Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! A mocorgást én sem érzem, pedig biztosan izeg-mozog, eddig legalábbis minden ultrahangon integetett, rugdalózott stb.. Bár ez nekem még korai is lenne...
Tegnap a védőnő 49 kg-nak mért, ez sem túl sok :shock:
És nem éheztetem magam!!
Csak a kis hurka volt, ma reggel.. mondjuk pont a jobb oldalamon aludtam, lehet azért költözött oda??
De nem bánnám, ha minden reggel odatolná a kis sejhaját :)

Tedorka milyen otthon? Felújítás ide vagy oda, azért pihengetsz?
Vendég

Apró pici, buborékos mozgásokat én is érzek és én meg vagyok róla győződve, hogy az a kis pocaklakó. De ha nem, én akkor is úgy élem meg és nagyon boldoggá tesz.

tücsökbogár

Az bizony biztos ő! :D
Vendég

Sziasztok, én is megjöttem. :)

KÉpzeljétek, a fiam ma olyan volt, mint akit kicseréltek, egy tündér egész nap, nem kellett emelgetnem, nem reklamált semmiért, abszolút jól telt a napunk, hát egy szavam sem lenne, ha ez így maradna... :) Már ránkfért...

Ami a picurral való kevesebb törődést illeti, igazából azért persze előnye is van neki a nagyobbal szemben annyiban, hogy egész nap hallja, ahogy zajlik sz élet körülötte, ahogy a tesóval társalgunk, ahogy éljük a napjainkat... a kisfiamnam ennél "unalmasabb" volt, mert nem dolgoztam, otthon voltam, és hát nem beszéltem magamban fél napokat.... szóval azt hiszem, a hátrányok és előnyök talán hosszú távon kiegyenlítődnek. Nyilván később sem tudja az ember ugyanazt adni nekik, hisz a kisebbik sosem lesz egyszem gyermek, a figyelem abszolút középpontjában, viszont mindig ott lesz neki a tesó játszani, talán mozgalmasabb lesz az élete így az elején a körülményekből adódóan.

Tedorka, a mozgás miatt ne aggódj, én is egyszálbél vagyok, de a kisfiamnál a 18-19. héten éreztem egyértelműen, és most sem érzem még... bár a tegnapi uh óta igazából már fogalmam sincs, hogy mi mennyi idősek is vagyunk valójában... :roll:

Pókica, lehet valami abban, amit mondasz, ugyanis az én fiam is mostanában megbolondul az apjáért, alig nyitja kis a szemét, már mondja hogy apa, apa! Ha még itthon van a párom, amikor ébred, belecsimpaszkodik, nem akarja elengedni, úgy kell mindenféle csellel lehámozni róla...Aztán napközben is emlegeti többször, és lesi, mikor jön már haza.

Briell, de jó, h. nem lett nagyobb baj!!! Barnázásod elmúlt?

Huh, most gondolkodom, hogy mire akartam még reagálni... késő van már, ráadásul részletekben olvastam vissza. :oops:

Kép

Kép
nóna

Sprite, én túlhordtam a kisfiam, és egy-két nappal a szülés előtt 3.300 g-nak mérték... 3.760 g-mal született! Érdekes, nekem inkább az a tapasztalatom, hogy alulmérik a babákat... Egyébként azt én is tudom, hogy a mérések valamelyest pontatlanok, engem csak az zavar, hogy 4 héttel ezelőtt nézte ugyanez a doki ugyanezen az uh-gépen, majd most 4 hét után csak egy héttel nagyobb, mint akkor... A kisfiam is kisebb volt egy héttel, mint a menzesz szerinti kora, csak éppen az uh.kon mindig tartotta ezt az egy hét különbséget, és nem az volt, hogy egyszer csak alig nőtt valamit egy hónap alatt... Szóval az előző uh-hoz képest volt ez megdöbbentő...
nóna

Sziasztok!

Babazene: Nekeünk megvolt az összes,de töröltük,mert nagyon rossz.Zizut soha nem foglalta le és őszintén szólva én még nem hallodtam,hogy egy baba is különösen élvezte volna.
Persze vannak sokkal igényesebb babazenék is.
A komolyzene viszont valóban jó!És állítólag már magzati korban fejleszti a hallásukat.
Na és persze van még ez is,erről is csupa-csupa jót hallodtam (csngettyű lánc,kifejezetten babóknak a pocakban):
http://www.babamosoly.hu/index.php?opti ... mart&page=
shop.browse&category_id=30&Itemid=42

Vizsgálatok: Abszolút semmi nem kötelező!Még a vizsgálatok sem!Az AFP-n valószínűleg én sem "veszek részt" úgyanis Zizunál is újra kellett volna csinálni,mivel nem lett túl jó,de nem foglalkoztam vele,pont azért,mert ha beteg,akkor is a miénk.És nincs is semmi baja.
Ja és én a cukorterhelést sem vállalom.de a védőnőm teljesen megértő és nem problémázik,elfogadja,hogy ez az én/mi döntésünk.Ja és vizsgálatra sem rohangálok havonta,mert teljesen felesleges.Az persze megint más dolog ha valakinek vannak problémái a méhszájjal.
Vendég

Sziasztok lányok,én is ideértem :)

Megvolt tegnap az ultrahang,de olyan bánatos lettem,hogy már kedvem sem volt netezni este...
Bébivel minden rendben,szép nagy,növöget,uh szerint 3 nappal idősebb ... de egy kis rosszaság,mert faros és rajta ült keresztbe tett lábakkal,igy nem tudtuk meg Sárink lesz vagy Gergőnk... :(
Meg se moccant,olyan kis nyugis volt,mintha tudta volna mi a nagy kérdés... :) Kis szégyenlős,de remélem azért mert csajszi :)
Hiába ettem a csokit,mert azt mondják az beindítja őket és pörögnek tőle,nálam nem használt.. :(
Már csak a jövőheti 4D-ben bízom,hogy ott megtudjuk kukkolni :)[/i][/b]
Vendég

Sziasztok!
Jó itthon!!! Nem kell dolgozni, a felújítás hétfőn elkezdődik, addig pakolok ezerrel, meg a hétvégén jönnek a barátok segíteni leszedni a tapétát. Azért pihenni is fogok, meg azt tervezem, hogy elsétálok ma a piacra egy kis gyümölcsért, amíg ilyen az idő: nálunk még nem nagyon sütött ki a nap, kicsit borultnak látom. Azért meleg van...

