Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!

Nagyon szépen köszönöm, hogy gondoltatok rám a szülinapomon, igazán jól esett!!!! :wink: :D :D

Rszg, szívből gratulálok a kislegényhez!! Annyira jó, hogy már a párod is érzi a mozgásait! Gondolom az egész család odáig volt a mozizáson!!!

Pénteken nekem is megvolt az uh. Megjártam a menyországot és a poklot is. Minden rendben volt elsőre, manócskának mindene akkora és olyan amilyennek lennie kell. Aztán mondta a doki, hogy mégegyszer ránézne a buksijára. Kérdezem, hogy vmi baj van? Erre ő, bocsi, de idézem: hááát, nem hiszem, hááát, van itt egy icipici ciszta (1,4 mm), háát lehet, hogy nem is érdekes, eddig nem látták nem lehet gond, hááát az afp sem mutatott ki semmit, úgyhogy biztos nincs gond, de kérjek 2 hét múlva újra időpontot uh-ra, hogy egy tapasztaltabb kolléga is megnézze. Aztán semmit nem tudtam tőle kérdezni, hogy ez most végülis mit jelent, ijedjek-e meg nagyon (hozzáteszem iszonyatosan kész voltam és megijedtem), mert csörgött a mobilja, hogy menjen fel a szülőszobára mert éppen ügyeletes volt ott is. Mentem gyorsan időpontot kérni, de csak három hét múlvára tudtak adni. Én Pécsen a Megyei Kórházba járok és ott is fogok szülni, a 18. heti genetikai uh-t meg mindenkinek a Klinikán csinálják (ez az új módi), ne kérdezzétek hogy miért.
Na én rögtön levágtattam a kórházba, hogy beszéljek a dokimmal, mert voltam totális kétségek között. Ez volt 10 órakor. A dokim egész délelőtt műtőben van, vmikor 1 óra körül lesz majd csak elérhető. Szóval el tudjátok képzelni, hogy miben voltam.
Közben 12.40-re vittem vissza a gyerekeket dokihoz. Persze a Domcsit kiütötte vmi, de olyan szinten, hogy szinte ép terület nem vol a bőrén. Erre a dokink nagy kerek szemekkel nézett és kijelentette, hogy fogalma sincs hogy ez mi lehet. Úgyhogy még mindig itthon vagyunk. Holnap megyünk újra vissza, de szerencsére már elmúlóban vannak a pöttyök. Gondolt allergiára de ugyan mitől, mikor semmi új dolgot nem evett és én sem használok új öblítőt, mosószert. Aztán valszeg egy vírus lehetett, ami így csengett le nála. Szóval ez volt az utsó alkalom, hogy hozzá mentünk. Ezentúl a régi dokinéninkhez megyünk magánba.

Aztán eljött az 1 óra és végre tudtam beszélni a dokimmal, aki annyira kedves és aranyos volt. Szerencsére megnyugtatott, hogy ez sokszor előfordul, nem okoz semmilyen problémát és ráadásul nem is az agyban van a ciszta hanem az agykamrában, úgyhogy ha nem szívódna fel, amire nagyon kicsi az esély, mert az esetek 99,°9%-ban felszívódik, akkor sem okozna semmi gondot. Csak ennyire lett volna szükségem a Klinikán is.....
Aztán a neten is utánanéztünk és tényleg nem egy ritka dologról van szó és remélhetőleg 3 hét múlva már nyoma sem lesz. Azért el tudjátok képzelni, hogy miben voltam....

Egyébként a doki azt mondta, hogy úgy néz kis, hogy kislegény lakik a pocakban, de nem merte teljes bizonyossággal kijelenteni, mert a köldökzsinor a lába között volt. A kínai naptár amúgy meg kislányt mond nekem, úgyhogy kiváncsian várom a fejeleményeket.

Bocsi, hogy ilyen hosszú lettem, de jó volt leírni.

A pocakos fotók szuperek!!! Olyan szépen gömbölyödik mindenki. Most már télleg teszek fel én is illetve először csinálok egy képet.....

Kép
Kép
Kép
tencsi

Jó reggelt!

Látom még nagy a csend......
Üdv Adryn!!!!!

Jósoltam kínaival - lány
Mamim jósolt csonttal - lány
Szégyenlősködik - lány
Pocakom alapján az ismerősök tippje - lány
Jobb oldalon alszom - lány
(Ezt az alvos dolgot tegnap olvastam, régi népi hagyomány, ha a kismama jobb oldalon alszik lány, bal oldalon fiú! )

Ha ezek után nem lány..........:) :D

Én csak Sztk-ba járok, az orvos mindent elmond amire kiváncsi vagyok, de nem Ő ultrahangoz. Az külön szobába van és egy nő készíti. Nagyon kedves annak ellenére is, hogy nem kell fizetni.......
A babát a fejebúbjától a kislábujjáig elmutogatja és közben végig beszél, hogy mit lehet látni. A szívdobogást is mindig meghallgattuk!!!!

