Új privát üzeneted érkezett!

na jó! Ha ennyien mondjátok, hogy nincs baj, nektek elhiszem.:) Most jó meleg vízzel letusoltam, kicsit jobb lett.

Lehet hogy ez ilyen idegi dolog nálam...ha tudom, hogy nem sokára láthatom, minden bajom lesz.:) Végülis piri, rózsaszín nincs, már vagy 2-3 hete, asszem, ugyhogy az nyugtat kicsit.

Poci! Neked mivan a rózsival? Van még? Vagy az utró után abbamaradt? Amugy nagyon klassz a kocsi, amit kinéztél!! El tudnám viselni, ha ilyenünk lenne:)
Próbálok keresni a miénkről is képet:) Miért már megvan, csak el kell hozni:)
Chico vagy mi a neve.:)

Ed a te kocsid is igen tetszetős:) Mi ma voltunk a brendonban, körbekukkoltunk, de hát....hmm. Asszem idén semmit nem ott veszünk. Az elsőnél megvettük a babakocsit, kiságyat. A kiságy maradt, a babakocsit eladtuk. Most ugyanaz 15000-rel drágább. Jó lesz nekünk tesóméké. Vadi új, talán ha 2 km-t tolták benne uncsiöcsit:) Szép kék! Ugyhogy fiúnak kell születnie:)

Meme

Kép
hmeme
Németország

na szóval!:)
Ilyen a miénk, csak a szín nem egészen. Lábzsák, meg textilmózes van hozzá. Sötétkék:)

Kép

Meme

Kép
hmeme
Németország

Ja, és Gracco, nem chico:)

Meme

Kép
hmeme
Németország

Edi: asszem nem irtam meg (de mar akartam az elobb is :oops: ), hogy nagyon orulok, hogy sikerult bejelentkezned a 4D-re. Mar biztos fogod latni azt is, hogy milyen nemu a kicsike.
Ja hetfore beszelhetnel az enyimmel is, hogy mutizza mar meg magat, a sima uh-on. Szerinted a siman latszik mar a neme egy ekkora babanal? Vagy azert meg lehet jobb lenne egy profibb gep, mint mondjuk a galatea kozpontban volt.
Na mindegy..ha nem mutizza meg magat akkor csak a 4D-n fogja az meg meg ki tudja, hogy mikor lesz.

Meme: szenteste oda nem volt piroska..meg ugy igazabol gondom sem, a mindennapos nyavalygasaimat leszamolva. (derekfajas, hatfajas, fejfajas, hanyinger), de ezek mind csak pozitiv jelek.
Nyugodj meg, minden okes lesz. Magadat ne stresszeld foloslegesen, mert a picurka azt erzi.
pocaklako

Na most lattam megint vagy szaz fajta babakocsit, le kell ulnom es egy delutant raszanni, hogy mindrol elolvassam, hogy melyik mit tud...Edi, most hogy igy irtad a kicsi kereket..nalunk is a belvaros macskakoves...kirazza majd a gyerek lelket. Bar annak idejen a ferjem annyira siros volt, hogy a szulei felvaltva tologattak a macskakovon, mert csak ott aludt el, amint sima betonra ertek vele, ujra orditott, de valoszinu, hogy nagyobb kereku valtozatot fogom en is favorizalni. Szinben nekem nagyon tetszik ez a kiwi zold (amugy nem tetszik a zold) de a ferjemnek nem jon be, neki inkabb a szurke-halvanylila tetszik. Mindenkepp ugy akarunk valasztani, hogy ha lenne masodik es az kislany lenne, akkor neki is megfeleljen szinben.

Na megyek eldugulok, nezem a hiradot...
Most pattogtattam ki mikroban egy oriasi tal pop-cornt ..es mind befaltam.... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
pocaklako

Niki
Igen, az a komplett nem rossz, csak annak kisebb a kereke... :D

Pocak
Megjött a csomiiii, köszönöm szééééépen:D:D:D:D Remélem holnap vagy holnap után már Te is megkapod amit küldtem:P
Izgulok, remélem tetszeni fog, majd írd meg :lol:

Meme
örülök, hogy jobban vagy:D ééés szerintem jó kis kocsi, ha csaj lesz, akkor sem lesz baj vele:P
Vendég

Pocak
igen, a kiskerék rázós és nem utcsó sorban szétmegy a kereke hamar. Nagy és gumi kerekű kell, a siklik az ilyen utakon:D

Nyamm pop corn.... jóóól tetted...

és jól megbeszélem a Tieddel is, hogy mutizza meg magát, szerintem már sima uh-n is látni kell majd a dokinak. Én úgy gondolom:D
Vendég

Poci: Örülök, hogy nincs rózsid!! Sztem sima UH-on látszani fog már a baby neme! addigra 16 hetes leszel!! Drukkolok nagyon!! Én abban is reménykedem, hogy szerdán 14 hetesen fog látszani már valami sejtelem a lába között:) És persze,hogy meg is mutatja!
Néztem már egy csomó képet eddig mindig mielőtt mentem uh-ra, de a mi baby-nk nem úgy nézett ki egyszer sem, mint másoké a képeken. Lehet mert nekem eddig csak hüvelyi UH-m volt??Jó lenne, ha szerdán már hasi lenne!!!

Meme

Kép
hmeme
Németország

Na én lassan elköszönök csajok!
Szép, nyugodalmas jóccakát!!:)

Apa jön haza, azt mondja nagyon rosszul van.:( Remélem nem betegszik le!

Pápá csajok!

Meme

Kép
hmeme
Németország

Judit, hasonloak a tapasztalataim mint anyosodnak a ferjeddel, minel jobban raz az ut annal jobban alszik a gyerek :) Ot aztan nem zavarja a macskako (illetve enyimeket soha nem zavarta) ellenben a nagyobb kerekuek a te es a babakocsi szempontjabol tenyleg jobbak, egyreszt nem megy olyan konnyen szet, masreszt hetvenszer egyszerubb nem teljesen sik talajon tolnai a nagyobb kerekueket. (es en vagyok az a minimalis kivetel aki persze erositi a szabalyt.... mert en uuuuutalom a bolygokerekeket :) illetve nem banom ha van, de mindig csak fixalva, a bolygonak fixalt allapotaban van pont annyi jateka mindenfele ami nekem konfortos, de annal tobbtol en agybajt kaptam :D)

Jahh... es hogy mekkora gyereknel mi latszik az UHn. Akkor itt egy 12 hetes nem 4Ds uh, a dokineni szerint ez a bizonyitek (majd az amnio igazolja 100%ra is, hogy valoban az e aminek latszik :)
Kép

luna6

Meme
kimaradt amit Neked akartam írni...
Szóval ez az első komplett vérvizsgálat lesz. Reggeli vizeletet kell vinnem, és éhgyomorra kell mennem vérvizsgálatra.... Lehet már idióta a védőnőnk???? :roll:
Vendég

Edi: nagyon szivesen. Tenyleg gyorsan megkaptad, ha azt nezed, hogy meg unnep is volt kozben. Tudod, csak ovatosan kezd, egy negyeddel. Nehogy nagyon meghajtson. Meg azert kerd ra a dokid aldast is. Ha megnezed az osszetevoket csak termeszetes anyagokat tartalmaz. Nalam megtete a kello hatast.
Mar nagyon varom a csomidat....persze megirom mindenkepp, amint megerkezik.

Meme, mar biztos, hogy hasi lesz. Nekem mar a 12. heti is az volt, csak a beka nem ugy fordult, ahogy kellett volna ezert a doki vegulis bevette a huvelyi uh-ot is.

Csajok, az elobb fekudtem az agyon, es ugy bugyborekolt a hasam..lehet hamarosan erezni fogom a picit...??? annyira orulnek neki.

Na ezt meg kell, hogy mutassan nektek:
az angol ebayen vettem ma:
Ahogy tanacsoltatok kisebb meretu bodykat is vettem:
http://cgi.ebay.it/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... K:MEWNX:IT

Persze meg mindig uniszexben utazok. A 4 db bodyert fizettem
postakoltseggel egyutt 3,46 eurot. Ennyiert itt egy par zoknit nem adnak, remelem jo minoseguek es nem agyonmosottak lesznek.
Kulonben nextek. Nagyon kivancsi vagyok ra.
pocaklako

Luna
juhuuu ez egy fütyi ám úgy fest.... óóóó de szeretnék én is egy ilyet:D:D:D mármint fiúpocaklakót... nem fütyit :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Luna: megvolt???? Vegre...grat....

A bolygokereku nekem sem tetszik, de ha a kerek egy kicsit nagyobb az csak jo.
Luna, nalad nincs meg mocorgas a pocakban?

Meme: jo ejt Neked is. Megfazott Apa? Apolgasd :lol:

Edi: biztos most nezik meg neked, hogy milyen fertozo betegsegeken estel at eddig. Arra tenyleg kell az ehgyomor. Holnap en is arra megyek, de csak pipit meg toxot neznek.
pocaklako

Edi: halali vagy... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
En is futyulost akarok..... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
pocaklako

Pocak:)
Na igen... akkor drukkoljunk egymásnak, hogy miniférfiemberünk legyen :D:D:D:D

A buborékolás bíz már a manomocorgás... és pont időben kezded érezni ám:P juhuuu már alig várom én is, de már nem sok kell:P
Vendég

Akkor ki akar velem cserelni kiscsajra? :D:D:D:D

Judit irtam odaat a dologrol par szot :) Marmint arrol ami megesett :D
Mocorgas? Nincsen... vartyogas persze, de az a gyomrom :) Es nekem neha kemenyedik (szerencsere nagyon neha, de allitolag alkati, en eleg korantol szoktam kemnyedni) es azt erzem, de egyertelmuen gyereket nem azonositottam meg be :) De egyiket sem ereztem ennyire koran, ugyhogy valoszinu ezt a bebit sem fogom.

luna6

Csajok, de nekem a bugyborekolas az nem a hasan aljan volt, ahol elvileg a baoca van, hanem ugy kozeptajt, de nem is egeszen fent a gyomornal. Lehet csak emesztettem. Az teny, hogy ma este volt eloszor, hogy nem volt fekve hanyingerem. Mar fel siker.

Na Luna atkukkantok hozzatok. :lol: :lol: :lol:
pocaklako

valaszoltam odaadat, reszletekkel... meg most is hasonlo? :D:D mert akkor maris ugy erzem reszt vettem a tieden is. En ilyet komolyan meg soha nem lattam :D:D

luna6

Ugyhogy igen, pont mintha az enyemen lettel volna :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pocaklako

Sziasztok Csajok!

Hihetetlen termékenyek voltatok ebben a pár napban, alig győzöm visszaolv... :) Mindenkinek BUÉK és továbbra is boldog babavárást!!! Nagyon sok hasznos infót olvastam Tőletek, köszönöm én is, nekem ugye ő az első, és nem tudom mi fán teremnek a dolgok, mert sosem használtam ezeket, de majd belejövök remélem. Fő az optimizmus.

Edi: visszatérve a nevekhez, én is néha elbizonytalanodom, de még tartom a Péter vs Annát. Péterhez azért ragaszkodom, mert a fogantatási körülmények olyanok voltak, hogy nem túl ideálisak, és ha minden rendben lesz, ez a baba tényleg egy "kőszikla". Az Anna hasonlóképpen "kegyelmet" jelent, ez is a körülményekre utal. Hiába népszerű meg minden, szerintem maradunk.
Az első vérvételnél én se ettem semmit se, inni nem tudtam a rosszulléttől, sokáig tartott, mire vénát találtak, utána meg elhánytam magam. Remélem Neked nagyobb szerencséd lesz. A védőnő azt mondta egy piritóst meg lehet enni előtte, az nem a világ. Utólag már könnyen megy az okoskodás. Sajnálom az Apával történő konfliktust, szerencsére nagyon erős vagy, mint az le is jön a soraidból, és így is menni fog. Ne hagyd, hogy ezek után bármibe (névválasztás stb.) beleszóljon, elmehet a ...

Poci: a narancstorta istenien néz ki, tuti kipróbálom!!! Bárcsak ilyen ügyes lennék, mint Te!

Meme: gratu a JÓ eredményekhez!!!

