Szegény elég nehezen bírta, de sokszor kiengedték ebédelni a férjéhez. Nem láttad a National Geographic-on az Élet az anyaméhben: Ikrek című filmet? Tegnap volt. Abban a 2-es ikekterhességről is beszélnek. Egészen a 38.hétig is ki lehet húzni, és nem feltétlenül kell befeküdni. Nagyon jó kis film, én még régebben felvettem, ha gondolod eljuttatom hozzád.

Breki! Nagyon jók lettek a képek! Édes kis babó!...és nagyon kis aktív!
Tabati! Bizony, lehet sok volt a tánc, de én sosem érzem hol a határ. :)

Lidike! Mikor mész dokihoz legközelebb? Nekem kedden kell csörögnöm a dokimra, hétfőn meg védőnőhöz megyek. Lesz mázsálás :oops: .Jól fog jönni, így a karácsonyi kajálások után.
Vendég

Sziasztok! :)

Azt már nem tudom, mit akartam írni tegnap (pár nap múlva majd beugrik... :oops: ), így a mai társalgásba kotyogok bele.

Vitaminok.
Az, hogy mekkora egy baba sok mindentől függ. A genetikán kívűl sokat nyom még latba, hogy a kismama hogyan él a várandósság alatt, milyenek a környezeti körülmények stb. Tény, hogy a mai modern terhes vitaminoknak már nincs olyan "mellékhatása", mint az első generációsaknak volt, hogy akkor tényleg sokszor születtek nagy babák. Max. annyi maradt belőle, hogy adott esetben lehet, hogy mondjuk 30-50 dkg-val kisebb súllyal született volna a baba, ha nem szedi a kismama a vitamint. (Most csak mondtam valamit. A lényeg, hogy normál súllyal született meg a kicsi helyett)

Bölcső kontra kiságy.
Hosszú távon mindenképpen a kiságy a nyerő. A bölcső annyiból jobb, hogy ringatni lehet benne a babát. Ha nyugtalanabb, nehezebben alszik el, akkor a ringatás segít (valószínűleg).

tabati!
A 138 nem kóser. Próbálj meg valamit kitalálni, hogy csökkentsd. Krissy3-é sem valami fényes a 104/nemtudommennyivel, de ő meg a másik véglet. Próbáljátok meg osztozkodni. :lol:

Kaják.
Az életemet nem tenném rá -és nem is értek hozzá-, de úgy tudom, hogy nemcsak Magyarországon, de még az EU-ban sem lehet genetikailag módosított élelmiszereket forgalmazni! (Előbbiben meglehetősen biztos vagyok, utóbbiban már nem annyira)
Az más kérdés, hogy használhatóak viszont ilyen-olyan adalékok, turbósítók. Ezeknek is van ugyan egy egészségügyi határértéke, de miután sokat és sokáig fogyasztunk belőle szépen lassan méreg anyaggá válnak. Vannak olyan -már betiltott- vegyszerek, amit még nagyanyáink idejében alkalmaztak, de még a mi unokáink vérében is kimutathatóak lesznek... :( És ez egyre csak halmozódik. :evil:

Bár, a fentiek sajnos igazak, de a tojásos dolgot illetően némi csúsztatást érzek lidike, ne haragudj.
Az biztos, hogy a mai kaják már messze nem azok, mint régen, de az, hogy a lányok jóval előbb érnek, mint régen, az még régebbi. Pontosabban szólva az egyre fejlettebb nyugati társadalmakban, ahol már nem kell a kaját, kulturált életkörülményeket, higiéniát nélkülözni egyre javultak az életkörülmények és ez többek között azt is eredményezte, hogy szépen lassan, fokozatosan az első menstruáció ideje ie előrébb jött. Már 100 évvel is korábban értek a lányok, mint mondjuk a középkorban.
Szóval, azért nem eszik olyan forrón a kását - szerintem. :wink:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!
Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek!
Tudnátok segíteni?
Kismamatornát szeretnék letölteni a netről,eddig nem sikerült.Nincs valamelyikőtöknek egy tuti címe?
Jobb szeretnék itthon tornázni,mint közösségben.A meditációs dolgok is érdekelnének..
Köszi előre is!Egyébként jár valaki tornázni?Az utóbbi pár napban jöttem rá h bizony jó lenne egy kis mozgás,mert már egész be vagyok rozsdásodva. :)
Breki jók lettek a képek!Megnézte a doki h fiú-e v. lány?
Nekem megnézte a dokim,mert ha fiú akkor állítólag már most látszik!
Mondanom sem kell nem láttunk semmit,mert a köldökzsinór eltakarta.. :wink:
Stike nekem is eszembe jutott az ünnepek alatt,biztosan nem volt könnyű átvészelnie.
A többiekkel mi lehet?Ha jól emlékszem voltak akik később ugrottak be mert kórházban voltak az elején..Remélem mindenki jól van!

