Új privát üzeneted érkezett!

És még az jutott eszembe, hogy úgyis jön a rossz idő (v. már itt is van), amikor nem nagyon lehet kint hosszabban időzni, esetleg csinálhatnánk egy "júniusibabás" összeröffenést, ha van kedvetek.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Zetus, :)
Nagyon jól csináltad az altatás szoktatást!Sajnos ezt rossz hallgatni az elején, de egy-két nap és meglátod, ha következetes vagy már csak azt veszed észre, hogy lerakod, és nem sír,hanem perceken belül elalszik.Mi ezt Esztinél csináltuk, mert mint első babás én is beleestem abba, hogy állandóan rajtam, és fogtam mert nem bírtam, ha egy kicsit is sír.Aztán asszem olyan 3-4 hósan én is úgy döntöttem azért van az ágy, hogy használjuk, és nem lesz jó, ha már nagy cula lesz, és még mindíg rajtam.Így rászántam magam, és ugyanígy csináltam mint te.Nekem 3 nap alatt megtanult aludni :)
Én úgy csináltam, meg most is, hogy az ebéd utáni meg az esti alvást tekintem fő alvásnak, azt mindíg a kiságyában tölti, napközben pedig babakocsi, főleg ha ki tudunk menni séta közben imád aludni, jó hosszan :P vagy itt kint egyenlőre még a nagy ágyon, bár már szeptemberben valamikor fölállítom a járókát, és ott lesz a helye napközben!
Esztinél is így csináltuk, és nekem az bejött, ugyhogy most már "rutinból" tudom a napirendet, hogy hogyan alakítsam :wink:

Szona,én támogatom a talit :wink: tőlünk bármikor lehet

Na, én meg nem vagyok normális.Leraktam a csajokat aludni, és szerintetek mit csináltam esőben?????Hát ezt: Kép végülis esőben kell, nem?! :lol: :lol:
manóci

KÖSZÖNÖM A JÓKÍVÁNSÁGOKAT! ROZI

Judit!
Annalucus tényleg szuper ebben a vödörben. Én is láttam ilyet a Brendonban, már akkor is tetszett.

Rena!
Balázs szemei gyönyörűek, mint mindig! Ne foglalkozz ezzel az örökös gyarapodással. Szerintem tök jól fejlődik Balázs. Élénk, értelmes, nő is, akkor meg mi a baj? A védőnők és sajnos orvosok, többsége is a nagykönyv alapján számol. De a "nagykönyv" nem Balázsról,Bercelről, Annalucusról, Hannáról, Marciról, Onurról szól, (bocs ha kihagytam valakit) hanem általában mindenkiről!

Manóci!
Hanna elmenne igazi babának is olyan szép!

Etus, Emese!
Nagyon szépek a gyerkőcök. A félzoknis megoldás nálunk is műsoron szokott lenni!

Alvás!
Rozi napközben mindig a babakocsiban alszik. Délelőtt kb 2-3 órát és délután is ugyanennyit. Most is nagyot szunyál éppen, jól bebugyoláltam. Kint van az erkélyen ott nem is éri annyira a szél.
Nem is kell altatni, cumi a szájba,tolaogatom kicsit és már alszik is. Mindig figyelem az álmosság jeleit és akkor rögtön leteszem. Megfigyeltem ha túlpörgeti magát nehezebben alszik el.
Nálunk este van gond mostanában. A szopizok, közben beájulok nem mükszik pár napja. Ekkor van járkálás stb. majdnem folyamatosan bömböl)majd végül kimerül és elalszik. Én is lassan szoktatom a kiságyához (tudom csak elhatározás kérdése) és ha végre végigaludná az éjszakát, irány a külön szobája!

Tali!
Gondomom ez csak a pestiekre vonatkozik, mert mi elég messze vagyunk. Pedig nagyon jó lenne találkozni veletek :cry:

Pusszantás Beáta és ROZI

Bea

Kép[/url]
június

Szoni: meeee' nem teccik a kep, szerintem ari... na jo, hogy lasd kivel van dolgod, akkor felrakok egy masikat... :))
Kép
Egyebkent a juniusi-topikos-talit en is tamogatom! :)
Manoci: akkor ezek szerint erdemes kitartani... jee! Bar mar latszik az eredmeny, majd este beszamolok az elso nap hogy ment! :)
Ablakmosas... bakker en nem csinaltam azota miota bekoltoztunk... az meg mar majus vegen volt... :oops: :oops: :oops: en utalok ablakot mosni... :oops: :oops: :oops:

zetus8

Zetus:
Mi csak juli kozepen koltoztunk, de meg en sem mostam ablakot :lol:

Szoni:
Na vegre!!! Mar azt hittem teljesen eltunsz. Ma mar arra gondoltam telefonon megkereslek valahogyan ha meg most sem jelentkeztel.
vagyok en am rendszeresen. :) Olvasni szinte minden nap benezek, de csak hetfo ota van rendesen netunk, addig szenvedes volt, mert csak mobilrol ment. En mindenkeppen benne vagyok a taliban! Napkozben barmikor jo :lol:

balwin:
Most voltunk meresen, meg oltason. A suly 4220 (vagyis +1 kilo az elmult honapban) es 58 cm. Szerintem ezt amugy elmertek, mert homoritott kozben a hasaval es gyakorlatilag 56-os ruha mar nem is jo ra... Na mindegy, legalabb jovo honapban jo nagynak merik majd.
Oltast amugy eddig kipp kopp jol viselte, kicsit tobbet es mellyebben aludt, de ennyi.

