Új privát üzeneted érkezett!

Zetus, gratula a nagy mutatványhoz! :D
Annalucus eddig kétszer fordult, hátáról a hasára, egyszer 17 naposan (dühből), utána meg 6 hetesen, 5 naposan (ez már "tudatos" volt, legalábbis megfontoltan csinálta :) ). Azóta nem nagyon igyekezett ilyeneket csinálni. Pár napja viszont hátáról az oldalára fordul (nagyon profin, nem véletlenségből :) ), előbb-utóbb hasrataccs lesz belőle :lol:

Tegnap elfelejtettem a táblánkat :oops: (fejtegettem miért nyűgi a gyerkőc...) Most pótolom...

Kép

Tegnapi nyűgünk oka asszem a lilakupakos nestea :roll: Csak azt ettem-ittam újdonságként, ráadásul literszámra... Bogyóm egyszerűen nem bírt elaludni napközben, pedig dörzsölte a szemecskéit, ásítozott, de az istennek se aludt többet 10 percnél, és minden zörejre felébredt...lehet töményen élénkítettem a szopikkal :oops:

Judit
Kép

Kép
balwin

Aaaaaaa, ez tök jó képsorozat! :lol: De irigyellek érte! :wink: Nekem sose sikerül ilyen pillanatokat elkapni... Én béna lenni :( :)

Judit
Kép

Kép
balwin

Sziasztok, gyors bekukk :)

Zetus nagyon jó képeket csináltál, :) egy fotós veszett el benned! :wink:
Kérésed parancs, máris nyomok 1-2 képet rólunk!Ezek annyira frissek, hogy maiak!Voltunk egy barátnőm kislányának a 4 éves szülinapi zsúrján, és ott csináltuk!

Kép

Kép

Kép

Kép
manóci

Sziasztok!
Hú nagy a pangás errefelé. Mindenki babója gyönyörű. Már mi is fordulunk oldalra és nyúl a tárgyak után. Kedvenc kejája a sütőtök lett kiabál sír érte. Na megyek kajcsizni amíg a gyönyörűm alszik.
Hoztam pár képet. Kép Kép Kép Kép Kép
KépKép
rena10

Rena,csak egy kérdés, lehet figyelmetlen voltam és nem olvastam, :oops: de ti miért is esztek már ilyeneket?kevés a tejcsi, vagy eleve nem tápis, vagy hogyhogy 3 hósan már gyümiztek, meg tököztök??? :roll:
Én úgy tudtam eleve, még ha tápis is egy baba akkor is legkorábban 4 hósan kezdik ezeket, vagy nem?
Bocsi, csak most akadt meg a szemem, hogy írtad a sütötököt. :wink:
manóci

Sziasztok!

Manóci tápit eszik de nagyon nehézkesen már mindet kipróbáltuk. És hát valamit enni kell. 3 hónapot betöltötte nem lessz gond a gyümivel bár okosan kell csinálni. Aprómagvast nem szabad adni és fokozatosan kell mindíg csak keveset. Nekem nem volt sürgős hozzátáplálni ilyen korán de szinte szrtájkol a tápszer ellen.
Az hogy 4 hónap van írva a levekre egy dolog, valaki pont napra pontosan betartja ezeket én nem. Egyet nem adnék neki tejterméket ,danonínó stb. Annál kivárom az 1 évet és sokan 6 hónaposan már azzal etetik a gyereket meg rántottával. Szóval bocsi ha túlmagyaráztam de ezért eszünk tököt, barackot és almát. Mást még nem.
KépKép
rena10

Bocs csajok, hogy belekotty, de látom téma a kajálás.
Senki mellett vagy ellen nem szeretnék állást foglalni, mert van tapasztalatom jó bőven, lévén a 3-ik gyerkőcöm nevelgetem (mint már egyszer írtam nektek valamiért, aktív tag a 2007 júliusi topikban vagyok).
Nos 3-ik gyerekemnél a fejembe vettem, hogy 6 hós koráig anyatejes lesz. Előző kettővel 3 hós korukig volt anyatej, s nagyjából egyik napról a másikra ment el a tejem.
Nos most három hét alatt már harmadszor hoztam vissza: a rengeteg folyadék és sok pihenés mellett nekem nagyon bejön a More Milk kapszulák.
Részletesebben a www.boldogmama.hu oldalon olvashattok erről.
S mert Erdélyből írok, így gondolom érezhető, hogy semmi érdekem nincs különösebben dícsérni eme terméket.
Csak gondoltam nekem segített (ja, hogy háromszor kellett visszahozni: második az én hibám, hamar abbahagytam a kapszulák szedését, s harmadszorra pedig elfogytak, később érkezett az utánpótlás), akkor megosztom mással is.
Elnézést mindenkitől akit zavartak a soraim.

Kép
kissmanó

Kissmanó!
Nagyon köszi az infót! Már egyszer engem is megrémisztett a tejapadás szele, úgyhogy azonnal megrendeltem ezt a "csodaszert". Nem olcsó, de még így is biztosan olcsóbb mint a tápszer és a fő a szoptatás. Az én picikém is imád szopizni! Mivel teljesen természetes alapanyagokat és gyógynövényeket tartalmaz nem lehet rossz. Ha neked is bevált gondolom nem humbuk.

Etus!
Nagyon szupi,hogy Bercel már ilyen ügyes. És te is nagyon ügyi vagy, hogy meg tudtad örökíteni! Mi még nem tudunk átfordulni.

Rena!
Balázs szemeitől mindig "elájulok", gyönyörűek. Nem próbálod ki ezt a tablettát? Sose lehet tudni, egy próbát szerintem megér!

Manóci!
A két leánykád nagyon édes, szépek és egyáltalán nem hasonlítanak egymásra!

Kép egy keresztelős kép természetük hasonló?

Majd mesélek,a lényeg az , hogy nagyrészt végigordította :?

Bea

Kép[/url]
június

"A természetük hasonló?" kérdés még Manócinak szól csak valamit összekevertem! :roll:

Bea

Kép[/url]
június

Rena,köszi a választ, így már vili, és értem :wink:

Viszont észrevettem, hogy milyen bunkó voltam a múltkori hozzászólásomban, hogy Zetus dícsértelek milyen jó képeket csinálsz, ami persze igaz is, de a nagyfiút, hogy mennyire ügyes azt meg sem említettem! :oops: Ezer bocsi, ezt most megteszem! :) Szóval kb. 2 hét múlva nálunk is várható hasonló?Hát már épp néztem, hogy nem merem otthagyni se ágyon se pelenkázón, mert annyira turbózik, megg elforog, főleg ha síráás van, hogy félek le ne essen!Így meg már pláne nem fogom, hogy lassan meg is fordulhat :roll:

Kissmano,aranyos vagy, hogy jószándékkal raktad a bogyókról a linket, de ha szabad leírnom a véleményem ezekről.Szerintem annyira alkat függő, hogy kinek van teje, és mennyi :!:
Én pl. nem annyira hiszek ezekben, bár többeknek bejön úgyhogy biztos van benne valami, de nem is szedek, és szedtem sose ilyeneket, mégis annyi tejem van, hála istennek.Egyedül a szopis teát iszom minden nap egy literrel, és kész.Pihenésről meg nem is álmodom :( Amikor nyugi van, mint pl. most egy kicsit , és a házimunka is kész, van egy kis időm akkor kikapcsolódásképp engedélyezek magamnak egy kis netezést! :) De te nagyon ügyes vagy, ha 3 gyerek mellett pihenni is tudsz.Nekem a 2 mellett nem megy :? Ugyhogy, ha ezen múlna a tejcsi, nem lenne egy csepp sem!
Szóval bocsi, de ez csak az én véleményem! :wink:
manóci

Június,most láttam írtál épp te is :)
Szerintünk sem hasonlítanak, de Hanna se a férjemre, se rám, szóval a kérdés ezek után ugye hozzám intéződik, akkor kire??? :P :lol: :lol: :lol:
A természetük sem, mert Hanna nagyon kis nyugis jó baba, Eszti meg kis mimóza volt, és az is maradt! :D Mai napig úgy meg tud sértődni, és akkor bevonul a szobájába a "nagylány"! :lol:

Jó a keresztelős kép, sírás :? nem semmi lehetett!

Na, most viszont már lépek, mert kész az ebéd, szopi van, és megyünk ki sétálni! :)
manóci

Bóbita! Édes Liza a képeken nagyon.

Balwin! Annalucus nagyon csini a keresztelős ruhájában.

Fronell! Hogy figyel Alma a képen. Nem semmi.

Rena! Hát Balázsra sok mindent rá lehetne mondani a múlt heti képeid alapján, de azt nem, hogy beteg.

Skat! Látom élvezi Johi a strandolást.

Zetus! Bercel nagyo ügyes. Remélem Onur hamarosan követi a fejemelgetős gyerekeket. Csak el kéne viselnie, hogy hason legyen…

Hétvégén voltunk a nagymamámnál, egész jól viselte Onur, csak kicsit többet szopizott, mert tán túl nagy volt neki a tömeg. De gond nélkül elaludt az utazóágyban.

Kép

KépKép
evica76

Sziasztok!

Etus!
Ámulok, micsoda kis ügyi ez a lurkó! Palika még csak egyszer fordult hasról hátra, de az inkább mérgében volt, kb 6 hetesen. Azóta nem volt ilyen!

Manóci!
Nagyon aranyosak a lányok! Látom, Eszti is nagy színésznő, mint Johi, Hannának meg azok a mandula szemei!! Apjuk gondolom olvad a szerelemtől!

Rena!
Balázs meg látom kalap-rajongó! Egyébként én is csodálkoztam, hogy ilyen hamar hozzátáplálod, merthogy a tápisoknál 4hót mondanak! Bár lehet, hogy az az egy hónap nem számít!

Június!
Nem baj, hogy ordított, kijött belőle az ördög :twisted: Kik lettek a keresztszülők? Nálunk okt. 14.-én lesz!

Evica!
Onur is nő mint a gomba! A körülmetélés utóhatásain túl vagytok már? Johi nekem sem szeretett hason lenni, kb 4hós koráig. Ettől függetlenül erősödött sokat!

Mi jól vagyunk, Palkó már közelít a 6kg-hoz, de pontosabb adattal majd legközelebb szolgálhatok! És rengeteget eszik! Ezt onnét gondolom, hogy a cicijeim irtó módon bedurrannak, de úgy, hogy amelyik épp következik, az már kétszer akkora mint a másik, amelyik előtte lett ürítve! Meg is ilyedtem először egy kicsit, hogy begyulladt, vagy valami, de mikor befejezi a kosztot, akkor megpuhul. Éshát visszatértem a melltartóbetéthez, mert folyik. DE OLYAN JÓ ÉRZÉS!!! És persze annyira bánt, hogy Johinál nem voltam kitartó! Csak akkor azt hittem, hogy azért nem akar szopni, mert nincs tejem! Na, de mindegy, végülis egészséges, csakhát mégis...

Képzeljétek szept 17-20ig megyünk Alsópáhokra, "nyaralni". Az egy full bababarát szálloda, szuper, persze az ára is csillagos ég, de üdülési csekkünk van, úgyhogy túl sokat nem kell ráfizetnünk, így azért jó!

Hordozókendővel hogy álltok? Én még a héten hordom, de aztán befejeztem. Jó, meg minden, de úgy hogy még Johit is viszem sétálni, nagyon nehéz. Mert ha gyalog jön, akkor lehet hogy hazafelé már elfárad, borzasztó lassan haladunk, és az a vége, hogy őt is cipelnem kell. Ha meg babakocsival tolom, akkor meg az nehéz. Szóval rendeltem a neten egy tesó babakocsit, egymás mögött fognak feküdni-ülni. Végülis nem volt olyan drága, 40000, és sokkal kényelmesebb lesz úgy. Nem is nagyon széles, tehát be lehet tolni mindenhova!

Kép

Kép
skat

Azért illene elköszönnöm!!!!! Puszi mindenkinek!
(csak sietek fel apához!)

Kép

Kép
skat

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2012.06.28 18:14-kor.
Vendég

Sziasztok!

Az elmult 2 nap katasztrofa volt szamunkra, Bercel teljesen kesz volt, szinte egesz nap sirt, csak kezben volt hajlando lenni, alig aludt valamit... Tegnap mar total rumlis volt a lakas, estere vendegek jottek hozzank, de en meg odaig se jutottam el, hogy elmosogassak, mert nem birtam lerakni a kezembol Bercust, ugyhogy fogtam, es bogtem, nagyon rossz volt!:( Remelem ma jobb napunk lesz...

Koszonjuk a dicsereteket, Bercus egyebkent azota csak naponta kb. 1szer fordul at teljesen, a legtobbszor ha probalkozik, megakad a masodik fazisnal, magyarul total kitekeredve fekszik, es bombol, a keze meg, ami maga alatt van, elkezd lilulni... persze olyankor megforditom en... :)

Kata: Orulok hogy talaltatok vegul egy jo bababarat helyet, es el tudotk menni kikapcsolodni. Mi az udulesi csekkbol eddig ketszer tankoltunk, a maradekbol meg vagy elmegyunk egy hetvegen vhova, vagy nemtom, de jo lenne elmenni inkabb :) Es gratula a szoptatashoz, Palika tenyleg nagyon szepen fejlodik.
Hordozokendo: Hat 2 gyerekkel biztos nehezebb, ez a duplababakocsi jo otletnek tunik. En egyenlore hazsnalom a kendot, de csak ha be kell masznom a varosba, mint pl. penteken a Foldhivatalba...

Fronell: jo nagy mar Alma, te sem panaszkodhatsz a gyarapodasara... :) Jo hogy minden ok volt az UH, mi holnap megyunk...

Rena: Edes Balazs nagyon, es jokedelyu babanak latszik a kepekrol! Es neki latszik a BCG-oltas helye... mi meg mindig csak varjuk, hogy megjelenjen...

Junius: gratula a keresztelohoz, csinik voltatok! :)

Manoci: Mekkorat nott Eszti a nyaron! Hihetetlen! Hannus meg egyaltalan nem latszik kicsi babanak, kis hurkas kezeit megzabalom! Es a seroja... nagyon bejon! : Bercusnak mar nagyon nagypapas volt, hatul tobb centisre nott , felul meg szinte semmi, az apja allandoan azzal huzta, ugyhogy tegnap nekilattunk az ikertesommal, es amig aludt a kezemben, "megnyirtuk". Hat eleg erdekes lett az eredmeny, mert kozben felkelt, es akkor mar nem lehetett folytatni... nagypapasnak mar nem nagypapas, de viccesnek vicces, mert most igy "menetek" vannak benne... na hat mindegy, igy sikerult... :)

Evica: de csini ez a ruha ami Onuron van! Jok a szinei nagyon!

zetus8

Skat!

Tök jó,hogy el tudtok menni wellnessezni, majd várjuk az élménybeszámolót! Az én munkahelyemen nem osztogatnak üdülési csekket sajna :cry: Tesó babakocsi jól hangzik, gondolom az üdülésre már viszitek! Azért nézd meg, hogy a kocsi csomagtartójába beférjen, mi majdnem pórul jártunk!

Etus!
Gondolom nem vígasztal,de Rozi is borzasztóan nyűgös mostanában! Főleg esténként , úgy 6-tól megy a műsor, aztán fürcsi után szopizás és megnyugszik, elalszik.

Folyton rágja az öklét és nyáladzik,nem is szopizik olyan intenzíven, mint régebben. Gondolom valami fogzással kapcsolatos kórság lehet! Állítólag hónapokkal a fogacska kibújása előtt megkezdődhetnek a tünetek. Mindig van valami!

Volt nálunk tegnap du. a doktor néni és mondtam neki, hogy Rozi még minden evés után kakil. Erre mondta, hogy lehet emiatt nem gyarapodik annyira mint az első két hónapban és hétfőn menjünk el tanácsadásra, majd megbeszéljük.

Mindenki!
Mivel már mindegyik baba betöltötte a két hónapot, mi lenne ha Judit a következő táblába beírná a két hónapos súlyokat?! :wink:

Ugye Judit nem gond, hogy a nevedben szervezkedem??
Ja még annyit neked, hogy a multkor írtad, hogy Annalucus nevét szeretnéd így használni. Szerintem ha tényleg így szeretnéd akkor intézd el. Ha jól tudom a MTA-tól kell engedélyt kérni (ha így nincs benne az utónévkönyvben) és után 10.000 Ft-ért újra anyakönyvezik. Még annyira kicsi, hogy ezt simán meg lehet csinálni.

Puszzantás

Bea

Kép[/url]
június

Zetus,köszi :) a csajszim nevében is!Hajnyírás :lol: tök jól nézhettetek ki :wink: kis nagypapás séró :lol: Nem baj majd megnő aztán lehet igazgatni újra!
Képzeld pont tegnap írtunk a forgásról erre, képzeljjétek ma Hanna átfordult a hasáról a hátára!Azt hittem valahogy véletlen, de visszaraktam, és megint alíg pár perc alatt! :) :shock: ilyet néztem!De majd most meglátjuk, hogy ez mennyire lesz rendszeres.Mert ma mi is nagyon nyügik vagyunk, és sírt is amikor leraktam a kezemből, ugyhogy még az is lehet méregből történt!

Skat,tesókocsi nagyon jó 5let.Úgy biztos könnyebb lesz :wink:
Nyaralás, hurrá :) jó dolog az az üdülési csekk!

Fronell,Alma baba valóban nem kicsi :wink: tuti mi is is kicsik lennénk mellettetek :lol:

Judit,szerintem jó 5let a súlybeírás, én támogatom!

Mannem kkell, sziasztok
manóci

Sziasztok!

Kösz csajok a megértést a hozzátáplálással kapcsolatban. Ma mondta doktornő hogy főleg az almalevet adjam neki.
Ma megvolt a 3 hónapos oltás hát Balázs végig röhögte el se hizzem. A doktornő nagyon ügyes volt. Súlya 5840 gramm, hossza: 67 cm. /49 született./ Most inkább nyúlt és kevesett hízott. Ma délután megevett 30 gramm almalevet és rá két órára 140 gramm tápit úgy örültem!!!
Nem tudom adok -e kúpot nincs hő és láz , most 36,3 a hője és vigyorog állandóan. hoztam pár képet megint. Imádom fotózni ez a gyengém. Kép Kép Kép
KépKép
rena10

Sziasztok :)

Gyors leszek...megint :oops:

Ok, bővíthetjük a táblát. Lehet aktuális adatokkal is...mindig az adott heti súlyt (hosszt is, aki tudja) leírjátok péntek estig, aztán szoka szerint péntek este (vagy szombaton :oops: :) ) felteszem :)

Rena, nyugodtan dobálhatod Balázsról a képeket! :D

Manóci, gyönyörűek a jááányok :D Hanna baba frizuja még mindig tuti :) Nekünk már kopik a hajunk, hátul középen, meg oldalt is :roll: De a kakastaréj még megvan :mrgreen:

Nah, meguntuk a zenélő-forgó játékot...menek.

Judit
Kép

Kép
balwin

Rena,Balázsod olyan szééép :) jöhetnek a képek :wink:

Judit,köszike :) drága vagy!Sérót mi is imádjuk :) Kakastaréj :lol: :lol:

Szona, Petra,ti merre???Nyaralás, vagy mi?Olyan rég voltatok! :roll:
manóci

Sziasztok!

Szoni, Petra, tényleg mi van veletek?

Én most csak ezért jöttem:
megtaláltam a homeós golyók receptjét

Ezt elvileg akkor kell enni, ha megcsappan a tejcsi, de én úgy gondoltam, beszerzem a hozzávalókat és csinálok. Végülis ártani nem árt, és egyébként is tök egészséges. Meg legfeljebb nem eszem állandóan, csak ha eszembe jut. Szóval ha valakit érdekel:

150g árpaliszt, 250g búzaliszt, 100g zabliszt.
150g vaj, 100g kesudió, 150g barnacukor, vagy méz.
A kesudiót jó apróra kell vágni, megpirítani, majd hozzá a vajat, cukrot, liszteket. egy kicsit hagyni, majd le a tűzről. Ha már kissé kihűlt, egy kis vizet hozzáadva (hogy formázható legyen) 2-3cm-es golyókat formázunk belőle. (ha valakinek kevés a teje, akkor ajánlanak napi 5-7golyót)

Pussz

Kép

Kép
skat

zetus:
Huuu, nagyon klasszul lekaptad az izgalmas pillanatot.

Mi most jottunk le a Balcsira ebbe a trutyi idobe. Timi igy is elvezi a jo levegot, en meg legalabb a meleg ruhakat is ra tudom adni meg mielott kinovi oket :)
Na o meg nem fordul, csak a kis feneket probalja oldalra kitenni, de nem jott meg ra, hogy a karja utban van :wink: Nektek viszont csudijo, hogy mar porgo forgo babucijaitok vannak.
Voltunk csiposzuresen tegnap, UH csak hetfon lesz. Kotott az egyik oldalon a csipoje, igy most tornazunk minden pelenkazaskor.
Mostanaban sokszor elalszik magatol, ha kis trukkel kitamasztjuk a cumit a szajaban es nem esik ki neki :D
Volt idokozben megint egy mellgyulladasom, hat szerencsere azonnal elkezdtem veszettul fejni es borogatni, igy 1,5-2 nap alatt elmult es nem is fajt annyira. :lol:
Ma meg megint kijott az aranyerem... Komolyan nem ertem, miota szultem valami bajom mindig van. Az egyik elmulik, jon a masik.
Ferjecskem kozben fogja a keszegeket :D

Nagyon jok a kepek! Mindig megcsodalom mekkorat nonek a gyerkocok. :) Manoci, gyonyoru csajszik!

Rena:
Mi meg csak 2 hos oltast kapunk jovo heten, de en mar elore izgulok. Ugye nem lett lazas?
Hozzatplalassal kapcsolatban. Az unokanoverem is mar 3 hosan kezdett ovatosan hozzataplalni, mert o mar nem tudott szopiztatni es neki javasoltak. Nagyon nagyon fokozatosan vezetett be mindent, de sosem volt gond, hogy darabos az etel stb. Nagyon jol mukodott naluk mindn es Viki lanya csodaszep nagylany mar. :)
Persze ha van tejci es minden ok, akkor az jobb, de ugye nem minden megy ugy ahogyan szeretnenk. :?

junius:
Na nalunk is megy az okolragas, de meg csak par napja talalta meg az oklet. Mi elvezzuk, mert igy ritkabban kell a cumiat tuszkolaszni a kis szajaba :D

Jo otlet a sulyot megadni a tablazatba, hiszen Timi is mar 2 hos lesz holnap :D :D :D Amikor tegnap mertuk 5,14 kg :) :D :lol: Hihetetlen tempoban novi ki a ruhakat. Most is lehoztam egy csomot, ami mar alig jo ra...

baratodildi

Manóci! Írtó édesek a kislányaid. A szőke és a fekete... de drágák :D

skat! Én még nem próbáltam a hordozókendőt, mert amikor megjött, még nagyon meleg volt, meg akkor Onur és épp nyüglődött, de majd tán kipróbálom. Nem tudom, szerintem a kenguru se jobb...

mennem kell

KépKép
evica76

Sziasztok!

Mi is voltunk balcsin a hétvégén még kifogtuk a jó időt. Odafelé aludt végig de a hazaut az rázós volt,féluton már kézben fogtam.
Jó nagyokat aludt lent. Viz mellett csak 1szer voltunk két evés között,de nem baj. a család többi tagja és a barátok elvoltak.

Rena: Balázs nagyon ügyes,hoy már igy eszik. Nekem még a vascseppet is nehéz beadni a Lizának,mert attól félek kihányja. Mostanában minden nap hányt 1szer.

Jelenleg 4260 gr a súlya és ugy irigykedem a jól evő babókra!!!!!
Ritkán eszük meg a 110 g-ot.

Tündériek a babafotók!!!

sziasztok rita

Kép
bóbita3

Ildi!
A trükkös cumi kitámasztás nem semmi :lol: , nálunk is sokszor az a baj, hogy kiesik a cumi a szájából és ha nem alszik elég mélyen felriad.

Rozi mostanában délelőtt alszik kb. 3 órát és délután is ennyit, ez tök jó! Felöltöztetem, babakocsiba kiteszem a teraszra, nagyon szeret a levegőn aludni. Éjszaka viszont ébredünk kb. 3 óránként (még mindig), ettől totál kivagyok :? :cry: Muszáj szopiztatni, másként nem alszik vissza, csak üvölt!

Skat!
Köszi a bogyó receptet! Én most a More Milket szedem, de ha elfogy lehet ezt is kipróbálom!

Akkor este írom Rozi súlyát és hosszát!

Pusszantás

Ja , anyósom a gyakori székletre, sárgarépát javasolt. Hallott valaki ilyesmit? Szerintetek?

Bea

Kép[/url]
június

Sziasztok!

Voltunk ma a védőnőnél, megmértük "pici" fiamat: 6kg és 60cm (szerintem már van 62, mert épphogy jók rá azok a ruhák, csak nem engedte teljesen kinyújtani a lábát!).
Mit szóltok? Nem semmi, mi? Dehát szopizik mint egy kis vákumka!

Ildi,
Azért remélem lassan elmúlnak a problémáid! A mellgyulladás nem lehet semmi! Egyik nap én is megijedtem, mert az utolsó esti szopinál nem ürítette ki rendesen a cickót, és reggel az elsőnél nem volt annyi eszem, hogy azt adjam oda neki, hanem amelyik következett. Na, 9 körül már annyira be volt durranva, és úgy fájt, hogy hihetetlen, de aztán kétszer egymás után azt adtam neki és nem lett semmi gond. Az a mellem vagy 3szor akkora volt! Szóval én is attól féltem, hogy begyullad. A kézi fejőm kaka, úgyhogy nem is tudtam volna csak kézzel lefejni, az meg nem megy annyira. De szerencsére Pali annyit eszik, hogy hamar helyre jött!
Bár nem tőlem kérdezted: Az oltás miatt meg ne izgulj, Johanna nekem sosem volt lázas, Palika viszont belázasodott a 2hós oltásnál. De nem volt semmi gond, csak egyfolytában aludt. Így vettem észre. Este megfürdettem kissé langyosabb vízben mint szokott, akkor felélénkült, szopizott rendesen, (az nagyon fontos, a folyadék) meg kapott fél germicid kúpot, és reggelre már semmi.
A mi dokink úgy mondja, hogy ha popsiban méred a hőt, akkor 38,5 felett kell neki adni.

Nekünk már látszik a BCG! :D

Június,
Az, hogy kit mi hajt meg, mindenkinél változó. Johika fosott (már bocsánat) a sárgarépától, banánból simán megeszik egyet, és mégis tojik vagy 3szor egy nap.
De ilyen pici babáknál teljesen normális, hogy sokat kakilnak, meg hígat. Nincs még rendes bélflórájuk. Szerintem ne aggódj, én a helyedben nem adnék még neki semmit.

Puszi mindenkinek! Kata

Kép

Kép
skat

Kép

Kép

Kép
skat

sziasztok!

Baratodili nem lesz gond az oltással -tuti. A 2 hónaposon nyöszörgött balázs , és este kapott fél kúpot, de nem volt semmi. A 3 hónapost végig röhögte ügyes volt a doktornő. Kúpot nem kapott, én bagoly vagyok mindíg ébren vagyok 1-2-ig így néztem a hőjét és 36,3 volt. Nem adtam neki semmit.
Hozzátáplálás: csak óvatosan kell csinálni. Semmi aprómagvas gyümölcsnek a leve, a répát csak natúr megfőzvee/ nem a levesből/, akkor nincs gond.
Skat nagyon szépek a gyekerek!!!
Mi most nem nagyon hízunk, hol stagnál hol 30-40 grammot hízik 1 héten de eddig eszeveszetten hízott és nyúlt.
Kép Kép Kép
KépKép
rena10

Rozi ma esti adatai:

4.900 g és 59 cm.

Úgy döntöttem nem adok neki répát, a gyakori széklet csak azért gáz,mert hamarabb kiürül és nem gyarapodik "rendesen"!

Bea

Kép[/url]
június

Skat!

Tündériek a gyerkőcők!

És persze Balázs is hozza a formáját :wink: [img]

http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 613.53.jpg[/img] mérges vagyok

Bea

Kép[/url]
június

Jegyzetelem a mérési adatokat :wink: Este jön a tábla.

Oltás: Annalucus észre sem vette a 2 hós oltást :mrgreen: Láza sem lett hálistennek, csak a másnap délelőttöt átaludta :)

Skat, wow, gyarapodik a legényke :D Édesek a tündérkéid :)
Biztos hülyén hangzik, de szinte irigyellek benneteket a mellgyuszi miatt :oops:

Annalucus ismét változtatott :? Eddig átaludta az éjszakákat, vagy max. egyszer keltünk szopizni. Most kelünk éjfél körül (kb. 10-kor alszik el; ez így volt eddig is), hajnal 4-5-kor, és 7-fél8 körül :? Nem vagyok én ehhez hozzászokva :? :D

Hozzátáplálás: én szeretném már elkezdeni :oops: Ha csak anyatejes lenne, akkor nem erőltetném, de így, hogy nagyrészt tápizunk, szeretném már kipróbálni a természetes kajákat. A tejtermékeket 1 éves kora előtt én sem erőltetem, de azért azt halkan megjegyzem, hogy nagyanyáink kecsketejjel pótolták a túl kevés anyatejcsit :)

Judit
Kép

Kép
balwin

most rohannom kell etetni, csak gyoyrsan az adatok (tegnap voltunk 2 hos oltason, ott mertek: 5440 gramm es 60 cm)
majd meg jovok!

zetus8

Szinte éreztem, hogy nem sikerül tegnap felrakni a táblácskánkat :? :oops: Csak hogy jólkimagyarfejezzem magam :)
Remélem beírtam mindenkiét, aki eddig megírta...

Kép

Asszem elkapott minket a délutáni/esti sírós korszak :| Pedig eddig olyan jól elvoltunk nélküle... Tegnap is Annalucus olyan keservesen sírt szinte egész este, még a cici sem nyugtatta meg, csak akkor hagyta abba, ha a kezemben volt :( Azt mondják ez a hasfájás miatt van, de nem produkálja a tüneteket...

Június,köszi az infót a névváltoztatással kapcsolatban :) Párom is mondta, hogy nem késtünk még le semmiről, de én nem szeretném, ha megváltozna a neve :oops: Nevezhetjük babonának :oops: :wink: Az Annaluca dicsőséges első (hivatalos) használatát asszem meghagyjuk másnak :) Nekünk így is Annalucus, Annalucika lesz :D

Irigykedek a Balcsis napok miatt :D Nekünk idén nem sikerült lejutni :( Párom melózik ezerrel. Pedig eddig a 6 év alatt, mióta együtt vagyunk, csak egy év maradt ki...

Judit
Kép

Kép
balwin

balwin én csak azért nem írtam súlyt, mert a 2 hósra nem emlékszem. viszont szerdán mértük, 5660 gramm és asszem 62 cm.

KépKép
evica76

Sziasztok!

2 hónapos súlyunk 5220 gramm. A mostani 5880 gramm és 67 cm. Ma is produkált éjfélkor ettünk 140-et/ én keltettem/ , aztán 5-kor is 140-et, utánna 9-kor 30 grammot. Na mondom. Aztán 12:00-kor, 15:00-kor,18:00-kor 140 et.Szóval behozta. Hogy meglegyen az 5 kaja így megint keltem éjfél felé. Ma nagyon nyűgös volt nehezen volt széklete is. Délután aztán elaludt meg fürdés után is szerencsére.
Kép Kép
KépKép
rena10

Judit!

Az esti sírás nálunk is műsoron van kb. 2 hete. Semmi nem nyugtatja meg, csak fürdés közben hallgat el, mert azt imádja. Mostanában teszek egy törülközőt összehajtva a feje alá és arra fektetem rá. Így szabadon mozog a keze, lába (nekem is szabad mind a két kezem), nagyon élvezi. Persze annyi vízet teszek a kiskádba, hogy a füle neérjen bele a vízbe.

Alvás! Nekem még mindig felébred 1-2 között és utána 5 körül. Legalább még nem éltem bele magam, hogy végig alszon az éjszakát :wink: Este szerencsére könnyen elalszik és nappal is aránylag jókat alszik. Megfogadtam a doktornéni tanácsát és éjjel 11 körül megszopiztatom (álometetés), de ettől függetlenül felébred a szokott időben.

Evica!
Közben módosult a terv az aktuális adatokra!

Rena!
Balázs tényleg nagyokat eszik!

Kép

Bea

Kép[/url]
június

Junius: de eeeeedes Rozi ezen a bombis kepen! Megzabalom!! :))

Kepzeljetek, ma osszefutottunk Szoniekkal, ha lesz idom teszek fel kepeket a "randinkrol" :)

Jok legyetek, es irjatok, mizu veletek...
Etus

zetus8

Igen, ahogy Június is írta, aktuális adatokkal operálunk :wink: Végülis logikus: a baba kora úgyis fel van tüntetve, passzolhat hozzá az "aheti" (magyartalan, de más megfogalmazás nem jutott eszembe :oops: ) mérés :)

Június, tényleg haláli ez a kép :lol: A kis drága, teli torokból...szinte hallom :lol:

Ha már fürcsi: mi ma így csináltuk :)

Kép Kép Kép

És végre egy telimosoly kép :)
Kép

Judit
Kép

Kép
balwin

Sziasztok!

Junius Rozi nagyon cuki és Anna luca is tünemény. Balwin de érdekes kádatok van nem is láttam még ilyet. Legalább nem kell fogni. Velünk nem történt semmi különös kivéve hogy a védőnőnk mondta hogy többet kéne hízni nehogy leálljon a veséje hát így mint szakmabeli vitáznék ezen de nem teszem. Jó a súlya, jó a kedve, hízik, nyúlik a többi nem érdekel. És iszik - pisil bőven. Kép Kép Kép
KépKépKép
rena10

Rena, azért kell benne fogni a gyereket :) Képes teljesen ellazulni benne (még a kis lábaival sem támaszt), és akkor rongyababaként belecsúszik a vízbe :) Persze lehetne kevesebb vízzel is, csak így jobban megvan az anyaméh fíling. Még nem használjuk rendszeresen a fürdetővödröt, de szoktatjuk hozzá. Amit nem is nagyon kell, mert szereti :D

Nagyon jó ez a közeli kép Balázs babáról! :D Milyen szép tiszta a bőre, szép kisfiú :)
A védőnővel meg ne foglalkozz, főleg, ha nem is vagy laikus a témában. Ossza az észt másnak.

Judit
Kép

Kép
balwin

Rozinak boldog névnapot!

KépKép
evica76

Rena: Tényleg jo nagyon ez a kozeli kep!

Judit: AnnaLuca hurkacskai a laban... kis harapdalnivalo! :)

Junius: Bolodg Nevnapot Rozi-babának!!

Na es akkor a kepek: Bercelrol, Marcirol, Szonjirol es Emeserol:

Kép Kép Kép Kép Kép

zetus8

Június,[color=indigo]Rozikának boldog Névnapot!!![/color]
Jó a sírós kép :lol:

Rena, De szép Balázs, istenem :) kis drága, és azok a szemek....................milyen kékek, gyönyörűűűű! :) Kis tiszta tekintet, egyemmeg :)

Judit,AnnaLucus mosoly :) tündéri.És abbana vödörben..... :wink: nagyon jó, de látszik ő is élvezi!Én nem mertem ilyet venni, valahogy úgy voltam vele, hogy meg se tudom benne fogni :P
Mi csütörtökön megyünk a szurira, és akkor lesznek friss mérési adatok.Majd jelzem

Zetus,hát ez nem ér!Ti Szonával titok talit tartottatok?????? :lol: :P Nagyon jók a képek, és milyen egyformába van öltöztetve a két pasi :wink:

Mi meg Esztivel szórakoztunk, és betettük Hannát a babaágyba :lol:
Muszáj volt lefotóznom, még abban is aludhatna :wink:

Kép
manóci

Manoci: :)))
Hannus de edes a babaagyban! Olyan kis formas baba, szep kislany lesz az biztos! :)

Lanyok, ne tudjatok meg mit szenvedek, en hulye raszoktattam Bercust arra, hogy napkozben a kezemben aludt el, vagyis a kezemben altattam. aztan tegnap rajottem, hogy ez baromi faraszto, meg mi lesz ha mar nagyobb lesz, majd akkor is csak igy lesz hajlando aludni, szoval elhataroztam, hogy nappal is beszoktatom a kisagyaba... marmint amikor aludnia kell... Ma volt az elso kisagyban altatas, es ugyan 45 percbe tellett, de elaludt... persze sirt sokat, de amikor sirt, akkor rogton bementem hozza, megpuszilgattam, es mondtam neki, hogy anya nagyon szereti, de most aludnia kell, merthogy almos, stb. akkor abbahagyta a sirast, de amint kimentem, ujrakezdte. Akkor vartam kb. 1 percet, megint bementem, megint megpuszilgattam, a "nyunyukejet" az arcahoz raktm, meg egy anyatejes textilpelust is, amit elotte kajalasnak "lezabalt", es ez igy ment 45 percen keresztul... de hat nem szolhatok egy szot se, en "rontottam el" a manot... Egyebkent azota alszik, majdnem egy oraja... igaz, 4szer felkelt az elejen 6-7 percenkent, de most mar 20 perce folyamatosan alszik... hat nem egyszeru!
A ti babaitok hogy alszanak napkozben?????????

zetus8

ja es azert is gondoltam, hogy jo lenne beszoktatni Bercust a kisagyaba napkozben alvasnal, mert amig a kezemben van, addig alszik, de amint lerakom felebred, igy van hogy csak parszor 10 percet alszik egy nap, sot van olyan is, hogy egyaltalan nem alszik napkozben...

zetus8

zetus! Onur csak és kizárólag rajtam alszik napközben, vagy az ölemben, de az ágyában nem. Este nincs vele gond, de azért... jó lenne valami megoldást találni. Nálam Onur néha alszik 1 órákat is, dehát kézben... és akkor meg én nem tudok semmit csinálni. Csak azon hezitálok állandóan, ohgy ok, lerakom, de akkor tán sokkal hamarabb felébred :roll:

KépKép
evica76

Sziasztok!

Balázs is nehezen alszik el napközben, most is alig bírtam elaltatni. Délelőtt meg kaja után olyan gyorsan és nagyot büfizett hogy kaja is jött vissza bőven, pedig ő sosem bukik.
Zetus, Manóci tündériek a babók.
Na megyek enni később jövök még.
KépKépKép
rena10

Sziasztoook!

Végre az írásra is jut időm, nem csak az olvasásra.

Köszi a hiányolást, itt vagyok ám, de mire írnék, addigra vkinek biztos van vmi nyűgje.
Meg babakocsi mániában szenvedek és a babaszobát bújom.

Voltunk "nyaralni" 4 napot Zánkán. Szupi volt, Marci majdnem végigaludta a 4 napot. Egész nap kint volt a levegőn. Éjjel a babakocsiban az ágyam mellett olyan jókat aludt. Lehet, hogy itthon is be kéne vezetni a babakocsiban való alvást?

Judit!
Igaz régen írtad, de azért reagálnék a Nestea-ra: én citromosat szoktam inni, volt, hogy egy nap 3 nagyüveggel is megittam és semmi baja nem volt Marcinak. Persze ha más újdonság nem volt, lehet, hogy a lila mégis okoz problémát?

Rena!
Ez a közeli kép tényleg szupi Balázsról.
Én ugyan laikus vagyok, de miköze a hízásnak a vese működéshez? Én a mi védőnőnkből kiindulva egyébként nem sokat adok a véleményükre (bocsi az általánosításért, biztos vannak olyan védőnők is, akik tényleg segítenek is, nemcsak az időt rabolják).

Skat!
Kolping miatt iríííígy. Mi is voltunk már és nagyon jó. Szonjinak is nagyon bejött. Ő velünk is volt és anyósékkal is és azóta is emlegeti, hogy "Menjünk Bobóországba". Ha tudod, az aromaszaunát próbáld ki, sztem csodááááás.

Ildi!
Látom te sem jössz mostanában vmi gyakran. Gratu a súlyotokhoz, Timi nagyon ügyi baba lett, pedig eleinte milyen nehezen ment a szopi. Úgy örülök, hogy helyrejött.
Balcsin mit csináltok ilyen időben?

Manó!
Lánykáid édesek, Hannus haja csúcs. És ez a kiságyas kép :lol:

A táblába: Marci súlya 2 hósan 4900gr, hossza:62cm (v. akörül, mert izgett-mozgott)

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Ja, Etus!
Ezt a béna képet felrakni rólam??? :oops:

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: