Új privát üzeneted érkezett!

Csak kutyafuttában olvastam vissza.
Fogzunk ezerrel, elég érdekesek az éjszakák... :D

Sterilizálás kérdésében Edit véleményét osztom: egyszer főztem ki a cumisüvegeket, azóta szimplán megnyitom a forró vizes csapot és úgy mosom el. Mosogatógéppel rendelkező szerencsések pedig 70 fokon mosogassák és tökéletes. :wink:

Gyeredoki sógorom örökbecsű mondása: egészséges gyereknek évi fél kiló koszt meg kell enni. :D
vovanda

De jó, hogy ezt most írtátok, mármint a sterilizálást. Én a világ leghanyagabb, legigénytelenebb anyukájának éreztem eddig magam ebből a szempontból, mert szökőévente kerül elő a sterilizálóm. Akkor is tönkreteszek benne ezt azt, pl. rágókát, könyvecskét... nekem aztán hiába írják rá, hogy nem szabad, tipikus szőke vagyok ilyenkor :oops: :lol: Szóval megnyugodtam, hogy jól teszem, ha nem strelizálok, csak forró vízben mosogatok :D
Mosogatógépet meg csak ezért elindítani kész pazarlás, a mi koszos cuccainkhoz meg azért mégsem akarom betenni. Meg nem is indítjuk azt naponta.

TT üveget nem ismerem, bár kaptam kettőt, sose vettem elő. Elfeledkeztem róluk :oops:

És a jó hír; újra van tejem, Emma ügyesen szopizik, és már pár éjszaka pihenni is enged (na nem mindig!!!) Úgy tűnik a sok folyadék megtette a hatását. Köszi Vanda, hogy felhívtad a figyelmemet rá! :P

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812

Vanda, mit jelentenek az érdekes éjszakák? Csak hogy tudjam, mire készülhetek nemsokára :roll:

törpilla812

Törpi!
Játékot sterilizálni??? Irulok-pirulok, de jó esetben mosom őket csap alatt és kész. :D

Valamelyik szinte mindig ébred és előfordul, hogy felveri a másikat. Vagy 2 hétig Dani kelt minden éjjel, neki kijött a fog (2), most Réka kínlódik pár napja. Nem bánnám, ha legalább egyszerre csinálnák a műsort és akkora többi napon lehetne aludni.... :D
Amúgy minden gyereknél más a fogzás. Van, akit nagyon megvisel és van, akinél észre sem veszed, csak ha koccan a kiskanál. :D
vovanda

Bocs Edit, nem tudom miért lett az a -ke kicsinyítő képző... :oops:

No a sterilizálás nálam is így volt. Nem akarom a gyerekeket teljesen elzárni mindentől. Szóval ne gondoljátok hogy én nagyon precíz anyuka lennék. Volt hogy leesett a lányok cumija, felkaptam, megtöröltem popsitörlőkendővel és kész. Szóval nem akarom agyon sterilizálni, de utálom, hogy a cumisüvegek a sok kifőzés miatt rondák lesznek. És hogy a cumikat sem tudtam rendesen kifertőtleníteni forralt vízben. No meg én bele tenném az orrszívó porszívót is... Vagy azt nem kéne??? :oops: mármint miután kimosom!
Igazán azért gondoltam, hogy ha esetleg tápszeres etetésre kerül sor, az nem olyan, mint egy szimpla tea. Azt jobban ki kell mosni. És nem árt néha a sterilizálás.
Meg hát bele raknám a lányok üvegeit is néha!

Nem tudom. Szerintetek hülyeség ezért ennyi pénzt kidobni???

Szerintem azért más üveget is bele tudok majd tenni a TT sterilizátorban. Végül is nem minden üveghez van sterilizáló is! Nem tudom...

