Új privát üzeneted érkezett!

Köszi, Lusie és Biribon!!! :P :P :P
Biribon, tetszik a tiéd is, de a gallér miatt inkább kislányon tudom elképzelni. :D
Lusie, priviben megbeszélhetjük a részleteket?
Vendég

Ja, de előbb lemérem a gyereket! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Csak gyors bekukk:
sajnos ismét csatlakozunk a betegmadárkák táborába :cry: :cry: :cry: Egész nap hányt és f..ott a picurka, úgy sajnálom, a szívem szakad érte. Este gyorsan elszaladtunk hányingerre kúpért a dokihoz, holnap szerencsére meg tudjuk neki mutatni...feltéve ha nem kell éjszaka ügyelet..ma semmi sem maradt meg benne :oops: hát így...jövök, ha jobban leszünk!!!

KépKép
kmanna

Zsu! Küldtem privit!

Kmanna: Nagyon sajnálom szegény Pankalinit! Millió++++++++++ Neki! És persze Neked is!

Nyugis éjszakát Mindenkinek!

Livi
Kép
Kép
lusie

Alig bírtam követni a pörgést, de inkább ez legyen! :)

Először is a betegeknek mielőbbi gyógyulást kívánok!!! +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Petráknak utólag minden jót kívánok névnapjuk alkalmából!

Kvasz Évi,
szia!!! :)
Örülök, hogy apukád már otthon van! :)
Férjednek utólag boldog szülinapot kívánok!

Szilvánusz,
jó fej fiad van! Együtt nevettem Vele a videó alatt. :)

Biribon, Nebula,
sziasztok!!! :) Jó, hogy ennyit írtatok! Bárcsak többször tudnátok jönni!

Pumperka,
megváltozott Zsombi arcocskája a tali óta. Egyre jobban látszanak az arcvonásai, szép kispasi! :)

Linocs,
köszi kérdésed, még mindig nem jött ki Dorka foga. Vannak napok, amikor szenved, máskor meg se érzi...

Judit18,
a Viburcol kúp nekünk max. 20 perc alatt hat.
Nem járunk már úszni a fülgyuszi óta. Nem akarom újra megkockáztatni, hátha kiújul. Mert ellenszer nincs sajna.
Nálatok babaúszáson van merülés? Ha van, Eszter hogy viseli?
Dóri is alszik néha térdre húzott lábakkal, először én is csak néztem, hogy biztos kényelmes így Neki? De gondolom igen, nem mozgattam meg, hogy feküdjön rendesen.

Kacika,
csak ennyit tudok írni az orrszívásról, ezt az infót osztotta meg velem a barátnőm. Szerintem a fórumos lány is csak ennyit tud erről az agyszívásról. Gondolom az az anyuka jó mélyen feldugta a bébi orrába, máshogy nem tudom elképzelni, hogy ilyen megtörténhet.

Szerdán voltunk tanácsadáson, mióta gyümit is meg főzeléket is eszik Dóri, azóta nem sokat gyarapodott, 3 hét alatt csak 10 dekát. De mondta a védőnő, hogy ez normális, hogy lelassul a hízása. 7340 g és 66 cm Dorka. Akkor megigényeltük a pneumococcus elleni oltást, egy papirost kellett aláírnunk. Október 9-ig gyűjti össze a doktornő első körben az igényeket és utána jön majd meg valamikor az oltóanyag, majd értesítenek.

Melinda

Kép
melinda80

Sziasztok!

Kmanna, jobbulást Pankának, remélem gyorsan rendbejön.
Márti, hogy van Bence? Remélem már sokkal jobban!
Linocs, én is úgy csinálom, hogy ebédnél adok Lillának valami főzit (eddig alma-krumplit), délután meg 5 óra körül gyümölcsöt. Ma direkt lemértem, a főziből 90 grammot evett és utána még szopizott. Délután az almához nem volt kedve. :(
Panny, sajnálom, hogy Olika már nem akar cicizni. :( Remélem ettől a hirtelen leállástól nem fog begyulladni a melled. :( Ez a lúgosító diéta mit tud? Csak megiszol egy pohár citromlevet és kész?
A Kinder hajó nagyon szuper lehetett!
Pumperka, Lilla egyenlőre nem maszatol, nagyon ügyesen eszik... remélem így is marad. :) Milyen szép nagy lett már Zsomb, sokat nőtt és változott 2 hónap alatt. (talán azóta nem láttam Róla képet)
Mona, hogy vagy? Jobbulást!
Linocs, Te nyerted a leghosszabb hozzászólás díjat! :lol: :shock: HOgy sikerült a mai tali? Sokan voltatok?
Nebula, szia! Neked sem lehet egyszerű!
Szilvánusz, nagyon cuki Marci, bár bevallom nem sikerült végignézni a videót... vagy 1 órát is töltött de csak nem akarta végig lejátszani. :(

Csak kisbetűvel merem írni, hogy frissült a www.lillababafoto.extra.hu oldal. :)

KépKép
KépKép
mni

Mni, megnéztem a képeket, annyira édes!!!!!!!!!!!!

