Sziasztok!
Zsófi, örülök, hogy nagyobb volt az ijedség és semmi gond. És irigykedem is.
Az a helyzet, hogy mindig azon gondolkozom, mennyire normális hogy már túl vagyok a "tankönyvi" 12. héten, de a hormonjaim még mindig nem rendeződtek és semmi kedvem sincs együtt lenni a párommal.
Mire hazaérek délutánonként már csak egy jó kiadós sírásra vágyom, annyira fáradt vagyok. Ez egyre jobban idegesít, már úgy várom, hogy visszaálljon a régi rend.
Csenge, amilyen feledeékeny vagyok, elfelejtettem megnézni az alapreceptet. A lényeg, hogy a fehér kenyér emelkedik fel legjobban, a barna-rozsos nálam is visszhúzódik és sokkal kisebb, sűrűbb tésztájú. De az nem baj, az íze tökéletes.
Tényleg megnézem majd!!
Addig is helyettesítésképpen hoztam egy közkedvelt salátareceptet:
Ha barátosnőimmel összülünk ez mindig ott van az asztal közepén. Egyszerű, olcsó, laktató:
Olasz tésztasaláta:
Ki kell főzni 1 zacskó tésztát.: lehet penne, vagy orsótészta( ez az amelyik nagyobb szemű és csavart, rejmélem orsónak hívják, én mindig ilyet veszek)
Ez mehet be hűlni a hűtőbe.
Amikor kihűlt, rá kell vagdosni minél több párizsit, lehetőleg pulykát, kicsi kockákra vágva. Minél több, annál fincsibb. MAjd jöhet a szőlő, csakis édes. Ha óriás szeműt kapok, azt feélbevágva teszem bele. Ebből is jó sokat.
Aztán legalább 5 kis üvegcse sima joghurt az 1 zacsi tésztához. Én 7et szoktam tenni, mert akkor marad mártásos, "leveses", a tészta sokat beszív. A joghurtba bele kell keverni majonézt ízlés szerint, illetve ha nem elég édes a kis lötyike, mehet bele 1-2 kiskanál cukor is. Főleg a gyerekek értékelik ha kicsit édeskésebb, mint ha csaK majonéz lenne benne.
Lehet enni magában (sajnos abbahagyhatatlan) de lehet enni husival is.
Én féladagot szoktam inkább csinálni, ha csak a szűk családnak készül, mert tényleg nagyon laktató.
Lanyané: Mi ez a testbarnítós dolog? Még nem hallottam róla. Hol csinálják és megfizethető?
Hol lesz az ápr. 19.-i bababörze?
Sniky, mesélj!!
A beteg gyerekekkel kapcsolatban: Előrevetítve én nem érzek magamban elég lelki erőt ennek felvállalására, bár megtenném ha kell. Mármint a felnevelését.
De: apum olyan országos szövetséget vezet, ahová 6000 fogyatékos gyerek tartozik. ÉS azért van középút az egészséges és a "kínzó, fájdalmas" élet között. Azok az anyukák, akik elfogadják a helyzetet, hihetetlen élményekkel gazdagodnak. Én baromira felnézek rájuk, de ők mindig azt mondják hogy nem kell, mert olyan boldog családban élhetnek, amilyennel keveset találkoznak a környezetükben.
Ehhez mérhetetlenül sok hit és szeretet kell, ez a titka szerintük.