Új privát üzeneted érkezett!

[quote="kmanna"]Csajok,
Legközelebb mi vagyunk soron, jöhetnénk hozzánk, vagy a Jákóba meghívnám a csapatot egy kis sütizésre (mert a múltkor miattunk maradt ugyebár el...), na hogy hangzik??? :wink: A meghívás bárkinek szól pesti anyucik!!!!! :)
quote]

Kmanna! Vigyázz, mert szavadon foglak. Ugyanis barátaink Kecskemétre tervezik az őszi szünetet, és mi is megyünk 2-3 napra.

Kecskemétiek! Tényleg van valami jó ötletetek szállás és programok tekintetében. (3 család, 8 gyerekkel). Nem vagyunk kényesek, igazándiból jobban szeretjük a falusi vendégházakat a szállodáknál. Előre is köszi minden infot!!!!

Kép
Kép
Kép
petramama

Nálunk sem vészes a helyzet, de ha már a Nagymama az orvos megmutattuk Neki. :) Mi is Nasivin orrcseppet kaptunk... :)
Szerintem, ha éhes lesz Luca majd felébred. Fürdetés volt már?

KépKép
KépKép
mni

Biribon! Ne aggódj, én ugyan nem tudom, hogy Boróka mennyit eszik, mert 99%-ban még szopik, de azt érzem, hogy betegen mindig kevesebbet, rövidebb ideig szopizik.

Judit18! Jó lehet ez a hely. Én kiváncsi vagyok mit fogsz róla mondani.
Mi voltunk Ringatón és nekem az annyira nem jött be. Petrával, amikor még pici volt Tücsökzenére jártunk, az sokkal jobb volt. Bár lehet, hogy sok múlik azon is, hogy ki tartja.

Kép
Kép
Kép
petramama

Lilla azért ennyire nem veti rá magát a kutyusra... ha én nyomkodom nevet rajta, Ő max. néha véletlenül nyomja meg. :)

KépKép
KépKép
mni

Judit18,
megnéztem a honlapjukat, nagyon jónak tűnik, majd meséld el, milyen!!!

Biribon,

Panka is pörög az egyszervolt-ra :) nagyon cuki közben!

Szilvánusz,
talán a kommunikáció szakból sejlik fel hébe-hóba valami, de mióta Panka tölti ki minden percem, nem igazán jut időm összeszedni rendesen a gondolataimat...ideülök a gép elé, azt lököm a rizsát, amint épp kipattan (hát ez látszik is :wink: ). Én viszont nagyon bírom, amiket írsz, annyira a szívemből szólsz néha, hogy csuda!!!!

Lusie,
Petikének jobbulást!

Niki,
Lillának is gyógypusz!

Juditk,
a cékla-bizniszt majd nyélbe ütjük, oks?

Kacika,
elfelejtettem kérdezni délelőtt, hogy mikor Ballószögre mentek, mit adsz Petrusra??? És melyik medencébe viszitek be? Nem hideg a víz? csak mert mi is nagyon kacérkodunk a gondolattal...olyan jó lenne már szaunázni egyet!

Adós vagyok még a pók-sztorival (fene a vizuális fajtátokat :D :D :D ), amit igazából Panyek tudna elmesélni, de ő mélyen hallgat, vajh mért?? Szóval a szokásos gyanús csönd után arra toppantam be a nappaliba, hogy a dundi kis ujjak akkurátusan épp a nyelv hegyére helyezték a fekete kb. 1 centis halálra rémült pókicát. Alig bírtam kihalászni a szájából! És közben rötyögött!!!! Komolyan!!! Szerintem ráflesselt a sok-sok mozgó lábra..a vadászat/cserkészés mozzanatairól sajna nem szól a fáma...a lényeg: végül mindenki megmenekült, ittavégefusselvéle!!!

KépKép
kmanna

Niki! Ja, orvos nagyival könnyű! :) Nekem a nagybátyám orvos, de veszprémi. :?
Fürdetés ma elmaradt, de mi nem is ragaszkodunk feltétlenül a minden napi fürdéshez. 1-2 naponta fürdik. Gáz? :roll:

Petramama! Igazából nem is mondhatjuk igazán betegnek Lucát. Jókedvű és örökmozgó most is. Csak valahogy most így jött ki az etetések száma. Így 660mili tejet evett és 1/3 üveg alma sütőtököt.

Kmanna! Pankalini zabálnivaló lehetett! (De úgy látom, a pókica is.) :D :D

biribon

Én itt pörgök, mert Luca ugye szokásától eltérően korán bealudt, férj meg reggelig dolgozik. :( Szóval egyedül vagyok... Takarítani, mosogatni lehetne mit, de nincs kedvem. (Pedig kelleni fog.)

biribon

kmanna: akko megnyugodhatsz. Pankalinka igazi gyerekből van. :lol: :lol: :lol:

gy.anita: ne gondolkozz ilyesmin, hanem amikor tudsz, akkor gyere :lol:

OBeaO: én ezt nem értem, biztosan valamiről lemaradtam!! Eddig, jó pár olyan alkalom volt, amikor úgy gondoltam, hogy én a helyedben biztosan elmennék, de maradtál. Most meg, amikor -szerintem - nem történik semmi, amiért el kéne menned (és szerintem rendeződn(t)ek nagyjából a dolgok) - akkor elmész :shock: :shock: :shock: Hogy miért??? Hát én má' semmit sem értek itt.

