Új privát üzeneted érkezett!

Robcsi, lehet bemegyek, megkérdezem és hátha használ valami cucc..., köszi a tippet!

Alvásssal kapcsolatban, nekem már most nem jó...., kéne a szopi párna, amit tényleg lassan megveszek, mert úgy érzem nyomom a kis pocakpöckölőt!
Tündér, csinálj vonalzót, mint mi!!

szeretném már a napsütést, a virágok illytát magamba szívni... ohhh, hogy aztán szétprüszkölhessem az agyamat az allergiától..., milyen csodás.

Kép

Kép
h.bogesz

Sziasztok!

Az idő sz@r, a kedvem úgy szintén, olyan nyomi vagyok, de ezen a szavazáson azért én is mosolyogtam!!!
Még szerencse, hogy Gergőmmel kimentünk egy bő félórára ebéd előtt, akkor még csak szemerkélt, de most már szakad, ráadásul az ablakokat veri!!!

Fekvés
Hason ugyebár kihúzva, sajnos nekem a hanyatt sem megy, mert akkor vmit elnyomnak a csípőm-fenekem környékén, és akkor moccani sem tudok egy jó darabig. Szóval marad az oldalt fekvés, hol bal, hol jobb...
Én is bal oldalt javaslom, mert azt olvastam, hogy a gyomorszáj a jobboldalunkon van és ha azon az oldalon fekszünk, a gyomorsav könnyebben visszaáramlik a nyelőcsőbe, ha viszont a bal oldalunkon fekszünk, akkor nem lesz ilyen tünet. (igaz ezt csak azoknak írom, akiknek ég a gyomruk esténként...)

Kép
Kép
times

Jaj bocsi Tündér üdv körünkben, gyere gyakran!!!

Kép
Kép
times

bogesz

szerintem próbáld meg a díszpánnát,vagy valami keményebb párnát.Nekem az is segít,hátha neked is jó.
tuza edit

Sziasztok!

Tündér üdv itt nálunk :wink:
Alvás: nekem sehogy nem jó, párom azt mondta, annyit forgolódok éjszaka, mint egy ringlispi :lol:
Már van szopispárnám, lehet hogy bevetem, de úgy sajnálom.
Bogesz, a szavazás még jó sokára zárúl le :D
Majd késöbb dobok táblát :)

Kép
mona76

Sziasztok!

Bee!
Veled örülök a kislánynak! Szuper, hogy összejött, amit mindig is szerettél volna. Szerdán nálunk is kiderült, hogy valószínűleg kislány lesz, de én ettől még ugyanúgy érzem magam, mint eddig. Mert annak ellenére, hogy mi valószínűleg 2 gyereknél megállunk, nem bántam volna azt sem, ha fiú :)
Biztosan szép kislányod lesz, a fiúk is nagyon jóképűek...

Times!
Gergőd annyira helyes kiskölyök!
És van huncutság a tekintetében bőven...

Mirosz!
Szólj ám, ha kiderült ki lakik a pocidban!
Drukkolok, hogy kislány legyen, de ha mégsem, akkor majd a következő... Egy fiú is annyira aranyos tud lenni...
Talán a lányok kicsivel nyugisabb babák, de ez sem törvényszerű. Bár én reménykedem benne. Szerintetek?

Betsy!
Benusnak is nagyon bejött az új ágyikó. Azóta a mi ágyunkra fel sem mászik. :) Sokan panaszkodnak, hogy a velük alvó gyereket még 7 éves korára sem tudták "kirakni" az ágyukból, nekünk egyenlőre összejött. Bár számítok némi visszaesésre a tesó érkeztével...

Többgyermekes anyukák!
Nálatok a nagyobbik mennyire fogadta rosszul a pici érkezését?
Én igyekszem felkészíteni Benit a tesóra, de úgy érzem eléggé zokon fogja venni a dolgot...
Félek, hogy esetleg nagyon megváltozik és le lesz törve, amiért vele nem törődöm annyit. Hogyan lehet ezt jól csinálni?
Most még szereti, puszilgatja a hasamat, ad a tesónak játékokat, sőt kaját is, de pl. tegnap elkezdte ütögetni a tesót (a pocit), s igazából nem tudom miért, de nem is akartam nagyon leszúrni érte, talán ez is hozzátartozik és ki kell élnie az agresszivebb érzéseit is... Aki tud, segítsen majd egy kicsit....
8)

Új ágyikós kép: Kép

Kép
Kép
pfranciska

Jaaa, és Karolnak is gratúla a kislányhoz :)
Éppen tegnap gondoltam rá, hogy milyen régen volt már, és még sokan mások is :x

Kép
mona76

Ja!

