Babakocsi téma.
Mi egy PP Aria + PP mózes kombinációval kezdtünk. Hát a mózest messze nem használtuk fél évig, Emma 3-4 hónap után már nem viselte el, hogy nem lát ki belőle
Szal eladtuk a mózest, ami addig az autósülés is volt, és vettünk az árából egy bébihordozót. Az Ariaval nem voltam kibékülve, nem tudtam eléggé hátradönteni amikor elaludt Emma, meg a kereke is kisebb volt mint kellett volna. Azt is eladtam, vettünk belőle egy Graco Mirage-t, amit sokan dicsértek. Nagy kerék, nagy bevásárló háló, nem is nehéz. De: szerintem nagyon nehezen irányítható
Nem szerettem... Emma kb 8-9 hónapos volt amikor vettem egy szuperkönnyű Chicco esernyőkocsit (ezt már használtan, de szuperjó állapotban). Kb 5 kiló volt, ami sokat számított, mert mi sokat buszoztunk, BKVztünk. DE: nem volt bevásárló kosár az alján és szinte semennyire se lehetett hátra dönteni
Nemsokára vettem (szintén haszbáltan) egy másik Chicco-t (Ct. 0.5), ez is sportkocsi, ezt imádom! Sajnos újszülöttnek nem jó, de ezt tuti megtartjuk. A Gracot meg a könnyű Chiccot el akarom adni, és most a picinek egy Chicco For Me-je lesz
Autósülésünk van, textil mózest meg kapunk kölcsön
Nekem ezek a szempontok fontosak:
- legyen vízszintesig vagy majdnem teljesen vízszintesig dönthető (és több fokozatba állítható, ne fokozatmentes)
- ne legyen túl pici a kereke
- ne legyen túl nehéz (max 9-10 kg, mert mi bizti fogunk buszozni)
- legyen bolygókerék, könnyen irányítható (ennek az eddigi tapasztalataim alapján a Chicco felel meg e legjobban)
- legyen bevásárlókosár, amihez akkor is hozzá lehet férni ha teljesen le van fektetve az ülés
- legyen átfordítható a tolókar vagy 2 irányból felhelyezhető az ülés (nem amiatt, hogy én hogy látom, ő hogy lát ki, de ha pl hosszú sétánál nagyon süt a nap az egyik irányból, akkor lehet variálni
- legyen összefüggő a tolókar, mert ha pl telefonál az ember vagy a másik gyerekkel foglalkozik, akkor azt könnyebb egy kézzel irányítani
Uff
Na de ez az én véleményem, csak leírtam