Új privát üzeneted érkezett!

Bocsi :oops: látom már leírtad a neved történetét :D

pöttömpanni

Én mozzarella salátát csinálok, mindjárt össze is dobom és beteszem a hűtőbe érni. Meg sütök friss kenyeret hozzá. Nem tudom mi más lesz még, lehet, hogy hozok egy kis sütit, nehogy túl egészséges legyen a vacsi :lol:
Vendég

Pöttöm, szerintem egy kis pihenés segítene a problémáidon. Nem tudsz hazamenni és lefeküdni estig? Biztos minden rendbe jönne!
Vendég

lei köszi a választ.
nekem is állandóan ittt fáj ott szúr,de reméljük ez igy normális.
barnulás elég viccesen néztem ki utána,most szép barna vagyok csak a kézfejem meg a lábfejem olyan mint egy koszos cigányé :D :D :D de már a msogatástól kopott,nekem tetszik a barnaság olyan mintha nyaralásból jöttem volna,na meg van most műszempill
ám tiszta csábos vagyok,muszálj voltam egy kicsit most szépitgetni magam mert elég rondának éreztem már magam :D
én sem tudom mit főzzek,jajjj apától gyönyörű szív a lakú kiscsokrot kaptam olyan szép.

lanyané

Megvan a menü :)
az előételt Csengétől loptam :) mozzarella sali lesz nálunk is, bár a kenyeret én csak felmelegítem a sütőben hozzá :oops:
aztán sonkás rokfortos farfalle (csokornyakkendő), a sütőben sajttal rásütve
és a desszert pannacotta marcipános öntettel

szóval olaszosan nyomom :) mi imádjuk :)
de most rohanok, hogy kész legyek mire jön és ha hazaértünk az UH-ról csak be kelljen dobnom a sütőbe.

Mindenkinek nagyon szép Valentin estét kívánok, holnap meg jövök az élménybeszámolóval!

KépKép
columbine

Ági, Csenge,

nagyon gondolok rátok este, aztán gyertek minél hamarabb az élménybeszámolóval;)

sniky

sophie: na pont ez van nálam is. Hétfőn voltam dokinál és megvizsgált manuálisan, amitől másnapra kicsit barnázgattam. De ez azt mondják természetes ilyenkor. Viszont még ma is van egy kicsit barna, meg hát fájdogált is reggel a hasam a jobb petefészkem körül. Szóval nálam is vannak elég parás pillanatok.
lei

pöttöm: szerintem ha egy UH vizsgálattól megnyugodnál, akkor símán menj el mondjuk a Praxisba egy 15 perce vizsgálatra, de akár még egy 2D is megnyugtató lehet ilyenkor. Azért mondom, mert én is ezt tervezem, mivel most beparáztam kicsit és jó lenne megnyugodni. Szóval én holnap felhíom őket, és megpróbálok a jövő hétra kérni egy időpontot minél előbbre.

sophie: én voltam fogorvosnál, nekem gyökérkezelésem van folyamatban éppen. Csak RÖNTGENEZNI NEM SZABAD ILYENKOR, ÉRZÉSTELENÍTŐ SZURIT LEHET KAPNI. Szóval nyugi! :)
lei

Na, most felbuzdultam, és bejelentkeztem a Hepinetbe jövő hét szerdára UH vizsgálatra. Ugyanaz a szonográfus nő lesz ott, aki a Margit kórházban dolgozik és a múltkor csinálta nekem a 12. hetes UH vizsgálatot :)
Szerintetek ha jövő héten leszek a 14. hétben, akkor már érdemes 4D-t csinálni vagy elég még a 2D?
Engem bármelyik megnyugtatna, csak lássam és tudjam, hogy minden rendben van odabent.
lei

de jó lei:))) nem tudom igazán, szerintem kb. olyan lenne az élmény, mint nekem volt, én 14-5 napos voltam kedden.

pöttöm, szerintem is menj el uh-ra ha attól megnyugodnál, de biztos nincs semmi baj!

sniky

na lányok én egyelőre elköszönök, irány a dokim!
szorítsatok hogy ne mondjon horrorisztikus árat a szülésre!

Ági, Csenge, nektek pedig szuper mozizást kívánok, a többieknek meg hasfájdogálós mentes délutánt és estét.

Zsófi,

ne aggódj a fogdoki miatt, tényleg kaphatsz érzéstelenítőt, csak a röntgen a veszélyes.

Puszi mindenkinek!

sniky

Oké Niki, szorítok!

Pöttöm! Remélem jobban vagy már, és estére meg olyan jól leszel, hogy simán el tudtok menni a pároddal vacsizni! Jó romantikázást! Pihenj, ha lehet!

Zsófi!
Kérdezted a barnázást: nálam úgy volt, hogy 3-4 napig volt, aztán vagy 5 napig nem, aztán megint 2-3 napig igen. De nálam volt látható nyoma az UH-n is. Az UH-s néni azt mondta, hogy valószínűleg így ürült ki a vérömleny. Lehet, hogy egy tüsszentésnél megint kifakadt, és azért volt 5nap után megint, de aztán szerencsére azóta semmi.
Biztos attól is függ, hogy hol szereztél apró sebesülést, és mennyire nagyot... De ezt csak tippelem.

panna1

Ki mikor megy integrált második felére? Titeket ott fognak UH-zni?

panna1

Panna, én jövő kedden megyek, de a második menet már csak egy vérvételből áll. És két nap múlva lesz meg az eredmény.

szuszu

Niki, te kis türelmetlen :lol: bezzeg te jól megvárattál minket az UH beszámolóval!

Hát mit mondjak, nagyon jó volt! :D Minden rendben, úgyhogy a legnagyobb élmény az, hogy megnyugodtam, bár nem mondom, hogy nagyon aggódtam volna, de azért jó volt látni, hogy mindene megvan, ami kell, fejlődik rendesen és olyan eleven volt végig, hogy alig lehetett elcsípni. Nagyon kedves volt a hölgy, aki csinálta a vizsgálatot, de úgy megdolgoztatta szegényt a kis huncut :lol: sehogy se tudta volna megmérni a tarkóredőjét, mert mindig elfordult vagy odabújt a fejével a magzatburokhoz. Szóval csak kb tudta mérni, de azt mondta, hogy semmi gond vele. Nagyon mélyen el volt bújva belém, ezért nem olyan nagyon jók a képek, de nem is csoda, mert olyan gyorsan ficánkolt, hogy mire a hölgy megnyomta volna a gombot, hogy rögzítse a képet, már rég nem is olyan pozícióban volt :lol: A mérete alapján egy héttel nagyobbnak számoltak, úgy mint eddig. A legjobban azt tetszett, amikor mind a két lábával a méhlepényt rugdosta, de ezt nem is sikerült rögzíteni.
Próbálok feltenni képet is.

Ági hogy sikerült a vacsora? :wink: Nálunk maradt csak a mozzarella sali, de mire 9-re hazaértünk már bőven elég volt az is. A joghurtos pogit is összedobtam, de már nem volt erőm megsütni, úgyhogy pihen holnap reggelik a hűtőben.

Pöttöm, hogy vagy? Remélem jól telt az estéd.

Zsófi, ne aggódj. A tüneteid teljesen normálisak, a ciciviszketés is, meg a barnázás sem múlik el rögtön, a fogorvos meg lehet, hogy azt mondja, hogy minden rendben :-) csak pozitívan!
Vendég

Kép szellemkép Kép 3D
Vendég

Jó reggelt!

Azért nagyon örülök, hogy rátok találtam... Mindig úgy megnyugszom, amikor elláttok 1-2-3 jótanáccsal, hogy sokkal jobb a napom már most! ;) Köszönöm!

Amúgy nagyon várom már, hogy érezzem Babci mozgolódását. Úgy olvastam, hogy a 16-20. héten kellene először érezni. Az még azért picit odébb van, és ugye első babaként nem is tudom, hogy mit kellene majd érezni, de biztosan tudni fogom, hogy az a mi babánk, és nem más! Legalábbis ezzel nyugtatom magam! :))

Ha felébredtek, akkor jövök!

sophie27

Én itt vagyok :-)
Első gyereknél tényleg akkor szokták érezni a mozgást, amikor írtad. De én már most szoktam érezni a picit. Pl. tegnap az UH alatt is rendesen ficánkolt (lehet, hogy tiltakozott 8) ) és egyszer úgy belerúgott az érzékelőfejbe, hogy nem lehetett nem észrevenni :lol:
Vendég

Csenge! Ez aranyos :) Biztosan nagyon jó érzés lehet.

Amúgy nagyon édes az a 4D-s felvétel!