Szilvánusz:
[quote]L írta:átod még az ilyen Foster féle nyers megmondogatást is jobban beveszi az emberek gyomra,
:shock: :shock: :shock:
Hát én nagyon szeretlek téged ecsém, de ez azért egyáltálan nem így van -szerintem!!! Ha azt akarod, hogy a mondókádból semmi ne menjen át, csak az másik fél agyát elöntse a lila köd, na akko' válaszd ezt a stílust (de ez benne is van a tanulágban).

Mni: te is jó erőben lehetsz, ha lerázás közben összetörik a hőmérő :!: :lol: (lehet, hogy szakmát tévesztettél?? min. kovácsnak kellett volna menned ) Na, de remélem Lilla cica azért már gyógyulgat!!!

Biribon: Úgy látom ez a vita jobban kinyilatkoztatott téged is!!! Egy kicsit jobban megismerhettünk. És ez jóóóó!!!
És Földi: CSÓK A CSALÁDNAK!!! Az apróbötűidet, az én fejemből halásztad ki!!!! Teljesen egyetértek VELED!!!
Ha már ennyire fontos neked, tudd, hogy én is hiányoltalak, írásban is (nem is egyszer)!!! :D

Szilvánusz és Biribon: egy ponton érzem még a helyesbítés szükségességét, bár ez már túl van tárgyalva: szerintem az "ajtóstól a házba" effektus miatt jöttek Beának azok a visszajelzések, nem csak úgy... (bár az tagadhatatlan, hogy végül az egésznek nagyobb lett a füstje, mint a lángja). De a lényeg itt már a változáson és a második esélyen van. Ugye jányok??? :!:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanetta 2008.10.01 21:47-kor.

Kép Kép Kép
fanetta

Ohóóó -pörgés kétezerrel???? (szinte egy új oldal jött létre a semmiből, amíg megírtam, amit megírtam :lol: ) - szóval a lurkók elmentek álombálba. :lol: Így azé könnyű :lol: :lol: :lol:

Kép Kép Kép
fanetta

[quote="mni"]
írta:
mni
[quote]A írta: nyilvános fórum szerintem biza arra való, hogy bárki bármikor olvashassa, akár csak "kukkolóként", akár gyakran író törzstagként, bárki tanácshoz, tapasztalathoz juthasson, vagy akárcsak kis kikapcsolódáshoz, pár vidám perchez. Bárki bármikor bekapcsolódhasson, kiszállhason. Barátokra szert tehessen.

(Itt épp az általad idézett idézet idézése történt :lol: , mert én is jónak találom :lol: )

Kép Kép Kép
fanetta

Biribon, ugyan elolvastam délután, de csak most esett le, hogy sárgadinnyét adtál Lucának? Azt lehet? Meg szőlőt? Ezeket még nem hallottam... Mi minden nap fürdetünk, mert a kisasszonynál az a nap "fénypontja". Annyira imádja és már tudja, hogy fürdés után evés és alvás van. :)

Ha valakit érdekel, szerintem nagyon jó ajánlatok vannak ezen az oldalon: http://www.wellnesshetvege.hu/

KépKép
KépKép
mni

Képzeljétek voltunk az Aréna Plázában VIP divatbemutatón, amit részben a cégem szervezett, hát nagyon más világ, mint amiben mi kismamák vagyunk most. Ott volt egy csomó celebrity, Lilu, Szekeres Nóri, Debreceni Zita, Karsai Zita meg a csávója stb. stb. még Kiszel Tünde is. Hát amikor az megjelent, lányok, mint Julia Roberts a vörösszőnyegen, kb. 10 fotós rázizzent és kérte, hogy pózoljon neki. 10 percig csak fotózták és mindenki vele volt elfoglalva. Csoda hát, ha egy cseppet túlértékeli magát. Ő meg valami 15 éves kis buzicska fiungerrel volt, amig fotózták, aztán meg előkerült valahonnan az anyukája. Jajj, nagyon gáz volt. Látnotok kellett volna, hihetetlen számomra. Tavaly szilveszterkor megfogadtam, hogy nem veszek több szennylapot, hát ez most megint megerősített ebbéli elhatározásomban.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Ugye itt volt kérdés a rugós hinta?

Ezt találtam rá a Gekko fórumán:

[quote]E írta:gészséges, normál övezetbe tartozó csecsemők számára a bébikomp nem való. A járást követően pedig teljesen szükségtelen. Kényelmes lehet a szülő számára, hiszen ilyenkor „elvan” a gyerek, de nem tesz jót a fejlődésének.

A rugós hinta ezzel ellentétben egy hasznos eszköz lehet, a megfelelő időben és mértékben. 6 hónapos kor a fordulások, hasonfekvésből nyúlás, kúszás, szem-kéz koordináció, ülésben manipuláció időszaka sokkal inkább, mintsem a felegyenesedésé. Ráadásul 6 hónaposan még a csigolyákat is túlságosan megterhelheti az ülőhelyzetben végzett rendkívül dinamikus mozgás. A rugós hintában való játék arra ösztönzi a csecsemőt, hogy elrugaszkodjon a talajtól, ami inkább 10 hónapos kortól időszerű, amikor felállni, majd járni tanul a gyermek. Ettől a kortól hasznos eszköz, ráadásul a sok egyensúlyi inger érleli az idegrendszert.

[quote]A írta: műanyag keretes hinta nagyobb biztonságot (biztonságérzetet) nyújt, 6 hónap körüli babáknak inkább ezt a típust javaslom. A keret nélküli verzió is élménydús perceket okoz, de ezt a típust inkább 10-11 hónap körülre - kapaszkodva felállás idejére - időzíteném. Segíti a mozgáskoordináció fejlődését, erősíti az alsó végtagok izmait és elősegíti az ugrás mozdulatának megtanulását is, de mégsem akadályozza a járás elsajátítását - mint a bébikomp - azáltal, hogy felesleges kapaszkodási és támaszkodási felületet nyújtana a lépés során.

Judit 18! Engem érdekelne ez a képességfejlesztő játszóház! Én most a Gekko-t nézegetem, mert kicsit talán korai Lucának, hogy állandóan állni akarjon és úgy akarjon játszani. Kicsit többet kellene még kússzon-másszon.

Gyerkőc 1/2 11-kor felébredt, evett, 1 óra volt míg visszaaludt... :? Én meg most szokás szerint még fejek...

Fanetta! Azért többször is láttam a hiányolást! :D A hozzászólásom meg az éjjel tényleg jobb volt. Mára már az ihlet elszállt.
Nimród miket csinál? Ő pont 1 hónappal idősebb Lucámnál. Jó kis márciusi baba! :D Kinek a gyereke álldogál még? Mit hallottatok róla? Nem gond? Meddig kellene kúszni-mászni?

Fosterhez még annyit tennék hozzá, hogy szvsz azért egy ilyen f@szozás után egy bocsánatkéréssel még nincs minden elfelejtve... Bármennyire is tud jó fej és normális lenni. Azért az nagy durvaság, modortalanság volt. :?

biribon

Niki!

Sárgadinnyéből, szőlőből (héj és mag nélkül) csak épphogy kóstolót kapott Luca. De úgy tudom, azokkal nem nagyon van gond. Nem allergizálnak.
A gyermekegészségügyi kiskönyv szerint 7 hónapos kortól már lehet adni, míg a banánt és egyéb déli gyümölcsöket csak 1 éves kortól ajánl például. Pedig a banánt sokan elsők között adják és egyes 4 hónaposaknak való babaételekben is van.
Az az érdekes, hogy a 4 hónapos kortól adható babaételekben van pl. paradicsomos krumpli is, pedig a paradicsomra azt írják, hogy főzve 1 éves kortól adható, nyersen meg 2 éves kortól. :shock: :o

Úgy érzem, van egy kis kavarodás a hozzátáplálási ajánlásokban...

biribon

Sziasztok!!

Niki, rólam valahogy nem készült kép, amit annyira nem is bánok, nem vagyok valami fotogén :lol: :wink:

Viszont éjszaka....azt hittem meghalok, annyira sz@rul voltam, sőőt még vagyok is. Folyamatos fosás, Peti hányt, Petra is elkezdett fosogatni, apja is, nagyon kemény.
Vendég

Helló!

Jobb ha nem kommentálom az eddigieket, úgy látom csitultak egy kicsit a kedélyek.
Bár sok minden miatt el vagyok keseredve, és csalódtam is.
Itt is maradtak olyanok akik miatt jövök ide is!
DE NEKEM OTT IS VANNAK BARÁTAIM! Sajnálom ha neked nincsenek Pati!

Kacikának jobbulást, és mindenkinek aki beteg.
A kecskeméti babik nagyon édesek, és szépen ül Nimó!

Biribon!
Te mit csinálsz itt éjszaka?!

Szilvánusz!
Én viszont teljesen egyetértek veled.
Ne csodálkozzanak azon hogy ilyen az a h@lye picsa, hát ez kell a népnek!Van annak esze, de így megél, erre van igény.
Ha tudtam volna nem megyek főiskolára csak teszem a hülyét!

:wink: :lol:

Én személy szerint örülök hogy észrevette magát Bea!
Sokáig tartott! :roll:

pepike

Kép

Kép
pepike

Petramama!