A szilveszterem nagyon jó volt, otthon voltam Baján, szuperül éreztem magam, nem voltak rosszulléteim. Ahogy visszaértem Bp-re, szinte non-stop kergetnek a rókák, de kitartok. Lehet ez már pszichés..nem nagyon látszik még a babó, de van még ideje. Nekem csak jövő hét végén lesz a 12 hetes kombó teszt. Remélem hamarosan én is Meme listáján lehetek!! Most a legnagyobb veszély az, hogy nehogy túlhajtsam magam melóban, próbálok odafigyelni, csak sokszor annyira belemelegedek, ezt még tanulnom kell. Szoknom kell, hogy már őérte is felelős vagyok.

Szép és rókamentes estét mindenkinek!!!

Kép
Kép
csipetnyusza

Niki, Alkonyat könyvekbe csak bele bele olvastam, sajna Levi meg háztartás mellett nem nagyon jut időm. Hiányzik is piszkosul, de fektetés után már olyan zsibbadt vagyok, hogy nem megy a hosszú olvasás... :oops:

Dokik és fizu: én totálisan egyet értek Veled. Szóval a sógorom fizetése közel 30 év munkaviszony után 90 ezer ft. Ha nem lenne magánpraxisa és nem lenne hálapénz, akkor neki lőttek. Sajna miközben a közszféra alkalmazottainak csak emelik a bérét, meg a cafeteriát, a dokik eléggé hanyagoltak. Meg a tanárok...pedig ők is eléggé fontosak lennének. PL. Ausztriában rezidensként 10 ezer euró havonta egy házidoki mellett???? Itthon meg max. 100 ezer és mellé még 3 helyen ügyel a férjem is. Minden hónapban minimálisan 9 alkalom, ebből kettő 24 óra. De volt már, hogy 13 ügyelete volt. Ilnekor van, hogy 2 napig nem látom, mert haza sem tud jönni...:-(
Szóval eléggé benne vagyunk mert a családom 90% orvos, de mindemellett undorító dolognak tartom a hálapénz rendszerét és a dokik normálisabb fele is ezt érzi, de a rendszer kényszeríti á őket. Nekik is meg kell élni. És most nem a ciciformázó és zsírleszívásonként 300 rongyot elkérő plasztikai sebészekről beszélek.
De van ellenpéldém is: Levit péntek hajnalban műtötte egy 3 gyerekes sebész, Ő volt aznap a 155. műtétje. Hát normális ez a szám? Azt hittem beleesik altatás közben a gyerekembe....és utána semmit nem volt hajlandó elfogadni, pedig társasjátékokat vittünk a gyerekeinek nem is pénzt.

Babakocsi: nekünk van 3 féle, minden típusból. A nagy hajó terepre. Bergon. Jó, szerettem, de csatlakozom Lunához. A bolygókerék szánalmas. Sajna én egyszer berögzítettem és ki is tört. Szóval azzal is óvatosan kell bánni. De összességében itt a kisváros utcáin, bevásárlásra tökéletes. Nagyvárosba, tömegközlekedésre, városi boltokba horror.

Kaptunk később egy peg perego p3. Mennyi, imádom, csak szuperlatívuszok. Ajánlom mindenkinek. A kerekek szoktak lenni a mumusok, pl. a gracoknál, de ennek meg sem nyikkan 3. gyereknél. De ne legyen az csalódott aki megveszi a szép, hintáztatható merev falú mózest és egyszer sem használja, mert a gyermek ordít benne. Van olyan Csöpp, aki nem bírja, mint nálunk. De a kocsi tuti!

Graco quatrro tour: ez is szuper, láttam itt képet. Két anyuka barátnőm is odáig van tőle.

És végül érdemes majd 1 éves kor környékén egy egyszerű esernyőkocsit venni, ami akár vállon is vihető. Egy "luxus" fontos, a dönthető háttámla.

De a lényeg. Sztem mindenkinek más jön be, ritka, hogy vki az elsőbe beleszeret. Szóval érdemes körbenézni.

+ Láttam képeket pierre cardinról, ami többfunkciós és az első kerekei közelebb vannak egymáshoz. Ajánlhatok? A baby point v3/v4 detto ugyanaz, ugyanott árulják, csak sokkal olcsóbb.:-)

Kicsit irigykedem, hogy már ennyien tudjátok a baba nemét és érzitek is. Nekem még semmi sehol. Megnéztem, Levi április végén jelzett először tisztán, tiszta durva, majdnem a 6. hónapban.

Ja, tényleg, hogyan közöltétek a hírt a családdal, meg apával? Mert nálunk mindkétszer kissé másképp alakult mint azt terveztem... :roll: :D

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Elég nehéz veletek lépést tartani.

Meg volt az első uh-unk. Apuka is ott volt :-) Csak röviden, bár oldalakat tudnék írni a dologról.
52 mm KipiKopi 11+6-ot írt ki a gép de lényegében annyi, mint amennyinek számoltuk.
Úgy néz ki minden ok vele.
Orrcsont ok
Tarkóredő ok
Már emésztgeti a magzatvizet
Szívhang rendben
Pörög, forog, integet :-)

És ami a legszuperebb és le a kalappal a 11. kerületi sztk előtt. A végén átkapcsolt 4D-re a nőci és úgy is végignézett mindent. Hát felejthetetlen élmény az biztos.

Ha gondoljátok teszek fel képet róla.

Ami a fizetést illeti. Lehet, hogy én egy különös bogár vagyok, de állami rendelésre járok, megköszönöm a vizsgálatokat SZÓBAN, elvégre az adómból fizetem ki... és nem fogok orvost fogadni. SZülésznőt esetleg. Elvégre ővé a szenvedés nagy része.
Külföldöm, pl. a németeknél mindig az ügyeletes orvosnál szülnek a nők. És egészséges babák jönnek a világra. Ha meg baj van az bármelyik orvosnál megeshet.
Sok kismamát ismerek, aki fizette a havi jattot és épp szabin volt az orvos a szüléskor. Akkor mi értelme volt fizetni.
És még egy, attól a szakmai tudása nem lesz több, hogy pénzt kap.
Igazából mi rontjuk el az orvosokat, ápolókat és alakítunk ki nekik egyeduralmat.
Szerintem.

Lilypie Maternity tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers
igigig

Aprooka!

Igazad van amúgy, és hidd el én is nagyon sajnálom az orvosokat. Nagyon sok van aki külföldre menekül emiatt.
Gyógytornász vagyok szóval átlátom a helyzetet.
De a gond az, hogy ha az eü alkalmazottak szája be van tömve úgymond a hálapénzzel, akkor nem kopogtatnak a minisztérium felé béremelésért. Vagy hát nem eléggé. Csak 24 órára kéne egységes sztrájkot hirdetniük az eü-söknek...

igigig

Igigig, hatalmas gratuláció az uh-hoz. És nekem is szimpi a 11. ker sztk. Jókat hallottam! Totál stimmel, amit írsz, csak sajna amíg az eü. élén olyan szakszervezet áll, ami nem őket képviseli, hanem az aktuális kormány bábja, addig ez nem fog megtörténni.
Csak egy példa: Semmeilweis egyetem volt eddig az ország legjobban működő pozitív mérlegű egyeteme. Erre a rektor köt egy olyan szerződést a Kútvölgyi Klinika Oktató Kórház Szülészetére, ami az egyik legfelkapottabb, legszuperebb szülészet, tuti orvosokkal, olyan csecsemős és szülésznő gárdával hogy ihaj, szóval köt egy olyan szerződést, hogy akkor magánkézbe adják, luxusszállodai szintű szülés utáni elllátás, külön szobák, kábel, fürdő, csilivili minden, de a böki az, hogy az egész felújítást nem a kérdéses körülmények között nyert pályázó állja (aki 350et kér majd szülésenként, így 1-2 év alatt megtérülne a kiadás) hanem az országunk legszuperebb orvosi egyeteme fizet, majd a pályázó beül a kész műhöz és halálra kaszálja magát.
Hogy ebben mi a jó az egyetemnek: semmi. És a rektornak egyszemélyben: fel kéne tenni a kérdést neki....
Szóval sajna itt több sebből vérzik a rendszer.:-(
Nekem meg ezért nem lesz se dokim, se kórházam...:-( Mert ez kifizethetetlen a gyedből ugyebár.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Luna
gratulálok :lol: :lol: :lol: mikor is mész amniora??a kukis kép nagyon jó :lol: :lol: :lol:

csajok én kislányt szeretnék :wink: :wink: ma megyek a genetikai uh ra,szoritsatok,nagyon izgulok,1 hónapja nem láttam :oops: :oops:

Igig
gratula az uh eredményhez :wink: :wink: nekem elég rossz tapasztalataim vannak sz sztk rendeléssel,én be nem teszem a lábam oda :oops: :oops: szerencsés vagy hogy nálatok ilyen szuper :wink: :wink:

tegnap megint mondták hogy beindul a h1n1 ujra,gondolkozok a beadatáson,már annyira sajnálom a gyereket hogy bezárva élünk itthon :oops: :oops:

Pocak
szerintem a bugyborékolkást alul kell érezni elöször mert ilyenkor még nagyon lennt van a baba :oops: lehet tényleg csak egy kis emésztés volt :lol: :lol:

Alkonyat könyvet az összeset elolvastam,imádom :lol: :lol: na jó megyek mert Olivért viszem anyuékhoz,aztán intézem a dolgomat,majd kinaiban ebéd :lol: :lol: szezámmagos mézes csirke :lol: :lol: aztán 1 re megyek a dokihoz,majd délután jövök a hirekkel!csak annyit irjatok hogy el is tudjam olvasni :lol: :lol: :lol: :lol:

bibar

Aprooka!
Távol álljon tőlem, hogy politizálok, de azt gondolom, hogy ebben az országban em találni sok szakszervezetet, ami a dolgozók érdekeit képviselné... Itt teljesen más módon lehetne csak változást előidézni. És ez nem lázítás akar lenni részemről. Az biztos, hogy a fekete gazdaság, az illegális munka száma nő. A gyógytornászok, ápolók körében is, nem csak az orvosokéban. Külföldön nem találsz gyógytornászt aki a ledolgozott munkaideje, a plusz félállása után még kijár házhoz maszekolni. Itthon nem egyet ismerek. Kíváncs leszek milyen fizikai állapotban lesznek, mire a 40 évet elérik. És uez vonatkozik az orvosokra ápolókra. De sztem még a tanárokra is. És sorolhatnám. Nem csoda h mindenki külföldre húúúz. Az én férjem is sokat agyal ezen. Persze most a baba, meg hogy tanul, egy visszafogó erő...
Összegezve. Ezek miatt viszont nem én szeretnék szívni, aki legalább olyan kevés pénzből élek és soha senkitől nem fogadok el hálapénzt, még csokit sem igazán, mert nem szeretem :-)
Amúgy meg én is sokszor gondolkodtam ahhoz, hogy miből csengetném ki a havi kb 10.000, plussz a szülész. Most hallottam, hogy egy ismerősömnek a doki azt mondta 100.000 a szülés, de mivel császár lett 150.000-et kért el. Ez a férjem majdnem 2 havi közalkalmazotti fizuja. Plussz a babacuccok, védőnő, házi orvos és sorolhatnám...

Na abbahagyom a sírást.

Küldök egy képet KipiKopi-ról. Bár apósomék leszólták a Koppány nevet. Teljesen elkeserítettek. Én már nagyon megszerettem.
Kép [/img]

igigig

Jo reggelt Csajszik!

Mindjart indulok vervetelre, gondoltam benezek egy percre. Morgos, ferjfajos, hanyingeres a reggel... :evil: :evil: :evil: :evil: Nem szeretem a vervetelt, felboritja az egesz napom.

Bibar, majd gyere varunk a hirekkel...kinai...nyami.. :P :P :P :P
Hat nekem eleg fent volt a bugybori...mindegy, a lenyeg, hogy legalabb abban a pillanatban nem voltam rosszul, mar ennek is nagyon orultem.

Igigig: graula reszemrol is a picikehez, lenyeg, hogy minden rendben van.

Nyusza: sajnalom, hogy meg teged is meggyotonek a kis voros dogok.

Csajok! Kepeket tessek feltenni..pocakrol is meg babarol is..

Na lepek lanyok, szep napot mindenkinek :wink: :wink: :wink: :wink: :lol:
pocaklako

Igigig: nagyon szep nev a Koppany, ha nektek tetszik meg ne valtoztassatok!
pocaklako

Jó reggelt!

Meme, ugye jobban vagy? Nekem is nagyon húzódik a pocakom mostanában, de gőzerővel beindult a növekedés, biztos azért :)

Bibar! Megy a drukk a mai UHra! Gyere majd a hírekkel!

Igig, gratula a picihez, nagyon örülök, hogy minden rendben!
Elméletben egyetértek veled, csak sajnos a saját tapasztalatom azt mutatja, hogy ha nincs fogadott doki, akkor nem olyan az ellátás sem :? Szomorú, de így van :(
Pl. legutóbbi esetem: amikor a niagarás vérzéssel bespuriztunk a kórházba, és megvizsgált egy doki, akkor haza akart küldeni, mert a vizsgálat alatt éppen nem véreztem... ja, csak odafele úton az éjszakai betéteket cserélgettem, és még így is eláztam :? szerencsére jött egy másik orvos az UH közben, merthogy pont akkor volt ügyeletátadás. Ő adta volna ki a papírokat a hazamenetelhez. UH után megyünk vissza a vizsgálóba, megint elönt a vér, szólok, hogy mi a szitu és kérdem hogy tuti hazamehetek-e. Ő is megvizsgált, mondta hogy természetesen nem megyek sehova, ja és a vérzés miatt mihamarabb kapjak egy anti-Dt (amit ugye otthon senkitől se kaptam volna) mielőtt a szervezetem elkezd termelni ellenanyagot a baba ellen, merthogy RHneg vagyok... Aztán ugye bent tartottak. Már 3. napja feküdtem, nuku vizsgálat, de végre nappalos volt a saját dokim: nézi a papírjaimat és kérdi, hogy kaptam-e antibiotikumot. Mondom nem. Aszondja az nem jó, mert azt azonnal kellett volna :? Mivel a haematoma táptalaja a baciknak, és nehogy emiatt vetéljek el...
Ne értsetek félre, nem az orvosokat szídom, az én Apukám is az :) csak ezek a saját tapasztalataim :?

Edi, nagyon jót röhögtem a kukis kommenten :lol: Szuper hogy mész a héten UHra! :P Én is látom ma Picurkát - remélem egy kisebb vérömleny társaságában :?

Poci! Kitartás! Én ma rókával kezdtem a napot... Remélem a folytatás nem ilyen lesz! Amit a tüsszentésről írtál: dettó nálam is :shock: Tényleg mintha kést döfnének a hasamba :?
Valóban lent kéne érezni a picit, a köldököd alatt, de hasonló érzés lesz mint amikor a beleid mozognak :wink:

Bababolt: én is a Mia által belinkelt Mária Bababoltra esküszöm :) Nagy a választék, segítőkészek az eladók és nem utolsó sorban nagyon jó árban vannak a dolgok!

Luna! Hú ez bizony kukinak néz ki :D

Babakocsiról még összeszedem a gondolataimat :) Én alapból Chicco párti vagyok, de a PegPerego P3ról én is csak jókat hallottam!

Próbálok feltenni 2 képet mindjárt...

Barbi

Kép

Kép
barbuss

Jó reggelt!
Pocak, kitartás a vérvételhez!!!!
Igig, gratula a babához, nagyon szép!! Ha találtál olyan intézményt, ahol teljeskörűen, és megbízhatóan ellátnak ambuláns szinten is, az tök jó!!Akkor ne is fizess.De itt ilyen nincs. :cry: Az SZTK-val csak egyetlen pozitív élményem volt: egy belgyógyásznő.Előtte le a kalappal.De ha azt akarom, hogy tényleg megvizsgáljanak, tényleg alaposak legyenek magándokihoz kell mennem. Én évente több tízezret hagyok ott magándokiknak terhesség nélkül is. Több olyan problémám is van,amire nagyon oda kell figyelni. És nem sajnálom az erre költött pénzt. Ez az egy tényleg megéri. Mit csinálnánk azzal a 30 ezerrel évente? Nyaralásra kevés, ruhánk van elég, a manó így is mindent megkap a fölösleges holmikban nem hiszek. Lakásunk nagyobb ennyiből úgyse lesz. Hát ez van. Kifordult világ ez, de hát ezt dobta a gép. Azt viszont nagyon felháborítónak tartom mit összeharácsolnak a közigazgatásban, és az állami vállalatoknál. Ott lopják szét az országot. Undorító. Abba lehetne már hagyni a zsebek tömését, mert előbb- utóbb nem lesz kinek a pénzéből tömni.Nehogy azt mondják már, hogy mondjuk a MÁV vezérigazgatójának tényleg milliós fizu kell, hogy el tudja végezni a reprezentációt(mert a felsővezetők köztudottan érdemi munkát sehol sem végeznek).Nevetséges...... Aki meg tisztességesen dolgozik alig boldogul. Bár én nem panaszkodom. Igaz nagyon apró a lakásunk, és sajnos nyaralásra sem futja, de eddig nem volt olyan hónap, hogy azon gondolkoztunk volna miből fizesük a csekket, vagy miből vegyünk kaját. Amíg ez így marad, addig én elégedett leszek. Br a 35nm két gyerkőccel nem sokáig elég, meg nagyon szeretnék élményeket adni nyaralások által is a gyerkőcöknek, de hátha egyszer hamarosan jobb lesz nekünk is.
Eszmefuttatás vége, megyek a dolgomra. Ma belgyógyászat, parkolójegy vétel meg biztosító a program. Oh jeah!!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Mi ezt láttuk Picúr lába között a 12 hetesen. Szerintetek? :P

Kép
Kép

Barbi

Kép

Kép
barbuss

Sziasztok Csajok%

5 oldalt kellene visszaolvasnom, de most nincs időm, beindult a meló, de mindenképpen vissza fogok olvasni. Jó lenne kinyomtatni és a metrón olvasgatni könyv helyett :)

Tegnap kisfiam megkérdezte, hogy azért hívnak engem kismamának, mert már öreg vagyok a második gyerekhez? Brühühü! Szörnyű, hogy öregnek lát, pedig én nem érzem magam öregnek és állítólag nem is nézek ki annak. Bár anyukámat én is öregnek láttam már 30 évesen is.

Végre találtunk fiúnevet: Balázs, igaz hogy becézni nem nagyon lehet, de szerintem úgyis öcsi lesz. Vagy ha mégis kislány, mert azért elbizonytalanodtam, hogy talán mégsem kuki amit láttunk, akkor Nóri.

További jó pocakosodást mindenkinek!

Gabi
Kép Kép

2D 03.09
sakura1974

Igigig
Szép babód van Neked is :D és a legjobb hír, hogy minden rendben vele:)
A koppány szerintem is nagyon szép név, ha nincs nagy jelentősége, azért ne hagyd, hogy a nagyszülők lebeszéljenek róla.... Legalábbis szerintem :wink:

Pocak
kitartás.... :D
Vendég

Csajok..megjottem.
Hat ennyit az olasz eu-rol. Egy magan rendelobe mentunk (a korhazban is es itt is ingyenes a toxo vervizsgalat), azert, hogy gyorsan vegezzunk. Tele volt oregekkel, ezer ember, a ferjem ketszer szolt, hogy kismamaval van, tettek ra. Csak 15 ember volt elottem, ja es csak egy nover vette a vert. Mire sorszam szerint sorra kerultem mondom a novernek, hogy ez felhaborito, hogy ennyit kell varni, erre, mit pampog kismama csak 40 percet kellett varni, ez igazan nem sok..persze ezer emberrel osszezarva 3 m2-en, valoban nem az...
Na mindegy a lenyeg, hogy tul vagyok...
Sakura: annyira aranyos volt, amit a kisfiad mondott..jot mosolyogtam rajta.
Barbuss: en nem tudom, hogy kukis vagy puncis, nem veszem ki belole :oops: :oops: :oops: ti minek neztetek?
Tusszentes: probalok kisebbet tusszenteni mert annyira tud fajni a kesdofes, de nem is az, hanem inkabb, hogy varatlanul jon az a nagy fajdalom, aztan szepen lassan elmulik.
Edi: hatas? Szamolj majd be :wink: :wink: :wink: Ma szerintem en is veszek be, a vervetel miatta megborultam :roll: :roll: :roll:
pocaklako

Azon én is ki tudok akadni amikor vmilyen magánrendelésen sokat kell várni :evil: Sajnos sok helyen itthon is ez van...

Sakura, jót nevettem :) Ne vedd a szívedre :)

Bekarikáztam a kis csomagot :wink: (keresztben vannak fölötte a lábai)

Kép

Barbi

Kép

Kép
barbuss

Pocak
hááááát, tegnap este egy negyed sarkot leharaptam belőle, aztán mégegy kicsit, mert persze ez csúszott volna olyan jóóóó ízű :lol: :roll: :lol: Reggel volt hatása, szóval vírult a fejem :lol: :lol: ezer meg egy köszönöm :lol: :lol: :lol:

Barbi
jaaaaa, így már látom, nagyon sötét volt a kép, alig tudtam kivenni ki-mi hol van..... háááát , ha mondanom kellene valamit, azt mondanám, hogy ez bíz sztem fütyiiiiiii :lol: :lol: :lol:

Juhuuuu, akkor itt is elmondom, hogy dejóóóóó Neked, én is szeretnééééék :lol: :lol: :lol: ilyen képet, amin fütyis törpi van a pocakomban :lol: :lol: :wink: :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.01.05 09:48-kor.
Vendég

Pocak
ez a vérvétel....grrrrr mi az, hogy 40perc nem sok egy kismamának. Normális ez??????? totál elmebeteg, simán rosszul lehettél volna :roll: de a fő, hogy most már túl vagy rajta:D
Vendég

Edi: de jo, orulok neki, hogy volt hatas..nalam meg ma semmi :( :( :( , tudom, hogy jo az ize, de tenyleg ha nalad egy negyed eleg volt ne emeld az adagot, mert nagyon konnyu be.....ni tole :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Barbuss: en is futyisre tippelek... :lol: a pici pocokbol itelve.
pocaklako

Pocak
nem emelem az adagot, mert ez így pont jó lesz:D:D:D
Nagyon örülök, mert jó ízű és hatása is van :D
óóóó, hát akkor kérlek szépen dobj be Te is egy negyed fini kockát, és akkor nem lesz itt gond:)

Lányooook
Lehet már beszéltetek róla, mikor még én nem vóóóótam itten.... Én szeretném levetetni az őssejtet mindenképpen. Van valakinek ajánlása melyik céggel tegyem ezt meg? Mert szerződést kell majd kötni előre velük, de annyian csinálják már, nem tudom melyik lehet a jó.....
Ötlet? Tapasztalat??
Vendég

Naaaa....Ediii. ez nagyon jo tema, mar en is kerdezni akartam. Pont a napokban volt tema itthon. Mert mi is meg szeretnenk csinaltatni. Ahogy neztem itt a neten olasz viszonylatokban nem olcso, de 25 evig raktarozzak az ossejtet. A ferjem viszont olyasmit mondott, hogy itt meg nem is legalis ennek a levetele. Igaz, hogy en egy svajci ceg oldalat olvastam olaszul. Figyi mar, de ez hogy mukodik amugy? Ha olaszok nem csinaljak meg akkor jonnek a svajciak a szulesre es leveszik, vagy hogy..el sem tudom kepzelni, mert Svajcban lenne a tarolas. Vagy en akar egy magyar ceggel is kothetnek szerzodest? Ugy tudom otthon a felebe kerul, mint itt.
Az is hallottam, hogy az ossejt nem csak a babanak lehet jo, hanem a szuloknek is, viszont annak az anyukanak akinek van tetkoja attol nem veheto le, ez igaz vagy csak szobeszed? (Nekem nincs tetkom :lol: )

Negyed kocka bekapva :lol:
pocaklako

Pocak
hát itthon sem túl olcsó, 270.000.- forintba kerül. az egyik rokony levetette tavaly nyáron, mikor született a kicsi, neki 245.000.- volt és 20évig tárolják azt hiszem ennyi pénzért. Jah és lehet kérni a hosszabbítást is azt hiszem. Itt úgy működik, hogy jönnek a szülésre persze. Nos, hogy köthetsz-e szerződést magyar céggel??? háááát szerintem nem, mert nem érnek ki időben a szülésre szerintem.... de azért olvass bele néhány oldalba.
Olyat nem hallottam, hogy akinek tetkója van nem vennék le, mivel ezt a köldökzsínórból veszik le. nem hinném, hogy a tetkó befolyásoló lenne, bár nekem sincsen tetkóm :D:D:D:D
Nem, nem csak a babának jó. Jó a közeli hozzátartozónak is. A rokonomnál az apukának fognak segíteni vele, hátha.... Szklerózis Multiplex-e van szegénynek.
Csak itthon nagyon sok cég csinálja, nem tudom melyikkel csináltassam....
Vendég

Most olvastam el az egyik olasz ceg honlapjat, 2000 euro + afat kernek erte. :evil: :evil: :evil: :evil:
De az biztos, hogy nagyon nagyon hasznos es jo dolog. A 20 ev alatt annyi minden tortenhet velunk es a kicsivel is. Nalunk a csalad tenyleg csak maroknyi, se nekem se a ferjemnek nincs testvere, a ferjem szulei mar idosek, az en szuleim mar nem elnek. Mi tenyleg csak egymasra tudunk tamaszkodni, ezert is dontottunk a levetel mellett, hiszen ez eletmento lehet. Na majd jobban belekukkantok a magyar oldalakba is.
pocaklako

Sziasztok Csajok!

Olvasgattalak benneteket, és láttam az őssejtes témát! Nekem a dokim már adott prospektust a sejtbankról, meg kaptam tájékoztatót is e-mailben. Ha valaki igényt tart rá, szívesen átküldöm. PÜ-ben e-mailcímért cserében:)
Amugy itt is nagyon drága. Ezek az alternatívák:
Kezdeti 20 éves tárolással:
- 24 × havi 17 000 forint
- 160 000 forint + 12 × havi 19 000 forint
- 372 000 forint egyösszegű befizetés
Ebben ezek vannak benne:
•a köldökzsinórvér (és köldökzsinór-szövet) gyűjtéséhez szükséges mintavételi készletet,
•a minta laboratóriumba szállítását,
•az őssejtek megőrzéséhez szükséges összes szűrővizsgálatot,
•a minta laboratóriumi feldolgozását, tárolásra történő előkészítését,
A szolgáltatás díjának fizetését a köldökzsinór minta gyűjtését követően kell megkezdeni.

Szóval ha tájékozódni szeretnétek elküldöm az e-mailt, de aki gondolja a www.sejtbank.hu oldalon is böngészhet. Ugyan az van ott is:)

Meme

Kép
hmeme
Németország

Poci: sajnálom a mai tortúrádat. Itt sem jobb a helyzet egyik másik helyen. Nekem szerencsém van, mert ha a kórházba is kell mennem, akkor a doki behív, mivel kismama vagyok (meg a magánban csengetek neki rendesen), ugyhogy általában max 10percet kell várnom. Ugyan ennyi a magánrendelésnél is. Attól függ, hogy éppen kit vizsgál:) Ha egy nagypofájú nőci van bent, akkor kicsit csúszik a rendelés:) Holnap én is az leszek, mert csomó kérdésem lesz a dokinak:) Remélem engedélyezi már a házaséletet...lassan 6 hete nuku, nyista:( A libidóm meg az égben...hát nem egyszerű, de a babóért mindent:)

Ja, én is szerettem volna őssejtet levetetni, de sajnos nincs rá pénzünk. Klassz dolognak tartom, de nem engedhetjük meg magunknak. És iszonyú lelkiismeretfurdalásom van miatta, mert szívem szerint mindent megtennék a babóért, de sajnos korlátozva vannak a lehetőségeink. :(

Barbuss: Szerintem is az a csomag kukit rejt:) Én is szeretnék egy szép fütyköst látni a holnapi UH-on!!!!!!! :)

Meme

Kép
hmeme
Németország

Szijasztok lányok! :D na már lassan sikerült végigolvasnom az elmúlt kb 3 hét eseményeit.... :oops:

Szóval:mi hazamentünk a hosszú utat viszonylag jól bírtam,aztán voltunk védőnéninél aki nagyon jó fej,kaptunk kiskönyvet,aztán voltunk nődokibácsinál,hüvelyi uh volt,minden jó...nyaki redő 1.4 mm,4 végtag 4 üregű szív,gyomor és hólyagtelődés látható :D jah ésssss FIÚRA utaló jel van de még lehet csikló is ...nem bizti hogy kuki... :D

Végre visszakerültünk az eredeti junius 30.-ra :D bár mens alapján jun 26....

Másnap voltunk vérvételen egyszerre a 12 és a 16 hetes vizsgálatokhoz szükséges vért is levették....9 kémcsővel :!: :!: :!:

aztán karácsonykor bejelentettük...mindenki örült :oops: :D
nagy meglepetésemre....

jövő héten megyünk 16 hetes uh-ra itt Németországban....

azt hiszem ennyi.... :D
most meg próbálok visszakapcsolódni....

vigyázzatok magatokra!!!

jah,Meme:

a táblázat hogy áll....???hova kell az adatokat küldeni...?????

Lilypie Pregnancy tickers

mokibuci

Meme
Na igen... nem olcsó ez tény. De emiatt azért ne legyél elkeseredve, Bálinttal én sem vetettem le, mert nem tehettem meg anyagilag :roll: Szerintem emiatt nem kell lelkifurinak lenni, hisz sajnos az anyagi nagyon sokat befolyásol....

Pocak
elírtam az előbb 370.000.- akartam írni, tavaly a rokony még 245.000.-ért vetette le.... :? Horror drága valóban.....

Nálunk Anyukám és Apukám is ad bele, sőt a nagyobb részt az Apukám fogja fizetni. Így azért kevesebbet kell beleadnom. A kretén apja úgy sem adna bele semmit, amilyen lúzer :twisted:

Figyiii lányok, akinek mástól jön most a második... Apasági jogokkal kapcsolatban segítene valaki nekem??? Mármint, hogy ha megnevezem az apát mihez és pontosan hogyan lesz joga? Oké, hogy elviheti, de mikor, mennyi időre stb stb??? 3év alatt pl. tuti oda nem adom neki a gyereket :twisted: :twisted: utána is csak akkor, ha nagyon muszáj :roll:
Vendég

Meme: koszi az infokat es az arakat..kozelit az ittenihez, d emeg mindig olcsobb.
Szerintem se legyen lelkifurdalasod..ez egy olyan dolog amirol vegkepp nem tehetsz. :wink:

Moki: orulok, hogy minden rendben volt az baboval, es foleg, hogy a csalad nagyon orul a kicsi erkezesenek. 9 kemcso utan maradt meg vered??????? Moki, igen gyere gyakrabban ha tudsz, mar hianyoltunk.. :lol:

Edi: Luzer: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Tenyleg volt valami reakcio a leveledre? Nem tudom sajna mik a jogaid, de szerintem egy ilyen alakra en sem biznam a gyerekem. Az en Apam nagy ritkan ha elvitt magaval az volt az elso, hogy leparkolt Nagyanyamnal, este meg jott ertem es haza vitt Anyahoz, amugy meg egesz nap nem lattam. Na ez volt nalunk a lathatas.
pocaklako

a fene vigye a rendszert.... Edi irtam, neked szep hosszut es elnyelte. delutan soran meg potolom ha hagyja a rendszre, mindenesetre tudok reszleteket apasag temajaban... mondhatni sajna, sajat sokeves tapasztalatbol.

luna6

Sziasztok!

Jó sokat írtatok tegnap, mi hirtelen ötlettől vezérelve kimentünk Anyumékhoz, este pedig csak bedőltem az ágyba.

Mia: gratula a valószinűleg kislányhoz! Örülök, hogy negatív a down szűrésed!

Edi a párodat inkább nem kommentálnám, jól tetted, hogy elküldted a levelet! DRukk a pénteki UHhoz!

Poci jól néznek ki a szerzeményeid! Sjanálom, hogy még mindig rosszul vagy, ma én is elég pocsékul voltam. Vérvételes tirtúrát sajnálom :(

Légzésfigyelő: nekünk kölcsön volt, magamtól nem vettem volna, nem tudom, hogy most veszünk-e vagy sem. Elég sokszor elfelejtettem bekapcsolni, éjszakai szopinál meg kikapcsolni, aminek örömére ugye beriaszt hajnali 3kor mondjuk.

Kutyafüle: örülök, hogy jobban vagy, kenéyrhéjas esettől kirázott a hideg :? Nálunk Zalán kenylrbélbe próbált egyszer belefulladni, én mutatóujjal lenyúltam a torkáig, és kiszedtem.

Barbuss: nekünk Csengénk vagy Patrikunk lesz.

Cumi: Nekünk Zalánnal a Mam jött be, illetve bármi amit más gyerek szájából szed ki mostanában, úh résen kell lennem. Ő egyébként csak alváshoz kap cumit.

Babakocsi: én erősen babakocsi mániás voltam/vagyok, szerencsére fiam is szerette (hozzáteszem hordozókendőt is használtam, teljesen változó volt, hogy miben vittem). Nekünk eddig 4 babakocsink volt (szörnyülködés helye :P) Ebből 3 most is meg van. Van egy nagykerekű BBC Trophy, mózeskosárral+sportrésszel, ha itthon megyünk valahova ezt használtuk, isteni a rugozása, tök jó a Péceli utakra, járdákra. Viszont dög nehéz. A rohangálós babakocsink kb 8 hónapig egy Peg Perego Venezia volt. Imádom, egy kézzel is simá tudtam tolni, nekem soha nem volt gondom a bolygókerekeivel (fixálni is lehet egyébként) Teljesen vizszintesre fektethető, és fel tudtam tenni bármilyen BKV-s járműre (a magam kb 47kg-jával is) Most egy Hauck sportkocsink van, ez könnyebb, azért ezt használom. Nem lett nagy szerelem, tavasszal várhatóan el fogom adni, mire Manónak nem kell babakocsi. Ja, nekünk csak a Hauck babakocsink volt új, a másik kettőt használtan vettem.
Mi egyébként BKV-n elég sokat hordozóztunk is (hordozókendő amig kicsi volt, aztán Manduca névre hallgató hordozó) Most terhesen viszont nem akarom cipelgetni, főleg nem a nyári vetélésem után.
Egyébként simán kinézem magamból, hogy a kicsinek is venni fogok babakocsit ha lesz rá keret

Meme: örülök, hogy a Te eredményeddel is minden rendben! Aranyos ez a zokni! Én a 12 hetes UHnál rákérdeztem menniy a dokinál a szülés, illetve hogy akkor várhatóan szabin lesz-e. Apának megy a drukk az interjúhoz!

Az a helyzet, hogy a dokinak nem munkája, hogy bemenjen a szülésünkre, hacsak nem ő az ügyeletes. Nagyon sok országban nem is lehet másnál szülni, csak az ügyeletesnél, csak ugye ezen országokban nem kell attól parázni, hogy ki fogsz egy bunkó dokit, aki majd jól elszúrja a szülésed. Szóval azért fizetünk neki pluszban, mert vállalja, hogy bármikor bejön, akkor is ha éjjel egykor hivod, akkoris, ha az apukája avgy a saját születésnapi bulijáról jön el (az én előző dokim az apja születésnapjáról jött be hozzám) Plusz van olyan doki is, aki magánrendel, nem dolgozik kórházban. A mostani dokim ilyen, ő nem kap fizetést a kórháztól.

Merci: örülök, hogy minden rendben volt az UH-n.

Csipenyusza: kitartás a rókákhoz!

Igigig: örülök, hogy minden rendben volt az UH-n. Ha jónak találod az sztk rendelést, akkor nincs gáz. Én néhányszor voltam sztk-ban, illetve az előző terhességgel többször ügyeleten, mert az akkori dokimnak nem volt UHja. Hát megfogadtam, hogy soha többet. Mert lehet, hogy mázlista leszel, és kifogsz egy jó fej dokit a szülésednél, de lehet, hogy nem. Ha Nektek tetszik a Koppány név, ne foglalkozzatok más véleményével! Apósodék elnevezhették a saját gyerekiket, ő a tiétek ;)

Bibar: drukk az UHhoz, én meg ma pont azt hallottam a ráidóban, hogy húzódik vissza a H1N1. Na így legyen okos az ember :?

Köldökzsinór vért mi nem fogunk levetetni.

Mokibuci: örülök, hogy minden rendben veletek!

Kép

Kép

Kép
fókamóka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?