Sajnos nálam nem látszott 4D-ben sokminden... Aranyos volt az uh-s néni, azt mondta, hogy van egy kis hasfalam és ezért lesz nehezebb... De az igazság az, hogy eddig is a hasamra híztam, szóval tényleg van a hasamon felesleg, gondolom nehezebben hatol át az uh a zsírpárnán :)

Amúgy most már úgy nézem, hogy az eddigi hurka helyett, ami a hasamon volt, kezd egybefüggő lenni a dolog... Talán ez már babapoci! :)

sophie27

Hát nekem is van egy kis óvó zsírréteg a hasamon (csak a gyerek érdekében persze :lol: ) épp ezért nyomta néha egész erősen bele a hasamba a vizsgálófejet a hölgy :shock: valószínűleg ez nem tetszett neki.
Vendég

Csenge!
Gratulálok a kis ficánkához! Tényleg jó izgága lehet!
Érdekes, hogy a mensi alapján is pont egyidős terhesek vagyunk és neked is meg nekem is egy héttel nagyobb uh szerint! Kiváncsi vagyok, hogy a továbbiakban hogy fog alakulni!

Fogorvos: a röntgen sem tilos, ha raknak eléd olyan sugárfogó köppenyt, bocsi nem tudom mi a hivatalos neve!

Zsófi!
Én Norbit a 17. héten éreztem biztosra és biztos hogy egyből tudni fogod, hogy a kisbabádat érzed!
Örülök, hogy megnyugodtál!!!!

Szép napot mindenkinek

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Csak gyors bekukk, mert várom a másik uh eredményt is! :D Columbine!Ez Neked szól! :wink:

Csenge! Nagy-nagy gratula a jó eredményhez; ezek szerint a neme titok maradt...

Majd még jövök!

Kép

Kép
mákszem

Sziasztok! Szép napot mindenkinek!!

Hát megvolt tegnap a nagy mozizás, és tényleg kihagyhatatlan élmény! Picurkánk, nagyon kis ügyes volt, szépen mocorgott végig, és mutogatta magát. Nem 100%, de úgy néz ki, hogy tudjuk már a nemét :) még okozhat meglepetést a néni szerint, de egyenlőre lánykának neveljük :) mindent rendben találtak, egy picit mi is idősebbek vagyunk, de szerintem ez össze vissza változik. 2D-s képet is tettem fel nektek, mert az én kis Lili babám ebben a pózban feküdt bennem :)hanyatt, fejjel lefelé, lábai a magasban. :)

annyi mindent írnék hirtelen, de nem akarok sok lenni, hihetetlenül boldog vagyok. :)
Egy érdekes dolog volt, azt mondja a néni, hogy szív alakú a méhem... én még nem hallottam ilyenről, de azt mondja, nem nagy ügy. Ja és Pöttöm, nekem is lent tapad a méhlepény, de azt mondja, hogy kinövi még onnan magát, csak nagyon nem szabad emelnem.

Engedjétek meg, hogy bemutassam Pászka Lili királykisasszonyt:
Kép Kép

KépKép
columbine

Jaj, lányok:))))

Úgy örülök!!!!

Csenge, Ági!
Nagyon szépek a babák és örülök, hogy minden rendben velük!
Hányszor néztétek meg azóta a DVD felvételt? ;)))
Intéztem nektek napsütést a boldogság mellé!!!

Zsófi,

az már biztosan a babapoci lesz, nálam is hasonló a helyzet, bár nekem sose volt hasikám, hááát most lett;) furcsa, hogy 1 hét alatt is mennyire tud változni a pocak, egyre keményebb és határozottabb formát ölt. Lassan tényleg rakhatnánk fel képeket:))

Más:
Tegnap este voltam a dokimnál és rákérdeztem az árakra, hááát nem túl olcsó. Szülésznővel együtt lesz kb. 110-120e. Na mindegy, ez van. Örülök, hogy rákérdeztem, mert így nem fog váratlanul érni a dolog. És a picúr ezúttal sem mutatta meg hogy mit rejteget a lábacskái között. 1 hónap múlva kell menjek újra, hátha akkor kiderül.

