Új privát üzeneted érkezett!

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2012.06.28 15:07-kor.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2012.06.28 15:08-kor.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2012.06.28 15:07-kor.
Vendég

Fronell!
Fantasztikus,hogy Alma babának milyen rengeteg haja van! Nagyon tetszett a Toka Károlyné és Hurka Károlyné :lol: :lol: , tényleg jó kis kerek pofija van,de így a jó!

Csuklás!
Rozi az első pár hétben egy csomószor csuklott, és még mindig szokott minimum 1x egy nap. Mivel őt egyáltalán nem zavarja én sem izgulok rajta, csak akkor szoktam neki vizet vagy cicit adni ha már régóta csinálja és mondjuk nem tud tőle elaludni (először a vízzel szoktam próbálkozni, de nem mindig jön be).

Etus!
Végignéztem Bercelről az összes képet :lol: nagyon drága! Láttam az egyik képen, hogy szúnyogháló van a babakocsira terítve. Azt honnan szereztétek be???
Gyulladásra sajna nem tudok semmit, gondolom elmúlik magától is, csak most látszik vészesnek!

Kaki!
Rozi még mindig telerottyantja a pelusát minden szopizás közben, még éjszaka is :roll: Ettől függetlenül én is úgy tudom nem gond ha egyre ritkábban van kaki.

Köröm!
Én szopizásközben szoktam vágni akkor nem nagyon figyel, mert azzal van elfoglalva, hogy minél többet magába szívjon :lol: persze így is több napos meló és utána kezdhetem előről. A lábujjakról még nem sikerült vágnom, mert az mindig mozgásban van!

Elveszett csajok , hol vagytok :?: :?: Mindenki nyaral 8) :?:

Bea

Kép[/url]
június

Fronell: Hurka Gyurkane edes nagyon, es tenyleg mekkora haja van! meg mindig amuldozok amikor meglatom! :)

Junius: Bekasmegyeren van nalunk egy bababolt, ott vettem ezt a babakocsira meg hordozora is rakhato szunyoghalot, 1200 ft volt. Gondolom minden (vagy a legtobb) bababoltban van.

Bercel korme meg mindig tiszta gyulladas, de plusz "ajandekkent" a bal szeme is begyulladt szegenykemnek tegnap este... :( Egesz nap valadekozott neki, (de hat az ugye nalunk sajnos termeszetes a szuk konnycsatorna miatt), de most pirosnak is nagyon piros :(
Kép

zetus8

Sziasztok!

Most csak gyorsan Etusnak reagálnék, mert Marci itt figyel a kezemben.
Hétfőre már elígérkeztünk, de a héten talizhatunk vmikor. Egyébként XII. ker., de közel van a kettő. De mi könnyen mozgunk a kocsival, alkalmazkodunk hozzátok!
Bercus körömágyát kend be Betadinnal, az fertőtleníti és nem fertőződik el.

Próbálok még ma jönni, mert nálunk is volt tegnap esemény :(

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Sziasztok :)

Írni nem tudok, de hoztam a táblát... :)

Kép

Jó éjt mindenkinek

Judit
Kép

Kép
balwin

Köszi lányok a lelkesitést..rám fér. :!:

A héten még bennt voltunk a kórházban és hétfőn még menni kell,de már a zárót a kezemben akarom tudni,mert elegem van a rohangálásból,mert minket hazaengedtek estére.

eddig minden lelet negativ és most már 70-100 ml között eszünk. Éjjel is felkeltem még 12 és 1 között utána hajnal 4 körül megint.
Muszáj hiznunk mert még mindig halogatja a dokinő az oltást. Tegnap reggel volt a Liza 3610 gr.Tegnap elvittem maszekhoz,ne tudjátok meg mennyi dzsuvát szivott le a gyerek orrából. Ezt a kórházban nem csinálták meg pedig kértem. Még megynk kétszer,pedig nem olcsó mulatság.

ami rosszabb vszinű a betegségünk de még nem kimutatható mert ő még pici hozzá.A testén vannak barna foltok ez a tünete.
recklinghausen kór a neve és nem gyógyitható csak nyomon követhető.Erre felkészülni nem lehet nem tudják hogy fog zajlani mert mindenkinél más.Én csak azt kérdem mért pont mi :?: :?: :?:

Kép
bóbita3

Sziasztok!

Bóbita én nagyon szorítok hogy tévedjenek az orvosok. Ismerem a betegséget, és nagyon együttérzek veled. Barna folt festékhiány tünete is lehet. A lényeg a remény. Nem semmi hogy a kórházba nem szívták le az orrát, szemétség.
Képzeljétek mi is betegek vagyunk. Nem akart enni a kis drága vagyis kiköpte a cumit de aztán sírt hogy éhes. Védőnők mondták hogy biztos fáj a hasa, vagy nem ízlik neki. Hát elvittem orvoshoz és torokgyulladása volt. Kap antibiotikumot meg c-vitamint. Tegnap aludt egész nap és ma már olyan mint sokott lenni kis eleven. Nem aludtam egész éjszaka. Kép Kép
KépKép
rena10

Sziasztok!

Hű, nem is tudom voltam-e egyáltalán szülés óta normálisan, vagy csak 1-2x beköszöntem. Szánom-bánom szégyenlem, de nem volt energiám már jönni. Igyekszem bepótólni, visszaolvasni szerintem lehetetlen... Pont ezért mos cska bóbitának reagálok:

[b]bóbita![/b] Nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen nálatok, és hogy tévedés legyen amit megállapítottak. :wink:

Mi jól vagyunk, csak nagyon sokat fáj Onurnak a hasa, néha kevesebbet, néha többet, de mindig van valami, az utóbbi héten iszonyat sokat sír, sír, sír, és nem mindig csak akkor, amikor fáj a hasa.
Éjszakáing viszonylag jól telnek, 3-4 napja már csak 1x ébred enni úgy 2 környékén, de azért ilyenkor utána általában felébred 3 óra múlva, ami még mindig csak 5 óra. Ez néha kitolódik, de ez is valami már. Esti szopi után is könnyen le tudom rakni szerencsére. Teszek fel pár képet.

