Sziasztok!
Nagy nehezen összeszedtem magam a tegnapi "parti" után. Unokatesómék f9-körül érkeztek, mi 8-ra értünk haza az usziból. Azt hiszem úgy fél1 körül mentek el, mire ágyba kerültünk majdnem 2óra volt. Ma reggel meg azért kelni kellett... Úgyhogy kicsit kóma vagyok, délután biztos befigyel egy kis szunya nálam
Veronika! Gratu a képekhez, nagyon aranyos a kis apróságod. Nagyon vicces, hogy így meg lehet őket kuksizni, hogy mit csinálnak odabent. Bújkálnak, forgolódnak, hadonásznak. Persze most még van helyük, tornázzanak, bújócskázzanak nyugodtan, amíg lehet. Később biztos nem lesz ennyi helyük hozzá
Disznóvágás: Én is városi gyerek vagyok, de mondjuk kertes házból. SZerencsére otthon mi csak 1-2x vágtunk disznót. Kisiskolűs voltam, amikor először hozták a vágni való disznót. SZegény úgy visított, hogy messzire szaladtam a hangjától, és hiába fogtam be a fülem, még úgyis hallottam. Na azóta inkább elkerülöm, ha lehet.
Második "élményem" a pároméknál volt disznóvágás-ügyben. (Ők évente vágnak disznót), de nekem még nem-terhesen is forgott a gyomrom a szagoktól. Nagyon vad volt, ők lelkendeztek, hogy mennyi, meg milyen jó husi-vér-köröm-bél, stb...... Én meg majd' összehánytam magam a szagoktól-látványtól.
Az a durva,hogy bár már évek óta úgy alakul, hogy nem vagyunk ott a vágáson, elmegyünk 1-2 hét múlva, és még mindig érzem a szagokat. Persze viszik füstölni a húst, meg a kolbászt, stb-t és akkor ott néha bent van a házban, biztos ezért is.... A hurkájukat pl nem bírom megenni. Sőt amikor sül, kimenekülök a lakásból.Elvileg ők belerakják az abárolós léből a maradék cuccokat, vagy abban főzik ki, vagy ilyesmi, és ezért van ilyen szaga. Érdekes, meet máshol még ilyan ízű-szagú hurkát nem ettem... (egyébként szeretem)
SZóval én nem vagyok egy nagy sertéshúspárti, mostanság pláne nem kívánom az ízét, úgyhogy ha rajtam múlna, az összes disznó életben maradhatna.
HA nekem kellene levágnom az összes állatot, aminek a húsát megeszem, azt hiszem vega lennék....
Bocsi, jó hosszú lett...