Na a mi napirendunk meg csak szoptatasok miatt rendezett kb. Timi meg alszik amikor akar. Kiveve az utolso etetest, mert azelott van a furdes es azutan a nagy alvas. Akkor altalaban 8-9 orat alszik egyhuzamban. Legalabbis az elozo napokban, miota nem koltom mar 6-kor ezt csinalja. 23-tol 7 vagy 8-ig. Aztan probaltam 4 orankent etetni is de ugy csak 5 etetes jon ki az meg valahogy nem eleg neki, mert miota hazajottunk Balcsirol merem es 120-130 g-ot eszik altalaban etetesenkent. Lent meg, amikor erre atalltam semmit nem hizott meg... Hat alakulgat a dolog.

Na mennem kell,m jelez a kislanyom.
Gyonyoruek a kepek!!! :)

baratodildi

Mikor és hol gondolnátok a talit? Én is bennelennék szívesen. Sőt, Onur is. :lol:

Kép

Nekünk most megint visszajött az a fránya hasfájás, úgy üvölt, mint a fába szorult féreg. Én meg annyira sajnálom. És igazán semmi nem segít. :cry:
Hív a fiatalember, megyek.

KépKép
evica76

Sziasztok, ismét gyorsan... Írtam a táblába az adatokat, és... Ildi, bizti, hogy 4220g? A múltkor 5140-et írtál...

Judit
Kép

Kép
balwin

Sziasztok!

Nagyon rossz idő van elik egész nap az eső. Múszály volt boltba menni és vettem ezt azt Balázsnak is, szegényt úgy beöltöztettem nem is tetszett neki. Vennem kellett nagyobb babakádat neki mert a régit kinőtte, vettem kifogót, ruhát neki. Most alszik elég régóta nem is bánom mert tegnap egész nap nyűgös volt.
KépKépKép
rena10

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2012.06.28 18:14-kor.
Vendég

Sziasztok!

Fronell: Miért kell mennetek mit talált ki a doki?
Amugy sok értelme nincs mert még nagyon kicsik és a fejlődésükben sokat számit még egy hét is.

Mi már megjártuk....csak azt vették észre hogy fáradáékony...ami már nem jellemző. nekünk kb 2 hét úlva kell menni ismét,mert eltelt a 6 hét,és ujra megnézik.

Tápszer: Mi a beba 1 et ettük de most országos hiány van belőle mit irassak fel tud vki tanácsot adni?

Kép
bóbita3

El is felejtettem mondani: 2 napja nagy kádban fürdik manócska a tesóval és nagyon tetszik neki. Jár keze lába az se baj ha a pofija vizes lesz. Talán uszásra kéne járnom vele. Van aki jár már babauszásra a gyermekkel?

Tegnap nem mentünk el méreckedni ugyhogy csak szerdán tudom meg mennyit hizott....

Kép
bóbita3

Sziasztok,

Judit,mi is voltunk ma oltáson :( édesem akkor volt egy kis macskányi hangja amikor már túl voltunk rajta!De nem volt vészes, kis hősöm :)
Súlyunk:3770g, és 52 cm. :)

Fronell,ne izgulj, nekünk is kell menni neurológushoz! :( Én is megijedtem, és egyből 70-80 kérdést föltettem a dokinőnknek, de azt mondta ne aggódjak, mert nincs semmi baj, csak azért lássa egy szakember is.Minket azért küldött, mert amikor hanyatt fekszik, a két kis kezébe adod az ujjad, és húzod fölfele.Akkor elvileg már kéne magától emelni a fejét, és hasizomból ülni föl.De nekünk nem nagyon akarja emelni a fejét :(
Azt mondta a dokinénink, hogy valami tornagyakorlatokat fognak javasolni, és tornáztatnom kell majd, valószínű a kisasszonyt, hogy ne legyen lusta emelni a fejét! :)
Jövő hétre kérek majd időpontot, mindjárt :wink:
Nektek miért kell menni?
manóci

balwin:
De... 5220. :oops: Huuu, de nagy :shock:

baratodildi

Sziasztok!

Nállunk nem jó a helyzet. Balázs beteg. 11-kor kezdődött nyöszörgött, sírt és utánna már ordított. Kihívtam doktornőt és megvizsgálta piros a torka, és lázas lett. 38,1-ről nem tudtuk levinni neki. Kúp, hűtőfürdő mind a kettő kétszer. Úgy volt hogy doktornő jön este 20-kor és megszúrja de aztán lement 37,6-ra, majd 37,5-re. Este már evett 100 grammot és rengeteg teát. Remélem jöbb lesz most már. Éjfélkor még tea + antibiotikum. Nurofent is kéne még adni neki. Úgy sírt hogy levegőt is alig kapott én meg sírtam vele.

KépKépKép
rena10

Evica: jaj de edes Onur ezen a kepen! Eddig ez az abszolut kedvencem rola! :)

Bobita: en akartam vinni Bercust szeptember kozepetol, de azt mondtak, ahova vittem volna (Budakalasz), hogynaluk csak 5-6 honapos babak kezdhetik az uszast, mert elotte nem olyan a babokak hohaztartasa, hogy 45 percig birnak a 29-30 fokos vizet. Pedig en mar nagyon beleeltem magam, Bercel is imad furcsizni!

Manoci: Hannus hizott ezek szerint mar egy kilot. Kis ugyes baba :)

Rena: Sajnalom Balazst, szegeny mar tobbszor volt beteg :( Jobbulast neki!

Lanyok, annyira de annyira boldog vagyok, kepzeljetek Bercus most mar mindig a kisagyaban alszik napkozben is! Es enm is keveset! Vegre! Nem volt egyszeru, de megerte! Es ami a legjobb, hogy o is sokkal jobb kedvu lett (gondolom sokkal kipihentebb, amig a kezunkben aludt, volt hogy egy nap csak 3szor 10 percet aludt...) Elso nap amikor nekialltam a nagy kiserletemnek, az elso kisagyban-elalvashoz 50 perc kellett, ez volt a vizvalaszto, fel ora utan majdnem feladtam, de aztan megis csinaltam tovabb. Az volt a strategiam, hogy leraktam a kisagyba, odaraktam neki egy textilpelust amit lekajalt elotte, igy picit anyetej-szagu volt, megpuszilgattam, es mondtam neki, hogy aludjon szepen, de ha vmi baj van, csak "szoljon", es mar megyek is. :) Amint kimentem sirt, akkor vartam vagy 10 masodpercet, megint bementem, megint megpuszilgattam, megint elmondtam neki, hogy aludnia kell mert almos, es hogy ha van vmi, csak szoljon, megyek. Kimentem megint sirt, ez igy ment 50 percig, akkor elaludt, es aludt 40 percet, de kozben felkelt 10percenkent, es csak ugy aludt vissza, hogy bementem hozza es megpuszilgattam. A masodik alvasnal mar csak 10 perc kellett es elaludt, es aludt 2 teljes oran keresztul!! Teljesen odavoltam meg vissza, elotte levo 3 napban osszesen nem aludt ennyit... Meg aznap a 3. alvasidonel pedig leraktam a kisagyba, es egy hang nelkul elaludt. Azt hittem vmi baja van, olyan csendben volt, bementem hozza, erre aludt. kis edes pofa. Es azota is a kisagyaban alszik! Van hogy kicsit nyugosebb es tobb ido kell neki az elalvashoz, de 10 percnel nem kell tobb, es min. 40 percet alszik mindig! Annyira jo! ne haragudjatok hogy ilyen reszletesen leirtam a dolgot, de ez most nalunk nagy szam, mert az elmult ket 2 hetben horroro volt a napkozbeni alvas, es ezert nagyon nyugos is volt szegenykem. Egyebkent most is kell figyelnem, hogy kajalas utan mikor farad el, mert ha nem rakon le idoben, akkor "tulporog". Altalaban eszik (20 perc), utana fenn van 1 ora 10 percet, akkor farad el, es akkor alszik kb. egy orat.

Ma vagyunk 12 hetesek (szoval Annaluca is! :)) Lemertem a dragam: 5520 gramm

Jo ejt mindenkinek!

Etus

zetus8

Ezek ma keszultek, muszaj megmutatnom nektek... :)
Kép Kép

zetus8

Sziasztok!

Etus!
Édes pofa ez a fiú :)
Ez az altatás módszer tök jó, meg minden, de én ezt sztem nem nagyon tudnám kivitelezni, mert Szonji alvására is tekintettel kell lennem.
Tényleg Manó!
Nálatok nem zavarja Esztit, ha Hanna visít? (már ha szokott egyáltalán)
Nálunk egyszer volt olyan, hogy Szonji rászólt Marcira, hogy kussoljon (így!) és utána a saját fejére párnát rakott, hogy ne hallja.

Rena!
Szegény Balázs. Remélem azóta jobban van?!

Ablakpucolás: undibundi, nem is csinálom gyakran :oops:

Babaúszás: ahova mi járunk Szonjival, oda 3 hós kortól kell/lehet vinni a bébiket. Marcit is szeretném vinni, mert Szonji nagyon bírja. A foglalkozás is szupi: www.babauszas.hu (Kalovits program).

