Új privát üzeneted érkezett!

nekem már megvolt a cukorterhelésem de engem 4 x böktek uténna éhgyomor fél óra múlva fél óra múlva és 1 órára rá!
Olyan 80-100 ft volt ha jól emlékszem!
friss citromléval kicsit jobb de majdnem vissza jött a dolog
reméllem tudtam segíteni

PHPBB kód:
Kép
Kép
betti1

Nem jó a vonalzóm a múlhéten szerdán mondta a doki hogy 12 hét 1 nap

PHPBB kód:
Kép
Kép
betti1

Csenge, ma jön Pöttöm is tornázni, majd elmeséli neki hogy tetszett, szerintem jó és totál nem megerőltető, ha jól érzed magad, nyugodtan eljöhetsz majd. Azt hiszem a jövő héten sajnos pont elmarad, de utána már lesz.

Beleki, én úgy gondolom, hogy felelős vagyok a gyermekem egészségéért és pontosan ez az amiért nem tehetem meg azt, hogy nem vizsgáltatom meg. Itt nem rólam van szó, hanem az ő életéről, és sajnos nem csak a Down szindróma van, hanem rengeteg olyan más elváltozás, amit szűrni tud egy ilyen vizsgálat. Van, ami sajnos összeegyeztethetetlen az élettel, még ha a pocakban életben is van, kint nem tud létezni. Ez sok felesleges szenvedéssel jár, és főleg a babának. Én így gondolkodom, nem hiszem, hogy ezzel teszem a rosszabbat. Mindezek mellett, mindenkinek megvan a joga a döntésre, de szerintem érdemes mérlegelni.

Én most megyek megringatom a babát a tornán, Niki, téged meg nagyon várunk és megy a sok drukk!!

KépKép
columbine

Columbine, jó tornázást! Akkor két hét múlva majd csatlakozom hozzátok.
Vendég

Kenyérsütés otthon:
Mi nagyrészt otthon sütögetjük, majd megnézem az alapreceptet, és onna szabad a pálya, sok a variáció. Egyre érdemes figyelni: csak malomipari szaküzletben vásárolt kenyérrel emelkedik ki a sütőből és lesz nagyon incs. Mi már próbálkoztunk mindennel, de tényleg az a tuti, még ha kicsit drágább is. Még így is olcsóbbra jön ki mint a bolti kenyér.
Megnézem a receptemet otthon.

Panna, szombaton akkor azt a bogyeszt is megkérdezem :-)Mármint az orrdugulásost. De Te is dobhatnál egy levélkét még pénteken hogy el ne feledjem.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

köszi lányok a drukkolást előre is:)
holnap jövök a részletes beszámolóval, köszi Pöttöm a figyelmeztetést a zene miatt.

Ági,

teljesen egyetértek a véleményeddel, de ez mindenkinek saját döntése kell, hogy legyen.

sniky

sniky: hajrá a kis lurkóval!

Nekem is örök vívódás minden vizsgálat és az hogy mi van ha......
De sztem is jobb tudni, mint ha váratlanul esik az emberre egy ekkora szikla.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Teljesen egyetértek veletk, főleg mivel nálam az előző babánál semmi jele nem volt a bajnak, tehát nem jelzett a babó, vagy testem. :( éppen ezért most dupla annyira aggódom, és inkább plusz két alkalom UH, mint hogy végig izguljam a heteket és ezzel a babának is rosszat teszek.
lei

Na lányok, egyelőre elköszönök, mivel indulnunk kell:)))

Nagyon kellemes estét nektek!
Holnap jövök:)

sniky

Hali Lányok.soxor olvaslak ám Titeket :D csak nem mindíg tudok írni,örülök,hogy jól vagytok :D fitt kismamák :wink:
ezt a glukozos vérvételt én sem értem,nekem sem mondták :shock: a betöltött 16.hét az a az mikor 16+0 vagy amikor elhagyjuk a 16+7 ,nem értem :?:
Sniky jujj izgi kiváncsi leszek a lakócskádra :D
tök jó hogy megint lesz margit itt vagyok tőle 2 percre de sajnos nincs koraszülött rész nekem az fontos lenne ha véletlenül az ikrek előbb jönne(remélem nem)
április 19 lesz bababörze :!:

lanyané

Sziasztok!

Sok jó hírt szeretnék olvasni, hajrá mindenkinek, akik UH közelben van. Én most el vagyok kenödve, mert most ment el a lányaim egyik ovis kisbarátja az anyukájával és az anyuka elmesélte, hogy megint hogy járt. Szegények tavaly az év végén vesztettek a 7. héten egy babát és most a 12. héten, amikor már kezdett ö is megnyugodni. Semmi elöjele nem volt, elment UH-ra és ott derült ki, hogy a babának már nincsen szívhangja. Hát nem irigyelem. Úgy drukkolok neki, hogy összejöjjön a legközelebbi, mert olyan rendesek és a kisfiú is olyan helyes. Persze valami nem stimmelhet egészen az anyukával, mert az elsö baba is a 31. hétre született, de ez már más kérdés.
Bocsánat, hogy megint ilyen story-val jövök, de olyan rossz, hiszen én még UH elött állok és fáj a gyomrom az idegességtöl...

