Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Briell!
Hűha,nem semmi.Még jó,hogy nem lett nagyobb bajotok!!!És tényleg ügyes volt párod,lehetett volna sokkal nagyobb baj is.Tényleg vigyázz magatokra nagyon!
Apud jobban van már?

gio'ia!
Mi az igazi neved?Csak mert könyebb lenne azt leírni,mint a nick nevedet :D :wink: Üdv köztünk!A december 17 egy nagyon szép időpont...én is akkor születtem...csak 85'-ben :D
Tudjátok már,hogy mitek lesz?

Lányok!Én annyi,de annyi dinnyét eszek,hogy az már lassan abnormális (már ha terhesség alatt van olyan:-) ) Tegnap egy felet megedtem délután és türtőztetnem kellett magamat,hogy ne egyem meg a másik felét is.Úgy látszik most ehhez van "Péterkének" kedve :D
Ja Uh-val kapcsolatba csak annyit akartam,hogy ne prázzatok ennyit rajta!Ilyen kicsi korban még nem egyenletes a növésük és a mérés is csalhat rendesen.Arról nem is beszélve,hogy ababók utálják ha UH-zák őket (ez már bizonyított). NEm kell őket állandóan ezzel zaklatni,higyjétek el,hogy ott vannak a pocakokban a legjobb helyen.
Az UH csalóka egyébként nekem Zitát születése előtt 2 nappal. 3700g-ra mérték,és 4kg-al született.Pedig az UH általában felfelé mér többet,ráadásul az utolsó hetekben-napokban már inkább fogynak a babók.Szóval nyugi,nem kell a méreteken parázni!!!

Ki mit főz? Nálunk a babamenü: tökfőzelék,csirkemellel.Nekünk pedig rakott kafiolt csinálok.
Vendég

Briell!
Nagyon félelmetes lehetett ez a karambol! Milyen jó, hogy nem történt nagyobb baj! Apukád mikor engedik haza? Gondolom be voltatok kötne...neked van övterelőd? A férjed tényleg nagyon ügyes, mert ha ekkora sebességnél a korlátnak csapódik egy autó, akkor sokkal-sokkal nagyobb baj is lehetett volna. Szinte csoda, hogy "csak" ennyi történt! Hála az égnek!

Nóna!
Szerintem nagyon jól teszed, hogy elmész egy 4D uh-ra. Én is biztosan ezt tenném. Remélem ott majd megnyugtató eredményeket kapsz. Az uh pontatlanságáról már legendák keringenek, így én egy uh-os mérésből nem szűrnék le messzemenő következtetéseket. Tehát most próbálj megnyugodni, magadra erőltetni, hamarosan eljön a jövőhét és az uh napja!
Nálunk is jaj, de sokszor volt olyan, hogy napközben szinte nem is bírtam a fiunkkal, mikor a férjem hazajött és kiborulva, összetörve meséltem mi történt aznap, el sem hitte, mert a kicsikénk beült az ölébe és szépen elmagyarázott, eljátszadozott. Rá sem ismertem. Néha olyan, mintha elege lenne, hogy csak mi anyukánk vagyunk velük egész nap és az apukát ritkábban látják. Én ezt lázadásnak tekintem, mikor direkt kiborít, hogy hátha holnap apu marad vele otthon. Lehet, hogy hülyeség, de más magyarázat még nem jutott eszembe. :)

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Főzés: tegnap laskagomba pörkölt volt galuskával, ma szilvás gombóc lesz.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Pókica!
Pár gombócot küldhetnél az éteren :D IMÁDOM!!!
Vendég

Sziasztok!

Én már egész jól vagyok. Bár az előbb pánikrohamot kaptam egy póktól :lol:
Köszönöm a jókívánságokat. Apukám szerencsére hétfőn hazajöhetett velünk, és tegnap utaztak vissza Sopronba, úgyhogy most már otthon pihen.
Én meg délután indulok dokihoz. Meg gatyeszt venni. De nem tudom milyet. A pocakbetétesek rohadt melegek lehetnek nyáron, mást meg már nem is nagyon látni, vagy 10ezer fölötti áron :?