Nagyon kellemes napot kívánok mindenkinek, egy kicsit most megpróbálom belevetni magam a munkába, bár nagyon nincs hozzá kedvem!!!

sniky

csenge: látom Te a 13. hétben vagy elvileg, és elég jól látszik minden a felvételeken. Jó a szellemkép is: )
ezek szerint ha jövő héten a 14. hétben leszek és 4D-t csináltatok, akkor azon már elég jól látszanak nálunk is a dolgok? Ugye?
Ha minden OK lesza vizsgálaton, bejelentjük a főnöknek a melóhelyen a dolgot. :roll:

columbine: nagyon édes Lili. Ha lány lesz, nekünk is Lili lesz, ha apa is beleegyezik. :)

sophie: szerencsére engem is mindig megnyugtattok, ha elkezdenék parázni egy-egy hasgörcsölés, vagy szúrkálás előfordul. Ez tök jó! :)

Álkítólag amikor először érzed a babót, valami bugyborékolás félét érezni, illetve olyasmit mintha egy lepke szárnya birizgálná a hasadat belülről. Hát én már nagyon kíváncsi vagyok erre az érzésre. :lol:
lei

lei,

akkor ezek szerint rajtad még nem nagyon látszik a pocak? Úgy értem, hogy a munkahelyeden nem is gondolják?

Hasszúrkálást is megkérdeztem tegnap a dokitól, azt mondta teljesen normális dolog, mert rendeződnek odabent a dolgok, pihenés sokat segít rajta, meg a MagneB6 is. Ha nincs mellette vérzés és hamar elmúlik , akkor nem kell tőle félni.

sniky

Niki, csak egyszer még :lol: nagyon visszafogott vagyok ugye? De nemsokára indulunk anyóshoz, biztos, hogy ott is megnézzük majd közösen. A napsütést köszi, épp kicsit borongós a hangulatom, jól jön. Egy kis meleget nem tudnál intézni a hétvégére?? Anyósék hegyek között laknak, ott mindig kicsit hidegebb van, mint itt és elég fázós vagyok mostanában. Engem a szülésznőtarifák érdekelnének, az milyen tartományban mozog általában??

Mákszem, Macifülke, Judit, stb :D most azt se tudom, hogyan szólítsalak... Tipp van a nemére, azt mondta a hölgy, hogy valószínűleg fiú, de mivel igen pici még nem akarta biztosra mondani. Azt mondta, hogy a fütyi lehet most vagy 1mm és hát azt azért nehéz pontosan megfigyelni főleg egy ilyen izgága gyereknél.

Györesz, nekem rövidebb ciklusaim voltak mostnában és a peteérésem is korábban volt, ezért nem csodálkozom azon, hogy kb egy héttel nagyobbnak tűnik az átlagnál. Az első terhességem alatt is pont így mértek, általában egy héttel nagyobb adatokat mondtak.

Ági, elhoztam neked a hűtőmágnest, amit ott felejtettél, ha megyünk tornázni majd viszem, csak el ne felejtsem! Akkor kedden most nem lesz torna?
Vendég

Nagyon szép reggelt mindenkinek!

Látom a boldogság kék madara csak úgy röpköd a topikban! Olyan jó olvasni, hogy milyen boldogok vagytok. Nekem még hétföig ki kell valahogy birnom, de már tükön ülök.

Zsófi,

mi is idönként megkívánjuk egymást a férjemmel, de eddig nem volt ebböl szerencsére gond. Csak mindig félek utána, mert nekem erös méhösszehúzódásaim szoktak lenni és elörehaladott terhességnél rendesen bekeményedik. Nem egy élmény ez a része a dolognak.
Az is érdekes, hogy mindenki másképpen kívánós. 2 terhességet végigcsináltam a lányokkal és szegény férjem cölibátusban élt ezalatt az idö alatt. Semmi kedvem nem volt a dologhoz, de még a szoptatás ideje alatt sem. Csodálom, hogy nem csavarodott be, vagy hogy mégis akart több gyereket! A kisfiamnál ztán mintha kicseréltek volna! Meg most is, tehát erösen fiúra spekulálok.
Pl. a lányokkal pattanásos lettem, de a fiammal semmi gond nem volt a börömmel, így most se. Talán hétfön majd kiderül.
Fogorvoshoz az utolosó terhességem végén mentem, akkor fúrni és tömni kellett, de nem tette be a véglegeset, mert nem akart adni érzéstelenítöt és röntgent se csinált. Azt mondta, hogy jöhetek majd vissza, ha már nem szoptatok. Nos ez ugye januártól van így (eddig szopott a kisfiam), viszont megint ugye babát várunk, tehát nem megyek most se egyhamar vissza.
Ami meg a kismama súlyát illeti. Én már most 80 kg vagyok, tehát nem kispályás nagyságrend és átl. szük száz minden terhességem végén. Mindezt 1,65 cm mellett... Ha járkálok a lakásban, dübörög a léptem, az utcán meg elszabadult béna elefántnak érzem a végefelé magam. De a szülés után néhány héten belül visszanyerem a kiindulási súlyom és kis szerencsével vissza is fogok megint a 65 kg-ra fogyni. Az se kevés, de már akkor embernek érzem magam. A terhestornán a legtöbb kismama nagyon csinos és ápolt, karcsú egyedekböl állt anno, de ez engem nem zavart. Mindenkinek másképpen müködik az anyagcseréje, más a csontváza, stb. Pl. a szélesebb csípöjü kismamáknak késöbb látszik meg a pocakja, mert egészen beül a medencébe, míg keskenyebb hölgyeknél szépen kigömböjödik elég hamar. Nekem mindig kiáll emberesen az elejétöl fogva és a végén mint egy nagy lufi megy elöttem. Már a 6. hónapban aratok kérdéseket: már nincs sok hátra, ugye? Ikrek? Pedig csak egy egyszemélyes apartman csomagolása lett ilyen nagy... :)
Ne parázz, élvezzed a pocakos napokat, mert hamarabb eltelik az ideje, mint gondolnád!