Aprooka!

Te nagyon kis házias vagy tele jobbnál jobb receptötlettel. Én ma pulykamellett csináltam olaszosan, de lehet, hogy erröl már meséltem. Kenyeret hogy variálod tovább? Én is minden nap sütök egy kis fél kilósat. Holnap pizza lesz gombával és articsókával, sali és pogácsa, mert azt úgy megkivántam. Tejföl helyett joghurttal csinálom, így könnyebb és többet lehet belöle enni. :-)

Megyek is, mert elég ramaty hangulatom van, de majd csak lesz valahogy.

Barbi
Vendég

Sziasztok!

Én már meg is jöttem, szegény Pöttöm, még egy csomót utazik. :(
Csenge, te itt laksz a közelben, ugye? Két hét múlva, akkor menjünk, tök jó volt, hogy nem egyedül voltam :) bár sajna megint rengetegen voltak.

Niki éppen mozizik, én meg nagyon irigykedem, de már csak két nap és mi is ott vagyunk.

Lanyané, örülök, hogy téged is látni, néha mesélhetnél, milyen az ikrekkel, engem nagyon érdekelne, miben más.
Szuper, hogy te már érzed a mozgást, én azt hiszem, akkor leszek nyugodt teljesen, ha mozog, addig még bennem van egy kis félsz.

Úgy látom, nem tévedek nagyot a véleményemmel, de Beleki, tudod, hogy nem bántásnak írtam? Távol álljon tőlem, mindenféle ilyesmi, egyszerűen csak úgy éreztem, a "másik oldalt" képviselem és szerettem volna, ha látod az érveimet. Remélem nem haragudtál meg. Nem az volt a célom.

KépKép
columbine

Köszönöm Betti az infókat! Majd jövő 7en kiderül, hogy hányszor bökdösnek... Nem izgat különösebben, sose paráztam a vérvételektől. Remélem a cukros lötty is simán lecsúszik, és bent is marad utána is.... Vizet/ásványvizet azért lehet inni utána és előtte?

panna1

jó estét mindnekinek!

ameddig én is itt lakom a Tétényi közelében szeretnék kismama tornára járni... columbine, járnak oda ducibb kismamák is? mmint nem 6-7 hónapos terhesek, hanem ilyen "kisterhesek", mint mi, de nagyobb darabban? engem mindig ez feszélyez :( nem szeretem, ha kinéznek, hogy én az átlagnál nagyobb vagyok és mit keresek ott, persze ez az én hülye parám...

amúgy nálunk minden rendben! "sajnos" nagyon jó étvágyam van... holnap reggel rá is állok a mérlegre! :( remélem, hogy semmi sokkoló!

na most megyek pihizni, mert nagyon sokat mászkáltunk ma.

még lehet, hogy visszanézek.

sziasztok!

sophie27

Panna, háááát, nem tudom, lehet, hogy kismamáknál más a szitu, de nekem anno nem lehetett semmit! Amúgy annyira tényleg nem borzasztó, főleg, ha nyomsz bele citromot. Én egyszer natúr ittam meg... Hát, akkor tényleg majdnem visszajött minden :/

Nem tudom most, hogy hol írtad, de hányadik héten kell erre menni?

Én úgy tudtam, hogy az AFP után...

sophie27

Apróka, Barbi, írjátok meg légyszi milyen recept alapján sütitek a kenyeret. Én ma próbálkoztam egy sokmagos lenyérrel, de sajnos nem lett valami szép :? beesett a teteje, pedig sokáig vadásztam receptet a neten és ott irogatta, hogy miket kell csinálni, hogy ne essen be (sikér hozzáadása, kevesebb élesztő) mindent eszerint csináltam és megsem lett jó :( az íze nem rossz, bár még csak épp, hogy megkóstotam, mert forró. Mondjuk a fehér kenyér receptem már elég jó, úgyhogy az összes többi még jobban érdekeln :)

Ági, nem messze lakom a kórháztól, úgyhogy mindenképp kipróbálom majd a tornát. Két hét múlva ha minden rendben lesz, akkor mindenképpen.

