Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

bogesz: Igaz ne tudtam miért kell drukkolni, de naagyon drukkoltam. :) Ezek szerint segített. :)

nyuszi: A terhesgondozáson és a védőnőnél is bele kell pecsételni. De asszem gyed-et vagy valamit csak akkor kapod meg, ha legalább 4 terhesgondozáson részt vettél. Tehát legalább 4 olyan pecsét kell legyen benne. Asszem. De ha másképp van akkor szóljatok!

Na megyek is mert lassan itt van apa. :) Jó éjszakát!

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

hello!

Bogesz: Akkor mégis van igazság! :P De nagy tahó lehet ez az ember!

Nevetni fogtok, de én ma azt hallottam, hogy a 2-es nőit is bezárják, de szerintem ez már csak pletyka...Viszont annak is igaza lehet, aki azt mondja, hogy a szülés sürgősségi ellátást igényel, az meg területtől függetlenül INGYENES!

Én is úgy tudom, hogy minden látogatás alkalmával megvizsgálják a méhszájat, hogy zárt-e. Van akinek már 20 hetesen elkezd nyílni, de azt hiszem ezt meg is lehet érezni, mert ilyenkor húzó fájdalmat vagy görcsöt lehet érezni. Na jó nem akarok megijeszteni senkit, de tényleg van ilyen!

Zeze: Ez a bejelentkezéses megoldás szerintem járható út! Az ország fele a gázár támogatás miatt már úgyis máshol lakik. :lol: Ahogy így olvasgatom, sokan messzebb vidékről is feljárnak Pestre szülni, az igazi okát nem tudom, talán úgy gondolják itt jobb kezekben vannak.

Nyuszifűl: :) Neked nem megy a nődokid szabira augusztusban? Szerinted nem ciki megkérdezni, hogy ott lesz-e vagy lelép 4-5 hétre? Amúgy a dél-pestiben a szülésznőnél is lehet szülni, ha nincs probléma nem is kell még az ügyeletes doki sem.

Bebi: Nem rossz ötlet ez a gportál sem! :)

Ti hallotatok már ilyet, hogy van ahol nem oldalt hanem középen vágják a gátat? Engem most teljesen beijesztettek evvel...

Szép Estét!

Judit
mamiblue

Sziasztok!

Bogesz: nagyon jó hírekkel jöttél, ebből 1000% hogy te kerülsz ki győztesen!

Nyuszifülű: ma én is tudtam volna bőgni a munkahelyemen. Ugyanis ma kellett mennem a centrális tanácsadóba, így keresni kellett valakit, aki helyettem megy tárgyalásra. A mi drága vezető leírónk (aki mellesleg még soha nem volt tárgyaláson) azt mondta a bírónőmnek, hogy már elege van abból, hogy én munkaidőben megyek orvoshoz. 1. Nem is orvoshoz kellett mennem! 2. Nem tehetek róla, hogy a tanácsadás is munkaidőben van, és nem munkaidőn túl! Bekaphatja!

Amúgy minden rendben volt a tanácsadáson, csak azon vagyok elkeseredve, hogy most vagyok annyi kg, amennyivel a Márkot szültem. A vérnyomásom is jó lett, minden véreredményem negatív (ellenanyag, hepatitis). Megkaptam a beutalót a genetikai UH-ra, jövő héten szerdán megyek, valamint a terheléses cukorvizsgálatra, valamint azt követően a belgyógyászatra is.

Az egyik kolleganőm is babát vár, 30. hét körül van. Az első terhelése nem lett túl jó, azóta diétázik. Tegnap volt megint, most még rosszabb lett az eredménye, még keményebb diétát írtak elő neki, azt hiszem napi 170-180 gramm szénhidrátot fogyaszthat, megvan, hogy mikor mit ehet, ez egy kínzás. 2 hét múlva újra kell mennie, ha akkor sem javul, akkor be kell feküdnie a kórházba, ahol megpróbálják beállítani a vércukrát, esetleg inzulint is kap, és az is lehet, hogy a babát korábban meg kell szülnie. Sajnálom szegényt, remélem közülünk senkinek nem lesz ilyen gondja.

Kép
Kép
márkanyuka

Sziasztok Kismami-barátaim!

Tegnap nekem is megérkezett az AFP, jó lett! Holnap végre uh! 6 hete nem láttam a kis Drágát! Olyan jó olvasni, hogy egyre derülnek ki a nemek! Mindenkinek gratulálok, de nagyon!!!!!

Bogesz, szupi, nagyon örülök, hogy jó halad a tárgyalás. Persze tudja az ember, hogy a törvény kinek az oldalán áll, de sajnos nem lehet tudni, hol van még csavarás, de szerencsére most nincsen, és nem is tud belekotorni a hülye főnököd...