Anna, jaj szegény Panka, Petra még tartja magát, de már a sógornőmék fia is fosik hány.... nagyon szar egy vírus.
Én még az éjjel sem voltam valami jól.

Más, hallottátok hogy meghalt az Albert Györgyi? Tök durva, egy taxiban lett rosszul, és a mentők már nem tudták újraéleszteni.
Vendég

Kacika!

Én is kész voltam a hírtől :shock: :( ...szegény csaj az utóbbi időben nagyon gázos volt...alapvetően azért lett depressziós is mert nem született gyereke.Először a pasija nem akart évekig és ő beáldozta magát(amit nagyon megbánt)utána meg már nem lehetett...

Márti!

Igen be kell fogni orrszívás közben a másik orrlyuket és a szívó végét amit az orrba helyzel ki-be huzogatni mert csak így képződik vákum és így araszol előrébb a trutyi(bocs de csak így tudtam szemléltetni)és közben tengervízes oldatot fújni a szabad orrlyukba h minél jobban feloldja és elindítsa a cuccost.
Én elég profi vok már benne,nagyon hatékonyan tudom csinálni.
Ja és Gödöllőn van az a fül-orr gégész nő aki ezt az orrszívásos technikát kitalálta,szal ő tanítja itt az anyukákat.Ha nagyon durva a dolog akkor neki van egy speckó gépe és azzal szívja a lurkók orrát...én ezt pártolom,mert elkerülhető a fránya antibiotikum.

Amúgy Humana Ha 2-t adok neki Avent cumisüvegből.Simán elfogadta mind a tápot,mind az üveget.

Melinda!

Én ezt az agyszívós esetet nem hiszem el!!! :shock:Ez csak amolyan egymás közti rémísztgetés lehetett ... Az elfordul h kicsit véres cucc jön ki mert mondjuk megsérül egy hajszálér...sztem csak erről lehetett szó és azóta "kikerekedett"a sztori...legalábbis nekem nagyon ez a véleményem.

Pumperka!

Hova mentek hétvégén a Hősök-Terére??

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Panny, fotókat csak nem kapunk?? :cry:
Igen hallottam hogy nem akart az Albert Györgyi férje gyereket tőle, és ebbe bolondult bele, meg tán jó sok vetélése is volt...
Tényleg igaz a mondás, miszerint egy nő két dologért képes bármire, hogy ne legyen, és hogy legyen gyereke. (általálában a sorrend is ez)
[/b]
Vendég

Kacika!

Ami késik nem múlik:)
Sosincs időm az összes képek lekicsinyíteni...de meglesz!!

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!!!!

Köszönöm kérdéseteket, ma már láthatóan jobb a kedve Bencének!!!!
Meli ezt érdemes elolvasni, nem tudom, hogy az ismrősöd, honnan szedte azt hogy kiszívta az agyát....?????
Lehetetlen...
http://www.vital.hu/themes/baba/orrdugulas.htm

Panny!
Köszönöm!!!! Kielégítettél minden kérdésmet! :lol:

Betegeknek mi is gyógyulást kívánunk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mennem kell, Bencét altatni!!!

Puszi
Vendég

Panny!

23. Plus Budapest Nemzetközi Maraton és Futófesztivál

Apa maratont fut, Csenge, Áron 3500 métert.

Én biztosítom a technikai feltételeket. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok!

Panny, Márti,
köszönöm az orrszívásos hozzászólásokat, cikket!
Nem rémísztgetésnek szántam az idézet bemásolását, csak gondoltam hasznunkra válik. Bocsi, ha feszültséget keltettem vele!!!

Melinda

Kép
melinda80

Melinda!

Egyátalán nem keltettél feszültséget a cikkel,legalábbis bennem tutira nem, mert én tudom hogy ilyen nincs :shock: :wink:

Te se vedd okoskodásnak,csa ka tapasztalat meg az itteni dokinő véleményét tolmácsoltam...

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Kacika!

