Új privát üzeneted érkezett!

Ma is tavaszra ébredtünk.... 8)

Annyira aranyosak az UH képek, már most olyanok, hogy össze-vissza kéne puszilgatni őket :lol:
Gratulálok Bebi a fiacskádhoz!!!! Igazán tündérmackó!
Érdekes, hogy mosolyognak az Uh-n, pedig azt mondják, hogy mennyire nem szeretik a baócák a 4D-t!
Még mindig férfi/fiú uralom van, úgyhogy várom a további sztárfortókat a pindúr pandúrokról!

Zeze, olyan megható volt olvasni a soraidat, remélem lelkileg már rendben vagy! Gratula neked is a kis pöcköshöz!

Dudu, micsoda vérebed van :o egészen meghőköltem tőle! Irtó aranyos kis csöppség, lehet ő lesz a babóca kedvenc kis játéka...

Sétáljatok sokat, barnuljunk!

Kép
h.bogesz

Sziasztok.

sírius:Sajnos én sem ismerem a te utcádat.Enyém:Csaba,Hargita között.A buszfordulótól Kisalag felé5-8 perc.

bebe:szerintem az a gyerek nwm is mosolyog
Szerintem teli pofával vigyorog bele a világba. :lol: :lol: Ilyen képért tényleg érdemes 4D-re menni!!!
tuza edit

Sziasztok mamik!
Köszi mandala
franciska
bogesz az együttérzést és a gratulát is.
Most tényleg nagyon boldog vagyok, apa éjjel jött haza és megvártam milyen jól tettem hozott egy csokor tulipánt a nagy örömhírre. Reméljük a legjobbakat. Mindenkinek.
Az idő fantasztikus.Ezt a levelet a teraszon írom a laptopon és közben a hasamat napoztatom és már tegnap is megfigyeltem, hogy Gergő baba merthogy így foják hívni naaagyon szerti a napsütést és egyfolytában mocorog-ficereg.
Más
Holnap jönnek szüleim vendégségbe hozzánk pár napra gondoljatok rámnagyon erősen mert nem nagyon lehet anyukámat és a férjemet összeereszteni sokáig :lol: , mert nagyon csökönyösek és egyformák :? . Ugye megússzuk veszekedés nélkül és disztingválnak :roll: :roll: az állapotomra való tekintettel hááát kíváncsi leszek. Nagyon kellemes pihit mindenkinek a hosszú ünnepekre.
Napozzatok! Kell az energia a babának!
Zeze

Kép
Kép
zeze

Sziasztok!

Anikó
Gratula a pöcsöshöz,de én megmondtam :-P

Szóval AFP levették ugye két hete amit a Katika elkutyult és nem adott le csak terhelésre valamint,rutin nagylaborra.
Ma reggel 7.30 tól ott ültem újra levették a vért és délbe volt eredményem.AFP:0.8 ami doki szerint jó ,de hétfő reggel lesz hozzá BHCG szint.
Viszont a rossz,az hogy ez az amnion szalag ami lefűződött sajnos nagy bajt okozhat akár.Doki lerajzolta és elmagyarázta ,de már akkor annyira sírtam figyelni se tudtam csk hallottam ahgy mondja akár újjacskáját levághatja ,stb.Szóval volt már jobb napom is.
De azzal próbált vígasztalni ők nem látják az amnion szalagot.Én meg mondtam basszus ilyen régi szar uh-val még jóhogy nem,de hétfőn 4D látták.Viszont ott nem ijesztett meg doki ilyenekkel.
Nem tudom mit csináljak.Menjek el újra 4D*re másvalakihez.
Szóval fasza kis 4 napnak nézek elébe.

Nem akartalak lehangolni titeket ,bocsi,csak kiborultam.

