Új privát üzeneted érkezett!

Szilvás :lol: :lol: ő is akar :lol:
Gyerekszáj,édes.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Évi. Az, hogy sertepertélsz, ácsorogsz az a nem jó, ha görcsölgetsz.

Ilyenkor CSAK a fekvés segít. Nincs kifogál, alku, csak ez-csak az. :wink:
Neked kell érezni, de ennyi bele kell férjen, ha nem érzed jól magad!
Tegnap azért jól rámijesztettél, szóval nem szabad elbagatellizálni!
Na. Ezt jólmegaszondtam. Uff.

Én leszek az élő lelkiismeretetek. :lol:

szilvás76

[quote="evilany"]S írta:evilanyzilvás :lol: :lol: ő is akar :lol:
Gyerekszáj,édes.

És közben látni a kis komoly pofáját. A nagy 3 éves önérzetével. :-)
Imádom. ;-)

szilvás76

A terhesség elején, amíg a petefészek sárgatestje termeli a terhességet fenntartó hormonokat, előfordulhat komolyabb következmény nélkül is egy-egy spontán elmúló barnás folyás, hiszen a terhesség stabilizálódása a méhlepény kialakulása és hormontermelésének beindulása (" a vezérlés átvétele") után következik be. Ez időben a 12-13. hétre esik.

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

de én még csak 9 vagyok...tuti lesz a doki!!!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Na valami ilyenre emlékszem én is. A dokinénim is ezt mondta anno, ő hívta fel rá a figyelmemet, hogy ettől ne ijedjek meg!

szilvás76

Ha állandóan lenne akkor már a kórházban lennék!!! ez 100%
De tegnap csak edzésről hazaérve tapasztaltam...ma pedig trónolás után....azóta 3szor voltam wc-n és semmi....de ez a nő miért nem veszi fel a telefonját??????????????? :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

[quote="csillagfeny1976"][ írta:csillagfeny1976b]A terhesség elején, amíg a petefészek sárgatestje termeli a terhességet fenntartó hormonokat, előfordulhat komolyabb következmény nélkül is egy-egy spontán elmúló barnás folyás, hiszen a terhesség stabilizálódása a méhlepény kialakulása és hormontermelésének beindulása (" a vezérlés átvétele") után következik be. Ez időben a 12-13. hétre esik.

a terhesség stabilizálódása a méhlepény kialakulása és hormontermelésének beindulása (" a vezérlés átvétele") után következik be. Ez időben a 12-13. hétre esik

Vagyis EDDIG előfordulhat a folyás. Utána már nem nagyon!

Nyugi, jól működsz!!! :wink:

szilvás76

hjaaaaaaaaaj..akkor jó...azért aggaszt egy kicsit...lehet mégis megnézetem magam,vagy megnyugszom vagy végképp magam alá kerülök.

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

lefekszem egy kicsit előtte,mert már agyilag nem vagyok 100-as

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Evi, azért ezt a ciklust kihagyjuk, majd a következőben! Most megcsináltatom a hormonvizsgálatokat, és megnézzük, kell-e szednem valamit.

Kép
xtina75

Katka, gratulálok, ezek nagyon jó hírek!

Bmass, a sztorid nagyon emlékeztet egy két évvel ezelőttire, amit egyik ismerősöm az István kórházi élményeiről írt második babával. Hasonlóképp felszabdalta egy kezdő, miközben első babával megúszta a gátmetszést, csak icipicit repedt. Nagyon kikészült. Egyébként ott teljes tömege a látogatóknak az icipici 5-6ágyas szobákban - legalábbis 4éve. Szoptatni nem tudsz rendesen éppen ezért, nekem is kínos volt, mikor látogatóba mentem, hogy amerre nézek, cicik vannak és a kismamáknak gondolom még kellemetlenebb lehetett a jelenlétem, hát még a pasik jelenléte, akik ott tolongtak más ágyaknál. Mikor én voltam ott szülőszobát nézni – még tudatlan koromban -, a szülésznő röhögve mesélte, ha front van, annyi a kismama, hogy pokrócokat terítenek a folyosóra, ahol lehet vajúdni, ha akció van, akkor meg berakják a szülő anyát valahová - senki nem nevetett vele. Jelenlegi István kórházas állapotokat nem ismerem, talán azóta már csak szuperlatívuszokban lehet róla beszélni - jó is lenne.
Sajnálom, ami veletek történt, remélem, azóta minden porcikád helyrejött. Durva volt! Én biztos haragudnék erre a pancserre, megvan a helye a gyakorlásnak és amikor már többről van szó!