Kép
tedorka

hahoooooo! Jo reggelt mindenkinek! Kulon udvozlom azokat, akik ujonnan cstlakoztak :):):)
Olga! megneztem, jol hangzik ez a lancocska, meg en sem hallottam rola.
A zenerol: en kulonosebben nem allhatom a klasszikust, de a babaknak osszevalogatottak valahogy kulonosen tetszenek. vettem mar komolyzenei cd-ket, van tobb giganyi letoltesem, de az agyamra megy. En azt csinaltam, hogy a boltban belehallgattam, es kiirtam a nekem tetszo szamok cimeit, aztan letoltottem netrol. Ugyanezt eljatszottam az alexandra konyvesbolt honlapjaval, mert ott nehany baba cd-t ha megnyitsz, leirja a cd-n levo szamokat, aztan azokat letoltottem. En is hallgatok naponta, bar ez az uj, hasra csatolos megiscsak jobb valasztas, me akkor is, ha hatasaban ugyanaz lehet, de azert megiscsak egy tovabbfejlesztett valtozat, es tenyleg barmikor racsatolhatom, akkor is, ha en nem akarom hallgatni. Nme lehet rossz. En meg ugy is hallgatok zenet, hogy fulhallgaton keresztul, ezt is regota dicserik, mert igy a babahoz nem csak maga a zene jut el fizikai hangkent, hanem az en erzelmeimmel egyutt regisztralja oket...vagyis a zenet rajtam keresztul hallja.
Egyetertek azokkal, akik nem csinaltatjak meg a felesleges vizsgalatokat, bar aki nem vallalna a babat betegseggel egyutt, az nyilvan mas helyzet. En azert havonta megyek dokihoz, mar csak az UH miatt is, meg elviszem mindig a havi vrveteles leleteket...mindig mindenre kiterjedot csinalok, raadasul itt a referenciaerteket terhesekre, sot, kifejezetten az adott honapra ervenyes ertekekkel adjak meg, tehat en magam is latnam, ha valami asvanyi anyag pl hianyzik (HA-HA-HA), de azert megiscsak megyek, bar nogyogy vizsgalatot meg sosem csinalt. Majd most csinaltatok egy ilyet is, de egyszeruen minden annyira hihetetlenul mesesen alakul, hogy sosem latta okat....ami persze nem jelenti azt, hogy minden valoban ok, a kontroll kell, igy most jovo heten sort is keritunk ra. nekem meg vernyomas sem volt merve, meg semmi ilyesmi. Bar valoban csucsformaban vagyok, soha nem ereztem magam ilyen jol...a novekvo pocin kivul egyszeruen SEMMI, megcsak szurkalasok, kemenyedes sem. Kilom meg mindig 3, de szerintem a pocaknak mar vagy 5-t kene nyomnia :):) Most mar en is egyertelmuen erzem a babat, erosen, bar csak akkor, ha nyugalomban vagyok es rateszek valamit a pocira. De belulrol erzem, mert akkor is, ha a parom keze (o meg nem erzi), vagy egy konyv van rajta...csak valaminek nyomnia kell. Meg vissza kell tartanom a lelegzetem, vagy csak piciket lelegezni, es odafigyelni ra...ilyenkor hatarozottan erzem, egyebkent nem. Tegnap voltam UH-n...nem a dokinal, csak ugy barati alapon...ketszer negyed orat neztuk, halali volt a kis huncutka, hihetetlen dolgokat muvelt, egyetlen pillanatra sem allt le :):) Bukfencezett, nyujtozkodott, meg a nyelvet is kinyujtotta :):):) Latni lehetett az arcat, meg a pupillajat is :):) egyedul a labait hagyta termeszetesen keresztben, bar egyszer egy pillanatra lekaptuk oldalrol, es egyertelmuen vilagit egy feher nyilegyenes kis pocok a megfelelo reszen, de az Uh-s no (aki nem nodoki, "csak" szonografus) nem merte egyertelmuen mondnai, hogy fiu...midnenesetre keszulunk Matteora :):) Sima 2D-s UH volt, de valami szuper modern gep, nagyot felnagyitott mindent, tok tiszta volt a kep...a tokeletesen zarodo gerincoszlopot is latni lehetett, meg a kezdodo szemoldokot :) Szombaton hazahozza a gepet es ujra bekukkantunk,aztan jovo heten a dokinal...ha meg nem akarja megmutatni, az sem baj :):) Mindig azt olvasom, hogy ha nyugodt a terhesseg, a baba is egeszen nyugis lesz...haaaaaaaaat...ez erosen megdolt :):) mondta a maca, hogy az max az idegekre vonatkozik, de a szemelyiseg sokkal erosebb dolog :):) Szerintem nalam nyugodtabb kismama a vilagon nem letezik, bar az is fura lenne, ha a baba tul nyugis lenne...barmelyikunk tulajdonsagait is orokolje nagyobb reszt :):):)
Nna jo, lelovom magam, ugyis mostanaban elfoglalat vagyok...marmint a babaval, meg a ferjemmel :):) Szep napot midnenkinek, majd kesobb jovok :):):)

Kép
pumipumi

gabicika! Most komolyan ez miatt vagy elkenodve? nekem multkor volt halanyugodt, mikor mindenkinek mocorgott...most meg...!!! Meg hat ez sem jobb, mert igy egy pillanatra sem lehetett elkapni a kukijat (talan)...ugyhogy ez nem oszt, nem szoroz. egyebkent azt mondjak, jobb, ha nyugodt, mert akkor nagyobb esely van ra, hogy ugy forditsak, ahogy akarjak...marha ugyes a szonografus. mert ha ficankol, akkor rank sem hederit, de ha lustalkodik, eleg neki egy bokes es ha jol iranyzott, akkor elforditja magat. ugyhogy en hetvegen a total nyugalomban remenykedem :):)
Briell! Toled akartam mar kerdezni, hogy hogy tetszik a konyv, amit rendeltel. Szerintem csodaszep, de a kovetkezo terhessegednel meg hasznosabb lesz, mert legalabb az elejetol nyomon kovetheted majd naponta :):)
Pokica, Nona! En mar most keszitem fel a parom...meselem neki, amiket irtok az apas-szereprol, meg persze a viccet is...bar ez a teny kozismert, de azert mar most felkeszitem, hogy nem vagyok hajlando egyedul jatszani a hazisarkany szerepet :):) bar ugyis igy lesz, o meg mar elore èlvezi :):)

Kép
pumipumi

Sziasztok kismamik!