Kép

Kép
jucu

Szia Jucu!
Kitartás és nyugi olvass el mindent amit lehet róla és igen szeritem ez jó ötlet, ha több doki véleményét is kikéred, főleg úgy hogy ne mond előre, hogy mit mondott a másik hátha ez vezet valahova.
zeze

Kép
Kép
zeze

Jucu: nálam is volt gáz anno... engem az erekkel idegsítettek halálra... már hogy csak kettő van a köldökzsinórban (három helyett) és az milyen nagy gáz!
Én is elmentem másik dokihoz, másik UH-ra. Ő nyugtatott meg! Szóval én a helyedben bemennék máshova is! Tuti ami biztos! Van 4D máshol is! De sztem ne a praxisba menj, furi lenne, hogy a kolléga szavát csekkeled..... szóval menj másik helyre, én ezt tenném. Sztem ne mondj semmit, várj, szólnak-e? Ha nem, akkor a végén kérdezz rá, hogy egy másik UH-on ezt és ezt látták, mi a véleményük, erre ők mit mondanak? Ha ne adj Isten ők is látják, akkor kérdezz meg mindent, hogy láttak-e már másnál is, ami lett a babával, stb.... stb....... Szerintem adj még egy esélyt a másik variációnak (tudod, a tesós dolognak....).... ne keseredj el, ne gondolj mindjárt a legrosszabbra! Persze ezt mondták nekem is, de tiszta idegbaj voltam végig! Sztem SOS kérj egy időpontot, hogy mielőbb megnyugodhass!
Szorítunk!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Kép

Kép
mona76

mit szólnátok hozzá, hogy akik már hónapok óta nem jönnek, kivennénk a táblából, akkor a mi adatainkat láthatnánk nagyobba.
Persze ezzel senkit nem akarok megsérteni, ha visszajönne hozzánk, természetesen már tennénk is vissza a táblába.
Valaki segítene, hogy kik azok?
Vélemény?

Kép
mona76

Mona szerintem ok.
Én például Patri26-ra egyáltalán nem emlékszem.
A többiek szerintem olyanok, hogy időnként azért bejelenkeznek.

Jucu, én is azt a verziót választanám amit Mandala írt neked. Remélem nem lesz semmi gond és minél hamarabb kapsz időpontot egy másik helyre.

Mi az előbb jöttünk fel, mert annyira feltámadt a szél, hogy már fáztam. Pedig délelőtt még nagyon jó idő volt :?

Kép
Kép
robcsi03

Sziasztok!

Ma voltam doki bácsinál, csinált uh-ot is, szerencsére minden ok, de sajnos a nemüket nem mutatták meg, egész végig mocorogtak!!!
Ez áll a papíron:
Két élő embrió medence és koponyavégű fekvésben.
A lepény a hátsó falon tapad jó helyen.
Elválasztó burok látható. Kp mennyiségű magzatvíz.
Ritmusos szívműködés, négy üregű szív.
Gyomor, hólyagtelítődés látható.
Ép rekesz és vesék. Épnek tűnő gerinc.
BPD: 46-47mm
FL: 30-31mm

De mivel annyira pontosan nem tudta megnézni őket, úgy döntöttem bejelentkezem 4D-s uh-ra is. Április 4-én megyek...
A dokim uh-ot úgy is csak két hó múlva fog csinálni!

Kép
Kép
times

Sziasztok!

Nagyon vártam ezt a napot, de végülis még várnom kell tovább. Nem jött meg az AFP eredményem, így nem mehettem a genetikai uh-ra. Szóval még egy hét... Pedig tegnap olyan lelkesen készültem este, még a hajamat is bebodorítottam, hogy szép legyek a láthatásra! Aztán reggel 9-kor közölte a védőnő, hogy nem jött. :cry:

Jucu! Ezt az amnion szalag dolgot sem hallottam még, biztos az a legjobb megoldás, hogy elmész egy másik független uh-ra! Remélem ki tudsz kapcsolni egy kicsit a gondolkodásból a 4 nap alatt, de nagyon megértelek persze, hosszú lesz a várakozás. Majd erősítünk!!!!

Zeze, nagyon örülök az újabb fiúcskának, erős csajszi vagy, felnézek Rád is!

Jelölgettem az iwiwen!!!! :wink:

Kép
nap12

Jucu!
Én is szorítok, hogy minden rendben legyen. Próbáld meg pozitívra hangolni magad, az önmagában is segít. Tudom, hogy nem könnyű...

Mirosz!
Nem írtad még, mi volt a vizsgálaton....
Én fölöslegesen vártam 2 és fél órát, szegény dokim műtött, aki meg helyettesítette, azt nem ismertem, nem bíztam benne, így inkább jövő héten újra megyek uh-ra.
Persze, attól még 1 óra múlva megyek a magánrendelésére méhszáj- és méhvizsgálatra.