Szuper, hogy a héten jó sokan mennek mozizni, sok minden kiderül! Nagyon várjuk.

Nekem már nagyon sokat mozgolódik a kismanóm, én is rátettem tegnap este a párom kezét a pocakomra. Nagyon örült, mert azt mondta valami kis rebbenést érzett!

rszg: Szerintem az én párom is azt gondolta, hogy majd valami nagy rúgást érez....

Még jövök.

Kép
milky

Adryn Szupi, hogy érezted már a babót!!!

De jó, hogy ennyien mentek ezen a héten Uhu-ra, szépen lassan reméljük megtudjuk a nemeket!
Én kb. 1 hete érzem minden nap KisBé mocorgását és persze egyre erőteljesebben :D!!! Addig nem éreztem mindennap!

Rszg, sztem ez egy nagyobb áttörés, amikor apa is érzi a mozgást! "irigyszmájli" :wink:

Szép napot!
Vica
wicca

Tencsi, húúú, hát én is megijedtem volna nagyon!!!! Most (talán egy-két napja) olvastam pont egy ilyet valahol, de ott is írták, hogy nagyon sokszor előfordul és az esetek 99,9%-ában felszívódik! De akkor is!!! Lehetett volna korrektebb a doki! Na ezt utálom!!! Miért kell "feleslegesen" idegesíteni a kismamát!?!?! Várjuk a pocakfotót!!! :)

Milky, erről a "melyik oldalon alszom" dologról még nem hallottam :)!! Én baloldalon és fiam lesz!!! Lehet, hogy tényleg így van?! :lol:

Szép napot!
Vica
wicca

Sziasztok!
Látom, kezdődik a nap :)
Én is levittem Samut bölcsibe és mielőtt belelendülök a munkába, gondoltam bekukkantok.

Adryn, jó ez a kép, csini vagy. Én Samut szintén márciusban szültem, mint várhatóan a mostani babát, és decemberben még minden gond nélkül repültem. És nem kértek semmilyen igazolást, pedig akkor már jó nagy hasam volt. Ha jól emlékszem, akkor a 36. hét után nem engedik a repülést. Meg akkor már tényleg elég rizikós.

Hú, Tencsi, elhiszem hogy izgultál. Elég béna dokit sikerült kifognod, kommunikációból egyes... De én is hallottam már ilyen agyi cisztáról pocaklakóknál és arról is, hogy ez tényleg el szokott tűnni hamar.
Dominak jobbulást! Nem a 3 napos láz tört ki rajta? Akkor szokott a gyerek egész teste apró kiütésekkel teli lenni. De előtte néhány napig magas lázuk van... Meg egy csomó vírusfertőzésnek tényleg lehet ilyen tünete...
Bölcsi hogy tetszik a manóknak?
És te kislányt vagy inkább kisfiút szeretnél? Vagy mindegy?

Milky, reméljük, tényleg lány. És mikor mész a legközelebbi UH-ra?

Lelkem mélyén én is kislányra vágyom, de persze tökmindegy. És már írtam is, hogy nincs is semmilyen megérzésem most... (Samunál volt és bejött)
Lépek dolgozni.
Éva

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

wicca nem irigyellek azért a 2-3 óráért, azért tényleg mondhatott volna valamit az uh-os doki is :? Még jó hogy tudtál beszélni a dokiddal, biztos minden ok lesz a babóval :wink: Domcsinak jobbulást!

Ti tényleg hisztek ebben a sok jóslós dologban? Persze az sem baj csak valahogy nehezen tudom elképzelni hogy a has formájából hogy derül ki hogy lány vagy fiú :lol: Mondjuk ezt az alvásosat még nem is hallottam, de ha igaz lenne akkor nekem csak lányom lenne, én ugyanis csak jobb oldalon tudok aludni :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Hú, bocsi most látom összekevertem a neveket :oops: :oops:
Szóval nem a wiccat akartam írni hanem tencsit :oops: :D
Csak közben Bulcsú nem hagy békén ő is netezni akar :)

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Köszönöm lányok, nagyon aranyosak vagytok! Most már teljesen pozitívan állok a dolgokhoz. Miért is lenne bármi baja is a mi kis csibénknek!!!!!!

vica, semmi gond, értettem, hogy nekem jött az üzi!!! :wink: Ha nem tudok beszélni a dokimmal, szerintem megbolondultam volna.

Erpé, gondoltam én is erre a háromnaposra, de semmilyen lázat sem produkált, még csak hőemelkedést sem. De azért egy orvos hogy mondhat olyat, hogy fogalma sincs, hogy mitől lehet és még akkor nem is küld tovább..... és állítólag bőrgyógyász volt. Ezek után értem, miért váltott területet. No comment.
Amúgy a bölcsiben jól elvannak, szépen játszanak, alszanak. Kiváncsi vagyok milyen lesz ennyi idő után újra menni.
Szívem mélyén kislányt éreztem, de igazából tényleg teljesen mindegy, hogy mi lesz. Végülis van már kisfiunk és kislányunk is. :wink: :D

Tényleg sokan mentek a héten uh-ra. Kiváncsian várjuk a beszámolókat.

Nevünk még nincs és asszem még kivárom a három hetet, hogy biztosabban tudjuk! Amúgy szép nevű topikbabák lesznek!!!

Kép
Kép
Kép
tencsi

szegény tencsi akkor "jó" napod lehetett :?

Télleg sokan megyünk a héten uh -ra :) Ahogy közeledik a holnap már én is egyre jobban izgulok...
A héten meg bemegyek rákérdezek a pénzügyekre... mit hogyan lehetne megoldani...

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Adryn, ezt nézd meg, mekkora!
Mentsd le, és tedd fel, nekem csak 1.5kb...

Kép

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nyah, most már vissza is olvastam, csak előbb a segítség.
Nem tettem mást, mint a paintbank (programok-kellékek-paint) megnyitottam a lementett képedet, kijelöltem a kis szaggatott négyzettel (bal oldalt felül a második), kivágtam, nyitottam egy új paint-lapot, és beillesztettem.
Ezzel elveszti minden fénykép-minőségét, és 10X kisebb lesz :roll:
Remélem, segítettem!
Hja, még a pixelszámot javítottam, mert 79X82 volt, és ugye 80 felett nem engedi.

Tencsi, szívizomgörcsöt okoztál, míg végigolvastam, remélem, hogy minden rendben lesz! (hogy is lehetne másképp!)

Még jó is, hogy a héten nem leszek, legalább nem irigykedem a sok babamoziért :wink:
De mondom, azért majd próbálok benézni, hiszen végre felélénkült a topic (eleinte engem annyira zavart, hogy alig írunk valamit), és ha több napig nem jönnék, sose tudnék visszaolvasni! :twisted:

Ma meg el kell intéznem a magánynyugdíjpénztáramat, mert a kiküldött elszámolásuk szerint 2007-ben semmit nem fizetett a suli utánam, pedig de.

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok,

A hétvégén nem voltam net közelben és nem is lesz időm visszaolvasni... :oops: Elnézést, ha fontos dologról lemaradtam, de nincs rá elég időm...

Tencsi: Tiszta béna az UH-s orvos. El tudom képzelni, mennyire meg voltál rémülve. Én is meg lettem volna.
Szerencse, hogy nem vészes a dolog, de azért beszéljél a babóddal, hogy az a ciszta oda nem kell és csak szívodjon fel szépen...

Baráti körben szerveztek hétvégére 'Kapcsolódj ki mami' programot. Sopronban voltunk anyukák. Nagyon jó volt. Várost néztünk, túráztunk, színházban is voltunk.... Szóval szuper volt...
És addig az apukák meg otthon vigyáztak a gyerekekre.
Hihetetlen jó volt kiszabadulni a hétköznapok taposómalmából (gondolom a többgyerekesek értik ezt. ;) )

Fiú/lány kérdés: Én teljesen biztos voltam benne, hogy megint kislány van a pocakomban és igen csak meglepődtem, amikor kiderült, hogy kisfiam lesz. Azóta próbálom szokni a gondolatot. :)

Katka

katka22

Vica Jól érzed, a baba ilyenkor még hol lejjebb, hol feljebb van :) Mindenkinek. És a szívdobogást is jól írtad Zazzy-nak. Én azt kifelejtettem.

Nemlajos Én már egy hete minden nap érzem, nem is kicsit. Olyanokat rúg! Szerintem mindenkinél máskor kezdődik. Nővérem pl. az első babánál a 20. hét után érezte. Én meg már most :)
Szóvel: Ki tudja? De lassan fogod érezni :)

Tencsi Nem lehetett semmi! Én is tuti így reagáltam volna. De jó, hogy legalább valaki megnyugtatott. Azt nem értem, mit keresnek ilyen dokik a kórházakban? Ha nem tudnak mindent, amit kellene, miért nem mennek továbbképzésre. És ilyeneknél szüljünk?!?!

Milky Akkor megvan a 2. "kislányunk"? Azt is szeretnél?
Örülök, hogy a Te párod is megérezte már. Fognak majd nagyobbat is érezni, tuti!

Wicca Jó hogy Te is már ilyen sokat érzed!
Így is éreztem én is! És utána még puszit is kaptunk. Mind a ketten. Na nem mindha nem kapnék minden nap sokat-sokat :oops:

Vica Én hiszek a jóslásos dologban. Főleg a hasformásban. Nálam pl. tök látszik, hogy kisfiú. Ha előrefele nő a pocakod, kicsit csucsos, akkor kisfiú. Lány, ha kerek, vagyis pl. hamar eltűnik a derekad.

Szerintetek milyen babakocsi a jó? A mózeses, vagy a hordozós. Nem tudom hol, de azt olvastam/hallottam, hogy a hordozó nem túl jó az elején, mert a babának vízszintesen a legjobb. Ez igaz? Nem tudom eldönteni, milyen babakocsit vegyünk. Ti milyet vesztek? HELP!

Kép

Kép
rszg

Hehe, rszg is beleesett a babakocsiválasztás csapdájába :lol:

Segít, ha azt mondom, én már kb 2 hónapja folyamatosan nézem a babakocsihirdetéseket, és olvasgatom a leírásokat, de sosem jutok előrébb?
Azt mondják, el kell menni egy boltba, ahol sokféle babakocsi van, és kipróbálni mindenfélét, s aztán tudod eldönteni, hogy Neked milyen kellene (bkv-zol vagy terepen mész, forgatható tolókar, két funkciós vagy multi, stb).
Na, mivel én még nem is lakom ott, ahová szülni fogok (bár ismerem a terepet), fogalmam nincs, hogy pl mennyit kell menni egy boltig, mennyit egy postáig.
Szóval nekem még kb 3 hónap, mire a babakocsi dolog realizálódni fog. De már megint hajlok afelé, hogy valamilyen gagyi mély + alternatív módszer (kenguru és/vagy kendő), aztán majd később egy sport babakocsi.
De természetesen én is örülnék, ha összejönne valami jó kis multifunkciós babakocsi, mózessel, hordozóval. De azoknak a váza meg mintha nehezebb lenne...
De egyébként még elképzelni sem tudom, hogy hogy működnek ezek.
Tudom (sejtem), hogy a hordozó rápattintható a vázra (gondolom, akkor a csupasz váz értendő, a többi otthon marad... vagy nem?), a mózes a sport részbe rakandó (na, ezt pl már elképzelni sem tudom).
Szóval ezért kell elmenni egy boltba! :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos Én is már 1 hónapja nézegetem. Van olyan, amit megvennék, de az 60.000 ft, és annyit meg nem akarok kifizetni. Még ha olyan sokat keresnék, akkor nem gondolkodnék, de ez majdnem egy havi fizum :(
Szóval nehéz kérdés :?:

Kép

Kép
rszg

igaza van nemlajosnak mindenképp érdemes elmenni egy olyan boltba ahol sokféle babakocsi van, és tényleg sokat számít hogy milyen terepen fogod majd használni, vagy a házban kell-e cipelned pl. a pincébe mint nekem :(
Amelyiket hordozóval együtt adják annak szerintem az az előnye, hogy pl. sokat mész majd autóval a babával együtt akkor ha alszik nem kell felébreszteni csak rápattintod a babakocsira és már mehetsz is. Ellenben azt mondom, hogy szerintem a vízszintes jobb nekik, na jó néha-néha hordozóban is lehet, hiszen ha valahova megy az ember autóval akkor is elvan benne több órát is. De én annak a híve vagyok ha lehet inkább vízszintes, főleg ha hason szeret majd aludni :D
Nekem van egy olcsó mélykocsim amihez volt egy textilmózes és sportkocsivá alakítható, de így nem nagyon használtam. És vettem egy PP Ariát mert az könnyű és jól fektethető és sok benne a rakodó hely alul. Bulcsú ezt használja már 10 hónapos kora óta. Egy a hátránya, hogy kis kerekei vannak és a rosszabb helyeken állandóan elakad, viszont egy kézzel kinyitom és becsukom és félkézzel betudom rakni a kocsiba ha Bulcsú a kezemben van. :wink: Illetve most már ilyet nem csinálok :D

Na eldugulok bocs a régényért :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Hát igen, azért halasztottam én ezt a projektet költözés utánra, ki tudja, mennyi pénzünk lesz, ha mindent kifizetünk, és elkezdjük a hitelt törleszteni... :?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

A PP-kről én is jókat hallottam eddig.

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Szerintem ha spórolni akartok érdemes megnézni használtan is, elég jókat lehet találni.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Babakocsitéma!!! Nagyon nehéz.
Én is nézegetem már egy jó ideje, sőt el is mentünk próbálgatni párat...... Nekem meg kell küzdenem majd naponta az első emelettel + kint 2 óriás lépcsővel, ugyanis nincs babakocsilejáró!Van egy ami tetszett "csak" 40000Ft. Ha megtalálom a nevét, majd megírom! Olyan rápattinthatós hordozós amit nemlajos is írt!
Egyébként mi azt majd szerintem csak február elején vesszük meg.
Kengurunk már van, mert ahhoz a párom nagyon ragaszkodott! Neki olyan kell. :lol:

Kép
milky

Érdemes megnézni milyen babakocsi lejáró van amerre leggyakrabban közlekedtek, egyik ismerősőm járt úgy, hogy megvette a PP Veneziát, aminek ugye olyan kereke van mint az én Ariámnak, és elköltöztek ahol volt egy babakocsis lejáró valami furcsa megoldással, a lényeg hogy képtelen volt letolni rajta a kocsit, pedig az volt az egyetlen átjáró a környéken a vasút alatt :?

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

ó, bakker, tényleg, a vasúti lejáró! Azt nem is figyeltem, ahová költözünk, ott valószínűleg tényleg cipelni kell.
A házunknál meg hogy mi lesz, meg mi nem, az jó kérdés, egyelőre még csak egy dombon áll a házunk, de szerintem a meredeksége miatt nem lesz akadálymentesítve.
Szerencsére fszt-i, úgyhogy arra legalább tudok készülni.

vica, egyébként nekünk csak a használt jöhet szóba, újonnan nem vásárolok a gyereknek semmit a pelenkán meg az ilyeneken kívül :roll:

milky, várom a nevet, ha megtaláltad!

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

[quote="nemlajos"]
írta:
nemlajosvica, egyébként nekünk csak a használt jöhet szóba, újonnan nem vásárolok a gyereknek semmit a pelenkán meg az ilyeneken kívül :roll:

Hát lehet hogy igazad van :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Egyenlőre én sem tudom milyet érdemes venni.... Mia a.en lakunk és nincs lift :? Nehéz lesz de valahogy megoldjuk...

Amúgy már alig várom hogy vásárolhassunk neki de még nem szeretnék majd csak egy két hónap múlva...

Holnapra drukkoljatok hogy megmutassa magát nekem :)
lényeg hogy minden rendben legyen vele..

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Sziasztok,

Szerintem mindenkinek helyzetfüggő, hogy milyen babakocsija legyen.
Én például vidéken lakom. Ezért van egy nagy kerekű, amivel lehet 'terepezni'. Ez egy 3 funkciós babakocsi. Azaz van hozzá egy kis kézi 'mózeskosár', amit én az első 2 hónapban szoktam használni. Újszülőtt kényelmesen belefér és puha meleg fészket lehet csinálni (március-áprilisban még azért vannak hidegek) és egyenesen tartja a hátát. Ez később kivehető. Az én gyerekeim 3 hónapos koruktól enyhén döntve szerettek lenni, ha nem aludtak, mert úgy többet láttak a világból. Praktikus, ha tudod változtatni, hogy a baba szembe legyen veled vagy sem.( Főként nyári napsütésben jön ki jól, hogy ne süssön a szemébe a nap vagy azért melengesse a nap tavasszal vagy ősszel.)
Meg van egy utazó babakocsim, amit autóban tartok, ami nagyon könnyű és 1 kézzel nyitható. Ennek kevés funkciója van, szerintem nem is kell a sok flanc. Ami fontos, hogy az alján legyen pakoló, hogy ne kelljen mindent a hátadon vinni (az majd úgyis le akar szakadni a sok böfiztetéstől).

Szerintem nem érdemes Márkásat venni illetve abból is van olcsóbb fajta. Nem tudnak többet, sőt a design sokszor a praktikum ellen van.
Érdemes megnézni a használtakat is. Babakocsi nem megy hipp-hopp tönkre....

Katka

katka22

Akik emeleten laknak és nincs lift:
A legjobb, ha a babakocsi valahol a földszinten tárolható... Egyik kezedben egy kicsi babával, pelussal, csörgővel és a fél világgal, másikban a babakocsival szinte lehetetlen lépcsőzni... Bocs, de tényleg így van.
Egyik ismerősőm úgy oldotta meg, hogy délelőtt nem mentek ki, hanem mózeskosárban kitette a babát az ablakba aludni a levegőre. A baba jókat aludt, ő meg elvégezte a háztartási munkát addig...

Katka

katka22

Ja és még egyet érdemes figyelni, hogy befér-e az autóba :roll: Mikor még csórok voltunk :D és nem volt autónk az apósomék autójába nem fért be csak úgy egyszerűen a mélykocsi, állandóan előre kellett először hajtani az ülést, betenni a kocsit és visszahajtani az ülést, jó macerás volt.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

hehe, kocsicserét is tervez a párom (hogy mikor és miből? :shock: ), legfeljebb majd a babakocsi méretéhez választunk "új" autót :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!
Hát Tencsi én nem vagyok egy parázós anyuka (most jut eszembe, hogy ma el kéne mennem az afp-ért) de ezen nagyon megijedtem volna. Szerencse, hogy más a saját dokid. Én pont ezért nem megyek az sztk-s uh-ra. Villő előtt 2 héttel egy nő kijelentette, nem lehet gyerekem, de nicsn ideje elmondani. Azzal elköszönt. Kiderült semmi bajom. De kemények ezek a dolgok. Még jó, hogy „csak” 3 órát kellett várnod. Domcsiéknak jobbulást. Már bizti várják a bölit. Gondolom te is.
Nagy drukk a heti uh-khoz. Nekem még egy hét a dokinál lévő. Addig a tietekért izgulok. Remélem sok mindenre fény derül.
Kocsiknál nekem a mózessel csak az a bajom, hogy első gyereknél méh mehet hátsó ülésen (ha beköthető), de több gyerek esetén esélytelen, ha nem bazi nagy a kocsi. Meg ha mózes van, akkor ha utaztok, a mózes+, a kocsi+, és még a hordozó + csomi. Nehéz sztem utazni vele. Nekem Botka sokáig volt hordozóban babakocsihoz is, mert egyszerűen a magzati pózban (ami görnyedt és normális) érezte jól magát. Védőnő és dokinő azt mondta, ha így szeret lenni, vigyem úgy. Akkor sem volt többet benne, mintha utaznánk. Bevásárláshoz meg kifejezetten hordozó a jó, ha nem visztek kocsit. Mondjuk én egy sima átlag méretű autóból indulok ki. Na persze és még ott a többi dolog, amit figyelembe kell venni, amit írtatok már.
Én amúgy bérház 2. emeletén lakom, lent nem hagyhatom a kocsit,sérvem van, így is cipeltem. Ezért van ariank. Most már Bobó gyalogol fel le.
Tök jó, hogy egyre többen érezzük a babát. Nekem is nagyobbakat rúg pár napja, de azért még fokozhatná. Ráadásul ált. akkor jelentkezik, ha vmi nem tetszik neki. Pl. Boti nekem dől, vagy lehajolok vmiért nem terpeszben, stb…. szval ha kicsit megnyomjuk, reklamál.
Nekem megint nagyon sokat nőtt a hasam. Zsolti kezd aggódni, amikor nézeget. Mondjuk nekem is fura. Kérte nézessem meg, tuti nem bújkál e másvalaki is odabent.
Katka rád fért a pihi! Tegnap este eszedbe jutott a leveled, csak úgy. Olyan széép!
Na bocsi, megint fecsegek….

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Sziasztok!!
Ma még semmit sem dolgoztam, MIATTATOK :lol: idáig olvastam, de hát így jár, az aki lusti 7végén.... :shock:

Először is: Üdvözöllek én is Adryn, örülünk neked, nekem sem sikerült 10 Kb alá rakni a képem, de majd kipróbálom a nemlajos módszert, (köszi nemlajos)

Adryn: te választasz kint dokit, nem gáz, h csak januártól kezel majd? Itthon is akad olyan hely, ahol apuka ott aludhat...

Nemlajos: szegény kuty,azért csak többet ér 4D-nél, babakocsira nem futna belőle :?

Szóval a gyűrűs módszernél nagyon fontos, hogy tisztázd a gyűrűvel, hogy a körben mozgás kislányt jelent, a viszintes pedig kifiút. Utána koncentrálj a pocak fölött babóra. Én szeretnék hinni benne, jó játék, de nem veszem készpénznek :)

Én 5, 7, 12, és 15 hetesen voltam uh-n, a 15 hetes az bónusz, pénzes volt. és a szívhangot a7. héttől mutatták.

Képzeljétek, ma voltam afp-n, odamek reggel 3/4 7-re, h beérjek melóhelyre, erre 7 után közlik, h leállt a rendszer, elkéstem.... de addig is dumáltam egy csajszival, 3 éve szült és ő csak 4 :!: kg-t hízott, a Rubint Réka kazival.... ti mit gondoltok erről :?:

Csibb és Moncsi!!!!! naggggyon drukkolok nektek. Moncsi! Mikor közlöd anyuddal a hírt?

Tencsi: ez iszonyatos lehetett, nem görcsölt, keméndett a hasad az idegességtől? Bakkker.... sajnállak... de szerencsére vaklárma volt 8)

Ti nemv vagytok jobban így a 2. harmadban? Én kifejezetten jobban ézem magam :P

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Még annyi, hogy aki buszozni, villamosozni fog, azt is vegye figyelembe. Mert villamsora még a mienket is nehéz felemelni. Segíteni meg nem tudnak, mert majd rájöttök, a legtöbb kocsi egyemberes. :?

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

papillon remélem a héten sor kerül rá.. Elakartam mondani neki az uh után kedden, de a párom estig dolgozik... és szeretném ha ketten közölnénk vele.

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Egyébként én is jobban vagyok.. már nincsenek azok a durva reggeli rosszullétek mint eddig :S

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Szép napot mindenkinek!
Nagyon eltűntem az utóbbi időben, de rengeteg a munkám :cry: Igyekszem visszaolvasni, hogy képben legyek és a táblát is frissítsem. Gondolom egyre többen tudjátok már, hogy mi a baba neme :lol: 3 hete nekünk is megmondták már, hogy kislány, amitől az apukája nagyon boldog. Bár ő megmondta, hogy tudta az első perctől, és annyira azt akar, hogy más nem is lehet :wink:
monka76

Nemlajos: Köszi itt is a képért ;)
Moncsi: szorítok holnapra :)
Tencsi: örülök hogy megnyugtatott a doki, bár én tuti kikapom a kezéből a telót :D ilyesztgesse a nagymuterját...
:twisted:

[b]Vica:
: akkor ezek szerint fiam lesz? mert a derekam ugyanolyan maradt, pocakom meg csak egy kis dudor előre :D

Babakocsi: [/b] mi tuti mo-on vesszük meg mert kint megfizethetetlen. Mi pierre cardin-re gondoltunk, van az a nagyon multifunkciósa amiben van mózes, babahordozó, meg még autós ülés is, plusz bevásárlórész alul.. szóval multiszuper. olyan 75.000 körül van :shock: nem mondom hogy olcsó.. de a kinti árakhoz képest felüdülés.. szerencsére kinti fizuból itthon vásárolni király.. :D :D :D de mi csak januárban veszünk meg ilyen dolgokat.. majd akkor kocsival jövünk. 18 órás út.. biztos élvezni fogom :D
az is jó kint hogy nem kell félni hogy ellopnak dolgokat, babakocsik rendre a földszinten parkolnak a lépcsőházban. és minden reggel ott fogod találni ez tuti..
gyerekágyat meg átalakítósat gondoltam.. tök jót láttam a brendon-ban 35.000 ft kuponnal, fenyő, és még jól is néz ki..
de már találtam szabásmintát a szeptemberi kismama magazinban APU-nak :D :D :D jó kis autós ágy.. közöltem is vele.. csak hadd farigcsáljon ha fia lesz :D:D:D

KépKép
KépKép
adryn

ja.. és a baby csak úgy elúszott egyik este a papa elől.. haha.. vicces volt.. éreztem hogy melyik oldalon van és eléggé kint volt.. ahogy papa odatette a kezét és picit megnyomta hogy jobban érezze szabályszerűen otthagyta.. csak úgy belesüllyedt a hasamba a keze.. :D :D :D

KépKép
KépKép
adryn

Anno belinkeltem ide egy babakocsit, ezek szerint azt senki nem nézte meg :cry: :lol: ?! Örülök neki, hogy megint előkerült a téma :), én nem szeretnék mózest, feleslegesnek érzem ... a hordozó mindenképpen kell, mert használni fogjuk a kocsiban az tuti, azonkívül nekem igazából csak a kertbe és a faluban való sétálgatáshoz kell majd a kocsi. Buszra sztem a kendőt fogjuk használni ... Szóval én is vagy 2 hónapja nézegetem a kocsikat vaterán és teszveszen, nincs kedvem sok pénzt kiadni erre!

Szép napot!
Vica
wicca

babakocsit én is teszveszen néztem.. és ott is vannak egész jók úgyhogy valószinű mi is ott fogunk venni...

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

papillon én is jobban vagyok általában, de ez savasság nem akar elmúlni :(. Most azt vettem észre, hogy egyre nehezebben mozgok :(, pedig nagyon sokat szoktam sétálni. Néha pedig úgy benyillal a jobb oldala a pocimnak, igaz leginkább akkor mikor fekvésben valami másik pózt akarok felvenni ... nálatok szokott ilyen lenni?

Szép napot!
Vica
wicca

wicca: nekem is szokott benyilalgatni, lehet, h csak bökdös a pici, nem? :lol:
savasságra szedek homeopátiás cucct, ami nagyon bevált: robinia pseudo-acacia :)

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Szép napot kismamák

Mától én is ritkábban leszek, vége a szabimnak, hamarosan megyek dolgozni.

Hú micsoda babakocsiárak 60e :o

Tencsi,
én biztos pánikba estem volna, ahogy magam ismerem, főleg amiúta kismama vagyok. Klassz, hogy jók az infók a dologról, szerintem is minden rendben lesz!Jó egészséget nektek.

Vica, nekem is mostanában keményszik a hasam, hol fenn, hol lenn, azt mondta az orvosom, vegyek be ilyenkor akár 3 magneB6 /per nap is akár. Én ahogy észrevettem, van amikor streszesebb helyzet után gyakoribb. Sajnos sokan nincsenek tekintettel arra hogy az ember kismama.

Nemlajos, hogy sikerült a képet 15kbyte-ra, nekem nem ment, pedig én is szerettem volna másikat feltenni :o , irfanview progival alig tudom 10 kbyte-ra, sok kép meg nem is sikerül, mert annyira lekicsínyiti, hogy nem is látszik.

Üdv
Kép

Bea, Maja

Kép
bea1978

Wicca nyilalgatás egyszer volt eddig, én úgy megijedtem, rögtön a legrosszabbra gondoltam, de azóta már megnyugadtam, neéha előfordul az ilyesmi, vettem egy fürdőt és pihentem utána, jobb is lett!!

Kép

Bea, Maja

Kép
bea1978

Nagynénémék most fogtak ki egy kombit, 10000-el volt leértékelve, nem tom hol..16 000, az nagyon jó ár'

Bea, Maja

Kép
bea1978

Na mentem, mert elkések :( Kép

Bea, Maja

Kép
bea1978

Szegény bea :? együttérzek veled :(

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Sziasztok,

Pocaknyilalgatás: Én tegnap estem el túrázás közben. A sok avartól nem látszott a gödör, kiment a bokám és persze elestem. nem estem nagyot (mert ugye puha az avar) és jó irányba is estem (másik oldal esetén legurulok a hegyről), de ennek ellenére azért valószínűleg összeráztam bent a dolgokat, mert utána 2 órát keményedett a pocakom, meg hányignerem volt 5-6 órát (végül ki is hánytam a vacsorát). De azért ezt megúsztam olcsón, azt hiszem.
Egyébként nekem nem szokott még nagyokat nyilalni, inkább 8. hónaptól szoktak olyan hírtelen fájások jönni, hogy az ember lépni sem bír. Ilyenkor baba helyezkedik rossz helyre. Kutya rossz tud lenni....
A szülőfájások meg (legalábbis nekem) olyanok, mint a menstuációs fájások (eleinte nem is igen erőssebb) és akkor van gáz (legalábbis, amíg nincs szülés idő), ha rendszeresen ismétlődik (monjuk 5 vagy 10 percenként) és olyan 1 perc hosszúak... Ezzel rohanj a kórházba, mert ott akkor még megpróbálják megállítani és sikerülhet is nekik. Ezt csak azért írtam, hogy azért mert van egy kis görcs, az még nem tragédia, esetleg kapj be egy Magne B6-ot, de ha rendszeres és hosszabb, akkor vedd komolyan.
Ha gyanús a dolog, de nem erős a fájás, akkor egy meleg fürdő jól eshet (Lásd.: Bea) és ha még csak jóslófájáról van szó, akkor azok abba is maradnak...
Egyébként vajúdás közben is jó a meleg fürdő vagy zuhany. Ott nem érzed annyira a fájásokat és közben szuperül tágulsz... :)

Katka

katka22

Köszi lányok, nagyon aranyosak vagytok! Jó, hogy ki tudjuk dumálni magunkból a dolgot!

Szerencsére pocakmanó nagyon jól viselte a dolgot és nem keményedtem, nem volt semmi gond, úgyhogy nagyon stramm kis legényke? lesz!!!! Amúgy hihetetlen élénk volt az uh-n is és napközben is szereti jelezni, hogy ő bizony odabent van, délelőtt és estefelé élénk igazán.

Babakocsi: nekünk ugye ikerbabakocsi volt, így külön vettük a hordozókat is, ami szerintem nagyon szuper találmány. Ezt csak autózáshoz és a Vikinek néha a lakásban használtuk, mert imádott abban hintázni. Ha nyűgi volt akkor ott simán elaludt. Én használtat fogok venni, itt az utcában pont van egy eladó. Top Rider márkájú és minden benne van ami kell. Plusz ad hozzá egy kengurut és egy lábzsákot is mindezt 15.000 Ft-ért. A manóknál is 10 hónapig használtuk a babakocsit, ahogy elkezdtek menni, már nem voltak hajlandóak belülni. Domcsi 13 hósan indult el, de mivel a Viki már nem volt mellette, így ő sem volt hajlandó bent maradni, inkább mászott a kocsi mellett :D

Adryn, ne haragudj, el is felejtettelek köszönteni köztünk! :oops: Szívből gratula a kiscsibéhez!!! :D

Monka, jó hogy jelentkeztél és gratula a kiscsajhoz!!!

Kép
Kép
Kép
tencsi

Katka!!! Ez borzasztó, szegénykém, na, ettől félek én is, hogy nehogy elessek és baj történjen... Örülök, h nem tötént komoly baj!

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

[quote="rszg"] írta:rszgNővérem pl. az első babánál a 20. hét után érezte.

Nem, rosszul emlékeztem. :oops: Alexánál 18 hetesen, Vikónál egy héttel korábban éreztem a mocorgást. :D
Vendég

Nekem vannak jelek, de ami a legfurcsább, h a hasamban dobog szivem, azért gondolom, h az enyém, mert nem olyan nagyon gyors, mint egy magzatnak.. lefexek hátra és dobog a pocak...vicces :oops:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?