Új privát üzeneted érkezett!

ja... jó reggelt!!!

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Jó reggelt koránkelők! :D

Menion: örülök,hogy létrejött az üzlet! :D És remélem jó hasznát veszed majd!!!!!!!!!!!!! Nem semmi,mennyit vásároltál a babónak,szuper! :lol: Igen,ahogy Julcsi is írja,a body az a kombidressz,ez is elég fontos kis darab,hiszen takarja a pocóját a babónak,rugi alá tökéletes! Sztem rövid és hosszúujjú változatból is szerezz be,úgy érdemes.

Julcsi: minden rendben lesz a köv. kontrollon,nyugi! 8) A vérképhez külön gratula!!!!!!!!!!!! :lol: És hát a vásárlás... ennyi minden ennyiért... nagyon ügyes vagy!!! :)

Blumi: azt hiszem épp tegnap hiányoltam az "elveszett" kismamikat,örülök hogy Te előkerültél és hogy minden rendben!!!

Na pusszantás,kicsit pihizek még,nem igazán aludtam éjjel az orrdugulástól... :? :x Meg ki kellett mennem a torokfájásra éjjel gyógyszert bevenni. :evil: Múljon már el ez a nyavalya!!!

Cicus

Kép
cicus78

Cedis! Köszönöm! :)

Hát Lányok nem semmi, hogy már ennyire előre vagytok a kelengyével! Egy kicsit most be is tojtam, hogy én még neki sem álltam, pedig Julcsihoz hasonló indíttatásból Bálintnál már a 30. hétre összerakrtam mindent.

Menion, Julcsi! Először is Menion üdv, mi még nem találkoztunk! Amiket én szedek: detralex, doxium, diaphyllin. Ezeket szedem keringés javításra. Emellett maltofer folt, és vigantol cseppet írt fel az orvos. Az utóbbi két vitamin tartalmút minden kismaminak felírja. 27 hetes vagyok, és ezeket kb a 20. héttől szedem. Ha már írtátok, akkor bocs: valamilyen elővigyázatosság ilyenkor javasolt? Pihenés segít? Nálam - a gyógyszereknek hála, vagy nem tudom minek - csak a 36-37. hét táján kezdett el öregedni a lepény Bálintnál, és az elővigyázatosság annyi volt, hogy 38 hetesen befektettek a kórházba, aztán minden gond nélkül zajlott.

Nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen!!!!
blúmi

Bocsánat! Cicus! Neked köszönöm! :)
blúmi

blúmi!
nekem a dokim annyit mondott, hogy nálam teljesen jó 25 hetesen a GII-es lepény. innentől kezdve nem is foglalkoztam többet vele. amit teszek, hogy nagyon sokat pihenek... ágynyugalom... már amikor lehet... de ez már korábban is elő volt írva a keményedések miatt (na meg most már ugye a nyíló méhszáj miatt is)

a diaphyillin már meg sem lep... másik fórumon is szedi egy kismama... ő a keményedésekre kapta... furcsa, mert ez hörgőtágító... asztma-gyógyszer. én arra szedtem még kisiskolás koromban.
a detralex érvédő... annyit tudok róla, hogy aranyárban van... de legalább aranyérre is jó :lol: ha eddig neked nem volt, jó eséllyel nem is lesz, ha ezt szeded :D
a doxiumot nem ismerem...

cicus!
továbbra is jobbulást!

nem fog zavarni, ha a doki befektet :) lassan 2 hónapja húzzuk ezt a dolgot... előbb-utóbb eljön az ideje.
csak előtte a 10éves érettségitalálkozóra még engedjen el :)

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Sziasztok!

j: Köszönöm a lepényre vonatkozó információt, megnyugtatott!
Unokahugid nagyon jó gyerekorvos lesz :D

Cedis: Örülök, hogy sérülés nélkül megúsztátok a balesetet. Biztos nagyon rosszkor jött, de a legfontosabb, hogy nem történt bajotok!

Cicus: Jobbulást kívánok!

Katinka: Milyen azaz almás palacsinta??? Férjem nagy palacsintaevő, szinte heti rendszerességgel sütök, de almásról még nem is hallottam.

Két napja Réka egyfolytában jön-megy, mocorog! Hajnalban kezdi a drága és fél max. egyórás szünetekkel egész nap ébren van!
Nagyon tündér!

Kép
eper74

Sziasztok!

Eper isteni az almás palacsinta :lol: először almát lereszeled egy kicsit olajba megdinszteled fahéjjal meg cukorral.

Menion,J-tök jó dolgokat vettetek és ilyen jó áron szuper :lol:

J-biztos jó lesz a vérképed.nem lesz gond.

