Új privát üzeneted érkezett!

Kata!
Én kifejezetten megkönnyebbültem, amikor kiderült, hogy szülünk. Kiscipőm tele volt a pocakkal, bálna voltam, alig tudtam mozogni.
Sajnos én azok közé tartozom, akik nem élvezik a terhességet, a végén már magamnak is terhes voltam.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vovanda 2012.07.18 20:23-kor.
vovanda

Sziasztok!

Timi :D Várunk vissza! :wink:

Zsófi,úgy látszik most többünket megtalált ez az elzáródás.Nekem csak az a fura,hogy azóta már nem működik úgy az a cicim,mint eddig,max 50-60-at szopizik belőle Balázs,aztán már nem kell neki,mert csak 1-2 csatornán jön a tej.Már nem is merem azóta megcserélni őket a cicin,mert Noémit nehezebb üvegből megetetni,mint Balázst.

Kata,szerintem normális,hogy türelmetlen vagy.Én is az voltam :oops: Nagyn drukkolok nektek,maradjanak a fiúk még egy kicsit :wink:

Tigriske,örülök,hogy szépen fejlődtök...és már a 28.hétnél vagy :D csak ilyen ügyesen továbbra is :wink: Rólad ki tudósít,ha majd történik valami?Bár sokáig ne kelljen :wink:

...én most annyira nem vágyom erre az egész karácsonyosdira :(
Vendég

Vanda,nagyon szép család vagytok :D Tényleg kár,hogy Balu nem áll oda.Meeggyógyultatok?
Vendég

Kép

Hanga és Alexa

Az éjszakánk remek volt, most van nyüglődés. Ha lesz időm bővebb leszek, de most egyedül vagyok velük, párom intézi anyaságit meg ehhez hasonlókat, anyu most fejezi be a babaszoba festését. Szegény nem mert jönni amíg kórházban voltunk, mert beoltatta magát h1n1 ellen és jó beteg lett tőle.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Vanda! Nagyon helyesek vagytok!

Nyulasz! Köszi! Majd írok sms-t, megvan Trix és Kata száma is.

Kép
tigriske1978

Nyuszi!
Alakulunk, bár én most 1 hét alatt 2 kilót fogytam, véknyabb vagyok, mint mielőtt terhes lettem.
vovanda

Timi,de szépek :D hajatok látom van bőven :lol: ...és nem is tűnnek picinek :D cupp nekik :D

Vanda,sajnálom a betegséget...gondolom a kilók miatt azért nem bánkódsz :D 1 hónap,és buli lesz nálatok :D

Tigriske,most hogy írod,Trix is jó rég volt itt :roll:
Vendég

Vanda: már én is azok közé tartozok, akik nem élvezik a terhességet! Én eddig élveztem, a lányokkal is, de így a vége felé már nekem is tele van a hócipőm!
Annyira szépek a gyerkőceitek. Sajnálom, hogy Baluról nincs kép, de hát van ilyen korszakuk :?

TIMI: csuda édesek a csajok :D látszik azért a különbség közöttük. Tényleg te oltattad magad? Úgy rémlik nem.

REUNION: merre jársz? Te oltatsz vagy sem???

Kata
labkat

Nyulasz: tényleg hajasbabák! :D

Labkat:nem oltattam magam. Most gondolkozom rajta, de még mindíg nem vagyok meggyőzve. A családban mindenki beoltatta magát, anyu szegény beteg is lett tőle rendesen.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

TIMI: hát én is azon filózok, hogy esetleg szülés után oltatnám magamat,mert akkor átadnám a védettséget a babáknak. Bár ki tudja, lehet csak rosszabb lenne... :? UTÁLOM A MÉDIÁT!

Kata
labkat

Vanda!
Szépek a gyerekek!!!!

Kata!
Még azért 2 hetet bírjál ki, a babáknak jobb lenne! :wink: Persze én nem tudom milyen lehet ekkora pocakkal.

Nyulasz!
Nekem nics gond a mennyiséggel és sokszor lejön magától. pl. tegnap este se Málna nem szívta le, se lefejni nem tudtam, de mikor hajnalban fejtem, akkor magától lejött. Azért néha cserélgesd őket, mert jobb nekik-állítólag.

Timi!
Nagyon édesek a Babáid és nem is kicsik! :wink:

KépKép
zsófikukac

Ja és h1n1: mi oltattunk, egész család, senki nem lett beteg. persze egészségesen kell oltatni, mert akinek le van gyengülve az immunrendszer az tényleg beteg lehet. És örülök, hogy a babák is védve vannak a tejci által.

KépKép
zsófikukac

sziasztok
Ma teljesen elvoltam veszve, nagy takarítást csaptam a fürdő már tiszta vízkő volt
Most ugy érzem bármire képes lennék, 30 hétig tespedtem és most jött rám a mozoghatnék, talán azért mert már ugy érzem nem lehet baj
Én nem akarok oltatni amíg egyben vagyunk semmiképpen, a nőgyógyász szólt hogy oltassam be magam, meg a főnököm is azt mondta hogy nyugodtan, mert megnézték vírust vagyis az oltóanyagot és nem lehet baj elvileg, (ők csinálják a bajcsyban a h1n1 vizsgálatot) de nem
A házidoki javaslata viszont szimpatikusabb, hogy szülés után oltassak, ő is utána oltotta be a menyét
ugyhogy ezen még gondolkodom

Egyébként mivel eü dolgozó voltam, majd minden évben voltam oltva sima influenza oltással, és engem az is ledöntött, aznap estére mikor megkaptam mindig belázasodtam :cry:

Gyönyörűek a babák!!! már mi is úgy szeretnénk itt fogni őket a kezünkben

Móni
KépKép
reunion

Ja és még a férjem azzal jött haza tegnap, hogy a fehérborban sok a sikiminsav ami hatékony védekezés a vírusok ellen azt meg szeretjük módjával jót tehet
gondolom a szőlő is megteszi abból meg sok-sok kiló elfogyott már nálunk szeptember óta

Móni
KépKép
reunion

REUNION: na akkor csapra verem a fehérboros hordót :lol: :lol: :lol: Napi egy deci biztos nem árt! Bár én mostanság sok salátára vágyok. Biztos ez sem véletlen. Abba meg mindig vagy fehérborecetet, vagy balzsamecetet használok. No azok is borosak, és fertőtlenítenek :D
Amúgy én is a házidokid véleményét osztom. De lehet hogy felhívom egy háziorvos ismerősünket, hogy ő mit ajánl... Na majd holnap.

Egyébként ma én is nagyon kiegyensúlyozott voltam, és a hisztim is alább hagyott. Úgyse tudom előbbre hozni a babák születését, nekik meg minél tovább vannak bent, annál jobb! Szóval várok! Egyenlőre a hétfőt, mert akkor végre uhu és doki, és legalább lesz valami esemény :)

Kata
labkat

Sziasztok!

Én tegnap megkaptam az oltást és annyi a mellékhatása, hogy fájdogál a szuri helye. Nagyon mindenhol azt mondják, hogy ha 2 héttel a szülés előtt megkapja az anya, akkor a baba is védet lesz 6 hónapos koráig.

Kép
tigriske1978

Sziasztok,nem olvastam vissza,csak gyorsan dobok két képet...
Cupp mindenkinek!

Kép Kép
Vendég

Nyulasz: azta, mekkorák már a gyerekek! :shock: Ennyire rohan az idő??? Azért én szeretnék sokáig babázni velük! Olyan jó! Főleg, hogy egy szavam sem lehet rájuk, most is 4 óránként keltek enni éjjel és aludtak is tovább.

Kéne vonalzót cserélnem, csak valahogy sosem marad rá időm, de előbb-utóbb csak kicserélem!

Kata: még pár hétig maradjatok egyben! Ne kelljen nektek is sokat kórházban lenni, mert nagyon nem volt jó!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

NYULASZ: mekkorák ezek a lurkók már pedig most születtek :D Nagyon édesek :)

TIMI: hányadik hétre is születtek a törpék? Most a 34-et betöltöttem, de elég fura ma is a pocim. Húz lefelé, ha sétálgatok! Azért remélem még jövő hét közepéig, végéig kihúzom, de végül is már most is nyugodt lehetek, hisz ti is olyan jól vagytok :)

Kata
labkat

Kata: 34+4-re születtek a lányok.

Ez a kórházban töltött két és fél hét nekem kegyetlen volt. Csak másnap láthattam a gyerekeimet, persze, amikor születtek megmutatták őket, de aztán vitték is őket a pic-re. A császár nem volt vészes, nem volt homokzsák és hasnyomkodás sem, viszont az első felkelés..... Hát az tényleg gáz volt, de csak eljutottam a zuhanyig. Onnantól meg rohamosan javult a helyzet.

És most mennem kell, mert a törpeterrorista teli torokból kiabál már néhány perce, tovább nem bírom.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára timi76 2009.12.05 10:33-kor.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Vanda, Nyulasz, Timi, hát ezek a babák, én csak ámulok és bámulok. Egyik szebb, mint a másik. És mekkorák már!!! A csajok mindenhol, mint az angyalkák :P :P :P Na azért a fiúk is jó pasik!

Kata, kitartás még, valóban, nem egy leányálom a pic, maradjanak csak benn a fiúk egy csöppöt még.

Hát nem irigylem a pocakos mamikat, dönteni, oltassanak-e vagy sem, de asszem egyetértek azzal, hogy aki a vége felé jár már, az most már megvárja, míg megszületnek a babók.
Tigris, a Te helyedben viszont én is oltattam volna. Ti még azért sokáig egyben lesztek, ugyebár, hisz így beszélted meg a csajokkal :wink:
Nálunk is oltatott az egész család, szerencsére senkit nem vert le a lábáról. Most sógoréknál a bárányhimlő tombol :? , ezért vannak eltiltva a lányaimtól.

Én tegnap kirúgtam a hámból, másfél év után először. Na nem kell semmi durvára gondolni, de jó volt kicsit kikapcsolódni. Furcsa mód, éjjel nem kelt Emma. Az előző éjszakákról ezt nem mondhatom el továbbra sem :cry: Kíváncsi vagyok, hogy alakulunk ma :? Ha ma újra kel, akkor innentől minden éjszaka bulizni megyek, és ideköltöztetem nagyit és dédit, mert úgy tűnik velük disztingvál a kiscsaj. :lol: :roll:

Dobok én is pár kép, mert amúgy meg imádnivalóak ám :) :) :)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812

Aham. Én még csak 34+2 nél tartok. Kb így számoltam ám a csajok születését! Na akkor még egy hetet ráhúzok :D Egyébként szokás hogy a betöltött 37. hétig - mármint hogy ha bent maradtak volna a babák addig - kórházban maradjanak a lurkók???

Kata
labkat

Törpi: csuda helyesek vagytok ti is :) Hát pár hét és én is dobok hasonló szép képeket. Talán majd összehozunk olyat is, ahol a 4 gyerekkel együtt vagyok :D

Kata
labkat

Annyira imádom a babaképeiteket, :D drága kis csöppségek...
és a férjem is mindig idekontárkodik ha nézegetem :D

Móni
KépKép
reunion

Idekinn is hasonló lesz a mozgásintezitásuk a babáknak mint belül, vagyis várhatóan a Rékánk nyugisabb baba lesz?
mert most őt kevésbé érzem

Móni
KépKép
reunion

Helyzetjelentés: Már jól vagyok, lázam nincs. :) Tegnapelőtt és tegnap kijött hozzánk egy ismerős csecsemős nővér, aki ügyesen kifejte a pangó tejet. Rengeteg kijött! :shock: Még két pici csomó maradt, ami sehogy se akart kilazulni, de azt mondta, az hátha elmúlik a szopcsitól is. Ha nem, akkor megint kijön lefejni... :? Lázam sincs már, de azért mostmár beszedem az antibigyót.

Timi, de jó!!! :) Cukorédik a babák! Képeket még!! Képeket!!! Képeket!!!! És jócskán túlhordtad őket! (ha 43 hétre születtek...) :lol: :lol: :lol: Anyukád hogyan lett beteg a védőoltástól? Magas láza lett?? Én be akarom adatni, de semmi kedvem lebetegedni tőle.......

Nyulaszkám, hasfájás nem nagyon van, mióta elhagytuk az összes csodaszert... Hm, fura egybeesés.... Remélem nagyon, hogy nem csak átmeneti javulásról van szó!!!!!
Figyi, ti a babáid mikortól kezdték értékelni a játszószőnyeget?? És mikortól tudtak felkönyökölni??? Emlékszem a hsz-aidra, te is hogy vártad, hogy végre érdekelje már őket a sok játék.... Hát ezzel most én is így vagyok. :lol: :lol: És az első egyértelmű, kifejezetten neked szóló mosoly mikor jött??? (Azt is várom már...) :)

Zsófi!
Vanda megint aranyat szólott! 8) A fejés sztem kifejezetten árthat azoknak, akik hajlamosak a tejcsat.elzáródásra (én is elkezdtem buzgón fejni, amikor ez történt velem a napokban, és a helyzet csak rosszabb lett). Inkább tényleg ilyenekre figyelj: szoros szoptatós melltartó tilos (mások szerint a nem szoros is), valamint tejgyűjtő kagyló, bimbóvédő is okozhatja. Én valszeg ráfeküdtem kicsit a cicimre, ezért alakult ki a pangás. :cry: Bővebben itt: http://www.lll.hu/node/13 (az ikresekre nem jössz mostanság? :roll: )

Kata, sztem mindenki várja már a végét! :lol: Aztán meg újra visszavágyik a terhességre... :roll: :lol:

Tigriske, én biztos beoltatnám magam... Vagy nem mennék emberek közé... De ez utóbbi elég nehézkes.. :roll:

Törpi, te se panaszkodhatsz a babáidra! Csudaédik ám!
Én is rászánom már magam a képfeltöltésre hamarosan... :oops:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Rana: örülök, hogy jobban!!!

Na megint jóslófájásaim vannak. Ma már vagy 5x voltam wc-n és valahogy mintha csak jobbára erőlködnék. A fájások is erősebbek, mint minap! Ráadásul olyan, mintha nyomulnának lefelé a babák. Tán írtam már, hogy húz a hasam lefelé....

Lányok, én leginkább attól tartok, hogy nem veszem észre időben, ha beindul a szülés. Verusnál olyan tutin indult, hogy nem lehetett nem észre venni. De Johinál kb ilyen fájásaim voltak, mint most. Aztán szinte az is leállt, mire a dokim beért, és megvizsgált. Akkor két ujjnyira volt nyitva már a méhem, ezért burkot repesztettek, bár szülésnő szerint "ebből nem lesz ma szülés" beszólása elgondolkoztatott! Talán nem is lett volna szülés? Senki sem ellenőrzi, hogy pontosan hány ujjnyi is az a tágulás.

Na mindegy, nem a múlton akarok rágódni, csak itt elmélkedek, meg izgulok, hogy hogy is lesz most. Mondjuk inkább hétvégén szülnék, mint hétköznap. Így a férjem jönne velem. Amúgy is zárlat van az ÁEK-ben, de férji bejöhet :D

Kata
labkat

Törpi!
Szépek vagytok!

Kata!
Lehet nem ártana egy táncrenden kívüli vizit a dokidnál.
Kórházból hazaadás: a babák súlyától, állapotától függ. Nagy általánosságban azt mondják, hogy a korababák kb. akkor mehetnek haza, amikorra ki voltak írva. De ikres barátnőmnek pl. 34. hétre jöttek a bébik és 2 hét múlva már otthon voltak, és mi is jóval hamarabb hazakerültünk, összesen 18 napot voltunk bent, pedig több mint 6 héttel jöttek hamarabb.

Móni!
Nem feltétlenül lesznek ugyanennyire aktívak. Nekem Réka volt pocakban nyüzsibb, folyton forgott, kint meg Dani a nyughatatlan.
vovanda

VANDA: épp most beszéltem egy dúlával. Ő azt mondta, hogy ha elmúlnak a fájások pihenésre, vagy el tudok aludni és a fájások is elmúlnak, akkor csak jósló. Ha igazán beindul a szülés, akkor úgyse tudok mellette alduni! HÁt most nézem amíg nem jön álom a szememre :D aztán ha elálmosodok, és sikerül elaludni, megint csak vak lárma volt. Hétfőn úgyis lát a doki. Tetszett ez a táncrenden kívüli látogatásos megfogalmazás :wink:

Kata
labkat

Vanda, Többiek, Akárki, help! Nem tudom, igazán ki tud segíteni, de hátha hallott már ilyenről. Megőrülök éjszaka Emmámtól. Felkel, kajálni nem igazán akar, aludni szintén nem, azt hiszi, most kialudta ő magát, és játék következik. Ráadásul hangoskodik, felkelti Mírát is, aki pedig végig aludná az éjszakát. Ferber módszer szerint ugyebár hagynom kéne sírni, amit talán nagy nehezen 4 hónapnyi nem alvás után, anyai szívem sajogva, de hagynám. No de itt jön az ikerség csodája, hogy hát felébreszti a Húgát. Átraktam én már másik szobába is (apa szerint bünti kiságyba), de hát nem kastélyban lakom, hallatszik az a sírás így is úgy is Míránál is. Miért kelhet? Mit lehet tenni vele? Nem az esetem ez a hagyom sírni dolog, de már nem tudok mit kitalálni, attól tartok, csak rossz szokássá vált nála. Hogyan lehetne leszoktatni erről? Próbáltam már vízzel is elnyugtatni, de csak ideig, óráig segített :cry:
HELP!
(Mellesleg 8 óra óta, már harmadszor futok fel Emmához, mert sírdogál :cry: ) Ismét jó éjszakának nézek elébe.

Rana, örülök, hogy megoldódott a gond, nagyon kellemetlen lehetett :?

Kata, jókor jön az a hétfői vizit a dokinál, tényleg meg kéne nézetni magadat. Arra gondoltam, hogy Johi lányod született 37. hétre, ha jól emlékszem. Nem lehet összefüggésben most a srácok nyomulása azzal, amit Vanda írt, miszerint ennyit bír a méhed. És ha elérték a fiúk már a lányod születési súlyát, sőt, jócskán meg is haladták valószínű, nem lehet, hogy valóban a méhed teherbíróképességének a határait feszegetik most már a srácok? És valóban, rövidesen ki akarnak jönni? Csak így járt az agyam, miért is lehetnek ezek a fájások. Nem riogatni akarnálak, bár, ha jól gondolom, már azért nem ijednél meg nagyon, ha kibújnának :wink: :oops:

törpilla812

Vanda, nagyon tetszenek a vonalzóidra írt gondolatok. NAGYON!

törpilla812

Törpi: szerintem hagyjad Emmát... Lehet csak megzavarta a telihold, vagy valami front. Mira meg idővel hozzá szokik a keltéshez, és ha álmos majd vissza alszik. Emma pedig remélhetőleg leszokik. Ha foglalkozol vele, azt hiszi rendje és ideje van a kelésnek... De ez csak egy ötlet, nem tudok okosabbat :roll:
38. hétre született Johi, és persze én is gondolom hogy már közel a vége a fiúk pocaklakóságának. A hasam legalábbis már majd szétszakad, úgyhogy nem nagyon sok helyük van már, és a kapacitásaim is igen csak végesek! főleg, hogy nagyobbak a srácok a koruknál Hajdú doktornő szerint is, a kisebb Bálint egy héttel, Gergő meg többel is (legalább 2 héttel). Tehát ha így nézzük, akkor már Bálint 35 hetes és Gergő 36. Talán még egy hetet ha bent töltenek. Sőt, reggel némi nyák darabot találtam a papíron pisilés után. De majd hétfőn többet tudok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára labkat 2009.12.05 09:41-kor.

Kata
labkat

Amúgy tök nyugodtan szülnék már látva ezeket a szép korababákat Vandáéknál vagy Timinél is :)

Kata
labkat

Törpi!
Ez így kevés infó.
Nappal hogyan és mennyit alszik? Mit vacsiznak? Ferbert hagyd a picsába (bocsánat), nálunk semmit nem ért egyik gyereknél se. Néha muszájból hagyom Rékát sírni, ha már nagyon fáradt és nem akar aludni, mert sajnos ő ölben nem alszik el, nem tudok mit csinálni.
A lehetséges okok: fogzás. Nem nagyon tudsz vele mit tenni, fáj, nyugtalan tőle és ébred. Vannak babák, akik a mozgásfejlődés beindulásával lesznek nyugtalanabbak, ez is idő és türelem.
Nekem Balu volt nagyon rossz alvó, 2 éves koráig szerintem a két kezemen össze tudnám számolni, hány éjszakát aludtam végig.
Vele a részbeni együtt alvás hozott megoldást, ha már sokadszor ébredtem éjjel, akkor odavettem magam mellé, és ha nem is aludt rögtön vissza, de csendben volt, pihent, én meg tudtam aludni.
Be lehet vele próbálkozni, hogy odaveszed, aztán ha elalszik, visszacsempészed a kiságyba.
Egyet semmiképpen ne tegyél: ne játsz vele és a kommunikációt is szorítsd a minimumra éjjel. Hirtelen ennyi, nyugodtan írjad még, hogy mi hoy megy, hátha eszembe jut még valami.
vovanda

Rana: javítottam! :wink: Újabban összekeverem a billyentyűket.

Ma reggel megpróbálkoztunk a tandem szopival és elsőre sikerült! :D Apa meg aludt mellettünk még egy kicsit. Még mindíg nem tudom elhinni, hogy család lettünk!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Lányok
Mikor hazamentetek előszőr volt valaki segítségetek, valaki mindig ott volt veletek, vagy apa elég segítség ikrekhez?

Móni
KépKép
reunion

Reunion: nekem most nagyon frissek a tapasztalataim! Ma van az első nap, hogy négyesben vagyunk itthon és azt kell mondanom: VÉGRE! Amikor hazamentünk csak mi voltunk, jött a gyerekorvos, de aznap nem volt más, aztán jöttek a nagyszülők. Na, nálam be is tették a kaput, mert bármennyire is segíteni jöttek, más nem érdekelte őket, csak a babázás. Párom ment ügyet intézni, én meg itt voltam a két gyerekkel, amit simán bírtam volna, csak még anyukámat is ki kellett szolgálnom, tegnap még azon is megsértődött, hogy megbeszéltük mikor jön, ő meg egy órával előbb ideállított, épp akkor másztunk volna ki az ágyból, aztán délben gyereket etetni segített, de konyházni eszébe sem jutott. Nekem nagyon nem jött be, hogy hirtelen átjáró lett a házunkból és szoptatni sem tudtam, mert valaki mindíg itt volt. Párom remekül helytáll és egyenrangúként segít mindenben és ez pont jó így.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Nyulasz! Milyen nagyok már! Nagyon helyesek!

Törpilla! Micsoda mosolyok és jókedv!

Rana! Szuper, hogy jobban vagy!

Nálunk semmi gyerekes esemény, csak kutyás. Tegnap reggel két nagy kutya megtámadta a kutyusomat, így most reggelente állatorvoshoz hordom szurira és mosom a sebeit betadinnal és nagyon sajnálom, hogy semmit nem tehetek érte. Szegény teljesen transzba esett és nem csinál semmit.

Kép
tigriske1978

Tigriske: sajnálom a kutyusod, reméljük gyorsan rendbe jön

Timi köszi én is attól tartok hogy nem lesz "saját családi életünk " mert a nagyszülők mindig ott lesznek és mindenbe beleszólnak már most is vannak gondok pedig még meg sincsenek a babák

Móni
KépKép
reunion

Reunion: na, akkor még idejében előzd meg a bajt, mert különben nagy sértődések lesznek. Bár a mi esetünkben előre megbeszéltük, hogy mit hogyan szeretnénk, de onnantól ezt mindenki elfelejtette, hogy hazajöttek a babák és teljesen kivetkőztek magukból. Nem könnyű, de most csak ti számítotok és ezt meg kell érteniük. Tegnap este azt vettem észre, hogy hulla fáradt vagyok, szoptatni két napja nem tudtam, csak fejtem gyorsan. Na ettől meg én gőzöltem be és innentől senki sem érdekel, ha megsértődnek az ő bajuk.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Sziasztok!

Köszönjük a dícséreteket :D Bizony,nőnek gyorsan,bár azért a kép csalóka,itt tényleg hatalmasnak tűnnek az ölemben :lol:

Törpi,hát a csajok gyönyörűek :D Micsoda vigyorok :lol: Én még nem tudok vigyorgós képet csinálni,mert ahogy meglátják a gépet egyből nagy komolysággal nézik,mi is az :lol: Miben ülnek a csajok? :roll:
Sajnálom az éjszakákat,talán tényleg a foguk lehet :roll:
Nálunk most Noémi nyüglődik sokat,megtanult morogni,mint egy kiskutya,és úgy mérgelődik,sokszor sehogyse jó neki.Sírni nem igazán sír,csak feszítgati magát :?

Rana,nahát,ez nagyon jó hír,hogy nincs hasfájás :D kopogd azért le!Remélem így is marad.
A játszószőnyeget még csak 2 hete kapták kb,de ideig óráig elvannak rajta,egyre inkább.Szerintem úgy 2-3 hónapos kor között kezdtek el valamikor nyitni a világ felé,akkor volt az első nagy vigyor is,úgy 2 hónaposan,aztán napról-napra egyre jobban érdekli őket minden lelógó állatka.3 hónapos korban kezdtek el jobban könyökölni,de ez is úgy volt,hogy többször hasra tettük őket pár percre,de eléggé bepipultak,aztán a védőnő mondta,hogy sokkal többet hagyjuk őket hason,és 2 nap alatt Balázs nagyon szépen elkezdett könyökölni.Most már sokáig elvan úgy,Noémi még nem mindig.Nekünk a járókában is van egy játékhíd,meg egy zenélő körforgó,sokáig Balázst nem is lehetett betenni,mert rögtön sírt,de már elvan ő is,kb 2-3 hete.

Tigriske,jobbulást a kutyinak!Nagyon sajnálom,remélem hamar rendbe jön!Nagy a seb?

Kata,már nagyon kiváncsi vagyok,mikor lesz történés :D Ne siettesd a dolgot,még agyban sem,én szombat este szültem,és szerda reggel már itthon voltunk,hidd el,nagyon nem vágytam volna több kórházasdira,bár gondolom senki sem,nagyon sokat számít még pár nap!Persze nagy gond már nem lehet,ha jönnek :wink:

Timi,igen,ez a baj,ha vendégként jönnek,és nem segítségként.Nekem anyósom mikor itt van,akkor gyorsan mosogatok,ruhákat pakolokmeg ilyenek,mert akkor legalább nem kell abbahagynom,ha megy a nyüszizés.

Móni,nekem is Balázs volt a nagyon aktív,most meg alszik egész nap :lol: ellenben Noémi,na ő az ellenkezője,pedig nagyon nyugis volt a pociban :lol:

Én az első két hétben délig egyedül voltam velük,aztán jött haza apa,de én nem főzök,mert anyósom főz ránk.Ez nagy segítség.Azóta változó,mior hogy van munkájuk,de sokszor hiába nem dolgozik,ha csak ide elugrik,meg oda,meg ezt megcsinálja a kertben,meg azt a ház körül,persze mégse olyan,mintha egyedül lennék...

...na most ennyire futotta,megyek mert Noémi megeszi a kezét.
Vendég

Ja,én közeli családtagok elött szoptatok,Távolabbi rokonoknál olyankor a férfiakat kiküldöm,hogy etetés,de egyébként kb 7-8 hétig csak a nagyszülők jöhettek látogatni!!!1960-nal hoztuk haza Noémit,azt mondtam,amíg 4 kiló nem lesz,ne jöjjön senki :lol: Aztán ha barátok jönnek,vagy bárki,mehetnek a teraszra,ha én etetek!
Vendég

Alexát mi 2160-al, Hangát 2550-el hoztuk haza, ma mérünk egy pucér súlyt, mert kíváncsi vagyok hogy állunk, ugyanis az 50-55 helyett 60-70-80-akat esznek, mikor mennyire éhesek. A gyerekorvos heti 150 g hízást írt elő, érzésem szerint az már most megvan, de este kiderül. Tényleg! Hogyan kell kiszámolni, hogy mennyi az adagja egy babának? Tudja valaki?

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Néhány kép:

Kép Hanga
Kép Alexa
Kép Apa etet
Kép Minimanó megtalálta a hüvelyk ujját

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Timi: annyira szépek vagytok. Mármint a lányok, de a férjed is tök édes, ahogy eteti őket :D Gratula a tandem szopihoz!
Hát a vendégekkel én kíméletlen leszek, és szépen elvonulok a szobába, ha szoptatni kell. Férfiak nem jöhetnek utánam. Anyukám segítsége meg kell a lányok miatt! Férjem nem hinném, hogy emiatt itthon marad, de nem is gond, a pénzre sajna szükségünk van, egy hét kiesés meg sok lenne!

MA volt pár erősebb fájásom, és ennyi. Nem volt semmi rendszer, csak fájás és kész! Biztos valami készülődik, ha már mindennaposak a jóslófájások! Eddig nem volt ilyen sok, csak kb. hetente, másfél hetente. De most ugye szerdán és péntek este is, ma meg így össze-vissza keményedek. Én azért már izgulok kicsit :)

Kata
labkat

Kata,mi is izgulunk :D

Timi,nagyon szépek :D Óóóó,én is azt gondoltam,hogy majd így etetem őket cumisüvegből :shock: Persze a fejüket forgatják,kitolják a cumit,sírnak,nevetnek,esznek kicsit,aztán megint nem... :evil: Te nem tartasz a cumizavartól?Ujjszopi király :lol: Nálunk most Noémi kattant rá :D
Az adag kilógrammonként 150 gramm,és azt kell elosztani az étkezések számával.Tehát egy egyszerű példával,3 kilós baba,az 3x150=450,és eszik mondjuk 9-szer,akkor 50 az adagja egy evésre.

A vicc benne,hogy Noémi 5.20,és ennyit eszik,mint ami egy 3 kilós adagja.Kiváncsi vagyok csütörtökön mit mond a dokinéni,akkor megyünk oltatni.
Vendég

Képzeljétek, most meg a másik mellemben maradt egy nagy csomó szopi után. :shock: :cry: :cry: :cry: Ráadásul mindkét mellbimbóm annyira érzékeny lett (tegnap óta!), hogy csillagokat látok szopi közben. :cry: Mi a fene lehet ez? Ez mostmár mindig így lesz?? :cry: :cry:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Móni!
Nekem anyukám főzött az első hetekben, hétvégén elhozta, be a fagyasztóba-hűtőbe, a többit megoldottuk mi. Plusz nekem van bébiszitterem, gyakorlatilag ő a gyerekeim pótanyja. Egyrészt messze vannak a nagyszülők+dolgoznak, másrészt Bea legalább azt csinálja, amit kérek. Ha leküldöm boltba, akkor azt, ha gyereket pesztrál akkor meg csinálom a háztartást. Na meg nagyon sokszor ő hozza haza a nagyot az oviból.
Amúgy érdemes a sarkatokra állni a nagyszülőkkel szemben, mert szarnak rá, hogy mit szeretnél, te még fiatal vagy, pláne ha első baba, mindenbe beleszólnak. Nem szabad hagyni, ikrekkel épp elég nehéz, nem kell, hogy még a feszkó is ott legyen.
vovanda

Sziasztok!

Nem tudom mi tévő legyek. Két órája 10 perces fájásaim vannak. Arra gondoltam még egy órát várok, hogy ha megmarad, akkor felhívom a dokit, aki elvileg épp ügyel! Amúgy nem olyan vészes fájás... Ezért vagyok ilyen h.... bizonytalan! Nem akarok túl korán és túl későn se bemenni! De hát ma is össze-vissza voltak fájásaim, de egész nap. Aztán ugye tegnap este is volt egy másfél órás turnus. Valami csak készülőben van nem???

Kata
labkat

Labkat: szerintem hívd fel a dokidat, egy telefonon ne múljon...

Rana: nekem az első 2 hónapban mindig fájt a mellem, már nem- neked is el fog múlni. Volt hogy csillagokat láttam, egyszer jobb volt, majd rosszabb.
Egyébként nekem is van az egyik mellemben csomó. Kb. 2 hete vettem először észre egy szopi után, akkor kétségbe estem, fejtem..fejtem.. és akkor elmúlt, de nem fejhetek mindig, így megbarátkoztunk :lol: ha nem szopizza ki rendesen a baba, akkor mindig ott van, iletve természetesen szopi elött is, arról tudom, hogy jól teli van a cicim :wink:

t-pk

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?