Times!
Az a lényeg, hogy minden okés a babócákkal, ám biztosan jobb lesz a részletesebb 4d uh. Én is el szeretnék menni majd.

A nagyfiam lába már ekkora: :) Kép

Kép
Kép
pfranciska

Times, én is nagyon örülök, hogy rendben minden a Babókkal, mi is megyünk majd 4d-re is.

Pfranciska, nagyon édi!!! :D

Kép
nap12

Sziasztok!

Jucu, én is csak csatlakozni tudok a többiekhez, szerintem is menj el több helyre, hogy minél több doki lásson.....szorítok nagyon...és biztos nagyon nehéz ilyenkor de tényleg próbálj meg kikapcsolni pár napra és élvezd ezt a gyönyörű időt, biztos jót tesz a babónak is... :lol: :lol:

Nekem ma megérkezett az afp eredményem, de sajnos nem tudtam bemenni a klinikára, csak telefonon érdeklődtem. Meg is mondták az eredményt de annyira rossz volt a vonal, hogy háromszor kérdeztem rá, és még mindig nem vagyok biztos benne hogy jól értettem amit a nővér mondott, :oops: :oops: de egy 1,6 MoM-ot és egy 57,6-os valamit értettem....ahogy így nézegettem a neten az eredményeket ezek nekem jónak tűntek :lol: :lol: remélem nem tévedek, és mivel a héten már nem tudom átvenni csak hétfőn, így egy kicsit azért én is izgulok még, de gyorsan be is jelentkeztem keddre genetikai uh-ra. Jaj nagyon várom már én is hogy lássam a kis tökmagot, remélem mindenhogy megmutatja majd magát.... :lol: :lol:

Nagyon szép hétvégét nektek lányok, pihenjetek sokat... :D :D

Kari

Kép
kkarol

Helló lányok!
Köszi Nap! Nagyon jól esik.
Pfranciska: rosszcsontnak tűnik a kópé!
Jó pihit mindenkinek!
Zeze

Kép
Kép
zeze

Sziasztok!

Jucu
Amnion-szalag elég gyakran előfordul... akkorokoz csak gondot, ha nő és a gyerek keze, lába alászorul, mozgás közben rátekeredik...
Ez nagyon ritka...
Saskiánál nekem is volt... ahogy nőtt a pocakom, a szalag húzódott össze...semmi gond nem volt....

Beállok a fiús sorba... kromoszóma vizsgálat alapján Lucas lakik a pocimba... :lol: :lol: :lol:

Franciska
Egy kópé :lol:
Vendég

Sziasztok!
bocsi,de nincs időm elolvasni a mai termést, de majd pótolom.

Az Uh alapján minden rendben van a babával. Az AFP eredményem a doki szerint kicsit alacsony.(Habár nem értem miért mikor 13 IU/ml-től jó és az enyém 20,6...) Megmutattam neki a 12. heti Istenhegyis eredményemet, ami tudvalévő hogy azt szűri , amire egy alacsony AFP utalhat. Azt mondta, hogy nagyon jó, hogy voltam ilyenen, mert ez is azt támasztja alá, hogy nincs semmi gond... Meg számolgatott is és kiderítette, hogy hát améretek alapján igazából még csak 17 hetes vagyok és nem 18, tehát valószínű, hogy korán csinálták az AFP-t...
De azért menjek el ezügyben egy UH-ra... Hát jó én szívesen elmegyek úgysem győzöm eleget látni babókát...

Szerintem ez csak azért van, mert a doki kicsit túlaggódó velem szemben a lombikos előzmények miatt, ezt már az első UH-tól kezdve érzem rajta. Ezért nyílvánított veszélyeztetett terhessé is, pedig igazából ez eddig egy teljesen problémamentes terhesség és lombikoznunk sem miattam kellett.
Persze inkább ilyen legyen , mint felületes.

Mindenkinek nagyon szép hosszú hétvégét kívánok!

Kép
mirosz

Igazi hisztis rosszcsont :)
Viszont roppant intelligens...

Mirosz!
Te is átminősültél? Vagyunk így egy páran...

Az esti doki-viziten is túl vagyok, jó sokat beszélgettünk, egy élmény a dokim :)

Szuperjó 4napos hétvégét mindenkinek!
Nekünk annyira nem lesz jó... sokat kell tanulnom, a páromnak meg a szakdogáját kéne mielőbb összehozni, úgyhogy Bencsi 2 napra tuti le lesz passzolva a nagyszülőkhöz. :(

Kép
Kép
pfranciska

Franciska
Nagy édi a "nagy" fiad, az én Gergőm is eleven rosszcsont... De én mindig azt szoktam mondani, inkább ilyen kis rosszcsont legyen, mint beteg....

Én is mindenkinek szuper jó hétvégét kívánok, s remélem szép idő is lesz végig, igaz vasárnapra már esős napot ígérnek...

Kép
Kép
times

Mindenkinek kellemes pihenéssel (és kevés munkával: pl. franciska) teli hétvégét kívánok!
Nálunk mindjárt kezdődik a megszállás... jönnek anyósék, úgyhogy menek főzni......
A hétvégén a ház körül kell tevékenykednünk, pedig olyan szívesen mennék kirándulni a gyerekekkel.... nyáron már úgyis nehézkesebb...
Na, mindegy! Élvezzük a napsütést..... A férjem mindig azt mondja: Te akrasz elmenni kirándulni, mikor mindenki Szentendrére (vagyis ide) jár kirándulni?! :) Ha-ha-ha...... :(
Sziasztok! :) :) :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok!

Times örülök, hogy minden ok. a lurkókkal és akkor ezek szerint 2 petéjűek?
Győrbe mentek 4D-sre? Akkor majd én is úgy számolok, hogy 3 héttel korábban be kell jelentkezni. :roll:

Betsy, gratula a kukishoz :D

Mindenkinek nagyon szép hétvégét!

Kép
Kép
robcsi03

Sziasztok!

Gratula mindenkinek aki már tudja a kukacos babákhoz. :D

Én hétfőig nem leszek. Apa itthon van, csináljuk a kertet és egész nap a jó levegőn rohangálunk. Úgyhogy mindenkinek csodaszép időt és kellemes ünepet és hétvégét. Puszi nektek. :)

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Sziasztok!

Times, Mirosz gratulálok az UH-hoz. Jucu: szerintem se idegesítsd magad feleslegesen, kérjed ki több orvos véleményét is.

Tényleg vagyunk egy páran akiket visszaminősítettek az UH alapján. Erre azt mondta a védőnő, hogy a babák nem egyenletes ütemben fejlődnek, a fejlődési görbéjük nem egyenlő ütemben ível felfelé, van amikor kevesebbet nőnek, van amikor pedig beindulnak és többet. Szerintem mindegyikünknél ez lehetett. De úgy gondolom, hogy engem ennél hátrébb már nem tud minősíteni, mivel a ciklusaim 35 naposak voltak, november 1-jén volt az utolsó mensim, így a korong alapján augusztus 15-én kellene szülnöm. Ha ennél hátrébb minősítene, akkor lassan eljutnánk ahhoz az időpontig a megtermékenyülés időpontját nézve, amikor az első UH-on voltam, és akkor már 4 hetes voltam. Ez egy kicsit bonyolult lett, de remélem értitek miről van szó.

Tegnap mi is elvittük a mamához a Márkot, imád ott lenni. Majd vasárnap megyünk érte. Mikor jöttünk haza az autóval, éreztem ahogy a baba rugdos, szerintem már internethiánya volt, hiszen abban az időpontban már itt szoktam ülni a gép előtt.

Kép
Kép
márkanyuka

márkanyuka, de jó neked, hogy érzed hogy rugdos a baba :)
Én semmit nem érzek, már komolyan aggódom :cry: Olyan katasztrófális álmaim vannak, hogy annál rosszabb már nem is lehet. Ma is arra ébredtem, hogy tiszta víz a párnám, mert komolyan sírok az álmaimon, de közben alszom. /na ezt értelmesen leírtam :oops: /
Már nagyon várom a hétfőt, akkor megyünk a genetikai uh-ra. :roll:

Kép
mona76

Sziasztok!

Megint gyönyörű napunk van, én is igyekszem kihasználni.

Jucu! Én erről az amnion szalag lefűződésről még nem hallottam. Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz, hogy menj el újra 4D-s UH-ra egy másik helyre. Több szem többet lát. Ne aggódj fölöslegesen. Nagyon szorítok neked, hogy minden rendben legyen.