Csak a te szűntelen kérésednek:)....az első két nap képei még mindig a lap-topon,majd azokból is idővel szemezgetek :wink:

Akinek sok(k) nyugodtan átugorni!!!!!!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép

Kép

Kép

Kép

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Panny, köszi, szuper lehetett tényleg!!
Vendég

Meli!
Én se okoskodásból írtam, és én sem lettem feszült... :lol: :lol: :lol:

Panny!
Annyira ééééééééééééédes Olika!!! Tényleg nagyon, nekem annyira úgy tűnik, így képről, hogy nagyon hasonlóak az Olika és Bence vonásai...
édik édik édik...... persze a nagyok is!!!!
évezte a vízet Olika.......
Vendég

Panny: Köszi a képeket, tök jó lehetett, most méginkább kedvet kaptam én is, hogy oda menjünk jövőre.
Bmárti: tökjó, hogy jobban van Bence, még néhény nap, s már el is felejtitek, kérésedre, hoztam egy képet Marciról. Mostanában nem nagyon készült róla újabb.
Pumperka: az nem semmi, ilyen ügyesek a gyerekeid, meg a férjed, te nem kapsz kedvet ilyenkor? Nagyon édes a Zsombor és tényleg nagyon sokat változott a tali óta ő is.
Mni: nálunk marci hétfő óta egyáltalán nem eszik mást mint cicit, én már a 90 gr-nak is örülnék. Ja de, a kenyérhéjat meg a kekszet hajlandó, de ennyi. Olyan mintha kiskanállal nem akarna enni.

Na megyek fürdetni. Pusszantás

Kép

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Sziasztok!

Szilvi, cuki a kis eszkimó Marci! :) Így biztos nem fázik. :)
Panny, én is vártam ám a képeket! ;) Nagyon helyesek vagytok, jó sok program van Alsópáhokon, az nem vitás. :) Látszik, hogy egy percig sem unatkoztatok. :)
Pumperka, én 350 métert sem bírnék futni... jól emlékszem, hogy tavaly Áron dobogós volt? Drukkolok Nekik!
Márti, köszi a cikket!

KépKép
KépKép
mni

FERIII!

Boldog névnapot, bár nem hiszem, hogy ma tartod.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Köszi, átadom Neki! (ma tartja) :)

KépKép
KépKép
mni

Sziasztok!

Szilvánusz: Marci nagyon aranyos beöltöztetve.
Panny: Olika cuki-muki.Biztos jó lehetett Alsópáhok.Hogy Olikánka a víz? Mi okt. végén megyünk Debrecenbe az Aquaticumba, kíváncsi vagyok, hogy Tifani hogy fogja díjazni a vizet. :oops: :lol: :lol:
Mni: Lilla meggyógyult már :?: (Ferinek boldog névnapot)

Erről az orrszívós dologról nagyon eltérőek a vélemények szerintem.Nekünk van porszívós is, meg elektromos is. Én a saját tapasztalatom szerint, most ahogy Tifani meg volt fázva elég volt neki az elektromossal kiszívni, és teljesen kiszedte a cuccost. Próbáltam neki a porszívóssal is, de minek kínozzam feleslegesen, ha elég a gyengébb verzió.

Kép

Anita
Pam Brown: "A legőszintébb mosoly a csecsemőé.
Abban nincs semmi csel vagy számítás, csak színtiszta ÖRÖM."
gy.anita

háj csajok, legeslegutolsó hozzászólásom, most má’ tényleg, utána törlöm is magam ha megírtam, és tényleg nem kell többé „találkoznunk”… :D 8)
szóval évibébi (kvaszévi) egy kis hősies tünemény, hogy ilyet bevállalt, hogy végülis mindenki hörgése hozta ki belőlem azt a bizonyos hozzászólást, ez részben igaz is, viszont amivel tényleg bajotok volt, a stílus, az a sajátom, nem ők adták a konkrét szavakat a számba, úgyhogy évibébi, drága kiscsillag, imádlak, de akkor is én voltam a tukó, hidd el… 8)
a másik, amin nagyon fennakadtatok, a f@szozás volt ugyebár, nos, ez is belőlem jött, még ha jim emlegetett is ilyesmiket ferivel kapcsolatban, az soha nem hangzott el, hogy de foster add ám át lécci okvetlen, hogy egy f@sz, nem, ezt is én tartottam nagyszerű ötletnek, tehát komolyan és teljesen minden ami gáz volt, az az én hibám volt, nem a csajoké, na ennyi, pusszantás utoljára :D
Vendég

Niki!
Idén májusban volt dobogós Áron, de az egy kisebb futás volt, és ott külön díjjazták a 14 év alattiakat. Itt rengetegen lesznek, és csomó felnőtt, de magához biztos jó eredményt fog futni. :wink: Csengénél a cél, hogy le bírja futni.
Petinek (férjem) viszont elég rossz sejtései vannak. Alig edzett, ráadásul a sárgaláz elleni védőoltás hatását is most hétvégére jósolták. Gyengének is érzi magát, szóval az a 42 km most extrán hosszú lesz neki. Féltem is. :( Kedden meg irány Ghána.