Beleki, én voltam agykontroll tanfolyamon és értem miről beszélsz :D de én nem vagyok ennyire bátor, hogy bizzak az ösztöneimben. Az az igazság, hogy én nem gyakorlom az agykontrollt (inkább csak lustaságból, mert nagyon jó dolog és működik is tudom), de a szemléletmódjából sok ragadt rám így is. Tudom, hogy pozitívan kell a dolgokhoz állni és akkor sokkal nagyobb eséllyel csak jó dolgok történnek velünk. Csak ha közbejön valami (mint pl. a múltkor amikor barnáztam) akkor jobban megnyugtat, ha egy szakember mondja azt, hogy minden rendben.
Vendég

UH-ügyben én is egytértek Nikivel és Columbine-vel. Nincs bizonyíték annak, hogy az UH károsítaná akár kis mértékben is a babát. A 2D-sel meg nem vizsgáltak még eddig tovább sosem mint 2-3perc. Lehet, hogy a 4D jobban "zavarja" a picit, de én UH előtt mindig gondolatban mondom neki, hogy hova megyünk.

Mondjuk a szűréseknél (Down,stb.) javasolják is, hogy aki úgysem vetetné el a babát, ha beteg, annka felesleges a vizsgálat. Így megértem, hogy miért is maradt ki nálatok az UH. Mindenesetre én nem tudnám felvállalni, ha valami súlyos betegséggel születne a baba, azt hiszem lelkileg nem bírnám ki (a férjem méginkább nem). Épp ezért mondhatni őszintén csodálom az olyan embereket, mint Te, Beleki, akik azt mondják, hogy egy esetleges beteg babát is bevállalnak.
Azt mondjuk nem tudom, hogy a beteg gyerek mit mondana ha már választania lehet a nem-élés és a fájdalmas, kínzó embertelen élet mellett... Én személy szerint inkább az előbbit választanám magamnak hasonló helyzetben...

De ne is beszéljünk ilyenekről, hiszen te is azt írod, hogy úgyis egészséges lesz!!

panna1

Zsófi, szerintem nyugodtan jöhetsz, mindenféle emberke van és őszintén szólva, én nem is nagyon néztem meg, de szerintem más sem, hogy ki milyen. Arról nem is beszélve, hogy úgyis tornázunk, meg beszélgetünk majd ha jössz, a fene se foglalkozik mással. Ne legyenek gátlásaid, mindenki olyan amilyen, ettől érdekes a világ :)
És különben is, megverem, aki kinéz :evil: :lol:

Apropó, esküvői ruha képek?? Én nagyon kíváncsi vagyok... Nagyon szuper lehet, hogy baba is, meg házasság is, kell ennél több egy nőcinek?

KépKép
columbine

köszi Columbine! ;) ígérem, megpróbálok hamarosan én is sort keríteni az együtt tornázásra!

amúgy egy másik, így kora reggel! remélem, hogy nem lesz gond a téma, de én most nagyon megijedtem... :( és hátha valaki tud, valami bíztatót mondani nekem.

tegnap, eléggé hosszú kihagyás után, egy nagyon kellemeset szeretkeztünk a párommal. nem volt se durva, se kellemetlen, tényleg nagyon jól esett, azonban azóta ilyen rózsaszínes dolog jön belőlem, mintha vér lenne, de nem az az élénk piros, de én mégis nagyon meg vagyok ijedve! nem tudom, hogy nem tettünk-e rosszat, pedig a nőgyógyász mondta, hogy nyugodtan élhetünk szexuális életet, akár 1 nap 5x is, ha nincs semmi panasz... Ti nem tapasztaltatok ilyesmit terhességetek alatt? vagy most mit csináljak? semmi görcs, semmit a derékból kiinduló fájdalom, amit a védőnő mondott, hogy ilyen lenne a vetélés első jele, de tényleg nagyon meg vagyok zuhanva!!! :( remélem, hogy valaki tudja a magyarázatot és megnyugtat, hogy ez valahol "természetes" ...

bocs a korai időpontért, legfőképpen a témáért, de nem tudom, hogy kihez fordulhatnék.

sophie27

Zsófi, szerintem nem kell aggódnod, ilyenkor nagyon érzékeny a hüvely fala és könnyen eshet rajta egy apró sérülés, ami járhat váladékozással. Ha ez mennyiségileg nem sok és nem élénk piros akkor nincs semmi gond. De felhívhatnád a dokidat is, hogy kérj szakszerűbb véleményt :lol: attól biztosan megnyugodnál.
Vendég

Sziasztok lányok,

jó sokat irtatok, nem tudtam a napokba írni mert sok dolgom volt, pedig nem is dologzom már két hete!!! Hétfőn sajnos megyek :cry: :cry: .
Nikianyu, várom a beszámolót a tegnapi uh-ról.

