Buffon: „A stílus maga az ember"
Annak idején, mikor kirobbant ez az egész vita, leírtam Beának, hogy jó, hogy elmondta a véleményét, csak egy kicsit csiszolgathatna a stílusán.
Most is azt mondom, hogy jó, hogy mindenki elmondja a véleményét, de... Foster, ez a stílus azért... hogy úgy mondjam... Látjuk vagány csaj vagy, jól megmondtad! De minek is? Miért volt erre szükség? A Feri szavai azoknak a csajoknak szólt, akik eddig is írtak a márciusi topikba. Ha valakit érintettek azok, akkor az reagált volna.
Amikor Kölyök írt, akkor én annyit reagáltam rá, hogy lenne mit, de nem teszem. No, hát akkor most megteszem: annyira, de annyira deja vu érzésem van: anno 36 fős lányosztályba jártam középiskolában. Ott szólt valahogy állandóan arról az élet, hogy kinek van több barátnője, ott voltak olyan véd- és dacszövetségek, amelyek egy következő konfliktushelyzetben újra felbomlottak, és újjáalakultak - esetlegesen épp az "ellenfél" csapatából. Valahogy olyan érzésem van most, hogy ez arról szól, hogy "bebebe, nekem több barátnőm van, mint nekeeeed". Mert most már pontosan nem is tudom, miről szól ez az egész. De hogy ezt a márciusi topikot kezdi nagyon durván szétzilálni, az biztos.
És - szerintem - sok lánynak, anyának, kiskölyöknek szüksége van egy topikra, ahol megoszthatja épp aktuális örömeit, bánatait akár a gyerkőccel kapcsolatban, akár azon túl.
Ez a hétvégi csörte valószínűleg sok embernek elvette a kedvét az írogatásról. Egy pillanatra az enyémet is. De basszus, itt van még legalább 10 ember, akik szépen, lelkesen írogattak nap, mint nap, érdeklődtek a másik iránt nap, mint nap, megosztották velünk az épp aktuális dolgaikat nap, mint nap... És jó volt tőlük kérdezni, ha épp arra volt szükség! És most hagyjam itt őket??? Dehogy is!
Ha valaki valamin megsértődik, akkor nosza, menjen! De hogy egy egész társaság kedvét, hangulatát rontsa???
És lehet, hogy unalmasabb a topik, lehet, hogy kevésbé "humorharoldok" az ittmaradottak, de bizony van valami, ami miatt működik mégis!
Az első vitánál Pati feszegette a témát, hogy megváltozott a topik, akkor én írtam valamit, viszont Pati nem fejtette ki, hogy szerinte miért változott meg, illetve mi a baja, pedig kiváncsi lettem volna...
Én maradok... még egy picit... aztán majd meglátjuk