Szilvánusz!
Ne is mond... Ilyenkor midig számot vetek magammal. Régebben sok ilyen utcai futóversenyen elkocoráztam. Bécsben is volt egy csak nőknek rendezett 10 km-es futás amire többször elmentem. Az olyan jó kis táv volt. Kihívás, de azért futható... A félmaratont egyszer bevállaltam, de az már nekem nagyon a határon volt. 17 km után halál volt. (2003-ban)
Na de ez bő 20 kilóval kevesebb súllyal ment.... :cry: :cry:
El is szontyolodtam, megyek aludni... :cry:

Panny!
Volt bőven program látom. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Kedves Szilvánusz és Anita!

Köszönöm a névnapi jókívánságot!!! :) :D :lol:

(igen, én ma ünneplem, apukám Feri májusban, a nagypapám Feri pedig decemberben tartotta - ja és Nikitől egy másfél órás thai masszázs bónt kaptam, tök szupi, de a legjobban persze annak örülnék, ha a pici Lilla végre teljesen meggyógyulna...)

Mindjárt kezdődik a Beugró című műsor az m1-en, aki esetleg nem ismeri, szerintem nézze meg, egyszerűen remek! 8)

KépKép
KépKép
mni

Az előbbi mni hozzászólás természetesen én voltam, csak a Niki notebookjáról, ahol persze ő volt bejelentkezve, sorry! :)

feri (mni)

http://www.babavilag.com/pictures.php?g ... 0783#20783

Még egy utcsó nekifutás!!!!!

Nagyon lemaradtunk.............. Piha!

Nem javulok, de nem is romlok! Már két napja nincs hangom!
És fááááááááááááááááááj!

Holnap visszanézek!

Puszka
Vendég

A még mindig betegeknek jobbulást, én már egész jól vagyok.

Szilvánusz, Marci nagyon kis szép, és képen kis bánatos.

Feri, utólag is boldog névnapot!

Pumperka, hogy sikerültek a futások? A félmaratont egyszer én islefutottam, a csipőcsontom brutál fájt 2 napig, meg a térdem.
Egy óra, és negyvenegynehány -már nem tudom pontosan- perc alatt sikerül. Többször nem futottam ezt a távot, mert tényleg sok.

Ja, és jó reggelt mindenkinek!!
Vendég

Mona!
Szavaztam, nagyon szép Nóri a képen... :D

Sajnos én is beléptem újra (ill. szinte még ki sem léptem) a betegeskedők közé. Megint nagyon megfáztam... :(
És persze megint Szegeden, a suliban....3 hete is ez történt és valahogy meg sem gyógyultam igazán, erre most újra.....

Javulást a sorstársaknak!!!

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Tegnap előtt esti kép:
Kép

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Judit!

Édesek a fiúk!!

Figyi,remélem nem veszed tolakodásnak..Levinek nem kell szemüveg vagy szemtakarás??Lehet h írtál már róla....akkor bocs :oops:
Szal nálunk a Márknak ugyanígy kicsit kancsal volt a szeme és most "szenvedünk"a szemtakiarással,ami kisebb korában könnyebben ment volna..akkor sokkal jobban alkalmazkodik a szemük.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Anita!

Nagyon élvezte Olika a vízet..ki se akart jönni belőle. :wink:

Márti!

Igen sztem is van köztük egy kis hasonlóság!!Cukik!!! :wink:

Pumperka!

Hogy sikerült a futás?

Szilvánusz!

Kispasid csúcs!!

Tényleg vannak kölykök akik nem kultiválják annyira a kanalas kajákat...

Mona

Jobbulást!!!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Panny!
Már fel van írva a szemüveg, de annyira lusta, trehány szülők vagyunk hogy nem váltottuk még ki. Az a baj, hogy egy másik városba kell mennünk és valahogy soha nem jutunk el. De már nagyon nagyon napirenden van a téma. Köszi hogy figyelmeztettél, ezzel még jobban sürgetőnek érzem a dolgot és jövő héten kiváltjuk a szemüveget. Lehet hogy a ragasztást is majd megússzuk??
Nem értek hozzá...

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Judit!

Tul.képp mit mondtak Levi szemére?Kancsalság?És milyen fokú?