Cicus jobbulást. :lol:

t katinka

lányok akkor a body olyan hogy nincs keze-lába ujja és a lába között patentos?szóval csak a baba törzsét fedi?
mert ha az az akkor az is van egy csomó de azt én ruginak tituláltam :oops: nagyon nem vagyok hozzáértő :( ...

a kifogó is ilyen rejtély számomra

szóval vannak olyan "ruginak"nézett darabok amik akkor talán bodyk :lol: aztán meg van olyan aminek rövid az ujja és nincs lába és van aminek hosszú az ujja és nincs lába...ezek is bodyk?

akkor a rugi az aminek keze és lába is van?

jaaaaaaaajjjj csak az a mentségem hogy eredeti szőke vagyok :lol:

Kép
menion
Budapest

Igen Menion az a body aminek nincs lábrésze.van hosszú és rövid ujju meg ujjatlan is és a lábaközött patentos.Ja és nagyon hasznos felfogja a pelust védi a kis derekát meg a hasát nem csuszik fel mert összepatentolod a lába között.Amugy meg a kifogó az mi?azt én nem tudom :oops: Igen az a rugi aminek keze lába van :!: :!:

t katinka

Blúmi:

semmit sem kaptam a lepényre, a keringés jó. Sűrűbb kontrollt írt elő a doki, jövő héten megyek hozzá, akkor okosabb leszek, ....ja és diétát....

menion, katinka: a kifogó az nem más, mint a törölköző a kis háromszöggel az egyik csücskében :-)

Puszi

Kriszta

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

hihihi akkor az csak flancolás...
a türcsi pont ua. csak csücsök nélkül ezek szerint :lol:

Kép
menion
Budapest

csajok!

kifogó:
tetra (pelus) anyagból készült törölköző méretű izé... a frottírtürcsire szokták rakni, mert a frottír kezdetben még nagyon durva a baba bőréhez... na meg ez ugye ezerszer jobban szívja a vizet... szóval törölközővel együtt használandó.

menion!
igen, a kombidressz az, aminek lába nincs... lényegében a gyerek pólója/felsője/trikója stb (akármilyen ujjal), csak a patentok miatt a kis derekánál nem tud felcsúszni.
a ruginak van lába... hosszúszárú (ha rövid, akkor napozó :) de az mostanában nem kell :)). sztem a hosszú ujj itt sem követelmény... én pl direkt kerestem olyanokat, amik ujjatlanok... hogy hosszúujjú bodyval tudjam ráadni (így a pocakon duplán van a gúnya :D de mégsem szakad a gyerekről a víz a lakásban)

a ruhákat kimostam, most száradnak. a pelusoknak már nem jutott hely (vannak vagy 20an), így az majd marad a következő körre.
hogy mennyi gönce van ennek a gyereknek :o :!: el sem hittem, csak miután másodszorra is telipakoltam a gépet... na meg amikor neki kellett állnom baba-méretű vállfákat gyártanom, mert ha mindent terítek, akkor nem fértem volna el :o :shock:

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

akkor nekem van napozóm is :lol:
biztos nagy haszna lesz a téli gyereknél :lol:

Kép
menion
Budapest

-j- hogy te milyen pöpec kismama vagy!!! még vállfákat is csinálsz...megőrülök :D

olvastam itt olyat is aki külön mosóport és öblítőt vett a gyerekrucikhoz meg külön szennyestartót...hát nem hiszem hogy én erre képes vagyok...ez már nekem kicsit túlzás de persze lehet hogy én vagyok hanyag kismama...

Kép
menion
Budapest

menion!
muszáj volt vállfákat gyártanom. nem tudtam volna máshogy teregetni.
na, nem volt nagy szám... a car tecsós műanyag vállfák (tudod, amit odaadnak a ruha mellé :)) végét a konyhai ollóval levágtam a kicsikhez (szintén tecsós, csak babaholmihoz odaadós :)) igazítva. aztán gázrózsa fölé tartottam, hogy megolvadjon/lekerekedjen a vége. bele egy pohár vízbe, hogy gyorsan hűljön... és kész is.

öblítőt én is külön fogok venni a babának... mert jobb neki az olyan, amiben nincsenek mindenféle illatanyagok. ha viszont az öblítő jó minőségű, akkor sztem a mosópor/szer majdhogynem mindegy milyen... hiszen gondolom sehol nem járnak a szülők koszos gúnyában :) tehát minden rendesen ki van mosva...
annyi, hogy én amway-s baba-mosóport azért szeretnék venni... csak a kezdetekre... de tesómnak pl 1 évig kitartott, mert nagyon kevés kell belőle (mondjuk ára is van :shock: )
a külön gyűjtés pedig azért praktikus, mert akkor nem kell mindig válogatni a többi közül a kicsi cuccait... mert bárhogy is, ha ugyanazokkal a szerekkel is... de azért külön kell mosni... legalább az elején, amíg nem kúszik-mászik :)

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Menion én is külön mosószerrel meg öblitővel mostam Kingára mikor megszületett sőt kéz közt nem is mertem gépbe rakni de ez 2 hónapig tartott a kéz közt mosás. :wink: Még mai napig is külön mosom az ő ruháit meg külön szennyestartóba tartom.Mi annyóssékkal lakunk és azért.

t katinka

Szisztok csajok!

