Hali!
Harapás??? Az nálunk egy időben menő volt. Minket ugyan nem harapott, de a körülötte levő gyerekeket igen. És nem is akárhogyan!!! Nem tudom miért csinálta ezt, de most már leszokott róla szerencsére. vagyis azt kell mondanom, hogy ha harcol valakivel valami játékért és már nagyon dühös, akkor előszeretettel hajol oda, hogy harapással megnyerje végre a vitát, de ekkor én mindig közbelépek. Ha csak kis veszekedés van, akkor hagyom, had oldják meg maguk a gyerekek. Persze ehhez a másik gyerek szüleinek egyetértése kell. Pl. most az unokatesóval ha összekapnak, hagyjuk őket. Nem hagyjuk eldurvulni az eseményeket, csak legyen egy kis adok-kapok, mert ebből tanulnak.
Kézre ill. fenékrecsapás nálunk is van. Bár a fenékre csapáskor vagy kiröhög (hisz a pelenka felfogja az ütést), vagy azért sír, mert megsértődik magán a reakciómon és nem mert fáj neki.
Bünti nálunk vagy a sarok, ahová be is áll és ott sír, vagy a kiságy esetleg a szoba. Lehet hogy ezek durván hangzanak, de szerintem néha kell nagyon is!!
Emellett én is mindent elmagyarázok neki, hogy mit miért nem szabad vagy hogy kéne.
Cat!
Igen, néztem már azt a hotelt! Sőt, kértem tőlük árajánlatot is!
Üdülési csekkel szeretnénk fizetni, nem azt mondom, hogy nem számít mennyibe kerül, de így talán egy kicsit drágábba is el tudunk menni, nem úgy, mintha kp-vel fizetnénk.
Amúgy ezt néztem még:
http://www.sonnentherme.at/index.php
Ugyan ez nem szállás (vagyis az is van ott, de nagyon drága), de szuper fürdős hely!
Már voltam itt az exemmel. Ha úgyis Bécsbe megyünk.... Amikor hazafelé (vagyis a nyaralóhely felé) beugrunk talán ide is. Ha apának is tetszik persze a tervem!