Márknál 5 évesen derült ki a SOTE szemklinikán(addig a hülye itteni dokik nem vették észre)és azt mondták ez már későnek számít...állítólag korábban,kisebb korban sokkal alkalmazkodóbb a szem és könnyebben jön helyre.Nekünk muszáj takarni minden nap fél napot amikor épp közelrenéző tevékeynséget csinál az oviban.Takarás nélkül Márknak nem is lehetett sajna semmit kezdeni a szemével.Neki már kilalault a rossz szemén a tompalátás...
Levinek akkor lehet h elég csak a szemüveg??Az jó!!Váltsd ki neki minél előbb h ne járjatok úgy mint mi!!És hordasd vele...sulira már el is felejthetitek sztem ha szorgalmasan hordja.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Panny!
Eddig csak a kancsalságról volt szó. A kezdetektől befelé néz az egyik szeme. Félek hogy késő lesz...Bár régebben azt mondták még korai, de kb. 4 hónapja felírták már a szemüveget...
Félek tőle, hogy a makacs kölke nem fogja felvenni. A bilire sem ül, semmilyen harc árán.... :( :( :( :(

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Judit!

Végülis ha nem veszi fel a szemüveget akkor még mindig ott a szemtakarás...igaz hogy macerás de használ..Márknak is javulgat lassan-lassan...de 2-3 éves korú gyerekeknél sokkal gyorsabb a javulás..legalábbis a mi doktornőnk ezt mondta.

A férjemnek is anno 2,5 éves korában kezdték a kancsalsága kezelését...mondjuk ő extra eset mert örök életében szemüveges maradt..viszont a Márkra nagy az esély h nem kell szemüveg se 1-2 éven belül :wink:

Nálunk az hatott Márknál h elmodtam neki hogy ha nem hordja a szemcsit meg a tapaszt akkor nem sportolhat rossz szemmel és a végén meg fog vakulni... :roll: ..ő már nagy ezt felfogni de Levi sztem még kicsi ehhez.Valamivel próbáűld ösztönözni..pl kéne valami szemüveges figura,játék...ötletelek :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Köszönjük a hiányolás, de ritkábban tudok jönni (és akkor is csak olvasó üzemmódba), mert Kristóf mostanában elég "Miss".
Nem kell már több, mint egy hónapja gyógytornára járnunk. Azt mondta a gyerekneurológus, hogy minden rendben van és az úszás bőven elég.
Kristóf is már szépen nagyra cseperedik úgy,mint minden topic baba:) Jelenleg 68 cm és nem tudom hány kg, mert csak ha betölti a 8 hót akkor megyünk méretzkedni + feliratkozni a pneumococcus oltásra. Jelenleg még a gyerekorvos nem kapta meg a vakcénát és ezért nem tudják beadni.
Ami új produkció tőlünk:
-néha négykézlábra támaszkodik és úgy hintázik előre-hátra (azt mondta a doki ebből lesz a mászás).
-kúszik előre, de nem olyan igazi "katonásan"
-nyújtogatja a nyelvét és fújja a nyálát (amitől kiszárad és kipöttyösödik az arca)
-tegnap először kimondta, hogy baba, azt hittem rossz hallok, de ma is már többször produkálta magát a mamának is. Olyan édes volt. Fel akartam venni, hogy el tudjunk dicsekedni vele, de természetesen akkor nem mondta:)

Én is kipróbáltam az Avent csőrös részét, de nem igazán tetszett neki. Nem baj, majd később.

Úgy néz ki elindult a fogzás, mert a felső ínye kifehéredett és bedagadt, alul még semmi jelét nem látom. Ezért napközben elég nyügi és szinte alig alszik.A délelőtti alvás max 0,5 óra a délutáni már hosszabb (kb. 1 óra) és este még fürcsi előtt 0,5 óra. Igaz az éjszakát mi már régóta átalusszuk. Este 1,2 9-től reggel 7-ig. Szerintem a délelőtti alvást hamarosan elhagyja.

Evés:
gyümölcsből: alma,banán,körte (jelenleg ezek az idénygyümölcsök) zabpehellyel vagy kukoricadarával dúsítva. Néha üveges őszibarack,szilva.
zöldségből: répát nem igazán szereti, krumpli, sütőtök,cékla,brokkoli,zeller,paradicsomos krumpli,gesztenye,zöldborsó, spenót. Most próbálkozunk a karfiollal.

A védőnő azt mondta, hogy a joghurttal, túróval, kefír, sajttal még várjunk és mostmár nyugodtan mehetnek a "k" betűsek (karfiol,karalábé,kelkáposzta)is csak óvatosan.

Egy nap már csak 4X eszik: reggel és este tápszer, ebédre főzi husival, uzsonna gyümölcs gabonával dúsítva.