Nóna: férjed nem tud kivenni legalább egy nap szabit? Én tuti kivetetnék egyet a férjemmel, pedig ő munkamániás, és még tavalyról is vagy 15 nap szabija van. De valakinek muszáj lenne egy kicsit segíteni Neked, hogy ne készülj ki teljesen.

briell

Sprite,
Timi vagyok, de nyugodtan írjátok hogy Gio, az még rövidebb:-)
És én is egyfolytában dinnyét eszem, feldarabolva a mhelyemre is hozom minden nap:-) És tegnap a dinnye után rögtön a fagyit is megkívántam...5 percig elgondolkodtam, hogy ez a kettő vajon fexik-e együtt majd a gyomromban, de aztán győzött a kívánalom és jólesett mindkettőnknek. Remélem azért furcsább párosítást már nem fogok megkívánni:-)
Kicsikénk még nem mutattta meg mi van a lába között, talán majd jövő héten, akkor megyek ismét dokihoz, holnap meg AFP-re.

Briell,
olvastam hogy balesetetek volt. Nagyon ügyes és erős lélekjelenléttel rendelkező férjed lehet! És a lényeg hogy jól vagytok és pirurral is minden rendben.
Vendég

Briel! Óriási szerencsétek volt! Örülök hogy azért ti szerencsésen megusztátok. Remélem most már meg tudtál nyugodni.

Gioia! Örülök, hogy még mindig többen leszünk. Én is dec 17-re vagyok kiírva. Amugy hogy viseled a babavárást?

Ma voltam AFP-n. De azt mondták, hogy csak a 18 hetes uh-n adják oda az eredményt. De jó hogy addig hagyják izgulni a kismamákat. De gondodlom ha valami gáz lenne akkor kiértesítenének. Amugy nekem azt mondta a védőnő, hogy ha voltam 12 hetes kombinált teszten, és az negatív lett,akkor nem kötelező az Afp. Hát nem tudom, én azért elmentem.
Ja és képzeljétek , tegnap este (azt hiszem) megmozdult a pici. Épp kenegettem a hasamat. És akkor éreztem kis kaparászást, és apró nyomogatásokat. Sőt a férjem is érezte. Annyira jó volt!!!! :D
Vendég

Sziasztok!

Jó rég írtam már nektek,de valahogy a gép se nagyon vonzott,meg nem is voltam túl jól,meg az idő is borzalmasan kikészített,majdnem minden nap nyomott fejfájással ébredtem.
Remélem mindenki jól van,az újakat pedig üdvözlöm. :)
Nekem elkezdett nyilalgatni a hasam,meg keményedni,felemelték a magneB6 adagomat 3x2-re,és a vérnyomásom is kúszik egyre jobban felfelé,minden nap többször kell mérnem és ha nem lesz változás gyógyszert kell szednem rá.Tegnaptól még több pihenésre vagyok ítélve,és a császáros hegeim is elkezdtek nyúlni.
Az AFP-m megvan,és a kedvenc laboros nénim szerint jó az eredmény,tegnap kaptam meg,és ma már megyünk is uh-ra,mert a dokim jövőhéttől szabin lesz 2 hétig. Remélem megtudjuk ma délután,hogy Sárink lesz :) :) Már nagyon izgulok és várom.

Ti szedtek vitamint? Mert nekem a dokim mondja,hogy szedjem csak továbbra a Gravidát,vagy az Elevitet,de másoktól hallom,hogy ők már nem,csak az elején szedték.
És valóban igaz lehet,hogy aki szedi annak nagy babája lesz? Én anno 11 éve mikor a fiam született,nem szedtem semmit,mégis 4.35-el született.
Megy valaki mostanában uh-ra? :)
Én tegnap parasztos borsólevest főztem,ma meg még csinálok hozzá egy kis lecsót.
Régen nagy fagyis voltam,de most valahogy nem kívánom,viszont a gyümölcs jöhet minden mennyiségben. A dinnyével csak annyi baj van,hogy állandóan pisilni járok tőle. :)
Vendég