Ma krumplikrémleves lesz baromfivirslivel, aztán rozmaringos pulykamell valami körettel, amit még ki kell találnom.
Mentem, mert már megint nagyon kajás vagyok. Vár a fél paprikám!

Barbi
Vendég

Lei, szerintme jól fog látszódni minden, mi 12 hét egy naposan voltunk, szóval a tiéd még nagyobb lesz :) addigra. Biztos nagy élmény lesz! A 4dgenesis-t meg csak ajánlani tudom mindenkinek, nagyon kedvesek, a nem túl türelmes fiam se zavarta egyáltalán a hölgyet, aki csinálta a vizsgálatot és egyfolytában csokival, üditővel kínálgatot minket, a fiam jól be is "vacsorázott" :lol: az összes pici csokigolyót kiszedegette a kosárkából, ami tele volt mindenféle jóval. Nincs rohanás és látszott, hogy ő is élvezi azt amit csinál.
Vendég

Csenge,

Sajnos a hétvégére nem tudom elintézni a jóidőt, a mai gyönyörű napsütés ára, hogy hétvégén sajnos hideg lesz, így öltözzetek fel jól!!!

Már nem kell sokat várnunk az igazi tavaszra, a virágládáimban elkezdtek kibújni a virágok:)

sniky

Columbine!
Csoda helyes a babótok, annyira szépen látszik mindene!!!! El is hiszem hogy nagyon boldog vagy!!!!

Csege!
Nekem is rövid ciklusaim voltak 24-25 naposak!!!

Hű de várom én is hogy újra lássam a kis pocaklakónkat!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Columbine- Gratula!!! Lány! :D De jó Neked; irigykedek kicsit; egyrészt felesleges, mert még Nálunk is lehet királykisasszony; másrészt imádni fogom, ha kisfiú is lesz, csak apáért fog fájni a szívem, mert ugye nekem már most van egy imádnivaló rosszcsont Hercegem :wink: , és nagyon vágyik egy kis Hercegnőre!
Nálunk csak a lánynév van meg, még múltkorról: Luca; apa meg annyira bízik, hogy egyenlőre nem akarunk fiúneveken gondolkodni; ezért szeretném, ha nálunk is mielőbb kiderülne, hogy ne élje bele magát feleslegesen...

lei- én is ezt hallottam, de nálam nem jött be; egyponton pontosan éreztem először, mikor belémbokszolt/rúgott; ez volt számomra az első (3 egymás után) eltéveszthetetlen jelzés Tőle.

Kép

Kép
mákszem

Köszönjük szépen a dicséreteket, aranyosak vagytok!!!

Csenge, köszi a mágnest, ugyan nem is tudtam róla, de köszike :)
a kisfiad hogy bírta a nézelődést? tetszett neki a kistesó? Nagyon édeske a picuri, gratulálok hozzá!!
Torna a jövő héten sajnos elmarad, mert szabadságon lesz a csajszi, de utána kedden találkozunk, remélem!

Barbi, nem csodálom, hogy türelmetlen vagy! De már csak a hétvége és te is jöhetsz mesélni nekünk!! :) Olyan jó, hogy szépen lassan, mindenkinek meglesznek az első igazán kivehető képei :)

Lei, akkor majd tartunk Lili napot a kiscsajsziknak :) hacsak addig ki nem derül, hogy kispasik :)

KépKép
columbine

Sziasztok!