Bogesz!
Gratula a perhez, remélem a továbbiakban is jó távol tartja magát tőled az exfőnök és fizet, mint a katona!

Az újaknak meg üdv!

Kép
Kép
pfranciska

Franciska, nagyon édes ez a gyerek :D
És az ágy is jó :wink:

Kép
mona76

Sziasztok Mamikák!!! :lol: :lol: :lol:

Hát de sok puncis. :shock: ......ejnye, na lehet szorítani Nyusznak hogy kisfiú legyen. :):):) Nekem csak a 20 hetes uh-n fog kiderülni, de az is lehet hogy megint nem látszik semmi. :)

Alvás: sehogy csak háton, pedig már jó nagy a dinnyém. :) Kiterülök mint egy béka. Nagyon jókat tudok így aludni. Vagyis így melegítek be az alvásra mert reggel már oldalt vagyok. :):)

Tündér! Ezer Öleléssel Milló Üdvözlet!!! :lol: :lol:

Mi van a párnával? Hova kell tenni???? Azért hogy tudjunk oldalt feküdni? Nem figyeltem bocsi! :cry:

Jajj Franciska, de kis gyömöszkélni való!!!!

Puszi este jövök

Csók
Nyusz 8)

Tényleg Times te mikor tudod meg???? ( két fiút! érd utol a csajokat!! )
nyuszifülû

Csajok front van ma? Azon kívül, hogy szakad az eső? A belső gyerekem reggel óta nem nyugszik :)

Franciska, nálunk egyenlőre Réka nagyon büszkén mutogatja mindenkinek az uh-s képeket, imádja nézni az uh-n készült videófelvételt és sokat nézegetjük az ő fényképeit amikor pici volt. Puszit ad a hasamra, ha esetleg napközben ledőlök, akkor persze ott ugrál körülöttem és néha sikerül beletenyerelnie a pocakba, akkor azonnal mondja, hogy jaj pici baba. De ha megkérdezem, hogy adsz-e majd játékot a babának kategórikus nem a válasz. Egyébként ő a pici babákat imádja, de igazából nem tudom mi lesz, vagy milyen lesz, ha tényleg itt lesz a picúr.
Nagyon jó az új ágyikó :)

Kép
Kép
robcsi03

Franciska
Az ágy szuper, és a kisfiad is nagyon édi, ja és mi is két gyerkőcöt terveztünk, hát egy kicsit túl lőttünk a célon....

Nyusz
Április 4-én megyek 4D UH-ra, ott lehet, hogy kiderül, melyik tábort erősítem, de szeretném mindegyiket....
Kép

Kép
Kép
times

nyusz

A párnát ha a lábaid közé fogod,akkor az egyensúlyban segít,nem érzed úgy,hogy eldőlsz.Ráadásúl állítólag a méhnek is segít a véráramlásban.

pfanciska
Én sajnos ne tudok neked segíteni, én rettenetesen féltem elmondani a gyerekeknek,ezzel szemben jobban örülnek mint a papa.
De szerintem egy ilyen kicsinél természetes,hogy érezteti a féltékenységet.Még nem tudja palástolni,mint egy nagy.Próbálj meg egy kicsivel több figyelmet szentelni neki ,bevezetni valami új szokást,ami csak az övé,és párosítani a tesóval.együtt mesenézés,vagy fürdés,vagy sütés a kistesónak és az apunak.Nálunk a nagyobbik a babaruha hajtogatásnál tört be a középső felé.Persze az is igaz,hogy az enyémek nagyobb korban kapták a tesót,de hátha. :wink: :lol:
tuza edit

Nekem a kiskeresztesóm üvöltött amikor hazavitték, hogy " vigyétek vissza a korházba, vagy cseréljük el egy kiskutyára" :lol: :lol: :lol:

Képzeljétek el, hogy írtam ma reggel annak a védőnéninek, aki a gabimamaklub oldalon "rendel", és válaszol a kérdéseinkre. A hasfájással és a fájdalmas pisiléssel kapcsolatban kérdeztem. Ezt írta vissza: ( ja két óra alatt válaszolt)

Igen, van akinek egész terhessége idején megmegmaradnak az alhasi fájdalmak. Sőt nem akarom elszomorítani, de a baba intenzív növekedése még csak most kezdődik, így a szalagok-méh növekedése miatt még intenzívebbek lehetnek a fájdalmak. Ha a pisilés ennyire kellemetlen, próbálja megy gyakrabban kiüríteni a hólyagját, ne várja meg azt az állapotot, amikor már nagyon kell pisilni. Hátha így kevésbé feszül a hugyhólyag és környéke pisiléskor. A görcsök-fájdalmak enyhítésére szedjen Magne B6 tablettát 3X2 szemet. Ez vízben oldódó, a szervezetből kiürülő ásványi anyag, ami nem árt a babának. Viszont nagyon jó izomlazító! Ez a maximum adagja, amit a terhesség 35. hetéig szedhet. Utánna abba kell hagyni, mert lassíthatja a szülés beindulását. És pihenje sokat:)
üdvözlettel, Kocsisné Ötvös Judit

Megnyugtatott hogy nincs gond ez csak roszabb lesz. :):):)

Van egy jó kemény párnám, ki si próbálom.
Mi van ha APÁCSKÁINKAT KAPJUK A LÁBUNK KÖZÉ???? Az sem árthat!!! Csak ha apácska kicsit nagyobb akkor nem abban akadályoz meg hogy előredöljünk, hanem inkább hátrafele fogunk....:):):):)

Mi nem veszünk semmit. Valahogy úgy gondoltuk hogy annyit amit be kell vinni a kórházba. Aztán ha megvan a kicsi van két túlbuzgó nagymami, keresztapus, és apácska, én kiválasztom előtte, ők meg megveszik.....eddig még így néz ki, de tegnap az ember bejelentette mi lenne ha előbb vásárolnánk, mert nem hajlandó anyámmal elmenni egy napos túrára, főleg olyankor mikor be van indulva........:):):) Hát ezek a pasik.:) Szoba megy ilyenek meg lesznek.... Nyáron indul a renoválás, burkolni fogunk , falat bontani, ajtókat cserélni festeni, lambériázni stb, és már kitettek otthonról.........jobb ha nem leszek ott........ Hát .........szerintem is!

Pusz
Nyusz
nyuszifülû

Sziasztok kismamik!

Az eső reggel óta szakad. Ma már kétszer eláztam, a bugyogómig minden vizes lett. A biciklin ugyebár nem tudok ernyőt fogni. Gyalog hosszú az út a suliig. A kocsi meg kell apucinak a munkájához.Sebaj! Én most olyan boldog vagyok, hogy nekem szakadó esőben is süt a napocska! Olyan arik vagytok, hogy együtt örültök velem! Én is drukkolok mindenkinek, hogy a kívánt nemű babája szülessen, de elsősorban hogy egészséges legyen. Ez a legfontosabb!!!
Babamozgás: Örülök, hogy többen írtátok, hogy vannak nagyon nyugis napok. Én néha parázok, mert napokig alig érzem őnagyságát. Mirosznak igaza van, az is közrejátszhat, hogy egész nap rohangálok. Ha pihizek többször érzem, de a lustább napokon akkor sem.Ezek szerint ez normális.

Alvás: Én csak a háton fekvésről hallottam, hogy nem jó, de ez inkább a már előrehaladottabb terhességre vonatkozik. Én többnyire a bal oldalamon alszom, egyszerűen úgy kényelmes, de minden éjjel sikerül hasra is keverednem. Ma reggel is úgy ébredtem. A poci még nem akkora, hogy ne tudnék ráfeküdni, inkább a cicik fájnak.Remélem a babónak nem ártok vele, már mondtam apának, he észreveszi, hogy hasra fordultam, ébresszen fel.

Times, Franciska!