Boldog névnapot Petrádnak!

Ti hogy ünnepeltek?
Minket visz apa ebédre a trófeába, előtte meg kiugrunk Pepivel az állatkertbe, mert apa de. dolgozik.

Szép idő lesz ma!
Ha valakinek kedve van tartson velünk!

pepike

Kép

Kép
pepike

7 hónapos:

Itt tartunk

Kitárul a világ! Hamarosan segítség nélkül is képes lesz ülni, talán nemsokára mászni, vagy inkább hason kúszni is elkezd. Az új függetlenség magával hozza a kisgyermekkor elengedhetetlen velejáróit, a nagy eséseket és sok púpot a buksin. Bármennyire is bababiztossá teszed a lakást, előbb vagy utóbb beveri a könyökét vagy térdét, és az esésektől sem tudod mindig megvédeni. Ne vedd túlságosan a szívedre, ha megtörténik, de jó ha tudod, hogy mit kezdj a kisebb sérülésekkel! : http://www.kismama.hu/kisgyerek/serulesek/2278/

Egyre jobban ki tudja mutatni érzéseit, és azt, hogy mikor van rád szüksége. Bújik, kéredzkedik. Heves dicséretre megismétel egyes mozdulatokat. Ahogy fejlődik, egyre érzékenyebben reagál a körülötte lévő emberek hangulatára, ha te bánatos vagy, nála is könnyen eltörhet a mécses.

Változások az anya életében

Ha továbbra is otthon maradsz, bizonyára hiányzik a munkahelyi társaság. Ne csüggedj! Újdonsült anyukákkal megismerkedni egyszerűbb, mint gondolnád, hacsak nem élsz valami külvilágtól elzárt helyen. Új barátokra szert tenni kicsit hasonlít a randizáshoz (emlékszel még?), szóval bátorság. A legtöbb anyuka pont úgy szeretne új barátokra szert tenni, mint te. Itt olvashatsz róla: http://www.kismama.hu/kisgyerek/hova_tu ... atok/2117/ másoknál hogy alakultak a szülés utáni barátságok.

Szülői tanács: Jó éjszakát

„Esténként körbevisszük hét-hónapos csemeténket a lakásban és minden fontos tárgytól elköszönünk. Ez nemcsak megnyugtatja, de nyelvi fejlődését is elősegíti.” -- Olga

Tart az idegenektől? Ne aggódj, ez nem visszalépés. Ahogy okosodik, egyre óvatosabb. Néhány hónap múlva újra nyitott lesz minden újra.

Nem árt négykézlábra ereszkedni és gyermeked szemszögéből körülnézni a lakásban, hogy észrevedd a veszélyforrásokat. Nemsokára bútortól bútorig totyog majd.
linocs

Pepikék! Én is nagyon boldog névnapot kívánok nektek!!!
(A francba megelőztél, pedig milyen korán ideültem. :( )

Ezt a kisebbik Pepikének küldöm (az én Petrámnál nagyon mengy a Hello Kitty):
Kép

Nálunk nem lesz extra ünneplés, Petra oviban van, meg utána RSG-re is megy. Ajándékozás este lesz, de addig még be kell szereznem valamit. :oops: Neki ilyenkor összel egymás után vannak az ünnepei: szept. 2. Rebeka nap, szept. 17. szülinap, okt. 2. Petra nap. Jó sorozat ez neki!!!!! :lol:

Biribon! Jók ezek a hintás tanácsok. Bár, én a bébikomp ellen sem vagyok! :oops: Petrának volt, mert ebben a nagy házban abban legalább valamennyire korlátok közé volt szorítva és nem tudott pl. állandóan lépcsőzni. :D Fejlődését abszolút nem vetette vissza, 1 évesen önállóan járt. Szerintem a mértékkel használt bébikomp semmiféle hátránnyal nem jár a fejlődés szempontjából. Nálam ez tapasztalat... Persze nem a még állni, ülni sem tudó gyereket kell beletenni. :roll:

Kép
Kép
Kép
petramama

Linocs! Kicsi Fruzskának nagyon boldog hófordulót kívánunk!!!!

Kép
Kép
Kép
petramama

Jó reggelt!

Mni: nem semmi a hőmérő eltörésed. Remélem Lilla már jobban van. Tifaninak szinte már semmi baja, már alig folyik az orra,éjszaka már szívni sem kellett.

Biribon: szerintem nem baj, hogy nem fürdetsz minden este, mondjuk nálunk is az van mint Nikiéknél, tudja, hogy fürcsi közbe még van egy nagy játék, utána szopi és aztán alszik magától.Nekünk Tifani még nem áll, hanem ül.

Szilvánusz: én személy szerint nem csípem K.Tündét. De azért a divatbemutató jó lehetett. :lol:

Kmanna: a pók stori nem semmi. :oops: :lol:

Fanetta: ígérem amint tudok, jövök.Köszi :D

Linocs: jó amit feltettél. És mennyi igaz van benne.