Betsi! Gratula a kislegényhez :) !

Times! Neked is gratula a jó UH eredményhez!

Mona! Ne aggódj, hogy még nem érzed a pici mocorgásokat, még nem vagytok késésben. Ez alkati kérdés is, és első babánál egyébként is később szoktak jelentkezni a mocorgások. Ne aggódj, fogod érezni nemsokára, és nagyon-nagyon boldog leszel. Szorítok neked az UH-hoz.

miniliza

Mona!
Tényleg ne aggódj emiatt! Beninél én is csak 20-21 hetesen kezdtem érezni valamit, de abban sem voltam biztos. Ez nem jelent semmit.

Kép
Kép
pfranciska

csak bekukkantok, majd jövök később.
jucu, ajánlom az istenhegyit, nagyon alapos volt a doki bácsi!!! és nem a 4D a fontos,hanem egy nagyon jó UH!!!!! menj el, hogy megnyugtasd magad.
dimet

Sziasztok!

Én is csatlakozom, szerintem is menj el 4D-re máshoz, hogy megnyugodj!!! Azt hiszem írtam már, hogy a Gergőnél nem volt, mert tutira tuttam, hogy minden okés lesz, most is úgy érzem, hogy nem lehet gond, de mivel a dokinál annyira mocorogtak a babók, alig tudta őket megmérni, ezért döntöttem úgy, hogy inkább bejelentkezem 4D-re is, de nem a mozizás miatt, hanem hogy tényleg nyugisabb legyek. Már nagyon várom!!!

Robcsi
Győrbe megyünk, de nem kell három hét, csak kettő, tudott volna előbb is időpontott adni (előtte hétre), csak apukának azon a héten nem jó, és megígérte, hogy ide bejön velünk!!!

Kép
Kép
times

Bocsi, bizti tudjátok Jucunak írtam a bíztató szavakat, és bocsi a helyesírásért is
tuttam = tudtam

Kép
Kép
times

Sziasztok!

Times köszi.
Én azért tervezem most is a 26. hétre a 4D-s uh-ot, mert nálunk úgy van, hogy megcsinálják a genetikai uh-t a 19-20. héten és utána a következő uh a 32. héten van. Annyit meg nem bírok ki, ezért iktattambe Rékával is "középidőbe" egy uh-t.

Mindenkinek további szép hétvégét, a tél előtt még használjátok ki a jó időt!

Kép
Kép
robcsi03

Képzeljétek, tegnap annyit kertészkedtem, hogy a lábaimban ma nagyon nagy izomláz van :D csak úgy tudom őket mozdítani, mintha két vastag rönk lenne :D
Mindenkinek kellemes napot kívánok :wink:

Kép
mona76

Mi is kertészkedtünk, és sajnos este észre is vettem, hogy az egyik lábamon előbújtak azok a randa visszerek, van még rajtam kívül valaki akinek ilyen problémája van? Mit használtok rá? Lehet ilyenkor a Venoruton gélt használni? Fájni szerencsére nem fáj, csak elég csúnya...

Kép
Kép
times

Sziasztok!

Látom mindenki igyekszik kihasználni a jó időt, -amíg még lehet- és nem a gép előtt ülni. Jól teszitek!!! :D

times! Nekem a mostani terhességemnél szerencsére eddig még nincs visszér problémám-kop-kop-kop- viszont az előző terhességem alkalmával a térdhajlatnál iszonyatosan fájtak az ereim, főként az utolsó hetekben. Én használtam a Venorutont ( a dokim javaslatára) illetve a szokásosak, lábfelpolcolás, stb...

Pihenj sokat!

Üdv mindenkinek

Móni

Kép
Kép
moni1973

Sziasztok!

Ma is szép időnk volt, kár, hogy már nincs sok hátra belőle.

Times! Nekem épp a napokban dagadt be nagyon a visszerem, de nálam ez már évtizedes betegség :( . Én terhesen mindig körömvirág krémmel szoktam kenegetni, az kifejezetten jó visszérre. (Ezenkívül én még használok gumiharisnyát is, és szerintem hétfőn megyek, és fölíratom azt a visszérgyógyszert, amit Gergővel is szedtem.)
A Venorutont úgy tudom, hogy csak a terhesség 1. harmadában nem javasolják, de szerintem, erről kérdezz rá a háziorvosodnál.

miniliza

ma jön haza a párom
Kép
Hűű, de nagyon várom, sütök, főzök, Kép

Kép
mona76

Sziasztok!