Mindenkit puszilok

Gabi :lol:

Kép
Kép
minimano74

sophie a biztonság érdekében hívd fel a dokidat,nekem azt mondták inkább egy felesleges telefon mint bármi baj amin már nem lehet segíteni!!!!!
snyki mi volt :?: :?: :?: :?: :?: :?:
columbi nem tudom miben másabb az ikerterhesség az egy babásnál mert első terhességem viszont egy picit nehezen viselem már nagy a pocikám a cipőt nehéz felvenni fáj a derekam nyom itt nyom ott nehézkes minden ,de nem nyavajgok boldog vagyok:)
ma megyek ilyen aloe verás,barnacukros testbarnításra(nem merek szolizni)ez pedig telljesen természetes,jó lesz mert úgy kifakultam ,kisápadtam pedíg eddíg azt hidtem barnabőrű vagyok :D :D :D
ja nekem már haloványan látszik az a csík a köldöktől lefelé a szemérem felé ,nem tudom a hivatalos nevét,vicces csíkos kismalac :D

lanyané

Szép reggelt Mindenkinek!

Columbine! Nem, nincsen semmi gond, én nem szeretnék senkit meggyőzni a saját véleményemről. Kit mi nyugtat meg. Ez a Te(Ti) döntésetek. :)

Csenge! Szerintem nagy lehetőség van a Te kezedben is. Volt már tapasztalatod az agykontrollal? Nekem egy pár már igen. A leglátványosabb.. A bal kezemen volt egy apró szemölcs, ami nagyon zavart. Elképzeltem, hogy fehér utra teszem és elengedem, kb. 2 hét múlva már nem volt a kezemen, azóta nem is lett másik sem.
A másik ami ma éjjel történt: a párommal elég korán lefeküdtünk aludni, mert előző reggel korán keltünk. Kb. fél 3 körül felébredtem és dühöngtem, hogy egy csomót aludhatnék és nem tudok, ez tartott 3-ig, akkor úgy döntöttem programozok, abba úgyis mindig belealszom. Elég sokáig tartott, persze a babát programoztam, elmondtam neki a pénteki vizsgálatot, meg, hogy neki is segítenie kell, hogy ne tartson sokáig, meg ha ő is úgy gondolja, akkor mutassa meg, hogy kisfiú vagy kislány, meghogy nagyon szeretjük, várjuk, szeretnénk már megölelni. A programozás olyan 3/4 órát tarthatott, mindkét kezem a hasamon volt az egyikkel néha meg is simogattam, csak néha mert azért fáradt voltam. És a vége felé éreztem, hogy a kezem alatt megkeményedik a hasam, mintha odabújna, próbáltam kitapogatni és a hasam többi része puhább volt. Még beszéltem hozzá egy darabig, és aztán befejeztem.

Sophie! Szerintem ne foglalkozz azzal, hogy ki mit gondol rólad, engedd el magad és érezd jól a mozgást. Csak magadra figyelj. Columbine-nak igaza van, mindenki le van "tojva". Történet: volt egy kolléganőm, kb. hasonló alkatú lehetett, és nagyon élvezte a nőies dolgokat, a miniszoknyát is! és olyan kisugárzása volt, hogy senki nem foglalkozott azzal, hogy ő telten várandós, vagy extra karcsún. :D

Vidán napot!
Vendég

sziasztok! köszi a bíztatást nektek! azóta már újra itthon vagyok, megjártuk az SZTK-t. először is a neten úgy néztem, hogy ma reggel pont a dokim van, de mikor odaértünk kiderült, hogy marhára nem, szóval egy másik emberkéhez pofátlankodtunk be. annyira, de annyira rendes volt az orvos, még akkor is, ha az első reakciója egy picit kétségbeejtő volt is!

ott ültünk a folyosón, mire megjelent egy pasi, fehér köppenyben és jött arra a nőgyógyászat felé. mikor odaért, letámadtam és mondtam neki, hogy mi a panaszom, és, hogy nincs időpontom, erre ő megkérdezte, hogy hány hetes vagyok és mikor kimondtam, hogy 13, akkor elkezdte csóválni a fejét. nagyon megijedtem! de tényleg.

aztán picit később kijött és mondta, hogy előkészülnek, addig gondoljam át, hogy nem most kellene-e megjönnie. végre behívott az ultrahangba! és ott dobogott a mi picink szíve, azon a vacak készüléken is tökéletesen látszott! megnézte, hogy nincs-e hematoma körülötte, de szerencsére vele minden rendben van! ott mozgolódott, a lábával kalimpált a drága!!! aztán átmentem a vizsgálóba, ott megnézte a dolgokat odabent. igazából nem látott semmit, csak azt, hogy ez mára már egy barnás valami, szóval a vérzés már lezajlott, a méhszájam teljesen zárt és mondta, hogy 1-2 hétig szerinte maradjak itthon és pihenjek! mondta a terhességi vitamint is, úgyhogy vettem is egy doboz elevitet és most itthon pihenem ki a tegnap éjjel óta tartó borzalmakat, mert tökre betojtunk mind a ketten, hogy mi van akkor, ha baj van!

persze azóta elintéztem már x telefont, mert mindenki most keres minket is, szóval nem lehet a család előtt titokban tartani, hogy gáz van, de most már teljesen jól vagyok! örülök, hogy láttam újra a picurit és annak is, hogy inkább nagy volt az ijedtség, mint a gond, de ennek így kellene mindig lennie! úgyhogy szép napot mindenkinek, az enyém már most sokkal jobb! imádom a mi kis vasgyúrónkat! ;)

sophie27

Sziasztok!