Tündériek a kölykök! :lol: :lol: :lol:
Nálunk anno nem volt gond Balázs érkezése. Az is igaz, hogy Tomi 5,5 éves volt. Mindenbe bevontam, segített pelenkázni, a fürdetésnél is segédkezett, ha szopiztunk, akkor pedig ő is odabújt. Ha a pici aludt, igyekeztem sokat foglalkozni vele, játszottunk nagyokat, a házimunka megvárt. Így nem érezte soha háttérbe szorítva magát és az első pillanattól kezdve imádja az öccsét. A hugit is nagyon várja és remélem Bazsóval se lesz gond.Nagyon oda fogok figyelni rájuk.

Nyusz!
Eszembe jutottál tegnap, amikor Félegyházán átmentünk! Jelentkezz be minél hamarabb a 4D-re, mert változott a rendelés a 3 évvel ezelőttihez képest, csak du. van, így a várakozási idő is nőtt. Én már tegnap bejelentkeztem a 28.hétre, most még volt hely bőven.

Tündér!
Üdv a csapatban! Gyere gyakran!

Húúú, de sokat írtam, gondolom már elegetek van belőlem. :lol:
Sziasztok!
bee73

nahát nyusz!!! :lol: :lol: :lol: Aput a lábad közé és még nagy is??
Hát nálunk abból nem alvás lenne!!!!!! :lol: :lol:
A felújításból meg igenis menekülj, ha teheted.Ilyen ajánlatot nem minden nap kap az ember.Én 7 hónaposan csináltam végig egy költözést,de soha többet.Most megfogadtam,hogy az utolsó két hónap csak az enyém és a tespedésé lesz.Igy is ki.....tt meleg lesz,nem fogok még suvickolni is tolatómozdonyként. :D
tuza edit

nyusz.
Mi is az a gamimaclub?én ilyet nem találtam?
Ja és hogy-hogy még nem ettünk semmit?Igy nem lesz mit megkívánnom :D
tuza edit

Kép
tündér76

bee73 és többgyerekesek.
(vagy bárki,aki tudja)

Nektek szokott "zsibbadni" az izmotok?Én esténként ha lefekszem,a combjaimban olyan érzés van mintha ült volna valaki az ölemben és elzsibbadt volna.Csak pár pillanatig tart,ha megmozgatom, de egy kicsivel később újra.Nagyon kellemetlen és sejtelmem sincsen,hogy mi
is ez.Ilyen még nekem nem volt. :cry:
tuza edit

Nahát tündér, beelőztél!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
tuza edit

tündér szép a vonalzód :!:
Az 50. oldalon van a táblázatunk, nézd meg milyen adatok vannak benne, és küld el nekem légyszi :wink:

Én ma kúglófot sütöttem :wink: de már felvágtam. Kép
De most nagyon mérges vagyok. :x húzni akartam be a kaput, és kicsúszott a kezemből, persze az eső szakad én meg úgy seggre ültem egy nagy pocsolyába, hogy még a hátam is vízes lett a lábaim meg az égnek álltak.
Na most jól kiröhögtem magam.

Kép
mona76

mona76
Most sajnáljalak,vagy irigyeljelek?Ilyen sütikét.a többiek szavával élve
nyam-nyam...
Jó,hogy tudsz magadon nevetni.Én ilyenkor irtó pipa lennék. :?
tuza edit

sziasztok:)
augusztusra várom az elsö bébinket:)[/quote][/url]

PHPBB kód:
Kép
nóri79

Kösz a válaszokat!
Remélem majd akkor is lesz időnk azért néha írni, ha meglesznek a picurijank, s élesben napról-napra is megvitathatjuk majd a gondokat.

Párnát
én oldalt fekve a hasam alá szoktam tenni, nem a lábam közé... nekem így kényelmes. Amúgy egyik éjjel 2-kor fölkeltem, s 4-ig nem tudtam visszaaludni. Addig is "megvacsoráztam" és kiolvastam egy fél könyvet :)

Kép
Kép
pfranciska

Sziasztok!

Mona és Többiek ne haragudjatok, hogy szerda óta nem jelentkeztem. Tudjátok még szerda este mentem terhesgondozásra. Fél 8-ra kaptam időpontot, de fél 10-kor jutottam be. A doki azért hívott be mindenkit szerdára, mert utána szabira ment.
Na szóval megvizsgált, azt mondta, hogy teljesen normális ez a nagymennyiségű folyás. Pedig azt hittem azt mondja, hogy ez már túlzás, mondta, hogy így védekezik a szervezet mindenféle fertőzés ellen.
Méjszájvizsgálat is volt, erre is azt mondta, hogy havonta kell ellenőrizni.
Az előforduló alhasi fájásokra pedig azt mondta, hogy amíg nincs benne rendszer és csak fájogat addig nem kell aggódni, 3x1 Magne B6 javasolt.

Babót én sem éreztem sokat ma, pedig nagyon figyeltem. Tegnap aktívabb volt, megtalálta a köldököm és azt pöckölte, egyszer még nagyot is ugrottam a székben, nem fájt, de olyan hirtelen jött. Jó érzés! :D Ma meg nyugiban volt, most jelentkezik pont, ahogy írok Nektek! Bizti tudja, hogy Róluk beszélgetünk. :lol:

Bee, nagyon gratulálok a kislányhoz!

Jaj és üdvözlöllek Tündér 76!

Kép
nap12

Meglepődtem, hogy azt írtátok, hogy a baloldal javasolt alvásra. Nekem viszont mindenki azt mondta eddig, hogy nehogy a baloldalon aludjak a szivünk miatt. Akkor most mi az igazság? Rendesen programoztam eddig magam, hogy jobb oldalalamon maradjak.

Kép
nap12

edit, nekem is szokott úgy zsibbadni!!!!! :?
dimet

Nekem is zsibbad, sőt én néha éjszaka felriadok, hogy görcs áll a lábamba. Nagyon rossz érzés, de pár másodperc és elmúlik...

Kép
nap12

dimet
És te sem tudsz konkrétat róla?mert jó lenne tudni,hogy a magneb-6, vagy a magnézium,kálcium hatna-e rá?
Azt tudom,hogy ami a nap12-nek van,arra a mb-6 nagyon jó,a barátnőmnek azt kúraszerüen kell szedni,különben állandóan görcsöl.
Na de a mienkre mit?Nem akarok nagyon kisérletezni sem,mert vitamint így is szedek.

Nap12
szerintem az alváson ne görcsölj,mint ahogy elöbb is irtam.Most még olyan picik,hogy annyira nem nyomnak,két hónap múlva meg ha minden igaz,akkor csak félig ülve fogsz tudni aludni.Bár kívánom,hogy nálatok ne így legyen,de sajnos nekem és minden ismerősömnek így volt.Nem ilyesztegetés,de a gyomorsav dolgozni fog,sajnos.Bár ha ez ellen valaki tud valamit,akinek nem volt ilyen problémája,azt nagyon hálásan fogadnám.!!!...

Még mindig esik ez a ..........
:evil:
tuza edit

Sziasztok!

Kkaror írtam neked privit, de nem tudom, hogy megkaptad-e! Mamiblue : A kutyám yorki fajtájú.
Tündér és Nóri üdv köztünk.
Nekem is szokott görcsölni a lábam, nekem azt mondta a dokim, hogy olyankor igyak meg egy kalcium pezsgőtablettát.

Más most nem jut eszembe.

Üdv

KépKép
dudu_84

Köszi Edit! Nem semmi, hogy két hónap múlva már félig ülve... Akkor már tényleg jobb itthon maradni, nem hiszem, hogy sok hasznomat vennék bent félig bealudva! :lol:

Kép
nap12

Sziasztok!

Nóri
Üdv köztünk, te is gyere gyakran!!!

Szerencsére a Gergőmmel én megúsztam én olyan jókat tudtam aludni, pisilni persze kb. kétszer minden este ki kellett mennem, de semmi több... Még mikor született is szombati nap volt, 6 körül kimentem pisilni, és aludtunk tovább úgy fél 9-kor arra ébredtem, hogy tiszta víz vagyok, még viccesen mondtam a Józsimnak, hogy bepisiltem álmomban, de mikor felálltam akkor vettem észre, hogy ez nem az volt, hanem a magzatvíz.... Szóval ennyire bírtunk aludni, igaz most is ---- egyenlőre, de persze csak oldalt.

Kép
Kép
times

Ma már nem dobok táblát, majd holnap, de csak este, mert vendégeket várunk :(
Ezt kaptam a szüleimtől :)
Kép

Kép
mona76

PUSSZI MAMIKÁK!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Edit! Itt villog a bal oldalon egy kockába két nőci, a gabi figura, egy elefánt, és egy vigyori gyerek. Na erre kattincs rá!!! Itt van a gabiklub!!! Nagyon jó, és a kérdéseket is vissza lehet olvasni!! Sok jó dolog van ott!!!

Üdv Nóri!!! ÍRj többet magadról. !! ( magatokról :lol:)

Mona már megint kezded???? :evil: Okés! Akkor dobjak én is valami finomat??? Aztán meg fejleszedés... Jó hideg fincsike tejjel ez a kuglóf................Hmmm mekkorát nyeltem. :)

Bee! 28-ik hétre???? :shock: :shock: Hát az már a hetedik hó. :shock: Na akkor össze kell magamat kapni. :lol:

MA SÍRVA szálltam le erről a rohadék buszról. Keménytarhonyán nevelkedet paraszttpöszti . Még ilyet nem láttam hogy az útpatkán megy a paraszt. Azt hittem ott maradok, és bőgtem hazáig, hogy csak szálhassak le. Apa készenlétbe állt a kocsival itthon (szóltam neki hogy gáz van) de mire összeszedte magát már majdnem otthon voltam. Úgy készültünk hogy leszállok a fenébe. Megmondta hogy hétfőtöl nem szeretné láthi hogy dolgozom. Hát pedig egy kicsit még ki kell bírni, de szólok bent hogy májusnál hamarabb lesz az az eljövetel........
Na kidühöngtem magam....

Italoman hol vagy????????????

Puszi nektek.......!!!!
Nyusz 8)
nyuszifülû

Sziasztok!
A praxisban nagyon-nagyon kedves, szimpatikus volt a doki bácsi, alaposan végégvizsgálgatta a mi kis Csodamanónkat. Mindent rendben talált. habár mondta, hogy nálam is van amnion szalag lefűződés, de hogy ez nem probléma, mert a legtöbb esetben a 30. hétig eltünik. Ha mégis megmarad, akkor sincs gond, csak szülésnél kell figyelni rá a dokinak, mert miatta lehet, hogy csak császárral lehet szülni.
Ja és az egézsség utáni legfontosabb hír : KISLÁNY ( doki bácsi szerint150%) Nagyon.. nagyon boldogok vagyunk.

Tündér! Nóri!
Üdv a fórumon! Jelentkezzetek gyakran!

Mona!
BOLDOG SZÜLINAPOT!
Képzeld a mai papíromra ráírták, hogy zárt belső méhszáj, pedig csak UH-ot csináltak. És ránézésre itt is olyan gép volt mint az Istenhegyin. Szóval lehet, hogy ezzel a szupi géppel már ezt is látják.

times!
Pestre egyéni megrendelőknek szállítanak bútorokat az asztalosaitok, vagy vmelyik üzletbe? Mert szívesen megnéznénk élőben is a munkájukat.

Kép
mirosz

Mona
BOLDOG SZÜLINAPOT!

Mirosz
Igen szállítanak Pestre is egyéni megrendelőknek, de sajnos üzletben nem, úgyhogy ha élőben szeretnéd látni, akkor sajna kirándulni kell, de itt Barátin láthatod, van egy bemutató termük, Győrtől már csak 15 km. De szerintem nagyon masszív bútorokat készítenek, szóval még a köv. gyerekek is hasznát vehetik!!!
(Igaz az én párom most meg van indulva, hogy ő mindenképp újakat csinál, azt mondja, hogy ha már az egyik újat kap, akkor kapjon a másik is!!!)

Kép
Kép
times

Mona ez lemaradt az előbb!!!

Kép

Kép
Kép
times

MONA BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!!!!!

Találtam egy-két képet , így a babavárás előtt.

Ötletek, tippek kismamáknak: Nem egészen olyan mint a Brandon-ban! :)

Íme:

Kép Tipp fürdőkád ügyben Kép négykerekű babakocsi Kép háromkerekű babakocsi
Kép járóka nagyobbacskáknak
nyuszifülû

:lol: :lol: :lol:

Ugyi nem volt nagyon morbid?