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Sziasztok

Hát szerintem is nagyon sokat számít hogy a mostani ételeket össze sem lehet hasonlítani a régi ételekkel. És tényleg hiába eszünk sok gyümit, zöldséget, akkor sincs annyi vitamin benne amennyi a kismamának szükséges. Egyébként volt valamelyiknap a tv-ben ahol egy doki beszélt szintén arról hogy mennyi vitamint kellene megenni terhesen. És azt mondta hogy egy nem terhesnek kellene kb 2 kg narancsot megenni ahhoz hogy a napi vitamin szükségletet bevigye. Hát akkor a kismamának mennyit kellene. Nincs olyan ember aki annyi vitamint megenne amennyire szükség van. És akkor még nem beszéltünk a többi vitaminról amire az embernek szüksége van. Én ebben hiszek.
Az biztos hogy a 16. hétig szedtem az elevitet az előzőeknél, most is szedem csak lecsökkentettem, a székrekedés miatt. De így is heti 3-4 alkalommal beveszem. A folsavat mindennap szedem.

Nekem az előző terhességemnél a 16. héten 4D uh-on azt mondták hogy fiam lesz, aztán a 18. héten szintén, én mondtam hogy tuti nem mert kislányt érzek. Aztán végül a 26. héten megmutatta magát rendesen, és hát kislány lett.
Kiváncsi vagyok hogy most hétfőn fog e már látszódni, vagy mutatni fogja e.

Megvettük ma a babakocsit, mózest, teszek róla képeket.
Kép Kép Kép

Kép

gabi1

007!

Sajnos semmi ötletem a magas vérnyomás ellen, nekem volt vele problémám régebben, de mosrtanság nem. Nálam öröklött, anyu is gyógyszert szed és apu is, mondjuk ő a túlsúlya miatt beteg, de anyuék családjában női ágon mindenkinek magas volt a vérnyomása. Szerencsére mostanában nem volt vele bajom, de a doki azért nem adott gyógyszert anno, mert mondtam, hogy babát szeretnénk, és erre az volt a válasza, hogy akkor nem ad, mert akkor még bármi lehet, úgy megváltozik a szervezet. Eddig még minden rendben volt a védőnő és a házidoki is normál értéket mért, csak hát én tegnap ennyit, de remélem ez csak egy kivételes alkalom volt. Azért fogom figyelni, de tuti nem minden nap, mert abba beleőrölnék... :roll:
Nem iszom kávét, fekete teát sem, mostanság csokit is alig, kólát sem, szóval semmit amiben koffein van. Mozgok még így babásan is. Nem dohányzom, sosem dohányoztam. Szóval nincs ötletem...

Gabi1!

Jó a babakocsi. Meg lehet fordítani a tolókarját? Nekem szinte ez az egyetlen kikötésem a babakocsival kapcsolatban. :lol:

Breki!

Nagyon jó képek! Főleg az első kettő, ott szuperül látszik még az orra is, meg a lába.

Pagika!