Mi a véleményetek a DM-es (vagy más olcsóbb) babatápszerről? Ilyet vettem most Kristófnak sima natúr ízesítésű és ezt is megette. Megnéztem az összetételt és ugyanaz van benne, mint a Milupában, vagy a Beba-ban. Előtte Humana Babyfit 1-et evett (banános), de a doki már ugye nem írja fel és recept nélkül igen drága (több, mint 2 eFt). A DM-es 1100 a 800g. Gondoltam még a Mildibére is, mert az mégiscsak nevesebb és az sem sokkal drágább (1600 Ft)

Pár kép, hogy lássátok, hogy mi is mennyit fejlődtünk.

Kép Útra készen
Kép Első spenótom
Kép Ekkora nyelvem van:)
Kép Nagyfiúsan

Bocsi, ha hosszúra sikeredtem, de ritkán jutok ide:)

Üdv: Cicuka

Kép
cicuka78

Cicuka!
Kristóf de szééééééép! A 3. képen esküszöm azt hittem a csillárra, hogy a haja. Olyan jópofa....
Ügyi, hogy ilyeneket csinál...

Panny!
Köszi még egyszer, kíváncsi leszek...Már ha vkin napszemüveget lát, mindig mondja, hogy neki is lesz..Hátha úgy éli meg, hogy ez valami jutalomféle...A bölcsitől nagyon félek, üvölt ha ott akarom hagyni valahol, vagy a mamáék elviszik Abonyba...A székrekedés is előjött, repedt rendesen megint, vérzett is :( :( :(

Nimbó meg egyre hisztisebb ha fenn van, csak ülni hajlandó és még akkor is szórakoztatni kell.
Ma még főzés közben is cipeltem a seggét. Majd megszakadtam...
Már 78 cm és kicsi neki a 20-as cipő :shock: :shock: :shock: :shock:

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Helló Csajok!

Emlékeztek még rám? :lol:

Visszaolvastam tegnap kb. 15 oldalt. Hááát, amikor eltünök egy "kis" időre, mindig balhé van... A múltkorinál is csak utólag olvatam róla. Ejnye-bejnye! 8)

Livi-baba szépen növöget, mászik ezerrel, ülni még csak a babakocsiban tud segítség nélkül. Egyelőre még csak 2 fogacskája van, de azokat nagyon szereti használni. Olyan erőseket tud harapni az ujjamba, hogy néha baromira fáj.

Sajnos éppen átadtuk neki a náthát, úgyhogy szegénynek taknya-nyála folyamatosan folyik, meg köhécsel.

Az utóbbi időben állandóan utazgattunk, voltunk Debrecenben, aztán Dunántúlon a párom rokonainál, Jánossomorján a nagynénéméknél. Szóval, eldöntöttem, hogy az idén már nem utazunk sehová! Elegem lett a pakolászásból, kocsikázásból.

Annyi mindenkinek szerettem volna írni, de mivel tegnap este olvastam el a hsz-okat, mára már nem emlékszem, hogy mikre akartam reagálni. de ha eszembe jut, akkor megírom. Sajnos baromira szenilis és érzékeny lettem az utóbbi időben... :cry:

Kép
pété

Az már eszembe jutott, hogy valaki ajánlotta a Giraffe Club babakocsit. Nekünk olyan van, és nagyon nem vagyok vele megelégedve! A sportkocsi változatát is láttam valamelyik nap, és a kismamát megkérdeztem róla, annyit mondott, hogy nem rossz, de van ebben az árban jobb is. Elég nehéz, és a gyerek fejénél lehajlik a karimája, ha felülteted. Nekem kartont kellett az ülés két rétege közé berakni, mert van egy fém rúd (váz) pont a derék részénél.
Ha a bolygó kerekek felől tolom, akkor nem bírom feltolni a patkán, csak ha megemelem.

Szóval, elmegy egynek, de mostmár biztosan mást vennék...

Kép
pété

Sajnálom, hogy Jim lelépett, én nagyon csíptem a búráját.
Obea-t nem nagyon ismertem...

Kép
pété

Hazaértünk, köszi az érdeklődést. Minden futóm megvan. Persze megint Áron volt, aki igazán szárnyalt.17és fél perc alatt futotta a 3,5 km-et. :wink: 122 cm magas, tehát nem a hatalmas lépéshosszai segítették hozá ehhez a jó eredményhez. :wink:

Pété!
Jaj a fotók. :oops: :oops: :oops: :oops:

Zsomb nagyon jól bírta a napot, és szépen evett. :wink:

Fotókiállítás milyen volt?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pumperka 2008.10.05 18:04-kor.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Cicuka!

Tesómék DM-es tápira esküsznek. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka!

Gratulálok! Nagyon ügyesek a gyerkőceid! Nekem inkább 17 és fél óra lenne a 3,5 km.... :oops:

Kép
pété

Sziasztok!