Kép

Anita
Pam Brown: "A legőszintébb mosoly a csecsemőé.
Abban nincs semmi csel vagy számítás, csak színtiszta ÖRÖM."
gy.anita

Pepike, Kispepi, Petramama Petrája, Kacika Petrája
NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT!!!!!!!!!!!!
Vendég

Kacika! Hú, Te Petrádat kifelejtettem, természetesen neki is nagyon boldog névnapot kívánunk!!!!! :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
Kép
petramama

Köszi Zsu!

Kacika!

:oops: Bocsi! Nektek is természetesen sok sok boldog névnapot!!!

pepike

Kép

Kép
pepike

Petráknak nagyon-nagyon boldog névnapot kívánunk!!!!!!

KépKép
kmanna

A Petráknak boldog névnapot kívánok!

Kép

[b]Linocs:[/b] Fruzsinak boldog hófordulót!!!! Kép

Kép

Anita
Pam Brown: "A legőszintébb mosoly a csecsemőé.
Abban nincs semmi csel vagy számítás, csak színtiszta ÖRÖM."
gy.anita

Én is kívánok a Petráknak nagyon boldog névnapot és Fruzsinak pedig boldog 7. hófordulót!!!!

Na szóval tegnap elfeljtettem írni, hogy voltunk tanácsadáson. Marci 73 centi és 8300gramm, vagyis szinte semmit nem hízott az előző mérlegeléshez képest, de a doki szerint még így is átlagon felüliek a méretei. (na nem mindegyik :wink: :wink: :wink: ). Kicsit meg van sajnos fázva, így anyatejen kívül most mást megint nem hajlandó elfogadni, na de szó mi szó, mondta a dokinőnk, hogy kb. 3 hét múlva megérkeznek a pneomococcus oltóanyagok és kaptam is időpontot oltásra.
Szóval szerintem ha be akarjátok adatni, akkor kérjetek ti is időpontot, nehogy lemaradjatok róla!!!!

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

ja, jó ötlet Szilvánusz, mármint az oltásra bejelentkezni, tuti tumultus lesz
én is megfogadtam ezerszer, hogy soha többet szennylapot, de amikor megyünk anyósomhoz mindig megborulok, mert útközben komolyabb dolgokat nem vagyok képes olvasni. de csak akkor veszek...

Biribon, köszi a rugóshinta infot! nekünk van
nálunk macskaügy: kint is bent is, de bent szerencsére behúz a hálónkba mert ott van neki egy kempingszék biztosítva (lakás dísze mondanom se kel...) így a nappaliban és a babaszobában nincs vele gond, egyedül a kajája (mert a nappali-konyha egyben van). annyi, hogy most majd hideg-sáros időben naponta többször fel kell majd törölgetni a kis lábnyomait. de a kaja se gond - ezen gyakoroljuk Eszterrel az első nevelési próbálkozásokat (nem! nem esszük meg a cica kajáját...!)

na el kellene indulni ebbe a játszóházba de persze most jól bealudt

Lillának jobbulást!

Petráknak boldog névnapot!!

Fruzsinak pedig boldog hófordulót!

KépKép
judit18

Foster védelmében:

arról ugyebár senki nem írt, hogy mi vezetett odáig, hogy Foster véleményt írjon ide...Jim baromira kiakadt Feri hozzászólásán, és ennek hangot is adott "odaát" - ahogy Ti írjátok...Foster felajánlotta, hogy megírja a véleményét, amit Mindenki!!! - köztük én is - egy emberként támogatott, aztán ez sikerült, ahogy sikerült...nagyon megbánta, ezt kétszer meg is írta ide, tehát szerintem be is lehet fejezni. Én személy szerint nagyon szeretm Őt is meg Jimet is. És lehet, hogy ezért a hsz-ért innen és onnan is ki leszek utálva, de akkor is le kellett írjam, pedig megfogadtam, hogy nem foglalkozom az egész üggyel, de ez már napok óta érlelődött bennem, és ezzel részemről tényleg véglegesen lezártnak tekintem ezt az ügyet.

Nekem vannak itt és ott is fontos emberek, ezért, ha nem leszek kiutálva, akkor időnként megjelenek itt és ott is!

Nagyon sok boldogságot kívánok a topik minden Petra nevű lakójának!

Linocs Fruzsijának pedig csodaszép hófordulót!

Rólunk (ha még valakit érdekel)
Botitarka másfél hete folyamatosan mindenhol feláll, leülni még nem tud, ezért amikor elfárad folyamatosan ordít, amíg le nem ültetjük. Most viszont beteg. Már a második éjszakánk volt borzasztó...a doki szerint vírusos torokgyulája van, ami lerakódott az ínyére is...szerintem meg nem, mert csak ott ezüstös-fehér színű az ínye, ahol jönnie kéne a fogának...nem tom...a lényeg, hogy láza már nem volt reggel és a kedve is egész jó...

Aput múlt pénteken hazaengedték a klinlkáról, így végre már otthon lábadozik, aminek mindannyian örülünk.

Ma pedig a XI. kerületi Trófeában ebédelünk, mert a zuram éppen ma 36 éves...majd visszaidézem a két ottani pocakos topiktalit is.

Évi

KépKép
kvaszeva

Boldog névnapot a Petrákank és boldog hófordulót Fruzsinak és Botinak!

KépKép
KépKép
mni

Köszönjük a névnapi köszöntéseket, aranyosak vagytok. Fosás--már bocs-- javul, már nem érzem azt, hogy ne, fogom túlélni a napot!
Hófordulósoknak is sok boldogat!

Megyek pihenni :?
Vendég

Évi, apudnak továbbra is jobbulást, most már otthon, a férjednek pedig: Isten éltesse sokáig. Jó ebédeta Trófeában!

Ja, és én is köszöntöm a többi Petrácskát!!

Mi beadatjuk a pneumot, amint meggyógyulunk, és lesz a dokinőnknek!
Vendég

Minden Petrának nagyon boldog névnapot kívánok!!!

Bea! Tiszteletben tartom a döntésed! Vigyázz Magadra és a Csöppségedre! Az a legeslegfontosabb, hogy a családodban minden rendben legyen, a többi mindig kiszámíthatatlan.

Biribon: Nagyon édes Luca a videókon! Ne aggódj, hogy mindig feláll. A védőnők sokszor dumálnak, hogy ne engedjük, mert megterheli a gerincét, de szerintem minden gyereknek (lásd itt is) tök más a fejlődése és azt nem szabad szabályozni. Nem Te erőlteted, Ő akarja, így nincs ebben semmi rossz!

A paradicsomot nekem első krumplival keverendő zöldségként javasolta a védőnő a sok vitamin miatt. Én már adtam is, és semmi baj nem volt tőle. Most végre kaptam céklát, ez a következő lépés.

Szopis babáknál sűrítitek a főzit, gyümit valamivel??? Én megvettem a négykomponensű gabonapehely-mixet, de még várok vele, úgy érzem nem igényli, hogy táplálóbb legyen. Lehet, hogy ez a nyavalyás betegség miatt is van.

Kacika jobban vagytok??? Remélem nem rota!

Jól estek a jókívánságaitok! Én is szomjazom a hozzámszólásokra :oops: Úgy látom vagyunk páran ilyen alkatok, dehát tulképpen ezért is jöttünk topikolni.
Szerencsére mára jobban van Petike, láza nincs, jókat alszik, viszont ömlik még mindig a takony (bocs), sajnos sokat kell szívnom, amit viszont a füle miatt nem nagyon kéne. Elég tanácstalan vagyok.

Mindenkinek szép napot!

Livi
Kép
Kép
lusie

Nagyon Sok Boldog Névnapot Kívánok Minden Petrának!!!!!!!!

Fruzska baba Boldog Hófordulót neked!!!!

Sajnos nálunk is eljött az a pillanat mikor mosoly nélkül telnek napjaim...
Bence nagyon beteg.... vírusos felsőléguti fertőzés!
Lázas, kedvetlen, sír.........
Ráment a füllecskéjére, nagyon sajnálom......

Bocsánat, de így írni sincs kedvem!!!!

Ja Linocs nekünk is volt rózsaszín a vízelet, és képzeld a germicid kúptól van, megszínezi.

Puszi!
Vendég

Megjöttünk boltból, na ez nálunk egy 4 km túrát jelent földúton!!! (kellett nekünk kertesház a városszélén). Csumára leizzadtam, vettem is gyorsan egy Twixet, nehogymá ne legyen pótolva a sok-sok elégetett kalória!!!! Persze Pankabéb simán elaludt a huppanókon...A lényeg, máskor asszem a jól bevált kocsis megoldást választom! Lustaság nagy úr!!!!!!

Kvaszévi,
lécci-lécci gyere amilyen gyakran csak tudsz!! Engem spec. nagyon érdekel, mi újság veletek! Örülök, hogy apud jobban van!

Mindenkinek, akire ráfér jobbulást++++++++++!!!!!

Petramam,
falusian szállás hirtelen nem jut eszembe, de valamelyik környékbeli tanyán biztos hangulatosan el lehet tölteni pár napot (Ricsováry Major, Bújdosó, Tamás tanya - nemtom melyiken van szállás, de a neten le tudod csekkolni). Szintén valamelyik tanyán tudtok lovagolni vagy pacit simogatni, van Vadaspark, elmehettek a ballószögi termálfürdőbe, amit már párszor emlegettünk, és szerintem a szünetre tekintettel lesz program az Ifjúság Házban, a Szórakaténusz Játszóházban vagy a Ciróka Bábszínházban. Most hirtelen ennyi jutott eszembe...ja és jöttök velünk sütizni, csapatostul, hmmm???

KépKép
kmanna

Petramama!
Hetényegyházán (Kecskeméttől pár km) van az erdei iskola.
Mi nagyon sokszor járunk oda, baráti körrel. Nagyon szép szobák, csend, nyugalom, gyönyörá környezet az erdőben.
http://www.kefag.hu/start.php?page=m8&al=_2&t=vackorvar

Minden Petrát nagy szeretettel köszöntök!!

Kacika!
Javulást kívánok!

Márti!
Nektek is és nagyon sajnálom.

A többi betegeskedőnek is javulást kívánok.

Nimó sem kap levegőt, úgy sajnálom...Hiába szívom nem jön semmi...

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Látjátok, ezért törtem össze tegnap a lázmérőt... :D
http://index.hu/politika/belfold/higany1002/
Most milyet vegyek?

KépKép
KépKép
mni

Juditkecskemét: tipp: fiziológiás oldatot (sós víz) a gyógyszertárban, és azt csepegtetni minél többször, jó sokat Nimónak - és csak bőséges csepegtetés után szívni az orrát.

Kép Kép Kép
fanetta

Szilvánusz: itt voltál az Arénában és nem csörögtél rám???? Ejnye, bejnye!!!

Kvaszeva: jó tudni ezt a háttér infót. De azért ilyen könnyen nem tudod ám megutáltatni magad!!!! :lol: :lol: :lol:

NEM KELL SZOLIDARITÁSBÓl LEROBBANNI BABÓCÁK!!!!!!!! (azé mondom nekik, mert úgy látom, hogy ők ezt még nem tudják :lol: )
Szóval: GYÓGYULÁST MINDEN KIS ÉS NAGY BETEGNEK!!!!

Nimród épp most gyepálta meg a Verámat, amíg a fórumot olvasgattam. Ebadta kölke!!! Ha nem éli túl, levonom majd a zsebpénzéből!!!! :lol: :lol:

Kép Kép Kép
fanetta

Fanetta: íppeg csak odaértünk időre, meg amúgy is még a végén rámunnál. 8) 8) 8)
Kvaszévi: már hogyne érdekelne, hogy mi van veled, gyere és írjál amikor akarsz. Szegény kis Botika, jobbulást, úgylátszik megint átsöpör rajtunk a betegség. Egy csomó gyerek beteg közülünk.
Bmárti: SZIJJAAAAAAAAAAA MÁRTIIIII!!!!!Szegény Bencus, ez sem hagzott valami jól. Sajnos Marci sem teljesen tökéletes, átérzem, ő is többet sír a szokásosnál.
Gy.Anita: mér, valaki ezen a bolygón szereti ezt a szegény Tüncikét? Csak nem veszi észre, bár mondjuk jól megél belőle, hogy hülyét csinál magából az ország előtt.
Biribon: dejó, hogy mégis újrakezdted a leveledet, minden szavaddal egyetértettem én is.

Pumperka, Panny, MZX merre vagytok?

Na és hogy egy kicsit jókedvet csináljak a betegeskedők anyukájának, hoztam a régóta ígért videómat. Csak hanggal!

http://www.youtube.com/watch?v=idfXXKSmlb8

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Köszi Fanetta!
Fújtam neki párszor már de még nem indult meg. A Nazivin orrcsepp után viszont átmenetileg tudott lélegezni az orrán keresztül és egy kicsit szopizni is.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

[quote="mni"]L írta:mniátjátok, ezért törtem össze tegnap a lázmérőt... :D
http://index.hu/politika/belfold/higany1002/
Most milyet vegyek?

Pedig pont azt olvastam (hogy hol azt már nem tudom :oops: ), hogy a higanyos adja a legpontosabb értéket.

Kép
Kép
Kép
petramama

Judit(K) és Kmanna! Köszi az infokat. Ha konkretizálódik a dolog ígérem megírom, hogy mikor megyünk.

Kép
Kép
Kép
petramama

Szép jó napot!

Köd előttem, köd utánam, de azért nem kell bottal ütni a nyomomat! Mert hogy itt vagyok, ragyogok. Oké, a népmesei elemeket ezentúl mellőzöm.
Először is köszönöm a hiányolást Szilvánusznak (ha más is hiányolt, neki is, csak éppen nem tudok ennyi oldalt alaposan visszaolvasni).
Augusztusban és fél szeptemberben nem is olvastam a topikot, annyira sok minden összejött: a határidős melómmal így is csúsztam, és apukámat vittem-hoztam a kórházba. Ezt nem olyan egyszerű megszervezni, mert mi ugyebár Monoron, anyuék Pestlőrincen, a Korányi meg a Budakeszi úton, de azért csak sikerült. Főleg, hogy az utóbbi pár alkalommal az apósom és a nagybátyám is vállalt át fuvart. A lényeg: a kezelés egyelőre nagyon jól működik, a nagy tüdődaganat a felére csökkent. Persze a mellékhatások nem kerülték el szegényt, de most egy hosszabb (3 hetes) nyugis időszak jön, így van ideje kicsit regenerálódni.
A fordítást csak leadtam, már csak az kellene, hogy kifizessenek. Megvettük a vakolatot a házhoz (reményeink szerint tejes kávé színe lesz, a lábazat meg sötétebb kávé – Monácska: olyasmi színek, mint a Liliomban az az újabb ház). Közben Flóra elkezdte az ovit, szereti, élvezi, főleg, mert a barátnője is oda jár végül. Persze időnként taknyos, most pl. köhög, volt is már itthon pár napot azóta betegállományban  Marci is elkap tőle ezt-azt, voltunk már fülészeten is, kapott sajnos antibiotikumot, olyan sokáig nem akart a láza lemenni. Azóta csak szörcsög, de a biztonság kedvéért (főleg a fel-feltűnő láz miatt) a jövő héten adunk le pisit.
Az én drága, lusta fiam is elkezdett végre kutyázni, továbbá egyre tökéletesebben kúszik… hátrafele. Gondolhatjátok, hogy milyen mérges sírásokat bír levágni, amikor a vágyott tárgy egyre messzebb kerül, ahelyett, hogy csócsálhatná. Továbbra is sokat szopik (főleg éjjel irgum-burgum), de kapott már mindenféle gyümiket, zöldségeket, sőt répát, fehérrépát és csirkehusit a levesből összeturmixolva. 8 és fél kiló 74-es ruhákat hord.
Szerdán voltunk először június óta játszóházban/zenebölcsiben, csak most már Flóra nélkül. Marci nagyon élvezte a nyüzsgést, a zenét, a rengeteg játékot, de legfőképpen a sok-sok gyereket! Mióta Flóra ovizik, unalmas az élet minálunk (hiába, én ritkábban lengedezek a fotel karfájára támaszkodva, még ritkábban kurjongatok halandzsadalokat).

Boldog névnapot a névnaposoknak és éljenek a hófordulósok is!

Lusie: Peti hogy van?

Szuperek a kecskeméti minitalis képek!

Monácska: szépek vagytok a keresztelőn nagyon. És a kutyus is aranyos. A mienk (aki már vagy 2 hete nem szökött el, juhéjj) olyan helyesen őrzi Marcit, amikor a teraszon altatom.

Kmanna: nagyon tetszettek Panka pályaválasztási tervei  póksztori: brrrr

Jobbulást Tifaninak!

Biribon: ó, az egyszervolt.hu, hogy az mekkora sláger minálunk! No meg az annapetiesgergo.hu és egy angol oldal a pbskids.org. Flóra ezeket imádja, és Marci is szívesen hallgatja a zenéket. Flórám legújabb kedvence az Alma együttes (akik jönnek is koncertezni hamarosan az egyre pörgőbb kulturális élettel bíró városkánkba), akik mondjuk nekem nem jönnek be annyira, de azért elviselem. Azt tudjátok (ha írtam már, akkor bocsi), hogy van egy oldal, ahol eszetlen mennyiségű zenét meg lehet hallgatni, le lehet tölteni? Egy csaj saját oldalai a multiply.com-on belül (regisztrálni kell hozzá). Gyermek.multiply.com gyermek2.multiply.com gyermek3.multiply.com.

Most elhúzunk egy sókamrába, hogy Flóra köhögése végre csituljon (amúgy a keleti és nyugati orvoslás, kuruzslás stb. megvolt, de még mindig ugat).

Tsókjaim

Kép
KépKép
nebula

Ja, Anna, el is felejtettem írni, hogy Ballószögre egy szál úszópelust adunk rá. Imádja. Szerintem menjetek, vagy gyeretek.
Mi péntekenként szoktunk amikor nem vagyunk ilyen kriplik.
Lusie, a dokink szerint valami síma enterovírus. Nem tudom hogy lehet megállapítani minta nélkül, de biztos tudja.

Másfél kilóval vagyok eddig kevesebb. :lol:
Vendég

Szilvánusz, szenzációs ahogy rötyög MArci, és az a hintázós pihenő amiben ül, szuper!!!
Vendég

Szilvánusz :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: a video, és :lol: :lol: :lol: :lol: a kapcsolat...

boldog petranapot:
Kép

potyka

Nebula!
Köszi a dalokat.
Petra kedvence az Alma együttes! Én se nagyon szeretem, de őket a Minimaxon behülyitették. :roll:
Szép, nagy már Marci!
Apukádnak további sok erőt kívánok!++++++++++++++++++++++

Kép
Kép
Kép
petramama

Csajok! Most hallottam, hogy a Tescoban a jobbik Tesco pelenka nagyon olcsó! Darabja 23 Ft-ra jön ki, max 3 csomag vásárolható!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
petramama

Petramama!
Én 2x3 db-ot vettem. (Sajnos Levinek is kell még)

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?