Új privát üzeneted érkezett!

robcsi: egyetértek, az első terhességem alatt engem sem érdekelt különösebben, hogy mi a bébi neme. Nem is tudtuk egész végig, csak a szülésnél derült ki hogy kiscsaj.
Bezzeg most, már nagyon szeretném tudni, bízom benne, hogy jövőhéten ki is derül.
Titkon én is kislányt szeretnék újra, én az első babánál is lányt szerettem volna, akkor bejött... meglátjuk... :D

Rémálmok:
Szerencsére engem a rossz álmok elkerültek eddig, kop-kop-kop...
Nálam most a változatosság kedvéért a gyomorégés az aktuális, ma szinte egész nap érzem. Mit mondjak, egy élmény....
Kiváncsian várom, hogy mi lesz a következő érdekesség?! :?

A légszomj témát most szivesen kihagynám, az előző terhességem alatt volt benne részem rendesen, hú de utáltam!!!!! :evil:
Valakinek van tapasztalata légszomj ügyben? Mit lehet tenni, hogy egy kicsit javítsunk a helyzetünkön? Bár nagyon nagyon remélem, hogy most nem lesz ilyen gondom. De jó is lenne...

Minden jót mindenkinek.

Sziasztok,

Móni

Kép
Kép
moni1973

Sziasztok, megyek kismamatornára. Hétvégén otthon is tornáztam és nagyon jól esett.

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Sziasztok Kismamák!

Copfi: üdv a csapatban és gratula a kis kukishoz!

Robcsi: gratulálok a kislányhoz, én is azt szeretnék!

Bogesz: szorítok holnap a tárgyalásodhoz, ne hagyd magad!

Ma nehezen ment a munka, el is keseredtem, hogy mikor tudok ebből a mókuskerékből kiszabadulni. De már csak a jövő héten dolgozok ennek a bírónőnek, utána ún. "fregoli" leszek, ez nálunk azt jelenti, hogy nincs bírója, és annak segít, akinek sok melója van. De viszont sokkal kényelmesebben tudok majd dolgozni, nem fognak hajtani.

Nem tudom mi van ma velem, de úgy fel vagyok fúvódva, mint egy lufi, lassan szét fogok pukkadni.

Kép
Kép
márkanyuka

Dimet!
Nagyon sajnállak, és mihamarabbi jobbulást kívánok! A fogammal én is hasonlóképpen vagyok, azzal a különbséggel, hogy nekem egy gyökérkezelt fog szarakodik és valószínűleg ki kell húzni. :cry:

Copfi!
Üdv itt közöttünk és gratula a kukishoz!

Robcsi!
Neked meg a kiscsajhoz gratula! Úgy irigyellek! És nem igaz, hogy az első gyereknél többé-kevésbé mindegy a baba neme. Én fanatikusan lányt szerettem volna, és amikor kiderült, hogy fiú, 2 napig bőgtem. Érdekes, de Balázsnál már jobban viseltem, pedig természetesen őt is lánynak vártam/vártuk. Most harmadjára pedig fiúra vagyok készülve,nem merek már reménykedni sem, hogy mégis kislány lesz.

Zsuzsi!
Igen, Kecskemétre megyünk 4D-re, 22-én 15.30-ra. Majd megírom, hogy mi volt.

Bogesz!
Szorítok holnap, feltétlenül írd meg, hogy mi volt!
bee73

Bee, akor nagyon drukkolok neked a leányzóhoz! :wink: Bevallom egy kukist nekem is emészteni kellett volna egy darabig :)

Ezeknek a kiscsajoknak lesz választékuk fiúkból :D Nem tudja valaki mennyi eddig az arány?

Dimet jobbulást!

Márkanyuka kitartás már nincs sok hátra a márciusból!

Kép
Kép
robcsi03

sziasztok!
minden rendben van a babával, kaptunk képeket, és dvd-t is :D
Kép

Kép
mona76

Sziasztok!

Először is mindenkinek gratula, akinek kiderült már, hogy milyen nemű lesz a babája! Képzeljétek már én is érzem a babóca mocorgását. Tök jó érzés.Mindíg jókedvre derít. Szerdán megyek uh-ra. Remélem nem lesz szemérmes. Amúgy én is hülyeségeket álmodok. Bogesz én is szorítok neked, de biztos te nyered a pert.

Na üdv mindenkinek! Megyek aludni,mert valamiért ma nagyon álomkóros vagyok, meg ez a hülye idő sincs rám túl jó hatással.

KépKép
dudu_84

:evil: :evil: :evil:
Kislitániát írtam és elszállt......... :evil: :evil:

ÚÚ már nem tudom leírni még egyszer! Pedig mindenkinek írtam egy pár sort...... :cry:

Külön üdv mindenkinek!!!