Melinda,
első 12 hét az izgalom, émelygés és hányinger jegyében telt. Izgalom a vérömleny és barnázások miatt és hát az émelygés meg elég váratlan pillanatokban tört rám, nem beszélve az állandó pisilésről. Wc-től wcig tudtam csak programot szervezni vagy sétálgatni :-) De már túlvagyok rajta szerencsére. a 12. héten ahogy a nagykönyvben meg van írva minden kellemetlenség elmúlt - bár még mindig törpevízműként üzemelek soxor, de ez biztos a dinnye miatt is van. Olyam csodás hogy már érzed a mozgást!! Első babó nálatok is? Én még nem érzek semmit, de már nagyon várom. Most csinálunk egy ún. pocakzenés dolgot, van egy készülék ami olyan mint egy mp3 és a pocira kell a hangszoroját tenni és komolyzene megy a babának. Tulajdonképpen ezt az egészet most jópár kismami teszteli egy kutatáshoz (a magzati élet titkai) és nagyon bejön. Ugyan még nem érzem a kicsit de ha keményedik a hasam és rákapcsolom a zenét teljesen kisimul, tehát jobb mint a magnézium:-)
Vendég

Gabicika,
én gravidát szedek, de nem minden nap. És nem igaz, hogy nagy babák lesznek az ilyen vitaminoktól
Vendég

Gio: szia itt! De jól hangzik ez a zene dolog. én is sokszor hallgatok komolyzenét, bár nem olyan gyakran, mint szeretnék. De én pl. kiskoromban Csajkovszkijra hagytam csak abba a sírást :lol: Én babómnak is akarok ilyen nyugi zenét. Hol lehet ilyet szerezni?

Melinda: de jó, hogy érzed! Én még csak a helyét, meg a helyváltoztatásokat érzem, meg buborékokat.

Maradék kaját ebédelek ma: tejfölös, sonkás, gombás penne. Fincsi volt tegnap :)

briell

Én is szedek Gravidát pár naponta. Engem valahogy megnyugtat, és én sem hiszek abban, hogy pusztán a vitamintól óriás babák lesznek. Ha szuper tudományosan, kiegyensúlyozottan táplálkoznék, talán akkor nem szednék, de attól azért messze vagyok. Lásd ma chips reggelire :oops:

briell

Pókica!

A gombócot én is imádom... küldhetnél nekem is párat.. és olyan közel vagyunk egymáshoz,hogy még ki se hülne :):):)
Vendég

Sziasztok kismamik, mindíg olvaslak titeket, főként fmelindát vártam már nagyon, mert tudom hogy ő lombikbabát vár, én ugyan nem de azt szeretném tőle megkérdezni hogy 12 hetesen milyen méretei voltak a babájának, mert nekem össze vissza jött meg és szeretném kb-ra megtudni hogy mikorra tehetem a fogantatást, mert úgy tudom hogy ilyenkor még egyformán fejlődnek. Nekem 6 hetes 6 naposan volt 5 mm a pici, de nem todom hogy melyik ultrahang adja meg a pontos korát, ha tudnál segiteni azt megköszönném.
nevi3

Sziasztok!
Tegnap elvitték az ülőgarnitúránkat... fura hogy ennyi hely van a lakásban... már pakolgattunk tegnap is, jól elfáradtam. Már régen aludtam ilyen jól.. és képzeljétek olyat nevettem magamban! Reggel mikor felkeltem a hasam jobb oldalán volt egy kis "hurka", egészen látható módon :D teljesen eldeformálódott a pocim, de most már visszanyerte a "vajon terhes??" alakot...
A kis hurkát simiztem és olyan volt, mintha a hátát tolta volna oda..legalábbis szerintem az volt. :)

Briell, örülök hogy jól vagy!!!
Vendég

Szia Nevi!
Nekem a 12+0 napi uh-n:CLR: 50mm, BPD:20mm, THQ:19mm, Fl:6.6mm, Hl:6.8mm, NT:0.9mm, orrcsont: 3.2mm
De nekem ekkorra a mensi szerint már 12+4 volt, szóval a mért adatok alapján 4 nappal fiatalabb. Az az igazság hogy pár mm-t tévedhetnek az uh-ok, és az meg már napokat is jelenthet a baba korát illetően. Most megnéztem , nekem 7 hetesen volt 5mm a babánk. Most hányadik hétben jársz?
Vendég

Fmelinda, én most vagyok 22 hetes, de még most sem tudom hogy tényleg annyi-e. Nekem 12+ 6-nál volt BPD 19 mm AC: 66 mm FL: 9 mm
19+6 nál pedig: BPD: 46 mm AC: 140 mm FL: 30 mm.
Akkor te beültitől voltál 12+0 vagy a méretek alapján írták ezt?
Bocs fogy ennyit kérdezek.
Szerinted melyik adja meg pontosabban a korát a BPD vagy a CRL?
nevi3

Fmelinda, én most vagyok 22 hetes, de még most sem tudom hogy tényleg annyi-e. Nekem 12+ 6-nál volt BPD 19 mm AC: 66 mm FL: 9 mm
19+6 nál pedig: BPD: 46 mm AC: 140 mm FL: 30 mm.
Akkor te beültitől voltál 12+0 vagy a méretek alapján írták ezt?
Bocs fogy ennyit kérdezek.
Szerinted melyik adja meg pontosabban a korát a BPD vagy a CRL?
nevi3

Nevi! Nem a beültitől számolják nekünk sem hanem utolsó mensitől. Tehát nekem is 3 féle változatom van arra hogy mikor van a heti napfordulóm. A várható szülés időpontja , az utolsó mensitől számított, és az uh alapján mért adatok eltérőek. De a dokik mindenképpen az utolsó menstruációból számolnak! Szerintem onnan nézd! Egyébként sajna ebben a témában én sem vagyok okosabb.
Vendég

sziasztok
annyit írtok hogy nem bírom vissza olvasni.briell jó hogy nem lett komolyabb baj.
most másnak nem reagálok met azthiszem megyek vissza az ágyba :(
holnap megyek afp-re.kitartás mindenkinek :)

Kép
Kép
anitaaa03

Sziasztok!

Szinte a kezdetektől olvaslak benneteket, de még csak most jutottam elhatározásra, hogy írjak is ide. Remélem nem gond, hogy még csak most "mutatom meg" magam.

Többnyire továbbra is csak olvasni lesz lehetőségem, írni kevesebbet, de láthatatlan tündérként mindig itt leszek :)

Rólunk kicsit:
- december 11-re vagyunk jósolva, és még nem tudjuk, hogy fiú vagy lány.
- Budapesten élünk, a Szent Istvánban fogok szülni, fogadott orvosnál
- az első babánkat várjuk
- még dolgozom, részmunkaidőben valószínűleg végig kénytelen leszek dolgozni

Keresgéltem ma a neten több minden után. Az egyik egy szerintem aranyos dolog, de még nem találtam rá. Van valami "sorozat", hogy melyik héten mekkora gyümölcsnek felel meg a méh mérete.
Ekkor találtam rá a következő oldalra (remélem sikerül beszúrni): magzati méretek http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html

Elsőre ennyit.
Szép napot mindenkinek!
eva
schvargaeva

Szia Éva! Üdv itt közöttünk. Azért ha tudsz minnél többet gyere és irj, hogy hogy vagy, milyen vizsgálataid voltak, stb.. Mi is első babások vagyunk, de én már nem dolgozom. Voltál már a 18 heti uh-n?
Vendég

Fmelinda,

Még nem voltam, mi majd a 19. héten megyünk a 18.heti UH-ra :)
A dokim mindig egy héttel későbbre teszi az időpontot, de biztos megvan az oka rá. Szóval addig még van két hét és két nap.