Bóbita!
Mi is fürcsiztünk már együtt (Szonji, Marci meg én), olyan édesek voltak.
Jól vagytok?

Ildi!
Aranyos vagy.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Dobok pár képet én is, úgyis rég tettem:

Marcinak is van egy alvási szokása... mindezt egy felfújható kishajóban:
Kép

Így alszanak együtt:
Kép

És így ébrednek:
Kép

Marci nézelődik:
Kép

Szonji legyőzte a Balaton szörnyét:
Kép

Majd modellt áll:
Kép

Végül megeszi a saját "bio paradicsomemberünket"
Kép

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Ja és a tali!
Nem csak a bp.-iekre gondoltam, de gondolom problémás megoldani a feljutást egy egynapos programért :cry:

Hogy legyen?
Felőlem lehet nálunk is (így a nagyobb gyerkőcök is le tudják magukat kötni) v. jó idő esetén fel tudunk kirándulni a Normafához.
Akkor várom az időpontjavaslatokat!

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Szoni de jo kepeket raktal fel!! :)

Talalka: Ha par nappal elotte lefixaljuk, akkor nekem elvileg barmikor jo hetkoznap.

zetus8

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2012.06.28 18:15-kor.
Vendég

Szépjóestét :)

Ildi, igen, nőlnek, mint a gomba :wink:

Evica, Szoni, Zetus, olyan édesek a kicsik :D Szonji, a tesóképek nagyon aranyosak :)

Rena :( Gyógypuszik Balázsnak!

Zetus, tényleg jó, hogy sikerült Bercust "beállítani" :wink: Nem semmi bravúr! Lehet én is kipróbálom majd :) Napközben Annalucus sem alszik túl sokat, lehet ezért sírós néha esténként :roll: Aszongyák, az első hónapokban a délutáni/esti sírások oka az idegrendszer fejletlensége - egyszerűen elfárad.
Mi még mindig cicin alszunk el... vagy álomba puszilgatom-babuzsgatom :)

Igen, mi is 12 hetesek lettünk tegnap :wink: Ennek örömére ma el is tudtam menni a 6 hetes nőgyógyi kontrollra :mrgreen:
Volt szó korábban a fogamzásgátlásról, csak nemtom jutottunk e valamire :oops: Nekem most a dokim írt egy gyógyszert, Cerazette a neve, szopi alatt is szedhető, ösztrogénmentes.

Jah, voltunk Bogyóval a Karolina utcában, okés a csípője :D , de mivel Édesanyámnak genetikai eredetű csípőizület kopása volt, javasolt uh-gal is megkukkolni...itt ilyesmit nem csinálnak rutinszerűen, úgyhogy asszem pestre megyünk. Kinéztem 2 helyet, ahol csinálnak csecsemőszűrést (koponya, has, csípő), az egyik a MediMOM (a MOM Parkban), a másik meg a "3D UH rendelő"...nem ismeritek valamelyiket véletlenül?...

Tali: húha, én sokszor még azt sem tudom, 2 perc múlva mi lesz :oops: Amúgy eléggé mobilak vagyunk, sokat autókázunk :) Ez tehát nem lenne gond. Csak a szervezés nem megy még flottul :oops: :D

Hoztam a táblánkat :)

Kép

Jó éjt

Judit
Kép

Kép
balwin

Basszus! Nem írtam át a babák korát :oops: :oops: :oops: Javítom mindjárt!

Judit
Kép

Kép
balwin

Kép

Bocsi :oops:

Jó éjt :)

Judit
Kép

Kép
balwin

Sziasztok!

Jobban vagyunk. Úgyvolt tegnap hogy este 20:00-kor kijön doktornő és megszúrja mert nem ment le a láza semmire aztán utolsó pillanatban megmértem és 37,6. Utánna szépen lement 36,4-re. Ma már jobb volt evett, ivott rendesen. Picit többet alszik. És hízott. Súlya 6018 gramm. Kép Kép Kép
KépKépKép
rena10

Sziasztok!

Gyerkőcök tündérpofák, nagyon jó képek!

Rena!
Nagyon sajnálom , hogy Balázs megint megbetegedett, de a lényeg, hogy már jól van! Azért mennek a gyógypuszik

Etus!
Nagyon ügyes és kitartó vagy az altatással kapcsolatban. Egyáltalán nem baj, hogy részletesen leírtad, mindig tanul valamit az ember!

Nálunk még mindig az éjszakai alvással vannak gondok. Most is felébredt kb. háromszor. Nem alszik el csak úgy ha megszopiztatom, pedig már kipróbáltam cumit, teát, simogatás stb. Cici nélkül bömböl, aztán ha megkapja kortyol párat és visszaalszik. Engem azonban nagyon kimerít ez az egész nyaf, nyaf, nyaf............
Jó lenne hozzászoktatni a külön ágyban alváshoz is, viszont egyszerűen nincs rá energiám.

