Új privát üzeneted érkezett!

Tegnap este én se tudtam elaludni...remélem h ne jön megint egy nemalvós korzsak...a múltkor majd 2 hétig szenvedtem az alvással....

Eper!
de jó h lassan kész minden!Képet majd dobsz,ugye?

Kingbál!
Mi meg itt lakunk 2 utcányira a kórháztól,Izust is ott szültem tavaly :wink: Esetleg ha jársz a kórházban akkor szólj,hátha össze tudunk futni!
Az előadások tényleg elég korán vannak,de amúgy isa végén van a lényeg!Hátha akkr már tudsz menni!De ha lesz szülésznőd akkor tőle bizti minden infót megtudhatsz!Meg bevisz a szülőszobára is stbstb.

Üdv itt Menion!
Aekhez én se tudok mit szólni!De grat a babához!Nagyon szép nevet választottatok neki!

Cedis!
Én már régóta úgy közlekedem mint egy szarós galamb:)))

Cicus!
Vigyázz magadra!Hát tényleg hülyesg volt napozni ilyen sokat,ejnye bejnye :wink:

Kata!
Gratula a kisfiúhoz!!!Akkor most már megnyugodhattok,és lehet vásárolgatni! :wink:

annus11

lányok SOS segítség kellene:
nem tudja valaki hogy a vércukor terheléses vizsgálat miatt hány órától nem lehet enni inni???
este leánybúcsúra megyek egy virgin koktél még belefér??? Vagy már nem szabad ha reggel megyek a vércukorterhelésre!?
Sajna nem emlékszem rá anno mit mondtak amúgy meg 6 után amúgy se szoktam enni, szóval most nem tudom szabad e még ilyesmit inni?

Köszi!!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Szerintem éjfélig még ihatod! :lol:

annus11

Sziasztok!

Én is szeretnék csatlakozni hozzátok, igyekszem visszaolvasni és képben lenni, Leo-t és Annus-t már "ismerem". Magunkról: első babát várjuk december 11-re, SOTE II a kórházunk, kisfiúnk lesz.

Boglakabiro: Éjfélig lehet enni és inni a cukor vizsgálat előtt.
Vendég

Dobtam fel pociképet a gmailre, sajna a hétfői Barni fotót apa még nem digitalizálta, de rágom a fülét.

Ja, Bogi: éjfélig nyugodtan ihatsz

cicóka

menion!
üdv a klubban :)
ha nem vagyok indiszkrét: milyen betegség?
én sem vagyok egészséges... mégsincs a szülésre orvosom. majd lesz az ügyeletes... :)

de egyébként mifelénk a 20. hét után már nem is vállalnak el senkit a dokik... csak a pénzéhesebb fajta :?

bogi!
előtte 10 óra koplalás kell hogy legyen. szóval a vacsi simán belefért :) de a koktél már nem biztos...

sannah!
neked is üdv itt :)

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Hello,hello!

Na,itt vagyok. Köszönöm az együttérzéseket és a lecseszéseket is! :D Tudom,jó nagy hülye voltam,de mindenből tanul az ember... :? Próbáltam napközben aludni,mert éjjel nekem sem megy igazán,de sajna nem sikerült. Jobban vagyok,csak ez a hülye szédelgés ne lenne! Annyi dolog várna rám,így meg csak felgyülemlik a sok itthoni teendő! :(
Visszaolvastam mindent. :-)

Cicóka és Cedis: bár nem tudom milyen lehet,csak elképzelni,de nagyon sajnállak Titeket a fránya allergia miatt! :( Nemsokára elmúlik a szezonja... Cicóka,Neked gratula az Uh-hoz,irigy is vagyok,én már régen láttam Zsófit! :x De természetesen örülök a jó híreknek,hogy minden ok! :wink:
Cedis: te kérdezted,kinek lesz segítsége,hát nekem a férjem lesz 2 hétig és Anyu. Anyós biztos jön látogatni,de igazából segítségre nincs szükségem,főzés és ilyenek,megoldom.

Orsi: nagyon nagy gratu a 4D Uh-hoz! :D Szupi dokit fogtatok ki és ami a legfontosabb,hogy minden rendben van a babóval!!! :lol:
Ez nagyon-nagyon jó hír!!!!!!!!!!!!!

Moncsi: nagyon bájos kislányod van! :)

Bei és Edit: ez az érzékenység nálam is kicsapja néha a biztosítékot és hajlamos vagyok túlreagálni a dolgokat a férjemmel kapcsolatban,aztán rájövök,hogy nem Ő változott meg,csak bennem tengenek túl a hormonok... :oops: Tényleg,ahogy asszem Cedis írta,sztem ez szülés után elmúlik és másképp látjátok majd Ti is a dolgokat. Na meg a pasik is másképp viselkednek majd! :wink: Remélem sikerül mindent Nektek is otthon megbeszélni,én is ezt tettem. Bei,sose érezd úgy,hogy beletörődtél és ne is tedd azt!!! Kívánom,hogy minden rendeződjön!!!

M Kriszta: jobban van a pocakod? Nekem is fájogat,ha túl sokat megyek vagy túlhajtom itthon magam,erre tényleg nincs más gyógymód,csak a pihi és némi magnézium... Azért említsd meg a dokidnak,ő mit tanácsol?

Annus,Julcsi: jót vigyorogtam szegény Eper cukkolásán! :lol: De igazatok van,sztem sem ússza meg a sírás-rívást Ő sem! :twisted:
Na tessék,csúnya gonosz vagyok,de ez a napszúrástól van csak... :wink:

Eper: :) bocs!!! Szupi,hogy készen vagytok a lakásfelújítással!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! De mostmár tessék pihenni!!!!!!!!

Katinkababa: gratulálok Neked is az uh-hoz!!! És hogy kisBogár fiú? Szupi,hogy megmutatta magát! Na persze egy édi-bédi forgóért... :wink: Okos gyerek lesz!!! :lol:

T katinka: neked is gratula az Uh-hoz!!! Sztem azonban 28 hetes Uh-nak kellene lennie... :roll: Legalábbis a kötelezők között tartják számon! Soknak tűnik nekem ez a 2 hónap Uh nélkül!!!