Eddigi vizsgálataim:
7. héten kiderült, hogy baba van
9. héten vérvétel és vizeletvizsgálat
voltam egyszer védőnőnél
most próbálok EKG-ra bejelentkezni
13. heti UH-n is voltunk már
AFP-t kihagytuk

Igyekszem majd írni, még lehet, hogy a végére belelendülök :)
schvargaeva

Megpróbálkozom a vonalzóval, és utána mára elhallgatok.

eva

Kép
schvargaeva

Éva! Hogy-hogy kihagytátok az AFP-t?

Lányok hallott már valaki a Kunert babakocsikról. Most néztem egész olcsók újan.
http://www.vatera.hu/kunert_mely_es_spo ... 29121.html
Görgessétek a lap aljára. Ott van többféle színben.
Vendég

Éva. engem is érdekelne, hogy az Afp-t ki lehet hagyni? Kötelező nem?
Vendég

Melinda,
tök jól néznek ki ezek a babakocsik! Mi is épp a napokban kezdtük el nézegetni a neten, hogy milyet lenne érdemes venni. Az biztos, hogy ilyen nagykerekűt szeretnénk.
Vendég

Azért hagytuk ki az afp-t, mert egy csomó mindent nem mutat ki, amit meg kimutat az ellen nem lehet tenni semmit, mármint elore max lelkiekben készülni. De az még további ultrahangoknál is kiderül. Ha pedig beteg lenne a babó, akkor is a mienk. A felesleges parától meg megkíméltük magunkat.
Megbeszéltem az orvosommal, és szerinte is felesleges vizsgálat, ha nálunk nem játszik az abortusz, és az ultrahangban megbízik a doki is.

eva

Kép
schvargaeva

EZt értem Éva, mi is így vagyunk vele, ezért nem csináltattuk meg pénzért a kombinált, integrált stb, teszteket-holott koromnál fogva azokat is ajánlgatták.
Én azt hittem hogy az afp a kötelező vizsgálatok része, tehát muszáj bekerülnie a kiskönyvbe hogy meglegyen minden pecsét vagy mi:)
Mindenesetre holnap én elmegyek, aztán ha rossz az eredmény elmegyek vmi jó uhu helyre és jóóól megnézzük a picurt:-)
Vendég

Ami nekem még elég szokatlan, gondolom aki már a második vagy harmadik babót várja nem így éli meg, ezek az ismeretlen szúrkálások, fájások. Még azt sem tudom hogy ezek olykor keményedésnek számítanak vagy a méhszalagok vagy aggódnom kéne :) Lehet hogy már volt szó itt ilyesmiről, ti hogy élitek meg ezeket? Mondjuk nekem hogy az elején volt a vérömleny és barnázás kicsit aggódósabban indult minden, talán ezért figyelek fel jobban néhány belső eseményre :-)
Vendég

[quote="briell"]G írta:briellio: szia itt! De jól hangzik ez a zene dolog. én is sokszor hallgatok komolyzenét, bár nem olyan gyakran, mint szeretnék. De én pl. kiskoromban Csajkovszkijra hagytam csak abba a sírást :lol: Én babómnak is akarok ilyen nyugi zenét. Hol lehet ilyet szerezni?

Hali Briell, hát szerezni nem tudom lehet-e, mert ugye most teszteljük, de sztem ehhez az egész programhoz csatlakozni lehet. Nem igényel nagy részvételt személyesen. Mi akkor találkoztunk, amikor átadták a készüléket és akkor meséltek erről az egészről, hogy tulképpen állami támogatást kaptak erre a programra, hogy a készülék később majd piaci forgalomba is kerüljön. Na szval priviben megírom a 2 lány telszámát, vagy ha adsz e-mailcímet akkor átküldöm azt a kis ismertetőt amit küldtek nekem.
Vendég

Gio! Nekem is vannak szúrkálások, belenyilalások teljesen alhasig. Olyankor megpróbálok kicsit pihenni. Nekem is néha keményebb a hasam, igaz nem szedek még MagneB6-ot. Szóval ezek nálam is jelentkeznek. Ahogy én hallottam ez normális. Én voltam kombinált teszten ,de ahol én voltam ott ingyen megcsinálták (Székesfehérvár).
Vendég

Gio! Engem is érdekelne a babazene téma. Megköszönném ha átküldenéd!
Vendég

Sziasztok!
Mennyit írtatok megint. Alig győztem visszaolvasni. Már nem is tudom miket írtatok, úgyhogy ami eszembe jut, arra reagálok én is.
Én is Gravidát szedek, orvos ajánlotta, mire a saját dokim most mondta, hogy abban kevés a vas, és lehet, hogy 22 hét körül majd kell külön vasat szednem. A védőnőm szerint azért jó a Gravida, mert magyar, és a magyar nőket vették alapul a kifejlesztésnél, nem a franciákat vagy az amerikaiakat. Ő azt javasolta, hogy van valami Nővér nevű bio-cucc, illetve természetes alapú vitamin, ami cékla alapú, és ugye abban vas van. Azt mondta, hogy egészen hatékony.
Az Afp-ről annyit, hogy annak az eredménye másnapra kész, ugyanúgy, mint egy egyszerű vérképnek, csak mivel az afp-vel együtt ismételnek mikrobiológiát, mindenféle toxoplazmát meg asszem hepatitisz B-t, és a mikrobiológián ezek a cuccok két hét alatt tenyésződnek ki, ezért tart olyan sokáig. Szóval értitek. De nekem az afp volt a fontos, ami már tényleg másnap megvolt.
Én tegnap ettem meg egy jó darab dinnyét, utána meg majonézes paradicsomsalátát több, mint fél kiló paradicsomból. Hát lehet, hogy nem a legjobb párosítás, de nagyon finom volt mindkettő. Holnap kimegyek a piacra, és veszek még gyümölcsöt. Mondjuk dinnyét nem, mert azt nincs kedvem cipelni.

Ja, és üdv az újaknak!

Kép
tedorka

Gio! Nekem is küldd át légyszi az ismertetőt légyszi, meg a számokat! Küldök privit az e-mail címemmel.
tedorka

Sziasztok! Jól meggyarapodtunk! :D Üdv mindenkinek köztünk!

Erről a zenehallgatós dologról én is hallottam. Azt hiszem a velvet porontyon olvastam róla. De én úgy tudom, hogy Vivaldi és mozart a legideálisabb, a legélvezetesebb a babáknak. És ugye ahhoz nem kell semmilyen kütyü, elég, ha szól a CD, vagy ha anyuka nem szereti, akkor egy fülhallgató a pocira, és kész. Vagy van más különbség is Gio?

Gabicika, voltál már uh-on? Olyan kíváncsi vagyok, hogy megtudtátok-e ki fog érkezni.

Nóna, örülök, hogy sikerült megnyugodnod. Eszembe jutott egy vicc arról, hogy a férjed nem tudja mitől fáradzs el egész nap. Nem írom le,. mert szerintem itt is olvastam már, de tuti sejti mindenki mire gondolok, elég régi.

Én úgy tudom, hogy a kötelező vizsgálatok sem kötelezőek. Anyuka akarata ellenére nem csinálhatnak semmilyen vizsgálatot. Az más dolog, hogy egyik orvos támogatja, a másik meg nem.

Melinda ezt a babakocsit én is néztem. Elég stramnak tűnik, és jó melegnek. Pont téli babáknak lett kitalálva a nagy kerekeivel, és a méretével szerintem.
Vendég

[quote="fmelinda"]G írta:fmelindaio! Engem is érdekelne a babazene téma. Megköszönném ha átküldenéd!

megadod az e-mailcímed? és akkor Neked is átküldöm amit én kaptam.
Vendég

O'hara,
sztem nincs nagy különbség hogyha cd-n hallgatod vagy akár mp3as fülhallgatót odateszed amúgy. Talán annyi van, hogy itt már kitapasztalták más kismamikon hogy milyen hangerő jó a babának, de gondolom ezt saját magunk is kitapasztalhatjuk, ha szánunk rá időt. Az az igazság hogy én személy szerint nem tudok rászánni napi 2-3 órát akár arra, hogy leüljek és zenét hallgassak főleg hogy dologozom is, így ez praktikus, mert ha én nem is, de a babó bármikor hallgathatja ha rácsatolom :-) Szval elfoglaltabb kismamiknak sztem jópofa! :)
A zene 5 csomagból áll, az egész komolyzene, vannak altatósabbak, táncolósabbak.
Vendég

Gombi, én is kis hurkaformát szoktam érezni. Csak én egészen lent az alhasamban. Esténként nagyon édi kis pukli (de csak nagyon rövid ideig észrevehető). Este 4szer is arra ébredtem, hogy a férjem a hasam simizi, keresi a kis puklit, és beszélget a pocimhoz. De aztán rájött, hogy úgy tűnik a picúr is szundít, mert hiába feküdtem háton, semmit nem lehetett kitapintani. :D
Lányok, akik már érzik a baba mozgását: nektek is általában adott napszakhoz köthető? Nekem úgy tűnik este éled fel, esetleg délután. Ma egész nap nem ficergett, de most, hogy ideültem, elkezdte. Ez így szokott lenne az elején? Vagy csak nagyon felpörög az örömtől, hogy most csak róla, és pocaklakó társairól van szó? :)
Vendég

Olvastam vaalhol kifejezetten babazenéről is. Sokan dícsérik. De persze sokan le is szólták. Megpróbálom megkeresni, hűtha az is érdekel.
Vendég

http://www.babazene.hu/

Nem tartott sokáig. Ez az első találat a babazenére. :)
Vendég

O'hara, de jó már Te is érzed a mozgást! mikor érezted először?
Én elvileg ma töltöttem a 16. hetet de még semmi.
Ja igen, a babazene is van. Ezt azt hittem akkor hallgattatják a kicsikkel amikor már megszületik. Ezt Pocakzenének hívják :-)) Amúgy valszleg tök mindegy
ártani biztos nem árt, jópofa, egyelőre nekem haskeményedésre legalábbis nagyon bevált:-) :)
Vendég

Én már kezdek aggódni, hogy nem érzem, hogy rugdosna, vagy ilyesmi. Reggelente nekem is keményebb az alhasam, de az már az eleje óta megvan. Mikor fogom már én is érezni??????

Kép
tedorka

A 14-15. hét között éreztem olyat, mintha buborék pukkadna ki, , máskor, mintha lufit ütögetnének a hasfalamhoz belülről. De ilyesmit csak nagyon ritkán éreztem, rövid ideig, és eleinte nem is a babának tudtam be, de hagytam magam meggyőzni tapasztalt anyukák által, hogy ez bizony a baba. Tegnapelőtt este viszont olyan határozottan, és hosszabb ideig volt érezhető, hogy ez volt az igazi kezdet! Nagyon vártam már én is, de ki nem? :D Tegnap délután elég aktív volt, este megint lefekvéskor. (a férjem is ezért tapadhatott a pocimra, mert egyfolytában azt hallotta tőlem, megint mozog, megint mozog ... ) Ma egész nap semmi, most viszont ismét.

Ez a zene dolog nagyon érdekes dolog. Én is sokat olvastam róla, hogy milyen jót tesz a babáknak, és születés után megismerik azokat a számokat, amiket sokat hallottak, és megnyugszanak tőle, ha esetleg nyűgösek voltak. Most olvastam egy könyvet a baba-mama kapcsolatról és abban az is benne volt, hogy az anyanyelv is jó hatással van a babára. Hiába nem érti mit beszélsz hozzá, megismeri, hogy ezt a nyelvet allotta odabent, és megismeri.
Vendég

Na ha már az érdekességeknél tartunk, azt is olvastam szintén ebben a könyvbnen, hogy a baba, bent szagokat is érez, és az édesanyját a születése után a szaga alapján azonosítja be, és azért nyugszik meg, ha édesanyjánál lehet. Ez elég fura nem? Kívül belül ugyanolyan az illetunk? :D

Máshol viszont azt olvastam, hogy apuka ugyanúgy megnyugtatja, ha a hasára veszi a születése után, ha pl. anyuka ezt nem teheti a császármetszése miatt (gyöngéd születés)
Vendég

Teodorka, ez az egyértelmű mozgás nálam 17+1-nél volt. De én egyszál bél vagyok (52 kg most), állítólag ez is számít. Szerintem ne aggódj. Barátnőm a 22. héttől érezte, viszont azt mondja onnantól olyan intenzíven, hogy nem értette előtte miért nem érzett semmit. Sógornóm a 20. héten.
Vendég

Gondolom, csak én is gizda vagyok, amire ugye azt mondják, hogy előbb kéne érezni. Aztán az is lehet, hogy érzem én, csak úgy gondolom, hogy ez még nem az.

Kép
tedorka

Aha! Kis Gizdák :-) Dejó Nektek. Mondjuk kövér én sem vagyok, de plusz kilókkal indult útjára a baba és ez még csak nőni fog. No de majd a végén leadom, bár jó lenne ha 10-13 kg-nál többet nem híznék. Csak fagyi ne lenne a világon :)

O'hara,
Nagyon szép amiket olvastál, én is hallottam ezek közül néhányat és milyen klassz ha tényleg fordít az ember olykor időt az effajta befelé figyelésre - ez az illat dolog meg külön vicces is :)
Persze ha egy-két bébi már szaladgál a ház körül biztos hogy nehezebb, de sztem ők is ugyanazt a szeretetet és törődést kapják az anyukától mintha minden nap 5 óra komolyzenét hallgattak volna pocit simogatva.
Korábban olvastam itt, hogy vki írta, hogy mennyire rossz érzést okoz, hogy a nagyobbacsak gyerek miatt nem tud annyira befelé figyelni vagy ezt-azt megtenni a még pociban lévő babóért. Sztem nem ez a lényeg, ezek max. érdekes kiegészítők főleg azoknak akiknek van is idejük rá. Régen nem volt pocakzene, babazene stb. és egész normálisan fejlődtünk azért, nem? :D
Vendég

Azért megértem azokat az anyukákat, akik így éreznek, még ha nincs is igazuk, vagyis inkább nem biztos, hogy annyira számít, mint amennyire olvassuk, halljuk. De ha az első gyereknél odafigyelt hogy mikor, mit eszik, pocakzenét hallgatott, mesélt a pocaklakónak, a többedik gyereknél meg örül, ha nem este 7-kor jut ebédhez (ugye Nóna), nem hogy tudjon befelé figyelni, és egy kis pluszt adni a babájának, úgymond normális, hogy bántja. De ahogy valaki már írta itt, az esti mesélésből azért jut a picurnak is, abból ugyanúgy megismeri anyuka hangját, mintha az a mese csak neki szólna. És lehet az esti fürdésnél is kicsit elidőzni a kádban csak a babára figyelve, zenét hallgatva, addig tarthatja apu a frontot. És ha még kevesebb is, de ugyanolyan hasznos percek.
Vendég

Teodorka, lehet, hogy már érezted, csak ahogy mondtad, nem tudtad, hogy az ő volt. Én először a férjemnek mondtam csak el, hogy mit éreztem,és hogy szerinte nm korai? Erre ő azt mondta, hogy mindenhol későbbre írják, lehet, hogy csak bebeszélem. Aztán egy barátnőm rákérdezett, és neki elmondtam, hogy éreztem ilyen pukkanós, lufis dolgokat, de aznem korai még, hogy a baba legyne? Aztán ő világosított fel, hogy szerinte biztos lehetek benne, hogy ezek az érzések bizony babócától vannak. Akkor meg azon vaciláltam (ahogy itt is kérdeztem) hogy hetente egyszer ha lehetett valami hasonlót érezni. Úgyhogy örülök, hogy ezeket az alig mozgásokat (amik eddig is nagy örönet okoztak) felválltották az igazibb mocorgások. amik kicsit egyébként hasonlóan lágy érzések, csak határozottabbak, és hosszabb ideig tartanak.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?