Gratula a mininunihoz Robcsi!!!

Bee! Kecsón uh? hol?? Hozzánk tök közel van. :lol: Kedvet kaptam én is egy 4D-hez. :lol:

rémálom: én istenien alszom, viszont NAPPAL rémképek gyötörnek, iszonyú dolgokról a babáról, hogy mi lesz, meg lesz, megyek pisilni nem lesz e meglepetés a bugyiba, meg szóval ilyan iszonyatos marhaságok!!! Hajj csak múlna már el....!!!!! Lehet hogy azért parázok ennyire, mert szegény Kiscsimbókom olyan nehezen jött össze, annyit sírtam érte, és most hogy itt van, el sem hiszem, nagyon félek, hogy valami történni fog, mert eddig olyan negatív volt az életem. Na jó ironizálok , de valahogy mindig az a hülye érzésem volt hogy nekem soha semmi nem sikerül, miért vagyok ilyen szerencsétlen???? Na kezdek skrizofrén lenni :shock: :?:

ÓÓ Hétvégén a babócám konkrétan megmozdult. Eddig is érezgettem, de úgy konkrétan szombat hajnalban a Forma 1 alatt kezdett boxolni. ( Kimi rajongó?). Én csak feküdtem a kanapén és vigyorogva sikongattam. Apácska is rácuppant a témára rögtön, és teljesen véletlenül, nem is tudom hogy, de pont olyan helyre tette a kezét, hogy éppen oda rúgott egyet. :lol: Istenem el sem tudom mondani milyen arcot vágott!! :):):) Nem is tudtam hirtelen melyiknek örüljek jobban. Azóta is rá van a pocakra telepedve, de nyilván a kicsi úgy érezte, egyszer van gyereknap.........netovább.....!!! Úgyhogy apának ennyi volt. :)

Ezer ölelés és csók mindenkinek!!!!!

Pusz
Nyusz
nyuszifülû

és apa is kapott egy képet, mert mondta a dokinak, hogy nézze meg mégegyszer alaposan, hogy biztos nem lány-e :D
és erre kapott a baba kis kukacáról egy képet :D Kép

Kép
mona76

Szia mona!

Pont egyszerrre küldtük el a hozzászólásunkat és muszály megírnom, hogy nagyon édes a bébid!

KépKép
dudu_84

Szia Lányok!
Csak gratulálni szeretnék a babócákhoz! Az UH képek nagyon helyesek! Nekünk is van ilyen "meztelenkedő" kendőzetlen fotónk a kislányunkról.... nem voltam szemérmes, kértem a doktorbácsitól egy punci-fotót..... ez még 2004-ben volt... amikor megszületett, nem átallottam a puciját fotózni... kész pedofil botrány lett volna.... ha felkerül a világhálóra.... :) No de egyszerűen nem tudtam betelni vele.... a halott babánk is lány lett volna, így ez nekem egy külön ajándék volt..... és most is kislányért imádkozom, persze az egészség mindenek felett!!! De a két fiú mellé jó lenne két kislány...., nem gondoljátok? :) :) :)
Mégegyszer gratula mindenkinek! A jövő héten vmkor mi is megyünk, akkor remélem én is tudok prezentálni egy-két fotót... talán egy puncisat? :))))

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

HŰŰŰ
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
SZUPIK AZ UH-K!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mona! Hülye kérdés, de hol a kuki??? Vagy most hogy áll? :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
nyuszifülû

Nyussz: én mint kuki-szakértő... Szóval a fenti meg a lenti két "nagy" gömb között a kis "pöcök" szerintem a kukija.... Ha nem, akkor tudjátok be annak, hogy most punci-lázban égek.... :) :) :)

Lányok: tessék licitálni ki találja el hogy is van ez..... ? :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Nyuszifülű!

Ne izgulj már annyit, minden rendben lesz!Csak pozitívan! :lol: :lol:
Kecskeméten a Real Time 4D uh magánrendelőbe megyünk, nagyon jó tapasztalataim vannak róla, 3 éve is ott voltunk. A www.sono4d.hu oldalon találsz bővebb információt. Rengetegen vannak, pár héttel hamarabb be kell jelentkezni a 30/383-2176-os telefonon.
Jó éjt mindenkinek, ma én is nagyon fáradt vagyok, szerintem hamarosan szundikálás lesz.
bee73

Hol van ott gömb???
nyuszifülû

Hello!

dimet. :( jobbulást!

Agnes: Na mi meg abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy csak páromnak 2 db lassan 32 éves rugija maradt meg, a többit elajándékoztuk. Mindent...babakocsi, kiságy, semmi nem maradt meg. Viszont kb 3 hónappal elöttem szűl a sógornőm, és ha szerencsém lesz tud majd adni rucikat!

Olyan jó, hogy jönnek sorban az uh-os képek!
És milyen jó lesz majd, ha jönnek az újszülött bébifotók!:) Végülis 1 hónapon belül fog szülni mindenki, gyorsan lezavarjuk! :lol:

Mennem kell, görcsöl a gyomrom!:(

Kellemes Estét!

Judit

mamiblue

Bee köszi az infót!!! Meg is nézem...
Apácskák is bemehetnek??????
Mennyibe kerül?

Akkor sem látom a kukit :shock: :shock: :shock: Vagy most ez valahogy úgy néz ki mintha a kis huncut ráült volna egy fénymásolóra? Mert úgy valamit mintha látnék....... :lol: :lol: :lol: Vagy mégsem? Két gömb megvan. De csak símán csak ott elvan? nincs többi tartozék? Vagy mihez kapcsolódik a két gömöcske???
Ejj de hüle vagyok má!
nyuszifülû

nyussz: nem vagy hülye! Dehogy! Ezt télleg nem eccerű látni... mondom én, mintha én látnám.... de szerintem télleg ráült a fénymásolóra.....

mona: ha eltaláltuk akkor visszajelzést kérünk! :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Copfi!
Üdv az augusztusi kismamák táborában.
Betsy!
Gratula a kissráchoz!
Jucu!
Mikor mész másik dokihoz, hogy kiderítsd mi az igazság aminoszalag ügyben?
Dimet!
Mielőbbi gyóygulást kívánok.
Bogesz!
Ezerrel szorítok, a holnapi tárgyalásra! Biztos, hogy nyerő leszel!
Robcsi!
Gratula a kiscsajszihoz! Nagyon irigyellek...
Moni!
Voltunk Ausztriában, de sajna nem sok üzletbe jutottunk el, mert csomó időnk elment az üzletek megkeresésével. Azért sikerült élőben látnunk a neten kiszemelt Hartan kocsit, csak sajna a kinézett színt nem tudtuk megnézni... hát nagyon drága... 630Euro Egyébként a hasonló minőségű kocsik 500-600 Euro körül vannak...

A nekem tetsző Hoco kocsi 440Euro volt, ezt itthon meg lehet
venni 95ezerért.

ABC Designes kocsik 300Euroért voltak.
Ha már aktuális lesz a kocsivásárlás ki fogunk menni mégegyszer, mert a bécsi címeink közül csak egybe tudtunk elmenni, mert már nagyon nem bírtam a shopingolást.
Habár én már kezdek lemondani a Hartan kocsiról, mert szerintem baromság ennyi pénzt kiadni érte, de apuci nagyon ragaszkodik hozzá...

Lányok!
KI volt az, aki személyesen volt a Kriszti varrónőnél? Mi a pontos címe, mert a honlapon lévő térképen nem tudom leolvasni az utcaneveket.

Kép
mirosz

Nyusz: Én látom én látom :-) Ez a fénymásoló megközelítés oké+még képzelj hozzá alul felül két zacsit és középen egy vízben lebegő égnek meredő kukacot, és akkor meg lesz.
Tök jó hogy érzed a picit mi?

Dimet jobbulást!!
Cofi: Üdv nálunk!
Robcsi: Gratulálok a puncishoz, nagyon jó ha az embernek van 1 kislánya.Én ímádom az enyémet olyan nyugis volt már a pocimban is ehhez a kukacoshoz képest aki már most sokat ficereg.
Mona: Ez fantasztikusan jó kép gratula, hogy egészséges és minden renben van.
Bogesz: Nagyon szorítok hogy tárgyalás jól menjen, és remélem nem borít ki teljesen!
Zeze

Kép
Kép
zeze

Mona

Tényleg nagyon jók a fotók, igaz én sem igazodok el rajta, de a doki tudja, hogy mit fotózott!!!

Kép
Kép
times

Sziasztok!

Mi is eltűntünk négy napra. Családlátogatás meg egy kis kirándulás Dobogókőre. Nagyon szép idő volt. Ezzel szemben most igen ramaty, esős erre felé.

Juci! Szerintem is menj másik szakvéleményre. Ha akarod, megadom az én dokim nénim számát a Paxisba. Ő nagyon alapos. És aranyos, kedves. Nekem még a varratomat is megnézte. Persze mondtam neki, hogy az a fóbiám, hogy szét fog nyílni a hasam. Megnyugtatott, ne izguljak.