Csenge, Columbine! Gratulálok nektek az UH-khoz! Főként Lili baba bukfencezős képe tetszik!!! Az nagyon aranyos! Amikor mi a 13. héten voltunk UH-n, nekünk is azt mondta a doki, hogy valószínű hogy kislány, de ős se ígérte 100%-ra. Hát én már azért nagyon kíváncsi vagyok! :?: :?: Furcsa, mert néha úgy érzem fiú, néha meg úgy, hogy lány. ÉS változó az is, hogy mikor mit szeretnék... Kicsit határozatlan vagyok. Vagy mégsem? :lol:

Most kicsit elszomorodtam Lei, mert kicsit abban bíztam, hogy szerdán az integrált második felén hátha meglessük a picit. Majd azért megpróbálom rábeszélni a nénit, hátha nagyon kedves lesz, és ad nekünk 1-2 percet! :? Ha nem, hát nem tudom kibírom-e a genetikai UH-ig. Az a jövő 7-től számítva még 2 hét! És már így is olyan régen láttuk! 2 hete!

Niki! Akkor szerintem hasonló tarifával dolgozhatnak a dokiaink. Nekem 80-100-at mondott, de én a szülésznőt nem kérdeztem... Ha a 2-es nőgyógyin szülök és esetleg EDÁ-val, akkor az anesztest is fizetni kell. GOndolom császárnál is kell az anesztes. HA a Margitban szülök, és lesz EDA, ott a dokim megcsinálja. Szóval még eléggé konkrétumok nélkül vagyok. Egyedül a dokim tarifája amit tudok...

FOgorvoshoz már nekem is el kellene menni. Csak nem bírom rávenni magam. De hátha a jövő 7en, úgyis olyan orvosos-vérvételes hetem lesz...

Megkérdeztem a Margitban, azt mondták a vérvételhez, ami most jön a 16. héten, nem kell beutaló. A kiskönyv, meg a korábbi vérvétel eredményei legyenek nálam. Ennyi.

Ja, és ma reggel bevettem életem első MAgne B6-ját, mert reggeli nyújtózkodásnál majdnem begörcsölt a vádlim...

panna1

panna,

A szülésznőt nem tudom külön mennyi, a dokim egybe mondta az összeget, én meg utána nem firtattam.

Nem emlékszem, hogy melyikőtök írta glükóz dolgot az AFP mellé, tegnap rákérdeztem és azt mondta a doki, hogy most csak sima vérvétel lesz, cukrot később szoktak nézni. Szintén: ahány ház annyi szokás, de nem bánom mert semmi kedvem nincs most még ahhoz az édes lötyihez, majd később:)

én legközelebb majd csak 1 hónap múlva megyek a dokimhoz, addig nem fogom látni a kispicúrt:(

sniky

Sziasztok!

Szép összegekről írtok itt, nem semmi... Én még nem tudok semmit, mert már abban is elbizonytalanodtam, hogy hol szüljek; ha megint lesz valami gubancka, akkor szerencsésebb lenne olyan helyen szülni, ami közelebb van hozzánk, meg van koraszülött osztály...meg ugye a Nyírő már magánkórház... :( De a dokimban meg nagyon megbízok; mindenképp a kicsi szempontjai a fontosak, de most még azt sem tudom mikor teszek Neki jobbat!...Nagyon tanácstalan vagyok..... :cry: :cry: :cry: 5let?

Barbi- kitartás, koncentrálj a hétfőre, már csak 3-at kell aludni! :wink:

Sniky- Téged viszont nem irigyellek...1 hónap?! Az most nagyon soknak tűnik... már több, mint 3 hete nem láttam babót, és mivel még nem érzem, hogy mozog, az nagyon sok; viszont ha már intenzíven érzed a mozgást nem fog annyira hiányozni az uh, mert minden napra jut egy kis izgalmas "csoda". Legalább is nálam így volt..
Többi többgyermekes anyuka?? Vélemény erről?

Kép

Kép
mákszem

Nekem ez a 2 hét is már nagyon soknak tűnik, és ugye azt nem tudom, hogy mikor fog megmozdulni a pici. Még simán lehet 2hét. És akkor én egy hónapig nem kapok infót róla :cry: :cry: :cry:

LEhet, hogy hamarosan 4D lesz a dologból...

panna1

Ma délután beugrunk látogatóba a férjem unokatesójáékhoz. 5 hónapos kislány van náluk, tüneményes egy baba. Úgy tud vigyorogni, főleg az apukájára, hogy nagyon zabálnivaló!!!! Legalább most kibabázom magam.
Mostanság olyanokon gondolkozok, hogy hogy is fog kinézni a csöppségünk. Ha aputól örökli az orrát, tőlem a száját, stb... Tiszta dilis vagyok....
Ugye jól sejtem, hogy két szőke hajú embernek csak szőke gyereke lehet? Hogy is van ez az öröklődéses cucc??

panna1

Sziasztiok!