Már másodjára írok, az első elszállt :evil:

Üdvözletem az újaknak! annál jobb, minél többen vagyunk!

Nóna örülök, hogy jobban vagy! Egyetértek Pókicával, a gyerekek folyamatosan "tüntetnek" anyuka ellen, hátha így többet lehetnének apukával :? De ha apuka lenne gyesen, akkor minket imádnának állandóan :) ezzel sajnos együtt kell élnünk. Mire felnőnek, az egyensúly újra előkerül, csak addig megőszülünk azzal, hogy rajtunk próbálgatják határaikat :cry:

Sprite jó, hogy írtad cukorterhelést... nem tudtam, hogy van beleszólásom, de ezt meg akarom kérdezni. Ha nem muszáj, akkor minek. Egyébként is nekünk otthon van cukormérőnk, amit eddig is már használt a család. Felesleges tortúrának gondolom. Az afp-m megvolt, de ekkor volt a többi vizsgálat is, így max. 1 fiolával több vért vettek tőlem. Még nincs is meg az eredmény, ami számomra fontos volt, a vércsoport, az már megvan, és megnyugodtam, hogy rh pozitív vagyok.

Pumi tudom, még mindíg tartozom a képpel. Türelem, lassan érkezem vele :)

Üdv. Gabi
Vendég

Sziasztok Lányok,
Pár hete egyszer már beköszöntem hozzátok, aztán sokáig nem jelentkeztem. Szóbeli érettségik folytak a suliban,
és alig vártam,hogy hazaérjek, és aludhassak. Nekem szinte ez az egy terhességi tünetem volt, hogy folyton aludtam volna
Igy alig ültem le a gép elé. De végre tegnaptól itt van hivatalosan is a nyári szünet, az álomkór is elkerül már, igy ha megengeditek, majd sűrűbben jövök felétek.
fmelinda, remélem, Te azért még emlékszel rám, majdnem egyszerre jártunk lombikra. :)

El kell mesélnem nektek,hogy tegnaptól szerintem én is érzem a babát. Tegnap délelőtt sokat beszélgettem vele,hogy jelezzen már nekem,hogy jól van.
Jövő héten megyünk nyaralni pár napra, és azt fontolgattam,hogy el kellene mennem uh-ra,hogy nyaralni is úgy menjünk,hogy tudom, a bébivel minden rendben. Erre nem most van a dokim is szabin? :roll: Fontolgattam,hogy keressek-e egy uh-ra másikat, de inkább kértem a babát,hogy jelezzen. Erre tegnap délután megcsiklandozta a hasam, és ma egész délelőtt is inteziven csiklandoz. Remélem , hogy tényleg ő, és nem, csak bebeszélem magamnak.... :oops:

Kicsit visszaolvasok,hogy valamelyest képben legyen. Bár,látom,szép számban vannak már itt kismamik. Talán azért még be tudok csatlakozni közétek.

Kép
she76

She örülök, hogy újra itt vagy!

Kismamik! Itt a legújabb táblázatunk, immár kétszer, abc és dátum szerint sorolva.
Ismét kérek mindenkit, ha valami nem stimmel, írjatok, illetve akinek hiányzik adata, írja meg.

Kép

Kép
Vendég

m&g ,
de szuper ez a tábla!
Én a Szt. Jánosban fogok szülni és 36 vagyok.
Vendég

Gabi! Koszi ismet a tablazatot...egyre hosszabb :):) Most mar nekem is alakul a szules helye, bar meg nem neztem meg, de igazabol az az egyetlen szoba joheto, ahol van vizes buli is :):) bar ugysem tudok majd tapasztalatot cserelni a korhazat illetoen :(
majd most en is csinalok megint pocakos kepet kivulnezetbol. tegnap beszereztem 19 fotot csimotarol az UH-n, vannak benne nagyon szuperek az arcarol, ahogy kidugja a nyelvet...csak azzal a normal rontgenes tipusu modszerrel van nyomtatva, ami lampan latszik, meg valamennyire feny fele, igy nem tudok felrakni, meg az albumomba sem beragasztani :(
She! Ne aggodj...MAR becsatlakoztal :):) Nyaralni meg nyugodtan menj el, a baba remekul van egesz biztosan...ha nincs semmi negativ tuneted, ezen aztan kar feleslegesen parazni. hat persze, hogy a baba az :):)

Kép
pumipumi

Nna, megtalaltam a nyero babakocsit vegre :):) Az araval meg baratkoznom kell, de szerintem ez lesz a vege...a legnagyobb "teher" letudva :):) Bar hallottam rola sok negativat is, de szerencsere olyanokat, amik szamomra nem fontosak (alig fer a csomitartoba, nehez...). meg a butorokon kellene gondolkodni, bar szerintem most csak a kisagy lesz....egy olyan lakasban lakunk, ahol a konyha-nappali-furdo az egesz nyitott also szint, ez kb 80 nm, aztan a konyha folott van a mi halonk. es ennyi. vagyis nagy, de nincs kulon szoba csimotanak. most van terv alatt a lehetseges bovites a keret fele, illetve (remelhetoleg) epitkezes jovore...szerintem addig kihuzzuk szekreny meg ilyesmi nelkul...meglatjuk. persze a furdeto-oltozteto allvanyt, piheno-es jatszoszeket, meg ilyesmit azt megvesszuk, csak a nagy, tarolobutorokrol beszeltem. bar nem tudom, hova fogjuk pakolni azt a sok holmit...:(