Kingbál: üdv.itt! :D Köszi a tanácsot,igyekszem a 3 liter folyadékot meginni... éjjel meg mint a kisangyal megyek is pisilni... :? de valamit valamiért!

Julcsi: Neked is köszi a tanácsot,algopyrint vettem be tegnap a fejfájásra,szerencsére ma nem kellett! Pihenj Te is sokat,gondolok ám Rád,milyen szörnyű lehet ez a sok keményedés és amiket leírtál... De majd a végeredmény kárpótol,igaz? 8)

Menion: Téged is üdv. itt! drukkolok a 4D-hez és a kislányhoz! nekem is csajszi lesz,a 3. lányom. :D Van egy fiam is,Ő a legnagyobb gyermekem. A MÁV-ot nem ismerem,én a Péterfyben fogok szülni. Nekem is komoly problémát okozott a dokiválasztás a terhesség első harmadában,mert kifogtam egy nagyon durva dokit az elején,de aztán szerencsére rátaláltam a mostani dokimra! Kívánom,hogy Neked is sikerüljön minnél előbb találni egy megbízható,rendes orvost!!!

Sannah: üdv. Neked is! :) Szuper,hogy egyre többen leszünk! És ahogy Bei is írta,nagyon jó csapat a miénk!!!

Bogi: jó mulatást,bár már biztos nagyban bulizol! :lol:

Mindenkinek cuppanós pocakpuszi!!!

Cicus

Kép
cicus78

igazából már próbálom elkerülni az egyedül vásárlást, de néha azért rákényszerülök, de ezentúl remélem nem kell megerőltetnem magam, nem szeretném hogy gond legyen.

menion, sannah: üdv közöttünk!! jó "kis" csapat jött össze úgy látom..:)

uh -t én is érdekesnek tartom, de a 18 . után nálunk a 32. a legközelebbi kötelező uh. marha sok idő szerintem. még jó hogy voltunk genetika uh-n bizti nem bírtam volna ki a 32. hétig..

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

reggelt!

Sannah!
Üdv itt (is) :lol:

na megyek pocifotót nézni!

annus11

Sziasztok!

Menion, Sannah: üdv közöttünk!:)

Annus: 2szarós galamb"-on olyan jót rötyögtem itt magamban :D :D szuper hasonlat, tényleg így vánszorogtam tegnap én is.

Cicus: tessék pihenni azért, a házimunka megvár, most gyógyulj meg.

Elég pocsék éjszakám volt az allergia miatt. Többször arra ébredtem, hogy tüsszögnöm kell, aztán viszketett a szemem, alig aludtam valamit.

Tegnap dokinál minden rendben volt, bár a szülés időpontja az eddigi 12.05-ről eltolódott 12.12-re, azaz egy héttel. Kérdeztem is a dokit, hogy akkor most kisebb a babó, mondta, hogy szó sincs róla, a mensi szerinti 2 hét eltérés simán belefér. Hát nem tudom eddig mindig akkora volt, amekkorának lenni kellett. Amúgy 575 gramm, és fejjel lefelé, hátát a hasamnak támasztva fekszik a drága.
Két hét múlva kell mennem cukorterhelésre, illetve csak egy vérvétel lesz, mert azt mondja hogy az első éhgyomri cukrot fogja alapul venni, és itthon egyem meg a zsömle-tej kombinációt egy órával a vérvétel előtt és akkor nem kell ott semmire várakoznom.

Azt elfelejtettem megkérdezni, hogy a 2 dl tej mellé hány zsömlét kell enni, de úgy rémlik, hogy annó egyet kellett. Aki ezen túl van megírná mennyi a zsömle?
Méhszájat nem nézett majd csak a következő uh-val, mert azt mondja nem híve beturkálni, ha nem muszáj, azzal csak baci mehet fel, meg sérülés keletkezhet.

Kép
cedis

Sziasztok!

Cicus: örülök, hogy jobban vagy, azért még csak pihenj sokat, ha szédelegsz.
Menion, Sannah: üdv köztünk és gratulálok a babákhoz!
Boglárka: remélem jó lesz a cukorterhelésed és azért belefért egy jó kis koktél :)
Cedis: nálunk 2 dl tej, 1 zsemle volt, azt mondták ez az a szénhidrát mennyiség ami a cukros löttynek felel meg
Az én dokim se turkálós típus, azt hittem a 26. héten megnézi a méhszájat, de valahogy nem érdekelte... :D (mondjuk nem bánom)
Gyerekek! Ez a sírás-rívás engem is kikészít. Komolyan már saját magamaon röhögök néha, persze csak miután jól kiakadtam valamin, jól lecsesztem mindenkit és jól kibőgtem magam. Kééész. Motanában a szex a kardinális problémám, ha nincs azért sírok és sértődök, ha van, akkor meg meghatódok és azért. Vagy mittudomén! :D :lol: Szegény párom, lehet a terhesség végéig beadja a válópert! :D :lol: :D
Szép napot Nektek!

Kép
orsolymors

Jó reggelt mindenkinek!!!

Cedis: igenis,pihenek! :) Bár alapban én is nagyon pörgős vagyok és ÚÚÚÚÚÚTTTTTÁÁÁLLLLLOOOOOOOOOMMMMMMMM a rendetlenséget!!! Azért mosni muszáj lesz ma...
Az éjszakám nekem is xar volt,3.éjjel,hogy nem alszok semmit! :(
Nálam 3dl tej és 2db zsömle volt és 2 órával vérvétel előtt kellett megenni,meginni. Tehát 1/2 7-ig meg kellett enni és már 1/2 9-kor csapoltak! Örülök,hogy túl vagyok rajta,utálom a vérvételt! :?
A szaró galambon én is jót kuncogtam! :lol:
Az Uh-hoz gratu!!!!!!!!!!

