Sziasztok!
Ismét csak az időre tudom fogni, hogy ennyire nem vagyok aktív fórumos. Hihetetlenül irigyelem azokat, akik már a babakelengye előkészítésében ennyire élen járnak
! De jó nektek lányok! Annyira szívesen foglalkoznék már én is vele, de sajna még egy hónapot ezzel várnom kell... Még mindig meló van, talán október 22-vel eljövök. Akkor már a 36. hét lesz, és nem hiszem, hogy a tárgyaló teremből kellene mennem CTG-re
. Bár megbeszéltem a kollégákkal, hogy mivel a Markóban dolgozom, nincs messze a mentőállomás - egy sarok - és akár a szülés előtti órában is végezhetem a munkám
. Na ennyire nem vagyok sztahanovista. Szóval nekem szét kell válogatnom a babaruhákat. Sajnos trehány voltam a fiamnál, és nem úgy zsákoztam be eleve a kisrucikat, hogy méret szerint, hanem ömlesztve... Most meg ülhetek neki, és szedhetem szét. Aztán ki kell mosnom, vasalnom, elpakolnom. Összeszerelni a rácsos ágyat, berakni a helyére. A nagyfiúnak a szobáját megcsinálni, kifesteni és még a hungarocell figurákat is meg kell festenem. Már megrajzoltam és kivágtam őket a nyáron szabi alatt, de a neheze, a színezés még hátra van. Majd, ha készen lesz, megmutatom Nektek
. A babakocsit elő kell szedni, kimosni a hordozóban és a mózesben lévő huzatot. Venni kellene még anorákot a picinek, meg néhány melegebb kezeslábast. Beszerezni neki is törölközőket, baba csomagot. Szóval van még mit csinálni. Remélem lesz rá időm és energiám.
A fiam egész ügyesen állja a sarat az oviban. 2,5 évesen le a kalappal előtte. Szobatiszta lett, szófogadó és beszél az öccséhez a hasamon keresztül. A szómenése még mindig megvan. Az óvónénik minden nap elmondják, hogy szétröhögik magukat a gyereken, olyan szövege van. Pl.:
Óv.nő: Hol laksz?
Fiam: Nem tudod? Házikóban!
Én: Gyere B. egyél egy kis barackot.
B/fiam: B. nem eszik barackot.
Én: Pedig ebben van a sok vitamin.
B: B-nek nem kell vitamin ahhoz, hogy csinos legyen!
Raktam ki a ruháját este és most már beleszól, hogy mit mivel hajlandó felvenni. Az alsó nadrágján Toy Story-s Buzz figura volt, míg a melegítőn Bob a mester.
Fiam: Anya, nem látod, hogy Buzzt nem lehet Bobbal felvenni!
Én: Akkor mivel lehet felvenni?
Fiam: Buzz a végtelenbe megy és tovább. Neki helikopteres nadrág kell!
Szóval soha nem hittem volna, hogy egy 2,5 éves kisfiú a tükör előtt állva elemzi, hogy másnap mi is lenne jó az oviban.
Cicus: Pihenj sokat! Nem sok az a 10 nap, pikk-pakk elmegy, és utána nem lesz semmi baj. Nekem a barátnőmnek tűnt el teljesen a méhnyak a 32. héten, és most a 39. héten van, és még egyben. Nem pihent ő sem egy hétnél többet. 3x2 magnesium citriit kellett szednie nem magne B6-ot, és semmi baja nem lett. Sőt éppen tegnap csiszolta le a kutyaházat, majd festette le...
Menion: Fekete Tibor apja a volt Nyírőben - most Róbert Károlyban - dolgozik. Én nagyon szeretem, már 10 éve járok hozzá. A fiát sajnos kellemetlenebb helyzetből ismertem meg, mert tavaly januárban nála szültem meg a 21 hetes gyermekemet. Nagyon rendes és tisztességes volt! Remélem Te is meg leszel elégedve vele!
Annus: Jó bulit, és továbbiakban így maradó, tartós egészséget!
Nekem a dokim minden egyes alkalommal, amikor mennem kell megnézi a méhszájat és óvatosan megnézi, hogy a baba mennyire van lent vagy hogyan helyezkedik, illetve mennyire keményedek, milyen a méh és a méhlepény állapota. Végig nézte az első gyereknél is. Amikor CTG-re mentem,minden alkalommal megnézett, hogy hogy állunk, és a babát is átvizsgálta UH-n. Nézte az agyában, a hasában a véráramlatot, a köldökzsinórt. Sőt szülés előtt is volt egy UH-m, ahol azt nézték, hogy a köldök zsinór hogyan helyezkedik el, nem tekeredett-e a baba nyakára.
Julcsi: Látod, hogy mennek a hetek, és még sehol nincs a befekvés
! Légy optimista, és a kicsi rugikat rakd a szekrény mélyére
!
Mindenkinek szép napot!
Puszi