Kép
pumipumi

m&g: Köszi a táblát, és hogy engem is belevettél! :oops:

pumipumi: Milyen babakocsit néztél ki? Én úgy gondoltam, hogy babonából majd csak augusztustól kezdek el egyáltalán nézelődni, de lehet,hogy felülbírálom a saját döntésem :)

Kép
she76

She! Persze hogy emlékszem rád. Örülök, hogy jelentkeztél. Akkor most már mehet a pihi meg a nyaralás. De jó hogy már neked is megmozdult ababád, tegnapelött én is éreztem, de tegnap már nem, ugyhogy nem is biztos hogy ő volt!

Gabi! Én Veszprémben fogok szülni. És kösz a táblázatot!
Vendég

Melinda! Az elejen meg nem erezni folyamatosan, foleg, amig nem eros, es nem vagy benne biztos. de szerintem mar csak ugy erzesbol is be tudjuk loni, hogy az a baba lehetett :):) Majd ha mar rendesen erezni, onnantol szamit majd, hogy mindig erezzuk. nna de elso babanal aztan nincs mit aggodni a 20 hetig...sot, mint valaki irta, akar a 22-ig :):) persze azert csak jobb erezni ot hamarabb :):)
She! Meg nem vesszuk meg mi sem a cuccokat, csak azert nezem mar, hogy eldontsem, mit veszunk majd meg Magyarorszagon, es mi az, amit nem. Jo sok honlapot at kell neznem, hogy kepben legyen, ezert kezdtem hamar. ez nem kerul penzbe, de uzletenkent eleg nagy kulonbseg lehet, igy megeri. Azt azert latom, hogy a jo minosegi (es itt most csak arra gondolok, hogy az europa-szerte ismert markak, es nem a valodi minoseg) cuccok otthon ugyanabban az arban, esetleg dragabban vannak, mint itt (kiveve a legzesfigyelo)..tehat babakocsi valoszinuleg itt lesz veve...legalabb pontot kapok ra, amibol aztan jarokat, vagy ilyesmit valtok ki. De mi is csak aug-szept-ben vasarolunk, bar nem babonabol. A szettet vesszuk a quinni buzz 3 kereku valtozatbol. Nekem az a fontos, hogy a leheto legegyszerubb legyen,kinezetre is, nem suppedos, nem orkanos,eleg kemeny, de azert elegge puha is...vagyis ergonomikus...nekem a cukipofi babakocsik valahogy nem jonnek be, pedig mindenkinek olyan van, de nem erdekel, ebben megtalaltam azokat a dolgokat, amiket mi keresunk...aztan majd meglatjuk. cska persze a legegyszerubbnek kinezo mindig a legdragabb, de vegulis ez az a dolog, ami nagyobb osszegbe kerul, meg sokat hasznalom majd.

Kép
pumipumi

Tök jó ez a táblázat, milyen sokan vagyunk!
Én is a babonások közé tartozom, úgyhogy semmit nem veszünk szeptemberig. Majd ősszel. Addig azért a rokonok és barátok "kinőtt" dolgait begyűjtjük, meg mindenkinek szóltunk, hogy szükségünk van a régi ruhákra, meg kádra meg minden ilyesmire. Babakocsit meg kiságyat is kapunk, most legalább is úgy néz ki.

Kép
tedorka

Melinda! Szerintem nagyon szupi az a babakocsi, amit találtál és szépek is!

Gabi! A táblázatból már csak a korom hiányzik:32. :oops: De sokszor minimum 40-nek érzem magam! :?

Pumipumi! De jó lehetett ez az uh! Milyen jó, hogy így meg tudjátok oldani! Mégiscsak más mint a futószalagszerű, kórházi sorban állás után bejutni arra a pár percre! :?

Na, amiért jöttem legfőképp: jelentem, kipróbáltam a Tesco színes csomagolású pelust! Tegnap vettem egy csomaggal. Mint régebben írtam, még sosem vettem márka nélkülit, csakis Pamperst, Liberót.
Sosem mertem kipróbálni,azon az elven, hogy nem biztos, hogy az olcsóbb valóban olcsóbb.
De legnagyobb meglepetésemre, semmivel nem rosszabb, mint a Pampers. Mondjuk egy nyakig kakis újszülöttre nem adnám rá a biztonság kedvéért, de egy nagyobbacska gyereknek tökéletes!
Köszönöm, hogy ajánlottátok és már sajnálom, hogy nem hamarabb tértem át rá. Főleg így, mikor már nappalra majdhogynem szobatiszta.

Gio! Neked pedig üdv köztünk, még nem sikerült üdvözölni!
:D

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

A babamozgásról: kb két hete értezgettem, legalábbis sejtettem, hogy ő az. Hétfő óta már határozott rúgásokat érzek, minden nap, naponta többször is. Még így ülve is érzem. Ez a terhességben a legcsodálatosabb dolog!