Mi hétfőn voltunk tanácsadáson, azt mondta a gyerekorvos, hogy nem kell menni külön csípővizsgálatra, mert rendben van a csípője. Nálunk a gyarapodással van gond (a doki szerint). az elmúlt három hét alatt 350 g. szerinte kevés. Tényleg kevesebb mint az előző két hónapban, de mit csináljak, amúgy tök jól van. Majd vasat meg folsavat kell adnom neki, mert a doki szerint a gyerek vasraktára 3 hónap alatt merül ki, és mivel én vashiányos vagyok, lehet, hogy a tejben nem kap elég utánpótlást.
Rozinak egykeresztes a BCG oltása, ez mit jelenthet?? :roll:

Judit!
Most lemaradtam, de jövő péntekre hozom az adatokat! :oops:

Babúszás!
Mi megyünk októbertől a barlangfürdőbe. Megkapja Rozi a harmadik szurit és utána kezdjük. Már utána érdeklődtem egy alkalom 1.200 FT :roll: és szombatonként van reggel 8-tól. Ja még annyi, hogy úszópelust csak midiben láttam (7 kg.-tól), Rozi még tutira nem lesz annyi októberre. Látattok már miniben és hol?

Bea

Kép[/url]
június

Folytatom csak féltem , hogy elszáll a kisregényem.........

Tali!
Mi is szívesen mennénk, Budapest nincs is messze autópályán, de én tutira nem találok oda autóval, Pesten csak tömegközlekedéssel tudok közlekedni :oops:

Judit!
Szerintem mindenkinek a Carazettet írták fel :wink:

Fronell!
Tutira nem lesz baj Almával, kicsit túlzásba viszik időnként a dokik az aggódást! Babamasszást próbáltad? Mi csinálgatjuk és tetszik Rozinak, az is jó az izmok erősítésére, állítólag!

Kép hátmaszírozás Kép egedül fürök Kép már tudok ülni

Bea

Kép[/url]
június

Szonibaba:
Reszemrol ok a hetkoznapok altalabn mindig, de azert a het kozepe fele a legbiztosabb, mert akkor tutira nem utazunk eppen valahova.
Jovo hetvegen megint ugy nez ki a balatonra megyunk par napra, remelem szep napos idot fogunk ki. :roll:

junius:
Nagyon edes kis husis a furdokadban Rozi! :) Babamasszazst honnan tanultad?

Kepzeljetek kirepedt a mellbimbom. :( :cry: Egesz ilyeszto meretu seb van rajta. :( Most kenegetem aventos bimbovedo kremmel, de nem tudom hasznal e valamit. Valami otletetek van, hogyan mulna el gyorsan, mert felek, hogy megint bemegy valami fertozes rajta es ujabb mellgyuszit kapok. 8)

Zetus:
Nagyon jol leirtad. :) Nalunk Timinel most egy simizos kendo jon be altatasnak napkozbenre. Beteszem a cumit a szajaba, ezt meg az arcocskajahoz. Praktikus, mert bent tartja a cumit is es fogdossa, amitol bealszik. :lol: Nagyon kis cuki vele. Este mindig szopi kozben alszik be, de igy napkozben szinte soha sem. Ilyenkor meg egy darabig fent van es miutan kifarad, akkor alszik el, de az is elofordul, hogy tulporog, na olyankor altatni kell, aztan teszem csak le. Azt hiszem o alvas szempontbl most meg mintagyerek, aztan ki tudja mi lesz majd kesobb.

baratodildi

Csak menni kellett kiscicahoz kozben....

balwin:
Timinek is csak a csipo UH van meg. Mi is visszuk majd meg koponya es has UH-ra. A Klinikara kaptunk beutalot, de az uj rendszer miatt mar kifogytak a teljesitmenykvotabol es csak fizetos lehetoseg van. Ott 1 uh 6000, 2 uh 10000, 3 uh 12000 Ft. Felhaboritonak tartom, hogy ez az uj modi. :evil: A doktornenink meg tajekozodik, hatha valahol meg lehet menni, de nem sok remenyt fuzok hozza. Amugy oktober elejere van idopontunk.

rena:
Orulok, hogy jobban van Balazs. Jopofa az a csikos harisnya. :) Olyan, mintha tv-t nezne, annyira figyel. :)

szoni:
A nezelodos kep egyszeruen zsenialis! En mondjuk inkabb erolkodosnek mondanam. :) Az egyutt ebredos kep is aranyos. :lol:

baratodildi

Rena,szegény Balázs :( jobbulást neki, és sok, sok gyógypuszit!Hamar gyógyuljatok meg, addig nincs tali, hogy ti is tudjatok jönni :wink:

Zetus, ugye,ugye hogy sikerül az alvás tanítás, ha következetes valaki :wink: Nagyon ügyesek voltatok, és gratula, hogy tud már aludni :!:

Szona,annyira jók a képek, és milyen szép kis modelles Szonji :wink:
Bevállalnád a tali helyszínt?Te milyen édi vagy :) Bár én is gondoltam rá, hogy nálunk is lehetne, mert elég nagy a lakás,meg ha jó idő lesz itt a kert is, de mi nem Bp.en lakunk, így nem biztos, hgy mindenki el tudna jönni, vagy idetalálna-e!Én csak azért nem forszíroztam :wink:

Judit,csípőszűrés :wink: az uh-on is reméljük minden ok.lesz majd.Sajna nem ismerem ezeket a magánokat! :( Én mindíg SOTE intézményekbe viszem a gyerekeket mindennel, abban bízom :wink:

Junius,nagyon édike Rozi :) a kádas főleg :)
De jó lenne, ha tudnál jönni te is a talira :wink:

Fronell,remélem én is, hogy nekünk is a neurológusnál nem lesz nagy gond, csak valami torna!

Tali, találjunk ki valami időpontot, nekünk is bármikor jó, csak előtte pár nappal tudjam.Meg, ha lehet inkább de. legyen.Csak mert nálunk még Eszt is szokott aludni ebéd után.De ha mondjuk mindenkinek a du. a jobb akkor alkalmazkodunk, csak ha lehet inkább de. :wink: Többieknek??

Na, lépek mennem kell a megrandelt tortáért.Unokahúgom barátja ma 30 éves, és titok bulira megyünk.Mi visszü a BIG tortáját :wink:
Bár mi egy felé már hazajövünk, mhátha manónak szüksége lesz rám.Azért az a pár óra is kicsit kikapcs lesz! Kép
manóci

Sziasztok!

Ildi!
Babamsszázst a védőnő tanította meg. Amikor még kijárt hozzánk mindig megmutatta az egyik testrész masszírozását. Van róla fénymásolt papírom is ábrákkal, nagyon egyszerű. Ha valakit érdekel szívesen beszkennelem.

Tali!
Nekünk hétvége lenne jobb, mert a párom el tudna vinni minket, de ezzel nem akarok bekavarni :? Szóval eszembe jutott, hogy az unokaöcsém is elvihetne, ha akkorra esik az időpont,amelyik nap pont nem dolgozik (ő még nem tud róla :lol: ) Ha megvan az időpont többet tudok majd. Jó lenne menni!!!!

Tegnap du. gondoltam kipróbálom, Rozi szoktatását a kiságyhoz, ott aludjon egy keveset fürcsi előtt. A felvesz - letesz módszert csináltam (hasonló Etuséhoz). A végeredmény: másfél órás üvöltés, zéró alvás és végkimerülés (mindkettőnk részéről). Azért próbálkozom még, hátha egyszer rákap az ízére :roll:

Van valakinek ötlete,hogy a folsavat összetörve hogyan adjam be a gyereknek???

Bea

Kép[/url]
június

junius:
Engem nagyon erdekelne. Legyszi szkenneld be! :roll: :oops:

manoci:
Nekem tegnap lett unnepelve a 30. szulinapom, mivel majdnem a szulessel egyidoben volt, igy mostanra lett halasztva. :) Isteni dios tortam volt meg ma is ettem belole reggelire :D :D :D Nalatok milyen sikere volt a tortanak, hogy sikerult az unneples?

Kirepedt mellbimbora van valami otletetek?

baratodildi

Fáradt vagyok mint egy dög mostanában, meg férjemmel elég sokat vitázunk :cry: így kicsit kevesebbet jöttem.

Tali: nekünk jobb lenne a hétköznap, és mindegy hogy délelőtt vagy délután. :wink:

KépKép
evica76

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Nehany kep Timirol. :) Vannak meg ujak a keptarban. :)

baratodildi

Ildi,de jók ezek a képek :) és köszi, hogy tettél ide is.Tudod én írtam, hogy valamiért nem tudom nézegetni a kép.tárosokat :(
Az a kaki mennyiség?! :shock: Hannusnak majdnem minden pelusba van kaka, de ennyit?szerintem még sose kakált :lol: :lol:
Hát akkor Isten Éltessen soká, így utólag téged is!
Mi Feketeerdő tortát vittünk, és nagyon fincsi volt.Jó friss! :wink: Kapott rá 30 elfújhatatlan gyertyát, az jó poén volt :P meg volt tüzijátéka is!Aztán egyre már itthon is voltunk.De tök jól éreztük magunkat.Hannus meg nagyon jó kislány volt,leraktam 9-kor mielőtt lelélptünk, és egyszer sem kelt fel, nekem is csak 1/2 4-kor először! :lol:

Évica, :( ez nem a legjobb hír!Remélem azért nagy gond nincs, csak átmeneti a férjeddel :? gondolom a fáradság lehet az oka!Drukkolok, hogy rendbe jöjjetek hamar!
manóci

Sziasztok :)

Ildi, én anno a sebes mellbimbómra Bepanthen-t használtam (jó vastagon bekentem két szopi között), pár nap alatt rendbeszedte.
Gyorsan megkérdem, míg el nem felejtem :wink: Honnan van ez a fajin Timialátét? :) Megfogott a mérete :D Mi egy pólyából kivett kókuszbetéten fektetjük napközben - megspórolok pár emelgetést, tök jól lehet huzigálni vele a gyereket az ágyon :oops: :lol:

Ordítunk, majd még jövök.