Mona és Times: csatlakozom hozzátok. Tegnap én is kertészkedtem és jó kis izomlázam van, bár nem annyira mint egy héttel ezelőtt, akkor is kint voltam a kertben és nem bírtam megállni, hogy ne szedjem ki a gazokat, egy kicsit fellazítottam a földet a tulipánok, nárciszok között stb. Tegnap pedig a virágmagokat szórtam ki, remélem lesz is belőlük valami, és a beígért jövő heti lehűlés nem fog kárt okozni.

Most végeztünk a párommal a fürdőszoba kitakarításával, nem tudom ti hogy vagytok vele, de én ezt utálom a legjobban. Főleg a zuhanyfülkét, mert az olyan macerás, a vízkő pedig mindenhova beeszi magát.

Már három napja nem éreztem a pici mozgását, remélem minden rendben van vele.

További kellemes hétvégét mindenkinek!

Kép
Kép
márkanyuka

Képzeljétek a "ma mégsem jött" meg topikban, 7 fiúcska, és 2 kislány várható eddig :D
Nálunk nagyon sz@r idő lett, hideg van és nagyon fúj a szél :cry:

Kép
mona76

Az előbb elfelejtettem írni, hogy tegnap kimentem a piacra, hogy nézzek magamnak kismamaruhákat. Elég kevés árus nyitott ki, így kismamaruhát egyáltalán nem találtam. Ezért elmentünk a férjemmel egy használt babaruhákat, babakocsikat, kellékeket stb. és használt kismamaruhákat árusító hölgyhöz. Már a Márk idejében is vettem nála kismamaruhát, valamint babaruhákat. Sikerült is jól bevásárolnom: egy vékony farmerruhát, egy szoknyát, egy halásznadrágot (ma láttam a Corában ugyanilyent 5.000,- forintért) és két fölsőt, az egyik jó kis vékony halványrózsaszín rövid ujjú, a másik pedig egy ujjatlan sztrecccs farmerból készült tunika (állítólag a Brendonban vették, újonnan 14.000,- forintba kerül). Szóval ezért az 5 ruháért fizettem 10.470,- forintot. Azt hiszem jó üzletet csináltam.

Vasalnom kellene, de lehet hogy most kihagyom, mintha egy picit fájdogálna a pocim, remélem nem lesz semmi probléma, biztos csak túlhajtottam magam.

Kép
Kép
márkanyuka

Sziasztok Kismamik!! :lol: :lol:

Hát nálunk is jól beborult, jön a hideg. :x Pedig olyan jó volt már egy kis napfürdőzés...... :lol: :lol: :lol:

Márkanyuka ez tényleg jó bolt volt. :lol: Nekem egy gatya került majdnem ennyibe. (azóta is az az egy van :cry: ) Néztem turikban, itt ott, de csak hikomat 20 évvel ezelőtti anyonnyúzott macikás kismamanadrágot találtam. :):):)
Örüljünk annak hogy nyáron elég egy lepel is.....):):):):)

Nem tudom mi van most, de napok óta nyomást érzek a pocakomban. Olyan furcsa. Remélem nem lesz baj. Fronthatás okozhat ilyesfélét???

Ja kérdés: ajánlotta a védőnő hogy babavizet igyak. Tudtok erről valamivel többet??? (tapasztalt mamik?). Talán annyban látok külömbséget, hogy rá van írva kismamáknak, és hogy nátriumszegény. A sima vizére is rajta van hogy nátriumszegény.. :shock: :shock: :shock: (Óbudai Gyémánt)
:shock: :shock: Egyébként nagyon jó a vize, olyan mintha kútból innánk....hmmmm........

Ezer ölelés sok-sok csók!!!!