Meggybefőtt is van, de azt mindig a szósznak, meg a levesnek tartalékoljuk, mert úgy mindenki jobban szereti. :lol:

Kép
Kép
tabati

tabati ez úgy van hogy nem a tolókart kell fordítgatni hanem magát a kocsi vagy mózes vagy hordozó rész belehet pattintani úgy hogy a baba feléd nézzen vagy a másik irányba. Én is mindenképpen azt akartam hogy felém is tudjon nézni. Illetve hogy nagy bolygós kereke legyen, mert itt nálunk nincs aszfalt, csak föld út, és mivel sok építkezés van erre, nem is tudni mikor csinálják meg. Nekem az nem volt szempont hogy könnyű legyen, mert mi kocsival kölekedünk és befér

Kép

gabi1

gabi1 !
Nagyon szuper a babakocsi! Nem haragszol ,ha megkérdezem nem korai még,mert ahogy látom még csak 14 hetes vagy! Elárulod ,hogy mennyibe kerűl egy ilyen szuper babakocsi,mert én is ilyet szeretnék!
Lenne még egy kérdésem hozzátok! Lányok ,nektek nincs kiszáradva a mell udvarotok? Mivel kenitek?
anyagirlKép
anyagirl

anyagirl én nem vagyok babonás, ás úgy vagyok vele hogy ha valami gond van akkor nem emiatt lesz mert vettem egy babakocsit. Én az elsőnél is és a másodiknál is nagyon hamar megvettem mindent. Sőt a másodiknál a babakocsit még jóval előbb mint most, mivel akkor volt egy nagyon jó áron. Most is már régen kinéztük és vártam mikor lesz akciós, most január 1-től pont ez volt akcióban, s mivel ezt a fajtát nem igen lehet használtan kapni és máshol sem nagyon árulják így elmentünk és megvettük.

Amúgy a babakocsi akciósan 70 volt. (20 ezerrel olcsóbb). A mózes 59 ezer volt. Ez nem volt akciós. A hordozót meg valamikor a 8 hetes lehettem amikor megvettük, az is akciós volt 32 ezer.

Kép

gabi1

Különben meg nem lesz semmi baj, most már nem izgulok, nem félek. Elején amig nem volt szívhang féltem, mivel az előzőnél üres petezsák volt. De most tuti nem lesz már baj. Fő a pozitív gondolkodás.

Kép

gabi1

Timi!
Letölthető tornát ugyan nem tudok, de kaptam a nővéremtől egy dvd-t, amit a brendonban és a minimanóban is lehet kapni. Terhességi torna a címe, ÖL&B a kiadója.
Nem egy mozgalmas torna, de szerintem nem rossz. Vannak benne pilateses és meditatív aerotréninges gyakorlatok, amik tényleg nagyon jól erősítik a hátizmokat (ami nekünk nagyon fontos) és jól lazítják a gáttáji izmokat.
Egyébként és kedden már megyek tornára, oda,ahová évek óta járok (Shangri La). Persze nem stepre fogok most járni, hanem sima alakformálóra, de a lány aki tartja gyógytornász, és azt mondta, hogy nyugodtan menjek hozzá, majd figyel rám.
Meg péntekre néztem ki a Fitness factoryben (a régi A1 a Materialban) terhestornát, majd jövő hét pénteken kipróbálom.
Jógára majd 5-6 hónapos kor körül szeretnék menni, addig bírom a mozgalmasabb tornát is.

Én ma tornáztam először, mert én is el voltam tiltva a mozgástól, aztán jöttek az ünnepek. Viszont nagyon jól esett a mai torna, és a dvd végén van relaxáció és légzéstechnika. Elvileg fel lehet készülni a szülés különböző szakaszaira a különböző légzéstechnikákkal. Biztos hasznos lesz.