Ma hívtam amúgy a dokit, és most épp streptococcus fertőzésem van :( Azzal vígasztalt, hogy ez nem okoz gondot, csak szülésnél. Szóval akkor kell majd odafigyelni. Tünete csak némi folyás, és némi alhasi fájdalom - mármint én ezt érzem! Nehezen kiírtható :(

Azt hiszem egyre inkább bizonyosabb, hogy Isten is úgy akarja, hogy császár legyen a vége... De hát majd meglátjuk... Bár így már én se bánnám, ha azon a sok fertőzésen keresztül nem mennének a gyerkőcök. Elvileg ha normális szülésem lenne, akkor antibiotikumot kapnék szülés közben infúzióba. Meg a gyerekek is antibiotikum kúrával kezdenék az életüket :( Szóval inkább vegyék ki belőlem őket!!!

Kata
labkat

Kata!
Azt neked kell eldöntened,hogy mi a sok pénz!!!Az meg hogy tányleg felesleges lesz-e a cucc,utólag derül ki.Én sterilizálót előre tuti nem vennék.
Amúgy én csak egyszer főztem ki az üvegeket,aztán hideg sterilizáló tabléttával megoldottam.Igaz,nekünk van mosogatógép.
Az orrszívó fejét meg még sose főztem ki.Folyó forró vízben elöblítem és kész!!!Cumi: felesleges mindenféle fertőtlenítés,mert ha már másznak,kikapkodják egymás szájából .Vagy játék közben egyik kiköpi a földre,te nem veszed észre,majd a másik megtalálja és bekapja: :roll: :lol: :lol: Ebből jön össze az a fél kiló kosz!!! :lol:
Nem jó hír ez az újabb fertőzés!Vigyázz magatokra!!!

Törpi!
Csak azért nem indítottuk el a mosogatógépet,hogy elmossa az üvegeket!De ha ment,akkor tuti volt benne 1-2cumisüveg is!!Miért ne lehetne együtt mosni a tányérokkal-poharakkal??? A végén minden tiszta lesz nem???
Én a babaruhákat is együtt mostam a mi ruháinkkal.Na nem a dzsuvással(olajos,zsíros vagy egyéb erős zsennyeződés),de polók,felsők,pulcsik tuti belementek. Sose értettem miért is kellene külön mosnom a mienktől??? :shock:

Kép

Kép
edit73

Edit: nekünk is van mosogató gép. Akkor az elég, ha abba beledobom és kimosom őket a cumi részt meg mondjuk forró vízben áztatom egy kis ideig??? Tisztűra mint egy kezdő anyuka :roll: :lol:

A baba ruhákat én is a mieinkkel mostam!

Kata
labkat

Edit, a rucikat azért mosom külön, mert nekünk szerencsére rengeteg ruhát sikerült kapnunk, így ráérek hetente egyszer indítani nekik a mosógépet, de akkor meg is telik. Max a sötétebb, fogósnak tűnő cuccok kerülnek a mi sötétjeink közé.

Míra ma egész nap sír. Úgy ébred, úgy alszik el. Enni alig akar. Lehet, hogy érezheti a csirát az ínye alatt? Mert látszani nem látszik semmi. Úgy sajnálom szegénykémet, krokodilkönnyeket hullat :cry:

Vanda, amúgy nekem is beosztják. Nappal Míra nem marad veszteg (nem csak ma, úgy általában folyamatos foglalkozást igényel, mert különben nyüszög), éjjel meg Emma műsorozik. Lassan luxus lesz aludnom :?

Kata, Te tudod, hogy mi a legjobb Nektek, de ha szép nagy súllyal is születnek a fiúk, mert a tervezett 37. hét után jönnek világra, az antibiotikum miatt mindenképp pic-re kerülnének, nem úsznátok meg. :( Nálunk legalábbis így működnek a dolgok.

törpilla812

Megnyugodtam, hogy nem csak én gondolom úgy, hogy felesleges sterilizálni! Van sok ismerősöm, akik domestosszal rohangálnak mindenfelé álló nap, nehogy a gyerek "benyeljen" valamit. Persze állandóan betegek és mindenre allergiásak.

Kata: szép neveket választottatok.

T-pk-ról, Ranáról tud valaki valamit?