Kép már hosszabb, mint az ágy keresztbe

Kép

Kép nem az első, de az első megörökített mosoly

Kép ritka pillanat, amikro nem sír

Kép (ez a legfrissebb - pénteki) a kedvenc kukacával :)

KépKép
evica76

Evica!
Örülök,hogy jelentkeztél végre és legalább már Onurról is látunk képeket! Nagyon édes!! A sírós időszak elmúlik a 3.hónap tájékán (legalábbis ezt mondják), addig kitartás!

Bóbita!
Nem ismerem a betegséget (a neten rákerestem, de nem nagyon értettem meg) , remélem tényleg tévedés és nem lesz semmi baj. Ha mégis ez a betegsége ,azt is biztosan tudják manapság gyógyítani, és nektek rengeteg erőt és kitartást kívánok. Liza majd kárpótol mindenért benneteket. Amúgy egy kg. hízás 2 hónap alatt nem olyan rossz. Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy az első hónapban 40 dkg. a másodikban 60 dkg. gyarapodás jónak számít.

Etus!
Szegény Bercelnek tényleg csúnya a szeme! Remélem mielőbb meggyógyul! [img]

http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 325.31.jpg[/img]
Kép

Bea

Kép[/url]
június

Sziasztok!

Junius!
Nagyon ügyes a kislányod ennyi idősen és tündéri pofa.

Evica! köszi a biztatást megpróbálok nem gondolni rá. Onur nagyon aranyos főleg mikor mosolyog. A vonalzód nem jól műkszik :roll:

Rena! Balázs mindig vigyorog igazi nagyfiú már szépen növöget.

Kép
bóbita3

bóbita! Kijavítottam a vonalzót, köszi. Újat csináltam az új fényképpel csak nem állítottam át a születési dátumot. :oops:

június! Hát remélem már nem tart sokáig a sírás, kezdek kimerülni.
Jajjjj de ügyes Rozi, most hogy látom, majd valamelyik nap megpróbálom hasra tenni Onurt, bár nagyon nem szereti.

KépKép
evica76

bobita:
:( En sem ismerem a betegseget, de szornyu belegondolnii, hogy valami komoly baja lehet a kis manonak. Remelem negativak maradnak a leletek tovabbra is.

szoni:
Mi tortent?

zetus:
Na Timinek is tegnap fajt eloszor hosszu ido ota a pocija. Lehet azert mert vegre szopizott rendesen. :lol: Bimbovedo nelkul megy neki, de iszonyu sokat kell meg javulni, mert rengeteg levegot nyel... atha vmegoldodik a szoptatas nalunk is es elkezd menyisegeket magatol kiszippantani... :roll: Ma ejjel sokszor felsirt, ilyet meg sosem csinalt...

Aposomekhoz nem hoztuk a merleget... Nagy hiba volt, mert igy nem tudom mennyit szopik... :(

Szereztunk egy tejtestvert es sajnalom a sok foloslegesen melegitett tejcit kionteni....

Csuklos tippeket koszi. 8)

baratodildi

Szoni: sajna ez a het nekunk nagyon zsufolt, jovo heten meg a Balcsin leszunk, szoval ezek szerint megint ugrott a randink, na majd utana... de utana nem menekultok, az biztos! :)

Ildi: de ugyes a kis Timi! Orulok, hogy mar egyre jobban szopizik, csak igy tovabb! Ja, es gratula a tejtestverhez! :)

Evica: mar aggodtam erted, orulok hogy jelentkeztel! Es az meg meg jobb, hogy rogton fotokat is hoztal, igy "megbocsajtom" a nem-jelentkezest! :)

Junius: milyen ugyes Rozi! Latom, a lanyok a menok ebben a fej-emelgetesben... Ha az agyaban rakom hasra Bercelt, meg mindig nem emelgeti nagyon a fejet, maximum forgatja, viszont ha a mellkasomra rakom, akkor nagyon nagyon magasra felemeli a kis buksijat, szoval mar nem aggodom annyira. Mondjuk erdekes, hogy ha hasra rakom, akkor csak a bal oldalon alszik el, marmint hogy a bal felen a fejenek, es ha meg is akarom neki forditani, visszarakja... az nem gaz? hogy allandoan egy oldalon van hason a feje?

Rena: Balazs hihetetlenul nagy mar, nagyon cuki!

zetus8

zetus! Háton is szokott aludni Bercel? Akkor is ugyanúgy van a feje? Nekem Onur csak és kizárólag a jobb oldalán hajlandó aludni. Első hetekben még odatettem egy összetekert hálózsákot támasznak, de kitúrta magaalól és csak azért nem fordult át a másik oldalára, mert útban volt a hálózsák. De egyszer ébren átforgattuk a jobb oldaláról a balra és azzal a lendülettel perdült is vissza. Pont ma mondta az altatóorvos (holnap viszem a Madarászba körülmetéltetni), hogy figyeljek picit oda rá, mert enyhén meg van nyomódva a jobb oldala. Hát majd igyekszem, lehet veszek olyan merev háttámaszt vagy hogy a túróba hívják, csak tartok tőle, hogy fel fog ébredni arra, hogy nem a kedvenc oldalán fekszik. :roll:

ildi! Eddig mi volt nálatok ahelyzet? Lefejt tejet adtál oda neki cumisüvegből? Vagy szopizott, csak nagyon keveset?

KépKép
evica76

Evica: Eddig szinte csak haton aludt Bercel, hason nem nagyon volt hajlando, csak akkor lehetett lerakni hasra, ha mar total "komas" volt, kulonben egyfolytaban forgatta a fejet, es kozben pedig bombizett. Azota amiota irtam a babanetre, Bercel csak ugy alszik hason, hogy jobb oldalon van a feje, szoval vicces. Biztos megerezte, hogy aggodom erte, szoval megmutatja most, hogy tud o igy is aludni, csak neki a masik oldal kenyelmesebb... :) Biztos Onurnal is ez van, azt az oldalt jobban szereti.