Mona, holnap rákérdezek erre a méhszáj vizsgálatra az uh-on, eddig nekem sem mondták, és nekem is a héten jutott eszembe. A barátnőimet kérdeztem, nekik sem nézték alapból, de külön Ők mindig kérték.
Én még a bő folyástól tartok, nektek is még mindig sok? Nekem nagyon erős ammónia szagú, bocsi, de tüzetesen nézegetem.

Kép
nap12

szió nap! Az nekem is van. illatát nem érzem annyira, de viszont a mennyisége néha riasztó. Remélem nem szivárog semmi sehonnan. Sőt lehet hogy hülyeséget írok, de hétvégén sajnos hánynom kellett, nem is tudom a 12hét után kezdek rosszul lenni mindentől ( :shock: ) szóval jött a róka, az öklendezés, és olyan mintha bepisiltem volna, de nem onnan jött. :shock: Rámjött a szívbaj. Na nem kezdünk el rémeket látni!!!!
Jajj hát miért nincs köztünk egy védőnő vagy egy szülésznőfeleség kismami???He? :):):)

Márkanyuka!!! Nem semmi!!!! Már nem sokat kell kibírnunk. De hogy van egy bíróságon mondanak olyat hogy munkaidőben mész el a kismamás dolgaidat elintézni, miközben KÖTELES A MUNKAADÓ a kismamának az idejét biztosítani a vizsgálatokra, egyebekre??? Hejj de morbid. :shock: :shock:
nyuszifülû

Ha a magzatvíz szívárogna, azt viszont látnák uh-n nem?
Nekem azt írták a papíromra, hogy magzatvíz mennyisége átlagos.
Nekem is van folyásom, de azóta nincs szaga :oops: mióta nem szedem a Gravidát.
Nap köszi, hogy rákérdezel :wink:
képet hozzál nekünk :wink:
Bogesz örülök, hogy igy alakúlt a dolog, bár mi tudtuk, hogy igy lesz :)

Kép
mona76

Mármint azt látnák uh-n, hogy kevés a magzatvíz :roll: :? :shock:
És hol kellene érezni a húzódást ha megnyílt a méhszáj?

Kép
mona76

Valaki oki? Az alhas fáj? Vagy milyen? :shock: :shock: :shock: :?: :idea:
nyuszifülû

Mindenképp megkérdezem addig Mona ne aggódj! :wink:

Sajnos nálunk a kórházban nem adnak uh képet, de megyünk jövőhéten az Istenhegyire is, ott is megnézetjük.

Kép
nap12

Sziasztok

Na ma voltam ismét 4D-n,és megnyugtattak.Már nem is látják csak pici 2 mm rész és az sincs csak méhfal szélén ami lehetett ikertesó elválasztója ami kialakult.Ez csak akkor veszélyes,ha keresztbe vastagon húzódik.Sokkal jobb képet kaptunk és nagyon rendi volt a nőci.Ide megyek legközelebb is.Bálint végig aktív volt alig lehetett képet csinálni mert úszkált ,rúgdosott végig. :lol: :lol: :lol: Képzeljétek Görög Zita kisfiáról is láttam képet 12 hetesen olyan kép a szám tátva maradt.
Újra kép a kicsi Bálintról ,9 hetes 3 naposan
Képéppen újját szopiza ,ez volt egy nyugodt perce:-)

Kép

Kép
jucu

Jucu gyönyörű a bébid!!!! :lol: :lol: :lol:
nyuszifülû

Lányok, ez a magzatvíz-szivárgós, méhszáj kinyílós dolog engem is nagyon érdekelne. Mert ugyan, mint korábban írtam nekem is megállapították pár hete, hogy kívül belül minden szép zárt, de bizony én is érzékelek néha érdekes jelenségeket, szóval olyat, mint amikor az embernek még a bugyija is vizes a futás után és egyből elkezdtem fantáziálni, hogy Jézusom, szivárog a magzatvizem!!!! :oops: :oops: :oops: No, azonnal felhívtam az orvosomat és azt mondta, hogy ebben a terhességi korban nem jellemző a magzatvíz szivárgás, de azért számolom vissza a perceket, hogy mikor mehetek újra vizsgálatra hozzá.

A másik parám a méhösszehúzódás. Állítólag a szorongás okozhat ilyesmit de egyértelműen érezném az összehúzódásokat? Szóval aki már a második/többedik babáját várja megírná nekem, hogy milyen érzés a méhösszehúzódás?