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Törpi: azt én is hallottam, hogy az ikreket mindenképp bedugják egy kis időre a PIC-re megfigyelésre! Szóval ezt tudom. Ha nem fordul be Bálint, akkor legalább biztos a császár. Ha befordul, akkor még nem tudom mi lesz. Remélem eléggé körültekintő a dokim.
Jajj, akartam írni, hogy örülök, hogy újra van tejed :) :) :)

Egyébként nem állandó sterilizálásra gondolta, hanem néha. A lányok üvegeit se minden nap áztattam forró vízbe. Jobbára csak elmosogattam, de kb hetente, másfél hetente megejtettem a forró vizes áztatást. Sose volt semmi bajuk :) Egyszer Veru elkapta a szájpenészt, de már vagy 1,5-2 évesen. Akkor minden nap sterilizáltam!

Kata
labkat

Kata!
Csak átlóztam, de a streptococcus megkapta a szemem. Legyen rá gondod, hogy bekerüljön a terheskönyvedbe és szólj szülésnél/császárnál is. Ártalmatlan baci, ami normál hüvelyflórában is benne van, de pici babáknál csúnya dolgokra képes, ha nem figyelnek rá oda. Szóval tudjanak róla körülötted.
vovanda

Vovanda: Hát mindenképp figyelmeztetni fogom a dokit szüléskor. A férjemnek is mondom, hogy figyeljen oda rá, ha valamiért nekem nem jutna el az agyamig a dolog! Remélem minden jól alakul majd!
Egyébként mi az az átlózás???

Kata
labkat

Sziasztok!

Kata,sajnálom a streptot :( Vanda átlósan olvas,vagyis nincs sok ideje,és gyorsan átfutja mit írtunk :lol:

Törpi,tegnap nekünk is ilyen nap volt,Balázs egész nap sírt amikor nem aludt :( Bekajált,vigyorgott kettőt,majd sírás...
Szupi,hogy megint javult a helyzet tejügyileg :D

Én is kiváncsi lennék Ranáékra sé T-pk-ra.Rég hallottunk róluk.
Vendég

Kata!
Átlózás: amikor csak átfutom, amit írtatok és csak arra reagálok, ami kifejezetten nekem van címezve, vagy valamiért a szemem elé ugrik... Nálam elég gyakori jelenség.... :oops:

Csajok!
Van egy eladó bébihordozónk és két kislány overallunk (az egyik 50es, a másik 56os). Ha valakit érdekel, dobok képet is.
vovanda

Edit! Köszi kérdésed, megvagyunk. Még mindig a tesóm fiával babázok (etetés, peluscsere stb), jól jön egy kis gyakorlás. Igyekszem nem parázni attól, hogy hogyan oldom ezt meg 3 babával. A diéta nehezen megy, nagyon szenvedek, de fogyni nem fogyok, csak tartom a súlyom. Pedig terhesség előtt ennyi kajával már tuti fogytam volna. Csütörtökön megyek dokihoz. Végre a csajok élénken rúgnak, így legalább tudom, hogy jól vannak.
Megvettem majdnem mindent a gyerekszobába a bababörzén, így most már jöhet a pihenés.

Kép
tigriske1978

Tigriske: jó, hogy tudsz gyakorolni! Én nem merek barátnőm kislányán, úgyhogy majd élesben lesz az első pelenkázásom a sajátaimon. :wink:

Egy mai pocak:
Kép

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Vanda: köszi az infót... még nem hallottam ezt a kifejezést :oops: :roll:

Tigriske: szerintem ha terhesség végéig tudod tartani ezt a plusz 3kg-ot, akkor csak nem lesz baj! Bár ha nem eszel semmit sem, úgy tudom a babák kiszednek mindent a szervezetedből, amire szükségük van! De hát semmit sem enni nem lehet... Esetleg keress fel egy dietetikust, vagy kérd a védőnőd tanácsát...
Jó hogy már érzed a csajokat
:)

Tpk és Rana engem is érdekelne. Remélem jól vannak. Mondjuk gondolom Rana babázik, és elfoglalja magát, de Tp-k nagyon eltűnt :shock:

Timi: szép pocak :)

Kata
labkat

Sziasztok lányok! :D

Péntek óta itthon vagyunk, minden rendben! Fáradtak, de mérhetetlenül boldogok vagyunk!
Dobok egy képet a picikről, többre most nem futja tőlem. :oops: Itt tandemszopi után :wink: vagyunk, és már egy hetesek!!!

Kép

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Rana: NAGYON SZÉPEK! Egyem azt a kis elégedett fejüket :) :) :) Örülök, hogy megy a szopizás. Ha tudsz még írj ezt-azt... Pussza!

Kata
labkat

Rana
Gyönyörűek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Rana: de nagyon édesek! :D :D :D :D Sok boldogságot nektek! :D

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Fürdés után
Kép
Kép
Kép
Vendég

Andi: édes kis pucér babák :)

Kata
labkat

Rana, gyönyörűek!!! Gratulálok hozzájuk, a tandemszopihoz nem különben :P Ja, és kitartást, sok türelmet is kívánok Nektek :wink:

Andi, ezek a babák olyan nyugodtnak tűnnek. Vagy csak az állókép csodája teszi :lol: Lucas pici pók hasa... :lol: :roll: Zabálnivaló!!! Épp kajcsi után van?

törpilla812

Rana,gratulálok hozzájuk,nagyon szép babák :D sok-sok boldogságot kívánok :lol: ...és kitartás...állítólag egyszer könnyebb lesz :roll: :D Aztán néha írj,kiváncsi vagyok rátok!

Andi,ti is nagyon szépek vagytok :D te mivel tudod őket lekötni?

Lányok,én annyira fáradt vagyok :shock: Ma nem mert apa egyedül hagyni,mert rendesen rosszul voltam,vert a szívem mint állat,és csuklottak össze a lábaim.Ja,és már majdnem két kilóval kevesebb vagyok,mint a terhesség elött,így még jó nyúzottnak is nézek ki.
Vendég

Ja,Timi,nagyon csini pocid van :D
Vendég

nyulasz: szedsz még vitamint? Csak mert gondolom jól leterheli a szervezetet a két baba, és nem árt szoptatás alatt se vitamint szedni! Remélem csak fáradt vagy, semmi egyéb...
Egyébként TT cumisüveget még nem próbáltátok? Te honnan szerezted be? Képzeld, a Brendon webshopon keresztül meg akartam rendelni, mert írták hogy 5000Huf felett ingyenesen kihozzák. Erre közölték, hogy ez a termék nem tartozik az ingyenesen házhoz szállítandók körébe :x Akkor meg minek hirdetik így? Írtam is egy újabb levelet nekik!!! Most ez elbizonytalanított, mert négy gyerek mellett megszervezni hogy új cumit tudjunk venni a cumisüveghez, ha épp szükség lesz rá... Hát nem tudom, hogy így megéri e ebbe beruházni! Akkor inkább szétnézek a Tesco-ban és keresek újabb gyártású AVENT-et, ami már BPA mentes!

Na túl vagyok a vízválasztó 28. héten is :) :) :) Jó lenne, ha kb 8 hét múlva jönnének a babák.

Kata
labkat

Köszi lányok, arik vagytok! Majd próbálok gyakrabban jönni.

A tegnapi éjszaka már jobb volt, mint az azelőtti és ez igaz az összesre eddig, úgyhogy talán alakul a dolog! :D Nagyon nyugis babáim vannak, nappal átalusszák a 2,5-3 órát két szopcsi között, egy-két kivételtől eltekintve. Így ma is tudtam nappal aludni pár órát. Viszont este 10-11 körül meggajdulnak, és amint leteszem az egyiket, elkezd torka szakadtából üvölteni, amíg a másikat etetem. Akkor a másikat leteszem, őt felveszem, de akkor meg emez üvölt szintén addig, míg cicire nem teszem. Éjszaka képtelen vagyok ugyanis tandemezni (pedig az talán megoldás lenne, bár ha meg egyszerre tenném le őket, akkor egyszerre üvöltenének), hanem oldalt fekve egyet szopcsiztatok és én is próbálok aludni, addig a segítségem (Apa vagy tesóm vagy anyukám) meg nyugtatgatja a másik babát (sikertelenül). És ez így megy hajnali 2-3-4-ig. :( (Szegény szomszédok, hihi)

Tejcsi van egyelőre szerencsére, a picurok rengeteget szopcsiznak. Na ennyit rólu(n)k.

Képeket majd töltök még fel, de egyelőre még a fényképezőgépen vannak.
rana33
Debrecen

Rana!
Gyönyörűek!!és micsoda formás kis buksijuk van!!! :lol: Gratula!

Nyulasz!
Nincs segítséged???Család vagy egyéb? Kellene heti 1-2 alkalom,amikor valaki pár órára besegít,hogy te is tudj egy picit pihenni!!!És persze vitamin!!!

Kép

Kép
edit73

Nyulasz: vigyázz magadra! Tényleg kellene a pihenés!

Akartam is kérdezni, hogy szülés után milyen vitamint szedjek? Most Elevitet szedek, elvileg ez is jó, amíg szoptatok, vagy eseleg szedjek majd valami mást?

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Rana, Andi! Csodaszép babák!

Timi! Helyes pocak!

Kata! Jó, hogy túl vagy a 28. héten, csak így tovább.

Kép
tigriske1978

Tigriske!
Nagyon ügyes vagy!Kitartás a diétával!!Mindjárt vége!!!Örülök,hogy a csajok beindultak.Élvezd minden pillanatát,mert sajna nem sokáig lesz helyük rá!

Timi!
Elevit tökéletes szoptatás alatt.Utánna meg bármilyen felnőtteknek való vitamin mehet.

Kép

Kép
edit73

Nyuszi!
Nagyon vigyázz magadra. Párod nem tudna pár napig otthon maradni segíteni? Ja, és hidd el, ha tényleg éhesek, előbb-utóbb el fogják fogadni a cumisüveget is, picit esetleg keményíts be.
vovanda

Sziasztok!

Csináltam új vonalzót, és feltettem rá a 4Duh fotóját. Aztán azon filóztam, hogy melyik is lehet Gergő, és melyik Bálint :) Meg is volt az eredménye: álmodtam a fiúkkal. 2,5kg körüli súllyal születtek, nagyon könnyen - bár ez csak emlék volt az álmomban is. Láttam a fiúkat, nagyon helyesek voltak :) Baba hordozóban szunyáltak, és ami abszurd volt, hogy mikor vissza mentünk megnézni őket, szinte hasaltak a hordozóban :) Nekem meg már nem volt pocakom, ezt is láttam :)

Fura volt!!!

Kata
labkat

köszönöm lányok.megbeszéltük apával,hogy egy-egy délután ő lefoglalja Noémit,mert neki csak fél óra alvás kell,Balázzsal nincs gond.De már ma is kiborultam.Éjjel,meg reggel szopi volt,most viszont táit kaptak volna.10 perc hiján kivártam a 3 órát,de már úgy elkezdtek sírni,hogy nem vártem tovább.Erre Noémi megevett a 100-ból 30-at,és elaludt.Balázs megevett a 125-ből 50-et,és sírni kezdett,végül ő is elaludt.Egyszerűen képtelenség visszarakni a cumit a szájába.
Egyszerűen nem tudom mit csináljak,most Noémi már fel is ébredt,és görbül a szája,gondolom éhes.Most újra megmelegítem neki a tápit.

Rana,én éjszaka is tandem szopiztatok,ha egyszerre kelnek.Nem próbálod meg?Lehet hamarabb végeznál,és akkor már alhatnál is.Nekünk is az első hónapban szinte egész nap aludtak,mostmár csak Balázs maradt alvós.

Kata,most kaptam két tt üveget,de a helyzet változatlan :( olyat vegyél,amit pótolni tudsz.

....bocsi,most többre nem futja...
Vendég

nyulasz: sajnálom, hogy ilyen nehézségeid vannak az etetéssel! :( :( :( Remélem, ha a férjed segít, jobban ki tudod pihenni magadat, és talán már azzal jobb lesz.
A múltkor, ahogy találkoztam egy ikres kismamival, ő mondta, hogy nagy harcokat vívott a szopi miatt. De rá kellett jönnie, hogy nem megy. Semmi segítsége nem volt, csak még az ikreken kívül két gyereke. Aztán szépen ráálltak a csak tápszeres etetésre, és ő is megynugodott, meg a babá etetése is beállt.

Kata
labkat

Nyuszi!
Próbáld kifogni a cumisüveggel, amikor félkómában vannak. Nekem sokszor akkor sikerült Rékát meggyömni. De a kiscsajjal mai napig birkózás a kaja... Evvan.

Kata!
Megoldás lehet a fejés is. Én fejtem 3 óránként, és ették üvegből. Olyan szempontból nagyon jó volt, hogy a párom tudott segíteni etetésnél, kelt minden éjjel ő is, amíg ettek. Meg most is.
Mondjuk nekem segített a kórházi napirend. Merthogy mi 3 óránkénti evésre beállt babákat hoztunk haza (na ja, 18 nap után...)
vovanda

Rana, használd ki ezt az időszakot, az elején nekem is csak ettek, aludtak. Jókat pihentem, szunyáltam, és minden ház körüli dolgot elintéztem. Most meg már... kajálni sincs időm :? :roll: De én hízok, mert állandóan édességet zabálok :oops: Képes vagyok este 9 után, ha letettem a lányokat, sütit sütni magamnak. Tésztát gyúrok, krémet keverek... nem vagyok normális.

Nyuszi, roppantul sajnálom, hogy nem javul a helyzet. :( De ha megnyugtat, nem csak Te borulsz ki. Szerintem ezt mindannyian elmondhatjuk magunkról. Ezek a rapid alvások kiakasztóak, mert ráadásul estére annyira fáradtak, hogy már azért nem tudnak aludni.
Én egyébként nem tartom annyira szigorúan a 3 órát. Ha előbb éhezik meg és jelez, akkor előbb kap. Tény, nincs napirendünk, nincs rendünk konkrétan. Ettől is be lehet egy-egy nap golyózni. De hát két teljesen különböző gyerek, hogy is várhatnánk, hogy ugyanúgy működjenek. Szóval nekem Míra már sokszor annyira behergeli magát az éhségtől (mire rájövök, hogy azért ordít), hogy hiába éhes, nem tudom cicire rakni és cumiztatni sem. Kicsit le kell higgasztanom, utána tud csak enni. Nem lehet, hogy a Te gyerkőceid is ezt csinálják? És a nagy sírásban elfáradnak, és kevés kaja után bealszanak?
Ja, és mai napig Elevitet szedek, valamint a lányok 4 hónapos koráig vasat is, és egy kis ideig C-vitamint is. Amit most tél jövén, újra kezdek. Lehet, hogy valóban valami kéne Neked is, mert le és ki van merülve a szervezeted, ami egyáltalán nem meglepő.

Amúgy én már mentő akciókat szervezek magamnak; hetente egyszer a nagyim (lányok dédije) jön segíteni, hetente egyszer két barátnőm, a két korunkbéli kislányaikkal, hetente egyszer kiszedem apu feneke alól a kocsit, és én megyek valahova. Így heti egy napot vagyunk teljesen magunkban a lányokkal, meg a péntek délelőttöt, mert 1 óra után jönnek a nagyszülők, keresztszülők gyereknézőbe. Szóval én így próbálom mostanában túlélni a lányok kiképzését. Végig velük vagyok, de egy kis segítő kéz néhány pillanatban jól jön.
Nyuszi, ha van rá lehetőséged, szerintem próbáld kicsit mentesíteni magad hasonlóképp, mert a gyerkőcöknek sem jó, ha kikészülsz, és a tejed rovására is mehet.

Kata, szép álom! Kívánom, hogy teljesüljön :wink: :)

Tigriske, le a kalappal előtted, nagyon ügyik vagytok. A rugdosást meg még remélem sokáig élvezni fogod. Nekem a vége felé már annyira fájt... hú, emlékezni is rossz rá. És a Te hercegnőidnek még kisebb a helyük odabenn :shock:

törpilla812

Nálunk a rokonok csak vendégségbe járnak,így velük nem vagyok kisegítve...én sem tartom a 3 órát,próbáltam,néha ki is jön,mert elalszanak picit,de most is 2 óra múlva megindult a sírás,és kézgyömöszölés a szájba..hát az evés mindig jól indul,gyönyörűen esznek az üvegből egy darabig,de nem tudom utána mi történik...de most megfigyeltem,cicin is csinálják ezt,hogy esznek valamennyit,aztán nem akarják visszavenni a cicit,aztán felállok,egy séta,visszaülök,és esznek tovább...na mennem kell...
Vendég

Timi, Tigriske: hátha titeket érdekel egy ingyenes 4D uh:

http://www.szuloklapja.hu/baba/body/cik ... s%E9gek%22

Budapesten a Táncsics Mihály út 7. alatt van, az MTA Zenetudományi Akadémián, az első kerületben. Próba kismamákat keresnek, ahol a 4D-s orvos megnézi a babákat, aztán több gyakornok is ránéz... Ha mégis meggondolnátok magatokat, le lehet mondani. Nem nagyon sok néző lesz, de biztos lehet közönségre számítani. A kismamák pedig nem kapnak képet, vagy felvételt, csak egy szimpla babamozi...

Nyulasz: Nagyon rossz lehet segítség nélkül! Idővel bele tanulsz, az tuti, kitartást!!!

Kata
labkat

Azért van segítségem,anyósom megfőz,már ez is nagyon jól jön :D ..és gratu a 28.héthez :D szép a vonalzód!
Vendég

Nyulasz, sajnálom a nyűgöt. :(
Éjszaka még nem próbáltam tandemezni, részben mert össze-vissza keltek (és ordítottak), részben meg mert kényelmesebb oldalra feküdnöm és aludnom, mint tandemben kókadozni. :oops: :oops: :oops: Előre rettegek az éjszakáktól (és az estéktől), ilyenkor teljesen felélénkülnek. :?

Más:A császáros seben meddig kell rajta hagyni a védőkötést??
rana33
Debrecen

Rana!
Nekem varratszedés után 1 nappal le lehetett szedni...

Törpi!
Ennyi segítség... Fúj, irigy vagyok. :P
vovanda

Kata: köszi, de én már csak akkor ülök kocsiba, ha nagyon muszáj, ha Pesti lennék talán kíváncsiságból elmennék, de így biztosan nem. Na, meg a közönség sem túl vonzó. Te mész?

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Timi: elmegyek, mert a férjemmel megyek, és sikerült még pár kismamát elcsábítanom. Vagyis attól függ, hogy az, aki csütörtökön megy, mit mond, milyen volt. Ha neki nem tetszik a dolog, akkor stornózom a dolgot!

Kata
labkat

Rana,én még sosem szoptattam úgy,hogy közben aludtam :roll:
A sebről én már a kórházban leszedtem a kötést hazajövetel napján,az a 4.nap volt,dokim még ránézett,és azt mondta rendben van.íMondjuk nekem nem volt varratszedés...

Kata,kiváncsi leszek az uhura...én biztos elmentem volna.
Vendég

Csajok,asszem nem is a cumisüveggel van a baj...most megfigyeltem,szopizni is így szopiznak,elkezdenek gyorsan enni,megesznek kb 60-at fejenként,aztán elengedik a cicit,és nem akarnak enni...aztán egy kis noszogatás után újra nekikezdenek,esznek picit,megint abbahagyják...csak a cicinél türelmesebb vagyok,mert nem hül ki,de amikor tápizunk,az bizony hamar kihül...viszont most reggel a kb fele adagjukat ették,és most telt el 2.5 óra,hát kiváncsi vagyok meddig bírják...
Vendég

Nyuszi!
Nekem Réka mióta az eszét tudja két részletben eszik cumisüvegből.
Ha kihűl, kihűl. Esetleg van egy ötletem: nekem már nem kell, szívesen eladom neked az Aventes hőtartó táskánkat. Kb. másfél óráig meleg marad benne a cucc, két aventes cumisüveg fér bele. Én nagyon szerettem, ha mentünk és vinni kellett a kaját, nagyon jó volt. De használtam itthon is.
vovanda

Nyuszi: Én láttam olyat is, hogy valaki körbe tekerte a cumisüveget alufóliával etetés közben. Nem tudom, hogy tartja e a hőt, de talán...

Készítettem pocakfotót a 29. hétről!!!

Kép

Kata
labkat

Kata: azta! Van ám pocakod! :D

KépKép
timi76
Ráckeresztúr

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?