Új privát üzeneted érkezett!

Kevinszpészi!

Milyen szép egyformán fejlődnek!
Gratula a kukishoz és a puncishoz :lol:

Puszi!

Judit

jucicuki

Kedves Judit!

Köszi a gyors választ :)
Kicsit megnyugtattál... Mindenesetre a jövő heti UH után többet tudok.

Ti tudtok hanyatt feküdni? Nekem egyre nehezebb. Úgy értem olyan ájulásos érzés kerülget roppant hamar. Itthon ugye annyira nem probléma, meg az orvos szerint is normális, de múltkor az UH alatt is rosszul lettem, ami kicsit kínos volt. Még szerencse, hogy 5 perc alatt rendbe jövök...
AZ UH-s doki azt mondta, hogy lehet kérni, hogy oldalt fekve nézzék őket...

Vivien

Kép
Kép
labasv

Szia, Vivien!
Én is a SOTE II.-n fogok szülni. Valószínűleg császár lesz, mert a kislány keresztben fekszik (legalább is két hete még, gondolom, ez ilyenkor már nem változik).
Nekem változó, hogy melyik fekvési mód esik jól. Van, hogy nem kapok levegőt, ha háton fekszem, de van, hogy jólesik.

KépKép
lili73

Sziasztok!

Tontica!
Édes Anna, ahogy mosolyog! :)

Tdanie!
Helyesek a fiúk. Maguktól álltak be erre a szupi napirendre?

Juci!
Két kis hölgy :)
Többet tudtál mostanában aludni? Akkor te igény szerinte etetsz? Nem ébreszted fel a másikat, ha az egyik evett? Nem készülsz ki?

Szia Vivien!
Egypetéjűek a lányok? Állítólagolyankor lehet ikertranszfúziós állapot, hogy az egyik eleszi a másik elől a kaját, de ez ritka, és szerencsére már tudnak rajta segíteni. Nyugi, tényleg nagy hibákat is tudnak mérni az UH-n!
Én 36 hétre szültem, te is simán kihúzhatod! :wink:

Ez a vacakság meg egyre rosszabb. Már fáj is, ha köhögök, az orrom egyre folyik, és mintha beszűkült volna a torkom. Nem akartam dokihoz menni, de lehet, hogy az lesz. Csak az a baj, hogy rengetegen vanna, be kellett volna jelentkeznin, nekem erre viszont nincs időm...

Ja, most megint fél5kor keltek az esti etetés után! :) Tegnap visont agyhalál volta nap:tegnapelőtt a délután 4es etetés után este 3/4 11kor keltek fel! Nem ébresztettük őket, mondván, meglátjuk, mi lesz. Andris úgy teleette magát, hogy a felét visszahányta :cry: Aztán evett még, de sajna nem eleget. És egész nap felváltva nyivákoltak 2 óránként...Alig tudtam pl reggelizni, mert mire végeztem az etetéssel, már szinte keltek is...Kissé kimerültem...Meg még ez a betegség...

Úgy tervezzük, hogy hétvégén elmegyünk BPre anyukámékhoz. Nagy kaland lesz a 3 gyerekkel! Kíváncsi vagyok, mi lesz!

Kép
Kép
maminti81

Maminti!

Jobbulást!

Ébresztem a másikat, kivéve éjszaka, hátha átalussza :lol:
Napközben szépen beálltunk a három órára.
Most éjszaka fél négyig aludtunk, szóval nagyon örültem én is tudtam pihenni, lassan elérjük a reggelt.

Nem semmi túra lesz nektek a hétvége :shock: én már előre félek a keddi Dévény Anna úttól :?

Puszi!

Judit

jucicuki

Sziasztok!

Lili73: Nagyszerű, hogy te is ott fogsz szülni, ahol én. Legalább már lesznek tapasztalataid, mire én oda kerülök...ha minden jól megy.
Nem lepne meg, ha az én dokim adná be neked az EPD-t. Bárkivel beszéltem eddig egy másik fórumon, az ő neve merült fel a leggyakrabban. Mindenki elégedett volt vele.

Mamainti81: Igen, egypetéjűek a lányok. Igen, sztem ez a kaja elevészet nálunk is fennáll. Remélem azért minden rendben lesz, mert egyedül lakásfelújítok, gyámhatóságra rohangálok, papírokat intézek, biztosítót váltok, babaholmik után futkosok, takarítok + kismillió egyéb ügyet intézek és ezekre azért kell az idő...

Kicsit irigyellek titeket, akiknek már megvannak a babák, vagy akiknek mindjárt meglesz. Szeretnék már én is babázni:)

Vivien

Kép
Kép
labasv

Vivi!