Cicus

Kép
cicus78

Orsi:köszi! :) Igen,a szédelgés a legrosszabb,bárcsak elmúlna már! Ezzel mind így vagyunk,a sírás-rívással... Néha én is megbántok valakit,akit szeretek és utána úgy szégyellem magam... :oops: Nemsokára túl leszünk ezen is és csak a szépséges babáinkkal foglalkozhatunk! :lol:

Cicus

Kép
cicus78

Sziasztok!

Cicóka: Nagyon csini kismama vagy! Gratulálok!

Sannah: Üdv köztünk! Hogy fogják hívni a kis trónörököst?

Cicus: Örülök, hogy jobban vagy! Esetleg raksz fel nyaralós képeket?

Nem akartam felvágni azzal, hogy én nem vagyok egyenlőre sírós, lehet, hogy holnaptól nálam is előjön, ki tudja mit művelnek ezek a hormonok :D

Annus: Persze, hogy fotózok!

A SOTE I-n fog még szülni valaki?

Kép
eper74

Sziasztok :!:

Sannah ,Menion üdv itt köztünk.irjatok magatokról.

Cicus tényleg nagyon messze van a 32hét október közepe,de reménykedek hogy a védőnő elküld 28hetesen :cry: Kingával még kötelező volt 28hetes uh.Jó hogy már jobban vagy. :)

Cicóka nagyon csini vagy. :D

Orsi a sex-el én is igy vagyok valahogy :roll: De nem igazán kivánom mostanában.

Cedis örülök hogy minden rendben van veletek.Rossz lehet ez a fránya allergia :cry:

t katinka

Szisztok! Cicus! Azért annak örülök, hogy nem lett nagyobb baj! :) De legközelebb jobban vigyázz magatokra!!!!

menion! Üdv itt nálunk! Nagyon szép neve van a babódnak! :) Szorítok a 4 D Uh-ra és , hogy kislány legyen! :) Biztos az lesz. Én is megéreztem, hogy kislány. Már az elejétől kezdve tudtam,hogy lány lesz és a 25.héten 4D-n derült ki, hogy lány. :D Sajnos kórház ügyileg nem tudok segíteni,mert én nem Pesti vagyok.
De egyébként hogy- hogy nincs még dokid? Nem voltál még vizsgálaton se? És védőnőnél se? Mondjuk az nagyon durva, hogy ki akartak kaparni 10 hetesen. Elképesztő, hogy ilyen van..... :cry: :x
Nagyon sajnálom, hogy beteg vagy,de ezt a kis pici lényt mégis elfogadta a szervezeted,nem idegen szervnek fogta fel az immunrendszered- ha jól tudom az autóimmunitás erről szól-, és ez nagyon jó dolog és csodálatos. HA eddig sikerült kihordani a picit,akkor már nem lesz gond szerintem.!Nagyon szorítok, hogy karácsonykor egy kis csodát tarthass a kezedben!!!!! Azért jól viseled a terhességet?
Nem tudom milyen anyagi helyzetben vagytok, de szerintem magánrendelésre kellene menned,mert ott másképp állnak mindenhez. Pénz beszél.... sajnos. :(

Jövök még,de most be kell fejeznem.....

Kép
bei

Sziasztok!

Köszönöm a kedves fogadtatást! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Eper: Zétény a neve.

Katinka: nem tudom pontosan mire vagy kíváncsi, de inkább kérdezz és válaszolok, úgy könnyebb :wink:

Én is túl vagyok már a cukros lötyin, sok-sok citrommal elég elviselhető.
Vendég

Sziasztok!

Csak gyors bekukk, mert dolgozom. :) Majd délután jövök "hosszabban". :)

Próbareggelis terheléses vércukor: nálunk 2 dl tej és 1 db zsömle az éhgyomri vérvétel után, viszont ilyenkor nem 2 óra múlva (mint a cukros lötyinél), hanem a 1 óra múlva vesznek újra vért.

Kata
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
katinkababa
Eger

Köszi a cukros kérdésemre a válaszokat. Nekem is így rémlett, hogy egy zsömi.

Nem akar kimenni a fejemből, hogy egy héttel tolódott a babó méretei alapján a szülés várható időpontja. Aggaszt a dolog. Van még valaki közülünk, akivel ilyen történt?

Cicóka: most jutott eszembe hogy én Balázst nem Annamáriánál szültem, hanem Krisztinánál, már tényleg kezdek hülye lenni. Barinőm barinője ott nővérke, és mondta, hogy az Annamáriának nagyon sok kismamája van, nagyon leterhelt, mert jó szülésznő. Ha együtt szülünk vezetheti egyszerre a kettőt, nem?
A dokidat nem ismerem, mondjuk nagyon sok orvos van ott, de szerintem szakmailag jó a gárda.

Kép
cedis

Cedis nekem Kingánál volt az hogy kissebb volt a korához képest,inkább sulyba volt lemaradva 28hetesen 25%-al mint ahogy kellett volna,de mondjuk nem tolták el a szülés idejét.Természetes hogy aggódsz de szerintem nincs semmi gond.

t katinka

Sziasztok!

Megvolt a lánybúcsú szigorúan vízen, mert nem kockáztattam, megvolt a terhelés is hétfőn lesz eredmény!
Majd pénteken a lagziba pótolom! :)

Sannah neked is üdv a klubban.

Orsoly a férjeink is túlélik a terhességet, nálunk már a második jön pedig az elsőnél is ilyen zizi voltam! De a férjed lesz a legjobb terhességi teszt! Nálunk is a párom már teszt előtt 1 héttel mondta hogy "tuti megint terhes vagy.... vagy nagy baj van!"
Mert már érzékeny voltam és nem úgy reagáltam a dolgokra mint előtte... elmúlik majd! :D

Cedis nálam is kisebb a koránál, de a doki azért nem módosítgatja az időpontot, mert addig még alakul, elvileg 12.18, de már olyan is volt hogy 12.23-at írt ki az UH gép, emiatt ne aggódj!