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Én most azért vagyok babonás, mert az ősszel már elvesztettem egy babát. Akkor olyan lelkes voltam,hogy a + teszt után egyből babakocsikról, és minden egyébről álmodoztam.... Most már óvatosabb vagyok. De ahogy múlnak a hetek egyre inkább meggyőzöm magam, hogy most ezzel a babával már nem lesz gond. Pláne,hogy már csiklandoz is. :)
Pumipumi: Én is valami hasonló babkocsit szeretnék, mint Te. De egyelőre beértem azzal,hogy az utcán nézegettem az anyukákat,ki milyen babakocsit tol. :lol: Aztán lassan utánanézek a neten én is a fajtáknak és persze az áraknak is. Sok pénzünk sajnos nincs, mert volt 3 lombikunk, amire ráment minden félretett pénzünk. De megérte!!!!! :D

Kép
she76

en amugy utalok vasarolni, de most azert persze alig varom mar, hogy valamit vegyek csimotanak...bar a lista elegge elrettento :):) most meg sikerul azzal beernem, hogy egyenlore magamnak kellene 1-2 cuccot beszerezni meg. legfontosabb a furdoruci lenne, mert bar amugyis nagyok a melleim, de ha megmozdulok, a fele kilog a bikinibol...szerintem mar kapasbol kismamat veszek, egyreszest, vagy tankinit, mert azoknak jobb a mell-kikepzese..nna meg a pocaknak is kell mar hely. vettem par kismama mellcsit is , persze a legnagyobbat, de sportos, total zart, mintha egy fel triko lenne, igy nyitottabb ala nem vehetem fel. de az osszes tobbi, amit talaltam, idegesito, mert pont a mell kozepere beteszik a varrast, pont most, mikor amugyis erzekeny a mell...tuti, hogy sosem volt terhes, aki ilyeneket tervez :)
nna, megyek egy kis labfurdo-masszazsra, aztan egy kis joga, aztan fozok egy kis tonhalas-petrezselymes spagettit, aztan egy kis spanyol, aztan megjon a ferjem es irany az uszoda...de jo , mert mar ugyis utalok a gep elott ulni :)

Kép
pumipumi

She! Elhiszem, hoy nem nagyon merted/mered beleelni magad, de ez a baboca mar ott van, es tutira boldogabb az egesz terhesseg, ha el tudod engedni magad...ha talan vasarolgatsz, akkor nyoma sincs a negativ gonolatoknak, biztos jot tesz :):) En szeptemberben le akarok mindent tudni, mert tudom, hogy utana nem lesz turelmem boltokba jarni, hosszu listakkal, vasarolgatni, nezelodni....most sincs, nemhogy meg a pocakkal :):)
valaki irta egyszer azt a pelust is, amit kifejezetten ujszulotteknek csinaltak, aminek van koldokvedo resze is az elso hetekre. neztem tobb helyen mar itt is, de nem talalom. ha emlekeztek, irjatok meg legyszi, igy otthon azt is be tudom majd szerezni. POkica! En is pont ma reggel irtam, hgy csak fekudve, koncentralva erzem a babat, de ma delelottol igy ulve is, eleg erossen...tenyleg ez a legcsodaloatosabb, igazad van :):) bar en nem rugasokat erzek, vagy legalabbis nem hiszem, mert nagyobb feluletu mozgasokra gondolok...forgolodast, bukfencezest, nyujtozkodast ugy egeszeben meg csak...szerintem.
Nekem is tetszett az UH, aztan holnaputan megint megyunk, aztan jovo heten, aztan vegre beken hagyjuk utana egy kicsit...tudom, hogy utaljak, de ennyit aztan o is megtehet ertunk :):)
Tedorka! Az tok jo, ha kolcsonkapsz cuccokat, ha nekem lenne ismerosi koromben lehetoseg, en is igy csinalnam, de sajna senki nincs...meg attol sem kell felni, hogy ezek a cuccok tonkremennek hasznalat kozben :):)

Kép
pumipumi

Sziasztok!

Fiam alszik, jöttem gyorsan.

Hát a cukorterheléssel én azért óvatosan bánok... nekem bizony van ismerősöm, akinek ott jött ki, h. komoly problémája van a cukrával, és ha nem veszik észre, az komoly károsodást, elég nagy bajokat okozhat a babának. Szóval erről én azt gondolom, hogy lehet, h. kellemetlen, de ha a gyermekem egészségéről van szó, ezt annyira kicsi dolog megtenni az ő érdekében. Más kérdés szerintem azok a vizsgálatok, mint pl. az AFP, aminek az eredménye nem releváns a kismama számára, mert beteg babát sem vetetne el, másra meg nem jó a vizsgálat. Szóval én ezt a kettőt nagyon másnak érzem, mert az egyiknél a gyermekem egészségét védhetem meg egy esetleges számomra nem kellemes vizsgálattal, míg a másiknál nem teszek semmit, nem tudok vele befolyásolni semmit. És tényleg igaz, h. a sima cukros vizsgálattal így a terhesség alatt nem sokminden derül ki....

Pumipumi, én is hittem abban, hogy nyugodt terhesség után nyugodt baba születik... amíg meg nem született a kisfiam. Ő sokat sírt az elején, és most sem az a kifejezetten nyugodt típus, pedig az én előző terhességemnél nyugodtabbat nehezen lehet elképzelni :) Amúgy jellemzően azt figyeltem meg, hogy hiába van az, hogy a második terhesség esetleg zaklatottabb, mert már ott egy tesó, akivel foglalkozni kell, mégis a második baba nyugodtabb és alkalmazkodóbb... persze általában, nyilván vannak kivételek. Ezt ma a védőnénim is megerősítette, meg ezt láttam magam körül sok helyen.

A kelengyevásárlással mi még egyáltalán nem is foglalkoztunk, van, ami a kisfiam miatt úgyis megvan, a maradékot meg majd beszerezzük később. Valahogy mostanában csak rövid távon gondolom át előre, mi lesz, úgyis mindig olyan sok dolog van, mindig csak a következőkkel foglalkozom... most nincs energiám többre.

Ma voltunk védőnőnél, szerinte is sok az a három hét méréskülönbség, úgyhogy jól tetük, hogy bejelentkeztünk jövő hétre 4D-re. Ja, és ő is hülyeségnek tartja az AFP-t, azt mondta, nem jó másra, mint a kismamák felesleges riogatására, amiről utólag mindig kiderül, hogy alaptalan.

Kép

Kép
nóna

Huh, átrendeződtek a bekezdéseim, nem is ilyen sorendben írtam őket :shock:

M&G, 31 éves vagyok, és Székesfehérváron fogok szülni, de hogy mikor, azt az uh után mostmár megjósolni sem tudom, a vonalzómat hagyom egyelőre... hát ha így haladok, az uh-kon, még újévre sem szülök meg... :cry:

LÁnyok, jövő szerdán nagyon szorítsatok, hogy minden rendben legyen a 4D-n, eléggé be vagyok sz...va. :cry: Nem tudom, ott előtte milyen ideges leszek... huhh... csak legyünk már túl rajta, és legyen rendben minden!