Kép
katy76

Sziasztok.
breki:
aranyos a kisbabád,nem mondták még hogy fiu e vagy lány?

timea:
a Rubint Rékának van egy terhes torna dvd-je,én azt most akarom elkezdeni.Mind három trimeszterre külön torna van,szerintem tök jo.

gabi:
tök jo a babakocsi,de én félnék a három kerekütöl hogy felborul,igazábol személyesen még nem találkoztam vele.Stabil kocsi?

norka:
én nem akarom végig szedni az elevitet.
krissy3

krissy ez a babakocsi a csúcs, ettől nincs jobb minőségű, baromi széles a két hátsó kerék közti távolság, és ettől nagyon stabil, egyáltalán nem borulékony. Én is megnéztem ezt rajta. Ellenben néztem olcsóbb három kerekűt, azok nem voltak ennyire stabilak, és az unokatesóméknak is egy "olcsóbb" van, övék 40 ezer volt, de az nekem nem tetszett, nem is volt ennyire stabil, sem meg az egész kocsi nekem valahogy annyira nem jött be. Ez viszont tényleg nagyon profi. Még a rugózást is lehet állítani rajta külön. Azt mondta az eladó hogy ez kimondottam terep kocsi.

Kép

gabi1

Egyébként én is ilyen Bergont néztem, de párom azt mondta hogy az előző gyerekeknél nem engedhettük meg magunknak hogy ilyen kocsit vegyünk, most igen, és ő szeretne ilyet venni. Hát engedtem neki.

Kép

gabi1

Gabi1!

Ja tényleg, pedig logikusnak tűnik, hogy kétféleképpen lehet beletenni a belső részeit, mégsem jutott eszembe. :oops: :D Amúgy a színe is szuper, én alapból imádom a pirosat, de ebben az is jó, hogy fiúnak meg lánynak is megfelelő.

Én a vaterán nézegettem már bölcsőket, meg babakocsikat. Szerintem sem korai már most vásárolgatni, még jó is, ki tudja nagy pocakkal nyáron mekkora kedvünk lesz. Legalábbis amit én összekínlódtam karácsony előtt...mondjuk akkor még a rosszullétek miatt nem volt kedvem. Szóval eldöntöttem, hogy én sem hagyom a végére, de most még azért várok, mert hátha rokonoktól, ismerősöktől kapunk egy s mást. Még kevesen tudják a babát, úgyhogy még kivárok.

Anyagörl!

Ha a vonalzó kódját bemásolod az aláíráshoz, akkor nem kell minden hozzászólásodnál beírni, hanem automatikusan küldi mindig. :wink:

Kép
Kép
tabati

Köszi a válaszokat!Mindkettőnek utánanézek asszem.Úgyis szörnyen unatkozom..

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Jaj, tabati! Mi lett a karácsonyi ajándék anyósodtól? Túl vagy már az edénykészleten? :wink:

Kép
Kép
200907?

Nézegettük a bölcsőt is meg a kiságyakat is. De végül is abban maradtunk hogy mivel ebben a szobánkban elfér a rendes kiságy így inkább azt veszünk, olyat ami átalakítható. És mellé egy pelenkázós szekrényt, meg két ruhás szekrényt.

Kép

gabi1

Gabi!

Beletettétek a bogarat a fülembe a bölcsővel,nálunk pici a hely,eddig eszembe sem jutott ,hogy az lehet a jó megoldás :).

Ilyet néztem a vaterán,szerintem gyönyörű,hátha valaki még kedvet kap hozzá :wink: :

http://www.vatera.hu/szines_gyerek_bolc ... 69542.html

Kép

Kép
lidike

lidike igen ez tényleg nagyon szép, és ha nincs hely vagy csak kicsi akkor tényleg még praktikus is. Végül is mi most azért maradunk az ágynál mert itt ebben a mi szobánkban elfér, és akkor nem veszünk kétfélét, felesleges.

Kép

gabi1

Sziasztok

Ma reggel megjött a kombinált teszt eredménye, ez nagyon gyors volt, igazi meglepetés volt.

PAPP-A 5620 min/L 1,22 MOM
Szabad B HCG 21,8 Ng/ml 0,64 MOM
Tarkó redő 1,2 mm 0,85 MOM

Negatív

Down kor kockázata 1: 48000
18-as triszóma előfordulása 1:50000

Nagyon örülök hogy minden rendben van. Hurrá.

Kép

gabi1

Lidike!