A karácsony miatt nem örülnék ha csúszna, de amiatt hogy akkor bak lenne, amiatt meg nagyon... de majd meglátjuk! Gondolom ünnep előtt egy tuti császárosnak nem hagyják benn a babát, ha már méretileg fizikailag rendben?! De ezt majd meg is kérdezem hétfőn a dokimtól, hogy hagyják-e hogy meginduljon és úgy császár, vagy előre megbeszélt időpontban "megszületik"???
:?: :?: :roll: :roll:

Akartam még írni, de nincs erőm! És mindent el is felejtek... pihizek míg még Csani alszik (kb 5 perc), sok volt a lánybúcsú meg a reggeli vérvételes kelés, ki kéne pihenni!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Sanah! Üdv itt nálunk! :)

Cicóka
! NAgyon szép kismama vagy!!!! Szép formás a pocid és úgy mindenhol.Te nem híztál,vagy nem látszik rajtad. :)

Ezt a cukros vérvételt nem értem Cicus. Éhgyomros cukrot nem is néztek? Mert azt írtad először megittad,megetted,aztán vették a vért. Na mind1. Nálunk éhgyomorra 1/2 8 kor leveszik a vért,már ha első leszek. :( Aztán cukros lötyi és óránként 4x vesznek vért. Tehát nekem elhúzódik délig is. Húúúúúúúúúúúú már alig várom :shock:

Cedis!
Nincs semmi gond. Én már rég mondtam, hogy a kiírás változik a hónapok alatt, vagy elöbb 1-2 héttel, vagy későbbre 1 héttel. Én most úgy érzem elöbb jön 1 héttel. Nekem Réka 25 hetesen 700 gramm volt és 35 centi és azt mondta a doki , hogy normális- korának megfelelő.Bár szerintem akkor a felső határnál lehetett :) Mondjuk tudtam, hogy nem lesz pici babám,mert párom is,meg én is elég magasak,erős csontozatúak vagyunk. :?

Kép
bei

Sziasztok!

hát kicsit el vagyok kenődve.Voltam dokinál.Ott minden rendben.A cokrom is jó lett,de a véreredményem szerint valami baktérium vagy mi van a hüvelyemben.Vett kenetet és egy hét múlva lesz eredmény.
Szerettem volna holnap menni ultrahangra de sajnos MAJD 32 hetesen KELL menni.Tök gáz!már egy hónapja voltam és még 7 hét!!!
Ez kicsit szarul érintett.Kaptam vérszaporítót is mert vérszegény és vashiányos vagyok.
Bocsi hogy elkenődtem.Majd összeszedem magam.

Üvd az újaknak.Tök jó,hogy még most is csatlakoznak hozzánk.

hadedit82

Edit: ne kenődj el, bár én aztán pont el vagyok e miatt a méreteltérés miatt kenődve, de szerintem nem lesz semmi gond a bacival. Jó, hogy kiderült, és majd fogsz rá kapni valamit, amitől elmúlik és ennyi. Mondjuk az uh-t nem értem, hogy miért nem csinált egyet, de szerintem ha meglesz az eredménye a kenetnek kérd meg, hogy uh-zzon is meg.

Apropó vas: tuti, hogy nekem is kevés, már az első vérvételnél is az alsó határon mozgott, de még legalább 3 hét mire ez majd konkrétan kiderül, addig is kellene valami vasat szednem. Vény nélküliben tudtok valami jót?

Kép
cedis

Edit ne kenődj el biztos nem lesz belőle gond.Nekem is legközelebb csak 32 hetesen kell menni uh-ra elég szemétség. :evil: :cry:

Megkaptam a vércukor eredményt jó :) csak sok megint a baktérium a vizeletembe :cry:
Azt tanácsolta anyós hogy igyak meg reggelente 2deci zöld teát.szerintetek lehet zöld teát inni terhesen :?:

t katinka

cedis!
velem céklatablettát szedet a dokim. jövő héten lesz vérvétel (és uh is... nagyon várom), akkor kiderül, hogy hat-e... bár eléggé kételkedem... kicsit félek, hogy esetleg a bélben van valami vérzés, és az miatt vagyok vérszegény...

a cukorterhelés viszont az uh előtt nagyon jól fog zajlani. ha minden jól megy, akkor reggel hazasétálok anyuékhoz, befekszem a tv elé... és remélem, a cukros lötty után sikerül még visszaaludnom a 2órás vérvételig. ha megvolt, akkor kocsiba ülünk és irány a kórház :)

b@sszus!
a cervix kenetem eredményét meg megint elfelejtettem megkérdezni :evil: anyu azt mondta, úgyis szóltak volna, ha nem OK... de akkor is izgat.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Szoptatós édes hálóingeket találtam: a keresőbe beírjátok,hogy elenorkismamaruha és bejön a weboldal címe.
Hálóing: 3990 ft,szopis pizsi 4990 ft és a szoptatós melltartó is elérhető áron,1400 ft-ért.
Szép estét!

lasaguilas
Budapest XI. kerület

Helló Kismamik!

Cedis: ne aggódj az időpont miatt, már nekem is tologatták ide oda, volt már 19, 21, 14. A 2 hetes ide-oda csuszi tök természetes, végül is nem voltak ott a paplan alatt :lol:
Igen én is ezt hallottam az Annamariról, de a dokim hívta fel még félidőnél, hogy akkor majd számítson rám. Osztozhatunk rajta, majd kitolást egymás utánra időzítjük!

Edit: nekem gombám volt a múltkor, kaptam gyóygszert meg kenőcsöt és most már minden ok. Az uh-t könyörögd ki!

Orsi: remélem mi is olyan szerencsések leszünk a 4D-s uh-val mint ti, elég irigy vagyok. Ráadásul mi utalvánnyal megyünk, kaptuk nászajándékba. De még nincs konkrét dátum, majd ha hazajöttünk.

Lányok köszi a dicséretet. Bei: az jó, ha nem látszik, pedig híztam 6-7 kgnál tartok, de ennek 80%-a a combomon van :( Hát beletelik majd pár km futásba mire lemegy, de lesz..om

Nekem is volt már cukros lötyi még a 17. héten, a családi kockázat miatt, és lesz majd 3 hét múlva is. Citrommal egész tűrhető volt, bár utána hányingerem volt.

Éppen bababútort tervezünk apával, most az asztalosok tesztelése folyik. Már kaptunk egy ajánlatot, le se írom mennyiért, mert kész röhej. Szóval tovább próbálkozunk.

C

cicóka

Sziasztok!

Cedis: Nálunk úgy van, hogy van egy utolsó menstruáció alapján számított szülés várható ideje, azt természetesen sosem módosítják, és minden uh-nál a méret alapján is feltüntetik a szülés várható idejét. Nálam ez mindig egy héttel később van mint a menstruáció alapján számolt.
Szerintem emiatt egy kicsit se aggódj!

t katinka: A vizeletbacikra jó lehet a tőzegáfonya kapszula, nagyon hatásos és tele van C vitaminnal is, csak azt nem tudom, hogy terhesen lehet-e szedni.

hadedit: Kérd meg az orvosodat, hogy csináltasson uh-ot, mondd meg neki, hogy téged nagyon megnyugtatna.
Mit kaptál vérszegénységre?

Sannah: A keresztfiamat is Zéténynek hívják
:D

j: Remélem javul a vérképed! Ha bélvérzés okozná a vérszegénységet akkor azt észrevennéd a székleted színén, nem?

Kép
eper74

Sziasztok! :)

Edit! Ne izgulj. Biztos nem lesz semmi komoly. Kapsz valami gyógyszert rá és elmúlik. Az uh-t könyörögd ki szerintem is.

Cedis! Én NEO-FERRO FOLGAMMA tablettát szedek- ez vényköteles- De nekem már a doki ezt felírta a 16. hét körül. Pedig nekem az első vérvételemnél jóval magasabb volt a vasam és a másodiknál is kicsit magasabb volt a max értéknél. Mégis azt mondta napi 1 szemet kell szednem,mert romlani fog. Gondolom most lesz a harmadik vérvétel majd ott kiderül nekem is.

t. Katinka! Szerintem lehet inni zöld teát. Én szoktam inni. Bár én a bolti hideg zöld teát iszom,nem amit filteresen főznék. De mért ne lehetne? Végül is abban is van egy kis koffein,de a kávénál egészségesebb.

JAjj lányok én olyan rosszul aludtam az éjjel. Vagyis reggel 5kor fölébredtem és nem tudtam visszaaludni. Ilyen még nem volt. :( Rosszat is álmodtam, meg annyira fájt mindenem- hátam,derekam,bokám,talpam. :? Aztán miután felkeltem 1/2 óra múlva már nem fájt se a hátam,se a derekam. :shock: Megfájdult a fekvéstől? hmmmm , lehet.
Holnap Brendonba megyünk Párommal :) Vásárolgatunk ezt azt,meg megnézzük a babakocsikat. Lehet meg is vesszük. :)

Kép
bei

Sziasztok Kismamik!

Írtam egy rakatnyit és közben letelt sztem az időkorlát,úgyhogy elveszett az íromány... :( Szerencsétlen flótás vagyok mostanában!

Bár ez volt a 4. éjjelem,hogy nem alszom,de szerencsére elmúlt a napszúrás,úgy érzem! :) Legalábbis nincsenek már a fránya tünetek! :D

Eper: ne viccelj,mi örülünk annak,hogy nem vagy érzékeny,csak így tovább! :wink: Ja és jó Neked!!! :) Persze,ahogy tudok,rakok fel képeket és szólok,ha megtörtént! Talán már ma,de nem ígérem...

Cedis: no para,minden rendben van,ez bizti! Csak annyi,hogy nem lehet napra pontosan tudni a teherbeesés idejét! Mindenkinél változik sztem!

Edit: ne szomorkodj!!! Sajnálom,hogy Nálad és t katinkánál is csak 32 hetesen lesz legközelebb Uh! De képzelj el engem! Én a 18 hetes genetikain láttam utoljára normál ideig Zsófit! :( Azóta semmilyen méretet nem tudok,tehát hogy mennyi kb. a súlya vagy hogy mekkora... Mert aztán volt a genetikai tanácsadáson Uh,ahol csak kiderítették 2 perc alatt,hogy több a magzatvíz,ja és előtte 4 nappal a dokim "pillantott rá" 2-3 percig,de ennyi! :( És úgy tudom,a 28 hetes Uh kötelező,de nem tudom,nálam lesz-e egyáltalán! :roll: Sztem ha rendes dokid van,mindenképp kérd az Uh-t,ahogy Eper is írja,megnyugtatás céljából!

Bei: nem volt éhgyomis vérvétel!Ez a terheléses cukros abból állt,hogy reggel 1/2 7-ig bezárólag meg kellett ennem 2db zsömlét 3dl tejjel,majd 1/2 9-kor ott kellett lennem a rendelőben,hogy a kajálás után kerek 2 órára rá levegyék a vért. Na,ez volt a nagy terhelés! :) Mert mondta a dokim,h. a cukros lötyivel csak abban az esetben kínoz,ha most kiderülne,hogy cukros vagyok. Tehát akkor kellenének egyéb vizsgálatok,vérvételek,stb. Mondjuk nekem ez a több magzatvíz miatt is fontos. Hétfőn megyek a dokimhoz és tudom meg az eredményt!
Apropó,az utazás miatt elmaradt,de itt szeretném megköszönni mindenkinek,aki a magzatvíz dolog miatt vígasztalt és bíztatott eddig is,szóval: KÖSZÖNÖM CSAJOK!!! Cicóka,bevallom,a Te írásodon el is bőgtem magam... :oops: Köszönöm,nagyon kedves vagy!

T katinka: a zöld tea valóban egészséges,de én terhesen nem merném bevállalni... fene tudja,pedig talán lehet inni... de én nem merném,biztos,ami biztos alapon. Kérdezd meg a védőnődet,ők jobban tudják az ilyesmit!

Cicus

Kép
cicus78

Bei: bárcsak Én aludnék,legalább hajnali 5-ig!!! De már a 4. éjjelem,hogy 3/4 óra a legtöbb,amit szunyókáltam és nappal sem tudok! Tök ki fogok purcanni és féltem Zsófit is! :(
Szupi,hogy mentek vásárolni a babónak!!! Irigy-irigy!!! :roll:

Cicus

Kép
cicus78

Sziasztok!

Bei: én is pocsékul aludtam megint, továbbra is a hülye allergia miatt. Már a torkom is fáj, mondjuk ez nem az allergiától, hanem szerintem az immunrendszerem egyre gyengébb lesz, ahogy küzd ezzel a vacakkal. Minden évben így van, hogy az allergia mellé sikerül beszereznem egy torok vagy mandulagyulladást. Csak most nem tudom mit szedhetek majd rá, mert eddig ég mindig antibiotikum lett a vége.

Cicus: na végre, hogy jobban vagy, nagyon örülök. Igazából azért aggódom az eltérés miatt mert tudom pontosan, hogy március 09.-én plusz ugye egy-két nap fogant a pici.

Az én vérvételem is csak egy lesz, mert a korábbi éhgyomrihoz fogja hasonlítani, nem kell külön egy másikat csinálni.

Julcsi: ezt a céklatablettát hol lehet kapni, bioboltokban?
Tegnap vettem egy vas+c vitaminos pezsgőtablettát, de ebben nagyon kevés a vas, szerintem 14 mg/db nem elég ilyenkor.

Zöldtea témához nem tudok hozzászólni, egyszer ittam az ice teás változatát, de nem tudom hogy ezt szabad-e amúgy inni.

Kép
cedis

tkatinka nekünk Nóra lett volna ha kislány, szerintem nagyon szép név.

cedis ne aggódj minden rendben lesz!!

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Halihó! :)

http://teaunnep.hu/teak-terhesseg-alatt.html

Találtam egy cikket a teákról-hogy lehet e inni terhesen - hát lehet. :)

Cicus! Örülök, hogy jobban vagy! :D Akkor én szerencsésnek mondhatom magam, hogy tudok aludni :shock: Tök jó, hogy nem kintatnak a hülye cukros lötyivel titeket fölöslegesen. Így kellene mindenhol csinálni. De nálunk hiába jó a cukrod előző véreredményeden,akkor is így csinálják....... :evil:

Kép
bei

Edit: szia, már ketten izgulunk..nálam is találtak Klebsiella bacit, kaptam antibiotikumot (Unasyn) + kúpot, mert ugye az antibiotikum gombásodást okoz.
Én azon stresszelek, hogy az antibiotikum ne okozzon semmit a babánál!!!
Előtte streptococcus volt pozitív, az most ok,....úgyhogy van miért aggódnom...
Azt gondolom, csak tudják a dokik, hogy mit lehet és mit nem...a baci nagyobb gondot csinál, volt rá példa a környezetemben...ÖRÜLJ HOGY KIDERÜLT!!!
Nem lesz gond!!!

a Neo-Ferro-Folgamat én is szedem, előtte folyton ájuldoztam, azóta nem.

Üdv Kriszta

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

Sziasztok!

Eper: '96 óta tetszik ez a név, akkor még nagyon ritka volt, azóta mondogatom, ha kisfiam lesz Zétény lesz és most itt van :lol:

Cedis: Te is allergiától szenvedsz :shock: én ki sem mozdulok a házból, mert rögtön rohamom lesz, gyógyszert nem szabad szednem, a homeos cuccok pedig semmit sem érnek, együtt érzek veled.

Katinka: én rendszeresen iszom a csipkebogyós zöld teát, senki sem szólt eddig érte.

Cicus: én sem tudok éjjel aludni 1-2-ig tévézek, aztán valamennyit alszom és 6-kor már talpon vagyok, ez a hidegfront nagyon megvisel, kisfiam annyit dolgozik, hogy már szinte fáj.

Sosem voltam frontérzékeny, de a doki szerint a babának nem tetszik a front, mivel medence fekvésű amikor rugdos lefelé és oldal irányban teszi.

Moncsi: nekünk is a Nóra volt a befutó lány név, szerintem is nagyon szép név.

Bei: olyan super dolog vásárolgatni, én is vettem már pár dolgot, nagyon jó lesz Nektek, nézelődni, vásárolgatni, :lol: :lol: Beszámolsz majd miket vettél?

Hadedit: egy ismerősömnek is voltak ilyen gondjai és Klion kúrát kapott, ne aggódj kikezelnek hamar. :wink:

Tapasztalt anyukák tudnátok tanácsot adni, kb mennyi bodyra, rugira stb-re lesz szüksége a babának 56-os méretben illetve mennyi ideig jó ez a méret? Köszönöm,
Vendég

Az antibigyó miatt ne aggódjatok!ha kell,akkor kell!Tényleg a bacik veszélyesebbek mint maga a gyógyszer!
Én is kaptam szüléskor,meg Iza is,mert már jó pár órája elfolyt a magzatvíz és gyerek mg sehol nem volt.

Sannah!
Hát ez attól is függ mekkora a baba.De pár hétig szerintem jó az 56os cucc,aztán van aki a 62eset kinövi 1 hét alatt,szóval tényleg változó.
Azt mondják h 5-10 db kell belőlük,hát lehet inkább több is...az elején folyton volt vmi...vagy lebüfizte,vagy kakis lett,vagy pisis.De ez se törvényszerű.Ráadásul tél lesz,nem tudom milyen sűrűn akarsz mosni és h milyen gyorsan száradnak a ruhák nálatok. :wink: Szerintem érdemes pl tescos bodykat beszerezni,azok olcsók is,főleg ha akció van!

Aki nagyon sokára megy uhra,szerintem is érdemes akkor előbb elmenni a dokihoz!Főleg ha vki nagyon parázik,az csak árt!Vagy akkor elmenni egy 4Dre esetleg,ott aztán tényleg töb időt nézitek a babát! :wink:

Én meg lassan túl sokat járok uhra :oops: Most voltam 18án,aztán megyek 1én és legközelebb 15én.De ebből 2 csak kis uh a magánrendelőben,és épp csak megnézi h mekkora,meg h dobog e a kis szíve :wink: De nekem ez is elég!

annus11

eper!
a vas miatt fekete a székletem eleve, így nem venném észre a vért... de korábban is többször volt pozi a weber-tesztem... csak már régen néztük.
nem parázok különösebben miatta, csak úgy érzem, feleslegesen tolom magamba a céklatabit... meg majd a másikfajta vasat, amit tuti kapni fogok... mert nem a vashiány a gond.

cedis!
gyógyszertárba, drogériában... sok helyen van céklatabletta (nővér cékla asszem a legelterjedtebb)

alvás: amióta szedem a pipolphent bárhol, bármikor, bármennyit :) persze max 3-4 órát tudok egyben szunyálni... de utána simán visszaalszom.
most is aludtam 3-ig :oops:

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

sannah: Én Líviánál nagyon bevásároltam 56 os cuccokból és a felét nem hordta. úgyhogy most mindenből lesz hét darab kb meg egy pár orvoshoz lemenős, stb. Szerintem egy méretből túl sokat ne vegyél.

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Sziasztok!

Annus, ha már említetted: tescoban body-k 2 db/850,- Ft. :) Mi is beszereztünk zsiráfosat, kisatósat, vonatosat....

Én is a Neo-ferro folgammát szedem, jelenleg 2X1-et. Azt mondta a doki, hogy a vérvétel eredményétől függően majd esetleg fel kell emelni alkalmanként 2 szemre.

Julcsi!
Én is álomkóros lettem. :) Délután is ledőlök, ha hazajöttem munkából, este pedig már 9-fél 10-kor alszom. :)

Hadedit!
Nekem alapból felírt Kliont. Azt mondta, ha esetleg bármi kicsit rendelleneset észlelek, használjam, de nem muszáj végigcsinálni egy teljes kúrát egyszerre, hanem akár elég 2-3 napig is. Ilyenkor ugyanis fokozottan érzékeny az ember, s elég könnyű összeszedni mindenfélét.

Hálistennek nálunk van 24. heti genetikai uh is, ami ugyan tolódik a 26. hétre, ugyanis azt mondta a doki, hogy jobb betöltött 24. hetesen csinálni - akkor viszont képzésen vagyok Pesten, így csúszik picit.

4D-sre viszont nem megyünk. A párom ugyanis még a terhességem előtt megjegyezte, hogy ez neki annyira nem tetszik. Pedig egyébként irtó lelkes, minden vizsgálatra jön és többet kérdez, mint én. :) De ettől valahogy egyszerűen irtózik. S bár azt mondta, hogy ha én szeretném, eljön velem. Én viszont úgy döntöttem, hogy nem erőltetem. Ha mennék, akkor pedig vele mennék, nem mással, nem egyedül, úgyhogy úgy gondolom, ennyit én is engedhetek. :) Végülis a nőgyógyász minden alkalommal csinál uh-ot, plusz ehhez jönnek a kórháziak - sűrűbben, mint az átlag. Úgyhogy meglátjuk majd, ha előbújik. :)

Kata
katinkababa
Eger

Sziasztok!

Sannah szerintem sem kell egy méretből sok egyetértek annusal.Nem egyformák a babák és elég hamar kinövik a dolgokat.Pl.szerezz be vagy 5-10 darab textil pelust is az büfiztetéshez meg feje alá.Néztem mindig az akciót a ruháknál a tescóba a legjobb van olyan is -75% én mindig olyankor beszereztem pár dolgot.

Bei köszi meg mindenkinek.

Bei akkor nektek holnapra jó vásárolgatást.majd irj hogy mit vettetek.

t katinka

Sziasztok!

Nektek nem volt semmi mellékhatása a neo-ferro-folgammának? Tegnap este azt hittem, végem. :( Olyan iszonyatos gyomorgörcsöm volt - tuti attól, mert tegnap kezdtem szedni, s eddig ilyen nem jelentkezett, s olvastam a betegtájékoztatón is, hogy van ilyen. Már csak ez hiányzott a folyamatos hányiger mellé...

Kata
katinkababa
Eger

Kata!
a vas szedése kicsit boríthat az emésztésen... de elvileg néhány nap alatt hozzászokik a szervezet. átmenetileg viszont képes hasonló panaszokat okozni... mint ahogy pl székrekedést is.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Sziasztok!

Én is ezt a neo-ferro-forgammát kaptam.Napi 2X1-et.De azt mondta a doki ha székrekerdést vagy hasmenést okoz akkor csak napi 1-et szedjek.Eddig még semmi különleges nem történt.

Jaj lányok!Ma jön haza az öcsém londonból!alig alszom napok óta úgy izgulok.Este 6kor száll le a gépe.
Úgy volt,hogy ma megyünk az állatkertbe is de a Dominak megfájdult a torka meg az eső is esik.
Képzeljétek A férjem megcsinálta a hinta állványt a gyerekeknek.Tök nagy lett.Majd lefényképezem és fölteszem.Csak le kell festeni és már lehet is hintázni.
Sajna nekünk nem kell sok mindent venni mert van a Domiról.Pedig én is vásárolgatnék már.56-os ruhánk van egy csomó de szinte minden fehér.Egy plédet biztosan veszek.Egy szép csajosat.Meg a haza jövős ruhánk is valami hiper rózsaszín lesz.
Esküszöm tökre féltem hogy milyen lesz egy kislánnyal de már annyira várom!
Mindenki a nevéről faggat.De egyenlőre még bírjuk a titoktartást.
Már túl vagyok az uh-s depin.Majd a ti élményeitekbe temetkezem.
Úgyhogy írjatok jó sokat!

hadedit82

Kata: szerintem nem a vastól, hanem a fronttól görcsöltél. Én is nagyon szenvedtem, alig bírtam elaludni, görcsöltem és Petra is pörgött kegyetlenül, azt hittem kirúgja az oldalamat!!!
Persze azért figyelni kell rá, nálam székrekedést okozott...:-(, de ha nem szedem folyton ájuldozok!!

P!
Kriszta

Kép
Kép
Kép
mkriszta75

Sziasztok!

Látom zajlik az élet itt.
Kata..a vas tabletták okozhatnak gyomorbántalmakat, ha ez pár napig is eltart szólj az orvosodnak írjon fel mást! :(
De ha hasgörcsöd is volt annak szerintem is a fronthoz van köze. :? Én se bírom ezt az időjárás változás, úgy érzem leszakad a pocakom.
Hadedit..nagyon kiváncsi vagyok majd mit mondanál 1 év mulva, mi a külömbeség a lány és fiú gyermek között? :D Tök jó hogy megtapasztalod!
Először én el voltam keseredve hogy fiús anyuka maradok, de már nem bánom.most hogy Norbi ilyen sokat nőtt, és eltettem a nagy táska fiús ruhát (annak a fele tök szép újszerű) amit kinőttünk, meg szandit, cipőt...megkönnyebbültem hogy fiam lesz megint így nem vész kárba a sok ruha. :wink: :)

Biztos vagyok benne hogy nincs két egyforma gyerek, a kis Balázs lehet tök más lsz mint Norbi :) Csak abban reménykedem hogy olyan jó alvókája lesz mint a bátyjának volt.Norbi jó baba volt, 2x majd a 2. hónaptól 1 x kelt éjjel enni és nappal is jól aludt. :D
Külön ágyban és külön szobában alszik...tök meg vagyok vele elégedve. :D
Ruhaméretek: Igen, nem kell sok 56-os rugi, bady mert 1 hónap alatt kinövi a baba!Elég 4-5 db.Koszos se lesz kézzel ki lehet lötykölni másnapra száraz is. :wink:
De textil pelusból nekünk kellett 20 db, mert Norbi sokat büfizett, bukott....folyton azt mostam. :roll: Meg kell a feje alá minden nap 1-2 db, kell a babakocsiba, hordozóba a feje alá, ha rokon felvette Norbit, emlékszem annak is adtam, hogy a baba ne az ő vállát nyalogassa cicit keresve. :?
62-est ruha se kell sok, 5-6 db,de azt már kicsit tovább hordják. Emlékszem mi mindent hamar kinőttünk, 1 éves kora után lassult le a növekedése, akkor 80-86-os ruci elég volt fél évig. :wink: Most meg közel 2 évesen, megdöbbentem hogy a 92-es kicsi, már a 98-as kell! :shock:

Kép
Kép
lovaszkata

Szép jó reggelt! :)

Na megvolt a bevásárlás tegnap.Brendonban voltunk Siófokon. Alig vettünk valamit és 33 ezer ft.-ot fizettünk. Vagyis Apa fizette :D
Ruhát nem vettünk, mert kaptunk már 56-osat is,meg nagyobbakat is a párom tesójáéktól. Majd hazahozósat fog kapni, de szerintem azt anyós akar venni. Most vettünk: fürdető kádat, kisollót,hajkefét+fésüt,cumit,cumis üveget-1db nagyobb müanyagot és 1 db kisebb üveget,Liberó pelust 3-6 kg-ig 90db-os volt 3150 ft., popsitörlőt-akciós volt az is. :) , Cumis lázmérőt( nem bírtam ott hagyni 2000 ft-volt.) ,kiságyhoz baldahint és fejvédőt és 1 fürdő lepedőt, párásítót,ami télen kell, mert száraz lesz a levegő a fűtés miatt( 8200 ft). Asszem ennyi,de megyünk még anyuval is babakocsit megvenni- ezt http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/17140
Meg a barátnőmmel is elmegyünk még,mert ő is akar valamit venni Rékának. :) Ja és képzeljétek. Párom utál vásárolni ezért elintéztük 1/2 óra alatt. :( Alig hagyott nézelődni. Azt hittem azért legalább, ha Rékának vásárolunk nem csinálja azt ,amit ha magamnak vásárolok. Bár ha én vásárolok 2 perc után azt kérdezi meddig akarok még nézelődni. Ezért már nem vásárolok vele, de azért az rosszul esett, hogy a baba boltban is láttam az első 10 percben rajta, hogy már unja. :( Na mind1,de legalább eljött velem.

Kép
bei

Ja a kocsit Bordó színbe vesszük. :)

Kép
bei

Sziasztok!
Mindenkit üdvözlök, rég voltam erre.
Allergiás társaim együtt érzek veletek. Ma még 46 tüsszentésnél tartok. Sokszor olyan, mintha a babót is kitüsszenteném. Nagyon fáj a mellkasom is. Mindegy ez van.
Baba Rucikról: Nekem még csak két 56-os rugim van többet még nem bírtunk venni. Na majd csak meg lesz mindenünk. Várom már a rossz időt, hátha alább hagy az allergia. Szeptember 1-től táppénzen vagyok. Tudjátok meséltem iskolában dolgozom és már van aki az osztályomat viszi nélkülem, így nem tudok mit csinálni el jövök táppénzre, na meg hát aki veszélyeztetett terhes az maradjon is otthon a se..én!
Láttam a pocifotókat édesek. Nekem is nagyon nagy és totál gömbölyű, mint egy labda. Elvégre a fiú babák előre gömbölyödnek.
No mennem kell, mindenkinek sok pocirugdosást és jó pihizést a hétvége hátra levő kis részébe.

Kép
Kép
zsanimanó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?