Pókica, lehet, hogy én másfajta Tescosat vettem...? Mert annyian dícséritek, de ez tényleg nagyon rossz, nem is fogja körbe a gyereket, ráadásul nem volt olcsó... :shock: Ez lila színű, a Tiéd milyen?

Kép

Kép
nóna

A terheléses vizsgálatnak én is utána nézek, bár már előre látom,hogy csak valami spéci klinikán csinálják itt :( Életmódomból adódóan egyáltalán nem aggódom,de tényleg lehet akár örökölt is,ami egyébként lappang.

Kép
pumipumi

Amúgy az apásságnak van előnye, hiszen így simán le lehet néha passzolni neki, mert imádja a gyerkőc, és olyankor lélegzethez jutok. Van olyan ismerősöm, akiknél csak anyukával van el a baba, az elég kemény dió.

AMúgy mókás, mert párom sokszor piszkált azzal nevetve, hogy majd meglátom, hogy három rossz fiúval áld meg a sors engem... na most én szoktam nevetni rajta, hogy ha ez így folytatódik, akkor győzze majd csak lekaparni magáról a három lurkót, akik majd követik, mint az árnyék, én meg mindent szépen kényelmesen meg tudok majd csinálni, míg ők küzdenek együtt... :D

Kép

Kép
nóna

Gabicika, ne légy bánatos...tudod, eddig én is nagyon arra koncentráltam, hogy a 4D-n majd megtudjuk a nemét, de kedd óta nagyon boldog lennék, ha nem mutatna meg semmit, de úgy jöhetnék majd ki jövő héten az uh-ról, hogy minden rendben vele! Sokszor az ember, amikor minden rendben megy, nem is tudja, milyen nagy dolog is ez... Legközelebb pedig majd már nem szégyellősködik :) De hogyhogy ennyire kislányt akarsz?

Kép

Kép
nóna

Pumipumi, sajna ez nem életmód függvénye, egyszerűen várandósság alatt megváltozik a szervezet cukorbontó képessége, ez sajna bárkinél bekövetkezhet... ez az ismeősöm is egy totál vékony csaj, nem zabált, alig hízott a terhesség alatt néhány kilót, nem voltak erre hajlamosító dolgok, és mégis... én pl. nagyon édesszájú vagyok, sok édességet eszem, gyakran nem egészségesen étkezem, mégis tökéletes volt a cukrom a kisfiamnál is, most is ( már az első trimeszterben voltam terhelésesen). A terhesség egy igen érdekes, misztikus állapot, és nem lehet tudni sokszor, ki mire hogyan reagál, a szervezetben mi történik. Tudod, annyi olyan nőt láttam, akik tojtak az egészre, dohányoztak, egészségtelenül éltek, és problémamentes terhesség után egészséges gyermekük született... és mások, akik odafigyelnek, törődnek vele, mindent megtesznek, amit lehet, és mégis megtörténik a baj ilyen-olyan formában. Ezeket csak azért mondom, mert tényleg sosem lehet tudni, ez egy olyan "másállapot" amiben vagyunk, amit nem tudunk irányítani, kontrollálni, annyi olyan tényező van, ami nem befolyásolható. Ezért vagyok úgy, hogy amivel esély van, hogy kiküszöböljem az esetleges rossz dolgokat, amik őt érhetik, azt inkább megcsináltatom, minthogy esetleg utólag verjem a fejem a falba, hogy könnyedén megakadályozhattam volna a bajt, ha megerőltetem magam egy kicsit, és elfáradok pl. a laborba egy terheléses vizsgálatra... pedig nálam nem is egyszerű, mert kell egy embert szereznem, aki vigyáz a fiamra, plusz egy másikat, aki eljön velem, mert én ezen a vizsgálaton mindig rosszul leszek.

Kép

Kép
nóna

Na persze nem akarok kampányolni, mindenki maga tudja, hogy mit tud vagy akar bevállalni, csak a saját gondolataimat írtam le, hátha valaki megfontolásra érdemesnek találja...

Kép

Kép
nóna

Nóna! 12-25 kg-ig lévő pelust vettem, nemhogy ne fogná körbe, még több centivel beljebb is lehet tépőzárazni mint a pampers 5-ös méretű pelusát. Pont arra gondoltam, hogy lehet elég lett volna a 9-18 kg is. A fiam 15 kiló.
A színe? Hát, a két széle vékonyan lila, a közepe nagy sávban világoszöld.
Van másfajta pelusa is a tesconak, fehér-kék csomagolású, az nem tudom milyen lehet. De mostantól ezt veszem.
Azért a te fiad még sokkal kisebb mint az enyém, többet pisil, akkor még én sem mertem váltani. De most éjjel max. egyszer pisil az enyém, azt pedig ez az olcsó pelus is elbírja.

Szerintem a második baba azért nyugodtabb általában és alkalmazkodóbb, mert már az anyuka rutinos, nem lesz idegbeteg minden miatt és tudja, hogy képes úrrá lenni a nehézségeken.

Gabicika! Még jó, hogy jövő héten is mentek uh-ra, így nem kell sokat várni, hogy talán kiderüljön a neme! :wink:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Nóna,teljes mértékben egyetértek veled. Életmód a normális cukorbetegségnél játszik be,annak is a szerzett,és nem örökölt változatánál...éna teherbeesés előtti hónapban minden téren kivizsgáltattam magam és kitértek az összes terhességet befolyásoló dologra,de tudom,hogy a terhességi cukorbtegség más, és csak terhesség alatt alakul ki bár az tény,hogy ha semmilyen előzmény nincs,akkor ok nélkül nem alakul ki,ezért vagyok nyugodt.életmódon nem a soványságot értem,az nem vagyok...és mégcsak nem is csak a kajalást önmagában,hanem mindent együtt.Deigazad van...sajna nincs igazság a földön.

Kép
pumipumi

Nem biztos, hogy teljesen értelek titeket. Kombinált meg integrált teszten majdnem mindenki volt, a 12. heti uh mellett. A 16. héten az AFP mellé csinálnak mikrobiológiát, hepatitis szűrészt meg toxo-izét. Utána a 18. héten megint van egy genetikai uh.
Az első mikrobiológia az első vérvétellel készült, és már akkor ráírták-az enyémre legalábbis-, hogy ismételni kell...
Bár nem tudom, hogy ez kötelező-e, de asszem a hepatitis miatt talán az. Aztán lehet hogy tévedek. De ha már leveszik a vért, nem mindegy, hogy néznek-e afp-t vagy nem???
Lehet, hogy teljesen félreértettelek titeket, de ha vért vesznek, akkor szerintem mindegy, hogy mit néznek belőle, és én például nyugodtabb vagyok, hogy megvan az eredmény.
A cukorterheléssel kapcsolatosan meg egyetértek Nónával. Biztos nem kellemes, de ez legyen a legnagyobb kellemetlenség.

Kép
tedorka

Annyian írjátok, hogy már mozog a picur, hogy egyre jobban aggaszt, én miért nem érzem még... :( Bár talán az uh miatt vagyok most ilyen fokozottan érzékeny mindenre vele kapcsolatban.

Kép

Kép
nóna

Pumipumi, a vékonyságot csak azért írtam, mert a túlsúly is hajlamosít... nem olyan egyszálbél a csaj, hanem úgy értem hogy normális testsúlya van, szóval nem túlsúlyos. De az tényleg igaz, hogy "nincs igazság", szóval jobb az óvatosság... de Te olyan tudatosan élsz, hogy biztos vagyok benne, hogy ebben is megfontolt leszel, és jó döntést fogsz hozni. :wink:

Kép

Kép
nóna

Milyen pörgős topic ez! Tök jó!
Én ma voltam AFP-n, meg vmi vizeleten is megint - annyira nehéz nekem a kórházban pisilni....
Ma kaptam meg csak a 12. heti vérkép és vizelet eredményét, és most derült ki számomra hogy vér van a vizeletben két keresztes, egy csomó baci...:-( És a dokim egy hónapig nem bírta megnézni holott ő is megkapta a gépére..
Szerintetek ha hugyuti fertőzésem van - tünetem nincs - nagy veszély a babóra?
Vendég

LÁnyok, képzeljétek, reggel óta nagyon fáj a combom tetejénél körben valami csont, vagy nem tudom, de nagyon furi, és nem múlik... kicsit a csípőm alatt, nem tudom jobban elmagyarázni, de elég szar... :(

Kép

Kép
nóna

Nem Tedorka, egyaltalan nem mindegy, hogy neznek-e afp-t, vagy nem. Maga a vizsgalat fizikailag semmit nem valtoztat, ebben teljesen igazad van. vagyis nem oszt, nem szoroz az az egyetlen plusz tetel a szurovizsgalatos papiron, es a picivel tobb vert is ki lehet birni. Az eredmenynek viszont lelkileg van hatalmas "nyomasa". En sosem vetetnem el a gyerekem, de nyilvan szeretnem idoben tudni, ha komoly betegsege van, felkeszules celjabol. Erre sokkal alkalmasabb egy kesobbi, alapos UH vizsgalat, ahol joval nagyobb valoszinuseggel feny deritheto a dologra. Az afp eredmenye a legnagyobb joindulattal sem nevezheto eredmenynek, mert sok esetben teves, es ha rossz, akkor a terhessegem hatralevo honapjaiban hatalmas stressznek lennek kiteve. Akkor is, ha vallalom a babat, egy borzalmas dolog a down, fogalmam sincs, hogyan tudnek megkuzdeni vele, de ezen raernek aggodni a vegefele is, az nem szukseges, hogy honapokat mergezzen meg a tudat, ami az egesz terhesseget is veszelybe sodorhatja. Akinel szoba johet az abortusz, annal nyilvan teljesen mas a helyzet...ok nem varhatjak meg a kesobbi UH-t, mert mar tul keso lenne...es ha talan teves eredmenyt is ad az afp, megis, szamukra ez leven az egyetlen tamaszpont, megcsinaljak a vizsgalatot, hogy igy esetleg donthessenek az amniocentezis felol. Tehat en ezert nem csinaltatom meg (nalunk amugy mar nem is csinalnak, csak hatarozott keresre...itt kapasbol amniocentezis, ami meg durvabb szituacio a magyarorszagi rendszerhes kepest, megha nem is kotelezo), mert nem valtoztat az eredmeny a dontesemen, viszont egy rossz ertek megkeseritene a terhessegem...es talan oktalanul, mert a vegen megis egeszseges lenne. En igy gondolom, de szerintem a tobbiek is hasonloan gondoljak...marmint akik nem csinaljak meg az afp-t.
Nona! ne aggodj a mocorgas miatt...tegnap nekem mondta a szonografus, hogy nem hiszem el, de lesz meg olyan idoszaka a terhessegemnek, mikor aldani fogom azokat a napokat, mikor meg semmit nem ereztem,meg akkor is, ha lenyugozo dolog erezni a babat.

Kép
pumipumi

Pókica, igazad van azt hiszem a 2. gyermekkel kapcsolatban, biztosan ez is benne van. Meg talán jobban megtanulják az elejétől, h. nem csak körülöttük forog a világ... merthát az elsőnél még igen, legalábbis nálunk. Pont múltkor mondta egy ismerősöm, h. az első gyerek még kétemberes, a 2. meg elevez már az oldalvizeken... :) Ez biztos sarkítás, de jópofa.

Kép

Kép
nóna

Gio! Azt, hogy nagy veszely-e a babora, azt csak doki tudna megmondani, de az teny, hogy BARMILYEN, a normalistol, egeszsegestol eltero allapot veszelyes lehet. Ezzel egyutt nem hiszem, hogy aggodnod kellene...akkor tutira szolt volna a dokid...a sok baci lehet, hogy nem olyan veszes, mert a fele lehet jotekony hatasu is...vagy olyan kis mennyisegu ver volt a vizeletben, hogy nem veszes...bar ilyen esetekben (ver a vizeletben) szerintem midnig rendelnek el tovabbi vizsgalatot is, meg annal is, aki nem terhes...ilyenkor meg, ebben a masallapotban, ahogy nona is irja, aztan meg meg tobb dolog megtortenhet, meg jobban oda kell figyelni...en azert nem hagynam ennyiben....azert nehogy panikba ess, tutira nem veszes, ha nem mondta a doki...de azert sokszor jobb nem megvarni a tuneteket.

Kép
pumipumi

Nona! nem lehet, hogy csak rosszul mozdultal? nekem akkor szokott ilyen "csontfajdalmam"lenni, ha hulye szeles az ido.

Kép
pumipumi

Értelek Pumi, és nem akartam senkit megbántani, csak tényleg érdekelt a véleményetek. Egy hibás eredmény tényleg megkeseríti a terhességet, ha meg baj van az két héttel később a 18. hetin úgyis kiderül. Végülis igazad van. Nekem eszembe se jutott nem megcsináltatni, de maximálisan elfogadom az érveidet.

Kép
tedorka

Gio! Én is azt javaslom, hogy nézesd meg, hogy mi ez a vér. Másrészt, ha ma voltál vér-vizeleten, akkor egy pár nap múlva hívd fel a dokidat, és kérdezd meg, hogy minden rendben van-e az eredményekkel. Vagy be is mehetsz, és a laborban is kiadják az eredményt, és azt a háziorvosod is tudja elemezni.

Kép[/i]
tedorka

ne aggodj Tedorka, ilyesmivel aztan vegkepp nem bantasz meg senkit :):) egy forumon kulonben is elofordul, hogy nem ertunk egyet, es ez mindig csak a velemenyre, nem pedig magara az emberre vonatkozik.

Kép
pumipumi

Gio, ilyenkor szoktak gyógyszeres kezelést előírni. Mindenképpen gyorsan beszéld meg a dokiddal! HOgyhogy csak most derült ki? Én a vérvétel után két nappal már mehettem is az eredményekért, azóta nemhogy a dokim, de a háziorvos plusz a védőnő is látta kétszer... már megint valami, ami mindenhol máshogy van. Szerintem ha zárt a méhszájad, nem jut fel az esetleges fertőzés, de az tuti, hogy kezelni szokták, hogy ne okozzon gondot. Sajna ezek után Neked kell mindig szaladgálni, és odafigyelni, nekem első terhességnél a dokim elé sem kérte egyetlen eredményemet sem, azóta már tudom, hogy mindennek nekem kell utánajárni, nekem kell az orruk alá dugni, és nekem kell kérdezni, hogy mi a teendő. Sajna ez így működik manapság. :(

Pumipumi, talán ahogy emelgettem a fiam, úgy kezdődött... remélem elmúlik. Csak az egyik oladlon van amúgy, de olyan kellemetlen, valahogy sugárzik a derekam felé.

Kép

Kép
nóna

Gio, ha a kórházban pisilés nem megy, próbálj meg otthon pisilni és elvinni a vizeletmintát. Én úgy szoktam, és akkor nem kell ott bénázni, főleg a körülmények miatt, a kórházi wc... hát nem túl higiénikus...

Kép

Kép
nóna

Utananeztem a terheleses cukorvizsgalatnak....ha elozmeny, riziko, vagy barmi hajlamosito ok van, akkor itt a masodik harmad elejen csinaljak, 2 lepeses, de a masodikra csak akkor kerul sor, ha az elso teszt pozitiv. egyebkent, ha nincs semmi jele, akkor csak a 24-28. het kozott vegzik a vizsgalatot. ugyhogy en varok ....

Kép
pumipumi

SZiasztok,
azóta beszéltem a nődokimmal és a védőnőmmel vizeletügyben. A dokim azt mondta, hogy tekintettel arra, hogy ez az érték június 3-ai (jópofa....ő nem nézte meg korábban. engem a vérvételes csaj meggyőzött hogy nem kell külön bemennem az eredményért, mert felküldik a dokinak, hisz egy helyen vannak) várjuk meg a mai eredményét. A maira egyébként nem lehetett otthonról vinni az "anyagot", ott adtak egy csövet amiben volt vmi por is, arra kellett rápisilni, azt hiszem hepatitis is szűrnek ezzel illetve tenyésztenek. Én Tedorkával értek egyet, azaz úgy fogtam fel mint Te Dorka (micsoda szójáték, mi? :)), hogy nem is jutott eszembe nem elmenni. Alapvetően bízom a dokimban, mégha most kicsit orrolok is rá és ahova elküld oda elmegyek. Az afp eredményétől én spec. pont azért nem félek, mert sokaknál téves , max. ha rossz eredmény lesz, akkor elmegyek quartett tesztre és uhura. A hasbaszúrást viszont nem vállalom....Ha egy gyermek meg akar születni, igenis szülessen meg. Azok után hogy nekem a barnázás és vérömleny miatt már át kellett élnem azt a dilemmát, hogyha el akar menni, elmegy, most kicsit másként gondolok sokmindenre.
A terheléses cukorvizsgálatot hasznosnak tartom, mert nincs összefüggés életmód, öröklődés, hajlam ügyileg - legalábbis nekem a doki ezt mondta. Ugyanakkor nagyon nem várom...Nem tudom hogy lehet meginni azt a löttyöT???

Nóna,
nekem is csak egyik oldalon fáj, nem a derekam, hanem lejjebb és , combtőben összpontosul és ami furcsa, hogy akkor amikor hanyatt fexem :shock: EZ az utolsó trimeszter tekintetében nem túl jó jel:-) És még csak azt sem mondhatom hogy a súlyom miatt, mert nem vagyok - még :wink:- kövér. Ha nem vagy letiltva róla, érdemes elmenni masszőrhöz, olyanhoz, aki kismamasszázshoz is ért. :x
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?