Annyira jó, hogy lassan mindenki megtudja ki lakik a pocakjába. Arra leszek kíváncsi mennyi lesz ebből a tévedés. Nekem azt monda a nőci ha lány lesz vagy esetleg még is kettő akkor fizeti a gyerek tartást 18 éven keresztül. Úgyhogy vegyem tutinak. A táblázat nagyon tetszik. Szépen alakul.

Nyuszifül! Én Szentkiályi vizet iszom. (A rostos hízlal, a szénsavas nem jó a babáknak). Van olyan jó mint a baba víz. Ha megnézed rá van írva arra is, hogy csecsemők is fogyaszthatják. Szerintem nem szabad csapvizet inni csak ásvány vizet. A Szentkirályi adható a babáknak forralás nélkül. Mondjuk én csak a hatodik hó után adtam neki a tejpépet ezzel előtte ugye szopizott. Ha teát csináltam felforraltam de csak a biztonság kedvért, persze nem sokat ivott szopi alatt.

Bee, Times! Nagyon tetszenek a képek.

Dimet! Jobbulást. Nekem is kellene fogászatra menni. Nem fáj csak javítgatni kéne a doki szerint. Útálom a fogorvost. Neked sok sikert hozzá!!!

Bogesz! Én is állandóan álmodom. Többnyire rosszakat, rémeseket. De akad kellemes álmon is. Olyan jó szexi. Vajon mit jelenthetnek??? Sok sikert a tárgyaláshoz. Tuti megnyered.

Üdv! Cofi!

Robcsi! Szép kis lányka. Gratula.

Mona! Gartulálok. Nekünk is van kukis képünk de ezen annyira nem látszik, mint a teteken.
Kép

Mandala! Szurkolok, hogy lány legyen. Nekem már teljesült az álmom két lányt és egy fiút szerettem volna és az is lett.

Kép
Kép
Kép
bebi

Sziasztok!

Én tegnap voltam a doktornőmnél , aki 99%-ra azt mondta, hogy a picurkánk lány. Javítottam az arány!!!

Tegnap voltam a babaruhás Krisztinél, vettem nadrágokat és felsőket is. Nagyon kedves volt mára már fel is hajtja a nacikat és mehetek értük.
Pontos címe: XI.ker Fehérvári út 197. V. emelet Katona kapucsengő

K

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Sziasztok!

Na végre itt. Már vagy egy órája olvasgatom a hozzászólásokat és csak épphogy átsuhantam őket. Gratula a kukacosokhoz és a puncisokhoz. :D:D Hurrá-hurrá- Mi jövő héten hétfőn megyünk 4D-re. Jajj úúúgy várom. :D:D Tegnap apa érezte kívülről is egy picurkát Ödi rúgását. :D:D Üdv az újaknak. :)
Jaaj tegnap annyi hülyeséget ettem össze vissza... :shock: :shock: :shock: Komolyan.. Csodálkozom azon, hogy nem csikart a hasam.. túrórudi, székelykáposzta, csemege uborka, bébikukorica, utána eperturmix, és még egy kis csemi ubi, aztán meg egy nagy adag jégkrém.. :shock: :lol: :oops: :lol:
Ami meg a sütiket és a gyümit illeti.. Életem legfinomabb tortáját sütöttem meg tavaly a mostohafiamnak. :D Íme:
Kép

Na megyek pakolok kicsit. Majd még jövök sziasztok.
Rita

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Sziasztok Anyócák!!!

Bolhika, gondold meg milyen képeket teszel fel.......!!!! Láttad volna mit kaptunk mi az epertálért ropogós szőlővel, és egy tányér süteményért???? :):):) :lol: :lol: :lol:
De mostmár tudom mit érezhettek a többiek........most nekem is elindult a nyálelválasztásom....... :lol: :lol: :lol:

zeze: tényleg látom. Hi :lol: :lol: :lol:

Na ma elsőre nem biciklivel mentem a buszhoz, hanem gyalog. Hát mint akit temetésre visznek. Útálok gyalogolni. (kb1,5km) Rá kellett jönnöm hogy nem tudok biciklizni. (nagyon megfájdul a hasam)
A védőnő viszont azt mondta, hogy nincs a biciklizés tilva, addig csináljam amíg jól esik, máshol mintha azt olvastam volna hogy nem lehet. Hát nem tudom. De azért nyugtáztam hogy jó volt sétálni. Hallgattam a madárcsicsergést. :)

Puszi Nektek!!!
Csók
Nyusz

Valaki aki táppénzen van rég óta: tényleg 28 naponként be kell feküdni a kórházba hogy folyamatos legyen a táppénz, vagy vissza kell menni melózni??? ( most mondta a tb-s -ünk :shock: ) Nem értem. És aki olyan beteg hogy hónapokig kórházba van annak nem kell befeküdni, lehet folyamatosan táppénzen? :shock:

Engem már kicsi tart vissza. Nem köszön meg nekem ez a ganyé cég semmit, nem érdemelnek meg egy köszönömöt se, sőt én sem fogok. Ma délelőtt is bőgtem. De minek??? Nem vagyok normális. ( normálisan át akarom adni a munkámat, de nem vettek fel senkit, csak egy fél embert, és most meg megy a vita hogy kinek mennyit fog dolgozni, belőlem meg hülyét csinálnak). Lényeg be kell hogy vegyem a lesza--romtablettát!!!

Hű tényleg BOGESZ!!!! MENNEK A DRUKKOK: Drukk!!! Drukk!!! Drukk!!!
nyuszifülû

nyuszifül, dehogy kell 28 naponta korházba feküdnöd, én már január óta itthon vagyok :roll:
bolha, ez nagyon szép torta, az ízéről is alkottunk volna szívesen véleményt :D
bkrisztike, gratúlálok nagyon a kiscsajhoz :wink:
igenis ott van a babám kukaca :D jobbra ágaskodik :)
bogesz, mi volt a tárgyaláson?

Kép
mona76

ja, és félidő, bár tegnap visszamínősítettek 1 héttel
Kép

Kép
mona76

Lányok... imádom Pavlov kutyáját!!!! :) Okos dolgokra jöttek rá a révén.... többek közt arra, hogy most mitől ázik a billentyűzet........ :) :) :) :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Bolha, ez merénylet volt az ízlelőbimbóim ellen :twisted:

Nyuszifül, ha úgy érzed irasd ki magad, aztán csináljon az a hülye cég amit akar. Én még ekkora marhaságot egyébként nem hallottam, hogy 28 naponta be kell feküdni a kórházba.

Mona, én láttam a kukacot, igaz nem azonnal, de egy kis tanulmányozás után meglett :D

Kép
Kép
robcsi03

:lol: :lol: :lol:

Köszi Csajok! :lol: Nyilván lelépek pár héten belül.....

Ötlet: mi lenne ha lenne valakinek egy fölöslegese iwiw meghívója, és csinálnánk egy babanetes iwiw ismerőst? Ott mindenki egy helyen lenne. ....Hm,????

Na lépek mert árgus szemekkel figyelnek...

Csók

Nyusz
nyuszifülû

Nyussz: szerintem ez hülyeség! Biztos tudja a tb-s hogy miről beszél? én is anno táppénzen voltam végig. egyszer felvettek és kész.... veszélyeztetett terhesség nem múlik el egyik napról a másikra.... szóval ne hagyd magad!
Mindazonáltal van egy jó weboldal, rendszeresen kapom a hírlevelüket és ott van tb szakértő aki minden kérdésre válaszol. Ráadásul nekem már másnap meg is jött a válasz a kérdésemre....

http://www.csaladinet.hu/index.php?module=index

Próbáld meg, írj neki! Megtaláod a szakértők között..... ha más útja nincs, marad ez!

Sok sikert!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok!

Képzeljétek már majdnem egy hete mozog a kis Csodamanónk! Csak eddig nem mertem mondani, mert nem voltam benne biztos, hogy tényleg a mozgást érzem. Sőt 3 napja már olyan mozgásokat végez, hogy kívülről is látni a pocakomon és apuci is érzi a kezével.
Ez tényleg nagyon szupi érzés...

Gratulálok astatisztikát javító leányzókhoz! Úgy szeretnék én is a ti sorotokba állni...

Bebi!
Ha nem titok megmondanád milyen varrat van a pocakodon? Mert nekem is van egy vágásom ( 10 éves koromban vakbélből lett hashártya műtét miatt, ami összevarrás után szétszakadt) és én is szoktam rajta aggodalmaskodni, hogy nehogy szétszakadjon, meg hogy majd biztos emiatt nem fog tudni megnőni a hasam.

Bkrisztike4
Kösz a pontos címet. Ott a neten fentlévő ruhákat meg lehet nézni élőben?

Pattogoibolha!
A torta gyönyörű, de sajnos az én nyálelválasztásom még mindig nem indul be ilyenekre. De hallottam, hogy egy csaj csak a 7. hónapban lett kívánós, úgyhogy még reménykedhetek.

Mona!
Ha tudod légyszi írd meg a babátok hétfői méreteit!

Kép
mirosz

Mona: mi a sorstársakkal anno megalapítottuk a retardált gyerekek klubját.... :) Nálunk is mindig 1-2 (volt akit 3!) héttel visszaminősítettek... folyton a BPD-n lovagoltak, hogy ilyen kicsi, meg olyan kicsi..... aztán a 37. héten megszülettek a gyerekek 3-3,1 kilóval és 52-54 cm-rel!!! A retardált gyerekek! Mert ugye nálam is mindhárom az volt..... :) Mintha ez számítana bármit is! Majd megnőnek idekinn.....

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

:lol: Köszi Mandala!!!!!!! Ja nálunk a cégnél mindenki hülye :shock: Itt nyilván külön szabályok uralkodnak. A munkatörvénykönyvét is mutogathattam, akkor sem engedtek el fizetetlen szabira vizsgánként, pedig kötelesek lettek volna. Na mindegy nem sokáig élvezem a társaságukat. :)

Csók
Nyusz
nyuszifülû

hello!

na a tegnapi gyomorgörcsömnek, éjszakai hányás lett a vége! nem tudom mi lehetett a gond, mert a gyomrom üres volt...brrrrr

Mona: Éppen tegnap olvastam , hogy 20. hét után már elég nagyok az eltérések a méretekben, így nem szokták időpontmeghatározásra használni...meg ők sem egyforma ütemben nőnek, lehet, ha jövőhéten mennél már 23. heti méreteket produkálnál!

Nyusz: szeirntem sem tilos a bicizés, de nekem mindig begörcsölt a hasam tőle, így már nem is próbálkozom! De én a hosszú gyaloglást sem bírom...:D

Nekem lassan lesz iwiw-es meghívóm, azt szivesen felajánlom!

Megyünk szomszédolni!

Judit
mamiblue

mirosz :wink:
BPD: 44,6 mm
HC: 161,4 mm
AC: 135,8 mm
FL: 28,3 mm

Oldalkamra tágasság: 6,1 mm
cysterna magna: 3,2mm
Súlybecslés: 263gr
Köldökzsinórban 3 ér

Valaki esetleg többet tud ezekről a rövidítésekről, mert én nem sokat sajna Kép Kép

Kép
mona76

Rövidítések jelentése:

CRL:ülőmagasság,/fejtető-popsi között/

BPD:két falcsont közötti távolság,ha a baba fejét szemből nézzük,a fej "szélessége".

OFD:fronto-occipitális távolság,ha a baba fejét oldalról nézzük,a fej "hossza".

THQ:thorax,mellkas átmérő

AD:abdominal,hasátmérő

FL:femur,combcsont meghatározás,

HU:humerus,felkar hossza.

Mirosz, ha esetleg érdekel az én tegnapi (19+3) adataim (engem előreminősítettek)

BPD: 48 mm
AC: 134 mm
FL: 30 mm

Egyébként én is úgy tudom, hogy a legpontosabban a szülés időpontját uh-val a 12 hetivel tudják megállapítani, mert a 20. hét után már előjönnek az öröklött és egyéni tényezők.

Kép
Kép
robcsi03

van itt valaki akinek még nem csináltak mészáj vizsgálatot? Mert nekem még nem, a védőnő meg ma azt mondta, hogy már 2* kellett volna :(

Kép
mona76

Mona!!!
Ez meg minek a f...nak??????

Miért kellett vona?????
Arra gondolsz hogy a méhszáj nyitva van-e? Nekem ezt egyszer nézte a doki, csak azért mert más nyavalyával voltam ott, és csak megemlítette hogy méhszáj zárva.
Vagy van valami más is???
milyen érdekes hogy egy csomó minden pár kilóméterrel arrébb már másként működik....:):):) Nálunk azt mondták a kórházba, hogy nincs ilyen hogy ügyeletesnél szülünk. Mindenki a saját orvosánál szülhet "ingyé".
nyuszifülû

Mona!!!
Ez meg minek a f...nak??????

Miért kellett vona?????
Arra gondolsz hogy a méhszáj nyitva van-e? Nekem ezt egyszer nézte a doki, csak azért mert más nyavalyával voltam ott, és csak megemlítette hogy méhszáj zárva.
Vagy van valami más is???
milyen érdekes hogy egy csomó minden pár kilóméterrel arrébb már másként működik....:):):) Nálunk azt mondták a kórházba, hogy nincs ilyen hogy ügyeletesnél szülünk. Mindenki a saját orvosánál szülhet "ingyé".
nyuszifülû

Jajj nem akartam duplán!!!
nyuszifülû

Mirosz!
A varrólánynál sok ruhát meg tudsz nézni élőben. Vannak olyanok is ,mint a neten, de másfajtákat is találtam.

K

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Akkor kicsit megnyugodtam, hogy van még akinek nem csináltak ilyen vizsgálatot, mert egy másik topicban már azt is olvastam, hogy ezt minden hónapban kell :roll: Kép

Kép
mona76

Nyusz:
Ez a Kórháztéma olyan vároban ahol max 1 kórház van és a környező települések oda tartoznak jóval egyszerűbben fog menni szerintem, mert nincs variálás, és az orvosokat sem ellenőrzi senki továbbra sem ki mennyi szülést vezet le mennyiért és mikor.
De Pesten és Pest környékén ahol nagyon érdekes módon állapították meg a körzeteket, ahol sok a város sok a Kórház és sokat bezárnak. Na ott már lesz cirkusz szerintem.
Én Kerepestarcsához tartozom, már a neve is is irtózatosan nézne ki a születési hely rovatban, és nem beszélve a kórház híréről.

Mandala:Írtam neked priviben, hogyha a női II-ben akarok mondjuk szülni akkor vajon tényleg megoldható, hogy csak bejelentkezek oda valaki ismerőshöz arra az időre abba a körzetbe és máris ott szülhetek?
Zeze

Kép
Kép
zeze

Sziasztok!

Egy gyors hozzászólásra ugrottam be a méhszáj vizsgálattal kapcsolatban, aztán rohanok el.

Mona: Szóval az UH leletemen rajta van, hogy zárt belső méhszáj, a nődoki meg minden alkalommal "megtapogatja" , ez volna a külső méhszáj vizsgálata. Gondolom -remélem- Téged is így "megnéznek" minden alkalommal. Ha így van, akkor ne aggódj, ha pedig nem, akkor szerintem kérdezz rá. De tuti, hogy minden rendben van :)

Üdv.

Copfi.

Kép[/url]
Kép
Kép
copfi
Budapest

Sziasztok!

Mirosz! Nekem az első kettő szülésem császár volt. Mondanom sem kell, hogy rettenetesen félek. És rémálmaim egyike, amikor a kezemben tartom a beleimet, mert a súly miatt nem bírta tovább a varrat.

Nyuszifül! Nagy okosok ülhetnek nálatok bent. Ilyen nincs, ne higgy nekik. Kitartás a melóhoz. Szerintem lépj le ahogy tudsz. Miért akarod betanítani az utódod? Majd megtanulja.

Szabad biciklizni az utolsó pillanatig. Persze csak ha nem kellemetlen. Zötyögős utakat érdemes kerülni. Én is kipróbáltam a hétvégén. Jól esett csak az ülés nyomta a kicsi popsim.

Ezt a kórház témát tényleg jó lenne kibogozni. Én mondjuk anyámékhoz bejelentkezem ideiglenesen akkor a Jánosba tartozom és az ügyeleten megszülöm a programozott babámat a választott orvomnál. Legalább is így tervezem, remélem jó lesz. Fizetni nem akarok.

Egy Gportálos lap talán jobb lenne. Oda feltehetne mindenki képet magáról meg a családról. Persze ahhoz kéne valaki aki karban tartja. Én vállalnám ha nem lenne már amúgy is elég dolgom, mert nem nagy dolog.

Üdv!

Kép
Kép
Kép
bebi

LÁNYOK, LÁNYOK!!!

Subidubiduu duuuu.............. 8) 8) 8)
Nagyon szépen köszönöm a bíztató szavakat, annyira jól estek, sok erőt adtatok, ezért is sétáltam be magabiztosan a tárgyalóterembe! Mégegyszer nagyon köszönöm!!!!

Nemrég értem haza, még elmondanom sem kellett, hogy mi történt a bírónő a paírok alapján egyértelműsítette a dolgot, és csak az ügyvédemnek kellet dumálnia. Hozzáteszem ez a görény nem jött el, sőt ügyvédet sem küldött maga helyett, így megbűntették 200.000 ezer ft-ra és elmarasztalták. és ha ápr. 24-ei tárgyalásra sem jön el, a beadott papírok alapján születik majd döntés. A bírónő rendes volt, külön megköszönte, hogy az állapotomra tekintettel én megjelentem! Ahhoz képest, hogy mennyire megfenyegetett, hogy tönkretesz, kicsinál, és 3 ügyvéddel jön és én majd akkor megnézhetem magamat......, magyarul ezt be-szop-ta! És akkor finom voltam! A munkaviszonyom természetesen továbbra is fennáll, hiába rúgott ki, továbbá az ítélet meghírdetéséig minden felmerülő költségemet meg kell térítenie!
Nem tudom, hogy mit tudna kitalálni a következő tárgyalásig, de szerintem semmit! Olyan boldog vagyok, egészen eufórikus állapotba kerültem! Lehet ,ma elmegyek megmaszíroztatom a fájós hátamat, ennyit igazán megérdemlek!

Nagyon örülök a sok új képnek, a híreknek, a nagy változásoknak!
Remélem a betegeskedők meggyógyulnak hamarosan!
A táppénzről annyit tudok, hogy 28 naponta a dokidnak ki kell adnia egy papírt, hogy még mindig fenn áll a betegség amiért szükséges a táppénz és havonta megkapod a rózsaszín kis papírocskát, amit továbbítasz a munkáltató felé!
Én veszélyeztetett terhesnek lettem nyilvánítva febr.28-tól, amit a nőgyógyászom igazolt! Mást nem tudok a dologról.

Pusszancs nektek!
h.bogesz

Sziasztok lányok!

Hogy vagytok ebben a csúnya esős, szeles időben?
Ma megjött az AFP eredményem, és szerencsére jó lett. :lol: Holnapután ilyenkor pedig már valószínűleg tudom, hogy a pocaklakóm puncis vagy kukis.
Krisztike, gratula a kiscsajhoz, egyre sárgább vagyok az irigységtől.
Úúúúúúgy szeretném a puncis arányt javítani én is!!
Amióta valaki felrakta azt a gyümölcstálas képet, egyfolytában szőlőt ennék.Olyan nagy szemű, ropogósat. Úgyhogy ma telcsiztem apucinak, hogy szőlő nélkül haza se jöjjön. Egyébként eddig alig volt 1-2 dolog, amit megkívántam volna. Mondjuk én az előző két terhességem alatt sem voltam kívánós.

Times!
Nagyon édi a kisfiad a kis barátnőjével! :lol: De az a reggeli kép apával se semmi!

Nyuszifülű!
A kecskeméti 4D uh 12.000 Ft+ dvd-t kaphatsz 2000 Ft-ért, a fénykép darabja 1000 Ft, videokazettára ingyen felveszik. 3 éve 10.000 Ft volt, akkor kértünk képet is, de nem érte meg. Most inkább dvd-t kérünk. Nem tudom máshol menyibe kerül, ez szerintem elég húzós, de hozzánk sokkal közelebb van, mint Bp., és erről a Nemes dokiról aki csinálja jókat hallottam.
A biciklizésről annyit, hogy mi minden nap biciklivel megyünk a suliba Tomival/-ért. Lényegesen egyszerűbb Balázzsal mint gyalog, úgy kb. 20 perc lenne az út. olyan szép időben mint a múlt héten, még kellemesnek találom a bicajozást, de a mai szakadó eső + szembeszél már baromira nem tetszett. Olyankor nekem is elkezd fájni a pocikám, néha le is kell szállni.

Zsuzsi!
Neked mikor vették le a vért? Én még mindig nem kaptam Gyuláról eredményt. Lehet, hogy késik az egész, mert amikor én voltam azt mondták, hogy az adjunktusnő szabin van.

Dimet!
Jobban vagy?

Bogesz!
Mi volt a tárgyaláson?
bee73

Bogesz, hát ez nagyszerű! Nagyon jó hírek!

Ági és a Csajok
agnesgoboly

:lol: :lol: :lol:
[b]HURRÁ BOGESZ!! NA LÁTOD !!! AZ ERŐ VELED VOLT!!! ÉS GONDOLATBAN MI IS!!!!!!!!![/b]

Mona tényleg ne parázz!! Mindenhol valami hülyeséggel rémísztgetik a kismamikat!!!

Bee köszi az infót!!!!! :lol: :lol: Na akkor lassan nekifogok intézkedni. :) Nekem a hasamalja fájdult meg irtózatosan a biciklizéstől. Lehet még rátett egy lapáttal hogy napi 50 percet ráz a bokrosbusz. :)

Hát Zeze tényleg nagy kavar van pesten. Szerencsétlen megkergült kismamik. Tényleg azt hol lehet megnézni, hogy települések melyik korházhoz tartoznak?????

Bebi tényleg lépek. Jó kérdés hogy minek tanítom be. Mert hülye vagyok. :shock: úgy örököltem meg én is a melót, jól belémverték a dolgokat, most meg le merem kopogni egy ember is félig tudná megcsinálni. Már mindenki lelépett innen (volt eszük) akik értették a készletkönyvelési dolgokat. Sajnálom azt a szerencsétlent! De nem sok ideje lesz ! :) Kb 2-3 hét és tipli

Nálatok hogy van? A kiskönyvbe nem a kötelező terhesgondozáson pecsételnek bele??? Nálunk eddig annyit tapasztaltam, hogy megkérdezték hogy vagyok. Aztán viszlát! Azt mondom semmi baj meg sem vizsgálnak.
Ha nyitva lenne a méhszáj, akkor annak milyen tünetei lennének???
nyuszifülû

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?