Új privát üzeneted érkezett!

Az elmúlt éjjel rémálom volt. Alig aludtunk valamennyit, ROZI borzasztó nyűgös volt és a végén már én is. Folyton cicizni akart persze csak cuclizott, amit nem engedtem , akkor meg ordított. Elaludtunk kb. fél, egy órát utána kezdődött minden előről, sehogy nem tudtam megnyugtatni. Nem fájt a hasa, szerintem nagyon melege lehetett.

A vízzel én is úgy vagyok, hogy kínálgatom neki két szopizás között. Van amikor totál rácuppan és "sokat" iszik, máskor kiköpi. Azért gondolom ő is szomjas lehet ebben a dög melegben!

Etus!
Jó bulizást neked. Próbálj kikapcsolódni, bár tudom ez nem egyszerű, mert az ember agya folyton a pici körül jár!

A babák írtó aranyosak! Az a karbanalvásos póz haláli jó!

Most egyenlőre ennyi, mert mindjárt lefodulok a székről. Rozi végre alszik (bébihordozóban).

Mensi ügyben nem tudok mit mondani, szerintem szedjed a homeos bogyót, az nem árthat.

Melegkiütés nálunk is porondon. Én nem csinálok vele semmit, pedig Rozi is csak pelusban nyomja!

BCG oltást megfigyelem, amint kilátok a fejemből :?

Manóci küldöm a képeket, Etust nem zaklatom most így lakodáré előtt!!

Nyugi csajok, napok kérdése és óriási lehülés lesz (2-3 fok :( )

Puszi

Bea

Kép[/url]
június

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2012.06.28 14:53-kor.
Vendég

Üdv Fronell itt a fórumon! :)

BCG oltással kapcsolatban: nekünk kb. 2 hete (Máté akkor volt kb. másfél hónapos) kezdett egy pici piros pötty lenni, ami mostanra egy csúnya nagy piros göb lett. Úgyhogy még van időtök Zetus, hogy előjöjjön a reakció.

Köszönöm a sok bíztatást a tejjel kapcsolatban, most délután már talán érezgetem megint, hogy beindul a tejtermelés, de lehet, hogy csak annyira akarom, hogy bebeszélem magamnak.... :shock:
Gyerekorvossal beszéltem ezügyben, azt mondta, hogy sajnos a hormonváltozás hatására megy el ilyenkor a tej, és van akinél ez rendeződik, van akinek viszont nem is jön vissza... :( na ki vagyok segítve a válasszal... persze biztos így van, csak jó lett volna valami biztosat (BÍZTATÓT :) ) tudni...
A védőnővel is beszéltem, ő szerinte visszajön még a tej.

Ti hogy tudtatok avatart készíteni? Mert nekem sehogyan sem sikerült 14 Kb alá vinnem a kép méretét... :( a max. méret 6 Kb. lehet...

golfmono

Sziasztok!

Judit!
Annaluca nagyon aranyos azon a "kidöglős" képen.

És persze az összes bébike tüneményes! Meg kell őket zabálni.

Etus!
Jó bulizást, amennyire tőled telik, kapcsolódj ki! Még jó, hogy ikertesód hasonlít rád, talán beveszi Bercel, hogy anya otthon van :lol:

Június!
Nálunk is nyűgi volt tegnap este Marci. Mondjuk nekünk csak az elalvás ment nehezen, utána éjjel már nem volt gond. Tuti, hogy ettől a nagy melegtől vannak szegények megzakkanva.

Víz: Én nem adok Marcinak pótlást, pedig anyósom már rákezdte, hogy adjak. Így is napok óta olyan hülyén vergődik a cicin, hogy nem akarom még a víz-témával is megzavarni. Sztem a cumitól pörgött így be v. azért mert már nem dől úgy a tej a szájába?! Amikor kéri cicireteszem, kutacsa rendben, sztem nem kell neki víz.

Golfmono!
Nekem is rögtön emgjött Szonji születése után, de nálam nem volt ilyen tej-apadás probléma, úgyhogy sajna nem tudok segíteni. Sztem próbáld fejni, még akkor is ha nem jön belőle és igíál tejserkentő teát v. szedjél Urtica-t! És persze igyál bazi sokat!

Fronell!
Szia, üdv köztünk!
Judit (Balwin) vezet egy táblázatot (mostmár a babókról), sztem add meg oda az adataitokat (korod, baba neve, születési súlya, hossza, születési idő, hanyadik hétre született, melyik kórházban).
És ha van időd és publikus, akkor szívesen olvasnánk a szülés-történeteteket és persze muti képet a kiscsajszidról!

Most mennem kell, még keresek egy receptet a neten.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Ja!
Mi az az avatar?

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Fronell, üdv itt, és gratula Alma babához! :)

Szoni, az a pici kép amit a vonalzód mellé illeszthetsz!
Viszont azt nekem sem sikerült fölrakni, pedig már légypiszoknyira kicsinyítettem!Ugyhogy már nem is próbálkozom :?

Június, megfejtettem, hogy miért nem tudod fölrakni!
Mert szerintem nem jó formátumban vannak a képeid.Ugyanis most nekem sem engedte, azt írja ki, hogy hiba történt! :( Küldd át úgy mint a múltkoriakat, és máris rakom.
(JPG file-ban)A mérete amúgy tök jó.És naggyon cukika Rozi, az alvóson, meg..........imádnivaló! :)
manóci

Manó!
Köszi az infot. Etusnak van ilyenje, akkor Ő az avatar guru!
Viszont a fájl formátumon sztem te is tudsz változtatni, legalábbis nekem itthon csak annyi szokott lenni, hogy kimentem a képet az "asztalra/desktopra" és egyszerűen átírom, hogy "jpg", amikor el kell nevezni.