Hidd el hipp-hopp babázol Te is, olyan gyorsan megy az idő...

Jó intézkedést!

Judit

jucicuki

Kép

jucicuki

Sziasztok Kedves Ikres kismamák/anyukák!

Én 10 hetes lombik ikerterhes vagyok és örülök, hogy rátok találtam!
Nálunk nem volt váratlan az ikres dolog, nagymami kétszer szült kétpetéjű ikreket, tehát már lelkileg totál fel voltam készülve.

Pillatnyilag azon megy az agyalás, hogy menjünk, vagy ne menjünk magzatvíz vizsgálatra. Nagyon félek tőle, ugyanakkor állítólag vérből nem ad pontos eredményt. Szeretném megkérdezni a ti tapasztalatotokat erről a dologról. Előre is köszönöm!

Üdv,
Navia
navia

Szia Navia!

Üdvözlünk itt nálunk, mi is örülünk, hogy ránk találtál :lol:
Hol lombikoztatok, ha nem titok?

Korod miatt gondolkodtok, vagy azért, mert javasolták a meddőségiben?

Mi voltunk, de nem magzatvíz, hanem korionboholy mintavételen, ezt sokkal hamarabb meg lehet csináltatni, 12. héten volt nekem is.
Nem volt gáz, pihenni kellett utána, de én is féltem, hogy elveszítem őket...
Nem lehet ebben szerintem jó tanácsot adni, de ha egész terhesség alatt azon idegeskednél, hogy van-e valami bajuk, akkor inkább megéri megcsináltatni, és lesz egy nyugodt terhességed. Bár akkor is mindig találsz majd idegeskedni valót :wink:

Judit

jucicuki

Vivien
Meg szabad kérdezni, hogyan alakult az, hogy egyedül vagy a babákkal? Ha tolakodásnak veszed, bocsáss meg, megértem.
Szerintem nagyon fontos lenne, hogy nyugiban legyél, és ne rohangálj, főleg így, hogy ikreket vársz, ami veszélyeztetett állapotot jelent mind rád, mind a babókat illetően. Biztosan nem tudsz segítséget kérni, hogy ne neked kelljen lakást felújítani (én hagynám a helyedben most a lakásfelújítást!), meg ügyeket intézni, stb.? Csak azt csináld, ami égetően szükséges, inkább pihenj, feküdj sokat, nagyon sokat számít a babák egészséges fejlődése szempontjából.

Navia
miért kell a magzatvízvizsgálat? 35-ön túl vagy? A Kaáliban a 12. heti kombinált tesztet ajánlják, vérvétel + komoly ultrahang. Ami ugyan valóban nem ad 100% biztos eredményt, csak valószínűséget. Ha azok alapján gond van, még mindig meg lehet csináltatni a magzatvízvizsgálatot.

Judit
Fantasztikus, hogy milyen nagyra nőttek a lányok! Biztos nagyon boldog lehetsz annyi szörnyű vívódás meg viszontagság után. A kisszoknyás képek irtó édik.

KépKép
lili73

Sziasztok!

Én is újjonc vagyok, bár már régóta olvasgatom ezt az oldalt. 22 hetes ikres (úgy néz ki kislányok) kismama vagyok.

Vivien!
Szerintem örülj Neki, hogy hetente kell menned ultrahangra, mert ez Téged fog a legjobban megnyugtatni, ha látod, hogy a babák jól fejlődnek. Nálunk állítólag kétpetéjüek az ikrek, de már a 18 hetes uh-n elég nagy különbség volt a két babóca között. Öszintén, még a doki sem tudta mire vélni a dolgot. Most kell mennem megint, hogy megnézzék rendesen fejlődnek-e. Nekem egy kicsit sok volt ez 4 hét, és már alig várom a holnapot. Ráadásul a kicsit nem is érzem mozogni. Megnézték a múlt pénteken UH-n (nem rendes vizsgálat volt) de annyi kiderült, hogy ver a szíve, sőt el is fordult, most farfekvéses (előtte haránt volt).

Az AFP kérdés engem is érdekel. Nekem szerintem magas volt, doki szerint nem, és nem is küldtek vizsgálatra. Nálatok a dokik döntöttek erről vagy Ti?

Ancsi
ancsi76

[quote="ancsi76"]S írta:ancsi76ziasztok!

Én is újonc vagyok, bár már régóta olvasgatom ezt az oldalt. 22 hetes ikres (úgy néz ki kislányok) kismama vagyok.