Blumi! Örülök, hogy újra itt vagy! :)

Julcsi! Édi az unoka hugod! :)

Megvolt ma a terheléses cukor.Először nem találták a vénát,aztán a másik kezemből vették le,amiből sose szoktak venni,mert nagyon felszines vékony a véna. Deazért onnan sikerült. Igaz fájt is minden szúrás,de túl éltem. A szülés jobban fog fájni. Holnap vagy holnap után lesz eredmény. Vizeletet is kellett adnom szerencsére, mert mondtam, hogy valami nincs rendben. Hát látványosan nincs rendben. Zavaros, opálos. NEm olyan,amilyen szokott lenni- nem szép áttetsző. Mondta is a laborba a nő, hogy nem jó a vizelet, úgyhogy tovább küldi Dombóvárra. Majd kiderül, hogy mi lesz. :( Kicsit izgulok. Már nem fáj ha pisilok,meg nem kell sürüen mennem, csak a vizeletbe látszik, hogy nem stimmel.

Majd jövök a hírekkel.
Puszi nektek! :)

Kép
bei

Sziasztok!

Van egy eladó Peg Perego Uno babakocsim. Gyönyörű állapotban, mivel csak altatásra használtuk. Mindent tud, amit egy babkocsinak kell.
Van hozzá pelenkázótáska és szúnyogháló (nem hsznált).
A kocsi Szegeden van, de ritkán Bp-re megy a férjem és el tudja vinni.
Ha érdekel írj: laurafa70@gmail.com
06303765096

Az új ára a kocsinak 100.000Ft, táska (14.000ft)és zippes szúnyogháló (9.990Ft) nélkül.

Én szeretnék érte kapni 67.000Ft-ot. (Alkuképes) Kép Kép Kép
laurafa

Helló Mindenkinek!

Hát...én is szobafogságra ítéltettem tegnap este a doki bácsinál, ugyanis rövidült a méhnyak, kb a fele annak, mint lenni kellene. A méhszéj azonban szerencsére zárt. Szóval megelőzendő a bármit, amire nem is akarok gondolni, most leaglább 10 nap ágynyugalom. Jövő hétfőn megnézi újra, de még tuti, hogy utána is itthon maradok. Azt mondta, hogy lehet valamilyen infekció okozza, kaptam antibiotikumot, meg 3*3 Magne B6 lett az adagom. Elkeseredtem és megijedtem, hibáztatom magam, hogy olyan sokat sétáltam a nyaraláskor :oops: Megkérdeztem, hogy meg kell-e nagyon ijednem, de azt mondta, hogy nem, de legyünk óvatosak. Most azzal vigasztalom magam, hogy ha nagyobb baj lenne, biztos kórházba fektetne. Csak az bánt, hogy mostanra terveztem én is a vásárlást, mert bár sok mindent kapunk, de azért mégis - most meg :cry:
Reggel még nekem is kellett mennem terhelésre, ez már a második volt nekem, cukros lötyivel, holnap lesz eredmény, de megyek be. A dokim azt mondta majd ő megnézi, de csak csütörtökön tudja, mert holnap ne lesz.

Cedis: hát rád jár a rúd, a hideg kirázott a balesetes sztoritól. Vigyázz magatokra, tudod együtt szülünk!!! :D

Cicus: neked is jobbulást. orrdugi ismerős, már egy hónapja kínoz, igaz allergia miatt, de a lényeg, hogy sz..r így aludni

Julcsi: édes unihugid van :D irigy vagyok a mosás miatt, nekem még egyelőre nincs mit :oops: most ettől is besz..rtam

Eper: a múltkor nem írtam, hogy már neked is igen csini pocid van! Jó pihenést nektek csütöröktől.

Blúmi: üdv, jó, hogy veletek is minden okés, gyere majd gyakrabban

Menion: szerintem is tök jó vételt csináltál, ügyik vagytok Cicussal!

Ja Katinka, alámás palacsinta jöhet, hammmm bekapom :lol:

C

cicóka

nekem ariel a mosóporom és quantó az öblítő...akkor milyen kell a babának?
gondoltam a kis ruhákat majd beáztatom fehérítős vízbe és utána mosom ki mert ugye nem újak ezért gondoltam elöbb kifertőtlenítem de a mosóporon meg az öblítőn nem gondolkodtam eddig....akkor mit kell venni neki?

Kép
menion
Budapest

HANYAG KISMAMA VAGYOK :cry:

de majd ti szépen betanítotok :D

Kép
menion
Budapest

cicóka sajnálom!!! nagyon tudom milyen a fekvés....nekem pont 10 nap után kezdett viszketni a fenekem és mindenféle ürüggyel szivárogtam ki az ágyból...de mit lehet csinálni ha muszáj akkor ez van!!
nekem nem nézték a méhnyakat...vagy nem tudok róla...gondolom ha nézi uh-al és gond van akkor mondja a doki....vagy lehet hogy nem nézte?

Kép
menion
Budapest

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a jobbulás kívánságokat! :)

Jaaaaaaaaajj,Bei és Cicóka!!! :( Minden rendben lesz,pihenjetek sokat!!! Nem lesz semmi baj,erősek a kisbabáink!!! 8) Csak a jóra gondolni!!!!!!!!!!!