Sniky- Gyere, mert már tűkön ülök!!! :lol: :lol: :lol:

Zsófi- ne aggódj, bár nálam ilyen nem volt, mert le voltunk/vagyunk tiltva; de a barátnőmnél volt ilyen. Az ő dokija u.a. mondta, amit Csenge írt, annyi különbséggel, hogy 2 nap alatt ha nem szűnik, dokihoz kell fordulni. De ha nem fáj, nem sok, egyáltalán ne aggódj.. ha véletlenül tovább tart, akkor is csak elővigyázatosságból inkább doki!

Columbine- egyetértek Veled uh ügyben, de belekit is megértem!

Most sajnálom, hogy mégsem csináltattam meg az integrált tesztet, de úgy gondoltam, ha az uh eredmények tökéletesek, és kicsi minimális gyanu sincs, akkor nem idegesítem magam számokkal... ( mert sajna a teszt a down kóron kívül csak 5 másik betegségre szűr..) de az volt a baj, hogy a férjem sem foglalt állást, így a végén elmaradt ... Van esetleg olyan, amit meg lehet csinálni később is? (De én is úgy érzem, ez nem lehet gond!)

Barbi, már bocs, de nem értek Veled egyet; lehet, hogy van valami gond az anyuka hormonháztartásával, de ha a koraszülés más okból indult be, akkor annak semmi köze a vetélésekhez!!! ( szerencsére nekem nem volt vetélésem, de a korán megismertem olyan anyukát, akinek igen, az ő dokija mondta ezt..) De az biztos, hogy ha volt vetélése, akkor érdemes lenne neki megnézetni a vérképét, szerencsére nálunk ezt már rutinszerűen csinálják, és kb. 75%-ban meg is oldják a problémát, mert kiderül, hogy hormon gond... Viszont Te ne izgulj, hiszen eddig nem volt gond a terhességeiddel (legalábbis nem írtad :oops: ) és ott a 3 gyönyörű gyereked, csak optimistán! :lol:

Kép

Kép
mákszem

Mákszem,

az integrált második részét külön is meg lehet csináltatni. Legalábbis a Magzati Diagnosztikai központban, ahol én voltam igen. Asszem a 15. betöltött hét után. Hívd fel őket szerintem, mert nagyon segítőkészek. A címük emlékeztetőül: http://www.downszures.hu

szuszu

Sziasztok!

Zsófi, örülök, hogy nagyobb volt az ijedség és semmi gond. És irigykedem is. :oops:
Az a helyzet, hogy mindig azon gondolkozom, mennyire normális hogy már túl vagyok a "tankönyvi" 12. héten, de a hormonjaim még mindig nem rendeződtek és semmi kedvem sincs együtt lenni a párommal. :(
Mire hazaérek délutánonként már csak egy jó kiadós sírásra vágyom, annyira fáradt vagyok. Ez egyre jobban idegesít, már úgy várom, hogy visszaálljon a régi rend.

Csenge, amilyen feledeékeny vagyok, elfelejtettem megnézni az alapreceptet. A lényeg, hogy a fehér kenyér emelkedik fel legjobban, a barna-rozsos nálam is visszhúzódik és sokkal kisebb, sűrűbb tésztájú. De az nem baj, az íze tökéletes.
Tényleg megnézem majd!! :oops:

Addig is helyettesítésképpen hoztam egy közkedvelt salátareceptet:
Ha barátosnőimmel összülünk ez mindig ott van az asztal közepén. Egyszerű, olcsó, laktató:
Olasz tésztasaláta:
Ki kell főzni 1 zacskó tésztát.: lehet penne, vagy orsótészta( ez az amelyik nagyobb szemű és csavart, rejmélem orsónak hívják, én mindig ilyet veszek)
Ez mehet be hűlni a hűtőbe.
Amikor kihűlt, rá kell vagdosni minél több párizsit, lehetőleg pulykát, kicsi kockákra vágva. Minél több, annál fincsibb. MAjd jöhet a szőlő, csakis édes. Ha óriás szeműt kapok, azt feélbevágva teszem bele. Ebből is jó sokat.
Aztán legalább 5 kis üvegcse sima joghurt az 1 zacsi tésztához. Én 7et szoktam tenni, mert akkor marad mártásos, "leveses", a tészta sokat beszív. A joghurtba bele kell keverni majonézt ízlés szerint, illetve ha nem elég édes a kis lötyike, mehet bele 1-2 kiskanál cukor is. Főleg a gyerekek értékelik ha kicsit édeskésebb, mint ha csaK majonéz lenne benne.
Lehet enni magában (sajnos abbahagyhatatlan) de lehet enni husival is.
Én féladagot szoktam inkább csinálni, ha csak a szűk családnak készül, mert tényleg nagyon laktató.

Lanyané: Mi ez a testbarnítós dolog? Még nem hallottam róla. Hol csinálják és megfizethető?
Hol lesz az ápr. 19.-i bababörze?

Sniky, mesélj!!

A beteg gyerekekkel kapcsolatban: Előrevetítve én nem érzek magamban elég lelki erőt ennek felvállalására, bár megtenném ha kell. Mármint a felnevelését.
De: apum olyan országos szövetséget vezet, ahová 6000 fogyatékos gyerek tartozik. ÉS azért van középút az egészséges és a "kínzó, fájdalmas" élet között. Azok az anyukák, akik elfogadják a helyzetet, hihetetlen élményekkel gazdagodnak. Én baromira felnézek rájuk, de ők mindig azt mondják hogy nem kell, mert olyan boldog családban élhetnek, amilyennel keveset találkoznak a környezetükben.
Ehhez mérhetetlenül sok hit és szeretet kell, ez a titka szerintük.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Köszi Szuszu!! Végülis majdnem ugyanazt az eredményt adja! Val. mégis elmegyek...

Sniky- ez már nem igazság; ma már 2.szor lépek be 1 órán belül, csak azért, hogy megtudjam, hogy megvan-e a topikunk első bizti kislánya, erre Te még mindig sehol?! :wink: Nem ér így minket megváratni!!

Kép

Kép
mákszem

Aprooka- Apukádnak is minden tisztelet; büszke lehetsz rá!! Én egy alapítványnál voltam irodavezető- minden nap látássérültek között mozogtam; teljesen más világ; van, aki remekül együtt tud élni vele, és valóban nem lelki sérült, de van, aki csak azt hiszi, hogy már ok. a dolog, közben meg szegény még lelki fogyatékos is... Nagyon bonyolult és összetett dolgok ezek!
Ez a sali jól hangzik!!!!

VAlakiiiii! Segítsen!!!! Nyissuk már meg azt a nyamis topikot!!! :D

Kép

Kép
mákszem

Mákszem!

Nem tudom melyik közelebbi Neked, de árban nagyjából hasonló az Istenhegyi géndiagnosztika is.

Azt hiszem én még mindig azon a véleményen vagyok, hogy elég a kórházi hercehurca és kihagyom a + vérvizsgálatos teszteket. Ha baj lenne, azt kimutatná a sima vérvizsgálat és ultrahang is.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok !

Apróka! Értem amit írsz, és továbbra is csodálom, tisztelem azokat a szülőket, akik súlyos beteg gyerekkel is csodásnak látják az életet. Na ezt nem tudom, hogy hogy élném meg, de remélem, hogy soha nem is fogom megtudni. És ti sem!

Mákszem! Igen, van olyan teszt, amhogy Szuszu is írta, amit a 16. héten végeznek (ez igazából tényleg az integrált második fele), ezt prdig négyes tesztnek vagy másnéven Quartett v. Kvadrupol teszt. Legtöbb helyen van ilyen teszt, ahol egyébként is szűrnek Down-t. A Hepinetben tudom is, hogy 15e-be kerül.

Niki! Nagyon várjuk már a beszámolódat, meg a képeket! Hol vagy? :?:

panna1

Ma sok dolgom lesz, még dolgozok ezerrel, délután el kell mennem az optikushoz, új lencséért meg szemvizsgálatra. Este 6-tól usziba megyünk Apával, aztán ahogy hazaérünk jönnek az unokatesómék egy kis dumcsizásra, sörözésre... Ezen kívül a bátyóm is itt van egész héten, mert most itt dolgozik. Szóval pörög az élet...

Azt hiszem híztam egy kicsit :P . Még kb csak fél-1kilót, tehát még így sem érem el a babázás előtti súlyomat, de ez már biztos a Kismaszat növekedésére (+méh+magzatvíz, stb.) fogható. Csak alakul odabent valami!!! :lol:

panna1

Mákszem!
Segíthetek? Bejelentkezel, bal oldalon a segédletek mellett legördülőben: társalgás-topikok. Kiválasztod a témát: várandósság. Lemész az aljára és ott van: új téma nyitása. Remélem segítettem.

Üdv: Anikó

Kép
Kép
konan

apróka egy szórópisztolyal rámfújják az aloe verás,barnacukros folyadékot és ez beszívja magát és jó barna leszel :D 3500ft én is csak most fogom elsőnek kipróbállni a 13kerben van,majd leírom hogy sikerállt :D
SNIKY :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

lanyané

Tényleg a szolizás miért tilos terhesen? Nem mintha nagy szolis lennék... Évente kb 2alkalommal állok be 6-8 percre, tehát meg leszek nélküle, de miért is nem szabad?

panna1

Húha lanyané!

Bocsi, hogy közbekotyogok, de ez a barnacukros valami elég jól hangzik, főleg hogy ilyen olcsó. Kíváncsi vagyok mit mesélsz majd róla, és hogy milyen tartós lesz. (bár elsőre az ugrott be, hogy ragadni fog az egész tested a cukortól :lol: )

Kép
Kép
tabati

Én is kíváncsi vagyok a barnacukros szórópisztolyozásra! Írd meg majd, Lanyané, hogy mi a tapasztalatod!

panna1

Sziasztok!

Jöttem én is babás képet nézni és Niki sehol. Kezdek izgulni, remélem minden ok velük. Nem tudja valaki a telszámát?

Még egy pillanatra visszatérve a szűrés témára. Említettétek, hogy láttátok, tapasztaltátok már többen is milyen lehet beteg gyereket nevelni, hát én is. Sokat jártunk régebben egy kisfiúhoz a Reménysugár Habilitációs Intézetbe. Hosszú történet, nem untatok senkit, a lényeg, hogy vagy 100 kisgyereket nevelnek itt, akik születési rendellenességgel születtek. Olyan mértékben, hogy csak kórházi körülmények között tudnak létezni. Nagyrészt a szülők, ha akarnák sem tudnák nevelni. Fizikailag és szellemileg egyaránt súlyosan sérültek, fekszenek az ágyukban, vagy ülnek a tolószékben éjjel, nappal és semmi nem jut el hozzájuk a világból. Nagyon sokan vannak, mert megszülettek, és akkor már késő "megkegyelmezni" nekik, mert én állítom, hogy kegyelem lenne számukra a halál. Nehéz ezt leírni és persze megtenni biztosan milliószor nehezebb, de én megtenném, mert ha már embert hozok a világra, emberként tudjon élni.

Mákszem, nyitod a topikot? Én is tennék fel egy két receptet :)

Lanyané, úgy értettem a más érzést, hogy te is írd le, miket tapasztalsz, mi itt minden apróságot kivesézünk, és te nem szoktál beleszólni, pedig én kíváncsi lennék, ikreknél hogy történnek.

Zsófi, örülök, hogy minden rendben, olyan rossz volt olvasni, hogy mennyire megijedtél. Szuper, hogy az orvos ilyen normális volt és gyorsan megnyugtatott.

KépKép
columbine

Zsófi!

Elhiszem, hogy megijedtetek! De tényleg az a lényeg, hogy minden oké. Én is eléggé betojtam, amikor még 10 hetesen elkezdtem barnázni. Egyből hívtam a dokimat, aki rögtön azt kérdezte, hogy mikor szexeltünk, de nekünk ugye nem attól volt. Szóval valószínű, hogy nem ritka a te eseted, ha egyből erre kérdezett rá a dokim. Tényleg az lehet, hogy ilyenkor nagy a vérbőség az alhasban, és egy aprócska sérülés is tud kis vérzést okozni.

Én mostanság azon parázok, hogy van úgy, hogy ha fújom az orrom (pedig annyira nem is erősen), és ugye a hasizmokat ilyenkor megfeszítem, akkor beleszúr lent valahova vmi. Múltkor ezt közvetlenül az orrfújás után megtetéztem két tüsszentéssel is. Tisztára kész voltam. Remélem nem alakul ki nálam megint hematóma, ha már a másik olyan jól felszívódott!! :roll:

panna1

Panna!

Ha szabad kérdeznem mikor mész cukorterhelésre, mert még az is lehet találkozunk. :wink: Én hétfőn megyek.

A szolizás pedig azért nem ajánlott, mert terhesen az egész bőröd megváltozik. Az anyajegyek sötétednek, egyesek arca zsíros lesz, másoké rozáceás, a hason a bőr is vékonyabb, mert feszül, esetleg jönnek a striák stb. Mivel a hormonrendszer változása hat a bőrre, ezért nem ajánlják. Napozni is inkább óvatosan, krémmel. Egyébként olyan is van, akinek tiszta szeplő meg májfolt lesz az arca, de a szülés után elmúlik. :shock:

tjuca

Konan/Anikó!! Nagyon köszi a segítséget!! Te is jöhetsz ám, oda is, meg ide is!! :)

Columbine! Úgy tűnik sikerült! :D Úgy örülök!

LÁNYOK!! LEHET HOZNI A JOBBNÁL JOBB RECEPTEKET!! Az új topikunk címe: 2008 augusztusi babaváróinak receptjei

Kép

Kép
mákszem

SNIKY :?: :?: :?: :?:

Kép

Kép
mákszem

Panna!

A szoli az előbbiek miatt meg a legfontosabb a hő miatt nem ajánlott. Mert akármilyen légkeringetéses a dolog, akkor is melegszel és az nem jó a babának. mMint a szauna sem.

Columbine, igaz, de beteg és beteg gyerek között is van azért óriási különbség. persze más az ha nem lehet vele kommunikálni,de azért ez a ritkább.

Amúgy a orrfújásnál nekem is szúrkál, meg picit vérzik is az orrom, de sztem ez természetes.

Lanyané, ez mennyire tartós? Majd tényleg mesélj!

Sniky tényleg nagyon eltünt, remélem csak a késői hazaérkezést és fáradságot pihizi ki.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Panna, ugye Te kértél orrdugulára bogyót.
Priviben leírod, hogy ez inkább allergia, vagy nátha.
Meg egyéb jellemzőket.
Mennyire dugul be. Sűrű vagy híg? :oops: :oops:
Többiektől bocsi a témáért....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Apróka, teljesen igazad van, ezt csak azért mondtam, mert ezeknek a gyerekeknek a nagy része születési rendellenesség miatt ilyen. És borzasztóan megrázó élmény látni a szenvedésüket.

Mákszem ügyi vagy nagyon!! Megyek is a receptekért :)

Panna én a (bocsi) hányással vagyok így, hogy erőlködöm és mindig frászt kapok, hogy baj lesz, mert szurkál. De meg kell nyugtatni magunkat, hogy sokkal erősebb a szervezetünk, ennél többet is ki kell bírjon, én mindig ezt mondogatom magamnak.

Most már csak jó híreket szeretnék itt látni, úgyhogy vigyázzatok magatokra!!

KépKép
columbine

És arra van valakinek, aki informatikazseni ötlete, hogy hogyan lehet gyorsan visszakeresni a már beírt recepteket?
Tehát hogy melyik oldalon voltak?
Mert újra bepötyögni illetve oldalanként újra visszaolvasni......arra nem biztos hogy lenne időm, főleg hogy délután megint helyettesítem a titkárnőt és az bolondok háza szokott lenni.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

már tényleg aggódok én is sniky miatt.
állítólag ez a barnítás 10 napig tart ha jól előkésziti magát az ember és betartja az utasításokat,előtte test-arcradír és semmivel enm szabad bekenni a bőrt,kezelés után csak másnap fürcsizni :( és naponta 2Xhidratállni a bőrt végülis ráérek kenegetni magam csak legyek szép barna,a szoli azért sem jó mert felmelegedik a magzatvíz és nekem már most szeplős a búrám meg lett egy májfoltom úgyhogy nem merek kockáztatni,és tényleg olyan vékony lett a bőröm,hogy látszanak az erek.
én is néha parázok a hapcinál meg felülés az ágyból már kellemetlen.
pocakfotókat kéne felrakni.mit szóltok :?:

lanyané

Lanyané, jó ötlet! Én is gondoltam, hogy hetente lefotózom, mennyit nőttem :)

Érdekes ez a barnítás, kicsit olyan, mint a henna. Én azért remélem nyáron óvatosan tudok napozni, mert imádom, belehalnék, ha nem fekhetnék a napon legalább egy picit. Májusban készülünk tengerpartra, ott tutira nem maradok árnyékban :) Max. én leszek a 102. kiskutya :)

KépKép
columbine

Aprooka. ez a szexes téma, hát én sem vagyok büszke rá, de eddig nekem sem volt kedvem egyáltalán hozzá, sajnáltam is már apát... pedig ő olyan jó, hogy nem is "molesztál", szóval tegnap viszont megjött a kedvem, neki meg mindig van :P de most a doki mondta, hogy ismét no szex, úgyhogy akkor most megint várakozás, de azt hiszem, hogy most apa is megrettent, szóval eszébe sem fog jutni a szex egy jó darabig! tényleg nem szeretném mégegyszer ezt átélni... és másnak sem kívánom!

én nem vagyok nagy főző, mmint nem tudok annyira főzni, de azért benézek majd az új topicunkba, és csenek egy-két étvágygerjesztőt ;)

sniky... gyere!!! :)

sophie27

szerintem ez a napozás, meg azt hiszem, hogy hallottam is valahol, hogy csak úgy a gázos, ha a hasadat tűzi a nap. szóval, ha olyan fürdőrucid van, aminek ilyen kis spagettipántos póló a felső része, abban mérsékelten, de simán lehet napfürdőzni!

én ezzel kapcsolatban inkább attól félek, hogy amúgy is nagyon leégős vagyok, így meg még érzékenyebb a bőr, szóval 50 faktoros krémmel kell kenegetnem majd magam :P

sophie27

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?