Gratula a szép babókhoz!!! :lol:

Ági, egy kicsit irigykedek én is a lányka miatt, biztos tornász lesz ilyen fotóval. :lol: :lol: :lol:

Mi jövő hét csütörtökön megyünk a genesisbe, már én is nagyon várom. Olyan jó, hogy csupa jó híreket hoztok onnan.

Úgy tudom, hogy a szülésznő árak 15.000és 40.000 között mozognak. Korház függö, meg nem is biztos, hogy mond összeget.

Az én dokim nem mondott összeget, azt mondta, hogy ebben a kórházban nem mondhat, rám van bízva. Ennek azért örülök, mert ha a magánrendelés árának a 10x-esét veszem, akkor 130.000 lenne csak a doki ára, az meg egy picit sok.
Én 70.000ft-ot fogok adni a dokinak a szülésznőnek pedig 30.000-et.
Vélemény?

Kitti

Kép
kollibry

Kitti!

Szerintem az kb. jó. Én is 80+30-cal kalkulálok. De majd még meglátjuk...

panna1

Panna én olvastam az öröklődésről, hogy okozhat ritkán meglepetést, :lol: :lol:
Persze mindenhol általában a domináns gének a mérvadóak. (Pl.:a barna szem dominánsabb a zöldnél)
De mivel bennünk a szüleink génje, bennük pedig a nagyszüleink génjei keverednek, ezek a gének egyik generécióról a másikra öröklődnek és a gyengébb gének sokáig lappanghatnak, majd évekkel később ismét felbukkanhatnak.
Pl.:Nekem és a páromnak is sötét haja van, mégis lehet szőke bébi, mert valamikor a múltban mindkét családban előfordult ez a hajszín, mert lehet, hogy sokáig elnyomták más gének, de ha mindkettőnkben lappang régóta, akkor ki tudja mi lesz.
Én titkon reménykedem, hogy mivel mindkettőnknek barna a szeme, a nagypapámé pedig gyönyörű rikító kék, hátha megunta már a lappangást. :lol: :lol: :lol: :lol:

Kitti

Kép
kollibry

lei. ki is a dokid a margitban?

sophie27

Kitti, igen, nálatok simán előfordulhat a kék szem. De két kékszemű szülőnek csak kék szemű gyereke lehet, mert ők nem hordoznak barna gént (mert akkor az lenne a domináns, és egyikük barna szemű lenne).
Nálunk a párom is és én is szőkék vagyunk (most már inkább sötét-szőkék), így valószínű, hogy nincs bennünk barna hajú gén. Valószínű, hogy a kölök is szőke lesz... Én alapvetően göndör hajú vagyok (a képen épp a vasalt állapot látható :-)), anyum viszont egyenes (apum göndör), a párom szintén egyenes hajú. Azt hiszem ilyenkor 50% van a göndör hajra... Mert ha az én göndör génemet örökli, akkor biztos göndör, ha a a másikat, akkor biztos egyenes...Vagy vhogy így működik a dolog, nem?

panna1

Azért gondolkozok ilyenen, mert most született egy barátunknak gyereke, és a szülők barnák (de mindkettő családjában van szőke testvér), viszont a kisfiúk tejfölszőke. Az az igazi szőke herceges :)

panna1

Sziasztok!

Olvasom, hogy mostanság téma nálatok a fogdoki. Kérdezném (arra az esetre ha hamar sikerülne a baba :wink: ), hogy amikor elküldenek fogorvosi kontrollra, az kötelező? Ha igen, akkor kell róla vinni igazolást, hogy voltál és kezelnek, vagy minden ok? Csak mert én mostanság járok rendszeresen dokihoz, hogy babásan már ne kelljen. Most megcsinálnak mindent, és ha vége (azért az még egy kis idő :roll: ), akkor kérjek igazolást? Mert babásan ha nem kell, akkor nem nagyon szeretnék újra menni. Köszi előre is a válaszokat!

Kép
Kép
tabati

Igen Panna! Szerintem is biztos nálatok a szőke bébi, mert tény, hogy a barna nem tud lappangni, mert nem hagyta volna magát eddig sem. :lol:

Én is kiváncsi vagyok már nagyon arra, hogy kitől mit fog örökölni. Én is játszok a gondolattal, mi van, ha a párom száját én orromat, stb.
Ezért jó a 4d, mer már ott is látszódni fognak majd a vonások.
Izgi

Kitti

Kép
kollibry

Én jövő héten a Hepinetben fogok menni UH-ra. Panna, te voltál már ott, ugye? Jó képeket csinálnak? Úgy értemjó minőségűek a felvételek?

kollibry: én is kb. így számoltam a szülést, hogy a dokinak 70 a szülésznőnek 30. De mondjuk még nincs konkrét dokim, úgyhogy ez még változhat. De amúgy meg olyan nincsen, hogy ennyit vagy annyit kell adni!! Te adsz és a doki vagy megköszöni, vagy paraszt lesz. ezekután úgyis kiderül, hogy milyen ember, mennyire pénzfüggő, és akkor legközelebb nem őt választod.

Nálunk apikám is és anyukám is barna szemű, én meg a nagyim után kék lettem :) Párom is kékszemű, úgyhogy nálunk csak kék szemű lehet. Viszont hallottam olyan sztorit külföldön, hogy két fehér embernek fekete gyereke született, a férj kiborult, el akart válni, pedig a feleség váltig állította, hogy nem ment félre. Csináltak DNS teszetet és a férj volt az apa. Végül kiderült, hogy a feleség nagymamája anno félrelépett egy fekete pasival, de a lányuk fehér lett és aztán az unoka is, tehát a sztoriban szereplő feleség is fehér lett, az ükunokánál viszont már kijött a feketebőr. Szóval ezek a gének sok mindenre képesek :roll:

sophie: még nincsen konkrét orvosom a Margitban, mivel majd egy hónap múlva megyek vissza a jelenlegi dokimhoz és akkor ajánl onnan valakit. Miért?
lei

tabati: én szerintem nem kell igazolás a fogorvostól, de ezen én is gondolkoztam, hogy eég-e bemindani, hogy voltam fogorvosnál. Na, majd két hét múlva megyek fogdokihoz, akkor megkérdezem ezt.

amúgy van egy barátom, aki tejfölszőke kékszeműnek született, és aztán pár éves korában elkezdett bebarnulni és azóta teljesen barna hajú, a szeme meg szürkészöldre változott.
Az én anyum meg nagyim csigagöndör, én is annak születtem, de egyszer levágatták a hajam a szüleim még három évesen és azóta kiegyenesedett teljesen. Aztán mikor gimiben bedaeuroltattam, nem akart kimenni belőle, mert visszajött a göndörség. Megint le kellett vágatni tök rövidre, hogy visszajöjjön az egyenesség. :lol:
lei

Köszi lei!

Akkor majd visszatérek, hogy megkérdezzem, mi volt. Bár lehet, hogy dokifüggő is a dolog... :roll:

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Először is nagy nagy gratula a babókhoz, nagyon cukik. Én meg verhetem a fejem a falba hogy elfelejtettem képet kérni a múltkor. Így most 1 hónapig szó szerint se kép se hang :cry:

Tabati, elvileg a terheskönyvbe írják be a fogdokis eredményt, de ebben nem vagyok tapasztalt. Életemben nem volt még lyukas fogam (koppkopp) és a múltkor a fogdoki majd leesett a székről amikor mondtam neki, hogy gimi óta nem voltam fogásznál. :oops:

Barbi, én is rozmaringos gyorsan sütött husit csináltam. Annyira megkívántam a pulykamell filét, hogy hazafél a szervízből (mert sajna vinni kellett a kocsi, de nincs nagy gáz egyenlőre) bevásároltam. Pedig még tele a mélyhűtő, de pont ez a husi hiányzott. Egyem a babóm ízlését.

Nálunk annyira mindenki kislányra készül, hogy a párom 4 éve nem halandó fiúnevet választani. :oops: Azért nálam van két fiú név is talomban, de nagyanyókám is mindig Zsuzsókának hívja, amikor megsimogatja a pocakom. (Ő az aki már nagyon beteg) Sajnos édesanyámat pici koromban elvesztettem és Őt hívták Zsuzsannának, ezért hívja nagyikám így. Pedig ez csak a 2. neve lesz.
Nálunk Zsejke Zsuzsanna a nyerő párosítás.Ugyanis megveszek az ősmagyar nevekért. Fiú esetén Levente László szép dallamosan, de ezt még erősítenem kell a páromban.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?