Pusz
Nyusz
nyuszifülû

Szerintem egy kicsit túlzásba viszi a védőnőd... Jó én is figyelek, hogy mit eszek és iszok, de azért a csapvíz is megfelel, + a rostos üdik, szénsavasakat nem szeretem, de nekem a szomjam a csapvíz oltja a legjobban.
Gergőmnek sem vettem külön, felforraltam a vizet neki és abból készült a fini teája, aztán később már nem is forraltam...
Igaz olyat már hallottam, hogy vhol nem a legmegfelelőbb a csapvíz, nekünk is be kellett annak idején vizsgáltatni, mert nem vezetékes vizünk van, de szerencsére jobb minősítést kapott, mint a helyi vezetékes víz.

Kép
Kép
times

márkanyuka, tényleg jó üzletet csináltál :D
nyuszifül, és abban a vízben mennyi a nátriumtartalom?

Kép
mona76

Na szép.
Most hogy elkezdtem jobban sasolni ezt a vizet, hát............a normál mentes óbudai és babavíz dettó ugyanazokat az anyagokat tartalmazza. Hm....
Nátrium: 11mg/l Annyi különmség van a két üveg között most hogy nézem, hogy a babavízre rá van írva, hogy: "minden várandós, szoptatós kismamának, csecsemőnek és gyermekeknek is ajánljuk. Elkülönített üzemrészben fokozott ellenőrzés mellett készül. Csecsemők részére forralja fel, kinyitva ne tárolja 1 napnál tovább""
:shock: :shock: :shock: Hm..... Hát szép........
Semmi különbség nincs, akkor miért ne tároljam egy napnál tovább??? Ejnye-bejnye..... Ja és jóval drágább volt. :? Na jó 115FT.
Nyilván ez csak a megnyugtatásunkra készül?
Iszok is..... De amúgy jó íze van, jobb mint a csapvíz.....

Csajszik nektek a poci nem fáj??????????? :shock: :shock: :shock: Szúr a hasamalja mint állat. :roll: :roll: :roll:

Na nálunk már itt a zima. Iszonyat hideg lett, feljebb kellett a fűtést is csavarni.....

Pus
Nyus
nyuszifülû

Nyuszi
Én nem csináltam ekkora felhajtást sose a kajázásnál... amit éppen megkívántam...
És a gyerekem is felnőtt anyatej+bébiételen... elég ritkán főzőcskéztem neki...
Én nem vagyok annyira híve a "bio-táplálkozásnak"....
(egyik diplomám szerint táplálkozástudományi szakember---dietetikus vagyok)
Vendég

Szió Betsy !
:?: :?:
Nincs felhajtás, abszolute "normál" vagyok, csak éppen a védőnéni ajánlotta a babavizet, én meg kíváncsiságból vettem. De semmi különbség a normális mentes víz között. ( merthogy eddig kólás voltam, és inkább szokjak rá az ásványvízre) :) :):) Csak ezt tárgyaltam éppen......:):):)
Na éppen kéznél van egy táplálkozástudós!!! :lol: :lol: :lol: Tessék kérem megmondani egy kíváncsi kismamának, hogy miért kell nátriumszegény vízet inni az okosok szerint???? És miért kell ( párdon erősen ajánlott) barnakenyeret, barna vackokat, joghurtot, és egyéb íztelen izéket enni terhesség alatt???? :lol: :lol: :lol:
Egyébként én nem bírok ilyeneket enni. :?

Robcsi drága !!!! Hogy állsz a hagymákkal?????? Nekem bepusztult a hűtőbe egy adag újhagyma, azt hittem de jót eszek majd belőle....a fenéket.....most meg hogy van nem is olyan jó. :):):):):)

Csók Csajszikák!!!
Pusz
Nyusz
nyuszifülû

Lányok,

szerintetek létezik, hogy már érzem a babát?
Tegnap vibrálásszerű mozgást éreztem, lehet, hogy ez már az volt.
Én is túl vagyok az AFP-n - minden rendben , meg a genetikai UH-n. Sajnos a baba neme nem látszott, úgy feküdt végig.

Bee,

végül voltál Gyulán másodjára levetetni a vért?

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73

Zsuzsi

Szerintem lehet, hogy már a babócád mozgásait érzed, olyan jó ügyi???
Nekem még mindig olyan hihetetlen, pedig ez már a 2. terhességem, mégis felfoghatatlan, hogy "miből is lesz a cserebogár", ráadásul egyszerre két kis törpe, CSODÁLATOS!!!
És be kell vallanom, hogy nagyon sajnálom a férfiakat, hogy ebből az élményből kimaradnak!!!! Igaz érezhetik kívülről, de az nem ugyanaz...