Kriszta: miért kell diétáznod?

Menion: napozó! :D Na ez nagyon édes volt,most jót kacarászok itt ezen!!! :lol:

Julcsi: valóban ügyes és előrelátó kismami vagy!!! Nekem még hátravan a kisruhák mosása,vasalása,elpakolása... :roll: :oops:

Cicus

Kép
cicus78

Sziasztok!

Cicóka: ezek nem jó hírek! :shock: Pihenj sokat, az biztosan sokat segít. Én is ma egy kb. 8-10 kilós pakkal jöttem haza a piacról gyalog, és az utolsó 500 méteren már annyira szúrt a hasam alja, hogy azt hittem nem fogok hazaérni. Meg is ijedtem rendesen.
Most ne gondolkodj azon, hogy mi nincs, most pihenj, és utána majd mindent beszerzel, még nem vagy elkésve.

Julcsi: ügyi vagy, hogy már ennyi mindet kimostál.
Én is kész vagyok már egy adaggal, de szerintem mindent megint kimosok még egyszer, mert ami Balázsról megmaradt unisex darab annak sem árt még egy átmosás, sokáig hevertek a padláson dobozokban.
Több ruhát már nem szándékozok venni, szerintem már ami van is több, mint kellene. Csak 62-es bodyból van 15 darab.
Ma nézegettem a DM-ben a pelusokat. Ti vesztek kis méretet? Azt a 2-4 kilóig valót vagy mindjárt a 3-6 kilóssal kezdtek?
Én is úgy tervezem, hogy veszek egy Liberót és egy olcsóbbat.

Apukám tegnap lefestette a kiságyat olyan lett mintha új lenne, és a pelenkázólap is teljesen jó állapotban van, viszont a kókuszmatrac nagyon hepehupás, azt ki kell dobni, veszek egy újat.

Anyukám adott pulóvert, 3 hálóinget, egy átmeneti kabátot, és egy télikabátot is, ami most kényelmes, de egy-két hónap múlva határeset lesz szerintem, de majd meglátjuk, mindenesetre tök szuper, hogy ezeket mégsem kell vennem.

Szoptatós melltartót ti milyet vesztek? Az Aniták elég drágák, de azt mondják, hogy jók, nem tudom Balázzsal no name-et használtam, és már nincs is meg, meg nem is emlékszem, hogy jó volt-e, meg hát ugye nem szoptattam sokáig sajnos.

Annyit beszéltetek a palacsintáról, hogy annyira megkívántam, ma én is azt csináltam. :D Nagyon jól esett.

Menion: nem vagy hanyag, ne mondd ezt. Szerintem is célszerű, főleg az első fél-egy évben külön mosni a babaruhákat. Én nem használtam külön babamosóport, és öblítőt meg egyáltalán nem használok a mi ruháinkhoz sem, de a babaruhákat sensitiv programon mostam, ami anyniban más, hogy többször öblíti a ruhákat. Ja és amit lehet vasaltam, mert az is fertőtlenít.

Bei: szorítok, hogy ne legyen azért komoly baj!

Hadedit: veletek mi van? Rég nem jelentkeztél!

Kép
cedis

na jó de akkor mit vegyek?
nekünk jó az ariel meg a quanto...megmondom őszintén ezeket Laci szokta venni mert ez a cipekedős kategória...
de ha megmondom milyet hozzon akkor olyat is hoz persze...

Kép
menion
Budapest

menion!
sztem a mosópor az tökéletes. öblítőnél arra figyelj, hogy a babáé sensitive legyen. ha csak az ő ruháinak használod, akkor különösebben nem is nagy kiadás, mert nagyon sokáig elég (anyu silannal most az unokára :) de lehet, hogy a quantonak is van sensitive fajtája)

a méhnyakat manuális vizsgálattal nézi a doki. uh-n nem igazán látható.

cicóka!
üdv az ágynyugalom-klubban :lol: :?

cedis!
azért az ilyen nehéz cuccokat már bízd a zemberre!
de komolyan!
én már mondtam neki: ha nem cipeli haza, nem lesz kaja :o :)

én az egész kicsi máretű pelust nem szándékozom venni... ha véletlen kell, akkor lesz, aki megvegye, mire hazajövünk.
de párom közel 4 kilósan született... én meg kerek 4 kilóval :oops: szóval ha sikerül kiiktatni az agyamból az ibd-s statisztikát (70%ban 2,5 kiló alatti és 37. hét előtti baba), akkor termetes gyerkőcre számítok :)
bár, halkan súgom, azért vettem 1-1 darab kifejezetten kicsire való bodyt és rugit :oops:

szoptatós melltartó... hát nem tudom... én az ilyenben nem vagyok kifejezetten finnyás... sőt! a legkényelmesebb cicifixem kínai. a szoptatósakat is ott néztem. jó áron vannak... veszek egyet, aztán majd kiderül... annyira mindenképpen elég lesz, hogy a köv. beszerzéséig hordjam :)

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Sziasztok!

Köszi lányok a vas-magnézium tanácsot, ásványvízzel szedem ezentúl.

Annus: hát ez az, a tapasztalat az, ami a legtöbbet ér :lol:

J: unokahugid édes lehetett :lol:

Cedis: basszus, még szerencse, hogy komolyabb gond nem lett a balesetből. Nem szabad már ennyit cipekedni!!!!!!!! Vigyázz magatokra!!!!!!

Cicus: a palacsintát én is szeretem nagyon-nagyon!!!!!

Menion: ügyes vagy a vásárlással.

Eper: "enyémé" kisfiam is annyit mocorog tegnap óta, meg sem áll, egész nap rúg, bokszol, :lol: :lol: néha fáj, de nagyon jó érzés!!!!!!!

Cicóka: reméljük minden rendben lesz és nem lesz kórház a vége.

Annus voltunk ma Nagykőrösi úton lévő babadiszkontban, hát óriási csalódás volt. Egy kis sapkát vettünk, ami sajna kínai gyártmány, de ezt is csak akkor vettem észre, amikor már kijöttünk az üzletből. A honlapon hirdették, hogy milyen nagy választék van kiságyból és lehet azt a fajta babakocsit bolygókerekekkel kapni, amit kinéztünk, aztán, amikor odaértünk, akkor mondták, hogy nem és abszolut nem diszkont, olyan árakkal dolgozik, mint bármelyik bababolt. Hordozókból is csak minőségtelen típusok voltak.

Menion: mi dreft baby mosószert vettünk és gabi baba öblítőt.... és külön veszek szennyestartót is a kispasimnak.
Vendég

akkor a legutóbbi manuális vizsgálaton ha nem volt semmi gond és azt mondta minden rendben akkor azt vehetem hogy a méhnyakkal is ok minden?
nekem eddig erről egy kukkot nem szólt senki...mindig csak a fej-láb-ülőmagasság meg hasonló méreteket mondogatták...
ja meg mostmár a súlyát is...de méhnyakról nem szólt a fáma...

akkor elmegyek a tekkóba és megnézem ezeket a mosószereket ha ennyire van speciálisan babának való...
gabi baba és dreft baby na meg sensitiv....ok! megjegyzem...

de asszem a sensitiv az nekünk se árt mert elég hófehérkék vagyunk mindketten a Lacival...

Kép
menion
Budapest

amúgy nem vagyunk márkahűek...az hogy most épp quantó van itthon azt azért tudom mert ma mostam...de volt hogy a gagyi olcsó tekkós öblítő is elég jó illatú volt....
azt szoktuk venni ami éppen akcijós...most akkor azt is megnézzük mi való a babának :D
jó éjt lányok! remélem ma kivételesen jobb éjszakám(-kánk) lesz!

Kép
menion
Budapest

Jó reggelt csajok!

Az én reggelem nem olyan jó. Bőgéssel kezdtem,annyira megilyedtem.

Ki tudja mennyire veszélyes a felfázás? Ma reggel már kicsit véres volt a vizelet, vagyis a papír. Halvány piros volt, nem erős. Biztos , hogy nem hüvelyből jött. Szóval csak este lesz rendelés a dokinál. Lehet felhívom, hogy mit mond.

Cicóka!
Sajnállak! Vigyázz magadra! HA nagy baj lenne biztos korházba küldött volna.

Kép
bei

bei!
felfázással (véres pisivel) ne a nőgyógyászhoz menj (semmi köze hozzá)! háziorvos, vagy urológia! utóbbi szakrendelésre nem kell beutaló... és kismamaként tuti fogadnak időpont nélkül is... meg amúgy is... a véres pisi sztem eléggé akut eset.

amit addig tehetsz: hirtelen nagy mennyiségű folyadék (szénsavmentes víz vagy tea) fogyasztása... ami annyit takar, hogy 1-2 óra alatt igenis erőltesd magadba a 2-3 litert!!! ez jó alaposan átmossa a hugyutakat.
de még ma lásson orvos!!!

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Köszi Julcsi a tanácsot! Teázok- kamilla teával. Jó is neki. Csak reggel volt véres az első vizelet, mert azóta voltam 3x,de nem volt véres, és most nem is fáj annyira,mint reggel. Védőnővel beszéltem, ő is azt mondta, hogy nem kell azonnal orvost hívni, de ma mindenképpen menjek el, amikor rendel. Nőgyógyász mért nem tudja mit adjon ilyen esetben? Háziorvos jobban tudja?

Kép
bei

a nőgyógyásznak nem dolga... a háziorvos lehet jobban tisztában van a rávaló gyógyszerekkel. (persze a nőgyógyász is simán ad rá valamit, vagy felír valamit ha kell, de neki nem szakmája)
a legjobb lenne tényleg háziorvos, és ha ő úgy látja jónak, akkor urológus.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Azért gondoltam nőgyógyászra,mert ez a felfázás terhesség alatt történt. Sima esetben én is háziorvosra gondoltam volna.

Kép
bei

Na úgy döntöttem háziorvos lesz. :) Köszi Julcsi!

Kép
bei

bei!
a háziorvos még mindig mondhatja azt, hogy terhesen inkább a nőgyógyász adjon rá gyógyszert... de a háziorvoshoz vsz előbb eljutsz, mint este a nőgyógyászhoz...

meg különben is: a lényeg az, hogy mindegy ki, csak adjon rá valamit :)

jobbulást!

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Sziasztok!

Bei ez nem jó :cry: reméljük nem lesz gond :wink: szerintem nem ártana egy nőgyógyászati vizsgálat :!:

Menion én is ariel meg silan sensitivet használtam a babónak és fogok is.Ja az orvosom nekem sem szokta emlegetni a méhnyakat meg ijen dolgokat,de ha baj lenne akkor szól :!: :!: amugy most megyek 28hetesen vizsgálatra megnézi a méhszájat ez lesz az utolsó vizsgálat a szülésig belsö.

t katinka

katinka!
nem mondod, hogy ez az utolsó belső vizsgálatod?!?!
sztem ahogy közeledik a vége, úgy lesz egyre gyakoribb... de lehet, hogy nagyon rosszul gondolom...
a 36. (vagy előbb???) héttől hetente van védőnő és orvosi kontroll... legalábbis így rémlik...

egyébként sztem elég nagy baj, ha a doki nem nézi a méhszájat... lehet, hogy csak nem mondja. a kiskönyvben v az ambuláns lapon viszont biztos ott van C, Ci vagy Cx jelöléssel.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Reggelt!!!

El vagyok tűnve!!!Vissza olvasgattam,de annyit írtatok h csak átfutottam,majd még egyszer átmegyek rajta :lol: :lol:

Tegnap moziban voltunk az urammal,hétvégén szülinapja lesz,ez is egy kis ünneplés :wink: :lol:

Iza meggyógyult szerencsére!Voltam vele menő manó tornánis,nagyon élvezte.
Rendeltem tortát is hétvégére!

Ma délután meg doki,megtudom a vérvétel eredményét is!

Na ma jövök és írok!Látom volt itt szó mindenről :lol:

annus11

Sziasztok!

J: ez eszembe sem jutott, hogy a kínaiban is lehet szopis melltartó. Köszi az ötletet, ma meg is nézem majd. Az biztosan nem 6-7 ezer körüli összeg mint az Anita.

Bei: te szegény! Igen mindenképpen menj ma orvoshoz, de szerintem ne aggódj, a babának nem lehet baja ettől.

Ma reggel voltam pajzsmirigyes vérvételen( alul működik a pajzsmirigyem már régóta) Azt mondja a "kedves" nővérke vagy nem tudom ki volt a másik csajnak, hogy "Ez terhes, az meg-mutatva az ajtó felé- szoptat. Úgy néz ki ez egy ilyen nap."
Nem szóltam semmit pedig már a nyelvemen volt, hogy kikérem magamnak, de aztán átgondoltam, hogy minek hergeljem magam feleslegesen, és a babónak is ártana, így semmit nem szóltam.

Belső vizsgálatról én is úgy tudom, illetve nekem azt mondta a dokim, miután a múltkor megkérdeztem, hogy nem nézi-e meg a méhszájat, hogy majd a következő vizsgálattól kezdi el, és a szülésig végig nézegeti.

Kép
cedis

cedis!
nálunk a kínaiban 990 a szoptatós melltartó.
de csak a nagyobb boltokban van, a kis üzletekben nem nagyon.
szerintem arra mindenképpen jó, hogy az ember itthon, melegítőhöz, póló alá azt hordja...

a kedves nővérke szövegével meg nem kell foglalkozni... különben is! legalább észrevette ;) nem hátrány! van ahol szólni kell miatta, hogy ugyan már, had ne várd végig a népet.

annus!
örülök, hogy Iza jól van!
jó szülinapozást nektek!
az eredményeket meg majd írd le, hogy milyen lett!

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Annus: írigy-írigy vagyok a mozi miatt! :D
Jó szülinapozást kívánok én is nektek!

Pénteken nálunk meg házassági évforduló lesz, az 5.
Férjem főz meglepi kaját, de én még nem tudom mit kap tőlem.

Julcsi: nem szívességből hívtak be elsőnek, hanem mert már 7 óra óta ott várakoztam, és tényleg én voltam az első. Ahogyan mondta a csaj, az volt a bicskanyitogató, de tőlem meglepő módon nem húztam magam fel rajta.

Hát akkor, ha 990 Ft, akkor tutira ott veszek.

Valakinek közülünk meg van a Szoptatás című könyv? Nem tudom ki a szerző, valami külföldi páros. A Kismama magazinban mindig ezt dícsérik, reklámozzák. Azért kérdezem, mert ha jó megvenném.

Kép
cedis

Eper: látványosan nő a pocakod! :D

Annus: nem semmi pocakod volt Izával! :shock: Jók a mózeses képek is. Nagyon cuki rajtuk Izus.

Egy csomó kismami eltűnt mostanában. Jó lenne ha legalább egy pár sor erejéig jelentkeznének, hogy mi van velük.

Kép
cedis

Sziasztok!

Ismét csak az időre tudom fogni, hogy ennyire nem vagyok aktív fórumos. Hihetetlenül irigyelem azokat, akik már a babakelengye előkészítésében ennyire élen járnak :)! De jó nektek lányok! Annyira szívesen foglalkoznék már én is vele, de sajna még egy hónapot ezzel várnom kell... Még mindig meló van, talán október 22-vel eljövök. Akkor már a 36. hét lesz, és nem hiszem, hogy a tárgyaló teremből kellene mennem CTG-re :D. Bár megbeszéltem a kollégákkal, hogy mivel a Markóban dolgozom, nincs messze a mentőállomás - egy sarok - és akár a szülés előtti órában is végezhetem a munkám :D. Na ennyire nem vagyok sztahanovista. Szóval nekem szét kell válogatnom a babaruhákat. Sajnos trehány voltam a fiamnál, és nem úgy zsákoztam be eleve a kisrucikat, hogy méret szerint, hanem ömlesztve... Most meg ülhetek neki, és szedhetem szét. Aztán ki kell mosnom, vasalnom, elpakolnom. Összeszerelni a rácsos ágyat, berakni a helyére. A nagyfiúnak a szobáját megcsinálni, kifesteni és még a hungarocell figurákat is meg kell festenem. Már megrajzoltam és kivágtam őket a nyáron szabi alatt, de a neheze, a színezés még hátra van. Majd, ha készen lesz, megmutatom Nektek ;). A babakocsit elő kell szedni, kimosni a hordozóban és a mózesben lévő huzatot. Venni kellene még anorákot a picinek, meg néhány melegebb kezeslábast. Beszerezni neki is törölközőket, baba csomagot. Szóval van még mit csinálni. Remélem lesz rá időm és energiám.

A fiam egész ügyesen állja a sarat az oviban. 2,5 évesen le a kalappal előtte. Szobatiszta lett, szófogadó és beszél az öccséhez a hasamon keresztül. A szómenése még mindig megvan. Az óvónénik minden nap elmondják, hogy szétröhögik magukat a gyereken, olyan szövege van. Pl.:

Óv.nő: Hol laksz?
Fiam: Nem tudod? Házikóban!

Én: Gyere B. egyél egy kis barackot.
B/fiam: B. nem eszik barackot.
Én: Pedig ebben van a sok vitamin.
B: B-nek nem kell vitamin ahhoz, hogy csinos legyen!

Raktam ki a ruháját este és most már beleszól, hogy mit mivel hajlandó felvenni. Az alsó nadrágján Toy Story-s Buzz figura volt, míg a melegítőn Bob a mester.
Fiam: Anya, nem látod, hogy Buzzt nem lehet Bobbal felvenni!
Én: Akkor mivel lehet felvenni?
Fiam: Buzz a végtelenbe megy és tovább. Neki helikopteres nadrág kell!

Szóval soha nem hittem volna, hogy egy 2,5 éves kisfiú a tükör előtt állva elemzi, hogy másnap mi is lenne jó az oviban.

Cicus: Pihenj sokat! Nem sok az a 10 nap, pikk-pakk elmegy, és utána nem lesz semmi baj. Nekem a barátnőmnek tűnt el teljesen a méhnyak a 32. héten, és most a 39. héten van, és még egyben. Nem pihent ő sem egy hétnél többet. 3x2 magnesium citriit kellett szednie nem magne B6-ot, és semmi baja nem lett. Sőt éppen tegnap csiszolta le a kutyaházat, majd festette le... :D

Menion: Fekete Tibor apja a volt Nyírőben - most Róbert Károlyban - dolgozik. Én nagyon szeretem, már 10 éve járok hozzá. A fiát sajnos kellemetlenebb helyzetből ismertem meg, mert tavaly januárban nála szültem meg a 21 hetes gyermekemet. Nagyon rendes és tisztességes volt! Remélem Te is meg leszel elégedve vele!

Annus: Jó bulit, és továbbiakban így maradó, tartós egészséget! :)

Nekem a dokim minden egyes alkalommal, amikor mennem kell megnézi a méhszájat és óvatosan megnézi, hogy a baba mennyire van lent vagy hogyan helyezkedik, illetve mennyire keményedek, milyen a méh és a méhlepény állapota. Végig nézte az első gyereknél is. Amikor CTG-re mentem,minden alkalommal megnézett, hogy hogy állunk, és a babát is átvizsgálta UH-n. Nézte az agyában, a hasában a véráramlatot, a köldökzsinórt. Sőt szülés előtt is volt egy UH-m, ahol azt nézték, hogy a köldök zsinór hogyan helyezkedik el, nem tekeredett-e a baba nyakára.

Julcsi: Látod, hogy mennek a hetek, és még sehol nincs a befekvés ;)! Légy optimista, és a kicsi rugikat rakd a szekrény mélyére :)!

Mindenkinek szép napot!

Puszi

titokbaba

Igen Julcsi még egyszer nézett és akkor 2000-es volt az érték.most lesz az utolsó a védőnő mondta,meg ő nem is szokot vizsgálni.32 hettől csak uh.azt mondta a dokim ha nem muszály nem vizsgálgat.remélem nem lesz muszály.

Cedis nekem is kinaiból van a szoptatós melltartó,még Kingáról meg is van,de azért veszek legalább 2 ujat az elég.

Annus jó szülinapozást nektek,érezzétek jól magatokat.
Jó hogy Iza jól van. :lol: Itt sajnos nincsenek ijyen manótanyák,elég kár :cry: itt semmi sincs hova a gyerekeket lehetne elvinni ,,kikapcsolódni"egy picit. :cry: :cry:

t katinka

Sziasztok!

Írtam egy csomót és eltűnt az egész :oops:

bei: Nem lesz gond, ha megfelelő antibiotikumot kapsz a tünetek is hamar enyhülnek!

Cicóka: Kitartás a fekvéshez! Ne aggódj a vásárlás miatt, van még idő!
Nagyon jók a képek, csinos kismama vagy!

Mindenki szépen gömbölyödik!

Annus: Jó hírekkel várlak orvos után!

Cedis: Gratula az 5.-hez!

Nekem hétfőn volt a szülinapom, holnap megyünk a Balcsira, hétvégén ott ünnepeljük!

Kép
eper74

Sziasztok Lányok!

Emlékeztek még rám. Sajnos egyike voltam azoknak, akiknek el kellett Tőletek köszönnie 6.5 hetesen.

Csak szerettem volna megosztani veletek a jó hírt, hogy most már az első genetikai uh után vagyok legújabb kis babócánkkal.
Szerencsére az első már "ngéedélyezett" hónapban megfogant, így márc. 15-re vagyok vele kiírva.

Szeretnék Nektek további csodálatos babavárást kívánni! :)

KépKép
KépKép
gabolino

Sziasztok!

Bei: vigyázz magatokra és mindenképp jelentkezz,mi volt a dokinál!!! Jobbulást kívánok én is!!!!!!!!!!!!!!

Cedis: "kedves" nővérke... :evil: nem biztos,hogy én nem mondtam volna neki vmi "szépet"... :roll: De szóra sem érdemes emberke,úgyhogy ne is vesztegessük ilyenekre a gondolatainkat! :lol:

Titokbaba: örülök,hogy végre jelentkeztél és hogy jól vagytok!!! Kisfiadhoz ismét csak gratulálni tudok,nagyon jópofa kispasi! :wink: Hát nem irigyellek a sok meló miatt,ami még hátravan... sok kitartást hozzá! Az orvosodhoz is gratulálok,szupi hogy ennyire odafigyel Rád/Rátok!!!
Ja,az ágynyugalom nem rám vonatkozik,hanem Cicókára... kicsit megszoktam,h. néha keverve vagyunk... pl. amikor engem akartatok nyáron férjhezadni és írtátok a gratulációkat! :lol: :lol: :lol:

Annus: megy a drukk a dokihoz,gyere majd a hírekkel! Örülök,h. Iza jól van!!! Jó mulatást hétvégére!!! 8)

Eper: utólag NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK!!! Pluszban pedig jó utazást és kikapcsolódást holnaptól!!!

Gabolino: nagyon örülök a remek hírnek és gratulálok a babóhoz!!! :D Majd néha jelentkezz,mi újság!!!!!!!!!!!

Cicus

Kép
cicus78

Eper: nagyon bodog szülinapot kívánok!!!! :lol:

Gabolino: nagyon örülünk minadannyian a jó hírnek, boldog és problémamentes babavárást kívánunk mindannyian! Jelenzkezz majd máskor is mi újság veletek.

Bei: óóóóóóóóó, remélem segített a doki és hamarosan jobban leszel

Csajok: 1,5 nap után megőrülök a fekvéstől, apa csak pisilni és enni enged felállni, de a vacsit pl ágyba kaptam tegnap. Nem megyünk ma 4D-re sem, ennyit sem engedélyez az uram, majd a jövő hétfőn, akkor kell úgy is kontrollra mennem a dokimhoz.
Szóval elég nehezen tűröm, de tudom, hogy muszáj. Az antibiotikumtól és a rengeteg magnéziumtól elég rendes hasmenésem van pluszban - legalább nem kell erőlködnöm :roll:

cicóka

Eper Boldog szülinapot kivánok neked :lol: és persze kellemes pihenést a balcsin 8) :lol:

Titokbaba örülök hogy jól vagytok :lol: a fiad nem semmi jó kis dumája van :lol: :D az én kislányom is ilyen dumás lett meglehet halni rajta :D :D .Ne aggódj a kelengye meg a kórházi dolgok miatt nem vagy egyedül én sem szereztem még be semmit.Kingának még ágya sincs velem alszik :oops: apa nincs, ithon hétvégén meg nincs itt nyitva semmi. :evil:

Cicóka elhiszem hogy nem jó az állandó ágyba fekvés de kitartás :wink: nézd a jó oldalát apa hogy kényesztet :twisted: :oops: :lol:

Bei várunk a hirekkel :!:

Gabolino gratulálok neked örülök hogy összejött a kis picur és hogy minden rendben. :D

t katinka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?