Új privát üzeneted érkezett!

Mi??? Niki? Bosszúból? Vagy van valami a gyümölcsökről, amit nem tudok??

panna1

Hát Niki, nagyon gratulálok, gyönyörű szépen látszik, tündéri aranyos!! Most már tényleg borzasztó türelmetlen vagyok!! Ezt biztosan nem szabad kihagyni :) Köszi a beszámolót, fantasztikus élmény lehetett, gondolom a párod is olvadozott!!

KépKép
columbine

Szerintem besokalhatott a sok mandarintól:)))) (persze ez csak vicc)

sniky

Igen, Ági ez fantasztikus élmény:)))
Ferci is teljesen odavolt!!!

6-ra mentek holnap ugye?

nagyon szorítok, hogy minél többet mutasson magából!!!

sniky

Barbi, nyitottunk egy receptes topikot, 2008 augusztusi babák receptjei vagy ilyesmi, ide légyszi írd le nekünk a receptet, én is angy pogi faló vagyok :)

KépKép
columbine

Egyed nyugodtan a sok mandarint! Csak örüljön, hogy ennyi vitamint kap! Én is minden reggel 2 naranccsal indítoma napomat :)

Most mennem kell csajok, majd csak holnap leszek, beindul a délutáni program-özön!

Jó pihizést nektek!!!

panna1

rendben panna,

Neked is nagyon kellemes délutánt, vigyázz magatokra:)

sniky

Hát kíváncsi vagyok, már két napja győzködjük mind a ketten, hogy majd jól tegye szét a kis lábiját :) de ami a fő lényeg, hogy minden meglegyen és jó helyen :) úgyhogy gondoljatok majd ránk 6 körül holnap!!
Apukája már ugyan kinézett neki vagy három pilóta dzsekit, úgyhogy az kispasin jobban áll, de a csajszinak is elmegy. :lol:

KépKép
columbine

Ági,

Ez aranyos, amit írtál a pilóta dzsekiről:)))

Nagyon szorítok, biztos minden rendben lesz és sok szép felvétel készül majd a piciről!!!

sniky

jaj, és azt elfelejtettem mondani, hogy 110g a picurkánk:))) és kb. 13 cm-nek mondta a nő a etljes hosszát, így kb. 1 héttel nagyobbnak tűnik a méretei alapján.

sniky

Hát lehet, hogy a sok vitamintól növekszik ezerrel :)

Muris a pilóta mánia nálunk, apa teljesen kész van, így aztán közölte, hogy neki mindegy, hogy mi lesz a baba, de pilóta lehet csak, ha megnő :) aztán meg elkezdett nyomozni, hogy mennyi időtől repülhetnek a babák. Mit ne mondjak, eléggé vad :) én jókat nevetgélek magamba, ahogy elképzelem, hogy a kenguruba nyomul a pilótafülkében :lol: szóval nálunk így telnek az esték, én áradozok a babáról ő meg a repülésről és néha egyesítjük a dolgokat :lol:

KépKép
columbine

Barbi, engem is érdekel a pogácsa recept!

Niki, nagyon jó képek és gratulálok a jó eredményekhez is!
Vendég

köszi Csenge:)

sniky

Közkívánatra, de beírom a receptes topikba is, ha meglelem:
700 gr. liszt
3 tojássárga (én inkább 1 vagy ha kisebb 2 tojást teszek bele)
másfél teáskanál só
4 dl tejföl (esetemben natúrjoghurt)
250 gr vaj
1 csipetnyi cukor
1 egész kocka élesztö
kb. 1 dl tej

Ha még túl ragadós a tészta, annyi liszt, amennyit még felvesz. Habkönnyü és irtófincsi a végeredmény. Mentem is burkolni.

2 óra kelés hütöben (én ezt nem bírom kivárni, így kel, ameddig hagyom... ) :)
Tetejére sárgája és valami jó kis pikáns sajt (persze ízlés kérdése).
A müsor a szokásos: tej a cukorral melegszik, élesztö felfut. A többi összetevö összeborogatása és a felfuttatott élesztövel való összegyúrása. Kinyújt, kiszaggat, ken, szór, süt, esz. :)

Kb. 200 °C és 15-20 perc, amikor pogogós aranybarna lesz a teteje.

Jó étvágyat!

Nekem kéne valami jó kis kókuszos süti receptje, mert arra nagyon rá vagyok pörögve. Meg ha valakinek valami ötlete van, hogy mit lehet egy nem füstölt csülökkel kezdeni... Még sose csináltam ilyesmit.

Egyébként ez nagyon vicces történet volt: egy éve, pont amikor itt kitört a közlekedési katasztrófa a hirtelen leesett méteres hó miatt, volt a Kaufland-ban (Lidl nagytestvére) fél disznó akcióban. Hát nosza, elmentem érte a babakocsival, benne a 3 hónapos fiammal. Néztek rám, hogy hogy akarok jó 50 kg. disznót egy babakocsival elvinni, de elvittem tényleg két felvonásban. A gyerek a mózessel ment a kocsi tetejére, a disznó meg beült a kocsiba. Hát nem voltam kicsit se röhejes vele. Közben szakadt a hó és én meg toltam szorgalmasan hegynek fel a kocsit, majd ugyanez még egyszer. Miután a fél disznó hazaköltözött (ki a természetes hütöbe a hó alá dézsában), már csak szét kellett darabolnom és lefagyasztanom. Jó móka volt, mert a konyhába nem fért be a disznó, mert nincs munkalapom, így félig a mosogatóban, félig onnan kilógva létezett. A mosogatóban meg nyiszáltam egy nem éppen alkalmas késsel. Még jó, hogy annyi disznóvágáshoz volt szerencsém, így nem volt nagy cucc szétszedni. Idöközben mind megettük, csak a lábacskái maradtak, ezért a csülökre vonatkozó kérdésem.

Barbi
Vendég

Barbi,

Nagyon tetszett a történeted:))))))))
na meg az előadásmódod se gyenge:))))

egy jó kis kocsonya jutott eszembe a csülökről, mivel pékné módra és csülkös bablevesként is a füstölt változat a tuti, bár ha sok disznóvágáson rész vettél, akkor lehet hogy a füstölés sem okoz gondot?!

Köszi a receptet;)

sniky

Barbi köszi a pogit, hétvégére meg is sütöm.

A csülköt, mi sütni szoktuk, ha nem füstölt, megtűzdelem szalonnával, fokhagymával, ezt úgy, hogy lyukakat vágok bele és abba dugdosom a cuccost, jól bedörzsölöm sóval. Ha nagyobb, be is szoktam irdalni. Aztán pici víz, lefóliázom és a sütőbe vele, aztán, amikor már kezd puhulni, elkezdem sörrel locsolgatni. Nem rövid idő amíg megsül, de megéri, a bőre nagyon ropogós szép aranyszinű a husi meg jó puha illatos a sörtől :) puha kenyérrel, mustárral a legjobb, de krumplival is finom.

KépKép
columbine

Ági:))))

Csorog a nyálam, ezt a receptet is tessék betenni a többi közé:))

sniky

Oké, NIki, bemásolom :), örülök, hogy tetszik, mi is nagyon szeretjük, tele a család húsimádó pasikkal :)

KépKép
columbine

Ohh, most látom, azt elfelejtettem írni, hogy le kell venni a fóliát, ha már megpuhult, hogy tudjon pirulni!!!!

KépKép
columbine

Szia Kitti!

Múltkor elmentem,de mivel nem tudtam hol van a torna nem keresgéltem.Most mi megyünk síelni,igy leghamarabb jövőhét csütörtökön (21-én) tudok menni tornára.Ezt megbeszéltetjük ha neked is jó.3/4 10 kor a sote 1 elött?
Nekem a betöltött 16-ik héten kell mennem afp-re,és a 20.héten a vércukor vizsgálatra.Te mikor mész?

Veronika
l.veronika

Nikianyu, gartulálok a picihez, nagyon jók a képek. Jó hogy minden rendben, az meg, hogy nagyobb egy héttel az nem árt. :lol: :lol:
Gabi

Kép
Kép
minimano74

Szia Ági!

Írtó fincsin hangzik a sörös csülökröl szóló eposzod! Az irdalást még meg kell szakértenem, mert az nekem nem mond semmit. De a net majd megokosít biztosan. Holnap becserkészem a sört, a többit el tudom képzelni, mert én meg bajoros sertéssültet szoktam csinálni, az is ilyesmi és ö is iszákos sör tekintetében. Meg ugye a sörös dolgoknak késöbb is jó hasznát fogjuk venni a tejszaporítás terén... :)

Nikcy!

Sajnos a füstöléshez nem értek, azt mindig kiadtuk a házból. Te annál inkább értetted a módját, ha nem is bükkfával próbáltad... :)
No de a disznóvágást mi orvosi precizitással müveltük, mert a felmenöim és az ö felmenöik mind orvosok, így ment anatómiaoktatással egybekötve a sertés szétdolgozása. Jöttek az utasítások, hogy pl. akkor most a musculus longissimus dorsi mentén ezt és ezt kell metszeni, stb. Mókás volt. Aztán meg az abált hús, a hagymás vér, a hájas süti, kolbász- és hurkatöltés (miután nekem szabad volt a bélmosást elvégeznem), hü mennyi mennyei dolog, aminek itt se híre, se nyoma. Ilyenkor azért egy kicsit irigyellek titeket, otthoniakat! Nem is tudjátok, milyen szegény a felhozatal mifelénk az ilyesmiböl!

Ma sikeresen aludhattam másfél órát. Már csak úgy 10-13 óra alvás hiányzik és egész használható pocakhordozó lenne belölem.
Nekem is kéne lassan egy bábát keresnem (olyasmi, mint otthon a védönö), mert azok tartják mifelénk a tornákat is. Jó lenne egy kis mozgás!
Nönek továbbá a krókuszok és a hóvirág is itt-ott megjelent. Vége a télnek lányok!

Megyek megetetem a kis ragadozóimat.

Jó éjt mindenkinek!

Barbi
Vendég

Sziasztok!
Megkésve de,végre teszek fel pár képet én is a 4d-s uh-ról. Kép Kép

Veronika
l.veronika

Sziasztok!

Gratula a képekhez. Hihetetlen, hogy mennyit nőnek a babák pár hét alatt. Úgy látom mindenkinek gyönyörű kisbabája lesz.
Én meg voltam ma az Uzsokiban szülésfelkészítőn. Jó sokan voltunk, kb. 40 csajt számoltam, plusz néhány bátor leendő apuka is volt, sőt leendő nagyik is. Ma egy pszichológus tartott előadást és annyi jó dolgot mondott, hogy egy csomó dolog helyre került bennem. Nem hittem volna, hogy ennyire érdekes lesz, de most az van, hogy már nagyon várom a következő foglalkozást. Arra már viszem a férjemet is, mert akkor a szülésről fog beszélni egy szülésznő. Na ott tutira lesz sok újdonság. Csajok, ha tehetitek, akkor menjetek el ilyen előadásokra, sokkal jobb, mint egy könyvet olvasni, mert ha kérdésed van, akkor arra válaszolnak is.

szuszu

Jó reggelt mindenkinek!

Nagyon édesek a képek Veronika.

A csülköt mi is pont így készítjük! Annyira fincsi, nálunk is a
megvesznek érte a pasik. Bár tény, hogy nem este 7kor kell elkezdeni sütni, mint azt a múltkor csináltam. Vicces volt, olyan 9 körül kiült a két fiú (párom-apum) a konyhába és vártak, egyre feltünőbben. Már csak az hiányzott hogy kétoldalt elkezdejen csordogálni a nyáluk. Ez tartott kb fél órán keresztül, de azt a feszültséget ami a levegőben volt..... :lol: :lol: Azt hittem megpukkadok a nevetéstől. Mondtam is nekik, hogy kellett csülköt rendelniük a házi szalonnás melegszendó helyett.

Disznóvágás: Mindig városi lány voltam, de most párom nagyszülein keresztül ki kell venni a részem a falusi munkából.
Minden ősszel van csirkevágás, kb 90-100 db-ot pucolunk és azt szétosztja a nagy család. Ezek baromi fincsi puha húsu 2,5 kgos jószágok. Aztán tél közepén 2-3 disznó, amin megint osztozunk. Nekik ez természetes, nekem még szoknom kellett a látványt, de nagyon élveztem. Mondjuk a legutóbbi disznóvágás terhességem legelején a leghányingeresebb korszakban volt. MIt ne mondjak, az ajtóban figyelő lenyúzott disznófej látványa nem volt gyomornyugtató. Meg a bélmosás szaga... :lol:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Szép és vidám reggelt mindenkinek!

Nem tudom Ti, hogy álltok érzelmileg, de nekem egyre jobb a közérzetem. :)

Ez a disznótoros kiskorom óta végigkísér, de szegénykét még sosem bírtam megnézni, fője ha vísit... :( Mondjuk én amennyi húst eszek nem kell több bőllért tanítani...

Én jövőhéttől megyek az ASRAM jóga központba kismamjógára 14. héttől, 12 alkalom 15 ezer. Nem olcsó, de van napközben órájuk és közel van.

Ja! Amit mesélni akartam.. Tegnap elmentem a Mammut 1-be a Formes francia kismamaruha üzletbe... akcíióban 9990 egy felső, és persze ez 19-20 ezerről van leárazva, a többit már nem volt kedvem megnézni, és nem volt valami fiatalos, vidám és színes, szinte semmi forma. :(

K.
Vendég

Veronika, bújócskát játszott veletek a pici :lol: annyira aranyos ahogy bebújik a (ha jól gondolom) méhlepény alá.

Dizsnót mi is vágtunk kiskoromban, hát legutóbb azért inkább csak néztem anyósoméknál ahogy csinálják, úgyis voltak elegen és valakinek a fiamra is kellett vigyázni :)

A Formes felé se menjetek, ha nem vagytok nagyon gazdagok. Igaz, hogy nagyon szép, elegáns ruháik vannak, de aranyáron. Már három éve is nagyon drága volt, amikor egyszer benéztem.
Vendég

Veronika,

Nagyon édesek a képek:))) látom nálatok is elbújt a méhlepény alá:) kis huncutok:))

Barbi,

Nagyon örülök annak hogy szerinted vége a télnek, nagyon nehezen viselem a hideget!

sniky

Fejfájásra: pulsatilla félóránként 5 golyócska, 2-3 szor félóránként, 530 Ft.

Én most vettem, 4 napig nem fájt, most fáj a kobakom, majd írok, hogy hatott-e.

Remélem azért senkink sem fáj!
Vendég

Sziasztok, mindenkinek szép napot!

Veronika, nagyon édes a baba, gratula neked is. Kiderült, hogy fiú vagy kislány? Vagy írtad már, csak én lemaradtam? Bocsi, ha igen!

Barbi, az irdalás nem nagy ügy, fogok egy jó éles kést és elkezdem bevagdalni, hogy a só bejusson a husihoz is, ne csak a bőrét érje. Én a sülés gyorsítása érdekében, eléggé sűrűn és a csontig is bevágom, így azért lehet időt spórolni. Kb, úgy kell elképzelni, mintha fel szeretnéd szeletelni, csak ugye a csont megállít. Remélem segítettem.

Úgy látom, nagyjából mindenki vágott már disznót, én nagyon szeretem, nagyszüleimnél, nagyon sokszor vágtunk, aztán meg mindig sikerül úgy intézni, hogy minden évben legyen télen egy disznóvágás, hol itt, hol ott. Nekem a kedvencem az abalébe főtt nyelv és máj. Nyami...

Már csak pár óra és mi is látjuk a babánkat, tiszta izgalomba vagyok, úgy szeretném, ha minden rendben menne.

KépKép
columbine

Szia Ági!

Nagyon szorítok nektek és izgulok értetek:)
Minden rendben lesz, majd meglátod milyen fantasztikus élmény:)

én ma 6-ra megyek a dokimhoz, megbeszéljük az AFP-t és egyebeket, köztük az árakat is:)

sniky

Sziasztok!

Nagy nehezen összeszedtem magam a tegnapi "parti" után. Unokatesómék f9-körül érkeztek, mi 8-ra értünk haza az usziból. Azt hiszem úgy fél1 körül mentek el, mire ágyba kerültünk majdnem 2óra volt. Ma reggel meg azért kelni kellett... Úgyhogy kicsit kóma vagyok, délután biztos befigyel egy kis szunya nálam :lol:

Veronika! Gratu a képekhez, nagyon aranyos a kis apróságod. Nagyon vicces, hogy így meg lehet őket kuksizni, hogy mit csinálnak odabent. Bújkálnak, forgolódnak, hadonásznak. Persze most még van helyük, tornázzanak, bújócskázzanak nyugodtan, amíg lehet. Később biztos nem lesz ennyi helyük hozzá :)

Disznóvágás: Én is városi gyerek vagyok, de mondjuk kertes házból. SZerencsére otthon mi csak 1-2x vágtunk disznót. Kisiskolűs voltam, amikor először hozták a vágni való disznót. SZegény úgy visított, hogy messzire szaladtam a hangjától, és hiába fogtam be a fülem, még úgyis hallottam. Na azóta inkább elkerülöm, ha lehet.
Második "élményem" a pároméknál volt disznóvágás-ügyben. (Ők évente vágnak disznót), de nekem még nem-terhesen is forgott a gyomrom a szagoktól. Nagyon vad volt, ők lelkendeztek, hogy mennyi, meg milyen jó husi-vér-köröm-bél, stb...... Én meg majd' összehánytam magam a szagoktól-látványtól.
Az a durva,hogy bár már évek óta úgy alakul, hogy nem vagyunk ott a vágáson, elmegyünk 1-2 hét múlva, és még mindig érzem a szagokat. Persze viszik füstölni a húst, meg a kolbászt, stb-t és akkor ott néha bent van a házban, biztos ezért is.... A hurkájukat pl nem bírom megenni. Sőt amikor sül, kimenekülök a lakásból.Elvileg ők belerakják az abárolós léből a maradék cuccokat, vagy abban főzik ki, vagy ilyesmi, és ezért van ilyen szaga. Érdekes, meet máshol még ilyan ízű-szagú hurkát nem ettem... (egyébként szeretem)

SZóval én nem vagyok egy nagy sertéshúspárti, mostanság pláne nem kívánom az ízét, úgyhogy ha rajtam múlna, az összes disznó életben maradhatna.
HA nekem kellene levágnom az összes állatot, aminek a húsát megeszem, azt hiszem vega lennék....

Bocsi, jó hosszú lett...

panna1

Tök jó Ági, hogy ti is moziztok ma! Biztos minden rendben lesz!!!

Niki! Neked is remélem, hogy jó híreket mond a doki- az árakkal kapcsolatban is....

panna1

Sziasztok, szép napot Mindenkinek!

Csak gyors bekukk, mert ma sűrű napom lesz; ünnepi vacsit akarok főzni, páromat kell beiratnom nyelvsuliba, kismanót meg addig le kell passzolnom.. Szóval csak holnap jövök legközelebb, de addig se felejtsetek el! :lol: :lol:

Ági, Csenge- Holnap de. várjuk a beszámolókat!!!

Niki, Csenge, Ági; Veronika- Irigykedem, nekem még több, mint 1 hetet kell várni a 4d-re... :( Olyan lassan telnek a napok, pedig már nagyon fúrja az oldalamat a kíváncsiság!

Pöttöm, Mazska- Hol vagytok?!

Barbi- Megtennéd, hogy berakod a 2008 augusztusi babaváróinak receptjei topikba azt az isteni joghurtospogi receptet? Mert itt gyorsan "elveszik"; kár lenne érte :D

Disznóvágásokról én sajna lemaradtam... :cry:
macifülke

Miért nincs ott a képem????
macifülke

Sziasztok lányok!

Mindenkinek hatalmas gratula a babusokhoz, nagyon jók a képek!

Niki, nekem te gyanus vagy, hogy kisfiú rejtegeti magát...kellene nézegetni a fiú neveket is :lol:

Elnézést, hogy így eltűntem, de annyi meló szakadt a nyakamba...jó lenne otthon lenni, lustizni, kialudni magam.

Nagyon jó volt kedden a torna Ágival, jól esett a mozgás. Mondjuk a légzőgyakorlat kicsit még vicces nekem, de ha ez segít, akkor ezt kell majd alkalmazni.

Képzeljétek!
Hívtak az integrált teszt eredménye miatt, és negatív. 1:50000-hez az esély, hogy Noel babus Down kóros lenne, azaz semmi, ez a legjobb eredmény, amit lehet ezzel a teszttel megtippelni.
Most nagyon boldog vagyok, bár ettől annyira nem tartottam annyira.

Három napja viszont furi érzésem van, Áginak már meséltem tornán, olyan, mintha vmi feszítené szét a hüvelyemet. Ahhoz tudom hasonlítani (elnézést a csúnyaságért :oops: ) amikor a tampon megtelik lent és feszíti szét a hüvelyedet.
Annyira furi érzés, hogy teljesen beparáztam tőle. Ugyanis a 4D UH-n mondta a nő, hogy nagyon a méhszájnál tapadt meg a babus, és hogy ez nem annyira szerencsés. És attól félek, hogy nem veszem észre és szép csendben kinyílik a méhszájam, és elveszítem a babust. :cry:
Tegnap este felhívtam már a dokinénimet, de mivel nem görcsölök nem vérzek, így nem aggódott, azt mondta nőnek a szalagok, és szedjek Mg-ot és feküdjek le. Hát nem nyugodtam meg.

Nektek volt hasonló érzésetek valaha? Szerintetek mit csináljak?

pöttömpanni

Szia Pöttöm!

(Visszajött a képem! :lol:) Táppénz!! Én a koraszülés óta úgy vagyok, hogy kicsit parázzam túl, de ne legyen gond!! Nem lett volna szabad addig dolgoznom, miután kiderült, hogy rövidült a méhnyakam-legalábbis most ezt gondolom, lehet, hogy anélkül is ez lett volna, de talán nem- rögtön táppénz kellett volna; nem tudom, hogy Nálad mi a helyzet, de jobb félni, mint megijedni...A több pihenés biztos nem árt; tudom, hogy fontos sajna az a nyomorult pénz-én is azért hajtottam, de ma már tudom, hogy nincs az a munkahely, ami mindent megérne...
Inkább 1-2 hét intenzív pihi, mint, hogy rövidüljön a méhnyak....
macifülke

Mákszem! Te hogy lettél Macifülke? :shock:

Pöttöm! Ne aggódj, és tényleg pihenj sokat.

Én reggelente arra ébredek, hogy pisilnem kell, és amikor ilyenkor megfogom a hasamat, egész nagy és kemény, szinte feszül a pocakom. Miután visszajövök WC-ről, ismét megfogom a hasam, és már nem olyan kemény. Szerintetek ennyit számít, hogy tele van-e a hólyag? :roll:

panna1

Pöttöm, ha aggódsz, mindenképp menj el Uh-ra, mert az idegeskedés a legrosszabb. Azért a méhszáj nem nyílik ki olyan könnyen, szóval nem lesz semmi baj. De inkább nyugtasd meg magad, mint hogy görcsölj ezen.

Azt hiszem én a holnapi napot fogom lecsúsztatni, mert betelt a kis pohárkám. Már 4 napja nem vagyok képes időben lefeküdni. Tegnap párom hosszában végigvágta a kisujját a kutyakonzerv fedelével és persze hiába orvos, nem bírtam rávenni, hogy menjünk el összevarratni. Így virrasztottunk amíg elállt annyira hogy tudjon fürdeni és utána megint, hogy be tudjam kötni. Ma reggel a kórházban ahova gyakorlatra jár, jól lecseszték, mert már varrni persze nem lehet csak olyan összhúzó tapaszt tenni rá és kellett adni tetanuszt is.
Na és mi volt a konklúzió: Édesem, ha a gyerek balesetet szenved majd, akkor nem szabad így kétségbe esned és meg kell tanuld addig jobban, hogyan kell helyesen kötözni! :evil: (Ezt akkor közölte, amikor végre az éjszaka közepén ágyba bújtunk és épp elmerülni készültem az édes álomban)
Szóval kibújt belőle az orvos, de ügyeletre menni persze nem akart.... :?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Panna!

Mivel ilyen korban már kitapintható a méh is (a köldök alatt négy ujjnyi, kiműveltek :lol: ) ezért az amit ott érzel, mind a hólyagodra nehezedik rá. Így minden mozdulat, főleg ha reggel van, már nagyon érezhető. A hétfői ultrahangon azt hittem, hogy bepisilek, pedig előtte mentem el 3 perccel WC-re, és annyira nem is nyomkodott a doki.
Meg én, akármennyire is próbálok keveset inni este, éjszak legalább kétszer felébredek, ha nem többször.

Nemsokára lekezdődik a kimama horkolás is, ami még jobban kiszárítja az ember torkát így ez is egy ok, amiért inni kell éjszaka, ennek meg ugye következménye a járkálás. No, nem kell megijedni, ez nem feltétlenül van így, de az elrenyhült izmok miatt előfordulhat, amolyan nőies "fortyogás". :)

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Szia Pöttöm!

Még mindig érzed? Tegnap óta nekem is fáj a hasam, de csak jobb oldalt, én őszintén szólva, nagyon beparáztam, hogy meghúztam, vagy valami, és baj lesz, de több anyuka ismerőst is megkérdeztem gyorsan és mindegyik azt mondta, hogy szinte végig fogok érezni fájásokat, hol itt hol ott, hol így hol úgy. Nekem azt mondták, hogyha a derekam fáj, na akkor kezdhetek megijedni, mert ha az húz, az lehet a vetélés jele.
És persze a vérzés. Ma már jobb is lett, jól kibőgtem magam tegnap a nagy parától és mintha ez segített volna. A feszültség is sokat ronthat rajta. Nagyon küldöm neked is a ++++++++++++ energiákat. Látod, a teszt szuper lett, gondolj erre, és adjon erőt!!
Na és jól szorítsd össze a lábad! :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
columbine

Sziasztok!

Pöttöm!
Nekem is szokott nyilalni a hüvelyem és ezt Norbival is éreztem, szerintem nem lesz semmi gond!
Amúgy ma nekem is elég sokszor fájdogál a hasam, de egyenlőre nem izgulok! Emlékszem Norbival minden egyes kis fájdalomnál halálba aggódtam magamat, szerencsére most nem így van, hisz emlékszem, hogy Norbinál is volt ilyen!
Derékfájás: na hát nekem estére mindig fáj, de én azt olvastam, hogy a hát és a derékfájás már egész korán jelentkezhet és végigkíséri a terhességet!

Nagyon édesk a babók! Én csak 27.-én megyek dokihoz és akkor láthatom újra kis pocaklakómat!

Pisilés!
Na ezzel én is nagyon küzdök, én kb. másfél órát utazok a melóhelyemről hazáig és a fél úton már csak a wc lebeg a szemeim előtt! Különben a végén ez még jobban eldurvult, én szinte a wc-n aludtam akkor!

Mindenkinek szép napot!
Györesz

Kép
Kép
györesz

Apróka!

Akkor látom, nem volt túl nyugodt éjszakád! Szegény párod! Azt hiszem a férfiúi nem megyek orvoshoz- mivoltát csak tetézte, hogy ő maga is orvos. :) De hátha tanul az esetből mást is, mint hogy hogy TE tanuld meg, hogy hogy kell helyesen kötözni!!! Nem kérdezted, hogy miért nem egyből a sebösszevarrást kell megtanulnod, biiztos ami biztos????

Én terhesség előtt is mindig sok vizet ittam-este is. Sőt, sosem alszok el úgy, hogy ne lenne az ágyam mellett egy flakon víz.... És éjszaka is iszok belőle, amikor kiszárad a torkom, vagy megszomjazok. Mostanság ez elég sűrű, mert az orromon ugye nem annyire kepok levegőt, muszáj a számon venni. De az első trimeszterhez képest, most javult a helyzet, kb visszaállt az eredeti WC-re szaladgálási mennyiség :D

panna1

Csajok, ki mit főz a párjának? Nincs valami jó kis ötletetek, amit este össze tudok dobni miután megjöttünk? Szóval valami egyszerű, nagyszerű?

KépKép
columbine

Én ma gombapörköltet terveztem, mert már nagyon rég nem ettem és kívánom:))

viszont hasfájdogálással / görcsölgetéssel sajnos én is küldök az utóbbi napokban, nem parázok, de azért nagyon kellemetlen, furcsa érzés. Este rá is kérdezek a dokinál, hogy mitől lehet, mivel szedem a mg-ot, mondjuk csak 1-et egy nap.

sniky

sziasztok!

Niki, vera: gratula a képekhez :) nagyon édesek a babók. Jó nektek, hogy már megnyugodhattok valamemennyire.
Niki, a nemét meg a 2D-n is meg lehet majd időközben állapítani.

lányané: nem tudom, hogy válaszolt-e mér valaki arra a kérdésedre, hogy a 16. hét akkor tekinhető betöltöttnek, amikor a 15+7. nap megtörtént. Tehát a 16.+0 a betöltött 16. hét. Amíg 15-tel kezdődik a számlálás addig csak a 16. hétben vagy, de még nem töltötted be. Remélem érthető voltam valamennyire.

A recepteket majd megnézem, ha lesz időm.

columbine: nekem is sokszor fáj a hasam, görcsölget néha. Olyankor megijedek, de amióta írtátok, hogy nektek is van néha, meg hogy elvileg ez természetes, azóta nem annyira félek. Ma reggel is belenyilalt kicsit a jobb oldalon, rögtön bevettem MagneB6-ot, meg bezsélgettem hozzá, hogy minden rendben van, úgyhogy el is múl aztán. :lol:
lei

Köszi Lei,

Én is abban reménykedek, hogy hamarosan a 2d-n is megmutatja magát;)

sniky

sziasztok!

olyan jó ezeket a fotókat nézegetni... annyira édesek ezek a babócák!

nekem a kedd esti, szerda reggeli "stressz" óta minden apró rendülésre érzékeny vagyok. szóval kicsit lehet, hogy túl parázom a dolgot, de én is érzek kisebb nagyobb nyomásokat, főleg a jobb oldalon, de tudom, hogy nem lesz semmi gond! szóval pár perc alatt elhesegetem az idegesítő gondolatokat, és sokat pihenek, fekszem, inkább tv-zek, vagy olvasgatok, de nem moccanok ki itthonról, ha nem muszáj.

amúgy Ti voltatok már az úgymond kötelező fogorvosi vizsgálaton? én hétfőn megyek, de nem tudom, hogy ha esetleg fúrni kellene, bár remélem, hogy NEM, akkor kaphatok-e szurit, vagy anélkül kell tűrnöm? illetve a másik, amit mostanában vettem észre, hogy iszonyatosan viszket a cicim... persze nem csak úgy egyszerűen, hanem a mellbimbóm közvetlen közelében, szóval még véletlenül sem tudom megvakarni körömmel, mert akkor az meg fáj, pedig minden nap testápolózom... :( ezek a nyüglődésem tárgyai! :) jah, és még egy, olvastam korábban, hogy nektek volt már ilyen barnázgatásotok... általában ez hány napig tart? nekem ugye kedd este volt a vérzés, és még ma is van minimális barnázgatás. hány nap alatt tisztul ki vajon a hüvely?

na jó, most rátok zúditottam millió kérdést, remélem, hogy van mindenkinek 1-2 hasznos ötlete :))
köszi előre is!

még jövök!

sophie27

:lol: :lol: :lol: Az az igazság, hogy egyszerű a történet: Macifülke néven neteztem Somával, addig ugye, még nem kerültem kórházba. Aztán most mikor jönni akartam újra, egész egyszerűen nem engedett be a régi jelszó/felhasználónév párossal. :evil: (és el sem küldte a megadott mailre) Így kerestem egy másik nevet- ez lett ugye a mákszem- és azzal "éltem" tovább. Viszont az nlc- korababás fórumán, ahova néha írok, maradt ugye a régi nevem. Előtte ott voltam, és automatikusan így léptem be ide a babanetre is; észre sem vettem... most nem is értem az egészet (igaz, az feltűnt, hogy eltűnt a kép, de azt hittem visszaraktam csak ugyanoda ):shock: :shock: :shock:
De mindegy macifülke=mákszem=Judit Eszter :D

Kép

Kép
mákszem

Köszi lányok a bíztatást!
Mákszem, (tényleg hogy változtál macifülre?), azt hiszem rád hallgatok és megyek táppénzre. Ez a mai nap nagyon rossz, alig bírok állni, inkább ülve, de leginkább fekve esne jól. A hasam mára hatalmas lett, kemény és fel is vagyok baromira puffadva.

UH nem jönne rosszul, de a doki nénimhez csak 26-án kellene mennem, és hová toppanjak be csak úgy?

És az is a rossz, hogy ma van a 7. évfordulónk a férjemmel, el mennénk vacsizni, de nem tudom hogy bírom ki addig.

pöttömpanni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?