Bekri, remélem, hogy jól jársz dokival és nem pénzéhes nálatok sem. Teljesen megértem, 100 rugó általában egy havi nettó fizetés, szerintem sem könnyű kicsengetni, főleg, hogy annyi mindent kell venni egy pici babának és nagyon elszaladtak az árak ebben a kategóriában.

Csillag, elég előrehaladott már a terhességed, ha nincs görcsöd, akkor szerintem lehetsz pozitívabb. A folyás várandósoknál sokszor nagyobb mennyiségű, mint általában. Hogy mitől rózsaszín? Fogalmam sincs, talán Bmassnak van igaza. Egy dokilátogatás ajánlott. Inkább tudd, mint ne tudd. Ráadásul, ha valami baci és időben elcsípik, akkor megúszod komolyabb antibio nélkül. Egy orvos válaszol rovatban olvastam, a válaszoló doki nagyon ki volt akadva kismamára, akinek panaszai voltak terhesség alatt, fura színű folyás, de az orvosa beosztása miatt csak 7nappal a tünetei megjelenése után ment el hozzá csekkolásra, előtte meg valami tejsavóval vagy mi a retekkel irrigált. Ez elég is volt hozzá, hogy a doki ne lássa a tüneteket és simán hazaengedte, hogy ezek szerint nem volt komoly, mert az irrigálása elfedte a tüneteket. Komoly volt és ha időben megkezdték volna a kezelést, akkor semmi baj nem lett volna később.

Szilvás, kemény lehetett. Örülök, hogy azért a Te szülésed jobban ment mint, akiket hallottál. Kicsiknek a 9hónap még lassabban telik, mint nekünk, ezért Ricsinek akkor mondtam el, mikor már óriási hasam volt. Mikor megszületett Enikő, még mindig a hasamat tapogatta, hogy hol a másik baba? Cuki volt. Aztán felfogta, hogy EZ AZ A BABA!

maccs01

Nyugi Kriszti, nincs semmi baj!

Mi ez az edzés? Azért vigyázz magadra, az első 12 hétben nem nagyon javasolják az aktív sportot. Nehogy megerőltesd magad...

Különben meg aludj egyet, talán jobb kedvvel ébredsz. Nem szabad ilyen borongósan gondolkodni, ez rossz hatással van a babára is!!!!!!!!

szilvás76

Szerintem Csillag gyermeke edzése :) remélem.

maccs01

Csillag, bár csak egy vetélésem volt és remélem, hogy soha többet nem lesz újabb, de biztos én is nagyon be leszek ijedve a következő babánknál éppen ezért.

maccs01

Maccs
Én novemberben volt 3 éve, hogy az Istvánban szültem. :-(
Akkor kisebb gondom is nagyobb volt a körülményeknél, bár én 3 ágyas szobában voltam. A szobatársaim (én is) tapintatosak voltak, Egyszerre max 1-2 látogató egy szobában, lehetőleg a többieknak háttal, vagy kimentünk a folyosóra. Meg lehet így is oldani. De hallottam én is horror történeteket az ötágyasról (plusz pótágy, 6-8 fős hangos családi látogatás... NO COMMENT. Mindenki úgy iparkodott hazafelé 3 nap után! Mindent megcsináltunk, (szopi, kaki) csak mehessünk.
És nekem még jó dolgom volt, mert a férjem dolgozott ott a CT-ben, és a csecsemős főnővér szegről-végről ismerősünk volt. Bár szabin volt akkor, de így rám kétszer(!) rámnyitották az ajtót, hogy megy-e a szopi stb. Azért a tiszta lepedőért nekem kellett szólni, símán elmentek mellette a nővérek.

Nekem csak a dokim miatt maradt meg pozitívnak (inkább semlegesnek) az a 3 nap. Ha ő nem olyan, amilyen, hááááááááááát.... :roll:

szilvás76

Tina,értem.El is felejtettem a kivizsgálást.

Csillag lánya jár edzésre ha jól vettem ki a szavaiból.

Bent a pite a sütőben,kiteregetek és már megyek is a kanapéra.De semmi bajom hálisten.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Szilvás! Legalább a dokid jó!
Amikor én fórumoztam 5éve, akkor nagyon sokan ott szültek, legalább 3 lánynál is voltam bent látogatni, Ricskó még akkor pocakban, utolsók közt szültem :)
Szóval az egyik anyuka második gyerekét várta ott, elsőt detto ugyanott szülte. Már előre lezsírozta dokival, hogy császár lesz különböző egészségügyi okok miatt. Na, bement CTG-re, a gyerek szívhangja a béka feneke alatt, beindították nála a szülést... 18órán át a folyosón vajúdott a csaj, az orvosa ordított vele, hogy ne kiabáljon, nem fájhat annyira. Bírja még ki, hátha megszülhet rendesen. A gyerek szíve többször lecsúszott sokáig a tűrhető érték alá,de nem volt szabad műtő. Az orvosa továbbra is kiabált vele! Kegyeskedtek végre megcsászározni, mikor kiderült, hogy reped az előző csaszi hege. A gyerek nyakára 2x volt rátekeredve a köldökzsinór, a lányt majdnem hazavágta a szétrepedő heg, a gyerek oxigénhiánnyal született. Nálam ez nagyon betette a kaput az Istvánnal kapcsolatban. A dokija valami góré volt ám a ranglistán, szóval nem akárki, mégis egy szemétláda! A lány elköttette magát ezek után.

maccs01

Ja, 5éve a dokija magánrendelésen 11ezer forintot kért minden egyes alkalommal. 35. héttől hetente kellett menni... Szóval még a gatyájuk is ráment erre a disznóra!

maccs01

Az ügyeletes is ordított. Éjjel. A mellettem levő szobában, úgy, hogy minden szavát hallottam. Mintha nekem pofázott volna. Elég nagy fejes, ahogy már írtam is... Élmény volt. Gondolom, felébresztette szegény vajúdó csaj. Ja, kb 40 percen belül megvolt a baba, tehát bekaphatja!

Az oszvez főorvos meg...
Mivel 10 napot túlhordtam a babám, a dokinénim mondta, hogy ballonozunk, nem várunk tovább, mert már érett, lehet, hogy el is indulna magától, de nem szeretné megkockáztatni, hogy baj legyen a lepénnyel, vagy a magzatvízzel (mekónium) és sürgősségi császárral kelljen megmenteni minket.
Mit csinált az osztvez főorvos? (már nincs ott, máshol rontja a levegőt)
Nem fogadta el a dokim döntését, hanem CTG után elkapott, JÓÓÓÓÓL megvizsgált (9 hónap alatt egy vizsgálat sem volt ilyen szar) majd közölte, na jó, lehet este ballonozni.

szilvás76

Szilvás, esküszöm most már megkeresem a régi topikot és megnézem ki volt az a góré, aki ilyen mocsok volt, mert lehet, hogy egyről beszélünk.

Anyukám! Legalább kifogtad a Te dokidat. Tényleg, ha találsz egy jó és megbízható orvost, hozzá jársz amíg él!

maccs01

Ebéd után tudok már csak jönni. Sok puszi

maccs01

pedig nem császárról kellett dönteni (azt még megértem, hogy az osztvez hagyja jóvá formálisan), csak lenézte az én dokimat (mert fiatal volt és NŐ) ezért a kismamáját szekálta. Mindezt egy kedves (nyalógép) szülésznő mószerolására.
A dokim utána közölte a szülésznővel, hogy jó lenne ha a dolgát végezné, és csakis azt, de azt normálisan, és nem bírálná felül az ő döntését. Vagy el lehet végezni az orvosit, lehet szakvizsgázni, és akkor visszatérhetnek a témára.

Hát ez megy az Istvánban.
Oda többet nem megyek vissza.
Kipróbálom Vácot, valószínűleg úgysem lesz több szülésem... :wink: Remélem más miatt meg nem kell majd mennem... :wink:

szilvás76

Mennék a dokinénimhez vissza, de messze van, és babát is vár, egy darabig most "üzemen kívül" lesz. :-)

szilvás76

Jó volt nagyon a Dokid!

Első szülésem borzasztó volt, szintén be nem tettem oda a lábam többet és nem is fogom! Na, de a második! Nagyon Klassz! Az orvoson rengeteg minden múlik.

Na, most már tényleg megyek, mert visszatért a netfüggőségem úgy látom :) puszik

Szilvás, drukkolok nagyon-nagyon-nagyon. Csak hogy tudd!

Szurkolunk Mindenkinek, de vigyázzatok is magatokra!

maccs01

Szisztok!
Megérkeztem. Minden ok volt ma szerencsére. Ez van a papíron:

Hasi Uh: Élő magzat, ált. menny. magzatvíz. Placenta a hátsó falon tapad.
CRL: 48mm BPD 17mm TAD 15mm
és
NT (tarkóredő) kb. 1.1mm
Ép koponya, mellkas, hasi kontúrok. Hiánytalannak tűnő, mozgó végtagok.
Vélemény: 11-12 hetesnek megfelelő nagyság.

A vérteszt (kombinált) eredménye 1,5 hét múlva van csak meg. Remélem minden tuti lesz.

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers
woody

Kisfiúra tippelek. Jegyezd meg, majd visszatérünk rá 7-8 hét múlva. :-)

szilvás76

Szilvás,miből tippelted?

Woody,remek!!!

evilany

Csak úgy. :-) Nem tudom...
Rávágtam, pedig ez nem is az AFP eredmény, hanem a tarkóredő .
Mindegy, 50% az esély rá :-)

Fizetek egy jégkrémet, ha elvétettem. :-)

Jaj, eszembe jutott egy sztori. Bendénél én félrehallottam ezt, és szisztematikusan TAKARÓredőnek hívtam. :-)
Gondolom, jókat röhögtek rajtam a hozzáértőbbek. :-)

szilvás76

Woody. A placenta is jó helyen, ügyesek vagytok... :-)

szilvás76

Takaróredő :)
Mit jelent hogy hol van a placenta?

evilany

Fiú, ok!
Én azt szeretnék, párom meg lányt. De most én szeretnék nyerni! :D

Pont ezt néztem a neten, meg a tesómnak írtam levelet, hogy jó helyen van-e a placenta, mivel úgy tudom az fontos.
De tényleg mit jelent?

Látom nem jó a vonalzóm, de a babafalván sem. :D

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers
woody

Hát, ha a méhszáj közelében vagy rajta van, az gondot okozhat. (méhszáj nyílik :arrow: leválás :arrow: vetélés/koraszülés)

szilvás76

Ha hátul vagy felül tapad, az (gondolom) a legjobb. Vagy mindenesetre SOKKAL jobb, mint ha lent lenne. :lol:
Na jó, azért nem vagyok szülész-nőgyógyász, de emlékeim szerint ezért érdekes, hogy hol tapad...

Nekem hátul volt. :-)

szilvás76

Sziasztok!

Évi örülök, hogy ma jobban vagy ér remélem nem volt és nem is lesz semmi gond.

Csillag pihiz ma te ott sem lesz gond, ne aggódj a stressz...bla....tudod te. Arra meg ami volt nem kell gondolni, most már lassan túl vagy a nehezén nem lesz gond :wink:

Tina de jó, hogy megjött hamar piri legalább hamarabb babás lehetsz újra, hajrá!!!!

Woody gratulálok a jó eredményekhez!!!!!

Szilvás aranyos lehetett a kisfiad amikor ö is babát akart a pocakjába :lol:

Maccs jó, hogy ismét aktívan közöttünk vagy.

Kórházas storyk nem szörnyük katasztrófák, ha még a mai világban is lehet ilyen szegény öleink, vajon nekik jobb vagy rosszabb volt?

Na még valaki jött jó uh-s eredménnyel de elfelejtettem a nevét, utánaolvasok. Délelőtt gyorsan elolvastam mit irtatok így most csak emlékezetből válaszoltam.

Én is izgulok ma én is megyek uh-ra 5-re 8)

Kép
Kép
melisch

[quote="szilvás76"]H írta:szilvás76át, ha a méhszáj közelében vagy rajta van, az gondot okozhat. (méhszáj nyílik :arrow: leválás :arrow: vetélés/koraszülés)

De hozzáteszem, nem 100%, hogy baj lesz, csak jobban kell vigyázni a Kismaminak a megeröltetésekkel, a keményedésekkel stb... Ennyi. Attól még lehet időre született, egészséges babája, komplikációk nélkül, csak jobban oda kell fiygelni.

Csak azért írom le, ha valakinek mégis ott tapadna majd, nehogy elkezdjen parázni, vagy félni!!! :wink: :)

szilvás76

Katka te voltál még a tegnap aki írta, hogy 11-12 hetes uh szerint :oops:

Szilvás igen a nyílt méhszáj sajnos gondot okoz, azonban ha észreveszik lehet segíteni rajta. Barátnőmnek nagyon hamar kinyílt a méhszája és valahogy bevarrták így kihordta a kisfiát minden ok és gond nélkül :wink:

Kép
Kép
melisch

[quote="melisch"]S írta:melischziasztok!

Szilvás aranyos lehetett a kisfiad amikor ö is babát akart a pocakjába :lol:

Igen, az volt, de ez úgy érdekes, hogy láttam hozá a pofácskáját is, a kerekedő szemét, ahogy nézte a hasamat... :wink: :lol:

Azért nem ragoztam tovább, nehogy vmi szörnyűséges dolgot képzeljen bele az egészbe, ki tudja, mi játszódik ilyenkor a fejükben le...
Majd 3-4 hónap múlva visszatérünk rá. Addig meg nézegetjük a kisbabákat az utcán, a szomszédban is most született baba... :-)

szilvás76

Igen jobb őket lassan hozzászoktatni és nem magyarázni nekik többet mint kérdeznek :wink:

Kép
Kép
melisch

agyamra megy ez a macis reklám :x :x :x :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
melisch

Milyen macis reklám????

szilvás76

Ja igen...
:lol: Ahogy elküldtem, leesett...

szilvás76

Évi, remélem, nem a kádat súrolja, vagy a követ mossa éppen. :-)
Krisztivel is mi lehet, remélem, szunyókál. Helyettem is. Én olyan álmos vagyok... :shock:

szilvás76

én is ledőlök kicsit itt gubbasztok a laptop előtt és nem kellemes :cry:

Kép
Kép
melisch

Nekem is nyomorog a pocakom, nem kényelmes ücsörögni megyek, járok egyet ... :wink:
ÉS MA (KIVÉTELESEN) ÉMELYGEK IS EGY KICSIT...
bocs, caps lock. nem kiabálni akartam.

szilvás76

sziasztok üdvözlök mindenkit

huu iszonyat ideges vagyok párom elment tárgyalásra 2 kor-kezdik d előtte összedugják buksijuk az az ügyvéddel addig hogy bírom ki nem tudom jajj szét ... az ideg, már sütit csináltam már a mosogató gépbe becuccoltam a piszkos edényeket, a mosógépet is elinditotam most felraktam egy kis fözeléket pedig van kaja de egyszerüen nem tudom lekötni magam csak idegeskedek !!!! :x
Vendég

Szia
Ne idegeskedj, attól nem lesz jobb semmi. A tárgyalás végkimenetelét nem változtatod meg vele, de magadnak ártasz. Próbáld meg azt "sugallani" mondogatni, hogy rendben lesz minden, jóra fordul minden.
Mást úgysem tehetsz. Majd megoldjátok együtt, az a fontos, hogy egészségesek legyetek, és szeressétek-tiszteljétek egymást.
Rendbejön minden!

szilvás76

ez igy van ezzel én is egyetértek de akkor is nem tudok megnyugodni hiába próbálok bár mit ameddig vége nem lessz nem bizti hogy menni fog pedig nem kéne igy is görcsölök meg bekeményedik a pocim jaj képzeljétek nem tudom miért vagy hogyan de olyan érzésem volt tegnap mind ha megmozdult volna a pici komolyan még fel is ültem éjjel nagyon komoly volt mert még korainak tartom ezt :wink:
Vendég

Azt mondják, minden újabb várandósságnál előbb és előbb érzi az Anyuka a mocorgást. Bár tényleg kicsit korainak tűnik. Lehet, hogy egy kósza szél... :lol: :wink:

Na, a babátokra gondolj, az erőt ad ahhoz, hogy jobban figyelj befelé.

szilvás76

Neki is ártasz az idegeskedéssel, erre gondolj!!!!!!!!!!!

szilvás76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?