Új privát üzeneted érkezett!

Timi: hát azért neked is van :D Olyan izgi, hogy neked már kb 4-5 hét és kibújnak a csajok... Bele gondoltál már??? :D

Kata
labkat

Kata: még mindíg nem akarok belegondolni! :wink: Majd mindent a maga idejében! :D

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Vanda,na akkor nem csak az én gyerekeim működnek ilyen furán :lol: köszi,de van kettő tommee-s hőtartós táska,arra tényleg jó lesz,ha megyünk valahova,és melegen beleteszem,de etetés közben már eleve kihül,így akkor már hiába teszem bele.Most javasolták,hogy egy edénybe tegyek forróvizet,és abba rakjam az üveget amíg újra el nem fogadja,vízforralóval csináltam is,de mire belerakom már az is csak langyi...mert ilyenkor próbáljuk folyamatosan visszatuszkolni a szájába,főleg ha ki akarunk menni,és nem akarom,hogy órákig tartson az evés...

Kata,micsoda szép poci :D na,ezt az alufóliás dolgot mág kipróbálom,köszi :D

aranyosak vagytok mind,hogy próbáltok segíteni :D sajna a tejem már nagyon kevés,ez,hogy nem merek szopival kezdeni,utána meg már biztos nem ürítik ki teljesen,ez rendesen a mennyiség rovására ment...kövezzetek meg érte,de nem fogok fejni,egyszerűen nincs már rá se időm,se energiám...szerettem volna sokáig szoptatni,ha nem is kizárólag,de ez csak úgy ment volna,ha elfogadják cici után a pótlást...
Vendég

Nyulasz: ne beszélj butákat, szerintem itt senki nem fog megkövezni. Megtettél mindent a babák érdekében és más meg nem számít. Barátnőm az elejétől kezdve nem tudott szoptatni, nem fogadta el a baba a cicit.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

nyulasz: ne hülyéskedj már! Szerintem se te tehetsz arról, hogy nem szopiznak a lurkók... Remélem nekem több sikerélményem lesz!

Timi: ok, nem sürgetlek... de én már kezdek besózva lenni. Mert én már bele gondolok, hogy tán 6-8 héten belül megláthatom a fiúkat :)

Kata
labkat

Kata: ha így sürgeted, még a végén beelőzöl! :wink: Azért bevallom, hogy éjjelente, amikor nem tudok aludni és csak forgolódok meg mászkálok 2-3 órán át, azért gondolok arra, hogy ez az edzés, ha kint lesznek a lányok. :wink: Sajnos most már minden éjjel ez a programom. Pedig olyan jó lenne egy éjszakát végig aludni!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Timi: egyébként már minden készen áll? Csomagot is becsomagoltad? Jövő héten talán én is nekilátok mindennek. Mármint beállítom készre az ágyakat, és a csomagot is összerakom. Takarót, vagy hálózsákot használsz majd? Lehet beszéltük, csak még ezen filózok, hogy hogy legyen. Vegyek e takarót, vagy sem! És ha igen, akkor milyet...
Te kaptál már tüdőérlelőt? Talán Rana mondta, hogy a 28. hét körül kapott. Nem tudom, hogy ezt megemlítsem e a dokinak a legközelebbi randin.
Egyébként én 30-án megyek uh-ra, és 3 is a kórházba, és a dokihoz is. Aztán még talán ua. napon védőnőhöz is!
Most mese dekorok után nyomozok, nem tudom, hogy mi érdemesebb. Megcsinálni, vagy megrendelni. Megrendelve 5600Huf-ra jönne ki a két kiságy fölé egy kis kompozíció Fülessel és Tigrissel... Ebben benne van a posta költség is!

Kata
labkat

sziasztok leendő és már ikeres anyukák

nekem május 24én születtek meg a babáim 2fiú és 1 leányzó mivel nem olvastam végig az oldalakat nem tudom hogy van-e köztek akiknek 3as ikrei vannak de ha igen akkor szivesen leveleznék hasonló anyukákkal
kitartást lányok....

Kép
paradizs

paradizs: van itt Edit, akinek már nagyok a fiúk (szintén hármas ikrek) és Tigriske, aki januárra reméli, hogy kibújnak a lányok, velük tudsz levelezni :)

Kata
labkat

Kata: csomagom nagyjából kész, de még csak a pelenkázóra van kikészítve- a táskát mindíg elfelejtem elhozni anyutól. :D Van hálózsákunk-vastag- és van takarónk-vastag is vékony is. Majd kiderül, hogy mi fog beválni.
Én 4-én találkozom a dokimmal legközelebb, akkor rákérdezek a tüdőérlelőre, múltkor akartam, csak elfelejtettem, de ő eddíg nem említette.
Nekem ma itt volt anyum és megrajzolta krétával a figurákat, csak azt nem tudom mikor lesz kifestve. Van Vuk, Karak, fa fészekkel, madárkákkal, Szimba, Tigris, Füles, Malacka, napocska, holdacska. És abba is hagyom mielőtt átmennék gügyögőbe! :lol:

Paradizs: üdv közöttünk!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Timi: Majd számolj be mit mondott a doki a tüdőérlelőre, és én is beszámolok. Remélem egyikőnknek eszébe jut megkérdezni :D :D :D
Egyébként én azt se bánom, hogy ha te mondjuk betöltött 37. hét után szülsz, én meg betöltött 35. hét után :) Na mit gondolsz??? Úgy december 10. környékén??? :lol: :lol: :lol: Bár 14-én még itthon kell lennem, mert anyuék mennek valahová dokihoz és akkor nincs ki vigyázzon a csajokra. :roll: Akkor inkább legyen december 15! :lol: :lol: :lol:
Amúgy én is azon gondolkoztam, hogy inkább veszek rajzlapokat, és azokra megfestem a képeket, azokat hungarocellre ragasztom, és a hungarocell szélét vastag selyem szalaggal beborítom - körbevágva a figurát. Aztán ezeket rakom fel a falra, majdnem olyan, mint amit rendeltem volna :wink:
Úgy tűnik beragadt a családi netes vonalzóm :(
Bálint pedig olyanokat feszeng, hogy már fáj :shock:
Na tervezem tovább a fali díszeket, nem megy az alvás :)

Kata
labkat

Sziasztok!

Paradizs,üdv itt :D ...és minden elismerésem a tiéd is,mesélhetnél kicsit magatokról.Mikorra születtek meg,mi a nevük,hogy lehet egyáltalán 3 babával egyszerre boldogulni?Egyszerűen el sem tudom képzelni :shock: ...esetleg képet kaphatunk róluk?Ja és akkor boldog 5.hónapot!Volt ami a 3.hónaptól sokkal könnyebb lett?

Kata,Timi köszi...na még végül együtt szültök? :lol:
Vendég

...én vonalzóm sem működik :shock: :( nem is látom...ti sem?
Vendég

Nyulasz: nem látom a vonalzódat én sem. :(

Kata: Nekem a december 1 a szimpatikus, vagy valamikor azon a héten. Akkor már meglesz a 37. hét, bár a mikulás is hozhatja őket. Tovább biztosan nem hagy a doki. Azért te még növeszd a fiúkat egy kicsit, hogy ne kelljen a kórházban lenni sokat!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Sziasztok!

Bocsi, hogy csak most jövök, de pénteken és szombaton lefektetett a kis családom. Voltunk UH-n csütörtökön és a csajok jól vannak. Fejméretek: 52,49,52 mm. Már nagyokat rúgnak és minden rendben. A méhszáj zárt és 4 cm-es a méhnyak. Szerencsére fogytam 2 kg-ot, így doki is elégedett. A baj ott kezdődött, hogy kedden-szerdán elkezdett keményedni a hasam, ezt elmondtam a dokinak, aki Magnerotot írt fel. Hát ettől vagy nem, de a terhesség során kialakult visszerek begyulladtak a lábamon és nem is nagyon tudtam ráállni a lábamra. Tiszta forró volt a fél lábszáram. Ha felpolcoltam 1 órára, utána sokkal rosszabb lett. Így most feküdtem és abbahagytam a Magnerotot, jelenleg teljesen jól vagyok.

Kata! Micsoda pocak!

Edit, Törpilla! Nagyon élvezem a mozgásukat, bár a férjem szerint nagyokat ugrálok, ha erőset rúgnak a csajok. :lol: Mivel mindig úgy meglepődök. Szerencsére már a férjemet is sokszor megrúgdalják, így Ő is részese lehet ennek az élménynek.

Paradizs! Én három kislányt várok 2010-re. Hogy bírod? Melyik kórházban szültél? Van segítséged? Én hármasikres kérdésekben Edittől kapok nagyon sok segítséget, de mindenki más szívesen segített eddig mindenben. Utólag is köszönöm mindenkinek!

Kép
tigriske1978

Sziasztok!

Tigriske!
Szuper hírek!!Örülök,hogy ennyire egyformák a csajok!!!
Fogyás: :lol: :lol: :lol: Juhéj!!Ugye,mi mindenre képes az ember a gyerkeiért??? Te se hitted volna 2-3hete,hogy fogyni fogsz!!!!!!További drukkok és kitartás!!!
Magnézium: most már nagyon kellene szedned.Beszélj a dokiddal vagy a házi orvossal (esetleg olyan szakemberrel,aki viszerekkel foglalkozik),hogy milyen más formában kaphatnál magnéziumot??És lehet-e hogy attól van a viszér-gyulladás vagy csak véletlen?
Ne hagyd el a megnéziumot!!A 20 hét után én nagyon sokat keményedtem még max. magnézium mellett is!!!!És PIHENJ, PIHNEJ,PIHENJ!!!!!Most már nem szabad sokat ülni,állni,mert nagyon megterheli a méhszájat.Most már a 3baba súlya és a méh mérete akkora,mint egyes terhességnél az uccsó hét.

Kata!
Ilyenkor ünnepek előtt sok helyen akcióznak le mese dekorokat.Meg a babaszobán is foglalkozott ilyennel egy csaj.Érdemes ezekre rákeresni,mert sokkal olcsóbb lehet így.

Paradizs!
Üdv itt is!Mi már a másik ikres fórumon talákoztunk!Hogy vagytok?

timi!
Jól vagytok!Mindjárt 32hét!nagyon szalad az idő!!Lassan neked kell szorítanunk! Elképzelted már milyen lesz az idei karácsonyotok?

Ti hogy álltok a karácsonyi készülődéssel??Én úgy imádom ezt az időszakot!!!Készülődni,diszíteni,vásárolgatni,találgatni,hogy kinek mit és várni,hogy örülnek majd neki!!! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
edit73

Tigriske: nagyon ügyes vagy! És a lányok is szép egyformák! A magnéziumot tényleg ne hagyd el! Pihenj nagyon sokat!

Edit: néha látom magam előtt a karácsonyfánkat, alatta meg a két babát! Eddíg a szomorúsárgról szólt minden karácsonyunk, mert gyerek nélkül ugyan mit ér, de most életünk legboldogabb ünnepe lesz! :wink:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Hát a magnéziumot nem hagytam abba, csak azt szedem tovább amit eddig is szedtem (Béres 250 mg MG+B6). Úgy tűnik tényleg a pihi marad nekem, mert egy mosogatás után már fáj a méhem és le kell dőlni.
Fogyás: Hát én sem gondoltam volna, hogy sikerül, de úgy tűnik megérte a szenvedés. :oops: Bár a csajokért tényleg bármit.

Edit! A Te fiaid mikor lettek 13 kg-osak? Ma nézegettük a babahordós autósüléseket, mert hát valahogy csak haza kell őket hozni. :lol:

Karácsony: Hát nekem is el kellene kezdeni nézelődni, mert tuti, hogy november-decemberben már nem tudok (illetve a sok beteg ember miatt ne is akarok) bevásárolgatni.

Kép
tigriske1978

Tigriske: a Béres magnézium szerintem teljesen jó, én is azt szedem, nekem is azt ajánlotta a dokim. Mennyit szedsz belőle, én reggel és este szedek másfél szemet. Esetleg emeld a napi adagot, ha kevésnek bizonyul. Nálam bevált. Vagyis 500mg-ot szedtem, és jó volt egy darabig, de aztán megint az állástól is keményedtem. Aztán beszéltem a dokival, és mondta, hogy lehet 1000mg is. Én viszont csak 750mg-ra emeltem, és ezzel elég jól boldogulok. Kicsit lassabbra kellett vennem a tempót, de nem keményedek gyakran. Mi végül is hasonló súlyokat cipelhetünk! Azt hiszem Timi 1500mg-ot szed naponta, és soha nem is keményedett! Próbálgasd, baj nem lehet belőle!!!

Karácsonyra úgy gondoltam jövő hónapban megveszek mindenkinek mindent. Még nem tudom, hogy mit, csak a családomnak. A lányoknak gondoltam veszek elemes vonatot egy-egy-et, hogy ne legyen veszekedés, és még egy sínkészletet!!! Férjemnek meg köntöst gondoltam!

Edit: végül úgy gondoltam, hogy én razjolom meg a figurákat, felragasztom hungarocellre, és úgy rögzítjük majd a falon! Remélem jól sikerül :)

Kata
labkat

Kata! Béresből csak 1 db-ot szedek naponta és emellett kezdett keményedni. Doki azt mondta, hogy nem ismeri a felszívódását (a magnerotéval ellentétben), így ezt hagyjam abba. A magnerotban viszont 32 mg van. Szóval elvesztettem a fonalat. :lol:

Én is vettem temperát és papírt, hogy megfessem a Micimackó szereplőit és azt tegyem fel a falra.

Kép
tigriske1978

Tigriske: nyugodtan szedd a Béres Mg-t úgy, ahogy Kata írta! Nekem a doki spéci magnéziumot ír fel, úgy keverik a gyógyszertárban. Magnesii citrici + calcium. És tényleg sosem keményedek és a lábikra görcsöm is megszűnt teljesen.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Tigriske: milyen papírt vettél??? Csak mert attól tartok, hogy ha nem elég jó minőséget veszek, akkor az felhólyagosodik. Szeretném, ha szép lenne, igazán szép. Most megrajzoltam a képet, bár nem teljesen ilyen lesz, de ez itt a vázlat, amit szeretnék majd elkészíteni. A fülesnél a hold inkább telihold lesz, olyan arccal, mint a nap tigrisnél. Talán a méreteken még változtatok, de kb ilyen lesz:

Kép

Kép

Kata
labkat

Timi!
Én is a magnesii citricit szedtem.De szerintem doki-függő,ki melyik fajtára esküszik.A lényeg ugyanaz: valamilyen formában szedni kell magnéziumot.
Igen,az igazi öröm a karácsonyfa alatt: a gyerek.Ezért is imádom én ezt az ünnepet (is)!!!! :lol: :lol: :lol:

Tigriske!
Próbáld lassan emelni a magnéziumodat!Ha Bérest szedtél,akkor maradj annál!Kb. 3naponta emeld meg egy fél szemmel,míg el nem érde az 1000mg-ot.Annyi tuti kell!
Mi 1évesen cseréltük le a bébihordozókat.Akkor voltak 9-10kilósak,de hosszra(80-82cm-es voltak) és vállszeélsségre már nem fértek el a hordiban (pedig nyár volt és no ruha). A bébihordozónál nem csak a súly számít!!!!
Milyet néztél? Újat vesztek?

Kata!
Majd fényképezd le,hogy milyen lett,ha elkészül!!Biztos szupi lesz!!Nekem ilyesmihez nincs türelmem.

Kép

Kép
edit73

Kata!
:shock: :shock: :shock:
Váoooo!!Ez valami gyönyörű lesz!!!!Nagyon ügyi vagy! :D

Kép

Kép
edit73

Kata: ha tudnád, mennyire irigyellek, amiért ilyen szépen rajzolsz!!!! Nagyon klassz lesz! :D

Edit: hát igen, eddíg az ünnepek nálunk inkább a túlélésről szóltak, én többnyire szenteste bevállaltam az éjszakás műszakot, így a 25-ét átalhattam. Párommal tavaly volt az első olyan karácsonyuk, amikor fát állítottunk, ha már egyszer itthon voltunk. Idén viszont felejthetetlen lesz és innentől minden ünnep! :D :D :D

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Paradizs!
De jó, hogy látlak!
Mesélj lécci és dobjál képet a lurkókról. Már biztos aranyosak. :D

Tigriske!
Mi 7-8 hónaposan tettük el a hordozót. Mivel neked is téli babáid lesznek, nyáron még tuti beleférnek. Nekünk az volt a gond, hogy vastag ruhában már kényelmetlen volt nekik.
Van egy eladó hordozóm, ha esetleg érdekel. :wink:
vovanda

Jajj csajok, magamtól nem rajzolok így, a Tigris és Füles figurát a monitorról másoltam, hogy a kockáknak megfelelően tudjam majd papírra vetni... Így könnyebb lesz. Csak ügyesen másolok, mondhatom azt, jó a megfigyelőképességem a részletek tekintetében. Ennyi :) Minden figura fent van a neten így, vagy úgy. Az ötlet onnan :) Én csak mondjuk nagyítok és kész!!!

Kata
labkat

Kata, ne bolondozz, bármilyen szerény vagy, eszméletlen kézügyességed van! :shock: Nagyon jó ötletet adtál ezzel a hungarocellel, mert én vetíteni akartam a falra, és ráfesteni, de a párom nem engedi. Mert mi lesz, ha a lányok majd mást akarnak. És igaza van. Így a Te ötleted lopom el, és próbálkozok. Persze, ha lesz egy lélegzetvételnyi időm a csajok mellett.

Én amúgy anno kérdeztem a dokim a tüdőérlelőről, és azt mondta, mivel teljesen zárva vagyok, nincs rá szükség. Azt csak vészhelyzetben adja. Hát így utólag nem is tudom. Mi lett volna, ha a csajok nem maradnak benn még egy hétig, amikor kinyíltam (és azonnal kaptam a tüdőérlelőt), hanem esetleg váratlanul folyik el a magzatvíz, és megindul a szülés. Olyankor már nincs idő, hogy hasson az injekció. Szóval nem tudom, szerintem ez dokifüggő. De ha eddig nem szólt a dokitok róla, akkor nem hinném, hogy annyira adni szeretné. Aztán lehet, hogy csak a kérdésetekre vár :wink:

Paradizs, üdv itt! Hát ha a két baba ellátása nehéz feladat, akkor inkább nem is gondolok bele a Te hármadba. :oops: Mert hasonló korúak a gyerkőceink. El se tudom képzelni, hogy oldod meg. Én néha a kettővel ki tudok futni a világból :oops: :lol:

Vanda, kell a segítség, mert bár Emma egy tünemény, el van magában, eljátszik, csak akkor szól, ha éhes, vagy álmos, Míra maga a megtestesült hiszti. Van is lelkiismeret-furdalásom, hogy többet kell vele foglalkozni, és drága Emmám mindezt csendben tűri. A kis Sajtkukac meg már menne, ülne, mászna, kúszna, de egyiket sem tudja, ezért méregzsák módjára dühöng egész nap. Túl kíváncsi, a kis agya kívánságát pedig nem tudja a fizikai képességeivel még követni.

Nyulasz, nyugi, nekem is ezt csinálják. Egy kajáltatás egy órán keresztül tart. Szopi, aztán szünet, aztán tápi, aztán szünet, aztán kihűl, de nem érdekel, ha megint sivít érte, kihűlve kapja. Amúgy én is Aventos tatyóban tartom melegen, sőt, ha csak egy üveg van benne, mellé teszek egy másikat tele forró vízzel, úgy még tovább tart. Ettől függetlenül, a sok nyitogatástól így is néha hideg lesz végül. Az alufóliás trükköt, ha kipróbálod, írd meg a tapasztalatot, bár nekem tuti lebontaná Míra. Mindent meg akar szerelni :lol:

Timi, kissé elérzékenyültem a Karácsonyhoz való hozzáállás olvasásakor. A múltbéli miatt is, de a jövőbeni örömteli miatt is :roll: én is hihetetlenül várom már, hogy ott csücsüljenek a fa alatt, mint az én kis angyalkáim :oops: :) Múlt hónapban már rucit is vettem nekik az alkalomra :oops:

És egy kép a hatalmas szerelemről:

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812

Törpi: Annyira helyesek ezek a csajok. Melyikőjük Mira és Emma??? Így sorban??? Az egyik lányka arca ducibb, de amúgy hasonlítanak egymásra nagyon :) Mondjuk az én lánykáimat is mindig hasonlítják egymáshoz, pedig szerintem tök mások, na és 2 év van közöttük :D
A hungarocelles dolognál annyit azért fontolj meg, hogy ha közvetlen a hungarocellre akarsz festeni, akkor spécibb festék kell. Ami kb 30-50ml-es kiszerelésben kapható 400Huf/db áron. Míg mindent megveszel, ott vagy a végén, hogy meg is rendelheted innen: mesedekor.hu :? De ha a temperás megoldásra gondoltál, az pl tutira olcsóbban jön ki ám. És örülök, ha segítettem az ötleteléssel. Ha valami neked is eszedbe jut, azt én is szivesen fogadom :wink:

Kata
labkat

Sziasztok!

Hát visszatérhetek a Magnerothoz. A visszér csak a fekvéstől lett jobb. Így mondjuk nyugisabb vagyok, hogy azt szedem amit a doki mondott:3*2 db Magnerot.

Törpi! Nagyon helyesek a csajok!

Edit, Vanda! Hordozó: Hát a helyzet az, hogy van egy Peg P. babakocsink, amire lehet kapni olyan autósülés-hordozót, amit csak rá kell pattintani. Ezt szeretném megvenni, de az új nagyon drága (talppal: 63 ezer ft/db). Nem tudom mennyire fogjuk kihasználni és ezért kérdeztem. Ha mondjuk el kell hordanom őket gyógytornára, vagy orvoshoz, akkor ez lenne a legjobb, mert nem kell őket felváltva vinni (és egyet otthagyni), mehetek egyedül, mert a hármat rácsattintom a babakocsira, ahogy kiszálltunk a kocsiból és már megyek is. Néztem használtan is (lényegesen olcsóbb), de nem tudom merjek-e használtat venni. Mi van ha volt már balesetük és elmozdult az ülés? Vagy ez hülyeség? Ha meg merném venni a használtat az lenne a legjobb, mert akkor minden meg van oldva és ki is tudom fizetni.

Kata! Hát sima A3-ast akartam (50 Ft/db), de nem volt az üzletben elég, így az eladó rádumált egy nagyobbra és jobb minőségűre (125 Ft/db), de nem tudom, hogy pontosan milyen papír ez. Vastag, de nem karton. Nagyon jók a rajzok, főleg a tigris. :lol:

Kép
tigriske1978

Sziasztok!

Törpi!
Jaj,de szépek!!!Emma a jobb oldali baba?
A te Emmád olyan,mint az én Olim volt.Ő is csak akkor sírt,ha éhes volt.Ha ébren volt,szépen elnézegetett.Aztán 1,5évesen kitört belőle az addigi elhanyagoltság (Beni és Marci állandóan sivalkodott,így ők mindig kézben voltak) és egy igazi hiszti-gép lett.(ezt jósolta a védőnőm is) Nekünk szerencsére sikerült a helyzetet aránylag hamar kezelni,de a mai napig kevesebb figyelem jut Olira,mint szeretné.Ő nem tudja úgy érvényesíteni az akratát,mint Beni és Marci.És bár tudom és harcolok is ez ellen,de nehezen megy,hisz véges az energiám és figyelmem.
Bizony a tüdőérlelővel nagyon igazad van.Annak kell 24óra,hogy hasson. És ha nagy a gáz és azonnali császár mellett dönt a doki,akkor bizony nincs rá idő.De teljesen dokifüggő is a dolog.Enyém eleve megmondta,hogy ha nincs probléma,akkor is kapom 24hét körül.23hetesen voltam a kórházban uh-n és kaptam is 1-t.Aztán amikor 32hetesen befektett,akkor még 1-t.
De soha egyetlen pillanatig sem volt semmilyen problémájuk a fiúknak a légzésükkel.
Én mindenképp rákérdeznék,hátha akkor kapnának a csajok!(Kata és Timi)

Tigriske!
Lehet,hogy már kérdeztem: a te a dokid ad(ott) tüdőérlelőt?

Kép

Kép
edit73

Tigris!
Soha nem fogsz egyedül elindulni velük!!!Ez tapasztalat!Fizikai képtelenség 3babával egyedül autózni és még a vezetésre is figyelni.Mindig van valakinek valami problémája út közben:kiesik a cumi,szemébe süt a nap,épp hascsikarás van vagy éhes vagy csak anya kell.Ha minden ilyen apró vacakért parkolót kell keresni,meg kell állni, kiszállni,megnyugtatni stb. Ez egyenlő a lehetetlennel.
Ráadásul az esetek 99%-ban a hármas PP-vel be se jutsz az épületbe.Mert bár az nem olyan széles,de hosszú és nem tudsz vele fordulni.A PP Triplette-t sem tervezték arra,hogy bent az épületben használd.
Így én azt ajánlom neked,vegyél -ha lehet ismerőstől - használtat!!Ti szerintem 10hónál többet nem fogjátok tudni használni.(mire megjön a következő tél,nem fognak elférni benne a babák)Fontos,hogy fejszűkítő legyen benne!!!És arra figyelj,hogy ha benne lesz a gyerek,akkor mennyire könnyű fogni.Elég soknak hülye kiképzése van a hordozó kar részénél.
Ráadásul mi az első 1-2évben tényleg csak orvoshoz mentünk.A rokonok barátok jöttek,mert annyira nehéz volt 3-mal elindulni hosszabb időre.Összehangolni a napirendjükkel,ráadásul arra is figyelni,hogy ahova megyünk,ott ne legyen beteg.Szerintem az enyémek az 1év alatt talán fejenként 15ször ültek a bébihordozóba.Ebből 10szer dokihoz mentünk,5ször meg az anyuékhoz.

Kép

Kép
edit73

Törpi: tényleg nagy a szerelem! :D Gyönyörű babák, még a szemük is nevet!

Tigriske: mi használt hordozókat vettünk, olyanok, mintha újak lennének, hamar kinövik.

Tegnap este óta olyan furákat érzek lent a hasamban, Hangám van lent, szerintem ő ténykedik, de nagyon nem jó érzés amit csinál. A lábaim meg nagyon gyengék, össze akarnak csuklani. Remélem csak a súlyomtól van!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Tigriske!
Az Edit által elmondottakhoz annyit szeretnék hozzátenni, hogy baromi nehéz egy idő után a hordozó+baba. Én úgy jártam velük sétálni sokáig, hogy a pincében volt a babakocsi és hordozóban vittem le a miniket, mert a lift iszonyat kicsi. Rendes súlyuk volt. Barátnőm ugyanebben a cipőben volt, neki PP hordozói voltak, maga a hordi is elég súlyos. Szóval nem egyszerű.
Kérdezz utána az önkormányzatnál, hogy nálatok adnak -e segítőt az első évben, Editéknek ha jól emlékszem volt heti néhány órában.
vovanda

sziasztok Lányok!

néha megjelenek itt nálatok
szeretnék kérdezni valamit a babamozgásról
Kicsit aggaszt, hogy az egyik baba nagyon keveset mozog legalábbis a másikhoz képest
Az "A" magzatot szinte csak akkor érzem ha konkrétan ráfekszem arra a részére a hasamnak ahol ő van, nappal alig, inkább éjjel
a B magzat meg folyamatosan mozog, néha szinte kirúgja az oldalam
a védőnő semmit nem mondott rá
kell ezért aggódnom?

Móni
KépKép
reunion

Szia Móni!

Az egyik leányzót én is kevésbé érzem, attól függ, hogy éppen hogy helyezkedik el. Szerintem ezért nem kell aggódnod, ha az uh-n mindent rendben találtak.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Köszönöm szépen a segítségeteket. akkor úgy tűnik marad a használt, mert 15 ki-be üléshez nem fogok kidobni 190 ezer Ft-ot.
Az én dokim még nem mondta a tüdőérlelőt, de eddig teljesen zárt a méhszáj. Gondoltam, hogy megyek a jövő héten és akkor megkérdezem a véleményét. Bár nekünk nem fog kelleni, mert a csajok legkorábban a 34. hét után jönnek ki 3 kg-osan. :wink: Tudjátok, megdumáltam velük. :lol:

Kép
tigriske1978

reunion: nekem a kisebbik baba kevésbé aktív. Úgy vélem, háttal kifelé van a pocakomban, és hát faros fekvésű. Mert ha kinyomja magát, akkor egy nagy összefüggő dudor keletkezik... A lepény hátul tapad, így ha rugdos is, azt valamelyest a lepény is felfogja. Szerintem ezzel nincs gond. Főleg így a 28-29. hét környékén, ahogy mi járunk. Vannak dokik, akik a 30. hét után kérik, hogy számolják a mamák a magzatmozgásokat. Hát talán akkor lehet jobban figyelni majd... Kérdezz rá, ha aggaszt a dolog a dokidnál!

Kata
labkat

köszönöm a megnyugtatást,
ma "estebéd" után lefeküdtem és a férjemmel figyeltük hogy mozog-e, és majdnem 1 órát kellett rá várni és próbáltam mindenfelé hajolni már tisztára kitekeredtem de végül is csak fülönrúgta ő is apát
azért majd az orvost is megkérdezem meg mostanában lesz megint UH is ha jól gondolom

Móni
KépKép
reunion

Tigriske!
3kg-osak lesznek??? :shock: :D
34hét szuper!!!De azért a tüdőérlelő akkor se árt!!!!
És ha mindegyik 2kiló körül lesz,akkor nagyon ügyi vagy!!!
Enyémek 1960,1770 és 1700gr-mal születtek.Barinőm hármasikrei előttünk egy héttel szintén 34hétre 2070,2040 és 1300gr-mal.
Szóval baba össz-súlyra 5,5-6kiló van előirányozva.
Tieid biztos lesznek 2 kilósak,mert szófogadó,jó kislányok!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
edit73

Sziasztok! Vagyogatok én is! :D

Nyulasz szopcsit sajnálom. De eddig legalább volt tejed, az is valami. Miért apadt el végül, megkérdezhetem?? (Nem igazán vagyok képben, bocsika ) :oops:

Lányok, tudom hülyeség, de kicsit irigylem a mozgolódó pocaklakókat. :)

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Nyulasz, most látom, hogyhogy neked nem volt varratszedés?? :shock:

Akkor már lehet, hogy rég le kellett volna vennem a tapaszt??? :roll: :roll: :roll: :roll: :(

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Reunion!
Nem mondták, hogy hol tapad a méhlepény? Nekem a lányomé a méh elülső falán volt, ez is tompíthatja a mozgást, na meg ő volt a kisebb is.

Rana!
Van felszívódó varrat, Nyulasz ezek szerint olyat kapott.
vovanda

Az egyik baba elől a másik hátul tapad,
most utánanéztem, a 14. héten az A magzatra írták hogy mellső falon tapad, de azóta már ők megcserélődtek mostmár nem tudom ki kicsoda

Móni
KépKép
reunion

Sziasztok!

Rana,a tejcsi nem tudom miért lett kevés nekik estére,tudom este mindenkinek kevesebb van,de az zsírosabb,de nekünk konkrétan kevés volt a gyerekeknek,és sírtak,még éhesek voltak másfél óra szopi után...aztán adtam nekik este tápszert,de a cumisüveget nem akarták elfogadni.Így az a verzió maradt,hogy először kaptak cumisüveget,így éhesen ettek belőle valamennyit,és utána kaptak cicit.Aztán azt vettem észre,hogy délután is kezd kevesebb lenni,nagyon sokat sírtak,szívták a cicit,elengedték,és sírtak,aztán újra szívták,megint sírtak...de itt is csak a fordított műsor működött,hogy elöbb tápi,utána cici,mert másképp nem fogadták el az üveget.Aztán így a cicik sem lettek annyira kiürítve,kevesebbet ettek belőle,kevesebb termelődött utána...valahogy így alakult.

Most megpróbáltam megfordítani,hogy elöbb cici,aztán tápi,de ciciből is csak az adagjuk felét eszik meg...Teljesen tanácstalan vagyok,Noémi konkrétan annyikat eszik,mint egy hónapos korában...Akár tápival kezdek,akár cicivel,megeszi kb az adagja felét,és ennyi...most mérni sem mértem őket pucéran,mert két napja nincs kaki náluk,szerintem nem ad valós eredményt.

...és igen,felszívódó varratom volt.

Lányok,mostanában lehet nem nagyon tudok jönni,anyukám kórházban,én próbálok szétszakadni,törpjeim nem esznek rendesen,itt is kéne lennem,ott is...egyszerűen kész vagyok,lehet anyunak folyamatos orvosi felügyelet fog kelleni,már három éve alzheimer tüneteket produkál,egyedül él,és én már nem tudok úgy figyelni rá,mint elötte,hogy eszik-e,szedi-e a gyógyszereket...és tegnap elájult,epét hányt,most vizsgálják mitől...4 hónapja nem voltam kb a lakásában,de tegnap felmentem a gyógyszereiért,meg néhány cuccért,meg a macskát megetetni,és döbbenten látom,hogy nem takarít.Ma megyünk a férjemmel,kicsit össze kell takarítani,mielött bogarak jönnének.Nem tudom mi lesz anyuval,most kéne leginkább itthon lennem a gyerekekkel,hogy ezt az evés dolgot megoldjuk,mert tegnap is katasztrófa volt míg nem voltam itthon,igaz ha itthon vagyok akkor sem esznek rendesen. :(

bocsi,hogy hosszú lettem,és egy kicsit off...
Vendég

...még azt akartam,Kata nagyon ügyes vagy,szép lesz nagyon!
...és Törpikém,megzabálom a csajaidat :wink:
Vendég

Nyulasz: nagyon sajnálom anyudat! :( Nagyon sok erőt kívánok neked!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

nyulasz: sajnálom az anyukádat. Tudom, hogy nem a legjobb megoldás, de nem gondolkoztatok valamilyen otthonban??? Szerintem nem szivetelenség... nem hagyhatod ott a piciket, a te családod már ők, és anyukád gondozását nem hinném, hogy még be tudnád vállalni... Ott is tudjátok látogatni rendszeresen, és ott biztonságban is lenne. Bár nem tudom, hogy működik ez a rendszer...
Vagy nálatok nem működik valami szociális háló? Nálunk az önkormányzaton keresztül vannak emberek, akik kijárnak takaritani, bevásárolni azokhoz, akik ezt nem könnyen tudják megtenni...

Rana: én is mindig vissza sirtam a pocakos időszakot a szülés után. Azt gondolom, hogy amig van vágy a pocakosodásra, addig vállaljon az ember gyereket. Ez a terhesség viszont annyi aggódást hozott magával, hogy hát úgy érzem, ennyi elég. Na és hát 4 gyerek is elég... Bár most ezt is fájó szivvel irom... Pedig most itt ez a streptococcus fertőzés is, eléggé aggaszt... De bizok a legjobbakban!

Kata
labkat

Edit! Én is remélem, hogy a 2-2,5 kg-ot legalább elérik.

Nyulasz! Sajnálom anyukádat.

Kép
tigriske1978

Nyulasz, nagyon sajnálom, hogy ennyire nehéz időszaka van az életednek, szörnyű lehet, iszonyúan kimeríthet. A babók miatt azonban ne aggódj, esznek ők annyit, amennyi kell nekik. Nekem is sokkal kevesebbet esznek már, mint az elején. Volt, hogy 150-190ml leszopiztak 1-2 hónaposan, most meg már az öröm, ha 100 felett esznek. Max valóban, kicsit sűrűbben kérnek kaját. Kitartás, mi nagyon szorítunk Neked, hogy legyen erőd mindenhez.
A Kata által javasolt szociális háló dolog azonban tök jól hangzik. Én ilyenről még nem hallottam, de szerintem érdemes utána nézned, ezzel is kevesebb terhet cipelnél.

Edit, Kata, igen, Emma van apa balján, azaz a képen jobb oldalt, ő a ducibb. Még mindig másfél kilóval. Hogy mitől hízik, nem tom, szerintem a levegőtől. Mert enni nem igazán eszik. Van, hogy az éjszakai szopi után délben vagy csak délután eszik először rendesen, normálisnak mondható mennyiséget. De jókedvű, mosolygós, eljátszik... csak nincs baja :shock: Jövő hétfőn jön doki bácsi 6 hós kontrollra, azért rákérdezek. Ettől a "ráébredek az elhanyagoltságomra" dologtól én is kicsit tartok, de próbálom tudatosan kezelni a dolgot. Ha Míra alszik, csak Emmáé vagyok 1000%-on!

Hétvégén voltam Grazban zsibin, babakocsit akartam venni. Sikertelen vadászat volt :x :evil: Ne ijedjetek meg, van kocsim, csak épp egymás melletti, és nem bolygósítható kerekű. Így eléggé korlátozott a mozgásom. Arra gondoltam, ha lenne egy egymás előtti, bolygósítható kerekű kocsink, akkor könnyebben tudnék akár egyedül is közlekedni a városban, boltokban. Tapasztalt mamik, szóljatok, ha naív vagyok, és nincs igazam. A Brendon honlapján lévő Graco Stadium Duó nagyon tetszik, megnéztem élőben is, de használtan akarok venni, mert azért nem napi használatról van szó. Azonban amit találtam használtan, az Go Baby Go márkájú. Ismeri ezt valaki? Mert az a félelmem, hogy nehogy ne legyen a hátsó gyerkőcnek elég helye. Ugyanis az ABC Design-nél kisebb a hely, mint a Graco-nál. Ezt is élőben checkoltam a Brendonban.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?