Kép
Kép
times

Sziasztok!

Ma voltunk kirándulni, nagyon élveztem. A Balaton felvidékének egy részét "jártuk be", bár ez nagyrészt kocsival történt, de azért sétáltunk is bőven. Sajna estére tényleg jól lehűlt a levegő, no de inkább most, mint májusban... :wink:

Márkanyuka, nyuszifülű: tegnap óta nekem is fájdogál a hasam, egy ponton. ( jobb oldalon egész lent) Egy kicsit aggódom miatta, de ha így marad, megkérdezem a dokimtól, hogy mi lehet ez? Ha nem lesz vészes, akkor meg kibírom, jövőhéten hétfőn úgyis megyek UH-ra.

Mindenkinek jó pihenést még a hátralevő egy napra.

Sziasztok,

Móni

Kép
Kép
moni1973

Szia Lányok!
Nem propaganda, isten mentsen, de a barátnőm úgy szült makk egészséges ikreket (3,40 é 3,60), hogy kólát ivott kólával.....
Ne kövessétek a példáját!!!!! Csak azért írom, hogy lássuk nem feltétlenül a barna vackoktól lesz egy gyerek egészséges és szép.....
De azt csak titkon súgom...... nem lennék most 90 kiló, ha olyan barna vackokat ennék..... :twisted:
Én kifejezetten utálom a rántás nélküli főzeléket, a habarás nélküli gyümölcslevest, és a gumi-barnakenyeret (szerintem savanyú)....

De ne kövezzetek meg léccccciiiiii!
A vízről annyit, hogy én is csapvizet ittam sokáig, aztán áttértem a Szentkirályira. Amikor a gyerkőc megszületett, a Szentkirályit forraltam Neki, most meg vettünk egy víztisztítót, úgyhogy már forralni sem kell... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok!

Szerintem is kicsit túl van lihegve ez a babavíz-téma. Ráadásul arra is rá van írva, hogy babáknak forralandó, akkor meg nem mindegy?

Betsy!
Én főzögettem Bencsinek, de legtöbbször nem ette meg, amit én pacsmagoltam, aztán jöhetett a bolti bébiétel :) Most viszont már majdnem mindent szívesen eszik, amit csinálok. Kényelen is szeretni a főzelékeket, nálunk husit nem kap túl sokat szegény... :)
Olyan régen nem eszünk húst, hogy nem is tudnám neki megcsinálni, de komolyan. Inkább veszek készen valami fagyasztottat, amit csak ki kell sütni. Meg persze kap felvágottat, bár jobbára csak a párizsit szereti.

Mandala!
Én imádom a legsavanyúbb barna kenyeret is, az első hónapokban szinte csak azt tudtam megenni, bár mostanában már nemigen veszek. Ha nem muszáj, nem eszek kenyeret, nem is kívánom...
Bár tegnap aztán volt helyette 5 adag fagyi :)

Arra riadtam fel, hogy azt álmodtam, Benus elveszett én meg sírva keresem... pedig gondolom mindekn oks, csakhát ma a papáéknál aludt. Úgy látszik, engem megviselt :)

Kicsit idegeskedős napjaim voltak és lesznek, egyrészt a tanulás (jövő héten 5 zh) miatt, másrészt, mert most jöttünk rá, hogy mégsem egészen úgy vannnak a dolgaim, ahogy lenniük kell, ahhoz, hogy gyedet és ne gyest kapjak. Kicsit macerás dolgok jönnek rám, a lényeg, hogy gyedről be kell jelentkeznem egy kis időre munkanélkülinek ahhoz, hogy jogosult legyek gyedre a következő babával is.
Szóval nagy hassal állást fogok keresni :)
De remélem, megéri, s a végeredmény havi 80 körül lesz 24,5 helyett. Azért nem mindegy....

Hú, bocs a bő lére eresztésért.
Franciska

Kép
Kép
pfranciska

nyuszifül, tegnap nekem is fájdogált a hasam alja :cry:
én nestlé aqvarel szm vízet iszom, abban a natrium tartalom 6,9 :roll:
ezt /is/ kaptam apától Kép Kép

Kép
mona76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: