Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Valószínűleg én is mennék Ikeázni, várom az infókat, mikor és hol lesz a tali!

pussszzz

pepike

Kép

Kép
pepike

Az új táblázatban a Potyka által felrakott Römer King Plus is benne van, ++++-os eredménnyel.

Kép

Kép
mzx

Ikea: 90%, hogy megyek, bár az Árkádos sütik magukba zuhannak, ha nem őket választjuk! :wink:
Akkor hol és mikor?

Kép

Kép
mzx

Közben találtam frissebb teszteredményeket (2008) ugyanazon a honlapon:

======Biztonsági gyerekülés teszt 2008=========
linocs

És itt a Nemzeti Közlekedési Hatóság honlapjáról az előírás a biztonsági gyerekülésre vonatkozólag:

====biztonsági gyerekülés előírás NKH========

De a lényeg kb. ennyi:
A gyermeküléseken elhelyezett jelek utalnak az előírásokra: a jól látható helyen, jól olvashatóan elhelyezett jelölésben szerepel egy kör, benne "E" betű, illetőleg a jóváhagyó országra utaló szám, ezek alatt pedig a jóváhagyási szám: 2009. január 1-től csak a 03, illetőleg a 04-es számsorral kezdődő jóváhagyási számmal jelzett gyermekülések használhatóak.
linocs

helló!

Mzx!

Én 11 körül ott leszek az Ikeába, a játszóház előtt a földszinten.
Alizom sokáig nem marad a kocsiba, ezért hogy tudjunk dumcsizni, jó lenne megátogatni az étterem részt ott elvan a játszószőnyegen.
De ha ott nem találsz fogadravaló sütit, átmehetünk a Árkádba is.
Többieknek jó?????

pepike

Kép

Kép
pepike

A www.alexandra.hu weboldalon most péntekig az Alexandra könyvekre 40% kedvezmény van. :) Szerintem érdemes megnézni!

KépKép
KépKép
mni

Pepike!

Mi még nempocakosan nem is találkoztunk. :? Ha én ott voltam valahol Te nem, ha Te igen, akkor én nem.... :roll:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Hahó!

Most értem haza az oviból, postázásból stb. Szóval mi is ott leszünk 11kor a játszóháznál a földszinten.
Judit: nekünk ehhez nagyon hasonló esernyőkocsink volt, meg voltam vele elégedve (nem hiányzott a karfa).

Kép
KépKép
nebula

Pumperka!

Akkor most összejön?

pepike

Kép

Kép
pepike

Tudja valaki pété számát???

pepike

Kép

Kép
pepike

Juditk,
de jó, hogy voltatok fürödni&kikapcsolódni!!!! Tök édi Nimi, ahogy pancsol! Hogy álltok a betegeskedéssel?

Kacika,
Ti hogy vagytok?
Tali vmikor? Nekünk inkább jövő7 lenne jó inkább...
És lógok Nektek egy sütizéssel, nem felejtettem ám el!! :D

Beuska,
ez az Alexa, tényleg csodaszép csajszi!!!!

Biribon,
csomót jutsz eszembe, hogy bírod a férjnélkülisiget?? És Lucababa?

Autósüléshez nem igazán tudok hozzászólni, mert kedves férjuram azt mondta, hogy ezt átvállalja, és ő majd választ tutit!!! Hát remélem így is lesz, lassan időszerű, mert Panyó kezdi kinőni a hordozót (mondjuk ülni még nemigen tud magától...)
Lépnem kell, mert felébredt a hercegnő. Ikeásoknak jó talizást!

KépKép
kmanna

Ha előbb tudom :shock: ..én is mentem volna IKEÁ-zni...kell vennem Krizsi ágya fölé valami baldachin félét..anno a Márknak is itt vettem szivárvány ágyfölé valót(azóta nem fél egyedül aludni)és abban reménykedem h Krizsinek is ezzel megoldódna a félés kérdése :? :wink:
Csütörtökön asszem beszaladok.
Judit18!

Nekem is hasonló esernyő kocsim van(Chicco)és egyátalán nem zavar h nincs karfa,mivel bizti őv van benne és úgy OK.

Pumperka!

Én szeretnék a lánykád babájai közül valamelyik lenni..olyan jó vékony :shock: :wink: :D :shock: :wink: :D :lol: :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Nóri olyan szépen megül magától, bár nem egyedül ül fel ugye......

De bármeddig eljátszizik ülve!

Tetszik az ülés............
És Nóri is kezdi kinőni a hordozót, de most a család erősen spórol. Már megint......... :evil:
Vendég

Sziasztok! Megint itt vagyok. Félre értés nem essék, a múltkor egyáltalán nem sértődtem meg! :D Eszembe sem jutott.

De most megint van valami amiben kíváncsi vagyok a véleményetekre, mint anyatársak és mint nőtársak véleményére.

Egy nyolc hónapos emberpalánta anyukájaként vajon le kell e mondanunk olyan dolgokról, mint a nőiség, a szerelem, a szenvedély? Vagy ezek már csak romantikus lányregényekben létező fogalmak? Lehet-e élni érintés, ölelés, puszi, csók nélkül? Ahol ezek nincsenek meg az együttélés, vagy már csak egymás mellett élés?

Lehet, hogy ez most kicsit költői és túlságosan komoly, de tényleg érdekel, hogy mit gondoltok erről Ti!
Vendég

Pumperka!
Füzesgyarmatból ugyan semmit nem láttunk de a fürdő tetszett. Gyulán sokkal nagyobb és szebb a fürdő viszont tömeg van, és nem ilyen kis nyugodt. Nagyon szép volt a kinti medencék környezete, és szuper jó volt szaunázni is.

Fanetta!
Levit nem kellett győzködni szemüveg ügyben, mihelyst hazahoztuk büszkén hordta. Az általa nagyon szeretett embereknek is van és azért. (Húgom, Anyukám stb.)
Ja és Nimónak sincs egyetlen egy foga sem....

Linocs!
Nem választottuk a szemüveget (szinte) csak ráböktünk egyre, ugyanis 3/4 órás üvöltés után sem volt hajlandó felpróbálni.

Niki!
Köszi a könyvajánlót! Még gondolkodom ugyanis most vettem párat a Tescoban ott is 20%-os a leárazás. Az alexandrában meg ugye van kiszállítási költség is és nem is kevés...

Kmanna!
Sajnos nagyon nem jól állunk a betegeskedéssel, Nimó egész nap bőgött, hörgött...csupa takony...lázas is volt. Amúgy meg minden percemet leköti a dogák írása, nem ígérem mostanában hogy ráérek talizni....

Xien!
Ezen én is sokat gondolkozok. Persze, hogy továbbra is jó lenne ugyanazt érezni, mint korábban. Van akiknek sikerül, van akiknek nem. Bízom benne ha a leterheltségünk csökken, vissza bírunk még kanyarodni, és feléleszteni valamit a régi dolgokból.
Nagyon jó (és fontos) lenne, ha tudnánk (tudnátok) kettesben lenni. Biztos vagyok benne hogy nagyon sokat számít. Már az is ha mondjuk 8-kor elalszik a gyerek...de sajnos nekünk ez nem adatik meg, Levente az utolsó aki elalszik ....Nagyszülők, tesók sincsenek itt Kecskeméten...Én szenvedek a szenvedély hiányától...férjem úgy tűnik nem :(

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Xien, sajnos az idő múlásával egyre csökken az egymás iránti vágy, és nagyon nehéz fenntartani a gyöngédséget is, valahogy szépen eltünedeznek az ölelések és a puszik. Mi 12 éve gyűrjük egymást, a két gyerek mellett már nincs is időm ezen agyalni, de néha rádöbbenünk, hogy mi minden olyan dolog van, amit már nem csinálunk. Pl. amíg nem voltak gyerekek, addig este mindig beszélgettünk az ágyban villanyoltás után, közben átölelt, viháncoltunk ezen-azon. Pár hete pont erről beszélgettünk, hogy már szinte alig van, hogy egyszerre megyünk aludni. Amikor Erik leszokott a szopiról, és korán elaludt már szinte minden nap, akkor lényegesen javult a dolog, így sikerült Laurát is összehozni :wink: , de azért ezerszer tüzesebbek voltunk 12 éve, az biztos. Azt tuti nem lehet már visszahozni, de egy elfogadható szinten azért el lehet éldegélni, és az már fél siker, ha észreveszitek mindketten, hogy ezzel probléma van. A páromat pl. zavarja, hogy szoptatok, nem nagyon csípi, ha más is igényt tart valamelyik testrészemre :roll: , szóval most elég lagymatag nálunk is az éjszakai élet :lol: , de biztos vagyok benne, hogy lesz ez megint jobb. Ha nem, akkor meg remélem, hogy kegyes lesz velem az őrangyalom, és küld egy csinos kis postást. :) :wink:

Kép

Kép
mzx

Xien!

Ezt akár kérdezhettem volna én is...................................

A téma jó!

Kíváncsi lennék én is a többiek véleményére is.
Én jelenleg már nagyon szenvedek. :(
Vendég

A rejtély kulcsának képlete: terhesség + eredeti túlsúly = epekő.
A belgyógyász doki szerint azoknál a nőknél, akik eleve túlsúllyal indultak a terhességnek eléggé nagy az esély az epekő kialakulásának. Szóval úgy tűnik, hogy megvan a megoldás. Szerencsére. Úgyhogy kaptam egy csomó természetgyogyós gyogyót, teát, meg oda kell figyelnem, mit eszem, és 3 hét múlva kontroll, akkor vérvétel, és egyéb tesztek. És ha nem tűnnek el ezek a kis apró nyavalyások (és nem jellemző rájuk), akkor szoptatás után műtét.
Ja, és mára a náthám is elmúlt. Úgyhogy most már nagyjából jól vagyok!

Milyen volt az ikeás tali?
linocs

[quote="mzx"]H írta:mzxa nem, akkor meg remélem, hogy kegyes lesz velem az őrangyalom, és küld egy csinos kis postást. :) :wink:

Ez a mondat totál tetszik.......................

Jót vigyorogtam, bár csak félig vicces tudom! :? :wink: :roll:
Vendég

Sziasztok!

Milyen volt az IKEA-s tali? Ott is lehet sütit enni, én kifejezetten szeretem az ottani mandulatortát! :wink: Egy időben mindig itthonra is vettem belőle. :)
Pumperka, az etetőszék Dunakesziről a Kenguruból van, de tegnap én is néztem a neten és sehol sem találom ezt a mintát...
Juditkecskemét, mi többen szoktunk összeállni könyvrendelésnél és 10e Ft-tól már ingyen van a házhozszállítás. :)
Linocs, az nem túl jó. :( Jobbulást!
Xien, szerintem egyáltalán nem kell lemondani ezekről a dolgokról.

KépKép
KépKép
mni

Xien,
szerintem nem lehet lemondani a szerelemről, szenvedélyről, szexről, és nem lehet élni testiség, puszik, ölelések nélkül egy kapcsolatban/házasságban. Hangsúlyozom szerintem.

Valószínűleg mindenkinek a vérmérséklete, temperamentuma, hogy milyen családból jött,stb. határozza meg, hogy mit és milyen mértékben igényel. Én pl. elég "temperamentumos" vagyok, ami a szívemen a számon, ikrek-oroszlán horoszkóp kombinációban......
Szóval lehet, többet veszekszünk, mint egy átlagos pár (nálunk nincs homokbadugom a fejem módszer, ha borul az a bizonyos bili, hát borul fenekestül), de azt hiszem szenvedélyesebben is szeretjük egymást, mint az "átlag"korunkbeli párkapcsolatban élők.

Nagyon nehéz ilyenkor, szülés után visszatalálni azokhoz a szerepeinkhez, amik korábban a személyiségünket dominálták. Hiszen most anyucik vagyunk, első, másod, harmadsorban, egy tehetetlen kis emberkének minden percében mi nyújtunk vigaszt, szeretet. Viszont muszáj megpróbálni időről időre visszacsikarni egy pillanatot, egy estét, egy beszélgetést, hogy legyen miből meríteni, hogy ne csak egy anya/háztartási robot legyen belőlünk, hanem ott legyen az nő is, akibe beleszerettek, akit egy életre társul választottak. Csak próbálni kell, sok-sok energiával, újra és újra.

KépKép
kmanna

jó volt az Ikeas tali, ahogy szokott lenni elszórakoztunk a 4 gyermek plusz kajálás felnőttek, kajálás babák képlettel...
jelenlevők: Nebula+márnemcsakhátratolatóMarci, Mzx+nagylányLaura, Pepike+szuperpörgősAlízka

Mzx a sovánka fogyasztott mandulatortát is. amúgy én is szeretem...

elmentünk, Eszter már jobban van (plusz menekülnöm kellett otthonról szokás szerint kedden) - egyre gyanúsabb nekem, hogy a foga miatt taknyol(t), ugye jól tudom, hogy akkor is szoktak benáthásodni

Niki, rájöttem, hogy a szomszéd lánynak van pont ilyen etetőszéke, hogy nem jöttem rá amikor minden nap látom...
köszi az Alexandra tippet, ma 1 órán át végignéztem az összes kiadásukat és rendeltem egy halom cuccot, van egy-két jó kis babakönyv is. pl. Bartos Erika Anna,Peti és Gergő meg ilyenek. de babáknakvaló is.
meg pl ők adták ki a Kepes új könyvét Polgár Juditról. Kicsit a zseninevelésről is szól, szerintem baromi érdekes könyv mindenkinek ajánlom. nem azért, hogy kis zseniket neveljünk :)

Linocs, hát nem jó hír de legalább megvan a bűnös(ök)

Xien, szerintem sem kell lemondani, csak sokkal munkásabb a dolog ezentúl. szervezni kell, erőfeszítéseket tenni.
most pl. ha nem egymás mellett neteznénk Attilával hanem mondjuk dumálnánk egy gyertyafényes vacsi közben, biztos segítene :) amúgy azt is szoktunk.
én nagy hangsúlyt fektetek rá, hogy min. együtt reggelizzünk szépen megterített asztalnál, de sokszor így vacsorázunk is. (na ezért viszont nem fogyok le pedig az is fontos lenne!)
akinek megoldható, hogy vigyázzanak a gyerkőcre az tegye lelkiismeretfurdalás nélkül és menjenek moziba, vacsorázni, romantikázni!
jó, lehet, hogy én könnyen beszélek, mert még csak 3,5 éve ismerjük egymást, de a nagy lángolás már nálunk is elmúlt innentől kezdve szerintem mindenhol annak a kérdése, hogy mennyit tesznek érte...

KépKép
judit18

Szörnyű éjszakánk volt, egy átmeneti szopisztrájkkal, ami azért elég nagy gáz, mert csak úgy alszik vissza a drágám. 10-től fél 5-ig nem volt hajlandó enni, úgyhogy sok-sok sétálással nagy nehezen visszaaltattam, majd nem sokkal azután állandóan felsírt. Most meg már 3 órája alszik a fagyban az erkélyen, már kimentem megnézni, hogy nem fagyott-e meg tényleg :roll: , mert meg sem moccan.

A párom torokgyuszival itthon, remélem nem lesz beteg Laura is. Eriknek is elkezdett folyni az orra.

Szerencsére mind jókedvű, és láza egyiküknek sincs. Csak én vagyok félkómában. Komolyan nem gondoltam volna, hogy ezt is meg lehet szokni.

Xien, szerintem beszéljetek róla, hátha kiderül, hogy csak látja rajtad, hogy fáradt vagy, vagy őt is zavarja valami átmeneti dolog, stb.. Vagy ezen már túlvagytok? Nálunk szerencsére mindketten problémának érezzük a dolgot, és rajta leszünk, hogy javuljon a helyzet. Nálunk is a párom bírja jobban, bár mióta Laura ennyire nem alszik éjszaka, azóta nem sok kedvem van a dologhoz. De ha megint tudok aludni, akkor a kedv is visszatér, az tuti :).

Linocs, ajajj, mi volt az, amiből rájöttek? Jobbulást!

IKEÁS tali: tényleg jó volt egy kicsit kikapcsolódni, főleg, hogy anyósom itt volt nálunk, úgyhogy jól megléptem előle. :wink: A mandulatorta tényleg nagyon finom volt!!! Legközelebb veszek is belőle itthonra. :)

Kép

Kép
mzx

Nahát, erre nem számította. Valahol jó érzés, hogy nem csak nálunk van ilyen helyzet, nem csak nekem vannak ilyen problémáim. Bár ugyanakkor meg kicsit elszomorító is. Bár ha jobban belegondolunk az életben minden így van. Ami jó az valahol lemondással is jár, nem? Gondoljunk csak egy hatalmas szelet sütire :D
Egyébként nálunk Apa reggel elmegy és csak késő este jön haza. Tényleg rengeteget dolgozik. Fáradt és némileg frusztrált, mert szerinte nem úgy élünk (anyagilag), ahogy kéne. Ez szerintem valami genetikailag kódolt férfi agyrém. Mindegy.
De ez most tényleg segített, amiket írtatok. Köszi.
Akartam képet felrakni a lányomról, de nem sikerült. :( [/img]
Vendég

Sziasztok!

Most volt egy kis időm olvasgatni. :D

Kérdeztétek többen: igen, hárman voltunk Prágában. Jó volt ez így. Legalább tudtam valamit pihenni, meg apával lenni. :lol: Mert igen szükségem van, de neki is ezekre a lopott együttlétekre. :lol: Elég nehéz időt szakítanunk egymásra a 3 gyerek és a rengeteg meló mellett. :?
Xien kérdésére: Mi 15 és fél éve vagyunk együtt. A kezdeti szenvedély nálunk nagyon erős szerelemmé, szeretetté változott. Nekem ez sokkal mélyebb érzelmet jelent, mint a kezdeti szenvedélyes időszak, ami hamar múlandó. Köztünk a mai napig nagyon erős kötődés van egymás iránt. Persze az együttlétek mennyisége csökkent, de a milyenségére nekem nincs panaszom. :lol: Voltak/vannak és lesznek is hullám völgyek és hegyek az életünkben. Folymatosan csiszolódtunk egymás mellett és mára el tudjuk fogadni a másikat olyannak, amilyen. (Jó, ez néha nehéz, pl: a mai napig nem értem miért kell minden cuccot széjjel hagyni. :D :twisted: ) Mostanság én nagyon kivagyok Boróka éjszakázásai miatt, szerencsére ő tolerálja. És ezért is mentünk csak 3-asban Prágába, mert így sokkal többet tudtunk együtt lenni. Egyébként mi rendszeresen meg szoktunk lépni 4-5 napra a gyerekek mellől. Ez most még nem megy, de amint abba maradt a szopi, tuti újra megyünk. :D Ezek a kiruccanások adnak nekünk erőt a következő időkre a mindennapokhoz.

Mona! Ezek a grimaszok! :shock: :lol: :shock: :lol: Édes lánykád van! Hogy vagytok ti éjjelente? Vigasztalj meg, hogy múlandó az állandó ébredés.
Te tényleg nem szoptatsz???Reggel én is úgy keltem, hogy elegem van a szoptatásból és hamarosan elválnak útjaink Borókával. Éjjel megint 100-szor kelt. Mondjuk egy kicsit taknyos, de tuti nem az zavarta, mert alig szörcsög.

Inkább: ő is elkezdett nem hason aludni és amikor oldalra fordul, illetve inkább amikor onnan vissza fordulna álmában, akkor ébred meg. Kb. 1 hónapja többen írták, hogy az addig hason alvós gyerek nem akar úgy aludni. Kéretik segíteni tanácsokkal, hogy mi a bánatot csináljak. Nekem a nagyok mindig hason alvóósak voltak!

Pumperka! Az a szerencsém, hogy a nagyok napközben nincsenek itthon, így csak 1 gyerekre kell figyelnem. Dorka egyébként is teljesen önálló már, néha kell csak neki segítenem a tanulásban. Petrával meg Borókával pedig esténként együtt próbálunk játszani. Én meg lassan kénytelen vagyok hozzászokni a kevés alváshoz. Hol van már, hogy 8-10 órát is aludtam. :roll:

A kanalazás egyre jobban megy. Főziből már üvegnyi mennyiséget is megeszik. A gyümölcsöket visziont ki nem állhatja pépesítve. Addig jó, míg darabosan adom neki. Ki érti ezt? Viszont nem hajlandó inni semmiből sem. Ti mit adtok a gyerkőcöknek főzelék után inni?

Tök jó ez a babanetes babázás Csengénél. Mutattam Petrának, egyből azt nézte, hogy milyen babák vannak a képen. :D
Egyébként én annyira utáltam a Barbie-kat, hogy Dorkának egyet sem vettem. Persze innen-onnan mindig kapott. Petra viszont annyira oda volt értük, hogy ott már nem tudtam következetes anya maradni. Ő képes mindent "kisírni" magának. Most a littlest pet shop állatkák a fan-ek nálunk.

Panny! Addig örülj, míg Olika nem mozog be nagy tereket. Nálunk két napja kezdett Boróka mindenfelé eljutni. :x És ő csak 8250 gramm.

Linocs! Nem semmi ez az epekő. De legalább megvan a kiváltó ok. Csak azt nem értem a lazactól miért jött elő???? :shock: :D :shock: :D
Úgy megkívántam, hétévégre venni is fogok.

Fanetta! Félek, hogy hamarosan Boróka is ilyen tetteket fog elkövetni ellenem. :twisted:
Bár nálunk az uborkás üveg a spájzban van, zárt ajtó mögöttt.

Ne aggódj Borókának sincs még foga!

Beuska! Milyen cuki Alexa is.
A szopi nálunk is zűrős, ha nincs nyugi és/vagy sötét. Akkor csak annyit eszik, amennyi éppen az éhség csillapításához elég, de jól nem lakik.

JuditK! Hogy mennyire nagy már Nimi. És az arca, mint a tiéd.

Judit18! Jónak tűnik a kocsi! A miénknek van karfája. Tedd bele ám Esztert mielőtt megveszed! Te direkt választasz mindig sötét színt?

Niki! Szép az etetőszék!
Köszi az Alexandrás ötletet. Fogok is rendelni. Sajnos nekem simán összejön 10 ezer Ft-nyi könyv. :oops:

Csajok! Most már én is úgy mennék talizni. Nem akar valaki a budai oldalon is szervezni valamit? Itt is van ám IKEA.
Nekem olyan messze van az Őrs vezér tér! Tegnap ráadásul liba napi felvonulás volt az oviban. Emiatt sem tudtam, volna menni. Dorkáék pedig esti kirándulásra mentek, 9-kor jött haza. Még szerebcse, hogy az egyik kísérő tanárnő pátyi volt és hazahozta autóval. Előtte még haza kellett hoznom a suliból, hog tanulni is tudjon.

Kép
Kép
Kép
petramama

Anna, köszi, jól vagyunk. Csak most kicsit kevesebbet netezek. Engem totál kikészített ez a Boti ügy. Nemis olvasok már blogokat, és csak keveset netezek.
Kicsit köhög Peti, ma du elviszem dokihoz, nézzen rá. De szerintem a hétvégén kikezeljük. Petrának picit folyik az orra, de nem vészes az sem. Pár nap alatt ő is rendben lesz.
Nekem elvileg jó a jövő héten, eddig úgy tűnik bármelyik nap jó.
Tényleg rég találkoztunk, jó lenne már látni Panka, meg Nimi is mekkorát nőttek.

Linocs, hú, ez elég sz@rul hangzik, jobbulást!!!

Ikeás taliról nem készültek képek?

Xien, lesz majd jobb is, csak akarni kell.
:wink:
Vendég

Petramama!

Nóri nagyon hasonalvós. Aztán rájött, hogy tud ő forogni is, és ezt előszeretettel alkalmazta álmában. Főleg akkor volt gáz, mikor még nem tudott vissza is fordulni......
Semmit nem tudsz tenni ellene...... Volt kb. két hét, hogy a nótórius hason alvó gyerekem háton aludt csak el..... Aztán egyszer csak nem votl hajlandó többet megint háton elaludni. Most megint hason alszik, de kitolja a lábával a valagát az égnek és elbillenti magát, így kikerül a takaró alól, ami miatt fázik, és ordít.....

Egyébként jobbak az éjszakák. Nekünk az vált be, hogy a menetrendszerinti 10 órás ébredések előtt bementem, felkeltettem, amjd visszaaltattam. Így kiderült az is, hogy az idegrendszere ébreszti fel, így hátha leszokik róla majd.....

Persze ez azt jelenti, hogy addig én sem fekszem le, szóval nem nagyon vagyok kipihenve.
Mert ezután 2 körül újra hőbörgés van...... Aztán 4 körül, és én ekkor adok neki újra enni csak........

Azért nem szoptatok most, emrt félek, hogy emgint krupp lesz a vége...... Nagyon fáj a torkom.......
Vendég

Köszi a gyors választ!

Akkor próbálok kitartani. Egyébként, amíg csak forgolódott, álmában soha sem fordult meg. Most meg, mióta fel tud ülni, mire az ágyához érek már állandóan ül.

Neked meg gyógyulást!

Nekem a homeogene szokott ilyenkor segíteni.

Kép
Kép
Kép
petramama

Petramama!

Szerintem ez a fejlődésükkel jár...... Biztosan Nóri is fog majd ilyeneket művelni, csak ugye ő még nem ül fel magától, cska vergődik a hátán mint a büdösbogár és orbákol.
Nem mintha nem tudna gyönyörűen emgfrodulni, de nem, mert várja az égimannát anyát, aki majd megfordítja................. Píííííha!!! Néha igen mérges vagyok rá!!!! Persze ugyanez a helyzet a cumival is, azt is cska anya tudja a szájába betenni............. Bénaliba!!!! :)

A számtalan ébredést az oldotta meg, hogy következetesen nem kapott enni éjjel...... 8-tól 4-ig nincs kaja.
Van viszont ringatás, popsilötyögtetés, de az ágyból nem veszem ki, esetleg víz..... No nem mintha elfogadná..... nem iszik Nóri sem vizet, csak anyatejet hajlandó magához venni, legyen bármennyire szomjas! Ezt kellett kb. egy hétig csinálnom, mostanra "csak" a 10 órás és a 2 órás ébredések maradtak meg! De ezt tartja rendületlenül! De ez már mégiscsak jobb mint régen a 20-tól 120-ig........

Húúúú, jó régen írtam ennyit!
Vendég

Ugye, akit érdekel, nem felejtette el:

http://www.hordozas.hu/hordozashete/Program.html
linocs

Sziasztok!

Nem tudok most képet rakni ide, mert amivel eddig kicsinyítettem, az az oldal nem enged egy pontnál tovább. DE, aki kíváncsi kisördögömre iwiwen megnézheti, ma raktam fel Vincze Réka Petra őnagyságát. :)

Petramama
Nálunk fordítva van Réka eddig háton és az oldalán aludt, mostanában pedig egyre többet alszik hason. Éjszaka is kúszik álmában állandóan, teljesen ki van párnázva körben a kiságy.

Linocs
Ez az epekő nem kellemes....az anyukám szenved vele néha, de nagyon odafigyel, mert neki sok van és fél, hogy nehogy begörcsöljön...műteni már nem akarja 72 évesen.

Lassan kész a konyhánk...nagyon örülök neki :)

Puszi Mindenkinek!

Kép
Kép
tündérmanó27

Halihóóó!

Sajnálom, hogy a múlkor pont nem tudtam elmenni az IKEA-ba, sem Pumperkához. Na, majd legközelebb....
Holnap viszont megyek IKEÁ-zni, de gondolom, azok után, hogy úgy látom, tegnap voltatok, biztosan nem fog jönni senki. :(

A hordozót sajnálom, hogy már kinőtte Livike, mert olyan kényelmes volt, hogy a babakocsira lehetett csatolni. Nem kellett a kocsit felhozni, hanem a csomagtartóban hagytam. Hát majd, gondolom, hozom kézben... Látom, mindenkit foglalkoztat már a gyerekülés kérdés, nekünk is aktuális lenne, mert Livike a 8,5 kilójával, már meg sem tud mozdulni benne...

Pumperka! Mint a napokban kiderült, az egyik rokonom arra lakik, mint Ti. Vagyis a rákoskeresztúri buszállomásnál.

A szülinapi party-ra úgy tűnik, jönne a párom is. Van már közelebbi időpont? Az utolsó pár oldalt visszaolvastam, de ott nem láttam.

Minden betegeskedőnek jobbulást kívánok és puszi Mindenkinek!

Kép
pété

Jön valaki holnap 4-től Ranschburg+kendőbemutatóra a Kosztolányira???????????????????

Kép Kép Kép
fanetta

Pumperka, Szilvánusz!

Boldog névnapot!!!

És minden Szilviának természetesen!
Vendég

Így járok én, ha jó előre megtervezek valamit. Mint most a kendős programot. Már az ikeás talin is folyt kicsit a fiam orra (BTW, ugye a lányok nem kapták el tőlünk?), és tegnap reggelre kész lett: torokgyuszi majdnem 40 fokos lázzal. Pedig már majd' egy hónapja nyugi volt, és én naívan azt hittem, hogy erre a naptári évre megúsztuk. Azt gyanítom, hogy hétfő este zeneoviban köpték le: amíg várakoztunk, hogy kezdődjön, mellettünk ült egy köhögős kisfiú, akiről kiderült, hogy oviban nem volt aznap, mert beteg :twisted: Mondtam már, hogy imádom az ilyen szülőket?
Úgyhogy a hordozós programok kilőve, esetleg a szombatot megcélozzuk, hátha akkor már jól leszünk (vasránap Márton napot tartunk, akkor azért nem jó).

Az ikeában tényleg jó volt, én szokás szerint egy hatalmas húsgombócos tálat ettem, no meg mandulás tortát, ahogy kell :wink: A csajok nagyon tepertek már, különösen Alíz volt felfedező kedvében.

Xien kérdésén én is eltöprengtem: ahogy olvastam Petramama sorait, rólunk is írhatta volna :shock: Mi 16 éve vagyunk együtt (ebből 10 éve vagyunk házasok), és én őszintén nem sírom a kezdeti időszakot vissza (ha van még rajtam kívül Friends-fan, annak mondom, hogy úgy vagyok vele, mint Chandler :wink: ) Rettentően kötődünk egymáshoz, hihetetlen mennyi közös emlékünk van (tulképpen együtt lettünk felnőttek), szeretjük, tiszteljük egymást... és közben továbbra is veszett jó pasinak tartom (és ő is engem... mármint nem veszett jó pasinak... á, értitek). Hullámzó persze, hiszen 16 éven át nem lehet folyton a toppon lenni. Viszont a szexuális életünk kimondottan jobb, mint eleinte volt: ehhez is fel kellett nőni, ki kellett nyílni.

Kép
KépKép
nebula

Mona: már ezerszer akartam írni neked, hogy úgyis tudom, hogy utálsz, és már a városból való elköltözésen törtitek a fejeteket, csak nehogy meg kelljen minket személyesen is ismerni :D :D :D

Kép
KépKép
nebula

Éljenek a Szilvik!

Kép
KépKép
nebula

Kép

KépKép
KépKép
mni

[quote="nebula"]M írta:nebulaona: már ezerszer akartam írni neked, hogy úgyis tudom, hogy utálsz, és már a városból való elköltözésen törtitek a fejeteket, csak nehogy meg kelljen minket személyesen is ismerni :D :D :D

Jajajajajajaja!!!
És direkte ezért is fáj a torkom vagy beteg a lányom.....

Egyébként basszus engem nem érdekel, de valamikor tutira megyünk, aztán majd jól meglepődsz, ha becsenegetünk......

Lassan befordulok megint a "kelünk, eszünk, alszunk, sétálunk, kötelező jelleggel mamázunk, fürdetünk, alszunk" körben....... Vagy Nóra vagy én miattam nem tudunk megitn sehova menni. Grrrrrrrrrrrrrrr

Nah!
De ami késik az a volánbusz, szóval nyugika!!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Naná, h direkt betegedtek meg. Tudom én :lol: :lol: :lol:
Ha becsöngetnél tényleg meglepődnék, mert szar a csengőnk :lol: :lol: :wink: :wink:

Kép
KépKép
nebula

Köszönöm a köszöntést!

Szilvánusz!
Boldogot neked is... :lol: :lol:

Hordozós program, nekünk is ugrott :evil: , betegek vagyunk még...., éjjel is lázcsillapítás meg ilyenek.....

Xien!
Nálunk ua. mint Petramamánál, és Nebulánál.
Mi is lassan 15 éve vagyunk együtt, 10,5 éve házasok, együtt nőttünk fel, sok-sok közös emlék... Én Folyamatos megújulásra van szükség, hogy életben tartsuk az egymás iránti érzéseinket, ami átalakul mindig, de ugyanabból a gyökerekből táplálkozik... Azt, hiszem mi sokat megteszünk azért, hogy működjenek a dolgok, mindenféle téren.

Nebula!
Én is a szombatot céloztam meg, hogy talán akkor már eljuthatunk a rendezvényre. Gyógyuljatok addig ti is. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka: Oké, akkor remélem, szombaton találkozunk. Ti is gyógyuljatok!

Kép
KépKép
nebula

Sziasztok!

Pumperka, Szilvánusz!

Nagyon boldog névnapot kívánok Nektek! :)

Mi jól vagyunk, csak én nem tudom magam utolérni, de próbálkozom. :)

Melinda

Kép
melinda80

Szilviáknak boldog névnapot!
Vendég

Sziasztok!

Köszi lányok, jól esik nagyon!!!

Pumperka:neked is nagyon szép napot!!!!ÍRemélem a férjed tudja, hogy milyen tutkó kis felesége van!!! Nagyon szeretem a gondolkodásod druszám!

Szerintem nagyon jól összefoglaltátok a hosszú, boldog kapcsolat titkát. Mondjuk mi még csak 4 éve ismerjük egymást, szóval nagyon megújulásra még nincs szükség, de én is úgy gondolom, hogy ez a titka. Meg a kiegyensúlyozott, rendszeres házasélet...

Az a baj, hogy nem nagyon tudok reagálni semmire, mert az utóbbi időben csak felületesen olvastam a fórumot, be kell hogy valljam.

De majd igyekszem...:)

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Lehet, hogy csak az én gépemen jelent meg a hsz, amit küldtem? Se egy helló, vagy bármi reakció... :( Nem kell ömlengeni, hogy de jó, hogy írtam, csak mivel ritkán van lehetőségem jelentkezni, jól esne, ha nem tűnnék láthatatlannak...

Kép
pété

Tudósítás a szülinapi buli előkészületeiről:
- elkezdtem a hozzászólásaitok alapján kitölteni a táblázatot
- aztán írtam azoknak, akik szerepelnek egy korábbi táblázatban, mert írtak ide hozzánk
- éééééééééééés bizony-bizony válaszoltak olyanok is, akik rég jártak nálunk - de ennek én örülök :)
- ééééééééééééés már jó sokan vagyunk (elméletben), gyakorlatban is remélem ennyien leszünk
- hangsúlyoznám azonban én csak az adminisztrátor vagyok, a főszervező asszonyság az FANETTA!!!! Szóval bármiféle kérdés, gond, ötlet stb. van, azt neki címezzétek. Én csak jegyzetelek.

És íme a legújabb verziója a táblázatnak. A kérdőjelesek a kérdőjelesek :)

============Szülinapi buli============
linocs

Pété: nincs még időpont a bulira, mert még nem találtuk ki. Ugye függ attól, hogy a terem megfelelő-e, és amit kitalálunk időpontot, akkor szabad-e. Meg hát ugye ott van a március 15., ami szintén eléggé befolyásolja, mikor legyen a buli.
De szerintem, kitalálhatnánk, és akkor mindenki tudna már tervezni.
Amúgy az autósüléssel kapcsolatban nekem is épp ez jutott eszembe, hogy de jó volt, hogy fel lehetett rakni a babakocsira, és ha a gyermek elaludt, akkor sem volt gond. De majd a nagyobb autósüléssel már nem lesz ilyen kényelmes... Nem is tudom, milyen lesz akkor, mikor egyedül megyek el a gyerkőccel, és tele lesz az összes kezem, mert eddig az autósülésbe beraktam a lányt, aztán a bejárati ajtó nyitás-zárásnál le a földre, aztán fel, stb. hm, nem lesz egyszerű...

Szilviák!!! Sok-sok boldog névnapot kívánok Nektek!

Nebula, Pumperka: sajnálom, hogy nem tudtok ma jönni! De talán csak összefutunk valamelyik nap!
linocs

Tudom még odébb van, de most leltem ezt a tortát, márciusra meg lehet, hogy elfelejtem....Annyira egyszerű, de mégis van egy kis rafinériája.

Tej és tojásmentes szülinapi torta 1 éveseknek

Hozzávalók:

50 dkg liszt
10 dkg margarin (tejmentes; pl. Liga)
1 csomag porélesztő
3-4 evőkanál cukor
kb. 4-5 dl víz
csipet só
búzadara

A töltelék: 4-5 db alma

Az élesztőt kis cukorral és liszttel fél csésze langyos vízben felfuttatjuk. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk az élesztőt, a cukrot, sót és annyi langyos vizet, hogy nem túl lágy tésztát kapjunk. Langyos helyen fél órát kelesztjük.
Az almákat lereszelünk, lecsöpögtetjük, esetleg kis cukorral ízesítjük.
A tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra, ráterítjük az almát, megszórjuk búzadarával és feltekerjük.
Kb. 2 cm-es szeletekre vágjuk és szorosan egymás mellé tesszük a tortaformába.
Hideg sütőbe tesszük és 180-200 fokon megsütjük.

Kép

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?