Én is nézegettem már a bölcsőket, de ez nekem túl "babás". :roll: Tudom fura, mert milyen legyen egy bölcső :lol: , de ez fura is lenne a mi hálószobánkba, egy igazi babaszobában tudom elképzelni. Amúgy láttad? Ez van több színben is, össze-vissza variálva. :wink:

007!

na peeeersze, edénykészlet!! Neeem. Én tudtam, hogy nem azért nem mi kaptuk, mert karácsonyra volt másik nekünk szánva, de mindegy lesz nekünk is majd ha ott tartunk. :wink: (amúgy az unokatesó azóta sem jött érte, szerintem nem nagyon izgatja :lol: )

Kép
Kép
tabati

Egy bölcsőt hány hónapos korig lehet használni?
Apósom nekünk ajándékba azt ad, állítólag. Úgyhogy nálunk már csak az a kérdés, hogy a gyerekszobába legyen kiságy, és a bölcsők a nappaliba kerüljenek, vagy kiságyat majd később vegyünk. Ezért is kérdezem, hogy mennyi ideig lehet jó a bölcső.
Gabi! Gratulálok az eredményhez.

Kép
pagika

Én úgy tudom, hogy kb. fél éves koráig, de biztos függ attól is, hogy mekkora a baba és hogy milyen mértékben gyarapszik, mozgásfejlődés stb. Gondolom... :roll: Szóval kiságy tuti kell a bölcső mellé később. Amúgy én pont fordítva csinálnám. A hálóba legyenek a bölcsők, és napközben jó nekik a kiságy a nappaliban. De nem tapasztalatból mondom ugyebár, csak nekem így tűnik logikusnak. De vannak már olyan bölcsők, amiknek kerekük van, szerintem az a legjobb. Ha kell kitolod, de fixálni is lehet.

Kép
Kép
tabati

gabi 1 !
Remélem nem sértettelek meg,a kérdésemmel? Olvastam,hogy jók lettek az eredményeid,nagyon örülök neki,gratulálok.Ezeket a vizsgálatokat hányadik héten végzik? Én még most megyek 5.-én a védőbe,mivel az ünnepek miatt itt nálunk elég korán abba hagyták a munkát.Én a jövőhéten megyek a kötelező 11 hetesre. Remélem minden rendben lesz.
És ha jól értelmeztem 3 részben vettétek meg a babakocsit? Azért volt ára. Én is ilyet néztem ki,csak pirosba 150000 ft volt. Valami borzalmas árak vannak. De ezeket meg kell venni.Nagyon gyönyörű a babakocsitok tetszik!!!Kép
anyagirl

anyagirl de hogy sértettél meg. Igen ez a bébé comfort nem szett árban van hanem azt a részsét veszed meg amelyik neked kell. Mi már jó az elején még kb 5 hetes lehettem mikor kinéztük hogy melyiket szeretnénk, és figyeltem a babamagazinban meg az anyáklapjában lévő kupont hogy mikor lesz akciós, így volt hogy a hordozót már vagy 1 -1,5 hónapja megvettük, mert akkor volt 12 ezerrel olcsóbb. Aztán a babakocsi most ebben a hónapban akciós, és a párom azt mondta hogy a mózest már ne várjuk meg hogy mikor lesz akciós mert ilyenkor januárban jönnek ki az új szinek és nehogy az legyen hogy nem kapunk pont ebben a színben, így most azt is megvettük a kocsival együtt. Egyébként így olyan 194 ezer a normál ára kb. és sikerült így megvenni 161 ezerért. plusz vettünk téli lábzsákot, és ajándékba adtak esővédőt.

Szerintem is a bölcső inkább a hlóba, és kiságy a nappaliba.

Nekünk mondjuk a hálónk az emeleten van, így nekünk lent a nappaliban lesz egy utazó ágy aminek van újszülött része is, meg eleinte lehet a mózesben is lent mert az is kényelmes. Fent meg lesz a rendes kiságya, először ahálónkba, majd áttesszük a saját szobájába.

Bölcsőbe kb 6 hónapos korig lehet, de függ attól is, hogy mennyire mozgékony, mikor fog ülni, akkor már nem, mert különben kibukhat belőle. Nekem Réka 6 hónaposan már ült, és nem sokára rá már fel is állt.

Kép

gabi1

anyagirl ezeket a vizsgálatokat a 12 hetes genetikai uh után vérvételből csinálják meg, ott abban a kórházban ahol ingyenes, különben fizetni kell érte 29 ezer ft-ot. Mindenképpen kell hozzá a tarkó redő méret, mert ezt is rá kell írni a papírra.

Kép

gabi1

gabi1 !
Ha jól láttam az előző képeiden ,neked ez a csöppség a negyedik gyermeked lesz? Nagyon helyesek a lányaid és a fiad.
És gyönyörű a lakásotok.Nagyon tetszik a tágas nappali ahol a karácsonyfa van.

Kép
anyagirl

Sziasztok!
Először is Boldog Babás Új Évet Mindenkinek!!!
A 12 hetesemen 53mm volt a manóm (11+3 naposan) és 1,3mm a tarkóredő. Gratula mindenkinek az eredményekhez és a kombináltakhoz!
Nekem már szinte teljesen elmúltak a rosszulléteim (kop-kop-kop), csak akkor érzem egy kicsit a gyomromat, ha késik az épp aktuális étkezésem, de már ez sem vészes. Kitartás nektek is, hamarosan mindenki túl lesz rajta, aztán már csak a babánk mocorgására kell figyelnünk:)
Nekem még ezerrel zajlik a vizsgaidőszak, szóval még mindig nem tudok túl sűrűn jönni, de ha nem is írok, azért legalább igyekszem elolvasni a hsz-okat.
Szép nyugis napot!

Kép
gumilany

Sziasztok!

Mindenkinek szép vasárnapot!
Pár napja nem írtam de olvastam mindennap,sajnos nekem ezek a rosszullétek nem akarnak enyhülni,tegnap nagyon szenvedtem,ráadásul a napokban olyan pityergős kedvem van!
A környezetem kezdd kikészíteni,na nem a lányokra és apára gondolok!
Mást se tudnak mondogatni:"hogy még mindig rosszul vagy?-hát mi az istenlesz?-meg ilyeneket Jézusom mekkora a hasad?- a legrosszabb az amikor azt kérdezik hogy tudom e már hogy fiú vagy lány?"mindenki erre kíváncsi, -aztán mikor mondom hogy nem ,de szeretnénk elmenni 4dre mert kiváncsi vagyok hogy milyen a baba és hogy milyen nemű,akkor meg jön a következő mondat,hoy teljesen felstresszelem magam mert tisztára bele vagyok betegedve hogy nem tudom milyen nemü a baba!
Lehet hogy én vagyok túl érzékeny nem tudom,de most egy kicsit besokkaltam!
Bocsi lányok csak kikívánkozott belőlem!

Gratulálok a jó eredményekhez a kombinalt teszteseknek!

Breki!
Nagyon szupi képeket kaptál a babáról!

Norka!

Tök jó lenne ha legközelebb jöttök Zegre ha tudnánk talizni!
Persze csak ha jutna rá idöd!

Gabi!

Iszonyat szuper jó a kocsi,megmutattam a férjemnek a képeket amiket felraktál,azt mondta rá hogy "állat"(bocs a kifejezésért"),nagyon tetszett neki is!
Én is arra várok hogy brendonben kuponos akcióban meg tudjam venni a maxi cosis hordozót!
Talán szerencsém lesz!

Mi is megvettük már a babakocsit,csak még nem jött meg,amint megjön Ausztriából én is teszek róla képeket!A miénk is piros!
Mózest nem tudom hogy veszek e hozzá,mert a sportrész teljesen vízszintesig dönthető és azt is 2 irányból lehet rakni a vázra!
A lábzsákon gondolkodom mert télre szerintem az szuper lenne!

Leveszem a vonlzóról a neveket,mert mi szokásunkhoz híven már variálunk!
Lány:marad a Luca és nekünk csajoknak tetszik még a Léna!
Fiú:most az Olivér és a Zsombor!
Szívesen venném a véleményeteket!
Vezetéknevünk :Zelkó

Na jól van megyek ,bocsi ha sok voltam!

Szép napot!
20140328174041

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?