Új privát üzeneted érkezett!

Akkor megnyugodtam, nem is korai még :D
Közérdekű közleményem van számotokra csajok, beindult a blog ;) kirakom a www-be is 8) http://heydie.freeblog.hu

Bubciles: júl. 29.
Kép
heydie

Na, milyen jó promóciós reklámot csináltam magamnak, h sikerült egy új oldalt nyitnom a linkkel :lol: nem volt szándékos, bocsi :roll:

Kép
heydie

Sziasztok!

Én is elég régen voltam, bocsika.... :oops: :lol:

Szülés... Én eddig kettőn vagyok túl, egy egészséges babóval a 40. héten, illetve egy beteg magzat megszülésével a 19. héten... :cry:

Ha a szívemre teszem a kezemet, tuti császárt szeretnék... De a hasam meg jó lenne ha feszes maradhatna még egy darabig...

A rendes szülésem 21 órán keresztül tartott, végül magátol folyt el a magzatvíz, és maga a szülés csak 3 óra volt, de az előtte lévő 18 óra elég rossz volt... Én is úgy mentem, hogy nem kell epidulás... Aztán dehogynem!!!! Alig vártam, hogy hozzák!!!!

Aztán a beteg babát 3 NAP alatt szültem meg... Ebből másfél nap folyamatos fájásokkal...

Szóval nincsenek túl jó élményeim szülést illetően.

Én most is ugyanannál a dokinál leszek, aki tudja a kórtörténetemet, és biztos meg fogom kérni, hogy ha már nagyon odavagyok, akkor segítsen rá burokrepesztéssel, vagy bármivel...

Én ma megyek dokihoz, de neki sajnos a magánrendelőben nincsen uh, így csak vizsgálat lesz, és uh megy vérvétel beutalók. De majd du mesélek.

Mindenkinek minden jót a továbbiakban is!!!! :lol:
melike30
Győr

Sziasztok lányok!
Heydie:gratula az uh-hoz,nagyon édes a baba!
Nekünk tervezett baba volt egy évet vártunk a vetélésem után,és aztán az első próbálkozásra sikerült aminek nagyon örülünk...
Én császárt szeretnék mert volt egypár műtétem és van egy veleszületett gerincproblémám.De a császártól félek is... aztán majd a természet meg a doki eldönti...
Egy hét múlva megyek uh-ra már alig várom remélem látom a nemét...
Mindenkinek szép napot! :lol:
gyöngyi-30

sziasztok,

győztem visszaolvasni a hétvégi termést :wink:

Először is üdv Vickának, és gratula a két gyönyörű gyerekhez :)
Mindig is szerettetek volan 3-at? vagy időközben érett meg az elhatározás ahogy a nagyok cseperedtek?

Kima, gratula MArcinak a járáshoz!
Háááát éjszaka alvás ügyben én nem tudok túl jókat mondani.. ZSófi 9 hós koráig átaludta az éjszakát akkor kezdődött a szeparációs szorongás.. azóta is minden éjszaka kel, általában csak egyszer, de sírva, és akkor jön át hozzánk.. valszínűleg itt csesztük el, de mivel egy éves volt amikor visszajöttem dolgozni, nem bírtam volna az ágy amellett állni amíg visszaalszik, így inkább átvittem ,és aludtunk tovább.
Szerencsére általában úgy alszik mint a bot, úgyhogy nem zavar minket :)

Faradtságról csak annyit hogy szombaton fél kettőtől 5-ig együtt aludtam Zsófival délután :oops: ő sem szokott ilyen sokat aludni, de ezt most egy kcisit sem bántam :wink:

Macianyu, nagy gratula a kislányhoz :)

Én jártam jógázni ZSófival, és nagyon szerettem, főleg később a terhesség során, teljesen kielégítette a mozgás igényemet.. 38. hétig nyomtam :) és hetente egyszer jártam masszázsra is a 20 héttől, és úgy elfújták onnantól kezdve a derék és hátfájásom mint a szél, szerintem most is fogok járni.

Név kérdés nálunk úgy alakult, hogy a 16 hetes 4 D UHn megmondta a doki hogy kislány, én meg hazafele mondtam a férjemnek mi lenne ha ZSófi lenne, és mondta hogy jó :) Onnantól már nem babának hanem ZSófinak hívtuk, és tök természetes volt hogy ő a ZSófi amikor megszületett. Nálam most Borbála/Barnabás a nyerő páros :)

Klári, ne aggódj, a fertőzés nem okoz feltétlenül vetélést, a kezeletlen fertőzés okozhat!
Nekem volt egyszer ZSófival 100 ezres a vizelet baci számom.. asszem 1000-ig normális, két hétig szedtem gyógyszert rá, igen is lehet, és kell is kezelni!!!
Egyébként meg trükkös, mert max két órával a vizelet levétel után el kell végezni a tenyésztést, mert a bacik nagyon gyorsan szaporodnak.. plussz egy óra és megsokszorozódik a számuk.. nálam is rögtön lecsekkolták újra, de akkor is rohadt magas volt.. így jött a gyógyszer..

Én csaszival szültem, mert lábtartásba volt ZSófi.. nagyon nagyon szerettem volna természetes szülést, most viszont hogy már úgyis felvágtak, menteném ami még menthető ott lent :wink: nem bánnám ha megint csaszi lenne...

Heydie, nagyon szép kép!!! Örülök hogy minden rendben van :)
pici76

Sziasztok!

Csak egy gyors örömködés:

Heydie, gratula az UH eredményekhez!!! A fotó nagyon tuti!! Mintha egy szemléltető könyv lapjáról lenne :lol: Én is már annyira várom a következő "fotózkodást". Még 2.5 hét...

A fáradtság nálam egyre rosszabb, egész hétvégén teljesen kába voltam, tegnap este a kutyasétáltatás első 10 percében azt hittem össze fogok esni. Remélem sikerül tartanom a rövid munkanapokat. Legszívesebben otthonról dolgoznék, de amilyen az én formám, pont ezen az árvizes-dugós héten minden nap van legalább 2 tárgyalásom. Ma MOM park-zugló távot 45 perc alatt tettem meg...

üdv:

szcsm

Kép
szerencsemák

Sziasztok!!

Hűha.... nem voltam a hétvégén és annyi mindent írtatok, hogy nem győzöm olvasni :D :D Van mit bepótolnom.

Icu
Kép
Kép
icu03

Úgy látom a baba nevén nagyon sokan gondolkodunk már, de számomra az a legmeglepőbb, hogy a lánynév hipp-hopp megvan szinte mindenkinek, a fiú pedig gondolkodásba ejt minket :lol:

Hédi:
Gratula a tündéri uh-hoz. Nagyon édes!!! :D :D

A pocaklakó egyébként nekünk is tervezett volt, de már sokkal korábbra, csak az előzmények miatt eddig valahogy nem jött össze. Úgyhogy mikor megjelent a két csík, nagyon meglepődtem, mert szinte már nem is mertem remélni, :lol: :lol:

Icu
Kép
Kép
icu03

Heydie: gyönyörű a baba és azok a méretek :)

Pár nyaralós kép http://picasaweb.google.hu/antedi/Pihen ... 8844530306

Kép
Kép
alma26

Kima:
Gratulálok a kis Marci első lépéseihez. Képzelem milyen aranyos lehet. Az én unokahúgom pár éve pont akkor kezdett el menni amikor ott voltam náluk, gyorsan fel is vettem a telefonomra. Olyan volt mintha leitattuk volna. Instabilan, de ment. Nagyon édes volt, úgyhogy neked is biztos nagy élmény :lol: :lol:

Icu
Kép
Kép
icu03

Alma, de szép helyen voltatok!! Én is szeretnék egyszer eljutni Korfura, majd akkor jól kifaggatlak :lol: :lol: Zsófi is nagyon édes a szörfruhában, és szépen gömbölyödsz :wink:

Melike, 3 nap??? Borzasztó. De most sima, könnyű szülésed lesz :wink: És most hogy érzed magad?

Pici, ezek a nevek apának is tetszenek? :lol: Nekem tetszik mindkettő, én is felvetettem ezek, de nálunk apa megvétózta

Szcsm, kitartás. Már "csak" 4 munkanap, azaz 8 tárgyalás :? :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok!!

Heydie - nagyon helyes a kép Bubciról!! Meglátogattam a blogodat is, tök jól kezd látszódni a pocakodon is!!!
Ja és látom beírtad a babánk nevéhez hogy Szt Margit :) (A Margit néven még nem gondolkoztunk, de hogy egy kis szent legyen az ellen nincs kifogásom :)...azért inkább a kórház legyen az)

Szcsm - persze hogy nem baj hogy ugyanolyan vonalzót választottál, én most lecseréltem, de még később is lehet hogy váltok...

Somaanya - a védőnőm Pintér Mariann. Esetleg Te is nála vagy?

A vérnyomásom most tök jó, méregetem reggel, este...de amúgy nem hozták összefüggésbe a terhességgel (inkább örökletes lehet), valószínüleg eddig is magas volt, csak mivel nem okozott panaszt nem tűnt fel...

Sophie

Kép
Kép
sophie007

Hékás: köszi :) a te pocid is nagyon szép!
(nekem Emmám van:)

Apropó nevek: nekünk is a lánynevet könnyű volt választani Emmánál és most is.

Kép
Kép
alma26

De hülye vagyok, bocsánat.Pedig könnyű lenne megjegyeznem, mert a keresztlányom is Emma :? Millió bocsi 8)

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok!

Alma szuper lehetett a nyaralás. Én imádom Görögországot, bár Korfun még nem voltam csak a kontinensen több helyen. Jut eszembe az Öcsém is Korfun van :)

Heydie annyira jó a kép a babuciról.. :D Úgy szeretnék már én is ilyet, de nekem még 2 hét.. :roll: Ja és a blog is szupi!

Macianyu gratulálok a kislányhoz! De jó hogy te már tudod! :D

Én ha lehet természetes módon szülnék, valahogy az hogy felvágjanak nem hangzik túl jól, de majd a jószerencse eldönti... :wink:

Ti hogy bírjátok ezt az őrült időjárást? Én néha meg akarok fulladni.

Én is szeretnék jógára járni valaki írta is a Padma jógastúdiót asszem kipróbálom. Heydie te voltál már jógán? Írj mi volt!

Mariann[/b]

Kép
arian78

Sziasztok!

Ismet olyan jo sokat irtatok, hogy alig birom visszaolvasni, orulok, hogy ilyen elenk a topik :D

Nem tudom, hogy vagytok vele, de ugy tunik nalam most kezdodik a "reggeli" rosszullet - korszak, nem most kellene
elmulnia? :oops: :roll:

Heydie: szuper a kep!! teljesen babaforma mar :wink:

Macianyu: Gratual az elso kislanyhoz a csapatban, bar en is varnek meg a rozsaszin holmikkal...hatha nalad is eltunik a kuki :lol:

Szcsm: sajnalom a fustos helyseget. A Geniust meg a PUF es kispalos korszakombol kedvelem...jo kis koncertek voltak azok hhhmmmmmmm :roll: ....Itt az a jo, hogy 2004 ota tilos a dohanyzas...se kocsmaban, se etteremben, sehol...imadom erte oket!!

Alma: nagyon jok a kepek, de jo is pihizni ...

Nalunk igazabol a babat terveztuk, de megis ugy erzem becsuszott :oops: Neha elfog az erzes, hogy jokor jon, vagy meg varhattunk volna par honapot? Na persze ilyenkor elpironkodom magam, de valahogy nalam a boldogsaghormonok meg nincsenek tultengoben. A neveken latom gondolkodtatok mar :D Parom inkabb kisfiut szeretne, mert ot vihetne az edzoterembe magaval, meg minden ilyen dolog...es epp ezert inkabb lanynevunk van...ismerjuk magunkat :lol: Mi biztos ket nevet valasztunk, de igazabol az ok, hogy legyen egy magar es egy ir neve is maszatnak, amit itt is es otthon is ki tudnak mondani.... Ferjem Csaba es az ittenieknek ezt nehez megemeszteni :roll:
Vendég

Hekas: egyutt haladunk :wink:
Vendég

Helló mindenkinek :)

Nos, kiderült, tényleg fertőzésem van, voltam nődokinál is, aki írt fel valami port, amit vízben kell feloldanom este, és nem szabad éjjel kimennem pisilni, ha lehet. Na, ezt még nem tudom, hogyan fogom megoldani :?

És az is kiderült, hogy a dokim lehet, hogy épp januárban megy nyaralni, azt ígérte, ha már tud biztosat, mindenképp beszélünk. Ennek nem igazán örülök, d hát szegénynek ugyanúgy jár a szabadság, mint másnak. Remélem azért pont elkerüli egymást a szülés és a szabi.

Egy kérdés: nektek is mindig olyan érzésetek van, ha dokinál jártok, hogy állandóan hülyeségeket kérdeztek? Én megkérdeztem ma a dokitól erre a porra, hogy nem ártok-e vele a magzatnak, eszembe sem jutott, hogy ezzel őt kérdőjelezem meg, csak úgy spontán kibújt belőlem az aggodalom, és úgy vettem észre, hogy a doki ezt kicsit magára vette. Azóta olyan rossz a kedvem :(

Ariann78: én írtam a Padmát. Én ugyan már szeretném kivárni a második trimesztert, és akkor kipróbálom, ha gondolod, és esetleg más is gondolja mehetnénk együtt is.

Ma a kisbabám 4 és fél cm, azt mondta a doki, hogy ez megfelel a 11 hétnek :)

Klári

Kép
claracroft

Francesca: a férjem angol, de mi csak egy "nemzetközi" nevet választunk. a fiúnévvel ezért is bajosabb :)

Kép
Kép
alma26

Alma: en is nemzetkozi neveken gondolkodtam, de parom szeretne egy"igazi" ir nevet....haaat...eleg kacifantosak :? Nalam a nyero fiunev a Gergo vagy Bence volt regen...most hajlok egy Adamra :lol:
Ha a ferjed angol, akkor azert konnyebb talan nevet valasztani a vezetek neve miatt, parome viszont hagyomanyosan magyar....eleg butan is nez ki mellette egy ir nev...csak sajnos adragam meg nem latta be, nem baj van meg 5.5 -6 honapja :roll: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Heydie, nagyon klassz a blogod, szép a pocid már, szépen látszik:)

Clara, sajnálom a fertőzést. Éjjel nem kimenni pisilni, nagyon nehéz lehet, kismamaként legalább 3 pisi van éjjel is:)

Macianyu, gratula a kislányhoz!!!

Ma voltam genetikai UH-on, minden okés, szép vékony a tarkóredő, távol áll a kritikus értéktől, csak 1,4:))) Nagyon boldogok vagyunk!:))) (aszem 2,8-ig még okés lenne)
És manócim KISLÁNY-GYANÚS, de szuper!!! Mindenki megálmodta, hogy kisfiúnk lesz, pedig nagyon-nagyon örülnénk kislánynak. De már beleéltük magunkat a kisfiúba. Erre ma nagy meglepi ért, hogy lehet, hogy kiscsaj lapul a pocakban!!! De jóóóó, lehet, hogy lesz egy Dorka babánk!!:-))
A picúr már 6 cm-es, egyfolytában járt a szája:)))) Ezen nagyokat nevettünk, szerintem méltatlankodott, hogy felébresztettük.
A szülés időpontja a baba mérete alapján január 7 lesz.
Vendég

Francesca: :-))) Lánynevünk a Maya, Mira, fiú a Mark
Fiúnév kevés olyan van amit (majdnem) ugyanúgy ejtünk.

Kép
Kép
alma26

heydie gratula!

fáj a fejem.holnap vizsgáznom kellene, de asszem nem megyek be....

ettől rosszul érzem magam....hogy megint elment az idő pedig bőven volt rá idő hogy megtanuljam...és nem is olyan nehéz...

lusta dög vagyok.

bocsi ez nem idevaló téma, de miért nem tudok én normálisan csinálni semmit???!!!!még orvost se tudok találni...:(
kriszti1976

Mindenkinek köszönjük szépen a gratulákat, nagyon kedvesek vagytok! :) és a blogdicsiket is nagyon köszönöm ;) örülök, ha olvastok majd :)

Pici - nagyon örülök, h te is csak jókat írsz a jógáról! Már nagyon kíváncsi vagyok. Felhívtam őket, csütörtöktől indul a tanfolyam, heti 1x lesz, minden csütörtökön. Kíváncsi vagyok! Remélem a többséggel jóban leszek, és akkor lesz egy csomó kismama ismerősöm :)

Tényleg milyen érdekes, h a lánynév itt hamarabb megvan :D
Nem is írtam (ezt a témát mindig elfelejtem), beszéltem a vitaminokról a dokival, azt mondta, h mindenképpen jó lenne, ha 2-3 naponta bekapnék egy Femibiont a 400-asból, mert egyelőre elég pocsék nálunk az idő. Aztán ha ideér a nyár, abbahagyhatom.

Sophie - ne haragudj, átjavítom :oops: klassz, h a vérnyomásoddal nincs baj, így tovább!

Mariann - még nem voltam jógán, csütörtökön megyek majd először, de mindenképpen megírom, mi volt! Nemrég voltam könyvesboltban, láttam kismamajógás könyvet, nem tudom, megvegyem-e.

Clara - sajnálom a fertőzést :?, remélem elmúlik! Én is mindig úgy érzem, h hülyeségeket kérdezek, de sztem ez természetes dolog egyébként, h érdeklődünk, féltjük a bébit...ne legyen ettől rossz a kedved :)

Twist - neked is gratula!!! Dejó, kislány, énisénis :) mennyire édes lehetett, ahogy járt a kis szája, jajj...órákig tudtam volna még nézegetni az UH-n ma Bubcit. Szülés időpontját módosítsam?

Kép
heydie

Lanynevek kozott a Panna, Olivia, Abigel a kedvencem...ebbol az utobbi ketto itt is eleg konnyen emesztheto :lol: de azt hiszem, az lesz amit az ember szeretne...sosem tudok nemet mondani a szoke buksijanak es kek szemenek ... :lol: :oops:
Vendég

Sziasztok Lányok tényleg nagyon megy a fórumozás, pedig csak a hétvégét hagytam ki és így is alig tudtalak titeket végigolvasni!

Heydie Gratula a sztárfotóhoz és a blogodhoz! Ez a kép tényleg olyan mintha egy oktató könyvből lenne.

Alma gyönyörű helyen voltatok, az időtök milyen volt? Mert ahogy néztem Európa térképét, majdnem mindenhol esett az eső.

Vicka, üdvözöllek a csapatban. Kérdésedre felelve, Mi már 4,5 éve vártuk ezt a babócát, aki 3 sikertelen lombik után spontán akart megfoganni.

A szülésről annyit, hogy jobb lenne ha természetesen születne, de ha mégsem, akkor sem leszek elkeseredve. Az élet eldönti!!!
Persze most még könnyen beszélek, van még bő 6 hónapom.

Nóra

Kép
fikuszka

Mariann, ez az idő nekem is betesz. Besötétített szobában vártuk, hogy enyhüljön az idő. Apával megbeszéltük, hogy elsétálunk elé a buszig, erre olyan jégeső volt pont akkor... Ráadásul Marci is elaludt. Úgyhogy az előbb tudtunk csak sétálni menni. Most már jól felfrissült a levegő :lol:

Francesca, nekem is volt nemrég, hogy 3 napig rosszul voltam. Aztán ahogy jött, el is múlt. Remélem Nálad is ilyen gyors lefolyású lesz. Apa miért akar ír nevet adni neki? Ő ír, vagy magyar?

Klári, vigyázz magadra. Az éjszakát meg max úgy tudod megoldani, ha este már nem iszol. De szerintem az is nehezen kivitelezhető :? Hány napig vagy kínzókúrán?

Hülyeség kérdezése? Ha szoktam is, a doki nem lepődik meg rajta. :shock: Teljesen felkészült. Sőt, egy csomó olyan van most, hogy a másodikat várom, ő meg elmond olyan alapvető dolgokat. Pedig Marcit is nála szültem. De ez mondjuk jó, mert hátha elfelejtettem, de akkor is fura nekem.

Twist, de örülök. Annak is, hogy minden okés veletek, meg annak is, hogy már van gyanú a nemére. És annak is, hogy ennek örülsz :wink: Milyen fura. A 2008. júniusiaknál alig volt lány, szinte csak fiú volt. Itt egyenlőre 1,5:0 a lányok-fiúk aránya :lol:

Kriszti, ha ma fáj a fejed, és amúgy sokat tanultál a holnapi vizsgára, akkor miért nem mész el? Ezt én nem értem. Holnapra már kutya bajod lesz :wink:

Bezabáltam vacsira. Jóóóó nagy adag bundás kenyeret. Sok-sok ketchup társaságában :oops: Ahogy a fiam meglátta, hogy azt is lehet hozzá enni, onnantól nem ette meg simán, csak ha van rajta ketchup :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Heydie, igen, módosítsd légyszi a szülésem időpontját, akkor január 7 lesz elvileg. Tényleg, neked mi volt a genetikai UH-on? Te is ma voltál!!!!

Azt mondták, hogy a méhlepényem hátsó fali és hogy egész alul van, a méhszájamon ül szinte. Ettől azért megijedtem, nehogy kiessen a baba. Annyit mondtak, hogy ne emeljek nehezet és hogy sokat pihenjek és majd feljebb fog kerülni a méh, ahogy növekszik.
Tökre izgulok most emiatt, ugye nem lesz baj?

Fikuszka, gratula, hogy 3 sikertelen lombik után spontán babátok lett! Ez csodálatos!!:))) De jó, hogy vannak ilyenek!:) Nekünk 4 sikertelen inszemi után az első lombik sikerült. De spontán soha semmi, pedig 14 éve próbálkoztunk. Nálunk az elzáródott petevezetékek is gondot okoztak és endometriózis és magas prolaktin szint. Nálatok mi volt a gond?

Francesca, nagyon szép lányneveket választottatok. Nálunk is szóba került a Panni, nagyon aranyos név:)
Vendég

Brigi - most látom csak, gratula a 13. héthez!
Bundáskenyér ketchuppal... 8) :lol:

Külföldi kismamik - már többször akartam kérdezni, de eddig mindig elfelejtettem, most Francesca hozzászólásai miatt jutott eszembe. Ti gondoltatok rá, h külföldi nevet válasszatok a babának? Vagy van olyan, aki nem magyar nevet akar adni neki?

Kép
heydie

Twist - ha egyet visszalapozol akkor ott csaknem az oldal legvégén megtalálod, h nekem mit mondott a doki ;) nálunk a nemét még nem tudta megállapítani, vadászgatta, de nem látta.

Köszi a képdícséretet Csajok, aranyosak vagytok! Sztem is szép gyerek :D azért tűnhet egyébként ilyen "könyvszerűnek", mert kicsit átszerkesztettem, mahináltam a színekkel, ilyesmi... :)

Kép
heydie

Csak halkan jegyzem meg, hogy a második nevem Anna, azaz Panni :lol: :lol: :lol: Tényleg szép név :lol: :lol:

Heydie, kóstoltad már? Isteni :lol: :lol: :lol: Évek óta, ha eszembe jut, így eszem :lol:

De ugye nem annyira szerkesztetted át, hogy nem is ő van rajta? :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Nem, annyira nem :D
Egyébként a bundáskenyeret még nem kóstoltam vele, mert nem szeretem :D de kb. mindenre képes lennék ketchupot rakni (lsd. sajt :D), úh abszolút megértelek -és Marcit is-, h azzal az igazán jó :D

Kép
heydie

Apropó! Nem mára ígértél pocakképet meg barnahajképet????

Brigi

Kép

Kép
hékás

Én is másodjára Panni vagyok, bár ezt egészen későn tudtam meg magamról, amikor férjhez mentem, ugyanis akkor kellett a születési anyakönyvi kivonat. Egész ledöbbentem, hogy ezt nekem eddig senki nem mondta.

Twist köszi a gratulációt! Nálunk apuci katonáival volt probléma, amire mindenféle hormonpótló bogyót kellett szednie, de az eredményt, azt gondoljuk hogy nem ez hozta meg, hanem, hogy elkezdtünk mindketten desztillált vízet inni, csapvíz és ásványvíz helyett. Azt mondták az orvosok, hogy a katonák a környezetszennyezéstől nem az igaziak. És minél idősebb egy férfi annál inkább előjön a probléma. Az én párom, pedig már nem mai gyerek, mindkettőnknek ez a második házassága. Neki már van két nagy gyereke egy 29 éves lány és egy 28 éves fiú. A testvérek között elég nagy lesz a korkülömbség! érdekes lesz ha pár év múlva gyereket vállalnak, akkor a gyerekeik nagybácsija v. nagynénije alig lesz idősebb náluk. Muris mi?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fikuszka 2009.06.29 19:04-kor.

Nóra

Kép
fikuszka

Ja, a Pannival kapcsolatban akartam mondani, h nekem meg a Panna tetszik nagyon. Ez is a kedvenceim között van most. Mert persze, h folyamatosan az útónévkönyvet bújom :D a rózsaszínt :roll:

Brigi - de 8)

Kép Kép

Kép
heydie

Heydie Nagyon jól áll a barna haj! A szőkével sokkal nőcisebb voltál a barnával meg egészen kislányos.

Nóra

Kép
fikuszka

Heydie igazabol magyar nevet szeretnek, mert hat megiscsak magyar ver csorgedez ereinkben (ferjem is magyar). Csak sajnos neki annyi "megprobaltatason" kell/kellett keresztul menni a magyar neve miatt, hogy azt mondta, ha mar meg jo par evig itt leszunk, akkor a szerencsetlen gyereknek ne kelljen ezen vegig menni... Elkepzelem, ahogy pici-poszen a Gergot probalja majd az oviban elbetuzni :lol: Ezert ezt a kompromisszumot valasztottuk....

A legviccesebb, hogy itt ha bemegyek a regisztracios hivatalba, akkor akar a "Maszatkapitany"-t is anyakonyvezik...semminek nem neznek utana :lol: Azert ennyire jofejek nem leszunk ...hehehehe

Hekas jo ez az 1.5:0 arany :wink: Ez remelem a rosszullet is elmulik, mert a heten 22.30-ig kell dolgoznom a zaras miatt es eleg pocsek hetnek nezek elebe, ha igy maradok.

Alma szepek a nevek, a Mark nagyon joooo...!

bundaskenyer...nyaminyami...ketchuppel nagyon finom (elindult a nyalelvalasztasom..)
Vendég

Clara én benne vagyok a csoportos jógában!! Ki csatlakozik még?

Brigi bundás kenyér..
:P nyami
Twist vigyázz magadra!

Érdekes ez a névválasztás kérdés, nekünk sincs még fiú nevünk csak lány!

Kép
arian78

Heydie, szuperül áll a barna!

Francesca, 22.30???? Úristen... És délelőtt mikorra kell menned? Vigyek bundáskenyeret? :lol: Mindjárt gépre pattanok, Írországban még úgysem jártam :lol: Bár amilyen idő van, most azt hiszem, Afrát látogatnám meg. Bár oda csütörtöktől vasárnapig jó menni :lol: Szóval csütörtökig ráérek :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

[quote="fikuszka"][ írta:fikuszkab]Heydie Nagyon jól áll a barna haj! A szőkével sokkal nőcisebb voltál a barnával meg egészen kislányos.

Köszönöm :) amúgy sztem is így van, a barna fiatalít :D

Francesca - értem ;) nálunk mondjuk nem volt kérdés, mert előbb-utóbb majd hazamegyünk, és persze nyilván lehetne ott is akármilyen névvel élni, mint ahogy itt a magyarral vagyunk, de nekem a német nevek vhogy nagyon nem jönnek be :roll:

Kép
heydie

Hédi cuki a poci! És dögös a hajad!! :D

Kép
arian78

Köszi Brigi :)

Felénk senki nem jön? Egy kis ketchupos sajttal :lol: mondjuk nem csodálkozom, ilyen időben én is mennék bárhova...sztem támadjuk be Afrát :D

Kép
heydie

[quote="arian78"]H írta:arian78édi cuki a poci! És dögös a hajad!! :D

Hű Csajok, lassan elpirulok, köszönöm szépen Mariann :D

Kép
heydie

Úgy látom itt a többség a természetes szülésre szavaz.

Kriazti!
Csak kiváncsi voltam. Ennyi. Amikor Marcival terhes lettem, akkor mindenképpen császárt szerettem volna, mert féltem. Aztán ahogy haladt előre az idő egyre jobban a természetes szülés felé kezdtem húzni. Végül császár lett, így most másodszorra is azt szeretnék (szinte biztos, hogy az lesz), mert legalább tudom mire számítsak. Marcival nem volt szép "szülésem", inkább egy horror volt, remélem a második jobban fog sikerülni.

Alma!
Nagyon szép helyen voltatok nyaralni. Látom a kishölgy élvezte nagyon. Ha engem most all inclusive közelébe engednének, valószínű megállás nélkül tömném a fejem.
Leírhatnád a szüléstörténeted, én szeretek jó szüléstörténeteket olvasni. A többiek is leírhatnák, akiknek már volt.

Heydie!
Csodálatos az uh kép! Annyira szép babaformásja van már. A vásárlás: ha tudnád mennyi felesleges dolgot vettem Marcinak. Elsőként emlékszem, hogy egy 74-es meleg tipegőt vettem. Úgy voltam vele majd belenő. Ja, bele is nőtt tavasz végén, amikor már nem adunk rá plüss tipt. Emlékszem, hogy minden ruhából a legkisebb az 56-os méret volt, amit megvettem, mert biztos voltam benne, hogy nekem nagy babám fog születni. Apa a szülés után rohangászott, hogy beszerezzen 50-es rucikat, mert az 56-os rucikba az én kis bogaram elveszett. JA, és vettem ételmelegítőt, amit azóta sem használtunk, azt sem tudjuk hogyan működik.....Ha letettem Marcit aludni ráugrok a blogodra olvasgatni.
Nagyon jól áll a barna!

Etelka!
Örülök, hogy kezdesz jobban lenni. A fáradság meg természetes. Te most babát vársz, nem is kell, hogy pörögj! Pihenj amennyit tudsz, neked most ez a feladatod.

Brigi!
Nagyon helyes kis pocid van ám! Küldesz nekem bundás kenyeret???

Pici!
Marci csak a saját ágyában alszik, ehhez szokott hozzá. Néha próbáltam magam mellé venni, amikor már untam az éjszakai ugrálást, de úgy nem alszik.....

Klár!
Nem szabad éjjel pisilned? Hú szegénykém, együttérzek veled...hogyan fogod kibírni. Én egy éjszaka vagy ötször kijárok.
A dokidtól bátran kérdezz bármit. Azért van és kötelessége válaszolni. Az én régi dokim mindig azt mondta, hogy nincs hülye kérdés és inkább kérdezzek meg bármit, minthogy a kérdéseimre fórumokon keressek választ. Nos, én mindent mindig megkérdezek, amiben nem vagyok biztos. Ha olyan a kérdés, hogy úgy jön le, mintha őt kérdőjeleznéd meg, akkor esetleg tedd mindig hozzá, hogy te megbízol benne, stb,DE szeretnéd tudni......

Twist!
De jó, hogy neked is jó lett a tarkóredő érték! Gratulálok a kiscsajhoz

Kima
Kép
Kép
kima75

Kima - biztos vagyok benne, h én is nagyon sok felesleges cuccot fogok venni, mert imádok vásárolni, ráadásul ez a babás téma annyira felpröget, h tuti össze-vissza fogok vásárolni mindent... :D ahogy magamat ismerem legalábbis.
Sajnálom, h nem volt jó az első szülésélmény...

Kép
heydie

Alma - tényleg gyönyörűszép helyen voltatok, nagyon jók a képek! És ti is nagyon jól néztek ki rajtuk, Emma tündéri, te meg csini kismama vagy :)

Kép
heydie

Hekas jer nyugodtan, most kellemes, mar elertuk a hetvegen a 20 fokot is ...majd meghaltam a melegtol ... :lol: es most kivetelesen nem esik, de varok meg 5 percet :lol: (2 eve vagy 60-70 napig esett egyfolytaban...nyaron.... :shock: )

Reggel 10-re jovok vissza, mosta heten 11-12 orakat dolgozunk...hule amcsi munkamoral :D:D:D:D

Heydie de jo, hogy tudod, hogy hazamesz majd elobb utobb... Nagyon jok a kepek, barna hajjal egeszen maskepp nezel ki :wink: Poci is nagyon aranyos!!

Biztos, nem egeydi a problema, de hogy fogjatok megoldani a gyerek-megorzes kerdeset, ha vissza kell menni dolgoznotok es mondjuk nagyszulok nincsenek a kozelben? Sajnos nalunk 6 honap a "gyes" es utana vissza kell menni, vagy ugrott a munkad... igy mar most probalok ertelmes/gyerekbarat/nem-szivmegszakito megoldasokat felkutatni...

megyek dolgozgatok meg egy kicsit...jo pihenest mindenkinek!!!
Vendég

Fikuszka: Az idő jó volt. 3 éjszaka volt zivatar. Reggel meg sütött a nap ezerrel. A család (rajtam) kívül szépen le is barnult.
Twist: Nagy gratula :) Nekem is endom van. 2 műtöttek. Emma születése előtt azt mondták, hogy természetes úton nem lehet babánk.
Clara: gyógyulj meg gyorsan!
Francesca: szép nevek!
Heydie: jó a blogod! :) Hékás hszéből, már értem miért barna ott a hajad :-)

Kép
Kép
alma26

Kima75: szívesen bemásolom, de elég hosszú..
November 21-re voltam kiírva, de 26-án vagy 30-án szerettem volna szülni, végül december 3 lett belőle

Vasárnap éjfélkor sikerült lefeküdnünk aludni majd hétfőn hajnali 3-kor arra keltem mintha egy buborék ment volna a tiszasági betétembe. Felkeltettem a párom azonnal, hogy valami fura történt. Irány a fürdőszoba. Elemeztük a látottakat. Ez rózsaszínes folyadék volt. Ettől kicsit megijedtem, mert színtelen szagtalan meleg vízre emlékeztem. Felhívtam a szülésznőt (előbb véletlenül a védőnőt, mert mindkettő Judit) aki megnyugtatott, hogy ez teljesen normális. Készülődjek a kórházba, ő is indul és majd ott találkozunk. Zuhany, készülődés, kórház. Jó időzítés volt Emma részéről, mert így dugó nélkül hamar beértünk kb 1/2 5 körül. Ctg-re tettek nem tudom meddig (sokáig). Minden rendben volt. Adatok felvétele stb. Utána bementünk a szülőszobába. Az 1 ágyas szabad volt ) Ctg ismét. Válaszhattam ülve vagy fekve. Én az álmosság miatt fekve szerettem volna. Ezért kórházi hálóingbe le kellett vetkőznöm. Küzdöttem az álmossággal. Ctg jó volt, fájásom nem volt. A szülésznő is megérkezett, aki mondta, hogy az ügyeletes megvizsgál. Ez kb 7-kor megtörtént. A méhszáj 2 ujjnyira nyitva volt addigra ) Mivel nem volt érezhető fájásom kiszúrta a magzatburkot, hogy érezzem a fájásokat. Rengeteg víz jött ki. Fájás semmi.. Ctg ok. Beöntés (az időket nem tudom, mert nem figyeltem olyan álmos voltam), utána oxitocin, oxitocin és oxitocin. Folyamatosan emelték, hogy legyenek fájásaim. Kérdeztem, hogy mikor kapok eda-t mondták, hogy lehet, hogy nem is kell. Én mondtam, hogy szeretnék. A dokim is támogatta, mert ez izomlazító és a méhszáj vaskos volt (végig), ez nem tudom miért rossz, de hallottam, hogy beszéltek sokat róla..
Edat megkaptam, bár érezhető fájás továbbra sem volt. Az eda után 2 és fél órával kezdtek fájások lenni ekkor kértem, hogy adjanak, nehogy késő legyen!! A dokim megnézett ekkor már eltűnt a méhszáj. Ez volt 12-kor. Itt már jöttek a fájások.
Amúgy végig az ágyban (szülőszék) voltam. Az idő gyorsan telt. Rengeteget nevettünk a párommal, beszélgettünk, üzengettem, néztük a ctg-t vagy éppen a szülésznővel beszélgettem (nem a szülésről). Az utolsó fél óra volt a kitolási szakasz. Ez baromira fájt akkor, de már tényleg nem emlékszem rá. A párom, doki és a szülésznő is fantasztikusan segítettek. 12.55-re megszületett a lányunk, akit előttem tisztogattak le és utána megkaptam és elég sokáig velünk lehetett. Gyönyörű egészséges baba 10/10 apgar Ezután a páromnak mondták, hogy menjen a babával, mert viszik fürdetni, mérni. Párom hozta vissza tisztán, felöltöztetve. A doki kiment gratulálni anyuéknak és behívta őket a szülőszobába. Itt voltunk kb még 2 órát a babával. Utána egy 2 ágyas szobába mentünk a babával. Őt elvitték 20 perc múlva. Estére nem hoztam ki, mert fájt a sebem nagyon. Másnap kaptam egy 1 ágyas szobát, fürdőszobával, tv-vel. Ez nagyon jó volt. Reggeltől 6-tól este 10-ig velem volt Emma és a párom. Csütörtökön jöhettünk haza :-)) és a CSODA nem ér véget!

Bocsi, hogy hosszú lett!!!

Kép
Kép
alma26

Francesca - megyek, van az a jó kis repülőszőnyegem tudjátok, mindjárt megtankolom is indulok :D alapvetően itt se lenne hideg, ilyen 19-20 fok körül mozog, de folyamatosan szakad, és ez meg mégiscsak lehűti :? meg fúj a szél...blő.
Nem mostanában megyünk haza -sajnos-, de azért mondjuk az én távlati terveim között szerepel, h mondjuk 3-4 éven belül visszaköltözünk.

Alma - az eredeti hajszínem barna, 3 éve festettem be szőkére (mert akkor meg nőcisebbnek akartam tűnni :P), csak most a baba miatt lett visszafestve, nem akartam pocakosan kéthavonta fodrászhoz járkálni :)

Kép
heydie

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?