Bobita: kitartas, minden rendben lesz, TUDOM, ERZEM!

Egyebkent rajottem, hogy Bercel egy kenyelmes tipus, azota sem emelgeti a fejet hason, "csak" forgatja, tehat csak annyira emeli fel, amennyi ahhoz kell, hogy epphogy at tudjon fordulni, ezt szinte mm-re kiszamolva... :) Ha kezben van, ugyesen "tartja" a fejet, es ma amikor felvettem a kisagybol, akkor teljesen tartotta a fejet, meg is lepodtem! Persze azert ott volt a kezem a tarkojanal, de o tartotta a kis buksijat.

Petra: Jut eszembe nem sikerult megkotnom a hordozokendot, pedig tok jol bescannelted... de bena vagyok... :( Viszont talaltam egy nagyon egyszeru kotest, ami hasonlo ahhoz amit te szoktal kotni, es hat nem elsore, de altalaban masodszorra-harmadszorra azt sikerul megkotnom, tegnap meg is volt az elso utunk igy a hordozokendoben, 1 orat mentunk BKV-val, es tetszett neki, vegig aludt, csak nagyon osszeizzadtunk... de szerencsere vittem mindkettonknek valtas ruhat... az en polombol is csavarni lehetett volna a vizet... de azert jo dolog ez a hordozokendo! :)

Na megyek, furdetes van!
Jok legyetek!

zetus8

Sziasztok!

Bóbita azóta van valami hír?
Balázs már jobban van, sokat mosolyog-úgy örülök neki. Viszont olyan fáradt vagyok. Most mosok, mosogatok, vasalok és netezek mert reggel kaja és ismét megyünk egész nap. Ez van jobb neki a friss levegőn. Kép Kép
KépKép
rena10

evica:
Eddig szopizott 20 percet = kb 10-20 ml, aztan cumisuvegbol kapott melle potlast a lefejt tejcibol. A bimbovedo a ludas, mert amint anelkul szopizott egyol met neki. Mar volt, hogy a teles cicit kiszippantyuzta, ugyhogy nem is potlom mar melle neki a lefejt tejcit tegnap ota. Nem izgat a merleg, mert o jol lakik ez egyertelmu, kaki van... Szoval tok boldog vagyok. :)

rena:
Hat ez a masodik kep fenomealis!!!

zetus:
De jo lsz nektek Balcsin... Mi szombaton hazamegyunk aztan ujra anyosekhoz jovunk szerintem kb 2 het mulva. Itt azert van mosz segitsegem is es persze net is :wink:

baratodildi

Szia Rena!

Addig amig nincs más tünet nem tudunk mit tenni és vizsgálni sem fogják. Ugyhogy marad a remény hogy nem fog rosszabbodni.

Csajok... ha karjánál fogva huzzátok fel babóitokat tudja e tartani a kis fejét már? Liza sajnos nagyon lógatja azt mondták tornával erősiteni kellene anyakizmot. Hason fekve szépen emeli a fejét,csak hanyatt lógatja. Sokat kell még erősödnünk alig várom hogy elérjük a 4 kilót
olyan kis törékeny még.....

Kép
bóbita3

zetus! Igen, egyértelműen jobban szereti azt az oldalt, csak már most nagyon enyhén látszik ha nagyon megnézi az ember, hogy ici-picit meg van nyomódva ott a kis koponyája. És nem tudom mit tudnék tenni annak érdekében, hogy ez ne maradjon így. Mert ha éjszaka leteszem, magától odafordul, bárhogy teszem le. Ha már megtámasztom valami merev dologgal, akkor hisztizne, tuti.

Ildi! Gratula!!! :wink:

bóbita! Onur akkor tartja a fejét, hogyha a vállamon lógatom, egyszer hasra tettem, de egyáltalán nem emeli fel a fejét. Azaz felemeli, de nem tartja meg. Szerintem még nem akkorák a babáink, hogy ezt tudni kéne nekik.

rena! Balázs nagyon édes!

KépKép
evica76

Ildi!
Szerintem nem is baj,hogy otthon maradt a mérleg :wink: Örülök,hogy rendeződnek a dolgok és Timike is szépen éseleget szopizik. Fő a pozitív hozzáállás, rátok fér egy kis nyugi a sok aggódás után :lol:

Csajok, kaki téma :oops: !
Rozinap pár napja olyam nyúlós a a kikja. Olyasmi mint a takony,de a szine szép sárga és egyébként semmi baja a kicsinek. Már bocsi a részletességért, de érdekelne, hogy tapasztaltatok -e ilyesmit és szerintetek mi lehet az oka!? :roll:

Hétfőn megyünk oltásra akkor legfeljebb megkérdezem az orvost, de addig is idegesít a dolog!

Bea

Kép[/url]
június

Junius: Bercelnek is volt mar ilyen, szerintem attol lehet, hogy mi vmit ettunk, amit maskepp emesztett meg. Vagy ez hulyeseg? A vedonom azt mondta erre ha jol emlekszem, hogy azert "nyulos", mert nem rogotn csereltem ki a pelenkajat amikor kakilt, hanem kesobb, es azert lett ilyen. Nemtom.

Bobita: Bercel neha tartja a fejet, ha felemelem, de legtobbszor nem. Viszont hason mar egyre ugyesebben emelgeti meg picit meg is tartja.

Vegre valahara sikerult valahogy megkotnom a hordozokendot... el sem hiszem... :) De megerte a faradozast, mert annyira jol elvolt benne Bercus! Tegnap elmentunk a ferjem munkahelyenek egy rendezvenyere, egy ora volt oda az ut, azt vegigaludta, es hazafele is vegig aludt benne, pedig akkor mar majdnem 5 oraja nem evett... (en megetettem volna, de o csak aludt). Szoval jo dolog ez a hordozokendo! :)
Kép

Na de ha mar kepet rakok fel, akkor itt van meg harom :)
Ezen épp panaszkodik a drágám:
Kép
Ez pedig a 2 mostani kedvencem :)
Kép Kép

zetus8

Sziasztok :)

Annyira szeretem nézegetni a lurkók képeit :D

Zetus, a legörbülő szájszél haláli Bercusnál is! :lol: Mi párommal nem bírjuk megállni röhögés nélkül, amikor Annalucus ezt csinálja :oops: Atti fogalmazta meg jól: sajnos ez mulatságos :( :oops: :)
Örülök, hogy sikerült megkötni a kendőt :D Nagy segítség!

Ildi, örülök, hogy rendeződtök végre Timivel :D Mármint a táplálással.

Csuklás és tüsszögés állítólag normális a babáknál. Nekünk van mindkettőből minden nap...

Bóbita, reméljük, hogy nem jelentkezik más tünet, és nem is rosszabbodik a helyzet!
Bogyóm nagyjából megtartja a fejét. Amikor elkezdem húzni felfelé a kezénél fogva, még lógatja a kobakot, de utána "hozzáemeli" a kezeihez. De nem tudja sokáig így tartani.
Viszont ma először csinálta, amit Eszti és Rozi baba már tud a képek tanúsága szerint :wink: Hason fekve kinyomta magát kézzel :D Eddig csak akkor művelt ilyet, ha a karomban volt...de az ugye nem érvényes, mer függőleges állapot :)

Olvasgatjátok/alkalmazzátok a Suttogós könyve(ke)t? Most olvastam, hogy én valószínűleg az altatással kapcsolatban ötletszerűen nevelő szülő vagyok :oops: Bogyóm legtöbbször cicin alszik el...és akkor pottyantom be a kiságyba, amikor biztos vagyok benne, hogy mélyen alszik. Nálatok ez hogy megy? Elalszanak maguktól a babócák?

Naés itt a táblánk :)

Kép

Jó éjt

Judit
Kép

Kép
balwin

Sziasztok!

Balwin nállunk az alvás szerencsére megy. Este fürdés, kaja és leteszem, magától elalszik. És alszik 8-9 órát reggel kaja és még alszunk 2 órát vagyis én nem.
Zetus tündériek a képek.
Balázs sem tartotta a fejét amikor húztam a kezénél fogva de napi 5* gyakoroltuk és már ügyes. Sajnos még mindíg piros a torka és gyógyszert váltottunk. Ami aggaszt hogy össze vissza eszik. Hol 120-hol csak 70 gramm. Kiköpi a cumit aztán kéri vissza, játszik vele stb- Az evés kész cirkusz. De a súlya eddig okés hála istennek. Kép Kép
KépKép
Kép
rena10

balwin! Nálunk is cicin elalvás megy, annyit javult az utóbbi időben, hogyha ágyba kerülve kipattan a szeme, akkor azért elalszik utána magától. Nem tudom, hogy mi lenne, ha rögtön szopi után betenném a kiságyba. Még nem mertem kipróbálni. De elég hamar bealszik általában este.
És már vagy másfél hete 1x ébred éjszakánként, nagy örömömre. Tegnap is meg ma is fél 4-kor (8-fél 9-kor teszem le általában). :lol:

KépKép
evica76

Judit!
A Suttogót én is olvastam és én is az ötletszerűen nevelő szülők közé tartozom. Próbálkoztam én a könyvben írtakkal, de Rozi tett rá nagyívben. Az a napirend ami a könyvben van kész agyrém szerintem. Szóval örülük ha elalszik napközben és eszem ágában sincs felébreszteni, hogy tartsuk a könyvben írt napirendet.

Rozi is szopizás közben alszik el este 9 körül, aránylag könnyen. Bár vannak praktikák (lábakat lefogni stb) , de nincs különösebb gond. Aztán ha jó mélyen elaludt (hozzátok hasonlóan), akkor kerül be a kiságyba. Rozi tutira nem aludna el, ha csak úgy ébren betenném (már próbáltuk). Ő még éjjel 2-3 között felébred, kajázik és alszik is tovább.

Szóval irigykedem kicsit azokra a babákra akik éjjel legalább 6 órát képesek egyhuzamban aludni. :?

Hordozókendővel most próbálkozom! Majd megírom a tapasztalatokat!

Szép napot :lol:

Bea

Kép[/url]
június

Sziasztok!

Már megint a "végre tudok írni" állapotban vagyok.

Bóbita!
Nagyon szorítok értetek, hogy ne legyen semmi komoly és súlyos baj!!!
Ezt a kéznél fogva felhúzást nem próbáltam, de egyéb pózokban Marci egész ügyesen tartja a fejét.

Etus!
Balatonhoz drukkolok, hogy jó időtök legyen, aztán ha hazajöttete, ütközzünk!
Bercus görbítős pofija tényleg szuperari és vicces. Sajnos, amikor Marci csinálja, akkor hangot is hallatt hozzá és úgy már nem olyan mókás.

Altatás: én ugyan nem olvastam a nagysikerű szakirodalmat, de a többiek alapján asszem mi is az ötletszerűen nevelő szülők kategóriájába tartozunk. Még soha nem sikerült kétszer uazt a technikát alkalmazni az altatásnál. Leginkább a magamon v. cicin altatásvált be és ha szerencsénk van, akkor sikerül becsempészni az ágyába.

Ildi!
De jó, hogy Timi már csak cicizik :)

Nálunk jól összejöttek a dolgok:
Marci lábain a nagyújjakat meg kellett műteni. MIelőtt nagyon megrémülnétek, csak kis műtét volt, de nekünk szörnyű volt, amíg várakoztunk (uis nem mehettem be vele). A lábujjai végén a köröm nem tudott lenőni és belenőtt a húsba (úgy képzeljétek el, mint egy kis duzzanatot ott, ahol a körmök végének kéne lennie). Szonji is így született, azt mondta a doki, hogy ez adottság, nem tehetünk róla. De Szonjinak anno elég volt csak belidokainozni és le tudta vágni a doki. Marcinak durvább volt, ezért kellet műtőbe vinni, érzésteleníteni, varrni stb. Azóta voltunk kontrollon, amin egy másik doki volt, akki ki akarta szedni a varratokat, de férjem elkapta a doki kezét és közölte vele, hogy márpedig nem fogja, mert aki a műtétet csinálta, azt mondta, hogy csak átkötözésre menjünk, varratot ő fogja kiszedni, ha visszajött a szabijáról. Gondolhatjátok, hogy nem tetszett a dokinak, utána elég flegmán viselkedett.
Szonjival meg tegnap bőrgogyinál voltunk, ahol több mint egy óra várakozés után úgy jutottunk be, hogy a soronkövetkező magaelé engedett ,miután Szonjinak elfogyott a türelme és zokogásban tört ki, hogy haza akar menni. Szegényt úgy sajnáltam. De a hülye kartonozósnak sem volt annyi esze, hogy a kisgyereket a felnőttek elé vegye, ha már együtt van a rendelés???
A lényeg, hogy a szája körül herpesszerű sebek vannak, antibiotikumos kenőcsöt kapott rá. Szegénynek viszked és a cumit is amennyire lehet mellőznie kell, pedig pont most kezdett durvábban visszaszokni rá Marci miatt. Ja és Marcihoz sem nyúlhat, puszilhatja, mert fertőző. A szerencse, hogy elvileg 3-4 nap alatt el fog múlni a doki szerint.
Na, nálunk ezek vannak.
Remélem elmegy a kisregényem, mert ferobbanok, ha elszáll...

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Ja, lemaradt, hogy:
Rena!
Balázs nagyon drága, ahogy teli pofival kacarászik.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Sziasztok,

Rena,az tök jó, hogy így elalszik magától.A kajamennyiséggel nem kell foglalkozni, ha rendesen fejlődik, mert mi sem eszünk minden éétkezésnél egyformán.Hanna is így eszeget, egyszer többet, másszor kevesebbet! :wink:

Judit,suttogót én még az első lányomnál olvastam, de szerintem hülyeség!Nem kell vele foglalkozni.Az egy sablon, és minden gyerek más és más.Mi is saját tempónkban, meg módszereinkkel alakítottunk rendszert, és 4 hós korára tök jól sikerült beállnia mindennek.Most is így fogom csinálni.Alvás, nálunk is a beetetős, jólbealvós, és utána ágyba becsempészős :lol: Én úgy gondolom, hogy még annyira picik, hogy nem kkényeztetjük el őket, ezért sokat is fogom, meg alszik is éjjel mellettem :wink:
Nálunk is este 8-9 körül alszik el, és 4-kor kelünk először enni.Utána meg 7 körül :)
Fejtatrás, az ugyanúgy van mint nálatok AnnaLucus.
Hason meg így:
Kép
manóci

Manóci! Hanna is nagyon ügyesen tartja a fejét. Onur annyira utál hason feküdni, hogy szerintem mi sokára fogjuk ezt "teljesíteni" :lol:

zetus! Nekem hétfőn vagy kedden jön meg a hordozókendő, már nagyon várom.

szonibaba! Bármilyen apró dologról van szó, meg nem nagy műtét, de az ember nagyon izgul. :roll:

Nálunk szerdán volt körülmetélés, a műtétet jól viselte, még az éhgyomrozást is, meg utána a várakozást, hoyg ehessen. Tán én rosszabbul viselem, mint ő. :oops: Cserélni kell a lidocain kenőcsös gézlapot és néha beletapad a fütyijébe picit és akkor nagyon sír, amikor leveszem, meg amikor újat teszek rá, nyílván picit megnyomódik. Aztán 5 perc múlva már nem is emlékszik, de az a pár perc míg csinálom, kész örökkévalóság a számomra.

KépKép
evica76

Köszi lányok, megnyugodtam az altatással kapcsolatban :D Mivel nagyrészt táposak vagyunk, egyáltalán nem bánom, hogy cicizve alszik el...ez olyan bensőséges :oops: :)
Maga az alvás megy flottul, nappal is, éjjel is. Korábban gyakran előfordult, hogy egész éjszaka horpasztott, most ugyan felkel egyszer, de így sem panaszkodhatok :) 9 körül fürcsi, utána kaja, és ettől többnyire beájul - vagy a cumisüvegen, vagy a cicin.

Rena, Annalucust a nagy meleg "zavarta össze" a kajálást illetően (lehet Balázs babának a torokgyuszi kavarta meg a dolgokat). Azelőtt simán megette 4 óránként a 130ml tápit, most meg össze-vissza eszünk :? Általában 2-3 óránként 50-95ml-t...változó, mikor mennyit - naponta összesen 415-500ml tápit. Mondjuk mostanában több a tejem, de azt már nem mérem, mennyit szopizik. Mindenesetre gyarapodunk, mai állás: 5440 gramm.

Evica, mi sem szeretünk hason feküdni :lol: , de az első 1-2 perc még megy bömbölés nélkül :wink:
Körülmetélés? Nem vagyok képben... :oops: Egészségügyi, vagy vallási okból?

Onurnak, Szonjinak és Marcinak küldöm a gyógymanókat!

Manóci, lányaink haja is egyforma :) Bogyómnak is tök ilyen (csak vörösesszőkében): két oldalt szépen lefelé áll, fejtetőn meg meredezik :lol:
Hanna baba is nagyon ügyi :D Mi képtelenek vagyunk az ilyen pillanatokat megörökíteni :? Csak egy példa: egyszer felvettük egy fürdetését. Szeret fürcsizni, de azt a fürdetést végigordította :? Még mosolygós képünk sincs, amint meglátja a gépet, összeráncolt homlokkal vizslatja...

Judit
Kép

Kép
balwin

balwin! Férjem török (muszlim) ezért volt. De eü okokból sem bánom.

KépKép
evica76

Sziasztok anyukák és babócák!
nagyon tündériek ezek a babák. :-)
Folyamatosan olvALk ám benneteket, csak nem mindig van már időm írni, mert a kisfőnök kisasszonyka közbe szól ;-)
Lányok én a babakötvényről kérdeznék, ti már intéztetek valamit ezzel kapcsolatban?

Kép
atina_k

atina! Én semmit, nem tudom, hogy intézzek-e. Végülis ha ott áll az a pénz és később tudunk csak hozzá adni, az se gond... Nem tudom, nem gondoltam még át igazán. :roll: Most kaptam nemrég levelet róla.

KépKép
evica76

atina:
Mi sem inteztunk meg semmit ezugyben. Orultem, hogy a sok mindenfele ugyintezest a jarulekokra es segelyekre elinteztem. Igy is apukam allt sorba a hivatalokban, nekem meg a nyomtatvanyok kitoltesere is alig volt idom. :roll:

szonibaba:
Sajnalom szegeny Szonit. :( Na meg bersze a kisficko korommutete is szornyu lehetett. En is megfigyeltem, hogy timi nagylabujjan olyan furin no a korom. Remelem nem kerulunk hasonlo sorsra.
Ma este merlegeles lesz nalunk, hat kivancsi leszek mennyit fejlodott igy csak cicizve. :roll:

evica:
Orlok, hogy Ti is tul vagytok a muteten. Biztosan naprol napra rovidebb ideig sir majd a seb kezelesenel es tenyleg mazli, hogy hamar elfelejtik meg a fajdalmat. Tegnap Timi majdnem egy orat bombolt pocifajas miatt. O nem is emlekszik, de nekunk szornyu volt. Anyosom, ferjem es en harmasban tanacstalanul kiserleteztunk mindennel... :roll: Aztan az ido segitett rajta vegul.

Alvas:
Timi szuper alvokaval rendelkezik, de elalvasban nem olyan sztar. Most mar egyre surubben kikoveteli, hogy en altassam. Kesz vicc!
Viszont ha bealudt ejjel es egesz delelott is alszik. Delutan eberebb este meg aztan alig alszik be, de igy is ok nekem. Alszom aikor tudok vele napkozben is.

Rena:
En majd most fogom merni, de Timi meg a cumisuvegeztetes idejeben is ossze-vissza ette a mennyisegeket es most meg szinten tok mas mennyisegeket fejek le es van amikor mar 2 ora utan enne es maskor meg 4-5 orat nem ehes... :roll:

balwin:
Fuuu, de megnottetek. Szerintem timi olyan 4700 korul lehet valahol. Mar kivancsi vagyok furdeteskor mit merunk. vegulis ez szinte 6 hetes suly. :D
Na en az asitast szeretnem megorokiteni, de az meg nem jott ossze... Az atok vaku mindig utana villan be. :evil:

manoci:
Hanna baba nagyon aranyos ezen a kepen. Timi is hasonlokra kepes, en csak amulok es bamulok mennyit fejlodtek mar!!!

Lanyok volt valakinek kozuletek rosszullete, vagy hallott hasonlot? Mar 6x lettem kifejezetten rosszul vagy szoptatas vagy fejes alatta vagy utan. A tudom osszeszorul es 10-60 percig szenvedek mint a kutya, alig kapok levegot. Se fekve se allva nem jo es mintha egy pressel szoritanak a tudomet. Szoval elegge ijeszto tud lenni. Holnap a hazidokihoz elmegyek ezugyben, na meg a szemeszetre a kotohartyagyulladasom miatt, amit a kisasszonykam okozott, amikor a szemembe kapott. :( Aztan kedden lesz a 6 hetes kontroll. Szoval csupa dokis het lesz.

Nem tudjatok a kovetkezo oltas mikor varhato?

Azt is szeretnem kerdezni, hogy a Grape Water es esetleg az infacol vagy az az espumisan egyutt is adhato? Vagy inkabb ne?

baratodildi

Sziasztok nem nagyon van időm, csak Ildinek reagálnék!

Eleinte nekem minden szoptatás alatt hasonló rosszulléteim voltak, amit te is leírtál. Már a kórházban is ezt éreztem és ettől eléggé kivoltam. Még mindig előfordul időnként, de egyre ritkábban, rólam mostanában szoptatás alatt ömlik a víz, izzadok mint egy ló!

Az orvos nekem azt mondta erre,hogy vérszegény vagyok ezért van :?

Majd még írok!

Bea

Kép[/url]
június

Sziasztok!

Ildi!
Szegény, a rosszullétek miatt. Én csak szomjas szoktam lenni közben, semmi egyéb. Szoktam is röhögni, amikor szopi alatt iszok, hogy amit lenyelek, az megy is egyből Marcinak.

Június!
Te csináltál vmit v. magától rendeződött és csökkentek a rosszullétek?

Atina!
Én még addig sem jutottam ezügyben, hogy elolvassam, hogy pontosan mi is ez, hogy megy, stb.

Manó!
Hanna nagyon édes és ügyesen tartja a fejét.

Evica!
Szegény Onur :( Biztos fáj neki. Mi is féltünk, hogy ha elmúlik az érzéstelenítő hatása, akkor mit fogunk csinálni, de úgy vettem észre, hogy Marcinak szerencsére nem fájt a lába, legalábbis nem sírt többet, nem volt nyugtalanabb, semmi extra tünet.
Csodállak érte, hogy a férjed vallása miatt egy ilyen visszafordíthatatlan dolgot megcsináltattál. Mi még keresztelkedni sem visszük a gyerekeket, mondván, hogy majd ők eldöntik, hogy akarják-e. Remélem nem sértettelek meg, hogy leírtam, mert nem akartalak megbántani v. kritizálni v. ilyesmi.

Ja, Ildi!
Az első (ill. második) oltást 2 hós korukban kapják, de az oltási könyvben fel vannak sorolva, oda, ahova a doki beírja, hogy megkapta a lurkó.

Marci súlya a tegnapi csupasz mérlegelésnél: 4620g.
Vmikor már a hosszát is tervezem megmérni, mert sorra növi ki a rucikat :roll:

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Szona,Marcinak mennek a gyógypuszik :( :)

Atina,én is a héten kaptam meg a levelet róla, de csak belekukkoltam, teljesen még én sem olvastam végíg!De én is remélem, hogy nem csak mostantól lehet elkezdeni befizetgetni, vagy soha!Mert tervben van, hogy fizetünk majd neki rá, de még nem most!

Évica,szegény Onur, de jó, hogy tényleg hamar felejtenek :wink:

Ildi,az a rosszullét elég gáz :x ugyhogy menj is csak el dokihoz!Nekem csak olyan volt mint Szonának, hogy iszonyú erős mensis görcs.De az sem most, hanem még Esztinél 3 éve!
Babák valóban nagyon hamar fejlődnek, és okosodnak.És olyan jó látni ahogy kinyílik a kis értelmük! :)

Judit,Haj :D akkor a tiétek is kis punk mint Hanna :wink:
Mi meg mosolygóst nem örökítettünk még meg.Pedig már próbáltam én is, de valahogy mindíg mire elsül addigra már lecseng a mosoly!

Dicsekszem kicsit, képzeljétek ma magától lecuppant este a ciciről, és becsukta a szemét.Már akartam bealtatni ahogy azt "kell" :lol: magam mellett, hogy aztán áttegyem az ágyába az alvó babát, de nem akart elaludni.forgolódott, meg kicsit nyöszögött.Ezt már vagy 10'-e.aztán úgy döntöttem átrakom, és lesz ami lesz.De tutira vettem, hogy úgyis sírni fog.És nem!!!Elaludt teljesen magától :!: Gondolom ez csak véletelen volt, és ilyen se lesz többet, de a mai napra tök jó volt :)

Csajok, és még egy kérdés!!!Megvan még valakinek?nekem már csak pici barnás halványka, de még azért kell tisztasági betét!csak mert most remélem nem tart már a 8.-ik hétig, mert a dokim azt mondta most a kontrollon, hogy minden ok. de azért a 8.ik hétig ennek is el kéne múlnia!És az már nekem csak 1 hét :roll:
manóci

szió Mindenkinek!!

Evica,
Végre jelentkeztél!!! Remélem Onur hamar túl lesz a műtéti utóhatásokon! Neked legalább nem kell azon paráznod, hogy most felhúzd a bőrt, vagy ne?

Tényleg, fiús anyukák ti mit csináltok? Mert nálunk kb fele arányban valaki azt mondja, hogy fel kell húzni fürdetéskor a kukciján a bőrt, valaki azt, hogy nem! Én most úgy vagyok, hogy csak néha csinálom meg, gondoltam ez köztes állapot!

Ildi,
gratulálok, hogy megy mostmár CSAK a szopizás! Rosszullét nekem nem szokott lenni, de szerintem is vérszegénység, alacsony vérnyomás, vagy ilyesmi lehet. Meg iszol. eszel eleget?? Az is ludas lehet! Persze azért menj el orvoshoz!

Atina,
Én a babakötvényt Palkónak még nem, de Johinak tavaly intéztem! Úgy van, hogy nyitsz egy számlát valamelyik banknál, rámegy a 40ezer, és ezen felül még fizethetsz be neki! Nem kötelező, mert a pénz akkor is kamatozik, ha nem a számlán van, hanem marad az Államkincstárnál. Bármikor megnyithatod ezt a számlát! Ja, és babakötvény esetén nincs számlavezetési díj, stb, tehát itt nem vonnak le, mint a mi esetünkben a folyószámláról! És elég jól kamatozik.

Szoni,
Hát nem irigyellek, hogy így összejöttek a dolgok a gyerkőcökkel, remélem már jobban vannak! Nálunk is Johika elég erősen cumizik a Palkó miatt, pedig ő csak az alváshoz használta! Mikor nem tudok vele is foglalkozni, akkor mindig megy megkeresni a rongyikáját, meg a papait(ez a cumi).

Manóci,
Érdekes, nekem pont a hatodik héten múlt el a vérzés, amikor mentem dokihoz, szóval nem tudom. De ha az orvos azt mondta, hogy minden oké...

Altatás: nem olvastam a Suttogót, nagyon misztikusnak tűnt a címe!
Palkó alvási szokásai(amikor nem jön közbe front, szélgörcs, kaka ...): ébredés8-fél9, szopika, majd megyünk sétálni, közben szunyókál egy fél órácskát
fél12kor megint szopizik, vagy bealszik,vagy nem a didkón, ha nem, akkor is leteszem őt az ágyikóba. Kicsit nyöszörög, de aztán elalszik. Szóval ha nem bír elaludni, nem teszem vissza a cicire. Ez a nagy alvás ideje, elejétől fogva próbáltam úgy időzíteni, hogy Johival együtt legyen. Ebéd után ugyanis ő is ledől.
Az változó, hogy délután mikor kel fel, 4és5 között. Ezután estig már nem szokott nagyon aludni, kivéve ha hordozókendőben megyünk valahova, mert az nagyon altatja!
Az utolsó evés fél tízkor van, akkor az esetek 90%-ában teljesen bealszik a cicin, nem is nagyon böfizik.
ÉÉÉS 5-fél6 ig alszunk! És aztán megint 8-fél9-ig! :lol:

Szóval ha én is dicsekedhetek: tényleg olyan jó kisfiú!

Csak egy dolgon problémázom, hogy kizárólag hason tud aludni, éshát ugye a bölcsőhalál miatt nem ez a megfelelő! Dehát most kínozzam? Majd megyünk dokihoz kedden, kíváncsi vagyok mit mond erre! Nektek háton alszanak?

Na, megyek aludni, már biztos untok! (azért még teszek fel képet)

Kép

Kép
skat

Kép Kép Kép Palacsintakenés helyett...

Kép

Kép
skat

Sziasztok!

Skat nagyon ari mind a két gyerkőc. Már az egész család alszik most jut idő géphet jönni. Csajok lehet jön a fogunk a kezét állandóan rágja, nyűgös, nehezen eszünk, fehér az ínye stb.
Ma berágtam. Mindenki a légzésfigyelőt szejkózza akár merre megyek, mi béreltünk de visszavittük. Ha belegondolok / mint egészségügyis/ még ha ne adj isten baj is van ki tud újraéleszteni? Én már élesztettem igaz felnőttet de nem könnyű ám. Persze az ember bármit elkövet ilyen esetben. Na de szerintem a téma jobban fel van fújva mint kéne. Akinek kell figyelő a doki úgyis felhívja rá a figyelmet mert a gyerek koraszülött, légzési gondok stb.. Én is parázok de ebbe bele lehet golyózni. Én nem is hallottam a környezetembe ilyen esetről szerencsére. Ti mit gondoltok? Nincs túlreagálva ez az egész?
Kép Kép Kép
KépKép
rena10

skat! Nekem Onur háton alszik, nálunk viszont az a "probléma", hogy csak és kizárólag a jobb oldalán hajlandó aludni.
Kép
Ebben a már 2 hónap alatt jól megszokott pozícióban. És a korházban észre is vette az altatóorvos, hogy kicsit meglátszik már a fején, hogy melyik oldalon fekszik. Viszont ha a másik oldalára teszem le és valami szilárddal kitámasztom, tuti hisztizik... :( És ilyenkor mi van??? :roll:

KépKép
evica76

rena! Szerintem is kicsit túl van spirázva a dolog. Nekünk van, nagynéném adott volna egy nagyobb összeget valamire és akkor gondoltam, legyen... De eddig még csak akkor volt bekapcsolva, amikor a bébiőr funkciójára volt szükségem. :lol: :lol: :oops:

KépKép
evica76

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2012.06.28 15:10-kor.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2012.06.28 15:09-kor.
Vendég

Ma voltunk a 2 hónapos oltáson. Csak kicsit sírt Rozi egyáltalán nem volt vészes, rólam viszont ömlött a víz mire végeztünk. A nyúlos kakit is elfelejtettem megkérdezni :?

Azt mondta a doki,hogy csak akkor adjak neki kúpot ha belázasodott, tehát figyelhetem egész éjszaka.

Evica!
Ti hogyan vészeltétek át az oltást? Eszméletlen ahogy Onur alszik ő is megtalálja az ágy legszélét :lol:

Rena!
Balázsnak miyen gyögyörű, hatalmas szemei vannak :wink:

Skat!
Palika nagyon ügyesen tartja a fejét és az a mosoly :lol: , látom Johinak nem volt fölösleges este a fürdés, volt mit lemosni :D

Csajok!
Kicsit parázok, mert most hírtelen kevesebb a tejcsim mint volt. Az egyik mellemben szinte soha nincs elég , a másikkal együtt jólakik Rozi. Iszom a teát, meg eszem a bogyót, remélem ez csak átmeneti állapot. :cry:

Légzésfigyelő!
Én is rávoltam kattanva (még a terhességem alatt), de a párom meggyőzött róla, hogy semmi szükség nincs rá. Alaposan utána olvastam és tényleg nagyon minimális esély van arra, hogy baj legyen. Lehet, hogy homokba dugom a fejem, de pozitívan állok hozzá és biztos vagyok benne nem lesz semmi baja Rozinak (különben megőrülök)!

Bea

Kép[/url]
június

június! Onur ilyet rendszeresen csinál, már nagyon profi vagyok a kezelésében. :lol:

június! Mi még nem voltunk oltáson, doki szerdától lesz, akkor mentünk volna, de múlt hét szerdán volt a körülmetélése, és műtét előtt/után 3 héttel nem kaphat oltást, így majd augusztus 29-én kapja az elsőt.
Nekem is az az érzésem, mint neked, hogy Onur egy stram kölyök, nem lesz semmi baja.

KépKép
evica76

Fronell,nagyon jók a képek, Alma baba iszonyú édin mosolyog, de a kakilós??na az a legjobb :lol: :lol: :lol:

Évica,alvásra, passz :roll: de valakivel tárgyalj szerintem ez ügyben, hátha van 5lete, mert így nyomott lesz a feje a fél oldalán! :( Ezt onnan tudom, hogy a sógoromnak is nyomsi a feje, és anyósom mondta, hogy azért mert nem volt hajlandó másként aludni csak azon az oldalon mindíg! :( Lehet, hogy dokitok vagy védőnéni tud valamit javasolni :wink:

Skat,nagyon drágák a gyerekek.Johi milyen szép kislány :)
Hanna is leginkább hason alszik, de szerintem ne parázz a bölcsőhalál miatt!Nem jó az, és +-an kell hozzáállni akkor semmi sem lehet!

Rena, teljesen egyetértek veled, én sem gondolok rá!Úgy állok hozzá, hogy az én gyerekemmel nem történhet meg.Meg szerencse nem dohányzom, iszom, nem lett kora baba így csaknem lesz semmi sem!Suttogó, valóban elég misztikus a címe, és nem is értem mért az a címe, elég idétlen.meg az egész könyv, nekem sem jött be! :wink:

Junius,a tejcsin ne idegeskedj, nehogy azért menjen el!Igyál sokat+ a teát és akkor nem lesz semmi gond.De tuti fáradságtól is függ, mert nekem is néha vannak napok amikor nem olyan kemény, egész nap plötty, de mégis jóllakik vele!(szerencsére)Máskor meg majd szét durran! :wink:

lépek, ébredés van :)
manóci

Jaj, Fronell,elfelejtettem :oops: köszi a válaszod a mansire!Akkor nem aggódom, de remélem már e-hét végére teljesen elmúlik majd!
manóci

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?