Judit
Kép

Kép
balwin

balwin:
Ajandekba kaptam a kis nyuszis polyat egy baratnomtol Moszkvából. :wink: Pólyának már későn jött, mert kibújik belole, de alátétnek szupi. :lol:

manoci:
Hat ez 2 napos kaki, mert ugye nem minden nap van neki :lol: De ez nala is rekord gyanus volt :lol: Arrol nem is beszelve, hogy a fotelban nem volt tul kenyelmes muvelet, 2x bele is nyult, azert fogom a kezet is :lol: Parades jelenet volt!

baratodildi

Sziasztok lanyok es babak!

Az elmult par napban csak olvaso uzemmodban nyomtam, mert a "remekmuvemen" dolgoztam. Utolagos engedelmetekkel csinaltam egy blogot a juniusi babaknak, felraktam az osszes kepet, amit ide felraktunk a babanetre - vegignyalaztam az osszes oldalt... (gondoltam ha vki ide felrakta, akkor talan nem lesz baj, ha a blogra is felrakom ugyanazt a kepet, de ha megis, akkor szoljatok nyugodtan es leveszem.)

Szoval a blog cime: http://2007-junius-babai.blogspot.com

ABC-sorrendben raktam fel a babok kepeit, igy a lap aljan Alma-baba van, mig a tetejen Timivel zarul a sor. Szerintem tok jo igy egyben latni a babakat, meg hogy mekkorat nottek a szuletesuk ota. :)

Ha raktok majd fel a babanetre kepet, igyekszem frissiteni a blogot.

Jol el is faradtam, mert ma fejeztem be, ugyhogy most nemtok reagalni, de talan kesobb meg lesz idom netezni :)

jok legyetek!
Etus

zetus8

Zetus,ez egyszerűen szuperjó 5let volt! :) És milyen kis szorgos voltál, azért nem lehetett semmi kigyűjteni az összes oldalról a képeket! :wink:
Nálunk egy picur hiba van, ha nem baj, hogy szólok :oops:
Tehát a HANNA képeknél az ahol egy apa fürdeti a fehér kádban azok nem mi vagyunk :P szerintem az júniusék, mert tdod én rakosgattam neki föl az elején egy pár képet!
De most rakok ahelyett 2 másikat :wink: behelyettesítjük egy saját fürdőssel, meg egy frissel amit tegnap csináltam, olyan cuki a feje így sapiban :)

Ildi, hát ha az több napos kaki, akkor érthető :lol: :lol: fotelba tényleg jó lehetett a tisztábarakás :lol:
manóci

Na, és a képeket meg lehagytam :oops:

Fürdős

Kép

Grillcsirke :lol:

Kép

Útrakészen

Kép
manóci

Sziasztok!

Ide nem tudom felrakni az anyagot, mert túl kicsi lenne. Ildi add meg légyszi az email címed (akár priviben) és arra elküldöm majd
( persze mindenkinek elküldöm akinek kell) .

Kisebesedett mellbimbóra nincs sajna ötletem. Én még a kórházban a DM-es Babylove-t használtam az jó volt, azóta nem kellett.

Végignéztem Etus!
Nagyon ügyes vagy, tök jó!

Ildi!
Azt hittem Rozi a kakikirálynő, de kiütéssel gyűztetek :shock: :wink:

Timike nagyon édes, nekem a babakocsis alvós jön be a legjobben a félrebillent cumóval!

Bea

Kép[/url]
június

Manoci: uppsz, mar remlik is, hogy te tettel fel kepet az elejen Rozirol... :oops: :oops: Koszi hogy szoltal, mar ki is javitottam a dolgot, es beraktam Rozit a tobbi Rozi-kep koze... :) Remelem mas babokajat nem kevertem ossze, ha megis, csak szoljatok. :wink:

Ildi: az igen! ez aztan a kaka! :) Bercel egyszer produkalt hasonlot, meg a mellkasa is kakis volt, meg is kellett utana furdetnem, mert nem birtam rendesen lemosni... sajnos csak egyedul voltam otthon, igy megorokiteni nem volt lelekjelenletem :)

Junius: nem mindenkinek Carezettet irt fel a doki, nekem pl. semmit sem irt fel, mondvan hogy o inkabb az ovszert ajanlja... :(
Engem is erdekel a babamasszazs!! kaptam ugyan egy babamasszazs kezdoknek konyvet, de nem annyira tetszik, mert en nem birok benne allandoan lapozgatni mikozben tiszta olaj a kezem... :oops:

Evica: kitartas! drukkolok hogy minden okes legyen!

zetus8

Manoci: de edesek ezek a kepek! mar rakom is oket fel! :)

Junius: ide kuldd nekem leccccci cuccot: zetus8@gmail.com
elore is koszi!

zetus8

Zetus,Király, köszi :wink:
manóci

Timinel ma mertem 2-3x az evest es egyszer 190 grammot szopizott, aztan persze alig evett 70-et meg. :shock: Ejjel elegge megtelnek a cicijeim, de napkozben tenyleg feltunoen kevesebb van benne, mint par hete :cry: Valamiert nem termelodk annyira gyorsan ujra :(
Azert 2 cicivel jollakik, de szomoru vagyok miatta. :(

manoci:
Milyen kis formas feneke van Hannanak! :lol:

zetus:
Nagyon szuper munkat vegeztel! Csak amulok es bamulok, hogy honnan van ilyenre idod! :lol: Viszont fergeteges lett, nagyon orulok neki, mar megneztem parszor!

baratodildi

Ildi!

Nem küldted az email címed, így nem tudtam elküldeni a masszázst!

Etus!
Láthatóak a képek amiket küldtem? Ha valami nem világos kérdezz nyugodtan.

Manó!
Hannának tényleg csuda formás a popsija! Nagyon drága! Milyen gyerekülést használtok? Úgy látom ez már nem béby hordozó! Lehet, hogy nekünk is be kell újjítani, mert Rozi eléggé össze van gömbölyődve a hordozóban és nem nagyon szereti már.

Judit!
Tegnapi adatok! 5.150 g és kb. 60 cm!

Tegnap fodrászkodás volt nálunk, Rozi haját géppel lenyírta egy fodrász csajszi. Már elég viccesen nézett ki mert felül alig volt haja, oldalt meg hátul pedig hosszú volt :wink:
Ma megyünk délben szurira, utána délután a védőnők valami baba - mama zsúrt rendeznek, hogy összeismerkedjenek a kismamák.

Pusszantás

Bea

Kép[/url]
június

Ildi!
Sajnálom a tejcsi dolgot, de ne aggódj! Nekem is előfordult már párszor, hogy kevesebb volt a tejcsim és ilyenkor mindig megijedtem. Főleg este paráztam, hogy ha nem lesz elég nem lakik jól és sírni fog, nem tudok majd vele mit csinálni (egyszer már előfordult velünk). Szóval nekem ilyenkor az jön be legjobben ha gyakrabban mellre teszem. Nappal sem vártam ki mindig míg ő kéri, hanem 2-3 óránként szoptattam és éjjel is párszor. Ezután nekem mindig pár nap alatt visszaállt a tejcsi mennyiség. És persze próbálj meg pihenni, amennyit csak tudsz!

Bea

Kép[/url]
június

Csajok!

Muszáj elmesélnem!
Helyettesítő orvos volt ma a rendelőben és ő fenékbe adja a szurit. Rozit a hasára fordítottam, erre kinyomta magát és egy pillanat alatt a hátára fordult Most csinált ilyet először. Mondtam is a dokinőnek, biztosan nem akar szurit! Amúgy csak kis sírás volt, ügyes baba! :lol:

Bea

Kép[/url]
június

Június,gratula Rozinak :) édes biztos tudta mi készül ellene! :? és összeszedte magát!

Nekünk Chicco hordozkánk van, de ez 0-13 kg-ig van!Csak természetesen használjuk bele a fejszűkítőt, mert csecsemőkorban még így kell.Majd, ha már tud ülni egyedül is akkor a szűkítőt kiveszem.Esztinél is ezt használtuk, bár csak 1 éves koráig, mert utána már alíg fért bele az overállal, pedig csak 8,5 kg volt 1 évesen, de a magasság is számít!

Hannus feneke Kép én is imááááádom!
manóci

Sziasztok!

Nálunk a nagylány beteg remélem a Liza nem kapja el. Hétvégén vasárnap lesz a keresztelő meg bucsu is egyben. Jó sokan leszünk,megint zabálhat az ember :(

Jövő héten elkezdem a 90 napos diétát még sosoem csináltam,vkinek van tapasztalata?
Muszáj mert nem jön rám eyetlenegy nadrágom sem. Majdnem annyi kilo vagyok mint amikor szülni mentem és ez szörnyű!!!!!!

Liza jól van már 4650 gramm,esténként nyűgös már 3 napja remélem nem bujkál benne a betegség.
Majd visszaolvasok később...

Manóci! Hanna nagyon ügyesen tartja a fejét.
Junius! Rozinak meg gratula az átforduláshoz.

Egyszer már nekünk is sikerült,azóta semmi :? Mostanában lusta és nagyon nyálzik.

Rakok majd fel képeket csak megvárom a hétvégét!
Sziasztok!

Kép
bóbita3

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?