Sziasztok!
Gratulálok az UH-s fotókhoz és a jó hírekhez mindenkinek!
Edi: cukkancsok a rucik, mintha magamat láttam volna pár évvel ezelőtt
Én is betáraztam anno. Na most ezért tiltottam le magam. Minden rucit eltettem, így a sok pici holmiból tudunk majd jó sokat használni. Bár Nóri téli baba volt, tesóka meg nyári lesz, így még napozókra, rövid ujjú bodykra majd még beruházok.
őssejt: mi nem vetettük le Nórinál, most elgondolkodtam rajta, de szerintem nem nagyon lesz rá keretünk egy ilyet bevállalni a sokféle kiadás miatt sajnos most sem. De azért jó dolognak tartom.
babakocsi: én is Chicco párti vagyok, azaz nekünk az volt és totálisan bevált. Chicco ct.0.1 Travel system. Mózeskosár és a hordozó vázra rögzíthető, illetve ugye a sportkocsi része is. Isofixes a hordozó, így könnyen ki és betehető egy kattintással az autóba is. Nem volt olcsó anno, de eleve két gyermekre terveztük és maximálisan kihasználtuk eddig. Tehát újszülött kortól egészen akár 3 éves korig használható. A mózeskosarat is kocsiba be lehetett kötni. Amíg nem tudta a baba tartani magát, addig a mózest használtam sétához is, a gerincének is jobb volt. És télen nagyon jól védte mindenféle hidegtől, széltől. A kerekei nem macskakőre valósiak, az tény, de felénk nincs olyan terep, így ez is megfelelt nekünk.
Egy éves volt a lányom, mikor elutaztunk Írországba repülővel és mi okosan itthon felejtettük a babakocsit a nagy kapkodásba. Így ott kellett vennünk egy esernyőre csukható babakocsit, mert sokat jöttünk-mentünk, képtelenség volt popi cipeléssel megoldani. Hiába volt más választék, ott is egy Chiccora sikerült beruháznunk. Ami az én babakocsis mániám, hogy az ülőfelület elég hosszú és széles legyen, mert sokszor láttam, hogy anyukák tolják az esernyő vagy sportkocsit és a gyerkőc előre van csúszva totál, épp csak a biztonsági öv tartja a lába között szegénykét. Így erre én nagyon figyeltem és sajna nem sok típusnak volt akkor ilyen ülőfelülete. Még a Pierre Cardin PS822-es volt ilyen, annak a kerekeivel nem voltam megelégedve. Lehet, hogy csak a chicco után, de ahogy vettem, adtam is el, mert kb. 2 sarkot tudtam vele menni újonnan. Nekem nehéz volt tolni. Tehát én a chicco mellett voksolok, akinek nem szempont a nagy kerék a terep viszonyok miatt.
És hogy hogy jártam ma.....
elmentünk korán reggel a genetikai UH-ra. Ehhez tudni kell, hogy karácsony előtt másfél héttel próbáltam hivogatni a kórházat (MÁV), mert állítólag be kell telefonon jelentkezni. A megadott két számon nem volt elérhető senki, aki érdemben tudott volna segíteni. Két ünnep között leállás volt és kizárólag kedden és csütörtökön lehet oda menni genetikaira. Így eldöntöttem, akkor megyek ma, mert már a 13.hetet is betöltöttem. Ugyan a 11.hét elején voltam magánba egyszer és van is papírom, de nem tételes, rendellenésseget nem láttak, nyaki redő rendben. Ezért is gondoltam, biztos, ami biztos alapon csak elmegyek a MÁV-ba, ahová a beutalót kaptam a dokimtól. Nos, ma reggel ott kezdtünk jó korán. Kb. fél 8-ra már be is voltunk jelentkezve a betegfelvételnél. Mire a UH-os szoba elé értünk, megdöbbenve láttuk, hogy kb. 80 kismama ül + még a hozzátartozók. Iszonyat tömeg! OK, család letelepszik. Várunk. Közben lánykám már szinte nyúz, hogy mikor láthatja a kistesót. Türelemre intettem, miközben én egyre idegesebb lettem, hogy innen még délután sem fogunk elmenni. 15 perc után még senki se jött, senki sem ment be a rendelőbe. Mellettem ülő kismamával beszédbe elegyettem, aki meséli, hogy neki azt mondták reggel 7-kor, hogy az UH-os doki éppen szülni ment, nem tudják mikor fog a rendelés megkezdődni. Király! Várunk tovább. Mindenki láthatóan feszült és ideges a kisebb nagyobb pocakokkal és a tömeg csak egyre nőtt. 9 órakor megjelenik egy biztonsági őr féle néni, még nem is csak egy orvos vagy akárki, aki illetékes és közli a másfél órás várakozás után, hogy finanszírozási okok miatt nem lesz genetikai UH. Fellázadt mind az összes kismama. Ki a parlament elé ígérkezett, ki a felügyeleti szervek elé, ki csak a mérgét adta ki pár keresetlen szó elhagyásával. Itt jön a jogos kérdés, miért is fizetem én a TB-t????
Mert hogy másik időpontot nem tudtak helyette biztosítani, másik kórházban nem tudnak fogadni. Mikor a dokimat felhívtam, hogy nem sokra jutottam a beutalóval, ő csak annyit mondott, hogy a büdös életbe. És megerősített abban, hogy egy lehetőségem marad, miszerint ismét elmehetek egy magánrendelőbe, ahol vállalnak genetikai UH-t is. Mivel én mindenképpen szerettem volna eljutni a Hajdú Krisztinához (aki az ország egyik legjobb genetikusa), mert szerettem volna, ha nem csak szonográfus lát. Ő lett volna a MÁV-ban is az egyik UH-os szakember, aki megvizsgál. Tehát most mehetek kicsit megkésve ismét egy gen.UH-ra. És sikerült is bejelentkeznem a Hajdú doktornőhöz péntekre, csak a bosszantó az, hogy ami lehetett volna beutaló alapján TB által finanszírozott, azért most fizethetek. Mert ha ezt tudom, akkor kapásból hozzá megyek a 11.héten. Sajnos mást nem tudok csinálni már, de magamat szeretném megnyugtatni, hogy minden rendben.
Amit nem értek, hogy hogy tehet egy kórház ilyet a sok kismamával?! Miért nem írták ki vagy mondták a bejelentkezéskor, hogy bocs, de nincs pénz rá?! Biztos vagyok benne, hogy ez az eset nem csak most kedden volt így. Persze az egészségügyben nem ez az első furcsa eset, de most már nagyon meggondolom, hogy valóban ott szeretnék-e szülni, még a végén két fájás között rámoltják a villanyt és lehúzzák a rolót. Remélem, addig a dokim, akit ajánlottak nekem, le fog lépni ebből a kórházból, mert neki sem fizették ki már régóta a túlóráit, meg az egyebeket.
MÁV-val kapcsolatban egyébként ez volt az első szupi tapasztalatom, de ez most nagyon nem tetszett, hogy ennyi kismamát behülyítettek.
Pénteken remélem, jobb hírekkel tudok majd jönni.
Lányom pedig szinte sírva fakadt, mert azt ígértem, a TV-ben ő is látni fogja a kistesót. És akkor is menjünk be! - ismételgette legörbült szájjal és könnyes szemmel. Aztán lekenyereztem egy szaloncukival, ami a táskámban lapult váratlan helyzetekre. Férjem pedig kivett egy nap szabit mára, hogy együtt lássuk a kis Manót.
Hát ennyit a mai UH-ról
((
Pocakfotók is klasszak! Szépen gömbölyödik a csapat. Megpróbálok én is holnap készíteni és akkor majd töltök fel.
Jó éjszakát Nektek!
Manorka