Kép

Szép álmokat!!!!!
nyuszifülû

edit: a gyomorégés az első terhességem alkalmával nekem is problémát okozott. Akkor tejjel próbálkoztam ellene, kisebb nagyobb sikerrel, de nem tudtam, hogy szedhetek rá gyógyszert, vagy sem.
Időnként már most is érzem a gyomorégést, szerencsére nem vészesen, és a tej általában csillapítja is. Viszont van két féle homeopátiás szer, amit szedhetünk mi kismamák is. Ezeket még nem próbáltam ki, de ha megint erősebben jelentkezik a probléma, én fogok venni a gyógyszertárban. Nekem eddig jók a tapasztalataim a homeopátiás szerekkel kapcsolatban, ha kell bátran kipróbálom ezt is.
Ha érdekel, akkor szólj bátran, és megírom, hogy melyek ezek a szerek, meg kimásolom, hogy mit ír róluk a könyv. Bár az lenne a legjobb, ha nem lenne rá szükségünk, így van? :D

Nagyon késő van, jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
moni1973

Sziasztok!

Mona, boldog szülinapot kívánok!

Nyuszifül, hát a négykerekű babakocsi és a járóka nagggggyyyyyyyon durva :D

Körkérdés többgyerekesekhez:
nektek milyen állapotban van a köldökötök? Nekem Rékával ha jól emlékszem a 30. hét környékén kezdett kifordulni, most meg már félig kifordult. Tudom ilyenkor már könnyebben kifordul, de nektek milyen?

Kép
Kép
robcsi03

Mona, NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!!!

Kép
nap12

Bemásolom, mert ez mindig érdekel valakit:

TGYÁS-GYED

A maximális GYED összege 2007-ben: bruttó 91 700 Ft, nettó 76 400 Ft.

A TGYÁS-ból csak adót, a GYED-ből az adón kívül nyugdíjjárulékot is vonnak.

Családi pótlék

Egygyermekes család esetén
11 700 Ft

Egy gyermeket nevelő egyedülálló esetén
12 700 Ft

Két gyermekes család (gyermekenként)
12 700 Ft

Két gyermeket nevelő egyedülálló esetén (gyermekenként)
13 800 Ft

Három vagy többgyermekes család esetén gyermekenként
14 900 Ft

Három vagy több gyermeket nevelő egyedülálló esetén (gyermekenként)
15 900 Ft

18. életévet betöltött tartósan beteg, ill. súlyosan fogyatékos személy
19 400 Ft

Tartósan beteg, ill. súlyosan fogyatékos gyermeket nevelő család
22 300 Ft

Tartósan beteg, ill. súlyosan fogyatékos gyermeket nevelő egyedülálló esetén
24 400 Ft.

A családi pótlékot teljes hónapra kell folyósítani attól függetlenül, hogy 1-jén vagy 31 – én született a gyermek.

Anyasági támogatás összege
61 043 Ft. Ikreknél gyermekenként 81 390 Ft

GYES összege 2007-ben
2007. februártól: 27 130 Ft. Ikrek esetén: 54 260 Ft.

Kép
Kép
robcsi03

Van egy felesleges iwiw meghívóm, valakit érdekel?

Kép
Kép
robcsi03

Sziasztok kismamik!

Mona!

NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK!

Kép

Mirosz!
Annyit gondoltam tegnap rád! Gratulálok és nagyon örülök, hogy összejött a kislány!

Edit!
Néha én is szoktam zsibbadni, bár nálam nagyobb gondot okoznak a becsípődések vagy micsodák.Néha a lábamat alig bírom emelni.
Rájöttem, hogy így 34 évesen nyűgösebben viselem a terhességet mint Tomival 25 évesen, vagy akár Balázzsal. Hiába...öregszünk.
Az éjszakai gyomorégéstől én is tartok. Mindkét gyerekkel nagyon megkínzott. Fél éjszakákat töltöttem az ágyban ücsörögve kekszet ropogtatva. A Rennie használt, de csak egy fél óráig. Én is hallottam homeobogyókról, ki is fogom próbálni.

Bogesz!
Azt hiszem te említetted, hogy már előjött az allergiád. Állítólag az enyhe tél miatt hamarabb kezdődik a pollenszezon és hamarabb elkezdünk szenvedni.Én már egy hete tüsszögök és lassan jön az orrfolyás, szemviszketés. Mondjuk én a házipor atkára is allergiás vagyok és az sajna egész évben végigkísér. Nekem a Zyrtec sokat használt, de tavaly nem szedhettem, mert még szoptattam, most meg a babó miatt nem lehet. Van 2 homeobogyó, amit tavaly kipróbáltam, és csökkentette a tüneteket: Histaminum és Pollens. Sajnos én későn kezdtem el szedni, már bőven benne voltunk a nyárban, állítólag hatásosabb, ha a pollenszezon előtt kezdjük el.

Nyusz!
Nem azért jelentkeztem be a 28. hétre mert hamarabb nem volt időpont, hanem azért, mert a doki azt javasolta, hogy olyankor szereti újra megnézni a babót.

Kellemes hétvégét mindenkinek!
bee73

sziasztok:)
igyekszem minél többet itt lenni,mivel az elsö babánkat várom,és kicsit okosodni szeretnék. :lol:

PHPBB kód:
Kép
nóri79

Sziasztok Kismamik!

Mona: Boldog születésnapot!

Tündér, Nóri: üdv a csapatban, gyertek gyarkran.

Alvás: Én arról még nem hallottam, hogy kimondottan a bal, vagy a jobb oldalon lehetne aludni, mikor még a Márkot vártam, akkor csak azt hallottam, olvastam, hogy a háton fekvés nem javasolt, mert a fő artériát nyomhatja az egyre nehezebb anyaméh, és az bajokat okozhat. Én jelenleg a hason alvást kivéve mindegyik oldalamon szoktam aludni, elég sokat forgolódok éjjelente.

Tegnap nálunk is egész nap esett az eső és a baba annyit rugdosott, hogy csak na. Mondtam neki, hogy megcsikizem a talpát.

Ma is borongós az idő, tiszta nyomi vagyok, álmos is, ingerlékeny is stb.

Mi a Márknak annak idején olyan kiságyat vettünk, ami aztán heverővé alakítható. Ezt több mint 6 évig használta, úgyhogy én meg vagyok vele elégedve. Pont itt van a hátam mögött, mivel szerettünk volna kistesót a Márknak, úgy voltunk vele, hogy nem érdemes már szétszedni és felvinni a padlásra. Egyszer majd lefényképezem, nekem nagyon tetszik, ilyet már nem lehet kapni Mo-n, az volt az utolsó amit még a Faktum annak idején behozott Németországból. Az egész egy elefántot ábrázol.

Gratulálok az újabb puncisokhoz, hajrá a lányoknak, én is a lányok oldalát szeretném erősíteni. Remélem szerdán kiderül.

További kellemes hétvégét.

Kép
Kép
márkanyuka

ja,én én a kukisok táborát növelem :lol:

PHPBB kód:
Kép
nóri79

márkanyuka!
keddig én is azt hittem,hogy a lányos oldalon leszek,de koppantam egy jó nagyot!
nagyon beleéltem magam,hogy lányom lesz :lol:

PHPBB kód:
Kép
nóri79

Mona
NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!!!!!! :lol: :lol:

Móni1973 Nekem sajnos az a gyógyszer már most kellene,bár még nem okyan erős.Még csak az ökröt is megtudnám enni állapot,de nem szeretnék megint 25 kilót hízni az állandó gyomorégéstől. :cry:
bee
én annyi kekszet ettem a terhességek alatt,hogy már undorom van tőle,Most a sajtra kattantam rá.

Nyusz:Hát az a mosogatós megoldás nagyon jó!!!
Egyébként meg a villanypásztor nagyon morbid,de majd rájössz,hogy még a póráz is tetszene........ :wink: :lol:

robcsi03 nekem ezek szerint szerencsém van ebben,mert nekem egyiknél sem fordult ki,egyáltalán.

nori79 nekem mindre ezt mondták:Nem baj,majd a következő.
szerintem neked is ott az esély :lol: :lol: :lol:
tuza edit

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?