Vmelyik nap hiányoltam Verust (Buborkát). Kerestem vmit egy korábbi hsz-ban, visszamentem és ott láttam, hogy átírta a vonalzóját, miszerint Liliána baba ma 3hetes és 1napos.
Verus!
Gratulálunk és hol vagy???

Ildi!
Arra a hsz-unkra is rábukkantam, amit szülésed előtt 6 nappal írtunk, hogy kezd menegetni a nyákdugód, én meg örömködtem neki. Jót derültem rajta, hogy akkor még nem tudtuk, hogy mennyi van hátra.
Azért olyan izgalmas időszak volt, nem? Kicsit hiányzik.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2012.06.28 14:53-kor.
Vendég

Sziasztok!

Fronell üdv., gyere gyakran!
Holnap 2 hónaposak leszünk hogy repül az idő. Még most fogok vasalni meg fürdeni, cuncika alszik kimerült egész nap. Megint többször fürödtünk, vége lehetne már a nagy melegnek.
Na megyek is, de hoztam megint képeket, remélem nem baj. Kép Kép Kép Kép
KépKép
rena10

Sziasztok!

Na, hogy bírjátok ezt a hőséget? A mi gyerekeink nem nagyon zavartatják magukat, csak a mi bamba fejünkön dől a víz! 34 fokot mérünk a tetőtérben!
Drága uram itthon van, 5után le szoktunk menni a Dunára, ott, hogy fúj a szél, kicsit jobb. Ma szerintem a strandra megyünk, hogy változatos legyen a program.

Én nem adok Palikának vizet, egyszer próbáltam, de ő is csak öklendezett! Ő csak a didkókat szereti, igazi pasi! Nagyjából már ráálltunk a 3-4 órai evésekre, de ebben a hőségben néha 1óra múlva cicizik pár percet. Gondolom az a szomjoltás. Meg persze a nagy evések alkalmával is kapnak elég folyadékot! Nem?

Szia fronell, üdv köztünk. Nagyon szép neve van a kislánykának!

BCG oltással kapcsolatban: én úgy tudom, hogy úgy 1 éves korukig ráér behegesedni, és ha addig nem, akkor kapnak újat. Johannának nem jött ki, ezért kapott év elején még egyet, és az már szerencsére látszik rendesen. Szóval ráérnek még a babák!

Etus,
Jó mulatást! Nagyon laza vagy! :wink: Biztos jó lesz egy kicsit kikapcsolódni, mégha folyton a picuron is járnak majd a gondolataid!

Nagyon aranyosak a képek, a babák!!

Mindenkinek további jó párolódást, sok puszi! Nyugi, ahogy június is mondta: Hétvégén jön az óriási lehűlés!! :lol:

Kép

Kép
skat

Szona, de próbáltam átírni a formátumot, mert az én tömörítőmbe is át lehet, de valamiért nem sikerül.Illetve sikerül, csak fekete-fehér lesz a kép, nem színes :roll:
Ja amúgy a BMP file-t nem fogadja el a babanet azért nem tudja Június fölrakni a képeit!De még valahogy próbálkozom az átalakítással, vagy Június, ha át tudja otthon akkor már menni fog a fölrakás is :wink:

Rena,Balázs igazán édes kispasi :) nagy szemei, és milyen kis mosolygós!

Zetus, hááát én valahol megértelek ezzel az esküvővel kapcsolatban!Én is szeretek amúgy járni, meg mulatozni néha, de most itt a pici meg ebben a melegben?! :shock: szép ruhában feszengeni, háááát nemtom, valahogy kihagynám!

Fronell, szüléstörténet, azért nem semmi :? kicsit magamra ismertem, mert nekem is fájásgyengeségem volt, csak lökték az oxitocint, nekem is már a végén 12-el :wink: és alíg akartak jönni a fájások!
Amúgy tök jó, mert lehet találkoztunk is futólag, én 23.-án szültem, és szintén a Mávban :) Szerencse még tudtunk ott szülni, most halál lenne, hogy átköltöztették őket a felújításokra a Szabolcsba :twisted:
Ki volt a dokid?
manóci

Kép

Juhééééééééééééééééééééééééééééééé :D :lol: Köszi Manó!

Csajok!
Mostantól elárasztalak benneteket ROZI fotókkal!! :lol:

Rena!
Sose baj, hogy képeket teszel fel. Én imádom nézegetni és szerintem a többiek is! Azért néha írjál is magatokról, hogy mi van veletek!

Újabb 4,5 órás éjszakai alváson vagyunk túl. Mondtam is Rozinak húzzon bele, mert nemsokára itt a bűvös 6 hét!
Karján egyenlőre nyoma sincs BCG oltásnak, talán egy kis piros folt , de lehet, hogy csak beképzelem. Már csak azért is mert tiszta meleg pötty a kiscsaj.

Fronell!
Üdv. közöttünk és várjuk Almáról a képeket! Én is júni 10-re voltam kiírva! Csinálj vonalzót, akkor tudni fogjuk holt tart a baba!

Az informatika zseni:Bea

Bea

Kép[/url]
június

Kép Csupi csajszi

Rozi alszik én meg punnyadok :? Meddig is van hőségriadó? Én is kezde depi lenni ettől a bezártságtól!

Bea

Kép[/url]
június

Sziasztok!

Rena!
Balázs még mindig édes azokkal a nagy szemeivel :)

Június!
Végrevégre! Rozi is tud aludni látom :wink:
A hőségriadó minden nappal tovább tart, ahogy nézem a híreket. Azt hallottam, hogy állítólag az okosok tudják, hogy baromi meleg lesz baromi sokáig, csak nem merik bejelenteni, nehogy pánik legyen, ezért csak így apránként adagolják a jónépnek. Először az volt, hogy csütörtökig lesz kánikula, aztán, hogy hétvégéig, aztán, hogy keddig, erre már jövő hétvégét mondanank. Gyanús...

Ildi!
Mi van a gyulladt cicivel? Próbáld meg, hogy melegvízzel locsolgatod (ebben a dögvész melegben) és közben masszírozod. Egyéb okosság nem jut az eszembe.

Etus!
Milyen volt a tegnapi buli?

Fronell!
Sajnálom, hogy így alakult a szülés, de a végeredmény a fontos :wink:

Manó!
Tényleg szerencsétek volt, hogy még elcsíptétek a Mávot. Szabolcs u.-ról elég gáz, amit hallottam :?
És anyósom tegnap a rádióban azt hallotta, hogy vmi szóvívő bejelentette, hogy a szülészet marad a Szabolcsban és a Mávban csak nőgyogyi osztály lesz. Hát gratulálok az illetékeseknek, akik ezt megszervezték. Egy modern, jólműködő szülészetet megszűntetnek és helyette kapnak a nők egy (már bocsánat)balkáni körülményt. Kicsit olyan érzésem van, mint a Margit kh-János kh esete.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Sziasztok!

Alig élek......utálom ezt a meleget.A lakás már szinte börtön, reggel 9től du 7-ig :( MIKOR LESZ VÉGE?

Fronell:Szia itt! :)

Lánykám alszik, már lassan 4 órája....ez normális?A melegre tudom csak fogni. Az elmúlt 2 iccaka este 9től, reggel 5ig egyhuzamban alvás volt....remélem ez így is marad (nagggyon naiv vagyok, iga'?)
Feldobok róla egy képet amint kedvenc mutatványát produkálja épp:

Kép

Tagnap ivott végül is cumisüvegből....biztosan nagyon szomjas lehetett, hiszen előtte köbö egy órával ürítette ki az utsó cseppig a cickókat....örültem hogy legalább ez sikerült ebben a sivatagi időben.

Emlékeztek rá hogy anno a terhességemet a toxoplazma fertőzésem miatt aggódtam végig? Végül is egyenlőre úgy néz ki, hogy Eszter egészséges DE felmerült egy másik dolog. Kb 1 hónapja Imikének tüdőgyulladása volt, emiatt rtg-készült.Ott megállapították amit kellett +még azt is, hogy a mediastinum a mellkasban szélesebb mint illdomos.Tovább mentünk, UH-al is megnézte a dokinő, nagy extrát nem látott, csak tippelt, hogy a csecsemőmirigy lehet nagyobb vmivel.Miután az Esztert is megvizsgálta (hasi+koponya UH) a kellő informálódás (toxoplazma) után azt mondta, hogy szerinte vetessünk vért a fiukánktól is, mert lehet, hogy amikor én, akkor ő is elkapta ezt a fertőzést és ezt dolgozza így ki a szervezete......Jövő7en vérvétel, remélem nem lesz semmi baj.Ha nem toxo, akkor újabb rtg, majd ha az sem mutat többet, CT....Nagyon féltem őt, hogy ne legyen semmi komoly baja!!!!!!!!!!!
Kép

Szorítsatok! :cry:

Kép
Kép
petra78

Június, hurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrá :) örülök, hogy sikerült.De a méretet hagyhatod azon amit nekem is átküldtél.A JPG elbírja a nagyobb képet. :wink:

Szona, én is örülök, hogy megúsztam a "Balkánt" :lol:
Azért amit anyósod hallott az szerencse nem úgy lesz.A Mávban marad a szülészet+nőgyógy is.Ezt tuti forrásból tudom, mert a szülőszobán mikor bent voltam voltak valami emberkék a minisztériumból, és építenek még hozzá 3 vagy 4 új szülőszobát. Összesen asszem 9 lesz így!Készülnek a nagyüzemre :evil:

Szegény picim itt van most a kezemben, és úgy izzad ő is :(
manóci

Sziasztok!

Hat megvolt a nagy eskuvo, a templomi a Matyas templomban, utana meg vacsi egy etteremben. A baratnom tok szep volt, en meg 15percenkent hivtam a tesomat, hogy minden okes-e... egyebkent majdnem ugy volt, hogy el sem megyek, mert mondtam a tesomnak, hogy legkesobb 3-ra erjen oda hozzank, mert kulonben nem erek oda, hat fel 4 utan jott, en addigra mar bogtem, aztan amikor megjott, tovabb bogtem, es kiabaltam vele, hogy hogy tehette ezt velem, most hogy hagyjam ra itt a Manot, jo, hogy volt mar nalunk tobbszor is, de cumisuvegbol meg nem etette, nem tette tisztaba, stb. egy csomo mindent el akartam mondani... mondtam neki, hogy nem a cipomet hagyom ra, hanem a gyerekemet... persze zokogva... :oops: Aztan meg 10 percig fel-ala rohangaltam a lakasban, es azon filoztam, hogy vigyem-e megis magammal Bercus, vagy mi legyen, de persze otthagytam a tesommal, (hala a jo egnek, annyira meleg volt, hogy majdnem rosszul lettem...) es jol elvoltak a babukaval. A templomi eskuvo utan az etteremben tobb mint 2 orat kellett varni a kajara, mar majdnem ehen haltunk, mindenki csak lesett ki a fejebol, nekem durrantak mar a cickoim, kepzelhetitek... 9-kor hoztak a kajat, 10 perc alatt ettunk, es indultunk is haza... :)) De azert jo volt kimozdulni picit, elveztem, hogy a ferjemmel vagyok, csokolozunk meg minden... mar hianyzott hogy igy kettecsken andalogjunk... :lol: :lol: :lol:

Fronell: hellobello, kerunk kepeeeeeeeet ! :)

Junius: gratula a kepfeltolteshez, ugyike vagy! A Rozi-kepekert meg megerte varni!Tunder! :)

Petra: de ugyesen emelgeti Eszter a fejet! Bercel meg lusta hozza, altalaban csak forditgatja, egyik oldalrol a masikra, megallas nelkul ha hasra rakom, es persze kozben bombol. A fiad nagy kope, ez latszik a kepen... :)

Szoni: ne keserits el, meghalunk mar a melegtol... szegeny Mano egesz nap egy szal pelusban van, de meg igy is izzad, es nagyon nyugos... (egybekent eddig nem mertem csak pelusban hagyni, mindig adtam ra egy ujjatlan body-t, mondvan hogy megfazik szegeny gyermek - meg a ferjemmel is osszezordultunk emiatt... :) - de amikor olvastam hogy nalatok is igy vannak a gyerkocok, akkor megnyugodtam, es ma egesz nap pelusban volt. :) Hat ha marad ez a meleg, akkor valszeg tolodik a randink is, mi? :( PEdig mar epp akartam irni, hogy csutortokon delutan mennem kell 6hetes kontrollra a Praxis-ba (Kosztolanyi D. ter), es akkor utana talizhatnank.

Figyuzzatok, az augusztus 13-ai heten le akarunk menni a Balcsira, szerintetek nem korai a Manoval? Ha delutan lemegyunk a strandra, o ellesz az arnyekba? vagy ilyen kis szelsator mogott az arnyekban? vagy?

zetus8

Sziasztok!

Nálam tegnap este elszakadt a cérna. Teljes letargiába vagyok ,kikészit a gyerekem. Egyszerűen nem akar enni!!!!! megőrülök ettöl. Mikor jön az evés ideje már tiszta ideg vagyok hogy mi lesz. Nem kapunk addig oltást amig nincs hova beadni,mert nincs combizmunk. Nőttünk 10 cm t de hizni nem hizunk még vékonyabbnak tünik mint születésekor a lánykám. már annyi mindent megpróbáltam és nem tudok vele megetetni 100ml nél többet de azt se mindig kb 70 az átlag és 25-én két hónaposak leszünk, 2640gr ról vagyunk most 3340gr . Minden evésnél orditás van mert az első 30-40 ml megállás nélkül megy de utána kinszenvedés belerakni a többit. Ja cicizésről leszoktunk már üvegből eszünk anyatejet és tápot felváltva. Azt gondoltam hamar elfárad a szopizásban,de az üvegből se megy máshogy.

Vkinek volt már ilyen esethez "szerencséje"? Keressük a okival az okát de eddig hál isten nem találtunk semmit. Csak idegesitő hogy miért csinálja???? Amugy meg alszik édesen éjjel négy órákat is. Napközben keveset van fennt általánban de. és már sokat nevetünk de még nem gőgicsél. Szóval nekem kell egy jól evő gyerek!!!!mit csináljak vele???

Kép
bóbita3

Sziasztok lanyok!

Csak bejelentkezem, hogy meg elunk :). Hala meggyogyultam, volt egy nagyon csunya gyomorhurutom, majdnem megkattantam bele :(, anyuek lattak el egy hetig Domot, de most mar jol vagyok hala! Kint vagyok anyumeknal Erden, megiscsak jobb kerteshazban ebben a melegben, meg nagyon jo, hogy anyuek segitenek :). Azert tudok most irni, mert a parom kijott hetvegere utannunk, es elhozta a laptopot, mert itt nincs net!
Remelem, hogy jolvagytok es minden rendben mindenkivel!
Mi megkaptuk kedden a 2 honapos oltast, hat egy pokol volt az elkovetkezo harom nap, de most mar helyrerazodtunk vissza! :( :)

Mentek valamerre nyaralni? Mi egy honap mulva, de mar nagyon varom! :)

Ugy nez ki Domonak aug.ban lesz a kereszteloje, de lehet, hogy mivel nagyon meleg van most nyaron halasztjuk szeptemberre!

Puszi mindenkinek es nagyon vigyazzatok magatokra ebben a hosegben!

Liza

Kép
elizabeth25

Sziasztok,

csak gyorsan, nyűgik vagyunk kicsit...

Zetus, mi tegnap a Tiszaparton "üdültünk" Bogyóval, szerintem még élvezte is a hűsi levegőt :D Apa a vízben, mi a parton. Bercus is biztosan jól érzi majd magát a Balcsi partján :)

Petra :( Szorítok!

Judit
Kép

Kép
balwin

Jaj Bobita, sajnalom! Annyit gondolkoztam, de nekem sem jutott eszembe semmi, hogy vajon miert nem akar enni a kis dragad... :( Remelem a doki rajon, vagy magatol megoldodik a dolog... szurkolok nagyon! De egyebkent vannak rossz evo gyerekek... az azert nagyon jo, hogy amikor fenn van, akkor nevetgel... de inkabb legyen jo evo, hogy anyukaja ne izguljon! :)

Petra: remelem veletek is minden okes lesz! Drukkhegyek! :)

zetus8

Hoztam a táblát, kicsit késve :oops:

Fronell, üdv közöttünk :) A táblához megadnád még lánykád születési óráját, percét?

Szoni, lenyomoztam :oops: Verust, János Kórházas topicban találtam rá, onnan nyúltam le az adatokat.

Bóbita, sok okosság nekem sem jut eszembe sajnos :( De szorítok, hogy a dokival közösen rájöjjetek, mi a gond...már ha van. Engem is kikészítene, ha Annalucus nem enne "rendesen".

Június, Petra, gyönyörűek a gyerkőcök! :D

Bennem ma reggelre érlelődött meg az elhatározás, hogy légkondi kell! Tavasszal még nem tartottam fontosnak (nameg a pénzt is tudtuk jobb helyre tenni :? ), akkorra mindig elfelejtem a nyári kánikulák emlékét... Kell félóra semmittevés, hogy valamennyire lehűljek (ráadásul panel...pfff), aztán telefonálok egy rövidet, és ömlik rólam a víz :shock: :? A gyereket is kínzom, faszául összemelegedünk/összeizzadunk minden dajkálás alkalmával. A gond már csak az, hogy légkondit még csak-csak lehet venni, de embert találni, aki beszereli?!...

Itt a tábla :)

Kép

Judit
Kép

Kép
balwin

Jaj Bóbita, bár tudnék valami okosat mondani! Hálisten nincs szervi oka, így én is csak arra tippelek, hogy rossz evő a drága! Gondolom ez téged nem vígasztal! Amúgy megbízol az orvosodban, nem nézeted meg mással is? Vagy már voltatok több helyen?

Petra!
Nagyon szorítok nektek, hogy ne legyen semmi baj! Amúgy annyira aranyosak a gyerekid, Imike igazi kis szívtipró! Eszter is drága (Rozi is tud már ilyet csinálni :wink: )

Etus!
Nyaralás kérdésben nem tudok nyilatkozni. Én tutira nem vállalkoznék rá, de ez én vagyok (egy paragép :? )! Ha te ki tudsz kapcsolódni, a babának biztosan nem fog ártani. Ő melletted érzi jól magát bárhol is vagy! :lol:

Judit!
Légkondi ügyben én is kezdek elbizonytalanodni. Eddig határozottan mondtam, hogy nem kell! Az embernek időnként át kell értékelnie az elveit :roll: ! Köszi

Itt most lehült a levegő, fúj a szél éseltünt a nap! :lol: :lol: Kiviszem a kisasszonyt kicsit levegőzni, igaz a frizurám hagy némi kivetnivalót, de úgyis Rozit nézi mindenki akivel találkozunk a környéken! :wink:

Pusszantás

Bea

Kép[/url]
június

Sziasztok!

Bóbia én is arra tippelek hogy rosszevő a babó, ha lenne valami más baja akkor másban is megnyilvánúlna. Lehet hogy kicsit fáj a hasa / nem mindíg sírnak ha fáj/, vagy puffad és nem bír többet enni, nehezebben emészt. Biztos nincs gond.
Balázs is változóan eszik néha keveset néha sokat de a teát azt issza. Súlya 5015 gramm.
Kedden oltás remélem nem fog belázasodni. A meleget nehezen viseljük, sok fürdés és be vagyunk zárkózva.
Liza ha tudsz hozzál képet Domiról. Kép Kép
KépKép
rena10

Balwin koszi a tablat! :)

Kép
elizabeth25

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2012.06.28 14:54-kor.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2012.06.28 14:56-kor.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2012.06.28 14:55-kor.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2012.06.28 14:55-kor.
Vendég

Sziasztok!

Tegnap megvolt a keresztelő. Máté nagyon jól viselkedett, a templomban csak nézelődött, végig fent volt és nem sírt egy percig sem. Nagyon büszke voltam rá!!! :D

A tejem úgy néz ki, hogy újra kezd termelődni, nagyon örülök neki, mert már most elegem volt abból, hogy volt is meg nem is... Már arra gondoltam, hogy ha már ilyen kevés van, akkor egyáltalán ne is legyen, mert minden evés után méregetni, meg számolgatni, hogy akkor most mennyi pótlás kell, akkor gyorsan melegíteni, persze közben Máté ordít, mert még éhes... egyszóval kicsit elegem volt...

A hőséget még mindig nehezen viselem, de így hogy tegnap kimozdultunk (keresztelő, étterem) így egy kicsit jobb lett a hangulatom.

Fronell: nagyon ügyes vagy, tőlem is megkapod a Nobel díjat! :D
Alma egy tündér, imádom ezt a béka pózt, Máté is sokat aludt így... mostanában viszont már általában kinyújtott lábbal alszik...
Rena: Balázs nagyon tetszik! Olyan helyes baba!!!!
Balwin: a légkondi nagy okosság, de tényleg kérdéses, hogy találsz-e szabad szerelőt ilyenkor...
Elizabeth: gyomorhurut??? brrrr, nem lehetett valami jó... a lényeg, hogy már meggyógyultál... Mi volt a két hónapos oltás után? Máté 30-án kapja, már előre félek én is....
Bóbita: sajnálom, hogy ilyen nehézkesen megy nálatok az evés dolog. Én pont ilyen voltam, anyukám is kikészült tőlem.... Biztosan nincsen szervi oka, ha amúgy meg egy jókedvű baba... Gőgicsélés még nálunk sincsen, szerintem nem vagytok lemeradva.... De megértelek, hogy kiborulsz, rossz nézni ha nem eszik...
Zetus: szerintem nyugodtan menjetek nyaralni, az a jó a gyereknek, ha minél többfelé viszitek már most.
Petra: Eszter milyen szépen emeli a fejét! Nagyon szép kiscsajszi!!!
Imike meg kis huncut! Imádom ezt a nézést! :D
Június: nagyon ügyes vagy, oda is megy Nobel díj a képfeltöltésért! Rozi nagyon édi!

Most megyek, mert Máté már nyűglődik

Szép napot nektek! Kép

golfmono

Fronell: Azta, Alma is micsoda hajas baba!! int Petra Esztere! Hat latszik hogy kislanyok... :)

Golfmono: gratula a keresztelohoz, meg hogy olyan ugyike volt Mate, edes ezen a kepen!

Eddig ugy furdettem napkozben Bercust, hogy csak jo alaposan lemosdattam, de ma fogtam, es beleraktam a csapba, tetszett neki! :)

Kép

Annyira edes kis mano, ma reggel is rengeteget mosolygott, es raadasul hangot is adott hozza, azt hittem megzabalom!
Jok legyetek, igyatok sokat!
Etus

zetus8

Sziasztok!

Etus!
Sajnálom, hogy ilyen nehézkesen indult az esküvős buli, de a lényeg, hogy végül jól alakult. Menyasszonyka, hogy bírta a hőséget? Smink nem olvadt le szegényről?
Bercusról ez a kép jópofa.
Sztem nyugodtan irány a Balcsi. A gyerkőcnek tök mindegy, hogy hol fekszik, de Te legalább kicsit kimozdulsz. De a Balatonba még ne vidd be Bercust!

Liza!
Sajnálom, hogy beteg voltál, de jó, hogy már minden o.k. Hol szedted össze?
Domo oltás után nyűgi volt v. belázasodott?

BCG: én is úgy tudom, hogy a kis götől az óriás "pattanásig" bmelyik verzió jó.
Nálunk anno Szonjinak meg kellett ismételni, de nem jelentett semmi katasztrófát.

Bóbita!
Szegénykém...De ne stresszeld magad (tudom könnyű mondani), mert megérzi a bébi, ha feszült vagy és lehet, hogy az is közrejátszik abban, hogy nem eszik eleget. Bár sztem ha hízik, akkor nagy baj nem lehet. Akkor kéne aggódni, ha fogyna v. hosszú ideig stagnálna. Nagyobb gyerekeknél/felnőttnél is van, aki többet v. kevesebbet eszik.

Fronell!
Almának tényleg mekkora haja van?!
Szüléssel kapcs. még csak annyit, hogy az a lényeg, ha te jól élted meg és jó élmények maradtak benned. A többi nem számít!

Golfmono!
Gratu a keresztelőhöz és az ügyi Mátébabához!

Petra!
Jaj, remélem nem lesz semmi gáz. Nagyon szorítok nektek. Jó lenne már végre fellélegeznetek!

Imrés anyucik (Ildi/Etus)!
Ti hova viszitek a Manókat a 6 hetes kontrollra? Mert nekem erről nem mondtak semmit és a zárón sem láttam erre utaló okosságot. Szonjinál a Mávban, mikor hazajöttünk, már akkor adtak időpontot, hogy mikor kell visszamenni.

Remélem mindnekinek írtam, aiknek akartam.

Ettől a melegtől én is kipurcanok, Marci elég jól bírja, de sztem ő alapból egy kis fagyoska.
Tegnap volt pont 3 hetes, lemértem csupaszon, éhgyomorral: 4060gr (3660-al hoztuk haza). Sztem egész jól alakul a súlya, de kíváncsi vagyok, hogy kedden a doki mint mond rá.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Szoni: en amikor hazajottunk a korhazbol, mar akkor bejelentkeztem a dokim maganrendelojebe, biztos ami biztos, 1. ne felejtsem el, 2. legyen hely, eleg elfoglalt doki, sokat van kulfoldon is... Szoval a Praxis rendelobe megyek most csutortokon delutan. En csak azert viszem a Manot magammal, mert nincs kire bizni... de szivem szerint itthon hagynam, foleg, ha marad ez a meleg... varj, most latom, hogy te ugy kerdezted, hogy a gyerekeket hova visszuk 6 hetes kontrollra... miert, oket is kell? nekem errol senki nem mondott semmit... gyerekdokival is majd csak a 2honapos oltason talalkozunk.
Szerintem szepen novekszik Marci, en meg vagyok elegedve a sulyaval! :)

zetus8

Etus!
Igen a babókat is szokták ellenőrizni 6 hetes korukban (hasi és koponya uh). Na majd kedden megkérdem a gyerekdokit és megírom.

Bóbita!
Az jutott még eszembe, hogy próbáld meg azt, hogy annyit adsz enni Lizának, amennyit önként megeszik (azt a 30-40-et) és ne erőltess bele többet (lehet, hogy Ő is utálja az etetéseket a tukmálás miatt). Így gondolom hamarabb fog enni kérni, viszont egy idő után talán megszokja, hogy egyre többet egyen. Mivel picit korábban jött, sztem az elején még hamar elfáradt a szopiba és megszokta, hogy 30-40 után "el kell fáradni".

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Szoni. Jaaaaaaaaaaa, az ultrahang, mi arra majd csak augusztus vegen megyunk, mert akkorra kaptunk idopontot.... De egyebkent az is erdkes volt, mert jott a gyerekdoki, es kerdezte, hogy hova akarunk menni ultrahangra, mert 2 lehetoseg van. Az egyik ingyen van, de uccse kapunk idopontot a kozeljovoben, es messze is van, stb. (tokre lehuzta), a masik meg fizetos, 6000 ft, vmi Gezenguz alapitvanynal Budakalaszon, az meg milyen jo, kozel is van hozzank, stb, es mondta, hogy dontsem el hova akarok menni, mert neki most meg kell irnia a beutalot... annyira latszott rajta, hogy azt akarja, hogy a fizetosre menjek, hogy nem mertem mondani a masikat, pedig az a XII. keruletben van, kozel a ferjem munkahelyehez, tehat vele mehettunk volna... na mindegy, ez az en hulyesegem, en felek attol a dokitol, de tenyleg. Mindig kiakad ram, pl. maniaja, hogy amikor eljon hozzank (eddig 2szer volt), akkor mondja, hogy vegyem le a gyerekrol a pelenkat, mert megvizsgalja, en meg amikor letorlom a kis popsijat torlokendovel, akkor kozli velem, hogy ne azt hasznaljak, merthogy az milyen draga, hanem inkabb forraljak-hutsek le vizet, es azzal torolgessem meg vattaval. Es ezt mind a ketszer elmondta, en meg probaltam mosolyogni, meg mondani, hogy en nem veszem a popsitorlot, mindig ugy kapjuk ajandekba, stb. de nem hatotta meg, hanem csak arra is egy bunko beszolasa volt, hogy inkabb azt mondjam meg azoknak, akik ezt hozzak, hogy vegyenek pelenkatartot (merthogy olyanunk nincs, igy en mindig egy zacsiba gyujtom, es a nap vegen leviszem a szemetesbe...) Na mindegy, bocs a kiteroert, a lenyeg, hogy mi a Gezenguz-alapitvanyba megyunk augusztus vegen.

zetus8

Etus!
Akkor jól vettem ki, hogy a gyerekdokitoktól kaptátok a beutalót. Én kész vagyok attól amit írtál. Menjen már el az anyjába! Ne félj tőle azért, mert a neve előtt ott van, az a 2 betű! Bepróbálkozik, mert fiatal vagy, első gyerekkel. Én a miénknek most megmondtam, hogy ne írjon popsikenőcsöt, mert úgysem fogom azt használni, mert biot vettem, amiben nincs kőolajszármazék. Nem is írta fel és egy szót sem szólt.

Végre dobok néhány képet én is a két lurkóról:

Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Az első mondat egy kérdés akart lenni.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Köszi Csajok a biztatást!!! Én is remélem hogy nem lesz semmi egészségügyi dolog a rossz evés mögött.

Tündériek a bébik olyan jó nézegetni a képeket!!!

Üdv Fronell köztünk!!!...egy kicsit megcsúszva mert hát el vagyok foglalva saját kinjaimmal. Lehet nem is kéne stresszelni magam,mert az én lánykám ilyen.

Amugy anyós mondta hogy a pici fia is ilyen roszevő voltmost kell ránézni...majd 190 cm és 100 kilo felett van...kis emberből nagy melák lett. Igaz ez engem nem vigasztal,és már nagyon tejem sincs mivel nem szopizik és a fejéssel nincs meg az az inger.

Egokról halott vki vmit? gondolom nincs ideje meghalni se.

Nyaralás: augusztusban mennék le én is keresztanyámékhoz balcsira a két gyerekkel,mert azt várom hogy erősödjön még a kis Liza,mert ugy néz ki mint egy ujszülött.

Kép
bóbita3

Lanyok nektek hogy allszanak a babak ejszaka? Hogy birjak ezt a meleget? Domcsi nagyon nyugos! :(

Szonibaba, nem lazasodott be, csak harom napig nagyon nyugos volt :(. Domcsitol kaptam el, volt egy virusos torokgyuszija, nekem meg a gyomromat tamadta meg a dolog! DE hala mar tulvagyok rajta!

Kép
elizabeth25

Sziasztok!

Rozi nagyon jól bírja a meleget, éjjel 6órát aludt egyhuzamban! Nappal is alszik szépen, remélem nem kiabálom el.

Nem tudtam, hogy van a gyereknél 6 hetes vizsgálat. Mi holnap megyünk a gyerekorvoshoz tanácsadásra és gondolom ott el fogja mondani, milyen vizsgálatokra kell menni. Majd megírom ha megtudok valamit.

Még én sem jelentkeztem be a dokimhoz, holnap őt is felhívom.

Etus!
A mosdókagylós megoldás nem semmi! :lol:

Szoni!
Marci olyan vagány ebben a szerelésben!
Szoninak ki van festve a szája, vagy csak én látom úgy :?: :lol: Nagyon szép kislány, hajkurászhatod majd a pasikat! :wink:

Kép Mi is tudunk büdösbogarasat

Kép A kedvenccel

Bea

Kép[/url]
június

Szoni: igen, a gyerekdoki adja a beutalot. Milyen nagy baba mar Marcell! Igaz, o mar szuletesekor is jo nagy baba volt... de nagyon hosszunak tunik a szopiparnas kepen, tok nagyfius! :) Szonji is tunderi... :) ja, kerdes: van vmi trukk ebben a szopiparnan valo alvasban? En is probaltam mar tobbszor, de Bercus vmiert mindig "le" - azaz "belecsuszik". Mit csinalok rosszul???????

Junius: Rozi eeeeeeeedes! :)

Liza: Bercel tok jol alszik ejszaka (lekopogom). Nappal nyugos nagyon, de ejjel alszik mint a bunda, fel 10tol 4-ig/fel 5-ig. Ma "huvosebb" van picit, szoval adtam ra egy rovidujju napozot, de tegnap meg tegnapelott pl. egy szal pelenkaban aludt...

zetus8

Helló mindenkinek!

Megjöttünk a doktornénitől. Minden rendben van Rozival, legközelebb 2 hónaposan kell menni oltásra. Azt mondta a csípő vizsgálat 3 hónaposan esedékes. Elfelejtettem a Konakiont feliratni, így vissza kellett mennem, mert recept nélkül nem adják :?

Most csak ennyi, rohanok!

Pusszantás Bea

Bea

Kép[/url]
június

Szona, de szép kiscsajszi már Szonjika :) :) De a fiad is vagesz a szerelésében!

Klima:mi idén akartuk, csak eszembe jutottt, hogy a pici miatt ugyse nagyoon merném használni még, ezért nem lett!Most szenvedünk, de valahogy betojtam, hogy nehogy megfázzon, annyira kicsi még.De jövőre tuti lesz :wink:

UH:6 hetesen van a hasi, ill. koponya.De egyik sem kötelező, csak szűrő jellegű, de mi azért megyünk.Én nyugodtabb vagyok úgy sokkal, ha látják, és minden ok.Meg amíg ugye nincs kutacs összenőve addig lehet uh-ni!Utána, ha valami lenne, már altatásban csak CT! :(
Holnap fogok időpontot kérni, de mi a II. sz Gyerekklinikára megyünk a Tűzoltó utcába!Az nagyon jó hely, nekem ooda van biizalmam :wink:
Kiváncsi vagyok mikorra kapunk időpontot!

A csípőszűrésre meg aug. 23.-ára kaptunk időpontot, és az meg az Ortopéd Klinikán lesz!

Zetus, menjen már az az orvos a pi....a!Mekkora bunkó! :twisted: Én nem is hallottam még alapitványi fizetős szűrésről!Mármint ilyen szűrésről.És melyik kórházat szólta le?

Június, nektek csak 3 hós csípőszűrésre kell menni?És a 6 hetes?Az kimard? :shock:
manóci

Szoni, nagyon szép lánykád van :D Jó a testvéres kép :)

Manóci, a te gyerkőceid is gyönyörűek :D

Uhh, hát annyi édes babóci/gyerkőc képét tettétek fel :oops: Mind ollan tündéri! :lol: Lehet még ontani a fotókat :D Én nagyon szeretem nézegetni :oops: :)

Csak lesek nagyokat, milyen szűrővizsgálatokról beszéltek :shock: Nálunk az van, hogy háziorvosunk kijött a hazaérkezésünk harmadnapján, azóta a védőnő jár hetente egyszer, oltás lesz két hónapos korban, meg csípővizsgálat 3 hónaposan (bár megesküdnék, hogy nekem az Ortopéd Klinikán dokibácsink aszonta, 3 HETES korban az első...) Amit azért sem értek, mert állítólag a gyereknek laza csípője van - tudom, hogy ez csak egy jelző, de azé csak megérne egy szakorovosi vizsgálatot... :? Namajd aug.-ban. Illetve voltunk gyermekkardiológusnál (mert még a kórházban szívzörejeket hallottak), oda kell majd visszamenni 3-4 hónapos korában.

Manóci, augusztusban valszeg mi is megyünk a Karolina utcába, de leghamarabb 27-én; akkor rendel először szabadságból visszatérve az orvosunk. Ragaszkodom hozzá :)

Zetus, adat :wink: : 5 hetes 3 napos (tegnapi) mázsálás csupaszon, éhgyomorra: 4820g.

Judit
Kép

Kép
balwin

Sziasztok!

Jaj lányok, nekem a tegnapi napom borzasztó volt.... Máté végig üvöltött, sehogyan sem tudtam megnyugtatni, nem tudom mi baja lehetett. Van már újra tejem, evett eleget, volt kaki is. Látszólag minden oké volt, mégis egész nap nyűglődött, és összesen ha 2 órát aludt napközben, akkor sokat mondok...
Ráadásul egész nap egyedül voltam, párom csak este 8-ra ért haza, és most egész héten ez lesz...

Sajnos úgy néz ki, hogy a mai napunk sem lesz különb, 6 óta megint fent van Máté, és nyűgös... Pedig nincs túl meleg a lakásban... Lehet, hogy front van? Nektek hogy viselkednek a babók?

Most megyek, felveszem egy kicsit, hátha megnyugszik...

Pedig tud ő ilyen nyugodt is lenni, mint a képen :) Kép

golfmono

Golfmono, nekünk detto ugyanez volt tegnap :? , ma már jobb a helyzet, Bogyóci éppen alszik. Frontérzékenység, ezt mondják rá... (tegnap én is egyedül bírkóztam Annalucussal)

Judit
Kép

Kép
balwin

Judit, mennyire édes vagy :) igazán jólesik! :oops: :wink: köszi
Hát a dokitok azért el van tévedve.szrintem is vidd előbb, ha van ismerős doki akihez mehettek.Mert a csípőszűrés 2 vizsgálatból áll, úgy teljes.6 hetesen az első, és 3 hósan a második szűrés!!!!Világosítsd fel :lol:
Mi Dr. Kiss Sándorhoz megyünk majd.Ti kit ismertek?Akkor sajna nem találkozunk.Jó ett volna egy napon. :wink:
Ma kértem a koponya+hasi Uh-ra is időpontot, nem semmi annyian vannak, hogy szeptember 26.-ra kaptunk :shock:
Jövő héten meg dokinénihez megyünk mindkét gyerekkel.Esztinek 3 éves státusz+oltás+kullancs elleni oltás :( Hannusnak meg egy hós státuszvizsgálat!

Golfmano, nálunk is szoktak nyügisebb napok lenni ám.Szerintem a meleg miatt is, meg a frontok az tuti!Meg most fúj a szél ami nekünk jó ebben a melegben, de a babák nagyon nem bírják :(
Máté valóban kis tündérke főleg, ha ilyen nyugodt :)
manóci

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2012.06.28 14:57-kor.
Vendég

Fronell, de igen, csak én anno Esztivel a Tűzoltó u.-ba mentem, és annyira jó tapasztalatom volt, hogy eldöntöttem, akármi lesz a gyerekeimmel, én csakis oda fogom őket vinni. :wink: Nagyon szimpik, kedvesek, hozzáértők, és mivel gyerekklinika, lehet az én hülyeségem, de úgy gondolom ők igazán értenek a dolgukhoz :)
Persze nem zárja ki, hogy a Mávba nem lehetnek jó gyerekorvosok :wink:
manóci

sziasztok
bocsi a zavarásért,de van gyönyörű kilény rzhám eladómsajnos én nem tudom,majd ráadni szeptemberbe várható kislányomra.Ha érdekel írj :-)

http://babaszoba.hu/forums/topic?tid=218549
további jó babázást

Timi
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?