Vivien!
Szerintem örülj Neki, hogy hetente kell menned ultrahangra, mert ez Téged fog a legjobban megnyugtatni, ha látod, hogy a babák jól fejlődnek. Nálunk állítólag kétpetéjüek az ikrek, de már a 18 hetes uh-n elég nagy különbség volt a két babóca között. Öszintén, még a doki sem tudta mire vélni a dolgot. Most kell mennem megint, hogy megnézzék rendesen fejlődnek-e. Nekem egy kicsit sok volt ez 4 hét, és már alig várom a holnapot. Ráadásul a kicsit nem is érzem mozogni. Megnézték a múlt pénteken UH-n (nem rendes vizsgálat volt) de annyi kiderült, hogy ver a szíve, sőt el is fordult, most farfekvéses (előtte haránt volt).

Az AFP kérdés engem is érdekel. Nekem szerintem magas volt, doki szerint nem, és nem is küldtek vizsgálatra. Nálatok a dokik döntöttek erről vagy Ti?

Ancsi
ancsi76

Sziasztok!

Köszi a kedves fogadtatást!
Dévai intézetben mixelték a babákat. Elméletileg a beavatkozás 5% esélyt ad a kromoszóma rendellenességre. Ezért kéne elmenni valamilyen vizsgálatra. A vérvétel magában nem elég, az ikerterhességnél nem ad pontos eredményt. Szóval ez lenne a bizti.
Egyébként 32 vagyok, tehát a korom miatt még nem kéne menni.
Ancsi, nálunk a doki elmond mindent, vagy javasol, aztán döntünk. AFP-n még nem voltunk.

Navia
navia

Sziasztok!

Lili73: Szia, nem tolakodó a kérdésed. Papa úgy döntött, nemakar velünk maradni. Ekkor voltam kb.2 hónapos.Veszekedés, mocskolódás, zaklatás ment heteken keresztül. Gondolom mint mindenhol ahol ez a szitu. Nem baj... Most már szeretne dolgokat, de csak azzal van elfoglalva, hogy neki mi a jó, nem akar gyerektartást fizetni, mert akkor szte tönkreteszem, viszont akkor akarja látni őket amikor kedve tartja. Fura...

Lakásfelújíás...MUszáj a gyerekszobát megcsinálni, mert a munkások akik ígérték kedvezményesen már hónapok óta, egyszer csak lemondták kb, hete. Most stramm barátnőkkel kaparunk, tapétázunk, festünk. Prsze kellő óvatossággal. Babák eddig nem panaszkodtak.

Én is örülök a gyakori UH-nak, a babák miatt.. Annak viszont kevésbé, hogy ez minden alkalommal 5000 forint. Választott orvosom van, de hivatalosan a Margitba tartoznék, ahol is megszünt a szülészet. tehát mindenképp kellett volna normális doki.

Az AFP-nél tőlem megkérdezte az UH-s doki: Egy vagy két gyerek van magában?
Mikor mondtam, hogy kettő, azt mondta akkor rendben, majd visszaadta a leletet.

Vivien

Kép
Kép
labasv

Sziasztok!

Most már értem miért fizetsz az UH-ért. Nekem is választott dokim van a SOTE i-en de az UH-ért nem kell fizetni, bár nem a doki csinálja ott.

Nekem mondta a dokim, hogy szóljak uh-n hogy két baba van és hogy mennyi lett az AFP-m, bár azt is mondta, hogy nem mérvadó az ikreknél. Én mondtam UH-n de aki nézte nem szólt semmit, csak megcsinálta az uh-t és közölte, hogy minden ok. Nem is tetszett a csajszi, aki csinálta, most megyek máshoz. Miután így nem láttak semmit nem küldtek el magzatvízvizsgálatra, mert az is lehet veszélyes. Remélem tényleg minden oké lesz. Holnap már választott uh-s dokihoz megyek, majd vele mindent megbeszélek.

Ancsi
ancsi76

Maminti
Anyai ráhatásra, maguktól alakították ki a törpék a napirendet :wink:

Lányok
Ikreseknél az AFP nem igazán értékelhető...
Magzatvíz-vizsgálat... ha egy burokban vannak a babák, akkor az sem az igazi... ha külön burokban vannak, akkor 2 szúrás kell...
Én a nagyon alapos, mindenre kiterjedő UH-vizsgálatot preferálom...

Navia
Az IVF-ICSI kezelésnél nem magasabb a genetikai eltérések kockázata, mint at átlagpopulációnál!
Az asszisztált reprodukciós kezelések eredményeképpen létrejött terhességek önmagukban nem képezik javallatát a prenatalis (szülés előtti) genetikai diagnosztikának (chorionboholy-biopszia, amniocentesis)....
Akkor indokolt, ha a szülőknél kimutatható genetikai eltérés...

Bocs, ha túl tudományos... ez a kedvenc témám :wink: :lol:
Vendég

Vivien
Koraszülésnél általában a 32-35. hétnél már nagyon nagy gond nem szokott lenni a babákkal...
Háton feküdni éppen az ájulásveszél miatt TILOS! (a méh azokat a nagy ereket, amik a szív felé szállítják a vért, összenyomja, ezek a gerinc jobb oldalán vannak :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: még 1 babát váró kismamiknak is inkább a bal oldalon való fekvést szokták javasolni!!!)
Vendég

Sziasztok!

Tdanie! Köszi az infót az AFP-ről. Én is ezt hallottam, hogy az a lényeg hogy jól megnézzék uh-n. Ezért is várom hogy holnap is megnézzék a babócákat, mert akkor megtudom, hogy mennyit nőttek, meg a dokit megkérem, hogy jól nézzen meg mindent az AFP miatt is.

Anyukák! Ti milyen babakocsit használtok? Mi a limuzinban gondolkodunk, de amellett, hogy azok, amiket msot lehet kapni a boltokban nagyon drága, nem vagyok velük 100%-ig megelégedve, ezért nem is tudom eldönteni, hogy mitévő legyek.

Ancsi
ancsi76

Kép

Nekünk ilyen a járgányunk
Vendég

Graco DuoGlider
Vendég

Tdanie, tök jó a kocsitok!
Én ezt néztem ki:

Kép
Termék leírása:
Könnyen lapra csukható, biztonsági zárral ellátott iker, sport babakocsi.
Jellemzői:
- Könnyen lapra csukható.
- Biztonsági zárral ellátva.
- Bolygósítható első dupla kerekek.
- Hátul szimpla kerék, tömör habgumiból.
- Nagy bevásárlóhálók mindkét rész alatt.
- Levehető, állítható magasságú karfa.
- 5 pontos biztonsági öv, vállpárnával ellátva.
- Külön állítható kupola, melyek levehetőek.
- A Mickey egér tartozék.
- Vízszintesig, 4 fokozatban dönthető háttámla.
- Mosható, bababarát huzat.
Ülőrészek hossza: 85 cm.
Szélessége: 35 cm.
Súlya: 15 kg
Mérete: 79x29x82 cm

NEKTEK VAN TAPASZTALATOTOK, MI A VÉLEMÉNYETEK RÓLA?

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Kevinszpészi
Azt kell megnézni, hogy ajtókon, boltban tudsz-e közlekedni vele.
Nálunk az ilyen egymás melletti kocsi már a házból/házba nem férne ki/be. Vagy ajtó csere :oops:
Kocsi csomagtartójába, hogy fér be?
Vendég

Sziasztok!

MELEG ÜDVÖZLET MINDEN ÚJ VERSENYZŐNEK! :lol: :lol:

Én em alszom Juci,de lesz ez jobb is,mindenki ezt mondja....
Én már nem hiszem el a sztorikat,hogy ettől meg attól a héttől,ez biztosan személyenként változik!
Nagyon szépek a lányaid,gratulálok hozzájuk! :D

Tontica!
Örlök,hogy Te jól alzol,biztosan érzik az ikrek,hogy Neked nagy szükséged van a pihire a fiad mellett...Le a kalappal!

Elötted is MAminti!Remi hamar meggyógyulsz!

Adél megéhezett,rohanoooook! :?

Pedig akartam sztorizni,de ez most halsztva... :shock:

Numato!

Mi ujsi?

Puszi mindenkinek!

Leila

Kép
bogyótanya

Sziasztok!

Tulajdonképpen nem az UH-ért kell fizetnem, hanem azért, hogy a választott dokim megnézni. Akkor is fizetek 5 ezret, ha csak megnéz egy leletet, meg akkor is, ha megvizsgál. Minden UH után kell mennem hozzá. Ilyenkor kéri a pénzt.

Én használt babakocsit veszek. Ismerősök szerezték olcsón, csak egyszer használták. Lemérték. Elvileg befér a liftbe, gyakorlatilag nem biztos. Akkor viszont meg fog ütni a guta, mert a 9.-en lakom, és a földszinten nincs tároló.

V.

Kép
Kép
labasv

Tdanie, köszi! tényleg tudományos voltál, de az sose baj :D
Hát egyre jobban a nem felé hajlok...
Majd kialakul, bár már nincs sok idő!

Babakocsinál tényleg jó észrevétel, hogy nem fér be a dupla széles az ajtón. A limuzin meg vicces! :D Praktikus egyébként? Könnyű ki-be tenni a babákat?

Jó éjt!
Navia
navia

Vendég

Sziasztok!

Gyerekek alszanak (mind a 3) igy gyorsan irok aztan megyek hunyni. Tegnap mind a ketten 3-kor keltek fol aztan 7-kor igy szuperul aludtunk. :D En etetem Alexet, Apa Annat, baromi buszke vagyok ra mert reggel 7-re megy dolgozni szegeny megis folkel velem etetni. :D

Tdanie: gyonyoruek a fiuk, annyira egyformak, nagyon meno ruhacskajuk van! Szuper hogy nem oltozteted Oket egyforma ruhaba. Multkor lattam egy dok. filmet egypeteju iker lanyokrol, 35 evesek voltak, egyutt eltek, ugyanazt es ugyanannyit ettek, nem tudtak egymastol elszakadni, egyiknek se volt baratja es meg szuzek voltak. Mindketto anorexias es depresszios volt. :cry: Megkerdeztek Toluk szerintuk hol rontottak el es azt mondtak hiba volt hogy az anyjuk mindig ugyanolyan ruhaba jaratta Oket es mindig mindenhova egyutt mentek, amikor a baletttanar szet akarta valasztani a lanyokat nem egyezett bele az anyjuk es igy maradtak.
A szomszednak egypetejuk iker unokai vannak, multkor lattam Oket, olyan 25 evesek lehetnek es baromi helyesek, elvezet ket ilyen szep fiut egyutt latni. :lol: A tieidert is bomlani fognak majd a lanyok! :lol:

Jucicuki a lanyok is irto helyesek, olyan a kepen mintha kommunikalnanak egymassal. Milyen programmal csinaltad ezt a fotot? Olyan szep? Kuld nekem at a programot! :D

Kevinszpeszi: gratulalok a fiu-lany paroshoz, nagyon orulok!!! :D

Labasv: Isten hozott koztunk, nalam is ugyanez volt a helyzet azzal a kulonbseggel hogy az enyemek ketpetejuek. a 24. heten nagy kulonbseg volt koztuk, a kislany nagyon lemaradt, ijesztgettek hogy baj lesz aztan a 37. heten szultem meg Oket es csak 300 g.-al lett kissebb a kiscsaj. A dokik nagyon odafigyelnek majd, ne aggodj, nekem 2 hetetne kellett jarnom uh-ra. Amugy meg megfordulhat!
Apa elmehet a .... ! :evil: Igy itthogyni ket babaval, en biza fizettetnem Vele a gyerektartast!!!

Maminti: gyogyulj meg, hu, de nehez lehet igy betegen, nem irigyellek, nalunk a nagyi kapta el most szegenyke.
Fel 5-os kelesert irigy bar szerintem mar mi is kozel vagyunk a celhoz. Utana visszaalszanak vagy kukorekolnak? Ma nalunk is nyivakolas van egesz nap. :roll:

Navia: Teged is Isten hozott! En nem mennek semmifele ilyen vizsgalatra de ez az en velemenyem, inkabb szulnek beteg babat mint elvetetni. :roll: En az uh-ot elegnek tartom.

Ancsi Teged is Isten hozott (de sokan lettunk) :lol:
Drukk a holnapi uh-hoz!!!
Az en babakocsim:
Kép
En meg vagyok vele elegedve csak szet kell szerelni mert nem fer be a liftbe de a tobbi se ferne be igy tok mindegy. Baromi draga!

Bogyotanya: nyugi mar csak par het, olyan 2 honapos koruk korul tenyleg egyre tobbet alszanak majd, kitartas!!! Veluk alszol? Mert megoldas lehet (amig ilyen surun kelnek) ha egy agyban alszotok nem kell ugralni az etetesnel es nyugottabban alszanak a babak is.
Sztorit kerunk!!! :D

Holnap megyunk 2 hos oltasra. :cry:

KépKép
KépKép
tontica

Tdanie: azta, micsoda babakocsik! A 4-esek szuperek! :lol: De az a 6-os a legklasszabb!

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok!

Ma Apa meccset akart nézni, kérte, hogy ne ébresszük őket, ha alszanak, így a 6os etetés után most, 1/4 2-kor keltek. Még jó, hogy lefeküdtem pár órát! A múltkor utána 3 óránként keltek, remélem, ezt most mellőzik :)

Tdanie!
Mi a foglalkozásod? Csak nem orvos? :)
Most néztem, hogy Amerikában élsz. Ketten mentetek ki, vagy oda mentél férjhez? kint maradtok, vagy visszajöttök? (Bocsi az indiszkrét kérdésekért, de kíváncsi vagyok :oops: )

Navia!
Üdv itt! :)
Én sem mennék el magzatvíz-vizsgálatra, csatlakozom Tonticához.
De az is igaz, hogy ha izgulsz emiatt, jobb csináltatni valamilyen vizsgálatot...

Vivien!
Sajnálom :(
Vigyázz nagyon magatokra a felújításnál! Rendes barátnőid vannak, hogy segítenek!

Nálunk a házban olyan szűk az ajtó, hoigy még az egymás mögötti babakocsi is alig fér be. Szóval, nekünk nincs is más megoldás...

Kép
Kép
maminti81

Ancsi!
Üdv itt :)

Bogyó!
Nem alszol???Babák nem engednek? Túl gyakran esznek? Fáj a hasuk? Sokat sírnak?
kitartás!!!

Kép
Kép
maminti81

Maminti: milyen meccs volt? Az en uram is nezett este, lehet ugyanazt? En sosem keltem a babakat, kelnek maguktol, sot, nappal alig alszanak.

Megvolt Anna elso ATALUDT EJSZAKAJA!!! :D :D :D Este 9-tol reggel fel 8-ig aludt. :D
Ellenben Alex 1-kor es fel 6-kor is. :roll:

Tnadie tenyleg Amerikaban elsz? Engem is erdekel hogy jutottal ki! Rakjal kepeket! En del-spanyolorszagban elek, a ferjem spanyol.

KépKép
KépKép
tontica

Jó reggelt!

De jó, hogy van egy kis élet!

Vivien! Sajnálom, hogy lelépett a párod, gytartás ügyben ne hagyd magad, hidd el, két gyerkőc mellett minden fillérre szükséged lesz!

Vigyázz Magadra!

CSajok, tízkor fejeztük be a fürcsit, kaját és fél négyig aludtunk, alakul ez :wink:

Tontica!

www.frameshow.com, innen tudod letölteni, 10 napig él, ha jól emlékszem, az a neve, hogy Photo Frame Show

Mi kocsink is egymás mögötti, a mellettivel nem nagyon lehet beférni sehova szerintem.

Kép

A héten már főznöm is kellett, egész jól megy.

Puszi!

Judit

jucicuki

Sziasztok!

Köszi a kedves fogadtatást, valamint a képeket és tanácsokat.
Sajnos nálunk az egymás melletti babakocsi szóba sem jöhet, mert nem tudom elhagyni a lakást, ugyanis, ha ki szeretnék menni a lépcsőházból, akkor le kell mennem pár lépcsőt a járdáig, a limuzint meg le tudom engedni a babakocsilejárón.
Tontica! A Tietek ismerem azt néztem én is, csak itthon nagyon drága. Szerintem azért Spanyolo-ban valamivel olcsóbb, mert saját gyártmány. Én egyébként a mátrixhordozóval néztem, mert a sportülést nem lehet vizszintesig dönteni. Viszont így a mátrixhordozóval, mint autósüléssel sem vagyok kibékülve teljesen.

Jucicuki! Ha szabad megtudnom a Tietek milyen márka és hol vettétek, mert ilyet még nem láttam sehol, pedig már nézegetem egy ideje. Ha itt nem írhatsz róla, légyszi írj a privire.

Nekünk az a lényeg, hogy a bébihordó rácsatolható legyen, mert sokat utazunk, ugyanis a családunk vidéki, mi Pesten élünk, és mindketten az ország két ellentétes pontjáról jövünk.

Anyukák! Jó hallani, hogy kezdenek átállni a babák és próbálják átaludni az éjszakát.

Üdv,
Anita
ancsi76

Anita!

Bébé Confort Twin Club a kocsink és Creatis fix hordozó van rajta.
140e a alap a Brendonban ( máshol nem találtunk, mi használtan vettük az alját) a hordozó 39900/ db
De most az outletben fele áron van a kocsi és 29900 a hordozó.

Baby Outlet Bp Soroksári u 160

Judit

jucicuki

Sziasztok!

Köszi a bíztatást. APa ügyben nem hagyom magam, csak lelkileg kicsit megterhelő.

Én is áldom a szerencsém a barátnőim miatt. Tényleg mindenben segítenek.

Szuper babakocsijaitok vannak! Nekem egymás melletti lesz. Tudom, hogy nem férek be sehova, de ha elintéznivalóm lesz áthívom a dédit. Szerencsére nem lakik messze. AMúgy múltkor láttam egy anyukát, aki egyes babakocsival, ami nem is volt túl nagy, nem fért át 2 pénztár között a Match-ban...

Vivien

Kép
Kép
labasv

sziasztok!

Köszönöm a hozzászólásokat! Én nem izgulok annyira hogy betegek lehetnek, a férjem igen. Majd még konzultálunk a dokival 2 hét múlva róla, aztán meglátjuk. Pont tegnap beszéltem a barátnőmmel, akinek a sógornőjének 38 évesen elment a babája egy szurkálós vizsgálat után. rémísztő!!!!!

A babakocsik nagyon szépek! jó nézni őket! Hát még a csöppségeket! Gratula mindenkinek!!!!

A cseh oldalon a hatos kocsi nekem is tetszik, mondjuk ha hatos ikrek ülnek benne, az már húzós!

Navia
navia

Vivien!

Próbálj meg nem idegeskedni, már maga az ikerterhesség is éppen elég megterhelő lelkileg és fizikailag, nem kell neked még plussz.

Baromi nehéz lehet most neked, de Dorka betegsége kapcsán jöttem rá, hogy mi nők olyan dolgokat is túlélünk épp ésszel, amiket sosem gondoltunk volna.

Szóval kitartás, itt vagyunk, ha segíthetünk.

Judit

jucicuki

SZIASZTOK ÜDV. MINDENKINEK MÁR RÉG JÁRTAM ERRE.A HÉTEN VOLTAM UH.-ON AZ EGYIK BABA FEJVÉGÜ A MÁSIK HARÁNT EZ BAJ? AKI TUD VALAMI MEGNYUGTATÓ VÁLASZT ÍRJON MERT A HARÁNTFEKVÉSEST KEVESEBBET IS ÉRZEM MOZOGNI ÉS EZ AGGASZT.KÖSZI ELŐRE IS A VÁLASZOKAT. :roll:

erika1

Maminti, Tontika
Ösztöndíjasként kerültem ki... a nagyfiamat hoztam magammal, mert őt egyedül neveltem... aztán itt megismertem a páromat... barátság :arrow: szerelem :arrow: házasság :arrow: ikrek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Képek vannak... katt alul a www felíratra...

Molekuláris biológiával, genetikával, reproduktív biológiával foglalkozom... egy IVF-kezeléseket végző intézetben dolgozom :oops:
Vendég

sziasztok!
rég írtam ide, de olvasom a fejleményeket és nézem a képeket! nagyon szépek a kis ökrök mindenkinél és még mindig klasszak a babakocsik (nekünk bergon van, nem olyan drága és befér a liftbe!)!!!
irigykedve olvasom, h vannak átaludt éjszakák! nálunk nappal 3 óránként, éjjel 4 óránként van zabálás 8) de ugye Hubáék a 34ik hétre születtek és azt mondták a dokik, h a koraszülöttek iszonyú tempót diktálnak az elején, h utolérjék úgymond a többieket.
Maminti, Tontica, Judit, és a többi mázlista anyuka, aki alszik éjjel, nálatok mennyit alszanak a gyerekek nappal? lehet, h azért nem szunyálják végig az éjszakát, mert nappal sokat alszanak? :roll: :roll: :roll:

Erika, nekem harántfekvéses volt Petra és valóban kevesebbet mozgott. vagyis kevesebbet éreztem. aztán szépen befordult fejjel lefelé (mondjuk császár lett a vége, de nem ő tehetett róla ;) ), szóval izgalomra semmi ok!!!

Kép
an°°di

Sziasztok!

Gyönyörűek a babák! :D

Lenne egy kérdésem:
Eddig nem magánrendelésre jártam.most oda megyek szombaton.2 hete levették a vért az afp-hez,de mivel nem az sztk rendelésre megyek vissza, szerintetek menjek be az eredményért és vigyem a dokihoz? mert eddig ugye minden leletem a dokinál volt, mikor mentem, hiszen egy épületen belül van a terhesgondozás és a különböző vizsgálatok.

szanet

sziasztok!

an°°di, erika1: Nnekem is harántfekvéses az egyik baba, de nekem ő az aktív. Ha 2 percre nyugton maradok, ülök vagy fekszem, egyből elkezd mocorogni. Hatalmasakat rúg. A fejvégű babámat meg alig érzem. Pedig ő a nagyobb és az elején ő mozgott többet Vagy nagyon jó alvókája van, vagy nyugis vagy...Hű.....Most kicsit meg is ilyedtem, mert tényleg ritkán érzem, de az UH-kon minden rendben szokott lenni...
Na most mintha jelezne anyunak...

Kép
Kép
labasv

Sziasztok!

Nemrég jöttem meg a dokitól, nőt mindkét babóca, már nincs akkora különbség közöttük. Azt mondták minden oké, de valamiért el kell menni szívultrahangra. Kérdeztem a dokikat van e valami baj valamelyikkel, de azt mondták nincs, ez csak szokás ikreknél. Nem hallottam még ilyenről, de mondta a dokim, hogy ne izguljak.

Nekem is az egyik most már farfekvéses, előtte haránt volt, és én sem érzem őt mozogni. Szerintem ez a fekvésből is adódik, de ezt hallottam más ikres anyáktól is.

Üdv,
Ancsi
ancsi76

Erika,
az egyik nekem is harántfekvő, de ő a mozgékonyabb. A fiú koponyavégű fekvésű, és őt sokkal ritkábban érzem.

Szanet,
szerintem kérd ki a leletet, és vidd magaddal mindenképpen.

Lányok,
ma jártam dokinál, jövő hét utáni héten uh és első CTG, plusz utolsó vérvétel. Elég valószínűnek látszik a december közepi-végi (37-38. heti) császár, hacsak nem történik valami előbb. De remélem, nem fog történni, nagyon vigyázok, szinte csak fekszem, ki se mozdulok itthonról. Eddig szépen sikerült elérni, hogy ne rövidüljön tovább a méhszáj.

Kérdés: ti ügyesen eltaláltátok, hogy milyen kisruhákra lesz szükségetek? Még a szülés előtt vettetek, kaptataok mindenfélét, bodyt, rugit, sapkát, zoknit, miegymást, és már otthon várakoztak kimosva, kivasalva mire hazamentetek a babákkal? És jók lettek a méretek? 56-osakat vettetek vagy 50-eset? Mi lesz, ha pont ünnepek alatt kiderül, hogy valami hiányzik vagy nem jó a méret, és nem tudok senkit elküldeni venni, mert zárva minden?

KépKép
lili73

Még valamit elfelejtettem kérdezni. Már eleve több váltás body, rugi, stb.-vel vártátok mindkét babát? Vagy először csak egyet mindenből, hogy megfelelő-e, és aztán küldeni apát, hogy vegyen még? És ha pont zárva minden, mert Karácsony van? Egy body hány napig van a babán? Ugye nem kell naponta tisztát adni rá? És ha a body hosszúujjú, akkor a rugi legyen rövidujjú? Vagy attól függ, hogy nappali alváshoz vagy éjszakai alváshoz öltöztetem? Vagy a legelején még nincs olyan, hogy nappali, meg éjszakai alvás, csak egyfolytában alvás (a szopizást kivéve persze)?
Bocs, ha hülyén hangoznak ezek a kérdések, de tényleg olyan, mintha a nagy ismeretlenbe mennék. Ne röhögjetek :roll:

KépKép
lili73

Lili, én a kórházból mentem ki ruhákat venni itthonra, mert 56osaal készültünk, és 50es kellett. de amúgy mindent előkészítettem, igen, mire hazajöttünk, ahogy a suttogó írta (popsikrém, törlőkendő kibontva, ágy felhúzva, pelenka kikészítve, stb). amúgy én nem izgulnék, h ünnepek alatt nincs nyitva bolt. vadkapitalizmusban álünk: bármikor tudsz vásárolni bármit. szerintem.
nagyon ügyes vagy ám!!!! csak így tovább! mióta fekszel? jól bírod?

Kép
an°°di

úgyis tiszta tej lesz vagy kikakál a pelenkából vagy ilyesmi, úgyhogy jó, ha egy váltás ruha egy napra elég :wink:
na, léptem :arrow:

Kép
an°°di

A posikenőcs, "vetett ágy" stb az rendben is van. Én inkább attól félek kicsit, hogy öltöztetni kell a gyerkőcöket, és az elején még nem tudod, mi fog beválni, ezért csak nem veszek előre kétszer hét db bodyt ugyanabból a típusból, nem? Na jó, biztos túlizgulom magam, majd meglátjuk. Az 56-os annyira nagy volt, hogy muszáj volt 50-eset is venned? És abból mennyit vettél? A kórházból csak úgy ki lehet rohangálni bármikor? Pelenkából pontosan milyet érdemes venni és mennyit elsőre? Hány kilóval is született Huba és Petra?

Két hónapja fekszem, de egyre bátrabb vagyok, egyre többet kelek fel netezni :lol:

KépKép
lili73

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?