Új privát üzeneted érkezett!

oooooo....aranyosak vagytoooook :oops: :oops: ...azért mert hiányoltatok :D

most már jövök rendszeresen,csak még pihizgetek....
tegnap is írtam már...csak bealudtam utána :D

...na igen a 9 kémcső után kb.:függőlegesbe helyeztek a vérvételes székben,rámnyitották az ablakot,itattak...stb
de túléltem.... :)
végülis,most,hogy nem menstruálok szerintem bepótoltuk triplán.... :shock: :shock:

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
mokibuci

Pocak
azaz lúzer, de mekkora....
Rábízni nem akarom a gyereket, sőt.... csak azt sem akarom, hogy ha nagyobb lesz a törpike, ne én legyek majd a mumus, aki nem engedte az apjához.....

Luna :twisted: fene ebbe a rendszerbe, nagyon várom akkor amiket írsz.... tényleg komolyan foglalkoztat a dolog, mert tudnom kell mit lépjek.....
Vendég

na megkiserlem meg egyszer, mert eaz elozot elfogadta.
szoval a jelen kisebbik csajom mas apukatol van es nem voltunk mi sem hazasok, 3 hos volt mikor leleptem.
ha apuka elismeri a gyereket es bekerul hivatalosan az anyakonyvbe, akkor ha van ra tendencia, hogy teged szekaljon, a lehetosegek tarhazat kapja a kezebe... nagyon valtozatos modon lesz kepes utana akar 18 evis is szabadon szorakoztatni. (persze en egy piszkalodos, megegyezni nem akaro, ott tesz keresztbe ahol er apukabol indulok ki)
Magyar birosag 3 ev alatti gyereket csak naaagyon ritka esetben szokott elvivos lathatasra itelni, jo esellyel ezt nalatok sem tenne (ha egyutt elt volna apuka a gyerekkel meg szoros kapcsolata lenne stb jobbak lennenek az eselyei) Igy valoszinu, hogy a te lakasodon torteni«o lathatasokat irnak elo... az is tud am nagyon kalssz lenni, mikor lenne uj kapcsolatod es abba akar belemagyarazni verszerinti apuka rendszeresen, es hat mivel 'bejarasa' van ki is hasznalja. (ha kooperativ es normalis az apuka, akkor a szekaturas resz torlendo :))
Az elmul 8 evben volt szerencsem vegigelvezni egy apasagi elismero eljarast, megszamlalhatatlan mennyisegu gyamugyi feljelentest, lathatos es tartasdij nemfizetos, majd csokkentos pereket a birosagon (mostanaban mar nemzetkozi vonalon nyomulunk :D) valamint volt rendorsegu«i buntetougyem is :D Szoval vaaan ebben sok-sok lehetoseg, hogy az ember lanya ne unatkozzon. Kerdezz ha van valami konkret, en meg probalok ra valaszolni.

luna6

Ja, itt van a korábban ígért pocak fotó, igaz már 1 hete készült.

Kép

Kép

Kép

Kép
fókamóka

mar itt is van a valasz :) most szeretett engem a rendszer :)
lemaradt, hogy nem egeszen mukodik, hogy nem engeded a lathatast... illetve odahaza meg lehet csinalni, de hivatalosan tudni kell (engem tobbszor befenyegetett a gyamugy... kedvesek) hogy ha anyuka nem engedi akkor penzbirsagra itelhetik, valamint a vegso ami a torvenyeink szerint most kiszabhato az egy ev szabadsagvesztes a lathatas korlatozasara. Nem hiszem, hogy ezt valaha is barkin vegrehajtottak volna :D Csak mondom, hogy velem ilyen kedveseket kozolt a gyamugyes csaj, mikor megkerdeztem mi van ha a gyerek uvolt es nem akar elmenni egy szamara idegennel... azt mondta nem szamit mit akar a gyerek, valamint...es itt jott a jogi duma :)

luna6

A mumussagot nem lehet kikerulni... en ugy igyekeztem kiegyezni apukaval mindig amennyire csak lehettem engedekeny, es basszus, meg igy is kepes volt mindig az elo faba is belekotni, de komolyan mondom :) Mostanra en vagyok am szinten a hunyo, hogy o idonkent evekre elfelejtette latogatni a gyereket... persze kifogassal tele a padlas, de mindnek en vagyok a foszereploje :)
En nem tudtam meguszni ezt... pedig lelkem rajta, soha rosszat nem szoltam apukarol a gyereknek, csak hat 3 hos koratol nem eltek egyutt, elotte sem igen zavart sok vizet a gyerek eleteben... egyszeruen nem is volt mit mondanom, mit lehet mondani egy ket evesnek egy even at? nem is kereste, hisz elotte sem volt jelen rendszeresen...

luna6

Őssejt levételre nekünk sem lesz pénz az tuti :? Ami némi megtakarított van, azt félretesszük a GYED kiegészítésére... Na meg úgy terveztük, hogy még ebben a pár hónapban teszünk félre, de táppénz mellett ez nem hiszem, hogy menni fog :?

Moki! Szuper, hogy minden okés :)

Meme, ne is mond, mi is el vagyunk tiltva jó ideje :? Mindehhez jön a második trimeszteri libidó megugrás... áááááááá

Pocak, Edi, vmi hashajtóról beszéltek? Láttam, hogy volt téma, lehet hogy vissza kéne keresnem, mert nekem ez alapból probléma, amire a terhesség rátesz egy lapáttal, plussz a folyamatos fekvés = nulla mozgás... Ha nem lenne glicerines kúp, nem is tudom mi lenne velem, pedig már annyi mindent eszem-iszom, hogy más ki se jönne a budiról tőle...

Barbi

Kép

Kép
barbuss

Kép

na és itt az én pocóóóóóm :D

mokibuci

Fókamóka
széééééééééééééééééép pocak :D:D:D köszönjük szépen:P Este teszek fel én is képet.....

sőőőt ígéretemhez hűen felteszem a szerzeményeimet, Pocaknak ígértem... de készüljetek, mert Edi beteg, és már van egy zsák ruhánk :roll:

Levél? nem volt rá semmi reakció, annyi, hogy Ő akkor regisztrált, mikor már nem voltunk együtt.... erre visszaírtam neki, hogy a nagy francokat, és leírtam neki dátumszerűen... na erre már nem írt vissza a kis köcsög..... Forró vizet a köcsögre wuhahahaha :D
Vendég

Luna
na ez az... ettől tartok én is, hogy oké megegyezünk, de!!! mi van , ha jön valaki az életembe és klassz kis szerető család leszünk, miközben apa rájön, hogy inkább mi is kellünk neki, és mivel elkésett, majd a gyereken keresztül fog piszkálni. Vagy, mi van, ha mondjuk kiválasztom az ovit ahova megy a prücsök, és gondolom oda is kell az apa aláírása nem??? Mi van, ha kitalálja, hogy nem, az szerinte nem jó..... :S
Mi van, ha nem fizet gyerektartást??? Bíróság azonnal tiltja a fizetését....
Még jó, hogy jogon végeztem, de ebben a családjogban nem vagyok otthon.... bezzeg a jó kis büntetőjog :lol:
Luna, azt hiszem lenne ég pár kérdésem, de majd priviben, mert a többiek nem bizti, hogy kiváncsiak rájjjja :D:D:D

Barbi
mi volt az uh-n???? vagy nem most mész???? :oops: :roll:
Nem, nem hashajtó, de olyasmi.... ha pár ooldalt visszanézel, akkor még képet is találsz róla. Én is szenvedtem vele, a glicerin kúp semmit nem használt.... Pocak megmentett :D:D:D:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.01.05 15:22-kor.
Vendég

Moki
Cuki pocakod van Neked is :D:D:D Nevekkel, hogy állsz???
Vendég

Köszönjük!!! :oops:

a nevek: lány: (vezetéknév) Anna Lia
fiú: (vezetéknév) Bence Péter

:D

mokibuci

Hú Edi, nem egyszerű téma :? Nem irigyellek :(
Megint esti időpontom van, hogy Apa tudjon hozni-vinni ;)

Szépek a pocakok :P Én is csináltatok mostmár újabbat :)

Basszus úgy legyengültem ettől a non-stop fekvéstől :( Egy szimpla hajmosástól totál kifáradok :shock: :oops: :(

Barbi

Kép

Kép
barbuss

Moki
szép nevek :D
Nálam a nevek
Fiú (reméééélem): Ádám, Áhim, Barnabás
Lány: Noémi, Enikő

Barbi
jaaaaah tényleg, bocsikaaaaa :roll: csak izgulok :D:D:D
Vendég

Edi johet priviben.
Az elhangzott kerdesekre pedig:
- oviba/bolcsibe nem kertek alairast. ellenben juhee, persze, hogy ezert is felnyomott apuka a gyamugyon, hogy miert adtam a gyereket bolcsibe, valamint miert vigyaz egy heten egy delutant ra egy neni... randa tobbkoros processz lett belole, de igazabol semmit nem ert el vele, de a bosszantas az megvan ettol meg. (iskolaba mar kerhetnek szerintem papirt, tolem nem kertek)
- ha nem fizet gyerektartast? hat elmesz a birosagra es kered a vegrehajtast... csak ovatosan, mert en kertem ilyet egyszer, es mivel ettol beijedve megis fizetett nekem, de nem a vegrehajton at, annak meg koltsegei lettek, igy a vegrehajto azt rajtam akarta behajtani... ebbol lett aztan a per, mert mondtam, hogy ugyan mar... ugyhogy vegul o fizette azt is persze, de nem ez az alap, engem konyebb volt utolerni. Fizubol lehet tiltatni... amennyiben van fizu. Nalunk egy ido utan persze nem volt :D ez is ad lehetoseget nehany kanyarra. (ha ugy egyeztek meg papiron, hogy a melohely utalja akkor az a legjobb... ha abban, hogy o sajat maga intezi, akkor benne van a zsakban, hogy egyszercsak valamiert megsem jon a penz... vagy mondjuk indit egy gyerektartasi dij csokkentesi pert, ilyenem is volt :D

luna6

még várom az adatokat a táblázatba, aki szeretné, hogy felkerüljön rá, az küldje PÜ-ben!!Eddig 8-an vagyunk rajta!

Barbuss: Ma estére van időpöttyöd a dokihoz? Drukkolok nagyon én is!!

Képzeljétek!! Apát ma felhívták a régi munkahelyéről, hogy menjen vissza dolgozni...nem vállalta. Azt mondta, hogy ahogy akkor viselkedtek....ő inkább oda nem megy vissza. Meg a fizu is kevesebb lett volna, mint mikor elküldték! Csak a meló lett volna több...

Csajok!! Valaki mondta a poci keményedést! Mitől lehet? Ma nekem is olyan volt...hogy diót lehetett volna törni rajta. Meg éreztem is hogy feszül az egész alhasam...Nem kezdek megint rinyálni, hogy biztos baj van! De ugye nincs baj???? Mondjam holnap a dokinak, vagy ez természetes jelenség?

Meme

Kép
hmeme
Németország

Meme:
és pontosan milyen adatok is kellenek...????

mokibuci

Felhasználónév
Kor
Szülés várható ideje
Neme/Neve
Hol fog szülni
Hányadik gyermek
Lakóhely

Meme

Kép
hmeme
Németország

Meme, szerintem nem kell aggodnod, a haskemenyedes egy termeszetes jelenseg, meg baba nelkul is elofordul foleg, ha olyat eszel, ugyhogy nyugesz.
A tablicaval kapcsolatosan szerintem most mar fel lehetne tenni, es aki akar meg csatlakozni majd szol, hogy szeretne bekerulni. Mit szolsz hozza?
Irtam neked olvastad? :wink:

Barbuss: biztosan azert is van gondod a nagy dologgal mert te is keveset mozogsz, csakugy, mint en is, meg az elejen ettol is kevesebbet mozogtam a verzes miatt. Edinek kuldtem haza egy termeszetes rostokbol, tamarin gyumocshusbol es aszalt fugebol allo gyomorbombat. Nem nagyobb, mint egy 2x3 cm-es kis hasab, eleg belole nagy 1/4 kocka es csodakat tesz. Ha esszel szeded beallitja a szekleted, na de ha ugy csinalsz mint az en ferjem.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nekunk nagyon sokszor segitett mar, en a terhesseg elejen szedtem, mert iszonyu szorulasos lettem egyik naprol a masikra, lehet azert is mert akkor tettem le a cigit. A lenyeg, hogy vert izzadtam es minden egyes alkalommal vereztem is a huvelybol, gondolom az erolkodestol a mehszajseb megserult. Ekkor jott a fugekocka, ami rendbe tett. Most mar csak kulonleges esetben szedem, azert is mert eros hashajto hatasu, (ja es fontos nincs benne szenna!!!) most mar bealltam a reggeli 2 narancsra es az elintez mindent. Nagydolog utan reggelizek (a narancsokat), es masnapra van hatas. Mondjuk en reggel megiszok egy cappuccinot is jo melegen, biztos az is segit. Ma, hogy vervetel volt es kimaradtak ezek a dolgok, meg is szenvedtem rendesen, sot rozsaszines is volt a papir. de mar nem parazok, tudom, hogy ezert van, igy probalok az etrenden alakitani. Sajna a havi egy vervetelt viszont nem tudom elkerulni, igy havonta egyszer szenvedek. Na a lenyeg a lenyeg, ha szukseged van erre, ki szeretned probalni kuldok neked, mint Edinek es kiprobalod, van meg itthon belole. Ha bevalik, akkor az csak jo. Edi mar szetnezett otthon, nincs ilyen a magyar piacon. Lenyeg, hogy ovatosan a szedest, szamit az is hogy hany kg vagy, egy vekony alkaltnak boven eleg az 1/4, vagy nekem akinek elotte soha nem volt ilyen gondja, bar az alaktom nem vekony. Szerencsere soha nem kellett megtudnom, hogy milyen az, ha valaki akar egy hetig se tud wc-re menni. Szerintem en ki is durrannek.
pocaklako

köszönöm!! ment a privi :D

mokibuci

Csajok!
Nektek néztek már vérből fertőző betegségeket? Én holnap töltöm a 14. hetet, de nekem eddig csak a down-os vérvételem volt! Ki hogy áll ezzel???

Meme

Kép
hmeme
Németország

Luna
Okés, akkor jól összeszedem a kérdéseimet, és megbombázlak velük privibe :lol: :lol: :lol:

Meme
Teljesen természetes a pocak keményedés, én még csak 11 hetes vagyok, de nekem is szokott. Magne B6 és elmúlik azonnal....
Én Csütörtökön megyek arra a vérvételre..azt hiszem, hogy legalábbis arra... ez lesz az első kötelező vérvétel.

no és akkor egy 11 hetes pocakfotó... az előbb készült... :)
Kép
Vendég

na akkor mar lefotoztatom magam en is :lol:

Edi: milyen jo vekony vaaaaaagyyyyyyyyyyyy (irigy -irigy :oops: :oops: :oops: )
Szepen gombolyodsz,a melohelyen meg nem mondtad meg ugye, de nem kerdeztek meg ra, ez mar olyan szep kis formas kismami poci....
pocaklako

Pocak
Én vékony???? aaaaz jó lenne:D:D dehogy vagyok vékony, 69kg nyomok a 165cm-hez :oops: :roll: :roll: :roll: Csak lehet jól eloszlik... Az elsővel ilyen idős terhesen 62kg voltam, és még simán hordtam a cuccaimat, igaz nyár volt, de senki meg nem mondta, hogy terhes vagyok, csak a pocim kerekedett... Most a fejemen is látszik eléggé már:) de azért köszikeeeee :D

Na mutika a pocakfotódat Te is:D

Munkahelyen szokott rajtam lenni még egy laza kardigán, olyan pelerin szerű és így nem látszik. De hétfőn elmondom nekik, addígra megvan a 4d-s kép is, meg kapnak sütit is:D
Vendég

Tok jo, meg ajandekot is viszel nekik, olyan cuki vagy.
A fotora meg varjatok egy kicsit, mert a fotos valami filmet nez es a reklamot meg kell varnom. :lol:
pocaklako

szép pocakok :lol: :lol: :lol:

hulla vagyok..
most értünk haza,baba okés,8 cm :lol: :lol: :lol: tarkóredő rendben,szóval minden oké,kapálozott rendesen :wink: :wink:
jövö csütörtökön,pont a fiam szülinapján biopszia,izgulok rendesen :oops: :oops: képet nem kaptam sajna :cry: :cry: nemét még nem tudjuk.

bocs hogy csak ennyi,de még fürcsi és etetés,jaaaj de fáradt vagyok :oops: :oops:

bibar

Bibar, gratula, de jó!!!
Szépek lányok a pocakfotók!!!!
Mi Rikinél nem tudtunk volna levetetni anyagiak miatt, most meg(meg így utólag tudom, hogy Rikinél sem) hiába szerettük volna nem lehet.Ez van. A Jóisten csak megkegyelmez nekünk,akik nem tudjuk levetetni, hogy megvédi ezeket a manókat úgy 60 évig minden súlyos bajtól. :wink:
A belgyógy hazavágott. Fél 1-fél 4-ig ültem ott. Így már parkolóbérletet sem tudtam venni, még jó, hogy a biztosítót el tudtam intézni. Majd holnap esetleg terhesgondozás után. Beutaltak neurológiára is a fejemmel.Hurrá!!!! Meg megyünk holnap csajozni Rikivel.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Bibar, en is jovo csutortokon megyek a hasbaszurasra. Odaat a juniusiban volt valaki ma, irta is a tapasztalatait reszletesen. Es total veletlenul lattam is ma egyet a teveben egy reality csatornan, a latvany az volt amit odaat a kollegina leirt, abszolut megnyugtato :) (mar maga a procedura persze)

luna6

sziasztok..
tyűű..jó termékenyek vagytok..
először is gratula mindenkinek a remek hírekhez :) ja és a pocakokhoz..az enyém is óriási, inkább nem mutogatnám :lol:

a keményedésről csak annyi, h általában természetes, a méh már ilyenkor "gyakorol"..nekem sajna a fiamnál elég gyakori és fájdalmas volt, 2x be is kerültem a kórházba, mert félő volt, h megnyílik a méhszáj..de tudni kell, h én elég ideges voltam ez időben, azzal kezdődött, h meghalt édesapám és a temetésen nagyon kiborultam, másnap már a kórházban aludtam, annyira bekeményedtem..szóval a lényeg a pihi és a NYUGALOM!! a 6 hónaptól már kutyabajom sem volt, mintha kicseréltek volna..

vki kérdezte az őssejtet..nos mi levetettük Martinnak és a köv. gyereknek is szeretnénk, először úgy volt, h a felét legalább kifizetjük, de a lakásfelújítás elvitte az összes pénzünket, ezért a 24 havi részletfizetésben maradtunk. mi az sejtbanknál vetettük le.

tegnap voltam a védőnőnél, mindig megnézi a vizeletet egy tesztcsíkkal, h van-e benne cukor vagy fehérje..na nekem volt cukor..kezdődik..Martinnál is cukorbeteg lettem..reméltem, h ezúttal megúszom..mostantól diéta..

a székrekedés kemény dolog..engem a műtöttek is, mert aranyerem lett..terhesen..na nem részletezem.. nekem az vált be, h a doki ajánlott vmi dióreszeléket, amit elvileg tejjel kellett volna meginni, de én azt kihánytam, Apa találta ki, h keverjem bele Activiába..és láss csodát.. onnantól huss székrekedés, és még a szülésnél sem jött ki az aranyerem..azóta persze volt, h ismét gondok voltak, de mára már rendeződött, sok narancsot eszem és elég folyadékot iszom. ez segít :wink:

¤mia¤
Vendég

No, lekicsinyítettem a képeket... Tehát a szerzemények... vagyis egy részük, mert van még bőven, legalább 3x ennyi :roll: :roll: :roll: Csak egy párat fotóztam le, mert oldalakat töltenék fel.... :) dehát ufó vagyok már mondtam.... :D

Rugik C&A és Next
Kép
Kép
Kép
Pizsamák H&M
Kép
Kép
Kép
Nyári puhi pamut együttesek, vékonyak... H&M mind
Kép
Kép
Kép
Kép
Bodyk
Kép
Kép
Kép
És az egyik kantárosunk, meg cipellőnk és Édi napozónk
Kép
Kép
Kép

Ahogy látszik is, nagyon szeretem a jó színes rucikat... Rugiból még van egy csomó, meg bodykból, meg kantáros nacikból... napozók, kispólok, meg miniatléták, ujjatlan bodyk, cuki zoknik, szandi stb stb.... azt hiszem mostantól 1db ruhát nem kellene vennem :roll: :roll: UFÓ UFÓÓÓÓÓ
Vendég

jaaaaajjjjj Ediiiii, annyira tunderiek...es nagyon jo szinesket valasztottal. Ezek tenyleg jok kisfiunak kislanynak is. En meg csak feherben es sargaban mertem utazni...na jo ma vettem en is egy kis kek nyari szettet. :lol: Kis kek cipovel meg nyari sapival.
Ezek az edes kiscipok hanyas meretuek?
pocaklako

Pocak
Már alig várom, hogy szuszogjon bennük valaki:D:D:D
A Nike az 16-os, az Adidas pedig 17-es. 2-3 hósan már jó lesz neki szerintem :D
Vendég

Sziasztok!
Bibar! Szuper hírek! :P

Mi is jókat láttunk/hallottunk! Haematóma már fele se annak ami egy hete volt!!! :D Picúr jól van, él és virul :D Nekem még továbbra is fekvés, 3 hét múlva kontroll, de már napi 1 órát sétálhatok sík terepen, hogy ne gyengüljek el teljesen (és Gábor szerint hogy ne kattanjak meg :D)

Szépek a pocakok! :P
Edi! Nagyon édesek a cuccok!!! Mikor Emma született, még nem nagyon lehetett ilyen pici babára színes cuccot venni, mindenhol leginkább fehér, rószaszín vagy kék volt :? Úgyhogy most majd tuti én is garázdálkodni fogok, főleg ha kisfiú :D

Mindjárt hozok én is pocakfotót :D

Barbi

Kép

Kép
barbuss

Ma esti kép :P

Kép

Barbi

Kép

Kép
barbuss

Sziasztok!

Gratulálok az UH-s fotókhoz és a jó hírekhez mindenkinek!

Edi: cukkancsok a rucik, mintha magamat láttam volna pár évvel ezelőtt :D Én is betáraztam anno. Na most ezért tiltottam le magam. Minden rucit eltettem, így a sok pici holmiból tudunk majd jó sokat használni. Bár Nóri téli baba volt, tesóka meg nyári lesz, így még napozókra, rövid ujjú bodykra majd még beruházok.

őssejt: mi nem vetettük le Nórinál, most elgondolkodtam rajta, de szerintem nem nagyon lesz rá keretünk egy ilyet bevállalni a sokféle kiadás miatt sajnos most sem. De azért jó dolognak tartom.

babakocsi: én is Chicco párti vagyok, azaz nekünk az volt és totálisan bevált. Chicco ct.0.1 Travel system. Mózeskosár és a hordozó vázra rögzíthető, illetve ugye a sportkocsi része is. Isofixes a hordozó, így könnyen ki és betehető egy kattintással az autóba is. Nem volt olcsó anno, de eleve két gyermekre terveztük és maximálisan kihasználtuk eddig. Tehát újszülött kortól egészen akár 3 éves korig használható. A mózeskosarat is kocsiba be lehetett kötni. Amíg nem tudta a baba tartani magát, addig a mózest használtam sétához is, a gerincének is jobb volt. És télen nagyon jól védte mindenféle hidegtől, széltől. A kerekei nem macskakőre valósiak, az tény, de felénk nincs olyan terep, így ez is megfelelt nekünk.
Egy éves volt a lányom, mikor elutaztunk Írországba repülővel és mi okosan itthon felejtettük a babakocsit a nagy kapkodásba. Így ott kellett vennünk egy esernyőre csukható babakocsit, mert sokat jöttünk-mentünk, képtelenség volt popi cipeléssel megoldani. Hiába volt más választék, ott is egy Chiccora sikerült beruháznunk. Ami az én babakocsis mániám, hogy az ülőfelület elég hosszú és széles legyen, mert sokszor láttam, hogy anyukák tolják az esernyő vagy sportkocsit és a gyerkőc előre van csúszva totál, épp csak a biztonsági öv tartja a lába között szegénykét. Így erre én nagyon figyeltem és sajna nem sok típusnak volt akkor ilyen ülőfelülete. Még a Pierre Cardin PS822-es volt ilyen, annak a kerekeivel nem voltam megelégedve. Lehet, hogy csak a chicco után, de ahogy vettem, adtam is el, mert kb. 2 sarkot tudtam vele menni újonnan. Nekem nehéz volt tolni. Tehát én a chicco mellett voksolok, akinek nem szempont a nagy kerék a terep viszonyok miatt.

És hogy hogy jártam ma.....
elmentünk korán reggel a genetikai UH-ra. Ehhez tudni kell, hogy karácsony előtt másfél héttel próbáltam hivogatni a kórházat (MÁV), mert állítólag be kell telefonon jelentkezni. A megadott két számon nem volt elérhető senki, aki érdemben tudott volna segíteni. Két ünnep között leállás volt és kizárólag kedden és csütörtökön lehet oda menni genetikaira. Így eldöntöttem, akkor megyek ma, mert már a 13.hetet is betöltöttem. Ugyan a 11.hét elején voltam magánba egyszer és van is papírom, de nem tételes, rendellenésseget nem láttak, nyaki redő rendben. Ezért is gondoltam, biztos, ami biztos alapon csak elmegyek a MÁV-ba, ahová a beutalót kaptam a dokimtól. Nos, ma reggel ott kezdtünk jó korán. Kb. fél 8-ra már be is voltunk jelentkezve a betegfelvételnél. Mire a UH-os szoba elé értünk, megdöbbenve láttuk, hogy kb. 80 kismama ül + még a hozzátartozók. Iszonyat tömeg! OK, család letelepszik. Várunk. Közben lánykám már szinte nyúz, hogy mikor láthatja a kistesót. Türelemre intettem, miközben én egyre idegesebb lettem, hogy innen még délután sem fogunk elmenni. 15 perc után még senki se jött, senki sem ment be a rendelőbe. Mellettem ülő kismamával beszédbe elegyettem, aki meséli, hogy neki azt mondták reggel 7-kor, hogy az UH-os doki éppen szülni ment, nem tudják mikor fog a rendelés megkezdődni. Király! Várunk tovább. Mindenki láthatóan feszült és ideges a kisebb nagyobb pocakokkal és a tömeg csak egyre nőtt. 9 órakor megjelenik egy biztonsági őr féle néni, még nem is csak egy orvos vagy akárki, aki illetékes és közli a másfél órás várakozás után, hogy finanszírozási okok miatt nem lesz genetikai UH. Fellázadt mind az összes kismama. Ki a parlament elé ígérkezett, ki a felügyeleti szervek elé, ki csak a mérgét adta ki pár keresetlen szó elhagyásával. Itt jön a jogos kérdés, miért is fizetem én a TB-t????
Mert hogy másik időpontot nem tudtak helyette biztosítani, másik kórházban nem tudnak fogadni. Mikor a dokimat felhívtam, hogy nem sokra jutottam a beutalóval, ő csak annyit mondott, hogy a büdös életbe. És megerősített abban, hogy egy lehetőségem marad, miszerint ismét elmehetek egy magánrendelőbe, ahol vállalnak genetikai UH-t is. Mivel én mindenképpen szerettem volna eljutni a Hajdú Krisztinához (aki az ország egyik legjobb genetikusa), mert szerettem volna, ha nem csak szonográfus lát. Ő lett volna a MÁV-ban is az egyik UH-os szakember, aki megvizsgál. Tehát most mehetek kicsit megkésve ismét egy gen.UH-ra. És sikerült is bejelentkeznem a Hajdú doktornőhöz péntekre, csak a bosszantó az, hogy ami lehetett volna beutaló alapján TB által finanszírozott, azért most fizethetek. Mert ha ezt tudom, akkor kapásból hozzá megyek a 11.héten. Sajnos mást nem tudok csinálni már, de magamat szeretném megnyugtatni, hogy minden rendben.
Amit nem értek, hogy hogy tehet egy kórház ilyet a sok kismamával?! Miért nem írták ki vagy mondták a bejelentkezéskor, hogy bocs, de nincs pénz rá?! Biztos vagyok benne, hogy ez az eset nem csak most kedden volt így. Persze az egészségügyben nem ez az első furcsa eset, de most már nagyon meggondolom, hogy valóban ott szeretnék-e szülni, még a végén két fájás között rámoltják a villanyt és lehúzzák a rolót. Remélem, addig a dokim, akit ajánlottak nekem, le fog lépni ebből a kórházból, mert neki sem fizették ki már régóta a túlóráit, meg az egyebeket.
MÁV-val kapcsolatban egyébként ez volt az első szupi tapasztalatom, de ez most nagyon nem tetszett, hogy ennyi kismamát behülyítettek.
Pénteken remélem, jobb hírekkel tudok majd jönni.
Lányom pedig szinte sírva fakadt, mert azt ígértem, a TV-ben ő is látni fogja a kistesót. És akkor is menjünk be! - ismételgette legörbült szájjal és könnyes szemmel. Aztán lekenyereztem egy szaloncukival, ami a táskámban lapult váratlan helyzetekre. Férjem pedig kivett egy nap szabit mára, hogy együtt lássuk a kis Manót.
Hát ennyit a mai UH-ról :(((

Pocakfotók is klasszak! Szépen gömbölyödik a csapat. Megpróbálok én is holnap készíteni és akkor majd töltök fel.

Jó éjszakát Nektek!
Manorka

Manorka

Kép

Kép
Flóra/Zoé Baba érkezik

doki: ápr.12.
4D UH: ápr. 30. - uhhhh, de soká
manorka

Manorka
nem semmi hogy jártál :twisted: :twisted: én a bajcsyban voltam genetikai uh-án,ott is voltunk vagy százan,12-4 ig voltam ott :oops: :oops: már nagyon kivoltam én is...

Barbuss
nagyon jó kép :wink: :wink: örülök hogy minden oké picurkával :wink: :wink:

Edi
hát ezek a rucik tündériek :wink: :wink: lennék a kisbabád,ilyen jó cuccokba járni :lol: :lol:

Mia
Olivérnél én is cukros lettem,remélem most nem majd :oops: sajnálom hogy nálad megint elöjött :cry:

Luna
mindjárt elolvasom :wink: akkor egyszerre lesz nekünk,izgi :wink: :wink: igazából csak az izgalom van már bennem,minnél hamarabb túl lenni rajta és jöhet a boldog kismamaság,no és a vásárlás,ha már megtudom a nemét :wink: :wink:

Niki
jól jártál....én még nem is voltam belgyógyon :oops: :oops:

bibar

Egi: ezek a kiscipok nagyon nagyon aranyosak..ne felj, mar nem kell sokat varnunk valaki hamarosan benne fog szuszogni.

Barbuss: nagyon jo hir, hogy a sok heti fekves szerencsere megtette a hatasat es a baba jol van. cuki a kislanyod nagyon. :)

Manorka: sajnalom nagyon a tegnapi kalvariat, foloslegesen mentetek be a semmiert. Gyulolom az olyan helyeket ahol egy csomo embert osszezsufolnak, aztan csak remenykedj, hogy hamar rad kerul a sok es kozben semmit sem szedsz ossze.

Csajok az osszeszedesrol:
Nem tudom, hogy a tegnapi szuk varoterem-e az oka, vagy tole fuggetlen, mar nem is nagyon erdekel, lenyeg, hogy ma reggel eldugult orral, es fajo torokkal ebredtem. Mar este kaparaszott, igy gondoltam, hogy valami nem lesz okes. Egyenlore csak nagy natha tunetek vannak, nem erzem magam levertnek, nem faj semmim, mint amikor virusos a dolog, lazam nincs. Tudnatok valami termeszetes gyogymodot ajanlani a kuralasra? A citromos mezes tea mar itt figyel mellettem.
Koszi csajok! Szep napot mindenkinek! :wink: :wink: :wink:
pocaklako

Jó reggelt mindenkinek!

Ma van ez egyik nagy nap! Drukkoljatok hogy láthassuk hogy fityeg valami a lába között!:) Kicsit be vagyok stresszelve (tudom, mikor nem?!), de apa mára nem kapott szabit, és ráadásul 4-ig dolgozik. És persze időpontom is 4-re van. Utálok késni, inkább fél órával előbb ott vagyok mindenhol, mint késsek akár 1 percet s. De ma valószínű fogok, és már feszült vagyok emiatt.:( De az nyugtat kicsit, hogy ma van remény talán látni a nemét a babónak!:)

Manorka: Hát ez tényleg kiba*ás volt veletek! Ezek szerint a fővárosban sem jobb a helyzet, mint itt Pécsett (Kulturális Főváros...hmmm..hajrá!....). Itt pl az Édesanyák úti szülészet sacc úgy néz ki, mint rosszabb helyeken az elfekvő...megdöbbentem, mikor 2 éve láttam. Ezért inkább utazok 30km-t, de legalább napfényes, világos, otthonos, TISZTA, helyen szeretnék szülni. Szigetvár ilyen. Még nem gondolkoztam alternatív szülésen, de ha ugy gondolom, ott azt is lehet. Plussz, vannak baba-mama szobák, és nem kell külön fizetni érte...

Barbuss: Nagyon örülök, hogy az a fránya izé kezd eltűnni! És hogy a baby mocorog szépen!:) Mi még sajnos egyszer sem láttuk virgonckodni, mindig szunyált..:( Talán ma jó napunk lesz, és azt is láthatjuk...ill. apa, meg a telefon, aztán időeltolódással én is:)

Poci:Szegény!:( Nekem az első hónapban volt iszonyú torokgyuszim. Ha szerettem volna a hagymateát, akkor az tuti segített volna, de így maradt a septofort. Ez egy ilyen szopis bogyó, jó íze van, és fertőtleníti a torkot. Nekem 4-5 nap alatt rendbe tette. És 3-at szopizhatsz 1nap alatt. Jobbulást!!

Na csajok...tegnap este megint előjöttek a viszkető foltjaim a tenyeremen és a talpamon. van egy, pont a lábélemen, az még fáj is, de nagyon...:( Na ma ezt is megsúgom a dokinak, hátha ond valami okosat!:)

Jajj! Edi! Édik a rucik nagyon! Én már azt várom, hogy kideüljön hogy fiú, és akkor elkezdhetem hordani haza a rucikákat a tesóméktól:) Annyi frankó cucca volt a Tominak! Olyan kis vagány srác volt bennük..:)

Meme

Kép
hmeme
Németország

Sztetek ha hétfőn-kedden 2x1 utrot szedtem, akkor ma vegyem be az utolsó kettőt, vagy 1x1-et ma meg holnap?

Meme

Kép
hmeme
Németország

Na! Apa most telefonált, hogy felép 3/4-ed 4-kor, ugyhogy max 5 percet késünk:) Na, most kicsit még jobban megnyugodtam:)

Meme

Kép
hmeme
Németország

Sziasztooook:)

Barbuss
Nagyon jó hírrel jöttél, nagyon nagyon örülök :D akkor lassan minden a legnagyobb rendben lesz, juhéééééé....
szép nagy pocid van neked is... :D és nagyon édes Emma :D

Manorka
Na igen, Bálintnál sem voltam egyszerűbb eset... :D:D:D Annyi rucija volt, hogy volt amit vacsi újként adtam el:D Ő is téli baba volt, 01.10.-én született. Nagyon cukkancs téli rucik voltak, és most meg legalább vehettem nagyon édi nyáriakat.... ezeket elfogom tenni tesónak majd azt hiszem, mert elég uniszexek... :D
Na ezt a Chiccot megnézem a neten...hátha...
Az uh grrrrr, na ez elég idegesítő :twisted: de biztosan minden rendben.....

Bibar
:D na igen, rucija lesz bőven, és akkor még hol vannak a játékok, az anya kezében popóringatás egész nap.... Bálinttal is ezt csináltam, alig bírtam letenni:D:D:D Most meg rendkívűl jó dolga lesz a kis manófejnek, mert ott lesz a Mama, Papa is:D:D:D akik szintén rázzák majd a kis seggét:P

Pocak
uffff szegénykém.... tuti a levegőben amikor össze voltatok zárva :twisted: :twisted: de szerencsére "csak" torokfájás. A fene a 40 perces várásba grrrrrr

Meme
Örülöööök, és drukkolok annak a fütyinek :D:D:D:D:D
Nekem az arcom és a nyakam van tele száraz, viszkető foltokkal.... nem tudom mi lehet ez:S:S:S:S

Az a baj, hogy előre tartok attól, hogy ha megtudom, hogy milyen nemü lesz az enyém azonnal tuti még veszek pár cuccot... :roll: :roll: de sebaj, majd nagyobb rucikat wuhahaha :D:D:DD

tuti kihagytam még valamit, amit akartam írni, de majd eszembe jut... :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.01.06 09:23-kor.
Vendég

Judit, a termeszetes gyogymodok egesz tarhazaval szolgalhatok, egy hete sincs ugye, hogy kimasztam az alig latok nathabol :)
Hagymatea nagyon jo. Ra gondolni nem annyira, de ha jo nagy teaskanal mez van egy bogrenyiben semmit nem venni eszre az eredetebol, a hatasa viszont kivalo.
Aztan a meleg sos vizzel valo gargalizalas... lehet sokzor is egy nap. Aztan a fokhagyma mint termeszetes antibigyo. Ha szereted es meg tudod enni nyersen, ugy is jo (de eves elott, meg felhasznalas elott egyaltalan fel kell darabolni es kb 10-15 percig allni hagyni, ez kell a legjobb hatashoz) ha nem szereted nyersen akkor meg lehet olivan is kicsit puhitani, akkor nem lesz eros (ne egjen oda!!) es mondjuk ilyenkor piritosra kenve megenni. Vagy ha eppen fozol levest es abba belefozol nehany gerezdet, utana kihalaszod, ez igy puha es kremes, szinten kenyerre kenni es megenni :)

luna6

Itt nálunk szakad a hó, de nagyon szakad, mintha öntenék fentről egy teherautóból :D:D:D:D:D
Vendég

Luna: koszi a tippeket. A fokhagymat imadom, de miota terhes vagyok a szagat sem birom..igy az kilove, azt biztosan nem eszem meg. A sos vizet kiprobalom. A hagymatea pontosan mire jo? Ugy atlagban minden nathas tunetre vagy kohoges vagy torokfajas? Hogy kell elkesziteni? Lehet esetleg citromot tenni bele?

Edi: rastartoltam a fius cuccokra...de mi lesz ha puncis erkezik??? Hova teszem a sok kis kek cuccot?? :lol: :lol: :lol: :lol: Szinte csak azt vettem eddig..fius rucikat.
Ja tegnap meg lett egy uj szerzemeny, azaz 3 db. A neten megvettem az avent kezi mellszivot, a mikros sterilizalot es a cumimelegitot, ez volt a legdragabb. De igy is ugyis kellenek, igy meg aprankent megveszem (persze :lol: mindent egy het alatt... :lol: ). Egy eladotol vettem az ebayen van 2 ev garancia es adnak hozza egy csomo mindent, mind avent termekeket. Cumikat, cumisuvegeket, tejtarolo edenyeket, cumimoso kefet, digitalis homerot. Igy ha megjon a cuccos megnezem mit pakoltak bele, aztan majd a tobbi vasarlas sorsarol kesobb dontok. Ja a mellszivohoz van bimbovedo meg meg egy par dolog.

Meme: orulok, hogy Apa el tud veled menni. A bogyokkal nem tudsz varni delutanig es a dokit megkerdezned?
pocaklako

Edi: akkor ugy latszik az eso ami nalunk 2 napig szakadt mar megfagyott., mire haza ert. Nalunk locsolotomlobol nyomattak :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pocaklako

poci: De, sztem az lesz, hogy megkérdem a dokit az utroval kapcsolatban. Örülök a szerzeményeidnek, én bevallom , még em veszek mellszívót, mert ha esetleg nem lesz tejem, akkor fölösen vettem meg. Ha lesz tejcsi, akkor max 1-2 napig fejem fejőgép nélkül:) Nekem mindig nagy félelmem volt, hogy nem lesz tejem. Anyának sem volt egy csepp sem:( Ugyhogy én tápos gyerek vagyok:) De már én is szemezek a mellszívóval, de inkább hagyom, majd ha tuti kell, nehogy azért ne legyen tejcsi, mert előre megvettem (tudom, ez baromság..de ki tudja?!) :)

hagymatea: Víz, hagyma héjja (megmosás után), aztán jól kifőzni a színét, ízét, bűzét! Leszűrni, aztán mézet bele...és hajrá! Torokfájásra és köhögésre adom apának. Neki nagyon bejön. És minden teát rühellek:) Meg a mézet is:)

Meme

Kép
hmeme
Németország

Pocak
Juhuuuuu de ügyi vagy, akkor szuper dolgokat vettél... és mind mind kelleni is fog.... :D
Hááát, ha mégis kiscsaj jön, akkor egy ideig kékben fog járni, végülis, ha feldobod egy rózsaszín gatyóval, akor szuper lesz:D
De szerintem fiad lesz, annyira azt érzed, hogy tuti az lesz :D:D:D:D
Vendég

Meme: de en ugy tudom, hogy a mellszivo nemcsak arra jo, hogy "ha van tejed". Lehet, hogy hulyeseget mondok, de valahol mintha azt olvastam volna, hogy a korhazban is ezzel kell majd hogy meginditsd a szoptatast. A tejcsatornak beinditasara meg ilyesmi..de lehet, hogy en ertettem felre.

Meme: lehet citromot is tenni a hagymateaba? Es lila vagy voros hagyma legyen?
pocaklako

Meme
irrgum burrgum.... nem szabad így neki állni....
Urtica Urens 5CH, Ricinus Communis 5CH ezeket írd fel, vegyél patikában majd, tejserkentők.
Anyukámnak nagyon kevés teje volt, 2-3 hónapig is tápszerrel párhuzamban szoptatott minket a tesómmal....

Nekem 2év7hóig szopott a kisfiam. Igaz, hogy megküzdöttem a tejért, de lett és jó sok. Szóval ne állj így hozzá.

Ne vegyél mellszívót, ha nem akarsz, de ne félj attól, hogy nem lesz tej, mert akkor rosszul indul a dolog. Inkább arra gondolj, hogy tele lesz a cici tejjel, hogy még fejni is bőven tudsz majd :D

szólottam :P
Vendég

Jajjjj! tesz veszen találtam valamit, ami annyira klassz lenne. Nekünk a babakocsihoz nincs hordozó, csak textilmózes. Találtam külön hordozót, pont olyan színű, mint a babakocsi, és pont rávaló:) Csak ne lenne 11.000ft. Nagyon jó állapotban van, de 11ezerért vadi újat kapok.:( Pedig annyira jó lenne, mert az az egy bajom van a kocsival, hogy nem látom a gyereket miközben tolom.., Ezt meg rá lehetne tenni, és szembe lenne a gyerekőc. Hmmm...pedig ez volt az egyik nagy álmom:(
Teszek ide képet, ha nem gond!

Kép

Meme

Kép
hmeme
Németország

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?