Nagyon édik a képek, hamarosan én is felteszem a 18. heti képünket, de sajnos akadt egy kis technikai problémám. :oops:

Kép[/url]
Kép
Kép
copfi
Budapest

Copfi a számból vetted ki a szót. :shock:
Igen ezek azok a témák amitől frászt kapok. Vagy csak mi vagyunk ilyen rinyabanyák Copfi??? :lol:
Keresgéltem, de nem nagyon találtam ezekről a dolgokról konkrétabb dolgokat.
:shock:

Meg hogy milyen az a fájdalom, vagyis amikor szúr , görcsölget, aminél szaladni kell? Honnan lehet tudni?
Van egy csomó-csomó kérdés.....:):):)
nyuszifülû

Szia Lányok!

Látom mindenkit izgat ez a folyós nyílós téma..... :)

A 17-18. hét körül nem jellemző a mvíz szivárgás. Persze extrém esetek vannak. A kinyílást sajnos nem mindig érzed! Persze van,h. görcsöl és keményedést érzel.... de nem feltétlenül! Én úgy nyíltam ki a 20. hétre 2 ujjnyira, hogy észre sem vettem..... aztán ez maradt végig, még a tolófájásoknál is alig akart tovább nyílni..... A külső kinyílik 2 ujjnyira,attól még a belső még zárva lehet... persze jobb az óvatosság! De ne parázzatok! a szivárgás: nekem állandó parám volt ez a dolog... folyton mentem lakmusz-csíkért a szülésznőhöz, és nézegettem magam..... aztán rafkósan a patikus barátnőmtőlkértem és otthon paráztattam magam tovább.... legtöbbször nem mvíz szivárog, hanem pisi... de azt érzed, mert ha ammónia szaga van, akkor az... DE! lehet, hogy sima folyás, az ilyenkor sokkal bővebb. Ilyen vízszerű truntyi.... legtöbbször az, és nem mvíz! Ja, és a mvíz nem csepereg... szóval ha az elkezd szivárogni, azt megérzed, mert folydogál.... pl ha felállsz ált. abbahagyja, mert a baba feje eldugaszolja a kijáratot... stb... de mondom, inkább nagyobb terhességre jellemző.
Ha nagyon aggódsz, kérj hüvely AFP-t! Annak néhány nap (talán kettő) múlva van eredménye és tuti (100%) biztonsággal megmondja mi folyik....
Ne izguljatok csajok! Nincs semmi baj! :)

bogesz: gratula és örülök, hogy megsz...ták a barmot!

jó éjt lányok!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

zeze: nem kaptam privit! :(
a sote II. területileg tánokot, érdet, dunaharasztit, budaőrsöt és még nem tom mit vonz... szóval ha oda jelentkezel be vk-hez automatikusan a sote II a körzetes kórház, tehát oda tartozol és ingyé van....

Itt van a kórház kereső link: it megtudhatjátok mi a területi kórházatok, vagyis hova tartoztok:

http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=3 ... ema=PORTAL

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mandala köszi a címet! Már meg is néztem. Jó helyen vagyok. :)

Hát aztán írtál ám mindent........ ! :shock: :shock: :shock:

Nehéz dolgok ezek....! Legyünk pozitívak! Vagyis próbáljuk meg. Ez nagy hülyeség, mondani a legkönnyűbb........!

Álmodjatok angyalkákkal!!!!
nyuszifülû

Sziasztok!

Csak gyorsan bekukkantottam, és addig jutottam el az olvasásban, hogy Mona aggódik a vizsgáltok miatt.

Mona
Lehet, hogy el is végzi a dokid, csak nem köti az orrodra?
A kiskönyvedet kitölti?
Van benne egy olyan sor: Hüvelyi vizsg. , oda ha minden rendben van akkor azt írja be, hogy 3000, pontosan jelentését nem tudom, de ez jelzi hogy minden ok.
Tehát, ha ezt az oszlopot megnézed és ott az adat, és volt hüvelyi vizsgálatod, akkor nem maradtál le semmiről....

Kép
Kép
times

Sziasztok!

Nyusziful! Gartulálok! Még jó, hogy nem izgultál.

Terhesgondozás: Nem a védőnő adja az igazolást hanem a doki miután megszült. Az nem számít hányszor mész a védőnőhöz.

Vizsgálat! Szerintem érdemes megnézetni néha. Legalább két havonta. Én nem vagyok rá hajlamos, eddig sosem nyílt ki. Még akkor sem amikor kellett. Eddig egyszer nézte a doki az elején és másfél hét múlva megyek megint hozzá. A kettő között mindig megkérdezte, hogy eddig ugye soha sem volt nyitva. Gondolom azért nem is vizsgálgatott.

Judit! Szerintem mindenképpen kérdezd meg mikor lesz szabin. Anno Reninél pont szabin volt a dokim amikorra kivoltam írva. Persze előtte időben én rákérdezem, hogy így is vállalja-e. A szemét faszi elvállalta. Aztán meg sz@rt a fejemre.

Márkanyuka! Én is cukros voltam az előzővel. Nagyon kétségbe is estem, amikor megtudtam. Két napig csak bőgtem. De most már tudom, hogy nem vészes a dolog csak jól be kell tartani a diétát. A fontos az, hogy a baba élete múlhat rajta. Ha inzulint is kap valaki az még nem jelent azt, hogy végleg cukros marad. Csak annyi, hogy hajlamos az öregkori cukorbetegségre. Mond a barátnődnek, hogy vigyázzon magára.

Jucu! Gratulálok. Nagyon szép a kép. Tiszta Attila ez a gyerek.

Egyes kismamik nagy fantáziálásba csapnak át. Ne parázzatok annyit. Árt a babának. Nyugalom és sok pihenés, napi fél óra kellemes séta és sok összebújás a kispapaával. Az jót tesz.

Szép napot!!!

Kép
Kép
Kép
bebi

Szép jó reggelt!

Nyuszifül: biztos, hogy nincs velünk semmi probléma, csak hát ugye nem túl gyakran várandós az ember, ezért mindenen meglepődünk/ megijedünk. Azért mindenképpen kérdezzük meg a dokit, én április 2-án megyek, ezt már ki kell bírnom. Természetesen azonnal megírom, hogy mit mondott. Én is abban bízom, hogy ez vagy folyás vagy izé... szóval egy tüsszentésnél becsurizik az ember lánya, mert ilyenkor a megnövekedett méhünk nyomja a hólyagot. Szóval érdemes résen lenni, de tényleg nem jó parázni.
Én a szorongásos dolgaim miatt aggódom, talán ezért feküdtem rá ennyire erre a témára, de majd 2-án kifaggatom a doktornénimet, mert ha valaki, akkor Ő biztos találkozott már mindenféle esettel. Csak lenne már 2-a.

Lányok, a méhösszehúzódás érzéséről tudnátok írni nekem valamit? Összetéveszthetetlen más érzéssel, tehát egyértelmű érzés?

Köszönöm,
Copfi

Kép[/url]
Kép
Kép
copfi
Budapest

Csatolom a legújabb UH fotónkat. A 18. heti gnetikai UH-n készült a kismanóról :D

Kép

Copfi

Kép[/url]
Kép
Kép
copfi
Budapest

times :wink:
én a 12.héttől járok ehhez a dokihoz, és eddig mindig /3*/ csak hasi uh-t csinált. A kiskönyvemet még nem is látta, még 1*sem kérte el.
Csak azért aggódom, mert ma reggel is, ahogy lépkedtem, olyan fúra dolgot érzek ott a hüvely körül, nem kellemes :cry:
Ezen kívül semmi bajom nincs a dokival, tudom, hogy nagyon profi.
Már arra is gondoltam, /de biztos nagy hülyeség/ hogy talán annyira jó gépük van, hogy látja a méhet, méhszájat :shock:

Kép
mona76

Sziasztok!

A dokitól a 4 pecsét a kiskönyvbe az anyasági támogatáshoz kell, én a igazoló papírt már szülés előtt megkaptam a dokitól.

Méhszájvizsi: én hallottam hogy van olyan doki, aki egész terhesség alatt 1*, 2* nézi. Két hete amikor volt egy kis vérzésem és bementünk az ügyeletre először uh-t csinált a doki és utána megvizsgálta a méhszájat is. Kérdeztem, hogy ezt nem látni az uh-n és azt mondta, hogy hüvelyivel igen, hasival nem.

Bogi, nagyon örülök, hogy győz az igazság! Remélem az ügyvédedek is vastagon fog fogni a tolla, had fizessen az a szemétláda!

Jucu, neked is örülök, hogy minden rendben veletek!

Kép
Kép
robcsi03

Mona ne paráztasd már magad! Ha gáz van gondolom vannak olyan tapasztalt szakemberek hogy észrevegyék! Ne aggódj! Hüvelyi UH-d nem is volt?
Én is érzek ilyet, éreztem, olyan jön rá néha mintha görcsölne, vagy hasogatna, szúrna nem???? Aztán abbahagyja, majd újrakezdi. Ilyesmi??? Olyan fura dolgok ezek, hogy megfogalmazni is nehéz. :):)
Puszi és ne aggódj! Minden oksi!

Ahány ház annyi szokás. Nekem a kiskönyvembe vizsgálat nélkül pecsélteltek bele eddig 2x is. :) Nem nagyon akarnak matatni. :)
Lehet nem is baj! Nem kell piszkálni a kismanókat! :)

Copfi! Szupik képek!!!!
nyuszifülû

Méhszáj kinyílása: tényleg van akinek minden jel nélkül kinyílik, de általában a sok haskeményedés vezet hozzá. Erre figyelni kell (azt nem tudom mennyi a normális keményedés 1 nap), de ha feltűnően sok, akkor magnézium, magnézium, magnézium.

Kép
Kép
robcsi03

Mona, ha ez így van, akkor a következő alkalommal nyomjad a doki orra alá a kiskönyvet, mert (bár még simán össze fog jönni a 4 pecsét) ha nem lesz meg a 4 pecsét elesel a támogatástól, mellesleg a kiskönyv arra szolgál, hogy a vizsgálati eredményeket oda is beírja.

Kép
Kép
robcsi03

Robcsi, nekem nagyon gyakran keményedik a hasam!!! Naponta többször észlelem és szinte minden reggel :cry: :cry: Napi 3x1 mgB6-ot szedek. Szerintetek növeljem az adagot??

Kép[/url]
Kép
Kép
copfi
Budapest

Robcsi de milyen érzés?????
Fáj? FEszeget??? Csak egyszerűen annyi hogy nem puha a hasam hanem kemény? Pl nem tudom benyomni? Vagy milyen?

Szerintetk a lágyékrésznél mi lehet??? Néha olyan durván szúrkál majdnem a combtövenél hogy majd bepipilek, össze kell hogy görnyedjek. Pedig már a méhszalagoknak nem kellene annyira húzodni hogy még mindig érezzem (olvastam! )
Lehet hogy a sérvem jött kI? Na akkor lesz nemulass! Nem is tudom mit csinálnék....az biztos hogy meg tudnának műteni ha akarnának..., de nem tudnám hogy vállalnám e. Az előző tapasztalatai alapján akkor úgy döntöttem legközelebb akkor megyek ha már a mentő visz. Na mindegy.
Nyilván ezek a parák napjai...:):)
Aztán jön más......... :lol: :lol: :lol:
Pusszancs
nyuszifülû

Vagy olyan mintha szét akarnánk durrani????
nyuszifülû

Copfi, nagyon szép a babód, jók a képek :wink:
robcsi :wink:
már van egy pecsétem, még az előzző dokitól. Meg az adatok is bevannak írva, mert ami papírt kapok a dokitól, viszem a védőnőhöz, és ő írja be.
Úgy érzem mintha a hasam alja feszülne állandóan, néha szúrkál :cry:
Na de már nem parázok :wink:
Ti a dokitól, vagy a v.nőtől kapjátok a labor beútalót?
Nektek a 19, és a 30. hét között kell menni dokihoz?

Kép
mona76

Nyusz: attól tartok lassan túlparázzuk magunkat. Magamra ismerek a hozzászólásaid alapján :lol:
Gondolom, ahány terhesség, annyi féle, mindenkinek más érzést vált ki. Ezt magamnak kellene mondogatnom, de hátha mást meg tudok nyugtatni ha már én ilyen paragép vagyok :lol: :lol:
Nő a méhünk, valakit itt nyom jobban, van akit ott, van, aki meg sem érzi stb. Szóval "nem vagyok ideges fő a nyugalom..." :roll:

Kép[/url]
Kép
Kép
copfi
Budapest

sziasztok!

A "folyás" sajnos természetes.Nekem pont mostanában váltott át a sűrű ilyesztőről a vízszerüre.tényleg olyan,mintha becsurogna.
Dokim szerint a bacik kimosása miatt kell.Használjak tisztasági betétet
de ne tampont.
Méhösszehúzódás:Hát akit ez érint az majd fel is ismeri!!!!!!!!
Ha kicsi,akkor nem érdemes parázni.Ha meg tényleg igazán fáj,akkor az egyértelmű.A hasad alja, és a fenék felső része kezd piszkosul hasogatni.Szokjatok lányok a gondolathoz,hogy igen is LASSAN, de jönnek majd a jóslófájások.Úgy tudom,hogy akkor csak a has alja fájdogál, rendszertelenűl,a hát nem.
Első szülő:Annyira határozott az igazi,hogy tudni fogod!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Amúgy meg ha úgy érzed,hogy egy labda került hirtelen a hasadba,ami eddig nem volt ott,akkor az is össehúzódás,teljesen természetes,edz a méhed.
Hát a méhszáj vizsgálatról annyit,hogy szerintem fontos dolog.Nem véletlenűl fektetnek be jópár kismamát a 25 hét körűl,mert elkezdett tágulni.De úgy tudom,hogy ez már akkor kezd majd probléma lenni,ha nagyobb a babó és már a gravitáció is rásegít.(még pár hét)
tuza edit

Akarom mondani nyusz és mona :lol:

Köszönöm, a Praxisban készült. Május 18-án lesz a következő. Ki lehet addig bírni valahogy? :cry:

Én a dokitól kapom mindig a beutalókat utána viszont a védőnőm kőkeményen számonkéri a leleteket. Múltkor odamentem egy szál kismamakönyvvel, otthon hagytam minden leletet, mivel az orvos már látta... Úgy szégyelltem magam... :oops:

Nekem tulajdonképpen minden hónapban kell mennem a nődokihozó, bele is halnék ha még ritkábban kellene. Minden alkalommal kilóméter hosszú kérdéslistával állítok be hozzá. Gondolkodtam is valamelyik nap azon, hogy milyen szerencsés, hogy nem a szomszédom :lol: :lol:

Kép[/url]
Kép
Kép
copfi
Budapest

Nyussz: miből gondolod, hogy mondani a legkönnyűbb, hogy legyél pozitív? Nézd, én aztán csak tudom mit jelent végig idegeskedni egy terhességet! Eddig csak és kizárólag ebben volt részem! És mi változik ha idegeskedsz?! Attól meggyógyul a gyerek a hasadban, vagy eláll a szivárgás? Egy frászt! De ha nincs semmi baj, akkor meg feleslegesen izgulsz! Nem azt mondom, hogy bagatelizáld a dolgokat, dehogy! De próbálj meg nem a legrosszabbra gondolni. Ok, nem könnyű.... de én mostanra már úgy vagyok ezzel, hogy lesz, ami lesz, nem pánikolok! Figyeljetek, az eslő babámmal végig (!) feküdnöm kellett!!! Végig véreztem, görcsöltem, egy para volt a "boldog" babavárás! Szép, boldog kismama helyett egy elefánttá hízott, a gyermekéért folyton remegő és zokogó anyuka voltam. Szép?! A terhesség végén (a 33. héten) elöntött a vér, szivárgott a magzatvíz, beindult a szülés.... megállították a szülőszobán infúzióval.... végül letapadt a burok, a vízszivárgás is megszűnt. És végül a 38. héten megszületett az egészséges kisfiam! A második babám meghalt 23 hetesen, de ezt talán tudjátok. Ezt akkor nem kell ecsetelnem! A következő kislányomnál a 12. héten közölték, hogy a tartkóredő épp határeset.... aztán másik doki meggnyugtatott (?). A 14. héten szivárgott a vizem (mondta a doki, nézzük meg a hüvely AFP-t), nem igazolta a szivárgást, csak folyás volt....de a para bennem volt, addigra ugyanis kikupáltak a kórházban, hogy ha valóban a víz folyik sok esélyünk nincs a fertőzés miatt.... Aztán jött a 16 hetes AFP, ami magas lett...... A 18. heti UH-on közölték, hogy csak két ér van a köldökzsinórban, és így nem lehet ezt a babát kihordani..... Mentem ismét máshoz... megvan mindhárom ér...... aztán a víz hol kevesebb, hol több az átlagosnál..... genetikai gond lehet ezzel a babával is.... Aztán a 32. héttől (mivel elkezdtem kinyílni) infúzió 3 héten keresztül éjjel nappal..... És mi lett a vége?! Egy makk egészséges, gyönyörű kislány! Aztán jött a fiam.... és kezdődött előlről az egész..... a 30. héttől ismét görcsök, bő két ujjnyira nyitva voltam már a 20. héten... folyton magzatvíz mérés... mindig kevesebb az átlagnál... genetikai probléma lehet..... aztán sorozatosan rossz CTG-k..... egyik orvos szerint épp határeset, másik szerint jó, de azért folyton ismétlést kértek.... én könyörögtem, hogy itt vagyok 36-37 hetes, csináljanak már valamit, ne most veszítsem el a gyereket!!!! Hát, semmi.... És mi lett a vége?! Egy gyönyörű, egészséges kisfiú!!!!
Azt még habként említem, hogy minden gyerek "retardált" volt, úgyhogy folyton adták a cukorinfúziót, bízva abban, hogy majd ettől megnő a feje...... Szóval értitek miért lett ebből elegem?!!!
No, csak azért írtam ezt le, hogy lássátok, nem akarom senkinek azt mondani, hogy ne törődjön semmivel, ne aggódjon semmiért! Ez tényleg lehetetlen, hisz anyák vagyunk és a gyermekünkről van szó! De NE ADJÁTOK ÁT MAGATOKAT a túlzott aggodalomnak! Én tudom milyen végig idegeskedni egy terhességet!!! Nekem az az elképzelhetetlen, hogy valaki úgy éli meg a 9 hónapot, mint élete legszebb időszakát! Nekem a terhesség valóban az, és nem áldott állapot! Hála a túlzott aggódásnak, és annak, hogy folyton el-elejtettek a dokik olyan dolgokat, amiken aztán a következő találkozásig vagy UH-ig aggódhattam, agyalhattam.....
Remélem nem bántotam meg senkit, nem volt szándékomban. Csak nem szeretném, ha Ti is így élnétek meg ezt a szép és várakozásteli 9 hónapot! :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Hello!

Nyuszi: Szedsz magnéziumot? Egyébként nekem is szokott itt -ott szúrni, de nem túl erősen és nem sűrűn. Viszont tegnap este megint úgy görcsölt a gyomrom...mondtam papimnak, ez rosszabb mint a szülés! Ma reggel meg a kisfickó nem akart mozogni, de azóta már beindult! Szóval nekem hiába a 3. baba, ugyanúgy beijedek mindenen!:( Sajnos ez tényleg evvel jár, az idegeskedés meg biztosan nem használ, NYUGI! :)

Dimet: Rendbe jöttél már?jEz a fog is úgy meg tudja kínozni az embert. :cry:

Copfi: Én 3x2-őt szedtem az elején, mostmár csak néha kapok be 1-2-őt! Érdekes érzés a haskeményedés, ha erős ugyis megérzed, egyébként olyan mintha egy gombóc lenne a hasadban...

Szerintem rakhatnánk fel pocakos képeket is. Bár én akkora tehén vagyok, hogy a hájam alatt eltünik a pocak!:)

na, ha ettől nem mosolyog mindenki:

Kép kép
mamiblue

Bebi: sorstárs! Látom, így a harmadik manócskát várva már te sem parázod agyon magad! :) Ezt a tapasztalat teszi vagy az, hogy már megcsömörlöttünk? Nem tudom, de valahol örülök annak, hogy nem az elsőt várom.... jobb így, mert már nem aggódom agyon az agyam.... persze az egészséges aggódás mindenkiben benne van. Ez így helyes! Most azért én is aggódom egy kicsit így a genetikai UH előtt.... de nem lehet baj! ha meg ne adja az Isten mégis, akkor azzal sem igen tudok mit tenni.... De legalább élvezem az életet addig is. Puszi! :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Ezt találtam: Amennyiben az AFP-vizsgálat mindent rendben talál, a következô szűrôvizsgálatra a terhesség 18. hetében kerül sor. Ilyenkor a hasi UH-szűrés eredményét összevetik az AFP eredményével. Ha itt is minden rendben van, a terhesség 19-20. hetétôl havonta egyszer nôgyógyászati szűrôvizsgálatra kell menni – még panaszmentes esetben is –, mivel a méhszáj néha észrevétlenül is kinyílhat.

második szűrés a terhesség 18. hetében történik: A fejlődési rendellenességek felismerése szempontjából ez a legfontosabb ultrahangvizsgálat. Ekkor már rendelkezésünkre áll a 16. terhességi héten levett anyai vérből vizsgált szérum-AFP eredménye is. Fontos, hogy a vizsgálat a fenti vérvizsgálati eredmény birtokában történjen meg. Azért fontos ez, mert ha az AFP értéke nem esik a normál tartományba, úgy célzottan keressük az AFP eltérésének esetleges magzati okát/okait is. Ebben a terhességi korban végzett vizsgálattal felismerhetők a durva vagy kevésbé markáns magzati fejlődési rendellenességek.
3. A harmadik szűrés a terhesség 28-32. hete között javasolt: Ebben a terhességi korban a vizsgálat már nagyrészt szülészeti szempontból jelentős. Ekkor már felismerhető a magzat esetleges növekedésbeli elmaradása, a magzatvíz mennyiségi eltérése a normálistól, a lepény szerkezete, ikerterhesség esetén a két (vagy több) magzat esetleges súlybeli eltérése. Néhány magzati fejlődési rendellenesség felismerése is csak ekkor lehetséges. A magzati vesemedence-tágulat vagy agykamratágulat, melyek lehetnek szerzett elváltozások is, a terhesség középső harmadában válhatnak nyilvánvalóvá.

Kép
mona76

Kedves Mandala!

Teljes mértékben igazad van és borzasztóan sajnálom, hogy így kellett megélned a terhességet és persze nagyon örülök, hogy egészséges babóid születtek.
Sajnos az orvosok sem tévedhetetlenek de le a kalappal előtted, hogy volt benned elég erő és végigcsináltad!

Copfi

Kép[/url]
Kép
Kép
copfi
Budapest

hello!

mandala: hát elbőgtem azon amit írtál!

Megyek is porszívózni!:)

Judit

mamiblue

na lépek, mert ha még ezen jár az agyam, megbolondulok.
De még mindig csak itt tartok, hogy nekem nem csináltak ilyen vizsgálatot :roll:

Kép
mona76

No, legyünk vidámabbak! A pocakos fotókat jó ötletnek találom. Este csináltatok is magamról!
Szóval jöjjenek a pocifotók!!! :D

Kép[/url]
Kép
Kép
copfi
Budapest

Lányok! Nem akartam senkit elszomorítani! Legyünk vidámak, mindez már a múltté! Más időszámítás van! Boldog babavárás! Ez a jelszó! Ja, és JÖJJÖN MÁR A TAVASZ!!!!! :)))
Megyek főzni, meg mosni, meg takarítani, meg egy nagy csomó haszontalan dolgot tenni....
Puszi mindenkinek! :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

megjött a szopispárna :D hűű, ezt biztos nagyon fogja szeretni a babó :D

Kép
mona76

Mandala!
Felnézek rád mindazokért, amin végigmentél! Nagyon erős vagy.
Egyébként nálam ez a para dolog pont fordítva működik. Az első 2 terhességemnél nem izgultam, valahogy természetesnek vettem, hogy minden oké lesz, és úgy is lett.
Most viszont annyi minden más. Pl. a nyugalom, sok pihi, könnyű séta amit Bebi írt. Én egész nap rohanok, egyre sűrűbben keményedik a pocim, ez persze idegesít, ami szintén nem tesz jót.
A 2 gyerek mellett nincs időm pihenni, néha még leülni sem - ha nektek írok, addig legalább ülök. Reggel viszem Tomit a suliba, aztán hazafelé bevásárolunk Bazsóval, főzés, rendrakás, 12-kor vissza a suliba, mert T. nem napközis, otthon kajál. Du. B. alszik, leckeírás, aztán hetente 4-szer rohanás Tomival edzésre, majd vissza érte az uszodába.Vacsikészítés, fürdés és vége a napnak. Közben persze játszani, sétálni, játszótérre menni a 2,5 éves örökmozgóval. De hát ezeket neked ecseteljem? Segítségem nincs, anyu még aktív dolgozó, férjem 18.30 körül ér haza. Én nem tudom, hogy te illetve a többi többgyerekes mamóca hogy van ezzel, de én hulla vagyok. Nem szeretném, hogy a gyerekeim bármi "kárát" lássák annak, hogy tesó lesz, így nem mondhatom, hogy ritkítsuk az edzéseket, vagy kevesebbet játszunk azért, hogy én pihenhessek.
Másik parám a babó mozgása. A srácokat ilyrenkor még nem is éreztem, így nem is paráztam. De ez a babó a 15. hét óta érezhető , és szerintem nem elég gyakran mozog. Néha napokig alig érzem. Ilyen idős korban ez még normális? Ti kb. hány magzatmozgást éreztek egy nap?

Hinnnye, 12 óra, menni kell Tomiért. Du. még jövök.

Pussssz mindenkinek!
bee73

Mandala! Megbántottalak valamivel, hogy ugy konkrétan nekem címeztet az üzenetet? :shock: :shock: :shock: :roll: Ha igen biztos nem volt szándékos!!! :oops: Tisztelem és becsülöm az erődet ami benned rejlik, és a kitartásod! Mit itt ilyen kis hülyeségeken hisztizünk, mikor vannak ennél rosszabb dolgok is.
Abból gondolom hogy mondani könnyűbb, hogy legyünk pozitívak mert általában az emberek 70%-a csak beszél a pozitív gondolkodásról , de titkon legbelül ugyanolyanok ő is.
Én is ilyen vagyok, és be is ismerem. Nem viselem panaszmentesen a várrandóságot. Mondogatom magamban, hogy nem lesz semmi, nincs gáz nincs gáz, nyugi, de nem sok minden változik meg tőle. Mindenki másként éli meg. Annak örülök hogy nem olyan anyák vagyunk akik nem foglalkoznak magukkal meg lesz@rják az egészet és bedobják a végén a gyereket egy kukába. :roll:

Na! Szóval kiadtuk magunkból.......

Ezer puszi!!!
nyuszifülû

Sziasztok!

Csak beugrottam, mert muszály megosztanom veletek az örömömet.
Ma voltam uh-n és minden rendben van és megjött az afp-m is az is jó lett. A doki azt mondta,hogy 90%, hogy kislány, úgyhogy úgy néz ki, hogy erősítjük a lányok táborát. Kaptam videót és képet is! Tök jó volt.

Na szép napot mindenkinek!

KépKép
dudu_84

dudu, gratúlálok!
a képet gyorsan szeretnénk látni :shock:

Kép
mona76

DUDU!!!! KÉPET KÉPET KÉPET KÉRÜNK!!!! :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Gratula a MiniNunihoz!!!!!! :lol: :lol:
nyuszifülû

Kép

Kép
mona76

ha valami nem jó, vagy valaki kimaradt volna, akkor bocsi, írjatok, és már javítom is. Copfy te is küld el az adataidat :wink:
csajok neveket is dobjatok :wink:

Kép
mona76

Mona, már el is dobdtam priviben az adatokat. Nagyon szépen kösznöm :D

Kép[/url]
Kép
Kép
copfi
Budapest

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X