Segítsetek lécci, hogy milyen lázmérőt érdemes venni, mert megint összetört a higanyos. Fontos, hogy pontosan mérjen és ne törjön. :D
Pété, szia! Ezek szerint nem unatkoztál az elmúlt hetekben, örülök, hogy ennyi helyen jártatok. Most már gyere gyakrabban! ;)
Pumperka, gratulálok a futóknak!
Cicuka, örülök, hogy jól vagytok, a nyelvnyújtós képen nagyon cuki Kristóf. :)
Mona, pont ma dühöngtem az ilyen szavazós oldalakon... :( Meggebedek sem tudok annyit szavazni, hogy Nóri vagy máskor Lilla első legyen. :( Szerintem bunda az összes! Amúgy múltkor Tand kislányára lehetett szavazni és sajons Őket kizárták, mert túl sok szavazat ment egy IP címről. :(
Juditkecskemét, aranyosak a fiúk, Neked meg jobbulást!

KépKép
KépKép
mni

hello Pété, esküszöm tök sokszor eszembe jutottál pont a napokban, hogy felhívlak mi van veletek. valamikor kiugranék az Ikeába vagy az Árkádba ha van kedved találkozni! kíváncsi vagyok Livike mekkorát tnőtt!!

Pumperka! gratula a sportos családhoz! van képed a régi futós Pumperkáról? kíváncsi lennék! :) (nekem is van 15kgval könnyebbi képem, igaz én soha nem futottam 10 kmeket...)

Judit, édik a fiúk!! nagyon cuki Nimi, komolyan 20as cipő, ejha, pont a minap mondta egy barátnőm, hogy a 1,5 éves kislánya hord 20-asat

Szilvánusz, jól be volt öltöztetve Marci :) volt már mínusz csak nem vettem észre? :) na jó, lehet, hogy én vagyok laza, de még kabátot sem nagyon adtam rá csak vastag kardigánt

Feri, boldog névnapot! így utólag...

Panny, tök jó lehetett a kiruccanás, irigyellek !! Olika is mennyit nőtt már!!

Melinda
, én egyszer hallottam a Liptai baba-műsorában amikor a meghívott gyerekorvos azt mondta, hogy azok a babák kapnak fülgyulladást akik félnek kiszívni az orrát a babának a porszívóval mondván, kiszívják az agyát.. szóval nem tudom, hogy ez csak kacsa-e (de azt nem azért mondtam mert nálatok volt fügyuszi!!!)
amúgy most "merült" először Eszter de igazából ez csak annyi volt, hogy jobban bemártottam az arcát, nem zavarta...

Cicuka
, nagyon helyes nagyfiú már Kristóf.
a DM kaját nem ismerem, de a Mildibéről nem sok jót mondott nekem egyszer egy gasztroenterológus akinél voltunk...

bár most én is próbálok spórolni - kipróbáltuk a Tescos lila pelust amit ajánlottatok (nyílt a Bécsi úton egy Tesco) és teljesen jó...iszonyú olcsó most tényleg a Liberohoz képest, jól bevásároltam belőle

voltunk egyébként pénteken a Millenárison, de a worldpress helyett a büfében eldumcsiztunk inkább ... :) Petramama is ottvolt Borókával és Petrával (köszi még egyszer a tejpépet!!) meg Linocs és Fruzsi és Linocs barátnője az szuperpörgős Gellért kisfiával.

Albert Györgyiről meg annyit, hogy én is iszonyúan megdöbbentem, először azt hittem, hogy tök kamu a hír... már azért is megérintett a dolog, mert életem legelső pasija (16 éves koromban 1 hónapig "jártunk") volt a legutolsó férje, mondjuk soha nem is értettem, mert a srác velem egyidős, szóval egy tizessel volt fiatalabb nála és egy kedves fiú

az alvásról - Eszternél a feltérdelős alvás egy dolog, de gyakorlatilalg iszonyú elaltatni, amint próbálkozom üvölt, dobálja magát, kész vagyok tőle. ma is csak kétszer aludt napközben összesen... nem értem mi van... gondolnám, hogy a foga, de semmi duzzadás vagy ilyesmi
amúgy már pont ő is azokat csinája mint amit Cicuka írt Kristófja: kúszás, feltérdelés rugózás, fujkálás, babababa....meg extra a tapsitapsi

no jóccakát mindenkinek!!

KépKép
judit18

Mni! Nekünk digitális lázmérőnk van. Mindig ezzel mérem Boróka hőjét popsiban (már, ha beteg). Szerintem nagyjából pontos értéket ad. Van fülhőmérőnk is, de azt nem lehet bedugni a bébi fülébe, meg ott nagyon figyelni kell, hogy milyen irányba és mennyire dugod be. És még a nagyoknál sem ad pontos értéket (vagy én vagyok béna???) Azt csak akkor használom, ha éjjel mérek lázat nekik és elég egy kb érték, mert azt egy pillanat alatt megmutatja.

Pumperka! Nagyon sportosak vagytok! Én soha nem szerettem futni. A csakúgy futást nem bírtam, ellenben a kosárlabda pályán bármennyit képes voltam futni. Kár, hogy csak múlt időben beszélek róla...
Csenge is teljesítette a távot?

Pété! Jó hallani rólatok is!

Melinda! Én a központi porszívóval szívom Boróka orrát. :shock: :shock: :shock: Ennek a hangjától legalább nem ijjed meg. :lol:

És igen, pénteken voltunk a Millenárison, csak a kiállításra nem mentünk. De jót dumcsiztunk és jó volt újra látni Juditékat és Linocsékat. Linocs barátnőjének kisfia pedig bemutatta, hogy húú de jó lesz nekünk fél év múlva..... Azt hiszem mindenki visszasírja majd a nyugodt napokat!!!!

Borókabogyóval az élet nem egyszerű mostanában, hozzátápi gyakorlatilag alig van, ez a gyerek tudja, hogy mi neki a legjobb... csak hát elég drága mulatság engem, meg a nagyokat etetni állandóan a drága bébiételekkel... :roll:
Az éjjelek is zűrösek 3-5-ször ébred mostanság, így én már elég zombi vagyok. Már nem tudom mire fogni... Fogunk még nincs...

Kép
Kép
Kép
petramama

Egy kép tegnapról:
Kép
Áron hihetetlenül nem fotogén az elmúlt egy-két évben.

Ma reggelre mindenki izomlázzal ébredt, pedig én csak lótottam futottam velük. :wink:

Petramam!
Boróka akkor tényleg jól meggondolja a dolgokat. Mivel jelzi, hogy nem kér többet?

Judit18!
Kerítek majd valami képet neked abból az időből, azok még inkább papíron vannak. :wink:

Niki!
Lázmérőben én is mindig tanácstalan voltam. Már két digitálist visszavittünk, mert nem találtuk pontosnak. A higanyosak szerintem is a legpontosabbak, de azok meg törnek. Gyerekorvos nagymami nem tud ajánlani valamit?

Mona!
Én meg nem tudtam újra bejelentkezni a babavilágra. :shock: Helytelen jelszó, felhasználónév. :shock: Pedig amikor regiztem automatikusra kértem, hogy ne kelljen pötyögni. De nem adjuk fel.... :wink: Nóri jobban alszik?

Judit!
20-as cipő. :shock: :shock: :shock: Mi mindig 18-19-essel kezdtük a járást. Nem semmi. Ez a szemüveg kérdés tényleg jó nehéz lesz, pont így a dackorszak közepén.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

[quote="pumperka"] írta:pumperkaron hihetetlenül nem fotogén az elmúlt egy-két évben.

Csenge viszont annál inkább!!!!!!!Olyan szép kislány!!!!!!!!!

Hogyan jelez Boróka, hogy nem kér többet?: összeszorítja a száját, nehogy valamit be tudjak rajta tuszkolni. Ilyenkor még próbálkozom hülyéskedéssel és amikor nyitja bedugok egy kanállal, de azt már jó részt visszaköpi.

Többiek??????????????????

Kép
Kép
Kép
petramama

Sziasztok!

Köszönjük szépenmindenkinek a dícséreteket és a tápis tanácsokat!
Azt hiszem még megesszük a maradék tápit. Mire elfogy úgyis megyünk a dr.bácsihoz és a védőnénihez méretzkedni és kikérem az ő véleményüket is. Bár úgy gondolom, hogy maradunk a DM-esnél. Mivel az is német nem hiszem, hogy rosszabb lenne, mint bármelyik más (Humana,Milupa,Hip stb.).

Tegnap Kristófnak a kis pofija kipirosodott és kis pöttyök jelentek meg(nem túl sok). Szerintem a nyáltól lehet. Igaz az csak az állára folyik, de mivel a kezét is "eszi" szétmaszatolja az egész arcán. Tudtok rá ajánlani valami kenőcsöt? Tegnap este babaolajjal és a fürdetőkrémmel kentem be. Úgy tűnik a pirosság mára már lejebb ment. Várok még pár napot és ha nem javul leviszem a dokihoz (pozitívan gondolkodom és remélem nem kerül rá sor).

Üdv: Cicuka

Kép
cicuka78

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?